28 Νοε 2009

Αστέρας Τρίπολης-SKODA Ξάνθη 0-0

Ισόπαλη χωρίς τέρματα έληξε η αναμέτρηση του Αστέρα Τρίπολης με την SKODA Ξάνθη, για την 12η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Οι δύο ομάδες πήραν από έναν βαθμό, σε ένα ματς με ελάχιστες ευκαιρίες και από τις δύο πλευρές. Οι γηπεδούχοι είχαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο παιχνίδι να σκοράρουν, αλλά το φάουλ του Ουριμπάρι στο 61’ σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Γκσπούρνινγκ.

Το ματς:

Με ενισχυμένο κέντρο παρέταξαν τις ομάδες τους οι δύο προπονητές, αφού ήθελαν να αποκτήσουν από νωρίς τον έλεγχο στον νευραλγικό αυτό χώρο. Ο Αστέρας Τρίπολης με μοναδικό προωθημένο τον Ντάνιελ Τσέζαρεκ, ο οποίος είχε «κλειστεί» καλά από την άμυνα των φιλοξενούμενων, προσπαθούσε να απειλήσει κυρίως με στημένες μπάλες ή με κάποια ατομική ενέργεια.

Η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη από την άλλη πλευρά προτίμησε να κυνηγήσει κάποιο γκολ με αντεπιθέσεις, κάτι που της βγήκε στα πρώτα 45 λεπτά αφού ήταν πιο απειλητική από τους γηπεδούχους, κυρίως με τον Μάουρο Πόι. Στην πιο αξιοσημείωτη φάση του πρώτου μέρους, από τις ελάχιστες που είχε το ματς, ο Αργεντινός επιθετικός σούταρε από το ύψος της μικρής περιοχής σε έμμεσο φάουλ που είχαν κερδίσει οι Ακρίτες, αλλά ο Νίκος Αναστασόπουλος μπλόκαρε σταθερά, πραγματοποιώντας μια εξαιρετική απόκρουση.

Οι δύο προπονητές προσπάθησαν να αλλάξουν το αγωνιστικό πρόσωπο των ομάδων τους στο δεύτερο ημίχρονο, ώστε να κυνηγήσουν κάποιο τέρμα, το οποίο όπως όλα έδειχναν θα ήταν αρκετό για να τους δώσει τη νίκη. Η κατακόρυφη άνοδος των Βίλτσες και Ουντότζι έδωσε «πνοή» στην επίθεση των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα να γίνουν πιο απειλητικοί για την εστία της ακριτικής ομάδας. Οι παίκτες του Βαγγέλη Βλάχου λίγο έλειψε μάλιστα να ανοίξουν το σκορ στο 61’, αλλά το απευθείας φάουλ που εκτέλεσε ο Ουριμπάρι σταμάτησε στο δοκάρι του Γκσπούρνινγκ.

Η αλλαγή του Βίλτσες, ο οποίος είχε κουραστεί, από τον Ζεάν Κάρλος ανέκοψε τη φόρα των Αρκάδων, με αποτέλεσμα μέχρι το τέλος του αγώνα να προσπαθούν να απειλήσουν με μακρινά σουτ και γιόμες προς την αντίπαλη εστία, τακτική που δεν ήταν καθόλου αποδοτική.

Η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, αφού φαινόταν ικανοποιημένη με το βαθμό της ισοπαλίας. Οι φιλοξενούμενοι τελικά πήραν την ισοπαλία, ενώ η μόνη φορά που φάνηκαν απειλητικοί στο δεύτερο μέρος ήταν προς το τέλος του αγώνα, σε μια αντεπίθεση με τον Μάουρο Πόι.

Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις:

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βαγγέλης Βλάχος): Αναστασόπουλος, Αργυρόπουλος, Λαζαρίδης, Μαρσελάο, Ουριμπάρι, Φυτανίδης, Καρέρα (89' Έντερ), Βίλτσες (82' Ζεάν Κάρλος), Ουντότζι, Μπαστία, Τσέζαρεκ (78' Καούνος)
Στον πάγκο: Ντεγκρά, Μπαρτολίνι, Εστέβες, Ρόκας

SKODA ΞΑΝΘΗ (Γιάννης Ματζουράκης): Γκσπούρνινγκ, Βάλλας, Σταθάκης, Κωστούλας, Τζάγκι, Φλίσκας, Στρμπα, Κιντάνα, Πόι, Φαμπιανέσι (78' Ριζογιάννης), Ζιέντσουκ (66' Λέιτε)
Στον πάγκο: Λυμπεροπουλος, Αλσαΐφι, Σουάνης, Τζιωρτζιόπουλος, Λιαπάκης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κύρκος (Ηπείρου)
ΒΟΗΘΟΙ: Γούκος (Ηπείρου)-Κωστάρας (Αιτ/νιας)

Ηρακλής-Εργοτέλης 0-2

Μεγάλη νίκη του Εργοτέλη μέσα στο Καυταντζόγλειο επί του Ηρακλή 2-0! Οι Κρητικοί διατήρησαν την παράδοση που τους θέλει να μην χάνουν τα τελευταία τέσσερα χρόνια (!) στη Θεσσαλονίκη από τον «Γηραιό».

Τα γκολ για την ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου πέτυχαν οι Ορφανός στο 51’ και Μπούντιμιρ στο 84’. Κορυφαίος του αγώνα ο Ντεϊβίντας Τσεσνάουσκις, ο οποίος έβγαλε τις ασίστ και στα δύο γκολ της ομάδας του.

Το ματς

Οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και στο πρώτο ημίχρονο είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Σε 2-3 φάσεις έγιναν και απειλητικοί. Στο 8’ ο Βερπακόφσκις βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στη μεγάλη περιοχή του Ηρακλή, έπιασε την κεφαλιά, έπειτα από σέντρα που του έγινε από δεξιά, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κοβαλέφσκι. Δύο λεπτά αργότερα (10’) ο Ηρακλής βγήκε στην επίθεση, ο Ηλιάδης βρήκε ανοιχτό χώρο και έκανε ένα πολύ δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή του Εργοτέλη, αλλά ο Δασκαλάκης δεν είχε πρόβλημα να αποκρούσει την μπάλα.

Οι Κρητικοί, όμως, συνέχισαν να πιέζουν τον Ηρακλή και με κορυφαίο τον Βερπακόφσκις, ο οποίος είχε πολλά κέφια στο πρώτο 45λεπτο, θα μπορούσαν να έχουν πετύχει κάποιο γκολ. Ο Λετονός επιθετικός στο 16' έκανε ένα εκπληκτικό τακουνάκι, «άδειασε» δύο παίκτες του Ηρακλή, αλλά πριν κάνει την παράλληλη, προς το τέρμα του Κοβαλέφσκι, μπαλιά, ο Σαρακατσάνος, την τελευταία στιγμή, έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 24' το καλό σουτ του Μπέτο, έξω από την περιοχή, πέρασε δίπλα από την εστία του Ηρακλή, ενώ στο 37', ο Εργοτέλης έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Ρομάνο έβγαλε την κάθετη πάσα στον Βερπακόφσκις, ο επιθετικός των Κρητικών έπιασε το σουτ από πολύ καλή θέση, αλλά ο Κοβαλέβσκι έδιωξε με το δεξί πόδι σε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Εργοτέλης μπήκε το ίδιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, όμως, η ομάδα του Ηρακλή ήταν αυτή που έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Στο 50’, σε μία φάση διαρκείας, ο Μιλάνο έκανε την πάσα στον Παπαστεριανό, ο οποίος την έχασε, αυτή κατέληξε και πάλι στον Μιλάνο, αλλά το πλασέ του Αργεντινού ήταν άσχημο.

Στην αμέσως επόμενη φάση (51)’, ο Εργοτέλης άνοιξε το σκορ. Ο Τσεσνάουσκις έβγαλε μία καταπληκτική σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα πήγε …συστημένη στο κεφάλι του Ορφανού, ο οποίος βρισκόταν στον δεύτερο δοκάρι της εστίας του Κοβαλέφσκι. Ο μέσος του Εργοτέλη έπιασε μία πολύ όμορφη κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ηρακλή, ανοίγοντας το σκορ.

Από κει και πέρα, ο Ηρακλής πίεσε για να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, αλλά μόνο στο 65’ δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να πετύχει το πολυπόθητο γκολ. Ο Γιάκομπ βρέθηκε μέσα στη μεγάλη περιοχή του Δασκαλάκη και σε θέση μέσα δεξιά, αλλά το σουτ του απέκρουσε ο Έλληνας τερματοφύλακας. Η ομάδα του κ. Κωφίδη είχε την ανιαρή κατοχή της μπάλας, με τον Εργοτέλη να κρατάει, μάλλον εύκολα, το 1-0.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 85’, σε μία αντεπίθεση, οι Κρητικοί κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους! Ο κορυφαίος του γηπέδου, Τσεσνάουσκις, έκανε την επέλαση από δεξιά, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Μπούντιμιρ, ο οποίος μόνος του με το τέρμα δεν αστόχησε και έκανε το 2-0 για την ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης και ο Εργοτέλης πανηγύρισε μία πολύ σπουδαία νίκη.

Το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΗΡΑΚΛΗΣ (Κωφίδης): Κοβαλέφσκι, Σαρακατσάνος, Παπαζαχαρίας, Μάρτος (58' Βέλλιος), Περπερίδης, Ηλιάδης, Ντιέ (79' Μπόσνιακ), Παπαστεριανός, Κονέ (45' Κονέ), Επστάιν, Ιακόμπ

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Σασιασβίλι, Ρουμπάκης, Βερπακόφσκις (75' Μπούντιμιρ), Τζούνιορ, Γελαδάρης, Ρομάνο, Κορδονούρης, Μπέτο, Τσεσνάουσκις, Ορφανός (71' Χίμπλινγκερ)

Β' Εθνική: «Έσπασαν» τα δοκάρια

Σε ένα όχι και τόσο ποιοτικό ματς, Δόξα Δράμας και Αναγέννηση Καρδίτσας ήρθαν ισόπαλες (0-0) χωρίς τέρματα. Οι γηπεδούχοι είχαν δύο δοκάρια (10’ Μαρκόφσκι, 54’ Άγγος) και οι φιλοξενούμενοι ένα (6’ Χατζιρίζος). Οι «μαυραετοί» δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα από το 75’ και μετά όταν έμεινε με δέκα η Καρδίτσα λόγω αποβολής του Βούκοβιτς.

Χαρακτηριστικό του παιχνιδιού οι πολλές κίτρινες κάρτες (επτά) και η μία κόκκινη. Σκληρές «μονομαχίες» και αρκετά νεύρα είχε η αναμέτρηση στην οποία η ουσιαστικά κερδισμένη είναι η Αναγέννηση, καθώς πέρασε αλώβητη από μία δύσκολη έδρα όπως αυτή των Δραμινών.

Δόξα Δράμας (Κώστας Βασιλακάκης): Τοπαλίδης, Μπαξεβανίδης (70' Χ. Μουρατίδης), Τσιμπλίδης, Σαμαράς, Πακάλτσης, Τσουκαλάς (80' Παρμαξίδης), Πινδώνης, Γκονζάλες, Μαρκόφσκι, Άγγος (61' Μαχαιρούδης), Γαλακτερός

Αναγέννηση Καρδίτσας (Περικλής Αμανατίδης): Κουτσόπουλος, Αγγελόπουλος, Κουρτεσιώτης, Ιασωνίδης, Φέρστερ, Βέλα Τζούνιορ, Διγκόζης (86' Μπιτέλης), Χατζιρίζος (72' Τσάγγαρης), Μπουντούρης, Γκόγκας (90+1' Δούκας), Βούκοβιτς

Το κυρίως «πιάτο» έρχεται την Κυριακή με το ματς στην Κέρκυρα να «κλέβει» την παράσταση. Οι Φαίακες υποδέχονται τον Πανσερραϊκό και θέλουν μόνο τη νίκη για να κρατηθούν σε απόσταση από τους υπόλοιπους διεκδικητές της κορυφής. Τα «λιοντάρια» θέλουν να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα, έπειτα από την εντός έδρας ήττα (1-0) της προηγούμενης αγωνιστικής από τον Εθνικό και μόνο αδιάφορα δεν θα παρουσιαστούν.

Το πρόγραμμα «κλείνει» τη Δευτέρα με τον αγώνα στη Ρόδο ανάμεσα στον τοπικό Διαγόρα και τον Πιερικό. Ένα ματς το οποίο άλλαξε η ώρα έναρξης και η σέντρα του θα γίνει στις 15:15 αντί για τις 18:00, λόγω προβλήματος στον ηλεκτροφωτισμό του Δημοτικού Σταδίου.

Πρώτα οι... «Δικέφαλοι»

Η μονομαχία των «Δικεφάλων» ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (19:00 ΝOVA) ξεχωρίζει από τις αναμετρήσεις της 12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ που διεξάγονται το Σάββατο. Τα άλλα δύο παιχνίδια: Αστέρας Τρίπολης-SKODA Ξάνθη (16:45 ΝOVA) και Ηρακλής-Εργοτέλης(16:45 ΣΚΑΪ). Την Κυριακή διεξάγεται το απόλυτο ντέρμπι: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 28/11

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-SKODA ΞΑΝΘΗ (16:45)
ΗΡΑΚΛΗΣ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (16:45)
ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (19:00)

Κυριακή, 29/11

ΛΑΡΙΣΑ-ΚΑΒΑΛΑ (14:30)
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (14:30)
ΑΡΗΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (16:45)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (18:30)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (19:00)

ΕΠΟ : ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΔΕΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕ Η ΛΕΥΚΙΜΜΗ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ - ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΡΟΚΚΑΣ - ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ

Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Πειθαρχική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε, μεταξύ άλλων, τις εξής αποφάσεις:
-)Διατάσσει τον ορισμό εκ νέου του μη διεξαχθέντα...
...αγώνα Δ΄ Εθνικής της 18/10/2009 Αστήρ Ρόκκας-Λευκίμη.
-)Επιβάλλει στο σωματείο Σούλι Παραμυθιάς χρηματική ποινή 700 ευρώ και στο σωματείο Θεσπρωτός 500 ευρώ (αγώνας Δ΄ Εθνικής της 25/10/2009 Σούλι-Θεσπρωτός).

Αγροτικός Αστέρας: Παρελθόν επίσημα ο Φοιρός

Παρελθόν και τυπικά αποτελεί από τον πάγκο του Αγροτικού Αστέρα ο Γιώργος Φοιρός.


Ακολουθεί δήλωση της ΠΑΕ Αγροτικός Αστέρας: Παρελθόν επίσημα ο Φοιρόςη οποία αναφέρει:
"Η ΠΑΕ Αγροτικός Αστέρας και προσωπικά ο Πρόεδρος, Κώστας Ριαβόγλου, θέλουν να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους στον κ. Γιώργο Φοιρό για την προσφορά του στην ομάδα τους 20 μήνες, που έμεινε στη θέση του προπονητή.
Μόνο θετικό μπορεί να είναι το πρόσημο για τον Αγροτικό Αστέρα από αυτήν τη συνεργασία με τον κ. Φοιρό, που ανέλαβε την ομάδα σε μια ομολογουμένως δύσκολη εποχή και την οδήγησε σε τέτοιο σημείο καταξίωσης, ώστε σήμερα να θεωρείται μια υπολογίσιμη δύναμη στο ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.
Οι γνώσεις του, οι εμπειρίες του και η αυταπόδεικτη αγάπη του για την ομάδα (ομάδα που τον ανέδειξε ποδοσφαιρικά και στην οποία έκανε τα πρώτα του βήματα ως προπονητής) απέφεραν σημαντικότατα οφέλη στον Αγροτικό Αστέρα.
Σεβόμαστε απόλυτα την απόφαση του κ. Φοιρού να αποχωρήσει από την ομάδα και του ευχόμαστε κάθε προσωπική και επαγγελματική επιτυχία στη συνέχεια της αξιόλογης πορείας του. Ο Γιώργος Φοιρός αποτελεί ένα μεγάλο και αναπόσπαστο κεφάλαιο στην ιστορία του Αγροτικού Αστέρα - κεφάλαιο στο οποίο μελλοντικά μπορεί να γραφτούν και νέες σελίδες".

Εύκολη επικράτηση Εθνικού…

Εθνικός-Ρόδος: Εύκολη επικράτηση Εθνικού…Για μία ακόμα φορά ο Εθνικός άφησε καλές εντυπώσεις.


Έφτασε τις τρείς συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής, έπειτα από την σημερινή του νίκη με 2-0 απέναντι στη Ρόδο.
Τα γκολ για την ομάδα του Εθνικού πέτυχαν οι Σουμπίνιο (45’) και Ροντρίγκο(72’), διαμορφώνοντας έτσι το τελικό αποτέλεσμα της 11ης αγωνιστικής.
Το συγκρότημα του Μιχάλη Γρηγορίου «σκαρφάλωσε» προσωρινά στη δεύτερη θέση με 21 βαθμούς, ενώ η Ρόδος αγνοεί τη νίκη τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές.

"Η ΑΕΚ θέλει να επανέλθει στις νίκες"

Super League: Ατματσίδης: "Η ΑΕΚ θέλει να επανέλθει στις νίκες"Ο Ηλίας Ατματσίδης, ο παλαίμαχος τερματοφύλακας που έχει περάσει και από ΑΕΚ αλλά και από ΠΑΟΚ, μίλησε στον «Αθήνα 9.84» για τη σύγκρουση των «δικεφάλων».


Αναλυτικά τα όσα είπε
Τι βλέπεις για το ντέρμπι των "δικεφάλων": "Είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι ένα ντέρμπι δικεφάλων. Η καθεμία ομάδα θέλει να πάρει το καλύτερο αποτέλεσμα γι΄αυτήν. Η ΑΕΚ προέρχεται από άσχημα αποτελέσματα και θέλει να επανέλθει στις νίκες.
Μέσα στην έδρα της θα επιδιώξει όπως είναι φυσικό να κερδίσει. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ μετά την επιβλητική νίκη επί του Άρη είναι σε πολύ καλή ψυχολογία, πάει με άλλον αέρα σε αυτή τη συνάντηση και θα κυνηγήσει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Νομίζω όμως ότι η ΑΕΚ το θέλει περισσότερο".
Υπάρχουν φαβορί σε τέτοιες αναμετρήσεις; "Η ΑΕΚ θα παίξει μπροστά στο κοινό της, θα έχει τον κόσμο με το μέρος της. Σίγουρα αυτό θα τη βοηθήσει στην απόδοσή της. Βέβαια μην ξεχνάτε ότι η ομάδα αυτή την περίοδο δεν είναι σε πολύ καλή κατάσταση.
 

Θα παίξει ο «Τόρο»;

Στην χθεσινή προπόνηση ο Βασίλης Τοροσίδης έβαλε τα δυνατά του για να πείσει τον Ζίκο να τον συμπεριλάβει στο αυριανό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (16:30 ΝΕΤ).

Αν και στην προπόνηση τα πήγε ΟΣΦΠ: Θα παίξει ο «Τόρο»; καλά ο Ζίκο τον άφησε εκτός 19άδας, γιατί θεώρησε πως δεν είναι ακόμη έτοιμος. Παρόλα αυτά ο «Τόρο» ελπίζει ότι θα τον κάνει να αλλάξει γνώμη τελευταία στιγμή και να τον συμπεριλάβει στην αποστολή. Ο Βραζιλιάνος τεχνικός έχει αποφασίσει η ομάδα του να έχει την ίδια δομή με αυτήν που χρησιμοποιεί στους αγώνες του champions league. Με κλασσικό σχήμα λοιπόν στο ντέρμπι. Με Νικοπολίδη, με το δίδυμο Μέλμπεργκ-Ζεβλάκοφ, με Μπράβο πίσω αριστερά, και δεξιά Γκαλίτσιο. Βασικοί Ντουντού, Μαρέσκα, Όσκαρ. Λεονάρντο αριστερά στη μεσαία γραμμή, δεξιά Ζαϊρί και στην επίθεση ο Μήτρογλου. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Πάρντο, Ντομί, Πάντος, Φετφατζίδης, Κατσικογιάννης και Νικλητσιώτης. Επίσης ίσως συμπεριληφθούν οι Γκαλέτι και Αβ. Παπαδόπουλος.

Σκέψεις για Λέτο!

Ο Χενκ Τεν Κάτε έχει καταλήξει από χθες στην ενδεκάδα που θα παρατάξει στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό, αλλά όπως είπε στους παίκτες του «δεν θα σας την πω για να μην τη διαβάσω αύριο στις εφημερίδες». Ο Ολλανδός τεχνικός πάντως, σκοπεύει να αιφνιδιάσει τον Ζίκο. Σκέψεις να ξεκινήσει ο Σεμπάστιαν Λέτο. Κανονικά θα προπονηθεί σήμερα με την ομάδα ο Γιώργος Καραγκούνης και ο Τεν Κάτε θα αποφασίσει αν θα είναι τελικά στην αποστολή.

Ο Ολλανδός τεχνικός στη διάρκεια του χθεσινού διπλού δοκίμασε τον Γκάμπριελ μέσα δεξιά και τον Κατσουράνη πίσω από τον Σισέ και αριστερά σε ένα 4-3-2-1 στο πρώτο μέρος, αλλά στο δεύτερο μέρος το γύρισε σε 4-2-3-1 με Νίνη και Λέτο και εκτός τον Κατσουράνη. Το βασικό σχήμα θα είναι συνδυασμός όσων έκανε στο πρώτο και στο δεύτερο μέρος ο Τεν Κάτε και πριν έρθει η Κυριακή το απόγευμα που θα ανακοινώσει την ενδεκάδα, δεν θα το κάνει γνωστό ο Ολλανδός τεχνικός.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι ο Τεν Κάτε σκοπεύει να αιφνιδιάσει τον Ζίκο και το δικαίωμα αυτό του το δίνουν οι ποιοτικές λύσεις που έχει στα χέρια του. Ο Σεμπαστιάν Λέτο είναι ο βασικός υποψήφιος για να πάρει τη θέση αριστερά και να μείνει εκτός ο Γκάμπριελ, που έπαιξε χθες με τους βασικούς. Ο Αργεντινός χθες έπαιξε στο δεύτερο μέρος με τους βασικούς και είχε πολύ καλή απόδοση. Κάποια στιγμή τα είπε με τον Τεν Κάτε. Οι άλλοι υποψήφιοι είναι ο Νίνης και ο Γκάμπριελ, εκτός κι αν γίνει έκπληξη με τον Ρουκάβινα, που είχε παίξει και στο περσινό ντέρμπι.

«Την Κυριακή»

Πριν αρχίσει η χθεσινή προπόνηση, ο Τεν Κάτε ανακοίνωσε το πρόγραμμα στους παίκτες και στη συνέχεια τους είπε: «Θα παίξουμε διπλό, αλλά μη δώσετε σημασία στις ομάδες. Εχω αποφασίσει ποιοι θα παίξουν, αλλά δεν θα δείξω τίποτα επειδή θα τα διαβάσω αύριο στις εφημερίδες. Την Κυριακή θα δει ο κόσμος πώς θα παίξουμε».

Ο κόουτς θα αποφασίσει

Ο Γιώργος Καραγκούνης πήγε κανονικά χθες στην Παιανία, όπως αναμενόταν, και έκανε εντατικό ατομικό πρόγραμμα με τον γυμναστή Λόρενς Εμπεν. Θα μπορούσε να κάνει προπόνηση και με την ομάδα, αλλά επειδή έχασε προπονήσεις λόγω της γρίπης κρίθηκε σκόπιμο να κάνει πιο δυνατό πρόγραμμα από τους άλλους. Ο «Κάρα» πήγε στην Παιανία όταν είχε αρχίσει η προπόνηση, αλλά στο τέλος μίλησε με αρκετούς συμπαίκτες του, που όταν τον ρωτούσαν πώς είναι τους απαντούσε: «Μια χαρά είμαι. Αισθάνομαι έτοιμος και θέλω να παίξω». Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού θα προπονηθεί σήμερα κανονικά με την ομάδα και μετά θα έχει συνομιλία με τον Τεν Κάτε για να ληφθεί η απόφαση για το αν θα είναι στην αποστολή.

Αντιπροσωπεία οργανωμένων

Κοντά στους 100 οπαδούς του «τριφυλλιού» θα βρεθούν σήμερα το απόγευμα στις έξι στην Παιανία και θα μιλήσει στους παίκτες στην προσπάθεια να τους ντοπάρει ψυχολογικά εν όψει του αυριανού αγώνα. Στην προπόνηση αναμένεται να βρεθεί και ο πρόεδρος Νικόλας Πατέρας, όπως συνηθίζει παραμονές αγώνων. Αυτή τη φορά μπορεί να πει και δύο λόγια στους παίκτες.

«Ο Πατέρας προκαλεί»

«Ο μοναδικός που προκαλεί είναι ο κ.Πατέρας. Αυτός ασχολείται συνέχεια με τον Ολυμπιακό», τόνισε ο Σωκράτης Κόκκαλης μετά την κατάθεσή του στον Εισαγγελέα Πειραιά. Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ερυθρόλευκων είχε κάνει λόγο για στοχευμένες ενέργειες, είχε αρνηθεί πως δήλωσε όσα του …«καταλογίζουν» τα σχετικά ρεπορτάζ και ζήτησε από τους οπαδούς να μην απαντήσουν.

«Τέτοιους είδους εκφράσεις που έγραψαν ορισμένες εφημερίδες ουδέποτε ελέχθησαν στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού. Είναι υποχρέωσή μου και θα το κάνετε στο μέλλον, όταν βλέπω ότι η ομάδα μου χρειάζεται την παρουσία μου για να αποδίδει καλύτερο ποδόσφαιρο, να ανεβαίνει η ψυχολογία της και να έχει τα αποτελέσματα που θέλουμε εμείς οι Ολυμπιακοί, πρέπει να πηγαίνω και να έχω μία επαφή με τους παίκτες», τόνισε αρχικά ο πρόεδρος των ερυθρόλευκων.

Στην συνέχεια ο Σωκράτης Κόκκαλης πέρασε στην αντεπίθεση: «Από εκεί και πέρα, είπα στον κύριο εισαγγελέα ότι τον τελευταίο καιρό, εκείνος που έχει προκαλέσει περισσότερο και ο μοναδικός που έχει προκαλέσει, είναι ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, ο κ. Πατέρας με ορισμένες δηλώσεις του που αφορούν διάφορα θέματα σε σχέση με τον Ολυμπιακό. Εγώ δεν έχω μιλήσει ποτέ για θέματα ή προβλήματα που έχει ο Παναθηναϊκός, ούτε με αφορούν, ούτε θέλω να ασχοληθώ. Αντιθέτως, βλέπω ότι ο κ. Πατέρας ασχολείται με τα θέματα του Ολυμπιακού», πρόσθεσε και κατέληξε καλώντας τους οπαδούς να υποστηρίξουν την ομάδα και το ντέρμπι να διεξαχθεί μέσα σε αθλητική ατμόσφαιρα…

Απολογούνται και παίκτες

Και δύο παίκτες του Ολυμπιακού θα καταθέσουν στον Εισαγγελέα Πειραιά για τα όσα φέρεται να έχει πει ο κ.Κόκκαλης στο προπονητήριο του Ρέντη.

Εκτός ο Στολτίδης...

Τις υπηρεσίες και του Ιεροκλή Στολτίδη θα στερηθεί ο Ζίκο για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο «Ιέρο» δεν ξεπέρασε τις ενοχλήσεις, έκανε θεραπεία και ως συνέπεια αυτών έμεινε εκτός αποστολής του Ολυμπιακού.

Αντίθετα, ο Βραζιλιάνος τεχνικός μπορεί να καταστρώνει τα πλάνα του με τον Έντσο Μαρέσκα σε αυτά. Ο Ιταλός μέσος γυμνάστηκε σε κανονικούς ρυθμούς, ξεπερνώντας τα προβλήματα που είχε… Στην προπόνηση της Παρασκευής ατομικό πρόγραμμα έκαναν και οι: Ντιόγκο Ντάρμπισάιρ, Λεντέσμα.

Τα ονόματα των 19 παικτών που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή του Ολυμπιακού:

Νικοπολίδης, Πάρντο, Ντομί, Γκαλίτσιος, Λεονάρντο, Μέλμπεργκ, Πάντος, Α. Παπαδόπουλος, Ρ. Μπράβο, Ζεβλάκοφ, Ντουντού, Φετφατζίδης, Γκαλέτι, Όσκαρ, Κατσικογιάννης, Μαρέσκα, Νικλητσιώτης, Ζαϊρί, Μήτρογλου.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους το Σάββατο με την προπόνηση που θα γίνει στις 17:00 στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη.

Ερωτηματικά για την 11άδα

Δύο είναι τα ερωτηματικά για την 11άδα που σκέφτεται να παρατάξει ο Ζίκο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο Βραζιλιάνος έχει αποφασίσει να βασιστεί στους περισσότερους παίκτες που αγωνίστηκαν κατά της Άλκμααρ αλλά ακόμη δεν έχει καταλήξει σε δύο ζητήματα.

Το πρώτο δίλημμα αφορά στον παρτενέρ του Μέλμπεργκ στο κέντρο της άμυνας. Ζεβλάκοφ και Αβραάμ Παπαδόπουλος διεκδικούν τη θέση. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Έλληνας διεθνής συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες να βρεθεί στην ενδεκάδα, μετά την αποθεραπεία του.

Ο δεύτερος …πονοκέφαλος του Ζίκο έχει να κάνει με το εάν θα επιλέξει ή όχι να χρησιμοποιήσει στο αρχικό σχήμα τον Γκαλέτι. Ο αργεντινός προπονείται σε κανονικούς ρυθμούς τις τελευταίες ημέρες και με τη σύμφωνη γνώμη του ιατρικού επιτελείου θα είναι σε θέση να αγωνιστεί τουλάχιστον για τριάντα λεπτά.

Ο Ζίκο, λοιπόν, καλείται να αποφασίσει εάν θέλει να ρίξει το μεγάλο του «όπλο» από την αρχή ή αυτό να το κάνει ανάλογα με την εξέλιξη του παιχνιδιού. Στην περίπτωση που ο βραζιλιάνος κρατήσει στον πάγκο τον Λουτσιάνο Γκαλέτι ο Λεονάρντο θα βρεθεί στην αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής και ο Ζαϊρί στη δεξιά. Εάν όμως ο αργεντινός ξεκινήσει βασικός τότε ο βραζιλιάνος θα μείνει στον πάγκο και ο γαλλοαλγερινός θα μετατεθεί στην αριστερή πλευρά.

Κανένα πρόβλημα με Ρεχάγκελ

Ο Ότο Ρεχάγκελ βρίσκεται στο σπίτι του στο Έσεν της Γερμανίας και χθες ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις στα πλευρά. Ο γιατρός που συμβουλεύτηκε τον παρότρυνε να κάνει ορισμένες εξετάσεις, κυρίως για προληπτικούς λόγους. Υπήρξαν φόβοι πως ο Γερμανός τεχνικός έχει προσβληθεί από τη νέα γρίπη, αλλά τελικά οι εξετάσεις έδειξαν πως ο ομοσπονδιακός τεχνικός ταλαιπωρείται από ένα κρύωμα, το οποίο δεν θα του στερήσει το ταξίδι στη Νότιο Αφρική για να δώσει το «παρών» στην κλήρωση του Μουντιάλ.

Μπασινάς: «Σέβομαι την απόφαση του Ρεχάγκελ»

Πρόκειται για ποδοσφαιριστή που σπάνια δίνει συνεντεύξεις. Όταν αποφασίζει να το κάνει, όμως, δεν μασάει τα λόγια του. Ο λόγος, για τον Άγγελο Μπασινά, έναν παίκτη που έχει γράψει τη δική του ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχοντας μάλιστα συμπληρώσει τις 100 συμμετοχές φορώντας το εθνόσημο στο στήθος. Ο διεθνής μέσος, μίλησε στη «SportDay» για την Εθνική ομάδα, τον Ότο Ρεχάγκελ, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό ενώ αποκάλυψε πως θέλει να κλείσει την καριέρα του στη Μαγιόρκα.

Απόσπασμα από τη συνέντευξη του Άγγελου Μπασινά στη Sportday

Όσον αφορά, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και τη κριτική που έχει δεχτεί όλο αυτό το διάστημα, τόνισε πως «η Εθνική ομάδα εδώ και οκτώ χρόνια βρίσκεται σταθερά σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ας σταματήσει λοιπόν η γκρίνια γιατί δεν της αξίζει», ενώ για το ότι δεν έχει κληθεί στα τελευταία παιχνίδια από το Ρεχάγκελ, πρόσθεσε «Δεν θεωρώ ότι είναι κακό, ούτε προβληματικό που δεν με καλεί στα τελευταία παιχνίδια της Εθνικής ο προπονητής. Είναι σεβαστή η απόφαση του».

Κληθείς ωστόσο, να απαντήσει για τον αν ποτέ έχει μετανιώσει για κάποια απόφαση που έχει πάρει στη διάρκεια της πολύχρονης καριέρας του, απάντησε «ίσως ήταν λάθος μου το γεγονός ότι γύρισα στην Ελλάδα μετά τη Μαγιόρκα. Και δεν το λέω λόγω ΑΕΚ. Εννοώ ότι γενικώς ίσως δεν θα έπρεπε να επιστρέψω στην Ελλάδα, ίσως έπρεπε να το κυνηγήσω περισσότερο για να συνέχιζα στο εξωτερικό. Δεν μετανιώνω όμως».

Επιπλέον, δεν δίστασε να εκφράσει τη μεγάλη του επιθυμία και προτίμηση, να κλείσει τη ποδοσφαιρική του καριέρα αγωνιζόμενος σε σύλλογο του εξωτερικού και συγκεκριμένα στην πρώην του ομάδα τη Μαγιόρκα, εξηγώντας τους λόγους «Θα ήθελα πολύ να κλείσω την καριέρα μου στη Μαγιόρκα. Έχω πολύ καλές αναμνήσεις από την παρουσία μου σε αυτή την ομάδα. Πέρασα πολύ όμορφα, έζησα την εμπειρία του ισπανικού πρωταθλήματος και έκανα πολλούς φίλους με τους οποίους εξακολουθώ να κρατάω επαφή. Συν της άλλοις από οικογενειακής πλευράς ήταν ένα πολύ καλό περιβάλλον για μένα. Πιστεύω, πάντως, ότι το που θα τελειώσω την καριέρα μου δεν είναι κάτι που προσχεδιάζεται. Ο χρόνος θα δείξει».

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES