24 Φεβ 2010

Ο νέος Αρης θα έχει τη σφραγίδα του Κούπερ

Ο νέος Αρης θα έχει τη σφραγίδα του ΚούπερΣτο χώρο του ποδοσφαίρου ο εκάστοτε φίλαθλος αρέσκεται να θεοποιεί και να «βαφτίζει» σταρ τους ποδοσφαιριστές - ονόματα της ομάδας του. Στην περίπτωση, όμως, του φετινού Αρη αυτό πάει… περίπατο. Σταρ των «κίτρινων» δεν είναι κάποιος από τους παίκτες, αλλά ο 54χρονος προπονητής του συλλόγου Εκτορ Ραούλ Κούπερ.

Ο Αργεντινός εργάστηκε με επιτυχία στο ισπανικό πρωτάθλημα στους πάγκους των Μαγιόρκα, Βαλένθια (την οποία οδήγησε σε δύο τελικούς Τσαμπιονς Λιγκ) και Μπέτις, θετικό ήταν το πέρασμά του και από την Ιταλία τόσο στην Ιντερ όσο και στην Πάρμα, από τον περασμένο Νοέμβριο και μέχρι το καλοκαίρι του 2011 θα είναι μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης.

Λάτρης της πειθαρχίας, αυστηρός αλλά και δίκαιος, έβαλε πολλά πράγματα σε τάξη, δίνοντας στους ποδοσφαιριστές να καταλάβουν τι πρέπει να κάνουν στο γήπεδο. Αποτέλεσμα τούτου ήταν οι «κίτρινοι» να έχουν σχεδόν εξασφαλισμένη μια θέση στα πλέι οφ αλλά και τη συμμετοχή τους στα ημιτελικά του κυπέλλου, όπου θα επιδιώξουν να βρεθούν, για τέταρτη φορά τα τελευταία δέκα χρόνια, στον τελικό της διοργάνωσης.

Πώς έχει στο μυαλό του τον Αρη της επόμενης σεζόν ο Εκτορ Κούπερ; Ποιους υπολογίζει και ποιους όχι από το ήδη υπάρχον υλικό της ομάδας; Αλλά και τι θα ζητήσει και σε ποιες θέσεις από τη διοίκηση για το καλοκαίρι; Παρελθόν θα αποτελέσει από τον σύλλογο ο 36χρονος κεντρικός αμυντικός Ρονάλντο Γκιάρο. Το κενό που θα αφήσει ο Βραζιλιάνος σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καλύψει ο 20χρονος Ισπανός Σέζαρ Ορτίθ, που απέκτησε ο Αρης με μορφή δανεισμού από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Οι παράγοντες της ομάδας θα ακολουθήσουν και πάλι την πετυχημένη συνταγή της λάτιν αγοράς για να βρουν τον παρτενέρ του Κριστιάν Νασούτι στο κέντρο της άμυνας. Δεν αποκλείεται, όμως, να ενδιαφερθούν -όπως είχαν κάνει και τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο- για τον Στάθη Ταυλαρίδη, που τον Ιούνιο μένει ελεύθερος από τη Σεντ Ετιέν.

Μια θέση που πονά ο φετινός Αρης είναι αυτή του αριστερού μπακ. Ο Κάρλος Αράνο ενώ ξεκίνησε εντυπωσιακά, στη συνέχεια έδειξε να έχει μεταπτώσεις στην απόδοσή του. Το όνομα του Ολλανδού αριστεροπόδαρου της Βαλένθια Χέντβιχες Μαντούρο έχει περίοπτη θέση στη λίστα του Κούπερ. Ο 25χρονος διεθνής άσος έχει λίγα λεπτά συμμετοχής στις «νυχτερίδες» και δεν αποκλείεται το καλοκαίρι οι «κίτρινοι» να κινηθούν για την απόκτησή του.

Στο χώρο του κέντρου με την έλευση του Μεριέμ η ομάδα δείχνει πλήρης, καθώς υπάρχουν ακόμη οι Ναφτί, Γκαρσία, Φερνάντες και ο Σάκης Πρίτας, που πρόσφατα ανανέωσε για ακόμη τρία χρόνια. Πολυκοσμία παρατηρείται στη γραμμή κρούσης με τους Αμερικανούς Αντού και Τζόνσον να συμπληρώνουν τους Κόκε, Κάμπορα, Κάλβο, Χαβίτο. Με εισήγηση του Κούπερ, υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο ο 17χρονος αριστερός μπακ Γιάννης Αγτσίδης, βασικό στέλεχος της ομάδας νέων Αρη. Το γεγονός αυτό δείχνει την πρόθεση του Αργεντινού προπονητή να δουλέψει για την ανάδειξη νέων ταλέντων από τις ακαδημίες της ομάδας.

Έκανε το καθήκον της η διοίκηση

Έκανε το καθήκον της η διοίκησηΗ διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκτέλεσε το χρέος της απέναντι στους ποδοσφαιριστές και κατέθεσε ποσό της τάξης των 800.000 ευρώ στους λογαριασμούς τους. Όπως λοιπόν είχε υποσχεθεί η διοίκηση και ο Θοδωρής Ζαγοράκης πληρώθηκαν μισθοί και δόσεις συμβολαίων. Βεβαίως, υπολείπεται ένα μικρό ποσό για να υπάρξει πλήρης εξόφληση, κάτι που αναμένεται να έχει γίνει μέχρι τα μέσα Μαρτίου.

Έστω λοιπόν και με μικρή καθυστέρηση, και παρά τα «στενά» οικονομικά περιθώρια, η διοίκηση έκανε το καθήκον της απέναντι στους παίκτες, ενισχύοντας την καλή τους ψυχολογία.

Τον «δυσκολεύουν» οι προπονητές...

Τον «δυσκολεύουν» οι προπονητές... Σ ε 25 (!) προπονητές έχει εμπιστευθεί τα ηνία της Skoda Ξάνθης ο Χρήστος Πανόπουλος από τότε που καθιέρωσε την ομάδα στα «σαλόνια» της Super League. Με εξαίρεση τον Γιάννη Ματζουράκη, που στην πρώτη θητεία του στην Ξάνθη άντεξε τριάμισι χρόνια και η εκτίμηση είναι χρόνια και αμοιβαία, αλλά και τον Νίκο Καραγεωργίου, που έφτασε κοντά στο συγκεκριμένο ρεκόρ, οι υπόλοιποι δεν είχαν και τις καλύτερες σχέσεις με τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ. Ο ίδιος τονίζει στο περιβάλλον του ότι οι προπονητές είναι αναγκαίο κακό, ενώ και εκείνοι από την πλευρά τους τον συγκαταλέγουν ανάμεσα στους πολύ απαιτητικούς εργοδότες.

«Πράσινη»... απόβαση στη Ρώμη!

365_aerodromio_paoΜέσα σε πανηγυρικό κλίμα αναχώρησε χθες (23/02) το απόγευμα η αποστολή του Παναθηναϊκού με προορισμό την «αιώνια πόλη» από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Οι «πράσινοι», έπειτα από σχετικό αίτημά τους, θα έχουν περισσότερους από 5.000 φίλους στο πλευρό τους.

Ο κύριος όγκος αναμένεται σήμερα με πολλές πτήσεις τσάρτερ που θα μεταφέρουν στην Ιταλία τους Έλληνες φιλάθλους, ο αριθμός των οποίων αναμένεται να φτάσει συνολικά στον διπλάσιο (7.000 περίπου) σε σχέση με τον αριθμό των εισιτηρίων που δικαιούται ο Παναθηναϊκός (3.500), με τη Ρόμα να εμφανίζεται διατεθειμένη να παραχωρήσει στους φιλοξενούμενους κάποια επιπλέον «μαγικά χαρτάκια».

Αρκετοί από τους οπαδούς έφυγαν μία ημέρα νωρίτερα, προκειμένου να αποφύγουν τη σημερινή (24/02) γενική απεργία κι έτσι, την ώρα που αναχωρούσαν άλλες τέσσερις πτήσεις για την Ρώμη, μόλις έπεσε στην αντίληψη τους το πούλμαν με την αποστολή του Παναθηναϊκού, περίπου 300 φίλοι της ομάδας περικύκλωσαν τους παίκτες και άρχισαν να φωνάζουν ρυθμικά συνθήματα, ζητώντας το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και την πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκατοντάδες «πράσινοι» φίλαθλοι έχουν, ήδη, δώσει, με τον ενθουσιασμό τους, ξεχωριστό... χρώμα στη Ρώμη.

Νιόπλιας: «Θα παλέψουμε»

Ο Νίκος Νιόπλιας σε δηλώσεις που έκανε κατά την αναχώρηση της ομάδας υπογράμμισε ότι οι «πράσινοι» θα δώσουν μάχη για να προκριθούν και ότι οι παίκτες του είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στο ματς με τη Ρόμα, αφήνοντας στην άκρη αυτό που ακολουθεί για τη Σούπερ Λίγκα κόντρα στον Πανιώνιο.
«Κοιτάμε το παιχνίδι με τη Ρόμα και μετά, όλα τα άλλα. Τώρα ταξιδεύουμε για τη Ρώμη. Σκεφτόμαστε την αναμέτρηση με την Ρόμα και μόνο αυτή. Αργότερα να σκεφτούμε και να ασχοληθούμε για το ματς με τον Πανιώνιο», τόνισε ο 45χρονος τεχνικός.

Ερωτηθείς για τον κόσμο που θα έχει στο πλευρό του ο Παναθηναϊκός αύριο στο «Ολίμπικο», ο προπονητής του «τριφυλλιού» δήλωσε: «Είναι σημαντικό πράγμα και θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε, όπως κάναμε και με τους 60.000 που ήρθαν στο πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ. Εύχομαι να νικήσουμε και να τους δώσουμε χαρά».

Παράλληλα, ο Νίκος Νιόπλιας ξεκαθάρισε ότι θα κάνει αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα της ομάδας στα τελευταία παιχνίδια, αποκαλύπτοντας ότι ο Ζιλμπέρτο Σίλβα δε θα ξεκινήσει βασικός στην αυριανή αναμέτρηση της Ρώμης: «Προπονήθηκε αλλά ακόμη δεν είναι 100% έτοιμος. Δεν θα ξεκινήσει. Ενδεχομένως να παίξει ανάλογα με την πορεία του αγώνα».

Να σημειωθεί ότι η συνέντευξη Τύπου του τεχνικού του «πράσινων» θα γίνει σήμερα (24/02) στις 18:30 στο «Ολίμπικο» και η προπόνηση του Παναθηναϊκού θα διεξαχθεί μισή ώρα αργότερα στο ίδιο μέρος.

Με Μαρίνο στο Ολίμπικο
Το ντεμπούτο του στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού σε ευρωπαϊκό παιχνίδι ενδέχεται να κάνει αύριο (25/2) ο Στέργος Μαρίνος, καθώς με βάση όσα αποκάλυψε ο Νίκος Νιόπλιας, σκοπεύει να τον χρησιμοποιήσει στον επαναληπτικό για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, κόντρα στη Ρόμα.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού έχει αποφασίσει να «φρεσκάρει» την ενδεκάδα, λόγω της κούρασης ορισμένων παικτών και προτίθεται να κάνει κάποιες αλλαγές, με τους Νίνη και Χριστοδουλόπουλο να θεωρούνται φαβορί να αγωνιστούν από την αρχή του αγώνα.
Παράλληλα, οι Μπίαρσμιρ και Μαρίνος διεκδικούν κι αυτοί μια θέση στην ενδεκάδα, ενώ ο Κατσουράνης, που είναι από τους πλέον καταπονημένους παίκτες, ελέω της αμφίβολης συμμετοχής του Ζιλμπέρτο, δε θα μπορέσει να ξεκουραστεί, όπως θα επιθυμούσε και προπονητής του.
Εκτός αποστολής έμειναν οι ανέτοιμοι Σεϊταρίδης και Γκάμπριελ.

Μέτρα από την αστυνομία
Μπορεί οι σχέσεις των φίλων του Παναθηναϊκού με τους «τιφόζι» της Ρόμα να είναι εξαιρετικές εδώ και χρόνια, καθώς τα δύο σωματεία έχουν αδερφοποιηθεί, ωστόσο η παρουσία τόσων πολλών οπαδών του «τριφυλλιού» στην «αιώνια πόλη» έχει σημάνει «συναγερμό» στην ιταλική αστυνομία.
Μάλιστα, χθες κατά την άφιξη τεσσάρων πτήσεων με φίλους του Παναθηναϊκού στο αεροδρόμιο «Λεονάρντο ντα Βίντσι», η αστυνομία είχε ετοιμάσει... ειδικό σχέδιο για την ομαλή μετακίνησή τους.

Η ...φούσκα με τον Ντιόγο!

365_ntiogo_osfpΠαιδί του Μάη είναι ο Λουίς Σάντος Ντιόγο, ο άσφαιρος πλέον σέντερ-φορ του Ολυμπιακού που βρίσκει πιο εύκολα στόχο στα αποδυτήρια της ομάδας του -ειδικά όταν έχει απέναντι του τον Γιαννάκη Παπαδόπουλο, τον νεαρό που δεν έχει μάθει να κρατά το στόμα του κλειστό όπως ο πατέρας του ο Δανήλος- παρά μέσα στο γήπεδο.

Ίσως ο Μάης λοιπόν να έχει επηρεάσει τα γονίδια του και γι΄ αυτό να είναι ...αγριεμένο νιάτο, με αναζητήσεις και υπαρξιακές ανησυχίες. Η αλήθεια είναι ότι σε όλους αρέσει η όμορφη ζωή κι οι Βραζιλιάνοι που έρχονται στην Ελλάδα εύκολα ξελογιάζονται εδώ. Ρωτήστε τον Ζιοβάνι και τον Λουτσιάνο αλλά και τον Κλέιτον που πάντως δεν την …γλίτωσε και την παντρεύτηκε την όμορφη Λαρισινή.

Τα ξενύχτια, το ποτό στα μπαράκια και το καλό φαγητό, εξηγούν γιατί ο Ντιόγο βάρυνε, τραυματίζεται εύκολα πλέον και εντέλει, θυμίζει περισσότερο παλαίμαχο ποδοσφαιριστή παρά το "τανκ" που υποτίθεται ότι παρακολουθούσαν με αγωνία η Τσέλσι, η Μπαρτσελόνα και μάλλον κι η Μικτή Διαστήματος

Ο Ολυμπιακός συμφώνησε να δώσει στην Πορτουγέζα 9.000.000 ευρώ για το 70% των δικαιωμάτων του Ντιόγο. Το υπόλοιπο 30% έμεινε στη μητέρα του που μπορεί να πουλήσει ένα μέρος από τον γιο της. Έτσι όπως είναι τώρα, βέβαια, ο Ντιόγο κι η ίδια η μαμά του θα δυσκολευτεί να διαλέξει αυτό το 30%. Από ποιο μέρος να πρωτοκόψει για να μη χαλάσει κι η φόδρα...

Ο παίκτης, που γεννήθηκε τον Μάιο του 1987, έχει συμβόλαιο για 5 χρόνια με τον Ολυμπιακό. Με ετήσια αμοιβή 1.600.000 ευρώ. Και με επιπλέον κόστος άλλα 400.000 ευρώ από μπόνους, μισθούς και έξοδα διαμονής, ελπίζουμε όχι και διατροφής.

Στα 40 παιχνίδια πρωταθλήματος που αγωνίστηκε με τον Ολυμπιακό ο Ντιόγο έχει βάλει μόλις 8 γκολ. Μη σας ξαφνιάζει το γεγονός. Γκολτζής ήταν μόνο στην Β΄ κατηγορία της Βραζιλίας και στην Α΄ κατηγορία στην πατρίδα του είχε βάλει 9 γκολ από τα οποία τα 6 ήταν με πέναλτι. Λεπτομέρειες...

Ο Ολυμπιακός έκανε την πιο ακριβή μεταγραφή του ...ξεγελώντας τα κορόιδα τους Ισπανούς και τους Πορτογάλους. Αυτοί, εξάλλου, είναι άσχετοι. Γι' αυτό κι η Σεβίλλη πήρε τον Ντάνι Άλβες με 300.000 δολάρια και τον πούλησε με 35.000.000 ευρώ. Αλλά έτσι εξηγείται και γιατί η Μπενφίκα κι η Πόρτο παίρνουν χρήσιμους παίκτες από την Βραζιλία χωρίς να χρειάζεται να δώσουν πιο πολλά από 5.000.000 ευρώ, στη χειρότερη γι' αυτές περίπτωση.

image description
image description

Τόσο κορόιδα είναι. Το καλό το πράγμα το αφήνουν για τον Ολυμπιακό και τις άλλες ελληνικές ομάδες. Άλλωστε, με 5.000.000 ευρώ ο Ολυμπιακός πήρε τον Λεονάρντο που τώρα που έχει ξεπεράσει το πρόβλημα με τις θλάσεις που πάθαινε επειδή δεν είχε γυμναστεί σοβαρά ποτέ στη ζωή του, έχει την ευκαιρία να μάθει να κάνει σέντρα. Η μέχρι τώρα αντιστοιχία για τον Ντιόγο αν διαιρέσουμε τα γκολ που έχει βάλει στο πρωτάθλημα με το κόστος της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό, είναι σχεδόν 1.500.000 ευρώ για κάθε γκολ. Εντάξει, ας αφαιρέσουμε και τα γκολ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και το κύπελλο και θα πέσουμε στο 1.200.000 ανά γκολ. Τέτοια ...επιτυχία σε μεταγραφή δεν έχει υπάρξει ξανά. Συγχαρητήρια σε εκείνους που τον απέκτησαν, σε αυτούς που τον υπέδειξαν αλλά και σε όσους δεν του τράβηξαν το αυτί, όταν έπρεπε. Άτακτοι κι ιδιόρρυθμοι παίκτες υπάρχουν παντού. Ωστόσο, καθένας κάνει ότι μπορεί όπου βρίσκει ελεύθερο πεδίο. Η πιο ακριβή μεταγραφή που έγινε ποτέ στην Ελλάδα πάει περίπατο στο Μπουρνάζι κι αλλού, όμως, όταν μία μεταγραφή γίνεται υπό την πίεση των εφημερίδων και του κόσμου, που είχε παραμυθιαστεί με όλα όσα άκουγε, αυτά συμβαίνουν. Τώρα, περαστικά μας...

Ο εκατομμυριούχος κύριος Γουέμπ

365_howard_webΕίτε έκανε ότι δεν είδε τίποτα είτε απλώς έκλεισε τα μάτια για να μη χαλάσει η συνταγή και στεναχωρηθεί ο αδιάφθορος κι αδέκαστος πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ Μισέλ Πλατινί και τον αφήσει πάλι έξω από τα μεγάλα παιχνίδια στις διοργανώσεις που έχει αυτός την ευθύνη, η ουσία είναι ότι ο 39χρονος Χάουαρντ Γουέμπ ακύρωσε ένα γκολ που ίσως σήμαινε πάρα πολλά για τον Ολυμπιακό αλλά γνωρίζοντας ότι δε θα έχει αντίκτυπο στην δική του καριέρα.

Ο Γουέμπ είναι σήμερα ο 10ος πιο έμπειρος Άγγλος διαιτητής αλλά η ΟΥΕΦΑ κι η ΦΙΦΑ τον προτιμούν σαν να είναι ο πρώτος κι όχι ο δέκατος και γι αυτό τον χρησιμοποιούν συνέχεια.

Ο ίδιος το λέει ανοικτά ότι ζει από τη διαιτησία. Κι έχει δίκιο. Ψάξαμε και μάθαμε γι' αυτόν ότι το 2009 είχε έσοδα 400.000 ευρώ από τους αγώνες που σφύριξε. Είναι επαγγελματίας διαιτητής και ζει από αυτή τη δουλειά .Είναι λογικό (...) να θέλει να πηγαίνει στα σίγουρα και να μη δυσαρεστεί τους φίλους του κι εκείνους που τον εμπιστεύονται και τον ορίζουν αφού το χρήμα είναι πολύ...

Σίγουρα, κάτι ήξερε όταν άφησε τη θέση που είχε ως αστυνομικός για να αφοσιωθεί στη διαιτησία. Η καθαρή αμοιβή του από την Πρέμιερ Λιγκ είναι 120.000 ευρώ τον χρόνο και κερδίζει επιπλέον 7.500 ευρώ για κάθε αγώνα που σφυρίζει στο αγγλικό πρωτάθλημα ,εκτός από τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής. Επιπλέον χρήματα παίρνει από τα ματς που σφυρίζει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Από το 2006 έως και σήμερα έχει κερδίσει σχεδόν 1.800.000 ευρώ από τη διαιτησία

Με τόσο ακριβό στραγάλι πως να μην την λατρέψει τη σφυρίχτρα του;

Αλλά δεν είναι μόνο ο Ολυμπιακός που έκανε παράπονα για την απόφαση του στην εκπνοή ενός κρίσιμου αγώνα. Το 2008 είχε δεχθεί, ακριβώς για τον ίδιο λόγο, τα παράπονα των Πολωνών και το 2009 των Αιγυπτίων. Για πανομοιότυπες φάσεις. Και τότε, η αμφιβολία (;) του Γουέμπ έγινε αβαντάζ για τους ισχυρούς (Αυστρία και Βραζιλία) και μαχαιριά για τους λιγότερο δυνατούς.

Από το 1989 σφυρίζει ο Γουέμπ που έχει βαρεθεί να ακούει ...ευχές από την εξέδρα. Συνηθισμένοι ωστόσο είναι όλοι στην οικογένεια του αφού κι ο πατέρας του ήταν διαιτητής.

Η καλή παράδοση που έχουν οι γαλλικές ομάδες με τον Γουέμπ είναι δεδομένη. Ο ίδιος, ωστόσο, σφύριξε και τον αγώνα Λάτσιο-Ολυμπιακός 1-2 2007-2008, για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Η αλήθεια είναι ότι τον Γουέμπ τον θεωρούν ως το ''αγαπημένο παιδί'' της Αγγλικής Ομοσπονδίας αλλά και της ΟΥΕΦΑ. Η παρουσία του στους αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2008 στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας είχε προκαλέσει αίσθηση αλλά εξηγήθηκε με τη φιλική στάση του απέναντι στην Αυστρία την οποία ευνόησε αδικώντας την Πολωνία κι εξοργίζοντας τον Πολωνό Πρωθυπουργό που δήλωσε ότι θα ήθελε να τον σκοτώσει.

Με υπόδειξη της Αγγλικής Ομοσπονδίας στην ΦΙΦΑ ο Γουέμπ θα είναι ο μόνος Άγγλος διαιτητής που θα σφυρίξει στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής. Τυφλή είναι η εμπιστοσύνη που του έχουν.

Παρά τα παράπονα που ακούγονται.

Συνηθισμένος είναι αφού πάντα άλλωστε κάποιος τον καλύπτει. Το 2004, μόλις ο τότε προπονητής της Νιούκαστλ Σούνες τόλμησε να παραπονεθεί για ένα πέναλτι που δεν έδωσε στο 90' -τον κυνηγάει το λεπτό...- ο Γουέμπ, τιμωρήθηκε με πρόστιμο 15.000 ευρώ από την Αγγλική Ομοσπονδία και σιώπησε.
Για τον Γουέμπ «καλός διαιτητής είναι αυτός που διευθύνει σωστά τους ανθρώπους και ξέρει πως να επικοινωνεί μαζί τους».

Όταν βέβαια τερματίσει την σταδιοδρομία του ως διαιτητής ο Γουέμπ θα έχει κερδίσει πολλά χρήματα ώστε να ζήσει άνετα την υπόλοιπη ζωή του. Έτσι κι αλλιώς την έχει εξασφαλισμένη τη θέση στην Αστυνομία του Ρόδεραμ από όπου απλώς έχει πάρει άδεια άνευ αποδοχών για 5 χρόνια.

Θα τελειώσει τη δουλειά και θα γυρίσει μετά για να κόβει κλήσεις.

Σε αυτόν ποιός από την «αστυνομία των γηπέδων» θα δώσει κλήση;

Ντεμπούτο Μαρίνου στην Ευρώπη

Ντεμπούτο Μαρίνου στην Ευρώπη
Ο Στέργος Μαρίνος θα ντεμπουτάρει σε ευρωπαϊκό παιχνίδι αφού όπως όλα δείχνουν ο Νίκος Νιόπλιας θα τον χρησιμοποιήσει στον αγώνα του Παναθηναϊκού απέναντι στην Ρόμα για τους «32» του Europa League.Ο παίκτης θα πάρει την θέση του Κώστα Κατσουράνη στη μεσαία γραμμή ο οποίος είναι εδώ και βδομάδες ντεφορμαρισμένος.

Πάτησε στην Ρώμη ο Παναθηναϊκός

Πάτησε στην Ρώμη ο ΠαναθηναϊκόςΣτην Ιταλία βρίσκεται από χθες το βράδυη αποστολή του Παναθηναϊκού. Το Τριφύλλι πάτησε στη Ρώμη περίπου στις 20:45 ώρα Ελλάδας, μετά από ταξίδι διάρκειας δύο ωρών. Πούλμαν περίμενε στον αεροδιάδρομο και παρέλαβε τους πράσινους, μεταφέροντας στους ξενοδοχείο.
Επίσης απο χθες άρχισαν την απόβασή τους οι οπαδοί της ομάδας οι οποίοι αναμένεται να ξεπεράσουν τους 7000.Η ιταλική αστυνομία κατά την άφιξη τους,τους περνάει από εξονυχιστικό έλεγχο, με αποτέλεσμα να υπάρχει καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση τους. Συγχρόνως, η παρουσία της στο κέντρο της Ρώμης είναι έντονη .
Την Τετάρτη και το πρωί της Πέμπτης στο ξενοδοχείο Gran Teatro της Ρώμης, τα διοικητικά στελέχη του Τριφυλλιού που έχουν καταλύσει εκεί, θα διαθέτουν εισιτήρια για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Η τιμή τους είναι 20 ευρώ και για την αγορά τους είναι απαραίτητη η επίδειξη ταυτότητας ή διαβατηρίου

Στο χωριό μου το λένε «αλλαξοκωλιές»…

•Νομίζω ότι σας είχα περιγράψει από χθες το πρωί καλά το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Θα το πήγαινε λάου λάου, για να το κλέψει με τον Λούα Λούα… Όντως, έτσι κι έγινε, με τη διαφορά ότι το γκολ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου χάλασε το πλάνο, ο Λούα δεν αξιοποίησε τις δύο μεγάλες ευκαιρίες που είχε, έχασαν και οι Μέλμπεργκ, Μαρέσκα, Τοροσίδης άλλες τρεις, δεν μέτρησε και το γκολ του Ιταλού και ήρθε η ήττα, που ισοδυναμεί με μισό (η, παραπάνω;) αποκλεισμό.

•Σκεφτείτε, όμως, πόσο αλλιώτικα θα ήταν τα πράγματα γι΄ αυτόν τον Ολυμπιακό των πολλών προβλημάτων, τα οποία τον έκαναν να παίξει πιο «μαζεμένα» απ΄ ότι υπαγορεύει η καυτή έδρα του, αν ο Άγγλος ρέφερι έδινε αράουτ στο τάκλιν του Λούα Λούα στη φάση του μοναδικού γκολ και μετρούσε το κανονικό γκολ του Μαρέσκα…

•Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός θα μπορούσε αυτή τη φορά, στην τρίτη περίπτωση της πρόσφατης ιστορίας του που βρέθηκε σε αγώνες νοκ άουτ στο Τσάμπιονς Λιγκ, να έφερνε καλύτερο αποτέλεσμα κι από το 1-1 με τη Γιουβέντους το 1999 κι από το 0-0 με την Τσέλσι πρόπερσι…Κι ας μην είχε καλύτερη ομάδα από τότε. Ίσως, όμως, να είχε πιο αδύναμη αντίπαλο…

•Και σκεφτείτε και κάτι άλλο: Άγγλος διαιτητής (Γουέμπ) έπαιξε καλά γαλλική ομάδα μέσα στο Καραϊσκάκη. Γιατί καλά την έπαιξε. Δεν νομίζω να είχε κανείς από την Μπορντό παράπονα. Τι διάολο. Χώρια από όλα τα άλλα, και κίτρινες χάρισε, μέχρι και…κόρνερ έκλεψε!

•Άγγλος, λοιπόν, έπαιξε λουκούμι τους Γάλλους. Και στη φάση των ομίλων τι είχε γίνει; Γάλλος διαιτητής έπαιξε λουκούμι τους Άγγλους, πάλι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό! Τον ξεχάσατε τον Λανουά, στο Άρσεναλ-Ολυμπιακός 2-0; Τον πάτησε η Άρσεναλ τον Ολυμπιακό; Βεβαίως και τον πάτησε. Αλλά το δεύτερο γκολ ήταν οφσάϊντ. Κι ο Λανουά έπαιζε 70-30 Άρσεναλ σε όλο το β΄ ημίχρονο. Εδώ έως κι ο Ζίκο που δεν ασχολούνταν με τίποτα, είχε βγει και είχε κάνει δηλώσεις κατά της ΟΥΕΦΑ για το συγκεκριμένο ρέφερι.

•Ξυπνήστε. Καταλαβαίνετε τι γίνεται; Στο χωριό μου, πάντως, το λένε «αλλαξοκωλιές»…

•Παρεμπιπτόντως, τα παιχνίδια του Γουέμπ με γαλλικές ομάδες είναι: Μίλαν-Μαρσέϊγ 1-1, Ολυμπιακός-Μπορντό 0-1, Γαλλία-Λιθουανία 1-0, Λιθουανία-Γαλλία 0-1, Ντνιέπρ-Μαρσέϊγ 2-2, Στεάουα-Λιόν 0-3, Χέρτα-Λανς 0-0, Λανς-Λέβερκουζεν 2-1, Λιόν-Μπάγερν 2-3 και στις ελπίδες Πορτογαλία-Γαλλία 0-1 και Γαλλία-Ισραήλ 1-1.

Επιβεβαιώνει και… δεν αποκλείει ο μάνατζερ του Σκόκο

Απόλυτα ενήμερος για τη δέσμευση της ΑΕΚ να πουλήσει τον Νάτσο Σκόκο μετά το τέλος της χρονιάς, εμφανίστηκε ο μάνατζερ του Αργεντινού επιθετικού, Παύλος Διάννης. Ταυτόχρονα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο πελάτης του να συνεχίσει σε άλλη ελληνική ομάδα.

Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα Sportaction, ο κ. Διαννής επικύρωσε πλήρως τα λεγόμενα του Σκόκο στη συνέντευξη που παραχώρησε στον συνεργάτη της «Sportday» στην Αργεντινή, Χόρχε Λόπες. «Από την ομάδα, του είπαν ότι το καλοκαίρι δεν έχουν σκοπό να σταθούν εμπόδιο στην καριέρα του, με την προϋπόθεση βέβαια να ικανοποιηθούν οικονομικά. Το θέμα όμως μιας ενδεχόμενης μεταγραφής του σε άλλη ομάδα είναι κάτι το οποίο θα απασχολήσει τον παίκτη, τους εκπροσώπους του και την ΑΕΚ μετά το τέλος του πρωταθλήματος», τόνισε ο εκπρόσωπος του Αργεντινού.

Αφού τόνισε, δε, ότι «μέχρι τότε ο Νάτσο είναι αφιερωμένος 100% στην ΑΕΚ», ερωτήθηκε και για το αν οι δηλώσεις του παίκτη αποκλείουν την πιθανότητα να καταλήξει σε άλλο ελληνικό σύλλογο:

«Όχι δεν εννοούσε κάτι τέτοιο. Απλά επειδή ο Νάτσο θέλει πολύ να φορέσει κάποια στιγμή τη φανέλα της Εθνικής Αργεντινής, αυτό που είπε είναι ότι ο προπονητής της Εθνικής ομάδας θα μπορεί πιο εύκολα να τον παρακολουθήσει και να τον ξεχωρίσει αν αγωνίζεται σε ένα από τα προηγμένα πρωταθλήματα της Ευρώπης, όπως το ισπανικό, το ιταλικό ή το γερμανικό, παρά σε ένα πρωτάθλημα χαμηλότερης δυναμικότητας».

Μπάντοβιτς: «Για τη νίκη στο Μπορντό»

Την νίκη και την πρόκριση στον επαναληπτικό της Γαλλίας θα αναζητήσει ο Ολυμπιακός -παρά την ήττα 1-0 στο εντός έδρας παιχνίδι- όπως δήλωσε ο τεχνικός του, Μπόζινταρ Μπάντοβιτς στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με την Μπορντό. Ο προπονητής των ερυθρολεύκων δήλωσε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του μέχρι το τέλος και ξεκαθάρισε: "αξίζαμε κάτι καλύτερο".

"Θεωρώ ότι είχαμε ένα καλό τακτικά παιχνίδι. Πιστεύω ότι αξίζαμε κάτι καλύτερο. Προσπαθήσαμε και πιστεύω ότι κάναμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μας φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί είχαν θέληση και πάθος μέχρι και το τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού. Συγχαρητήρια και ευχαριστώ και στον κόσμο που μας στήριξε μέχρι το τέλος", τόνισε και συνέχισε:

"Με τέτοιες εμφανίσεις πιστεύω ότι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Εύχομαι και στο πρωτάθλημα να κάνουμε τέτοιες εμφανίσεις", δήλωσε.

Για τις δυνάμεις που έδειξαν οι παίκτες του μέχρι το τέλος του αγώνα, είπε: "Στο δεύτερο ημίχρονο κάποια στιγμή αλλάξαμε το σύστημα σε 4-4-2. Είχαμε μιλήσει πριν από το παιχνίδι και είχαμε πει να πρεσάρουμε ψηλά και να μην κολλάνε οι γραμμές. Θεωρώ ότι αυτό το ακολουθήσαμε και σε θέμα τακτικής λειτουργήσαμε πιο καλά.

Για τη ρεβάνς στη Γαλλία υπογράμμισε: «Θα πάμε για την νίκη. Ποδόσφαιρο είναι και όλα γίνονται. Θα πάμε για να νικήσουμε και να προκριθούμε στο Μπορντό. Το πολύ κακό στον αποψινό αγώνα είναι το σημείο που δεχθήκαμε το γκολ. Ήταν ένα κακό χρονικό σημείο εκεί που γνωρίζουμε ότι ο αντίπαλος είναι δυνατός. ».

Τοροσίδης: «Μπορντό από μικρό παιδί ο διαιτητής»

Έξαλλος με τον διαιτητή Χάουαρντ Γουέμπ ήταν ο Βασίλης Τοροσίδης μετά την ήττα του Ολυμπιακού από την Μπορντό. «Ο διαιτητής μπερδεύτηκε νόμιζε πως παίζαμε με Αγγλική ομάδα, ενώ η Μπορντό είναι Γαλλική. Ίσως να ήταν Μπορντό από μικρό παιδί. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο όμως, έτυχε αυτή τη φορά να αδικηθούμε εμείς» τόνισε ο αμυντικός των ερυθρόλευκων ενώ για το ματς ανέφερε «Τρέξαμε περισσότερο από την Μπορντό παρά το γεγονός ότι ήταν σε καλύτερη κατάσταση από εμάς αλλά ήμασταν άτυχοι. Κρατάμε το δεύτερο ημίχρονο που θα μας βοηθήσει να είμαστε καλύτεροι στο πρωτάθλημα. Θα πάμε στην Γαλλία για ότι καλύτερο. Ο Ολυμπιακός ποτέ δεν είναι αδιάφορος».

Λούα Λούα: «Μετρούσε το γκολ»

Κανονικό θεωρεί πως ήταν το γκολ που πέτυχε ο Ολυμπιακός στις καθυστερήσεις, αλλά ακυρώθηκε από τον διαιτητή, ο Τρεζόρ Λούα Λούα. «Το γκολ έπρεπε να μετρήσει κανονικά. Δεν έγινε κανένα φάουλ» δήλωσε μετά το ματς ο Κονγκολέζος επιθετικός των Πειραιωτών και στη συνέχεια εξήγησε πως αν οι Πειραιώτες παίζουν έτσι, όπως κόντρα στη Μπορντό, και στους αγώνες του πρωταθλήματος θα έχουν πολλές ελπίδες για να κατακτήσουν τον τίτλο.

«Είμαι περήφανος για τους συμπαίκτες μου και τον τρόπο που αγωνιστήκαμε. Η Μπορντό έκανε ελάχιστες ευκαιρίες, εμείς από την άλλη κάναμε αρκετές. Είναι άδικο το αποτέλεσμα και πιστεύω πως μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό στη ρεβάνς». Ο Λούα Λούα τόνισε πως για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του, το ματς κόντρα στη Μπορντό θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα. «Πρέπει να παίξουμε όπως κόντρα στη Μπορντό και στους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος. Αν το καταφέρουμε θα έχουμε πολλές ελπίδες να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

Όσο για τον επαναληπτικό στη Γαλλία, ο 30χρονος επιθετικός θεωρεί πως οι Πειραιώτες έχουν ελπίδες πρόκρισης. «Θα πάμε στη Γαλλία για να δώσουμε το 100% των δυνάμεων μας και ό,τι βγει».

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES