21 Μαρ 2010

Νύχτα στέψης!

Νύχτα στέψης!Τη νίκη με την οποία θα έρθει αγκαλιά με το 20ο πρωτάθλημα της ιστορίας του επιθυμεί απόψε (19:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 - Novasports 1) ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Ολυμπιακό. Οι «πράσινοι» θέλουν να νικήσουν τον «αιώνιο» αντίπαλο και να αποδείξουν σε όλους πως δίκαια κατακτούν τον φετινό τίτλο. Αυτό ήταν, άλλωστε, χθες το μήνυμα του Νικόλα Πατέρα προς τους παίκτες του «τριφυλλιού».

«Δώρο τη νίκη»

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ βρέθηκε στη χθεσινή προπόνηση του Παναθηναϊκού και μίλησε για μερικά λεπτά στους ποδοσφαιριστές της ομάδας. «Έχουμε ένα μεγάλο παιχνίδι μπροστά μας. Είμαστε κοντά στον στόχο μας και θέλω να είστε συγκεντρωμένοι, σοβαροί και να παίξετε με πάθος», ανέφερε αρχικά ο κ. Πατέρας και πρόσθεσε:

«Ο κόσμος θα είναι δίπλα σας. Δείτε το παιχνίδι σαν τελικό, δώστε τα όλα και πάρτε τους τρεις βαθμούς για να γιορτάσουμε όλοι μαζί αυτή την επιτυχία. Κάντε δώρο τη νίκη και σε μένα και στον κόσμο. Δώστε στους οπαδούς μας αυτή τη χαρά, ώστε να ανταποδώσετε τη στήριξή τους. Πρέπει να μπείτε δυνατά από την αρχή και να δείξετε από το πρώτο λεπτό ότι είστε καλύτεροι».

Το πλάνο του Νιόπλια

Με αρκετά προβλήματα στην αμυντική γραμμή θα παρατάξει ο Νίκος Νιόπλιας τον Παναθηναϊκό, αφού θα απουσιάσουν οι τραυματίες Σαριέγκι και Μαρίνος. Τη θέση του Βάσκου στόπερ αναγκάζει τον Μακεδόνα τεχνικό να χρησιμοποιήσει τον Κατσουράνη ως κεντρικό αμυντικό. Από τη στιγμή που δεν μπορούν να αγωνιστούν οι τραυματίες Σπυρόπουλος και Δάρλας, στο αριστερό άκρο της άμυνας θα παίξει ο Βύντρα.

Ο κ. Νιόπλιας προτίθεται να παρατάξει με σύστημα 4-3-3 το «τριφύλλι». Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει Τζόρβας, ο οποίος μπροστά του θα έχει τους Σεϊταρίδη (ή Γκάμπριελ), Κατσουράνη, Καντέ και Βύντρα. Την τριπλέτα στο χώρο της μεσαίας γραμμής θα αποτελέσουν ο Ζιλμπέρτο, ο Σιμάο και ο Καραγκούνης. Αριστερό εξτρέμ θα είναι ο Λέτο, δεξί ο Σαλπιγγίδης και στην κορυφή της επίθεσης θα παίξει ο Σισέ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Καρνέζης, Πετρόπουλος, Χριστοδουλόπουλος, Νίνης, Κλέιτον, Μπιέρσμιρ και Ρουκάβινα. Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Σαριέγκι, Μαρίνος, Σπυρόπουλος, Δάρλας και ο Γκαλίνοβιτς που δεν υπολογίζεται μέχρι το τέλος της σεζόν.

Όλοι στο ΟΑΚΑ!

Αρκετοί θα είναι οι σκάουτερ ευρωπαϊκών ομάδων που θα δώσουν το «παρών» στα επίσημα του ΟΑΚΑ και θα παρακολουθήσουν το ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Σύλλογοι από όλη την Ευρώπη έχουν ενημερώσει την «πράσινη» ΠΑΕ ότι θα βρίσκονται στο γήπεδο για να «τσεκάρουν», κυρίως, παίκτες του «τριφυλλιού» και συγκεκριμένα τους Λέτο, Σιμάο, Νίνη, Τζόρβα και Βύντρα.

Στις εξέδρες θα είναι άνθρωποι των Γιουβέντους, Ιντερ, Μίλαν, Πάρμα, Ουντινέζε και Φιορεντίνα, αλλά θα βρίσκονται και σκάουτερ της Μάντσεστερ Σίτι, της Στουτγκάρδης και της Λιλ. Το παιχνίδι θα παρακολουθήσουν οι κ.κ. Ρεχάγκελ, Τοπαλίδης και Φύσσας, αλλά και άνθρωποι του Ατρομήτου και του Ηρακλή (που είναι οι προσεχείς δύο αντίπαλοι του «τριφυλλιού»)

«Μη δώσετε δικαίωμα», το μήνυμα της ΠΑΕ στους οπαδούς της ομάδας.

Νίκη για πολλούς λόγους

Νίκη για πολλούς λόγουςΜε μοναδικό στόχο τη νίκη θα παραταχθεί στο αποψινό ντέρμπι με την ΑΕΚ (19:00-NovaSports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94.6) ο ΠΑΟΚ που θέλει τους τρεις βαθμούς για περισσότερους από έναν λόγους. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος θέλει να εξαντλήσει τις πιθανότητες κατάκτησης του τίτλου ενώ ταυτόχρονα επιθυμεί να εκμεταλλευτεί οποιοδήποτε αποτέλεσμα στο ντέρμπι της Αθήνας. Επιστρέφει στην ενδεκάδα ο Αραμπατζής.

Ίσως πρόκειται για την πιο κομβική αγωνιστική του πρωταθλήματος για τον «Δικέφαλο του Βορρά» η σημερινή αφού ενδέχεται να κρίνει πολλά σε όλα τα μέτωπα. Με νίκη, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες της για κατάκτηση του πρωταθλήματος ενώ ταυτόχρονα θα περιμένει να δει και το αποτέλεσμα στο μεγάλο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό.

Σε περίπτωση νίκης των «πρασίνων», τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα για τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι, όμως, θα έχουν αυξήσει ακόμη περισσότερο τη διαφορά από Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Αν το ντέρμπι λήξει ισόπαλο, τότε και πάλι ο ΠΑΟΚ θα είναι ο ευνοημένος ενώ σε περίπτωση νίκης των «ερυθρολεύκων», η μάχη του τίτλου θα φουντώσει για τα καλά.

Ο Πορτογάλος τεχνικός του ΠΑΟΚ θα παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 4-5-1 και θα περιμένει πολλά από τον Βασίλη Κουτσιανικούλη, ο οποίος θα ξεκινήσει βασικός. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Χαλκιάς, κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα είναι οι Κοντρέρας και Μαλεζάς, στα άκρα θα βρεθούν οι Αραμπατζής και Σνάουτσνερ. Γκαρσία και Βιτόλο θα είναι στο κέντρο ενώ μπροστά τους θα είναι ο Ίβιτς. Δεξιά θα είναι ο Κουτσιανικούλης, αριστερά ο Σορλέν και στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Μουσλίμοβιτς.

Φουλ επίθεση στην Τούμπα

Φουλ επίθεση στην ΤούμπαΜιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να «τεστάρει» τις δυνάμεις της η ΑΕΚ ενόψει των πλέι οφ αποτελεί το αποψινό (19:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 - Novasports 2) παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» επιθυμούν να αγωνιστούν στο Champions League της επόμενης σεζόν και θέλουν να κόψουν βαθμούς από τους Θεσσαλονικείς ενόψει του μίνι-πρωταθλήματος που θα ακολουθήσει.

Με επιθετικό στυλ

Στην ομιλία του ο Ντούσαν Μπάγεβιτς εξήγησε στους παίκτες του ότι ο «Δικέφαλος του Βορρά» μεταμορφώνεται στην έδρα του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η «Ένωση» πρέπει να φοβηθεί και να αγωνιστεί με αμυντικούς προσανατολισμούς. Αντίθετα, ο Σερβοέλληνας τεχνικός προτίθεται να παρατάξει με επιθετικό στυλ την ομάδα και εκείνη να πάρει το «τρίποντο» μέσα στην Τούμπα.

Να σημειωθεί ότι η ΑΕΚ χρειάζεται τη νίκη, πέρα από το γόητρο και την ψυχολογία, και για να αποφύγει το αρνητικό ρεκόρ συγκομιδής βαθμών: θέλει νίκες στα τελευταία τέσσερα ματς προκειμένου να φτάσει τους 57 βαθμούς. Σε πρωτάθλημα 16 ομάδων (από το 2002-03) η «Ενωση» έχει ολοκληρώσει δύο σεζόν (2003-04 και 2008-09) με 55 βαθμούς (στην τέταρτη θέση).

Παίζει ο Μανωλάς

Ο 62χρονος τεχνικός θα παρατάξει με σύστημα 4-4-2 την ΑΕΚ, τοποθετώντας κάτω από τα δοκάρια τον Σάχα και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Αραούχο, Μαϊστόροβιτς, Μανωλά και Γεωργέα. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Καφές και ο Γιάχιτς, έχοντας στα πλάγια τους Σκόκο και Λεονάρντο. Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν ο Μπλάνκο και ο Τζεμπούρ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Αραμπατζής, Μαντούκα, Χέρσι, Ζεράλδο, Μάκος, Καράμπελας, Λαγός, Νέμεθ και Γκέντσογλου. Εκτός έμειναν οι Αλεξόπουλος, Παυλής, Γκερέιρο, Κουτρομάνος, Ενσαλίβα, Άρτσε και Λούκατς.

Η παράδοση της ΑΕΚ στα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΣΚΟΡ ΣΚΟΡΕΡ

30/12/07 ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-0 33' Μπλάνκο, 88' Ζούλιο Σέζαρ
13/04/08 ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 0-4 20' Παπασταθόπουλος, 23' Μπλάνκο, 25' Λυμπερόπουλος, 82' Καλόν
14/09/08 ΠΑΟΚ- ΑΕΚ 1-1 14' Μουσλίμοβιτς / 44' Μπλάνκο
11/01/09 ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-0 45' Τζεμπούρ
17/05/09 ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 0-1 40' Μπλάνκο
20/05/09 ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 3-1 9' Τζεμπούρ, 39' Μπλάνκο, 60' αυτ. Χαλκιάς / 35' Ιβιτς
28/11/09 ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-0 Μαντούκα

Γκρέταρσον: «Δεν μιλάω ακόμη στον Τύπο»

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα ο Αρναρ Γκρέταρσον για να συζητήσει τις τελευταίες λεπτομέρειες με τον Σταύρο Αδαμίδη, προκειμένου να αναλάβει τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή στην ΑΕΚ.

Σχετικό δημοσίευμα υπήρχε χθες στον ισλανδικό Τύπο, με τον 38χρονο παίκτη να αποφεύγει τις οποιεσδήποτε δηλώσεις. «Ο Αρναρ δεν θέλησε ούτε να επιβεβαιώσει ούτε να διαψεύσει τις πληροφορίες. "Δεν θα ήθελα να κάνω ακόμη κάποιο σχόλιο για το θέμα αυτό στα ΜΜΕ", είπε», ανέφερε το σχετικό ρεπορτάζ.

Ο Γκρέταρσον κρατάει τη δέσμευσή του προς τη διοίκηση της «Ενωσης» πως θα αποφύγει τις δημόσιες τοποθετήσεις και τις δηλώσεις μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών.

H τελευταία μάχη

H τελευταία μάχηΜπορεί ο «πόλεμος» για την κατάκτηση του τίτλου να έχει «πρασινίσει» για τα καλά όμως η μάχη των «αιωνίων» δεν θα χάσει ποτέ το ενδιαφέρον της.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό σε έναν αγώνα με έπαθλο το γόητρο.

Την Κυριακή στις 19:00 όλα τα ματς της αγωνιστικής που περιλαμβάνει άλλο ένα ντέρμπι, αυτό των «δικεφάλων» ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στην Τούμπα.

Διαβάστε την ανάλυση της αγωνιστικής από το www.sport-fm.gr και τον Κώστα Μιαούλη.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (19:00 – ΝΟVASPORTS 1)

Το μεγάλο ντέρμπι των «αιωνίων» είναι σίγουρα αυτό που κλέβει την παράσταση τούτη την αγωνιστική με τη διαφορά των δύο «μονομάχων» όμως να είναι στους επτά πόντους. Αμφότεροι προέρχονται από εκτός έδρας ήττες στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις με τον Παναθηναϊκό να παίζει ένα 24ώρο αργότερα. Ο Ολυμπιακός θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τον Μέλμπεργκ, εκτός είναι ο Ζαϊρί και ο Ντουντού, όπως και τον Λεονάρντο, ενώ ο Ντιόγκο έμεινε εκτός αποστολής, αφού δεν είναι σε θέση να βοηθήσει. Έτσι οι επιλογές του Μπάντοβιτς περιορίζονται πολύ και το χειρότερο σενάριο θα είναι να μην μπορέσει τελικά και ο Μέλμπεργκ. Από την άλλη μεριά υπάρχουν περιορισμένες λύσεις για τα άκρα της άμυνας. Οι Σπυρόπουλος και Δάρλας είναι εκτός μάχης, αμφίβολος είναι ο Μαρίνος. Για τους «πράσινους» δεν αποκλείεται πάντως και η λύση εφόσον μπει ο Σιμάο στην ενδεκάδα, να γυρίσει στα στόπερ ο Κατσουράνης. Διαιτητής είναι ο Δαλούκας που όπως αναμενόταν, ορίστηκε και σε αυτό το σπουδαίο ματς. Έχει διευθύνει φέτος για τους «πράσινους» το ματς στο «Αλκαζάρ» όπου νίκησαν 3-0 και στην Τούμπα που έχασαν 2-1. Τον Ολυμπιακό τον έχει διευθύνει στο ΟΑΚΑ με ΑΕΚ, ματς το οποίο πήρε με 2-1, ενώ ήταν και στο ΠΑΣ – Ολυμπιακός 2-2, Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 0-1 και Ηρακλής – Ολυμπιακός 1-0. Στα έξι ματς που έχει σφυρίξει τον ΠΑΟ ο Δαλούκας σε όλη την καριέρα, οι «πράσινοι» έχουν 4 νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα. Ο Ολυμπιακός σε εννέα αναμετρήσεις του που έχει σφυρίξει ο Δαλούκας έχει 4-2-3 με τη μία από τις τρεις ήττες να είναι και αυτή με την Καλαμαριά, που αγωνιστικά οι «ερυθρόλευκοι» είχαν χάσει 1-0.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ (19:00-ΝΟVASPORTS 6)

Η ομάδα της Κρήτης δεν έχει πάρει νίκη τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές και σίγουρα θα ήθελε μια για να βγει από το όποιο άγχος μπορεί να υπάρχει ακόμα για την παραμονή. Ο Νίκος Καραγεωργίου στη συνέντευξη του υπογράμμισε πως επιβάλλεται να πάρει τη νίκη η ομάδα του. Οι Τζούνιορ και Ρομάνο που έλειψαν την προηγούμενη αγωνιστική θα είναι παρόντες. Από την άλλη μεριά ο Ηρακλής δεν θα έχει τον Επστάιν κατά πάσα πιθανότητα που ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα. Ο Ηρακλής έχει 31 πόντους και λογικά θα είναι λιγότερο πιεσμένος. Διευθύνει ο Γιαννόπουλος που θα σφυρίξει μόλις για 7η φορά φέτος και έχει παίξει στο Ηρακλής – Λάρισα 2-1.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (19:00-ΝΟVASPORTS 7)

Mε τέσσερις τιμωρημένους θ’ αντιμετωπίσει τον Πανθρακικό ο Λεβαδειακός, που μετά τη σπουδαία νίκη ανατροπή που έκανε με τη Σκόντα Ξάνθη, θα θελήσει να καθαρίσει και το πιο εύκολο θεωρητικά παιχνίδι απ’ όσα του απομένουν. Αγκάλι, Μπεγκόνια, Ταραλίδης και Αλεξίου θ’ απουσιάσουν λόγω τιμωρίας απ’ αυτό το ματς, ενώ θα λείψει και ο ανέτοιμος Μουλόπουλος. Μπόλικους τιμωρημένους έχει και ο υποβιβασμένος και μαθηματικά Πανθρακικός, με τους Ιασωνίδη, Μπέλεκ και Σακελλαρίου να είναι εκτός μάχης, ενώ οι Ολίσε και Αρσενίεβιτς είναι τραυματίες. Ο Αμπάρκιολης διευθύνει το ματς και τα «διπλά» σπανίζουν όταν σφυρίζει αυτός, μόλις ένα σε επτά παιχνίδια. Δεν έχει παίξει φέτος καμία από τις δύο ομάδες.

ΚΑΒΑΛΑ – ΛΑΡΙΣΑ (19:00 – ΣΚΑΪ)

Ο Παπακώστας σίγουρα θα έχει ένα έξτρα κίνητρο, μιας και θα θέλει να πάρει μια γλυκιά εκδίκηση από την πρώην ομάδα του. Άλλωστε κακά τα ψέματα, αυτός είναι που έβαλε τις βάσεις για την φετινή εξαιρετική πορεία και με ένα «διπλό» η Λάρισα ησυχάζει οριστικά. Ο Νταμπίζας και ο Τουάμα λόγω τιμωρίας είναι εκτός μάχης για τους «βυσσινί», ενώ ο Ιγκλέσιας είναι εκτός. Ο Μετίν έκανε θεραπεία την Πέμπτη, μάλλον θα προλάβει και ο Μπλάζεκ με τον Ζέσους έχουν κάποιες ενοχλήσεις, αλλά λογικά θα παίξουν στο ματς. Από την Καβάλα, στην οποία ήδη έχουν ήδη αρχίσει να μαζεύονται τα πρώτα σύννεφα για τον Ντε Μος, που λογικά θα προσπαθήσει να κάνει μια καλή διαχείριση, αφού η ρεβάνς με τον Άρη γίνεται άμεσα, συγκεκριμένα την προσεχή Τετάρτη. Ο Κωνσταντινέας δεν διανύει καλή χρονιά, έχει διευθύνει το Ατρόμητος – Καβάλα 2-0, από παιχνίδι των δύο ομάδων. Είχε τιμωρηθεί αυστηρά για το Άρης – Πανιώνιος 1-1.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΑΡΗΣ (19:00 -NOVASPORTS 3)

Ο Άρης προέρχεται από μια εξαιρετική εβδομάδα. Αφού καθάρισε τον ΠΑΟΚ με 2-0 με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χαβιέ Κάμπορα, ενώ καθάρισε και την Καβάλα στο Κύπελλο με 3-1 κάνοντας το πρώτο μεγάλο βήμα για τον τελικό. Βέβαια, σε αυτό το ματς ο Έκτορ Κούπερ θα έχει τρεις σημαντικές απώλειες όπως είναι αυτές του Κόκε και του Γκιάρο που είναι τιμωρημένοι, αλλά και του τραυματία Σηφάκη, ενώ και ο Νταρίο Φερνάντεζ που επέστρεψε από τραυματισμό, μπορεί να μην χρησιμοποιηθεί από τον προπονητή. Πάντως ένα φρεσκάρισμα στην ενδεκάδα αναμένεται να κάνει ο έμπειρος κόουτς του Άρη. Από την άλλη ο Πανιώνιος με το τρίποντο που πήρε κόντρα στον Πανθρακικό ηρέμησε οριστικά, αλλά σίγουρα θα επιδιώξει ένα όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στην κατάταξη. Προβλήματα στην επίθεση για τον Παράσχο με τους τιμωρημένους Μπάλαμπαν και Μπουβάλ, ενώ οι Καστελιόνε και Εστογιανόφ είναι εκτός μέχρι το τέλος της χρονιάς. Διευθύνει ο Λαμπρόπουλος που έχει σφυρίξει τον Πανιώνιο στο 2-0 που είχε κερδίσει εκτός του Ηρακλή και τον Άρη στην εντός έδρας ήττα του από τον Αστέρα Τρίπολης με 1-0.

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ (19:00- NOVASPORTS 2)

Στη σκιά του ντέρμπι των «αιωνίων» θα βρεθεί αυτή την αγωνιστική το ντέρμπι των «Δικεφάλων». Ο ΠΑΟΚ μετά την ήττα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» θα προσπαθήσει να διεκδικήσει ότι μπορεί μήπως και με βολικό γι’ αυτόν αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ, ξαναμπεί με αξιώσεις στη διεκδίκηση του τίτλου για τις τελευταίες αγωνιστικές. Από την άλλη η ΑΕΚ προέρχεται από την καλύτερη ίσως φετινή εμφάνιση της στο Πρωτάθλημα με την Καβάλα και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς βλέπει τα προβλήματα του να περιορίζονται αυτή την αγωνιστική. Η «Ένωση» θέλει να πάρει νίκη για να κλείσει όσο μπορεί, προς το τέλος της κανονικής περιόδου την ψαλίδα και να μπει με καλές προϋποθέσεις στα πλέι-οφ. Ο Βιεϊρίνια και ο Σνάουτσνερ θα λείψουν λόγω τιμωρίας και τους αντικαταστήσουν οι Κουτσιανικούλης και Αραμπατζής αντίστοιχα. Ο Μαϊστόροβιτς που επιστρέφει από τιμωρία θα έχει πιθανότατα παρτενέρ τον Κώστα Μανωλά που ικανοποίησε στο πρώτο του ματς. Πρόβλημα προέκυψε την Πέμπτη με τον Γκέντζογλου που είναι αμφίβολος. Ο Κάκος αποτελεί σίγουρα ένα μεγάλο στοίχημα για τη διαιτησία αυτή την αγωνιστική. Από τη μία η ΑΕΚ έχει να θυμάται τη σφαγή στα «Πηγάδια» και δεν υποδέχτηκαν και με μεγάλη ικανοποίηση (το αντίθετο μάλιστα) τον ορισμό του σε αυτό το ματς. Θα έχει ενδιαφέρον όμως και η αντιμετώπιση προς τον ΠΑΟΚ μετά την άσχημη αντιμετώπιση του από τον Σπάθα την περασμένη εβδομάδα. Ο Κερκυραίος ρέφερι, από το ματς με την Ξάνθη την 6η αγωνιστική ΑΕΚ, δεν ξανασφύριξε, ενώ τον ΠΑΟΚ ο Κάκος τον έχει παίξει στο 1-2 της Τούμπας με τον Ολυμπιακό και στο 0-0 με την Καβάλα στο «Ανθή Καραγιάννη».

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (19:00-ΝΟVASPORTS 4)

Για τον ΠΑΣ Γιάννενα η ισοπαλία μέσα στο «Καραϊσκάκη» ήταν χρήσιμη, αλλά τώρα απέναντι στον φορμαρισμένο Ατρόμητο θα δώσει τον υπερπάντων αγώνα για την επιβίωση. Οι Ανδράλας και Βάντερσον είναι τιμωρημένοι γι’ αυτή την αναμέτρηση, ενώ άτυχος στάθηκε και πάλι ο Μενδρινός που αποχώρησε με ενοχλήσεις από την προπόνηση της Πέμπτης. Ο Ατρόμητος θα μπορούσε να έχει καλύτερη συγκομιδή και να κυνηγά με καλύτερες αξιώσεις το εισιτήριο για την 5η θέση, αν είχε κάνει κάποιες εκτός έδρας επιτυχίες. Ο Περόνε θα είναι στη διάθεση του Γιώργου Δώνη, όπως και οι Μπρίτο και Καραγκούνης. Ο Σιδηρόπουλος σφυρίζει σε αυτό το παιχνίδι, έχει παίξει τον Ατρόμητο στην Τρίπολη στο 1-2 και στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Άρη (0-3).

ΣΚΟΝΤΑ ΞΑΝΘΗ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (19:00 – ΝΕΤ)

Η Σκόντα (έχει 25 πόντους) παίζει την επιβίωση της απέναντι σε μια ομάδα που έχει πάρει την κάτω βόλτα και δεν μπορεί να φρενάρει στον…κατήφορο τις τελευταίες αγωνιστικές (ο Αστέρας έχει 30). Έξι ήττες και μια ισοπαλία στα τελευταία επτά παιχνίδια είναι ο απολογισμός για την ομάδα του Βλάχου. Οι Ουντότζι και Φυτανίδης είναι τιμωρημένοι για τους φιλοξενούμενους , ενώ οι Αργυρόπουλος, Έντερ και Καρντόζο προπονήθηκαν κανονικά την Πέμπτη και αναμένεται να παίξουν. Για τη Σκόντα Ξάνθη τρεις παίκτες κλειδιά είναι εκτός μάχης λόγω τιμωρίας. Ο Γκσπούρνινγκ, ο Παπαδημητρίου και ο Πόι με αποτέλεσμα τα πράγματα γι’ αυτό το ματς να είναι ακόμα πιο δύσκολα. Ο Λουτσιάνο μάλλον θα πάρει μέρος σε αυτό το παιχνίδι. Ο Σταθόπουλος θα διευθύνει για 15η φορά παιχνίδι και είναι εκ των κορυφαίων φέτος. Έχει σφυρίξει τρεις φορές την Ξάνθη (με ΠΑΟ εκτός ήττα 1-0, με Καβάλα εντός νίκη 2-1 και με Πανιώνιο εκτός ήττα 3-0), αλλά κανένα ματς του Αστέρα. Σε 14 ματς έχει μόνον δύο «διπλά».

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES