12 Μαΐ 2010

Ξύλο και εκτός γηπέδου

Ξύλο και εκτός γηπέδουΗ οργή του κόσμου του Ολυμπιακού για την ήττα από τον ΠΑΟΚ και το άδοξο τέλος σε μία αποτυχημένη σεζόν εκδηλώθηκε και εκτός «Καραϊσκάκη». Στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου υπήρξαν συγκρούσεις οπαδών με δυνάμεις της αστυνομίας, αλλά και μεταξύ τους, ενώ έγινε και χρήση δακρυγόνων. Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρατάχθηκαν μπροστά από το πάρκινγκ και το χώρο των επισήμων (VIP) και η ένταση φάνηκε να εκτονώνεται λίγα λεπτά μετά.

Τον «τελείωσε»…

Τον «τελείωσε»…Τον κέρδισε μία, τον κέρδισε δύο, τον κέρδισε και τρίτη φορά. Ο ΠΑΟΚ έφυγε νικητής, 1-0 από το Καραϊσκάκη κόντρα στον Ολυμπιακό και τον άφησε εκτός διεκδίκησης της θέσης που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο «Δικέφαλος του βορρά» μπορεί να εξασφαλίσει από σήμερα την πρώτη θέση, αν η ΑΕΚ δεν κερδίσει τον Άρη. Το γκολ ο Ίβιτς στο 33’.

«Κοίτα πως κατάντησες τον Ολυμπιακό» το σύνθημα των φιλάθλων κατά του Σωκράτη Κόκκαλη.

Χάος αμέσως μετά τη λήξη με ξύλο μεταξύ παικτών στη φυσούνα, «ντου» οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και τα ΜΑΤ να αποτρέπουν την είσοδο του κόσμου στα αποδυτήρια.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν ρίψεις δακρυγόνων για να απομακρύνουν τον κόσμο.

Η βαθμολογία (σε 4 αγώνες):

1.ΠΑΟΚ 13 β.
2.ΟΣΦΠ 7
3.ΑΕΚ 5*
4.ΆΡΗΣ 3*

Στις 19:00 το παιχνίδι Άρης-ΑΕΚ



Το ματς:

Η εξέλιξη του α’ ημιχρόνου θύμισε το ματς των δύο ομάδων στο Καραϊσκάκη στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Τότε ο ΠΑΟΚ στην πρώτη του «επίσκεψη» στην αντίπαλη περιοχή κατάφερε να σκοράρει με «δράστη» τον Εντίνιο και να φύγει από το Φάληρο με ένα σπουδαίο «διπλό».

Στην προκειμένη περίπτωση ήταν ο Ίβιτς, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε άριστα την μεταβίβαση του Σορλέν και την …αδράνεια της «ερυθρόλευκης άμυνας» και με ένα ψύχραιμο πλασέ από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Νικοπολίδη πετυχαίνοντας το 1-0.

Ο Ολυμπιακός δικαιούται να λέει πως άξιζε ένα γκολ διότι: Η κεφαλιά του Τοροσίδη απομακρύνθηκε την τελευταία στιγμή πάνω στην γραμμή από τον Κοντρέρας, ενώ είχε και ένα δοκάρι σε σουτ του Λούα Λούα. Τι έχει να αντιπαρατάξει ο ΠΑΟΚ; Την πολύ καλά οργανωμένη άμυνά του και γενικά το πολύ καλό στήσιμό του στο χορτάρι.

Μουδιασμένα μπήκε στο β’ ημίχρονο ο Ολυμπιακός, φανερά επηρεασμένος από το γεγονός ότι έφυγε για τα αποδυτήρια βρισκόμενος πίσω στο σκορ. Από την άλλη, οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος δεν παρέκκλιναν καθόλου από τα δύο πράγματα που ζητάει συνεχώς ο προπονητής τους: «Σοβαρότητα και πειθαρχεία στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου».

Οι Πειραιώτες πίεσαν για την ισοφάριση με ανορθόξο τις περισσότερες φορές τρόπο, χωρίς ποτέ όμως να καταφέρουν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα του «δικέφαλου του Βορρά».

Το σύνθημα που ακούστηκε από την εξέδρα προς το τέλος του ματς αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα της ομάδας του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς στην παρούσα φάση. «Κοίτα πως κατάντησες τον Ολυμπιακό», φώναξαν και αποδέκτης των παραπόνων δεν είναι άλλος από τον πρόεδρο των «ερυθρολεύκων», Σωκράτη Κόκκαλη. Αποβλήθηκαν Μέλμπεργκ και Κοντρέρας στις καθυστερή

*Με προκλητικό τρόπο κατευθύνθηκαν προς τη φυσούνα οι παίκτες του ΠΑΟΚ, καθώς έκαναν χειρονομίες προς την εξέδρα.

Στον εισαγγελέα Πατέρας, Κόκκαλης, Αδαμίδης και Κομνηνός

Στον εισαγγελέα Πατέρας, Κόκκαλης, Αδαμίδης και ΚομνηνόςΜε αφορμή την υπόθεση των ύποπτων ελληνικών αγώνων που ερευνώνται από τις δικαστικές αρχές, ο Νικόλας Πατέρας, ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο Σταύρος Αδαμίδης και ο Πατρίκ Κομνηνός, θα περάσουν το μεσημέρι της Πέμπτης 13/5, το κατώφλι του γραφείου του αθλητικού εισαγγελέα Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου.

Θα αναρωτηθεί κάποιος… πώς εμπλέκονται στην υπόθεση οι πρόεδροι των τριών μεγάλων συλλόγων της Αθήνας και ο γενικός διευθυντής της Σούπερ Λίγκας…

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σιμιτζόγλου δεν κάλεσε τους προαναφερόμενους για να καταθέσουν ως μάρτυρες της πολύκροτης αυτής υπόθεσης, αλλά για να συζητήσουν και να θέσουν επί τάπητος πιθανούς τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου να στήνονται ελληνικοί αγώνες με στοιχηματικό όφελος.

Από Πατέρα, Κόκκαλη, Αδαμίδη και Κομνηνό, ο αθλητικός εισαγγελέας περιμένει να ακούσει συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις, ώστε πρώτα απ’ όλα να βρεθεί άκρη με τους ύποπτους αγώνες που έχει εντοπίσει η ΟΥΕΦΑ και ακολούθως να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα για την εξάλειψη του φαινομένου.

Αποχωρεί ο Τουρέ από την «Μπάρτσα»

Αποχωρεί ο Τουρέ από την «Μπάρτσα»Την πόρτα της εξόδου της Μπαρτσελόνα είναι πολύ πιθανό να περάσει ο Γιάγια Τουρέ. Ο Ιβοριανός αμυντικός χαφ δεν είχε αρκετό χρόνο συμμετοχής με τους «μπλαουγκράνα» και ο εκπρόσωπός του, Ντμίτρι Σέλουκ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο της αποχώρησής του.

«Ο παίκτης κατά 90% θα αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα αυτό το καλοκαίρι. Δυστυχώς αυτή τη σεζόν ο Τουρέ δεν έχει αγωνιστεί πολύ όπως θα ήθελα. Υπάρχει ρήτρα στο συμβόλαιο του. Είχε μπόνους σε περίπτωση που αγωνιζόταν σε περισσότερο από το 60% των επίσημων αγώνων αυτή τη σεζόν», ήταν τα λόγια του.

Κλήθηκε στη Σουηδία ο Μαϊστόροβιτς

Κλήθηκε στη Σουηδία ο ΜαϊστόροβιτςΣτην εθνική ομάδα της Σουηδίας κλήθηκε ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς ενόψει δύο φιλικών αναμετρήσεων. Συγκεκριμένα, οι Σκανδιναβοί αντιμετωπίζουν στις 29 Μαΐου και 2 Ιουνίου τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και τη Λευκορωσία, αντίστοιχα. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει πρόβλημα για την ΑΕΚ, αφού θα έχουν τελειώσει οι αγωνιστικές της υποχρεώσεις για τη φετινή σεζόν.

Αυτοί ήταν τελικοί!

Αυτοί ήταν τελικοί! Ατλέτικο Μαδρίτης και Φούλαμ διεκδικούν σήμερα (21:45, ΑΝΤ1) στη «Νόρντμπανκ Αρένα» του Αμβούργου.

Το www.sport-fm.gr σας σερβίρει το καλύτερο ορεκτικό. Τους πέντε τελικούς του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ που θα θυμόμαστε για πάντα!

1984: Άντερλεχτ – Τότεναμ

Το 1984 σε έναν συγκλονιστικό τελικό που κρίθηκε στα πέναλτι (4-3), η Τότεναμ ήταν αυτή που «χαμογέλασε» έναντι της Άντερλεχτ. Την περίοδο εκείνη, ο νικητής αναδεικνυόταν σε δύο αγώνες. Στον πρώτο που διεξήχθη στο Βέλγιο, ο Μόρτεν Όλσεν «έσωσε την παρτίδα» για τους γηπεδούχους, ισοφαρίζοντας σε 1-1, πέντε λεπτά πριν από το τέλος. Με το ίδιο σκορ όμως (1-1), ολοκληρώθηκε και ο επαναληπτικός του «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», με αποτέλεσμα ο τίτλος να κριθεί από τα έντεκα βήματα. Εκεί, η Τότεναμ παρουσιάστηκε πιο ψύχραιμη στη διαδικασία των πέναλτι (4-3) και το Κύπελλο UEFA κατέληξε στην τροπαιοθήκη της.

Στιγμές από τον αγώνα του «Γουάιτ Χαρτ Λέιν»:



1998: Εσπανιόλ – Μπάγερ Λεβερκούζεν

Μία αποστολή που φαινόταν «χαμένη» κατάφερε να βγάλει εις πέρας η Μπάγερ Λεβερκούζεν. Οι Γερμανοί βρέθηκαν με την «πλάτη στον τοίχο», στον τελικό του 1998, με αντίπαλο την Εσπανιόλ. Ο πρώτος αγώνας στη Βαρκελώνη έληξε με σκορ 3-0 υπέρ των γηπεδούχων, με τον Λοσάδα να κάνει «όργια», σκοράροντας στο 45’ και στο 56’ (ενδιάμεσα, στο 49’, είχε πετύχει γκολ και ο Σολέρ).

Ωστόσο, οι… «ασπιρίνες» δεν πτοήθηκαν από το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα και στον επαναληπτικό επικράτησαν με το ίδιο σκορ (3-0) των Καταλανών. Τίτα (57’), Γκετζ (63’) και Μπουμ Κουν Tσα(81’), αυτοί που…. «ευθύνονται» για το γεγονός ότι και αυτό το τρόπαιο κρίθηκε στα πέναλτι. Μπροστά στους οπαδούς της, η Μπάγερ Λεβερκούζεν βγήκε «ζωντανή» (3-2) από τη ψυχοφθόρο διαδικασία, με τον «ήρωα» του πρώτου ματς για τους Ισπανούς, Λοσάδα, να αστοχεί στο τελευταίο πέναλτι.

Το 3-0 του επαναληπτικού:



Η διαδικασία των πέναλτι:



2001: Λίβερπουλ – Αλαβές

Έναν από τους πιο εντυπωσιακούς τελικούς (από άποψη τερμάτων και θεάματος) προσέφεραν Λίβερπουλ και Αλαβές στις 16 Μαΐου του 2001 στο Βεστφάλεν της Γερμανίας. Μπροστά σε 48.000 θεατές μπήκαν εννέα γκολ, με τους «κόκκινους» να επικρατούν τελικά της ισπανικής ομάδας με 5-4. Η Λίβερπουλ έπαιρνε πάντα το προβάδισμα στο σκορ καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα (2-0, 3-1 και 4-3), αλλά η απάντηση ερχόταν πάντοτε από την Αλαβές. Ακόμη και στο γκολ του Φάουλερ στο 73’, η «ψυχωμένη» ισπανική ομάδα βρήκε τη λύση με το γκολ του Ζόρντι Κρόιφ στο 89’. Ωστόσο, η προσπάθεια της δεν ολοκληρώθηκε, αφού στην παράταση, ένας δικός της παίκτης, ο Τζέλι, έγινε ο «μοιραίος» του αγώνα με αυτογκόλ στο 117’, έπειτα από φάουλ του Μακάλιστερ. Έτσι, ο Τζέραρντ και η παρέα του πανηγύρισαν στο τέλος της βραδιάς.



*Το 1973 η Λίβερπουλ είχε πανηγυρίσει το Κύπελλο UEFA με έναν επίσης δύσκολο τρόπο, απέναντι στη Γκλάντμπαχ. Κι αν ο πρώτος αγώνας στο «Άνφιλντ» είχε βρει θριαμβευτές τους «κόκκινους» με 3-0 (δύο γκολ ο Κίγκαν και ένα ο Λόιντ), στον επαναληπτικό, η Μπορούσια παρουσιάστηκε αποφασισμένη να μην παραδοθεί αμαχητί στον… πόλεμο και τα γρήγορα γκολ του Χάινκες (29’ και 40’) έδωσαν μεγάλο ενδιαφέρον στον αγώνα. Ωστόσο, η Λίβερπουλ άντεξε και σήκωσε το κύπελλο.



2002: Φέγενορντ – Ντόρτμουντ

Η Φέγενορντ είχε στεφθεί Κυπελλούχος Ευρώπης το 1974, επικρατώντας της Τότεναμ με 2-0 στην έδρα της (2-2 ο πρώτος αγώνας) αλλά ο αγώνας επισκιάστηκε από τρομερά επεισόδια. Επρόκειτο ουσιαστικά για την πρώτη εμφάνιση του χουλιγκανισμού. Έτσι, το Κύπελλο UEFA που πανηγύρισε η Φέγενορντ το 2002 ήταν αυτό που έμεινε περισσότερο χαραγμένο στη μνήμη των Ολλανδών, ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο τελικός διεξήχθη στο Ρότερνταμ. Η Ντόρτμουντ αποδείχθηκε «σκληρό καρύδι», αλλά τελικά η Φέγενορντ κέρδισε με 3-2, έχοντας σε εκπληκτική βραδιά τον Πιερ Φαν Χόιντονγκ που σημείωσε δύο γκολ (το άλλο ο Τόμασον). Αμορόζο και Κόλερ προσπάθησαν για τους Γερμανούς, αλλά μάταια.



2003: Σέλτικ – Πόρτο

Το Κύπελλο UEFA του 2003 είχε τη σφραγίδα του Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος τεχνικός ξεκίνησε την «κατάκτηση» της Ευρώπης, με την Πόρτο να είναι το πρώτο δημιούργημά του. Οι «δράκοι» επικράτησαν με 3-2 της Σέλτικ, παρά την ιστορική εκστρατεία των οπαδών της σκωτσέζικης ομάδας στην Ισπανία. Περίπου 80.000 φίλοι της Σέλτικ ταξίδεψαν για να δουν από κοντά την ομάδα τους, παρά το γεγονός ότι δεν μπόρεσαν να εξυπηρετηθούν ούτε οι μισοί! Ο Μουρίνιο όμως, δεν «συγκινήθηκε» από την πολυάριθμη εκδρομή των οπαδών της Σέλτικ και πανηγύρισε το κύπελλο με την Πόρτο, χάρη στο γκολ του Ντερλέι στο 114’.

Με Ντάτολο, αλλά χωρίς Ζανέτι και Καμπιάσο η Αργεντινή

Με Ντάτολο, αλλά χωρίς Ζανέτι και Καμπιάσο η ΑργεντινήΟ Χέσους Ντάτολο συμπεριλήφθηκε από τον Ντιέγκο Μαραντόνα στην προεπιλογή των 30 παικτών της εθνικής Αργεντινής εν όψει Μουντιάλ. Σε αντίθεση με τον άσο του Ολυμπιακού, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εκ των αντιπάλων της Ελλάδας στα τελικά της Νοτίου Αφρικής, δεν κάλεσε τους Χαβιέρ Ζανέτι και Εστέμπαν Καμπιάσο της Ίντερ. Ο θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου θα ανακοινώσει την τελική 23αφα στις αρχές Ιουνίου.

Τερματοφύλακες: Σέρχιο Ρομέρο (Άλκμααρ), Μαριάνο Αντούχαρ (Κατάνια), Ντιέγκο Πότσο (Κολόν Σάντα Φε).

Αμυντικοί: Νίκολας Μπουρντίσο (Ρόμα), Αριέλ Γκάρσε (Κολόν Σάντα Φε), Φαμπρίτσιο Κολοτσίνι (Νιούκαστλ), Μαρτίν Ντεμικέλις (Μπάγερν Μονάχου), Γκαμπριέλ Χάιντσε (Μαρσέιγ), Χουάν Μανουέλ Ινσαουράλδε (Νιούελς Ολντ Μπόις), Νικολάς Οταμένδι (Βελέζ), Κλεμέντε Ροντρίγκες (Εστουντιάντες), Βάλτερ Σάμουελ (Ίντερ).

Μέσοι: Σεμπαστιάν Μπλάνκο (Λανούς), Μάριο Μπολάτι (Φιορεντίνα), Χέσους Ντάτολο (Ολυμπιακός), Άνχελ Ντι Μαρία (Μπενφίκα), Γιόνας Γκουτιέρες (Νιούκαστλ), Χαβιέρ Μασεράνο (Λίβερπουλ), Χουάν Μερσιέρ (Αρχεντίνος Τζούνιορς), Χαβιέρ Παστόρε (Παλέρμο), Μάξι Ροντρίγκες (Λίβερπουλ), Χοσέ Σόσα (Μπάγερν Μονάχου), Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν (Εστουντιάντες).

Επιθετικοί: Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Ρεάλ Μαδρίτης), Εζέκιελ Λαβέτσι (Νάπολι), Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή), Ντιέγκο Μιλίτο (Ίντερ), Μάρτιν Παλέρμο (Μπόκα Τζούνιορς), Κάρλος Τέβες (Μάντσεστερ Σίτι), Σέρχιο Αγκουέρο (Ατλέτικο Μαδρίτης).

''Oui'' στον Σισέ!

''Oui'' στον Σισέ!Στην προεπιλογή της εθνικής Γαλλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής βρίσκεται ο Τζιμπρίλ Σισέ! Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού και πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος με 23 γκολ συμπεριλήφθηκε στην 30μελή, τελικά, αποστολή που ανακοίνωσε ο Ραϊμόν Ντομενέκ, για την προετοιμασία των «τρικολόρ» ενόψει του Μουντιάλ.

Ο τεχνικός της Γαλλίας ήθελε να ανακοινώσει την τελική 23άδα που θα ταξιδέψει στη Νότια Αφρική από σήμερα -όπως αναφέρει η «Εquipe»- ο κανονισμός της FIFA, όμως, είναι σαφής και λέει πως κάθε ομοσπονδιακός προπονητής, στην προεπιλογή του, πρέπει να δώσει 30 ονόματα.

Το θετικό για τον Σισέ είναι ότι ένας από τους μεγαλύτερους «αντιπάλους» του, ο Καρίμ Μπενζεμά αποκλείστηκε από την αποστολή, το ίδιο και ο Πατρίκ Βιεϊρά!

Οπότε, το αν ο Σισέ θα βρίσκεται στην τελική επιλογή του Ντομενέκ θα φανεί την 1η Ιουνίου.

Η αποστολή της Γαλλίας:

Τερματοφύλακες: Ούγκο Λιορίς (Λιόν), Στιβ Μανταντά (Μαρσέιγ), Σεντρίκ Καρασό (Μπορντό), Μικαέλ Λαντρό (Λιλ)

Αμυντικοί: Μπακαρί Σανιά & Γουϊλιάμ Γκαλάς, Γκαέλ Κλισί (Άρσεναλ), Ερίκ Αμπιντάλ (Μπαρτσελόνα), Πατρίς Εβρά (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Σεμπαστιάν Σκιλασί (Σεβίλλη), Αντονί Ρεβεγιέρ (Λιόν), Ροντ Φανί (Ρεν), Αντίλ Ραμί (Λιλ), Μαρκ Πλανούς (Μπορντό)

Μέσοι: Ζερεμί Τουλαλάν & Σιντνεΐ Γκοβού (Λιόν), Λασανά Ντιαρά (Ρεάλ), Αλού Ντιαρά & Γιοάν Γκουρκούφ (Μπορντό), Αμπού Ντιαμπί (Άρσεναλ), Φρανκ Ριμπερί (Μπάγερν), Φλοράν Μαλουντά (Τσέλσι), Γιαν Μ'Βιλά (Ρεν), Ματιέ Βαλμπουενά (Μαρσέιγ)

Επιθετικοί: Τιερί Ανρί (Μπαρτσελόνα), Νικολά Ανελκά (Τσέλσι), Τζιμπρίλ Σισέ (Παναθηναϊκός), Αντρέ-Πιερ Ζινιάκ (Τουλούζ), Χατέμ Μπεν Αρφά (Μαρσέιγ), Τζιμί Μπριάν (Ρεν)

Δεν πάει ο Καστίγιο στο Μουντιάλ!

Δεν πάει ο Καστίγιο στο Μουντιάλ! Δεν βρίσκεται το όνομα του Νέρι Καστίγιο στην αποστολή του Μεξικού μεταξύ αυτών που ανακοίνωσε ο Χαβιέ Αγκίρε ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός κάλεσε 26 παίκτες, αλλά στην τελική φάση του Μουντιάλ θα συμμετάσχουν τρεις λιγότεροι. Να σημειωθεί ότι ο Μιγκέλ Σαμπά αποκλείστηκε, αφού είναι τραυματίας αυτή την περίοδο. Το Μεξικό βρίσκεται στον 1ο όμιλο μαζί με τη Νότιο Αφρική, την Ουρουγουάη και τη Γαλλία.

Οι «εκλεκτοί» του Αγκίρε:

Τερματοφύλακες: Γκιγέρμο Οτσόα (Αμέρικα), Λουΐς Ερνέστο Μίτσελ (Τσίβας), Όσκαρ Πέρες (Χαγκουάρες)

Αμυντικοί: Ραφαέλ Μάρκες (Μπαρτσελόνα), Κάρλος Σαλσίδο & Φρανσίσκο Ροντίγκες (Αϊντχόφεν), Έκτορ Μορένο (Άλκμααρ), Ρικάρντο Οσόριο (Στουτγκάρδη), Εφρέν Χουάρες (Πούμας), Πολ Αγκιάρ (Πατσούκα), Χόνι Μαγκαγιόν (Τσίβας), Χουάν Κάρλος Βελανσουέλα (Αμέρικα), Χόρχε Τόρες (Άτλας)

Μέσοι: Αντρές Γκουαρδάδο (Ντεπορτίβο), Χονάταν Ντος Σάντος (Μπαρτσελόνα), Χεράρδο Τοράδο (Κρους Ασούλ), Ισραέλ Κάστρο & Πάμπλο Μπαρέρα (Πούμας), Αντριάλ Αλντρέτε (Μορέλια)

Επιθετικοί: Κάρλος Βέλα (Άρσεναλ), Ζιοβάνι Ντος Σάντος (Γαλατάσαράι), Γκιγέρμο Φράνκο (Γουέστ Χαμ), Αλμπέρτο Μεντίνα, Αδόλφο Μπαουτίστα & Χαβιέρ Ερνάντες (Τσίβας), Κουατεμόκ Μπλάνκο (Βερακρούς)

Με… γατάκια δεν πας Τσάμπιονς Λιγκ

Με… γατάκια δεν πας Τσάμπιονς Λιγκ Την Κυριακή στην Τούμπα κέρδισε αυτός που ήθελε περισσότερο το παιχνίδι. Ο δε ΠΑΟΚ και μέσα στο Καραϊσκάκη το Γενάρη είχε κερδίσει παλικαρίσια. Άραγε, στον Ολυμπιακό πήραν τα μαθήματά τους σε αυτά τα δύο παιχνίδια ή ο ΠΑΟΚ για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι θα τους κάνει πλάκα;

  Γνώμη μου; Εάν ο Ολυμπιακός εμφανιστεί με την ίδια νοοτροπία, όπως στα δύο προηγούμενα παιχνίδια, δεν τον κερδίζει τον ΠΑΟΚ σήμερα, ούτε τρία ημίχρονα να παίξουν οι δύο ομάδες! Σε τέτοιο επίπεδο, νικητής βγαίνει αυτός που είναι ο πιο πεινασμένος.

  Εγώ είδα στην Τούμπα τον Κοντρέρας δύο φορές να παίρνει τα πόδια των Μαρέσκα και Λεονάρντο. Τον Γκαρσία να τη ρίχνει στα ίσα στον Μαρέσκα. Τον Λίνο να την χώνει άσχημα στον Όσκαρ και να ματώνει τον Τοροσίδη με χτύπημα με το χέρι στο πρόσωπο. Τον Μουσλίμοβιτς να κάνει το ίδιο στο πρόσωπο του Αβραάμ. Τον Σορλέν να ρίχνει αγκωνιά στον Ζεβλάκοφ. Και τον Γκαρσία, να τραβάει τη φανέλα του Μαρέσκα και να τον φέρνει βόλτα δύο φορές!

  Κι από την άλλη; Γατάκια! Οι περισσότεροι, γατάκια…Θυμηθείτε ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο στο α΄ ημίχρονο, όταν σε μία διεκδίκηση της μπάλας, ενώ ο Βιεϊρίνια πήγε με χίλια στην μπάλα, ο Μπράβο μάζεψε το ποδαράκι του, κάνοντας «ωχ, ωχ». Κι ο Βιεϊρίνια βγήκε μόνος από δεξιά, σέντραρε, αλλά ο Φιλομένο αστόχησε από κοντά. Να γελάς, δηλαδή. Να κλαις και να γελάς.

  Αν δεν μπεις δυνατά στις φάσεις, πως θα κερδίσεις ένα αντίπαλο ορκισμένο, όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Θυμηθείτε μία άλλη φάση, από το ματς Ολυμπιακός-Άρης, το πρόσφατο 2-1 στο Καραϊσκάκη. Σκεφθείτε πως ο Τζόνσον μπήκε σαν ταύρος και κέρδισε το πέναλτι από τον Πάρντο και σκεφθείτε και πως πήγε σε ανάλογη φάση ο Όσκαρ απέναντι στον Σηφάκη…Του κόσμου τα λεφτά παίρνουν, αλλά τα ποδαράκια τους δεν τα βάζουν στη φωτιά. Πηδάνε την μπάλα. Όπως ακριβώς το διαβάζετε. Πηδάνε την μπάλα.

  Ο Μουσλίμοβιτς την Κυριακή στην Τούμπα έδωσε τεράστιες μάχες με τον Μέλμπεργκ και τον Αβραάμ. Πλακωνόταν μαζί τους, έσπρωχνε, βάραγε, τον ένιωθαν ρε παιδί μου. Για ρωτήστε και τα σέντερ μπακ του ΠΑΟΚ. Ένιωθαν τον Ντάρμπισαϊρ; Καλά για τον Μήτρογλου δεν το συζητώ. Αυτός βγήκε από το ματς ατσαλάκωτος…

  Αν αλλάξουν…ρόλους σήμερα οι παίκτες του Ολυμπιακού και μπουν δυνατά από την αρχή, θα τον πάρουν τον ΠΑΟΚ.

Όπως τον Γενάρη!

Όπως τον Γενάρη!Την τύχη στα χέρια του κρατάει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος σήμερα (16:45, www.sport-fm.gr / NovaΣΠΟΡ FM 94,6 / ΝΕΤ) φιλοξενείται από τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Αν ο «Δικέφαλος» φύγει με το «τρίποντο» από το φαληρικό γήπεδο και η ΑΕΚ δεν νικήσει τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», τότε θα τερματίσει μετά από 32 χρόνια σε δεύτερη θέση τελικής κατάταξης στο πρωτάθλημα!

Οι «ασπρόμαυροι» βολεύονται με τον βαθμό της ισοπαλίας, αφού θα διατηρήσουν την απόσταση των τριών βαθμών από τη δεύτερη θέση στην ειδική βαθμολογία των πλέι οφ. Ο Φερνάντο Σάντος προτίθεται να ενισχύσει το κέντρο της ομάδας, αφού γνωρίζει ότι ο Ολυμπιακός θα πιέσει αρκετά από την αρχή της αναμέτρησης.

Το πλάνο του Σάντος

Με σύστημα 4-4-2 θα παρατάξει ο Πορτογάλος τεχνικός τον ΠΑΟΚ στην έδρα του Ολυμπιακού. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Χαλκιάς, ο οποίος μπροστά του θα έχει τους Κοντρέρας, Μαλεζά, Τσιρίλο και Λίνο. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Γκαρσία και ο Βιτόλο, έχοντας στα πλάγια τον Βιεϊρίνια και τον Σορλέν. Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν ο Ίβιτς με τον Μουσλίμοβιτς.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κρέσιτς, Μουν, Σνάουτσνερ, Φιλομένο, Φωτάκης, Κουτσιανικούλης και Εντίνιο. Εκτός έμειναν ο Σαβίνι και τους Αραμπατζή, Παπάζογλου.

* Στην Αθήνα έχουν έρθει παράγοντες του ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ομάδας, Θόδωρος Ζαγοράκης, οι αντιπρόεδροι Ζήσης Βρύζας και Ηλίας Βιολίδης και τα μέλη Παναγιώτης Ποικιλίδης, Σπύρος Μηλιορίδης, Γιώργος Μιχαηλίδης και Γιώργος Φαρλαλής θα εκπροσωπήσουν την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ στο Καραϊσκάκη.

* Σήμερα το μεσημέρι ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Αχιλλέας Μαυρομάτης, θα καταθέσει το συμπληρωματικό υπόμνημα στην υπόθεση απολογίας του Πάμπλο Γκαρσία στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ.

Με στόχο το «διπλό»

Με στόχο το «διπλό»Τη νίκη με την οποία θα παραμείνει ζωντανή για τα προκριματικά του Champions League θέλει η ΑΕΚ απόψε (19:00, www.sport-fm.gr / NovaΣΠΟΡ FM 94,6 / ΣΚΑΪ) κόντρα στον Άρη. Την προηγούμενη Κυριακή η «Ένωση» διατήρησε ακέραιες τις ελπίδες της για την έξοδο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αλλά χρειάζεται να νικήσει στα τρία εναπομείναντα παιχνίδια των πλέι οφ και ταυτόχρονα να έχουν απώλειες οι υπόλοιποι.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής του ομιλίας, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είπε στους παίκτες: «Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο μας, αλλά και μια μεγάλη ευκαιρία. Ο αντίπαλος δεν θα μας χαριστεί παρά τις απουσίες που θα έχει, όμως εμείς πρέπει να πάρουμε τη νίκη».

Το πλάνο του Μπάγεβιτς

Ο Σερβοέλληνας τεχνικός είδε με ικανοποίηση τους Σκόκο, Αραούχο και Μανωλά να προπονούνται με την υπόλοιπη ομάδα, αφού ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών που τους ταλαιπωρούσαν.

Ο τεχνικός της «Ένωσης» θα επιλέξει το 4-4-2, τοποθετώντας κάτω από τα δοκάρια τον Αραμπατζή και στην άμυνα τους Αραούχο, Μανωλά, Μαϊστόροβιτς και Λαγό. Στο κέντρο θα παίξουν ο Γκέντσογλου και ο Μάκος, έχοντας στα πλάγια τον Μαντούκα και τον Σκόκο. Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν ο Μπλάνκο και ο Τζεμπούρ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Λούκατς, Λεονάρντο, Ζεράλδο, Γεωργέας, Καράμπελας, Γιαχιάγια, Γκερέιρο και Νέμεθ. Εκτός έμειναν οι τιμωρημένοι Καφές, Σάχα και Γιάχιτς.

«Παίρνω την εκδίκησή μου»!

Απαντήσεις στους επικριτές του έδωσε ο Ραφίκ Τζεμπούρ, όπως δήλωσε ο ίδιος στην αλγερινή εφημερίδα «Competition». Οι συμπατριώτες του 26χρονου επιθετικού παρατήρησαν ότι τα αποτελέσματα της ΑΕΚ βελτιώθηκαν από τη στιγμή που επέστρεψε ο «τρομοκράτης»:

«Προσωπικά παραδέχομαι ότι με αυτόν τον τρόπο παίρνω την εκδίκησή μου, γιατί κάποιοι έλεγαν ότι είτε παίζω σε αυτή την ομάδα είτε όχι, είναι το ίδιο. Δόξα τω Θεώ, η στατιστική δείχνει ότι συμβαίνει το αντίθετο κι αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα, όπως και το γεγονός ότι τα πάω σούπερ με όλους, με τη διοίκηση, τον προπονητή, τους συμπαίκτες, τον κόσμο. Τώρα όλοι με εμπιστεύονται κι αυτό με ικανοποιεί», τόνισε ο Γαλλοαλγερινός φορ.

Ερωτηθείς για τη διαδικασία των πλέι οφ, απάντησε: «Είμαστε με την πλάτη στον τοίχο. Είμαστε καταδικασμένοι να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια και να ελπίζουμε σε βαθμολογικές απώλειες των αντιπάλων μας. Ωστόσο, θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Ξέρουμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο, γιατί εδώ οι έδρες είναι "καυτές" και κάθε γηπεδούχος έχει πολλά πλεονεκτήματα, όπως και το πιο βασικό, τον κόσμο. Επίσης, η διαιτησία μάς έχει βλάψει πολύ κι ελπίζω αυτό να μην επαναληφθεί στα επόμενα ματς».

Για το παιχνίδι με τον Άρη, στο οποίο η «Ένωση» έκανε επική ανατροπή δήλωσε: «Θα αποφύγω να μιλήσω για την τακτική της ομάδας... Θα πω απλώς πως σε αυτό το ματς είχαμε πολλή ενέργεια και κίνηση μπροστά και επωφεληθήκαμε απ' αυτό οι επιθετικοί. Ως επαγγελματίας είμαι πάντα στη διάθεση του προπονητή μου, για να υλοποιήσω στο γήπεδο όποιες εντολές μου δώσει. Άλλοτε παίζω στα πλάγια της επίθεσης και πίσω από τον επιθετικό, αλλά όλος ο κόσμος ξέρει πως αισθάνομαι πιο άνετα και λατρεύω να αγωνίζομαι στην κορυφή της επίθεσης».

ΑΪΚ Στοκχόλμης για «Majstro»

Η είδηση που φιλοξένησε προχθές η σουηδική «Aftonbladet», ότι δηλαδή είναι πιθανό να μείνει ελεύθερος ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς, προκάλεσε διαψεύσεις και από την ΑΕΚ και από τον Ελληνα εκπρόσωπό του. «Θα κάνουμε μία μεγάλη μεταγραφή. Ισως να μην αποτελεί προτεραιότητά μας η απόκτηση αμυντικού, αλλά όταν υπάρχει μία ευκαιρία στην αγορά, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να την εκμεταλλευτούμε, ειδικά όταν μιλάμε για έναν τόσο καλό παίκτη», όπως δήλωσε ο προπονητής και τεχνικός διευθυντής της ΑΪΚ Στοκχόλμης, Μπιορν Βέστρομ, και πρόσθεσε: «Μιλήσαμε πριν από λίγο καιρό. Είναι ένας καλός παίκτης και θα δούμε τι θα γίνει, δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω τώρα. Εμείς τον θέλουμε, αν θέλει κι αυτός να έρθει, θα το συζητήσουμε».

Το τελευταίο του χαρτί…

Το τελευταίο του χαρτί…Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται ο Άρης! Οι «κίτρινοι» είναι στην τελευταία θέση της ειδικής βαθμολογίας των πλέι οφ και θέλουν πάση θυσία τη νίκη απόψε (19:00, www.sport-fm.gr / NovaΣΠΟΡ FM 94,6 / ΣΚΑΪ) κόντρα στην ΑΕΚ, προκειμένου να αποφύγουν να παίξουν στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League και να έχουν επίσημα ματς στις 15 Ιουλίου.

Αν οι Θεσσαλονικείς δεν νικήσουν, τότε η προετοιμασία τους για τη νέα σεζόν θα ξεκινήσει στα τέλη Ιουνίου και οι διοικούντες την ΠΑΕ χρειάζεται να κινηθούν άμεσα για την ενίσχυση του ρόστερ της ομάδας.

Το πλάνο του Κούπερ

Με σύστημα 4-4-2 προτίθεται ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ να παρατάξει τον Άρη απέναντι στην ΑΕΚ. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Σηφάκης, ο οποίος μπροστά του θα έχει τους Κουλουχέρη, Νασούτι, Ρονάλντο και Αράνο. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα παίξουν ο Πρίττας και ο Ναφτί, έχοντας στα πλάγια τον Μεριέμ και τον Αντού. Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν ο Τζόνσον και ο Κόκε.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Πέσκοβιτς, Αγτζίδης, Ορτίθ, Φερνάντες, Γκαρσία, Χαβίτο, Αραβίδης και Ντέιλι. Εκτός έμειναν οι τιμωρημένοι Νέτο, Κάμπορα, Κάλβο, οι τραυματίες Λαμπριάκος, Βαγγέλη, Πιοβεζάν και οι Φρασέρι, Μπουγαΐδης, Οικονομόπουλος, Γραικός.

Λαζαρίδης: «Πρόταση από Αρη»

Πρόταση του Άρη για την απόκτησή του αποκάλυψε Νίκος Λαζαρίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό αθλητικό σταθμό Μετρόπολις. «Πραγματικά υπάρχει μία πρόταση από τον Αρη και είναι τιμή για μένα που ένας τόσο μεγάλος σύλλογος μπορεί να ενδιαφέρεται για μένα. Ο Αρης είναι Αρης και σίγουρα δεν μπορώ να τον βλέπω όπως τις υπόλοιπες ομάδες», τόνισε ο Καστοριανός κεντρικός αμυντικός.

Από την πλευρά της, η διοίκηση διαψεύδει ότι έχει κάνει κρούση στον πρώην παίκτη του Αστέρα Τρίπολης, όμως είναι πιθανό να έχει ασχοληθεί με την περίπτωσή του, ειδικά στην περίπτωση που δεν ανανεωθούν οι δανεισμοί των Νασούτι και Ορτίθ.

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES