16 Δεκ 2009

«Ξελάσπωσε» και προκρίθηκε

Με δύο γκολ του Σισέ (80’ και 86’) και ένα του Ρουκάβινα στο 54’ ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-0 τη Ντιναμό Βουκουρεστίου και πήρε την πρόκριση στους «32» του Europa League. Δύο πρόσωπα παρουσίασαν οι «πράσινοι» που ήταν καλοί κατά διαστήματα, παρουσιάζοντας αμυντικές αδυναμίες. «Βούρκος» ο αγωνιστικός χώρος, επιστρατεύτηκαν ηλεκτρικές σκούπες για να καθαριστεί!

Ο Παναθηναϊκός κατέβηκε στο ΟΑΚΑ με δύο στόχους. Αφενός να πάρει την πρόκριση και αφετέρου να κάνει ένα καλό παιχνίδι και να «ζεστάνει» τους οπαδούς του. Το πρώτο ήρθε χωρίς πολύ κόπο αφού θα χρειαζόταν «αυτοκτονία» για να χάσει το «τρένο» για τους «32». Το δεύτερο ήρθε κατά διαστήματα. Ο Παναθηναϊκός πήρε μια δίκαιη νίκη, αλλά στάθηκε και τυχερός, αφού οι Ρουμάνοι είχαν δύο δοκάρια και θα μπορούσαν να πάρουν κάτι παραπάνω από το παιχνίδι.

Το ματς

Καλοί στο δημιουργικό κομμάτι οι «πράσινοι» στο πρώτο ημίχρονο, παρά τον απαράδεκτο αγωνιστικό χώρο που θύμιζε χωράφι και δυσχέραινε τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών. Παρά την υπεροχή τους όμως, στο πρώτο ημίχρονο, οι παίκτες του τριφυλλιού δεν μπόρεσαν να σκοράρουν, γεγονός που άφηνε ελπίδες στη Ντιναμό. Αφού δεν δέχτηκαν κάποιο γκολ οι Ρουμάνοι, βγήκαν στην αντεπίθεση στο δεύτερο μέρος και είχαν καλές στιγμές για να σκοράρουν με σημαντικότερες βέβαια, αυτές που είδαν την μπάλα να σταματάει στα δοκάρια του εξαιρετικού Τζόρβα. Είχε προηγηθεί το γκολ του Ρουκάβινα στο 55’ και κάπου εκεί οι παίκτες του Παναθηναϊκού πίστεψαν ότι το παιχνίδι είχε τελειώσει, επιτρέποντας στη Ντιναμό να κάνει φάσεις.

Κάτι η γκρίνια του κόσμου, κάτι οι αλλαγές του Νίκου Νιόπλια, φρέσκαραν το «τριφύλλι» που άρχισε να αποδίδει καλύτερα στα τελευταία 20 λεπτά. Καθοριστικός παράγοντας στη διαμόρφωση του τελικού σκορ, η ευστοχία του Τζιμπρίλ Σισέ που εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητά του και «σκότωσε» τον αντίπαλο στον κενό χώρο. Για αυτό πληρώνεται άλλωστε…

Το φιλμ του αγώνα.

Συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Νιόπλιας): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Καντέ, Μπιέρσμιρ, Ζιλμπέρτο, Σιμάο, Καραγκούνης (57' Κατσουράνης), Ρουκάβινα (82' Σαλπιγγίδης), Νίνης (68' Λέτο), Σισέ.

Ντιναμό Β. (Τάλναρ): Ντόλχα, Ντιαμπατέ, Μότσι, Κονέ, Νικουλάε, Μολινέρι, Αντρέι Κριστέα(67' Νικουλέσκου), Τόρζε (60' Ζίκου), Εντόι, Ταμάς, Αλέξε (46' Αντριάν Κριστέα).

Διαιτητής: Κέβιν Μπλομ (Ολλανδία). Βοηθοί: Πάτρικ Λάνγκαμπ, Ρότζερ Γκέτες, Ρίτσαρντ Λίεσφελντ, Ρέιμοντ φαν Μέενεν (Ολλανδία).

Οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού

Παναθηναϊκός -  Διναμό Βουκ. 3-0  (LIVE)Οι περισσότεροι από τους υποψηφίους αντιπάλους του Παναθηναϊκού στη φάση των «32» του Europa League είναι πλέον γνωστοί. Οι «πράσινοι» μπορούν να βρουν στο δρόμο τους μία τις τέσσερις καλύτερες τρίτες ομάδες των ομίλων του Champions League, ή μία από τις έντεκα ομάδες που τερμάτισαν πρώτες στους ομίλους του Europa League (εξαιρείται η Γαλατάσαραϊ).

Το παζλ των 15 υποψηφίων αντιπάλων του Παναθηναϊκού θα συμπληρωθεί με την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων του Europa League.

Οι ισχυροί (υποψήφιοι αντίπαλοι Παναθηναϊκού): Ουνιρέα (Ρουμανία), Γιουβέντους, Ρόμα (Ιταλία), Βόλφσμπουργκ (Γερμανία), Μαρσέιγ (Γαλλία), Γαλατάσαραϊ, Φενέρμπαχτσε (Τουρκία), Μπενφίκα, Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία), Σάλτσμπουργκ (Αυστρία), Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία), Αϊντχόφεν (Ολλανδία).

Απομένουν τέσσερις υποψήφιες αντίπαλοι. Στις παραπάνω ομάδες θα προστεθούν μία εκ των Άγιαξ ή Άντερλεχτ (1ος Όμιλος), μία εκ των Βαλένθια, Λιλ ή Τζένοα (2ος Όμιλος), μία εκ των Αμβούργου ή Χάποελ Τελ Αβίβ (3ος Όμιλος) και μία εκ των Βέρντερ ή Αθλέτικ Μπιλμπάο (12ος Όμιλος).

Οι αδύνατοι (δεν μπορεί να κληρωθεί μαζί τους ο Παναθηναϊκός) που μέχρι στιγμής υπάρχουν είναι οι εξής: Λίβερπουλ, Έβερτον, Φούλαμ (Αγγλία), Ρούμπιν Καζάν (Ρωσία), Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο), Ατλέτικο Μαδρίτης, Βιγιαρεάλ (Ισπανία), Χέρτα Βερολίνου (Γερμανία)

Κύπρος: Αποκλεισμός "έκπληξη" για Ομόνοια

Η Ομόνοια ηττήθηκε από την ΑΕΛ με 2-0 με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από τα προημιτελικά Κύπρος: Αποκλεισμός "έκπληξη" για Ομόνοιατου Κυπέλλου Coca Cola. Έντονα αποδοκιμάστηκε ο Τάκης Λεμονής, ενώ απογοητευμένοι οι οπαδοί αποχώρησαν νωρίτερα από το γήπεδο.


Η ΑΕΛ από την πλευρά της πανηγυρίζει την πραγματικά μεγάλη πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Κύπρου. Καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα οι «γαλαζοκίτρινοι», ισοφάρισαν αρχικά το σκορ του πρώτου αγώνα με το γκολ του Ρούγκα στο 39’ και «σφράγισαν» την πρόκριση με τον Σερτζιάο στο 85’.

ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ: O Γ.Γούναρης νέος τεχνικός του συλλόγου

Ο κ. Γιάννης Γούναρης εA.GOUNARISίναι από σήμερα ο νέος προπονητής στον Τηλυκράτη Λευκάδας. Ο κ. Γούναρης πήρε την θέση του Γιώργου Κατηφόρη ο οποίος υπέβαλε την παραίτηση του στην διοίκηση της ομάδας. Ο νέος προπονητής της ομάδας του Τηλυκράτη Λευκάδας βρέθηκε την Κυριακή στην Λευκάδα και παρακολούθησε το παιχνίδι του Τηλυκράτη με τον Απόλλων Ευπαλίου, ενώ σήμερα έγινε η πρώτη προπόνηση με την νέα του ομάδα και είχε και  την πρώτη του γνωριμία με τους παίχτες του Τηλυκράτη. Την Κυριακή στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άραχθο Παχυκαλάμου ο κ. Γούναρης θα καθίσει για πρώτη φορά στον πάγκο της νέας του ομάδας. Επίσης  αλλαγές είχαμε και στο Δ.Σ. της ομάδας. Παραιτήθηκαν οι κοι Καρτάνος Χρήστος και Σάντας Κώστας. Ως νέο μέλος εισήλθε στο Δ.Σ. ο κ. Βρεττός Ιωάννης αναλαμβάνοντας από σήμερα καθήκοντα γενικού αρχηγού και προπονητού τερματοφυλάκων.
ΠΗΓΕΣ: prevezasports.gr ΚΑΙ tilikratisfc.gr

ΑΣΤΕΡΑΣ ΡΟΚΚΑ - Α.Ε. ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ: 5-0



Εύκολα ο Αστέρας νίκησε με 5-0 τη Λευκίμμη, σ’ έναν πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο λόγω της λάσπης, για το εξ αναβολής παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής. Το σκορ άνοιξε μόλις στο 7΄ με τον Παππά και ο ίδιος παίκτης στο 48΄ έκανε το 2-0. Το 3-0 έγινε με τον Ζώη στο 56΄ και το 4-0 το έκανε ο Νικοπολίδης στο 60'. Το σκορ έκλεισε στο 71΄με τον Καμζέλη, ενώ κίτρινες κάρτες για τον Αστέρα αντίκρισαν ο Καλιακάτσος και ο Βερλέκης που θα είναι απών στα επόμενα δύο παιχνίδια του Αστέρα για το πρωτάθλημα αφού έφτασε τις εφτά.
Αστέρας: Τσάκαλος, Νταλάκας, Παναγιώτου, Παπαρούνης, Σιντόρης, Καμζέλης, Ζώης (75΄ Σιαπάτης), Νικοπολίδης, Παπάς (52΄ Καλιακάτσος), Μακρής, Βερλέκης (67΄ Παπακώστας).



Φωτογραφίες - Ρεπορτάζ: 
Δημήτρης Κατσαντούλας - Εφημερίδα Αρταsport - artasport.gr

BΟΛΙΔΑ - ΟΛΥΜΠΟΣ 1-0

http://i41.tinypic.com/33jqzxe.jpg Πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων 5ης αγωνιστικής κυπέλλου ερασιτεχνών
1ος αγώνας
ΓΗΠΕΔΟ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΑΠΟΤ.
ΘΙΝΑΛΙΟΥ
ΑΣ ΘΙΝΑΛΙΑΚΟΣ
    ΑΝ. ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ
1-1
ΚΑΣΤ. ΜΕΣΗΣ
ΑΣ ΒΟΛΙΔΑ
ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΟΣ
1-0
2ος αγώνας

ΓΗΠΕΔΟ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ-ΩΡΑ
ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ
ΑΝ. ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ
ΑΣ ΘΙΝΑΛΙΑΚΟΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 20/1/2010, 14.45
ΟΛΥΜΠΟΥ
ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΟΣ
ΑΣ ΒΟΛΙΔΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 20/1/2010, 14.45

Ετοιμάζεται η Μπενφίκα να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ

Europa League: Ετοιμάζεται η Μπενφίκα να αντιμετωπίσει την ΑΕΚΟ τεχνικός των «αετών» ετοιμάζεται για αρκετές αλλαγές στην 11άδα κόντρα στην ΑΕΚ σύμφωνα με τα ρεπορτάζ στην Πορτογαλία.

Έχοντας ως δεδομένο το γεγονός ότι η Μπενφίκα βρίσκεται ήδη στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λίγκ, συνδυασμό και με το ντέρμπι με την Πόρτο στις 20 του μήνα, ο τεχνικός των «αετών» είναι αποφασισμένος να παρατάξει την Πέμπτη 11άδα με αρκετές αλλαγές.
Αυτό προκύπτει από τα σημερινά ρεπορτάζ των πορτογαλικών εφημερίδων, οι οποίες ασχολούνται περισσότερο με το ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής παρά για το παιχνίδι με την ΑΕΚ, γεγονός μάλλον φυσιολογικό. Σύμφωνα λοιπόν με τα ΜΜΕ της Πορτογαλίας αλλά και τις δοκιμές του προπονητή Χόρχε Ζέσους, η Μπενφίκα θα παραταχθεί με αρκετές αλλαγές. Πρόθεση του Ζέσους είναι να δώσει ευκαιρίες σε παίκτες που ως τώρα δεν έχουν αρκετό χρόνο συμμετοχής, και παράλληλα να ξεκουράσει κάποιους βασικούς ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής με την Πόρτο.

Απόψε η μεγάλη αναμέτρηση ΠΑΟ- Ντιναμό

Europa League: Απόψε η μεγάλη αναμέτρηση ΠΑΟ- ΝτιναμόΓια μία θέση στους «32» του Europa League θα αγωνιστεί απόψε ο ο Παναθηναϊκός με αντίπαλο την Ντιναμό Βουκουρεστίου στο Ολυμπιακό Στάδιο (20:00,NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και ΑΝΤ-1).


Ο Παναθηναϊκός μπορεί να προκριθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης με νίκη ή ισοπαλία, ακόμη και με ήττα με 1-0. Το αποψινό παιχνίδι είναι το πρώτο ευρωπαϊκό για τον Νίκο Νιόπλια στον πάγκο του «τριφυλλιού». Ο τεχνικός της ομάδας (Κοζανίτης) θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Τζόρβα και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Βύντρα, Μπιέρσμιρ, Καντέ και Σπυρόπουλο. Την τριπλέτα στο χώρο της μεσαίας γραμμής θα αποτελέσουν οι Σιμάο, Ζιλμπέρτο και Καραγκούνης. Αριστερό χαφ θα είναι ο Χριστοδουλόπουλος, δεξί ο Νίνης και στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Σισέ.

Κέρκυρα: Ενδιαφέρον για Πάολο Κόστα..

Κέρκυρα: Ενδιαφέρον για Πάολο Κόστα...Για την ενίσχυση της μεσοεπιθετικής γραμμής της ομάδας, στη λίστα των ανθρώπων της Κέρκυρας βρίσκεται ο Πάολο Κόστα.


Εξαιρετική λύση αποτελεί ο Πορτογάλος άσος, καθώς η θητεία του υπήρξε σημαντική σε Πόρτο, Μπορντό, Άρη και Ανόρθωση, ενώ η απόκτησή του θα γεμίσει ενθουσιασμό και τους φίλους της ομάδας.
Ωστόσο, αρκετά χρήματα απαιτούνται για την απόκτησή του, αν και δεν αποκλείεται, μέσα στο επόμενο διάστημα, να μείνει ελεύθερος από τον Λεβαδειακό.

Μία εμπειρία, αγκαλιά με το ΜΗΔΕΝ!

Δεν είναι η πρώτη φορά και -προφανώς- ούτε η τελευταία που η ΑΕΚ ζει παρόμοιες καταστάσεις. Είπα να περιμένω λίγες ώρες, να κοιμηθώ(όταν μπόρεσα) και να μην γράψω κείμενο εν θερμώ. Ζώντας από κοντά τα όσα έγιναν χθες βράδυ στη Nova, βίωσα μία κατάσταση ενδεικτική των όσων συμβαίνουν στην ΑΕΚ.

Το ξέρω ότι δεν είναι τωρινό φαινόμενο. Είμαι βέβαιος ότι θα ξαναγίνει. Δυστυχώς. Έτσι γίνεται στην ΑΕΚ. Έτσι γίνεται στην Ελλάδα. Μεγάλη επιτυχία η διακοπή της συνέντευξης του Νικολαΐδη. Και -πάνω από όλα- πράξη σεβασμού προς τους χιλιάδες φίλους του «δικεφάλου» που ήθελαν να ακούσουν τον πρώην πρόεδρο της ομάδας και να ολοκληρώσουν την άποψή τους για όσα συμβαίνουν στον σύλλογο.

Επίσης ήταν μία κίνηση αγάπης προς τους δεκάδες εργαζόμενους του καναλιού που είχαν μία όμορφη εμπειρία. Εξαιρετική βραδιά. Αξέχαστη. Ευχαριστώ όλους αυτούς που μας την πρόσφεραν. Βρήκα και τραγούδι που θα… ντύνει τις αναμνήσεις μου από αυτό το βράδυ. Τα όσα θυμάμαι από παρόμοια περιστατικά: «Το μηδέν θα κάνω κύκλο κι εκεί μέσα θα χορεύω, κι ας μην ξέρω που πηγαίνω κι ας μην ξέρω τι γυρεύω»…

Πιλάβιος: «Είναι νωρίς να μιλήσουμε για τον Ρεχάγκελ»

Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να ξεκαθαρίσει το τοπίο όσον αφορά το μέλλον του Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο της Εθνικής μετά το Μουντιάλ 2010, σύμφωνα με τον Σοφοκλή Πιλάβιο. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Αθλητικό Metropolis», σχολίασε την αιφνίδια αποχώρηση του Νίκου Νιόπλια από την Εθνική Ελπίδων. Αναφέρθηκε στην ελληνική διαιτησία, ενώ ξεκαθάρισε ότι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας θα γίνει στο ΟΑΚΑ ανεξάρτητα από τις ομάδες που θα τεθούν αντιμέτωπες.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο κ. Πιλάβιος:

Για το αν θα παραμείνει ο Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο της Εθνικής μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο 2010:

«Σε μια συνεργασία υπάρχουν δύο πλευρές και πρέπει να έχουν και οι δύο άποψη. Έτσι κι εμείς με τον κ. Ρεχάγκελ, με τον οποίο θα μιλήσουμε για το τι θα γίνει μετά την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ακόμα δεν μπορούμε να πούμε τίποτα»

Για την ξαφνική αποχώρηση του Νίκου Νιόπλια και του Μιχάλη Ιορδανίδη από την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελπίδων:

«Ό,τι έγινε, έγινε, δεν αλλάζει κάτι. Είμαι της γνώμης ότι αν κάτι δεν μπορεί να αλλάξει, να το αφήνω και να μη μένω σε αυτό. Για τον αντικαταστάτη του κ. Νιόπλια υπάρχουν αναρίθμητοι υποψήφιοι».

Για την διαιτησία στα ελληνικά γήπεδα:

«Ας αφήσουμε τους διαιτητές να κάνουν τη δουλειά τους. Τα λάθη είναι ανθρώπινα. Ας αφήσουμε ανεξάρτητη τη διαιτησία και να μην λέμε διάφορα. Να είμαστε ενωμένοι και συγκεντρωμένοι, μόνο έτσι θα ξεπεραστούν τα προβλήματα».

Για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και για το αν υπάρχει σκέψη να αλλάξει η έδρα σε περίπτωση που βρεθούν στον τελικό δύο ομάδες από τη Βόρεια Ελλάδα:

«Αν και είναι πρόωρο αυτό, θα το δούμε αν προκύψει. Όμως έχει οριστεί ως έδρα του τελικού το Ολυμπιακό Στάδιο και δε θέλουμε να το αλλάξουμε. Η θέση μου είναι ότι πρέπει να υπάρχει σταθερή έδρα για τον τελικό του κυπέλλου κάθε χρόνο».

Και επίσημα «παρελθόν» ο Ρεκόμπα

Ένας από τους μεγαλύτερους ξένους παίκτες που φόρεσε φανέλα ελληνικής ομάδας, αποχαιρέτησε τη χώρα μας. Ο Αλβάρο Ρεκόμπα έλυσε κοινή συναινέσει τη συνεργασία του με τον Πανιώνιο μετά από συνάντηση που είχε την Τετάρτη με ανθρώπους της διοίκησης. Σε ανακοίνωσή τους οι «κυανέρυθροι» ευχαρίστησαν τον Ουρουγουανό για την παρουσία του στην ομάδα και του ευχήθηκαν «καλή συνέχεια» σε ό,τι κι αν κάνει στο μέλλον.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

"Ο Άλβαρο Ρεκόμπα επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία της ΠΑΕ Πανιωνίος, όπου μέσα σε φιλικό και συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, συμφώνησε με τους ανθρώπους της διοίκησης την λύση της συνεργασίας του με τον Πανιώνιο.

Ο Πανιώνιος ΓΣΣ ΠΑΕ ευχαριστεί τον Άλβαρο Ρεκόμπα για την παρουσία του στην ομάδα μας, γεγονός που έκανε το όνομα του ιστορικότερου συλλόγου της Ελλάδας, γνωστό παγκοσμίως.

Του ευχόμαστε καλή συνέχεια. Για εμάς θα είναι πάντα ένας φίλος."


Πώς φτάσαμε στο «αντίο»;

Ο Ρεκόμπα είχε καταλάβει ότι δεν υπήρχαν πολλές πιθανότητες να ξαναβρεί θέση στην ενδεκάδα της ομάδας, όχι μόνο επειδή αντιμετώπισε προβλήματα στο διάστημα που ακολουθούσε το πρόγραμμα αποκατάστασης αλλά και επειδή ο Φερέρα του είχε δώσει να καταλάβει ότι δεν ήθελε να χαλάσει τη «χημεία» της ομάδας για να προσαρμόσει πάνω του το παιχνίδι.

Μπορεί ο Ρεκόμπα να ήταν ικανοποιημένος από την ζωή του στην Αθήνα αλλά αποφάσισε να ζητήσει από τον Κωνσταντίνο Τσακίρη να αποχωρήσει από την ομάδα, διότι δεν ήθελε να πληρώνεται και να μην παίζει.

Πλοίο ονόματι Ολυμπιακός πιάστηκε με 6 τόνους κοκαΐνης!

Πλοίο ονόματι Ολυμπιακός πιάστηκε με 6 τόνους κοκαΐνης!Η ακτοφυλακή του Μαϊάμι σταμάτησε στις 3 Δεκεμβρίου ύποπτο πλοίο στο οποίο μετά από έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε πως είχε πάνω του 6 τόνους κοκαΐνης.

Το παράξενο στην όλη υπόθεση είναι πως το όνομα του πλοίο είναι Ολυμπιακός! Το ενδεκαμελές πλήρωμα της φρεγάτας συνελήφθη και αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες.

Η αξία των ναρκωτικών ουσιών που βρέθηκε πάνω στο πλοίο, σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα, αγγίζει τα 85 εκ. δολάρια!

Ακόμα είναι άγνωστο αν το πλήρωμα είναι ελληνική προέλευσης, κάτι το ποίο αναμένεται να γίνει γνωστό στο επόμενο διάστημα.

Στην Ιταλία για τη μέση του ο Ελευθερόπουλος

Στην Ιταλία για τη μέση του ο ΕλευθερόπουλοςΗ παρουσία του Δημήτρη Ελευθερόπουλου κάτω από τα δοκάρια για την ομάδα του ΠΑΣ είναι μεγάλη υπόθεση, αφού η ομάδα των Ιωαννίνων χωρίς τον έμπειρο τερματοφύλακα δύσκολα παίρνει βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στην μέση του ωστόσο δεν του έχει επιτρέψει να αγωνιστεί σε όλα τα ματς, καθώς μετρά οκτώ συμμετοχές στις δεκατέσσερις πρώτες αγωνιστικές.

Την λύση στο χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει φαίνεται ότι θα την βρει στην Ιταλία, όπου και θα μεταβεί μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό και την διακοπή του πρωταθλήματος.

Εκεί ο 33χρονος άσος θα εξετασθεί από ειδικό γιατρό, φήμες θέλουν να είναι ο ίδιος που είχε ασχοληθεί και με τον Νέστα, όπου θα του πει αν θα πρέπει τελικά να κάνει εγχείριση ή να ακολουθήσει κάποια συγκεκριμένη θεραπεία.

Ημιτελικοί κυπέλλου Kέρκυρας

Τετάρτη 16.12.2009,14.45:
Βολίδα - Όλυμπος (Ε.Π.Σ.Κ)
Θιναλιακός - Αν. Περιβολίου (Θιναλίου)

«Δεν έκλεψα, απλά απέτυχα»


Η εισβολή περίπου 150 οπαδών της ΑΕΚ στα κτίρια της Nova δεν επέτρεψε να ολοκληρωθεί η συνέντευξη του Ντέμη Νικολαϊδη στο συνδρομητικό κανάλι. Περίπου 200 άτομα είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο της Nova αποδοκιμάζοντας τον πρών πρόεδρο της ΠΑΕ και μία μερίδα εξ αυτών εισέβαλε στα γραφεία απειλώντας να μπει στο στούντιο που γινόταν η συνέντευξη. Κατόπιν τούτου αποφασίστηκε να μη συνεχιστεί η διαδικασία και να διακοπεί μετά από περίπου μιάμιση ώρα στον «αέρα». Ο Ντέμης Νικολαΐδης αποχώρησε από το στούντιο συνοδεία αστυνομικών για λόγους ασφαλείας.

«Αν κάποιος αγχώνεται για την οικονομική κατάσταση της ΑΕΚ, αυτός είμαι εγώ. Έβαλα το 50% της περιουσίας μου, υπέγραψα προσωπικές επιταγές 10 εκ. ευρώ και έγινα πρόεδρος πριν το άρθρο 44. Δεν έκλεψα, απέτυχα στο έργο μου» τόνισε ο Νικολαϊδης, και γνωστοποίησε ότι πρότεινε τον Μάιο του 2008 να πουληθεί η ομάδα και παραιτήθηκε τον Ιούλιο του ίδιου έτους.

Πως ακριβώς εκτιμάτε την κατάσταση 13 μήνες μετά την φυγή σας από την ομάδα;

«Καταρχήν θα ήθελα να χαλάσω λίγο την οργάνωση της εκπομπής σας. Έναν χρόνο τώρα δεν μιλούσα. Ένα χρόνο τώρα, παρουσιάζεται η τετραετία 04-08 ως η πιο καταστροφική τετραετία της ΑΕΚ. Ούτε η περίοδος του Μάκη Ψωμιάδη δεν χαρακτηρίστηκε έτσι. Παρουσιάζομαι ως κλέφτης. Χαίρομαι που είναι εδώ και o κ. Δημάτος και ο κ. Καραλής που με χαρακτηρίζουν λαοπλάνο. Θα δούμε στο τέλος της κουβέντας ποιος λέει αλήθειες και ποιος όχι. Κάντε χαρούμενο το κοινό σας και ρωτήστε ό,τι θέλετε».

Την Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009 είχατε δηλώσει στην εφημερίδα «Εξέδρα» πως «είναι αστεία όσα ακούγονται για χρέη».

«Εγώ δεν έκανα ποτέ τέτοια δήλωση. Δεν μίλησα ποτέ σε εκείνη την εφημερίδα. Εδώ είναι ο κ. Σαμπράκος, ρωτήστε τον. Εγώ μίλησα μόνο μια φορά, πριν περίπου έναν μήνα σε ραδιόφωνο».

«Είχα πει στους μετόχους πως αν θέλετε να παραμείνω μέχρι τον Μαϊο μπορώ να το κάνω. Η ΑΕΚ είχε άνοιγμα οκτώ εκατομμύρια ευρώ. Η ομάδα είχε 15 εκατομμύρια ευρώ διακανονισμένα τον Ιούνιο του 2008. Από την στιγμή που παραιτήθηκα, οποιαδήποτε κίνηση γινόταν, ήταν με την σύμφωνη γνώμη των μετόχων. Ο κ. Θανόπουλος ήταν αυτός που είχε τον οικονομικό έλεγχο. Εγώ συμμετείχα και στις μεταγραφές και σε όλη την υπόλοιπη διαχείριση αλλά δεν έκανα management».

Ήξεραν οι υπόλοιποι μέτοχοι για το τι γίνεται μετά τη δική σας φυγή; Τους είχατε ενημερώσει;

«Τέλη Μαϊου του 2008 είχα κάνει πρόταση στους μετόχους πως η ΑΕΚ θα έπρεπε να πουληθεί και μόνο ένας μέτοχος είχε συμφωνήσει με την πρόταση αυτή. Έχουμε έλλειμμα οκτώ εκατομμύρια ευρώ και είχαμε προτάσεις να πουλήσουμε και παίκτες. Οι υπόλοιποι μέτοχοι, πλην ενός, ήθελαν και προς τιμήν τους, να βάλουν λεφτά στην ΑΕΚ και ήθελαν να κρατήσουν την ομάδα στα χέρια τους. Εγώ δεν έχω προσλάβει ποτέ οικονομικό διευθυντή. Όλοι ήταν άνθρωποι των μετόχων. Δεν είχα καμιά εμπειρία να κρίνω για τα οικονομικά μιας ΠΑΕ. Ο έλεγχος στα οικονομικά γινόταν από ανθρώπους των μετόχων. Δεν βγάζω την ουρά απ’ έξω βέβαια με αυτό για το έλλειμμα».

Είναι οξύμωρο να ζητάτε οικονομικό έλεγχο σε έναν ισολογισμό που οι ίδιοι είχατε δημοσιεύσει. Δεν είναι λίγο παράλογο αυτό;

«Όχι, ήθελαν να δείξουν πως αυτό που είχαμε δημοσιεύσει, αυτό ήταν».

Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που το 2004 εμπιστεύτηκαν εσάς και δεν ήξεραν κανέναν άλλον. Στηρίχθηκαν επάνω σας για να μην μείνει η ΑΕΚ μόνη της ποτέ ξανά και το 2009 είπατε λίγο ως πολύ πως δεν σας πολυαπασχολούσε για το που θα καταλήξει η ΑΕΚ. Σε ποιανού τα χέρια…


«Να σας εξηγήσω κάτι το οποίο το έχετε ξεχάσει οι περισσότεροι. Ο μόνος που ενδιαφέρεται περισσότερο από όλους για την ΑΕΚ είμαι εγώ. Με ενδιαφέρει να πάει καλά η ΑΕΚ και σε ποια χέρια. Σταμάτησα την καριέρα μου στα 31 μου χρόνια, άφησα ενάμιση χρόνο συμβόλαιο που είχα με την Ατλέτικο Μαδρίτης, έχω βάλει το 50% της περιουσίας μου, περίπου ενάμιση εκατομμύριο ευρώ, το οποίου αναλογικά με τους υπόλοιπους μετόχους είναι το μεγαλύτερο που έχει μπει. Υπέγραψα προσωπικές επιταγές δέκα εκατομμυρίων ευρώ, δέσμευσα την περιουσία μου και δεν μπορώ να πάρω φορολογική ενημερότητα. Και κάτι που δεν ξέρετε, εγώ και η ομάδα που μετέπειτα αναλάβαμε πληρώσαμε στην ΟΥΕΦΑ όταν ακόμη αγωνιζόμουν στην Ατλέτικο, για να μπορέσει η ομάδα να αγωνιστεί στην Ευρώπη. Έγινα πρόεδρος και ανέλαβα την ΑΕΚ πριν το άρθρο 44».

Κατηγορηθήκατε πως δώσατε στον Φοίβο 118 χιλιάδες ευρώ για το περίφημο τραγούδι. Παραδέχεστε πως κάνατε κακή διαχείριση ;

«Όχι. Δεν έκανα κακή διαχείριση. Θέλαμε να πάρουμε τα πνευματικά δικαιώματα για τα επόμενα χρόνια. Είχαμε βλέψεις να βγάλει λεφτά η ΑΕΚ από αυτήν την ιστορία και γι’αυτό το πληρώσαμε τόσο ακριβά όλο αυτό το εγχείρημα».

Παίρνατε μισθό ως πρόεδρος;

«Τρία χρόνια με πίεζαν οι μέτοχοι για να πάρω λεφτά, προς τιμήν τους, αλλά εγώ έλεγα όχι. Το μόνο που πλήρωνε η ομάδα ήταν το κινητό μου τηλέφωνο. Ήμουν 18 ώρες τη μέρα στο πόδι και έκανα δουλειές για την ομάδα».

Ενδιαφερθήκατε όλο αυτό το διάστημα να μάθετε ποιος είναι ο κ. Κοζώνης;

«Έχω εμπιστοσύνη στον κ. Νοτιά. Έχω εμπιστοσύνη σε όλους τους μετόχους για την εντιμότητα και την εγκυρότητα τους».

Εκείνοι, όμως, φαίνεται να μην έχουν εμπιστοσύνη προς εσάς...

«Άλλο ότι δεν έχουν αυτοί σε εμένα εμπιστοσύνη και άλλο αν έχω εγώ σε αυτούς. Εγώ συνεχίζω να έχω εμπιστοσύνη στην ακεραιότητα τους και την εντιμότητα τους. Οι μέτοχοι σταμάτησαν να με εμπιστεύονται, όχι γιατί έκλεψα, αλλά γιατί δεν έκανα καλά τη δουλειά μου. Δύο χρόνια ξεπέρασα το μπάτζετ της ομάδας, άρα δεν έκανα καλά τη δουλειά μου».

«Παρέλαβα την ΑΕΚ με 150 εκατομμύρια χρέη, περιουσία μηδέν, έδρα τα Λιόσια και όλους τους παίκτες ελεύθερους. Όταν έφυγα από την ομάδα είχαμε εννιά εκατομμύρια προτάσεις για παίκτες, κάτι που ξεχνάτε όλοι, επιτυχημένο εμπορικό τμήμα, είκοσι χιλιάδες διαρκείας. Αυτό εσείς τον βλέπετε καταστροφή της ΑΕΚ;»

«Η επιτυχία ότι η ΑΕΚ μπήκε στο άρθρο 44 τότε ήταν εκείνων των ανθρώπων που ήταν τότε στην ομάδα. Πείσαμε κάποιους ανθρώπους τότε να μείνουν στην ομάδα, όπως ο Κατσουράνης και για αυτό είχα κάνει εκείνη τη δήλωση, ότι ο Κατσουράνης έκανε χάρη στην ομάδα που έμεινε».

Μόλις φύγατε από την ομάδα, ο κ. Κούλης και ο κ. Κιντής, εξέπεμψαν SOS για τα οικονομικά της ομάδας.

Τηλεφωνική παρέμβαση του κ. Νίκου Κούλη

«Εγώ ζήτησα με ένα email τότε από τους μετόχους να γίνει διαχειριστικός έλεγχος. Εγώ είχα μεγάλη εμπιστοσύνη στους ανθρώπους τότε και στον Ντέμη. Γι’αυτό τότε είπα πως ήταν χρέος μας προς όλους και προς τον κόσμο της ΑΕΚ να γίνει ένας διαχειριστικός έλεγχος από μια μεγάλη εταιρία για να ξέραμε τι πρόκειται να πουλήσουμε αν βρίσκαμε υποψήφιο αγοραστή στο μέλλον. Στη συνέχεια με χαρά είδα πως αυτό έγινε δεκτό. Αν δεν είχε γίνει καμιά οικονομική ατασθαλία και απλά κακή οικονομική διαχείριση τότε θα ήμουν ικανοποιημένος».

«Μέχρι να στείλω το email της παραίτησης είχαμε πάρει πέντε παίκτες. Από εκείνη τη στιγμή και μετά δεν έγινε καμία μεταγραφική κίνηση χωρίς να το γνωρίζουν και να συμφωνούν όλοι οι μέτοχοι για τα πάντα. Πλην του κ. Παπά που τότε λόγω ενός προσωπικού προβλήματος δεν μπορούσε να είναι μαζί μας. Πλην λοιπόν του κ. Παπά, όλοι οι υπόλοιποι μέτοχοι ήταν ενήμεροι. Εκείνο το καλοκαίρι το 2008 ήταν όλοι ενήμεροι για τα πάντα».

Εκείνο το καλοκαίρι η ομάδα δεν έκανε οικονομική υπέρβαση. Πως ανέβηκε το μπάτζετ;

«Όταν αγοράζεις έναν παίκτη και όταν πουλάς έναν άλλον, υπάρχει και το cash flow. Τα λεφτά δεν τα παίρνεις όλα εκείνη τη στιγμή. Άρα άλλα λεφτά πέφτουν στο ένα μπάτζετ και άλλα στο μπάτζετ της επόμενης χρονιάς. Γι’αυτό και το μπάτζετ ανέβηκε παρότι έφυγαν αρκετά μεγάλα συμβόλαια».

«Εγώ πρότεινα τον Νοέμβριο πριν φύγω να πουληθούν τρεις παίκτες. Έλεγα πως υπήρχαν οκτώ, εννιά παίκτες στην ομάδα που θα μπορούσαν να φέρουν λεφτά στην ομάδα και το έλλειμμα των εννιά εκατομμυρίων ευρώ θα μαζευόταν».

Τον Μάιο οι μέτοχοι έλεγαν πως δεν θα βάλουν λεφτά και τον Νοέμβριο η ομάδα έψαχνε λεφτά. Άρα οι μέτοχοι δεν έβαλαν χρήματα…

«Όχι, οι μέτοχοι έβαλαν χρήματα. Νομίζω πως έβαλαν και τον Σεπτέμβριο αλλά και πιο μετά εκείνη την εποχή. Το ρίσκο που πήραμε τη σεζόν 07-08 με δική μου πρωτοβουλία και εκτοξεύτηκε το μπάτζετ για να βγούμε πρώτοι. Βγήκαμε πρώτοι, αλλά δεν πήραμε λεφτά. Δεν μπορούσα μετά να προτείνω ξανά να βάλουν λεφτά οι μέτοχοι στην ΑΕΚ. Μπορεί να άργησαν να βάλουν λεφτά αλλά από τότε που έφυγαν έβαλαν στην ομάδα τουλάχιστον δέκα εκατομμύρια ευρώ».

«Είχε γίνει τηλεφώνημα τον Μάιο του κ. Μελισσανίδη που μου έλεγε να βάλουμε εμείς 70 εκατομμύρια ευρώ για να βάλει και η δική του ομάδα άλλα τόσα. Τον κάλεσα τρία λεπτά αργότερα και του ζήτησα την πρόταση αυτή γραπτή ώστε να την πάω στο διοικητικό συμβούλιο. Στο κάτω-κάτω θα μπορούσε με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου να πάρει άμεσα το 60% του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών».

«Ποτέ από την ώρα που ανέλαβα την ΑΕΚ δεν φανταζόμουν ποτέ πως θα με κατηγορήσει κανείς πως έβγαλα λεφτά από την ΑΕΚ».

Γιατί ο κόσμος τότε τα λέει όλα αυτά για εσάς;

«Άλλο θέμα αν πέτυχα αυτό που ήθελα στην ΑΕΚ και άλλο το ότι τους κορόιδευα. Μαζί με εμένα, υπήρχε πάρα πολύς κόσμος που πίστεψε σε αυτό το όραμα. Το όραμα αυτό το σκοτώνεται εσείς ο Τύπος, πολλοί δημοσιογράφοι έβγαιναν και έλεγαν πολλά και τους κάνετε να αισθάνονται κοροΐδα».

«Δεν καταστράφηκε καμιά ΑΕΚ από τον Νικολαϊδη. Μην κάνετε το άσπρο-μαύρο».

Μετά το ματς με τον Λεβαδειακό και όλα αυτά που είδαμε να γίνονται με τον κόσμο και τον κ. Μπάγεβιτς, πιστέψαμε πως ζούμε επανάληψη του 2004. Τελικά τίποτα δεν έγινε από το 2004 μέχρι το 2009;

«Το 2004 την πρώτη χρονιά η ΑΕΚ βγήκε τρίτη, τρεις βαθμούς από τον πρώτο και θα μπορούσε να είχε βγει δεύτερη και να πάει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Την δεύτερη χρονιά βγήκαμε δεύτεροι. Έπαιξε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Την τρίτη χρονιά βγήκε και πάλι στο Τσάμπιονς Λιγκ η ομάδα και πέτυχε μια από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας της απέναντι στην Μίλαν. Ο Φερέρ έβαλε κόντρα στην Άντερλεχτ πέντε παίκτες εικοσάχρονους από τους οποίους οι τρεις πουλήθηκαν. Αυτή ήταν η συμβολή του Φερέρ στην ομάδα. Την επόμενη χρονιά, χωρίς καλό ποδόσφαιρο τερμάτισε η ομάδα τέταρτη και κάναμε μεγάλο άνοιγμα. Εκεί πραγματικά ξεφύγαμε στις μεταγραφές γιατί πιστέψαμε πως θα κάνουμε το κάτι παραπάνω. Αν τότε το πρωτάθλημα ήταν της ΑΕΚ, την επόμενη χρονιά, τώρα δεν θα μιλούσαμε γι' αυτά και για αγωνιστική αποτυχία και τώρα θα ήμουν ο πιο πετυχημένος πρόεδρος. Η ομάδα θα έπαιρνε 15 εκατομμύρια ευρώ από την είσοδο της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ».

Γιατί δεν διεκδικήσατε την είσοδο της ομάδας στους ομίλους μέσω των πλέι οφ;

«Δεν βρήκα την δύναμη να “ψήσω” τους παίκτες να κατέβουν στα πλέι οφ και να διεκδικήσουν τη δεύτερη θέση. Εγώ είχα ζητήσει να παίξουμε με τη δεύτερη ομάδα. Οι μέτοχοι είχαν αντίθετη γνώμη και τελικά είχαν δίκιο. Απλά εγώ σκεφτόμουν εν θερμώ και δεν είχα καθαρό μυαλό με όσα είχαν προηγηθεί».

Τον καιρό που αποχωρήσατε, γιατί δεν ζητήσατε έναν διαχειριστικό έλεγχο για να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο;

«Δεν περνούσε ποτέ καν από το μυαλό μου πως θα με κατηγορούσαν για το ότι “έφαγα” λεφτά από την ομάδα. Γιατί να έκανα λοιπόν αυτή την κίνηση; Δεν το πίστευα ποτέ πως θα γινόντουσαν όλα αυτά. Μπορεί ο κ. Παπάς να αισθάνεται πως δεν χρησιμοποίησα τα λεφτά με τον πιο σωστό τρόπο. Μπορούν να με κατηγορήσουν για κακοδιαχείριση, για λάθη, για οτιδήποτε άλλο, αλλά όχι ότι έβγαλα και λεφτά από κάτι που με πόνεσε και τόσο πολύ».

Γιατί έχασαν οι μέτοχοι την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο σας;

«Άλλο θέμα να μην έχουν εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο μου και άλλο το ότι τους κορόιδευα. Ευτυχώς που ήρθε ένα καλύτερο στέλεχος από εμένα στον οικονομικό έλεγχο. Είχαν δίκιο που γκρίνιαζαν».

Τον τελευταίο καιρό, η αίσθηση που έχει ο κόσμος, η ΠΑΕ ΑΕΚ το 2004 είχε μηδέν χρέη, αφού διαχειριστήκατε 150 εκατομμύρια ευρώ, αναρωτιούνται πως η ομάδα έχει αυτή τη στιγμή 30 εκατομμύρια χρέη.

«Έχω και εγώ το δικαίωμα να λέω για τον Τύπο. Η ΑΕΚ τα έσοδα που είχε τα τέσσερα χρόνια ήταν 97 εκατομμύρια ευρώ και τον πέμπτο χρόνο είχε 27 εκατομμύρια ευρώ. Εμείς κάναμε κάθε χρόνο παρουσίαση των εξόδων της ομάδας. Ακόμη και σήμερα υπάρχουν στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας οι ισολογισμοί. Με έχουν κατηγορήσει και εμένα το 2007 πως βγήκα και είπα ότι η ομάδα δεν έχει χρέη. Και τώρα με κατηγορούν πως η ομάδα έχει χρέη. Το ότι δεν χρωστούσαμε σημαίνει πως τα χρέη είχαν διακανονιστεί. Όχι ότι δεν χρωστούσαμε. Τα χρέη προς τον Λάκη, τον Ζαγοράκη για παράδειγμα. Αυτό είχα πει. Άλλαξε όλο το οικονομικό κομμάτι επειδή άλλαξε και ο οικονομικός διευθυντής».

Γιατί έχει αλλάξει η ΑΕΚ τρεις οικονομικούς διευθυντές;

«Δεν μπορώ να σας απαντήσω εγώ για αυτούς. Φαντάζομαι πως πίστευαν πως δεν ήμουν ο καλύτερος για να το κάνω εγώ».

Ο εκπρόσωπος του κ. Κοζώνη, ενώ ήταν σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση, είπε πως θα βρούμε τα στοιχεία και θα πάμε στον εισαγγελέα.

«Δεν μπορώ να πω κάτι γι’αυτό εγώ. Δεν είπα πως φταίνε τα Μedia μόνο γι' αυτό. Εγώ είπα πως από τα media δόθηκε έκταση σε όλο αυτό».

Με «δεκάρι» θα κάνει… μπαμ!

Νέα τροπή φαίνεται πως υπήρξε στα μεταγραφικά του Ολυμπιακού για την περίοδο του Ιανουαρίου, ύστερα από τη χθεσινή σύσκεψη που είχε ο Σωκράτης Κόκκαλης με τους συνεργάτες του στα γραφεία της ΠΑΕ. Σύμφωνα με το πλάνο των «ερυθρόλευκων», ο Λούα Λούα θα αποτελέσει την πρώτη μεταγραφή της ομάδας και στη συνέχεια θα ψάξουν για ένα «δεκάρι», του οποίου το όνομα θα κάνει πάταγο!

Όσον αφορά την υπόθεση του αριστερού χαφ, θα πάει για το καλοκαίρι και θα εξεταστεί το επόμενο διάστημα αν θα γίνει κίνηση για τον Μίλαν Γιοβάνοβιτς ή άλλον ποδοσφαιριστή.

Οι διοικούντες τόνισαν ότι δεν ενδιαφέρονται για τον Νενέ (της Μονακό), τον Ρέγιες (της Ατλέτικο Μαδρίτης) και επαναλάμβαναν ότι δεν θα προχωρήσει η περίπτωση του Μπραντάο (της Σάο Καετάνο). Επίσης, δεν τίθεται θέμα με τους Αντριάνο (σ.σ.: ο Ζίκο δήλωσε ότι ο παίκτης δύσκολα θα φύγει από τη Βραζίλια) και Φρεντ, οι οποίοι ακούστηκαν το προηγούμενο διάστημα.

«Υπάρχουν δύο περιπτώσεις παικτών που απασχολούν τον πρόεδρο και τον προπονητή και τις εξετάζουν», ειπώθηκε από τη διοίκηση. Στόχος των ανθρώπων του Ολυμπιακού είναι να γίνει μία μεταγραφή, η οποία θα προκαλέσει αίσθηση και δεν έχουν διαρρεύσει την παραμικρή λεπτομέρεια.

Εν τω μεταξύ, φήμες θέλουν τους Πειραιώτες να ενδιαφέρονται για τον Χουάν Ρομάν Ρικέλμε! Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι ο Αργεντινός είναι η μία από τις δύο περιπτώσεις που εξετάζονται για τη θέση του δημιουργικού μέσου, χωρίς αυτή τη στιγμή να έχει επιβεβαιωθεί κάτι.

Τον 31 ετών παίκτη φέρεται να έχει προτείνει ο Πίνι Ζάχαβι, ο οποίος πρόσφατα είχε περάσει από τα γραφεία της ΠΑΕ και είχε συνάντηση με τους με τους Χρυσικόπουλο, Δ. Θεοδωρίδη. Τη φετινή σεζόν ο Ρικέλμε μετρά 10 συμμετοχές με τη φανέλα της Μπόκα Τζούνιορς, έχοντας πετύχει ένα γκολ.

Εκτός του Αργεντινού, ακούστηκαν οι περιπτώσεις του ελεύθερου από το καλοκαίρι Λίνκολν και του Μοράις της Κορίνθιανς. Όσον αφορά τον Κεϊρίσον, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αφήσει ανοιχτή τη συγκεκριμένη υπόθεση. Αν προκύψει κάποιο πρόβλημα με τον Λούα Λούα, τότε θα εξεταστεί η περίπτωση του Βραζιλιάνου της Μπαρτσελόνα, η οποία τον έχει παραχωρήσει με τη μορφή δανεισμού στην Μπενφίκα.

Ο Λούα Λούα θα υποβληθεί σήμερα σε εργομετρικές εξετάσεις, όμως η πιο κρίσιμη αφορά την ωμοπλάτη του. Αν το ιατρικό επιτελείο της ομάδας ανάψει το «πράσινο φως», τότε ο επιθετικός από το Κονγκό θα φορέσει (έπειτα από ενάμιση χρόνο) την φανέλα με τον δαφνοστεφανωμένο.

Ζίκο: «Δεν φοβόμαστε»

Την άποψη ότι ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να φοβάται καμία αντίπαλο στους «16» του Champions League εξέφρασε ο Ζίκο, μιλώντας στην εκπομπή του ιταλικού Skysports1 «E' sempre calciomercato».

«Υπάρχει 20% πιθανότητα να γίνει. Εμείς δεν χρειάζεται να φοβόμαστε κανέναν», ήταν η απάντηση του Βραζιλιάνου, όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο οι Πειραιώτες να αντιμετωπίσουν τη Φιορεντίνα.

Στη συνέχεια, ο 56χρονος προπονητής στάθηκε στις φήμες που θέλουν τους συμπατριώτες του παίκτες που αγωνίζονται στη Γιουβέντους να έχουν τσακωθεί με τον προπονητή Φεράρα: «Δεν είναι απίθανο. Ο Ντιέγκο όταν ξεκίνησε στη Γιουβέντους ήταν καλός, μετά τραυματίστηκε και τώρα που επέστρεψε δείχνει κάπως φοβισμένος. Ολοι, όμως, περιμένουν πολλά απ' αυτόν. Για τον Μέλο, από τη στιγμή που τον πήρε η Γιουβέντους πίστευε ότι θα της πρόσφερε πολλά. Ισως αυτή τη στιγμή που περνά δυσκολίες η ομάδα δεν είναι συγκεντρωμένος».

* Για την απόκτηση του Ούρκο Πάρντο φέρεται να ενδιαφέρεται η Σοσιεδάδ, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο. Ο Βελγοϊσπανός τερματοφύλακας αγωνίζεται στον Ολυμπιακό με τη μορφή δανεισμού από τη Ραπίντ Βουκουρεστίου, έχοντας οριστεί από τις δύο ομάδες οψιόν αγοράς .

Μονόδρομος η πρόκριση!

Την πρόκριση στους «32» του Europa League θα κυνηγήσει απόψε (20:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και ΑΝΤ-1) ο Παναθηναϊκός με αντίπαλο την Ντιναμό Βουκουρεστίου στο Ολυμπιακό Στάδιο. Οι «πράσινοι» μπορούν να προκριθούν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης ακόμη και με ήττα με 1-0! Το σημερινό παιχνίδι είναι το πρώτο ευρωπαϊκό για τον Νίκο Νιόπλια στον πάγκο του «τριφυλλιού» και θέλει αυτό να συνδυαστεί με μία καλή εμφάνιση.

Ο Κοζανίτης τεχνικός θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Τζόρβα και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Βύντρα, Μπιέρσμιρ, Καντέ και Σπυρόπουλο. Την τριπλέτα στο χώρο της μεσαίας γραμμής θα αποτελέσουν οι Σιμάο, Ζιλμπέρτο και Καραγκούνης. Αριστερό χαφ θα είναι ο Χριστοδουλόπουλος, δεξί ο Νίνης και στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Σισέ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γκαλίνοβιτς, Γκάμπριελ, Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης, Λέτο, Ρουκάβινα, Πετρόπουλος, Δάρλας και Καρνέζης. Εκτός έμειναν ο Μαρίνος (έχει υποστεί ελαφρύ διάστρεμμα της δεξιάς ποδοκνημικής και διάταση έσω πλαγίου του δεξιού γόνατος) και ο Σαριέγκι (που υποβλήθηκε σε επέμβαση κήλης).

Πώς θα αγωνιστούν οι Ρουμάνοι

Με σύστημα 4-4-2 θα παρατάξει ο Κόρνελ Τάλναρ την Ντιναμό Βουκουρεστίου κόντρα στον Παναθηναϊκό. Η αρχική σύνθεση της ρουμάνικης ομάδας θα αποτελέσουν οι εξής: Ντόλχα (τερματοφύλακας), Μολινέρο (δεξί μπακ), Μότσι, Ταμάς (κεντρικοί αμυντικοί), Πούλχακ (αριστερό μπακ), Εντόι, Κονέ (στο κέντρο της μεσαίας γραμμής), Τόρζε (δεξί χαφ), Μπόστινα (αριστερό χαφ), Νικουλάε και Αντριάν Κριστέα (επιθετικοί). Την αποστολή συμπληρώνουν οι Ματάκε, Σκαρλατάκε, Ντιαμπατέ, Γκοϊάν και Νικουλέσκου.

Ο διαιτητής του ματς

Ο Κέβιν Μπλομ θα διευθύνει τον αγώνα Παναθηναϊκός-Ντιναμό Βουκουρεστίου. Ο 35χρονος ρέφερι έγινε διεθνής το 2005 και στην καριέρα του μετράει 10 ματς στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ (από φέτος Γιουρόπα) κι ένα προκριματικό Τσάμπιονς Λιγκ. Είχε 3 αποβολές στο Ρόμα - Φούλαμ και δύο στο Μπιλμπάο - Αούστρια σε πρόσφατα ματς. Ο Ολλανδός είχε σφυρίξει τον θριαμβευτικό ημιτελικό της Εθνικής κάτω των 19 επί της Γερμανίας (3-2) το 2007. Βοηθοί του οι Πάτρικ Λάνγκαμπ, Ρότζερ Γκούτιες (πλάγιοι), Ρίτσαρντ Λίεσβελντ και Ρέιμοντ φαν Μένεν (βοηθοί περιοχής) και 4ος ο Τομ φαν Σίχεμ.

Προϊστορία

Οι Ρουμάνοι έχουν «δύο στα δύο» στην Ελλάδα, αλλά άλλες ήταν οι συνθήκες προ 20ετίας, όταν κέρδιζαν 2-0 τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα κι άλλης δυναμικότητας η Ξάνθη στο προ τριετίας 4-3 στα Πηγάδια. Οι «πράσινοι» έχουν δύο νίκες, μία ισοπαλία, δύο ήττες στην Αθήνα με ρουμανικές ομάδες.

Στις αρχές της εβδομάδας αποφασίζουν!

Τη Δευτέρα ή την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη μεταξύ του Νικόλα Πατέρα, του Κώστα Αντωνίου, του Νίκου Νιόπλια και του Χριστόφ Βαζέχα, οι οποίοι θα αποφασίσουν τις κινήσεις που θα γίνουν τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί μόνο για την απόκτηση ενός εξαιρετικού στόπερ, κάτι που επιθυμεί ο κ. Νιόπλιας. Ωστόσο, προτεραιότητα για τη διοίκηση αποτελεί η παραχώρηση κάποιων παικτών, ώστε να διατεθούν περισσότερα χρήματα για την έλευση του «killer»!

Στη σύσκεψη θα αποφασιστούν τα εξής:

1) Αν θα γίνει μεταγραφή στόπερ αξίας.
2) Οι προϋποθέσεις πώλησης παικτών, για να γίνει η μεταγραφή.
3) Αν θα γίνει υπέρβαση και προχωρήσει σε μεταγραφή ο Παναθηναϊκός ακόμα και αν δεν πουληθεί παίκτης. Και σε ποια οικονομικά επίπεδα.
4) Και στην περίπτωση αυτή αν θα κινηθεί άμεσα ο Παναθηναϊκός για την απόκτηση του στόπερ και θα περιμένει μέχρι το τέλος Γενάρη ενδεχόμενη πώληση.
5) Αν ο Νιόπλιας επιθυμεί ενίσχυση και σε άλλη θέση, ή πιστεύει ότι δεν είναι απαραίτητο.
6) Τι θα γίνει με τους Μάντζιο, Τζιόλη, που είναι υπό παραχώρηση, ή αν ο Τζιόλης τελικά παραμείνει λόγω της απουσίας του Σιμάο στο Κόπα Αφρικα. Και οι προοπτικές -αν υπάρχουν- επιστροφής του Μάτος.

Όσον αφορά το δημοσίευμα ότι ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Εντμίλσον, η διοίκηση του «τριφυλλιού» διέψευδε ότι υπάρχει θέμα με τον 33χρονο παίκτη της Παλμέιρας. «Δεν υπάρχει καμία απόφαση για μεταγραφική ενίσχυση τον Γενάρη, άρα όλα τα ονόματα που αναφέρονται δεν έχουν συζητηθεί. Θα γίνει σύσκεψη και εκεί θα ληφθούν αποφάσεις για το αν θα ενισχυθεί η ομάδα τον Γενάρη», λένε οι διοικούντες για τη μεταγραφολογία που φούντωσε τις τελευταίες ημέρες.

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES