27 Νοε 2009

Νοκ-άουτ ο Ιωάννου, διάστρεμμα ο Κολοτούρος!

Στον ΑΟ Κέρκυρα άσχημα ήταν τα… μαντάτα όσον αφορά τον Δημήτρη Ιωάννου. Ο 32χρονος κεντρικός αμυντικός είχε τραυματιστεί στην προπόνηση της Τετάρτης και οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για κάκωση στον τετρακέφαλο. Χθες Πέμπτη το απόγευμα ο παίκτης εξετάστηκε από τον γιατρό της ομάδας, Αλέκο Κοσκινά, και στη συνέχεια υποβλήθηκε σε μαγνητική, η οποία έδειξε πως έχει θλάση στον δικέφαλο. Έτσι, του συνεστήθη ξεκούραση και φαρμακευτική αγωγή.

Η επιστροφή του Ιωάννου στους αγωνιστικούς χώρους εκτιμάται σε δύο με τρεις εβδομάδες. Η απώλειά του αποτελεί μεγάλο πλήγμα για την ομάδα, διότι ο έμπειρος μπακ είναι βασική μονάδα της, αλλά και αρχηγός της.

Πέραν του Δημήτρη Ιωάννου, το κυριακάτικο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό θα χάσουν και οι (επίσης τραυματίες) Γιώργος Παρασκευαϊδης και Μπαλί Σμαρτ.

Όμως, οι… «πονοκέφαλοι» για τον προπονητή Μπάμπη Τεννέ δεν σταματούν μόνο στους παραπάνω ποδοσφαιριστές! Το… ιατρικό δελτίο «διευρύνθηκε» με τον Γιάννη Κολοτούρο, ο οποίος κατά τη χθεσινή προπόνηση υπέστη ελαφρύ διάστρεμμα. Τόσο στον νεαρό αμυντικό, όσο και στον Ανδρέα Λαμπρόπουλο, που υποφέρει από τενοντίτιδα στον αχίλλειο, συνεστήθη ελαφρύ πρόγραμμα προπόνησης και από το ιατρικό επιτελείο της ομάδας θα καταβληθεί προσπάθεια για να είναι και οι δύο παίκτες έτοιμοι μέχρι την Κυριακή.

Από εκεί και πέρα, ο Φαμπρίς Ρεπερνέ μέρα με τη μέρα ανεβάζει… ταχύτητα και ο προπονητής του θα τον έχει στη διάθεσή του στο ματς κόντρα στους Σερραίους. Σε ότι αφορά τον νεαρό Σπύρο Μπράτο, δείχνει να έχει ξεπεράσει την ίωση που τον ταλαιπωρούσε και πλέον προπονείται κανονικά.

Κωστίκος: «Αγώνας-κλειδί για τον ΠΑΟΚ».

Καθοριστικής σημασίας για τη φετινή πορεία του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, χαρακτήρισε το παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ο Γιώργος Κωστίκος. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του «δικεφάλου του Βορρά» στάθηκε στην άσχημη κατάσταση που θα βρει την αντίπαλο της η ομάδα του Σάντος και την χαρακτήρισε ευκαιρία, ώστε να αποσπαστεί βαθμολογικά και να εδραιωθεί στην τρίτη θέση.

«Είναι ένα παιχνίδι πολύ σημαντικό για την φετινή πορεία του ΠΑΟΚ. Θα το χαρακτήριζα αγώνα-κλειδί, αφού αν κερδίσει, εδραιώνεται στην τρίτη θέση και απομακρύνεται από την ΑΕΚ», ανέφερε στο «Τρίτο Ημίχρονο» ο Κωστίκος. «Η ΑΕΚ έχει πολλά προβλήματα, αλλά δεν παύει να είναι ΑΕΚ», προσέθεσε, για να συμπληρώσει ωστόσο:

«Eίναι μια ομάδα χαμένη στο διάστημα, δεν μπορεί να πάρει αποτέλεσμα, δεν μπορεί να σταθεί στον αγωνιστικό χώρο. O ΠΑΟΚ πρέπει να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που θα του δοθούν και να δείξει μια καλή αμυντική συμπεριφορά. Στον αγώνα με τον Άρη, εκμεταλλεύτηκε όλες τις ευκαιρίες και πρέπει να το κάνει και τώρα. Η ομάδα έχει ένα στυλ και με αυτόν τον τρόπο θα παίξει. Δεν νομίζω ότι θα παίξει διαφορετικά αύριο».

Ο Κωστίκος, εξάλλου, αφού στάθηκε και στη μεγάλη σημασία της επιστροφής του Μουσλίμοβιτς στα γκολ, μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον Αντελίνο Βιεϊρίνια:

«Ο Βιεϊρίνια ήταν η καλύτερη μεταγραφή του καλοκαιριού. Είναι ο παίκτης που θα πάρει πρωτοβουλίες, που θα παίξει ένας εναντίον ενός. Είναι αυτός που δίνει μια διαφορετική πινελιά στην ομάδα του ΠΑΟΚ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Για τη νίκη στο Περιστέρι

Σε εντατικούς ρυθμούς συνεχίστηκε η προετοιμασία της ομάδας του ΠΑΣ Γιάννινα, για την κυριακάτικη εκτός έδρας αναμέτρηση με αντίπαλο τον Ατρόμητο. Οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου δούλεψαν αρκετά τα τελειώματα των φάσεων ενώ αγωνίστηκαν σε δίτερμα διάρκειας 20 λεπτών.

Στο πλαίσιο της σημερινής προπόνησης μάλιστα, ο τεχνικός των Ιωαννίνων ανέλυσε στους παίκτες του τον τρόπο ανάπτυξης παιχνιδιού του προσεχούς αντιπάλου, ενώ προβλήθηκε και σε βίντεο το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα της περασμένης αγωνιστικής, ανάμεσα σε Ηρακλή και Ατρόμητο.

Η αποστολή της ομάδας θα αναχωρήσει αεροπορικώς για την Αθήνα το Σάββατο στις 14:30 και θα αποτελείται από τους εξής ποδοσφαιριστές: Ελευθερόπουλος, Σικαλιάς, Ντιμπαλά, Μπουχάν, Μαϊστόροβιτς, Ανδράλας, Γεωργιάδης, Κανακούδης, Κοντογουλίδης, Κούσας, Κώτσιος, Μπαλάφας, Μενδρινός, Σαϊτιώτης, Σκαρντουέλλι, Τζάνης, Μπακαγιόκο, Μιχαλόπουλος και Μιχαήλ.

Οριστικά εκτός ο Στολτίδης

Τις υπηρεσίες του Ιεροκλή Στολτίδη θα στερηθεί τελικά ο Ζίκο, αφού ο μέσος του Ολυμπιακού δεν κατάφερε τελικά να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις που είχε. Η απουσία του "Ιέρο" ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενη, αφού λίγοι ήλπιζαν ότι ο έμπειρος μέσος των νταμπλούχων Ελλάδος θα προλάβαινε το ντέρμπι με τον "αιώνιο".

Κόκκαλης: "Υποβολιμαία τα δημοσιεύματα..."

Βολές εξαπέλυσε, κατά του προέδρου του Παναθηναϊκού, Νικόλα Πατέρα,ο Σωκράτης Κόκκαλης.
Ολυμπιακός: Κόκκαλης: "Υποβολιμαία τα δημοσιεύματα..."

Υποκινούμενα, χαρακτήρισε, ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, τα δημοσιεύματα, ενώ αρνήθηκε ότι έχει πει στους παίκτες της ομάδας του τις φράσεις που του αποδίδονται.
«Ο μοναδικός που προκαλεί είναι ο κ. Πατέρας», είπε ο Σωκράτης Κόκκαλης, και στη συνέχεια, ανέφερε ότι «εκείνος ασχολείται συνέχεια με τον Ολυμπιακό και δυναμιτίζει το κλίμα. Εμείς θέλουμε ο κόσμος του Ολυμπιακού να μην απαντήσει στις προκλήσεις».
Φεύγοντας από το Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, και αφού κατέθετε δύο ώρες, δήλωσε:
«Τέτοιου είδους εκφράσεις, που έγραψαν ορισμένες εφημερίδες, ουδέποτε ελέχθησαν. Όποτε η ομάδα μου χρειάζεται την παρουσία μου για να αποδίδει καλύτερα και να ανεβαίνει η ψυχολογία της θα είμαι εκεί. Αν χρειάζεται θα είμαι εκεί ώστε η ομάδα να έχει τα αποτελέσματα που θέλουμε εμείς οι Ολυμπιακοί».
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων», αποκάλυψε τα όσα είπε στον Εισαγγελέα:
«Εγώ πιστεύω πως ο μοναδικός που έχει προκαλέσει είναι ο κ. Πατέρας. Αυτός είναι που δηλώνει συνέχεια κατά της ομάδα μας και ασχολείται με τον Ολυμπιακό. Μάλιστα, για πρώτη φορά στην ιστορία, στα 20 χρόνια που είμαι εγώ στην ομάδα, κατατέθηκε και μηνυτήρια αναφορά για δημοσιεύματα, τα οποία θεωρώ πως είναι υποβολιμαία. Όλα τα άλλα είναι φαντασιώσεις. Εγώ καλώ τον κόσμο του Ολυμπιακού να μην “απαντήσει” στις προκλήσεις. Να κερδίσουμε στο ντέρμπι και να σταθεί δίπλα στον Ολυμπιακό για να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό».

ΠΑΟ: Θα εμβολιαστούν οι παίκτες

ΠΑΟ: Θα εμβολιαστούν οι παίκτεςΜετά το κρούσμα του Καραγκούνη, ο Κώστας Αντωνίου, μετά από συζήτηση με τον γιατρό της ομάδας, Παναγιώτη Κουλουμέντα, πήρε την απόφαση να εμβολιαστεί όλη η ομάδα με το εμβόλιο της νέας γρίπης.


Οι εμβολιασμοί στην χώρα μας έχουν ήδη αρχίσει για τις ευπαθείς ομάδες και η ομάδα του «τριφυλλιού», υπολογίζεται πως σε 10 μέρες περίπου θα εμβολιαστεί και αυτή.

ΠΑΟΚ: Με 4-4-1-1 κόντρα στην ΑΕΚ

Με τον Βεϊρίνια, που ταλαιπωρήθηκε από ίωση αλλά νιώθει αρκετά καλύτερα, αλλά χωρίς τον Σορλέν στην α ΠΑΟΚ: Με 4-4-1-1 κόντρα στην ΑΕΚποστολή, ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για τον αυριανό αγώνα απέναντι στην ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο Φερνάντο Σάντος σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα του στο σύστημα 4-4-1-1.

Έξι προβλήματα για τον Τεννέ

Νέοι… «πονοκέφαλοι» για τον Μπάμπη Τεννέ προέκυψαν στον ΑΟ Κέρκυρα. Ο αρχηγός της ομάδας Δημήτρης Ιωάννου στην χθεσινή προπόνηση που πραγματοποιήθηκε στα Γαζάτικα αισθάνθηκε ενοχλήσεις, αλλά αρχικά δεν δόθηκε μεγάλη σημασία. Τελικά, όμως, διεγνώσθη κάκωση στον τετρακέφαλο και δεν προπονήθηκε σήμερα. Το απόγευμα θα υποβληθεί σε εξετάσεις από τον γιατρό της ομάδας, τον Αλέκο Κοσκινά, και δεν αποκλείεται να κάνει και μαγνητική. Με τα τωρινά δεδομένα, κρίνεται αμφίβολη η συμμετοχή του 32χριονου κεντρικού αμυντικού στο κυριακάτικο εντός έδρας παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό.

Επίσης, ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος, που μόλις ξεπέρασε την ίωση που είχε, χθες ακολούθησε μεν το κανονικό πρόγραμμα, όμως στο «οικογενειακό» δίτερμα που έγινε, ένιωσε έντονες ενοχλήσεις στον αχίλλειο και τελικά διεγνώσθη τενοντίτιδα. Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός θα ακολουθήσει συντηρητικό πρόγραμμα εκγύμνασης και από το ιατρικό επιτελείο θα γίνουν προσπάθειες να προλάβει το ματς της Κυριακής.

Από εκεί και πέρα, ο Φαμπρίς Ρεπερνέ, ο οποίος στις προηγούμενες ημέρες ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, πλέον ανεβάζει ρυθμούς κι εκτιμάται πως ο Γάλλος μπακ-χαφ θα είναι στη διάθεση του προπονητή του για τον αγώνα με τον Πανσερραϊκό.

Εξάλλου, από τις προπονήσεις απουσιάζουν ο τραυματίας Μπαλί Σμαρτ (βρίσκεται στην Αγγλία) και ο Σπύρος Μπράτος που ταλαιπωρείται από ίωση.

Όσον αφορά τον Γιώργο Παρασκευαϊδη, πηγαίνει μεν στο γήπεδο, όμως δεν είναι ακόμη σε θέση να προπονηθεί κι εκτιμάται πως θα επανέλθει σε περίπου δύο εβδομάδες.

ΑΕΚ: Κοντά στη μεταβίβαση

Όλο και πιο κοντά στο να γυρίσει μια και καλή σελίδα βρίσκεται η ΠΑΕ ΑΕΚ.
ΑΕΚ: Κοντά στη μεταβίβαση

. Ο Νίκος Νοτιάς έχει στα χέρια του τις οικονομικές εγγυήσεις από τον Χαράλαμπο Κοζώνη και το μόνο που απομένει είναι να γίνει ο οικονομικός έλεγχος στην ΠΑΕ και να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση. Εγγυητική επιστολή 29.000.000 ευρώ έστειλε ο Κοζώνης στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, τα 10.000.000 ευρώ προορίζονται για τις μεταγραφές του Ιανουαρίου σύμφωνα με τους συνεργάτες του.

Καραγκούνης: Πιθανή συμμετοχή στο ντέρμπι

ΠΑΟ: Καραγκούνης: Πιθανή συμμετοχή στο ντέρμπι
Αν έχει ήπια συμπτώματα γρίπης αλλιώς ο Λέτο στη θέση του

Ο διεθνής μέσος του Παναθηναϊκού είναι θετικός στη νέα γρίπη. Θα προπονηθεί στην Παιανία σήμερα αν δεν ανεβάσει πυρετό. Σύμφωνα με τον ιατρικό επιτελείο του «τριφυλλιού» δεν θα έχει πυρετό για 40 ώρες, και δεν μπορεί να μεταδώσει σε άλλους ανθρώπους τη γρίπη.
Έτι στη διάθεση του Χενκ Τεν Κάτε σκέπτεται να είναι ο «τυπάρας» βάση της γνώμης του γιατρού Παναγιώτη Κουλουμέντα. Ο Σεμπαστιάν Λέτο σήμερα θα προπονηθεί κανονικά, παρά τις χθεσινές λίγες ενοχλήσεις στο μικρό δάκτυλο του ποδιού του.
Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός θα επιχειρήσει σουτ, τάκλιν και αν όλα πάνε καλά, θα γίνει το φαβορί για την 11άδα αντί Καραγκούνη. Αν πάλι ο Λέτο δεν είναι καλά θα αντικατασταθεί από τον Σωτήρη Νίνη.

Αφιέρωμα της FIFA στα ντέρμπι των "αιωνίων..."

Η ιστοσελίδα της FIFA κάνει αφιέρωμα στα ντέρμπι «αιωνίων», τα οποία και παρομοιάζει με ελληνικές τραγωδίες.


Super League: Αφιέρωμα της FIFA στα ντέρμπι των "αιωνίων..."Αναδρομή, γίνεται στο κείμενο, στην πρώτη κόντρα Ολυμπιακού –Παναθηναϊκού, το 1930, όπου νίκησαν οι «πράσινοι», αλλά γίνεται και λόγος για την υπεροχή που έχουν, πλέον, οι «ερυθρόλευκοι», σε νίκες και τίτλους.
Αναλυτικά το αφιέρωμα αναφέρει...


Μπορεί η τραγωδία να έχει ρίζες στην αρχαία Ελλάδα, όμως, δεν είναι καθόλου… ντεμοντέ, καθώς τα δράματα του Αισχύλου, του Σοφοκλή και του Ευριπίδη, χρησιμοποιούνται ακόμα...
Η τραγωδία, στη σημερινή της μορφή, έχει αναγωγή στα ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού, καθώς πάντα έχουν στοιχεία τραγωδίας, ίντριγκας, έντασης, θεών, ηρώων και προδοτών. Το επόμενο... έργο θα «ανέβει» την Κυριακή στο Καραϊσκάκη, στο ντέρμπι «αιωνίων», στη «μητέρα των μαχών», όπως αποκαλούνται τα παιχνίδια, ανάμεσα στις δύο πιο φημισμένες και πιο επιτυχημένες ομάδες της χώρας.
Ο Παναθηναϊκός, που ιδρύθηκε το 1908 στο κέντρο της Αθήνας, αντιπροσώπευε την υψηλή κοινωνία, ενώ ο Ολυμπιακός, που «γεννήθηκε» δεκαεπτά χρόνια αργότερα, στο λιμάνι του Πειραιά, «μιλά» στην καρδιά των ανθρώπων της εργατικής τάξης.
Όσον αφορά στους τίτλους, οι «κόκκινοι» πανηγυρίζουν τα 37 πρωταθλήματα και τα 24 Κύπελλα, ενώ οι «πράσινοι» έχουν 19 και 16 αντίστοιχα, ενώ δεν σταματούν να πικάρουν τους αντιπάλους τους, για τη συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971.
Φυσικά, η κόντρα μεταξύ των δύο δεν περιορίζεται στο ποδόσφαιρο, αλλά επεκτείνεται και στο μπάσκετ, στο πόλο, στο βόλεϊ, ακόμα και στις γυναίκες.
Στο ποδόσφαιρο, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν συναντηθεί για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 1930, έχουν παίξει συνολικά 169 φορές, με τον «Θρύλο» να έχει 69 νίκες, τους «πρωτευουσιάνους» 44, ενώ 56 ματς έληξαν ισόπαλα.
Να αναφέρουμε ότι δεν υπήρχε «Χ», από το 1930 ως το 1947, ενώ η πρώτη ισοπαλία ήταν στις 9 Μαρτίου του 1947 και μάλιστα με 0-0. Το πρώτο παιχνίδι, ήταν στην κυριολεξία «πράσινο», καθώς το εντυπωσιακό 8-2 έλαβε χώρα!
Και να μιλήσουμε για το τώρα, τον Παναθηναϊκό οδηγούν οι ήρωες Γιώργος Καραγκούνης και Κώστας Κατσουράνης, με ενίσχυση από τον Τζιμπρίλ Σισέ, ενώ υπάρχει πάντα ο πολύτιμος Ζιλμπέρτο Σίλβα. Από την άλλη, ο πρωταθλητής Ολυμπιακός στηρίζεται στους Λατινοαμερικάνους Λουτσιάνο Γκαλέτι, Ντουντού και Ντιόγο.
Όλα τα παραπάνω συνθέτουν νέα ελληνική τραγωδία, μεγέθους...σύρραξης...

Με αγωνία η αναμέτρηση στο Περιστέρι

Σε μπελάδες θα βρεθούν οι Γιώργος Δώνης και ο Γιώργος Παράσχος στην περίπτωση που το αποτέλεσμα του αγώνα θα είναι αρνητικό. Έτσι το ματς του Ατρόμητου με το ΠΑΣ Γιάννινα στο Περιστέρι θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.


Super League: Με αγωνία η αναμέτρηση στο Περιστέρι"Ο προπονητής κρίνεται από τα αποτελέσματα και όταν κάτι πρέπει να αλλάξει, συνήθως αυτός είναι ο προπονητής", είναι λόγια τα οποία μέσα από τις δηλώσεις τους έχουν παραδεχτεί μεγάλοι τεχνικοί σε όλο τον κόσμο.
Γινόμαστε υπερβολικοί πολλές φορές με αυτόν τον κανόνα και δυστυχώς είναι κάτι που έχει δυνατή ισχύ στην χώρα μας. Μέσα από την εμπειρία μας διαπιστώνουμε πως υπήρξαν προπονητές οι οποίοι αποχώρησαν από τους συλλόγους τους μετά από 2-3 αγωνιστικές. Συμβαίνει όμως και σε ανάλογες περιπτώσεις με τεχνικούς χωρίς να έχει αρχίσει καν το πρωτάθλημα.
Οι Γιώργος Δώνης και Γιώργος Παράσχος θα παραταχθούν την Κυριακή στον Περιστέρι με αγωνία όπως επίσης και υπό την κρίση από τις διοικήσεις των ομάδων τους.
Το «τρένο» έχει... σφυρίξει μόλις δυο φορές
Με τις πρώτους αγώνες ο Γιώργος Δώνης ήρθε αντιμέτωπος με τους οπαδούς του Ατρόμητου και την αμφισβήτηση που έδειξαν προς το πρόσωπό του αφού όπως είναι φυσικό ύστερα από την επιστροφή της ομάδας στην πρώτη κατηγορία έχουν απαιτήσεις.
Το τρένο του Δώνη έχει «σφυρίξει» μόλις δύο φορές αφού η ομάδα του είναι στην 13η θέση της βαθμολογίας. Την πιο σωστή στιγμή καλωσόρισαν τις δύο νίκες αφού ο 40χρονος έπαιζε το κεφάλι του στο ματς με τον Λεβαδειακό όπου και κέρδισε με 3-0.
Το ταξίδι στην Τρίπολη στην αμέσως επόμενη αγωνιστική συνδυάστηκε και με μια μεγάλη νίκη με 1-2 επί του Αστέρα Τρίπολης. Η συνέχεια ωστόσο δεν ήταν ανάλογη, με τον Ατρόμητο να αγνοεί τη νίκη εδώ και τρεις αγωνιστικές.
Με την απαίτηση των οπαδών και ύστερα από τα επεισόδια στο Περιστέρι απαίτησαν από τον Ιδιοκτήτη του Ατρόμητου να διώξει τον Γιώργο Δώνη.

Σημαντική εξέλιξη για τον Τζαβέλλα

Ο νεαρός 22χρονος Γιώργος Τζαβέλλας σημειώνει σημαντική πρόοδο με την φανέλα του Πανιωνίου ξεκιν Super League: Σημαντική εξέλιξη για τον Τζαβέλλαώντας την σεζόν διεκδικώντας τη θέση του βασικού στου «Κυανέρυθρους» και πριν από το ματς με την Ουκρανία ήρθε η κλήση του στην Εθνική ομάδα


Με δηλώσεις του και συγκεκριμένα στην συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Εξέδρα» ο νεαρός παίκτης θεωρεί ως κάτι φυσιολογικό την εξέλιξή και μεταγραφή του στον Πανιώνιο και παράλληλα δικαιωμένος που τελικά δεν βρέθηκε στην ΑΕΚ.
Η παραμονή του Εμίλιο Φερέρα στην ομάδα ήταν μία σωστή απόφαση της διοίκησης να κρατήσει τον Βέλγο προπονητή και επισημαίνει ότι ο Πανιώνιος έχει να δείξει ακόμα περισσότερα πράγματα μέσα στο γήπεδο.

Ανησυχία για Ντιόγο...

Σε επανεξέταση αναμένεται να υποβληθεί, την επόμενη εβδομάδα, ο Ντιόγο, προκειμένου να επανεκτιμηθεί η κατάστασή του.
Ολυμπιακός: Ανησυχία για Ντιόγο...

Στον Ολυμπιακό έχουν αρχίσει να ανησυχούν, καθώς βρίσκεται, ήδη, πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός δράσης.
Η αρχή του κακού, να υπενθυμίσουμε, έγινε όταν ο Βραζιλιάνος τεχνικός χρησιμοποιήθηκε, χωρίς να είναι έτοιμος, στον εντός έδρας αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, με αποτέλεσμα να πάθει υποτροπή στα πρώτα λεπτά του αγώνα.

Ίβανσιτς: «Νιώθω πανευτυχής και... αποδεκτός στη Μάιντς»

Μετά από μία χρονιά παραγκωνισμού στον Παναθηναϊκό, η Μάιντς ήταν το καλύτερο «φάρμακο» για την αυτοπεποίθηση του Αντρέας Ίβανσιτς. Μιλώντας στην «Kleine Zeitung», ο Αυστριακός μέσος δήλωσε πολύ χαρούμενος που διαπρέπει με τη νεοφώτιστη ομάδα-έκπληξη της Bundesliga, όπου αισθάνεται αποδεκτός.

«Για μένα είναι πολύ σημαντικό να βρίσκομαι σε έναν σύλλογο, στον οποίο είμαι αποδεκτός. Από το πρώτο δευτερόλεπτο ένιωσα πολύ όμορφα στη Μάιντς. Κι αν έχεις κάποια προσωπικά επιτεύγματα, κερδίζεις την αναγνώριση μέσα στις τάξεις της ομάδας», δήλωσε ο «Ιβ» και πρόσθεσε: «Είμαι πανευτυχής που ο κόσμος εκτιμά τις εμφανίσεις που κάνω στη Γερμανία. Με 22 βαθμούς έχουμε βρεθεί σε μία πολύ καλή θέση και το απολαμβάνουμε όλοι στην ομάδα. Παίζουμε καλό κι επιθετικό ποδόσφαιρο, γνωρίζοντας τι ζητάμε στο γήπεδο, γι’αυτό έχουμε και καλά αποτελέσματα».

Το γερμανικό πρωτάθλημα είναι... άλλος κόσμος για τον 26χρονο χαφ. «Είναι πολύ όμορφο να αγωνίζεσαι στα γερμανικά γήπεδα. Η Bundesliga διαθέτει μερικά από τα ομορφότερα στάδια του κόσμου και η ατμόσφαιρα είναι απίστευτη. Το πρωτάθλημα είναι δυνατό, με πολλές καλές ομάδες και πραγματικά το διασκεδάζω».

Ο Αντρέας Ίβανσιτς νιώθει έτοιμος να αντιμετωπίσει και τις δύσκολες ημέρες που (νομοτελειακά) θα έρθουν. «Ασφαλώς θα υπάρχουν και άσχημες στιγμές, είναι φυσιολογικό. Όμως αισθάνομαι κάθε μέρα καλύτερος και θέλω να σταθεροποιηθώ σε υψηλά επίπεδα απόδοσης».

Στον εισαγγελέα ο Κόκκαλης!

Στο δικαστικό Μέγαρο Πειραιά βρίσκεται ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σωκράτης Κόκκαλης. Ο ισχυρός άνδρας των "ερυθρολεύκων" έχει κληθεί να καταθέσει σχετικά με τις φράσεις που φέρεται να έχει πει προς τους παίκτες της ομάδας, στην ομιλία του με αφορμή το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Έχουν καταθέσει ήδη οι τρεις δημοσιογράφοι που δημοσίευσαν στις εφημερίδες τους τη συγκεκριμένη ομιλία.

Νικοπολίδης-Σισέ: «Θέμα περηφάνιας...»

Ζήτημα τιμής χαρακτήρισαν την επικράτηση σε ένα ντέρμπι «αιωνίων» ο Αντώνης Νικοπολίδης και ο Τζιμπρίλ Σισέ, με δηλώσεις τους στην ιστοσελίδα της UEFA, που φιλοξενεί εκτενή αναφορά στο μεγάλο παιχνίδι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, την Κυριακή.

«Είναι ένα ξεχωριστό ματς. Είναι ζήτημα περηφάνιας και πρεστίζ. Δείχνει ποιος είναι το αφεντικό», τόνισε ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού και πρόσθεσε: «Όμως το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι μόνο το ντέρμπι. Δεν παίζουμε μόνοι μας. Τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός έχουν χάσει βαθμούς απέναντι σε ομάδες που θέλουν να κάνουν τη ζωή μας δύσκολη».

Για τον Γάλλο φορ του Παναθηναϊκού αυτή θα είναι η πρώτη γεύση του ελληνικού «ελ κλάσικο». «Είναι κάτι παραπάνω από ποδόσφαιρο εδώ στην Αθήνα. Είναι τρόπος ζωής. Όταν βγαίνεις έξω, το μόνο για το οποίο μιλά ο κόσμος είναι το ποδόσφαιρο. Δεν θα επαναλάβω τα λόγια που χρησιμοποιούν, αλλά οι οπαδοί του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού δεν συμπαθιούνται. Αυτό που όμως μου αρέσει πολύ είναι πως δεν υπάρχει βία και όλη αυτή η κατάσταση είναι διασκεδαστική. Είναι θέμα πάθους και περηφάνιας. Οι οπαδοί θέλουν η ομάδα τους να είναι η βασίλισσα και οι ίδιοι οι βασιλιάδες της Αθήνας. Είναι όμορφο και εμένα με συναρπάζει», δήλωσε, ενώ δεν έκρυψε την επιθυμία να σκοράρει. «Φυσικά έχω μεγάλο κίνητρο. Γενικά έχω ρέντα στα ντέρμπι. Έχω σκοράρει σε ντέρμπι με την Οσέρ, με τη Μαρσέιγ απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν, με τη Σάντερλαντ εναντίον της Νιούκαστλ, ακόμη και με τη Λίβερπουλ απέναντι στην Έβερτον».

Ζίκο: «Δεν χρειάζεται να πω πολλά…»

Έπειτα από αρκετό καιρό ο Ζίκο μίλησε στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Κατά τη χθεσινή του ομιλία, ο Βραζιλιάνος αναφέρθηκε στο παιχνίδι με την Άλκμααρ και στη συνέχεια έδωσε το σύνθημα για το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

«Κάναμε ένα καλό παιχνίδι, προσπαθήσαμε πολύ, αποφύγαμε αυτά τα εύκολα φάουλ στα οποία υποπίπτουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα και βάζουμε τους αντιπάλους στην περιοχή μας με στημένες φάσεις και είχαμε και αρκετά καλή κατοχή της μπάλας. Τη βάλαμε κάτω, την κυκλοφορήσαμε και έτσι φτιάξαμε ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει και ήδη να ήμασταν στους “16” του Champions League. Αλλά και ο ένας βαθμός δεν ήταν κακός και κρατάμε την τύχη στα χέρια μας», ανέφερε για το παιχνίδι της προηγούμενης Τρίτης στην Ολλανδία.

Στη συνέχεια, ο 56χρονος τεχνικός στάθηκε στο επικείμενο ματς με τον Παναθηναϊκό: «Όλοι τον περιμένουμε πώς και πώς. Ξέρετε ότι πρέπει να νικήσουμε και δεν χρειάζεται να πω πολλά. Είμαστε σε μία εβδομάδα στην οποία πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε όλα. Έχουμε μπροστά μας ένα σπουδαίο παιχνίδι, το οποίο, αν το κερδίσουμε, θα είναι σαν να έχουμε πάρει δύο νίκες μαζί! Γιατί θα είναι σαν έχουμε πάρει δύο πρωταθλήματα. Το πρωτάθλημα από το οποίο προσδοκούμε να στεφθούμε πάλι πρωταθλητές και το πρωτάθλημα κόντρα στον Παναθηναϊκό, με τον κόσμο μας να θέλει πάντα να κερδίζουμε τον “αιώνιο” εχθρό μας. Οι τρεις βαθμοί είναι πολύτιμοι, θα μας επιτρέψουν να πάμε πιο ψηλά από τον Παναθηναϊκό, αλλά και θα δώσει μεγάλη χαρά στους φιλάθλους μας. Όλοι ξέρετε τη σημασία του αγώνα και ότι πρέπει να νικήσουμε, οπότε δεν χρειάζεται να πω πολλά, πολλά».

Ο Ζίκο ρώτησε τους ποδοσφαιριστές μέσω του Νικοπολίδη: «Κάπτεν, πώς είμαστε;» και ο 38χρονος τερματοφύλακας, απάντησε: «εντάξει είμαστε». Τότε ο προπονητής είπε «Καλά, πάμε» και ξεκίνησε η προπόνηση.

Το ιατρικό ανακοινωθέν…

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ο Λουτσιάνο Γκαλέτι να αγωνιστεί από την αρχή του ντέρμπι. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός θα μιλήσει με τον Ζίκο, ο οποίος θα αποφασίσει αν θα τον χρησιμοποιήσει από την αρχή ή θα τον αφήσει στον πάγκο και θα τον βάλει κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Κανένα πρόβλημα δεν έχει και ο Ζαουάντ Ζαϊρί. Ο Μαροκινός προπονήθηκε χθες κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα και είπε στο ιατρικό επιτελείο πως αισθάνεται καλά. Εκτός απροόπτου, ο Έντσο Μαρέσκα θα δώσει το «παρών» στο παιχνίδι με τους «πράσινους». Ο Ιταλικός αναμένεται να ακολουθήσει το πρόγραμμα των συμπαικτών του και θα τεθεί στη διάθεση του προπονητή του.

Αντίθετα, στο ντέρμπι δεν θα αγωνιστούν ο Βασίλης Τοροσίδης, ο Ιεροκλής Στολτίδης, ο Ντιόγο, ο Λεντέσμα και ο Ντάρμπισαϊρ. Συγκεκριμένα. ο διεθνής μπακ-χαφ δεν μπορεί να κάνει προπόνηση, αφού όταν πάει να τρέξει πονάει στο γόνατο. Το γόνατο του «Τόρο» μαζεύει εύκολα υγρό και το σημείο που τον ενοχλεί είναι ο έξω μηνίσκος, εκεί όπου είχε χειρουργηθεί το καλοκαίρι.

Από την πλευρά του, ο «Ιέρο» συνεχίζει να αισθάνεται ενοχλήσεις στον θώρακα (σ.σ.: έχει αρρωστήσει) και μάλιστα έχει κάνει παυσίπονες ενέσεις, αφού ο πόνος τον χτυπάει στο στήθος και πίσω από την πλάτη. Όσον αφορά τον Ντιόγο, ο Βραζιλιάνος μετρά σχεδόν έξι εβδομάδες στα… πιτς και τη Δευτέρα θα κάνει επανέλεγχο.

«Καμπάνα» από την UEFA!

Την ευθύνη στον Ολυμπιακό επέρριψε η UEFA για τα επεισόδια μερίδας οπαδών της ομάδας με ανθρώπους ασφαλείας του γηπέδου της Άλκμααρ. Η ολλανδική ομάδα κατήγγειλε τους φιλάθλους των «ερυθρόλευκων» ότι επιτέθηκαν σε τρεις υπάλληλους του συλλόγου, την ώρα που γινόταν σωματικός έλεγχος.

Την επομένη του αγώνα με την Άρσεναλ στο Καραϊσκάκη (σ.σ.: στις 10/12), οι Πειραιώτες καλούνται σε απολογία από την Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι η ομάδα θα τιμωρηθεί με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών. Αυτό σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα παίξει το εντός έδρας παιχνίδι στους «16» του Champions League (αν καταφέρει να περάσει), χωρίς να έχει τη στήριξη του κόσμου του.

* Στα γραφεία της ΠΑΕ θα βρεθεί σήμερα το πρωί ο Σωκράτης Κόκκαλης και θα ενημερωθεί από τους συνεργάτες του στον Ολυμπιακό. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος των «ερυθρόλευκων» θα πάει στον εισαγγελέα Πειραιά, στον οποίο θα απολογηθεί για όσα φέρεται να είπε στην προπόνηση της Κυριακής στους ποδοσφαιριστές της ομάδας ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

ΠΑΟΚ: Θέλει Τζεμπούρ!

Ξαφνικό ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον Ραφίκ Τζεμπούρ αποκαλύπτουν ΜΜΕ της Αλγερίας και συγκεκριμένα η γαλλόφωνη εφημερίδα «Le buteur»! «Μετά το ενδιαφέρον που έδειξε ο Πανιώνιος, προέκυψε κι άλλη ομάδα από την Ελλάδα, ο ΠΑΟΚ», γράφει η εφημερίδα, ενώ αναφέρει ότι: «ο Αλγερινός καίγεται να κλείσει στην μια ή την άλλη ομάδα (Πανιώνιο ή ΠΑΟΚ), προκειμένου να μην χάσει τη συμμετοχή του στο Μουντιάλ».

Μουρίνιο: «Θέλω να προπονήσω ισπανική ομάδα»

Την επιθυμία του να κοουτσάρει ομάδα της Primera Division αποκάλυψε ο προπονητής της Ίντερ Ζοσέ Μουρίνιο, σε συνέντευξη του στην πορτογαλική εφημερίδα «Record».

Ο πολύπειρος τεχνικός των «νερατζούρι» δεν δίστασε να εξωτερικεύσει τις σκέψεις του όσον αφορά, το μέλλον της προπονητικής του καριέρας, λέγοντας ότι «Έχω προπονήσει ομάδες της Αγγλία και της Ιταλίας και ποιος ξέρει αν θα μπορέσω να κοουτσάρω και ομάδα της Ισπανίας».

Κληθείς ωστόσο, να απαντήσει και σε ενδεχόμενη περίπτωση να αναλάβει την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας απάντησε «Είναι μια από τις προσδοκίες μου για το μέλλον, όχι για το παρόν. Ίσως σε ηλικία 60 – 70 χρονών, να θελήσω ‘μιμηθώ’ τον Τζιοβάνι Τραπατόνι».

Νέμεθ: «Μένω και με μεταγραφή στην ΑΕΚ»


Εντυπωσιασμένος από τον κόσμο της ΑΕΚ παρουσιάστηκε ο Κρίστιαν Νέμεθ, εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία του να παραμείνει στην Ένωση ακόμη και μετά τη λήξη του δανεισμού του από τη Λίβερπουλ. Ο Ούγγρος επιθετικός μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ», σύγκρινε τους οπαδούς της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ με της αγγλικής ομάδας, ενώ αναφέρθηκε και στην ατμόσφαιρα του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που ήταν κάτι πρωτόγνωρο γι’ αυτόν.

«Οι φίλαθλοι που με συναντούν στο δρόμο, μου λένε ότι η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ομάδα, για πολύ μεγαλύτερα πράγματα και όχι για αυτά που συμβαίνουν όσο καιρό βρίσκομαι εδώ. Ο κόσμος του συλλόγου είναι πραγματικά εντυπωσιακός. Σίγουρα είναι πολύ πιο ενθουσιώδης από τους οπαδούς της Λίβερπουλ», ανέφερε αρχικά ο 20χρονος στράικερ και πρόσθεσε:

«Την ατμόσφαιρα που έζησα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό δεν την έχω ξαναζήσει. Πραγματικά αναρωτιέμαι αν είχαμε πραγματοποιήσει καλύτερη πορεία, τι θα ήταν ικανός να κάνει αυτός ο κόσμος; Τώρα πάντως που τα πράγματα είναι δύσκολα, χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ τη βοήθεια των φιλάθλων μας».

Αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ και αν αυτά επηρεάζουν τόσο τον ίδιο όσο και τους συμπαίκτες του, τόνισε: «Στο μυαλό μου βρίσκεται μόνο η ΑΕΚ και πώς θα την βοηθήσω σε κάθε παιχνίδι. Οι παίκτες πρέπει να κάνουμε την δουλειά μας μέσα στο γήπεδο, ξεχνώντας τα όποια προβλήματα».

Καταλήγοντας, ωστόσο, γνωστοποίησε ότι: «Νομίζω πως όταν έρθει η ώρα και αν τα βρουν οι δύο ομάδες μεταξύ τους, θα σκεφτόμουν πολύ σοβαρά να μείνω και με μεταγραφή στην ΑΕΚ».

Μέσα ο Βιεϊρίνια, έξω ο Σορλέν

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ μετά και την τελευταία προπόνηση που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Τούμπας. Ο Φερνάντο Σάντος συμπεριέλαβε τελικά στην αποστολή τον Αντελίνο Βιεϊρίνια ενώ εκτός τέθηκε ο Ολιβιέ Σορλέν.
Ο Γάλλος χαφ δεν πήρε μέρος στην προπόνηση λόγω του υψηλού πυρετού που συνεχίζει να τον ταλαιπωρεί και έτσι θα δει την αναμέτρηση της ομάδας του από το σπίτι.

Οι 19 ποδοσφαιριστές που απαρτίζουν την αποστολή του ΠΑΟΚ:
Χαλκιάς, Κρέσιτς, Αραμπατζής, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Παπάζογλου, Φωτάκης, Αμπουμπακάρι, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Γκαρσία, Ίβιτς, Λίνο, Μουν, Μουσλίμοβιτς, Σαβίνι, Σνάουτσνερ, Βιτόλο και Βιεϊρίνια.

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES