5 Νοε 2009

Εισιτήριο στους «32» για Γαλατάσαραϊ, αποκλείστηκαν Ντιναμό και Στουρμ


Την πρόκριση στους «32» του Europa League εξασφάλισε η Γαλατασαράι, μετά τη νίκη της 3-0 επί της Ντιναμό στο Βουκουρέστι. Η ομάδα του Φρανκ Ράικααρντ κατάφερε να «καθαρίσει» το ματς της 4ης αγωνιστικής από το πρώτο ημίχρονο, όταν προηγήθηκε 2-0 με γκολ των Χάρι Κίουελ (22') και Σαμπανί Νοντά (24').
Ο Μεχμέτ Τοπάλ στο 56' έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των φιλοξενούμενων, ενώ λίγο αργότερα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Ντόι για τους Ρουμάνους.

Έτσι, η «Γαλατά» βρίσκεται στην πρώτη θέση του 6ου ομίλου με 10 βαθμούς, έναν περισσότερο από τον Παναθηναϊκό, ενώ αποκλείστηκαν ήδη Ντιναμό Βουκουρεστίου (3β.) και η Στουρμ Γκρατς (1β.)

Διαιτητής: Κρίστοφ Μπόρνχορστ (Γερμανία)

Κίτρινες: Πούλχακ

Κόκκινη: Ντόι (68' δεύτερη κίτρινη)

ΝΤΙΝΑΜΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ (Κορνέλ Ταλνάρ): Ντόλχα, Πούλχακ, Μότι, Κονέ (60' Μπόστινα), Αντριάν Κριστέα (65' Ρους), Τόργε, Σκαρταλάκε, Ντόι, Ταμάς, Αλέξε, Νικουλέσκου.

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ (Φρανκ Ράικααρντ): Λέο Φράνκο, Ζαν (88' Εμρέ Γκιουνγκόρ), Σερβέτ, Οζμπέκ, Αρντά Τουράν, Τοπάλ, Μουσταφά Σαρπ (79' Ελάνο), Κίουελ, Νοντά (73' Κεϊτά), Χακάν Μπαλτά, Σάμπρι
1ος Ομιλος

Την πρόκρισή της στην επόμενη φάση εξασφάλισε η Αντερλεχτ  από την 4η αγωνιστική της διοργάνωσης. Η βέλγικη ομάδα επικράτησε με 2-1 της Τιμοσοάρα και έφτασε τους 8 βαθμούς, που την φέρνουν στους «32» του Europa. Τους ίδιους βαθμούς έχει και ο Αγιαξ που βρίσκεται μία ανάσα μόνο μακριά από την επόμενη φάση, καθώς η Τιμοσοάρα έχει ουσιαστικά μόνο μαθηματικές ελπίδες για να περάσει τους ολλανδούς στη βαθμολογία.
Άντερλεχτ (Βέλγιο) - Τιμισοάρα (Ρουμανία) 3-1 (30' πεν. Σουάρες, 69' Μπουσουφά, 90+5' Λεγκέαρ - 51' Παρκς)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) - Άγιαξ (Ολλανδία) 0-2 (14' Πάντελιτς, 45' Ντε Τσέουβ)

2ος Ομιλος

Ρευστή παραμένει η κατάσταση στον 2ο όμιλο και όλες οι ομάδες έχουν πιθανότητες να προκριθούν στην επόμενη φάση. Στην πρώτη θέση διατηρήθηκε η Λιλ, παρόλο που ηττήθηκε από την Τζένοα σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι στη Γένοβα με τελικό απολογισμό πέντε γκολ. Στην Πράγα, η Βαλένθια, αν και βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 2-0, ισοφαρίστηκε από τη Σλάβια και πλέον ισοβαθμεί με την Τζένοα στους έξι βαθμούς.
Σλάβια Πράγας (Τσεχία) - Βαλένθια (Ισπανία) 2-2 (79' Γιάντα, 82' Γκράιτσιαρ - 22' πεν. Χοακίν, 47' Μαντούρο)

Τζένοα (Ιταλία) - Λιλ (Γαλλία) 3-2 (14' Παλάσιο, 58' Κρέσπο, 90' Σκούλι - 76' Φρο, 84' Ζερβίνιο)

3ος Ομιλος

Στην κορυφή του ομίλου σκαρφάλωσε η Χάποελ μετά την εκτός έδρας νίκη της επί της Ραπίντ με 3-0, αφήνοντας το Αμβούργο στη δεύτερη θέση με 7 βαθμούς. Στο παιχνίδι της πρόκρισης παραμένει και η ομάδα της Βιέννης, ενώ η Σέλτικ ελπίζει μόνο σε θαύμα για να συνεχίσει την ευρωπαϊκή της πορεία.
Αμβούργο (Γερμανία) - Σέλτικ (Σκωτία) 0-0

Ραπίντ Βιένης (Αυστρία) - Χαποέλ Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 0-3 (13' Γιαντίν, 65' Βερμούτ, 70' Νάτσο)

4ος Ομιλος

Στους «32» της διοργάνωσης βρίσκεται ήδη η Σπόρτινγκ καθώς έφτασε αισίως τους 10 βαθμούς και καμία εκ των Χέρτα και Χέρενβεν που ακολουθούν με 4 βαθμούς έκαστη δεν μπορεί να την απειλήσει. Για το δεύτερο εισιτήριο όμως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και θα κριθούν στις επόμενες δύο αγωνιστικές, καθώς οι τρεις ομάδες είναι πολύ κοντά στη βαθμολογία.
Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία) - Βέντσπιλς (Λετονία) 1-1 (22' Σαλέιρο - 15' Τζαμπερίνι)

Χέρενφεν (Ολλανδία) - Χέρτα Βερολίνου (Γερμανία) 2-3 (4', 36' Παπαδόπουλος - 21', 52' Ντομοβτσίσκι, 90' Βιτσνιάρεκ)

5ος Ομιλος

Στην κορυφή του ομίλου σκαρφάλωσε η Βασιλεία και βρίσκεται πολύ κοντά στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Οι ελβετοί επικράτησαν με 3-1 της ΤΣΣΚΑ μέσα στην έδρα τους πρέπει να στραβοπατήσουν και στις δύο αγωνιστικές που απομένουν για να χάσουν την πρόκριση. Βήμα πρόκρισης έκανε και η Ρόμα, μετά την ανατροπή επί της Φούλαμ στο Ολίμπικο. Οι «τζιαλορόσι» έφτασαν τους 7 βαθμούς και διατηρούν το προβάδισμα από την αγγλική ομάδα που έμεινε στην τρίτη θέση.
Ρόμα (Ιταλία) - Φούλαμ (Αγγλία) 2-1 (69' Ρίισε, 76' Οκάκα Τσούκα - 19' πεν. Καμαρά)

Βασιλεία (Ελβετία) - ΤΣΣΚΑ Σόφιας (Βουλγαρία) 3-1 (35' Γκελαμπέρτ, 41' πεν., 67' Φράι - 61' Γιάντσεφ)

6ος Ομιλος

Στουρμ Γκρατς (Αυστρία) - Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ) 0-1 (70' Κατσουράνης)

Ντιναμό Βουκουρεστίου (Ρουμανία) - Γαλατασαράι (Τουρκία) 0-3 (22' Κιούελ, 24' Νοντά, 56' Μεχμέτ Τοπάλ)

Εuropa League: Νικητής ο Παναθηναϊκός...

Εuropa League: Νικητής ο Παναθηναϊκός...Με γκολ του Κώστα Κατσουράνη στο 70, ο ΠαναθηναΙκός πήρε τους 3 πολύτιμους βαθμούς κόντρα στην Στουρμ.

Διαιτητής: Πάβελ Κράλοβετς (Τσεχία)

Κίτρινες: Χελζλ (Στουρμ Γκρατς) / Σπυρόπουλος (Παναθηναϊκός)

Στούρμ Γκρατς (Φράνκο Φόντα): Γκράτζεϊ, Έχρενραϊχ (80 Μπούκβα), Σίλντενφελντ, Σονλάιτνερ, Χελζλ, Ουέμπερ, Γιάντσερ, Μπάιχλερ (60 Λάβριτς), Μουράτοβιτς, Καντελάκι, Φόντα (83 Βάινμπεργκερ) .
Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε): Τζόρβας, Γκάμπριελ, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Σαριέγκι, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο, Κατσουράνης, Καραγκούνης (41 λ.τρ. Νίνης), Σαλπιγγίδης (68 Λέτο), Σισέ.

Σε δημοπρασία 5.000 «Ολυμπιακά» προφυλακτικά

Πέντε χιλιάδες προφυλακτικά-αναμνηστικά των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου θα τεθούν σε δημοπρασία στις 29 Νοεμβρίου από Κινέζο συλλέκτη, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εφημερίδα Daily China. Το χαρακτηριστικό των προφυλακτικών είναι πως φέρουν πάνω τους το σύνθημα των Ολυμπιακών Αγώνων «πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά» και ήταν ήταν μέρος των 100.000(!) προφυλακτικών που μοιράστηκαν στους αθλητές που διέμεναν στο Ολυμπιακό Χωριό.

Τα 5.000 «κομμάτια» θα δημοπρατηθούν ως σύνολο με τιμή εκκίνησης τα 5.000 γιουάν(493 ευρώ περίπου), ήτοι ένα γιουάν το κομμάτι.

Στη συγκεκριμένη δημοπρασία θα τεθεί και μια Ολυμπιακή δάδα με την υπογραφή του βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή Πελέ.

Ζίκο: «Βήμα- βήμα για το καλύτερο»

Μικρά και σταθερά βήματα είναι το σύνθημα του Ζίκο, προκειμένου ο Ολυμπιακός να καταφέρει να υλοποιήσει τους στόχους που έχει θέσει για τη φετινή σεζόν. Σε συνέντευξή του στη βραζιλιάνικη ιστοσελίδα «espnbrasil.terra.com.br», ο προπονητής των Πειραιωτών δεν θέλησε να αναφερθεί σε μακροπρόθεσμους στόχους, ενώ αντίθετα ξεκαθάρισε ότι στο μυαλό του είναι μόνο οι «ερυθρόλευκοι» και καμία ομάδα επιπέδου… Μουντιάλ!

«Νομίζω ότι ο στόχος μας θα πρέπει να επιτευχθεί βήμα- βήμα. Πρώτα, να τερματίσουμε στους πρώτους δύο του ομίλου και να συνεχίσουμε τη δουλειά. Τότε να δούμε μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε στους αγώνες νοκ- άουτ. Στόχος μας επίσης είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα της Ελλάδας, το οποίο είναι δύσκολο, αφού ο Παναθηναϊκός είναι επίσης πολύ καλή ομάδα, και να πάμε όσο το δυνατόν πιο μακριά στο Τσάμπιονς Λιγκ», τόνισε αρχικά ο Βραζιλιάνος τεχνικός και συνέχισε απαντώντας στο ερώτημα για ποιο λόγο δεν έχει καθίσει ποτέ στον πάγκο ομάδων της Αγγλίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας ή της Ισπανίας:

«Είναι δύσκολο να το καταλάβετε, γιατί οι περισσότεροι λαμβάνετε υπ’ όψη την ιστορία μου ως ποδοσφαιριστής και την μπλέκετε με τη δουλειά μου ως προπονητής. Η αλήθεια είναι ότι όταν προπονούσα την εθνική Ιαπωνίας οι… προπονητικές μου σκέψεις δεν πήγαιναν τόσο μακριά. Ήξερα ότι έπρεπε να αποκτήσω μεγαλύτερη εμπειρία. Δέχτηκα προτάσεις από ομάδες που με πίστεψαν και μου έδωσαν εφόδια για να δουλέψω. Σήμερα είμαι χαρούμενος. Μου αρέσει βέβαια το ποδόσφαιρο στην Αγγλία και στο μέλλον ίσως να δουλέψω σε ένα από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα. Είμαι πολύ χαρούμενος, όμως, στον Ολυμπιακό. Η «δομή» της ομάδας είναι εξαιρετική».

Πώς όμως νιώθουν οι Βραζιλιάνοι που προπονεί (Ντουντού, Ντιόγο και παλαιότερα Βάγκνερ Λοβ) και τον είχαν ως είδωλό τους; «Είναι κάπως παράξενα… Συμβαίνει συχνά. Στην Ιαπωνία το έζησα, όπως και στη Φενερμπαχτσέ. Πάντως, θεωρώ ότι πρέπει, έπειτα από εννέα τίτλους που έχω κατακτήσει ως προπονητής, να μάθουν ότι μπορώ να τους μεταφέρω πράγματα, να τους κάνω καλύτερους»!

Ερωτηθείς για το πώς βλέπει το ερχόμενο Μουντιάλ και αν θεωρεί ότι μπορεί να κοουτσάρει κάποια στιγμή μία από αυτές τις ομάδες, είπε: «Περισσότερες πιθανότητες για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχουν κάθε φορά οι ίδιες ομάδες, αυτές με τη μεγαλύτερη παράδοση. Η Ισπανία είναι καλή, αλλά θα δούμε και πώς θα παίξει σε Μουντιάλ. Στην παρούσα φάση δεν σκέφτομαι να αναλάβω κάποια ομάδα που να συμμετέχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Έχω συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και είμαι πολύ χαρούμενος εδώ».

Αξίζει να σημειώσουμε πως στην προσωπική του ιστοσελίδα φιλοξενούνται δηλώσεις για τη χθεσινή ήττα από τη Σταντάρ στη Λιέγη: «Το σκορ δεν ήταν καλό, αλλά παίξαμε καλά. Λείπουν από την ομάδα οι τραυματίες παίκτες με επιθετικά χαρακτηριστικά. Αναγκάστηκα να παίξω με τρεις αμυντικούς, αλλά έστω κι έτσι τα πήγαμε καλά. Δεχτήκαμε το πρώτο τέρμα μόλις στην πρώτη ευκαιρία των Βέλγων. Στο δεύτερο μέρος, είχαμε ευκαιρίες για να ισοφαρίσουμε, αλλά δεχτήκαμε το δεύτερο γκολ στο τέλος, όταν ήμασταν στην επίθεση. Η πρόκριση είναι ακόμα ανοικτή. Εξαρτάται μόνο από εμάς και ανυπομονούμε να δούμε τους πέντε επιθετικούς παίκτες να επιστρέφουν και να δώσουν στο ματς της 24ης του Νοεμβρίου γρηγορότερο ρυθμό».

Διαγόρας: Απώλειες στον αγώνα με την Κέρκυρα

Διαγόρας: Απώλειες στον αγώνα με την  ΚέρκυραΣυνεχίστηκε η προετοιμασία από τους παίκτες του Διαγόρα για τον αγώνα της Κυριακής με την Κέρκυρα. Ο Παύλος Δερμιτζακης δίνει πλέον ιδιαίτερο βάρος στην τακτική που θα ακολουθηθεί από τους παίκτες του.

Ο Γιώργος Πουλόπουλος θα μείνει εκτός προπονήσεων για δυο εβδομάδες και στη συνέχεια θα ξεκινήσει το ειδικό πρόγραμμα που θα του χορηγηθεί και θα φανεί η πορεία αποθεραπείας του μετά το πέρασμα των δυο εβδομάδων.
Ο Μαρσίνιο συνεχίζει να κάνει γυμναστήριο και να ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα και θεραπείες προκειμένου να επανέλθει όσο το δυνατόν γρηγορότερα στην ενεργό δράση. Ο Μιχάλης Φράγκος εξακολούθησε να κάνει μόνος του προπονήσεις ακολουθώντας ατομικό πρόγραμμα που του έχει χορηγηθεί.
Ο Παναγιώτης Μπακομήτρος μπήκε στους κανονικούς ρυθμούς της ομάδας και τέθηκε στην διάθεση του προπονητή του.

Συνελήφθη οπαδός του Ολυμπιακού στη Λιέγη!

Μπελάδες με τις δικαστικές Αρχές του Βελγίου αναμένεται να έχει ένας οπαδός του Ολυμπιακού, ο οποίος βρέθηκε στη Λιέγη για τον αγώνα της ομάδας του με τη Σταντάρ. Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία της χώρας, ο «ερυθρόλευκος» οπαδός ενεπλάκη σε επεισόδια με φίλους της αντίπαλης ομάδας, συνελήφθη και θα δικαστεί. Το κατηγορητήριο εναντίον του κάνει λόγο για τραυματισμό αστυνομικού!

Τα επεισόδια μετά το τέλος του αγώνα με τους οπαδούς των δύο ομάδων είχαν απολογισμό τέσσερις τραυματίες αστυνομικούς και έξι προσαγωγές. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η εθνικότητα των προσαχθέντων.

Τώρα μιλάει η καρδιά!

Στη μάχη της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League μπαίνουν και πάλι σήμερα Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων. Οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν στην Αυστρία τη Στουρμ Γκρατς (20:00 ΑΝΤ1), ενώ η ΑΕΚ υποδέχεται στο ΟΑΚΑ (22:05, ΑΝΤ1) την ΜΠΑΤΕ.

Αποτελέσματα αγώνων γ' αγωνιστικής κυπέλλου ερασιτεχνών".




Αποτελέσματα αγώνων γ' αγωνιστικής κυπέλλου ερασιτεχνών".

1ος όμιλος
ΓΗΠΕΔΟ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΑΠΟΤ.
ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ
ΑΝ. ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ
ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ
3-2
ΑΓ. ΜΑΤΘΑΙΟΥ
Ο.Φ.Α.Μ
ΑΟ ΠΑΞΟΙ
3-0

2ος όμιλος
ΓΗΠΕΔΟ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΑΠΟΤ.
Ε.Π.Σ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΑΟ ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ
ΑΣ ΒΟΛΙΔΑ
0-7
Ε.Π.Σ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ
ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΟΣ
2-4

3ος όμιλος
ΓΗΠΕΔΟ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΑΠΟΤ.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ
ΚΕΡ. ΠΟΤΑΜΟΥ
ΑΟ ΚΟΝΤΟΚΑΛΙ
2-5
ΔΗΜΟΤΙΚΟ
ΑΕ ΦΑΙΑΚΩΝ
Π. ΑΓ. ΜΑΡΚΟΥ
2-3

4ος όμιλος
ΓΗΠΕΔΟ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΑΠΟΤ.
ΘΙΝΑΛΙΩΝ
ΑΟ ΚΑΣΣΙΩΠΗ
ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ
2-0
ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΩΝ
ΑΕΤ. ΑΓ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΑΣ ΘΙΝΑΛΙΑΚΟΣ
0-5


ΠΑΟ: Να νικήσει Στουρμ και ταλαιπωρία

Τη νίκη που θα του χαρίσει -σε μεγάλο βαθμό- την πρόκριση αναζητά ο Παναθηναϊκός απόψε (20:00 ΝovaΣΠΟΡ FM 94,6 και ΑΝΤ1) απέναντι στην Στουρμ Γκρατς. Το «τριφύλλι» καλείται σήμερα να φορέσει το ευρωπαϊκό του κοστούμι και να καταφέρει να σπάσει την αρνητική παράδοση που τον θέλει να χάνει όταν αγωνίζεται στην Αυστρία. Πεισμωμένος αναμένεται να παρουσιαστεί ο Παναθηναϊκός μετά την συμπεριφορά του παρατηρητή αλλά και των ανθρώπων του αυστριακού συλλόγου.

Με 4-2-3-1 και μεγάλη προσοχή

Με το αγαπημένο σύστημα του Χενκ Τεν Κάτε (4-2-3-1) θα παραταχθεί απόψε ο Παναθηναϊκός. Ο Ολλανδός τεχνικός γνωρίζει ότι σε ενδεχόμενο νίκης οι «πράσινοι» μόνο με αυτοκτονία δεν θα συνεχίσουν στην επόμενη φάση του Europa League, αλλά έχει επιστήσει την προσοχή των παικτών του καθώς δεν αγνοεί την προϊστορία που θέλει τον Παναθηναϊκό να μετράει τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια επί αυστριακού εδάφους.

Πιθανότερη σύνθεση είναι η ακόλουθη: Τζόρβας (τερματοφύλακας), Γκάμπριελ (δεξί μπακ), Σπυρόπουλος (αριστερό μπακ), Σαριέγκι, Βύντρα (στόπερ), Σιμάο, Ζιλμπέρτο (αμυντικά χαφ), Κατσουράνης, Καραγκούνης, Λέτο (μεσοεπιθετικοί) ή Σαλπιγγίδης και Σισέ (σέντερ φορ). Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γκαλίνοβιτς, Μπιέρσμιρ, Καντέ, Νίνης, Ρουκάβινακαι Πετρόπουλος.

Αούστρια Βιέννης (2-0), Γκράτσερ (2-1) και Στουρμ (2-0) έχουν «πληγώσει» το «τριφύλλι» στο παρελθόν και ο Τεν Κάτε ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να επιδείξουν σοβαρότητα προκειμένου να φύγουν με ένα θετικό αποτέλεσμα από την Αυστρία. Την προσπάθεια του Παναθηναϊκού θα υποστηρίξουν και 1.000 οπαδοί του, που θα βρίσκονται στις εξέδρες του «UPC Arena».

Η Στουρμ, που αναζητεί την πρώτη της νίκη στους ομίλους, αφού σε κάθε άλλο αποτέλεσμα μάλλον αποχαιρετά κάθε ελπίδα πρόκρισης, θα παραταχθεί από τον Φράνκο Φόντα πιθανότατα ως εξής (4-2-3-1): Γκρατσάι, Έρενρχαϊχ, Σίλντεφελντ,Σονλάιτνερ, Καντελάκι, Φόντα, Βέμπερ, Χελτσλ, Γιάντσε, Μουράτοβιτς και Μπάιχλερ.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο 32χρονος Τσέχος Πάβελ Κράλοβετς, που θα σφυρίξει για πρώτη φορά ελληνική ομάδα.

Εξοργισμένοι με την φιλοξενία

Αναβρασμός επικρατεί στο «στρατόπεδο» του Παναθηναϊκού, καθώς η ομάδα δεν προπονήθηκε ελέω του παρατηρητή του αγώνα, Νταβίντ Ντελφεριέρ. Συγκεκριμένα, ο Βέλγος ειδοποίησε την πράσινη αποστολή ότι δεν τους επιτρέπει να προπονηθούν λόγω των καιρικών συνθηκών. «Το γήπεδο είχε χιόνι, έχει επιβαρυνθεί, τώρα βρέχει και δεν γίνεται να κάνετε προπόνηση εδώ, γιατί την ώρα του αγώνα δεν θα είναι σε καλή κατάσταση ο αγωνιστικός χώρος» τους είπε ο Βέλγος, προκαλώντας την οργή των υπευθύνων του Παναθηναϊκού.

Οι παίκτες είχαν ήδη ξεντυθεί και άλλαζαν πάσες, αγνοώντας του τι συμβαίνει και εκείνη την ώρα οι υπεύθυνοι έκλεισαν επίτηδες τα φώτα του γηπέδου για να αναγκάσουν τον Παναθηναϊκό να αποχωρήσει, όπως και έγινε τελικά! Ο Τεν Κάτε με τον Αντωνίου αν και βρήκαν 4-5 γηπεδάκια στον γυρισμό, αποφάσισαν από κοινού να μη γίνει προπόνηση, καθώς ήδη είχαν ταλαιπωρηθεί αρκετά οι παίκτες, ενώ έκαναν άλλη μισή ώρα περίπου για να επιστρέψουν στο γήπεδο και να πάρουν τα πράγματα τους.

Ιδιαίτερα εκνευρισμένος με την κατάσταση και ο συνήθως γαλήνιος Ρενέ Χένρικσεν. Ο σκάουτερ του «τριφυλλιού» τόνισε: «Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Καταλαβαίνω ότι δεν θέλουν να επιβαρύνουν τον αγωνιστικό χώρο, αλλά μπορούσαν οι παίκτες να προπονηθούν έστω χαλαρά, με τρέξιμο και διατάσεις».

Πάντως, στον Παναθηναϊκό δεν είναι διατεθειμένοι να το αφήσουν έτσι. Έχουν ήδη ετοιμάσει την καταγγελία τους και μέσω της ΕΠΟ θα τη μεταβιβάσουν στην ΟΥΕΦΑ, αφού ο διευθυντής ποδοσφαίρου του «τριφυλλιού», Κώστας Αντωνίου, αναφέρει ότι ευθύνη έχει και η Στουρμ (όχι μόνο ο παρατηρητής) καθώς δεν μερίμνησε και δεν προσπάθησε να διευκολύνει την κατάσταση.

ΟΣΦΠ: Στο χέρι του πρόκριση και… Μίλαν

Κάθε άλλο παρά απογοήτευση έφερε στις τάξεις του Ολυμπιακού η ήττα από τη Σταντάρ Λιέγης με 2-0. Η θετική-δεδομένων των αγωνιστικών προβλημάτων και των ελλείψεων στο ρόστερ-παρουσία της ομάδας στο Βέλγιο, αλλά κυρίως το γεγονός ότι η πρόκριση εξακολουθεί να εξαρτάται από τους ίδιους, καθιστά τους «ερυθρόλευκους» αισιόδοξους ότι η φετινή περιπέτεια στο Champions League θα έχει συνέχεια και το 2010.

Ο Ολυμπιακός κρατά στο χέρι του την πρόκριση στους «16». Ο αγώνας με την Άλκμααρ στην Ολλανδία είναι καθοριστικός, αφού σε περίπτωση νίκης και μη ήττας της Άρσεναλ στο Λονδίνο από τη Σταντάρ Λιέγης, η πρόκριση θα εξασφαλιστεί από τις 24 του μήνα. Σε περίπτωση ισοπαλίας ή ήττας στο παιχνίδι των «ερυθρολεύκων» και μη ήττας των Βέλγων στο Λονδίνο, τα πράγματα περιπλέκονται και θα είναι αναγκαίο ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην Άρσεναλ στο «Καραϊσκάκη» την τελευταία αγωνιστική.

Ο Ζίκο, που έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του, δεν ασχολείται όμως ακόμη με το επόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι, αφού προέχει το πρωτάθλημα. Οι Πειραιώτες, που επέστρεψαν τα ξημερώματα από το Βέλγιο, καλούνται να ανασυνταχθούν γρήγορα και σκέφτονται ήδη το ματς με τον Ηρακλή στο «Καραϊσκάκη», το Σάββατο (19:00), για τη δέκατη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η κατάρα συνεχίζεται!

Η… επιδημία τραυματισμών συνεχίστηκε και στη Λιέγη για τον Ολυμπιακό, αφού τραυματίες επέστρεψαν ο Λουτσιάνο Γκαλέτι και ο Έντσο Μαρέσκα. Ο Αργεντινός εξτρέμ έχει έντονες ενοχλήσεις στον δεξιό δικέφαλο και υπάρχουν φόβοι για θλάση, που αν επιβεβαιωθούν θα τον κρατήσουν εκτός δράσης για περίπου τρεις εβδομάδες και θα τεθεί σε κίνδυνο η συμμετοχή του στο ματς με την Άλκμααρ, αλλά και στο ντέρμπι της 29ης Νοεμβρίου με τον Παναθηναϊκό στο «Καραϊσκάκη». Ο Ιταλός μέσος έχει ενοχλήσεις στον αχίλλειο τένοντα και η συμμετοχή του στο παιχνίδι με τον Ηρακλή το προσεχές Σάββατο στο Φάληρο είναι αμφίβολη. Από το ματς αυτό θα απουσιάσουν και πάλι οι Ντιόγο, Λεονάρντο, Νταρμπισάιρ, ενώ δύσκολο είναι να αγωνιστεί ο Τοροσίδης.

Πιάνει… δουλειά για Γιοβάνοβιτς

Κάτι παραπάνω από απλώς… πρόσφορο είναι το έδαφος για την απόκτηση του Μίλαν Γιοβάνοβιτς από τον Ολυμπιακό. Ο Σέρβος αριστεροπόδαρος επιθετικός, με τις δηλώσεις του μετά τον αγώνα στη Λιέγη, παρουσιάστηκε «ζεστός» σε αυτό το ενδεχόμενο. Οι «ερυθρόλευκοι» θα προχωρήσουν σε διερευνητικές επαφές με τον διεθνή φορ για να δουν τις προθέσεις και τις απαιτήσεις του κι εν συνεχεία θα προσεγγίσουν τη Σταντάρ, η οποία μάλλον δεν θα έχει αντίρρηση να τον πουλήσει με ένα-όχι ιδιαίτερα μεγάλο-ποσό, δεδομένου ότι το καλοκαίρι μένει ελεύθερος.

Από την ΠΑΕ Ολυμπιακός διαψεύδεται στην παρούσα φάση οτιδήποτε αφορά τη μεταγραφολογία, ενώ φήμες και δημοσιεύματα από τη Βραζιλία συνεχίζουν να κάνουν λόγο για επαφές με τους Αντριάνο και Μπραντάο. Πολλά είναι τα σενάρια και για τον Ντέιβιντ, που φέρεται να βρίσκεται κοντά στους «ερυθρόλευκους» και θα αποχωρήσει από τη Φενερμπαχτσέ.

Ανεξάρτητα από ονόματα, η μεταγραφική ενίσχυση το Γενάρη, ιδιαίτερα αν εξασφαλιστεί η πρόκριση στους «16» του Champions League, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Άλλωστε, έγινε σαφές και στο χθεσινό ματς πως ο Ολυμπιακός δεν διαθέτει πολλές λύσεις και υπάρχουν ελλείψεις σε καίριες θέσεις.

Ο άνθρωπος Ζίκο

Ο Ζίκο διοργανώνει για μία ακόμη χρονιά το φιλανθρωπικού χαρακτήρα «Παιχνίδι των Αστεριών». Στις 27 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί αγώνας και μέρος των εσόδων θα δοθεί στην οικογένεια του πρώην τερματοφύλακα Ζε Κάρλος, ο οποίος υπήρξε συμπαίκτης του Ζίκο και έφυγε φέτος από τη ζωή. Επίσης, χρήματα θα δοθούν και στον πρώην επιθετικό της Φλουμινένσε, Ουάσινγκτον, που πάσχει από σπάνια ασθένεια.

ΟΣΦΠ: Πρόβλημα στον δικέφαλο ο Γκαλέτι

Έναν μυϊκό τραυματισμό στον δικέφαλο «κληρονόμησε» ο Λουτσιάνο Γκαλέτι από την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Σταντάρ Λιέγης και αυτός ήταν ο λόγος της αντικατάστασής του. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός, που έχει βεβαρημένο ιστορικό τέτοιων προβλημάτων, θα υποβληθεί σε εξετάσεις με την επιστροφή της αποστολής των «ερυθρολεύκων» από το Βέλγιο. Πάντως, σε πρώτη φάση η συμμετοχή του είναι εξαιρετικά αμφίβολη για τον αγώνα του Σαββάτου απέναντι στον Ηρακλή, στο «Καραϊσκάκη», για τη δέκατη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

ΑΕΚ: Διπλό κίνητρο

Τη νίκη που θα διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες πρόκρισης στους «32» του Europa League και ταυτόχρονα θα «ζεστάνει» τον κόσμο της ομάδας που είναι απογοητευμένος από τη φετινή παρουσία της θέλει απόψε (22:05, ΑΝΤ1 και NovaΣΠΟΡ FM 94,6) η ΑΕΚ υποδεχόμενη στο ΟΑΚΑ την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ για την τέταρτη αγωνιστική του θεσμού. Η νίκη είναι μονόδρομος για τις δύο ομάδες που ισοβαθμούν με τρεις βαθμούς και βλέπουν την… πλάτη της Μπενφίκα και της Έβερτον, που έχουν από έξι και αναμετρώνται στο «Γκούντισον Παρκ».

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, που λόγω τιμωρίας θα παρακολουθήσει τον αγώνα από την κεντρική σουίτα του γηπέδου αφήνοντας στον πάγκο τον Λύσανδρο Γεωργαμλή, καλείται να αντιμετωπίσει πολλά και σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα. Εκτός μάχης είναι οι τιμωρημένοι Μαϊστόροβιτς, Άρσε και Αραούχο, τραυματίας είναι ο Μάκος, ανέτοιμος ο Ζεράλντο Άλβες και ο Γκερέιρο δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Ο Σερβοέλληνας τεχνικός θα χρησιμοποιήσει τον Γιάχιτς με παρτενέρ πιθανότατα τον Γκέντσογλου στο κέντρο της άμυνας, ενώ ο Ενσαλίβα-που υπήρξε επίσης σκέψη να παίξει σαν στόπερ-μάλλον θα αγωνιστεί στα χαφ. Στο δεξί άκρο της άμυνας θα παίξει ο Γεωργέας και στο αριστερό ο Καράμπελας, ενώ δεύτερο αμυντικό χαφ θα είναι ο Καφές. Μαντούκα και Σκόκο θα βρίσκονται στα «φτερά» της μεσαίας γραμμής εναλλάσσοντας συχνά ρόλους, ενώ Μπλάνκο και Νέμεθ θα απαρτίζουν το δίδυμο της επίθεσης. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Αραμπατζής, Χουανφράν, Γιαχάγια, Λεονάρντο, Χέρσι, Παυλής, Ταχτσίδης και Ιορντάκε.

Με 4-4-2 αναμένεται να παραταχθεί και η ΜΠΑΤΕ. Ο Βίκτορ Γκοντσαρένκο πιθανότατα θα χρησιμοποιήσει τους: Βερέμκο, Σιτόφ, Σοσνόφσκι, Γιούρεβιτς, Μπορντάτσεφ, Κρίβετς, Βολόντκο, Λιχτάροβιτς, Παβλόφ, Σκάβις, Ροντιόνοφ.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ισραηλινός Αλόν Γεφέτ, που είχε διευθύνει τους αγώνες Ντεμπρετσένι-ΠΑΟΚ 0-0 στις 27/11/2003 για τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου UEFA και Άρης-Ρόμα 0-0 στις 29/9/2005 για τον πρώτο γύρο της ίδιας διοργάνωσης. Πιο πρόσφατος αγώνας που διηύθυνε ήταν το Ιταλία-Κύπρος 3-2 στις 14/10 για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

* Δεκτό έκαναν οι ομοσπονδίας Πολωνίας και Ουγγαρίας το αίτημα της ΠΑΕ ΑΕΚ να ενταχθούν με μικρή καθυστέρηση-προκειμένου να αγωνιστούν στον αγώνα της Δευτέρας με τη Λάρισα-στις εθνικές τους ομάδες ο Ρότζερ Γκερέιρο και ο Κρίστιαν Νέμεθ. Από αυτό το ματς θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Γιάχιτς και ο τραυματίας Μάκος.

Πέφτουν οι υπογραφές

Τις επόμενες αναμένεται να μπουν οι υπογραφές στο προσύμφωνο που θα αποτελέσει το πρώτο και καθοριστικό βήμα για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών από τον Χαράλαμπο Κοζώνη. Οι εκπρόσωποι της ΠΑΕ και του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία συνεχίζουν τις επαφές και το έγγραφο που θα αποτελεί τον «αρραβώνα» των δύο πλευρών θα συνταχθεί την Παρασκευή, ενώ στη συνέχεια θα σταλεί στις ΗΠΑ για να υπογραφεί από τον 65χρονο υποψήφιο αγοραστή.

Υπενθυμίζεται πως βάσει της κατ’αρχήν συμφωνίας των δύο πλευρών, αν δεν διαπιστωθεί απόκλιση μεγαλύτερη του 5% στα χρέη που του παρουσιάστηκαν (30 εκατ. ευρώ με «έλλειμμα» 5 εκατ. ευρώ για φέτος) σε σχέση με αυτά που θα βρουν οι ορκωτοί λογιστές ως τις 30 Νοεμβρίου, τότε ο Χαράλαμπος Κοζώνης δεσμεύεται για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών ως τις 30 Δεκεμβρίου. Ενήμερος για τις προχωρημένες επαφές είναι και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος είχε συνάντηση με τον εκπρόσωπό του στις συζητήσεις με την ΠΑΕ, Χρήστο Παπαδημητρίου. Ο τελευταίος μάλιστα πέρασε χθες από το ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει η αποστολή της ομάδας.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα της εγγυητικής επιστολής, προκειμένου να δοθούν άμεσα 5 εκατ. ευρώ από τον Χαράλαμπο Κοζώνη για τις τρέχουσες ανάγκες της ομάδας, δεν σημειώθηκε κάποια εξέλιξη. Οι μέτοχοι της ΠΑΕ δεν έχουν κοινή στάση και δεν μπορούν να εγγυηθούν μέσω τράπεζας για το συγκεκριμένο ποσό, ενώ ο Νίκος Νοτιάς δεν δείχνει διατεθειμένος να σηκώσει και πάλι μόνος του-ή με τη συνδρομή μόνο του Νίκου Παππά-και αυτό το βάρος. Πάντως το θέμα της εγγυητικής επιστολής ουδόλως σχετίζεται με αυτό της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών.

Γιάκομπ: «Προσπαθεί να αλλάξει πράγματα ο Κωφίδης»


Ο σκόρερ της κυριακάτικης αναμέτρησης του Ηρακλή με τον Αστέρα Τρίπολης, Βίκτορας Γιάκομπ, μίλησε σε ιστοσελίδα της Ρουμανίας για τον νέο τεχνικό του «Γηραιού», Σάββα Κωφίδη αλλά και για την πολύ σημαντική νίκη κόντρα στους Αρκάδες.

Για τον Κωφίδη τόνισε: «Ο νέος μας προπονητής είναι αρκετά ήρεμος. Απλά μου σήκωσε το χέρι και μου έκανε ένα νόημα σαν να μου λέει μπράβο για την προσπάθεια. Προσπαθεί να αλλάξει πολλά πράγματα στην ομάδα και χρησιμοποιεί όλους τους παίκτες. Ελπίζουμε όλοι να καταφέρουμε να πλασαριστούμε στα πλέι οφ τους πρωταθλήματος, καθώς υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος».

Για το ματς με τον Αστέρα είπε: «Ήταν ένας δύσκολος αγώνας γιατί προερχόμασταν από μια σειρά ανεπιτυχών αποτελεσμάτων. Η νίκη ήταν ο μοναδικός μας στόχος και έπρεπε να το πετύχουμε. Υπήρχε γενικά μεγάλη πίεση και σε εμάς και από τους φιλάθλους για να καταφέρουμε να κερδίσουμε. Το θετικό ήταν το καταφέραμε και πήγαν όλα καλά».

Για το γκολ που πέτυχε, σημείωσε: «Ήταν ένα γκολ που σημειώθηκε στο τέλος του αγώνα και μας έδωσε μεγάλη ανακούφιση. Ήταν μια φάση διάρκειας και ευτυχώς η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του αντίπαλου μας. Θέλαμε πάρα πολύ αυτή την νίκη και νιώθουμε όλοι καλύτερα που την πετύχαμε».

Κοκαϊνη με το όνομα του Αντριάνο

Η αστυνομία του Ρίο ντε Τζανέιρο προχώρησε το πρωί της Πέμπτης στην κατάσχεση μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης (1.700 «σακουλάκια») με το όνομα και τη φωτογραφία του επιθετικού της Φλαμένγκο, Αντριάνο. Οι εν λόγω συσκευασίες, κατασχέθηκαν σε μία περιοχή της Ολάρια και η τιμή του ενός ήταν περίπου 2 ευρώ. Μαζί με τα ναρκωτικά οι αστυνομικές αρχές βρήκαν επίσης όπλα, ζυγαριές ακριβείας και συνέλαβαν ένα άτομο.

Οι αρχές ανέφεραν πως ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ίντερ δεν έχει καμία ανάμειξη με την ιστορία και δεν ευθύνεται για τη χρησιμοποίηση του προσώπου του στα σακουλάκια κοκαΐνης. Η Αστυνομία πιστεύει πως πίσω από αυτό το γεγονός βρίσκεται μία ομάδα ανταρτών από την Κολομβία, που συνδέεται με καρτέλ διακίνησης ναρκωτικών.

Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων τις 05/11/2009

Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων τις 05/11/2009


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES