23 Ιαν 2010

This is …Τρίπολη!

Ο Αστέρας φέτος δεν αστειεύεται και θα παλέψει μέχρι τέλους για τα πλέι οφ. Το απέδειξε και κόντρα στον Πανιώνιο, με τη νίκη του 2-0 στην Τρίπολη, που τον εδραιώνει στην πέμπτη θέση μετά από 19 αγωνιστικές στη Σούπερ Λίγκα.

Πρώτη νίκη μετά από πέντε αγώνες για τον Εργοτέλη, 1-0 τον Λεβαδειακό.

Στις 19.00 παίζουν Λάρισα-Ηρακλής. Αύριο τα ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και Άρης-Παναθηναϊκός

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής:

Σάββατο 23 Ιανουαρίου

Αστέρας Τρίπολης – Πανιώνιος 2-0
(11', 37' Βίλτσες)

Εργοτέλης – Λεβαδειακός 1-0
(64' Ορφανός)

Λάρισα – Ηρακλής 0-0 (Σε εξέλιξη)

Διαβάστε την ανάλυση του Κώστα Μιαούλη για τα παιχνίδια της Κυριακής

Κυριακή 24 Ιανουαρίου

Ατρόμητος – Καβάλα (14:30 ΝOVA)

Ο Ατρόμητος έπαιξε 120 λεπτά στο Κύπελλο με τον ΠΑΣ Γιάννενα και αυτό ίσως αποτελέσει έναν παράγοντα κόπωσης για την ομάδα του Δώνη. Από την άλλη η Καβάλα προχώρησε στην προσθήκη του Ντιέ την Παρασκευή ενώ αναμένεται να ντεμπουτάρει και ο Γκβοζντένοβιτς στο Περιστέρι. Θετικό είναι για τους «Αργοναύτες» πως επιστρέφει ο Ντομπρασίνοβιτς. Αυτή τη στιγμή η Καβάλα δεν δείχνει τόσο φρέσκια επιθετικά, αλλά πάντα είναι ικανή για τη ζημιά. Από την άλλη ο Ατρόμητος θέλει να πάρει και αυτό το παιχνίδι για να πατήσει πιο δυνατά στην προσπάθεια παραμονής. Ο Κωνσταντινέας διευθύνει, είχε σφυρίξει στο ματς των γηπεδούχων με τον Λεβαδειακό (3-0).

Πανθρακικός – Ξάνθη (14:30 ΝOVA)

Η Σκόντα Ξάνθη θα πάει στην Κομοτηνή για ένα «διπλό» που θα την απομακρύνει αρκετά, από οποιεσδήποτε περιπέτειες. Βέβαια το ματς μπορεί να γίνει και δύσκολο και πονηρό. Για τη φιλοξενούμενη θα λείπουν οι Ζίεντσουκ, Φλίσκας και Στίνγκα. Ο Πανθρακικός ίσως να έχει ένα κίνητρο, λόγω του ότι πρόκειται για ένα τοπικό ντέρμπι, αλλά σίγουρα δεν έχει την δυναμική και το κίνητρο για το παιχνίδι. Πάντως για να μην μπει σε μπελάδες η Σκόντα θα πρέπει να σκοράρει και ίσως όχι μόνο μια φορά. Ο Παπασταμάτης δεν έχει φέρει «διπλό» σε κανένα παιχνίδι του φέτος.

Άρης – Παναθηναϊκός (16:45 ΝOVA)

Ο Άρης πήρε διά πυρός και σιδήρου και με εύνοια ένα «διπλό» που ίσως να μην άξιζε με βάση την εικόνα του ματς, αλλά αυτό που μετράει είναι το τρίποντο. Δίχως τον Ναφτί βέβαια είναι άλλη ομάδα. Ο Άρης όμως έχει να θυμάται την έξοχη εμφάνιση που είχε πραγματοποιήσει στον πρώτο γύρο στο ΟΑΚΑ και το πέναλτι του Κάμπορα που δεν του είχε δοθεί στο τέλος. Ο Παναθηναϊκός αν περάσει και από το «Βικελίδης» θα έχει πιάσει την κούπα. Ο Νίνης εξαιρετικά αμφίβολος, εκτός ο Σιμάο, μάλλον ξεκινάει ο Χριστοδουλόπουλος και σύστημα 4-3-3 από τον Νιόμπλια.
Ο Σπάθας για τους προληπτικούς έχει διευθύνει το 2-1 του Παναθηναϊκού κόντρα στον ΠΑΟΚ και το «διπλό» των «πράσινων» μέσα στο Καυταντζόγλειο, όπου ο Παναθηναϊκός είχε παράπονα για το πέναλτι που έγινε στον Λάζαρο από τον Κοβαλέφσκι. Από την άλλη όμως και ο Άρης δεν έχει χάσει στα ματς του με αυτόν διαιτητή.

ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα (19:00 ΝOVA)

Η ΑΕΚ πήρε στην αποστολή τον Σκόκο, έστω κι αν του λείπουν προπονήσεις, υπήρξε και αυτό το θέμα με τον τραυματισμό του (ο οποίος πάντως έχει συνδεθεί καλώς ή κακώς με την επιθυμία του να φύγει από την «Ένωση») και γενικώς το κλίμα δεν είναι και το πιο ήσυχο. Πλην της Λάρισας η ΑΕΚ ποτέ δεν κέρδισε με διαφορά 2 γκολ, αντίπαλο στο ΟΑΚΑ. Σε εκείνο το παιχνίδι ρέφερι ήταν ο Παμπορίδης, από τον οποίο οι «κιτρινόμαυροι» αισιοδοξούν ότι δεν θα φάνε…πιστολιά. Ο ΠΑΣ πήρε παλικαρίσια πρόκριση στην παράταση, τον καθάρισαν στεγνά με τον Άρη, ενώ ο allenatore είναι έτοιμος να ρίξει μέσα όλα τα καλά όπλα, όπως οι Αράς, Μενδρινός, Ντάσιος και Σίσιτς. Αν η «Ένωση» δεν προσέξει, μπορεί να πάθει ζημιά.

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ (19:00 ΝΕΤ)

Θα θυμάστε πως είχαμε επισημάνει πως αν δεν ερχόταν το αποτέλεσμα στην Καβάλα, θα άνοιγε νέος κύκλος προπονητολογίας. Με συνοπτικές διαδικασίες, ο Ζίκο «τελείωσε» και το δίδυμο των επικίνδυνων αποστολών επέστρεψε. Ο Μήτρογλου και ο Γκαλέτι θα είναι απόντες στην αποστολή όμως είναι και ο Ντάτολο, επιστρέφει και ο Ντουντού και η συσπείρωση θα παίξει τον ρόλο της. Δύσκολα τα πράγματα πάντα για τον ΠΑΟΚ όταν κατεβαίνει στην Αθήνα, αν λείψει και ο Ίβιτς θα έχει πρόβλημα ο «Δικέφαλος» βαθμολογικά. Αν είχε μείνει ο Ζίκο, πιθανώς θα κουβεντιάζαμε σε διαφορετική βάση, αλλά τώρα ο Ολυμπιακός είναι πιο κοντά στη νίκη. Ο Δαλούκας έχει κάνει δύο ματς του ΠΑΟΚ στην Τούμπα που τελείωσαν άσοι, είχε το Χ του Ολυμπιακού στα Γιάννενα, αλλά και τη νίκη του 2-1 στο ΟΑΚΑ σε βάρος της ΑΕΚ. Ο Θεσσαλός ρέφερι έχει 5 Χ σε οκτώ ματς. Θυμηθείτε πως ο ΠΑΟΚ δεν έχει δεχτεί γκολ εδώ κι έξι ματς Πρωταθλήματος.

Δείτε εδώ τη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Η επόμενη αγωνιστική

Σάββατο 30 Ιανουαρίου

Ηρακλής - Καβάλα 16:45 ΝOVA
ΠΑΣ Γιάννινα - Λάρισα 16:45 ΣΚΑΪ
ΠΑΟΚ - Ατρόμητος 19:00 ΝOVA

Κυριακή 31 Ιανουαρίου

Λεβαδειακός - Αστ. Τρίπολης 14:30 ΝOVA
Πανθρακικός – Εργοτέλης 14:30 ΝOVA
SKODA Ξάνθη - Άρης 14:30 ΝΕΤ
Πανιώνιος - Ολυμπιακός 16:45 ΝOVA
Παναθηναϊκός - Α.Ε.Κ. 19:00 ΝOVA

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 23-24.1.2010



7η αγωνιστική
ΑΠΟΤ.
1ος όμιλος

ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ 
ΑΟ ΚΑΒΟΣ 
5-0
ΑΠΣ ΑΝΑΓ.ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ
ΑΟ ΚΕΡ.ΔΡΑΓΩΤΙΝΩΝ

ΑΠΣ ΚΡΟΝΟΣ
ΑΟ ΑΤΡ.ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ
0-10
2ος όμιλος

Ο.Φ.Α.Μ
ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ 
1-5
ΑΕ ΚΑΝΑΛΙΩΝ
ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
2-1
ΑΕ ΦΑΙΑΚΩΝ
ΑΣ ΒΟΛΙΔΑ
3-3
3ος όμιλος

ΑΟ ΚΑΣΣΙΩΠΗ
ΓΕΘ
0-1
ΑΠΣ ΑΕΤΟΣ ΑΓ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΓΕ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΩΝ

ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ
ΑΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΥΛΙΩΤΩΝ




ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 23-24.1.2010

Α1' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (16η)
ΑΠΟΤ.
ΑΟ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΤΡΙΤΗ    
ΑΟ ΠΑΞΟΙ

ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ
ΑΣ ΘΙΝΑΛΙΑΚΟΣ 
4-2
ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 
ΟΦΑΜ
1-2
ΑΟ ΚΟΝΤΟΚΑΛΙ
ΑΠΣ ΚΡΟΝΟΣ 

ΑΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΑΓ ΜΑΡΚΟΥ
ΑΣ ΑΛΚΙΝΟΟΣ
3-2
ΑΟ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ
ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΟΣ
2-6
ΑΣ ΟΔ. ΑΥΛΙΩΤΩΝ       
ΑΠΣ ΑΝΑΓ.ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ
0-1
Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (16η)

ΠΑΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ 
ΑΟ ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΠΑΡΤΥΛΑ

ΑΟ ΚΑΣΣΙΩΠΗ
ΑΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΒΙΤΑΛΑΔΩΝ

ΑΕ ΚΑΝΑΛΙΩΝ        
ΑΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 

ΠΑΟΚ
ΑΟ ΟΜΟΝΟΙΑ

ΑΟ ΣΥΝΑΡΑΔΩΝ
ΑΟ ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ 

ΑΕ ΦΑΙΑΚΩΝ
ΑΠΣ ΑΡΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 

ΑΟ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΥΜΦΩΝ
ΑΟ ΑΣΤΕΡΑΣ ΛΙΑΠΑΔΩΝ

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ-ΒΟΡΕΙΟΣ (12η)

ΑΣ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥ
ΑΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΦΑΚΕΡΩΝ

ΑΠΣ ΑΕΤΟΣ ΑΓ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΑΟ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΑΡΙΛΛΑΣ 

ΑΠΣ ΟΣΤΡΙΑ ΑΓΡΑΦΩΝ
ΑΟ ΒΕΛΟΣ ΒΕΛΟΝΑΔΩΝ

ΓΕΘ
ΑΟ ΛΥΚΟΙ

ΑΟ ΕΘΝ. ΠΕΡΟΥΛΑΔΩΝ
ΑΟ ΚΕΡ.ΚΑΒΒΑΔΑΔΩΝ

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ-ΝΟΤΙΟΣ (14η)

ΑΟ ΒΑΣΙΛΑΤΙΚΑ 
ΑΟ ΠΕΝΤΑΤΙ
5-1
ΑΠΣ ΘΥΕΛΛΑ
ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ 96
3-1
ΑΕ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΑΟ ΚΑΒΟΣ 

ΠΑΣ ΜΑΓΙΑ 
ΑΠΣ ΚΕΡ. ΑΓ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΑΣ ΚΕΡ. ΔΡΑΓΩΤΙΝΩΝ
ΑΠΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓ ΔΕΚΑ 
1-5

Οριστικά εκτός ο Νίνης

Χωρίς τον Σωτήρη Νίνη στην αποστολή του ταξιδεύει ο Παναθηναϊκός στη Θεσσαλονίκη, όπου θα αντιμετωπίσει την Κυριακή (16:45 Νova) τον φορμαρισμένο Άρη, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Ο μεσοεπιθετικός των «πρασίνων» δεν κατάφερε να ξεπεράσει τελικά την γαστρεντερίτιδα που τον ταλαιπωρούσε, με αποτέλεσμα ο Νίκος Νιόπλιας να μην τον συμπεριλάβει στους «εκλεκτούς» του.

Η προπόνηση του Σαββάτου, με την οποία ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του «τριφυλλιού» για τον αγώνα στον «Κλεάνθης Βικελίδης» περιελάμβανε ζέσταμα, handball, ταχύτητες, τακτική και εξάσκηση στις στατικές φάσεις. Όλοι οι ποδοσφαιριστές ακολούθησαν κανονικά το πρόγραμμα, πλην των Μαχλελή και Ρουκάβινα οι οποίοι έκαναν ατομικό και του Νίνη που έκανε θεραπεία.

Μετά το πέρας της προπόνησης ο τεχνικός του Παναθηναϊκού ανακοίνωσε την αποστολή που θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη και αποτελείται από τους: Γκαλίνοβιτς, Σαριέγκι, Καντέ, Σισέ, Λέτο, Σαλπιγγίδη, Ζιλμπέρτο, Χριστοδουλόπουλο, Μπιέρσμιρ, Δάρλα, Μαρίνο, Βύντρα, Καραγκούνη, Καρνέζη, Πετρόπουλο, Κατσουράνη, Τζόρβα, Σπυρόπουλο, Τζιόλη, Κλέιτον, Σεϊταρίδης.

Βασικός ο Χριστοδουλόπουλος

Όσον αφορά την ενδεκάδα του αυριανού (16:45, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Novasports 1) αγώνα, ο 45χρονος προπονητής προτίθεται να χρησιμοποιήσει τους Τζόρβα, Βύντρα, Σπυρόπουλο, Καντέ, Σαριέγκι, Κατσουράνη, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνη, Σαλπιγγίδη, Χριστοδουλόπουλο και Σισέ.

«Πάμε να δώσουμε μία μάχη με μια ομάδα φορμαρισμένη και θα πρέπει να παίξουμε πολύ δυνατά για να κερδίσουμε. Όποιος παίκτης δεν αισθάνεται 100% έτοιμος θέλω να μου το πει, για να μην τον βάλω. Οσοι παίξουν θα πρέπει να είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα», είπε ο κ. Νιόπλιας στους παίκτες στη χθεσινή προπόνηση.

Εκτός έμειναν οι Νίνης, Μαχλελής, Ρουκάβινα, Σιμάο (θα επιστρέψει μάλλον αύριο), Καρνέζης και Γκάμπριελ.

Δύσκολα για στόπερ

Μηδαμινές είναι οι πιθανότητες ο Παναθηναϊκός να αποκτήσει κάποιον κεντρικό αμυντικό τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, κάτι που ειπώθηκε μεταξύ των κ.κ. Πατέρα και Αντωνίου. Οι «πράσινοι» έχουν τονίσει ότι θα πάρουν έναν στόπερ, ο οποίος θα κάνει τη διαφορά και θα ενισχύσει αισθητά την αμυντική γραμμής της ομάδας.

Το «τριφύλλι», σύμφωνα με πληροφορίες της «SportDay», θα κάνει ακόμη μία προσπάθεια για την απόκτηση του «Κάτα» Ντίας, αν και η Χετάφε δεν προτίθεται να τον παραχωρήσει με τη μορφή δανεισμού και μονάχα τον πουλά για περίπου 3 εκατ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, χθες φήμες ανέφεραν ότι ο Παναθηναϊκός μιλάει με τον Στάθη Ταυλαρίδη, ο οποίος αναμένεται να μείνει ελεύθερος από την Σεντ Ετιέν. Ωστόσο, η διοίκηση του «τριφυλλιού» διέψευσε τα όσα υποστήριζαν οι Γάλλοι και τόνιζαν ότι δεν τους απασχολεί ο 30χρονος αμυντικός.

* Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί πρόταση στον Παναθηναϊκό για την παραχώρηση του Αλέξανδρου Τζιόλη. Αν κάποια ομάδα ζητήσει τον παίκτη με τη μορφή δανεισμού, τότε οι «πράσινοι» θα απαντήσουν θετικά, αφού οι αποδοκιμασίες του κόσμου οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση (αν και ο διεθνής μέσος έχει τη στήριξη των κ.κ. Πατέρα και Νιόπλια).

* Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα από την Ιταλία ζήτησε από τους «πράσινους» τον δανεισμό του Γιούρκα Σεϊταρίδη, βάζοντας μία σημαντική οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι.

ΑΕΚ: Το ξέκοψε ο Παππάς!

Αμετακίνητος στα όσα έχουν γίνει γνωστά από τους μετόχους της ΑΕΚ όσον αφορά την πώληση του Νάτσο Σκόκο σε άλλη ελληνική ομάδα παρουσιάστηκε ο Πέτρος Παππάς σε επαφή που είχε με τους μάνατζερ του Αργεντινού, οι οποίοι του ζήτησαν να συναντηθούν εντός της ημέρας μαζί του.

Ο βασικός μέτοχος της ΠΑΕ τούς τόνισε ότι, ακόμη κι αν συναντηθούν σήμερα, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στη συγκεκριμένη υπόθεση. Η διοίκηση της «Ένωσης» έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πωλείται ο 25χρονος άσος και ο κ. Παππάς φέρεται να ζήτησε από τους εκπροσώπους του να ξεχάσουν το συγκεκριμένο ενδεχόμενο.

Από την πλευρά του, ο Σκόκο αποφεύγει τις σχετικές συζητήσεις στα αποδυτήρια και την υπόθεσή του χειρίζονται οι νόμιμοι του εκπρόσωποι. Εν τω μεταξύ, πριν από την έναρξη της χθεσινής προπόνησης ο Ντούσαν Μπάγεβιτς συζήτησε με τον παίκτη και τον ρώτησε αν μπορεί να αγωνιστεί στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

«Πονάω ακόμα, αλλά λιγότερο από χθες (σ.σ.: προχθές) και θα προσπαθήσω να τα καταφέρω. Πιστεύω ότι θα παίξω», ήταν η απάντηση του Αργεντινού. Ο 62χρονος προπονητής τον ρώτησε αν έχει κάποιο άλλο πρόβλημα, ο Σκόκο απάντησε αρνητικά και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή.

Σκέψεις για Ταυλαρίδη

Την περίπτωση του Στάθη Ταυλαρίδη ενδέχεται να εξετάσει η ΑΕΚ, αφού ο Έλληνας αμυντικός αναμένεται να μείνει ελεύθερος από τη Σεντ Ετιέν. Οι «κιτρινόμαυροι» θα φροντίσουν να μάθουν τις απαιτήσεις του 30χρονου παίκτη και αν επιθυμεί να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το παράθυρο να γίνει κάποια μεταγραφή την περίοδο του Ιανουαρίου είναι ανοιχτό και αν προκύψει μία τέτοια περίπτωση κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο η ΑΕΚ να την κινηθεί για την πραγματοποίησή της.

Αποδεσμεύσεις και δανεισμοί

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα οι διοικούντες την ΑΕΚ θα έχουν συναντήσεις με τους εκπροσώπους του Χουανφράν και του Άρσε, τους οποίους θέλουν να αποδεσμεύσουν. Ο Ισπανός έχει βαρύ συμβόλαιο και στην «Ένωση» θα προσπαθήσουν να τον αποζημιώσουν με όσον το δυνατόν λιγότερα χρήματα. Όσον αφορά τον Αργεντινό, μέχρι την Τρίτη να έρθει ο πατέρας του παίκτη και θα γίνει γνωστό αν τον θέλει η Σαν Λορέντζο.

Εν τω μεταξύ, η Ραπίντ Βουκουρεστίου κατέθεσε πρόταση στην ΑΕΚ, από την οποία ζητά την παραχώρηση του Ιορντάκε με τη μορφή δανεισμού έναντι 20.000-30.000 (έχοντας ορίσει οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι). Όπως έγινε γνωστό, οι Ρουμάνοι θέλουν να ενισχύσουν το ρόστερ τους μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος με το μικρότερο δυνατό κόστος. Από την πλευρά της, η «Ένωση» θέλει να γλιτώσει κάποια χρήματα από το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή, ο οποίος δεν αγωνίζεται αρκετά. Αρκετά σύντομα αναμένεται να ξεκαθαρίσει η υπόθεση του 25χρονου μέσου.

Υπάρχει απόκλιση

Σε καλό κλίμα προχωρούν οι συζητήσεις της ΑΕΚ με την Morgan Stanley για τον διακανονισμό του ομολογιακού δανείου της ΠΑΕ, που με τους τόκους ανέρχεται στα 6,2 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, η απόκλιση στις διαπραγματεύσεις παρέμεινε και το θέμα θα επανεξεταστεί την ερχόμενη Δευτέρα. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό τα χρήματα που ζητά πολυεθνική τράπεζα και τα όσα προτείνουν οι «κιτρινόμαυροι».

Όπως αναφέρει η «SportDay» το deal δείχνει ότι θα κλείσει στα 3,9 εκατ. ευρώ (με μια νέα συμφωνία που θα περιλαμβάνει και μπόνους), την ώρα που οι μέτοχοι της ΠΑΕ και ο Σταύρος Αδαμίδης που τους εκπροσωπεί φέρονται να επιθυμούν κάτι καλύτερο, ένα διακανονισμό στα 3,3 με 3,5 εκατ. ευρώ. Η μεταβατική περίοδος ορίστηκε να λήξει στις 18 Φεβρουαρίου και τότε θα προκύψει η «επόμενη μέρα», αν δεν υπάρξουν θετικές εξελίξεις που θα επισπεύσουν τις διαδικασίες.

Παίζεται του Σκόκο…

Την τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί η συμμετοχή του Νάτσο Σκόκο στον αυριανό (19:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Novasports 1) αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς προτίθεται να τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Αραμπατζή και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Γεωργέα, Μαϊστόροβοιτς, Γκέντσογλου και Καράμπελα. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Μάκος και ο Καφές, έχοντας στα πλάγια τον Σκόκο (ή τον Χέρσι δεξιά) και τον Μαντούκα (αριστερά). Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν ο Μπλάνκο και ο Τζεμπούρ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Σάχα, Μανωλάς, Λεονάρντο, Παυλής, Γιαχάγια, Γκερέιρο, Λαγός και Ιορντάκε. Εκτός έμειναν οι Ενσαλίβα (δέχεται να αποχωρήσει άμεσα, μόνο όμως αν βρει ομάδα στο εξωτερικό), Νέμεθ, οι τιμωρημένοι Αραούχο, Γιάχιτς και οι τραυματίες Ζεράλντο και Ταχτσίδη.

ΟΣΦΠ: Υπάρχει διαφορά!

Μεγάλη είναι η οικονομική διαφορά που υπάρχει στον Ολυμπιακό και τη Σαχτάρ Ντόνετσκ για την υπόθεση του Νέρι Καστίγιο. Συγκεκριμένα, οι Ουκρανοί αξιώνουν δύο εκατ. ευρώ για την παραχώρηση με τη μορφή δανεισμού του Μεξικανού μεσοεπιθετικού για έναν χρόνο και όχι για ενάμιση, όπως ήταν η αρχική τους απαίτηση.

Από την πλευρά τους, οι Πειραιώτες είχαν προτείνει αρχικά 1,5 εκατ. ευρώ για ενάμιση χρόνο, όμως τα δεδομένα τώρα είναι διαφορετικά και παρουσιάζεται ακόμη ένα εμπόδιο στην επιστροφή του 25χρονου άσου στον Πειραιά. Να σημειωθεί ότι η απάντηση της Σαχτάρ στην πρόταση του Ολυμπιακού έφτασε χθες στις 21:00 και η είδηση, χωρίς λεπτομέρειες, διέρρευσε τα μεσάνυχτα.

Ο λόγος που η υπόθεση του Καστίγιο έχει εξελιχθεί σε… σίριαλ είναι ότι το συμβόλαιο του παίκτη λήγει το καλοκαίρι του 2012 και οι διοικούντες τη Σαχτάρ δεν επιθυμούν να τον χάσουν, αφού διέθεσαν περίπου 15 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του το καλοκαίρι του 2007. Μάλιστα, οι Ουκρανοί σκοπεύουν να του προτείνουν επέκταση στο υπάρχον συμβόλαιο κατά ένα έτος, ώστε να εξασφαλίσουν ότι ο παίκτης δεν θα επιστρέψει για πάντα στον Ολυμπιακό.

Όσον αφορά την υπόθεση του Νάτσο Σκόκο, οι μάνατζερ του Αργεντινού πιέζουν τη διοίκηση της ΑΕΚ να αφήσει τον πελάτη του να αγωνιστεί στους «ερυθρόλευκους», ενώ περιμένουν να συναντηθούν με κάποιο παράγοντα της «Ένωσης» για να μάθουν τα χρήματα που επιθυμούν για δώσουν το ελευθέρας στον 24χρονο άσο.

Στο παρελθόν οι «κιτρινόμαυροι» έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν προτίθενται να πουλήσουν τον Σκόκο ή άλλο σημαντικό παίκτη της ομάδας σε άλλη ελληνική ομάδα. Από την πλευρά του, ο Αργεντινός δεν επιθυμεί να μείνει άλλο στην ΑΕΚ και οι μάνατζέρ του έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν μπορεί να μείνει με το ζόρι.

Εν τω μεταξύ, τις τελευταίες ημέρες έχουν φουντώσει οι φήμες που θέλουν τον Ολυμπιακό να εξετάζει την περίπτωση του Φαμπιάν Εστογιανόφ, αν δεν προχωρήσει θετικά η υπόθεση του Καστίγιο. Ο Ουρουγουανός μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευχέρεια στα δύο άκρα, ενώ μπορεί να παίξει και πίσω από τον επιθετικό.

«Σας υπολογίζω όλους»

Την προσπάθεια αγωνιστικής και ψυχολογικής ανάτασης των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού συνεχίζει ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς. Ο προπονητής της ομάδας έδειξε χθες σε βίντεο κάποιες φάσεις από το παιχνίδι του α’ γύρου του πρωταθλήματος των «ερυθρόλευκων» με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και τους επέστησε την προσοχή στις στημένες φάσεις.

«Για αυτό το έδειξα, επειδή ήξερα ότι θα είχαμε χαμόγελα. Έτσι σας θέλω. Και να ξέρετε πως αυτή τη φορά εμείς θα γελάσουμε στο τέλος, αρκεί να πιστεύετε στους εαυτούς σας, να πιστεύετε στη νίκη και σε αυτό που κάνουμε. Σας θέλω μια γροθιά και θα δείτε ότι τον ΠΑΟΚ θα τον πάρουμε, όπως στην Τούμπα. Είμαστε καλύτερη ομάδα», ήταν αρχικά τα λόγια του Σέρβου και πρόσθεσε: «Εγώ σας υπολογίζω όλους. Παίκτες του Ολυμπιακού είστε όλοι και ποντάρω πάνω σας. Και όποιος θέλει κάτι, το γραφείο μου θα είναι ανοιχτό. Εγώ είμαι εδώ για ό,τι θέλετε και θα το αποδείξω αυτό».

Όσον αφορά την ενδεκάδα του αυριανού (19:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και ΝΕT) ματς, (σε σύστημα 4-2-3-1) ο Μπάντοβιτς θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Νικοπολίδη και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Γκαλίτσιο, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Μέλμπεργκ και Μπράβο. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστεί ο Στολτίδης και ο Μαρέσκα, έχοντας στα πλάγια τον Τοροσίδη (δεξιά) και τον Ζαϊρί (αριστερά). Πιο μπροστά θα παίξει ο Όσκαρ, ενώ μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Ντιόγο.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Πάρντο, Λεονάρντο, Ζεβλάκοφ, Πάντος, Ντουντού, Λεντέσμα, Ντάτολο, Ντάρμπισαϊρ και Λούα Λούα. Εκτός έμειναν ο Γκαλέτι, ο Ντομί, ο Κατσικογιάνης, ο Γιάννης και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Μήτρογλου, ο οποίος κρίθηκε ανέτοιμος από τον προπονητή του.

Β’ Εθνική: Μεγάλο διπλό στην Κρήτη ο Διαγόρας

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη πέτυχε ο Διαγόρας Ρόδου, που στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής στη Β’ Εθνική, «άλωσε» το «Θ. Βαρδινογιάννης». Οι Ροδίτες επικράτησαν του ΟΦΗ με σκορ 1-0 (54’ Τριανταφύλλου). Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος αποβλήθηκε, αλλά η ομάδα του Γιώργου Φοιρού άντεξε στην πίεση που δέχτηκε από τους γηπεδούχους.

Ο Πάτρικ Ογκουνσότο που έδωσε την προηγούμενη αγωνιστική μεγάλη νίκη στην Δράμα, αυτή τη φορά ήταν μάλλον μοιραίος για τους Κρητικούς, αφού έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες για να ισοφαρίσει. Κορυφαίος για τους φιλοξενούμενους ήταν ο τερματοφύλακας Βελλίδης που πραγματοποίησε πολλές σπουδαίες επεμβάσεις. Οι Ροδίτες, που με τη νίκη τους αυτή έφτασαν στους 30 βαθμούς και ''έπιασαν'' τον ΟΦΗ στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, είχαν και δύο δοκάρια σε διάστημα τεσσάρων λεπτών (31' Ρούσεφ, 35' Τριανταφύλλου). Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Νίκου Γκουλή, από τη στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας του Ηρακλείου.

ΟΦΗ (Νίκος Γκουλής): Βεζυρίδης, Σταυρακάκης (78' Χαραλαμπάκης), Πίτσος, Νατσούρας, Μπερτίν, Κάλαϊτζιτς, Οργκανίστα, Κιάσσος (67' Περογαμβράκης), Ζορμπάς (57' Βλόνταρτσικ), Ογκουνσότο, Αγρίτης.

Διαγόρας (Γιώργος Φοιρός): Βελλίδης, Δήμου, Μπριλάκης, Σαλαμαστράκης, Κωνσταντινίδης (34' λ.τ Μπακομήτρος), Ρούσεφ (83' Χατζής), Χρήστου, Τριανταφύλλου, Κατερίνης (46' Σπάρταλης), Ταραχούλσκι, Τσιάτσιος.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουτσιαύτης (Άρτας)
ΒΟΗΘΟΙ: Πασχάλης, Πρέντζας (Ηπείρου)

Αναλυτικά το πρόγραμμα της αγωνιστικής:

23/10/2010
ΌΦΗ – Διαγόρας 0-1 (54' Τριανταφύλλου)

24/10/2010 15:00
Ηλιούπολη – Δόξα Δράμας
Παναιτωλικός – Πιερικός
Εθνικός Αστέρας – Αγροτικός Αστέρας
Αιγάλεω – Καλαμάτα
Εθνικός – Ιωνικός
Ρόδος – Θρασύβουλος

25/10/2010 18:00
Κέρκυρα – Ολυμπιακός Βόλου

25/10/2010 17:00
Αναγέννηση Καρδίτσας – Πιερικός

Δείτε τη βαθμολογία της κατηγορίας.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Με Αράς και απουσίες στο ΟΑΚΑ

Με τον Σαλίμ Αράς αναχώρησε η αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα το μεσημέρι του Σαββάτου για την Αθήνα, ενόψει του αγώνα της Κυριακής μες την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ο Αλγερινός μεσοεπιθετικός, ο οποίος είχε συμπεριληφθεί στη 18αδα των «κυανόλευκων» και στο ματς Κυπέλλου με τον Ατρόμητο (δεν έπαιξε) αναμένεται να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στη Σούπερ Λίγκα. Κόντρα στην «Ένωση».

Ο Νίκος Αναστόπουλος δεν θα έχει στη διάθεσή του, τους Λάμπρο Βαγγελή (ενοχλήσεις στη λαγοκνημιαία ταινία), Εστεμπάν Μπουχάν (ενοχλήσεις στον προσαγωγό) και Ιμπραίμα Μπακαγιόκο (πρόβλημα στον δικέφαλο). Αντίθετα, ο Γιώργος Ντάσιος ξεπέρασε το διάστρεμμα που τον ταλαιπώρησε και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή.

Οι Ηπειρώτες με τη σημερινή (23/1) προπόνηση ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους και στη συνέχεια ανακοινώθηκε η αποστολή. Αυτήν αποτελούν οι: Ελευθερόπουλος, Σικαλιάς, Αράς, Ντιμπαλά, Μπαϊστόροβιτς, Σκαρντουέλι, Σίσιτς, Σενόνε, Ανδράλας, Καζναφέρης, Κανακούδης, Κοντογουλίδης, Κούσας, Κώτσιος, Μενδρινός, Μιχαλόπουλος, Ντάσιος, Σαϊτιώτης, Τζάνης

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES