4 Μαρ 2010

«Γεφύρι της Αρτας» το γήπεδο του ΠΑΟ

Επιφυλάξεις και αντιδράσεις στη ρύθμιση που παρουσίασε η υπουργός Περιβάλλοντος- Θετικοί δήμαρχος και Βωβός


Λιγότερο μπετόν και περισσότερο πράσινο στον Βοτανικό, αλλά... καθόλου κλειστό γήπεδο για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού προβλέπει η αναθεώρηση του προγράμματος διπλής ανάπλασης των περιοχών λεωφόρου Αλεξάνδρας και Βοτανικού, την οποία παρουσίασε χθες η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κυρία Τίνα Μπιρμπίλη, κατά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των εμπλεκομένων φορέων. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. ΒαγγέληςΣαμαράς και ο κατασκευαστής κ. Μπάμπης Βωβός. Η πρόταση ωστόσο .....

προκάλεσε τις αντιδράσεις ομάδων πολιτών, αλλά και αρκετές επιφυλάξεις από πλευράς Παναθηναϊκού, καθώς γίνεται λόγος για νέες καθυστερήσεις στην υλοποίηση ενός έργου το οποίο έχει ήδη βρεθεί εκτός αρχικού χρονοδιαγράμματος.

Λιγότερο τσιμέντο
Το αναθεωρημένο πρόγραμμα για τη διπλή ανάπλαση, όπως ανακοίνωσε η κυρία Μπιρμπίλη, προβλέπει την κατασκευή μικρότερου εμπορικού κέντρου, με τη μείωση του συντελεστή δόμησης από το 1,6 στο 1,2, την κατάργηση του κλειστού γηπέδου μπάσκετ του Παναθηναϊκού και την κατάργηση του δημοτικού και πολυλειτουργικού κτιρίου του Δήμου Αθηναίων. «Το πρόγραμα αυτό δίνει λύση στο αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί με την προηγούμενη νομοθετική ρύθμιση και την απόφαση του ΣτΕ για παύση των έργων στην περιοχή του Βοτανικού» εξήγησε η υπουργός και πρόσθεσε ότι στόχος είναι να πραγματοποιηθεί η διπλή ανάπλαση ώστε να αποδοθεί ο χώρος της λεωφόρου Αλεξάνδρας στους κατοίκους της Αθήνας, αλλά και να κατασκευαστεί το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού. Το υπουργείο Περιβάλλοντος επεξεργάζεται ήδη το τελικό σχέδιο της νομοθετικής ρύθμισης που θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή, ενώ με Προεδρικό Διάταγμα θα εξειδικεύονται οι όροι και οι προϋποθέσεις της υλοποίησης του προγράμματος.

Η νέα ρύθμιση μειώνει κατά 66.000 τ.μ. τη συνολική δόμηση, δηλαδή κατά περίπου 60%, και αυξάνει κατά 30.000 τ.μ. το πράσινο στον Βοτανικό. Με την έναρξη των εργασιών κατασκευής του γηπέδου στον Βοτανικό θα αρχίσει η κατεδάφιση του γηπέδου της λεωφόρου Αλεξάνδρας, ανέφερε η κυρία Μπιρμπίλη, καθώς, όπως είπε, «αθλητισμός και περιβάλλον είναι έννοιεςσυνυφασμένες μεταξύ τους».

Στο Δημοτικό Συμβούλιο
Για την υλοποίηση του προγράμματος το Ελληνικό Δημόσιο δεν θα διαθέσει ούτε ένα ευρώ. Το κόστος της διπλής ανάπλασης θα καλυφθεί από τον Δήμο Αθηναίων και από ιδιωτικά κεφάλαια. Παράλληλα θα δημιουργηθούν 3.000 θέσεις εργασίας. «Η υπουργός έδειξε πολιτικό θάρρος και πολιτικό ρεαλισμό» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Κακλαμάνης. Ανέφερε μάλιστα, ότι με την πρόταση την οποία παρουσίασε η υπουργός και θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο την προσεχή Δευτέρα, θα γίνει πραγματικότητα το όραμα της Διπλής Ανάπλασης.

Σε ερώτηση αν ο Δήμος Αθηναίων είναι χαμένος λόγω της θυσίας του πολυλειτουργικού κτιρίου του, συνολικής επιφανείας 43.000 τ.μ., ο κ. Κακλαμάνης απάντησε ότι η πόλη της Αθήνας δεν είναι χαμένη, είναι κερδισμένη περιβαλλοντικά, αναπτυξιακά και κοινωνικά. Διότι, όπως είπε, μέσω των έργων του γηπέδου και της λεωφόρου Αλεξάνδρας γίνονται επενδύσεις, κυρίως από τον ιδιωτικό τομέα, σε μια εποχή δύσκολη και δημιουργούνται θέσεις εργασίας, οι οποίες θα είναι τουλάχιστον 3.000. «Ολοι πρέπει να συνεισφέρουμε» ήταν το σχόλιο του κ. Βωβού, ο οποίος δήλωσε ότι θα αποσύρει την αίτηση ακύρωσης του έργου μετά την αναμόρφωση του Προγράμματος της Διπλής Ανάπλασης.

Αντιδρούν ΠΑΕ, Ερασιτέχνης και ΚΑΕ
Κ άθε άλλο παρά ικανοποίησε την ΠΑΕ Παναθηναϊκός η δέσμη προτάσεων της υπουργού Περιβάλλοντος κυρίας Τίνας Μπιρμπίλη καθώς, όπως αναφέρουν οι Πράσινοι, « ανατρέπει πλήρως τα μέχρι σήμερα δεδομένα αναφορικά με την κατασκευή γηπέδου στον Βοτανικό ». Ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΠΑΕ για το γήπεδο κ. Βαγγέλης Σαμαράς, ο οποίος παρέστη στη συνάντηση με την υπουργό, με γραπτή δήλωση κάνει λόγο για « σημαντική χρονική καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών », ενώ σημειώνει ότι πλέον ανατρέπεται και η σύμβαση που έχει υπογράψει η ΠΑΕ με τον Δήμο Αθηναίων από τις 26.2.2008 και ως εκ τούτου θα χρειαστεί νέα συμφωνία. Στο Τριφύλλι θεωρούν ότι « παρά την απόφαση του ΣτΕ που δικαιώνει πλήρως τον Παναθηναϊκό για τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τις εμπορικές χρήσεις, καθίσταται όμηρος μιας χρονοβόρας λύσης » διότι, όπως τονίζουν, με τα νέα δεδομένα θα χρειαστεί να περάσει διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες.

Από την πλευρά του, ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός με ανακοίνωσή του, έπειτα από έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, επιφυλάχθηκε να πάρει ξεκάθαρη θέση επί των προτάσεων της κυρίας Μπιρμπίλη σημειώνοντας ότι τις « εξετάζει με προσοχή καθώς και την αποτελεσματικότητά τους με γνώμονα το συμφέρον του Παναθηναϊκού ». Ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι προτίθεται « να παραχωρήσει στους πολίτες της Αθήνας ελεύθερο ως χώρο πρασίνουτο γήπεδό του στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής και παράδοσης των νέων εγκαταστάσεών του στον Βοτανικό ». Η χθεσινή εξέλιξη προκάλεσε (και) τις ενστάσεις της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία ωστόσο δεν προέβη σε επίσημη ανακοίνωση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η βασική ένσταση των πεντάκις πρωταθλητών Ευρώπης κατατίθεται ως εξής: « Για ποιους λόγους έγινε η πρόταση για ένα σχέδιο που αφήνει την πιο επιτυχημένη ομάδα του ελληνικού αθλητισμού χωρίς το δικό της γήπεδο ». Επιπλέον επισήμαιναν ότι « δεν είχαμε ενημερωθεί », « δεν ξέρουμε πώς βγήκε όλο αυτό » και εν τέλει « δεν συμφωνούμεμε την ξαφνική διαγραφή του γηπέδου μπάσκετ ». Πυρ από Επιτροπή Πολιτών και «Ανοιχτή Πόλη»
Τ α νέα σχέδια της κυβέρνησης για τη διπλή ανάπλαση του Βοτανικού προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Επιτροπής Πολιτών για τη διάσωση του Ελαιώνα. Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι οι νέες προτάσεις δεν άλλαξαν την ουσία του προγράμματος και είναι έτοιμοι να συνεχίσουν τις αντιδράσεις. Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι «Η υπουργός ικανοποίησε τις απαιτήσεις του “μπλοκ” Κακλαμάνη- Βωβού- ΠΑΕ ΠΑΟ για την πάση θυσία ανέγερση του εμπορικού στον Ελαιώνα».

Η δημοτική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη» σε ανακοίνωσή της σχετικά με τις ανακοινώσεις για τη διπλή ανάπλαση κάνει λόγο για «Βωβή» πράσινη ανάπτυξη. Και προσθέτει ότι η νέα ρύθμιση που δημοσιοποιήθηκε είναι αποτέλεσμα μιας διαπραγμάτευσης που έλαβε χώρα «κεκλεισμένων των θυρών αποκλειστικά μεταξύ του υπουργείου, του δήμου και των επιχειρηματιών που εμπλέκονταν στο πρότζεκτ. Μιας διαπραγμάτευσης που μόνο στόχο είχε να παρακάμψει την ουσία της απόφασης του ΣτΕ η οποία απαγορεύει την ανέγερση εμπορικών κέντρων στην περιοχή και να συμβιβάσει τα μεγάλα συμφέροντα που παίζονται στην περιοχή» .

Επιπλέον αγνοήθηκαν οι τεκμηριωμένες θέσεις του κινήματος πολιτών που εναντιώνονται στην τσιμεντοποίηση και διεκδικούν τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου στον Ελαιώνα.
ΒΗΜΑ

"Τουλάχιστον ο Σισέ ιδρώνει τη φανέλα"!

"Τουλάχιστον ο Σισέ ιδρώνει τη φανέλα"!Ο Τζιμπρίλ Σισέ μπορεί να μπήκε μόλις στο 77' στο διεθνές φιλικό της Γαλλίας με την Ισπανία στο "Σταντ Ντε Φρανς" και με το σκορ στο 2-0 για τους "φούριας ρόχας", όμως κατάφερε να "κλέψει την παράσταση" στο μικρό διάστημα που αγωνίστηκε και να κάνει τους συμπατριώτες του να του "βγάζουν το καπέλο" για την τρομερή ενέργεια που βγάζει στο χορτάρι.Μετά το πρώτο ζεστό χειροκρότημα που πήρε τη στιγμή της εισόδου του στο ματς, σχεδόν μετά από δύο χρόνια απουσίας από ματς των "τρικολόρ", ο σούπερ σταρ του Παναθηναϊκού έκανε δύο επικίνδυνα σουτ μέσα σε διάστημα δύο λεπτών (78'-79') που πέρασαν λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κασίγιας ενώ στο 80' ήταν ο δημιουργός της μεγαλύτερης ευκαιρίας της Γαλλίας στο ματς.

Και αυτό γιατί βρέθηκε σε θέση δεξιά κοντά στην περιοχή των πρωταθλητών Ευρώπης και έβγαλε σέντρα-λουκούμι για τον προωθημένο Μαλουντά, ο οποίος από το σημείο του πέναλτι έστειλε τη μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι και ανάγκασε όλους τους θεατές να σηκωθούν όρθιοι και να (ξανα)χειροκροτήσουν τον Σισέ!

Τα εύσημα πάντως προς τον πρώτο σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος δεν δόθηκαν μόνο από τον κόσμο αλλά και από τους εκπροσώπους του γαλλικού Τύπου που εξήραν την συμβολή του στην άνοδο της Γαλλίας στο τελευταίο τέταρτο, με γαλλική ιστοσελίδα να αφιερώνει μάλιστα ξεχωριστό κείμενο-ύμνο για τον "αγαπημένο της γαλλικής εξέδρας" Σισέ.

Ο λόγος για την "Football.fr", με τον δημοσιογράφο Γκρεγκορί Χανγκάρ να έχει τίτλο στο άρθρο του "Σισέ, η μοναδική ομορφιά" και να γράφει χαρακτηριστικά πως ο πρώην άσος των Μαρσέιγ και Οσέρ κατάφερε να ιδρώσει τη φανέλα του, σε αντίθεση με άλλους συμπαίκτες του που έπαιζαν από το ξεκίνημα!

Ήθελε πολύ να αγωνιστεί με τη φανέλα γαλλικής ομάδας. Πίσω στην εθνική ομάδα μετά την τελευταία του κλήση στις 27 Μαΐου 2008 κόντρα στο Εκουαδόρ, ο επιθετικός του Παναθηναϊκού Τζιμπρίλ Σισέ, πραγματοποίησε μία πανέμορφη επιστροφή στον αγώνα με την Ισπανία (0-2) στο Σταντ Ντε Φρανς.

Η είσοδός του στο ματς έγινε στο 77' παίρνοντας τη θέση του Νικολά Ανελκά και συνέπεσε με το διάστημα που οι τρικολόρ παρουσιάστηκαν ελαφρά καλύτεροι στον επιθετικό τομέα. Τουλάχιστον ο Τζιμπρίλ Σισέ θα ιδρώσει τη φανέλα. Και αυτό είναι που απαιτούμε από όλους!"
, ξεκίνησε το πύρινο άρθρο του υπέρ του Σισέ ο δημοσιογράφος της γαλλικής αθλητικής ιστοσελίδας "Football.fr", και συνέχισε:

"Στα πόδια του έχει κάνει τατουάζ με τη λεξη "Tζιμπ" (τα πρώτα γράμματα από το όνομά του) και δεν μπορούμε να τον κατηγορήσουμε για αυτό. Εδώ και πολύ καιρό περίμενε, περίμενε την επιστροφή του στους μπλε.

Κλήθείς την τελευταία στιγμή για να καλύψει το κενό του τραυματία Σαχά, που τραυματίστηκε στο μηρό, ο πρώην επιθετικός της Μαρσέιγ προσέλκυσε τα βλέμματα από την προθέρμανση κιόλας της γαλλικής ομάδας.

Ήταν σχεδόν αγνώριστος με τεχνικές κινήσεις που δεν έχει συνηθίσει τον κόσμο όταν επέστρεψε στη Γαλλία. Οπότε όταν ο Ραϊμόν Ντομενέκ αποφάσισε να τον ρίξει στα βαθιά μετά από 77 λεπτά αγώνα απέναντι στην Ισπανία ο επιθετικός του Παναθηναϊκού άφησε εντελώς χωρίς χαλινάρι τα άλογα.

Σε μία στιγμή μάλιστα που η γαλλική ομάδα αναζητούσε μία αλλαγή στην επίθεση που μέχρι τότε ήταν σχεδόν ανύπαρκτη, ο Σισέ πήρε τη θέση του Ανελκά για να αγωνιστεί για 38η φορά με τη φανέλα με το εθνόσημο δύο χρόνια σχεδόν μετά την εμφάνισή του στο Γκρενόμπλ με αντίπαλο το Εκουαδόρ.

Με το που πέρασε στο ματς έγινε δεκτός με επευφημίες από τον κόσμο, και στην πρώτη μπαλιά που δέχτηκε θύμισε τον Τζιμπρίλ που έγινε πασίγνωστος στη Λιγκ 1 μέσα από την παρουσία του σε Μαρσέιγ και Οσέρ.

Παίρνοντας τη μπάλα σε θέση δεξιά της ισπανικής περιοχής, δεν δίστασε να εξαπολύσει δυνατό σουτ που έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κασίγιας. Και παρότι η πιο ενδεδειγμένη λύση σε εκείνη τη φάση του 78ου λεπτού θα ήταν μία σέντρα το κοινό χειροκρότησε την προσπάθειά του στέλνοντας μήνυμα ότι περιμένει και άλλες ενέργειες από εκείνον.

Τη δεύτερη φορά που πήρε τη μπάλα ύστερα από σέντρα του Γκουρκούφ έστειλε τη μπάλα με κεφαλιά πάνω από το δοκάρι (79'). Τουλάχιστον έδειξε θέληση, σε αντίθεση με τους συμπαίκτες του. Και μέσα σε δύο λεπτά είχε προσφέρει επιθετικά ό,τι είχαν καταφέρει όλοι μαζί οι συμπαίκτες του σε σύνολο 80 λεπτών.

Μέχρι τη στιγμή της εισόδου του Τζιμπρίλ στο ματς, οι "τρικολόρ" είχαν ανησυχήσει ελάχιστα τον "Άγιο" Ίκερ Κασίγιας, σε δύο μόνο περιπτώσεις: η πρώτη σε μακρινό σουτ του Ντιαρά (28') και η δεύτερη ένα γυριστό σουτ του Ανελκά στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου (48').

Ένα λεπτό μετά τις δύο πρώτες επαφές του με τη μπάλα και ταυτόχρονα τις δύο ευκαιρίες του για γκολ, ο Σισέ απέδειξε τελικά και τη μεγάλη του χρησιμότητα στο παιχνίδι, βγάζοντας με σέντρα σε ιδανική θέση μέσα στην περιοχή τον Φλοράν Μαλουντά.

Σε μία παρόμοια θέση με την πρώτη προσπάθεια που επιχείρησε, αυτή τη φορά ο Τζιμπρίλ Σισέ έδειξε περισσότερο ομαδικό πνεύμα. Από τη σέντρα του ο Μαλουντά πήρε την κεφαλιά που σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Κασίγιας και αυτή ήταν η καλυτερη ευκαιρία για τους τρικολόρ στο ματς (80').

"Θέλω πραγματικά να βρεθώ στο Παγκόσμιο Κύπελλο και θα κάνω τα πάντα για να είμαι εκεί", εξήγησε σε συνέντευξη αμέσως μετά το ματς ο Τζιμπρίλ Σισέ που είχε ιδρώσει τη φανέλα του προσφέροντας μία ανάσα φρέσκου αέρα στους Γάλλους φιλάθλους.

Ένα κοινό που τον είχε χειροκροτήσει προκαταβολικά όταν μπήκε στο ματς, κάτι που του προξένησε έκπληξη: "Είναι ωραίο το συναίσθημα, συνήθως με γιουχάρουν και θέλω να τους ευχαριστήσω για την υποδοχή τους. Σίγουρα καταλαβαίνουν ότι κάτι που βλέπουν αξίζει".


Όσον αφορά στον ίδιο τον Τζιμπρίλ Σισέ, με δηλώσεις που έκανε μετά το ματς παραδέχτηκε πως το παιχνίδι κατοχής που κάνει η Ισπανία είναι το μεγάλο της ατού έναντι των άλλων ομάδων ενώ ξεκαθάρισε πως ο δικός του στόχος είναι να συμπεριληφθεί στην 23μελη αποστολή για το Μουντιάλ.

"Η Ισπανία είναι μία πολύ καλή ομάδα που παίζει δυνατά και κουράζει τον αντίπαλο. Δεν με ανησυχεί πάντως το αποτέλεσμα καθώς ο στόχος είναι να είμαστε έτοιμοι στο Μουντιάλ. Σε προσωπικό επίπεδο δουλεύω για να είμαι στους 23 που θα επιλέξει ο κύριος Ντομενέκ για τη Νότια Αφρική, αυτός είναι ο στόχος για φέτος".

Γαλλία-Ισπανία (0-2):

Είδε «στόχους» ο Αντωνίου

Τη φιλική αναμέτρηση Βέλγιο-Κροατία παρακολούθησε ο Κώστας Αντωνίου στις Βρυξέλλες το βράδυ της Τετάρτης, ως προσκεκλημένος του βοηθού προπονητή της «χρβάτσκα» και άλλοτε παίκτη του Παναθηναϊκού, Αλιόσα Ασάνοβιτς. Ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος των «πρασίνων» ξεχώρισε κάποιους παίκτες, που δεν αποκλείεται να απασχολήσουν την ομάδα εν όψει του καλοκαιριού.

Ο λόγος για δύο ποδοσφαιριστές του Βελγίου, τον Νίκολας Λομπάερτς και τον Μούσα Ντεμπελέ. Ο πρώτος είναι 24 ετών, αγωνίζεται ως στόπερ (1,88μ., αριστεροπόδαρος) στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και το συμβόλαιό του λήγει το 2011. Στο περασμένο ρωσικό πρωτάθλημα είχε 15 συμμετοχές και 1 γκολ. Ο δεύτερος είναι 23 ετών, αγωνίζεται ως περιφερειακός επιθετικός στην Άλκμααρ και το συμβόλαιό του λήγει σίγουρα το 2011. Φέτος έχει πετύχει 3 τέρματα σε 21 εμφανίσεις στο ολλανδικό πρωτάθλημα, ενώ έπαιξε και στα 6 ματς της ομάδας του στο Champions League.

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού προτίθενται να προχωρήσουν σε δύο μεταγραφές επιπέδου Σισέ το καλοκαίρι. Στόχος τους είναι να αποκτήσουν έναν στόπερ, έναν μεσοεπιθετικό κι έναν δεξιό χαφ-εξτρέμ.

Χωρίς Νίνη με Λεβαδειακό

Απών από την αναμέτρηση της Κυριακής με το Λεβαδειακό τέθηκε ο Σωτήρης Νίνης. Ο νεαρός μέσος δεν έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στο δικέφαλο και τέθηκε νοκ άουτ, όπως και ο τιμωρημένος Βύντρα, για το προσεχές παιχνίδι. Ο Νίνης θα κάνει αγώνα δρόμου για να παίξει την επόμενη Πέμπτη κόντρα στη Σταντάρ Λιέγης για τους «16» του Europa League.

Προς νέο χειρουργείο ο Σεϊταρίδης

Πολύ πιθανό είναι να υποβληθεί σε νέα επέμβαση καθαρισμού στον αχίλλειο τένοντα ο Γιούρκας Σεϊταρίδης. Ο γιατρός που τον εξέτασε στη Φινλανδία τον συμβούλευσε να χειρουργηθεί για να ξεπεράσει οριστικά το πρόβλημά του, πράγμα που αν συμβεί μεταφράζεται σε απουσία περίπου τεσσάρων μηνών από τα γήπεδα και ο διεθνής άσος θα χάσει το Μουντιάλ. Ο 28χρονος άσος ενημέρωσε τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού και η οριστική απόφαση για τον τρόπο αντιμετώπισης του τραυματισμού θα ληφθεί σε συνεννόηση μαζί τους, αλλά και με τον Ότο Ρεχάγκελ.

Πανστρατιά και στο Βέλγιο

Περίπου 1.400 εισιτήρια θα έχει ο Παναθηναϊκός για τις ανάγκες των φιλάθλων του στον επαναληπτικό των «16» του Europa League απέναντι στη Σταντάρ Λιέγης στις 18 Μαρτίου. Τα εισιτήρια για το πρώτο παιχνίδι (11/3) θα κυκλοφορήσουν πιθανότατα τη Δευτέρα.

«Γκάζια» Μπάντοβιτς

Παίρνει… μαστίγιο ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, αφού δεν θέλει να δει άλλα κρούσματα απειθαρχίας και συμπεριφορές όπως αυτές των Ντάτολο, Ζαϊρί, Νταρμπισάιρ κατά τη διάρκεια των αλλαγών τους στο ματς με τον Ατρόμητο. Μεγάλη ικανοποίηση, από την άλλη, υπάρχει για τους «μικρούς μάγους» της ομάδας. Μαζικές επιστροφές στο ματς με τον Ηρακλή. Ερωτηματικό για Μαρέσκα, Ντάτολο.

«Υπάρχουν όρια»

Ένα διαφορετικό πρόσωπο έδειξε ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς από αυτό που είχε συνηθίσει μέχρι τώρα τους «ερυθρόλευκους», αφού αποφάσισε να μιλήσει με σκληρή γλώσσα στους ποδοσφαιριστές του. Η απειθαρχία των παικτών του Ολυμπιακού έχει ενοχλήσει αφάνταστα τον τεχνικό της ομάδας, ο οποίος θα είναι πιο αυστηρός από δω και στο εξής. Ήδη, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στους παίκτες του.

«Υπάρχουν κάποια πράγματα που βλέπω και δεν μου αρέσουν. Για όλα τα πράγματα υπάρχουν όρια, αλλά κάποια έχουν ξεπεραστεί. Είμαστε όλοι μαζί και πάνω απ’ όλα είναι η ομάδα. Να ξέρετε ότι θα αλλάξει αυτή η κατάσταση, θα μπει μια τάξη. Θα τα πούμε την Παρασκευή όταν έρθουν και τα υπόλοιπα παιδιά» είπε αναφερόμενος στους παίκτες που απουσίαζαν λόγω των διεθνών τους υποχρεώσεων.

Ικανοποίηση για τους διεθνείς

Ευχαριστημένοι είναι στο «ερυθρόλευκο στρατόπεδο» με τις εμφανίσεις που πραγματοποίησαν οι παίκτες του Ολυμπιακού με τις εθνικές τους ομάδες. Κυρίως για τους μικρούς Παπαδόπουλους. Ο Γιάννης και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ήταν οι καλύτεροι παίκτες της Εθνικής Ελπίδων και οι «χρυσοί» σκόρερ στην εκτός έδρας νίκη επί της Αγγλίας με 2-1. Ειδικά για τον Γιαννάκη Παπαδόπουλο ,η χθεσινή εμφάνιση ήταν η καλύτερη τονωτική ένεση μετά από μεγάλη περίοδο απραξίας. Σε μια περίοδο, μάλιστα, που ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη από ανάσες στη μεσαία γραμμή, ίσως σκεφτούν ξανά τη λύση του Έλληνα άσου. Ικανοποίηση υπήρξε και για τον Όλοφ Μέλμπεργκ, που συμπλήρωσε 100 συμμετοχές με το εθνόσημο της Σουηδίας στο φιλικό αγώνα με την Ουαλία.

Επιστροφές με Ηρακλή

Παρότι ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς έχει να αντιμετωπίσει την απειθαρχία των ποδοσφαιριστών του, έχει ένα λόγο να χαμογελά και αυτός δεν είναι άλλος από τη μαζική επιστροφή των τραυματιών στο δύσκολο αγώνα με τον Ηρακλή στο «Καυταντζόγλειο». Ενδεικτικό είναι ότι στην προπόνηση συμμετείχαν κανονικά οι Λούα Λούα και Όσκαρ, ενώ και ο Ντουντού έβγαλε μεγάλο μέρος της προπόνησης. Δύσκολα ο Βραζιλιάνος θα προλάβει τον αγώνα με τον «Γηραιό», αλλά από το επόμενο ματς θα είναι στη διάθεση του Μπάντοβιτς.

Ο Τοροσίδης αναμένεται να είναι στις επάλξεις για τον αγώνα της Κυριακής, ενώ ερωτηματικό αποτελεί η συμμετοχή του Έντσο Μαρέσκα. Ο Ιταλός μέσος ανέβασε πυρετό και είναι αμφίβολος για το προσεχές ματς. Για το συγκεκριμένο παιχνίδι ο Μπάντοβιτς θα επαναφέρει το 4-3-3, αφού θέλει να διεκδικήσει τη νίκη με κάθε τρόπο.

Σήμερα τα νεότερα για Ντάτολο

Ο Χεσούς Ντάτολο έμεινε στη Γερμανία και παρακολούθησε από τις εξέδρες τη νίκη της Εθνικής του (Αργεντινής) με 1-0 επί της Γερμανίας, αλλά σήμερα θα επιστρέψει σε ελληνικά εδάφη, όπου θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία για να διαπιστωθεί ο ακριβής χρόνος απουσίας του από τους αγωνιστικούς χώρους. Στον Ολυμπιακό πιστεύουν ότι δεν είναι σοβαρός ο τραυματισμός του Αργεντινού και ελπίζουν να τον έχουν στη διάθεσή τους στα κρίσιμα ματς που ακολουθούν, όπως αυτά με την Μπορντό και τον Παναθηναϊκό. Πάντως, είναι βέβαιο πως θα λείψει από το ματς με τον Ηρακλή.

«Φλεγόμενη» Τούμπα και με Πανθρακικό

Τι κι αν η ομάδα αγωνίζεται με τον ουραγό του πρωταθλήματος; Η Τούμπα θα είναι και πάλι κατάμεστη, για να ωθήσει τον ΠΑΟΚ να πάρει ένα ακόμα «τρίποντο», αυτή τη φορά απέναντι στον Πανθρακικό. Οι άνθρωποι του «Δικεφάλου του Βορρά» ευελπιστούν ότι θα υπάρξει νέο sold out σε μια πρωτοφανή στήριξη των φιλάθλων, που δίνουν ανελλιπώς το "παρών" στους αγώνες της αγαπημένης τους ομάδας. Άλλωστε, ο ΠΑΟΚ κάνει μεγάλη προσπάθεια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και ο κόσμος θέλει να είναι στο πλευρό του.

Όσον αφορά στα αγωνιστικά, ο Φερνάντο Σάντος δεν προτίθεται να αλλάξει σχήμα, παρά την θεωρητική «αδυναμία» του αντιπάλου. Σχήμα που κερδίζει δεν αλλάζει και έτσι οι Θεσσαλονικείς θα παραταχθούν με το γνωστό 4-2-3-1. Ίσως υπάρξει κάποια αλλαγή σε πρόσωπα, με τον Μπρούνο Τσιρίλο να είναι υποψήφιος για τη θέση του Μαλεζά, που έλειπε με την Εθνική στο Βόλο. Υποψηφιότητα για την αρχική ενδεκάδα έχει βάλει και ο Κριστιάνο για μια θέση στα άκρα. Είτε σε αυτή του Εντίνιο είτε σε αυτή του τιμωρημένου Βιεϊρίνια.

Ο Πορτογάλος βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα, κάτι που επιβεβαίωσε και στην εμφάνισή του με την Εθνική. Αν και η Πορτογαλία (U-23) είχε εύκολο έργο απέναντι στην αδύναμη Ουαλία (7-2 το τελικό σκορ) ο Βιεϊρίνια έκανε «όργια» βγάζοντας τρεις ασίστ. Μάλιστα, το παιχνίδι παρακολούθησε και ο «εκλέκτορας» της εθνικής των Ανδρών, Κάρλος Κεϊρόζ, και όπως είπε: «κάποιοι παίκτες μπορεί να βρεθούν στο Μουντιάλ». Με την εμφάνιση του άσου του ΠΑΟΚ, αποκλείεται να μην είναι ο ένας από αυτούς που εννοούσε ο ομοσπονδιακός προπονητής της Πορτογαλίας.

Όσον αφορά τους Χαλκιά και Μουσλίμοβιτς που αγωνίστηκαν με τις εθνικής τους ομάδες (απέναντι σε Σενεγάλη και Γκάνα αντίστοιχα), οι επιδόσεις τους ήταν μάλλον μέτριες, αλλά αυτό που έχει σημασία για τον ΠΑΟΚ είναι να συνεχίσουν να κάνουν καλές εμφανίσεις φορώντας τη φανέλα του συλλόγου τους.

Εκατοστάρης ο Μέλμπεργκ

Την εκατοστή του συμμετοχή με τη φανέλα της εθνικής Σουηδίας έκανε ο Όλοφ Μέλμπεργκ. Ο αμυντικός του Ολυμπιακού αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο στην εκτός έδρας νίκη επί της Ουαλίας με 1-0.

«Είναι εξαιρετικός, μακάρι να παίξει για άλλα 10 παιχνίδια με την εθνική μας», δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Έρικ Χάμρεν, ενώ ο 32χρονος άσος δεν έχει καταστήσει ακόμη σαφές αν θα ενισχύσει την ομάδα του στα προκριματικά του Euro 2012. «Θέλω να βοηθήσω την ομάδα, αλλά τα χρόνια περνάνε και σιγά-σιγά βλέπω να έρχεται το τέλος. Δεν έχω σχεδιάσει ακόμη τι θα κάνω», τόνισε.

Ο Μέλμπεργκ έκανε ντεμπούτο με τη Σουηδία το 2000 σε ένα ματς κόντρα στην Ιταλία και έχει αγωνιστεί σε δύο Μουντιάλ (2002 και 2006) και τρία EURO (2000, 2004, 2008), ενώ έχει σκοράρει επτά φορές με το εθνόσημο.

Νέοι όροι στη συμφωνία

Η χρυσή τομή βρέθηκε, το τριμερές ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ Αδαμίδη, Παππά και Νοτιά θα υπογραφεί μέχρι τη Δευτέρα και η ΑΕΚ φαίνεται να μπαίνει σε μία πιο ομαλή διοικητική περίοδο. Οι όροι της συμφωνίας ανάμεσα στους τρεις άνδρες τροποποιήθηκαν σε σχέση με αυτούς που είχαν τεθεί αρχικά. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Νίκος Νοτιάς θα παραμείνει ο μεγαλομέτοχος και δεν θα «υποβιβαστεί» σε ισχύ έναντι του Αδαμίδη, ο οποίος με το 40% του Πέτρου Παππά και τη στήριξη της Ερασιτεχνικής θα είχε πλειοψηφία. Το νέο deal προβλέπει πως ο Πέτρος Παππάς θα κρατήσει ένα ποσοστό της τάξεως του 25-30% και ο 36χρονος δικηγόρος θα έχει τον έλεγχο του 10-15%.

Όσον αφορά στο οικονομικό σκέλος, που είναι και το πλέον σημαντικό, Παππάς και Νοτιάς θα βάλουν μέχρι το καλοκαίρι 5 εκατ. ευρώ κι όχι 9 εκατ. ευρώ, με τα οποία επιπλέον θα κάλυπταν το ομολογιακό δάνειο της «Morgan Stanley» και κάποιες από τις υποχρεώσεις της νέας σεζόν. Το θέμα του προπονητικού κέντρου δεν συμπεριλαμβάνεται στο συμφωνητικό, αλλά οι δύο βασικοί μέτοχοι έχουν ήδη συμφωνήσει για ετήσιο μίσθωμα λίγο χαμηλότερο από 680.000 ευρώ.

Είδε Αβραάμ, μίλησε με Δέλλα

Ο Βασίλης Δημητριάδης παρακολούθησε τη φιλική αναμέτρηση της Κύπρου με την Ισλανδία (0-0) στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» ξεχωρίζοντας τον 22χρονο αριστερό μπακ-χαφ Ανδρέα Αβραάμ, που ανήκει στον Απόλλωνα Λεμεσού. Μετά τον αγώνα ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ είχε συζήτηση με τον Τραϊανό Δέλλα, που αποχωρεί από την Ανόρθωση. Το τετ-α-τετ με τον 34χρονο αμυντικό «γέννησε» μεταγραφικά σενάρια, καθώς λέγεται πως η «Ένωση» θέλει Έλληνες παίκτες με εμπειρία για να έχουν ηγετικό ρόλο στα αποδυτήρια.

Μέσα ο Καράμπελας, έξω ο Ζεράλντο

Μετά τον Νάτσο Σκόκο και ο Νίκος Καράμπελας ξεπέρασε τον τραυματισμό του και τέθηκε στη διάθεση του Ντούσαν Μπάγεβιτς για το ματς του Σαββάτου με τη Λάρισα στο «Αλκαζάρ». Αντίθετα, εκτός μάχης τέθηκε ο Ζεράλντο Άλβες, που δεν ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στον αχίλλειο.

Τη θέση του στην ενδεκάδα διεκδικούν οι Γιάχιτς και Γκέντσογλου, ένας εκ των οποίων θα αποτελέσει τον παρτενέρ του Μαϊστόροβιτς στο κέντρο της άμυνας. Θέση στο βασικό σχήμα διεκδικεί ο Μαντούκα αντί του Λεονάρντο, ενώ στην αποστολή, που θα ανακοινωθεί μετά την απογευματινή προπόνηση, θα βρίσκεται πιθανότατα και ο Νέμεθ μετά από περίπου τρεις μήνες. Αντίθετα εκτός είναι ο τιμωρημένος και τραυματίας Γεωργέας, αλλά και ο Παυλής που υπέστη θλάση και θα μείνει ένα μήνα εκτός.

Στη σημερινή προπόνηση θα λάβουν μέρος και οι διεθνείς Μάκος, Τζεμπούρ, Μαϊστόροβιτς, Γιάχιτς και Γκέντσογλου, που όλοι τους αγωνίστηκαν χθες.

* Εντός της ημέρας αναμένεται να ολοκληρωθεί η συμφωνία της Λίλεστρομ με την ΑΕΚ για τον Ταμαντανί Ενσαλίβα. Η «Ένωση» θα εισπράξει περίπου 50.000 ευρώ για την παραχώρηση του Καναδού μέσου.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Παρεξήγηση με το πρόστιμο

Πολύ κακό για το τίποτα δημιουργήθηκε στον ΠΑΣ Γιάννινα. Η διοίκηση της ομάδας έχει αποφασίσει να επιβάλλει πρόστιμο στους παίκτες, το οποίο θα ισούται με το 10% των συμβολαίων τους σε περίπτωση υποβιβασμού και όχι για την ήττα 4-1 από τον Λεβαδειακό.

Γι’ αυτό το ματς θα τους επιβληθεί πρόστιμο, αλλά όχι τόσο υψηλό, κάτι που άλλωστε δεν προβλέπεται βάσει νόμου. Μάλιστα, στο ενδεχόμενο που παραμείνει ο ΠΑΣ στην Σούπερ Λιγκ, τότε οι ποδοσφαιριστές θα πάρουν έξτρα πριμ 300.000 ευρώ. Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι Βάντερσον και Ντάσιος γυμνάστηκαν την Τετάρτη με την υπόλοιπη ομάδα και ο Νίκος Αναστόπουλος τους υπολογίζει για την αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης, στα Γιάννενα, την Κυριακή.

Γενέθλια με αποκαλύψεις από Ζίκο

Το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές για την προεδρία της Φλαμένγκο εξετάζει σοβαρά ο Ζίκο, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξη που έδωσε στο βραζιλιάνικο «ESPN» με αφορμή τα 57α γενέθλιά του.

«Θα το εξετάσω σοβαρά. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ο σύλλογος έχει 2.000 μέλη και ο πρόεδρος εκλέγεται με 700 ψήφους. Αυτό πρέπει να αναθεωρηθεί», τόνισε ο Βραζιλιάνος θρύλος του ποδοσφαίρου και πρώην προπονητή του Ολυμπιακού.

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES