26 Σεπ 2009

Αμπρέου: «Χρειαζόμαστε νοοτροπία νικητή»!

Ικανοποιημένος με τη νίκη της ομάδας του επί της Ξάνθης, κυρίως λόγω της εξέλιξης που είχε πάρει η αναμέτρηση εμφανίστηκε ο Σεμπαστιάν Αμπρέου. Με δηλώσεις του στο συνδρομητικό κανάλι, ο επιθετικός του Άρη δεν έκρυψε τη χαρά του για το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα των Θεσσαλονικιών, ξεκαθαρίζοντας πως: «Χρειαζόμαστε νοοτροπία νικητή και να συνεχίσουμε έτσι».

«Νιώθω πολύ χαρούμενος με το γκολ που σημείωσα και τη νίκη του Άρη. Έχουμε πει ότι πρέπει να νικήσουμε όλα τα παιχνίδια μέσα στο Κλεάνθης Βικελίδης. Χρειαζόμαστε νοοτροπία νικητή και να συνεχίσουμε έτσι», τόνισε αρχικά ο Ουρουγουανός στράικερ και συνέχισε αναφερόμενος στο πρώτο του γκολ που σημείωσε, μετά από πολλές ανεπιτυχείς προσπάθειες:

«Το σημαντικό είναι να βρίσκεσαι πάντα στις φάσεις. Μέχρι τώρα ήμουν εδώ, μέσα στις φάσεις, είχα ευκαιρίες αλλά δεν είχα σκοράρει. Είμαι χαρούμενος που τα κατάφερα σήμερα, σε ένα παιχνίδι που όσο περνούσε η ώρα γινόταν περίπλοκο», για να αφιερώσει το τέρμα: «Στους οπαδούς μας γιατί είναι πραγματικά υπέροχοι».

«Τσίμπησε» βαθμό στο Αλκαζάρ


Με το βαθμό της ισοπαλίας (0-0) έφυγε από την έδρα της Λάρισας ο ΠΑΣ Γιάννινα. Οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου, παίζοντας «έξυπνα» και με πάθος, σε ένα κακό και με λίγες φάσεις παιχνίδι, κατάφεραν να μπλοκάρουν τα ατού των γηπεδούχων και να πάρουν αυτό που ζητούσαν από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Οι «βυσσινί» είχαν μέτρια απόδοση για άλλη μία αγωνιστική, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να πετύχουν την πρώτη τους νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.
Χειρότερο πρώτο ημίχρονο δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο προπονητής της Λάρισας είδε δύο παίκτες του (Μάλαρτζ, Βενετίδη) να αποχωρούν λόγω τραυματισμού, από τον αγωνιστικό χώρο, όπου η ομάδα του δεν «τράβαγε». Με τον ΠΑΣ να είναι άριστα «στημένος» στο γήπεδο από τον Γιώργο Παράσχο, οι «βυσσινί» δεν έβρισκαν διαδρόμους προς την εστία του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, παρά την κατοχή μπάλας που διατηρούσαν. Οι φιλοξενούμενοι, από την πλευρά τους, ήταν αυτοί που απειλούσαν, κυρίως με στημένες φάσεις, χάνοντας μάλιστα τη μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου 45λεπτου, όταν ο Μαϊστόροβιτς βρέθηκε δύο φόρες απέναντι από τον Μάλαρτζ, αλλά την μεν πρώτη σούταρε πολύ «άτσαλα», ενώ στην εξέλιξη της φάσης νικήθηκε από τον Πολωνό τερματοφύλακα, σε πλασέ που επιχείρησε.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μια συνέχεια των πρώτων 45 λεπτών. Η Λάρισα παρουσιάστηκε κάπως πιο επιθετική, θέλοντας να πιέσει τον ΠΑΣ, ο οποίος την περίμενε στην άμυνα του, δείχνοντας ευχαριστημένος από το ισόπαλο αποτέλεσμα. Με κύριο εκφραστή τον Στέλιο Γιαννακόπουλο, οι γηπεδούχοι πίεσαν, όχι όμως αποτελεσματικά. Η μεγαλύτερη φάση του δευτέρου ημιχρόνου έγινε όταν ο Τουμέρ Μετίν βρέθηκε στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΣ, αλλά το πλασέ με το δεξί που επιχείρησε, πέρασε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ελευθερόπουλου. Ο «Άγιαξ» λίγο έλειψε να «κλέψει» τη νίκη, αλλά την προβολή του Nτάσιου στις καθυστερήσεις, έδιωξε με υπερένταση, σε κόρνερ, ο Σέρεμετ.

Ο Αρκάντιους Μάλαρτζ μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί ελαφρά διάσειση, ενώ έχει και κάταγμα στο ζυγωματικό του προσώπου του. O Στέλιος Βενετίδης υπέστη θλάση οπίσθιου μηριαίου.

Δείτε εδώ το φιλμ του αγώνα

ΛΑΡΙΣΑ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μάλαρτζ (24' Σέρεμετ), Μπουκουβάλας, Βενετίδης (40' Κατσιαρός), Νταμπίζας, Γιαννακόπουλος, Βλασόπουλος (76' Κάσας), Ντε Νίγκρις, Τουάμα, Μετίν, Ααράμπ, Μελίσσης.
Στον πάγκο: Φερέιρα, Σίμιτς, Ρομέου, Τριποτσέρης

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιώργος Παράσχος): Ελευθερόπουλος, Ντάσιος, Κούσας, Μπαλάφας, Μαϊστόροβιτς, Κώτσιος, Μπακαγιόκο (76' Σαϊτιώτης), Βαγγελής (51' Μιχαλόπουλος), Τζανής, Σκαρντουέλι, Γεωργιάδης (72' Στάθης).
Στον πάγκο: Σικαλιάς, Ανδράλας, Κοντογουλίδης, Κανακούδης.

Πάτησε κορυφή!

Με την κατάληψη της πρώτης θέσης ολοκλήρωσε το σετ των τριών αγώνων σε μια εβδομάδα ο Ολυμπιακός, που νίκησε 1-0 τον Πανιώνιο στο Καραϊσκάκη, για την πέμπτη αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Ο Ζαϊρί το γκολ για τους ερυθρόλευκους που εμφανίστηκαν βελτιωμένοι (τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο). Προσπάθησε για την ισοφάριση αλλά δεν τα κατάφερε στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανιώνιος.

Το ματς:

Ήταν η πρώτη «υπόσχεση» του Ζίκο μόλις πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Να μετατρέψει το αμυντικό παιχνίδι των πρωταθλητών σε παράσταση επιθετικής τακτικής. Στο σημερινό ματς με τον Πανιώνιο, ο Βραζιλιάνος τεχνικός απέδειξε ότι παρά το βεβαρημένο πρόγραμμα της ομάδας του την τελευταία βδομάδα, έχει τον τρόπο να «βγάζει» από τους παίκτες του φρεσκάδα και όρεξη. Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα στο Φάληρο μπορεί να μην αποτέλεσε στην κυριολεξία «μονόλογο» του Ολυμπιακού, αλλά φάνηκε ότι πολύ δύσκολα θα άφηνε την εστία του αντιπάλου απαραβίαστη.

Η πρώτη γεύση του τι θα ακολουθούσε ήρθε στα πρώτα λεπτά με τις καλές ευκαιρίες του Ντουντού, ενώ η υπεροχή των νταμπλούχων «επισφραγίστηκε» στο 17’ με το γκολ του Ζαουάντ Ζαϊρί. Από τη μεριά τους οι «κυανέρυθροι» έβρισκαν κενούς χώρους να βγάλουν την κόντρα, όμως «έχαναν» στην τελική πάσα που επιχειρούσε ο Ρεκόμπα. Όταν ο Ουρουγουανός δεν έπαιρνε τη μπάλα στα πόδια του, ο Πανιώνιος παραδινόταν στις επιθετικές ορέξεις των γηπεδούχων. Ειδικά όταν αντικαταστάθηκε στο 37’, οι Νεοσμυρνιότες έμειναν πίσω και ταλαιπωρήθηκαν από τους εξτρέμ του Ολυμπιακού.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Πανιώνιος ήταν αυτός που μπήκε δυνατά και ήταν καλύτερος καθ’όλη τη διάρκειά του. Ο Ολυμπιακός έριξε την απόδοσή του και μοναχά όταν του δινόταν η ευκαιρία έβγαζε φάσεις.Οι Νεοσμυρνιότες πίεσαν ψηλά και προσπαθούσαν με τον Μπάλαμπαν να πατήσουν την αντίπαλη περιοχή. Ο Κροάτης εκτελούσε όλα τα στημένα και προσπαθούσε με προσωπικές ενέργειες ή σέντρες από τα αριστερά να απειλήσει. Εκ του αποτελέσματος ο καθησυχασμός του Ολυμπιακού δεν κόστισε. Ο Πανιώνιος είχε αρκετές ευκαιρίες για γκολ, αλλά καμία δεν είχε το επιθυμητό για τους ίδιους αποτέλεσμα. Ο ρυθμός του αγώνα άρχισε να πέφτει από το 70’ και μετά και… ανέβηκε πάλι προς το τέλος από τους φιλοξενούμενους. Οι όποιες προσπάθειές τους όμως απομακρύνθηκαν από τον Νικοπολίδη. Τελικό και… αγχωτικό σκορ 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού.

Το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζίκο): Νικοπολίδης, Μπράβο, Μέλμπεργκ, Αβρ. Παπαδόπουλος, Zεβλάκοφ, Ντουντού, Λεντέσμα, Τοροσίδης (81' Μήτρογλου), Λεονάρντο (88' Όσκαρ), Ντιόγο, Ζαϊρί (75' Στολτίδης).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Εμίλιο Φερέρα): Μπέλιτς, Μανιάτης, Κοντοές, Λάτκα, Τζαβέλλας, Καστελιόνε (81' Σίμωσης), Νικολάου (59' Αναστασόπουλος), Ριέρα, Κουμορτζί, Ρεκόμπα (37' Μπαρόνι), Μπάλαμπαν.

Ο Βλάνταν Ίβιτς στην επίθεση!

Ο Βλάνταν Ίβιτς στην επίθεση!Πλέον ο Φερνάντο Σάντος καλείται για άλλη μία φορά φέτος να βάλει παίκτη σε θέση που δεν είναι η φυσική του για να μπορέσει να αναπληρώσει το κενό καθώς ο Δικέφαλος ξέμεινε από επιθετικούς λόγω του τραυματισμού και του Μουσλίμοβιτς και φυσικά της αποβολής του Θανάση Παπάζογλου.

Ο ΠΑΟΚ θα εμφανιστεί ξανά με… πρωτοεμφανιζόμενη ενδεκάδα και σίγουρα το γεγονός ότι ποτέ δεν έχει παίξει μία ίδια ενδεκάδα σε συνεχόμενους αγώνες, είναι ένας από τους λόγους που η ομάδα δεν έχει φέρει ως τώρα τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Στο Περιστέρι ο Πορτογάλος τεχνικός ελπίζει να πάρει τους τρεις βαθμούς με σέντερ φορ τον Βλάνταν Ίβιτς. Ο Σέρβος που ως νεαρός παίκτης της Παρτιζάν έχει παίξει στην επίθεση θα είναι εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου αυτός που θα παίξει στην επίθεση των "ασπρόμαυρων", ενώ πίσω του ως ακραίοι θα βρίσκονται οι Βιεϊρινια και Κουτσιανικούλης.

Βιεϊρινια: "Μόνο νίκες"

Ο Αντελίνο Βιεϊρινια πέτυχε στην Νέα Σμύρνη ένα κανονικό γκολ που ακυρώθηκε αλλά σήμερα το μεσημέρι πήρε το βραβείο για το τέρμα που πέτυχε κατά του Ολυμπιακού στην Τούμπα το οποίο ψηφίστηκε ως το καλύτερο γκολ της αγωνιστικής.

Ο Πορτογάλος δήλωσε: "Ευχαριστώ τον κόσμο που ψήφισε. Θέλω να κάνω το καλύτερο για την ομάδα όπως και οι συμπαίκτες μου. Οι παίκτες, η διοίκηση και ο κόσμος χρειαζόμαστε και θέλουμε να πάρουμε νίκες από εδώ και πέρα για να βρεθεί ο ΠΑΟΚ εκεί που όλοι το θέλουμε, δηλαδή στην κορυφή. Θα δώσουμε το καλύτερο μας εαυτό. Ο αγώνας στο Περιστέρι είναι ιδιαίτερα κρίσιμος και δύσκολος για εμάς μετά τα άσχημα προηγούμενα αποτελέσματα αλλά πάμε για να νικήσουμε".

Το βραβείο το έδωσε στον Βιεϊρινια ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Γιώργος Τουρσουνίδης που τόνισε: "Αυτό το βραβείο αποτελεί την επιβράβευση του Βιεϊρινια όχι μόνο για το γκολ που πέτυχε αλλά την συνολική του παρουσία στην ομάδα".

Μαζίνιο: "Έχουμε γυρίσει σελίδα"

Μαζίνιο: "Έχουμε γυρίσει σελίδα"Ο Βραζιλιάνος προπονητής του Άρη στην αρχική του τοποθέτηση για το αυριανό παιχνίδι με την Skoda Ξάνθη τόνισε ότι:

"Είναι ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι. Θα αντιμετωπίσουμε πάλι μία ομάδα που θα έρθει με καθαρά αμυντικό προσανατολισμό και θα περιμένει απλά να βγει στην επίθεση. Αναμφίβολα το παιχνίδι θα κριθεί από την δική μας απόδοση.

Είχαμε μία πολύ καλή εβδομάδα. Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είχαμε πολύ καλή απόδοση και πιστεύω ότι πλέον σε ένα παιχνίδι εντός έδρας με την απίστευτη στήριξη που έχουμε από τους οπαδούς μας, θα φθάσουμε στην νίκη με σκληρή δουλειά και ένταση".

Στη συνέχεια, ο Μαζίνιο ρωτήθηκε εάν θα παίξει και πάλι με σχήμα 4-4-2 όπως με τον Παναθηναϊκό την περασμένη Κυριακή στο ΟΑΚΑ και απάντησε:

"Ίσως κατά την διάρκεια να το δούμε αυτό, αλλά παίζοντας εντός έδρας θα ξεκινήσουμε με 4-3-3 ή 4-2-1-3 για να έχουμε περισσότερη κυκλοφορία και να επιτεθούμε".

Για το περσινό παιχνίδι με την Ξάνθη και τι συναισθήματα του έχει αφήσει είπε:

"Το μόνο που μπορούμε να πούμε ότι κρατάμε είναι το παρελθόν και 90΄ αυτοσυγκέντρωσης. Είχαμε κάνει ένα πολύ καλό παιχνίδι αλλά ένα απίστευτο σουτ μας έκανε να το χάσουμε. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για το πώς θα τους αντιμετωπίσουμε, γιατί η Ξάνθη θα έρθει με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς".

Για το αν τον προβληματίζει η πρώτη παρουσία του Γιάννη Ματζουράκη για πρώτη φορά στην άκρη του πάγκου της Ξάνθης, δήλωσε: "Αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι τι θα κάνει η δική μας ομάδα. Από τη δική μας απόδοση θα κριθεί, με καλή κυκλοφορία ίσως να έχουν ένα έξτρα κίνητρο οι ποδοσφαιριστές της Ξάνθης πως θα παρουσιαστούμε εμείς".

Για το πόσο επηρέασε τους ποδοσφαιριστές η ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και με τον τρόπο που ήρθε από πλευράς διαιτησίας επισήμανε:

"Αυτό που συζητήσαμε παραπάνω δεν ήταν τόσο η διαιτητική παρέμβαση αλλά οι δικές μας χαμένες ευκαιρίες γιατί μπορεί να τιμωρηθεί όπως έγινε στα τελευταία λεπτά και δεχθήκαμε ένα γκολ. Ένα παιχνίδι που το έχουμε αφήσει πίσω μας, έχουμε γυρίσει σελίδα για να επιστρέψουμε στις νίκες".

Για την ενδεκάδα με την Ξάνθη: "΄Ηδη με την δουλειά που κάναμε όλη την εβδομάδα έχω καταλήξει αλλά δεν θα ήθελα να πω ποιοι είναι".

Κι όσο τέλος για τον Σεμπάστιαν Αμπρέου δεδομένης της εικόνας του στο οικογενειακό διπλό της Τετάρτης όπου σημείωσε τέσσερα γκολ, τρεις μόλις μέρες μετά τις δύο άτυχες στιγμές που είχε στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό, δήλωσε:

"Είναι ένας ποδοσφαιριστής μεγάλης εμπειρίας και μπορεί να επανέλθει πολύ γρήγορα. Ξέρει ότι είναι σημαντικός ποδοσφαιριστής, θέλει να σημειώνει γκολ και να κάνει την διαφορά. Έκανε ένα καλό παιχνίδι στην προπόνηση της Τετάρτης σημειώνοντας 4 γκολ. Ελπίζω να φύλλαξε και κάτι για το Σάββατο γιατί για αυτό ήρθε εδώ, για να κάνει την διαφορά".

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Προσεκτικά και ό,τι γίνει

Ένα από τα δυσκολότερα παιχνίδια της σεζόν -θεωρητικά τουλάχιστον- δίνει το Σάββατο ο Πανιώνιος κόντρα στον Ολυμπιακό, στο «Γ. Καραϊσκάκης» (16:45, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και ΝΕΤ) για την πέμπτη αγωνιστική της Σουπερλίγκας. Οι «κυανέρυθροι» δεν έχουν ξεκινήσει ιδανικά τη σεζόν (δύο ισοπαλίες και δύο ήττες ο απολογισμός) και περιμένουν ένα θετικό αποτέλεσμα με αντίπαλο τους Πειραιώτες προκειμένου να ανακάμψουν αγωνιστικά και ψυχολογικά.

Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής για τον Εμίλιο Φερέρα η απουσία του Μανώλη Σκούφαλη. Ο έμπειρος μέσος δεν ακολουθούσε με ιδιαίτερη διάθεση τις εντολές του Βέλγου τεχνικού, στην προπόνηση της Παρασκευής, με συνέπεια να τιμωρηθεί από την διοίκηση με πρόστιμο και αποκλεισμό από την αποστολή του Πανιωνίου, για το ματς με τους «ερυθρόλευκους». Το θέμα πάντως πρέπει ήδη να θεωρείται λήξαν.

Σε ό,τι αφορά το βασικό σχήμα, ο Φερέρα φαίνεται να έχει καταλήξει στους: Μπέλιτς, Τζαβέλλα, Λάτκα, Κοντοέ, Μανιάτη - Καστελιόνε, Νικολάου, Κουμόρτζι, Ριέρα, Ρεκόμπα και Μπάλαμπαν. Οι υπόλοιποι παίκτες που απαρτίζουν την αποστολή του Πανιωνίου: Μπεθέρα, Ουέλινγκτον, Σιόβας, Όμο, Κοντοχρήστος, Αναστασόπουλος και Σίμωσης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - Με Σιμάο και "Κάρα"

Ο Χενκ τεν Κάτε επιβεβαίωσε στην προπόνηση του Παναθηναϊκού στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Παιανίας ότι προσανατολίζεται στην επιστροφή του Σιμάο Μάτε Τζούνιορ στο αρχικό σχήμα ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ. Και ταυτόχρονα στην αλλαγή του συστήματος σε 4-3-3 (ή 4-5-1 εάν προτιμάτε) και στην παρθενική συμμετοχή του Σεντρίκ Καντέ ως αριστερός μπακ.

Σίγουρους για την 11άδα θα πρέπει να θεωρούμε τους δέκα από τους έντεκα παίκτες του αρχικού σχήματος σίγουρους. Τερματοφύλακας θα είναι ο Τζόρβας, δεξιά στην άμυνα θα αγωνιστεί ο Βύντρα, αριστερά ο Καντέ και ο Μπιάρσμιρ με τον Σαριέγκι θα είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Αμυντικός μέσος θα είναι ο Σιμάο, με τον Κατσουράνη εκ δεξιών του και τον Ζιλμπέρτο Σίλβα εξ αριστερών του, αριστερός χαφ θα είναι ο Λέτο και στην κορυφή της επίθεσης ο Σαλπιγγίδης. Αυτοί οι δέκα έπαιξαν στο διπλό (δέκα εναντίων δέκα) με τους βασικούς και απλώς κάποια στιγμή ο Γκάμπριελ αντικατέστησε τον Βύντρα.
Μοναδική θέση που δεν έχει αποφασιστεί είναι αυτή του δεξιού χαφ, όπου υπάρχει όμως φαβορί. Ο Γιώργος Καραγκούνης. Ο "Κάρα" ήταν χθες πολύ καλύτερα, έλαβε μέρος στο διπλό δίχως ενοχλήσεις και όλα δείχνουν ότι θα είναι σε θέση να αγωνιστεί στο ντέρμπι. Σήμερα θα προκύψουν ασφαλέστερα συμπεράσματα επί του προκειμένου, αν και οι Σισέ και Νίνης προβάλλουν ως αουτσάιντερ την παρούσα φάση.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι Σισέ και Γκάμπριελ, με απόφαση του Τεν Κάτε, έκαναν σέντρες και σουτ με το γκρουπ των υπό ένταξη στην ομάδα παικτών (Μάντζιος, Κλέιτον) συν τον Μαχλελή!
*Στις 5:00μ.μ. θα προπονηθούν το Σάββατο οι «πράσινοι» και εν συνεχεία ο Τεν Κάτε θα ανακοινώσει την αποστολή του αγώνα με την ΑΕΚ.
*Σοβαρό είναι το ενδεχόμενο να μεταβεί στην προπόνηση του Σαββάτου ο Νικόλας Πατέρας στην Παιανία προκειμένου να παρακολουθήσει την τελευταία προπόνηση της ομάδας πριν το ντέρμπι με την ΑΕΚ και πιθανώς να μιλήσει και στους ποδοσφαιριστές.

Β΄ ΕΘΝΙΚΗ – Πρώτο «τρίποντο» για Δόξα


Η ομάδα της Δράμας έδειξε από την αρχή ότι ήθελε να πάρει το παιχνίδι και πριν καλά καλά συμπληρωθούν τρία λεπτά αγώνα πήρε κεφάλι στο σκορ. Ο Μουρατίδης σέντραρε συρτά από πλάγια, οι αμυντικοί του Πιερικού αδράνησαν και ο Μαρκόφσκι με προβολή από κοντά άνοιξε το σκορ. Στο επόμενο λεπτό ο Μαρτίνες είχε μία κεφαλιά που πέρασε άουτ. Οι φιλοξενούμενοι σε όλο το υπόλοιπο πρώτο μέρος είχαν την κυκλοφορία της μπάλας, όμως έμειναν μακριά από την εστία του Καρατζιοβαλή. Στο 43΄ ο Γιάννης Χλωρός τραυματίστηκε, είχε ταλαιπωρηθεί και τις προηγούμενες ημέρες, και αντικαταστάθηκε αμέσως με τον Τσουκαλά.

Ο Μάκης Κατσαβάκης έβαλε με την αρχή της επανάληψης τους Θάνο κα Τσιτλακίδη θέλοντας να πίεση, όμως ο Γκονζάλες του χάλασε τα σχέδια νωρίς. Στο 46΄ ο Ισπανός μπορεί να βρήκε στόχο μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια, όμως 9 λεπτά αργότερα έκανε το 2-0 με άπιαστη εκτέλεση φάουλ. Ωστόσο με τον ίδιο τρόπο απάντησε ο Θάνος (έφτασε τα τρία γκολ σε ισάριθμους αγώνες) για τους φιλοξενούμενους, μειώνοντας στο 72΄ σε 2-1. Οι παίκτες της Δόξας διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την υπόδειξη του φάουλ από τον διαιτητή. Στο 80΄ ο Τσουκαλάς έχασε την μεγάλη ευκαιρία για το 3-1, όμως η κεφαλιά του βρήκε το δοκάρι του Κοτταρά.

Κίτρινες κάρτες πήραν οι Πακάλτσης, Παπαθανασίου, Μουρατίδης, Ολγκίν

Δόξα Δρ. – Πιερικός 2-1
3΄ Μαρκόφσκι, 55΄ Γκονζάλες – 72΄ Θάνος

Δόξα Δράμας: Καρατζιοβαλής, Παπαθανασίου, Γαλακτερός, Σαμαράς, Πακάλτσης, Μουρατίδης Χ., Γκονζάλες (56΄ Μπαξεβανίδης), Γκίκας (74΄ Εντούρ), Πινδώνης, Χλωρός (44΄ Τσουκαλάς), Μαρκόφσκι.
Πιερικός: Κοτταράς, Καλλιμάνης, Παντελιάδης, Παστός (46΄ Θάνος), Εξουζίδης, Τασίδης, Μαρτίνες, Μανουσαρίδης, Πέντα, Ολγκίν (46΄ Τσιτλακίδης), Ντεμπελέ.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ - 22/09/2009

ΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ - 22/09/2009

  • derby
    derby
  • GOAL
    GOAL
  • MATCH ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
    MATCH ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
  • Metrosport
    Metrosport
  • SCORE
    SCORE
  • SPORTDAY
    SPORTDAY
  • ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ
    ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ
  • ΓΑΤΑ
    ΓΑΤΑ
  • ΕΞΕΔΡΑ
    ΕΞΕΔΡΑ
  • ΠΡΑΣΙΝΗ
    ΠΡΑΣΙΝΗ
  • ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ
    ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ
  • ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ
    ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ
  • ΦΙΛΑΘΛΟΣ
    ΦΙΛΑΘΛΟΣ
  • ΦΩΣ
    ΦΩΣ
  • ΩΡΑ
    ΩΡΑ

ΑΕΚ: Επιτακτική η νίκη


Επιτακτική κρίνεται η νίκη για την ΑΕΚ στο ντέρμπι της Κυριακής, με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, προκειμένου να κλείσει την βαθμολογική ψαλίδα από τους «πράσινους» και τον Ολυμπιακό και να μην μείνει από την πέμπτη αγωνιστική τόσο πίσω από την πρώτη θέση του πρωταθλήματος.

Στη χθεσινή προπόνηση της ΑΕΚ, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έδειξε ότι προσανατολίζεται σε αλλαγή της διάταξης των παικτών του στον αγωνιστικό χώρο. Το 4-4-2 της Τετάρτης κόντρα στους Πειραιώτες θα μετατραπεί σε 4-3-3, με βασική δικαιολογία την απουσία του Κρίστιαν Νέμεθ. Ο Ούγγρος κυνηγός βρίσκεται στην Αίγυπτο με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα για το Παγκόσμιο Κύπελλο U-20. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός σκέφτεται να κρατήσει στον πάγκο τον ντεφορμέ Γρηγόρη Μάκο και τη θέση του θα πάρει ο Σεϊντού Γιαχάγια. Η πιθανή ενδεκάδα της ΑΕΚ: Σάχα, Αραούχο, Μαϊστόροβιτς, Γιάχιτς, Χουανφράν - Γιαχάγια, Καφές, Μαντούκα - Σκόκο, Μπλάνκο και Ρότζερ.

Στο μεταξύ, μιλώντας χθες στους ποδοσφαιριστές του ο Μπάγεβιτς, τους επέστησε την προσοχή στους παίκτες-κλειδιά όπως είπε του Παναθηναϊκού. «Να προσέξετε τον Λέτο, γιατί είναι επικίνδυνος όταν επιτίθεται ο Παναθηναϊκός» είπε μεταξύ άλλων, ενώ «πολύ ταχύ και επικίνδυνο» χαρακτήρισε τον Σωτήρη Νίνη.

Βαριά καμπάνα στον Αραούχο!

Με τρεις αγωνιστικές τιμώρησε τον Κάρλος Αραούχο η UEFA για την αποβολή του στον αγώνα με την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ», στο πλαίσιο την πρώτης αγωνιστικής των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Η ποινή αυτή είναι η χειρότερη δυνατή που φαντάζονταν οι άνθρωποι της «Ένωσης», ωστόσο σκοπεύουν να καταθέσουν έφεση. Σε περίπτωση που η συγκεκριμένη διαδικασία δεν αποδώσει καρπούς, τότε ο Αργεντινός θα απουσιάσει από τον αγώνα με την Μπενφίκα και τα δύο ματς με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ.

ΠΑΟ: Με αισιοδοξία και κλειστά χαρτιά

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος και εκεί θέλει να παραμείνει έπειτα και από την ολοκλήρωση της πέμπτης αγωνιστικής και τη διεξαγωγή του ντέρμπι με την ΑΕΚ. Οι «πράσινοι» έχουν ως στόχο τη νίκη στο αυριανό ματς (21:15-ΝοvaSports 1) για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι για να αφήσουν πίσω οκτώ βαθμούς τον «δικέφαλο» και ο δεύτερος να διατηρήσουν απόσταση ασφαλείας από τον Ολυμπιακό. Γρίφος η ενδεκάδα.

Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει το «τέσσερα στα τέσσερα» σε ισάριθμες αγωνιστικές και στο «τριφύλλι» θέλουν να συνεχίσουν να έχουν το απόλυτο και μετά το αυριανό ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ο Χεν Τεν Κάτε δεν άνοιξε τα χαρτιά του αναφορικά με την ενδεκάδα του ντέρμπι η οποία παραμένει γρίφος. Ο Ολλανδός τεχνικός δοκιμάζει πρόσωπα και σχήματα. Στο δεξί άκρο της άμυνας δοκιμάστηκε ο Γκάμπριελ ενώ υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μείνει εκτός ο Σισέ, κάτι που επιβεβαιώνει πλήρως το χθεσινό ρεπορτάζ, στο οποίο αναφέραμε τις εκπλήξεις που ετοιμάζει ο Τεν Κάτε.

Από το χθεσινό διπλό στο οποίο οι «πράσινοι» χωρίστηκαν δέκα εναντίον δέκα δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα, αλλά από τη στιγμή που ο Γάλλος όλη την εβδομάδα (λόγω του φιλικού με το Αιγάλεω, το ρεπό, την προχθεσινή αργοπορία και τη χθεσινή δοκιμή) δεν έχει παίξει με τους λεγόμενους βασικούς, δύσκολα θα ξεκινήσει. Βάσει των δοκιμών του Ολλανδού προπονητή παίζονται δύο θέσεις. Η μία αφορά την άμυνα και η άλλη το δεξί άκρο στα χαφ. Σε ένα 4-3-3, που μπορεί να είναι και 4-2-3-1 με τον Κατσουράνη σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Σαλπιγγίδη. Ο Σεντρίκ Καντέ παραμένει το φαβορί για αριστερά και μάλιστα ο Τεν Κάτε τον είχε ενημερώσει πριν από την προχθεσινή προπόνηση ότι θα παίξει με την ΑΕΚ.

Ενοχλήσεις Βύντρα, Χριστοδουλόπουλος

Ενοχλήσεις είχαν χθες στους προσαγωγούς ο Λουκάς Βύντρα και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, αλλά δεν φαίνεται ότι μπορούν να τους στερήσουν τη συμμετοχή στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ειδικά για τον Βύντρα, οι «πράσινοι» είναι βέβαιοι ότι δεν χάνει το ντέρμπι, αλλά σίγουρα η σημερινή μέρα θα είναι αποφασιστική και για τον Λουκά και για τον Λάζαρο. Και οι δυο παίκτες, πάντως, προπονήθηκαν κανονικά χθες.

Καλύτερα ο «Κάρα»

Πολύ καλύτερα ήταν χθες ο Γιώργος Καραγκούνης. Είχε θεαματική βελτίωση στο τραύμα του, προπονήθηκε κανονικά και συμμετείχε στο διπλό. Σήμερα, μετά την προπόνηση, θα έχει μία καθοριστική συνομιλία με τον Τεν Κάτε. Ο Ολλανδός τεχνικός θα χρησιμοποιήσει τον «Κάρα» μόνο αν δει ότι είναι 100% έτοιμος. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο Καραγκούνης θα θέσει εαυτόν στη διάθεση του προπονητή του. Αν τελικά αγωνιστεί, θα παίξει σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο δεξιά και όχι στον κεντρικό άξονα.

ΟΣΦΠ: Τίποτα δεν τον σταματά

Να συνεχίσει το σερί νικών θα επιδιώξει σήμερα ο Ολυμπιακός με αντίπαλο τον Πανιώνιο στο «Γ. Καραϊσκάκης (16:45, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και ΝΕΤ) για την πέμπτη αγωνιστική της Σουπερλίγκας. Σε περίπτωση που οι «ερυθρόλευκοι» κερδίσουν τους Νεοσμυρνιώτες θα «σκαρφαλώσουν» στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα του ελληνικού πρωταθλήματος. Το αν θα διατηρηθούν σε αυτή θα εξαρτηθεί άμεσα από το αποτέλεσμα του ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, που θα γίνει την Κυριακή στο ΟΑΚΑ. Οι Πειραιώτες ελπίζουν σε στραβοπάτημα των «πρασίνων», των οποίων τη δεδομένη στιγμή υπολείπονται δύο βαθμούς.

Τα πλάνα για την ενδεκάδα

Τους ίδιους ένδεκα που έφυγαν με το «διπλό» από το ΟΑΚΑ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ (2-1) έχει αποφασίσει να ξεκινήσει στον αγώνα με τον Πανιώνιο ο Ζίκο για τον Ολυμπιακό. Την εστία των «ερυθρολεύκων» θα υπερασπιστεί ο Νικοπολίδης. Στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά θα παραταχθούν οι Μπράβο, Αβ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ και Ζεβλάκοφ, ενώ το κέντρο θα αποτελείται από τους Λεντέσμα, Ντουντού και Τοροσίδη. Το αριστερό άκρο της μεσαία γραμμής θα καλύψει ο Λεονάρντο και το δεξί ο Ζαϊρί.

Προς υπενθύμιση, οι υπόλοιποι παίκτες της αποστολής είναι οι εξής: Πάρντο, Γκαλίτσιος, Ντομί, Στολτίδης, Πάντος, Οσκαρ και Μήτρογλου. Αν και θα παραμείνουν τα ίδια πρόσωπα, το 4-5-1 των προηγούμενων παιχνιδιών θα διαφοροποιηθεί σε 4-3-3. Ο Βραζιλιάνος προπονητής αφιέρωσε το πρόγραμμα της Παρασκευής σε ταχύρυθμα μαθήματα πρέσινγκ, αφού είναι δεδομένο ότι η ομάδα στη διάρκεια της σεζόν θα κληθεί να διασπάσει αρκετές φορές κλειστές άμυνες, έτσι θα πρέπει να πιέζει ασφυκτικά περιμένοντας το λάθος του αντιπάλου.

«Να πάμε την ομάδα ψηλά»

Η χθεσινή μέρα, πέρα από το γεγονός ότι επρόκειτο για την τελευταία της προετοιμασίας του Ολυμπιακού ενόψει της αναμέτρησης με τον Πανιώνιο, ήταν μια μέρα γνωριμίας των παικτών με τα νέα μέλη του τεχνικού επιτελείου. Ο λόγος για τους Εντού Κοΐμπρα και Μοράσι Σαντάνα. Ο πρώτος είναι αδερφός του Ζίκο και θα έχει πιθανότατα το ρόλο του βοηθού προπονητή. Όσον αφορά τον δεύτερο θα αναλάβει τη θέση του γυμναστή. Η συγκεκριμένη τριάδα έχει δουλέψει ξανά μαζί στην Τουρκία για δύο σεζόν, στην ομάδα της Φενερμπαχτσέ.

«Από σήμερα θα είναι μαζί μας ο Εντού Κοΐμπρα, που είναι αδελφός μου, και ο Μοράσι Σαντάνα, που θα είναι ο γυμναστής. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα είναι μαζί μας. Ήμασταν και οι τρεις στη και στη Βραζιλία. Θα έχουμε ένα καλό γκρουπ και θα δουλέψουμε για να πάμε την ομάδα ψηλά», αρκέστηκε να πει για τους συνεργάτες του ο Ζίκο.

Ο Φορλάν ανανέωσε με την Ατλέτικο Μαδρίτης μέχρι το 2013


Την επέκταση της συνεργασίας της με τον Ντιέγκο Φορλάν μέχρι το 2013 ανακοίνωσε την Παρασκευή η διοίκηση της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο Ουρουγουανός στράικερ υπέγραψε για άλλα δύο χρόνια, αν και η ομάδα του έχει ξεκινήσει πολύ άσχημα στο πρωτάθλημα της Primera Division και μετά από τέσσερις αγωνιστικές βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας.

Ο 30άχρονος άσος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της περασμένης σεζόν στην Ισπανία και βοήθησε την ομάδα του να τερματίσει στην 4η θέση της βαθμολογίας. Το ίδιο είχε καταφέρει και το 2005, όταν αγωνιζόταν με την φανέλα της Βιγιαρεάλ.
Ο πρόεδρος των «ροχιμπλάνκος» Ενρίκε Σερέζο, προσπάθησε να απαλύνει κάπως την πίεση που δέχεται ο προπονητής της ομάδας, Αμπελ Ρεσίνο, λέγοντας ότι «ο Αμπελ θα είναι στον πάγκο μέχρι το τέλος της περιόδου».

Παραδέχθηκε ακόμη ότι «...δεν βλέπω να υπάρχει πρόβλημα με τον Αμπελ. Έχουμε χάσει δύο παιχνίδια, ενώ άλλα δύο τελείωσαν ισόπαλα, αυτό είναι όλο. Το Σάββατο με την Βαλένθια θα είναι διαφορετικά».

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES