22 Ιαν 2010

Τυχερός ο ΠΑΟ!

Στρωμένος με… ροδοπέταλα συνεχίζει να είναι ο δρόμος του Παναθηναϊκού μέχρι και την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Hellas On Line. Στους "8" του θεσμού οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν την Καλλιθέα, ενώ σε περίπτωση νίκης, στην ημιτελική φάση θα παίξουν με τον νικητή του αγώνα ΠΑΣ Γιάννια-ΠΑΟΚ.

Η κλήρωση της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Hellas On Line:

ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ (1)
Skoda Ξάνθη - Αρης (2)
Παναθηναϊκός - Καλλιθέα (3)
Καβάλα - Πανιώνιος. (4)

Η κλήρωση της ημιτελικής φάσης του θεσμού:

Ο νικητής του αγώνα: Παναθηναϊκός - Καλλιθέα με αυτόν του: ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ.
Ο νικητής του αγώνα: Skoda Ξάνθη - Άρης με αυτόν του: Καβάλα - Πανιώνιος.

Σύστημα διεξαγωγής:

Στην προημιτελική φάση οι αγώνες είναι μονοί. Εάν δεν υπάρξει νικητής στο πρώτο παιχνίδι, τότε θα πραγματοποιηθεί δεύτερο παιχνίδι στη έδρα του φιλοξενούμενου. Στην ημιτελική φάση οι αγώνες είναι διπλοί.

Η ημερομηνίες που θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις των δύο φάσεων του θεσμού θα ανακοινωθούν επίσημα τις επόμενες ημέρες από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτοι αγώνες για τα προημιτελικά θα διεξαχθούν στις 2 και 3 Φεβρουαρίου. Εάν χρειαστούν δεύτεροι αγώνες, αυτοί θα γίνουν στις 10 και 11 Φεβρουαρίου.

Ο τελικός θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ. Στην περίπτωση που σε αυτόν περάσουν οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης (ΠΑΟΚ, Άρης), τότε, ενδέχεται να αλλάξει η έδρα του.

Γκαλέτι: «Όλα θα πάνε καλά»

Πρόλαβε τους γιατρούς ο Λουτσιάνο Γκαλέτι. Ο Αργεντινός μίλησε κατά την έξοδό του από το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, όπου βρέθηκε πάλι για εξετάσεις και καθησύχασε τους πάντες για την κατάσταση της υγείας του.

«Μην ανησυχείτε, είμαι καλά. Για ένα μήνα θα συνεχίσω τη φαρμακευτική αγωγή», τόνισε ο Γκαλέτι και συνέχισε: «Πάντως, δεν θα λείπω από τις εκδηλώσεις της ομάδας. Θα πηγαίνω στις προπονήσεις, ενώ την Κυριακή θα πάω στο γήπεδο για να δω το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ», κατέληξε ο Αργεντινός μέσος.

Ο Γκαλέτι πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, μετά τη βιοψία που έκανε στο νεφρό του για να διαπιστωθεί το πρόβλημα. Ο ίδιος εμφανίστηκε αρκετά αισιόδοξος και σε πολύ καλή ψυχολογία για την πορεία της αποθεραπείας του.

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα της βιοψίας. Όλες αυτές τις ημέρες οι γιατροί είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι.

Πάνοπλη η Κέρκυρα ενόψει ντέρμπι, ενθουσιώδες το κλίμα!

Χωρίς προβλήματα συνεχίζεται η προετοιμασία του ΑΟ Κέρκυρα για το μεγάλο ντέρμπι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Βόλου, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα, στο Εθνικό Στάδιο του νησιού μας.

Η ομάδα δεν έχει απουσίες και για δεύτερο σερί αγώνα θα παρουσιαστεί πάνοπλη. Ο προπονητής Μπάμπης Τεννές έχει στη διάθεσή του όλους τους ποδοσφαιριστές του ρόστερ (δεν υπάρχουν τραυματισμοί ή τιμωρίες) και στο δευτεριάτικο ματς θα έχει την ευκαιρία να συγκροτήσει την καλύτερη δυνατή σύνθεση.

Στην κερκυραϊκή ομάδα επικρατεί πολύ καλό κλίμα, μετά τα τελευταία της νικηφόρα αποτελέσματα, που της έχουν δώσει ένα σημαντικότατο προβάδισμα (οκτώ πόντων) στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ενόψει του κρίσιμου αγώνα με τους Βολιώτες, που αποτελούν έναν από τους βασικούς… ανταγωνιστές για τον τίτλο και την άνοδο, στο «στρατόπεδο» των Κερκυραίων υπάρχει διάχυτη η αισιοδοξία για την κατάκτηση της νίκης, που θα τους φέρει μια… ανάσα από τη Σούπερ Λιγκ.

Σήμερα Πέμπτη η ομάδα προπονήθηκε το απόγευμα, στις βοηθητικές της εγκαταστάσεις, στα Γαζάτικα του Δήμου Φαιάκων. Το παρόν έδωσε και ο Μπαλί Σμαρτ (γράφουμε σε άλλη στήλη), ο οποίος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, ενώ οι υπόλοιποι παίκτες γυμνάστηκαν κανονικά.

Με την ομάδα εξακολουθεί να προπονείται ο Νίκος Νικολόπουλος, που όμως αναμένεται στο προσεχές διάστημα να λύσει τη συνεργασία του με τους «κυανέρυθρους», αφού φαίνεται πως δεν είναι στα πλάνα του Τεννέ, ο οποίος τον έχει αφήσει εκτός αποστολής στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια.

Να σημειωθεί πως πλέον δεν γυμνάζεται με την ομάδα ο ομογενής από τη Σουηδία Αλέξανδρος Παππάς, ο οποίος είχε δοκιμαστεί για λίγες ημέρες, αλλά μάλλον απορρίφθηκε από τον Αθηναίο προπονητή.

Για αύριο Παρασκευή το πρόγραμμα της ομάδας θα είναι απογευματινό (15:00) και θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Στάδιο.

Σε ότι αφορά τα μεταγραφικά, υπάρχει στασιμότητα, αλλά και… άκρα μυστικότητα! Οι άνθρωποι του ΑΟΚ εξετάζουν κάποιες περιπτώσεις ώστε να ενισχυθεί το υπάρχον πολύ καλό έμψυχο υλικό της ομάδας και μέχρι τις 31 Γενάρη αναμένεται να έχουν γίνει τουλάχιστον δύο με τρεις μεταγραφικές κινήσεις.

Να αναφέρουμε, τέλος, πως σταμάτησαν προσωρινά οι εργασίες στο δεύτερο βοηθητικό γήπεδο της ομάδας, που κατασκευάζεται στον Πλάντραφο Ποταμού, λόγω απουσίας του εργολάβου στο εξωτερικό.

Χρήστος Γραμμένος

«Οχυρό» η άμυνα με Κατσουράνη


Ο «killer» αμυντικός που ήθελαν στον Παναθηναϊκό δεν έχει έρθει, αλλά ο Νίκος Νιόπλιας σκοπεύει να θωρακίσει την άμυνα του «τριφυλλιού» με τον Κώστα Κατσουράνη. Για την ακρίβεια, ο διεθνής μέσος των «πράσινων» θα έχει ειδικό ρόλο στην δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Άρη την Κυριακή (16:45, ΝΕΤ). Μετά τον Νίνη εκτός και ο Σιμάο. Πρόταση από Κιέβο περιμένει ο Τζιόλης.

Ο Κώστας Κατσουράνης έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στη θέση του στόπερ τόσο στην Μπενφίκα, όσο και στην Εθνική Ελλάδας. Η ποιότητα και η αντίληψη του παιχνιδιού που διαθέτει τον βοηθούν να ανταπεξέρχεται –τουλάχιστον- ικανοποιητικά και στα καθήκοντα του αμυντικού και σε αυτό «ποντάρει» ο Νίκος Νιόπλας εν όψει της αναμέτρησης με τον Άρη στο «Κ. Βικελίδης». Όμως, ο αμυντικός μέσος του «τριφυλλιού» δεν θα πλαισιώσει κάποιον εκ των Σαριέγκι ή Καντέ. Τουναντίον, θα αγωνιστεί μπροστά τους, έχοντας τον ρόλο του λίμπερο, που θα «καθαρίζει» τις φάσεις πριν απειληθεί η εστία του Αλέξανδρου Τζόρβα. Έτσι, θα μπορεί να δώσει και τις απαραίτητες βοήθειες στους αμυντικούς του Παναθηναϊκού που ίσως χρειαστούν απέναντι στους Κόκε και Κάμπορα.

Όσον αφορά στις υπόλοιπες θέσεις της ενδεκάδας, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος μοιάζει να έχει το προβάδισμα για να αγωνιστεί στην αριστερή πλευρά έναντι του Λέτο, καθώς στην τεχνική ηγεσία της ομάδας θεωρούν πως ο Αργεντινός δεν είναι 100% έτοιμος μετά το χτύπημα που δέχθηκε στον αγώνα με τον Πιερικό. Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Καντέ, Σαριέγκι, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, και Σισέ πολύ δύσκολα θα χάσουν τη θέση τους στην αρχική ενδεκάδα.

Δίχως τους Σιμάο, Νίνη

Τελικά ο πρόωρος αποκλεισμός της Μοζαμβίκης από το Κόπα Άφρικα δεν έφτανε προκειμένου ο Σιμάο Μάτε Τζούνιορ να τεθεί στη διάθεση του Νίκου Νιόπλια για τον αγώνα της Κυριακής. Κι αυτό γιατί ο 21χρονος είναι υποχρεωμένος να επιστρέψει πρώτα στην πατρίδα του και μετά να πάρει το αεροπλάνο για Ελλάδα. Συνεπώς, δεν γίνεται να πατήσει ελληνικό έδαφος πριν από το βράδυ του Σαββάτου, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα είναι τελικά στην αποστολή του αγώνα με τον Άρη.

Ομοίως και ο Σωτήρης Νίνης, για διαφορετικό λόγο, ωστόσο. Πέραν του προβλήματος με τον δικέφαλο του (αισθανόταν ενοχλήσεις), ήρθε και η γαστρεντερίτιδα που τον άφησε μάλιστα, εκτός προπονήσεων. Ο νεαρός μέσος του «τριφυλλιού» κρίνεται ανέτοιμος για τον συγκεκριμένο αγώνα και μοιάζει απίθανο ο τεχνικός της ομάδας να τον συμπεριλάβει τελευταία στιγμή στην αποστολή.

Κιέβο για Τζιόλη

Το κλίμα για τον Αλέξανδρο Τζιόλη δεν είναι και το καλύτερο, κάτι που αναγκάζει τον διεθνή μέσο να κοιτάξει τις λύσεις του εξωτερικού. Μια καλή περίπτωση μοιάζει να είναι η Κιέβο. Η ομάδα της Βερόνα φαίνεται να ενδιαφέρεται να εντάξει στο δυναμικό της τον Έλληνα χαφ, ο μάνατζερ του οποίου ισχυρίζεται πως εντός των ημερών θα φέρει πρόταση για δανεισμό του πελάτη του.

Αλλάζει τα πάντα!

Την προσπάθεια να εμφανίσει ο Ολυμπιακός ένα νέο πρόσωπο από τον ΠΑΟΚ κάνει ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς από τις πρώτες ημέρες της παρουσίας του στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Χθες ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» έδειξε στους παίκτες του ένα βίντεο από τον αγώνα με την ΑΕΚ. Αποσπάσματα από ένα παιχνίδι μεγάλα λάθη στο οποίο ο Ολυμπιακός αν και προηγήθηκε δέχθηκε δυο γκολ σε λίγα λεπτά.

Οι παρατηρήσεις του Μπόζινταρ Μπάνοβιτς αφορούσαν τόσο τον τρόπο με τον οποίο επιτίθεται η ομάδα, όσο και τον τρόπο που αμύνεται.

1. Επέλεξε φάσεις που δημιούργησαν οι παίκτες και τους είπε: «Βλέπετε ότι σε περιπτώσεις που βγήκατε γρήγορα και οργανωμένα στην επίθεση φτάσατε στην αντίπαλη περιοχή και κάνατε φάσεις. Αυτό χρειάζεται να κάνουμε πάντα όταν έχουμε την μπάλα στα πόδια».

2. Έδειξε μία φάση στην οποία ο Ντιόγο και ο Μήτρογλου ήταν εκτός περιοχής. «Παίζαμε με δύο επιθετικούς και ούτε ένας δεν ήταν στην περιοχή του αντιπάλου. Εκείνη τη στιγμή είχαμε τη μπάλα και δεν είχαμε σέντερ φορ. Πώς να απειλήσουμε; Πώς να τελειώσουμε τη φάση;».

3. Για τα ακραία χαφ: «Δεν παίξαμε σωστά απ’ τα άκρα. Ο Όσκαρ «έκλινε» πολύ προς τα μέσα και ευτυχώς δεν το αξιοποίησαν ακραίοι της ΑΕΚ. Να ανέβει και το μπακ και να βάλει στη μέση τον Μπράβο, ο οποίος έμενε μόνος του».

4. Για την συμμετοχή των αμυντικών στο παιχνίδι: «Οι στόπερ πρέπει να έχουν πάσες και να επιχειρούν και κάθετες μπαλιές, ψάχνοντας έναν ελεύθερο παίκτη. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν είχαν πολλές επιλογές γιατί δεν είχαν σωστή κίνηση».

5. Για την άμυνα: «Δεν πιέζατε καθόλου. Κάνατε άμυνα χωρίς καμία πίεση. Έτσι, όμως, είναι σαν να μην κάνουμε άμυνα. Χρειάζεται και πίεση στον αντίπαλο. Να τον πιέζουμε για να πάρουμε την μπάλα».

Εκτός αυτών ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς ότι δεν επιθυμεί να δει και πάλι την ομάδα να αναπτύσσεται με «γιόμες» . Μάλιστα, για τον λόγοι αυτό χθες έκανε μια άσκηση στην προπόνηση για την ανάπτυξη του παιχνιδιού, έτσι ώστε η μπάλα αφού αλλάξει από πολλά πόδια με σιγουριά να φτάσει στον ακραίο ο οποίος θα έκανε την σέντρα ή πάσα στην «καρδιά» της περιοχής.

Έδειξε και πάλι 4-2-3-1

Σε σχήμα 4-2-3-1 αναμένεται να παρατάξει τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι της Κυριακής ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, κάτι που φάνηκε και από την χθεσινή προπόνηση και στο οικογενειακό διπλό.

Με τους βασικούς έπαιξαν και χθες οι: Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ραούλ Μπράβο. Αμυντικά χαφ τους: Στολτίδη, Μαρέσκα. Δεξιά τους τον Τοροσίδη και αριστερά τους τον Ζαϊρί. Ο Ντιόγκο στην κορυφή της επίθεσης και ο Όσκαρ ακριβώς πίσω του.

Ο Μήτρογλου έχει τεθεί νοκ-άουτ από το παιχνίδι καθώς και χθες έκανε ατομικό πρόγραμμα και ένα μέρος του ομαδικού.
Συνεχίζεται το αλαλούμ με τον Καστίγιο

Σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τον Καστίγιο. Χθες ο αδελφός του παίκτη πήγε στα γραφεία της ΠΑΕ για να συζητήσει και πάλι αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Από την Σαχτάρ έφτασαν τρία έγγραφα. Το πρώτο πως πουλάει τον παίκτη. Το δεύτερο πως εξουσιοδοτεί τον μάνατζέρ του (δηλαδή, τον αδελφό του) να μιλήσει με τον Ολυμπιακό για την μεταγραφή το.

Το τρίτο ανέφερε και για δανεισμό του παίκτη αλλά έφτασε στα γραφεία όταν ο αδελφός του Καστίγιο είχε φύγει.
Σήμερα ο παίκτης και ο μάνατζέρ του αναμένεται να περάσουν πάλι από τα γραφεία για να μπει ένα τέλος στο ζήτημα. Στον Ολυμπιακό παραμένουν επιφυλακτικοί μετά από όσα έχουν προηγηθεί.

Και στο Ρέντη ο Κόκκαλης!

Ο Σωκράτης Κόκκαλης επέστρεψε στην Ελλάδα- μετά την παραμονή του στην Αμερική- και αναμένεται να πάει στου Ρέντη μέχρι την Κυριακή, χωρίς να έχει γίνει ακόμα γνωστό το πότε ακριβώς. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού θα ‘’τρίξει τα δόντια" στους παίκτες, για την απογοητευτική εικόνα των τελευταίων αγώνων και θα ζητήσει σκληρή προσπάθεια μέχρι το τέλος.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης στη διάρκεια της παραμονής στην Αμερική ενημερωνόταν για όλα τα θέματα της ομάδας και δεν χρειάστηκε να επιστρέψει για να δείξει την πόρτα της εξόδου στον Ζίκο. Τώρα όμως θεωρεί ότι και οι παίκτες θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δείξουν ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο, αρχής γενομένης στο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ.
Σήμερα είναι πιθανό να περάσει από τα γραφεία όπου θα έχει συναντήσει με μέλη της ΠΑΕ.

ΠΑΣ Γιάννινα: Ανακοινώνει Ντιέ

Παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα θα πρέπει να θεωρείται ο Σερζ Ντιέ. Ο 32χρονος Ιβοριανός αναμένεται σήμερα στην Αθήνα για να συναντηθεί με τον πρόεδρο των Ηπειρωτών, Γιώργο Χριστοβασίλη και εν συνεχεία θα μεταβεί στα Γιάννενα.

Η ανακοίνωση της απόκτησης του πρώην ποδοσφαιριστή του Ηρακλή αναμένεται σήμερα, ενώ δεν θα πρέπει να θεωρείται απίθανη η συμμετοχή του για το κυριακάτικο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, απέναντι στην ΑΕΚ, καθώς βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση. Η διάρκεια του συμβολαίου των δύο πλευρών θα είναι για ενάμισι χρόνο, με την διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα να αναλαμβάνει να πληρώσει στον παίκτη, τα χρήματα που είχε συμφωνήσει με τον Ηρακλή για τους επόμενους έξι μήνες.

Τρία νέα πρόσωπα!

Από τρία νέα πρόσωπα θα αποτελείται το νέο ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΚ. Σύμφωνα με την “Sportday” ο εν δυνάμει πρόεδρος, Σταύρος Αδαμίδης έχει καταλήξει στην είσοδο των προσώπων αυτών, τα οποία πρόκειται να βοηθήσουν οικονομικά αλλά και τεχνοκρατικά την ομάδα.

Πρόκειται για έναν εφοπλιστή –μεσαίου μεγέθους- από το Λονδίνο, ο οποίος αναμένεται να συνεισφέρει οικονομικά στην ΠΑΕ, ένα στέλεχος εφοπλιστικής εταιρείας και έναν δικηγόρο.

Οι δύο τελευταίοι επελέγησαν από τον Σταύρο Αδαμίδη για βοηθήσουν τεχνοκρατικά την ΠΑΕ.

Στο νέο σχήμα του ΔΣ δεν θα βρίσκεται ο Γιώργος Κιντής, ο οποίος επί δύο μήνες συνεργαζόταν στενά με τον Σταύρο Αδαμίδη.

Μεγάλο ερώτημα είναι και ο ρόλος του Νίκου Θανόπουλου. Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αναγνώρισε πως έκανε λάθη, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να βοηθήσει στη συνέχεια.

Εάν δεχθεί να αναλάβει κάποιο άλλο κατώτερο πόστο από αυτό που είχε θα διαπιστωθεί στο επόμενο διάστημα.

Αγωνία για Σκόκο

Σήμερα επανεκτιμηθεί η κατάσταση του τραυματισμού του Νάτσο Σκόκο. Ο Αργεντινός ένιωσε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και δεν προπονήθηκε θέτοντας ένα μεγάλο ερωτηματικό γύρω από την συμμετοχή του στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι πιθανότητες για να αγωνιστεί κανονικά είναι περισσότερες αλλά τα πάντα θα κριθούν σήμερα.

Η απουσία του Αργεντινού από την προπόνηση της Πέμπτης –πάντως- αντιμετωπίστηκε με καχυποψία από κάποιους στην ομάδα. Μεγάλο ρόλο έπαιξε το χρονικό σημείο, δηλαδή, μία ημέρα μετά την άρνηση της ΑΕΚ στο αίτημα που υπέβαλαν οι μάνατζέρ του για μεταγραφή.

Από την ΠΑΕ όμως, πιστεύουν ότι δεν έχει καμία σχέση με το παραπάνω γεγονός, διότι μέχρι στιγμής ο Αργεντινός ποτέ δεν έχει δώσει δικαίωμα με τη συμπεριφορά του.

Από την πλευρά τους οι μάνατζερ του Σκόκο δεν αλλάζουν στάση. ο Μαρτίν Μοντέρο μίλησε στη Sportday και ξεκαθάρισε πως ο παίκτης επιθυμεί να φύγει τώρα από την Ένωση. "Διαψεύδουμε ότι μεταφέραμε οποιαδήποτε προσφορά από τον Ολυμπιακό. Επιβεβαιώνουμε έναν από τους λόγους για τους οποίους ζητήσαμε τη συνάντηση που είναι η μη τήρηση της υπόσχεσης της ομάδας προς τον παίκτη όσον αφορά στο αθλητικό πρότζεκτ της", τόνισε για τη συνάντηση με τον Νίκο Θανόπουλο.

"Όχι" στο 1.8 εκατ. της Αϊντραχτ!


Αρνητικά απάντησε η διοίκηση της ΑΕΚ στην πρόταση ύψους 1,8 εκατ. ευρώ της Αϊντραχτ για την παραχώρηση του Τζεμπούρ. Ο Νίκος Θανόπουλος, όμως, μετέφερε πως ο παίκτης δεν είναι προς πώληση αυτή τη χρονική στιγμή. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα γίνει εάν η γερμανική ομάδα επανέλει με καλύτερη προσφορά.

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES