15 Φεβ 2010

Ανησυχία, όχι πανικός

Προβληματισμός επικρατεί στον Παναθηναϊκό, μετά την ήττα με σκορ 2-0 από την Καβάλα στο Ολυμπιακό Στάδιο. Πλέον η διαφορά του «τριφυλλιού» με τον δεύτερο Ολυμπιακό βρίσκεται στους τρεις βαθμούς και άπαντες στις τάξεις των «πρασίνων» ανησυχούν μήπως χαθεί το φετινό πρωτάθλημα.

Στα τελευταία τέσσερα ματς ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει να νικήσει μόνο τη Λάρισα (3-0), ενώ μετρά δύο σερί ισοπαλίες, απέναντι σε Άρη (0-0) και ΑΕΚ (1-1), και χθες ηττήθηκε από τους «Αργοναύτες».

Μάλιστα, αυτή ήταν η δεύτερη ήττα του «τριφυλλιού» στο πρωτάθλημα (μετά το 2-0 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»), ενώ έχασε για πρώτη φορά από την ημέρα που ανέλαβε ο Νίκος Νιόπλιας. Οι «πράσινοι» φάνηκε να αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην κλειστή άμυνα της Καβάλας και, όταν πίεσαν, ανοίχτηκαν περισσότερο για να σκοράρουν. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα φιλοξενούμενοι να εκμεταλλευτούν τα κενά που είχαν δημιουργηθεί στην αντίπαλη άμυνα καινα πάρουν μία σπουδαία νίκη.

Το προσεχές δεκαήμερο ο Παναθηναϊκός έχει έναν αγωνιστικό Γολγοθά, τον οποίο καλείται να... ανέβει. Πρώτα υπάρχει το ματς με τη Ρόμα (Πέμπτη, 22:05) στο Ολυμπιακό Στάδιο για τους «32» του Europa League, την Κυριακή φιλοξενούνται από τον ΠΑΟΚ-που βρίσκεται σε απόσταση πέντε βαθμών-στην Τούμπα και την επόμενη Πέμπτη υπάρχει ο επαναληπτικός κόντρα στους Ιταλούς. Πρόκειται για τρεις δύσκολους αγώνες, οι οποίοι είναι πιθανό να κρίνουν την τύχη της ομάδας τη φετινή σεζόν. Οι «πράσινοι» θέλουν να διακριθούν στο Europa League, όμως δεν θέλουν με τίποτα να χάσουν το πρωτάθλημα που τόσο καιρό κρατούν στα χέρια τους.

Όσον αφορά το φραστικό επεισόδιο που είχαν ο Καραγκούνης και ο Λέτο στην ανάπαυλα της χθεσινής συνάντησης, αποδίδεται στην ένταση της στιγμής και θεωρείται λήξαν. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός παρακολούθησε το υπόλοιπο του αγώνα από τα επίσημα του ΟΑΚΑ και αποχώρησε μόλις ο Σμολάρεκ σημείωσε το δεύτερο τέρμα της Καβάλας στην αναμέτρηση.

* Στο χθεσινό ματς ο Καραγκούνης έφτασε τις τρεις κίτρινες κάρτες και βρίσκεται στο όριο, όπως οι Σαλπιγγίδης, Χριστοδουλόπουλος, Γκάμπριελ και Βύντρα.

Καραγκούνης: «Όχι μόνο για τα εύκολα»

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Γιώργος Καραγκούνης επέστησε την προσοχή των συμπαικτών του στον αγώνα με τη Ρόμα για τη φάση των «32» του Europa League. «Δεν είναι μόνο το ματς με τον ΠΑΟΚ. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια. Εμείς σε κάθε παιχνίδι παίζουμε για τη νίκη, είτε στην Τούμπα είτε οπουδήποτε αλλού. Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Πρώτα αυτό της Πέμπτης και μετά αυτό της Κυριακής», δήλωσε ο διεθνής μέσος και πρόσθεσε:

«Το καλύτερο θα ήταν να είχαμε κερδίσει. Από εκεί και πέρα το ματς με τη Ρόμα είναι άλλο παιχνίδι, άλλη διοργάνωση και δεν πρέπει να μας επηρεάσει το σημερινό αποτέλεσμα. Είμαστε μεγάλη ομάδα, όχι μόνο για τα εύκολα, αλλά και για τα δύσκολα».

Καταλήγοντας, ο «Κάρα» αναφέρθηκε στην ιταλική ομάδα: «Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και είναι από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες στην Ερυώπη. Εμείς όμως έχουμε μια πολύ καλή ομάδα, έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας και μπορούμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Μην ξεχνάμε όμως ότι είναι δύο παιχνίδια και όχι μόνο το ματς της Πέμπτης. Το λέω αυτό γιατί μπορείς να πάρεις μία πρόκριση και με δύο ισοπαλίες. Εμείς θέλουμε τη νίκη και έχουμε τρεις μέρες για να προετοιμαστούμε για αυτό το ματς. Είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Σπυρόπουλος τόνισε: «Είναι ένα πολύ κακό αποτέλεσμα για εμάς σε μια κρίσιμη καμπή του Πρωταθλήματος. Νομίζω ότι δεν μας πήγε το παιχνίδι. Εγκλωβιστήκαμε στην καλή τακτική και στην κλειστή άμυνα της Καβάλας. Δεν καταφέραμε να πετύχουμε ένα γρήγορο γκολ σε μια ευκαιρία που είχαμε με τον Σισέ. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι όσο περνούσε η ώρα γινόταν πιο δύσκολο για εμάς. Η Καβάλα έπαιρνε την ψυχολογία με το μέρος της κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι. Αν θέλουμε να πάρουμε κάτι από την Ρόμα θα πρέπει να εμφανιστούμε πολύ καλύτεροι. Να θυμηθούμε τις παλιές καλές εμφανίσεις μας και μετά να παίξουμε με τον ΠΑΟΚ, ένα παιχνίδι με που πρέπει να το κερδίσουμε».

Κληθείς να κάνει ένα σχόλιο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, ο αριστερός μπακ του «τριφυλλιού» ανέφερε: «Όλοι μας είμαστε πικραμένοι. πρώτα από όλα εμείς. Δεν πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι. Η συνέχεια είναι δύσκολη. Είμαστε ακόμα μπροστά, στην βαθμολογία είμαστε πρώτοι. Δεν πρέπει να μας πάριε από κάτω και να δείξουμε χαρακτήρα στα επόμενα παιχνίδια, για να εμφανιστούμε καλύτεροι και να επιστρέψουμε στις νίκες».

Ο Ζίκο στο καρναβάλι

Με την ψυχή του γιόρτασε στο καρναβάλι του Σαπουκάι στο Σάο Πάουλο ο Ζίκο. Ο Βραζιλιάνος πρώην προπονητής του Ολυμπιακού άνοιξε τις εορταστικές εκδηλώσεις γνωρίζοντας την αποθέωση των συμπατριωτών του, που τον λατρεύουν σαν είδωλο. «Λόγω της δουλειάς μου, τα τελευταία έξι χρόνια δεν μπορούσα να λάβω μέρος στο καρναβάλι. Ήταν κάτι που μου είχε λείψει και είμαι ενθουσιασμένος που το ξαναέζησα», δήλωσε ο 57χρονος θρύλος του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου

ΠΑΟ: Έτοιμος ο Ζιλμπέρτο

Σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης επέστρεψε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα στην προπόνηση του Παναθηναϊκού τη Δευτέρα. Ο Βραζιλιάνος μέσος ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στον αστράγαλο και τέθηκε στη διάθεση του Νίκου Νιόπλια για την πρώτη αναμέτρηση με τη Ρόμα στους «32» του Europa League, την προσεχή Πέμπτη στο ΟΑΚΑ. Αντίθετα, εκτός πλάνων παραμένουν ο Γιούρκας Σεϊταρίδης και ο Γκάμπριελ.

ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ : ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ

Είναι γεγονός ότι τις τελευταίες αγωνιστικές ο ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ δεν έχει τη ''φρεσκάδα'' του πρώτου γύρου. Αυτό σύμφωνα με τους ''τεχνοκράτες'' του σύγχρονου ποδοσφαίρου θεωρείται απόλυτα φυσιολογικό για διαφόρους λόγους. Κατ' αρχάς δεν είναι δυνατόν σ' ένα μαραθώνιο επτά μηνών μια ομάδα να έχει συνεχώς την ίδια πολύ καλή απόδοση και συνεχόμενα επιτυχημένα αποτελέσματα. Όλες οι ποδοσφαιρικές ομάδες σ' όλο τον κόσμο κάποια χρονική στιγμή θα παρουσιάσουν μια κάμψη στην απόδοσή τους. Αυτό ακριβώς συμβαίνει τώρα στον ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ. Είναι η περίοδος της λεγόμενης φυσιολογικής ''κοιλιάς''. Ένα άλλο στοιχείο που ισχυροποιεί αυτή την άποψη είναι ότι ο φετεινός ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ διαθέτει στην πλειοψηφία τους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, τεχνίτες, οι οποίοι είναι φυσικό να μη μπορούν να αποδώσουν σε άσχημους αγωνιστικούς χώρους. Και επειδή αυτή την εποχή στη Ελλάδα ο καιρός είναι άσχημος με πολλές βροχοπτώσεις, τα γήπεδα είναι σε άσχημη κατάσταση, με φυσικό επακόλουθο να μην ευνοούνται οι ποιοτικοί και τεχνίτες ποδοσφαιριστές. Σε τέτοιους άσχημους αγωνιστικούς χώρους τα ματς κρίνονται στη δύναμη και όχι στην τέχνη και τα διάφορα συστήματα. Χωρίς να θέλω να κάνω τον ''προφήτη'', έχω την εντύπωση

ότι όσο ο καιρός θα είναι άσχημος και όσο τα γήπεδα θα είναι λασπωμένα ο ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ θα δυσκολεύεται και αγωνιστικά και όσον αφορά τα αποτελέσματα που θα φέρνει. Ήδη παρατηρούμε ποδοσφαιριστές που ''έβγαζαν μάτια'' μέχρι λίγο πριν τα Χριστούγεννα, τώρα να είναι ''αγνώριστοι''.
Θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι σε λίγο καιρό όταν θα είναι καλύτερος ο καιρός και βελτιωθούν οι αγωνιστικοί χώροι, η ομάδα του ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ θα ξαναγυρίσει στις πολύ καλές εμφανίσεις που μας είχε συνηθίσει. Το θέμα όμως είναι στην ''κακή'' αυτή χρονική περίοδο που περνάμε να μην έχει μεγάλες βαθμολογικές απώλειες και φυσικά να διατηρηθεί στις δυο πρώτες προνομιούχες θέσεις σε απόσταση βέβαια ασφαλείας από τον τρίτο της βαθμολογίας. Για το λόγο αυτό θεωρώ καθοριστικά τα δυο επόμενα εντός έδρας ματς με ΑΙΓΑΛΕΩ και ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΑ. Εάν στα δυο αυτά ματς η ομάδα μας πετύχει το απόλυτο (δυο νίκες δηλαδή, έστω και χωρίς καλή απόδοση), τότε ασφαλώς θα ατενίζει με μεγάλη αισιοδοξία το υπόλοιπο του πρωταθλήματος. Η συνέχεια θα είναι σαφώς καλύτερη και αυτό θα φανεί από τα μέσα Μαρτίου και μετά.
Σαφώς εννοείται ότι στις δύσκολες 20-30 μέρες που ακολουθούν μεγάλο και καθοριστικό ρόλο θα παίξει ο προπονητής και οι επιλογές του, το ιατρικό επιτελείο της ομάδος, αλλά και ο κόσμος που θα πρέπει να σταθεί κοντά στην ομάδα κυρίως στα δυο κρίσιμα επόμενα εντός έδρας ματς τα οποία ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗΦΟΡΑ ''ΠΑΣΕΙ ΘΥΣΙΑ''.....

Νιόπλιας: «Έχει δίκιο ο κόσμος που αποδοκιμάζει»

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά το παιχνίδι Παναθηναϊκός-Καβάλα 0-2, ο προπονητής του «τριφυλλιού», Νίκος Νιόπλιας τόνισε ότι ο κόσμος δίκαια αποδοκίμασε μετά από μια άσχημη εμφάνιση. Συμπλήρωσε ότι πιστεύει πως η ομάδα θα καταφέρει να διαχειριστεί σωστά αυτήν την ήττα.

«Χάσαμε δίκαια. Στο πρώτο μέρος ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο, όχι καλοί όμως. Ήμασταν συγκεντρωμένοι. Δεν ξέρω ο κάθε παίκτης μέσα του πως ήταν. Δεν μετράει αυτό όμως, αλλά ότι δεν ήμασταν καλοί στο β’ μέρος. Η Καβάλα το αξιοποίησε και μας νίκησε. Σήμερα δείξαμε ότι είχαμε πρόβλημα στις κλειστές άμυνες. Μας έλειψε και ο Ζιλμπέρτο, ο οποίος θα έδινε κάτι το διαφορετικό. Ο Σιμάο είναι καλύτερος για τα εκτός έδρας», είπε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού.

Σχετικά με τις αλλαγές που πραγματοποίησε, ο Νίκος Νιόπλιας δήλωσε: «Έβαλα τον Νίνη και έφερα τον Καραγκούνη πιο μέσα για να δώσω χώρο στο Σπυρόπουλο. Δεν είχαμε πρόβλημα στα αριστερά. Είχαμε πρόβλημα στην ταχύτητα. Ο Λέτο δεν ήταν σε καλή μέρα και η αλλαγή του έγινε και για λόγους τακτικής. Πίστεψα ότι με τον Νίνη θα βρίσκαμε ότι μας έλειπε, αλλά δεν έγινε αυτό. Στο τέλος χάναμε 2-0 και έβαλα τον Κλέιτον και τον Πετρόπουλο. Ποιον να βάλω; Τον Μπιάρσμιρ και τον Μαρίνο;»

Για τις αποδοκιμασίες του κόσμου, αλλά και τη συνέχεια του πρωταθλήματος, ο προπονητής των «πρασίνων» τόνισε: «Ο κόσμος έχει δίκιο να αποδοκιμάζει, γιατί τον μαζέψαμε δύο φορές με την ΑΕΚ και την Καβάλα και τον απογοητεύσαμε. Θέλω να πιστεύω ότι θα αντιδράσουμε σωστά. Είμαστε πρώτοι και αυτό είναι σημαντικό».

Δικαίωμα στο όνειρο…

Ζωντανές παραμένουν οι όποιες πιθανότητες ο ΠΑΟΚ να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα. Ύστερα από την ήττα του Παναθηναϊκού από την Καβάλα, η διαφορά από την κορυφή βρίσκεται στους πέντε βαθμούς και την ερχόμενη Κυριακή ο «Δικέφαλος» υποδέχεται στην Τούμπα το «τριφύλλι». Αν οι Θεσσαλονικείς νικήσουν τους «πράσινους», τότε θα μειώσουν περισσότερο τη διαφορά και θα βρίσκονται στο «κυνήγι» της ομάδας του Νίκου Νιόπλια.

Η προετοιμασία των «ασπρόμαυρων» ξεκινά με προβλήματα, καθώς ο Φερνάντο Σάντος θα καταστρώσει τα πλάνα του χωρίς τον Βίκτορ Βιτόλο, ο οποίος θα εκτίσει στο συγκεκριμένο ματς τη δεύτερη αγωνιστική της ποινής του. Εκείνο που μένει να ξεκαθαρίσει είναι η συμμετοχή του Πάμπλο Γκαρσία στην αναμέτρηση. Ο Ουρουγουανός μέσος βρίσκεται στην πατρίδα του, λόγω του αιφνίδιου θανάτου της μητέρας του, και ο Πορτογάλος τεχνικός θα περιμένει να επιστρέψει στην Ελλάδα και στη συνέχεια θα διαπιστώσει σε τι κατάσταση –αγωνιστική και κυρίως ψυχολογική- βρίσκεται ο παίκτης του.

Πάντως, ο Φωτάκης και ο Σορλέν που κλήθηκαν να καλύψουν το κενό στο χώρο του κέντρου ανταποκρίθηκαν πολύ καλά στις απαιτήσεις του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα και έδειξαν ότι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, παρότι δεν έχουν μόνιμη θέση βασικού στην ομάδα.

Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ

21 Φεβρουαρίου 2010 / ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός (19:00)

27 Φεβρουαρίου 2010 / Ξάνθη-ΠΑΟΚ (19:00)

6 Μαρτίου 2010 / ΠΑΟΚ-Πανθρακικός (16:45)

14 Μαρτίου 2010 / Άρης-ΠΑΟΚ (19:00)

21 Μαρτίου 2010 / ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

28 Μαρτίου 2010 / Λάρισα-ΠΑΟΚ

11 Απρίλιου 2010 / ΠΑΟΚ-Καβάλα

18 Απρίλιου 2010 / ΠΑΟΚ-Εργοτέλης

Στο χέρι του και πάλι

Τα χαμόγελα επέστρεψαν στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού. Τόσο για την καλή εμφάνιση και τη νίκη επί του Αστέρα στην Τρίπολη, όσο και για το απροσδόκητο «δώρο» της Καβάλας που νικώντας τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ έφερε τους «ερυθρόλευκους» στο -3 από την κορυφή, οκτώ αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Έτσι η υπεράσπιση του τίτλου που φάνταζε μακρινός στόχος μέχρι πριν λίγες εβδομάδες, όταν η διαφορά ήταν στους οκτώ βαθμούς, φαντάζει πλέον κοντινός.

Όλοι κρατούν παραμένουν προσγειωμένοι αναγνωρίζοντας πως βασικό μέλημα του Ολυμπιακού στα παιχνίδια που απομένουν είναι οι νίκες. «Πρέπει να κρατήσουμε χαμηλά τους τόνους και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Δεν μας ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλες ομάδες. Μας ενδιαφέρει πώς θα είμαστε εμείς αυτοί που πρέπει», δήλωσε ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς και μαζί του συμφώνησαν όλοι οι παίκτες της ομάδας. Άσχετα αν στις μεταξύ τους συζητήσεις παρουσιάζονταν βέβαιοι πως αν καταφέρουν να φτάσουν στη χειρότερη περίπτωση σε απόσταση βολής στο ντέρμπι της 27ης αγωνιστικής στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό, τότε θα κάνουν αυτό που χρειάζεται για να πανηγυρίσουν τον τίτλο.

«Τελικός» με Εργοτέλη

Μεγάλη σημασία αποκτά για τον Ολυμπιακό ο αγώνας του Σαββάτου με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο. Οι πρωταθλητές θέλουν να πάρουν τη νίκη για να πιάσουν στην κορυφή τον Παναθηναϊκό και να τον φορτώσουν με επιπλέον άγχος στην κυριακάτικη αναμέτρησή του με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Απών από το παιχνίδι αυτό θα είναι ο Έντσο Μαρέσκα, καθώς θα εκτίσει την τιμωρία του από τις τέσσερις κίτρινες κάρτες που έχει συμπληρώσει. Στις προπονήσεις των επόμενων ημερών θα ξεκαθαρίσει η συμμετοχή των Μέλμπεργκ και Ντουντού, με τον πρώτο να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να επανέλθει σε αντίθεση με τον Βραζιλιάνο. Αυτή τη στιγμή κανένας στις τάξεις της ομάδας δεν σκέφτεται το ματς με την Μπορντό (23/2 στο «Καραϊσκάκη») για τους «16» του Champions League, αφού προέχει το πρωτάθλημα.

Πριμ από Κόκκαλη

Ο Σωκράτης Κόκκαλης μόλις ενημερώθηκε για την ήττα του Παναθηναϊκού από την Καβάλα και πριν τη σέντρα στον αγώνα της Τρίπολης, ενημέρωσε τους παίκτες μέσω του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς πως σε περίπτωση νίκης θα τους δώσει έξτρα πριμ. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ήθελε να δώσει ένα έξτρα κίνητρο στους ποδοσφαιριστές για να μειώσουν κι άλλο τη διαφορά από την κορυφή.

«Κίτρινος πυρετός»

Η κίτρινη κάρτα που δέχτηκε ο Ραούλ Μπράβο στο ματς της Κυριακής είναι η τέταρτη στο πρωτάθλημα. Ο Ισπανός μπακ θα αποφασιστεί από την τεχνική ηγεσία σε ποιο από τα τέσσερα προσεχή παιχνίδια θα απουσιάσει. Αυτά είναι απέναντι σε Εργοτέλη (εκτός), Ατρόμητο (εντός), Ηρακλή (εκτός) και ΠΑΣ Γιάννινα (εντός). Στο όριο των καρτών έφτασαν μετά τις κάρτες που πήραν στην Τρίπολη και οι Μαρέσκα (6) και Μήτρογλου (3), ενώ σε ανάλογη θέση είναι οι Γκαλίτσιος (6), Ντουντού (6) και Ντιόγο (3).

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES