8 Αυγ 2009

Το προφίλ της Σέριφ

Με τη μόνιμη πρωταθλήτρια Μολβαδίας κληρώθηκε ο Ολυμπιακός, στην προσπάθεια του να επιστρέψει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Σέριφ Τιρασπόλ θα προσπαθήσει να φράξει το δρόμο των «ερυθρολεύκων», με στόχο να προκριθεί και αυτή για πρώτη φορά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Έτος ίδρυσης: 1997
Έδρα: Στάδιο Σέριφ (14.300)
Πρόεδρος: Βίκτορ Γκουσάν
Προπονητής: Λεονίντ Κούτσουκ

Παλμαρέ:

9 Πρωταθλήματα Moλβαδίας: 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009
6 Κύπελλα Μολβαδίας: 1999, 2001, 2002, 2006, 2008, 2009



Λίγα λόγια για τη Σέριφ

H Σέριφ δεν είναι κάποιο σύνολο που πρέπει να φοβηθεί ο Ολυμπιακός. Αποτελείται κυρίως από Μολβαδούς ποδοσφαιριστές, οι περισσότεροι εκ των οποίων οι είναι διεθνείς με την εθνικής τους ομάδα. Έχει πάρει όλα τα πρωταθλήματα στη χώρα της από το 2001 ως και σήμερα, αλλά η ευκολία με την οποία τα κατακτά (πέρυσι το πήρε με διαφορά 15 πόντων) της στοιχίζει στην Ευρώπη.

Στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ η Σέριφ κληρώθηκε κυριολεκτικά στο φινάλε του επαναληπτικού με την Σλάβια Πράγας. Στο 94’ ο Βραζιλιάνος, Νάντσον, κέρδισε τους αντιπάλους του και ισοφαρίζοντας σε 1-1 έστειλε την ομάδα του να αντιμετωπίσει (μέσω της κλήρωσης) το σύνολο του Τιμούρ Κετσπάγια. Στο δεύτερο γύρο είχε αντιμετωπίσει τη φινλανδική Ίντερ Τούρκου και κατάφερε να κερδίσει αμφότερα τα παιχνίδια της με 1-0.

Το πρωτάθλημα της Μολβαδίας έχει αρχίσει και ήδη έχουν παιχθεί πέντε αγωνιστικές, ωστόσο η πρωταθλήτρια της χώρας έχει ήδη καταφέρει να παίξει μόλις δύο αγώνες, αφού προτίμησε να αναβάλλει τους υπόλοιπους ώστε να διεκδικήσει το ευρωπαϊκό της όνειρο. Στο πρώτο παιχνίδι της χρονιάς επικράτησε με 6-0 στην έδρα της Ραπίντ Κισινάου, ενώ στο σπίτι της φιλοξένησε την Σφίντουλ Γκεόργκε, παίρνοντας τη νίκη με 2-0.

Γνωρίζετε ότι:

Η Σέριφ έγινε η πρώτη ομάδα της Μολδαβίας που πήρε παίκτες από την Αφρική και τη Βραζιλία.

Δεν είχε καταφέρει ποτέ στην ιστορία της να περάσει πάνω από δύο γύρους στην Ευρώπη. Εφέτος έκανε την υπέρβαση και φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη ομάδα από την πατρίδα τους που μπαίνει στους ομίλους.

Το όνομα της Σέριφ προέρχεται απ’ αυτό μίας κυρίαρχης εταιρίας στη Μολβαδία. Η «Sheriff Company» είναι το απόλυτο αφεντικό της χώρας, αφού έχει υπό την κατοχή της βενζινάδικα, σούπερ μάρκετ, τηλεοπτικούς σταθμούς, έναν εκδοτικό οίκο, μία κατασκευαστική εταιρεία, ένα διαφημιστικό πρακτορείο, δύο εργοστάσια άρτου, ένα δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, μία αντιπροσωπεία της Μερσεντές.

Στα παιχνίδια της Σέριφ έχουν αναρτηθεί κατά καιρούς πανό υπέρ της ανεξαρτησίας της Τρανσίστρια, της περιοχής στην οποία κατοικοεδρεύει η μόνιμη πρωταθλήτρια της Μολβαδίας.

Τα τρία παιχνίδια που χρωστά η Σέριφ για το πρωτάθλημα αναβλήθηκαν έπειτα από παρέμβαση της ομώνυμης εταιρίας, η οποία ουσιαστικά "λύνει και δένει" μέσα στη Μολδαβία.

Η Σέριφ επιστρέφει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις στις 10/08, όταν θα φιλοξενήσει στο γήπεδο της την Ίσκρα Σταλ.


Το προφίλ της Ατλέτικο Μαδρίτης

H δυσκολότερη από τους αδυνάτους έμελλε να είναι αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «πράσινοι» θα πρέπει να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Ατλέτικο Μαδρίτης, με τα πολλά αστέρια και τις φιλοδοξίες για κάτι καλό στην εφετινή χρονιά.


Έτος ίδρυσης: 1903
Έδρα: Bιθέντε Καλντερόν (54.851)
Πρόεδρος: Ενρίκε Θερέσο
Προπονητής: Αμπέλ Ρεσίνο (Ισπανία)


Λίγα λόγια για την Ατλέτικο Μαδρίτης

Τα μεγάλα ονόματα και οι παίκτες αστέρια δεν λείπουν από την Ατλέτικο Μαδρίτης η οποία απολαμβάνει την πολυτέλεια να περιλαμβάνει στο ρόστερ της άσους όπως ο Ντιέγκο Φορλάν, ο Σλέρχιο Αγκουέρο, ο Σιμάο, ο Μάξι Ροντρίγκεζ ο πρώην μέσος της ΑΕΚ, Πάολο Ασουνσάο, ενώ την αμυντική της γραμμή εξοπλίζουν και οι Χάιτινγκα και Ουιφαλούσι.

Κατά τη φετινή καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, οι “ροχιμπλάνκος” ενέταξαν στο δυναμικό τους τον τερματοφύλακα, Σέρχιο Ασένχο, τον Ουρουγουανό αμυντικό Λεάντρο Καμπρέρα και τον επίσης αμυντικό και διεθνή με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία, Χουανίτο.

Παρελθόν αποτέλεσαν από την ομάδα και οι δύο τερματοφύλακες της περσινής σεζόν, Λέο Φράνκο και Γκρεγκορί Κουπέ.

Γνωρίζετε ότι

Η Ατλέτικο Μαδρίτης, κέρδισε τη συμμετοχή της στα προκριματικά του Champions League, τερματίζοντας στην 4η θέση του ισπανικού πρωταθλήματος, πίσω από από τις Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Σεβίλλη.

Τη φανέλα της Ατλέτικο, έχουν φορέσει στο παρελθόν δύο Έλληνες ποδοσφαιριστές. Ο λόγος για τους Ντέμη Νικολαϊδη και Γιούρκα Σεϊταρίδη.

Η δεύτερη τη τάξη ομάδα της Μαδρίτης έχει να πανηγυρίσει τίτλο, από το 1996, σεζόν μάλιστα που κατέκτησε το νταμπλ στην Ισπανία.

Μεγάλη δόξα της ομάδας έχει αποτελέσει ο Μίλικο Πάντιτς που έχει φορέσει και τη φανέλα του Πανιωνίου. Στο μουσείο της ομάδας μάλιστα υπάρχει προτομή του παλαίμαχου Σέρβου άσου.

Σάντος: "Είναι ανοιχτή η πρόκριση"


Ανοιχτή χαρακτήρισε την πρόκριση ο Φερνάντο Σάντος, σχολιάζοντας την κλήρωση με τη Χέρενφεν για το Europa League.

Ο Πορτογάλος προπονητής του ΠΑΟΚ τόνισε ότι θα μελετήσει την αντίπαλο και θα προετοιμαστεί κατάλληλα για να πετύχει τον στόχο της πρόκρισης στους ομίλους.

"Εχουμε ήδη αρχίσει να βρίσκουμε στοιχεία για την Χέρενφεν και να την αναλύουμε. Είναι μία ομάδα με παράδοση στον θεσμό. Νομίζω ότι είναι ανοιχτή η πρόκριση στην επόμενη φάση. Θα μελετήσουμε όσο καλύτερα γίνεται τον αντίπαλό μας και θα προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται. Θα κοιτάξουμε να δουλέψουμε και να προετοιμαστούμε πολύ καλά ώστε να περάσουμε στην επόμενη φάση".

Για το γεγονός ότι το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στην Τούμπα, δήλωσε: "Μου αρέσει να παίζω το πρώτο παιχνίδι στην έδρα μου. Είναι προτίμησή μου. Θα μελετήσουμε καλά την Χερενφέεν και θα κοιτάξουμε να προετοιμαστούμε καλά και να παίξουμε με αποφασιστικότητα και αυτοσυγκέντρωση".

Οσον αφορά στην αρνητική παράδοση του δικεφάλου κόντρα σε ολλανδικές ομάδες (μετράει τρεις αποκλεισμούς), ο Σάντος πιάστηκε... αδιάβαστος, αλλά προετοιμασμένος να βάλει τέλος: "Δεν το ήξερα. Θα αλλάξουν όμως τα πράγματα"

Συντριβή για τη Χέρενφεν


Αν ο Φερνάντο Σάντος είδε τη Χέρενφεν στον αγώνα με τη Ναϊμέγκεν, τότε θα χαμογέλασε σίγουρα με την εμφάνισή της.

Το συγκρότημα του Τροντ Σόλιντ γνώρισε τη συντριβή με 4-1 στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της Eredivisie κι έμεινε στον 1 βαθμό που πήρε από τη Ρόντα στην πρεμιέρα.

Αυτά είναι τα αρνητικά για την ολλανδική ομάδα. Τα θετικά για τον ΠΑΟΚ είναι τα τεράστια κενά που παρουσίασε στην άμυνά της, η κακή ανάπτυξη στο παιχνίδι της, η έλλειψη δημιουργικότητας και το πρόβλημα στα στημένα.

Βέβαια, αν άπαντες μείνουν σε αυτή την ήττα και την εμφάνιση της Χέρενφεν μάλλον θα ξεγελαστούν, αφού η ομάδα του Σόλιντ παραμένει ένα άκρως επικίνδυνο, ειδικά στην έδρα του, σύνολο.

Το γκολ της τιμής για τη Χέρενφεν σημείωσε ο Μίχαλ Παπαδόπουλος λίγο πριν το τέλος, διαμορφώνοντας το 4-1.

Η σύνθεση της Χέρενφεν:
Λέισαλ, Μπρόιερ, Μπακ Νίλσεν (66' Ίνγκελστεν), Ντίνγκσνταγκ, Ποπόφ, Γκρίντχαϊμ (82' Καλού), Ελμ, Στόλτε (66' Ελιγιουνούσι), Μπέιρενς, Σίμπον, Παπαδόπουλος.

Μπάγεβιτς στο Contra.gr: "Καλή κλήρωση αλλά χρειάζεται προσοχή"



Ικανοποιημένος από την κλήρωση της φάσης των πλέι οφ του Europa League, εμφανίστηκε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς με δηλώσεις του στο Contra.gr. O Σερβοέλληνας τεχνικός υποστήριξε πως γνωρίζει κάποια πράγματα για την αντίπαλο της ΑΕΚ (Βασλούι) χαρακτηρίζοντας την κλήρωση καλή για την ομάδα του.

"Υπήρχαν σίγουρα και πιο δυνατοί αντίπαλοι και από αυτή την άποψη η κλήρωση είναι καλή. Όμως πρέπει να προσέξουμε πολύ. Οι πρώτες μου πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για μια δυνατή ρουμανική ομάδα, ανερχόμενη δύναμη στη χώρα της. Πρέπει να δούμε πως παίζει και να προετοιμαστούμε καλά", ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του τεχνικού του δικεφάλου στο Contra.gr, ο οποίος αναμένεται να μιλήσει εκτενέστερα για την κλήρωση στην απογευματινή προπόνηση της ομάδας.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα πάρει τις επόμενες πληροφορίες που χρειάζεται για την Βασλούι, από ανθρώπους που γνωρίζει στην Ρουμανία, ενώ και ο Στέλιος Μανωλάς έχει γνωριμίες εκεί και θα συλλέξει όσες περισσότερες πληροφορίες μπορεί.

Να υπενθυμίσουμε πως στο πρώτο παιχνίδι στη Ρουμανία, η ΑΕΚ θα στερηθεί των υπηρεσιών των Νάτσο Σκόκο και Χουανφράν οι οποίοι είχαν αποβληθεί στο τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι της ομάδας απέναντι στην Ομόνοια, πέρυσι.

Πέρασε από ιατρικές εξετάσεις ο Λεονάρντο

Στο μεταξύ, ο Λεονάρντο, πέρασε το πρωί της Παρασκευής από ιατρικές εξετάσεις και το απόγευμα θα κάνει την πρώτη του προπόνηση στους Θρακομακεδόνες. Ο Βραζιλιάνος άσος που τον επόμενο μήνα θα κλείσει τα 23 του χρόνια, επέλεξε και θα φορά τη φανέλα με το νούμερο 9. Να σημειωθεί ακόμη πως η ρήτρα που μπήκε στο συμβόλαιο του νεοαποκτηθέντος επιτελικού μέσου της ΑΕΚ, αγγίζει τα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Παράταση στα διαρκείας

Εξάλλου, η ΠΑΕ ΑΕΚ αποφάσισε να παρατείνει τη διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας της νέας σεζόν, μετά από την μεγάλη ζήτηση που παρουσιάζει η πώλησή τους τις τελευταίες μέρες. Από την Δευτέρα μάλιστα οι φίλοι της ομάδας θα μπορούν να προμηθεύονται εισιτήρια διαρκείας από τα γραφεία της ΠΑΕ στην οδό Γράμμου στο Μαρούσι. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ομάδας, έως σήμερα έχουν πουληθεί 16.000 κομμάτια.

Η άγνωστη Σέριφ και η γνωστή Ατλέτικο


Η άγνωστη Σέριφ Τίρασπολ και η γνωστή Ατλέτικο Μαδρίτης θα βρεθούν στο δρόμο Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού αντίστοιχα στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι ρεπόρτερς σχολιάζουν και το contra.gr σας παρουσιάζει όσα θέλετε να μάθετε για τους αντιπάλους των "αιωνίων". Οριστικά στις 22-23/08 αρχίζει το νέο πρωτάθλημα.

Την Τρίτη 18 Αυγούστου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στη Μολδαβία την Σερίφ, ενώ ο επαναληπτικός στο στάδιο Καραϊσκάκη θα γίνει την Τετάρτη 26 Αυγούστου.

Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί την Ατλέτικο την Τετάρτη 19 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ, ενώ ο επαναληπτικός της Μαδρίτης θα γίνει την Τρίτη 25 Αυγούστου.

Αναλυτικά τα ζευγάρια:

Σερίφ Τιρασπόλ (Μολδαβία) - Ολυμπιακός
Σάλτζμπουργκ (Αυστρία) - Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ)
Βέντσπιλς (Λετονία) - Ζυρίχη (Ελβετία)
Κοπεγχάγη (Δανία) - ΑΠΟΕΛ
Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία) - Ντέμπρετσεν (Ουγγαρία)

Λιόν (Γαλλία) - Άντερλεχτ (Βέλγιο)
Σέλτικ (Σκωτία) - Άρσεναλ (Αγγλία)
Τιμισοάρα (Ρουμανία) - Στουτγκάρδη (Γερμανία)
Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία) - Φιορεντίνα (Ιταλία)
Παναθηναϊκός - Ατλέτικο Μαδρίτης

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES