21 Μαΐ 2010

«Προφορική συμφωνία Ρεάλ-Μουρίνιο»

«Προφορική συμφωνία Ρεάλ-Μουρίνιο» Οριστική είναι η συμφωνία της Ρεάλ Μαδρίτης με τον Ζοσέ Μουρίνιο, σύμφωνα με τη «Marca». Η ισπανική εφημερίδα αναφέρει στο σημερινό της φύλλο (21/5) πως ο μάνατζερ του Πορτογάλου προπονητή, Ζόρζε Μέντες, έδωσε τα χέρια με τη διοίκηση της «βασίλισσας» και η συμφωνία θα επικυρωθεί μετά τον τελικό του Champions League.

Το δημοσίευμα αποκαλύπτει και τους οικονομικούς όρους του μεγάλου «deal»: ο Ζοσέ Μουρίνιο θα υπογράψει για τρία χρόνια έναντι 10 εκατ. ευρώ ετησίως. Στην περίπτωση αυτή, σύμφωνα πάντα με τη «Marca», ο 47χρονος τεχνικός θα βγει οικονομικά ζημιωμένος, καθώς πρόσφατα ο ξένος Τύπος ανέφερε πως η διοίκηση της Ίντερ τού πρόσφερε επέκταση συμβολαίου ως το 2013 έναντι 12 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Κουράστηκε!

Κουράστηκε!Απογοητευμένος και πικραμένος εμφανίστηκε ο Σωκράτης Κόκκαλης στο χθεσινό Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο πρόεδρος των «ερυθρόλευκων» δήλωσε ευθέως ενώπιον των υπόλοιπων μελών πως δεν επιθυμεί να συνεχίσει στο «τιμόνι» της εταιρείας υπό αυτές τις συνθήκες.

Ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου αναζητά νέους συμπαίκτες, οι οποίοι θα βοηθήσουν οικονομικά την ομάδα, μάλιστα εμφανίζεται διατεθειμένος να αποχωρήσει, αν κάποιος εκδηλώσει ενδιαφέρον να αγοράσει όλη την ΠΑΕ! Ωστόσο, υπάρχουν αρκετά ερωτηματικά όσον αφορά την επόμενη ημέρα τόσο σε διοικητικό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο ενόψει της επόμενης σεζόν.

Μετά τις 14 Ιουνίου ο σχεδιασμός της νέας σεζόν!

Ο διευθυντής επικοινωνίας του Ολυμπιακού, Γιάννης Μώραλης, τόνισε ότι η τωρινή διοίκηση δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις για θέματα όπως του προπονητή ή των μεταγραφών, αφού δεν μπορεί να δεσμεύσει την επόμενη διοίκηση. Η έκτακτη Γενική συνέλευση προγραμματίστηκε για τις 14 Ιουνίου, αλλά πότε θα προλάβει η νέα διοίκηση να υλοποιήσει τον σχεδιασμό της νέας αγωνιστικής περιόδου;

Όσον αφορά το θέμα των παικτών που λήγουν τα συμβόλαιά τους, οι Πειραιώτες υποστηρίζουν ότι τα συμβόλαια λήγουν στις 30 του μήνα και στις 14 όλοι οι ποδοσφαιριστές πρέπει να δώσουν το «παρών» την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας ενόψει της επόμενης σεζόν. Από εκεί και πέρα, αν κάποιος θέλει να υπογράψει σε άλλη ομάδα, μπορεί να το κάνει.

Υπενθυμίζεται ότι σε έναν περίπου μήνα λήγουν τα συμβόλαια του Νικοπολίδη, Πάρντο, Κόβατς, Παναγόπουλου, Πάντου, Ζεβλάκοφ, Ντομί, Στολτίδη, Λούα Λούα, Ντάτολο και Βασιλόγιαννη. Να σημειωθεί ότι χθες έληξε η οψιόν αγοράς που είχαν οι «ερυθρόλευκοι» για την αγορά του Πάρντο από τη Ραπίντ Βουκουρεστίου και για να ανανεώσουν το συμβόλαιο του Λούα Λούα για ακόμη δύο χρόνια.

Περιμένει…

Τις επόμενες τρεις εβδομάδες ο Σωκράτης Κόκκαλης θα περιμένει μήπως εμφανιστούν υποψήφιοι αγοραστές της ΠΑΕ ή επενδυτές που επιθυμούν να αγοράσουν κάποιο ποσοστό στην «ερυθρόλευκη» εταιρεία, όπως έγινε με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη τον περασμένο χειμώνα.

Μάλιστα, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο αν κάποιος παράγοντας αποκτήσει το 5-10% της ΠΑΕ να αναλάβει και την προεδρία, έχοντας τη στήριξη του κ. Κόκκαλη. Το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν επαφές (από τον κ. Κόκκαλη και τα μέλη του Δ.Σ.) με επιχειρηματίες, όπως οι αδελφοί Αγγελόπουλοι και ο Βαγγέλης Μαρινάκης για να βολιδοσκοπήσουν τις προθέσεις τους.

Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα γνωστοποιηθεί στα μέλη του Δ.Σ. η αποτίμηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, προκειμένου να τη θέσουν υπ’ όψιν των όποιων ενδιαφερόμενων έχουν στο μυαλό τους. Πιθανότατα θα είναι περίπου στα 100 εκατ. ευρώ, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν στο «παιχνίδι» θα συμπεριληφθεί η «Καραϊσκάκης ΑΕ».

«Δεν βάζω άλλα λεφτά»!

Κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. ο Σωκράτης Κόκκαλης τόνισε ότι θα σταματήσει να χρηματοδοτεί μόνος του τον Ολυμπιακό. «Εγώ δεν βάζω άλλα λεφτά», είπε ο πρόεδρος της ΠΑΕ και συνέχισε: «Βρείτε άλλους. Εγώ βάζω χρήματα δεκαεπτά χρόνια. Να έρθουν και άλλοι».

Τότε πήρε τον λόγο ο Μιχάλης Κουντούρης και είπε: «Πρόεδρε, σεβαστό είναι, εάν δεν μπορείς άλλο να βάζεις λεφτά», και ο κ. Κόκκαλης απάντησε: «Δεν το κατάλαβες. Δεν είναι ότι δεν μπορώ. Δεν θέλω να βάλω άλλα…».

Ο κ. Κόκκαλης εμφανίζεται πικραμένος και ενοχλημένος από την κριτική που του έχει γίνει από τον Τύπο και από τον κόσμο, λέγοντας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης: «Έχει ξεφύγει το πράγμα».

«Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα»

Την τελευταία του ομιλία στους παίκτες του Ολυμπιακού έκανε ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς στους παίκτες του Ολυμπιακού: «Τελείωσε μια πολύ δύσκολη, από την αρχή μέχρι το τέλος, χρονιά. Δεν πετύχαμε τους στόχους μας, και αυτό δεν ήταν καλό. Από την πλευρά μου, πιστεύω πως έδωσα ό,τι καλύτερο είχα. Και τα έχω καλά με τον εαυτό μου. Η χρονιά ήταν αποτυχημένη και θα μπορούσε κανείς να πει ότι πρέπει να ζητήσω μια συγγνώμη για αυτό. Αν έκανα λάθος, θα ζητούσα συγγνώμη. Αλλά εγώ έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα. Δεν έκανα κανένα κακό», είπε μεταξύ άλλων ο τεχνικός των Πειραιωτών και ενημέρωσε τους παίκτες πως η διοίκηση θα έρθει σε επαφή με εκείνους που λήγουν τα συμβόλαιά τους σε έναν περίπου μήνα.

Ημέρα κρίσης!

Ημέρα κρίσης!Η παραμονή του Νικόλα Πατέρα στην προεδρία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα κριθεί κατά τη διάρκεια του σημερινού ΔΣ. Από την αντίδραση των μελών του Συμβουλίου στις προτάσεις του προέδρου του «τριφυλλιού» για την αύξηση του Μ.Κ. και το πλάνο διετίας, αλλά και για το πλάνο της νέας σεζόν (οικονομικό και αγωνιστικό) και από τον διάλογο που θα έχει με τον Θανάση Γιαννακόπουλο μετά την ένταση που υπήρξε πριν από λίγες ημέρες με τον ανιψιό του, Δημήτρη, θα κριθεί η παραμονή του στον προεδρικό θώκο.

Χθεσινοβραδινές φήμες ανέφεραν ότι ο Παύλος Γιαννακόπουλος δεν θα παραβρεθεί σήμερα στο Δ.Σ. και έτσι θα αποφευχθεί ο διάλογος με κ. Πατέρα, ο οποίος εμφανιζόταν αποφασισμένος να ζητήσει εξηγήσεις για την πόλεμο που δέχεται από την εφημερίδα του γιου του.

Τις τελευταίες ημέρες ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» έχει συνεχείς επαφές με τους κ.κ. Βαρδινογιάννη-Βγενόπουλο και υπάρχει σύγκλιση στα περισσότερα θέματα. Η πρόταση αύξησης Μ.Κ. από τον Νικόλα Πατέρα, όπως έχει κάνει γνωστό η «SportDay», θα είναι 15 εκατομμύρια ευρώ. Και ο κ. Πατέρας κατέληξε σε αυτή την απόφαση λαμβάνοντας υπόψη την τελευταία έκθεση της Delloite, που αναφέρει ότι το έλλειμμα είναι 5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ εκτιμά ότι με τα 15 εκατομμύρια ευρώ καλύπτεται το φετινό έλλειμμα, άλλα 5 εκατομμύρια ευρώ θα πάνε στην αύξηση φορολογίας και τα υπόλοιπα 5 εκατομμύρια ευρώ στις μεταγραφές. Τα έσοδα από το Champions League υπολογίζονται στα 17 εκατ. ευρώ και μπορεί να φτάσουν τα 20 εκατ. ευρώ. Αν πουληθούν κάποιοι παίκτες, τα έσοδα ανέρχονται στα 3-4 εκατ. ευρώ από τις παραχωρήσεις των ποδοσφαιριστών και έτσι θα αντιμετωπιστούν τα έξοδα της νέας χρονιάς.

Συνοπτικά, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, η αποτίμηση της Delloite, ο απολογισμός της διετίας, ο προγραμματισμός νέας χρονιάς από τον Κώστα Αντωνίου και η σύγκληση Γ.Σ. των μετόχων είναι τα θέματα της σημερινής ατζέντας. Από τα τρία πρώτα θέματα θα φανεί η διάθεση της πλειοψηφίας των μελών του Δ.Σ. απέναντι στον κ. Πατέρα.

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, για να παραμείνει, θέλει τη συνολική αποδοχή των προτάσεών του. Αν υπάρξει διαφωνία σε κάποιο θέμα σήμερα, τότε απαιτούνται 14 ψήφοι για να περάσει η πρόταση. Οσον αφορά τη Γ.Σ., αυτή δεν μπορεί να διεξαχθεί σε λιγότερο από 20 μέρες. Δηλαδή περίπου στις 11 Ιουνίου θα υπάρξουν οι τυπικές αποφάσεις για την αύξηση Μ.Κ. και τον πρόεδρο.

Τέλος, οπαδοί του Παναθηναϊκού αναμένεται να βρεθούν σήμερα (14:00, ώρα διεξαγωγής του Δ.Σ.) έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και να εκδηλώσουν τη συμπαράστασή τους στον Νικόλα Πατέρα, ζητώντας την παραμονή του στη θέση του προέδρου της ΠΑΕ.

Ο Μπλάνκο και οι άλλοι…

Ο Μπλάνκο και οι άλλοι…Αρκετά αλλαγμένη σε πρόσωπα θα είναι και αυτό το καλοκαίρι η ΑΕΚ. Με την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου και την απόφαση της διοίκησης να εμπιστευτεί τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και για την επόμενη σεζόν, το ενδιαφέρον στρέφεται στις εκκαθαρίσεις στο υπάρχουν δυναμικό και τις προσθήκες που θα γίνουν για τη βελτίωση της ομάδας.

Πιθανή η παραμονή του Μπλάνκο

Ανοικτό παραμένει το θέμα παραμονής του Ίσμαελ Μπλάνκο στην ΑΕΚ. Η διοίκηση έχει αποφασίσει να προβεί σε πώληση των Σκόκο και Τζεμπούρ, ενώ είναι ανοικτή σε προτάσεις για κάθε ποδοσφαιριστή, συνεπώς και για τον «Ζορό». Ωστόσο ο Αργεντινός επιθετικός συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να μείνει, αρκεί φυσικά να αποδεχτεί την πρόταση επέκτασης που θα του κάνει η διοίκηση. Αυτή σε καμία περίπτωση δεν θα φτάνει στα επίπεδα της προφορικής συμφωνίας του περασμένου Νοεμβρίου για 700.000 ευρώ, καθώς έκτοτε έχουν αλλάξει πολλά και δεν υπάρχουν δυνατότητες για μεγάλες δαπάνες από την ΠΑΕ. «Μας είχαν ενημερώσει πως μόλις τελείωνε η σεζόν θα μιλούσαμε για το μέλλον του Ίσμαελ, αλλά ακόμη περιμένουμε. Ελπίζω ότι σύντομα θα έχω νέα και τότε θα μπορώ να πω αν θέλουν να συνεχίσουμε μαζί ή επιθυμούν να βρούμε κάποια πρόταση», δήλωσε στην «Εξέδρα» ο μάνατζερ του Μπλάνκο, Γκουστάβο Οναΐντια. Την ίδια ώρα, πληροφορίες της «SportDay» αναφέρουν πως η Σταντάρ Λιέγης έχει στα υπόψη τον 27χρονο άσο.

Σε ό,τι αφορά στον Νάτσο Σκόκο, πολλές φήμες κάνουν λόγο για συμφωνία με τον Παναθηναϊκό έναντι 1,5 εκατ. ευρώ συν τον Βαγγέλη Μάντζιο, αλλά η διοίκηση δεν φέρεται να συναινεί και περιμένει κάποια καλύτερη προσφορά. Η περίπτωση του Ράφικ Τζεμπούρ ίσως καθυστερήσει, καθώς είναι πιθανό ο Αλγερινός φορ να προκαλέσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων μέσω της συμμετοχής του στο Μουντιάλ.

Μένει ο Λαγός, ερωτηματικό ο Μαντούκα

Πρόταση με μείωση αποδοχών κατά το ήμισυ (από 400-450 χιλ. ευρώ σε 250 χιλ. ευρώ) έκανε η ΠΑΕ ΑΕΚ στον Παναγιώτη Λαγό και αυτός αναμένεται να πει το «ναι». Αντίθετα, ανοικτό παραμένει το θέμα του Γκουστάβο Μαντούκα, καθώς η «Ένωση» δεν προτίθεται να του προσφέρει χρήματα ανάλογα με αυτά που προβλέπει το τρέχον συμβόλαιό του (400.000 ευρώ ετησίως) και ο 30χρονος Βραζιλιάνος έχει καλύτερες προτάσεις στα χέρια του. Υπενθυμίζεται πως ήδη ανανέωσε ο Γκέντσογλου ως το 2014, ενώ θα ακολουθήσουν Κώστας Μανωλάς και Μιχάλης Παυλής.

Κουνούν μαντήλι

Παρελθόν από την ΑΕΚ αποτελεί ο Ζεράλντο Άλβες, που από σήμερα κιόλας βρίσκεται στην Πορτογαλία και θα αναζητήσει ομάδα. Ο Γιουσούφ Χέρσι διευκρινίστηκε πως οριακά δεν συμπλήρωσε τον απαιτούμενο αριθμό συμμετοχών για την αυτόματη ανανέωση του συμβολαίου του και όλα δείχνουν πως επίσης αποχαιρετά, όπως και ο Νίκολας Άρτσε. Οι Μαϊστόροβιτς και Γκερέιρο έχουν μεν συμβόλαιο, αλλά θα γίνει προσπάθεια να απαλλαγεί η ΑΕΚ από το «βάρος» των 800 και 580 χιλιάδων ευρώ που αντίστοιχα στοιχίζουν ετησίως. Πάντως αν δεν βρουν ομάδα που να τους δίνει τουλάχιστον τα ίδια λεφτά, είναι δύσκολο να αποχωρήσουν.

Ο Γιώργος Αλεξόπουλος ενημερώθηκε χθες πως θα πρέπει να αναζητήσει ομάδα, αλλά ο ίδιος θεωρεί πως μπορεί να βοηθήσει την ομάδα και από τη στιγμή που έχει συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο, αναμένεται να προσπαθήσει να πείσει τον Ντούσαν Μπάγεβιτς πως μπορεί να προσφέρει. Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν πως στον Αντώνη Ρίκκα ζητήθηκε να δοθεί δανεικός και αυτός συναίνεσε, ενώ ο Σεϊντού Γιαχάγια, που έχει ζητήσει αν δεν υπολογίζεται να μείνει ελεύθερος κι όχι να δοθεί δανεικός, φαίνεται πως είναι πιθανό να πάρει μία ακόμη ευκαιρία.

Μεταγραφές

Οι μαζικές αποχωρήσεις συνεπάγονται και αρκετές προσθήκες στο ρόστερ της ΑΕΚ. Η επιστροφή του Νίκου Λυμπερόπουλου δεν θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη και εκκρεμεί το τρίτο και καθοριστικό ραντεβού του 35χρονου φορ με τον Σταύρο Αδαμίδη. Η «Ένωση» έχει πάρει τη συγκατάθεση της Λίβερπουλ για την επέκταση δανεισμού του Κρίστιαν Νέμεθ, ο μάνατζερ του νεαρού Ούγγρου τονίζει πως ο πελάτης του είναι θετικός, αλλά θα πρέπει να μιλήσει και ο ίδιος με τους «κόκκινους». Εξάλλου, αισιόδοξα είναι τα μηνύματα και για το αίτημα της ΑΕΚ να αποκτήσει από την αγγλική ομάδα δανεικό τον Ισπανό περιφερειακό φορ Ντάνιελ Πατσέκο. Οι «κιτρινόμαυροι» παρακολουθούν περιπτώσεις και από την ελληνική αγορά, όπως τον 23χρονο αριστερό μπακ του Ηρακλή Κώστα Γιαννούλη και τον 24χρονο ακραίο χαφ του Ηρακλή, Ντένις Επστάιν.

Με την επιστροφή του Σταύρου Αδαμίδη σήμερα από το Λονδίνο θα υπάρξει ραντεβού με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, στο οποίο και θα ληφθούν αποφάσεις για τα μεταγραφικά (και όχι μόνο). Προτεραιότητα φαίνεται πως αποτελεί η απόκτηση στόπερ, αριστερού μπακ, αμυντικού χαφ και επιθετικού.

«Μεγάλο το βάρος»

«Μεγάλο το βάρος»Αισιόδοξος για μία καλή παρουσία στο Μουντιάλ εμφανίστηκε ο Ότο Ρεχάγκελ κατά την αναχώρηση της αποστολής για την Ελβετία, όπου θα γίνει η προετοιμασία. «Είναι μεγάλο το βάρος. Στο Μουντιάλ συμμετέχουν οι καλύτερες ομάδες και θα πρέπει όλοι οι ποδοσφαιριστές να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους για να έχουμε καλή παρουσία», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

«Θέλουμε να ετοιμαστούμε καλά μέσα από τις προπονήσεις και τα φιλικά. Επιλέξαμε τα συγκεκριμένα φιλικά, γιατί η Βόρειος Κορέας και η Παραγουάη είναι ομάδες της ίδιας σχολής με τη Νότιο Κορέα και την Αργεντινή. Ελπίζω να μην υπάρξουν τραυματισμοί και να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής», πρόσθεσε ο «Herr Otto».

Το βασικό στάδιο προετοιμασίας της «γαλανόλευκης» θα πραγματοποιηθεί στο Μπαντ Ραγκάζ και το απόγευμα στις 20:00 (Ώρα Ελλάδας) θα γίνει η πρώτη προπόνηση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος επί αυστριακού εδάφους.

Αναλυτικά, οι εκλεκτοί που θα λάβουν μέρος στην προετοιμασία στο Μπαντ Ραγκάζ της Ελβετίας: Μιχάλης Σηφάκης, Αλέξης Τζόρβας, Κώστας Χαλκιάς, Γιούρκας Σεϊταρίδης, Λουκάς Βύντρα, Βαγγέλης Μόρας, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Σωτήρης Κυργιάκος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Βασίλης Τοροσίδης, Νίκος Σπυρόπουλος, Κώστας Κατσουράνης, Αλέξανδρος Τζιόλης, Γιώργος Καραγκούνης, Σωτήρης Νίνης, Άγγελος Χαριστέας, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Παντελής Καπετάνος, Φάνης Γκέκας, Γιώργος Σαμαράς, Γρηγόρης Μάκος, Χρήστος Πατσατζόγλου, Στέλιος Μαλεζάς, Σάκης Πρίττας, Γιώργος Τζαβέλλας.

Η «γαλανόλευκη» θα αντιμετωπίσει στις 25/5 τη Βόρειο Κορέα και την Παραγουάη στις 2 Ιουνίου. Την 1η Ιουνίου ο Ότο Ρεχάγκελ θα ανακοινώσει την τελική 23μελή αποστολή, ενώ αν προκύψει κάποιος τραυματισμός, τότε με τη σύμφωνη γνώμη της FIFA μπορεί να αντικατασταθεί ένας παίκτης μέχρι την έναρξη του Μουντιάλ. Όσον αφορά τον Τοροσίδη, δεν έχει κάτι ανησυχητικό και υπολογίζεται ότι δύο-τρεις μέρες θα είναι απολύτως καλά.

ΤΕΝΝΕΣ : ''ΕΤΣΙ Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ''

ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΑΠΟ www.sentragoal.gr
Ανήκει στη γενιά των Ελλήνων τεχνικών που κρατούν ακόμα γερά τη σκυτάλη, που συνεχίζουν να επιμένουν και να δικαιώνονται. Ισως η επιτυχία του να καταδεικνύει πως στην Ελλάδα υπάρχει και κρίση προπονητών, πως η ανακύκλωση που γίνεται κάθε χρόνο στους πάγκους -με μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού ανθρώπους- να μην είναι τυχαία.
Η άνοδος της Κέρκυρας στη Super League ήρθε ξανά στο κατάλληλο τάιμινγκ για τον Μπάμπη Τεννέ, ο οποίος συμπλήρωσε τα 25 χρόνια στην προπονητική κερδίζοντας ένα ακόμα προσωπικό στοίχημα. Μπορεί να ακούγεται κοινότυπο αλλά μόνο έτσι δεν είναι.Για τον ίδιο η χρονιά ήταν μαρτυρική, προσπαθώντας να ισορροπήσει στις ανάγκες του πρωταθλητισμού και στις στοιχειώδεις απαιτήσεις που προϋποθέτουν, οι οποίες όμως, πολύ απλά δεν υπήρχαν στο νησί. Και το απόφθεγμά του για την επόμενη μέρα είναι εξίσου απλό, με βάση τα γαλόνια του: «Ετσι όπως είναι η ομάδα τώρα, δεν μπορεί να πάει πουθενά...»! Το γιατί μας το εξήγησε παραστατικά, εξιστορώντας μας πραγματικά περιστατικά σε μια κουβέντα φιλική, χωρίς
σκοπιμότητες και χωρίς καμιά διάθεση από μέρους του να αβαντάρει ή να κατακρίνει πρόσωπα και καταστάσεις για άλλους λόγους. Αλλωστε, δεν το έχει καμία ανάγκη.

«Τους έχουμε»

«Αυτό που μας έδωσε την άνοδο ήταν ότι καταφέραμε να φτιάξουμε καλά αποδυτήρια και στις δύσκολες στιγμές να βγάλουμε το φιλότιμο και τον εγωισμό από τα παιδιά, ξεπερνώντας τα πολλά προβλήματα. Μαζί με τον Νίκο Λυράκη σχεδιάσαμε μια ομάδα που συνδύαζε ενθουσιασμό, δίψα για διάκριση, εμπειρία και είχε ως αγωνιστικό μότο την τεχνική και την ταχύτητα.
Πρώτος στόχος ήταν η είσοδος στην εξάδα γνωρίζοντας πως ο Βόλος ήταν φαβορί από την αρχή αλλά και την ύπαρξη ομάδων με τεράστια δυναμική όπως ο ΟΦΗ, ο Πανσερραϊκός και ο Παναιτωλικός. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η νίκη την πρώτη αγωνιστική στον Βόλο απέναντι στην πιο δυνατή ομάδα. Από κει και μετά τους υπόλοιπους δεν τους βλέπαμε Δεν θυμάμαι ματς που τα παιδιά πριν βγουν στο χορτάρι να μην πουν ''τους έχουμε'' Ακόμα κι όταν βρισκόμασταν πίσω στο σκορ, καταφέρναμε και το γυρνούσαμε».
Η τέταρτη θητεία του Τεννέ στην Κέρκυρα τον έκανε να λάβει τα μέτρα του, γνωρίζοντας πως από τον Νοέμβρη και μετά οι ουρανοί ανοίγουν.
Και η βαθμολογική διαφορά που κατάφερε να πάρει η ομάδα στον Α' γύρο αποδείχθηκε σωτήρια, αφού τον Δεκέμβρη όλα τα γήπεδα στο νησί ήταν βούρκος. Στη συνέχεια το ρίξαμε στο μπάσκετ. Πηγαίναμε σε πλαστικά γήπεδα χιλιόμετρα έξω από την Κέρκυρα και περιμέναμε να τελειώσουν την προπόνηση οι τοπικές ομάδες. Τα παιδιά φεύγανε άπλυτα, με τις πετσέτες στα χέρια».

«Το ιδανικό αν ήταν ιδανικές οι σχέσεις τους»
Υπό αυτές τις συνθήκες, λοιπόν, για την Κέρκυρα μέλλον δεν υπάρχει στη Super League και φυσικά ούτε για τον ίδιο τον Τεννέ στην ομάδα.
«Εκτός από τις γηπεδικές εγκαταστάσεις ήταν κι άλλα τα προβλήματα, οικονομικής φύσεως. Ανεβήκαμε με μικρότερο προϋπολογισμό απ' ό,τι είχε την προηγούμενη χρονιά η ομάδα. Και ο Λιμπάντζης και ο Καλογιάννης προσπαθούσαν να δώσουν λύσεις αλλά δεν γινόταν. Τον Δεκέμβρη χρειαζόμασταν ενίσχυση αλλά δεν το κάναμε για να μην επιβαρύνουμε τα οικονομικά, διαταράσσοντας και το κλίμα στα αποδυτήρια με τα παιδιά που έδιναν τον καλύτερο εαυτό τους».
Στο ερώτημα τι είναι τελικά καλύτερο για την Κέρκυρα, η ισχύς του ενός ή η ισχύς εν τη ενώσει, ο 57χρονος τεχνικός ήταν απόλυτος.
«Το ιδανικό για την Κέρκυρα θα ήταν να είναι ιδανική η σχέση των δύο! Ο καθένας από το κομμάτι του έχει τη δυνατότητα να φτιάξει μια ομάδα που θα παλέψει με αξιώσεις για την παραμονή της στη Super League. Ο Λιμπάντζης με την οργανωτικότητα και την οικονομική δυνατότητα που έχει και ο Καλογιάννης με την τεράστια παραγοντική πείρα. Είναι ένα θέμα όμως που αφορά τους δύο και το πώς θα χειριστούν τα πράγματα στην πορεία. Εγώ κρατάω το χειροκρότημα του κόσμου σε μένα και τους παίκτες μου σε κάθε ματς και την αναγνώριση που μας έδειχναν, με το να μας λένε καλημέρα ή να μας κερνούν έναν καφέ όταν βγαίναμε βόλτα».

Οι... αναλώσιμοι Ελληνες και ο Νιόπλιας
Το πέρασμά του από δέκα διαφορετικούς συλλόγους Α' Εθνικής και η έκτη άνοδος ομάδας σε επαγγελματικό επίπεδο του δίνουν κάθε δικαίωμα να μιλήσει για τη «χρυσή» εποχή των Ελλήνων προπονητών αλλά και για το πώς χάθηκε η ευκαιρία να δημιουργηθεί μια δικιά μας σχολή τεχνικών.

«Ηταν κάποια παιδιά, όπως ο Αναστασιάδης, ο Κυράστας, ο Παράσχος, ο Κατσαβάκης, εγώ, που είχαμε πάρει τις μεγάλες ομάδες την περίοδο 2000-2001. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει υπομονή από τους παράγοντες. Αυτοί καθορίζουν τη σχέση με τον προπονητή, καθορίζουν το προφίλ και την αξία του. Οταν με το πρώτο ή το δεύτερο άσχημο αποτέλεσμα κλονίζεται η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό σου, σε καθιστούν αυτόματα αναλώσιμο, σε απαξιώνουν.

Στον Ελληνα δίνεται λιγότερος χρόνος από τον ξένο, παρά το ότι στατιστικά αν το δει κανείς, έχουν περισσότερες επιτυχίες. Πάρε ως παράδειγμα τον Νιόπλια. Θα του δινόταν πίστωση χρόνου όπως στον Τεν Κάτε; Ο Νίκος δεν έχει το μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχίας του Παναθηναϊκού;».

Η οικονομική περιπέτεια της χώρας κατά τον Τεννέ θα επηρεάσει και το άθλημα, από τη στιγμή που οι παράγοντες δεν θα ανοιχτούν, δεν θα επενδύσουν, βλέποντάς το και σαν μια καλή δικαιολογία. Πάντως, ίσως βγει και κάτι καλό από αυτήν την ιστορία, αν κοιτάξουν να φτιάξουν τις ακαδημίες τους και να αναδείξουν ταλέντα».

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES