6 Μαρ 2010

Δ’ ΕΘΝΙΚΗ:Μπολάνο: «Δύσκολο το παιχνίδι»

Την Προοδευτική Περάματος θα φιλοξενήσει μεθαύριο Κυριακή η Βολίδα Αχιλλείων, στα πλαίσια της 24ης αγωνιστική του 5ου Ομίλου και ο στόχος της κερκυραϊκής ομάδας δεν είναι άλλος από τη νίκη.

  

Το συγκρότημα του Ρομπέρτο Μπολάνο προέρχεται από τον μεγάλο θρίαμβο μέσα στην Πρέβεζα και αύριο θέλει να προσθέσει τρεις ακόμη βαθμούς στη... συγκομιδή του, απέναντι σε μία ομάδα που βρίσκεται πολύ χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα (προτελευταία) και είναι σχεδόν καταδικασμένη σε υποβιβασμό.

  

Μπορεί οι φιλοξενούμενοι να είναι μάλλον αδιάφοροι βαθμολογικά, όμως ο αγώνας για τη Βολίδα δεν είναι τόσο εύκολος όσο δείχνει, κάτι που επισημαίνει ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων», ο οποίος ... κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.
«Το παιχνίδι είναι δύσκολο, αφού ο αντίπαλός μας στο τελευταίο διάστημα φέρνει θετικά αποτελέσματα» τόνισε σε δηλώσεις του στο corfucorner.gr ο Ρομπέρτο Μπολάνο. Και συμπλήρωσε:. «Οι ομάδες σαν την Προοδευτική δεν έχουν τίποτα να χάσουν και αγωνίζονται χωρίς άγχος, γι' αυτό και είναι πολύ επικίνδυνες και ικανές να σου κάνουν τη ζημιά. Μοναδικός μας στόχος είναι η νίκη, ώστε να φράσουνε τους 40 βαθμούς και να αισθανόμαστε πολύ πιο άνετα. Βέβαια, απουσιάζουν τέσσερις παίκτες μας, λόγω τιμωρίας, αλλά υπάρχουν οι κατάλληλοι αντικαταστάτες τους και η νίκη στην Πρέβεζα βελτίωσε πολύ τη ψυχολογία και το ηθικό όλης της ομάδας μας. Την Κυριακή εφόσον θα είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι, θα πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

  

Στον αγωνιστικό τομέα, στο μεθαυριανό ματς ο νεαρός τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τιμωρημένους Αλέξανδρο Σουπιώνη (θα εκτίσει την 3η από τις 4 αγωνιστικές της ποινής του), Ζαχαρία Γκόρο (θα εκτίσει τη 2η και τελευταία αγωνιστική, λόγω 7 καρτών), Ενέτη Λυκόκα (είχε αποβληθεί στην Πρέβεζα) και Γιώργο Σκολαρίκη (συμπλήρωσε 7 κάρτες και θα εκτίσει την 1η από τις 2 αγωνιστικές ποινής).

  

Το παιχνίδι μεταξύ Βολίδας - Προοδευτικής Περάματος θα διεξαχθεί μεθαύριο Κυριακή, στο Δημοτικό γήπεδο Καστελλάνων Μέσης, με ώρα έναρξης τις 15:00. Θυμίζουμε ότι στον πρώτο Γύρο η ομάδα του Κάτω Γαρούνα είχε κερδίσει μέσα στα Γιάννενα με σκορ 0-2.

  

Χρήστος Γραμμένος

Κρίνει πολλά το ντέρμπι της Κρήτης – Προβληματισμός Τεννέ

Πλησιάζει το ντέρμπι του ΑΟ Κέρκυρα με τον ΟΦΗ, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα στο «Γεντί Κουλέ» του Ηρακλείου. Πρόκειται για έναν σπουδαίο αγώνα, που κεντρίζει το ενδιαφέρον όσων παρακολουθούν το Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, και όχι μόνο.

Το παιχνίδι είναι σημαντικό και κρίσιμο, και για τις δύο ομάδες, και το αποτέλεσμά του πιθανόν να κρίνει πολλά πράγματα.
Εάν, λοιπόν, οι «Φαίακες» κερδίσουν, τότε θα ξεφύγουν 12 πόντους από την 3η θέση του πίνακα και ουσιαστικά θα «σφραγίσουν» την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ. Εάν το ματς λήξει ισόπαλο, τότε η κερκυραϊκή ομάδα θα διατηρήσει την απόσταση ασφαλείας από την 3η θέση και θα βρίσκεται με το… ενάμισι πόδι στα «μεγάλα σαλόνια». Εάν, όμως, νικήσουν οι Κρητικοί, τότε ουσιαστικά θα ξαναμπούν στο παιχνίδι της διεκδίκησης της 2ης προνομιούχου θέσης, αλλά θα υστερούν κατά 6 πόντους των Κερκυραίων.

Αρκετές χιλιάδες κόσμου αναμένεται να βρίσκονται στο πλευρό των γηπεδούχων, αλλά (δυστυχώς…) οι υπόλοιποι Έλληνες φίλαθλοι θα δυσκολευτούν πολύ να παρακολουθήσουν το νησιωτικό ντέρμπι, αφού θα μεταδοθεί από το συνδρομητικό Conn-X TV. Βλέπετε, πολύ λίγα σπίτια κι ελάχιστα μαγαζιά διαθέτουν αποκωδικοποιητή του συγκεκριμένου καναλιού...

Ενόψει αυτού του δύσκολου και σημαντικότατου ματς, τα αγωνιστικά προβλήματα στο στρατόπεδο των «κυανέρυθρων»δεν λείπουν. Και είναι πολλά! Η ατυχία χτύπησε την… πόρτα του ΑΟΚ, αφού στο «χωράφι» του Εθνικού Σταδίου προέκυψε την περασμένη Κυριακή ο τραυματισμός σχεδόν της μισής βασικής ομάδας. Αυτή τη στιγμή τέσσερις ποδοσφαιριστές αντιμετωπίζουν πρόβλημα (Γκουστάβο, Φλαβίνιο, Αποστολίδης και Ρεπερνέ) και στον αγώνα με τον ΟΦΗ είναι άγνωστο πόσοι από αυτούς θα μπορέσουν να αγωνιστούν.

Η ανευθυνότητα και η… σκανδαλώδης αναισθησία ορισμένων «καρεκλοκένταυρων», σε όλο της το μεγαλείο! Δυστυχώς, το τεράστιο ζήτημα με τις γηπεδικές εγκαταστάσεις παραμένει άλυτο, κι αυτό παρεμποδίζει τη δουλειά των ποδοσφαιριστών και του τεχνικού τιμ, και δυσχεραίνει την προσπάθεια της ομάδας…

Ακόμη κι αν και οι τέσσερις παραπάνω παίκτες θα είναι καλά από ιατρικής πλευράς, είναι αμφίβολο αν θα είναι το ίδιο και από αγωνιστικής, αφού εξαιτίας του τραυματισμού τους δεν κάνουν την κατάλληλη προετοιμασία. Αυτό είναι κάτι που προβληματίζει και ανησυχεί τον Μπάμπη Τεννέ, ο οποίος ενόψει ενός από τους κρισιμότερους αγώνες της σαιζόν, θα ήθελε όλοι οι ποδοσφαιριστές του να βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και φόρμα, ώστε να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους.

Το κερκυραϊκό συγκρότημα διαθέτει ολιγομελές ρόστερ. Παίζουν σχεδόν οι ίδιοι και οι ίδιοι και αν υπάρξει κάποια απουσία, το κενό είναι δυσαναπλήρωτο. Όμως, στον ΑΟ Κέρκυρα άπαντες έχουν μάθει να προσαρμόζονται στα εκάστοτε προβλήματά και σε όλες τις άσχημες συνθήκες, και στις τάξεις της ομάδας υπάρχει αποφασιστικότητα, αλλά και αισιοδοξία ότι θα μπορέσει αυτή να ανταπεξέλθει στις όποιες δυσχέρειες και αντιξοότητες παρουσιαστούν.

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά το παιχνίδι της Δευτέρας, οι άνθρωποι του ΑΟΚ ευελπιστούν πως η διαιτησία θα σταθεί στο… ύψος της. Διότι, ο ρέφερι Σπύρος Σελίμος την προηγούμενη φορά που σφύριξε την κερκυραϊκή ομάδα (στο πρόσφατο εντός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου), την είχε αφήσει παραπονεμένη, μη δίνοντάς της και καταφανέστατο πέναλτι.

Χρήστος Γραμμένος

«Δύσκολο ματς, όπως με τη Ρόμα»!

«Δύσκολο ματς, όπως με τη Ρόμα»!Την προσοχή των παικτών του Παναθηναϊκού στον αυριανό (16:45, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 – Novasports 1) αγώνα με τον Λεβαδειακό επέστησε ο Νίκος Νιόπλιας, κατά τη διάρκεια της χθεσινής του ομιλίας. Στο «τριφύλλι» δεν έχουν ξεχάσει την γκέλα με την Καβάλα στο ΟΑΚΑ και τώρα θα εμφανιστούν υποψιασμένοι στο παιχνίδι με τους Βοιωτούς. Μάλιστα, ο τεχνικός των «πρασίνων» τόνισε ότι ο αγώνας με την ομάδα του Δημήτρη Φαράντου έχει τις ίδιες δυσκολίες με εκείνον κόντρα στη Ρόμα.

«Μη νομίζετε ότι το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό θα είναι εύκολο. Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Για μένα είναι εξίσου δύσκολο με αυτό κόντρα στη Ρόμα. Ετσι το βλέπω εγώ, έτσι θέλω να το βλέπετε κι εσείς. Λείπατε πολλοί παίκτες όλη την εβδομάδα με τις εθνικές ομάδες και ίσως υπάρχει κούραση. Γι' αυτό σας λέω ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή», τόνισε ο Μακεδόνας προπονητής.

Στη συνέχεια, ο κ. Νιόπλιας είπε στους παίκτες: «Δεν πρέπει να χαλαρώσετε ούτε λεπτό σε αυτό το παιχνίδι. Θέλω να το δείτε σαν τελικό. Και να ξέρετε ότι στο σημείο που έχουμε φθάσει, ό,τι βαθμούς χάνουμε δεν μπορούμε να τους πάρουμε πίσω στη συνέχεια. Μένουν πολύ λίγα παιχνίδια».

Ο 45χρονος τεχνικός υπολογίζει σε ένα γκρουπ 18-19 παικτών για τα επόμενα συνεχή παιχνίδια και εκείνο που είπε στους ποδοσφαιριστές ήταν το εξής: «Θέλω να είστε όλοι σε ετοιμότητα. Κι αν δεν παίξει ένας σε κάποιο παιχνίδι, θα παίξει στο άλλο».

Φανέλα βασικού στον Άντε

Τον Άντε Ρουκάβινα σκέφτεται να χρησιμοποιήσει ο Νίκος Νιόπλιας πίσω από τον Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Μακεδόνας τεχνικός προτίθεται να παρατάξει με σύστημα 4-2-3-1 τον Παναθηναϊκό κόντρα στον Λεβαδειακό, αλλά υπάρχει μία θέση στο κέντρο και την άμυνα που παραμένουν ακόμα ανοιχτές. Σύμφωνα με όσα έδειξε χθες ο 45χρονος προπονητής, την ενδεκάδα του «τριφυλλιού» θα αποτελέσουν οι Τζόρβας, Μαρίνος, Σπυρόπουλος, Καντέ, Σαριέγκι, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Λέτο, Ρουκάβινα και Σισέ.

Κατά τη διάρκεια του οικογενειακού διπλού τη θέση του Λέτο πήρε ο Χριστοδουλόπουλος. Το γεγονός ότι ο Κατσουράνης είναι τιμωρημένος για το πρώτο παιχνίδι με τη Σταντάρ Λιέγης, κάνει τον κ. Νιόπλια να σκεφτεί το ενδεχόμενο να τον χρησιμοποιήσει ως βασικό αύριο.

Επίσης, ο Σπυρόπουλος που έπαιξε 90 λεπτά με την Εθνική την Τετάρτη ίσως καθίσει στον πάγκο και τη θέση του στο αριστερό άκρο της άμυνας ενδέχεται να πάρει ο Δάρλας. Όσον αφορά τον Νίνη, όλα δείχνουν ότι θα είναι έτοιμος για τον αγώνα με τη Σταντάρ.

* Σήμερα η προπόνηση έχει προγραμματιστεί για τις 18:00 και στη συνέχεια ο κ. Νιόπλιας θα ανακοινώσει αυτούς που θα είναι στην αποστολή του αυριανού αγώνα.

* «Δεν υπάρχει θέμα με τους συγκεκριμένους παίκτες», έλεγαν χθες στον Παναθηναϊκό, με αφορμή δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι το «τριφύλλι» ενδιαφέρεται για τον Ράκιτιτς της Σάλκε και τον Χλεμπ της Μπαρτσελόνα, που αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού στη Στουτγκάρδη.

* Το πρόγραμμα του αγώνα με την Σταντάρ Λιέγης.

* Την ερχόμενη Δευτέρα θα τεθούν στην κυκλοφορία τα εισιτήρια το αγώνα με τη Σταντάρ Λιέγης, ο οποίος θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη στο ΟΑΚΑ. Από τη Δευτέρα θα αρχίσει και η διάθεση των εισιτηρίων από την ΠΑΛΕΦΙΠ στην τιμή των 20 ευρώ στις θύρες 30 και 33.

Ποντάρει στην εμπειρία…

Ποντάρει στην εμπειρία…Με αρκετούς έμπειρους παίκτες, που ξέρουν από δυσκολίες και κρίσιμα παιχνίδια, προτίθεται να παρατάξει τον Ολυμπιακό ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς στον αυριανό (19:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 – Novasports 1) αγώνα με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο Στάδιο. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι Έλληνες ποδοσφαιριστές έχουν «βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά» και έχουν βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό την ομάδα.

Για αυτό τον λόγο, ο προπονητής των Πειραιωτών πήρε αρκετούς παίκτες στην αποστολή του αυριανού ματς και αναμένεται να χρησιμοποιήσει τον Τάσο Πάντο στο δεξί άκρο της άμυνας των «ερυθρόλευκων», επειδή πιστεύει ότι ο πολύπειρος αμυντικός θα δώσει την ψυχή του για να πάρει η ομάδα τους τρεις βαθμούς την νίκης.

Σύμφωνα με όσα έδειξε ο 41 ετών τεχνικός στη χθεσινή προπόνηση, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Νικοπολίδης, ο οποίος μπροστά του θα έχει τους Πάντο, Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλο και Ραούλ Μπράβο. Την τριπλέτα στο χώρο της μεσαίας γραμμής θα αποτελέσουν οι Τοροσίδης, Μαρέσκα και Στολτίδης. Αριστερό εξτρέμ θα είναι ο Λούα Λούα, δεξί ο Ζαϊρί και στην κορυφή της επίθεσης θα παίξει ο Ντάρμπισαϊρ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Πάρντο, Γκαλίτσιος, Λεονάρντο, Ζεβλάκοφ, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Όσκαρ, Λεντέσμα, Γιάννης Παπαδόπουλος και Μήτρογλου. Εκτός έμειναν οι Ντομί (αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο πέλμα, αλλά μέχρι αύριο αναμένεται να επιστρέψει στον εντατικό ρυθμό προπονήσεων), Ντιόγο (αναμένεται να προλάβει τον επαναληπτικό αγώνα με την Μπορντό), Ντουντού (ενδέχεται να δώσει το παρών στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα), Ντάτολο (εκτιμάται ότι μπορεί σήμερα να προπονηθεί με τους συμπαίκτες του) και Γκαλέτι (δεν θα αγωνιστεί ξανά τη φετινή σεζόν).

Σκέψη για πριμ από Κόκκαλη

Πιθανό είναι το ενδεχόμενο ο Σωκράτης Κόκκαλης να περάσει σήμερα από τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη και να μιλήσει με την ομάδα. Χθεσινοβραδινές φήμες ανέφεραν ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού σκοπεύει να πριμοδοτήσει τη νίκη της ομάδας επί του Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη, κάτι που είχε κάνει και πριν από τον αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Όπως έγινε γνωστό, την αποστολή θα συνοδεύσουν στη συμπρωτεύουσα ο αθλητικός διευθυντής του συλλόγου, Δημήτρης Θεοδωρίδης, και ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ, Γιάννης Χρυσικόπουλος.

«Να αναλαμβάνετε τις ευθύνες σας»!

Προ των ευθυνών τους για την εικόνα του Ολυμπιακού έθεσε ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς τους παίκτες της ομάδας. Ο προπονητής των Πειραιωτών μίλησε στους ποδοσφαιριστές και τούς εξήγησε τη σημασία της νίκης στο αυριανό ματς με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο Στάδιο.

«Μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Για μένα είναι το μισό πρωτάθλημα. Και πρέπει να προσέξετε πολύ. Πρόκειται για ένα από τα δύσκολα παιχνίδια μας και να το πάρουμε, το πρώτο που χρειάζεται είναι να παίξουμε σαν ομάδα. Γιατί τελευταία δεν εμφανίζουμε τέτοια εικόνα. Εμφανίζουμε μία εικόνα όπου ο καθένας κοιτάζει τον εαυτό του. Και να πάμε έτσι στη Θεσσαλονίκη, με τον καθένα να κοιτάζει το άτομό του, δεν πρόκειται να πετύχουμε τον στόχο μας», ανέφερε αρχικά ο Σέρβος τεχνικός

Στη συνέχεια, ο 41 ετών κόουτς τόνισε: «Εδώ μέσα αποφασίζω εγώ. Αν θα παίξει κάποιος, πόσο θα παίξει και πότε θα παίξει. Αυτά είναι δική μου δουλειά και κανενός άλλου. Και αποφασίζω με μόνο γνώμονα το καλό της ομάδας, όχι το καλό τού κάθε παίκτη. Και αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Όπως δε τις αναλαμβάνω εγώ, έτσι να τις αναλαμβάνετε και εσείς, τουλάχιστον ως προς τις συμπεριφορές σας. Από εδώ, από τον Ολυμπιακό, πέρασαν παικταράδες, τεράστιοι ποδοσφαιριστές. Και δεν είχαν τη συμπεριφορά που είχατε εσείς».

Ο κ. Μπάντοβιτς υπογράμμισε: «Η ομάδα με ενδιαφέρει πάνω από όλα. Είμαι δίκαιος απέναντι σε όλους και όπως εγώ σας σέβομαι, έτσι θέλω να με σέβεστε και εσείς. Και στο κάτω κάτω, αφήστε εμένα. Εγώ σήμερα είμαι, αύριο δεν είμαι. Σεβαστείτε τη φανέλα, τον Ολυμπιακό, τους συμπαίκτες σας και τον κόσμο της ομάδας. Και αυτό ισχύει για όλους. Από τον Νικοπολίδη, που είναι ο πιο μεγάλος, ο πιο παλιός και ο αρχηγός σας, μέχρι τον πιο μικρό. Σας αφορά όλους».

Καταλήγοντας, ο Σέρβος είπε: «Και να ξέρετε ότι όποιος άλλη φορά μπει στο γήπεδο για προπόνηση έστω ένα λεπτό μετά από μένα, πολύ απλά θα πάει σπίτι του. Δεν θα ξανακάνει προπόνηση. Εδώ μέσα πρέπει να είστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι. Αλλιώς καλύτερα να μην είστε εδώ. Να πάτε στο σπίτι σας. Σας λέω πάλι ότι μας περιμένει πολύ δύσκολο παιχνίδι. Και πολύ σημαντικό μαζί. Και πρέπει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι, επειδή πρέπει να το κερδίσουμε. Δεν σκεφτόμαστε τίποτε άλλο αυτή τη στιγμή από το να πάμε και να νικήσουμε στη Θεσσαλονίκη».

Αναζητείται το τάιμινγκ

Συζητήσεις σε φιλολογικό επίπεδο έχουν υπάρξει το τελευταίο διάστημα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Όπως αναφέρει το «Goal», εκείνο που αναζητείται πλέον είναι το τάιμινγκ της επισημοποίησης της επιστροφής του Βάσκου τεχνικού στην τεχνική ηγεσία των Πειραιωτών. Ο 46χρονος προπονητής φέρεται να έτοιμος να πει το «ναι», εφόσον οι «ερυθρόλευκοι» τού καταθέσουν επίσημη πρόταση. Πάντως, η διοίκηση έχει ξεκαθαρίσει ότι ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς θα παραμείνει προπονητής του Ολυμπιακού μέχρι το τέλος της σεζόν και τότε θα αποφασιστεί ποιος θα αναλάβει τα ηνία της ομάδας για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

ΠΑΣ Γιάννινα: Χάνει Αστέρα ο Μενδρινός

ΠΑΣ Γιάννινα: Χάνει Αστέρα ο ΜενδρινόςΜε ενοχλήσεις στο πόδι αποχώρησε από την προπόνηση της Παρασκευής ο Κώστα Μενδρινός για τον οποίο εκφράζονται φόβοι πως έχει υποστεί θλάση στον γλουτιαίο, οι οποίοι αν επιβεβαιωθούν θα χάσει ο μέσος του ΠΑΣ Γιάννινα την αναμέτρηση της Κυριακής με τον Αστέρα Τρίπολης.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Νίκος Αναστόπουλος είδε τον Ηλία Κώτσιο να ακολουθεί και πάλι ατομικό πρόγραμμα, ενώ οι υπόλοιποι παίκτες έκαναν ασκήσεις τακτικής και έκλεισαν το πρόγραμμα με οικογενειακό δίτερμα.

Με την ίδια «συνταγή»

Με την ίδια «συνταγή»Να διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες του να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα θέλει ο ΠΑΟΚ στο σημερινό (16:45, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 – Novasports 1) παιχνίδι με τον Πανθρακικό στην Τούμπα. Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος θα παίξουν με μεγάλη σοβαρότητα και προσοχή, αφού δεν θέλουν να στραβοπατήσουν απέναντι στους Ακρίτες και να προσπαθήσουν για τον μεγάλο τους στόχο. Οι τρεις βαθμοί πολυπόθητοι και οι Θεσσαλονικείς θέλουν φέρουν (έστω προσωρινά) την ομάδα στην πρώτη θέση, έχοντας ως δεδομένος ότι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός παίζουν αύριο.

Όσον αφορά την ενδεκάδα του «Δικεφάλου», τερματοφύλακας θα είναι ο Χαλκιάς, ο οποίος μπροστά του θα έχει τους Αραμπατζή, Κοντρέρας, Τσίριλο και Λίνο. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα βρίσκονται ο Γκαρσία και ο Βιτόλο, έχοντας στα πλάγια τους Εντίνιο και Σορλέν. Πιο μπροστά θα παίξει ο Ίβιτς, ενώ μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Μουσλίμοβιτς.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κρέσιτς, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Παπάζογλου, Κριστιάνο, Σνάουτσνερ και Βερόν. Ο κ. Σάντος δεν υπολογίζει τους τιμωρημένους Βιεϊρίνια, Φωτάκη και τους τραυματίες Φιλόμενο, Σαβίνι, όπως και τον Μουν που θα επέστρεφε αργά χθες το βράδυ από τη Νότιο Αφρική.

Η πορεία διμαρτυρίας

Στις 12:30 στην περιοχή της Καμάρας είναι το σημερινό ραντεβού των οπαδών του ΠΑΟΚ, και όχι απευθείας στην Τούμπα. Με πρωτοβουλία των συνδέσμων διοργανώνεται σήμερα πορεία διαμαρτυρίας εναντίον του μέτρου της απαγόρευσης μετακίνησης των οπαδών στα εκτός έδρας παιχνίδια των ομάδων τους.

Η πορεία θα αρχίσει από την Εγνατία Οδό και θα κατευθυνθεί στην Τούμπα, όπου στις πέντε παρά τέταρτο αρχίζει και ο αγώνας με τον Πανθρακικό. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ θα εκφράσει την πλήρη αντίθεσή του στη λογική του μέτρου της απαγόρευσης, που είναι και ανεφάρμοστη στην πράξη.

* Τρία παιχνίδια όλα κι όλα έχουν παίξει στην ιστορία τους ΠΑΟΚ και Πανθρακικός και η ομάδα του Φερνάντο Σάντος δεν έχει χάσει ούτε βαθμό. Εχει πετύχει τρεις νίκες απέναντι στην ομάδα της Κομοτηνής, με τις δύο μάλιστα από αυτές να σημειώνονται εκτός έδρας.

* Μια ασυνεννοησία στις ώρες των πτήσεων της επιστροφής του Αντελίνο Βιεϊρίνια οδήγησε τελικά στη μετάθεση της εκδήλωσης (ήταν προγραμματισμένη χθες) για την παραλαβή του βραβείου τού πολυτιμότερου παίκτη της 24ης αγωνιστικής. Αυτή τελικά θα γίνει στις 13:00 τη Δευτέρα στην μπουτίκ της Τούμπας και το βραβείο θα δοθεί από τον Δημήτρη Παρίδη.

ΑΕΚ: Για το «5x5» στη Λάρισα

ΑΕΚ: Για το «5x5» στη ΛάρισαΤη νίκη με την οποία θα δείξει σημάδια ουσιαστικής ανάκαμψης θέλει απόψε (19:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 – Novasports 1) η ΑΕΚ στην έδρα της Λάρισας. Οι «κιτρινόμαυροι» μετρούν τέσσερις σερί νίκες, αλλά η εικόνα που άφησαν στους στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με Εργοτέλη ήταν τραγική και δύσκολα θα δοθεί συνέχεια στο σερί με ανάλογες εμφανίσεις.

Στην «Ένωση» θέλουν να είναι έτοιμοι για τη διαδικασία των πλέι οφ, όπου θα παλέψουν για τη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League της επόμενης σεζόν. Η Λάρισα έχει χάσει αρκετούς βαθμούς τη φετινή περίοδο και τώρα «καίγεται» να συμμαζέψει την κατάσταση κόντρα στην ΑΕΚ.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα παρατάξει με 4-4-2 την «Ένωση», τοποθετώντας κάτω από τα δοκάρια τον Σάχα και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Αραούχο, Μαϊστόροβιτς, Γιάχιτς (ή Γκέντσογλου) και Καράμπελα. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Μάκος και ο Καφές, έχοντας στα πλάγια τον Σκόκο και τον Μαντούκα (ή Λεονάρντο). Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Τζεμπούρ και Μπλάνκο.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Αραμπατζής, Χέρσι, Λαγός, Μανωλάς, Γιαχάγια και Νεμέθ. Εκτός είναι οι Ζεράλδο (τραυματίας) και Γεωργέας (τιμωρημένος).

Απομένουν οι υπογραφές

Στα χέρια των βασικών μετόχων της ΑΕΚ, Νίκου Νοτιά και Πέτρου Παππά, βρίσκεται από το απόγευμα της Παρασκευής το ιδιωτικό συμφωνητικό που θα δώσει και επίσημα το «χρίσμα» του προέδρου στον Σταύρο Αδαμίδη. Όπως είχε αποκαλύψει η «SportDay», ο Νίκος Νοτιάς και ο Πέτρος Παππάς θα καταβάλουν αρχικά 5 εκατ. ευρώ και αφήνουν για το μέλλον δύο ζητήματα που είχε θέσει ο «εκλεκτός» τους για τη διαχείριση της εταιρείας: αυτό της Morgan Stanley (η πρόωρη εξόφληση του ομολογιακού δανείου μετατίθεται και δεν ματαιώνεται) και αυτό της πληρωμής μέρους των υποχρεώσεων της επόμενης σεζόν.

Επίσης, θα διαφοροποιηθούν τα μερίδια των μετοχών που θα κρατούν οι τρεις άνδρες μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στις 15 του μήνα. Ο Νίκος Νοτιάς θα παραμείνει και στα χαρτιά Νο1 μέτοχος, φτάνοντας το 40%, ο Πέτρος Παππάς που τελικά δεν αποστασιοποιείται (αντιθέτως, θα είναι όπως αποκαλύψαμε ο εγγυητής της επόμενης ημέρας) θα κρατά το 25-30% των μετοχών και προφανώς δεν θα περιορίζεται μόνο στο να ενημερώνεται για τις αποφάσεις που θα λαμβάνονται από τη νέα διοίκηση. Θα γνωρίζει τις σημαντικές αποφάσεις που πρόκειται να ληφθούν, πριν ληφθούν. Οι μετοχές του Σταύρου Αδαμίδη, τέλος, θα περιοριστούν από το 40% στο 10-15%, κάτι που δεν φαίνεται να τον απασχολεί ιδιαίτερα.

Η κούρσα συνεχίζεται

Η κούρσα συνεχίζεται Η μάχη για τον φετινό τίτλο συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Μια ακόμα επικίνδυνη αποστολή για τον Ολυμπιακό που αντιμετωπίζει στο Καυταντζόγλειο τον Ηρακλή, ενώ εύκολο θεωρητικά έργο έχουν Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ που υποδέχονται Λεβαδειακό και Πανθρακικό αντίστοιχα.

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την 25η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας βρίσκονται στην ανάλυση του www.sport-fm.gr και του Κώστα Μιαούλη.

Σάββατο 6 Μαρτίου

Καβάλα – Άρης 16.45 ΣΚΑΪ

Ματς με φόντο την 5η θέση με τους «Αργοναύτες» να βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και ν’ αναζητούν μια νίκη που θα τους φέρει πάνω από τους αντιπάλους τους πλέον. Οι «κιτρινόμαυροι» θα έχουν μια σημαντική απώλεια που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του παιχνιδιού από τη στιγμή που ο Σηφάκης είναι εκτός μάχης και ο Πέσκοβιτς που τα είχε κάνει θάλασσα με τον Πανθρακικό θα πάρει θέση βασικού κάτω από τα δοκάρια. Εκτός για τον Άρη είναι και ο Νταρίο Φερνάντεζ. Στην Καβάλα υπάρχει ξεσηκωμός για την αναμέτρηση και σίγουρα το «Ανθή Καραγιάννη» αναμένεται να έχει πολύ κόσμο σε αυτό το ματς. Ο Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς είναι τιμωρημένος για τους «Αργοναύτες» που στον πρώτο γύρο είχαν αποσπάσει «λευκή» ισοπαλία στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο Κύρκος που φέτος διανύει τη χειρότερη χρονιά της καριέρας του διευθύνει το ματς και μάλιστα θα έχει υψηλή επίβλεψη, μιας και θα έχει παρατηρητή τον Κύρο Βασσάρα.

ΠΑΟΚ – Πανθρακικός 16.45 NOVA

Θεωρητικά θα έχει εύκολο έργο με τον Πανθρακικό, αλλά αν δεν προσέξει το ματς, μπορεί να του παρουσιαστούν προβλήματα από έναν αντίπαλο που αποδεικνύει παρά την βαθμολογική του θέση, ότι τιμάει το Πρωτάθλημα και χτυπάει όλα τα παιχνίδια. Οι Βιεϊρίνια και Φωτάκης είναι εκτός μάχης, όπως και οι Φιλομένο και Σαβίνι που είναι χρόνια τραυματίες. Από την άλλη ο Πανθρακικός μετά την ήττα 1-3 από την Καβάλα στην έδρα του, θα παλέψει σε ένα ακόμα ματς για το καλύτερο δυνατό. Ο Λαμπρόπουλος σφυρίζει για 2η φορά τον ΠΑΟΚ φέτος. Είχε βρεθεί και στο Περιστέρι, στο Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 0-0. Ένα εύκολο θεωρητικά ματς για τον ΠΑΟΚ, που μετά παίζει με Άρη εκτός και ΑΕΚ εντός.

Λάρισα – ΑΕΚ 19.00

Ο Νέμεθ για πρώτη φορά μετά από έναν ολόκληρο γύρο επιστρέφει στην αποστολή της ΑΕΚ απέναντι μάλιστα στην ομάδα κόντρα στην οποία είχε παίξει και είχε σκοράρει για τελευταία φορά όταν με κεφαλιά είχε διαμορφώσει και το τελικό 3-1. Η «Ένωση» θέλει να πλησιάσει όσο περισσότερο γίνεται το γκρουπ των πρωτοπόρων για να έχει καλύτερη τύχη στα πλέι-οφ. Από την ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς θ’ απουσιάσει ο τραυματίας Παυλής, όπως και ο Ζεράλντο Άλβες, αλλά και το τιμωρημένος Νίκος Γεωργέας ενώ παρών θα είναι ο Μάκος και επιστρέφει και ο Γιάχιτς από τιμωρία. Για τη Λάρισα που πλέον βρίσκεται μαζί με τον Λεβαδειακό στους 24, τιμωρημένος θα είναι ο Ραντοσάβλιεβιτς, ενώ ο Ιγκλέσιας δύσκολα θα δώσει το παρόν. Οριακό ματς για την ΑΕΛ που αν χάσει μπαίνει σε ακόμα πιο σκοτεινά μονοπάτια. Ο Τσινιάρης σφύριξε πρόσφατα το ματς της ΑΕΚ με τον Άρη (1-0) και είχε διευθύνει και το ματς Πανθρακικού – ΑΕΛ (1-3).

Κυριακή 8 Μαρτίου

Εργοτέλης – Ατρόμητος 14.30 NOVA

Ο Απόστολος Παπουτσάκης θέλοντας να δώσει ένα έξτρα κίνητρο για τις τελευταίες αγωνιστικές στους παίκτες, αλλά και στον φίλαθλο κόσμο του Εργοτέλη, χαρακτήρισε πρόκληση το να τερματίσει η ομάδα στην υψηλότερη θέση της ιστορίας της. Ο Εργοτέλης έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση με την ΑΕΚ, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει αποτέλεσμα, εξαιτίας και λαθών του διαιτητή. Ο Χίμπλινγκερ που αντιμετωπίζει πρόβλημα στον ώμο δεν θα δώσει το παρόν σε αυτή την αναμέτρηση. Από την άλλη μεριά ο Ατρόμητος θα ήθελε να πάρει μια νίκη σε αυτό το ματς μήπως και κάνει μια τελευταία προσπάθεια να ξαναμπεί στο κόλπο για την πεντάδα, αν και αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο πλέον. Οι Ολιβέιρα και Περόνε είναι τιμωρημένοι, ενώ εκτός είναι και ο Μπρίτο. Διαιτητής ο Κωνσταντινέας που για 4η φορά σφυρίζει φέτος ματς του Ατρομήτου, στα 7 ματς που έχει σφυρίξει.

Πανιώνιος – ΣΚΟΝΤΑ Ξάνθη 14.30

Κρίσιμη αναμέτρηση ιδίως για την Σκόντα Ξάνθη, αλλά και ο Πανιώνιος θα ήθελε τη νίκη που θα τον έβγαζε οριστικά από τις περιπέτειες και το όποιο άγχος. Οι «κυανέρυθροι» δεν αναμένεται να έχουν ιδιαίτερα προβλήματα πέραν των δεδομένων απωλειών του Καστελιόνε και του Εστογιανόφ. Από την άλλη μεριά η Σκόντα θα πρέπει οπωσδήποτε να πάρει καλύτερο αποτέλεσμα από τους άλλους «μαχητές» της παραμονής σε αυτό το ματς. Ο Σπύρος Βάλλας είναι τιμωρημένος ενόψει αυτής της αναμέτρησης, ενώ θετικά ήταν νέα για τον Γιάννη Παπαδημητρίου, από τη στιγμή που ο αρχηγός της Σκόντα κατάφερε να προπονηθεί την Πέμπτη. Ο Έλινγκτον θα είναι και πάλι εκτός μάχης απ’ αυτό το παιχνίδι. Το ματς διευθύνει ο Σταθόπουλος (φτάνει τα 14 παιχνίδια) που έχει σφυρίξει φέτος ξανά τις δύο ομάδες στα πιο κάτω ματς: Παναθηναϊκός – Ξάνθη 1-0, Ξάνθη – Καβάλα 2-1 και ΠΑΣ Γιάννενα – Πανιώνιος 2-3

ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης 14.30 NOVA

O ΠΑΣ Γιάννενα μετά την ήττα από τον Λεβαδειακό βρίσκεται σε δεινή θέση και πολύ δύσκολα φαίνεται ότι θα μπορέσει ν’ αποφύγει τον υποβιβασμό. Βέβαια απομένουν έξι αγωνιστικές ακόμα και για να μπορέσει να φτάσει στην ανατροπή της κατάστασης πρέπει πρώτα απ’ όλα να κερδίσει οπωσδήποτε τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Καρντόζο και ο Λαζαρίδης θα είναι εκτός μάχης για το ματς με τον ΠΑΣ, αλλά επιστρέφουν οι Μαρσελάο και Φυτανίδης. Το κλίμα δεν είναι καλό με τις τελευταίες εμφανίσεις της ομάδας της Τρίπολης. Ο Βαγγέλης Βλάχος ανανέωσε τη συνεργασία του για τη νέα σεζόν. Από την άλλη η ομάδα των Ιωαννίνων, πέρα από την τιμωρία του Κώτσιου, πιθανώς ν’ αναγκαστεί να παίξει χωρίς τον Μενδρινό που έχει έναν τραυματισμό και δεν είναι βέβαιη η συμμετοχή του. Ο Καλόπουλος μετά τα όσα διαδραματίστηκαν με τα άσχημα γεγονότα σε βάρος του θα κληθεί να σφυρίξει σ’ ένα δύσκολο ματς. Έχει παίξει τον ΠΑΣ με την ΑΕΚ στο 1-1 και με τον Εργοτέλη στο 1-0.

Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός 16.45 NOVA

Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να προσέξει αυτό το παιχνίδι, έστω και αν ο Λεβαδειακός έρχεται με αρκετές ελλείψεις. Η κόπωση των πολλών διεθνών και το ότι η ομάδα δεν ήταν μαζί τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας που πέρασε αποτελεί ένα γεγονός που θα πρέπει να διαχειριστεί η τεχνική ηγεσία. Για τους «πράσινους» είναι τιμωρημένος ο Λουκάς Βύντρα, ενώ εκτός μάχης είναι και ο Νίνης που θα πρέπει να προλάβει το ματς με τη Σταντάρ Λιέγης. Μια ίωση που άφησε έξω από την προπόνηση της Πέμπτης τον Σεμπάστιαν Λέτο, λογικά δεν θα τον αφήσει εκτός αγώνα. Οι «πράσινοι» σίγουρα θα προσπαθήσουν να καθαρίσουν νωρίς το παιχνίδι, τόσο για να μην μπλέξουν, όσο και για να μπορέσουν να εξοικονομήσουν δυνάμεις ενόψει των υποχρεώσεων για το Γιουρόπα Λιγκ. Από την άλλη μεριά οι Μασάδο, Ταραλίδης και Μουλόπουλος είναι τιμωρημένοι και δεν θα παίξουν στο ΟΑΚΑ, αλλά επιστρέφει ο Ναπολεόνι. Σφυρίζει ο Βοσκάκης που είχε διευθύνει το Παναθηναϊκός – Πανθρακικός 2-0.

Ηρακλής – Ολυμπιακός 19.00 NOVA

Χωρίς τον Ντάτολο και με Μαρέσκα, Λεντέσμα, Στολτίδη πιθανότατα στη μεσαία γραμμή θα ξεκινήσει ο Ολυμπιακός την αναμέτρηση στο Καυταντζόγλειο. Ο Ντουντού δύσκολα θα μπορέσει να παίξει, ενώ το κενό του Αργεντινού αριστερά θα καλύψουν ο Λούα- Λούα ή ο Λεονάρντο. Αυτοί οι δύο μαζί με τους Ντάρμπισαϊρ και Μήτρογλου διεκδικούν δύο θέσεις στο αρχικό σχήμα σε ένα ματς που ο Ολυμπιακός πρέπει να κερδίσει οπωσδήποτε. Ο «γηραιός» μετά το σπουδαίο «διπλό» που πέτυχε στην Τρίπολη, ασφαλώς και θα ήθελε να τελειώνει μια ώρα αρχύτερα με την παραμονή του και έστω μια ισοπαλία σε αυτό το ματς δεν θα ήταν άσχημη. Πάντως θ’ απουσιάσουν λόγω τιμωρίας από την αναμέτρηση οι Κονέ και Γιαννούλης. Ο Δαλούκας σφυρίζει φέτος για 15η φορά σε 25 αγωνιστικές στο Πρωτάθλημα, ενδεικτικό του πόσο τον εμπιστεύεται η ΚΕΔ. Έχει διευθύνει τρία σημαντικά ματς του Ολυμπιακού, (με ΑΕΚ εκτός 2-1, με ΠΑΟΚ εντός 0-1 και με τον ΠΑΣ εκτός 2-2), ενώ έχει σφυρίξει τον Ηρακλή με τον Άρη στο 2-2 του πρώτου γύρου στο Καυταντζόγλειο.

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES