1 Ιαν 2010

ευχές για κάθε ευτυχία

Καλή Χρονιά

ΟΣΦΠ: Είπε το «ναι» ο Μπεν Αρφά

Θετικά απάντησε ο Χατέμ Μπεν Αρφά στον Ολυμπιακό σύμφωνα με τη «SportDay» και απομένει η συγκατάθεση της Μαρσέιγ για την ολοκλήρωση της σπουδαίας μεταγραφής. Ο 23χρονος Γάλλος άσος διεμήνυσε στους ανθρώπους των «ερυθρολεύκων» πως είναι έτοιμος να έρθει στην Ελλάδα, καθώς πείστηκε για τις συνθήκες που υπάρχουν στην ομάδα, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε και το ηγεμονικό συμβόλαιο που του έχει προταθεί. Πλέον μένει να καμφθούν και οι αντιρρήσεις της ομάδας του, η οποία προσπαθεί να αποκομίσει τα μεγαλύτερα δυνατά οικονομικά οφέλη από την πώλησή του. Το πρόβλημα έγκειται στον τρόπο καταβολής των χρημάτων, αφού ο σύλλογος της Μασσαλίας θέλει να εισπράξει το 50% των 9 εκατ. ευρώ μέσα σε ένα χρόνο, ενώ ο Ολυμπιακός προτείνει έναν διαφορετικό διακανονισμό. Όπως και να έχει, το θέμα αναμένεται να κλείσει-θετικά ή αρνητικά-μέσα στις επόμενες ημέρες.

Αν δεν υπάρξει σύντομα θετική κατάληξη, ο Ολυμπιακός θα στραφεί σε άλλη λύση. Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για μη κοινοτικό ποδοσφαιριστή, που αγωνίζεται σε ευρωπαϊκή ομάδα και θα ικανοποιήσει τις προσδοκίες του κόσμου.

Την ίδια ώρα, δημοσίευμα της εφημερίδας «ΦΩΣ» αναφέρει πως ο Νέρι Καστίγιο ζήτησε ραντεβού με τη διοίκηση της Σαχτάρ προκειμένου να αποχωρήσει από τη Ντνίπρο, όπου έχει δοθεί δανεικός και δεν αγωνίζεται. Ο Μεξικανός άσος φέρεται να επιθυμεί την επιστροφή του στον Ολυμπιακό, είτε με τη μορφή δανεισμού είτε με κάποιου άλλου είδους συμφωνία.

Αρέσει ο Ελίας

Δεν αποκλείεται ο Ολυμπιακός να κινηθεί και για τρίτο παίκτη (μετά τον Λούα Λούα και τον αριστερό εξτρέμ). Αν αυτό συμβεί, θα αποκτηθεί ένας κεντρικός χαφ με δημιουργικές ικανότητες. Ο Ελίας είναι πολύ ψηλά στη λίστα του Ζίκο, καθώς συγκεντρώνει τα επιθυμητά χαρακτηριστικά. Ο 24χρονος άσος αγωνίζεται στην Κορίνθιανς (31 συμμετοχές και 3 γκολ τη σεζόν που τελείωσε) και τα δικαιώματά του ανήκουν στην εταιρεία μάνατζερ «Traffic».

Το «μολών λαβέ» του Γιοβάνοβιτς

Το θέμα του Μίλαν Γιοβάνοβιτς φαίνεται να έχει «παγώσει» για τον Ολυμπιακό. Ο Σέρβος αριστερός μεσοεπιθετικός της Σταντάρ Λιέγης, που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι, εξακολουθεί να δηλώνει πως θα ήθελε να φορέσει τα «ερυθρόλευκα». «Έχω πει πολλές φορές πως θέλω να παίξω στον Ολυμπιακό. Εδώ είμαι… Αν με θέλετε, ελάτε να με πάρετε. Περιμένω επίσημη πρόταση. Όποια πρόταση έρθει θα την εξετάσω σοβαρά. Έχουμε μιλήσει με τη Μίλαν, αλλά δεν έχουμε καταλήξει κάπου. Μέσα στον Ιανουάριο θα αποφασίσω», τόνισε ο Γιοβάνοβιτς στο «ΦΩΣ».

Ελπίδες για Μέλμπεργκ, έτοιμος ο Ζαϊρί

Ο Ζαουάντ Ζαϊρί ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπώρησε, προπονήθηκε κανονικά και τέθηκε στη διάθεση του Ζίκο για το ντέρμπι με την ΑΕΚ την προσεχή Τετάρτη. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν και πάλι Ντουντού και Μέλμπεργκ, με τον πρώτο να είναι σχεδόν βέβαιο πως θα αγωνιστεί και τον δεύτερο να έχει αρκετές ελπίδες να τα καταφέρει επίσης. Η προπόνηση της Πρωτοχρονιάς ορίστηκε στις 17:00.

Βιεϊρίνια: «Τίτλο το 2010»

Να πανηγυρίσει μέσα στο νέο έτος έναν τίτλο με τον ΠΑΟΚ ευχήθηκε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια μιλώντας στη «SportDay». «Η καλύτερη ευχή για το 2010, κυρίως για τον κόσμο μας, είναι να πάρουμε έναν τίτλο. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος έχει γίνει πλέον πολύ δύσκολη, αλλά εμείς δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε για το καλύτερο δυνατό. Το Κύπελλο δεν μας αφήνει αδιάφορους, καθώς είναι ένας θεσμός μέσω του οποίου μπορούμε να διακριθούμε», τόνισε ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός, ενώ κάνοντας έναν απολογισμό του 2009 είπε: «Το πρώτο μισό δεν ήταν καλό για μένα, γιατί προερχόμουν από τραυματισμό. Οι τελευταίοι έξι μήνες, όμως, ήταν οι καλύτεροι».

«Κόπηκε» ο Οκβουνβάνε

Εγκαταλείφθηκε από τον ΠΑΟΚ η περίπτωση του Τζέισι Οκβουνβάνε. Ο Νιγηριανός επιθετικός έδειξε καλά στοιχεία στο διπλό της Πέμπτης, αλλά αποφασίστηκε να μην του γίνει πρόταση συνεργασίας για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί αναζητείται ένας περισσότερο έτοιμος κι όχι ένας εξελίξιμος ποδοσφαιριστής για την ενίσχυση της γραμμής κρούσης και δεύτερον, γιατί μέχρι να λυθεί (κι αν συμβεί αυτό τελικά) η συνεργασία με τον Τζο Μπισέρα, δεν υπάρχει διαθέσιμη θέση ξένου. Ο Εντίνιο αποτελεί μία από τις λύσεις που υπάρχουν, αλλά ο δανεισμός του από τη Μάλαγα δεν είναι απλή υπόθεση.

Έδειξε ενδεκάδα

Τις προθέσεις του για την ενδεκάδα με την οποία θα παρατάξει τον ΠΑΟΚ στον αγώνα της Τετάρτης με τον Πανιώνιο στην Τούμπα έδειξε ο Φερνάντο Σάντος στην προπόνηση της Πέμπτης. Χαλκιάς, Αραμπατζής, Λίνο, Κοντρέρας, Μαλεζάς, Γκαρσία, Βιτόλο, Βιεϊρίνια, Ίβιτς, Κουτσιανικούλης και Παπάζογλου έχουν τον πρώτο λόγο για το βασικό σχήμα. Ο Πορτογάλος προπονητής έδωσε ρεπό στους παίκτες του για την Πρωτοχρονιά και η επιστροφή στις προπονήσεις ορίστηκε για το Σάββατο (10:30).

Αντίστροφη μέτρηση για Ζαγοράκη

Σε μία εβδομάδα λήγει η θητεία της προσωρινής διοίκησης με πρόεδρο τον Ζήση Βρύζα στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και όλα δείχνουν πως μέσα στο προσεχές δεκαήμερο ο Θοδωρής Ζαγοράκης θα οριστικοποιήσει την απόφασή του να επιστρέψει στην κεφαλή του συλλόγου. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί πότε θα αρχίσει η διαδικασία για τη νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Πιθανότατα οι μετοχές θα είναι στη διάθεση των ενδιαφερόμενων μετά τις 15 Ιανουαρίου και για διάστημα ενός μήνα.

«Ναι, θέλουμε τον Μπλάνκο»

Επιβεβαίωσε μέσω της «SportDay» ο προπονητής της Ράσινγκ Κλουμπ, Κλαούντιο Βίβας, το ενδιαφέρον της ομάδας του για την απόκτηση του Ισμαέλ Μπλάνκο από την ΑΕΚ. «Είναι γεγονός ότι μας ενδιαφέρει ο Μπλάνκο. Σε όσες ομάδες έχει αγωνιστεί έχει πετύχει πολλά γκολ, κάτι που δείχνει προσαρμοστικότητα και διάρκεια. Βελτιώνεται συνεχώς και δεν μένει στάσιμος, ενώ δεν ντρέπεται να τρέξει ή να αμυνθεί. Χρειαζόμαστε ένα καθαρό ‘εννιάρι’ και ο Μπλάνκο είναι τέτοιο. Φέτος μπορεί να μην έχει πετύχει πολλά γκολ, αλλά δεν τον βοηθά ο τρόπος που παίζει η ομάδα του», τόνισε.

Παράλληλα τόνισε πως έχει μιλήσει ήδη με τον μάνατζερ του Αργεντινού επιθετικού, αλλά επισήμανε τις δυσκολίες πραγματοποίησης της μεταγραφής λόγω υψηλού κόστους. «Δεν μπορώ να πω αν αποτελεί προτεραιότητά μας, αλλά σίγουρα είναι μεταξύ των πρωταρχικών στόχων. Θα εξαρτηθεί από το οικονομικό. Δεν έχει γίνει ακόμη πρόταση. Με τον παίκτη δεν έχω μιλήσει, γιατί δεν θέλω να παρακάμψω την ομάδα του, αλλά μετέφερα το ενδιαφέρον στον μάνατζέρ του. Αυτός μου είπε πως ο Μπλάνκο είναι ευχαριστημένος στην ΑΕΚ και ότι του έχει γίνει πρόταση ανανέωσης, αλλά το θέμα έχει παγώσει. Θα εξέταζε την προοπτική επιστροφής στην Αργεντινή για μια καλή οικονομικά πρόταση, αλλά προτεραιότητά του είναι να μείνει στην Ευρώπη για αρκετά χρόνια ακόμη».

Σειρά παίρνει ο Μαντούκα

Μετά την πρόταση ανανέωσης στον Παναγιώτη Ταχτσίδη (περίπου 120.000 ευρώ ετησίως για τρία ή τέσσερα χρόνια), η διοίκηση της ΑΕΚ θα καλέσει για συζητήσεις και τον Γκουστάβο Μαντούκα, που επίσης μένει ελεύθερος τον Ιούνιο. Πρόθεση της «Ένωσης» είναι να κρατήσει τον Βραζιλιάνο μέσο, που είναι ο πιο σταθερός σε απόδοση παίκτης της ομάδας φέτος. Οι τωρινές του απολαβές είναι περίπου 400.000 ευρώ το χρόνο, ο ίδιος θέλει να μείνει, αλλά η διοικητική αβεβαιότητα είναι το μεγαλύτερο «αγκάθι» που υπάρχει. Υπενθυμίζεται πως το καλοκαίρι λήγουν και τα συμβόλαια των Χουανφράν, Ενσαλίβα, Ζεράλντο, Λαγού και Παυλή, ενώ ολοκληρώνεται και ο δανεισμός του Νέμεθ από τη Λίβερπουλ.

Καταστρώνουν το πλάνο

Σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας βρίσκονται οι μέτοχοι της ΠΑΕ ΑΕΚ καταστρώνοντας το πλάνο τους για την επόμενη μέρα του συλλόγου, το οποίο έχουν πρόθεση να παρουσιάσουν στον κόσμο το συντομότερο δυνατό. Αυτό θα αφορά την κάλυψη της τρύπας των 9-11 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για να βγει η σεζόν χωρίς προβλήματα, ενώ 1-2 νέοι μέτοχοι θα βάλουν τον οβολό τους σε αυτή την προσπάθεια. Παράλληλα, με ιδιαίτερη προσοχή αναζητείται ο άνθρωπος που θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου. Οι μέτοχοι ψάχνουν κάποιον που θα εμπνεύσει και θα καθησυχάσει τον κόσμο, αλλά αυτό δεν είναι εύκολο υπό τις υπάρχουσες συνθήκες. Όσον αφορά στον Ντούσαν Μπάγεβιτς, παρά τις διαβεβαιώσεις του Πέτρου Παππά πως δεν αναζητείται προπονητής, το βέβαιο είναι πως υπάρχει δυσαρέσκεια απέναντι στον Σερβοέλληνα τεχνικό και στη συνάντηση που θα γίνει προσεχώς μαζί του θα ξεκαθαρίσουν πολλά.

Δύσκολα ο Νέμεθ, έτοιμος ο Τζεμπούρ

Μειωμένες είναι οι πιθανότητες να αγωνιστεί ο Κρίστιαν Νέμεθ απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο Ούγγρος φορ δεν κατάφερε ούτε την Πέμπτη να ολοκληρώσει το κανονικό πρόγραμμα, αφού συνεχίζει να έχει ενοχλήσεις και εκτός απροόπτου ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα στερηθεί τις υπηρεσίες του.

Ο Σερβοέλληνας τεχνικός δοκίμασε δύο σχήματα, το 4-2-3-1 και το 4-3-3, αμφότερα χωρίς τον Νέμεθ, ενώ στο δεύτερο χρησιμοποίησε με τους βασικούς και πάλι τον Τζεμπούρ. Στο 4-2-3-1 δοκίμασε τους Σάχα, Αραούχο, Καράμπελα, Γιάχιτς, Μαϊστόροβιτς, Καφέ, Μάκο, Μαντούκα, Χέρσι, Σκόκο και Μπλάνκο. Στο 4-3-3 ο Ζεράλντο είχε τη θέση του Γιάχιτς στο κέντρο της άμυνας, με τον Βόσνιο να αγωνίζεται στο κέντρο δίπλα σε Μαντούκα και Καφέ, ενώ η τριάδα της επίθεσης απαρτιζόταν από Σκόκο, Μπλάνκο και Τζεμπούρ. Ο Αλγερινός άσος έδειξε να είναι σε καλή κατάσταση και πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του στο διπλό!

ΠΑΟ: Και τώρα ο αμυντικός

Μετά το πέρας της υπόθεσης του Βαγγέλη Μάντζιου, το ενδιαφέρον στο «πράσινο στρατόπεδο» στρέφεται στην αγορά του αμυντικού που θα κάνει τη διαφορά. Για την ακρίβεια, στον δανεισμό ενός «killer» που θα κάνει τη διαφορά. Οι στόχοι έχουν εντοπιστεί και πλέον φαίνεται να ξεκαθαρίζουν, με τον Μάρκο Ματεράτσι να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Ακολουθεί ο Κάχα Καλάντζε, ενώ το όνομα του Ταυλαρίδη περνάει (προς το παρόν) σε δεύτερη μοίρα.

Θεωρείται δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός θα επιδιώξει να πάρει αμυντικό μέχρι το καλοκαίρι με οψιόν αγοράς και η αρχική του πρόταση θα αφορά -όπως φαίνεται- τον Μάρκο Ματεράτσι. Ο σκληροτράχυλος στόπερ των «νερατζούρι» διαθέτει όλα τα απαραίτητα προσόντα που ζητάει ο Νίκος Νιόπλιας ενώ φαίνεται να αρέσει και στον Κώστα Αντωνίου. Οι μοναδικοί ενδοιασμοί που υπάρχουν αφορούν την ηλικία του παίκτη (διανύει το 36ο έτος της ηλικίας του) αλλά και τις διαθέσεις του. Συγκεκριμένα, φοβούνται στο «τριφύλλι» το ενδεχόμενο ο «Μάτριξ» να έρθει απλά στη χώρα μας για να συμπληρώσει τους τελευταίους μήνες της καριέρας του, αλλά και αυτές οι αντιρρήσεις μοιάζουν να κάμπτονται. Άλλωστε και οι Ιταλοί επιβεβαίωναν το ενδιαφέρον των «πρασίνων» για τον Ματεράτσι, υποστηρίζοντας ότι η ελληνική ομάδα ζήτησε και επίσημα τον αστέρα της Ίντερ.

Από κει και πέρα, αν δεν ευδοκιμήσει το φλερτ του Παναθηναϊκού με τον αριστεροπόδαρο άσο, υπάρχουν και άλλες αξιόλογες (και εξίσου δύσκολες) περιπτώσεις, όπως αυτή του Κάχα Καλάτζε. Στο μεταξύ, δεν προκύπτει από πουθενά ότι υφίσταται θέμα με τον Στέφεν ΜακΜάνους. Ο αρχηγός της Σέλτικ ναι μεν προτάθηκε στην ομάδα του Νιόπλια, αλλά απορρίφθηκε, καθώς δεν θεωρείται σίγουρη και αξιόπιστη λύση.

"Κουνάει μαντίλι" και ο Κλέιτον

Αν και η προσοχή όλων έχει στραφεί στην απόκτηση του αμυντικού που θα κάνει τη διαφορά στα μετόπισθεν της ομάδας, ένα άλλο θέμα που «καίει» τους «πράσινους» είναι αυτό του Σίλβα Κλέιτον. Στον Παναθηναϊκό ευελπιστούν η υπόθεση του να έχει την ίδια κατάληξη με αυτή του Μάντζιου. Δηλαδή, να καταλήξει σε κάποια ομάδα έτσι ώστε να αδειάσει θέση στο ρόστερ, αλλά και να έρθουν χρήματα στον σύλλογο.

Ίσως, μάλιστα, ο Κλέιτον να έχει ξανά για συμπαίκτη του τον Μάντζιο, αυτή τη φορά στην Ανόρθωση. Η κυπριακή ομάδα που έχει ανοίξει «παρτίδες» με τον Παναθηναϊκό, προσφέρει 150.000 ευρώ για τον δανεισμό του Βραζιλιάνου μέχρι το τέλος της περιόδου. Οι «πράσινοι» ζητούν 50.000 επιπλέον έτσι ώστε να καλυφθεί πλήρως το συμβόλαιο του 26χρονου μέσου. Τελευταία νέα πάντως, ήθελαν τον Κλέιτον να καταλήγει τελικά στον Ηρακλή! Όπως και να’ χει, σύντομα θα ξεκαθαρίσει και το θέμα του πρώην άσου της Λάρισας…

Λίβερπουλ για Τοροσίδη

Την περίπτωση απόκτησης του Βασίλη Τοροσίδη εξετάζει σοβαρά η Λίβερπουλ, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Daily Mirror». Οι «κόκκινοι» αναζητούν δεξιό μπακ μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Γκλεν Τζόνσον, ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστών στον αγώνα της Τρίτης απέναντι στην Άστον Βίλα και εκτιμάται πως θα απουσιάσει από τους αγωνιστικούς χώρους για τουλάχιστον τρεις μήνες.

Το βρετανικό δημοσίευμα αναφέρει πως ο Έλληνας άσος έχει τα αγωνιστικά στοιχεία που ζητεί ο Ράφα Μπενίτεθ, ενώ προσθέτει πως για τον παίκτη υπάρχει ενδιαφέρον και από τη Γιουβέντους.

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES