2 Δεκ 2009

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ : ΒΟΛΙΔΑ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΟΣ ΣΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ



ΒΟΛΙΔΑ και ΟΛΥΜΠΟΣ προχώρησαν στην ημιτελική φάση του κυπέλλου ερασιτεχνών μετά τα σημερινά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα η ΒΟΛΙΔΑ νίκησε εκτός έδρας τον ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΑΓ.ΜΑΡΚΟΥ με 3-0, ενώ ο ΟΛΥΜΠΟΣ επικράτησε επίσης εκτός έδρας της ΚΑΣΣΙΩΠΗΣ με 1-0. Έτσι την τετράδα των ημιτελικών θα αποτελέσουν οι....



....ΒΟΛΙΔΑ, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΘΙΝΑΛΙΑΚΟΣ και ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ οι οποίες βέβαια θα διεκδικήσουν το κύπελλο της ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.

Χάθηκε και η Ευρώπη…

Μετά το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, η ΑΕΚ αποχαιρέτησε και το στόχο μίας καλής πορείας στο Europa League. Η «Ένωση» ηττήθηκε με 1-0 από την Έβερτον χάνοντας κάθε ελπίδα να βρεθεί στους «32». Σκόρερ για την αγγλική ομάδα ο Μπιλιαλέντινοφ στο 7’. Ανούσιοι στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι ελλείψει Μαντούκα, Σκόκο και Μπλάνκο από το βασικό σχήμα, εμφανώς βελτιωμένοι στην επανάληψη όπου έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να αποφύγουν την ήττα.

Ο αγώνας…

Η επιλογή του Ντούσαν Μπάγεβιτς να αφήσει στον πάγκο τους Σκόκο, Μπλάνκο, Μαντούκα, Καράμπελα και Αραούχο ξένισε πολλούς. Η πειραματική σύνθεση της ΑΕΚ είχε δυσκολίες να προσαρμοστεί στα δεδομένα του αγώνα και τον κακό αγωνιστικό χώρο. Η Έβερτον που παρατάχθηκε με ό,τι καλύτερο διέθετε ευτύχησε να προηγηθεί στο 6’ με τον Τζο να βάζει στην πλάτη του Μαϊστόροβιτς και Γεωργέα και να σερβίρει την κατάλληλη στιγμή στον Μπιλιαλέντινοφ, που με αριστερό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Αυτή ήταν και η μοναδική πραγματική ευκαιρία στο πρώτο μέρος, όπου περισσότερες από τις φάσεις ήταν οι αναγκαστικές αλλαγές (Μαντούκα αντί Μάκου στο 30’ για την ΑΕΚ). Η «Ένωση» αναλωνόταν σε σέντρες του Χέρσι που ήταν εύκολη λεία για την πανύψηλη οπισθοφυλακή της αγγλικής ομάδας και μακρινά σουτ, μόνο ένα εκ των οποίων (στο 32’ από τον Ταχτσίδη) προβλημάτισε τον Χάουαρντ. Οι φιλοξενούμενοι δεν έδειχναν ιδιαίτερη διάθεση να επιτεθούν περισσότερο και περίμεναν το λάθος των «κιτρινόμαυρων» για να εκμεταλλευτούν τους κενούς χώρους.

Με την είσοδο των Σκόκο (46’) και Μπλάνκο (61’) η ΑΕΚ απέκτησε μεγαλύτερη επιθετική δραστηριότητα στην επανάληψη. Μάλιστα πλησίασε γρήγορα δύο φορές στην ισοφάριση, στο 53’ με το πλασέ του Ταχτσίδη από κοντά να κοντράρει σε αντίπαλο και στο 59’ με το μακρινό σουτ του Χέρσι να «γλύφει» το δεξί κάθετο δοκάρι του Χάουαρντ. Η Έβερτον είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο αναζητώντας το δεύτερο γκολ με αντεπιθέσεις και στο 60’ χρειάστηκε να επέμβει σωτήρια ο Σάχα σε σουτ του Τζο διατηρώντας την «Ένωση» στο παιχνίδι. Η μεγαλύτερη ευκαιρία της ΑΕΚ να αποφύγει την ήττα χάθηκε στο 75’, όταν το σουτ του Μαντούκα που είχε κατεύθυνση προς τα δίχτυα σταμάτησε σε σώμα αμυνόμενου.

Το τελικό αποτέλεσμα έσβησε και τις τελευταίες ελπίδες της ΑΕΚ για πρόκριση στους «32» του Europa League, ενώ αντίθετα εξασφάλισε στην Έβερτον την πρόκριση, ως δεύτερη του ενάτου ομίλου. Η «Ένωση» ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της στις 17 Δεκεμβρίου αντιμετωπίζοντας την Μπενφίκα (προκρίθηκε ως πρώτη) στο «Ντα Λουζ».

ΟΣΦΠ: Νέο πρόβλημα με «Τόρο»

Μειώνονται οι πιθανότητες να αγωνιστεί ο Βασίλης Τοροσίδης απέναντι στη Skoda Ξάνθη το προσεχές Σάββατο στα Πηγάδια (19:00). Ο πολυσύνθετος άσος μπορεί να έχει ουσιαστικά ξεπεράσει τον τραυματισμό του, ωστόσο ταλαιπωρείται από μία ίωση και είναι αμφίβολο αν θα είναι στη 18αδα στα Πηγάδια.

Αντίθετα, ευχάριστα είναι τα νέα για τον Ραούλ Μπράβο, ο οποίος προπονήθηκε σε κανονικούς ρυθμούς την Τετάρτη και θα είναι στην ενδεκάδα, για την οποία θέτει υποψηφιότητα και ο υγιής πλέον Λουτσιάνο Γκαλέτι. Μία πιθανή σύνθεση στο παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής είναι η ακόλουθη: Νικοπολίδης, Μπράβο, Γκαλίτσιος, Μέλμπεργκ, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μαρέσκα, Ντουντού, Όσκαρ, Ζαϊρί, Λεονάρντο ή Γκαλέτι και Μήτρογλου. Εκτός μάχης είναι οι τραυματίες Ντάρμπισαϊρ, Ντιόγο και Ζεβλάκοφ.

Μετά το πέρας της προπόνησης της Τετάρτης ο Αντώνης Νικοπολίδης έκανε το τραπέζι σε σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα σε εστιατόριο στο μικρολίμανο.

Δοκίμασε Αμπουμπακάρι ο Σάντος

Την πρόθεση να χρησιμοποιήσει μετά από πολύ καιρό τον Μοχάμεντ Αμπουμπακάρι στον σαββατιάτικο αγώνα με τη Λάρισα στην Τούμπα έδειξε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Φερνάντο Σάντος. Ο Γκανέζος μέσος χρησιμοποιήθηκε ως παρτενέρ του Βιτόλο στα αμυντικά χαφ και είναι πολύ πιθανό να αγωνιστεί κόντρα στους «βυσσινί». Άλλωστε εκτός μάχης είναι ο τιμωρημένος Πάμπλο Γκαρσία, ενώ ο Ολιβιέ Σορλέν προέρχεται από ίωση και το «σοκ» της ληστείας στο σπίτι του (απουσίαζε από την προπόνηση της Τετάρτης).

Ο Φερνάντο Σάντος έδειξε πως δεν σχεδιάζει αλλαγές στην αμυντική γραμμή, που θα αποτελείται από τους Χαλκιά, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Αραμπατζή και Λίνο. Στο κέντρο τους Βιτόλο και Αμπουμπακάρι πλαισίωνε ο Ίβιτς, ενώ στην επιθετική τριάδα χρησιμοποιήθηκαν οι Βιεϊρίνια, Κουτσιανικούλης και Μουσλίμοβιτς.

Εκτός μάχης για το προσεχές ματς είναι ο Λούσιο Φιλομένο, που συνεχίζει πρόγραμμα ενδυνάμωσης, αλλά και ο Ντάριο Κρέσιτς, ο οποίος παρέμεινε σπίτι του λόγω της γρίπης.

Υποψήφιος και επίσημα ο Παπουτσάκης

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Superleague ανακοίνωσε ο Απόστολος Παπουτσάκης, μέσω δήλωσης που έκανε στην επίσημη ιστοσελίδα του Εργοτέλη. «Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα και να διεκδικήσω το τιμητικό αξίωμα του προέδρου του συνεταιρισμού, γεγονός το οποίο γνωστοποίησα σε όλες τις ΠΑΕ», αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της κρητικής ομάδας.

Αναλυτική η ανακοίνωση:

«Σεβόμενος τις αρχές που είχαν τεθεί από όλες τις ομάδες της Super League, στην ιδρυτική διακήρυξη της, ότι η προεδρία του συνεταιρισμού θα εναλλάσσεται από τις υπόλοιπες ΠΑΕ μέλη της Super League, μετά την αρχική ανάληψη της προεδρίας από ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ, και ΑΕΚ και αφού διαπίστωσα ότι ουδείς εκ των υπολοίπων συναδέλφων (προέδρων ΠΑΕ), που δεν είχαν θητεύσει στην προεδρία, εκδήλωσε ενδιαφέρον, αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα και να διεκδικήσω το τιμητικό αξίωμα του προέδρου του συνεταιρισμού, γεγονός το οποίο γνωστοποίησα σε όλες τις ΠΑΕ σήμερα.

ΓΙΑ ΤΗΝ Γ.Σ. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΙΣ ΠΑΕ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗΣ
».

ΑΕΚ: Εκπλήξεις από Μπάγεβιτς

Πολλές εκπλήξεις επεφύλασσε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στην ενδεκάδα με την οποία θα παρατάξει την ΑΕΚ απέναντι στην Έβερτον (20:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και ΑΝΤ1) για το Europa League. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός επέλεξε να αφήσει εκτός ενδεκάδας σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι τους Μαντούκα, Σκόκο, Μπλάνκο, Καράμπελα και Αραούχο, χρησιμοποιώντας στο βασικό σχήμα μεταξύ άλλων τους Ταχτσίδη και Παυλή.

Η σύνθεση της «Ένωσης» είναι η ακόλουθη: Σάχα (τερματοφύλακας), Γεωργέας (δεξί μπακ), Χουανφράν (αριστερό μπακ), Ζεράλντο, Μαϊστόροβιτς (στόπερ), Καφές, Μάκος (αμυντικά χαφ), Ταχτσίδης (αριστερό χαφ), Χέρσι (δεξί χαφ), Λεονάρντο (επιτελικός χαφ), Παυλής (σέντερ φορ).

Πώς θα αγωνιστεί η Έβερτον

Με το κλασικό 4-4-2 αναμένεται να παρατάξει ο Ντέιβιντ Μόγιες την Έβερτον κόντρα στην ΆΕΚ. Την αρχική σύνθεση της αγγλικής ομάδας θα αποτελέσουν οι: Χάουαρντ (τερματοφύλακας), Χίμπερτ (δεξί μπακ), Γκόσλινγκ, Ντιστέν (κεντρικοί αμυντικοί), Μπέινς (αριστερό μπακ), Ρόντγουελ, Φελαϊνί (στο κέντρο της μεσαία γραμμής), Πιένααρ (δεξί χαφ), Μπιλιαλετντίνοφ (αριστερό χαφ), Κέιχιλ και Σαχά (επιθετικοί).

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κόλεμαν, Μουσταφί, Ντάφι, Ζο, Μπάξτερ, Γιακούμπου, Άκπαν και Νας. Στο Νησί έμειναν οι Αρτέτα, Όσμαν, Γιόμπο και οι Νιλ και Χάιτινχα, που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Mουντιάλ 2010: Προσθήκη Ολλανδίας στο γκρουπ της Ελλάδας

Mουντιάλ 2010: Προσθήκη Ολλανδίας στο γκρουπ της Ελλάδας
Και η Γαλλία στο γκρουπ


Τα γκρουπ που έχουν σχηματιστεί (εκτός από αυτό των ισχυρών) είναι βασισμένα σε γεωγραφικά κριτήρια
. Αναλυτικά τα γκρουπ:
ΓΚΡΟΥΠ ΙΣΧΥΡΩΝ
1. Ν. ΑΦΡΙΚΗ
2. ΒΡΑΖΙΛΙΑ
3. ΙΣΠΑΝΙΑ
4. ΙΤΑΛΙΑ
5. ΓΕΡΜΑΝΙΑ
6. ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
7. ΑΓΓΛΙΑ
8. ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΓΚΡΟΥΠ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ
1. ΓΑΛΛΙΑ
2. ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
3. ΣΛΟΒΕΝΙΑ
4. ΕΛΒΕΤΙΑ
5. ΕΛΛΑΔΑ
6. ΣΕΡΒΙΑ
7. ΔΑΝΙΑ
8. ΣΛΟΒΑΚΙΑ

ΑΕΚ: Όλα για τη νίκη

Ενώ παραμένουν απλήρωτοι, οι παίκτες της ΑΕΚ θέλουν να τα δώσουν όλα στο αποψινό παιχνίδι με την Έβερτον, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Europa League. Μία νίκη θα τους κρατήσει ζωντανούς για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης


Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς πρ ΑΕΚ: Όλα για τη νίκηοσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες στα αποδυτήρια και ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στους αγώνες με την Έβερτον και τον Πανιώνιο. Όσον αφορά τον σημερινό ματς, ο τεχνικός δεν υπολογίζει στους τραυματίες Γιάχιτς και Νέμεθ, στον Γκερέιρο που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, αλλά και στον Ενσαλίβα που έμεινε εκτός για λόγους τακτικής.
Ο Σερβοέλληνας προπονητής θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Σάχα και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Αραούχο (ή Γεωργέα), Μαϊστόροβιτς, Ζεράλδο και Καράμπελα. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Μάκος και ο Καφές, έχοντας στα πλάγια τον Χέρσι (ή Λεονάρντο – δεξιά) και τον Μαντούκα (αριστερά). Πιο μπροστά θα παίξει ο Σκόκο, ενώ μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Μπλάνκο. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Αραμπατζής, Γκέντσογλου, Χουανφράν, Άρτσε, Γιαχάγια, Ταχτσίδης, Λεονάρντο και Παυλής.

ΑΕΚ: «Σχέδιο μάχης» για τους παίκτες της ΑΕΚ

Σχέδια και πλάνα για τον τρόπο που θα αντιμετωπίσουν οι παίκτες της ΑΕΚ τις στημένες φάσεις στ ΑΕΚ: «Σχέδιο μάχης» για τους παίκτες της ΑΕΚον αγώνα με την Έβερτον.


Στην χθεσινή προπόνηση ο Ντούσαν Μπάγεβιτς συμπεριέλαβε αρκετές ασκήσεις για το πως οι ποδοσφαιριστές θα παίρνουν θέσεις μέσα και έξω από την μεγάλη περιοχή αλλά και πως θα απομακρύνουν τη μπάλα μετά από σέντρες. Όσο για την εντεκάδα, σύμφωνα με πληροφορίες ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων» σκέφτεται να βασιστεί στους περισσότερους παίκτες που έπαιξαν κατά του ΠΑΟΚ. Σε διάταξη πάντα 4-2-3-1 αναγκαστικά θα βάλει στην ενδεκάδα τον Ζεράλντο αντί του Γκέντσογλου, ο οποίος έχει χάσει προπονήσεις.

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικήςΓαλατάσαράι, Βέρντερ Βρέμης και Σαχτάρ Ντόνεντσκ ήταν οι πρώτες τρεις ομάδες που εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στους "32" Europa League στις 5 Νοεμβρίου και αρκετές θα είναι αυτές που τις ακολουθήσουν την Τετάρτη και Πέμπτη. Σε αυτές τις δύο ημέρες διεξάγεται η 5η αγωνιστική των ομίλων, την Τετάρτη για τους 1ο, 2ο, 3ο, 7ο, 8ο, και 9ο και την Πέμπτη για τους 4ο, 5ο, 6ο, 10ο, 11ο και 12ο.

Η αναμέτρηση που ξεχωρίζει είναι φυσικά η "μάχη" της Γαλατάσαράι με τον Παναθηναϊκό στο "Αλί Σαμί Γεν" της Κωνσταντινούπολης.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει η κόντρα της Άντερλεχτ με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, καθώς η πρώτη είχε πανηγυρίσει λανθασμένα την πρόκριση πριν από έναν μήνα, αφού οι βαθμοί που είχαν αφαιρεθεί στους Κροάτες τους επιστράφηκαν.                                                                                                                            9ος όμιλος
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ - Μπενφίκα
ΑΕΚ - Έβερτον
          6ος όμιλος
Ντιναμό Βουκουρεστίου - Στουρμ Γκρατς
Γαλατάσαράι - Παναθηναϊκός
                                             Οι βαθμολογίες
         6ος όμιλος
1. Γαλατάσαράι 10 (11-3)
2. Παναθηναϊκός 9 (4-3)
3. Ντιναμό Βουκ. 3 (2-8)
4. Στουρμ Γκρατς 1 (1-4)
        9ος όμιλος
1. Μπενφίκα 9 (9-1)
2. Έβερτον 6 (6-8)
3. ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 4 (5-7)
4. ΑΕΚ 4 (4-8)
                                                      

Ο Τζόρβας οι "κάφροι" και οι αποδείξεις.....

http://www.gazzetta.gr



Το... 3ο ημίχρονο του ντέρμπι έχει πρωταγωνιστή τον Τζόρβα και τις καταγγελίες του για το αεροβόλο. To gazzetta.gr παρουσιάζει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τις φωτογραφίες που κατέθεσε στον εισαγγελέα ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού!

Το βράδυ της Κυριακής βγαίνοντας από τα αποδυτήρια του Καραϊσκάκη ο Αλέξανδρος ...


Τζόρβας κατήγγειλε ότι κατά την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό δέχονταν πυροβολισμούς από αεροβόλο από την εξέδρα των οργανωμένων των «ερυθρόλευκων». Μάλιστα έδειξε και κάποια σημάδια στον αγκώνα του.

Το μεσημέρι της Τρίτης, ο διεθνής πορτιέρο κλήθηκε από την εισαγγελία του Πειραιά να δώσει εξηγήσεις για το σοβαρό αυτό περιστατικό. Ο Τζόρβας παράλληλα με την κατάθεση του έδωσε φάκελο με την γνωμάτευση κρατικού νοσοκομείου, αλλά και φωτογραφίες με τους μόλωπες.

Το gazzetta.gr εξασφάλισε και σας παρουσιάζει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τις φωτογραφίες που κατέθεσε στον εισαγγελέα ο 27χρονος πορτιέρο του Παναθηναϊκού και οι οποίες τραβήχτηκαν στα αποδυτήρια του Καραϊσκάκη μετά την λήξη του αγώνα!
kourdistoportokali

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ Ε.Π.Σ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ 2009-2010

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 4ης ΦΑΣΗΣ
ΓΗΠΕΔΟ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ-ΩΡΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ
Π. ΑΓ. ΜΑΡΚΟΥ
ΑΣ ΒΟΛΙΔΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 2.12.09, 14.45
ΘΙΝΑΛΙΩΝ
ΑΟ ΚΑΣΣΙΩΠΗ
ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΟΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 2.12.09, 14.45

Δέκα μέρες έξω ο «Σάλπι»!

Δέκα μέρες εκτός δράσης θα χρειαστεί να μείνει ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου του Παναθηναϊκού.

Όπως γίνεται αντιληπτό, ο διεθνής επιθετικός θα απουσιάσει από το αυριανό παιχνίδι στην έδρα της Γαλατασαράι, το κυριακάτικο ματς με τον Ατρόμητο και θα προσπαθήσει να είναι έτοιμος για τον αγώνα με τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο, αν και αυτή τη στιγμή έχει λίγες πιθανότητες να προλάβει το τελευταίο.

Οι γιατροί του «τριφυλλιού» έχουν συστήσει στον παίκτη να ξεκουραστεί και να ακολουθήσει συντηρητική αγωγή, ώστε να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις που αισθάνθηκε χθες στους κοιλιακούς.

Άγνωστο παραμένει ακόμα αν κάποια ομάδα από το εξωτερικό θα κινηθεί τη μεταγραφή περίοδο του Ιανουαρίου για την απόκτηση του Σαλπιγγίδη. Ο 28χρονος φορ βρίσκεται στο «στόχαστρο» της Μπόχουμ και της Χέρτα, αλλά χθες προστέθηκε το όνομα της Πόρτσμουθ.

Η αγγλική ομάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα της Premier League και θα προσπαθήσει να ενισχυθεί τη χειμερινή περίοδο, ώστε να αποφύγει τον υποβιβασμό. Ο «Σάλπι» δεν βιάζεται και η υπόθεσή του θα ξεκαθαρίσει μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Βασικοί «Κάρα» και Χριστοδουλόπουλος

Στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού θα επιστρέψει ο Γιώργος Καραγκούνης στον αυριανό (22:05, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και ΑΝΤ-1) αγώνα με τη Γαλατασαράι. Εκτός του αρχηγού της ομάδας, θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικούν ο Μπιέρσμιρ και ο Καντέ, ενώ αρκετές πιθανότητες να ξεκινήσουν έχουν οι Χριστοδουλόπουλος και Ρουκάβινα. Τη θέση του Σεϊταρίδη (σ.σ.: δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση) στο δεξί άκρο της άμυνας θα πάρει ο Γκάμπριελ.

Στην Αθήνα θα μείνουν, επίσης, οι τραυματίες Σαλπιγγίδης και Λέτο, καθώς και οι Κλέιτον, Μάντζιος και Τζιόλης, που δεν υπολογίζονται. Ο Γιώργος Μαχλελής ακολούθησε χθες ατομικό πρόγραμμα, ενώ ο Ορέστης Καρνέζης παρέμεινε κλινήρης, λόγω ίωσης. Όπως έγινε γνωστό, ο νεαρός τερματοφύλακας του «τριφυλλιού» βρέθηκε θετικός στη νέα γρίπη, ύστερα από τη διάγνωση του Ινστιτούτου Παστέρ.

Ο Τεν Κάτε θα μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου στις 18:30 και μισή ώρα αργότερα οι παίκτες του «τριφυλλιού» θα προπονηθούν στο «Αλί Σάμι Γιεν». Η συνέντευξη Τύπου του Φρανκ Ράικαρντ (σ.σ.: τεχνικού της Γαλατασαράι) θα γίνει στις 10:15 στο προπονητικό κέντρο της τουρκικής ομάδας, της οποίας η προπόνηση θα ξεκινήσει ένα τέταρτο αργότερα.

Γιοβάνοβιτς και Καστίγιο

Ο Ιανουάριος πλησιάζει και στον Ολυμπιακό έχουν ήδη ξεκινήσει να ασχολούνται με τα μεταγραφικά. Αρχικά είχε ειπωθεί πως θα αποκτηθεί και μέσος, αλλά κι ένας επιθετικός. Το ζήτημα του φορ όμως… πέθανε. Αν βρεθεί κάτι εξαιρετικό τότε ίσως και να, αλλά δύσκολα. Από τη στιγμή μάλιστα που τη νέα χρονιά θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του Ντιόγο και του Ντάρμπισαϊρ.

Αναμενόμενο λοιπόν κατά την άποψη μου. Μακάρι και να το αποφάσιζαν οι Πειραιώτες να πάρουν έναν επιθετικό με τα χαρακτηριστικά του Λούα Λούα ή και τον ίδιο τον Αφρικανό, αλλά δεν θα πόνταρα τα λεφτά μου σε αυτό. Από τα ονόματα που εμφανίζονται ως μεταγραφικοί στόχοι των «ερυθρόλευκων» θα σταθώ σε δύο. Σε αυτά που στέκεστε κι εσείς όπως φαίνεται στα μηνύματα σας.

Στους Γιοβάνοβιτς και Καστίγιο. Για τον Σέρβο μέσο έχω τοποθετηθεί και πολύ ξεκάθαρα. Νομίζω πως είναι η ιδανική περίπτωση. Σίγουρα τα χρήματα που ζητάει τώρα η Σταντάρ είναι υπερβολικά, όμως μπορεί ο Ολυμπιακός να υπογράψει μαζί του για το καλοκαίρι. Τι γίνεται μέχρι το καλοκαίρι; Αυτό είναι σαφώς ένα θέμα. Το μόνο αρνητικό στην υπόθεση Γιοβάνοβιτς, αφού θα πρέπει οι «ερυθρόλευκοι» να βρουν κάποιον δανεικό για έξι μήνες.

Πάμε τώρα στην περίπτωση Καστίγιο. Ολοι θυμόμαστε πως πρόκειται για σπουδαίο παίκτη. Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει το ταλέντο και τα προσόντα του. Από τότε που τον θυμόμαστε να παίζει όμως έχουν περάσει πολλά χρόνια. Κι όλο αυτό το διάστημα ο Καστίγιο δεν βρίσκεται πουθενά. Δοκίμασε την τύχη του και μακριά από την Σαχτάρ, του δόθηκαν ευκαιρίες αλλά δεν άρπαξε καμία.

Εάν δεν λεγόταν Καστίγιο και ακούγατε πως ο Ολυμπιακός πάει να πάρει έναν παίκτη (παικταρά) που έχει να παίξει τρία χρόνια μπάλα τι θα λέγατε; Μπράβο; Δεν νομίζω. Ποδοσφαιριστές δεν παίρνεις με βάση το συναίσθημα. Αν αγόραζαν έτσι οι ομάδες, τότε θα ανέβαιναν στην εξέδρα και θα έπαιρναν τους πιο θερμούς οπαδούς τους. Και θα έκαναν και οικονομία.

Μήτρογλου: «Δεν θα έκανα τα ''πιστόλια'', αν…»

Ποτέ δεν είπε ο Σωκράτης Κόκκαλης στον Κώστα Μήτρογλου να σταματήσει να πανηγυρίζει με τον χαρακτηριστικό του τρόπο (σ.σ.: τα πιστόλια), όπως δήλωσε ο επιθετικός του Ολυμπιακού στο «Φως». «Δεν μου είπε να μην τα κάνω», ανέφερε ο διεθνής φορ και στη συνέχεια εξήγησε πως αν ο πρόεδρος της ομάδας του ζητούσε να σταματήσει να πανηγυρίζει με αυτόν τον τρόπο θα «έκανα ό,τι μου ζητούσε. Διότι είναι ο πρόεδρος και πρέπει να τον σεβόμαστε».

ΑΕΚ: Να δείξουν χαρακτήρα…

Χαρακτήρα καλούνται να δείξουν οι παίκτες της ΑΕΚ στον αποψινό (20:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και ΑΝΤ-1) αγώνα με την Έβερτον, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Europa League. Οι ποδοσφαιριστές της «Ένωσης» παραμένουν απλήρωτοι, όμως θέλουν να τα δώσουν όλα για τη νίκη που θα τους κρατήσει ζωντανούς για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Εξάλλου, οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν η Μπενφίκα να φύγει με το «διπλό» από την έδρα της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, αφού αν οι Πορτογάλοι νικήσουν εξασφαλίζουν από σήμερα την παρουσία τους στους «32» του θεσμού. Έτσι, η ΑΕΚ μπορεί να βρει τους «αετούς» αδιάφορους στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων και να πάρει το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση του Europa League.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες στα αποδυτήρια και ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στους αγώνες με την Έβερτον και τον Πανιώνιο. Όσον αφορά τον σημερινό ματς, ο Σερβοέλληνας τεχνικός δεν υπολογίζει στους τραυματίες Γιάχιτς και Νέμεθ, στον Γκερέιρο που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, αλλά και στον Ενσαλίβα που έμεινε εκτός για λόγους τακτικής.

Ο 61 ετών προπονητής θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Σάχα και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Αραούχο (ή Γεωργέα), Μαϊστόροβιτς, Ζεράλδο και Καράμπελα. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Μάκος και ο Καφές, έχοντας στα πλάγια τον Χέρσι (ή Λεονάρντο – δεξιά) και τον Μαντούκα (αριστερά). Πιο μπροστά θα παίξει ο Σκόκο, ενώ μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Μπλάνκο. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Αραμπατζής, Γκέντσογλου, Χουανφράν, Άρτσε, Γιαχάγια, Ταχτσίδης, Λεονάρντο και Παυλής.

Πώς θα αγωνιστεί η Έβερτον

Με το κλασικό 4-4-2 θα παρατάξει ο Ντέιβιντ Μόγες την Έβερτον κόντρα στην ΆΕΚ. Την αρχική σύνθεση της αγγλικής ομάδας θα αποτελέσουν οι εξής: Χάουαρντ (τερματοφύλακας), Χίμπερτ (δεξί μπακ), Γκόσλινγκ, Ντιστέν (κεντρικοί αμυντικοί), Μπέινς (αριστερό μπακ), Ρόντγουελ, Φελαϊνί (στο κέντρο της μεσαία γραμμής), Πιένααρ (δεξί χαφ), Μπιλιαλετντίνοφ (αριστερό χαφ), Κέιχιλ και Σαχά (επιθετικοί).

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κόλεμαν, Μουσταφί, Ντάφι, Ζο, Μπάξτερ, Γιακούμπου, Άκπαν και Νας. Στο Νησί έμειναν οι Αρτέτα, Όσμαν, Γιόμπο και οι Νιλ και Χάιτινχα, που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Επαφές της ΑΕΚ με την Μπόχουμ για τον Τζεμπούρ

Στον Πανιώνιο έχει αποφασίσει ο Ράφικ Τζεμπούρ να συνεχίσει την καριέρα του, σύμφωνα με δημοσίευμα στην Αλγερία. Την ίδια ώρα, φήμες θέλουν τον 25χρονο επιθετικό της ΑΕΚ να έχει συμφωνήσει σε όλα με την Μπόχουμ και να αγωνιστεί στην Bundesliga από τον Ιανουάριο.

Μάλιστα, η «Ένωση» φέρεται να βρίσκεται σε επαφή με την γερμανική ομάδα, η οποία προσφέρει 300.000 ευρώ για τον δανεισμό του «τρομοκράτη». Ωστόσο, οι δύο ομάδες διαφωνούν στον ορισμό της οψιόν αγοράς, στην περίπτωση που η Μπόχουμ μείνει ικανοποιημένη από τον διεθνή άσο και θέλει να τον κάνει δικό της.

Ραντεβού στη Φλόριντα!

Στις ΗΠΑ θα συναντηθούν αύριο ο Νίκος Νοτιάς και ο Χαράλαμπος Κοζώνης. Οι δύο άνδρες καλούνται να βρουν λύση στο οξύ πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η ΠΑΕ ΑΕΚ. Ο μεγαλομέτοχος της «Ένωσης» θέλει να γίνουν όλα «όπως πρέπει» και θα ταξιδέψει ο ίδιος στη Φλόριντα, όπου θα συναντήσει το επίδοξο αφεντικό στην έδρα του. Οι συνεργάτες του κ. Κοζώνη υποστηρίζουν ότι ο κ. Νοτιάς έχει στα χέρια του την τραπεζική απόδειξη της οικονομικής επιφάνειας του πρώτου.

Αν αύριο όλα κυλήσουν ομαλά, τότε αναμένεται να υπογραφεί το προσύμφωνο και στη συνέχεια να μπουν οι ορκωτοί λογιστές στα γραφεία των «κιτρινόμαυρων». Μέχρι τις 10 Ιανουαρίου (σ.σ.: που θα γίνει η αύξηση του μ.κ.) οι λογιστές θα έχουν διαπιστώσει αν τα πραγματικά χρέη είναι κοντά σε αυτά που έχουν οριστεί στο προσύμφωνο και ένα μήνα αργότερα θα μπορεί ο κ. Κοζώνης να καταθέσει τα 19 εκατ. ευρώ στην ΠΑΕ.

Εκείνο που μένει να φανεί αύριο είναι αν ένας εκ των δύο ανδρών θα καλύψει τα τρέχοντα έξοδα της ΠΑΕ, αφού οι – κυρίως οι ξένοι - παίκτες απειλούν ότι θα απέχουν από τον αγώνα με τον Πανιώνιο.

Ντέρμπι "αιωνίων" και στη Superleague

Ντέρμπι "αιωνίων" και στη SuperleagueΤο ντέρμπι των "αιωνίων" τελείωσε, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι του. Καθότι συνεχίζεται πλέον στα γραφεία. Όχι μόνον σε αυτά του εισαγγελέα, με την κατάθεση του Τζόρβα, τις φωτογραφίες και όλα τούτα τα εξόχως... ελληνικά, αλλά και σ' εκείνα της Superleague. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Νικόλας Πατέρας είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει την προεδρία της Λίγκας. Κι απέναντι του θα βρει τον Απόστολο Παπουτσάκη του Εργοτέλη. Που πίσω του φαίνεται πως έχει τον Ολυμπιακό! Ως γνωστόν η θέση του προέδρου της Superleague χηρεύει από την ημέρα που ο Νίκος Θανόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του, μόλις λίγους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Το απόγευμα της Πέμπτης, όμως, η θέση αυτή θα πληρωθεί, καθώς είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Λίγκας με αντικείμενο αυτό ακριβώς. Την ανάδειξη προέδρου, δηλαδή.

Δημιουργείται λοιπόν ένα νέο λαμπρό πεδίο αντιπαράθεσης των δύο "αιωνίων" αντιπάλων του ελληνικού αθλητισμού, δεδομένου ότι ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Νικόλας Πατέρας εκδήλωσε την πρόθεση να διεκδικήσει την προεδρία της Superleague. Λέγεται μάλιστα ότι την Τρίτη έκανε και τα πρώτα τηλέφωνα προς πάσα κατεύθυνση ώστε να αρχίσει να μαζεύει... κουκιά.

Τα οποία θα χρειαστεί, διότι δεν θα είναι ο μόνος υποψήφιος. Ο Σωκράτης Κόκκαλης, βεβαίως, δεν έχει καμιά διάθεση να ασχοληθεί προσωπικά με τα κοινά της Λίγκας, φέρεται όμως διατεθειμένος να στηρίξει την υποψηφιότητα του προέδρου του Εργοτέλη, Απόστολου Παπουτσάκη. Λέγεται πως ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είναι έντονα δυσαρεστημένος με τους χειρισμούς του Νικόλα Πατέρα την εβδομάδα πριν το ντέρμπι (με αποκορύφωμα τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού και έφερε τον Κόκκαλη ενώπιον του εισαγγελέα) και βρήκε την ιδανική αφορμή για να τον κοντράρει. Θα το κάνει με το να στηρίξει τον Παπουτσάκη και να προκαλέσει κατ' αυτό τον τρόπο "ντέρμπι" και στις εκλογές της Superleague.

Τρίτος υποψήφιος δεν θα υπάρξει. Ο Γιώργος Μποροβήλος του Αστέρα Τρίπολης, που αρχικά έδειχνε διάθεση να διεικδικήσει την προεδρία, δεν θα είναι υποψήφιος. Πατέρας και Παπουτσάκης θα αναμετρηθούν οι δυο τους και το αποτέλεσμα της μονομαχίας του θα καταδείξει, όπως όλα δείχνουν, και τους συσχετισμούς που υπάρχουν στο εσωτερικό της Λίγκας.

Στην Πόλη... για την πρωτιά

Στην Πόλη... για την πρωτιάΓια την Κωνσταντινούπολη πετάει (11:00) ο Παναθηναϊκός με τους "πράσινους" να είναι αισιόδοξοι για αλλαγή του κλίματος μετά την ήττα στο ντέρμπι. Τι δήλωσαν οι Σαριέγκι και Σιμάο στην αναχώρηση. Η καθυστέρηση υπογραφής νέου συμβολαίου, φέρνει στο προσκήνιο τις σκέψεις της διοίκησης του Παναθηναϊκού για πώληση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη τον Γενάρη.Αναχωρεί με στόχο την νίκη-πρωτιά
Στις 11:00 έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσει η αποστολή του Παναθηναϊκού για την Κωνσταντινούπολη για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League και το ματς με την Γαλατασαράι. Οι "πράσινοι" μετά την ήττα στο ντέρμπι θέλουν το θετικό αποτέλεσμα και προκειμένου να αλλάξουν το κλίμα στην ομάδα αλλά παράλληλα και να περάσουν την ομάδα του Ράικαρντ στην βαθμολογία και να κατακτήσουν την πρωτιά.

Αυτό φάνηκε και στις δηλώσεις των πρωταγωνιστών στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" αφού τόσο ο Γιόσου Σαριέγκι όσο και ο Σιμάο Μάτε Τζούνιορ μίλησαν για νίκη στην Πόλη.

Πρέπει υποχρεωτικά να ξεχάσουμε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Μας περιμένει ένα πολύ σημαντικό και δύσκολο παιχνίδι με την Γαλατασαράι. Θέλουμε την πρόκριση αλλά και την πρώτη θέση. Για να πάρουμε τη νίκη θα πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι γίνεται"τόνισε αρχικά ο Βάσκος αμυντικός.

Από την πλευρά του ο μέσος από την Μοζαμβίκη τόνισε χαρακτηριστικά για το ματς και το πρωτάθλημα: "Πλέον ο αγώνας με τον Ολυμπιακό αποτελεί παρελθόν. Πάντως, η διαφορά μας είναι μόνο ένας βαθμός και σύντομα μπορούμε να πάρουμε και πάλι το προβάδισμα.

Οσο για την αναμέτρηση με την Γαλατάσαραϊ, για να πετύχουμε κάτι καλό θα πρέπει να είμαστε πολύ καλύτεροι σε σχέση με τον αγώνα με τον Ολυμπιακό.
Η 19μελή αποστολή των "πράσινων" να αναφέρουμε πως αποτελείται από τους Τζόρβα, Γκάμπριελ, Σπυρόπουλο, Βύντρα, Σαριέγκι, Σιμάο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Καραγκούνη, Κατσουράνη, Νίνη, Σισέ, Γκαλίνοβιτς, Χριστοδουλόπουλο, Ρουκάβινα, Πετρόπουλο, Μπιάρσμιρ, Καντέ, Δάρλα και Μαρίνο.

Καθυστερεί και δίνει "τροφή"

Όσο πλησιάζει ο Γενάρης, και η έναρξη της χειμερινής μεταγραφική περιόδου, οι σχέσεις του Δημήτρη Σαλπιγγίδη με τον Παναθηναϊκό περνάνε σε άλλο επίπεδο. Ο λόγος; Φυσικά η ανανέωση του συμβολαίου του 28χρονου άσου που τελειώνει το καλοκαίρι.

Η διοίκηση του "τριφυλλιού" ξεκίνησε τις διαπραγματεύσεις το καλοκαίρι που μας πέρασε, χωρίς ωστόσο να έχει σημειωθεί κάποια εξέλιξη, αφού η πλευρά του Σάλπι κρατάει κλειστά τα χαρτιά της όσο αφορά το μέλλον του διεθνή επιθετικού.

Από την μεριά τους οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού είναι ανοικτοί σε όλα τα σενάρια, αλλά προσπαθούν να διαχειριστούν την κατάσταση με προσοχή, αφού ο Σαλπιγγίδης αποτελεί τον πρώτο σκόρερ της ομάδας τα τελευταία χρόνια.

Σκέψεις για πώληση
Σε περίπτωση που ο 28χρονος άσος δεν συμφωνήσει τελικά να υπογράψει νέο συμβόλαιο, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο πώλησης του Σαλπιγγίδη τον Γενάρη. Αυτό είναι κάτι που θα επιδιώξουν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, αφού ούτως η άλλως ο παίκτης μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και μπορεί να χαθεί χωρίς να μπουν χρήματα στον σύλλογο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Εξέδρας", η Πόρτσμουθ έκανε πρόταση για την απόκτηση του Σάλπι η οποία όμως απορρίφθηκε από τον ποδοσφαιριστή.

Ο 28χρονος άσος ήθελε συμβόλαιο έξι μηνών, αφού ο αγγλικός σύλλογος είναι τελευταίος στην Πρέμιερ Λιγκ και φαβορί για υποβιβασμό.

Από εκεί και πέρα στα υπόψιν υπάρχει πάντα η Μπόχουν, η οποία ωστόσο δεν έχει σκοπό να δώσει χρήματα στο "τριφύλλι"¨από τη στιγμή που ο παίκτης μένει ελεύθερος σε έξι μήνες.

"Αρέσει" ο νεαρός τερματοφύλακας Μεντόζα

Πριν λίγες ημέρες ήρθε στην Ελλάδα και την Παιανία ο νεαρός τερματοφύλακας της Νουέβα Σικάγο, Αγκελίνι Μεντόζα, με σκοπό να δοκιμαστεί από τον Παναθηναϊκό.

Ο 21χρονος πορτιέρο άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στον Βασίλη Αλεξούδη, ο οποίος άναψε το πράσινο φως για να προπονηθεί με την πρώτη ομάδα του “τριφυλλιού”.

Τον παίκτη πρότεινε στον Κώστα Αντωνίου ο Χουάν Ρότσα, μετά από συζητήσεις που είχε με τον μάνατζερ του τερματοφύλακα από την Βενεζουέλα.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Μεντόζα παίζει από τα 15 του χρόνια, ενώ αποτελεί μέλος της ?Εθνική Νέων της χώρας του.

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES