21 Φεβ 2010

Νιόπλιας: "Ήταν άδικο το αποτέλεσμα"

Νιόπλιας: "Ήταν άδικο το αποτέλεσμα"Ο Νίκος Νιόπλιας στην συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα του Παναθηναϊκού απο τον ΠΑΟΚ είπε
-Για το παιχνίδι:
«Με βάση την εικόνας του παιχνιδιού και της εμφάνισης μας ήταν άδικο το αποτέλεσμα. Δύο ευκαιρίες και δύο γκολ για τον ΠΑΟΚ, ενώ εμείς δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες και στα δύο ημίχρονο όμως δυστυχώς δεν πήραμε τίποτα.
Έπαιζε και ο ΠΑΟΚ «σφιχτά». Δεν φαινόταν ότι στο παιχνίδι θα μπούνε τρία γκολ. Από την στιγμή που μπήκε το πρώτο γκολ άνοιξε το παιχνίδι. Απέκτησε άλλη ταχύτητα. Όσο το ματς ήταν στο 0-0 είχαμε εμείς το δοκάρι του Καραγκούνη και την φάση του Βύντρα. Δεν κινδυνέψαμε τόσο σε μία τέτοια «καυτή» έδρα. Κοιτάμε και τη δυναμική του αντιπάλου μας».
-Για το εάν επηρέασε το ματς με τη Ρόμα:
«Δεν μας επηρέασε. Κάναμε ευκαιρίες, παραπάνω από τον ΠΑΟΚ όμως ο ΠΑΟΚ έβαλε δύο γκολ και εμείς ένα. Μέχρι το τελευταίο λεπτό μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε».
-Για τις τελευταίες ισοπαλίες:
«Μένουμε μόνο στην καλή εμφάνιση και δεν παίρνουμε βαθμούς. Βλέπουμε τις εμφανίσεις σε όλα αυτά τα παιχνίδια. Ήμασταν καλύτεροι.
Παίζουμε καλά. Ένα παιχνίδι κάναμε άσχημο και χάσαμε από την Καβάλα. Δεν παίρνουμε αυτό που αξίζουμε».
-Για τον ΠΑΟΚ και τη συνέχεια του πρωταθλήματος:
«Φυσικά και είναι συνδιεκδικητής. Με δύο βαθμούς κάτω από την κορυφή δεν πρέπει να έχει όνειρα»;
-Για τις χαμένες ευκαιρίες του ΠΑΟ:
«Πρέπει να κερδίζουμε. Δεν αρκούν οι καλές εμφανίσεις. Κάνουμε τόσες ευκαιρίες και σήμερα και δεχόμαστε δύο γκολ ένα από κόρνερ σχεδόν και ένα από πενηντάρα πάσα. Δεν είναι ότι μας πίεσε ο ΠΑΟΚ, όμως σε ένα ντέρμπι το θέμα είναι να κάνεις γκολ τις ευκαιρίες».
- Για το θέμα χρησιμοποίησης του Σαλπιγγίδη:
«Γιατί; Δεν έπρεπε να παίξει; Αν δεν έπαιζε έπρεπε να υπάρχει πρόβλημα; Έχεις την καλή σου μέρα και την κακή σου μέρα. Ο καθένας προσπαθεί για την ομάδα του».
-Για την εμφάνιση της ομάδας:
«Η ομάδα είχε ρυθμό, δεν ήταν θέμα κούρασης. Να πάρουμε την ομάδα και να δούμε πως μπορούμε να την φρεσκάρουμε. Λείπει ο Ζιλμπέρτο, ο Ρουκάβινα, ο Γκάμπριελ. Μπορείς να αλλάξεις ένα – δύο πρόσωπα όμως όχι το παιχνίδι. Δεν βλέπω να αλλάζουν πολύ οι ομάδες. Να πάρουμε γενικά τις ομάδες ανάλογα με τα προβλήματα τους. Δεν φαίνεται κάτι τέτοιο όμως. Αλλάζουν παίκτες κατά την διάρκεια του ματς ανάλογα με την εικόνα του παιχνιδιού».
-Για το αν τον προβληματίζει η εικόνα του Κατσουράνη:
«Δεν θέλω να μιλήσω προσωπικά για παίκτες. Όλοι παίζουν, όλοι βγαίνουν από το παιχνίδι… Ανάλογα με την εικόνα του παιχνιδιού. Δεν μπορούμε να μιλάμε προσωπικά για το κάθε παιδί».

Σάντος: «Μετά από αυτή τη νίκη θα πάμε να ξεκουραστούμε»

Σάντος: «Μετά από αυτή τη νίκη θα πάμε να ξεκουραστούμε»Για απόλυτα δίκαιη νίκη μίλησε ο Φερνάντο Σάντος μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού: «Ήταν ένα παιχνίδι με πολύ μεγάλη ένταση από την αρχή ως το τέλος. Οι δύο ομάδες κυνήγησαν μέχρι το τέλος τη νίκη. Δούλεψαν και προσπάθησαν πολύ γι’ αυτό παίζοντας σε πολύ υψηλούς ρυθμούς, στο επίπεδο που βλέπουμε στο εξωτερικό. Υπήρχαν διακυμάνσεις στο ποιος είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Σε κάποια χρονικά διαστήματα είχε ο ΠΑΟΚ την υπεροχή, σε άλλα ο Παναθηναϊκός.
Σε ένα πρώτο ημίχρονο όπου οι ευκαιρίες ήταν μοιρασμένες με τον Παναθηναϊκό να έχει το δοκάρι και ο ΠΑΟΚ τη φάση του Βιεϊρίνια στην αρχή του ματς. Στο πρώτο ημίχρονο θεωρώ ότι σε κάποιες φάσεις υπήρχε νευρικότητα και κάποια βιασύνη για να φτάσει η μπάλα στην αντίπαλη περιοχή.
Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε πάρα πολύ δυνατά. Είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Από εκεί και πέρα περιμέναμε ότι ο Παναθηναϊκός θα πιέσει μετά το γκολ που πετύχαμε. Δεχτήκαμε ένα γκολ που δεν το δεχόμαστε συνήθως. Στη συνέχεια όμως είχαμε τη δύναμη να πετύχουμε κι άλλο ένα τέρμα.
Ο Παναθηναϊκός τα έδωσε όλα για να μπορέσει να ισοφαρίσει αλλά και εμείς αντιδράσαμε καλά, είχαμε μία συμπαγή άμυνα και κυνηγήσαμε τις αντεπιθέσεις. Το αποτέλεσμα θεωρώ ότι είναι δίκαιο.
Υπήρξαν πολλά άλλα παιχνίδια που το παιχνίδι μας ήταν πολύ καλύτερο από το σημερινό. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνεται συνέχεια γι' αυτό και όταν γίνεται πρέπει να επιστρατεύουμε άλλα στοιχεία για να μπορούμε να πάρουμε την νίκη και αυτό κάναμε".
Για το αν μετά από αυτήν τη νίκη ο ΠΑΟΚ πάει για πρωτάθλημα ο Σάντος απάντησε: «Μετά από αυτήν τη νίκη εμείς θα πάμε να ξεκουραστούμε. Αυτό κάνουμε μετά από κάθε νίκη. Και αύριο θα ξεκινήσουμε να αναλύουμε σε βίντεο τον αγώνα με την Ξάνθη. Αυτό κάνουμε συνέχεια».
Σε ερώτηση για το αν βρήκε τον τρόπο ώστε η ομάδα του να μην παίξει πλέι οφ όπως δήλωσε πέρσι ο Πορτογάλος προπονητής είπε: «Θα δούμε...»

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ


1. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 52           23
2. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 50 23
3. ΠΑΟΚ 50 23
4. ΑΕΚ 39 23
5. ΑΡΗΣ 35 23
6. ΚΑΒΑΛΑ 33 23
7. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 31 23
8. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 30 23
9. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 29 23
10. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 28 23
11. SKODA ΞΑΝΘΗ 25 23
12. ΗΡΑΚΛΗΣ 25 23
13. ΛΑΡΙΣΑ 24 23
14. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 21 23
15. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 21 23
16. ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 12 23

Αναλυτικές Βαθμολογίες / Πρόγραμμα

Αναστόπουλος: «Τρεις μπαλιές στην περιοχή, τρία γκολ»

Στενοχωρημένος από το αποτέλεσμα, αλλά ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών του να «επιστρέψουν» σε ένα «φαινομενικά χαμένο», όπως το χαρακτήρισε, παιχνίδι, παρουσιάστηκε ο Νίκος Αναστόπουλος.

Ο προπονητής του ΠΑΣ θεωρεί ότι η ομάδα του έχασε χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα από τον Πανιώνιο (2-3), ενώ δε δίστασε να παραδεχθεί πως εκείνη επαναπαύθηκε μετά το θρίαμβο με τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο.

«Είμαστε πολύ πικραμένοι από το αποτέλεσμα. Και ο βαθμός της ισοπαλίας θα ήταν καλός σύμφωνα με τα αποτελέσματα στα άλλα παιχνίδια», ανέφερε ο Αναστόπουλος και συνέχισε: «Όταν ένα παιχνίδι στο πρώτο 20λεπτο είναι 0-2, φαινομενικά είναι χαμένο. Μπορέσαμε και ισοφαρίσαμε, όμως και επιπλέον, πριν λήξει το πρώτο ημίχρονο, θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει την ανατροπή και να πάρουμε εμείς προβάδισμα στο σκορ. Στο β’ ημίχρονο είχαμε την ευκαιρία στο 82’ με το Τζάνη να βάλουμε εμείς το γκολ».

Ερωτώμενος, δε, για το τι έφταιξε και ο ΠΑΣ τελικά ηττήθηκε, ο Έλληνας τεχνικός έκανε λόγο για ατυχία: «Τρεις φορές έσκασε η μπάλα στην περιοχή μας και φάγαμε τρία γκολ. Τίποτα δεν μας πήγε καλά στο παιχνίδι και οι αλλαγές που κάναμε ήταν αναγκαστικές. Έχουμε τρεις στόπερ και οι δύο είχαν πρόβλημα τραυματισμού, οπότε αναγκαστήκαμε να παίξουμε με τον Ανδράλα -που το παιδί τα έδωσε όλα. Αλλιώς θα ήταν να είχαμε τον Κώτσιο και τον Μαϊστόροβιτς στα ψηλά».

Ο Αναστόπουλος, πάντως, παραδέχθηκε ότι «μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ δεν παλέψαμε όπως θα έπρεπε τα επόμενα παιχνίδια», ενώ δεν έδειξε να χάνει την αισιοδοξία του ενόψει της συνέχειας: «Αν κερδίζαμε σήμερα, θα κάναμε ένα σημαντικό βήμα για την παραμονή στην κατηγορία. Το πρωτάθλημα έχει δρόμο και η βαθμολογία μετά και τα άλλα αποτελέσματα, είναι ίδια, όπως και πριν ξεκινήσει το παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε να ανασυνταχτούμε για το επόμενο ματς».

Παράσχος: «Παλικαρίσια νίκη»

Ανακουφισμένος παρουσιάστηκε, από την πλευρά του, ο Γιώργος Παράσχος, αμέσως μετά το παιχνίδι. Ο τεχνικός του Πανιωνίου χαρακτήρισε παλικαρίσια τη νίκη που επανέφερε την ομάδα του στις επιτυχίες μετά από εννέα αγωνιστικές, αφού αυτή επιτεύχθηκε κόντρα σε ψυχολογία και κούραση από τον αγώνα του Κυπέλλου μεσοβδόμαδα.

«Συγχαρητήρια τους παίκτες μου, που είχαν πίσω τους 120 λεπτά από την Τετάρτη και σήμερα στα Γιάννενα παίξανε παλικαρίσια και ανταποκρίθηκαν πλήρως στις απαιτήσεις του αγώνα», ανέφερε αρχικά ο Παράσχος και συνέχισε: «Νομίζω ότι έγινε ένα πολύ συναρπαστικό παιχνίδι. Και οι δύο ομάδες κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να πάρουν τη νίκη. Εμείς ευτυχήσαμε να προηγηθούμε πάρα πολύ γρήγορα, όμως από ‘κει και πέρα επαναπαυτήκαμε σ’ αυτό και δεχτήκαμε μεγάλη πίεση από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Έτσι, δεχτήκαμε την ισοφάριση 2-2 και κινδυνέψαμε να μείνουμε πίσω στο σκορ».

Αφού χαρακτήρισε «άθλο», δε, για τους παίκτες το να αγωνίζονται σε αγωνιστικούς χώρους, όπως αυτός των «Ζωσιμάδων», ο Παράσχος εντόπισε στην αμυντική βελτίωση της ομάδας του, τον λόγο που αυτή κατάφερε να νικήσει:

«Στο δεύτερο ημίχρονο και οι δύο ομάδες παρουσίασαν μια κόπωση. Εμείς είχαμε μια καλύτερη οργάνωση στον αμυντικό τομέα και διορθώσαμε τα λάθη που είχαμε κάνει στο α’ ημίχρονο. Από εκεί και πέρα, με μια στημένη φάση καταφέραμε και κερδίσαμε. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει ακόμα πάρα πολύ δρόμο μπροστά του και έτσι όπως ήρθαν και τα άλλα αποτελέσματα, μέχρι την τελευταία αγωνιστική θα κριθεί ποιος θα παραμείνει στην κατηγορία. Εύχομαι μέσα από την ψυχή μου στον ΠΑΣ να το καταφέρει».

ΠΑΟΚ και κάτω!

Αυτός ο ΠΑΟΚ «χτυπάει» και μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα. Νίκησε 2-1 τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό στην Τούμπα και μείωσε τη μεταξύ τους διαφορά στους 2β. Μεγάλο παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο με τους γηπεδούχους να προηγούνται με ένα εκπληκτικό γκολ του Γκαρσία (60΄), τον Σισέ να ισοφαρίζει στο 64’ και τον Μουσλίμοβιτς να δίνει τη μεγάλη νίκη στο 68’. Ατελείωτο γλέντι στην Τούμπα από 29.000 φιλάθλους.

Ξεκίνημα «φωτιά»

Ο δαιμονιώδης ρυθμός του πρώτου πενταλέπτου προδιέθετε ότι θα ακολουθούσε μια συναρπαστική αναμέτρηση, κάτι που τελικά δεν επιβεβαιώθηκε. Πάντως η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στον Παναθηναϊκό. Λίγα δευτερόλεπτα μετά το πρώτο σφύριγμα του Δαλούκα, ο Λέτο επιχείρησε να αιφνιάσει με ένα δυνατό σουτ από μακρινή απόσταση, αλλά η προσπάθειά του πέρασε πάνω από την αντίπαλη εστία. Ο ΠΑΟΚ «απάντησε» άμεσα. Ο Βιεϊρίνια ντρίπλαρε εξαιρετικά τον Σπυρόπουλο, εισέβαλλε στην περιοχή, το συρτό όμως σουτ που επιχείρησε έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Μέχρι το 17’, ο χρόνος κύλησε ανούσια, αλλά όχι ανιαρά, καθώς υπήρχαν αρκετές δυνατές μονομαχίες.

Χωρίς φρεσκάδα και τύχη

Τότε, έκαναν την εμφάνισή τους τα πρώτα αντικείμενα από την εξέδρα, με αποτέλεσμα να διακοπεί προσωρινά το παιχνίδι. Η παραίνεση του εκφωνητή του γηπέδου της Τούμπας να σταματήσει η «επίδειξη παιδείας» έπιασε τόπο και η δράση συνεχίστηκε μετά από δύο λεπτά. Η απουσία φρεσκάδας σε ό,τι αφορά τους «πράσινους», ήταν εμφανής και δικαιολογημένη, μια και μεσοβδόμαδα έδωσαν ένα επίσης δύσκολο ματς, με αντίπαλο τη Ρόμα (νίκη 3-2) για τη φάση των «32» του Europa League. Παρόλα αυτά, η μοναδική κλασική ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου καταγράφηκε υπέρ τους από τις στατιστικές υπηρεσίες. Το φάουλ του Καραγκούνη στο 25’ «σταμάτησε» στο δεξί δοκάρι της αντίπαλης εστίας.

Τον άφησε «άγαλμα» ο Γκαρσία!

Με το συγκεκριμένο τρόπο βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα ο ΠΑΟΚ. Στο 64’, ο Γκαρσία άνοιξε το σκορ, με εκτέλεση φάουλ από εξαιρετικά πλάγια θέση δεξιά. Μεγάλη συμβολή στην επίτευξη του γκολ φέρει η… τύχη και ο Τζόρβας, καθώς δεν εκτίμησε σωστά την πορεία της μπάλας. Βέβαια, οι γηπεδούχοι δεν χάρηκαν για πολύ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σισέ ισοφάρισε με κοντινή προβολή, δίνοντας τέλος στα πανυγήρια που είχαν αρχίσει στην Τούμπα. Αυτή η εξέλιξη θα ήταν το έναυσμα για την αντεπίθεση του Παναθηναϊκού, αν ο Μουσλίμοβιτς δεν έβαζε και πάλι μπροστά τον ΠΑΟΚ σε ρόλο οδηγού, στο 68’. Απ’ την βαθιά μπαλιά του Σορλέν, ο Βόσνιος επιθετικός βγήκε πρόσωπο με πρόσωπο με τον Τζόρβα νικώντας τον με πλασέ, «γράφοντας» το 2-1, που ήταν και το τελικό σκορ.

Σπουδαία νίκη για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος, που αποδεικνύει ότι θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος. Πλέον, βρίσκεται σε απόσταση βολής (μείον δύο βαθμούς) από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό και ισόβαθμος με τον Ολυμπιακό.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Γκαρσία, Εντίνιο, Σορλέν (88' Κριστιάνο), Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Ίβιτς, Σνάουτσνερ.

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Σαριέγκι, Καντέ, Σισέ, Λέτο (80' Νίνης), Σαλπιγγίδης, Σιμάο, Βύντρα, Καραγκούνης, Κατσουράνης (71' Χριστοδουλόπουλος), Σπυρόπουλος.

Το κλειδί των πλέι οφ

Με γκολ του Καφέ στο 47΄, η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τον Άρη στο ΟΑΚΑ και «κλείδωσε», όπως όλα δείχνουν, την τέταρτη θέση. Δύο μήνες αήττητη στη Σούπερ Λίγκα έκλεισε η « Ένωση», που έφτασε στην τρίτη συνεχόμενη νίκη για πρώτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα. Αρκετές ευκαιρίες για να πάρει κάτι καλύτερο έχασε ο Άρης.

Το ματς

Ο Άρης ήταν αυτός που μπήκε πιο ορεξάτος στο παιχνίδι, έχοντας την κατοχή της μπάλας στα πρώτα λεπτά, αλλά και δύο ευκαιρίες στο ενεργητικό του. Η ΑΕΚ σε πρώτη φάση δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των φιλοξενούμενων, όμως μετά το 25λεπτο ανέβηκε ο Σκόκο και πήρε τα ηνία. Οι Θεσσαλονικείς θα μπορούσαν ν’ ανοίξουν το σκορ με τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους στο 15΄, όμως ο Κόκε δεν κατάφερε δύο φορές στην ίδια φάση να βρει δίχτυα. Επιθετικά η «Ένωση» δεν είχε φανεί, όμως απ’ τη στιγμή που ο Νάτσο Σκόκο ζητούσε μπάλα και πήρε πρωτοβουλίες, ήταν εκείνη που θα μπορούσε να πετύχει κάποιο γκολ.

Δυστυχώς γι’ αυτήν όμως, το «καθαρό» μυαλό έλειψε απ’ τον Λεονάρντο, ο οποίος δεν πέτυχε ένα θεωρητικά εύκολο γκολ στο 35΄. Μέχρι το ημίχρονο η άνοδος των γηπεδούχων δεν καρποφόρησε, με αποτέλεσμα να παραμείνει το 0-0, σ’ ένα 45λεπτο με λίγες φάσεις.

Σαφώς καλύτερη ήταν η εικόνα του αγώνα στο δεύτερο μέρος, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν ευκαιρίες και την μπάλα να πηγαίνει από περιοχή σε περιοχή. Σ’ αυτό συνέβαλε και το γρήγορο γκολ της ΑΕΚ με την κεφαλιά του Καφέ στο 47΄. Το ματς από εκείνο το σημείο άνοιξε και θα μπορούσε να γίνει και το 2-0, αλλά και να ισοφαρίσει ο Άρης. Ο Λεονάρντο σπατάλησε μία ακόμα ευκαιρία για τον «Δικέφαλο», δείχνοντας πως ήθελε το γκολ, αλλά δεν μπορεί να βοηθήσει παραπάνω και γι’ αυτό άλλωστε αντικαταστάθηκε απ’ τον Μαντούκα. Το συγκρότημα του Κούπερ προσπαθούσε ν’ αντιδράσει και στο 61΄ λίγο έλειψε να κάνει το 1-1 με τον Νέτο.

Ο Κόκε έδειχνε πως δεν μπορούσε να συνεχίσει και ο τεχνικός των φιλοξενούμενων πέρασε τον φρέσκο Αραβίδη. Μπορεί ο Άρης να πίεζε, αλλά την ύστατη ώρα δεν είχε ουσία και έτσι πετούσε στον «καιάδα» τις ευκαιρίες του, αδικώντας την προσπάθειά του.

Η οπισθοχώρηση των παικτών του Μπάγεβιτς στα τελευταία λεπτά δεν επέφερε κάποια δυσάρεστη έκπληξη γι’ αυτούς, με αποτέλεσμα να έρθει μια σπουδαία νίκη, που ήταν η τρίτη συνεχόμενη στο πρωτάθλημα. Αναμφίβολα, εκείνος που την πήρε απ’ το χέρι ήταν για μία ακόμα φορά ο Νάτσο Σκόκο.

Το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις

ΑΕΚ (Μπάγεβιτς): Σάχα, Αραούχο, Μαϊστόροβιτς, Άλβες, Γεωργέας, Καφές, Γιάχιτς, Λεονάρντο (67΄ Μαντούκα), Σκόκο, Τζεμπούρ (89΄ Μάκος), Μπλάνκο.

ΑΡΗΣ (Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Αράνο, Ρονάλντο, Ναφτί, Κάλβο, Φερνάντες, Κόκε (77΄ Αραβίδης), Αντού (46΄ Μεριέμ), Τζόνσον, Νασούτι.

Ουζουνίδης: «Ώρα για αποφάσεις»

Προβληματισμένος από την ήττα της Λάρισας στο πρωτάθλημα από τον Πανθρακικό εμφανίστηκε ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ενδεικτικό ήταν το γεγονός πως αρνήθηκε να του τεθούν ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους και απλώς ανέλυσε την εικόνα του αγώνα:

«Είναι ένα πολύ άσχημο αποτέλεσμα για εμάς. Θέλαμε πολύ το παιχνίδι, αλλά δυστυχώς παρουσιαστήκαμε πολύ νευρικοί και είχαμε μία άσχημα εικόνα. Παρόλα αυτά είχαμε την ευκαιρία να ανοίξουμε το σκορ με το πέναλτι, αλλά μετά βγήκαμε εντελώς εκτός ρυθμού και ουσιαστικά ήταν σαν να τελείωσε εκεί το παιχνίδι», τόνισε ο τεχνικός της Λάρισας.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης στη συνέχεια στάθηκε στον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αντιδράσει η ομάδα του: «Είναι μια πολύ κακή στιγμή για την ομάδα μετά τη νίκη επί της Ξάνθης και αυτό που πρέπει να γίνει είναι να ηρεμήσουμε και να πάρουμε κάποιες αποφάσεις, ώστε με αυτόν τον τρόπο να τη βοηθήσουμε Αυτό είναι το πιο σημαντικό, δεν έχει να κάνει με τα πρόσωπα. Προτεραιότητα είναι πως θα βοηθηθεί η ομάδα.

Ο κόσμος είναι δυσαρεστημένος και έχει απόλυτα δίκαιο διότι περίμενε πολλά περισσότερα και δεν καταφέραμε να ανταποκριθούμε. Είχαμε τη δυνατότητα να την κάνουμε πιο εύκολη την θέση μας, εάν κερδίζαμε και δυστυχώς την κάναμε πιο δύσκολη. Τόσο λόγω των παιχνιδιών που απομένουν αλλά και της μεγάλης ψυχολογικής πίεσης που υπάρχει», κατέληξε…

ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΔΥΝΑΜΟ ΑΙΓΑΛΕΩ 0-1 !!!!!

Πραγματοποιώντας τη χειρότερη φετεινή του εμφάνιση ο ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ηττήθηκε από το ΑΙΓΑΛΕΩ που είναι τελευταίο στη βαθμολογία και τώρα πλέον μπαίνει για τα καλά σε περιπέτειες αφού έχει συγκάτοικο στην κορυφή τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ και ο τρίτος στη βαθμολογία ΟΦΗ πλησίασε στους έξι βαθμούς.
Πραγματικά τάσεις αυτοκτονίας δείχνει ο ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ τον τελευταίο καιρό με αποκορύφωμα το σημερινό ''στραπάτσο'' που μας θύμισε παλαιότερες ήττες με ΚΑΒΑΛΑ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, κλπ...
Μια ομάδα ''άψυχη'', χωρίς τσαγανό, με ποδοσφαιριστές ''περιπατητές'' έχασε από μια ομάδα που ακόμα δεν έχει πιστέψει ότι κέρδισε!!!!
Η μεγαλύτερη έκπληξη στο φετινό Πρωτάθλημα της Β' Εθνικής σημειώθηκε στην Κέρκυρα. Το τελευταίο της κατάταξης Αιγάλεω, επιβλήθηκε 1-0 της πρωτοπόρου Κέρκυρας, την οποία υποχρέωσε στην πρώτη της εντός έδρας ήττα μετά από εννέα νίκες και μία ισοπαλία.

Οι Αιγαλεώτες κατάφεραν να αιφνιδιάσουν την Κέρκυρα και στο 13' άνοιξαν το σκορ με σουτ του Σκάρου, που αξιοποίησε την πάσα του Μάρκοβιτς. Το γκολ αυτό έβγαλε τους νησιώτες από το ρυθμό τους και παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν, δεν κατάφεραν να βρουν τον τρόπο για να φτάσουν στην ισοφάριση.

Ο ΑΟΚ άσκησε πίεση και στην επανάληψη αναζητώντας, έστω, την ισοφάριση αλλά το Αιγάλεω κρατούσε το μηδέν στην άμυνα. Τα πράγματα, όμως, έγιναν πιο δύσκολα για το "Σίτι" στο 77' οπότε και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Παυλίδη.

Εντούτοις, οι φιλοξενούμενοι κράτησαν το υπέρ τους αποτέλεσμα μέχρι το τέλος της συνάντησης και πανηγύρισαν τη σπουδαία νίκη.

Δ' ΕΘΝΙΚΗ 5ος -Αποτελέσματα


                    Αποτελέσματα

Απόλλων Πάργας-Τηλυκράτης Λευκάδας

      1-0
Αραχθος Παχυκαλάμου-Προοδευτική Περάματος
1-2
Βολίς-Μεσολόγγι
1-1
Σκουφάς Κομποτίου-Πρέβεζα
0-1
Ανατολή-Θεσπρωτός
1-0
Απόλλων Ευπαλίου-Λευκίμη
6-1
Αστήρ Ρόκας-Ελαιόφυτο
2-0
Οδυσσέας ΕΑΣ-Αναγέννηση ¶ρτας
1-2
Σούλι Παραμυθιάς-Ναυπακτιακός Αστέρας
0-0

Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ Βαθμολογία

Βαθμολογία
Θέση Ομάδα Αγ Βαθμοί Σύνολο Εντός Εκτός
N-I-H Γκολ N-I-H Γκολ N-I-H Γκολ


1
Ναυπακτιακός Αστέρας

22


52


16-4-2


41-12


9-1-1


23-3


7-3-1


18-9


2
Πρέβεζα

22


44


12-8-2


27-16


5-5-1


11-8


7-3-1


16-8


3
Θεσπρωτός

22


43


13-4-5


36-18


9-1-1


23-6


4-3-4


13-12


4
Τηλυκράτης Λευκάδας

22


40


12-4-6


33-16


8-0-3


23-7


4-4-3


10-9


5
Σκουφάς Κομποτίου

22


39


12-3-7


30-20


8-1-3


17-8


4-2-4


13-12


6
Απόλλων Πάργας

22


35


10-5-7


20-19


6-3-2


14-9


4-2-5


6-10


7
Βολίς

22


34


9-7-6


31-17


5-3-4


20-12


4-4-2


11-5


8
Σούλι Παραμυθιάς

22


34


10-4-8


22-31


7-3-1


16-8


3-1-7


6-23


9
Μεσολόγγι

22


33


9-6-7


33-20


6-3-2


24-10


3-3-5


9-10


10
Αστήρ Ρόκας

22


32


9-5-8


25-20


8-2-1


17-4


1-3-7


8-16


11
Οδυσσέας ΕΑΣ

22


29


8-5-9


26-23


5-3-3


12-8


3-2-6


14-15


12
Ελαιόφυτο

22


25


7-4-11


23-26


4-2-4


12-9


3-2-7


11-17


13
Αραχθος Παχυκαλάμου

22


25


6-7-9


27-32


5-3-4


19-14


1-4-5


8-18


14
Αναγέννηση ¶ρτας

22


23


6-5-11


19-30


4-3-4


11-10


2-2-7


8-20


15
Ανατολή

22


22


5-7-10


18-31


4-5-2


10-9


1-2-8


8-22


16
Απόλλων Ευπαλίου

22


20


6-2-14


28-36


4-1-6


17-16


2-1-8


11-20


17
Προοδευτική Περάματος

22


16


3-7-12


18-34


1-4-5


13-14


2-3-7


5-20


18
Λευκίμη

22


4


1-1-20


15-71


1-1-8


10-25


0-0-12


5-46

Β' ΕΘΝΙΚΗ: ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Βαθμολογία
Θέση Ομάδα Αγ Βαθμοί Σύνολο Εντός Εκτός
N-I-H Γκολ N-I-H Γκολ N-I-H Γκολ


1
Ολυμπιακός Βόλου

22


45


14-3-5


41-23


9-0-3


24-10


5-3-2


17-13


2
Κέρκυρα

22


45


13-6-3


34-16


9-1-1


21-6


4-5-2


13-10


3
ΟΦΗ

22


39


11-6-5


29-22


6-3-2


16-8


5-3-3


13-14


4
Εθνικός Πειραιώς

21


32


9-5-7


25-18


5-3-3


15-8


4-2-4


10-10


5
Εθνικός Αστέρας

21


31


8-7-6


29-24


4-3-3


13-10


4-4-3


16-14


6
Παναιτωλικός

22


31


8-7-7


27-25


6-4-1


16-7


2-3-6


11-18


7
Πιερικός

22


30


7-9-6


31-25


5-3-4


19-13


2-6-2


12-12


8
Αγροτικός Αστέρας

22


29


6-11-5


21-18


5-4-2


13-8


1-7-3


8-10


9
Διαγόρας Ρόδου

21


29


8-5-8


28-26


5-2-3


17-11


3-3-5


11-15


10
Δόξα Δράμας

22


28


7-7-8


26-33


4-4-3


17-15


3-3-5


9-18


11
Ρόδος

22


26


7-5-10


22-26


6-2-3


18-12


1-3-7


4-14


12
Θρασύβουλος Φυλής

22


25


5-10-7


29-30


3-6-1


13-9


2-4-6


16-21


13
Ηλιούπολη

22


25


5-10-7


18-22


4-5-3


13-13


1-5-4


5-9


14
Αναγέννηση Καρδίτσας

22


25


6-7-9


18-23


4-5-1


11-6


2-2-8


7-17


15
Πανσερραϊκός

21


25


6-7-8


21-28


2-4-5


10-14


4-3-3


11-14


16
Ιωνικός

22


23


5-8-9


18-28


4-6-1


11-8


1-2-8


7-20


17
Καλαμάτα

22


21


4-9-9


14-24


4-5-2


9-7


0-4-7


5-17


18
Ηλυσιακός

22


16


4-4-14


14-34


2-3-5


9-15


2-1-9


5-19
Αποτελέσματα


Ηλιούπολη-Θρασύβουλος Φυλής


2-2


ΟΦΗ-Ρόδος


3-0


Πιερικός-Ιωνικός


3-0


Παναιτωλικός-Αναγέννηση Καρδίτσας


1-0


Αγροτικός Αστέρας-Καλαμάτα


2-2


Ολυμπιακός Βόλου-Δόξα Δράμας


4-0


Κέρκυρα-Ηλυσιακός


0-1

Β’ Εθνική: Έπιασε κορυφή ο Ολυμπιακός

Η Κέρκυρα γνώρισε την ήττα- σοκ (1-0) από το Αιγάλεω , γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός Βόλου, που επικράτησε εύκολα 4-0 της Δόξα Δράμας και έπιασε στην κορυφή τους Φαίακες, με τις δύο ομάδες να έχουν από 45 βαθμούς. Συνεχίζει την ανοδική πορεία ο ΟΦΗ που πανηγύρισε σήμερα την τρίτη του σερί νίκη.

Η εικόνα της 22ης αγωνιστικής

Αυτοκτόνησε η Κέρκυρα, κορυφή ο Ολυμπιακός! Οι Φαίακες γνώρισαν την ήττα-σοκ στην έδρας τους από το Αιγάλεω και πλέον δεν… απολαμβάνουν τη μοναξιά της κορυφής, στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Συνεχίζει να απογοητεύει η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ, αφού στις τελευταίες δύο αγωνιστικές μετρά ισάριθμες ήττες.

Ο Ολυμπιακός, εκμεταλλεύτηκε με το καλύτερο τρόπο το δώρο της Κέρκυρας, και μετά το σημερινό άνετο 4-0 επί της Δόξα Δράμας στο Βόλο, βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας (μαζί με Κέρκυρα). Εκπληκτικοί οι «ερυθρόλευκοι» που πανηγύρισαν την τέταρτη τους σερί νίκη και, πλέον,

Συνεχίζει την ανοδική πορεία ο ΟΦΗ. Οι Κρητικοί με πρωταγωνιστή τον Ανέστη Αγρίτη, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ (28’, 52’), επικράτησαν εύκολα 3-0 της Ρόδου στο «Θ. Βαρδινογιάννης» και παρέμειναν σταθερά στην τρίτη θέση.

Στα άλλα ματς της ημέρας, ο Πιερικός επιβλήθηκε 3-0 του Ιωνικού στην Κατερίνη, ενώ δεν ανέδειξαν νικητή οι αναμετρήσεις: Ηλιούπολη-Θρασύβουλος (2-2) και Αγροτικός Αστέρας-Καλαμάτα (2-2).


Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής στη Β’ Εθνική:

Σάββατο 20-2-2010

Παναιτωλικός – Αναγέννηση Καρδίτσας 1-0
(55’ Μπαϊκαρά)

Κυριακή 20-2-2010 (Β' Ημίχρονο)

Ολυμπιακός Βόλου-Δόξα Δράμας 4-0
(9', 11' Αμπράμοβιτς, 48' Λιαπάκης, 55' Σολάκης)

Αγροτικός Αστέρας-Καλαμάτα 2-2
(81' πεν. Μπλαζέφσκι, 86' Κούτσης/ 77' Κουτσοσπύρος, 84' Τσιμικλής)

Πιερικός-Ιωνικός 3-0
(39' Μαρτίνεζ, 58' Φρέντερικς, 84' Γκουγκουλιάς)

Ηλιούπολη-Θρασύβουλος 2-2
(3' Καμπάς, 39' Παραράς/ 8' Καραμαλίκης, 80' Αλεξάντροβιτς)

ΟΦΗ-Ρόδος 3-0
(28', 52' Αγρίτης, 43' Κιάσσος)

Κέρκυρα-Αιγάλεω 0-1
(13' Σκάρος)

Δευτέρα 22-2-2010

Διαγόρας – Πανσερραϊκος (18:00)
Εθνικός Αστέρας – Εθνικός (19:00)

ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος 2-3

«Ανάσταση» για τον Πανιώνιο, που «απέδρασε» με μεγάλο διπλό 3-2 από τα Γιάννενα επί του ΠΑΣ και θυμήθηκε τη γεύση της νίκης μετά από εννέα ολόκληρες αγωνιστικές.

Μια κεφαλιά του Μανιάτη στο 85’ έσπασε την «κατάρα» των Νεοσμυρνιωτών, οι οποίοι -παρόλο που προηγήθηκαν 2-0 στο εικοσάλεπτο (8’ Τσότσαλιτς, 18’ Ριέρα), είδαν τον ΠΑΣ να τους απειλεί με μια μεγάλη ανάτροπή (30’ Μενδρινός, 43’ πεν. Σαϊτιώτης).

Προσβολή για το ποδόσφαιρο,για μία ακόμη φορά,ο αγωνιστικός χώρος στους «Ζωσιμάδες».

Χορός στη λάσπη

Με ανάμεικτα συναισθήματα βρήκε τους θεατές, η λήξη του πρώτου 45λεπτου στα Γιάννενα.Ο ενθουσιασμός από το -ασυνήθιστα καλό για Ελλάδα- θέαμα που παρακολούθησαν, είχε δώσει τη θέση του σε ένα προβληματισμό: Αν σε ένα τέτοιο… περιβόλι (ο χαρακτηρισμός γήπεδο έχει αφαιρεθεί προ πολλού από τους «Ζωσιμάδες) οι δύο ομάδες προσέφεραν τέτοια πανδαισία -τέσσερα γκολ, ένα δοκάρι και πλήθος χαμένων ευκαιριών- τι θα γινόταν αν αγωνίζονταν σε ένα απλά υποφερτό αγωνιστικό χώρο;

Στο καλύτερο ίσως ημίχρονο της φετινής Superleague, οι δύο αντίπαλοι «μοίρασαν» ακριβώς στη μέση γκολ και εντυπώσεις. Πεισμωμένος λες από την κακοδαιμονία του, ο Πανιώνιος μπήκε φουριόζος και πριν συμπληρωθεί το εικοσάλεπτο, είχε αφήσει «κάγκελο» παίκτες και φιλάθλους του ΠΑΣ. Ο Τσότσαλιτς εκμεταλλεύτηκε την κακή έξοδο του Ελευθερόπουλου, ο Ριέρα την εξαιρετική μπαλιά του Μανιάτη και οι «κυανέρυθροι» πετύχαιναν τον απόλυτο αιφνιδιασμό (0-2).

Όποιος πίστεψε, όμως, ότι ο ΠΑΣ θα παραδινόταν μετά την «ψυχρολουσία», δε χρειάστηκε να περάσουν παρά λίγα δευτερόλεπτα για να καταλάβει ότι έκανε λάθος. Οι παίκτες του Αναστόπουλου προειδοποίησαν ότι δεν θα «καταθέσουν τα όπλα» με το δοκάρι του Κανακούδη στο 20’ και δέκα λεπτά αργότερα, το ωραίο σουτ του Μενδρινού τους έβαζε ξανά στο παιχνίδι. Έμελλε, δε, να επιστρέψουν για τα καλά σε αυτό λίγο πριν τη λήξη. Ο Ανδριόλας «γκρέμισε» τον Μπακαγιόκο, ο Σαϊτιώτης δεν έχασε την ευκαιρία και από τα έντεκα μέτρα, «γκρέμισε» με τη σειρά του το προβάδισμα των φιλοξενούμενων.

Έλυσε τα… μάγια ο αρχηγός

Αν το πρώτο ημίχρονο, όμως, εξελίχθηκε σε «όνειρο» για τους θεατές, το δεύτερο τους έκανε να προβληματίζονται αν παρακολουθούν το ίδιο παιχνίδι. Η κατακόρυφη πτώση του ρυθμού, η μετατροπή του αγωνιστικού χώρου σε ακόμα χειρότερο βούρκο (ναι, γινόταν…) και η επιφυλακτικότητα που σκέπαζε όλο και περισσότερο τις προσπάθειες των δύο ομάδων, είχε ως αποτέλεσμα οι επικίνδυνες φάσεις να μετατραπούν σε είδος υπό εξαφάνιση.

Ενώ, όμως, το παιχνίδι φαίνονταν να οδηγείται σε μια ισοπαλία -που δε βόλευε μεν, αλλά και δεν καταδίκαζε κανένα- ήρθε ο Γιάννης Μανιάτης να πάρει πάνω του την κατάσταση. Ο αρχηγός του Πανιωνίου νίκησε τους πάντες στον αέρα, μετά την ωραία εκτέλεση φάουλ του Τζαβέλλα και με την ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και την «κατάρα» των εννέα αγώνων χωρίς νίκη στα σκουπίδια.

Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα (Νίκος Αναστόπουλος): Ελευθερόπουλος, Ντάσιος (58’ Καζναφέρης), Κανακούδης, Κούσας, Κώτσιος (68’ λ.τ. Τζάνης), Ανδράλας, Ρόβας, Μενδρινός, Σίσιτς, Σαϊτιώτης (78’ Ντιμπαλά), Μπακαγιόκο

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Ανδριόλας, Μανιάτης, Γιόνσον, Όμο (81’ Κοντοές), Σκούφαλης (69’ Μπουβάλ), Ριέρα, Κουμόρτζι, Κούκετς (56’ Γουνδουλάκης), Σιόβας, Τσότσαλιτς, Τζαβέλλας

Λάρισα- Πανθρακικός 0-2

Με "στυγνό εκτελεστή" τον νεαρό Στιβ Μπέλεκ, ο Πανθρακικός επικράτησε της Λάρισας 2-0 μέσα στο «Αλκαζάρ», για τη 23η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Ο 17χρονος «δήμιος» των «βυσσινί» πέτυχε και τα δύο γκολ των φιλοξενούμενων, υποχρεώνοντας την ομάδα του Κάμπου σε ήττα, σε ένα από τα κρισιμότερα ματς της χρονιάς.

Στην πιο «επικίνδυνη» ομάδα της Σούπερ Λίγκας ανακηρύσσεται ο Πανθρακικός, ο οποίος χωρίς να έχει να χάσει τίποτα, επιδιώκει σε κάθε ματς να παίξει ποδόσφαιρο και ανταμείβεται. Η Λάρισα «πνίγηκε» σε μία… θάλασσα από άγχος και αφού δεν κατάφερε να σκοράρει με εκτέλεση πέναλτι του Κουζέν στο 49’(απέκρουσε ο Ρόκα), το πλήρωσε… Ο Παπουλής σέρβιρε και ο Μπέλεκ σκόραρε τόσο στο 75’, ανοίγοντας το σκορ, όσο και στο 77’, ολοκληρώνοντας το «έγκλημα».

Άγχος και ουσία....μηδέν!

Ο Πανθρακικός είναι καταδικασμένος και αυτό δεν αποτελεί μυστικό. Όσοι όμως τον υποτίμησαν, όπως η Ξάνθη, ο Εργοτέλης και ο Άρης, το πλήρωσαν με το χειρότερο τρόπο. Η Λάρισα, με την παρουσία της στα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα, δεν προστίθεται στη συγκεκριμένη λίστα. Aντιθέτως, oι «βυσινί» υπερτίμησαν την ομάδα της Θράκης και αυτό τους πρόσθεσε άγχος και νευρικότητα.

Η ανάγκη για το «τρίποντο» και η κρισιμότητα του αγώνα «έκοψε» τα πόδια των παικτών της ομάδας του Κάμπου, οι οποίοι είχαν την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο, είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά όλα αυτά είναι ανούσια επειδή δεν μπόρεσαν να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Ρόκα.

Μία από τις ελάχιστες φορές που απείλησαν με αξιώσεις τον Πανθρακικό στο πρώτο ημίχρονο ήταν με τον Φλάβιο στο 7’, αλλά ο Ρόκα του είπε "όχι". Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε στο 10’, όταν ο Μπέλεκ επιχείρησε να ντριμπλάρει τον Βιέρα, αλλά άνοιξε πολύ την μπάλα. Στα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι απείλησαν με μακρινά σουτ(Μετίν 11’, Μπλάζεκ 32’). Ο Πανθρακικός από το 35’ μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες, χωρίς όμως να γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνος.

Ο 17χρονος εκτελεστής τής έκανε τη ζημιά

Η εικόνα του αγώνα στο πρώτο μέρος είχε φέρει νευρικότητα στις εξέδρες του «Αλκαζάρ» αλλά και στους παίκτες που είχε παρατάξει στον αγωνιστικό χώρο ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Στο 49’ όλοι στο «Αλκαζάρ» πίστεψαν ότι η παράταση στην αγωνία θα λάμβανε τέλος, αλλά αδίκως.

Ο Κουζέν ανατράπηκε από τον Ρόκα στην περιοχή και ο διαιτητής καταλόγισε την εσχάτη των ποινών. Ο ίδιος παίκτης ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα της ομάδας της Θράκης, ο οποίος έπεσε στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε την μπάλα.

Το χαμένο πέναλτι ήταν το κερασάκι στην τούρτα, αφού «έκοψε» τα πόδια των «βυσσινί» και τους προσέθεσε διπλάσιο άγχος από πριν. Ρισκάροντας λοιπόν προκειμένου να σκοράρουν, άφησαν διαδρόμους στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι τους εκμεταλλευτήκαν με τον καλύτερο τρόπο.

Στο 75’, σε μια αντεπίθεση της ομάδας του Παύλου Δερμιτζάκη, ο Παπουλής πρόλαβε στην έξοδο τον Βιέρα και «έστρωσε» στον Μπέλεκ, που προ κενής εστίας ήταν αδύνατο να αστοχήσει. Δύο λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι με τους ίδιους πρωταγωνιστές διπλασίασαν τα τέρματά τους. Με ψυχραιμία έμπειρου εκτελεστή, ο 17χρονος Μπέλεκ νίκησε για δεύτερη φορά τον Βιέρα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με σουτ από το ύψος του πέναλτι.

«Είναι πολυτέλεια για την Ελλάδα αυτός ο παίκτης», δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο Παύλος Δερμιτζάκης για τον νεαρό φορ που κατά την αλλαγή του στο 89’ χειροκροτήθηκε από τους οπαδούς της Λάρισας. Μέσω έντονων αποδοκιμασιών αποχώρησαν από το γήπεδο τόσο οι παίκτες των «βυσσινί» όσο και το προπονητικό τιμ της ομάδας του Κάμπου.

Δείτε εδώ το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις:

Λάρισα (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιέρα, Νταμπίζας, Κουζέν, Μετίν, Ραντοσάβλιεβιτς, Φλάβιο (65'Τουάμα), Βελάσκο, Σκάτσελ (56'Ζέσους), Μελίσσης, Κατσιαρός, Μπλάζεκ (73'Πούρι)

Πανθρακικός (Παύλος Δερμιτζάκης): Ρόκα, Αργυρίου, Σακελλαρίου (60'Κανωτίδης), Ματεντζίδης, Ιασωνίδης, Λόπεζ, Άλβες, Ρομπέρ, Παπουλής (81'Ασρενίγιεβιτς), Καζάκης, Μπέλεκ (90'Ολίσε)

Κέρκυρα-Αιγάλεω

ΚέρκυραΑιγάλεω
Πρωτάθλημα 22η αγωνιστική
Εθνικό Στάδιο Κέρκυρας
Κυριακή, 21/02/2010
Ώρα : 15.00

Ευκαιρία να ξεφύγει!

Τη νίκη με την οποία θα φτάσει πιο κοντά στο φετινό πρωτάθλημα θέλει απόψε (19:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 – Novasports 1) ο Παναθηναϊκός κόντρα στον ΠΑΟΚ. Οι «πράσινοι» θέλουν να εκμεταλλευτούν την ισοπαλία του Ολυμπιακού στην έδρα του Εργοτέλη και να βάλουν τέλος στα όποια όνειρα έχουν στον «Δικεφάλου» για την κατάκτηση του τίτλου. Αν το «τριφύλλι» φύγει με το διπλό από την Τούμπα, τότε θα αυξήσει τη διαφορά από τους Πειραιώτες στους πέντε βαθμούς και παράλληλα θα απομακρύνει από τη μάχη και τους Θεσσαλονικείς. Αντίθετα, ενδεχόμενη ήττα θα βάλει στο κόπλο τόσο τον Ολυμπιακό, όσο και τον ΠΑΟΚ, που θα πλησιάσουν στο -2.

Ο Νίκος Νιόπλιας, κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης, επέστησε την προσοχή των παικτών του στο αποψινό ματς: «Ολα εξαρτώνται από εμάς. Είναι δύσκολο παιχνίδι σε μία καυτή έδρα, αλλά δεν πρέπει να επηρεαστούμε. Να μπούμε δυνατά, αποφασισμένοι και να δείξουμε σε όλους ότι εμείς είμαστε οι καλύτεροι και το φαβορί για τον τίτλο».

Ο 45χρονος προπονητής θα χρησιμοποιήσει την ίδια ενδεκάδα με το παιχνίδι με τη Ρόμα, μόνο που αντί του Νίνη θα παίξει ο Σαλπιγγίδης. Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Τζόρβας, ο οποίος θα έχει μπροστά του τους Βύντρα, Σαριέγκι, Καντέ και Σπυρόπουλο. Την τριπλέτα στο χώρο της μεσαίας γραμμής θα αποτελέσουν ο Κατσουράνης, ο Σιμάο και ο Καραγκούνης. Ως δεξί εξτρέμ θα αγωνιστεί ο Σαλπιγγίδης, αριστερό θα είναι ο Λέτο και στην κορυφή της επίθεσης θα παίξει ο Σισέ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γκαλίνοβιτς, Νίνης, Χριστοδουλόπουλος, Μπιέρσμιρ, Δάρλας, Κλέιτον, Μαρίνος και Πετρόπουλος. Εκτός έμειναν οι Ζιλμπέρτο Σίλβα (δίνει μάχη για να προλάβει τον επαναληπτικό με τη Ρόμα), Σεϊταρίδης, Καρνέζης, Ρουκάβινα (δεν είναι απόλυτα έτοιμος), Γκάμπριελ και Μαχλέλης (που έπαιξε χθες στη Σουρωτή με την Golden Team κόντρα στους Νέους του ΠΑΟΚ).

Σιμάο: «Θέλω να γίνω πρωταθλητής»!

Την επιθυμία να γίνει πρωταθλητής με τον Παναθηναϊκό εξέφρασε ο Σιμάο Μάτε Ζούνιορ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Novasports. Ο Αφρικανός μέσος τόνισε ότι προτεραιότητα για τους «πράσινους» αποτελεί η κατάκτηση του φετινού τίτλου και στη συνέχεια θα κοιτάξουν τους άλλους στόχους τους.

«Ο ΠΑΟΚ είναι καλή ομάδα με καλούς παίκτες. Δεν θυμάμαι πόσα ματς έχω παίξει με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ τα τελευταία τρία χρόνια. Πρέπει, όπως και να έχει, να πάρουμε αποτέλεσμα. Δεν θα είναι εύκολο, διότι θα είναι γεμάτο το γήπεδό του. Ελπίζω να καταφέρουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Δεν με εκπλήσσει επίσης που ο ΠΑΟΚ είναι σε καλή θέση βαθμολογικά. Εγώ, όμως, ελπίζω να αυξήσουμε τη διαφορά. Να κρατήσουμε το μηδέν πίσω και να σκοράρουμε. Εχουμε ξεχάσει την Καβάλα. Γυρίζουμε τον διακόπτη και πρέπει να τα δώσουμε όλα για τους τρεις βαθμούς», δήλωσε αρχικά ο 22χρονος παίκτης.

Στη συνέχεια, ο Σιμάο μίλησε για όσα ακολούθησαν μετά την Καβάλα και τη μάχη στο πρωτάθλημα: «Είμαστε οικογένεια, ομάδα όπως πάντα. Ο μόνος τρόπος για να ξεχάσεις τα δύσκολα είναι να δουλέψεις. Τώρα όλοι ξεχνάμε την Καβάλα, διότι έχουμε προτεραιότητα τον τίτλο. Δεν ξεχνάμε τους άλλους στόχους. Θέλουμε το νταμπλ και να δούμε πού θα φτάσουμε στο Γιουρόπα Λιγκ. Στο πρωτάθλημα έχουμε ακόμα οκτώ ματς και θέλω να τα πάρουμε όλα. Δεν ξέρω με πόση διαφορά θα είμαστε πρωταθλητές, θέλω απλώς να γίνω πρωταθλητής».

Καταλήγοντας, ο διεθνής άσος αναφέρθηκε στον πρόεδρο Νικόλα Πατέρα, το τεχνικό επιτελείο της ομάδας και τον διευθυντή ποδοσφαίρου Κώστα Αντωνίου: «Ο πρόεδρος, οι προπονητές, ο τεχνικός διευθυντής, όλοι είναι σαν πατέρες μας. Μας βοηθούν και χρειαζόμαστε την υποστήριξή τους. Αυτό που έκαναν στην Παιανία με τη συζήτηση ήταν καλό για εμάς, για να σκεφτούμε πως δεν τελείωσε τίποτα επειδή χάσαμε μια μάχη και όχι τον πόλεμο».

* Περισσότεροι από 4.000 φίλοι του Παναθηναϊκού θα βρεθούν στις εξέδρες του «Ολίμπικο» το βράδυ της Πέμπτης, στον επαναληπτικό του 3-2 του ΟΑΚΑ, με τη Ρόμα. Έπειτα από συνεννόηση των δύο συλλόγων, οι «πράσινοι» εξασφάλισαν 1.000 επιπλέον εισιτήρια.

ΠΑΣ Γιάννινα: Εκτός ο Μαϊστόροβιτς στο ματς της χρονιάς

Κομβικής σημασίας είναι το εντός έδρας παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Πανιώνιο καθώς σε περίπτωση που δεν έρθουν οι τρεις βαθμοί για την ομάδα της Ηπείρου, το θέμα της παραμονής στην κατηγορία δυσκολεύει ακόμα περισσότερο. Ο Νίκος Αναστόπουλος είδε τους Μαϊστόροβιτς και Μιχαλόπουλο να μην μπορούν να συμμετάσχουν στην προπόνηση και έτσι τέθηκαν εκτός από τον αγώνα της Κυριακής με τους «κυανέρυθρους».

Το ενθαρρυντικό για την ομάδα των Ιωαννίνων είναι ότι ο κόσμος αναμένεται να δώσει και πάλι βροντερό παρών στους Ζωσιμάδες και θα βοηθήσει τους γηπεδούχους να πάρουν το «τρίποντο» που είναι πολύτιμο για την υπόθεση παραμονή. Όλα δείχνουν ότι στο γήπεδο δεν θα πέφτει καρφίτσα, κάτι που χαροποιεί ιδιαίτερα τον Νίκο Αναστόπουλο. Ο Έλληνας τεχνικός μάλιστα, ανακοίνωσε μετά το τέλος της προπόνησης και την αποστολή της ομάδας για τον αγώνα με τον Πανιώνιο. Οι παίκτες που επέλεξε είναι οι εξής: Ελευθερόπουλος, Σικαλιάς, Ντάσιος, Κώτσιος, Κούσας, Βάντερσον, Σενόνε, Ανδράλας, Σίσιτς, Μενδρινός, Ρόβας, Μπουχάν, Τζάνης, Ντιμπαλά, Σαϊτιώτης, Κοντογουλίδης, Καζναφέρης, Κανακούδης, Μπακαγιόκο.

Θα μιλήσει η Τούμπα!

Την ευκαιρία να έρθει πιο κοντά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας έχει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος υποδέχεται απόψε (19:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 – Novasports 1) τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα. Αν ο «Δικέφαλος» νικήσει, τότε θα μειώσει στους δύο βαθμούς τη διαφορά του από την κορυφή και θα ξαναπιάσει στη δεύτερη θέση τον Ολυμπιακό, ο οποίος ήρθε ισόπαλος (1-1) στην έδρα του Εργοτέλη. Εχουν περάσει πολλά χρόνια από την τελευταία φορά που οι Θεσσαλονικείς διεκδικούσαν με αξιώσεις τον τίτλο και οι οπαδοί τους, οι οποίοι αναμένεται να γεμίσουν το γήπεδο της Τούμπας, ελπίζουν να ζήσουν απόψε μεγάλες στιγμές.

Στη διάθεση του Φερνάντο Σάντος βρίσκεται ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, ο οποίος ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στο γόνατο, και διεκδικεί μία θέση στην αρχική σύνθεση των «ασπρόμαυρων». Ο Πορτογάλος τεχνικός προτίθεται να παρατάξει με 4-2-3-1 τον ΠΑΟΚ και στην κορυφή της επίθεσης ενδέχεται να παίξει ο Εντίνιο (όπως στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη).

Συγκεκριμένα, ο 56χρονος προπονητής θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Χαλκιά και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Σνάουτσνερ, Κοντρέρας, Μαλεζά και Λίνο. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Γκαρσία και ο Σορλέν, έχοντας στα πλάγια τους Βιεϊρίνια (δεξιά) και Κριστιάνο (αριστερά). Πιο μπροστά θα παίξει ο Ίβιτς, ενώ μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Εντίνιο (ή ο Μουσλίμοβιτς).

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κρέσιτς, Μουν, Τσιρίλο, Φωτάκης, Μουσλίμοβιτς, Κουτσιανικούλης και Παπάζογλου. Εκτός έμειναν οι τιμωρημένοι Αραμπατζής, Βιτόλο, ο τραυματίας Σαβίνι, ο ανέτοιμος Φιλομένο και ο εκτός πλάνων Βερόν.

Ο «Δικέφαλος» θα έχει τη στήριξη περίπου 30.000 οπαδών του στο αποψινό ματς. Τα εισιτήρια που διατέθηκαν από την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ έγιναν… καπνός μέσα σε λίγες ώρες την Τετάρτη και η ατμόσφαιρα στην Τούμπα αναμένεται «καυτή». Η διοίκηση θα μοιράσει 20.000 σημαίες στους φίλους της ομάδας, ενώ οι περιμετρικές που υπάρχουν ψηλά στις θύρες του γηπέδου έχουν αντικατασταθεί από καινούργιες.

Ο ΠΑΟΚ έχει μία από τις καλύτερες εντός έδρας παραδόσεις γενικά σε ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Από τα 51 ματς που έγιναν, έχει εννέα περισσότερες νίκες από τους «πράσινους» (24 έναντι 15), την ώρα που 12 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα.

ΠΑΟΚ: Με «Μούσλι» κόντρα στον Παναθηναϊκό

Με τον Ζλάνταν Μουσλίμοβιτς θα παραταχθεί στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, ο ΠΑΟΚ για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ. Ο Βόσνιος επιθετικός ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που αντιμετώπιζε και τέθηκε κανονικά στη διάθεση του Φερνάντο Σάντος για το σημαντικό παιχνίδι της Κυριακής.

Εκτός αποστολής έμειναν οι τιμωρημένοι, Αραμπατζής και Βιτόλο ενώ απών θα είναι και ο τραυματίας Φιλομένο. Μετά την προπόνηση του Σαββάτου ανακοινώθηκε και η αποστολή για το κυριακάτικο παιχνίδι. Χαλκιάς, Κρέσιτς, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Παπάζογλου, Φωτάκης, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Κριστιάνο, Εντίνιο, Γκαρσία, Ίβιτς, Λίνο, Μουν, Μουσλίμοβιτς, Σορλέν, Σνάουτσνερ, Βιεϊρίνια.

Ζαϊρί: «Τα πάντα για τη νίκη κόντρα στην Μπορντό»

Ο Ζαουάντ Ζαϊρί είναι ένας από τους λίγους παίκτες που γνωρίζει καλά τι εστί Μπορντό λόγω της θητείας του στο γαλλικό πρωτάθλημα. Ο Μαροκινός εξτρέμ του Ολυμπιακού μίλησε σε γαλλική ιστοσελίδα για τις αναμετρήσεις με τους Γιρονδίνους στους «16» του Champions League τονίζοντας τις δυσκολίες για την ομάδα του, αλλά δίνοντας και την υπόσχεση πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα παλέψουν για τη νίκη.

«Η Μπορντό είναι μία πολύ ποιοτική ομάδα με γνωστούς παίκτες και με έναν εξαιρετικό προπονητή, τον Λοράν Μπλαν, που μπορεί να πετύχει πολλά. Αναλύσαμε μέσω βίντεο το παιχνίδι τους, αλλά εστιάζουμε στη δική μας απόδοση», τόνισε και πρόσθεσε: «Εμείς είμαστε καλή ομάδα, αλλά στο ελληνικό πρωτάθλημα τα πράγματα είναι διαφορετικά, γιατί οι αντίπαλοί μας αντιμετωπίζουν κάθε αγώνα απέναντί μας σαν το παιχνίδι της ζωής τους. Απέναντι στην Μπορντό δεν αγωνίζονται οι Ντουντού και Γκαλέτι. Θα γίνει ένα πολύ ωραίο παιχνίδι και όλοι έχουν υψηλό κίνητρο. Ο αγώνας θα κριθεί στις λεπτομέρειες, όπως οι στημένες φάσεις, όπου ξέρουμε πως η Μπορντό είναι πολύ δυνατή».

Όσο για την ατμόσφαιρα στο γήπεδο, είπε: «Η ατμόσφαιρα στο Καραϊσκάκη είναι καυτή. Οι φίλαθλοί μας είναι φανατικοί και αποτελούν τον δωδέκατο παίκτη μας. Με τη βοήθειά τους μπορείς να γυρίσεις ένα ματς. Είναι πολύ εντυπωσιακό, θα δείτε. Στην έδρα μας νικήσαμε την Άρσεναλ και θα δώσουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε και την Τρίτη».

Μαϊστόροβιτς: «Μας χρωστάνε τριών μηνών λεφτά»!

Στην αποκάλυψη ότι η ΑΕΚ χρωστάει δεδουλευμένα τριών μηνών στους ποδοσφαιριστές της προέβη ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς, μιλώντας σε σουηδική ιστοσελίδα, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις πληρωμές των παικτών από τις ελληνικές ομάδες!

«Είμαστε τρεις μήνες μέσα, αλλά αυτό δεν είναι περίεργο εδώ», τόνισε ο Σουηδός κεντρικός αμυντικός και πρόσθεσε: «Το πρόβλημα βέβαια είναι μεγαλύτερο στις μικρές ομάδες. Από την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό ποτέ δεν έχασε κάποιος χρήματα. Η ΑΕΚ είχε οικονομικά προβλήματα, αλλά αυτό έχει φτιάξει τώρα, είναι, όμως, πάντα τρεις μήνες πίσω στις πληρωμές».

«Μας χρωστά λεφτά ο Ολυμπιακός για Ντιόγο»

Στην αποκάλυψη πως ο Ολυμπιακός οφείλει χρήματα στην Πορτουγκέζα για την απόκτηση του Ντιόγο προχώρησε ο αντιπρόεδρος του βραζιλιάνικου συλλόγου, Λουίς Ιαούκα, μιλώντας στο «ESPN» της χώρας του καφέ. Μάλιστα τόνισε πως αν δεν καταβληθούν σύντομα τα οφειλόμενα, η ομάδα του θα προσφύγει στη FIFA.

«Δεν μας έχουν πληρώσει. Έχουν δεσμευτεί εγγράφως πως πρέπει να μας πληρώσουν μέχρι μία συγκεκριμένη ημερομηνία και αν δεν το κάνουν, θα προσφύγουμε στη FIFA. Δεν μπορώ να πω ποιο είναι το ακριβές ύψος της οφειλής, αλλά είναι αρκετά χρήματα», δήλωσε ο Λουίς Ιαούκα.

Σάο Πάουλο για Ντιόγο

Για την απόκτηση του Ντιόγο από τον Ολυμπιακό κινείται η Σάο Πάουλο σύμφωνα με δημοσίευμα της «Lancepress». Μάλιστα, όπως αναφέρεται, ο βραζιλιάνικος σύλλογος βρίσκεται σε επαφές με τους «ερυθρόλευκους» εδώ και εβδομάδες επιδιώκοντας σε πρώτη φάση το δανεισμό του 23χρονοιυ επιθετικού, ο οποίος φέρεται να επιθυμεί την επιστροφή του στα πάτρια εδάφη.

Οι Βραζιλιάνοι αναφέρουν πως σύμμαχος της Σάο Πάουλο στην προσπάθεια να αποκτήσει τον Ντιόγο αποτελεί η οικονομική κρίση που έχει πλήξει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES