20 Φεβ 2010

Βολίδα-Μεσολόγγι

Το «τρίποντο» στόχος για Βολίδα στο ματς με Μεσολόγγι – Τρεις απουσίες για Μπολάνο Μονόδρομος είναι για τη Βολίδα Αχιλλείων η νίκη στο μεθαυριανό παιχνίδι με αντίπαλο την ΑΕ Μεσολογγίου. Σε έναν αγώνα, που είναι σημαντικός και για τις δύο ομάδες, οι οποίες θέλουν τους βαθμούς προκειμένου να απομακρυνθούν ακόμη περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη.  Το συγκρότημα του Ρομπέρτο Μπολάνο θα δώσει δεύτερο συνεχόμενο ματς στην έδρα του. Μετά την ισοπαλία με τον Σκουφά Κομποτίου με σκορ 1-1, την περασμένη Κυριακή, οι «κιτρινόμαυροι» επιθυμούν την επιστροφή στα νικηφόρα αποτελέσματα, ώστε να έρθουν πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου τους.  Το παιχνίδι μεταξύ Βολίδας - ΑΕ Μεσολογγίου θα διεξαχθεί μεθαύριο Κυριακή στο Δημοτικό γήπεδο Καστελλάνων Μέσης, με ώρα έναρξης τις 15:00. Σημειώνεται πως οι Κερκυραίοι βρίσκονται στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας 33 πόντους, ενώ οι Μεσολογγίτες ακολουθούν στην επόμενη θέση, με 32.
Θυμίζουμε ότι στον αγώνα του πρώτου Γύρου οι δύο αντίπαλοι είχαν έρθει ισόπαλοι με σκορ 1-1.  Στον αγωνιστικό τομέα, ο προπονητής της ομάδας του Κάτω Γαρούνα δεν θα έχει στη διάθεσή του τρεις πολύτιμους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα απουσιάσουν λόγω τιμωρίας, και συγκεκριμένα τους Ανδρέα Δούση, Σπύρο Σπίνουλα και Αλέξανδρο Σουπιώνη. Αντίθετα, επανέρχεται ο Γιώργος Σκολαρίκης που εξέτισε την ποινή του.                                                                                                                                                                                                                                                               Χρήστος Γραμμένος

Τα λάθη του Μπάντοβιτς «έφεραν» την ισοπαλία

Όταν τα παιχνίδια γίνονται μεταξύ περίπου ισοδύναμων ομάδων τότε κρίνονται στις λεπτομέρειες. Σ’ αυτές συμπεριλαμβάνονται: Τραγικό λάθος της άμυνας, σφύριγμα του διαιτητή, μεγάλη ευκαιρία που χάθηκε, μία επιλογή του προπονητή.

Στο Παγκρήτιο ο Ολυμπιακός άφησε δύο βαθμούς γιατί ο Μπάντοβιτς ατύχησε στις επιλογές του. Γιατί βλέποντας ότι η ομάδα του δεν είναι καλύτερη από του Εργοτέλη αντί να της τονώσει το ηθικό «παραδέχτηκε» ότι το μόνο που της αξίζει είναι να κλειστεί για να διαφυλάξει το αποτέλεσμα. Έτσι κάνουν οι ομάδες που πάνε να «κλέψουν» κάτι το οποίο δεν φαίνεται να αξίζουν με την παρουσία τους μέσα στο γήπεδο.

Ο κόουτς βλέποντας ότι το γήπεδο αρχίζει να γέρνει προς την πλευρά του Νικοπολίδη αποδέχτηκε τη μοίρα του αντί να επιχειρήσει την ανατροπή της κατάστασης. Κάνει δύο αλλαγές σε δύο λεπτά και «καταφέρνει» να κάνει δύο λάθη.

Βγάζει από το γήπεδο τον κινητικό και ομαδικό Νταρμπισάιρ και βάζει σ’ αυτό τον αναιμικό και ανύπαρκτο Ντιόγκο. Όταν έχεις στον πάγκο σου Ζαϊρί και τον Μήτρογλου και εσύ βάζεις τον Ντιόγκο(στην κατάσταση που είναι) στέλνεις μήνυμα στους παίκτες σου αλλά και σε παίκτες-προπονητή της αντίπαλης ομάδας ότι δεν έχεις σοβαρές φιλοδοξίες για δεύτερο γκολ. Σε μία επίδειξη άφθαστου χιούμορ ο Μπάντοβιτς είπε στους δημοσιογράφους που τον ρώτησαν σχετικά πως έβαλε τον Ντιόγκο για να αποκτήσει η ομάδα ταχύτητα!...

Στη συνέχεια μήπως τυχόν και κάποιοι δεν κατάλαβαν βγάζει τον Ντάτολο και στέλνει στο γήπεδο τον Ντομί δίνοντας το οριστικό μήνυμα πως η ομάδα του θα παίξει άμυνα. Έτσι όταν δέχεται μοιραία το γκολ της ισοφάρισης δεν έχει επιθετικά εργαλεία για να διεκδικήσει με αξιώσεις το γκολ της νίκης.

Δεν ανήκω σε εκείνους που υπολείπονται την κλάση του Ζαϊρι. Αλλά το γεγονός ότι ο κόουτς τον αγνοεί και σαν αλλαγή το συνδέω με την αρνητική γνώμη που είχε εκφράσει το καλοκαίρι για την απόκτηση του. Ο Μπάντοβιτς και ο Νινιάδης «συμπεριφέρθηκαν» στον Ολυμπιακό σαν μικρότερη ομάδα απ’ ότι στην πραγματικότητα είναι…

Εργοτέλης-Ολυμπιακός 1-1

Εργοτέλης-Ολυμπιακός 1-1Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις κακές εμφανίσεις, έδωσε... δικαίωμα στον Εργοτέλη και το πλήρωσε. Ο Μπούντιμιρ ισοφάρισε στο 85' το γκολ του Τοροσίδη (29') και οι "ερυθρόλευκοι" άφησαν δύο πολύτιμους βαθμούς στην Κρήτη (1-1).Οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου πλήρωσαν με το ίδιο νόμισμα τους Πειραιώτες και όπως στον πρώτο γύρο στο "Γ. Καραϊσκάκης" έχασαν χάρις σε γκολ του Ντουντού στο 84', έτσι τώρα "έκλεψαν" το βαθμό στο 85ο λεπτό χάρις στον Μπούντιμιρ.

Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από ένα ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να μπαίνει πιο δυνατά και να είναι το απόλυτο αφεντικό στο πρώτο μέρος και τον Εργοτέλη να απαντά στην επανάληψη με ευκαιρίες και γκολ την κατάλληλη στιγμή.

Οι "ερυθρόλευκοι" εμφανίστηκαν ορεξάτοι, άνοιξαν το σκορ, θα μπορούσαν να είχαν πετύχει κι άλλα γκολ, αλλά στο δεύτερο μέρος ο... διακόπτης έπεσε και ο Εργοτέλης το εκμεταλλεύτηκε. Οι Πειραιώτες πίστεψαν πως το παιχνίδι είχε τελειώσει στο πρώτο μέρος, δεν βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο στην επανάληψη, ο Μπάντοβιτς φοβήθηκε πολύ περισσότερο απ' όσο πρέπει και τώρα όλοι περιμένουν στραβοπάτημα του Παναθηναϊκού στην Τούμπα.

Σε κακή μέρα ο Σέρβος τεχνικός του Ολυμπιακού, που έβγαλε τον Ντάρμπισιρ για τον Ντιόγκο, ενώ τρόμαξε με την πίεση του Εργοτέλη και πέρασε τον Ντομί στην θέση του Ντάτολο.

Με τον βαθμό της ισοπαλίας οι Πειραιώτες μείωσαν στους 2 βαθμούς από τον "αιώνιο" και περιμένουν το αποτέλεσμα του ντέρμπι στην Θεσσαλονίκη.

Από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι μόνο συγχαρητήρια αξίζουν γιατί δεν φοβήθηκαν τον Ολυμπιακό, τον κοίταξαν στα μάτια και πήραν αυτό που έπρεπε.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Γελαδάρης, Χίμπλινγκερ, Τζούνιορ, Ρουμπάκης, Σασιασβίλι, Ρομάνο (78' Κοιλιάρας), Μπαλάφας, Μπέτο (68' Ορφανός), Λεάλ (78' Βερπακόφσκις), Μπούντιμιρ.

Ολυμπιακός (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Νικοπολίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ζεβλάκοφ, Λεονάρντο, Στολτίδης, Τοροσίδης, Λεντέσμα, Λούα Λούα, Ντάτολο (70' Ντομί), Ντάρμπισιρ (63' Ντιόγκο, λ.τ. 80' Μήτρογλου).

Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)

Κίτρινη κάρτα: Λεάλ, Ρουμπάκη, Γελαδάρη / Ντάρμπισιρ Μέλμπεργκ

Με μια ματιά
Η μάχη των πάγκων

Με σύστημα 4-5-1 που στην επίθεση γινόταν 4-3-3 παρέταξε την ομάδα του ο Νίκος Καραγεωργίου. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Δασκαλάκης, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Χίμπλινγκερ και Σασιασβίλι, αριστερό μπακ ο Γελαδάρης και δεξιά ο Ρουμπάκης. Στην τριάδα των χαφ ήταν οι Τζούνιορ, Μπέτο, Μπαλάφας, στο αριστερό άκρο ο Λεάλ, δεξιά ο Ρομάνο και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Μπούντιμιρ.

Από την άλλη πλευρά, ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς δεν άλλαξε την... συνταγή της Τρίπολης (4-3-3), αλλά έκανε μερικές αλλαγές. Την "ερυθρόλευκη" εστία υπερασπίστηκε ο Αντώνης Νικοπολίδης, σέντερ μπακ ήταν ο Αβραάμ Παπαδόπουλος μαζί με τον Μέλμπεργκ που επέστρεψε, αριστερό μπακ ο Λεονάρντο πήρε τη θέση του τιμωρημένου Ραούλ Μπράβο, ενώ δεξιά ήταν ο Ζεβλάκοφ.

Στα χαφ ήταν οι Λεντέσμα, Στολτίδης, Τοροσίδης, στην αριστερή πτέρυγα ήταν ο Ντάτολο, δεξιά ο Λούα Λούα και σέντερ φορ ο Ματ Ντάρμπισιρ.

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης πέρασαν... αργά και βασανιστικά, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν ρυθμό, να κάνουν ένα σωρό λάθη και όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα ένα μέτριο θέαμα.

Έτσι λοιπόν, χρειάστηκε να περάσει αρκετός χρόνος για να δούμε μια καλή φάση στην αναμέτρηση και το ρόδι έσπασε ο Εργοτέλης. Μετά από 14 λεπτά παιχνιδιού, ο Ρομάνο σούταρε, ο Νικοπολίδης δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει, αλλά τουλάχιστον είδαμε μια καλή στιγμή.

Από 'κει και πέρα, ανέλαβε δράση ο Ολυμπιακός. Οι παίκτες του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων και έφτασαν με αξιώσεις στην περιοχή του Εργοτέλη. Την αρχή έκανε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος στο 18' που δεν πρόλαβε να σουτάρει, στην συνέχεια ο Λούα Λούα έκανε αισθητή την παρουσία του με διαγώνιο σουτ, ενώ στο 22' χάθηκε μια σπουδαία ευκαιρία. Ο Λεονάρντο σέντραρε από τα αριστερά, ο Λούα Λούα γύρισε μέσα στην περιοχή, αλλά ο Χίμπλινγκερ πρόλαβε τον Ντάρμπισιρ.

Μαινόμενος "Τορο"

Οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν πάρει για τα καλά τα ηνία του αγώνα, πίεζαν την άμυνα των Κρητικών και ήταν φανερό πως το γκολ ήταν θέμα χρόνου. Έτσι και έγινε!

Στο 27' ο Ρουμπάκης ανέτρεψε τον Τοροσίδη μετά από εκτέλεση φάουλ και ο διαιτητής σωστά καταλόγισε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λούα Λούα που νικήθηκε από τον Δασκαλάκη, όμως ο Τοροσίδης πήρε το... ριμπάουντ και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Αξίζει να σημειωθεί πως υπήρχαν κάποιες διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους γιατί ο άσος του Ολυμπιακού μπήκε λίγο νωρίτερα στην περιοχή, αλλά αυτό κακά τα ψέματα γίνεται σε κάθε πέναλτι.

Το γκολ του Τοροσίδη έδωσε πάντως άλλον αέρα στους Πειραιώτες, που με κεκτημένη ταχύτητα προσπάθησαν να πετύχουν και δεύτερο γκολ. Είχαν μάλιστα δύο καλέ στιγμές και με τον Λούα Λούα στο 40' και στο 45', όμως και οι δύο κατέληξαν άουτ και το 1-0 υπέρ των "ερυθρολεύκων" έμεινε.

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης το σκηνικό ήταν ίδιο, με τον Ολυμπιακό να μπαίνει φουριόζος και να χάνει μια εξαιρετική ευκαιρία στο 47' με το σουτ του Ντάρμπισιρ που κατέληξε άουτ.

Η "ερυθρόλευκη" κυριαρχία δεν κράτησε πάντως πολύ, αφού όσο περνούσε ο χρόνος τόσο οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου πίεζαν για την ισοφάριση. Δεν άργησαν μάλιστα να απειλήσουν την εστία του Νικοπολίδη, με τον Σασιασβίλι (62') τον Μπαλάφα (67') και τον Λεάλ (72').

"Κόμπρα" ο Μπουντιμίρ στο παρά 5'

Οι παίκτες του Μπάντοβιτς προσπάθησαν να αντιδράσουν και έχασαν μια εξαιρετική ευκαιρία στο 77' με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο να σουτάρει και τον Δασκαλάκη να διώχνει σε κόρνερ.

Και ενώ τα λεπτά περνούσαν και όλα έδειχναν πως με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, οι "ερυθρόλευκοι" θα πάρουν το τρίποντο, ο Μπούντιμιρ είχε άλλη άποψη. Πέντε λεπτά πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα (85') ο επιθετικός του Εργοτέλη με απευθείας σουτ μέσα από την περιοχή, νίκησε τον Νικοπολίδη και έφερε το ματς στα ίσα.

Στα τελευταία λεπτά, οι πρωταθλητές Ελλάδας πίεσαν πάρα πολύ, βγήκαν στην επίθεση, όμως τελικά δεν κατάφεραν να αλλάξουν το σκορ και άφησαν δύο βαθμούς στην Κρήτη.

ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΑΓΩΝΩΝ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ

 Η ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ανακοίνωσε το πρόγραμμα και τη διαιτησία των αγώνων όλων των Κατηγοριών αυτού του Σαββατοκύριακου.
Αναλυτικά το Σάββατο θα γίνουν οι εξής αγώνες :


ΣΑΒΒΑΤΟ 20/02/2010
ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ    ΑΓΩΝΑΣ  ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΒΟΗΘΟΙ
ΚΟΝΤΟΚΑΛ 19.30 ΑΛΚΙΝΟΟΣ  ΟΦΑΜ ΠΟΥΛΗΜΑΣ  ΒΛΑΣΣΗΣ Θ ΜΠΑΛΛΗΣ 
ΟΛΥΜΠΟΥ 15.30 ΟΛΥΜΠΟΣ ΘΙΝΑΛΙΑΚΟΣ  ΓΙΟΥΡΓΑΣ Κ ΜΑΛΑΧΑΣ ΠΡΟΒΑΤΑΣ 
ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ 15.30 ΑΝ.ΠΕΡΙΒΟΛ ΑΣΤ.ΠΕΤΡΙΤΗ ΑΡΜΕΝΙΑΚΟΣ Γ ΚΟΡΑΚΙΑΝΙΤΗΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ 
ΑΥΛΙΩΤΩΝ 15.30 ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΥΛ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΛΕΖΟΣ ΣΤΟΙΚΟΣ ΒΡΑΔΗΣ
ΑΓ.ΜΑΤΘ 15.30 ΑΤΡ.ΣΤΡΟΓΓ  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  ΤΟΜΠΡΟΣ Κ ΑΥΘΙΝΟΣ ΤΣΙΡΙΜΙΑΓΚΟΣ
ΚΟΝΤΟΚΑΛ 15.30 ΠΟΣ.ΑΓ ΜΑΡΚΟΥ ΚΟΝΤΟΚΑΛΙ ΤΟΜΠΡΟΣΑ ΣΚΟΥΡΑΣ  ΓΡΑΙΚΟΣ Α
ΛΕΥΚΙΜ 15.30 ΚΕΡ.ΔΡΑΓΩΤ ΒΑΣΙΛΑΤΙΚΑ  ΓΕΩΡΓΟΤΑΣ  ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
ΕΠΣΚ 15.30 ΠΑΣ ΜΑΓΙΑ ΘΥΕΛΛΑ  ΓΙΟΥΡΓΑΣ Π ΔΡΑΜΠΑΛΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ
Την Κυριακή θα διεξαχθούν τα εξής παιχνίδια:
               ΚΥΡΙΑΚΗ 21/02/2010
ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ    ΑΓΩΝΑΣ  ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΒΟΗΘΟΙ
ΠΑΞΩΝ 12.30 ΑΟ ΠΑΞΟΙ ΚΡΟΝΟΣ ΠΟΥΛΗΜΑΣ ΜΠΑΛΛΗΣ ΒΛΑΣΣΗΣ
ΚΟΝΤΟΚΑΛ 15.30 ΑΣΤ.ΣΠΑΡΤΥΛΑΣ  ΟΜΟΝΟΙΑ ΠΑΓΚΡΑΤΗΣ ΚΟΣΚΙΝΑΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ
ΟΛΥΜΠΟΥ 15.30 ΑΡΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ  ΠΟΣ.ΒΙΤΑΛΑΔΩΝ ΜΑΛΑΧΑΣ ΓΡΑΙΚΟΣ Α ΒΡΑΔΗΣ
ΠΑΛΑΙΟΚ 15.30 ΑΣΤ.ΛΙΑΠΑΔΩΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ  ΤΟΜΠΡΟΣ Α ΑΥΘΙΝΟΣ ΠΡΟΒΑΤΑΣ 
ΝΥΜΦΩΝ 15.30 ΑΧ.ΝΥΜΦΩΝ ΚΑΣΣΙΩΠΗ ΛΕΖΟΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΣΤΟΙΚΟΣ
ΚΟΝΤΟΚΑΛ 19/30 ΑΕ ΦΑΙΑΚΩΝ ΑΕ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΤΟΜΠΡΟΣ Κ ΤΣΙΡΙΜΙΑΓΚΟΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ
ΑΓ.ΜΑΤΘ 16.00 ΑΟ ΣΥΝΑΡΑΔΩΝ ΠΑΟΚ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ ΜΑΡΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
ΚΑΡΟΥΣ 12.00 ΟΣΤΡΙΑ ΑΓΡΑΦ ΑΕΤΟΣ ΑΓ ΑΘΑΝ ΓΙΟΥΡΓΑΣ Κ ΠΑΓΚΡΑΤΗΣ ΚΟΣΚΙΝΑΣ
ΘΙΝΑΛΙΟΥ 12.00 ΓΕΘ ΚΕΡ.ΠΟΤΑΜΟΥ ΔΡΑΜΠΑΛΟΣ ΚΟΡΙΚΗΣ ΓΚΙΟΚΑΣ
ΑΥΛΙΩΤΩΝ 12.00 ΕΘ.ΠΕΡΟΥΛΑΔ ΚΕΝΤ.ΑΡΙΛΛΑ ΓΕΩΡΓΟΤΑΣ  ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ  ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ
ΑΥΛΙΩΤΩΝ 15.30 ΚΕΡ.ΚΑΒΒΑΔΑΔ ΒΕΛΟΣ  ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΟΤΑΣ  ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ
ΝΥΜΦΩΝ 12.00 ΗΡ.ΣΦΑΚΕΡΩΝ ΑΟ ΛΥΚΟΙ  ΓΙΟΥΡΓΑΣ Π ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ 
ΑΓ.ΜΑΤΘ 12.00 ΑΟ ΠΕΝΤΑΤΙ ΑΤΡ.ΑΦΡΑΣ  ΜΑΡΤΗΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
ΠΕΡΙΒΟΛ 15.30 ΚΕΡ.ΑΓ ΝΙΚΟΛ ΑΟ ΚΑΒΟΣ  ΔΙΑΒΑΤΗΣ Χ ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ
ΟΛΥΜΠΟΥ 12.00 ΗΡ.ΑΓ ΔΕΚΑ  ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ 96 ΚΟΡΑΚΙΑΝΙΤΗΣ ΣΚΟΥΡΑΣ  ΠΑΓΙΑΤΗΣ 

ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

                ΣΑΒΒΑΤΟ 20.2.2010
ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ    ΑΓΩΝΑΣ  ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ                             ΒΟΗΘΟΙ
ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ  12.30 ΚΕΡ.ΔΡΑΓΩΤΙΝΩΝ ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ  ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΟΤΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ 12.30 ΑΝ.ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ ΚΡΟΝΟΣ  ΚΟΡΑΚΙΑΝΙΤΗΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΑΡΜΕΝΙΑΚΟΣ Γ
ΕΠΣΚ 12.45 ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ΒΟΛΙΔΑ ΔΙΑΒΑΤΗΣ Χ ΓΚΙΟΚΑΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ
ΑΥΛΙΩΤΩΝ 11.30 ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΥΛ ΓΕ ΠΑΛ/ΤΡΙΤΩΝ ΜΑΡΤΗΣ ΣΤΟΙΚΟΣ ΒΡΑΔΗΣ
ΘΙΝΑΛΙΟΥ 10.30 ΚΑΣΣΙΩΠΗ ΑΕΤΟΣ ΑΓ ΑΘΑΝ ΠΡΟΒΑΤΑΣ ΓΡΑΙΚΟΥ Φ ΝΙΚΟΜΑΝΗ Ε
                ΚΥΡΙΑΚΗ 21.2.2010
ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ    ΑΓΩΝΑΣ  ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ                             ΒΟΗΘΟΙ
ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ 10.30 ΑΟ ΚΑΒΟΣ  ΑΤΡ.ΣΤΡΟΓΓΥΛ  ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ ΔΙΑΒΑΤΗΣ Χ ΔΗΜΗΤΡΑΣ
ΚΟΝΤΟΚΑΛΙΟΥ 11.30 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΦΑΜ ΒΡΑΔΗΣ ΓΡΑΙΚΟΣ ΑΝ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ
ΕΠΣΚ 14.00 ΑΕ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΑΕ ΦΑΙΑΚΩΝ ΤΣΙΡΙΜΙΑΓΚΟΣ ΓΡΑΙΚΟΥ Φ ΝΙΚΟΜΑΝΗ Ε
 

Σισέ: «Χωρίς άγχος…»

Έτοιμοι να τα δώσουν όλα στο δεύτερο παιχνίδι με τη Ρόμα για τη φάση των 32 του Europa League και να πάρει ο Παναθηναϊκός την πρόκριση δήλωσαν οι Τζιμπρίλ Σισέ και Γιόσου Σαριέγκι στην ιστοσελίδα της UEFA.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την εμφάνιση και τον τρόπο που αντιδράσαμε στην αναμέτρηση. Ήταν πολύ σημαντική νίκη, παρόλο που δεν τελείωσε τίποτα. Έχουμε πλέον ένα δύσκολο παιχνίδι στο Ολίμπικο», τόνισε ο Γάλλος στράικερ και και πρόσθεσε: «Δεν αγχωνόμαστε, παρόλο που η Ρόμα είναι πολύ δυνατή στην έδρα της. Είμαστε, όμως, και εμείς δυνατοί στα εκτός έδρας και θα πάμε εκεί με στόχο την πρόκριση στην επόμενη φάση»!

Ο Γιόσου Σαριέγκι υποστήριξε ότι: «Η καρδιά μας μίλησε και νικήσαμε το παιχνίδι. Κάποιες φορές το ποδόσφαιρο είναι τρελό και χθες αποδείχτηκε. Νομίζω ότι μετά το πέναλτι που το παιχνίδι έγινε 2-1, ήμασταν λίγο τυχεροί και σημειώσαμε δύο γκολ. Ακόμα δεν μπορώ να εξηγήσω πώς τα καταφέραμε, αλλά έγινε και μας έδωσε μεγάλη ώθηση για το παιχνίδι στην Ιταλία. Έχουμε την ευκαιρία να προχωρήσουμε και άλλο στη διοργάνωση, παρόλο που θα δυσκολευτούμε πολύ στη Ρώμη. Πιστεύουμε στις ικανότητές μας», κατέληξε.

«Βλέπει» Λέτο η Φιορεντίνα!

Την απόκτηση του Σεμπάστιαν Λέτο εξετάζουν οι διοικούντες την Φιορεντίνα. Ιταλικό δημοσίευμα κάνει λόγο για ενδιαφέρον των «βιόλα» για την απόκτηση του Αργεντινού άσου του Παναθηναϊκού, στην περίπτωση βέβαια που το μεγάλο αστέρι της ομάδας, Χουάν Μανουέλ Βάργκας πει «ναι» σε κάποια από τις προτάσεις που του παρουσιάζονται.

Ο Περουβιανός παίκτης έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων όπως της Ρεάλ, ενώ εσχάτως στο παιχνίδι απόκτησής του έχει μπει και η Μάντσεστερ Σίτι του Ρομπέρτο Μαντσίνι. Αν τελικά ευοδωθεί κάποια μετακίνηση, ο Λέτο αποτελεί μία από τις βασικές επιλογές της ιταλικής ομάδας, ως αντικαταστάτη του Βάργκας, όπως υποστηρίζει το «calcionews24.com»

Σε αναμμένα κάρβουνα!

  Ότι ο Ολυμπιακός ανεβαίνει, είναι δεδομένο. Η ομάδα πατάει καλύτερα μέσα στο γήπεδο. Γενικά είναι καλά, τώρα. Όχι πολύ καλά, αλλά καλά. Όμως, πραγματικά εγώ τώρα θέλω να δω τον Ολυμπιακό. Τώρα που καίει η μπάλα. Τώρα, που είναι σε απόσταση μίας νίκης από τον Παναθηναϊκό. Τώρα που κρίνονται όλα.

  Γιατί δεν ξεχνώ πως ο Ολυμπιακός δύο φορές φέτος βρέθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, μία μαζί με τον ΠΑΟ και μία μόνος του, αλλά και τις δύο φορές δεν μπόρεσε να κρατηθεί παρά τρεις Κυριακές την κάθε φορά. Κι εμένα δεν μου αρέσει αυτό το πράγμα στον φετινό Ολυμπιακό. Δεν δείχνει χαρακτήρα. Άλλες φορές ο Ολυμπιακός όταν έπιανε την πρώτη θέση δεν μπορούσες να τον κατεβάσεις με τίποτα.

  Και θέλω να τον δω τώρα τον Ολυμπιακό, τώρα που πρέπει να περπατήσει πάνω στα αναμμένα κάρβουνα, για να ξεκαθαρίσω κάτι που το πιστεύω, αλλά για το οποίο θέλω και να σιγουρευτώ. Ότι ο Ολυμπιακός έπεφτε από την κορυφή εξαιτίας του χαβαλέ Ζίκο.

  Όπως κι αν έχει, δική μου άποψη είναι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Ολυμπιακό. Είναι κάμποσος καιρός που η ομάδα δεν είχε τέτοια πίεση και άγχος. Πολύ απλά, γιατί είχε μείνει τόσο πίσω, που χαμένη ήταν κι ακριβώς μην έχοντας τίποτα να χάσει, πήρε τα αποτελέσματα που ήθελε.

  Πλέον, όμως, κάθε παιχνίδι είναι ζωή η, θάνατος. Η πίεση λυγίζει τους πολλούς. Και οι λίγοι είναι αυτοί που αντέχουν. Και θέλω να δω και πως θα διαχειριστεί την κατάσταση ο Μπάντοβιτς. Γιατί ότι δουλεύει καλά το παιδί, δουλεύει. Αλλά εδώ θέλει και διαχείριση της πίεσης και του άγχους μίας ολόκληρης ομάδας.

ΑΕΚ: Παρόμοια συνταγή και με τον Άρη

Την επιτυχημένη συνταγή της Κομοτηνής σκοπεύει να ακολουθήσει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και στο εντός έδρας ματς της 23ης αγωνιστικής με τον Άρη (21/2, 16:45). Ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» ενδέχεται στην ενδεκάδα του να έχει δύο-τρεις αλλαγές σε σχέση με την αναμέτρηση με τον Πανθρακικό, αλλά θα ζητήσει ίδια εμφάνιση, ασφυκτικό πρέσινγκ και μεγάλη μαχητικότητα προκειμένου να ξεπεραστεί νικηφόρα και ο «σκόπελος» του Άρη.

Η μία αλλαγή θα είναι αναγκαστική με τον Σεμπαστιάν Σάχα να επανέρχεται έπειτα από καιρό κάτω από τα δοκάρια της ομάδας ενώ και ο Ραφίκ Τζεμπούρ επιστρέφει εξίσου…. «αναγκαστικά» μια και με τον διεθνή επιθετικό η εικόνα της ΑΕΚ μεταμορφώνεται αυτόματα προς το καλύτερο.

Φαίνεται πως ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έχει καταλήξει στο σχήμα και στους «11» που θα ξεκινήσουν τον αγώνα με τον Άρη. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός θέλει να γεμίσει το κέντρο του καθώς γνωρίζει ότι αυτό είναι το δυνατό σημείο των Θεσσαλονικιών. Καφές, Μάκος αλλά και Γιάχιτς θα βρεθούν στη μεσαία γραμμή την Κυριακή, ενώ και ο Ραφίκ Τζεμπούρ επιστρέφει στην ενδεκάδα αφού ξεπέρασε οριστικά την ίωση που τον ταλαιπωρούσε. Ο Γαλλοαλγερινός θα πλαισιώσει τους «ανεβασμένους» Σκόκο και Μπλάνκο ενώ και η αμυντική τετράδα θα παραμείνει ίδια. Μαϊστόροβιτς και Ζεράλντο το αμυντικό δίδυμο, Αραούχο και Καράμπελας στα άκρα με τον Σάχα κάτω από τα γκολπόστ, από τη στιγμή που ο Αραμπατζής δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

Όσον αφορά αυτούς που έμειναν εκτός αποστολής είναι οι… συνήθεις ύποπτοι. Νέμεθ, Γκερέιρο, Ενσαλίβα, Γιαχάγια, Ρίκκα, Άρσε και ο στρατευμένος Ταχτσίδης. Η Ένωση θέλει να συνεχίσει με νίκη μετά το «διπλό» της Κομοτηνής και να κάνει για πρώτη φορά φέτος την τρίτη συνεχόμενη επιτυχία της και σε αυτό αναμένεται να έχει την υποστήριξη του κόσμου της. 25.000 με 30.000 φίλαθλοι θα βρεθούν στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου και οι παίκτες του «Ντούσκο» δεν θέλουν να χάσουν την ευκαιρία μετά από καιρό και θα προσπαθήσουν να τους κρατήσουν και μετά το ματς με την εμφάνιση τους.

Ανανεώσεις με... εκπτώσεις

Παράλληλα, θεωρείται βέβαιο ότι οι παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν το προσεχές καλοκαίρι θα κληθούν να διαπραγματευτούν τον επόμενο μήνα. Από την ΠΑΕ προκύπτει ότι για τους Μαντούκα, Ζεράλντο, Λαγό, υπάρχει διάθεση ανανέωσης, με μειωμένες όμως αποδοχές. Κάτι αντίστοιχο ίσως συμβεί και με τον Σεμπαστιάν Σάχα. Για τον Αργεντινό πάντως δεν υπάρχει και... τρελή επιθυμία, μια και οι εμφανίσεις του Γιάννη Αραμπατζή έχουν καλύψει το κενό του.

Τα ονόματα που... καίνε ωστόσο, τη διοίκηση, είναι αυτά της επιθετικής τριπλέτας της. Σκόκο, Μπλάνκο και Τζεμπούρ που είναι οι καλύτεροι παίκτες της ομάδας και όι διοικούντες επιθυμούν να τους κρατήσουν ασχέτως αν μπορούν να φέρουν μεγάλα οικονομικά ωφέλη στο σύλλογο. Για τους δύο Αργεντινούς θα γίνει μεγάλη προσπάθεια να συνεχίσουν να φορούν τα "κιτρινόμαυρα", όπως και για τον Τζεμποούρ, αν και δεν θα αρνηθούν σε μία πρόταση απόκτησης των δικαιωμάτων του Γαλλοαλγερινού, ιδιαίτερα αν κάνει καλές εμφανίσεις στο Μουντιάλ.

ΠΑΟΚ: Να γίνει διεκδικητής

Με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα του επιτρέψει να γίνει διεκδικητής του φετινού τίτλου θα παραταχθεί ο ΠΑΟΚ στο αυριανό (19:00-NovaΣΠΟΡ FM 94.6) ντέρμπι της Τούμπας με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Δίλημμα για μια θέση έχει ο Φερνάντο Σάντος. Στην αποστολή ο Μουσλίμοβιτς. 20.000 σημαίες θα μοιραστούν στους φιλάθλους του «Δικεφάλου του Βορρά» οι οποίοι αναμένεται να δημιουργήσουν φαντασμαγορική ατμόσφαιρα.

Ο ΠΑΟΚ είναι στο -5 από την κορυφή και με νίκη στο αυριανό παιχνίδι κόντρα στους «πράσινους» θα μπει γερά στη διεκδίκηση του τίτλου. Ό,τι και αν συμβεί στο αποψινό ματς του Ολυμπιακού με τον Εργοτέλη εκτός έδρας. Ακόμη και σε περίπτωση νίκης των Πειραιωτών, ο «Δικέφαλος» θα βρεθεί στο -2. Ο Φερνάντο Σάντος λέει ξανά και ξανά στους παίκτες του πως πρέπει να αντιμετωπίσουν τη συγκεκριμένη αναμέτρηση όπως και όλες τις υπόλοιπες. Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει αποφασίσει για τους δέκα από τους έντεκα του βασικού σχήματος και το μοναδικό του δίλημμα είναι ποιον από τους Κριστιάνο ή Φωτάκη θα χρησιμοποιήσει από την αρχή. Ο 56χρονος τεχνικός θα παρατάξει την ομάδα του με 4-2-3-1 με τους Φωτάκη και Κριστιάνο να διεκδικούν μια θέση. Το ποιος θα αγωνιστεί και που θα εξαρτηθεί από το που θα τοποθετηθεί ο Σορλέν. Σε περίπτωση που ο Σάντος χρησιμοποιήσει τον Σορλέν αριστερά, τότε θα τοποθετηθεί ο Φωτάκης δίπλα στον Γκαρσία και ο Κριστιάνο θα μείνει εκτός.

Ο Χαλκιάς θα είναι κάτω από τα δοκάρια, οι Κοντρέρας και Μαλεζάς θα είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, Λίνο και Σνάουτσνερ θα είναι στα άκρα της άμυνας, ο Γκαρσία κόφτης, ο Ίβιτς οργανωτικός χαφ και ο Βιεϊρίνια δεξιά.

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES