26 Νοε 2009

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ Ε.Π.Σ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ 2009-2010



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 4ης ΦΑΣΗΣ
ΓΗΠΕΔΟ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ-ΩΡΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ
Π. ΑΓ. ΜΑΡΚΟΥ
ΑΣ ΒΟΛΙΔΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 2.12.09, 14.45
ΘΙΝΑΛΙΩΝ
ΑΟ ΚΑΣΣΙΩΠΗ
ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΟΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 2.12.09, 14.45
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ 4ης ΦΑΣΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΑΠΟΤ.
ΑΟ ΚΟΝΤΟΚΑΛΙ
ΑΝ. ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ
2-3
Π. ΑΓ. ΜΑΡΚΟΥ
ΑΣ ΒΟΛΙΔΑ
2/12
ΑΟ ΚΑΣΣΙΩΠΗ
ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΟΣ
2/12
ΑΣ ΘΙΝΑΛΙΑΚΟΣ
Ο.Φ.Α.Μ
2-0

Θετικός στη νέα γρίπη ο Καραγκούνης!

Θετικός στη νέα γρίπη βρέθηκε ο Γιώργος Καραγκούνης και ως εκ τούτου ενδέχεται να απουσιάσει από το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «πράσινοι» έστειλαν τα δείγματα του αρχηγού του «τριφυλλιού» στο «Ινστιτούτο Παστέρ» και αυτά βρέθηκαν θετικά! Ο 32χρονος παίκτης δεν μπορεί να προπονηθεί με την υπόλοιπη ομάδα να μην κολλήσουν οι συμπαίκτες του), αλλά σήμερα ενδέχεται να ακολουθήσει ατομικό πρόγραμμα και μόνο εφόσον διαπιστωθεί πως έχει θεραπευτεί θα είναι σε θέση να αγωνιστεί. Ο χρόνος που συνήθως χρειάζεται ένας οργανισμός για να ξεπεράσει τη νέα γρίπη κυμαίνεται μεταξύ 7-10 ημερών.

Από την πλευρά του, ο Σεμπαστιάν Λέτο πονούσε και χθες στο δάκτυλο του ποδιού του, αλλά τόνισε ότι «δεν το χάνω αυτό το ματς, αν χρειαστεί θα κάνω και ένεση για να είμαι έτοιμος». Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Αργεντινός να κάνει μία παυσίπονη ένεση, αφού δεν αναμένεται να έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις μέχρι την Κυριακή.

Κλειστή η προπόνηση

Τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο η ανοιχτή προπόνηση στη Λεωφόρο, αφού οι διοικούντες θεώρησαν ότι ελλοχεύει κίνδυνος αποπροσανατολισμού της ομάδας που παλεύει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η προπόνηση θα γίνει κανονικά στην Παιανία, όπου θα βρεθούν μόνο εκπρόσωποι των οργανωμένων.

Τεν Κάτε: «Είμαστε καλύτεροι από αυτούς»!

Τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού για το κλίμα που συναντήσουν την Κυριακή στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό θέλησε να προετοιμάσει ο Χενκ Τεν Κάτε, κατά τη διάρκεια της χθεσινής του ομιλίας. Ο Ολλανδός τεχνικός μίλησε για το εχθρικό κλίμα που θα δημιουργήσουν οι οπαδοί των «ερυθρόλευκων»: «Το είπα και στην Ολλανδία ότι θα τους σεβαστούμε, αλλά δεν θα τους φοβηθούμε. Θέλω να σας πω ότι φτιάχνουν κλίμα για να μας τρομοκρατήσουν. Δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο. Δεν πρέπει να μας επηρεάσει η ατμόσφαιρα».

Στη συνέχεια, ο 55χρονος προπονητής εξέφρασε την άποψη ότι η ομάδα του είναι καλύτερη από τους Πειραιώτες και ζήτησε από τους παίκτες να πάρουν τη νίκη: «Είμαστε μία πολύ δυνατή ομάδα. Είμαστε καλύτεροι από αυτούς. Πάμε να παίξουμε την μπάλα μας και να πάρουμε αυτό που θέλουμε».

Ο Τεν Κάτε άρχισε κατ’ ιδίαν επαφές με τους ποδοσφαιριστές, προκειμένου να τους προετοιμάσει καλύτερα για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο Ολλανδός θέλει να εξηγήσει στον καθένα ξεχωριστά τον ρόλο που θα έχει στο κυριακάτικο παιχνίδι. Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» θεωρεί ότι η ομάδα μπορεί να κάνει το «διπλό», με το οποίο θα θέσει γερές βάσεις για την κατάκτηση του φετινού τίτλου. Εν τω μεταξύ, το Σάββατο οι παίκτες θα πάρουν στα χέρια τους τα USB με τις κινήσεις των αντιπάλων τους.

«Θα νικήσουμε 4-2!»

Ύστερα από τον Τζιμπρίλ Σισέ που είχε απρόσμενη συνάντηση με τους οπαδούς του Ολυμπιακού, χθες ήταν η σειρά του Χενκ Τεν Κάτε να έρθει σε επαφή με τους φίλους των «ερυθρόλευκων». Ο Ολλανδός είχε κατά τη διάρκεια της επιστροφής από την Ολλανδία χαλαρή συζήτηση με τους φιλάθλους των Πειραιωτών, οι οποίοι του έλεγαν ότι ο Παναθηναϊκός θα χάσει την Κυριακή.

Ο 55χρονος προπονητής χαμογέλασε και απάντησε: «Δεν μπορώ να καταλάβω πώς είστε τόσο αισιόδοξοι, όταν έχετε να νικήσετε τον Παναθηναϊκό από το 2006. Ούτε φέτος θα με νικήσετε». Στη συνέχεια, ο Τεν Κάτε είπε χαμογελώντας: «Το πιθανότερο είναι το 4-2 υπέρ της ομάδας μου».

Το πλάνο του Ολλανδού

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο Τεν Κάτε προτίθεται να παρατάξει με σύστημα 4-2-3-1 τον Παναθηναϊκό κόντρα στον Ολυμπιακό. Τη θέση κάτω από τα δοκάρια θα πάρει ο Τζόρβας, ο οποίος θα έχει μπροστά του τους Σεϊταρίδη, Βύντρα, Σαριέγκι και Σπυρόπουλο.

Στο κέντρο της μεσαίας θα αγωνιστούν ο Ζιλμπέρτο και ο Σιμάο, έχοντας στα άκρα τον Καραγκούνη (αριστερά, αν είναι καλά) και τον Σαλπιγγίδη (δεξιά). Πιο μπροστά θα παίξει ο Κατσουράνης και μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Σισέ. Θέση στην ενδεκάδα διεκδικεί ο Νίνης, αλλά αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι θα μείνει στον πάγκο και θα χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Καταγγελίες για "ξέπλυμα βρώμικου χρήματος"

Καταγγελίες για "ξέπλυμα βρώμικου χρήματος"
Καταγγελίες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος βγήκαν στο φως της δημοσιότητας στην Κύπρο, χωρίς ωστόσο να ονομαστούν ακόμα οι ομοσπονδίες οι οποίες εμπλέκονται.


Για αδιαφάνεια, διαπλεκόμενα συμφέροντα και "ξέπλυμα βρώμικου χρήματος" στον τομέα του αθλητισμού και στο ποδόσφαιρο, μίλησαν στη Βουλή ο πρόεδρος και ο γενικός διευθυντής του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ) Νίκος Καρτακούλλης και Κώστας Παπακώστας αντίστοιχα, δηλώνοντας αποφασισμένοι να βάλουν ένα τέλος.

Μπροστά στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου, τέθηκαν προς συζήτηση τα ευρήματα της Γενικής Ελέγκτριας Χρυστάλλας Γιωρκάτζη για τον ΚΟΑ, που αφορούσαν το έτος 2008.

Χωρίς να κατονομαστούν συγκεκριμένες ομοσπονδίες, αναφέρθηκε πως υπάρχει φαινόμενο διαπλεκόμενων και αντικρουόμενων συμφερόντων.

"Υπάρχει διαπλοκή και αντικρουόμενα συμφέροντα. Αν αρχίσω να μιλάω, θα μείνετε με ανοικτό το στόμα. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Έχουν αλλάξει τα δεδομένα, είναι πολλά τα λεφτά που μπαίνουν σε αυτό το σύστημα και ακριβώς γι' αυτό το λόγο χρειάζεται να γίνεται καλύτερη διαχείριση των κονδυλίων που το κράτος διαθέτει για τον αθλητισμό στην Κύπρο", είπε ο Καρτακούλλης.

Ο γενικός διευθυντής του ΚΟΑ Κώστας Παπακώστας δήλωσε:

"Πώς γίνεται ένας ατζέντης να διαθέτει 10 παίκτες στην ίδια ομάδα; Στην προκειμένη περίπτωση, ποιος ελέγχει την ομάδα, ο προπονητής ή ο ατζέντης;"

Μετά τις απίστευτες καταγγελίες η Κυπριακή Ομοσπονδία ποδοσφαίρου εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει:

"Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου μετά τις δηλώσεις (24/11) του Πρόεδρου του ΚΟΑ Δρ. Νίκου Καρτακούλη και του Γενικού Διευθυντή του Οργανισμού κ. Κώστα Παπακώστα ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων, για διαπλοκή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στο ποδόσφαιρο, με επιστολή της θα ζητήσει έρευνα από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για να λάμψει η αλήθεια κι' αν υπάρξουν ευθύνες, να αποδοθούν σε αυτούς που ανήκουν".

Με πυρετό ο Βιεϊρίνια

Με πυρετό ο ΒιεϊρίνιαΑγωνία στον ΠΑΟΚ για τον Αντελίνο Βιεϊρίνια, που δεν προπονήθηκε το πρωί της Πέμπτης και την Παρασκευή θα κριθεί αν θα μπορέσει να αγωνιστεί στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ.
Ο Πορτογάλος επιθετικός ταλαιπωρείται από πυρετό και έτσι έχασε την προπόνηση της Πέμπτης στην Σουρωτή. Ο Βιεϊρίνια είναι ο πιο φορμαρισμένος ποδοσφαιριστής της φετινής σεζόν για τον Δικέφαλο και σίγουρα πιθανή απουσία θα είναι μεγάλη απώλεια για τον ΠΑΟΚ.

Από εκεί και πέρα σήμερα δεν προπονήθηκε ούτε και ο Σαβίνι με τον Σάντος όπως φαίνεται να έχει καταλήξει σίγουρα στην αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ, για το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ.

Αυτή θα αποτελείται από τους Κοντρέρας-Τσιρίλο στο κέντρο της και ακραία μπακ τους Σνάουντσερ και Αραμπατζή.

Χαριστέας:"Έριξα μαύρη πέτρα πίσω μου"

Χαριστέας:"Έριξα μαύρη πέτρα πίσω μου"Σε μια εκ βαθέων συνέντευξη ο Άγγελος Χαριστέας μίλησε για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε η Εθνική ομάδα της Ελλάδας τον τελευταίο χρόνο, παραδεχόμενος πως υπήρχε πρόβλημα. Για την σκληρή κριτική του Τύπου στο πρόσωπο του, και για την επιθυμία του να παραμείνει στο εξωτερικό μέχρι το τέλος της καριέρας του.


Ο 29χρονος άσος μίλησε στο περιοδικό Down Town και τον συνάδελφο Μάνο Μίχαλο, αφήνοντας πολλά παράπονα για τον Τύπο και την συμπεριφορά του.

"Η κριτική, η αμφισβήτηση και στην τελική ο πόλεμος που δέχτηκε η Εθνική ομάδα τον τελευταίο χρόνο ήταν εντελώς λάθος. Κυρίως ο τρόπος με τον οποίο έγινε. Οι δημοσιογράφοι δεν προσπάθησαν να κάνουν κριτική, που θα ήταν απολύτως αποδεκτή, για το καλό του ποδοσφαίρου και της Εθνικής, αλλά τα έβαλαν με πρόσωπα. Συγκεκριμένα με, κυρίως παλιούς, παίκτες και τον προπονητή".

Δεν λέω ότι παρουσιάσαμε το καλύτερο πρόσωπο μας. Αυτό δεν συνέβη. Μπορούμε πολύ περισσότερα από όσα δείξαμε στα προκριματικά, αλλά είναι φυσιολογική αυτή η εικόνα. Η ομάδα έχει ανανεωθεί ριζικά και χρειάζεται χρόνο -περισσότερο από ένα σύλλογό, αφού οι προπονήσεις δεν είναι καθημερινές, αλλά μια στο τόσο- για να αποδώσει, να δέσει και να αποκτήσει τη συνολική λειτουργία που είχε το 2004, όταν κατέκτησε το Euro.

Όμως παρά την πίεση που δεχτήκαμε και τον πόλεμο που έγινε, καταφέραμε να φτάσουμε στο Μουντιάλ. Τι λέξεις μου έρχονται στο μυαλό; Όλες. Επιτυχία, δικαίωση, ολοκλήρωση, απάντηση σε πολλούς, ευτυχία. Όλες μπορούν να περιγράψουν αυτό που νιώσαμε μόλις τελείωσε το παιχνίδι στην Ουκρανία"
.

"Εξιλαστήριο θύμα η Εθνική"

Για την συμπεριφορά του Τύπου είπε:

"Πιστεύω ότι η Εθνική είναι μονίμως το εξιλαστήριο θύμα. Ο Τύπος δεν... αγγίζει τόσο εύκολα τους συλλόγους για να κάνει κριτική, ενώ, και να συμβεί, δεν είναι καθολική αμφισβήτηση, αφού υπάρχουν οπαδικές προτιμήσεις ακόμη και στις εφημερίδες. Ενώ για την Εθνική μπορούν να γράψουν όλοι μαζί και να ξεσπάνε.

Ένας να κάνει την αρχή και να δημιουργήσει ένα ρεύμα, οι υπόλοιποι θα ακολουθήσουν αμέσως. Και αν αυτός ο ένας αρχίσει ξαφνικά να αποθεώνει την Εθνική Ομάδα, οι ίδιοι που σε υποτιμούσαν και σε έκριναν θα γράφουν ότι είσαι ήρωας"
.

"Τι άλλο να κάνουμε δηλαδή;"

Για την παρουσία της Ελλάδας στις μεγάλες διοργανώσεις είπε:

"Η Ελλάδα είναι μια χώρα που πρέπει να αισθάνεται υπερήφανη για τα όσα έχει πετύχει η Εθνική Ομάδα της τα τελευταία χρόνια. Κατακτήσαμε το Euro, πήγαμε στην ίδια διοργάνωση το 2008, έστω και αν αποτύχαμε, και τώρα επιστρέφουμε σε ένα Μουντιάλ ύστερα από δεκαέξι χρόνια. Είναι λίγα όλα αυτά; Εγώ, προσωπικά, και με βάση τις υποδομές που υπάρχουν στη χώρα νιώθω ότι έχουμε κάνει τεράστια υπέρβαση.

Αλλά δεν σταματούν οι φιλοδοξίες μας. Θέλουμε να μας χωνέψει για τα καλά το ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Να καταλάβει ότι -με την είσοδο νέων παικτών στην Εθνική- θα έχουμε διάρκεια και θα είμαστε παρόντες στα μεγάλα ραντεβού"
.

"Είχα πρόταση από την ΑΕΚ"

Για τα οκτώ χρόνια που παίζει στο εξωτερικό δήλωσε:

"Πολλές φορές δεν θυμάμαι καν πως είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο στο πρωτάθλημα. Έριξα μαύρη πέτρα, μου φαίνεται. Μου λείπει η Ελλάδα, τα απλά και καθημερινά πράγματα. Ευτυχώς, όμως, είμαι μαζί με την γυναίκα μου, Βαρβάρα, και περιμένουμε το πρώτο μας παιδί! Σκέφτηκα στο παρελθόν να επιστρέψω στην Ελλάδα, είχα και μια πρόταση από την ΑΕΚ πριν από μερικά χρόνια, αλλά δεν προχώρησε.

Τώρα πια το σκέφτομαι όλο και λιγότερο, αν και έλεγα ότι θα ήθελα να κλείσω την καριέρα μου σε μια ελληνική ομάδα"
.

"Tο τελευταίο διάστημα ο Ότο ήταν προβληματισμένος"

Για τον Ότο Ρεχάγκελ είπε:

"Ο κόουτς πολλές φορές μας μιλάει για τον πόλεμο που έζησε μικρός, τα σπίτια που έβλεπε να καίγονται, τις δύσκολες καταστάσεις που είχε βιώσει. Είναι άνθρωπος σκληρός. Δυνατός. Όμως, το τελευταίο διάστημα τον είδαμε επηρεασμένο από την κριτική, διαφορετικό. Παλιότερα, αν αποφάσιζε να αφήσει κάποιον παίκτη εκτός ομάδας, δεν σήκωνε κουβέντα.

Τελευταία μιλούσε, έδινε εξηγήσεις, γιατί είχε καταλάβει ότι οι Έλληνες δεν είναι Γερμανοί. Θέλουν το πως και το γιατί μιας απόφασης για να την αποδεχθούν. Αλλά ποτέ δεν μας μιλάει για τα εξωαγωνιστικά προβλήματα, τα παίρνει όλα πάνω του και τα αντιμετωπίζει μόνος του. Και όλη αυτή την αμφισβήτηση την πάλεψε και την κέρδισε μόνος του"
.

Τέλος για την κριτική που δέχθηκε ο ίδιος τόνισε:

"Έχω στεναχωρηθεί μερικές φορές για την κριτική που δέχομαι, αλλά δεν είμαι άνθρωπος που θα βγω να πως το παράπονο μου. Το θεωρώ αδυναμία. Αν θες να κάνεις καριέρα στο ποδόσφαιρο και να μην περάσεις απαρατήρητος, πρέπει να αντέξεις. Να έχεις γερό στομάχι. Ποτέ δεν σκέφτηκα να τα παρατήσω, ποτέ δεν με λύγισαν τα όσα ειπώθηκαν και γράφτηκαν όλα αυτά τα χρόνια.΄

Είμαι πάντα έτοιμος για να είμαι παρών στην Εθνική Ομάδα, που μου ταιριάζει πολύ ως στιλ παιχνιδιού, έτοιμος να σκοράρω - όπως κάνω- στις μεγάλες διοργανώσεις και κυρίως θέλω να δίνω τις απαντήσεις μου στο γήπεδο και όχι σε συνεντεύξεις"
.

Ζωντανή η Μπάρτσα, έξω η Λίβερπουλ!

Με δύο γκολ στο πρώτο μισάωρο, η Μπαρτσελόνα επικράτησε εύκολα της Ίντερ στο μεγάλο ματς της ημέρας και έγινε το φαβορί για να περάσει πρώτη στην επόμενη φάση. Ο αποκλεισμός της Λίβερπουλ  επικυρώθηκε μετά τη νίκη της Φιορεντίνα επί της Λιόν με 1-0. Μεγάλη μάχη στον έβδομο όμιλο έπειτα από τις νίκες της Ουνιρέα και της Στουτγάρδης!

5ος όμιλος

Ντέμπρετσεν-Λίβερπουλ 0-1 (4' Ενγκόνκ)

Το καθήκον της το έκανε η Λίβερπουλ, ωστόσο τα νέα δεν ήταν ευχάριστα από την Ιταλία. Η νίκη της Φιορεντίνα έστειλε την Λίβερπουλ στην επόμενη φάση όχι του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά του Europa. Η ομάδα τουτ Μπενίτεθ κέρδισε με 1-0 την Ντέμπρετσεν χάρη σε κοντινή προβολή του Ενγκόνγκ στο 4ο λεπτό, έπειτα από σέντρα του Αουρέλιο και κεφαλιά-πάσα του Κάραγκερ. Ο επιθετικός της Λίβερπουλ έχασε στη συνέχεια και άλλες ευκαιρίες για να αυξήσει το δείκτη του σκορ, το 1-0 όμως έμεινε αλλά δεν έφτασε στην αγγλική ομάδα. Χωρίς βαθμό έμεινε μετά από πέντε αγωνιστικές η πρωταθλήτρια Ουγγαρίας.

ΝΤΕΜΠΡΕΤΣΕΝ (Αντράς Χέρτσεγκ): Πολεκσιτς, Μπόντναρ, Μιγιαντινόσκι, Μέζαρος, Φόντορ (78΄ Ντόμπι), Κις, Ζέλεσι, Τσβίτκοβικς, Λάτσκο, Ζάκαλι (62΄ Κουλιμπαλί), Ρούντολφ
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Ραφαέλ Μπενίτεθ): Ρέινα, Τζόνσον, Αγγκερ, Κάραχερ, Ινσούα, Κάιτ, Λούκας, Μασεράνο, Φάμπιο Αουρέλιο (89΄ Ντοσένα), Τζέραρντ (+90΄ Ακουϊλάνι), Νγκογκ (77΄ Μπεναγιούν)

Φιορεντίνα-Λιόν 1-0 (28' πεν. Βάργκας)
Ανεξάρτητα του αποτελέσματος στην Ουγγαρία, η Φιορεντίνα προκρινόταν από τώρα στην επόμενη φάση, αρκεί να κέρδισε και με... μισό μηδέν την Λιόν. Τελικά, τα κατάφερε με πέναλτι του Βάργκας ενώ γλίτωσε στο τέλος από την ισοφάριση και το... έμφραγμα. Οι Ιταλοί ξεκίνησαν πολύ δυνατά το παιχνίδι, θέλοντας να πετύχουν το γρήγορο γκολ που θα έδιωχνε το άγχος. Τα δοκάρια στο σουτ του Σαντάνα και στην κεφαλιά του Τζιλαρντίνο έδειξαν την διάθεση της Φιορεντίνα, η οποία τελικά κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 28' από τα έντεκα βήματα με τον Βάργκας σε πέναλτι που κέρδισε ο Μαρκιόνι από τον Σισόκο. Στο δεύτερο μέρος, ο Τζιλαρντίνο έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες για να «κλειδώσει» την πρόκριση στο "Αρτέμιο Φράνκι", κάτι που παραλίγο να πληρώσει η Φιορεντίνα καθώς στο 87', ο Μακούν με γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή ανάγκασε τον Φράι σε δύσκολη επέμβαση, ενώ λίγο αργότερα η προβολή του Λισάντρο βρήκε σε ετοιμότητα τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Το τελικό 1-0 έμεινε και η Φιορεντίνα προκρίθηκε, ενώ ανέβηκε και στην πρώτη θέση του ομίλου.

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ (Τσέζαρε Πραντέλι): Φρέι, Ντε Σιλβέστρι (86΄ Κομότο), Νταϊνέλι, Κρόλντρουπ, Γκόμπι, Μαρκιόνι, Τζανέτι (80΄ Γιόργκενσεν), Σαντάνα (70΄ Ντοναντέλ), Μοντολίβο, Βάργκας, Τζιλαρντίνο
ΛΙΟΝ (Κλοντ Πιέλ): Γιορίς, Γκασαμά, Κρις, Μπουμσόνγκ, Σισόκο, Μακούν, Πιάνιτς, Κάλστρομ, Μπάστος (67΄ Λισάντρο Λόπες), Γκοβού (74΄ Ντελγκάδο), Γκομίς (79΄ Εντερσον)

Βαθμολογία
1. Φιορεντίνα 12 *
2. Λιόν 10 *
3. Λίβερπουλ 7
4. Ντέμπρετσεν 0

(Σε ισοβαθμία Λιόν και Λίβερπουλ, υπερτερούν οι Γάλλοι καθώς έχουν τέσσερις βαθμούς στα μεταξύ τους ματς έναντι ενός των Άγγλων)

Επόμενη αγωνιστική:
Λίβερπουλ-Φιορεντίνα
Λιόν-Ντέμπρετσεν

6ος όμιλος

Μπαρτσελόνα-Ίντερ 2-0 (10' Πικέ, 26' Πέδρο)
Το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής τελείωσε πολύ... νωρίς καθώς η Μπαρτσελόνα δεν άφησε περιθώρια στην Ίντερ να πιστέψει πως μπορεί να κάνει κάτι καλό. Μόλις στο 10ο λεπτό, ο Τσάβι εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ανρί πήρε την κεφαλιά και ο Πικέ με προβολή από την μικρή περιοχή άνοιξε το σκορ. Η Μπαρτσελόνα στη συνέχεια κυνήγησε και ένα δεύτερο γκολ που θα έκανε ακόμα πιο εύκολη την βραδιά και το πέτυχε στο 26' με σουτ του Πέδρο μέσα από την περιοχή. Η Ίντερ ήταν ανύπαρκτη και η μόνη φορά που απείλησε ήταν όταν ο Βαλντές έκανε λάθος κοντρόλ σε γύρισμα του Αμπιντάλ, η μπάλα έφτασε στον Στάνκοβιτς που έκανε το μακρινό σουτ αλλά χωρίς να βρει στόχο. Στο δεύτερο μέρος, η Μπαρτσελόνα φάνηκε περισσότερο να κάνει συντήρηση δυνάμεων αλλά και πάλι οι Ιταλοί δεν μπορούσαν να απειλήσουν με αξιώσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως πριν το παιχνίδι χειροκροτήθηκε θερμά ο Σάμουελ Ετό.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Γιόζεπ Γκουαρδιόλα): Βαλντές, Ντάνιελ Αλβες, Πικέ, Πουγιόλ, Αμπιντάλ (89΄ Μάξουελ), Τσάβι, Μπούσκετς, Κεϊτά, Πέδρο (85΄ Μπόγιαν), Ανρί, Ινιέστα
ΙΝΤΕΡ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Σάμουελ, Λούσιο, Κίβου, Ζανέτι, Καμπιάσο (46΄ Μουντάρι), Τιάγκο Μότα, Στάνκοβιτς (71΄ Μπαλοτέλι), Ετό, Μιλίτο (81΄ Κουαρέσμα)


Ρούμπιν Καζάν-Ντιναμό Κιέβου 0-0
Η νίκη θα τους έφερνε πολύ κοντά στην πρόκριση αλλά τόσο η Ρούμπιν όσο και η Ντιναμό πέταξαν στα... σκουπίδια την ευκαιρία. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της πέμπτης αγωνιστικής και ο οποίος έγινε κάτω από ασθενή χιονόπτωση! Το πρώτο ημίχρονο είχε ελάχιστες ευκαιρίες, με τις δύο ομάδες να περιμένουν περισσότερο το λάθος από τον αντίπαλο παρά να πιέζουν για το γκολ. Η μόνη σπουδαία ευκαιρία έγινε στο 44ο λεπτό, όταν ο Ντομίνγκεζ της Ρούμπιν έκανε ένα πολύ ωραίο σουτ, αλλά εξίσου ωραία ήταν και η επέμβαση του Σοφκόσφκι που κράτησε το μηδέν.

Στο δεύτερο μέρος, η Ντιναμό πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, όταν ο Γιαρμολένκο βγήκε τετ α τετ με τον Ριζίκοφ, αλλά ο Ρώσος πορτιέρο απέκρουσε. Στην επαναφορά, ο Σεφτσένκο δοκίμασε το σουτ το οποίο ωστόσο ήταν απελπιστικά άστοχο. Ένα σουτ του Σεφτσένκο στο 69' κατέληξε στα χέρια του Ριζίκοφ, ενώ ίδια ήταν η κατάληξη στην προσπάθεια του Ντομίνγκεζ λίγο αργότερα.

Οι Ουκρανοί άγγιξαν το γκολ στο 74', όταν Σεφτσένκο και Μιλέφσκι συνεργάστηκαν άψογα αλλά ο Ριζίκοφ απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του πρώτου. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Μιλέφσκι έκανε ένα μακρινό σουτ αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων ήταν σε ετοιμότητα. Η Ρούμπιν προσπάθησε να απαντήσει, ωστόσο λίγες φορές έφτασε κοντά στην εστία του Σοφκόφσκι, προσπαθώντας να απειλήσει κυρίως με στημένες φάσεις. Η τελευταία φάση, πάντως, ανήκε και πάλι στην Ντιναμό αλλά ο Γκοϊάν έχασε τελευταία στιγμή το κοντρόλ στο 88' και ενώ ήταν έτοιμος να σουτάρει από κοντά.

ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ (Κούρμπαν Μπερντίεφ):
Ριζίκοφ, Σαλουκβάτζε, Σαρόνοφ (53΄ Καλέσιν), Σέζαρ Νάβας, Ανσάλντι, Ριαζάντσεφ, Νομπόα, Σέμακ, Καραντενίζ (75΄ Μπίστροφ), Ντομίνγκες, Μπουχάροφ
ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ (Βαλερί Γκαζάεφ): Σοβκόφσκι, Ερεμένκο, Μπετάο, Βουκόγεβιτς, Γιουσούφ, Μαγκράο, Μίχαλικ, Νίνκοβιτς (86΄ Γκιοάνε), Γιαρμολένκο, Σεβτσένκο, Μιλέφσκι

Βαθμολογία
1. Μπαρτσελόνα 8
2. Ίντερ 6
3. Ρούμπιν Καζάν 6
4. Ντιναμό Κιέβου 5

Επόμενη αγωνιστική:
Ίντερ-Ρούμπιν
Ντιναμό-Μπαρτσελόνα

7ος όμιλος

Ρέιντζερς-Στουτγκάρδη 0-2 (16' Ρούντι, 59' Κουζμάνοβιτς)

Την... ύπαρξη τους στον θεσμό έπαιζαν Ρέιντζερς και Στουτγάρδη, με τους Γερμανούς να επιζούν και να παίζουν τα ρέστα τους στο ματς με την Ουνιρέα την τελευταία αγωνιστική. Η ομάδα του Μπάμπελ ήταν καλύτερη και κέρδισε δίκαια με 2-0, φτάνοντας τους οκτώ βαθμούς. Ο Ρούντι στο 16' έκανε με σουτ μέσα από την περιοχή το 1-0, ενώ λίγο αργότερα ακυρώθηκε γκολ της Στουτγάρδης για οφσάιντ του Ντελπιέρ. Ο άσος των Γερμανών ήταν όντως σε αντικανονική θέση, αλλά δεν έκανε κάποια κίνηση ώστε να εμποδίσει την ορατότητα του ΜακΓκρέγκορ. Οι Σκωτσέζοι είχαν καλές φάσεις με τον Μπόιντ, τον Λάφερτι και τον Μίλερ για να ισοφαρίσουν ωστόσο στο δεύτερο μέρος έμειναν από δυνάμεις. Ο Κουζμάνοβιτς στο 59' έκανε με κεφαλιά το 2-0, ενώ στη συνέχεια ο ΜακΓκρέγκορ είπε όχι σε σουτ του Κακάου έξω από την περιοχή αλλά και στο «ριμπάουντ» του Πογκμπρένιακ που απέτυχε από πολύ κοντά να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Γερμανών.

ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ (Γουόλτερ Σμιθ)
: ΜακΓκρέγκορ, ΜακΚάλοχ, Γουϊρ, Γουϊλσον, Γουϊτακερ, Ντέιβις, Τόμσον (77΄ Φλεκ), Πάπατς, Μίλερ (69΄ Νόβο), Λάφερτι (86΄ Μπίσλεϊ), Μπόιντ
ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ (Μάρκους Μπάμπελ): Λέμαν, Οσόριο, Νίντερμαϊερ, Ντελπιέρ, Μποκά, Ρούντι (90΄ Γκέμπχαρτ), Τρας, Χλεμπ, Κουζμάνοβιτς (75΄ Χιτσλσπέργκερ), Κακάου, Πογκρέμπνιακ.

Ουνιρέα-Σεβίλλη 1-0 (45' αυτ. Ντραγκουτίνοβιτς)
Ελάχιστοι θα φαντάζονταν πως η Ουνιρέα θα ήταν σε θέση πρόκρισης και μετά το τέλος της πέμπτης αγωνιστικής. Κι όμως, οι Ρουμάνοι έχουν καταφέρει να βρίσκονται στην δεύτερη θέση μετά και τη νίκη με 1-0 επί της Σεβίλλης. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, πάντως, πέτυχε με αυτογκόλ ο Ντραγκουντίνοβιτς, όταν ο Μπράνταν έκανε την σέντρα και ο Σέρβος αμυντικός άθελα του με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χάβι Βάρας. Δύο ευκαιρίες που είχε ο Βάργκα στο δεύτερο μέρος θα μπορούσαν να είχαν κάνει πιο άνετη την βραδιά για την Ουνιρέα, η οποία ακόμα και έτσι κράτησε το 1-0 και πλέον θα τα παίξει όλα για όλα στο τελευταίο ματς με την Στουτγάρδη στην Γερμανία.

ΟΥΝΙΡΕΑ ΟΥΡΖΙΤΣΕΝΙ (Νταν Πετρέσκου): Αρλάουσκις, Μπορντεάνου, Μαφτέι, Μεχμέντοβιτς, Γκαλαμάζ, Μπραντάν, Φρούνζα (64΄ Μπάλαν), Βιλανα (+90΄ Παντουρέτου), Απόστολ, Βάργκα (89΄ Σεμέδο), Μπιλάσκο
ΣΕΒΙΛΛΗ (Μανουέλ Χιμένεθ): Χάβι Βάρας, Σάντσες, Ντραγκουτίνοβιτς, Λόλο (62΄ Ρενάτο), Ναβάρο, Χεσούς Νάβας, Ζοκορά, Κόνκο, Καπέλ (62΄ Λουϊς Φαμπιάνο), Κανουτέ, Νεγκρέδο (70΄ Περότι)

Βαθμολογία
1. Σεβίλλη 10 *
2. Ουνιρέα 8
3. Στουτγάρδη 6
4. Ρέιντζερς 2

Επόμενη αγωνιστική:
Στουτγάρδη-Ουνιρέα
Σεβίλλη-Ρέιντζερς

Ανοικτοί λογαριασμοί...

Ανοικτοί λογαριασμοί... Την τελευταία αγωνιστική θα ξεκαθαρίσει το τοπίο στον τρίτο όμιλο μετά την ισοπαλία της Μίλαν με την Μαρσέιγ. Έχασε η Γιουβέντους στο Μπορντό, «βόμβα» στην Αγγλία.

1ος Όμιλος
Αποτελέσματα
Μπορντό – Γιουβέντους 2-0
(54' Φερνάντο, 90' Σαμάκ)
Συνεχίζει να εντυπωσιάζει η Μπορντό και μπορεί να είχε εξασφαλίσει την πρόκριση, ωστόσο με τη νίκη επί της Γιουβέντους απέδειξε πόσο ποιοτική ομάδα είναι. Οι Γιρονδίνοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και επιβλήθηκαν 2-0 με γκολ του Φερνάντο στο 54' και του Σαμάκ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Η Μπορντό γράφει ιστορία στη διοργάνωση, αφού έχει 13 βαθμούς σε πέντε αγώνες. Στον αντίποδα, η «Μεγάλη Κυρία» προβλημάτισε με την απόδοσή της, είχε μόλις μια καλή φάση με τον Αμάουρι και πλέον θέλει θετικό αποτέλεσμα στο Τορίνο για να βρεθεί στους «16»
ΜΠΟΡΝΤΟ (Λοράν Μπλαν): Καρασό, Σαλμέ, Σιανί, Πλανούς, Τρεμουλινάς, Φερνάντο, Ντιαρά, Γκουφράν (75΄ Τραορέ), Πλάσιλ, Γουέντελ, Τσάμαχ
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Τσίρο Φεράρα): Μπουφόν, Κάσερες, Λεγκροτάλιε, Κιελίνι, Γκρόσο, Φελίπε Μέλο, Σισόκο (89΄ Μαρκίζιο), Καμορανέζι, Ντιέγκο, Ντελ Πιέρο (68΄ Ιμόμπιλε), Αμάουρι (77΄ Τζιοβίνκο)

Μπάγερν – Μακάμπι Χάιφα 1-0
(62' Όλιτς)
Προβλημάτισε για ακόμα ένα ματς η Μπάγερν, ωστόσο με σύμμαχο και την... τύχη κατάφερε να επιβληθεί στο Μόναχο της Μακάμπι με 1-0. Οι «Βαυαροί» ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, όμως δεν έβρισκαν τον τρόπο για να απειλήσουν. Χρειάστηκε η ολιγωρία της άμυνας των Ισραηλινών για να καταφέρει ο Όλιτς να σκοράρει. Πλέον, η Μπάγερν θα τα παίξει όλα για όλα στο Τορίνο και θέλει μόνο νίκη για να προκριθεί στους «16» της διοργάνωσης. Χωρίς βαθμό, αλλά και γκολ η Μακάμπι στον όμιλο.
ΜΠΑΓΕΡΝ (Λουίς Φαν Γκάαλ): Μπουτ, Μπαντστούμπερ, Βαν Μπούιτεν, Ντεμικέλις, Λαμ, Φαν Μπόμελ, Σβαϊνστάιγκερ, Μίλερ, Πράνιτς (70΄ Οτλ), Ολιτς (81΄ Τίμοστσουκ), Γκόμες
ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΙΦΑ (Ελίσα Λέβι): Νταβίντοβιτς, Μαϊμόν, Μεσουμάρ, Κεϊνάν, Μασιλέλα, Γκαντίρ, Καγιάλ, Οσμάν (74΄ Γκολάσα), Κούλμα (69΄ Ρεφαέλοφ), Κατάν, Ντβαλισβίλι (63΄ Αρμπέιτμαν)

Βαθμολογία
Μπορντό 13
Γιουβέντους 8
Μπάγερν 7
Μακάμπι 0

Επόμενη αγωνιστική (08/12)
Μακάμπι – Μπορντό
Γιουβέντους - Μπάγερν

2ος Όμιλος
Μάντσεστερ Γ. - Μπεσίκτας 0-1
(20' Τέλο)
Κάτι σε... φιλικό θύμιζε η ενδεκάδα της Γιουνάιτεντ, με τον Άλεξ Φέργκιουσον να δίνει ευκαιρίες σε πολλά νέα πρόσωπα. Εξάλλου, η πρόκριση στους «16» έδινε την ευκαιρία στον τεχνικό της να προβεί σε πειράματα και έτσι πραγματοποίησε οχτώ αλλαγές σε σχέση με το τελευταίο ματς πρωταθλήματος με την Έβερτον. Η Μπεσίκτας εκμεταλλεύτηκε με τον πλέον ιδανικό τρόπο το γεγονός αυτό, ήταν ουσιαστική και με ένα «κεραυνό» του Τέλο κατόρθωσε να πάρει τη νίκη 1-0, να σπάσει το αήττητο των 23 αγώνων της Γιουνάιτεντ και παράλληλα να μείνει «ζωντανή» στη μάχη για το Γιουρόπα Λιγκ. Όσο για τους «κόκκινους διάβολους» η ήττα από τους Τούρκους τους φέρνει να παλεύουν στη Γερμανία για την αποφυγή της ήττας, ώστε να παραμείνουν στην κορυφή.
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. (Αλεξ Φέργκιουσον): Φόστερ, Νέβιλ, Μπράουν, Βίντιτς, Ραφαέλ (74΄ Εβρά), Ομπερτάν, Αντερσον, Γκίμπσον (74΄ Κάρικ), Παρκ (69΄ Οουεν), Γουέλμπεκ, Μακέντα
ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ (Μουσταφά Ντενιζλί): Ρουστού, Ιμπραϊμ Κας, Φεράρι, Ιμπραϊμ Τοραμάν (67΄ Ερχάν), Ιμπραϊμ Ουζουλμέζ, Φινκ, Ερνστ, Εκρέμ Νταγκ, Τέλο (75΄ Ουγκούρ), Ισμαϊλ Κοϊμπασί, Μπομπό (84΄ Μπατουχάν)

ΤΣΣΚΑ Μ. - Βόλφσμπουργκ 2-1
(58' Νεσίντ, 66' Κράσιτς – 19' Ντζέκο)
Με τον Μίλος Κράσιτς να ξεδιπλώνει για ακόμα μια φορά το πλούσιο ταλέντο του, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έκανε την ολική ανατροπή, επιβλήθηκε 2-1 της Βόλφσμπουργκ και πλέον ισοβαθμεί με τους Γερμανούς στη 2η θέση. Μπορεί το πλεονέκτημα να είναι με τους «Λύκους», ωστόσο όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 19' με τον Μάρτινς να τροφοδοτεί τον Ντζέκο και ο Βόσνιος να βάζει μπροστά την ομάδα του στο σκορ. Από τη στιγμή εκείνη και έπειτα, οι Ρώσοι πήραν τον έλεγχο του αγώνα και προσπάθησαν να απειλήσουν, όμως τόσο ο Τζαγκόεφ όσο και ο Κράσιτς δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάτι θετικό.
Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε, με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να πιέζει ακόμα περισσότερο και να απειλεί διαρκώς. Έτσι, στο 58' ο Νεσίντ εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Αλντονίν και έφερε το ματς στα ίσα. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο 66' ο Κράσιτς με ένα κεραυνό αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή διαμόρφωσε το 2-1.
ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Λεονίντ Σλούτσκι): Ακινφέεφ, Σενίκοφ, Βασ.Βερεζούτσκι, Ιγκνάσεβιτς, Αλ. Μπερεζούτσκι, Μαμάεφ, Κράσιτς, Ράχιμιτς, Αλντόνιν, Νεσίντ, Τζαγκόεφ
ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ (Αρμιν Φε): Μπενάλιο, Ρίτερ, Ρικάρντο Κόστα, Μάντλουνγκ, Σέφερ, Χασέμπε, Ζοσούε, Μισίμοβιτς, Γκέτνερ, Τζέκο, Μάρτινς (68΄ Ζιανί)

Βαθμολογία

Μάντσεστερ Γ. 10
Βόλφσμπουργκ 7
ΤΣΣΚΑ Μ. 7
Μπεσίκτας 4

Επόμενη αγωνιστική (08/12)
Βόλφσμπουργκ – Μάντσεστερ Γ.
Μπεσίκτας – ΤΣΣΚΑ Μ.

3ος Όμιλος
Μίλαν – Μαρσέιγ 1-1
(10' Μποριέλο – 16' Λούτσο Γκονζάλες)
Η ισοπαλία θεωρητικά βόλευε την Μίλαν καθώς θα βρισκόταν πάνω από την Μαρσέιγ και τελικά οι Ιταλοί πέτυχαν το στόχο τους. Η βραδιά θα μπορούσε να είχε κυλήσει λιγότερο αγχωτικά για τους «ροσονέρι», ειδικά από την στιγμή που βρέθηκαν μπροστά με τον Μποριέλο στο 10ο λεπτό έπειτα από ωραίο πλασέ που πέρασε κάτω από τα πόδια του Μαντανά. Νωρίτερα, ο Ζαμπρότα θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ αλλά νικήθηκε στο τετ α τετ του από τον Γάλλο πορτιέρο.

Η Μαρσέιγ, πάντως, απάντησε γρήγορα. Ο Νιάνγκ απέφυγε πολύ ωραία από τα αριστερά τον Όντο, έκανε την σέντρα-σουτ, ο Ντίντα απέκρουσε δίνοντας όμως ουσιαστικά πάσα στον Λούτσο που σχεδόν από το ύψος του πέναλτι δεν αστόχησε φέρνοντας το ματς στα ίσα. Οι δύο μεγάλες ευκαιρίες των Μποριέλο και Πάτο ήταν οι σημαντικότερες στιγμές στο υπόλοιπο του ημιχρόνου, με τον Ιταλό να χάνει το τετ α τετ με τον Μαντανά και τον Πάτο να αστοχεί στο ψηλοκρεμαστό που δοκίμασε.

Στο δεύτερο μέρος, το παιχνίδι απέκτησε πολύ πιο γρήγορο ρυθμό με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ. Ο Μποριέλο δεν μπόρεσε και πάλι από κοντά να νικήσε τον τερματοφύλακα της Μαρσέιγ, όμως οι μεγάλες στιγμές ανήκαν στους φιλοξενούμενους. Ο Μπραντάο έχασε απίστευτη ευκαιρία, όταν από την μιρκή περιοχή και με τον Ντίντα εξουδετερωμένο, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια άουτ! Το δοκάρι σταμάτησε και την κεφαλιά του Ντιαβαρά λίγο πριν το τέλος, με το 1-1 να είναι το τελικό σκορ.
ΜΙΛΑΝ (Λεονάρντο): Ντίντα, Οντο (28' Αμπάτε), Τιάγκο Σίλβα, Νέστα, Ζαμπρότα, Αμπροζίνι, Πίρλο, Ζέεντορφ, Ροναλντίνιο, Μποριέλο, Πάτο.
ΜΑΡΣΕΪΓ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Μανταντά, Μπονάρ, Ντιαβαρά, Χάιντσε, Ταϊβό, Σισέ, Σεϊρού (85' Μοριέντες), Αμπριέλ, Λούτσο Γκονζάλες (66' Κονέ), Νιάνγκ (73' Μπεν Αρφά), Μπραντάο.

Ρεάλ Μ. - Ζυρίχη 1-0
(21' Ιγκουαϊν)
Χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα, η Ρεάλ πήρε το τρίποντο επί της Μαρσέιγ και βρέθηκε πάλι στην κορυφή του ομίλου της, χωρίς όμως να εξασφαλίσει την πρόκριση καθώς πρέπει να πάρει αποτέλεσμα στην Μασσαλία. Οι Ισπανοί άνοιξαν το σκορ στο 21', όταν ο Κακά με πολύ ωραία προσπάθεια έβγαλε τον Ιγκουαϊν σε θέση βολής και ο Αργεντίνος με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ. Το δοκάρι στο σουτ του Μαρσέλο ήταν η σημαντικότερη ευκαιρία, ενώ καλές φάσεις είχαν τόσο ο Κακά όσο και οι Μπενζεμά, Ιγκουαΐν την ώρα που η Ζυρίχη απείλησε ελάχιστα. Το 1-0 έμεινε, η Ρεάλ ανέβηκε στην πρώτη θέση και οι Ελβετοί αποχαιρέτησαν τις ελπίδες τους ακόμα και για το Europa League.
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Πέπε, Αλμπιόλ, Αρμπελόα (58' Φαν Ντερ Φάαρτ), Ντιαρά, Τσάμπι Αλόνσο, Μαρσέλο, Κακά (90' Γκρανέρο), Ραούλ (70' Κριστιάνο Ρονάλντο), Ιγκουαϊν.
ΖΥΡΙΧΗ (Μπερναρντ Σαλάντ): Λεόνι, Στάχελ, Μπαρμέτλερ, Τίχινεν, Κοχ, Γκάιτς (76' Βονλάντεν), Εγκέρτερ, Ροσάτ, Τζούριτς (88' Σχονμπάχλερ), Μαργκαϊράζ, Αλφονς (86' Μεχμεντί).

Βαθμολογία
Ρεάλ Μ. 10
Μίλαν 8
Μαρσέιγ 7
Ζυρίχη 3

Επόμενη αγωνιστική (08/12)
Μαρσέιγ – Ρέαλ Μ.
Ζυρίχη - Μίλαν

4ος όμιλος
Πόρτο – Τσέλσι 0-1
(69' Ανέλκα)
Η Τσέλσι ήθελε τη νίκη για να εξασφαλίσει την πρώτη θέση αλλά και η ισοπαλία την βόλευε καθώς την επόμενη αγωνιστική φιλοξενεί τον ΑΠΟΕΛ. Τελικά, πήρε το διπλό στο «Ντραγκάο» και καθάρισε από τώρα την κορυφή, χάρη σε γκολ του Ανελκά από την μικρή περιοχή έπειτα από σέντρα του Μαλουντά στο 69ο λεπτό. Η Πόρτο έμεινε από δυνάμεις στο δεύτερο μέρος και δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να δώσει την εικόνα ομάδας που θα μπορούσε να κοντράρει την ομάδα του Αντσελότι.
ΠΟΡΤΟ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Μπέτο, Σαπουνάρου (79' Φαρίας), Ρολάντο, Μπρούνο Αλβες, Περέιρα, Μεϊρέλες, Μπελούτσι (71' Γκουαρίν), Φερνάντο, Βαρέλα (60' Χαλκ), Φαλκάο, Ροντρίγκεζ.
ΤΣΕΛΣΙ (Κάρλο Αντσελότι): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Καρβάλιο, Τέρι, Ζίρκοφ, Μπάλακ (68' Εσιέν), Μίκελ, Ντέκο (76' Τζο Κόουλ), Μαλουντά, Ανελκά, Ντρογκμπά.

ΑΠΟΕΛ – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1
(5' Μιροσάβλιεβιτς – 62' Σιμάο)
Πολύ κοντά στην πρώτη του νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ έφτασε ο ΑΠΟΕΛ ωστόσο οι Κύπριοι δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το υπέρ τους προβάδισμα από το 5ο λεπτό και εν τέλει έμειναν στο 1-1 με την Ατλέτικο. Ο Μιροσάβλιεβιτς έβαλε μπροστά την ομάδα του Γιοβάνοβιτς έπειτα από σουτ μέσα από την περιοχή, δίνοντας παράλληλα στην ομάδα του να διαχειριστεί το παιχνίδι όπως ακριβώς ήθελε. Στο πρώτο ημίχρονο, αυτό έγινε σε μεγάλο βαθμό αλλά στο δεύτερο μέρος η Ατλέτικο ανέβασε κατά πολύ τον ρυθμό της, με τον Αγουέρο να προκαλεί πολλά προβλήματα. Από αυτόν ξεκίνησε και το γκολ της ισοφάρισης, όταν έκανε την παράλληλη σέντρα, με τον Χιώτη να αποκρούσει αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Σιμάο που με σουτ έκανε το 1-1 και διατήρησε την Ατλέτικο στην τρίτη θέση.
ΑΠΟΕΛ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Χιώτης, Πουρσαϊτίδης, Πάουλο Ζόρζε, Κόντης, Ηλία (70' Μπρέσκα), Κοσόβσκι (77' Ζεβλάκοφ), Μοράις, Μιχαήλ (71' Μπρούρσε), Αλεξάνδρου, Πίντο, Μιροσαβλίεβιτς.
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κίκε Σάντσεθ Φλόρες): Ασένχο, Ουιφαλούζι, Περέα, Χουανίτο, Ντομίνγκεζ, Χουράδο (79' Μάξι Ροντρίγκεζ), Κλέμπερ Σαντάνα, Καμάτσο, Σιμάο (92' Αντόνιο Λόπεθ), Φορλάν (87' Ρέγιες), Αγουέρο.

Βαθμολογία
Τσέλσι 13
Πόρτο 9
Ατλέτικο 3
ΑΠΟΕΛ 2

Επόμενη αγωνιστική (08/12)
Ατλέτικο – Πόρτο
Τσέλσι – ΑΠΟΕΛ

Παρών ο Χαλκιάς

Παρών ο ΧαλκιάςΧωρίς κανένα πρόβλημα προπονήθηκε ο Κώστας Χαλκιάς, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε και πιθανότατα θα αγωνιστεί κόντρα στην ΑΕΚ.
Ο έμπειρος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ ξεπέρασε τη θλάση στη γάμπα και σήμερα προπονήθηκε κανονικά. Έτσι λοιπόν, ο Χαλκιάς πιθανότατα θα επιστρέψει «κάτω από τα δοκάρια» στο παιχνίδι με την ΑΕΚ.
Μέρος στην προπόνηση όμως πήρε και ο Τζόε Μπιζέρα, ο οποίος δείχνει ότι επανέρχεται σιγά σιγά σε κανονικούς ρυθμούς.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Μίρκο Σαβίνι, αφού ο Ιταλός αισθάνθηκε ενοχλήσεις και κρίθηκε σκόπιμο να αποχωρήσει από την προπόνηση.

Κατά τα άλλα, αποφασισμένος να αγωνιστεί στο σαββατιάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο είναι ο Πάμπλο Γκαρσία, γι' αυτό ο σκληροτράχυλος μέσος μίλησε με τον προπονητή του «Δικεφάλου» Φερνάντο Σάντος και του εξέφρασε την επιθυμία του να αγωνιστεί εναντίον των «κιτρινόμαυρων», ώστε να βοηθήσει την ομάδα του.
Έτσι αποφασίστηκε εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής, στο παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής με την Λάρισα.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Παίρνει τον Σιστόν


Τις επόμενες ημέρες ο Ντιόγκο Σιστόν θα γίνει παίκτης του Λεβαδειακού και θα συνεργαστεί εκ νέου με τον Κίκε Ερνάντεθ, με τον οποίο συνυπήρξε στον Άρη. Παρότι έχει λύσει το συμβόλαιό του με τους «κίτρινους» από το καλοκαίρι, προπονείται με τους Θεσσαλονικείς και έψαχνε ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του. Αυτή φαίνεται πως θα είναι οι Βοιωτοί, αφού χθες ο 28χρονος μεσοεπιθετικός συναντήθηκε με ανθρώπους της διοίκησης και τα βρήκαν σε όλα.

Ο Βραζιλιάνος θα μεταβεί στη συμπρωτεύουσα για να μαζέψει τα πράγματά του και το επόμενο διάστημα θα πάει στη Λιβαδειά, όπου θα πέσουν οι υπογραφές και θα εγκατασταθεί με την οικογένειά του. Ο Σιστόν θα κάνει προπονήσεις με τους Βοιωτούς, ώστε τον Ιανουάριο να είναι έτοιμος να αντικαταστήσει τον Πάουλο Κόστα που αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν.

* Να σημειωθεί ότι ο παίκτης την προηγούμενη σεζόν είχε 13 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα και μία στο Κύπελλο Ελλάδος.

Γιαννάκης: «Καλύτεροι φέτος»


Πιο ποιοτικός και ώριμος από τον περσινό είναι ο φετινός Ολυμπιακός, όπως δήλωσε ο Παναγιώτης Γιαννάκης σε συνέντευξή του σε εφημερίδα της Σερβίας. «Όλοι μας θέλουμε και όλοι προσπαθούμε να κερδίσουμε τίτλους. Σίγουρα φέτος θα είμαστε καλύτεροι», τόνισε ο «δράκος», που βρίσκεται στο Βελιγράδι για τον αγώνα των «ερυθρολεύκων» με την Παρτιζάν για την Ευρωλίγκα (21:45). Τι είπε για Τεόντοσιτς, Έρτσεγκ και τη συνεργασία του με τόσους παίκτες αστέρες. Αναλυτικά η συνέντευξη:

• Έχετε καλές αναμνήσεις από το Βελιγράδι;
«Φυσικά. Αυτός ο τίτλος ήταν μια σπουδαία επιβεβαίωση του τρόπου που το ελληνικό μπάσκετ δούλεψε για να φτάσει στην κορυφή και να γίνει αποτελεσματικό ύστερα από τόσα χρόνια».

• Είναι δύσκολο να είστε προπονητής σε μια ομάδα με τόσα αστέρια;
«Σίγουρα είναι, αλλά επίσης είναι και μεγάλο κίνητρο για μένα που έχω περάσει όλη μου τη ζωή στο μπάσκετ. Είναι σημαντικό να αντιμετωπίζεις δυσκολίες και να γίνεσαι καλύτερος μέσα από αυτές».

• Ποια είναι η καλύτερη εμπειρία σας ως παίκτης και ποια ως προπονητής;
«Ως παίκτη ήταν το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 1987 και ως προπονητή η πρώτη θέση στο Ευρωμπάσκετ του 2005 μαζί με τη νίκη επί των ΗΠΑ στον ημιτελικό του Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας».

• Προτιμάτε να κερδίσετε την Ευρωλίγκα ή το ελληνικό πρωτάθλημα;
«Την Ευρωλίγκα, γιατί χρονικά είναι πρώτη (σ.σ.: γέλια). Μετά θέλω και το ελληνικό πρωτάθλημα».

• Πιστεύετε ότι έχετε παίξει μεγάλο ρόλο στο να γίνει σπουδαίος ο Μίλος Τεόντοσιτς; Είναι σημαντικό για έναν πλέι μέικερ να έχει προπονητή κάποιον που έπαιζε στην ίδια θέση;
«Πιστεύω πως κάθε προπονητής προσφέρει στους παίκτες και κυρίως όταν αυτοί είναι σε νεαρή ηλικία. Σέβομαι πολύ τους παίκτες μου. Έχω το πλεονέκτημα να έχω ζήσει διάφορες καταστάσεις ως παίκτης και είναι ευκολότερο να πείσω έναν παίκτη να βελτιωθεί σε συγκεκριμένα πράγματα».

• Ποια είναι η άποψή σας για τον Μίλος Τεόντοσιτς;
«Ο Μίλος έχει πολλά προσόντα και όσο ωριμάζει και βελτιώνεται αθλητικά και πνευματικά θα μας εκπλήσσει με το ταλέντο του κι αυτό που θα μπορεί να κάνει».

• Για τον Ζόραν Έρτσεγκ;
«Ο Ζόραν έχει προσόντα και είναι καλός χαρακτήρας, αλλά του λείπει η εμπειρία. Όταν την αποκτήσει, θα κάνει καριέρα και στον Ολυμπιακό και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Είναι πολύ σημαντικό ότι έχει θέληση να δουλέψει».

• Πέρυσι ο Ολυμπιακός έφτασε στο φάιναλ φορ και στους τελικούς του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου. Ο κόσμος θέλει ακόμα περισσότερο έναν τίτλο…
«Όλοι μας θέλουμε και όλοι προσπαθούμε να κερδίσουμε τίτλους. Σίγουρα φέτος θα είμαστε καλύτεροι, πιο ώριμοι και πιο ποιοτικοί».

«Εκτόξευση» στο Χιούστον


Επιβλητικό ήταν το πέρασμα των Μάβερικς από το Χιούστον απέναντι στους Ρόκετς με 130-99. Το παιχνίδι είχε ξεχωριστή σημασία για τον Τζέισον Κιντ, αφού μετά τις επτά ασίστ που μοίρασε έφτασε τις 10.337 στην καριέρα του και σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας ξεπερνώντας τον Μαρκ Τζάκσον (10.335). Είναι όμως απίθανο να καταλάβει την κορυφή, αφού το Μάρτιο κλείνει τα 37 και το ρεκόρ του Τζον Στόκτον με 15.806 είναι απλησίαστο. «Κάποια ρεκόρ είναι για να παραμένουν. Δεν βλέπω η επίδοση του Στόκτον να καταρρίπτεται σύντομα από κάποιον άλλο», τόνισε ο Κιντ.

Σπουδαία νίκη στο Ορλάντο επί των Μάτζικ με 99-98 πέτυχαν οι Χιτ. Ο Μάικλ Μπίσλεϊ ήταν ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για τους φιλοξενούμενους, καθώς 1,6’’ πριν το τέλος με φόλοου-κάρφωμα σε άστοχο σουτ (air-ball) του Ντουέιν Ουέιντ χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Η απουσία του Σακίλ Ο’Νιλ για έκτο συνεχές παιχνίδι δεν πτόησε τους Καβαλίερς, που με οδηγό τον Λεμπρόν Τζέιμς ο οποίος πέτυχε 34 πόντους, πέρασαν από το Ντιτρόιτ με 98-88 κόντρα στους Πίστονς. Οι Χόρνετς επιβλήθηκαν των Μπακς στην παράταση με 102-99 χάρη στην πολύ καλή εμφάνιση του Ντάρεν Κόλισον, ο οποίος ισοφάρισε σε 91-91 με τρίποντο 7,5’’ πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας και έκλεψε την μπάλα από έναν άλλο ρούκι, τον Μπράντον Τζένινγκς, στην τελευταία επίθεση των «ελαφιών».

Οι Σέλτικς νίκησαν δύσκολα με 113-110 τους Σίξερς, ενώ οι Σπερς δεν είχαν πρόβλημα απέναντι στους Ουόριορς (118-104), όπως και οι Νάγκετς κόντρα στους Τίμπεργουλφς (111-124). Οι Μπλέιζερς υποχρέωσαν τους Νετς στη 15η ήττα τους σε ισάριθμα ματς (93-83), πλησιάζοντας τη χειρότερη επίδοση στην ιστορία του ΝΒΑ που είναι οι 17 ήττες των Μαϊάμι Χιτ τη σεζόν 1988/89 και των Λος Άντζελες Κλίπερς την περίοδο 1998/99 (χρονιά του λοκ άουτ).

Σάρλοτ Μπόμπκατς-Τορόντο Ράπτορς 116-81
(Ουάλας 31π., 13 ριμπ., Τζάκσον 23, Χέντερσον 15-Μπος 18π., 14 ριμπ., Μπαρνιάνι 15, Τζόνσον 13)

Ιντιάνα Πέισερς-Λος Άντζελες Κλίπερς 86-73
(Μέρφι 18π., 11 ριμπ., Τζόουνς 18, Ρας 13π., 11 ριμπ.-Μπ. Ντέιβις 25, Κάμπι 15π., 21 ριμπ., Κέιμαν 10π., 10 ριμπ.)

Ορλάντο Μάτζικ-Μαϊάμι Χιτ 98-99
(Ουίλιαμς 25, Κάρτερ 22, Χάουαρντ 12π., 16 ριμπ.-Ουέιντ 24, Τζόουνς 16, Μπίσλεϊ 15π., 12 ριμπ., Ο’Νιλ 13π., 16 ριμπ.)

Μπόστον Σέλτικς-Φιλαδέλφεια 76ερς 113-110
(Πιρς 27, Γκαρνέτ 19, Ρ. Άλεν 18, Χάουζ 13, Πέρκινς 12, Ρόντο 10-Ιγκουοντάλα 25π., 9 ριμπ., 9 ασίστ, Καπόνο 20, Γκριν 18, Γιανγκ 17)

Ντιτρόιτ Πίστονς-Κλίβελαντ Καβαλίερς 88-98
(Στάκεϊ 25, Βιλανουέβα 19, Μαξίελ 10-Τζέιμς 34π., 8 ριμπ., 7 ασίστ, Ουίλιαμς 14π., 8 ασίστ, Πάρκερ 13, Γκίμπσον 13, Μουν 11)

Νιου Ορλίνς Χόρνετς-Μιλγουόκι Μπακς 102-99 (κ.α 91-91)
(Ουέστ 27π., 10 ριμπ., Κόλισον 18, Μπράουν 13, Στογιάκοβιτς 10-Ρίντναουρ 23π., 10 ασίστ, 7 ριμπ., Γουόρικ 22π., 10 ριμπ., Τζένινγκς 14π., 8 ασίστ, 7 ριμπ.)

Μινεσότα Τίμπεργουλφς-Ντένβερ Νάγκετς 111-124
(Μπρούερ 22π., 13 ριμπ., Φλιν 20, Χόλινς 19, Τζέφερσον 14π., 12 ριμπ.-Άντονι 22, Μπίλαπς 19, Ιλάριο 17, Άντερσεν 15, Σμιθ 14, Μάρτιν 13, Αφλάλο 10)

Χιούστον Ρόκετς-Ντάλας Μάβερικς 99-130
(Λάντρι 24, Αρίζα 20, Σκόλα 15, Άντερσεν 10-Τέρι 27π., 10 ασίστ, Νοβίτσκι 25, Τόμας 23, Μάριον 12, Γκούντεν 10)

Σαν Αντόνιο Σπερς-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 118-104
(Πάρκερ 32, Ντάνκαν 20π., 10 ριμπ., Μέισον 17, Τζέφερσον 12, Χιλ 12, ΜακΝτάις 10-Έλις 42, Μαγκέτι 14, Ράντολφ 12, Κάρι 11)

Φίνιξ Σανς-Μέμφις Γκρίζλις 126-111
(Στούντεμαϊρ 28, Ρίτσαρντσον 20, Μπαρμπόσα 15, Φράι 14, Χιλ 12, Νας 11π., 16 ασίστ-Ράντολφ 24π., 13 ριμπ., Γκέι 16, Γιανγκ 14, Γκασόλ 13, Τίνσλεϊ 12)

Σακραμέντο Κινγκς-Νιου Γιορκ Νικς 111-97
(Γκριν 24, Έβανς 19π., 11 ριμπ., 7 ασίστ, Χάουζ 16, Ροντρίγκεθ 15, Κάσπι 11, Νοτσιόνι 10, Τόμπσον 10-Λι 25π., 12 ριμπ., Ρόμπινσον 25, Χάρινγκτον 17)

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς-Νιου Τζέρσεϊ Νετς 93-83
(Όντεν 18, Ρόι 13, Όλντριτζ 12, Φερνάντεθ 12, Μίλερ 10, Ουέμπστερ 10-Λόπεζ 32π., 14 ριμπ., Ντάγκλας-Ρόμπερτς 18, Χάσελ 10)

Ρεχάγκελ: «Ποτέ δεν είπα πως φεύγω»

Τις δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο Ότο Ρεχάγκελ στο περιοδικό «World Soccer», με τις οποίες προανήγγελλε την αποχώρησή του από την Εθνική μετά το Μουντιάλ, διέψευσε ο ίδιος στο περιβάλλον του. «Δεν έχω κάνει καμία δήλωση σε κανένα περιοδικό. Είναι προφανές ότι μόνοι τους τα έβγαλαν», είπε ο Γερμανός, ο οποίος δεν συνηθίζει να μιλάει για το μέλλον και δεν έχουν καμία βάση όσα είδαν το φως της δημοσιότητας.

Η δήλωση, που φερόταν να έχει κάνει ο «Ρεχακλής» ήταν η εξής: «Δεν ξέρω τι θα γίνει στη Νότιο Αφρική. Σε ένα τέτοιο τουρνουά χρειάζεται και τύχη. Μακάρι να την έχουμε για να πετύχουμε και κάτι καλό, ώστε να μπορώ να αποχωρήσω ευτυχισμένος μετά το Μουντιάλ. Θέλουμε να πάμε όσο το δυνατόν πιο μακριά γίνεται».

Παππάς: «Ο Ρεχάγκελ γνωρίζει…»

Την επιθυμία να αγωνιστεί με το εθνόσημο στο στήθος εξέφρασε ο Χάρης Παππάς, μιλώντας στην «Bild». «Γιατί να μην ονειρεύομαι να παίξω στο Παγκόσμιο Κύπελλο; Ο Ρεχάγκελ γνωρίζει πολύ καλά τι γίνεται στη Γερμανία και αν συνεχίσω έτσι, μπορεί να με επιλέξει», ανέφερε ο 26χρονος μεσοεπιθετικός της Μόναχο 1860.

Σα να λείπουν από Άρσεναλ οι Φάμπρεγκας, Φαν Πέρσι κι Αρσάβιν!


Έχει τον καημό του ο Ζίκο με τις πολλές και σοβαρές απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού. Όπως, είναι αλήθεια, είχε ίδιο νταλγκά κι ο Κετσπάγια.

  Χθες δεν άντεξε ο Ζίκο και σε μία από τις πολλές συνεντεύξεις που έχει δώσει αυτό τον καιρό στην Βραζιλία, το είπε: «Δεν έχω Ντιόγο, Γκαλέτι, Τοροσίδη. Είναι σα να μην έχει η Άρσεναλ Βαν Πέρσι, Φάμπρεγκας και Αρσάβιν»!

  Έχει τα δίκια του ο Ζίκο, αλλά από την άλλη αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς πρέπει να παρατηρήσουμε και κάτι άλλο: ότι τέτοιο όμιλο στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να ξαναβρεί. Ποτέ. Ever!

  Όμιλο με Σταντάρ Λιέγης και ΑΖ Άλκμααρ μαζί, συγνώμη, αλλά δεν υπάρχει. Και ούτε πρόκειται να ξαναυπάρξει. Ο Ολυμπιακός μέσα σε όλα τα όντως τεράστιά του προβλήματα, είχε την τύχη να τον βάλει η κληρωτίδα σε ένα γκρουπ, που όμοιό του δεν έχει ξαναγίνει, τουλάχιστον για δεδομένα Ολυμπιακού.

  Άρα, η ομάδα θα πρέπει να εκμεταλλευθεί τη συγκυρία έως το τέλος και να πάρει την πρόκριση. Να γράψει ιστορία και να παίξει στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Διότι, τώρα λέμε όσα λέμε, αλλά η ιστορία γράφει. Και τώρα δεν πρέπει να γράψει Γιουρόπα Λιγκ για τον Ολυμπιακό. Αλλά Τσάμπιονς Λιγκ.

Τεν Κάτε: «Είμαστε καλύτεροι από αυτούς»!


Τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού για το κλίμα που συναντήσουν την Κυριακή στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό θέλησε να προετοιμάσει ο Χενκ Τεν Κάτε, κατά τη διάρκεια της χθεσινής του ομιλίας. Ο Ολλανδός τεχνικός μίλησε για το εχθρικό κλίμα που θα δημιουργήσουν οι οπαδοί των «ερυθρόλευκων»: «Το είπα και στην Ολλανδία ότι θα τους σεβαστούμε, αλλά δεν θα τους φοβηθούμε. Θέλω να σας πω ότι φτιάχνουν κλίμα για να μας τρομοκρατήσουν. Δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο. Δεν πρέπει να μας επηρεάσει η ατμόσφαιρα».

Στη συνέχεια, ο 55χρονος προπονητής εξέφρασε την άποψη ότι η ομάδα του είναι καλύτερη από τους Πειραιώτες και ζήτησε από τους παίκτες να πάρουν τη νίκη: «Είμαστε μία πολύ δυνατή ομάδα. Είμαστε καλύτεροι από αυτούς. Πάμε να παίξουμε την μπάλα μας και να πάρουμε αυτό που θέλουμε».

Ο Τεν Κάτε άρχισε κατ’ ιδίαν επαφές με τους ποδοσφαιριστές, προκειμένου να τους προετοιμάσει καλύτερα για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο Ολλανδός θέλει να εξηγήσει στον καθένα ξεχωριστά τον ρόλο που θα έχει στο κυριακάτικο παιχνίδι. Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» θεωρεί ότι η ομάδα μπορεί να κάνει το «διπλό», με το οποίο θα θέσει γερές βάσεις για την κατάκτηση του φετινού τίτλου. Εν τω μεταξύ, το Σάββατο οι παίκτες θα πάρουν στα χέρια τους τα USB με τις κινήσεις των αντιπάλων τους.

«Θα νικήσουμε 4-2!»

Ύστερα από τον Τζιμπρίλ Σισέ που είχε απρόσμενη συνάντηση με τους οπαδούς του Ολυμπιακού, χθες ήταν η σειρά του Χενκ Τεν Κάτε να έρθει σε επαφή με τους φίλους των «ερυθρόλευκων». Ο Ολλανδός είχε κατά τη διάρκεια της επιστροφής από την Ολλανδία χαλαρή συζήτηση με τους φιλάθλους των Πειραιωτών, οι οποίοι του έλεγαν ότι ο Παναθηναϊκός θα χάσει την Κυριακή.

Ο 55χρονος προπονητής χαμογέλασε και απάντησε: «Δεν μπορώ να καταλάβω πώς είστε τόσο αισιόδοξοι, όταν έχετε να νικήσετε τον Παναθηναϊκό από το 2006. Ούτε φέτος θα με νικήσετε». Στη συνέχεια, ο Τεν Κάτε είπε χαμογελώντας: «Το πιθανότερο είναι το 4-2 υπέρ της ομάδας μου».

Τι γίνεται με τον «Κάρα» και τον Λέτο

Όσον αφορά τον Γιώργο Καραγκούνη, χθες αισθανόταν καλύτερα και ακολούθησε θεραπευτική αγωγή στο σπίτι του. Αν σήμερα δεν έχει πυρετό, τότε θα πάει στην Παιανία για να ακολουθήσει ατομικό πρόγραμμα. Το θέμα είναι ότι ο διεθνής μέσος δύσκολα θα είναι 100% έτοιμος για το ντέρμπι, αλλά μέχρι το Σάββατο (όταν θα γίνει η ανοιχτή προπόνηση της ομάδας στη Λεωφόρο) θα φανεί αν θα παίξει κόντρα στον Ολυμπιακό.

Από την πλευρά του, ο Σεμπαστιάν Λέτο πονούσε και χθες στο δάκτυλο του ποδιού του, αλλά τόνισε ότι «δεν το χάνω αυτό το ματς, αν χρειαστεί θα κάνω και ένεση για να είμαι έτοιμος». Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Αργεντινός να κάνει μία παυσίπονη ένεση, αφού δεν αναμένεται να έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις μέχρι την Κυριακή.

Το πλάνο του Ολλανδού

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο Τεν Κάτε προτίθεται να παρατάξει με σύστημα 4-2-3-1 τον Παναθηναϊκό κόντρα στον Ολυμπιακό. Τη θέση κάτω από τα δοκάρια θα πάρει ο Τζόρβας, ο οποίος θα έχει μπροστά του τους Σεϊταρίδη, Βύντρα, Σαριέγκι και Σπυρόπουλο.

Στο κέντρο της μεσαίας θα αγωνιστούν ο Ζιλμπέρτο και ο Σιμάο, έχοντας στα άκρα τον Καραγκούνη (αριστερά) και τον Σαλπιγγίδη (δεξιά). Πιο μπροστά θα παίξει ο Κατσουράνης και μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Σισέ. Θέση στην ενδεκάδα διεκδικεί ο Νίνης, αλλά αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι θα μείνει στον πάγκο και θα χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια του αγώνα.

ΑΕΚ: Τελειωμένη υπόθεση


Δεδομένη θεωρείται η υπογραφή προσυμφώνου ανάμεσα στο Νίκο Νοτιά και τον Χαράλαμπο Κοζώνη. Μετά την εξασφάλιση από τον πρώτο και την παράδοση στους εκπροσώπους του δευτέρου των πληρεξουσίων των υπόλοιπων μετόχων, βάσει των οποίων ο Νίκος Νοτιάς ελέγχει το 70% των μετοχών και οι υπόλοιποι δεν θα εμπλακούν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στις 10 Ιανουαρίου, ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας φέρεται να έχει κάνει πράξη τη δέσμευσή του. Ποια ήταν αυτή; Η παρουσίαση 19 εκατ. ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό, χρήματα που απαιτούνται για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και τα οποία θα τον καταστήσουν απόλυτο αφεντικό στην ομάδα με το 70% των μετοχών. Οι εκπρόσωποι του Χαράλαμπου Κοζώνη τονίζουν μάλιστα πως θα παρουσιάσουν περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ για να πείσουν τους πάντες πως ο 65χρονος επενδυτής διαθέτει την οικονομική επιφάνεια για να σηκώσει στις πλάτες του την ΑΕΚ.

Πληροφορίες θέλουν τον Χαράλαμπο Κοζώνη να έχει ήδη υπογράψει το περιβόητο προσύμφωνο και να έχει εξουσιοδοτήσει τον συνεργάτη του, Γιώργο Πρασσά, να συναντηθεί με τον Νίκο Νοτιά για να μπει και η υπογραφή του νυν μεγαλομετόχου. Αυτό θα συμβεί πιθανότατα στη Νέα Υόρκη και μέχρι τη Δευτέρα, απόντος του κ. Κοζώνη ο οποίος αναχώρησε για ολιγοήμερες διακοπές στη Φλόριντα.

Από εκεί και μετά, θα αρχίσει ο έλεγχος των ορκωτών λογιστών στα οικονομικά της ΠΑΕ και η μεγάλη συμφωνία θα «ναυαγήσει» μόνο αν διαπιστωθεί πως υπάρχουν χρέη μεγαλύτερα των 34,2 εκατ. ευρώ που έχουν συμφωνήσει οι κ.κ. Νοτιάς και Κοζώνης. Μόλις γίνει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ο τελευταίος θα έχει τη δυνατότητα εντός ενός μήνα-μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου δηλαδή-να καταβάλει τα 19 εκατ. ευρώ, αν και τονίζεται πως αυτό θα συμβεί πολύ νωρίτερα και θα αρχίσει να ρέει χρήμα στην ΠΑΕ.

Στο μεταξύ, οι οικονομικές υποχρεώσεις της ΠΑΕ τρέχουν, με οφειλές προς παίκτες, τεχνικό τιμ και τρίτους, αλλά παρά τις προσπάθειες του Νίκου Νοτιά, οι νυν μέτοχοι της ομάδας δεν δείχνουν για την ώρα διάθεση να βάλουν για μια τελευταία φορά το χέρι στην τσέπη. Ο Χαράλαμπος Κοζώνης είχε προσφερθεί να διευκολύνει ταμειακά το σύλλογο με μία προκαταβολή 5 εκατ. ευρώ, αλλά οι μέτοχοι δεν είχαν καλύψει τις εγγυητικές επιστολές που ο ίδιος ζητούσε και το πρόβλημα της χρηματοδότησης παρέμεινε.

Αραούχο: «Δείχνω κατανόηση»

Απέκλεισε το ενδεχόμενο να καταθέσει προσφυγή-τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας-ο Κάρλος Αραούχο με δηλώσεις του στη «SportDay». Ο Αργεντινός μπακ διαχώρισε τη θέση του από αυτή του μάνατζέρ του, που απείλησε με προσφυγή αν το Δεκέμβριο δεν τακτοποιηθούν οι οφειλές του συλλόγου προς τον πελάτη του. Μάλιστα κάτι τέτοιο είπε και στον Βασίλη Δημητριάδη σε συζήτηση που είχαν χθες.

«Είμαι ευχαριστημένος στην ομάδα και θα ήθελα να το ξεκαθαρίσω. Οι οπαδοί της ΑΕΚ μού έδειξαν από την αρχή την αγάπη τους και το εκτιμώ αυτό», δήλωσε ο Αραούχο στη «SportDay» και συνέχισε: «Αντιλαμβάνομαι την οικονομική κατάσταση του συλλόγου, αλλά δεν σκέφτομαι να καταθέσω προσφυγή, όπως δήλωσε ο μάνατζέρ μου. Δεν θέλω να προκαλέσω πρόβλημα στην ομάδα. Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές είναι ένα ζήτημα που προφανώς με απασχολεί, όπως απασχολεί και όλους τους συμπαίκτες μου, δείχνω ωστόσο κατανόηση. Έχω υπογράψει τριετές συμβόλαιο και θα ήθελα να το ολοκληρώσω. Στενοχωριέμαι για τα άσχημα αποτελέσματα της ομάδας και το πρωταρχικό που με απασχολεί αυτή τη στιγμή είναι τα επόμενα παιχνίδια της ΑΕΚ και πώς θα τα κερδίσουμε».

«Έδειξε» δύο αλλαγές

Την πρόθεσή του να χρησιμοποιήσει τον Γρηγόρη Μάκο σε θέση αμυντικού χαφ αντί του τραυματία Σάνελ Γιάχιτς και τον Γιουσούφ Χέρσι αντί του Λεονάρντο έδειξε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στη χθεσινή προπόνηση της ΑΕΚ. Κατά τα άλλα, ο Σερβοέλληνας προπονητής δείχνει να εμπιστεύεται για το ματς του Σαββάτου με τον ΠΑΟΚ τους υπόλοιπους εννέα που έπαιξαν απέναντι στην Καβάλα, σε σύστημα 4-2-3-1. Πρόκειται για τους Σάχα, Αραούχο, Καράμπελα, Μαϊστόροβιτς, Γκέντσογλου, Καφέ, Μαντούκα, Σκόκο και Μπλάνκο. Εκτός πλάνων είναι ο Κρίστιαν Νέμεθ, ο οποίος δίνει μάχη με το χρόνο για να παίξει την ερχόμενη Τετάρτη απέναντι στην Έβερτον.

ΟΣΦΠ: Με ανεβασμένο ηθικό


Στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έχουν στον Ολυμπιακό στραμμένη την προσοχή τους. Οι «ερυθρόλευκοι» προετοιμάζονται για το παιχνίδι με τους «πράσινους», έχοντας καλύτερη ψυχολογία – σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες – και δεν μιλούν για τίποτε άλλο πέρα από τη νίκη, ώστε να βρεθούν και πάλι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Μάλιστα, οι περισσότεροι από τους παίκτες έλεγαν: «Μας έκανε καλό η ισοπαλία με την Άλκμααρ. Μας έδωσε αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια, ύστερα από τα άσχημα αποτελέσματα». Οι Πειραιώτες εμφανίζονται έτοιμοι για το κρίσιμο ματς με το «τριφύλλι» και ο Ζίκο είδε με ικανοποίηση τον Λουτσιάνο Γκαλέτι να προπονείται χθες με την υπόλοιπη ομάδα.

Τώρα, εκείνο που απομένει είναι να φανεί αν ο Βραζιλιάνος θα χρησιμοποιήσει τον Αργεντινό από την αρχή της αναμέτρησης ή θα τον αφήσει στον πάγκο και θα τον βάλει σε κάποια στιγμή του αγώνα. Αν ξεκινήσει ο 29χρονος ποδοσφαιριστής, τότε θα παίξει στα δεξιά της μεσαίας γραμμής και ο Ζαϊρί θα πάει αριστερά, ενώ ο Λεονάρντο θα μείνει στον πάγκο.

Όσον αφορά στον Μαροκινό, εκείνος και ο Μαρέσκα «κληρονόμησαν» ένα αιμάτωμα στον αγώνα με την Άλκμααρ, αλλά δεν είναι κάτι σοβαρό και αναμένεται να δώσουν κανονικά το «παρών» στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Αντίθετα, ο Τοροσίδης δεν φαίνεται ότι θα προλάβει το ντέρμπι, αν και έχει κάποιες λιγοστές πιθανότητες να είναι στην αποστολή. Ωστόσο, οι μέρες λιγοστεύουν και ο Ζίκο εκτιμάται ότι θα τον αφήσει εκτός 18αδας (για να μην ρισκάρει τη συμμετοχή του και πιθανή υποτροπή).

Από την πλευρά του, ο Στολτίδης, παρότι δεν προπονήθηκε χθες, σήμερα ενδέχεται να δοκιμάσει να μπει στο κανονικό πρόγραμμα της υπόλοιπης ομάδας. Μάλιστα, όταν έκανε πλάκα με τους συμπαίκτες του, δεν μπορούσε να γελάσει από τους πόνους στον θώρακα. Από εκεί και πέρα, σίγουρα θα απουσιάσουν ο Ντιόγο, ο Ντάρμπισαϊρ και ο Λεντέσμα, αφού συνεχίζουν τα ατομικά τους προγράμματα.

Στο κέντρο της άμυνας αναμένεται να επιστρέψει ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο οποίος θα πάρει τη θέση του Ζεβλάκοφ και θα παίξει δίπλα στον Μέλμπεργκ. Δεν αποκλείεται ο Πολωνός να παίξει στο δεξί άκρο της άμυνας και να μείνει στον πάγκο ο φορμαρισμένος Γκαλίτσιος.

* Οι Σέρβοι υποστηρίζουν ότι ο Ζόραν Τόσιτς προτάθηκε στον Ολυμπιακό και οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν ενδιαφέρον για τον μεσοεπιθετικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ζητώντας να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες για την περίπτωσή του. Μάλιστα, ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον φέρεται να τον παροτρύνει να πάει κάπου να αγωνιστεί για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του.

Κοντά στον τίτλο η Λίγκα Ντε Κίτο!


Σαφές προβάδισμα για την κατάκτηση του Κόπα Σουνταμερικάνα πήρε η Λίγκα Ντε Κίτο, η οποία επικράτησε με 5-1 της Φλουμινένσε στον πρώτο από τους δύο τελικούς της διοργάνωσης. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα από το Εκουαδόρ ήταν ο Έντισον Μέντες, ο οποίος σκόραρε το γκολ της ισοφάρισης (στο 21’) και πέτυχε άλλα δύο γκολ στη συνέχεια (στο 44ο λεπτό και στο 60ο λεπτό).

Το σκορ άνοιξε ο Μαρκίνιο στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, αλλά η χαρά των φιλοξενούμενων κράτησε μόλις 20 λεπτά, αφού ο Μέντες πήρε το… πιστόλι του και μέσα σε 40 λεπτά πέτυχε χατ-τρικ. Στο 77’ ο Φράνκλιν Σάλας έκανε τέσσερα τα τέρματα των γηπεδούχων, ενώ δύο λεπτά πριν από τη συμπλήρωση του 90λεπτου ο Ουλίσε ντε λα Κρουζ διαμόρφωσε το τελικό σκορ (5-1). Ο δεύτερος τελικός έχει προγραμματιστεί για τα ξημερώματα της επόμενης Πέμπτης (03/12).

Ενδεκάδες:

Ντε Κίτο: Ντομίνγκεζ, Ρεάσκο, Εσπινόλα, Ν. Αραούχο, Ντ. Καλντερόν, Ντε λα Κρουζ, Μέντεζ (84’ Τσίλα), Β. Αραούχο, Μπιέλερ, Β. Καλντερόν (68’ Φ. Σάλας), Μπολάνος (68’ Γκραφ)

Φλουμινένσε: Ράφαελ, Κάσιο, Μαριάνο (71’ Ρούι), Γκουμ, Ντάλντον, Ντιγκουίνιο (59’ Μαουρίσιο), Ντιόγο, Κόνσα, Μαρκουίνιο, Φρεντ, Άλαν (46’ Κιέζα).

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES