9 Αυγ 2009

Ζέστη και... κρύο


Ο Παναθηναϊκός στο φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο τη Χόνβεντ στη Βουδαπέστη, το οποίο έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της ουγγρικής ομάδας, αναδείχθηκε ισόπαλος με σκορ 2-2. Καλή εικόνα των "πράσινων" στο α' μέρος, προβλημάτισαν στο β' σαρανταπεντάλεπτο. Γκάμπριελ (41') και Λέτο (43') σκόραραν για τους "πράσινους". Ο Μάτσκο έφερε στα ίσα το ματς (45' και 68').

Ο Χενκ Τεν Κάτε έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς παίκτες οι οποίοι δεν λογίζονται ως βασικοί να του αποδείξουν ότι λανθασμένα δεν έχουν πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Στο πρώτο ημίχρονο η εικόνα των "πρασίνων" ήταν θετική. Παρά το ότι χρειάστηκαν κάποιο χρόνο για να βρούνε τα σωστά πατήματα μέσα στο γήπεδο κατάφεραν να πετύχουν δύο γκολ, ενώ είχαν και δύο δοκάρια.

Αντίθετα στο β' μέρος οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους, την ώρα που οι παίκτες του "τριφυλλιού" χαλάρωσαν αδικαιολόγητα. Oι Λέτο και Νίνης, ήταν οι μόνοι που δεν είδαν το ματς ως... αγγαρεία και έδειξαν ότι θέλουν να είναι στα βασικά πλάνα του Τεν Κάτε. Θετική παρουσία είχαν οι Μπίερσμιρ και Μαχλελής. Οι υπόλοιποι απλά δεν έπεισαν ότι αξίζουν καλύτερης τύχης.

Η πρώτη ευκαιρία στον αγώνα χάθηκε από πλευράς Παναθηναϊκού στο 3', όταν ο Πετρόπουλος συνδυάστηκε με τον Νίνη και ο τελευταίος μπήκε στην περιοχή, ωστόσο το σουτ του απέκρουσε ο Τοτ. Στη συνέχεια η αναμέτρηση κύλησε χωρίς κάτι αξιόλογο έως το 25', όταν ο Λέτο έκανε τη σέντρα-σουτ και η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.

Στο 39' το "τριφύλλι" έχασε ακόμη μια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Πετρόπουλος έπιασε το σουτ, "υποχρεώνοντας" τον Τοτ να επέμβει. Ένα λεπτό αργότερα ο Σιμάο έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια ο Νίνης πήρε το ριμπάουντ, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.

Τελικά η πίεση του Παναθηναϊκού καρποφόρησε στο 41', όταν ο Λέτο εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο αμαρκάριστος Γκάμπριελ έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Τοτ (0-1). Δύο λεπτά αργότερα, μάλιστα, οι "πράσινοι" διπλασίασαν τα τέρματά τους, όταν ο Γκάμπριελ εκτέλεσε κόρνερ, ο Πετρόπουλος πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Λέτο τη δεύτερη, παραβιάζοντας εκ νέου την εστία της Χόνβεντ (0-2). Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν πριν λήξει το ημίχρονο και ο Μάτσο με ατομική ενέργεια μέσα στην περιοχή "νίκησε" τον Τζόρβα, για να "γράψει" το 1-2.

Στο 55' ο Ζόλναϊ έπιασε την κεφαλιά, ωστόσο η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ η Χόνβεντ κατάφερε να ισοφαρίσει στο 68'. Ο Μάτσκο σούταρε από δεξιά και πλάγια, η μπάλα "βρήκε" και στον Καντέ, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο βάθος της εστίας του Τζόρβα. Στο υπόλοιπο του αγώνα δεν άλλαξε κάτι, με αποτέλεσμα το 2-2 να είναι το τελικό σκορ.

Διαιτητής: Φέρεντς Μπέντε
Κίτρινες κάρτες: Ζόλναϊ - Δάρλας
ΧΟΝΒΕΝΤ (Τίμπορ Σίσα): Τοτ, Ντεμπρετσένι, Μπότις, Πάστβα, Μπέντζαμιν, Χόρβατ, Χάιντου, Μάτσκο, Φριτζ (46' Αμπάς), Ζόλναϊ (79' Φαζάκας), Αμπραχάμ (46' Στέβκο).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Τζόρβας, Μουν (86' Μελίσσης), Καντέ (79' Σαριέγκι), Μπιάρσμιρ, Σπυρόπουλος (58' Δάρλας), Μαχλελής, Σιμάο, Γκάμπριελ (46' Χριστοδουλόπουλος), Νίνης (86' Ρουκάβινα), Λέτο, Πετρόπουλος.
(9/8 17:55)

ΑΝΑΡΤΗΘΙΚΕ ΣΤΟ www.novasports.gr

Μέντες: «Ο Ρονάλντο μπορεί να γίνει ο καλύτερος όλων!»


Ο άνθρωπος-κλειδί στη μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Ρεάλ Μαδρίτης μίλησε στην ισπανική εφημερίδα «El Pais» και εξέφρασε την πίστη ότι ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός μπορεί να γίνει ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών. Φυσικά δεν μιλάμε για άλλον από τον Χόρχε Μέντες, ο οποίος είχε μεγάλη συμβολή στη μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου, όταν οι «μέρενχες» διέθεσαν 94 εκατ. ευρώ για να αποκτήσουν τον πελάτη του.

«Ο Κριστιάνο είναι πάντα αποδοτικός. Είναι σπουδαίος επαγγελματίας, είναι τελειομανής. Δεν έχω αμφιβολία ότι κάποια στιγμή θα γίνει ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο», δήλωσε ο πασίγνωστος ατζέντης, ο οποίος αναφέρθηκε στη σχέση του με τους 58 ποδοσφαιριστές που συνεργάζεται, λέγοντας: «Δεν είναι μόνο επαγγελματικές. Για μένα, είναι η οικογένειά μου».

Στη συνέχεια, ο Μέντες ευχαρίστησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τον Άλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος είχε την ευθύνη του Ρονάλντο «και έπαιξε ρόλο σε αυτό που είναι τώρα» και «βοήθησε στην εξέλιξη της καριέρας του».

Ερωτηθείς να αποκαλύψει τις λεπτομέρειες της μεταγραφής του Ρονάλντο στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο ατζέντης του Πορτογάλου παίκτη, απάντησε: «Είναι σαν να ρωτάτε την ηλικία μιας γυναίκας»!

Ραούλ: «Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι»


Την βαθιά θλίψη τόσο των συμπαικτών του, όσο και τη δική του για τον άδικο χαμό του Ντανιέλ Ζάρκε εξέφρασε ο Ραούλ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε απ’ την Ουάσινγκτον, όπου και βρίσκεται για προετοιμασία η αποστολή της Ρεάλ Μαδρίτης.

«Μάθαμε για τον θάνατο του Ζάρκε και θα ήθελα να εκφράσω τη συμπαράστασή μας στην οικογένεια του. Θέλουμε να ενθαρρύνουμε την οικογένεια της Εσπανιόλ μια τέτοια στιγμή που μας άφησε όλους σοκαρισμένους. Ένα νέο παιδί και ένας επαγγελματίας αθλητής δυστυχώς μας άφησε. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

Απ’ τη μεριά του ο Κριστιάνο Ρονάλντο σημείωσε: «Αυτά τα πράγματα είναι πολύ λυπηρά και είναι δύσκολο να εκφραστώ. Περισσότερο για τους επαγγελματίες συναδέλφους είναι θλιβερό και δεν αξίζει να μιλάμε πολύ. Είναι πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή. Θα μπορούσε να συμβεί σε οποιονδήποτε. Είναι μία πολύ θλιβερή ημέρα».

Ο τεχνικός της «βασίλισσας», Μανουέλ Πελεγρίνι ανέφερε: «Είναι κρίμα γιατί συνέβη και πριν από μερικά (σ.σ. δύο) χρόνια στη Σεβίλλη (με τον χαμό του Αντόνιο Πουέρτα) και η αλήθεια είναι ότι αυτά τα πράγματα είναι θλιβερά».

Εβρά: «Έχουμε ήδη ξεχάσει τον Ρονάλντο»


Ο Πατρικ Εβρά ισχυρίστηκε ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει ήδη ξεχαστεί απ' τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο 28χρονος διεθνής Γάλλος σε δηλώσεις που παραχώρησε στην «News Of The World» ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσω κάτι, Ο Ρονάλντο δεν έφτιαξε την Μάντσεστερ».

Στην συνέχεια ο αριστερός μπακ των «κόκκινων διαβόλων», τόνισε: «Ο Ρονάλντο ποτέ δεν ήταν ο αστέρας της Μάντσεστερ. Είμαστε όλοι αστέρια και ο προπονητής μας ποτέ δεν άφησε κανέναν να πιστεύει ότι είναι αστέρι».

Στην συνέχεια πρόσθεσε: «Ήταν ένας καλός παίκτης και πολύ σημαντικός για εμάς αλλά, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πριν από αυτόν και συνεχίζει... Δεν έφτιαξε την ομάδα μας, όλοι είμαστε νικητές, χάσαμε δύο από αυτούς, αυτό το καλοκαίρι, τον Κάρλος Τέβεζ και τον Ρονάλντο, αλλά πήραμε άλλους σαν τον Όουεν
».

Ο Πατρικ Εβρά μίλησε και για τους στόχους του με τους «κόκκινους διαβόλους»: «Συγκεντρώνομαι στο να κερδίσουμε την Πρέμιερ Λιγκ και το Τσάμπιονς Λιγκ. Πρέπει όμως πρώτα, να κοιτάξουμε και τον σημερινό αγώνα με την Τσέλσι για το Community Shield».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε και στον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον: «Ο κόσμος πρέπει να θυμάται ότι ο προπονητής μας είναι μάστερ στο να χτίζει νέες ομάδες. Ο Άντερσον και ο Νάνι θα είναι οι μεγάλοι παίκτες αυτής της ομάδας».

Συνεχίζει αήττητη η Μπαρτσελόνα


Αήττητη ολοκλήρωσε την περιοδεία της στην Αμερική η Μπαρτσελόνα, χάρη σε γκολ του Μπόγιαν Κρκιτς. Οι «μπλαουγκράνα» ήρθαν ισόπαλοι (1-1) χθες το βράδυ με τη Σίβας Γουαδαλαχάρα, μπροστά σε 61,572 φιλάθλους στο «Candlestick Park».

Ο Ραμόν Μοράλες έβαλε μπροστά τους 11 φορές πρωταθλητές Μεξικού στο 50’, αλλά ο Κρκιτς ισοφάρισε 14 λεπτά αργότερα για τους Καταλανούς. Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα είχε νικήσει μέσα στην εβδομάδα τους Λος Άντζελες Γκάλαξι του Ντέιβιντ Μπέκαμ και τους Seattle Sounders.

«Είμαι απογοητευμένος επειδή δεν νικήσαμε, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος επειδή παίξαμε ομαδικά», είπε αρχικά ο προπονητής της «Μπάρτσα» και πρόσθεσε: «Είμαστε χαρούμενοι που ήρθαμε εδώ. Ίσως να έρθουμε και την επόμενη σεζόν».

Από την πλευρά του, ο Ντάνι Άλβες, τόνισε: «Νομίζω ότι οι δύο ομάδες έπαιξαν πολύ καλά. Ήταν πολύ θετική η περιοδεία μας και μας βοήθησε να προετοιμαστούμε για τη νέα σεζόν. Νομίζω ότι όλοι έμειναν ευχαριστημένοι από την ισοπαλία».

Τέρι: «Βαρέθηκα να βλέπω τις κούπες της Γιουνάιτεντ…»


Το παράπονό του για την κυριαρχία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τους τίτλους που κατακτά εξέφρασε λίγες ώρες πριν τον τελικό ανάμεσα σε Τσέλσι και «κόκκινους διαβόλους» για το Community Shield (Σούπερ Καπ Αγγλίας) στο «Γουέμπλεϊ», ο Τζον Τέρι με δηλώσεις του στη «News of the world».

«Βαρέθηκα να βλέπω τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να σηκώνει κούπες. Προσωπικά σαν φιλόδοξος που είμαι, μ’ έχει σκοτώσει. Θέλω να ρισκάρω σαν παίκτης και να κερδίσω όσο πιο πολλά μπορώ με την Τσέλσι».

Στη συνέχεια ο 28χρονος αμυντικός των «μπλε» αναφέρθηκε στον έτερο καημό του, το Champions League…: «Θέλω να κατακτήσω το Champions League. Μα τω Θεώ, θέλω απεγνωσμένα να το πάρω! Όμως θέλω απεγνωσμένα να ξαναπάρουμε το πρωτάθλημα. Πάνε τρία χρόνια που η κούπα δεν είναι στη θέση της».

Κλείνοντας, ο διεθνής Άγγλος μίλησε και για τη σημερινή πρώτη κούπα της χρονιάς: «Θα είναι καλό να κερδίσουμε το Community Shield. ΟΚ, δεν είναι και τίποτα σπουδαίο, αλλά θα είναι πολύ ωραίο να νικήσουμε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ».

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Ζήτησε τον Μπεν Σαχάρ


Για την απόκτηση με τη μορφή δανεισμού του Μπεν Σαχάρ κινείται ο Πανιώνιος, αφότου δεν προχώρησαν οι υποθέσεις του Σαρλ Ιτάνζ και του Γιάννη Γκούμα. Οι «κυανόλευκοι» θέλουν να καλύψουν με την έλευση του Ισραηλινού μέσου, το «κενό» που υπάρχει στη μεσαία γραμμή της ομάδας ύστερα από τον τραυματισμό του Φαμπιάν Εστογιάνοφ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «SportDay», οι Νεοσμυρνιώτες ζήτησαν από την Εσπανιόλ, στην οποία ανήκει ο παίκτης, να τον πάρουν ως δανεικό για τους επόμενους έξι μήνες, όσο δηλαδή υπολογίζεται ότι χρειάζεται να επιστρέψει δριμύτερος ο «Λόλο». Η ομάδα της Πλατείας φέτος σύναψε συνεργασία με τους Καταλανούς από τους οποίους απόκτησε τους Μπεθέρα, Ουέλινγκτον και Σίτο Ριέρα.

Η υπόθεση του Σαχάρ δεν είναι εύκολη, όμως υπάρχουν δύο παράμετροι υπέρ του Πανιωνίου. Η πρώτη είναι ότι τον θέλει για έξι μήνες και η δεύτερη ότι στη Νέα Σμύρνη θα παίζει σίγουρα. Έτσι, θα πάρει παιχνίδια στα πόδια του και θα επιστρέψει τον Δεκέμβριο στην Εσπανιόλ ακόμα καλύτερος.

Πολύ δύσκολα ο Γιάννης Γκούμας θα φορέσει τη φανέλα του Πανιωνίου, αφού στην τελευταία επαφή των δύο πλευρών διαπιστώθηκε διαφορά στα χρήματα που αφορούσαν το συμβόλαιο του 34χρονου στόπερ. Από την πλευρά τους, οι Νεοσμυρνιώτες φέρονται να θέλουν να καλύψουν πρώτα τη θέση του επιθετικού, ύστερα του τερματοφύλακα και τέλος του αμυντικού.

Το Who is Who

Όνομα: Μπεν Σαχάρ
Ημερομηνία γέννησης: 10 Αυγούστου 1989
Εθνικότητα: Ισραηλινός
Θέση: Επιθετικός
Ύψος: 1,78 μ.
Βάρος: 79 κ.
Διεθνής: 14 φορές

Η καριέρα του Σαχάρ

Σεζόν Ομάδα Συμμετοχές (Γκολ)

2005/06 Χάποελ Τελ Αβίβ
2006/07 Τσέλσι 3
2007 (β) QPR (με τη μορφή δανεισμού) 9
2008 (α) Σέφιλντ Γουέντσντεϊ (με τη μορφή δανεισμού)
2008 (β) Πόρτσμουθ(με τη μορφή δανεισμού)
2009 (α) Ντε Γκράαφστσαπ (με τη μορφή δανεισμού)
2009/10 Εσπανιόλ

ΑΕΚ: Τελειώνει του Γκάκα


Αύριο θα ολοκληρωθούν οι τελικές συζητήσεις που αφορούν το ενδεχόμενο ο Σιμπονίσο Γκάκα να γίνει παίκτης της ΑΕΚ. Η «Ένωση» βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Μαμελόντι Σαντάουνς και η διαφορά που χωρίζει τις δύο ομάδες είναι πολύ μικρή για να «χαλάσει» η μεταγραφή.

Οι «κιτρινόμαυροι» προσφέρουν 350.000 ευρώ για το 60% των δικαιωμάτων του Νοτιοαφρικανού μπακ, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Στην ΑΕΚ υπάρχει αισιοδοξία για την έκβαση της υπόθεσης, μιας και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, επιθυμεί να έρθει στην Ελλάδα και να αγωνιστεί στη Superleague.

Πρόβλημα με Καράμπελα

Θλάση στον ορθό μηριαίο υπέστη ο Νίκος Καράμπελας, ο οποίος θα επανεξεταστεί σήμερα από τον γιατρό της ΑΕΚ. Ωστόσο, ο αριστερός μπακ της «Ένωσης» πολύ δύσκολα θα δώσει το «παρών» στο πρώτο παιχνίδι με τη Βασλούι για τον τέταρτο προκριματικό γύρο του Europa League. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς πονοκεφαλιάζει ακόμη περισσότερο, αφού ο Χουάνφραν είναι τιμωρημένος και δεν μπορεί να αγωνιστεί στο ματς με τους Ρουμάνους.

Αναμένεται ενημέρωση…

Από τη Δευτέρα αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις στην ΑΕΚ όσον αφορά το θέμα των νέων επενδυτών, όπως υπογράμμισε ο Νίκος Θανόπουλος κατά την είσοδό του στο Ολυμπιακό Στάδιο για το φιλικό με την Μπόκα Τζούνιορς. Ωστόσο, πολύ δύσκολα φαίνεται πως θα υπάρξει θετικό τέλος στην υπόθεση. Σε κάθε περίπτωση οι παράγοντες της «Ένωσης» θέλουν να ενημερώσουν τον κόσμο της ομάδας για όλα τα ερωτήματα που έχουν προκύψει.

Θέλει δουλειά και το ξέρουν…

Το χθεσινό φιλικό με την Μπόκα Τζούνιορς έδειξε ότι η ΑΕΚ χρειάζεται ακόμη δουλειά για να μπορέσουν οι παίκτες της να βγάλουν μέσα στο γήπεδο τα όσα ζητάει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Αυτό το πράγμα το αναγνωρίζουν και οι παίκτες της «Ένωσης»:

Ο Γκουστάβο Μαντούκα, τόνισε: «Η Μπόκα είναι πολύ σημαντική ομάδα. Αξιζε όλο τον σεβασμό μας. Οταν παίζεις κόντρα σε μια τόσο ποιοτική ομάδα, τα πράγματα δεν είναι εύκολα, αλλά μπορούσαμε να παίξουμε πολύ καλύτερα. Δεν παίξαμε καλά. Οταν είχαμε την μπάλα δεν κάναμε κάτι σπουδαίο. Μπορούσαμε και έπρεπε να παίξουμε καλύτερα. Τρέξαμε πολύ, αλλά αυτό δεν αρκεί. Πρέπει να βελτιωθούμε όταν έχουμε την μπάλα στην κατοχή μας».

Ο Σεμπάστιαν Σάχα, δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα το γεγονός ότι έκανε την παρουσίασή της στο κοινό της σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι όπως με την Μπόκα Τζούνιορ. Για μένα ως Αργεντινός που είμαι ήταν ένα πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι γιατί το έβλεπε και η οικογένειά μου στην Αργεντινή», ήταν αρχικά τα λόγια του Αργεντινού τερματοφύλακα και όταν ρωτήθηκε αν η «Ενωση» θα είναι έτοιμη με την έναρξη των υποχρεώσεών της, απάντησε: «Πιστεύω ότι πρέπει να δουλέψουμε σε αρκετά πράγματα για να βελτιωθούμε. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι στο παιχνίδι με τη Βασλούι γιατί είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα. Το πιο σημαντικό είναι να μην την υποτιμήσουμε. Πέρσι θεωρήσαμε ότι είμαστε το φαβορί απέναντι στην Ομόνοια και μείναμε εκτός Ευρώπης. Η Βασλούι αξίζει τον σεβασμό μας όπως και κάθε αντίπαλος».

Ο Χουανφράν, υπογράμμισε: «Αυτό που πρέπει να κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι όσα μας ζητάει ο προπονητής μας. Να βελτιωνόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι και να είμαστε έτοιμοι στις 20 του μήνα για το ματς με τη Βασλούι. Σε αυτό το σημείο που βρισκόμαστε τα φιλικά είναι για να βρίσκουμε τον ρυθμό μας. Αυτό είναι το σημαντικό και γι' αυτόν τον λόγο γίνονται. Κερδίσαμε τον Πανιώνιο, χάσαμε από την Μπόκα, αλλά το σημαντικό είναι να βρίσκουμε ρυθμό».

Εισιτήρια με Μαγιόρκα

Το τελευταίο της φιλικό πριν από την έναρξη των επίσημων διοργανώσεων δίνει την Τετάρτη η ΑΕΚ, η οποία φιλοξενεί τη Μαγιόρκα (19:45). Οπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ, η διάθεση των εισιτηρίων για το φιλικό αυτό θα ξεκινήσει αύριο από τα aekshop 1, 2, 4, 7, από το εκδοτήριο του σταθμού ΗΣΑΠ «Ειρήνη» (11:00-18:00).

Την Τετάρτη θα λειτουργήσουν όλα τα εκδοτήρια του ΟΑΚΑ μέχρι και μισή ώρα μετά την έναρξη του αγώνα. Τα παιδιά έως 12 ετών θα εισέλθουν δωρεάν. Τα εισιτήρια τιμώνται από 15 (θύρες 1, 2, 15, 35), 25 (θύρες 4, 5, 13, 14, 31) και 35 ευρώ (θύρες 7, 8, 9, 10, 11).

Υπενθυμίζεται ότι από το φιλικό με την ισπανική ομάδα θα απουσιάσουν οι Κυργιάκος, Μάκος, Τζεμπούρ, Μαϊστόροβιτς, Χετεμάι, Παυλής, Ταχτσίδης.

«Σκέτος μπελάς ο Σισέ»


Το «εγκώμιο» του Τζιμπρίλ Σισέ «έπλεξε» με δηλώσεις του στη «SportDay» ο Σιναμά Πονγκόλ εκφράζοντας την ανησυχία του για τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει στην Ατλέτικο Μαδρίτης. «Μπορεί να μας προκαλέσει πολλά προβλήματα. Θα είναι σκέτος μπελάς» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρώην συμπαίκτης του σε Λίβερπουλ και εθνική Γαλλίας. «Σεβόμαστε αλλά δεν φοβόμαστε τον ΠΑΟ» επεσήμανε ο Χουανίτο. Στις 16:00 (ΝΟVASPORTS 1) το φιλικό με τη Χόνβεντ στην Ουγγαρία.

«50-50 η πρόκριση»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Τζιμπρίλ Σισέ και τον Παναθηναϊκό, ο Σιναμά Πονγκόλ στη «SportDay». Ο 25χρονος στράικερ που ήταν συμπαίκτης με τον επιθετικό του Παναθηναϊκού σε Λίβερπουλ (κατέκτησαν το 2005 το Champions League) και εθνική Γαλλίας αναφέρθηκε στο μεγάλο ατού των «πράσινων» τονίζοντας πως «πρόκειται για έναν ολοκληρωμένο επιθετικό και ίσως τον πιο γρήγορο στον κόσμο. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να προσαρμόσει το στυλ παιχνιδιού του βάσει των χαρακτηριστικών του Σισέ. Αν το κάνει, μπορεί να μας προκαλέσει πολλά προβλήματα. Θα είναι σκέτος μπελάς».

Σχετικά με την «καυτή» έδρα του ΟΑΚΑ πρόσθεσε πως: «Ενδεχομένως να μας προκαλέσουν προβλήματα. Ζουν το ματς έντονα. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό».

Έπειτα, αφού «ύμνησε» το ρόστερ του «τριφυλλιού» αναφέροντας τους Σισέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Καραγκούνη και Κατσουράνη αποποιήθηκε τον τίτλο του φαβορί για την Ατλέτικο λέγοντας πως «η πρόκριση είναι φίφτι φίφτι. Αλλά, αν δεν δείξουμε τον πραγματικό μας εαυτό και στα δύο ματς, θα μας "φάνε"».

Χουανίτο: «Δεν φοβόμαστε τον Παναθηναϊκό»

Σαφώς πιο σίγουρος σε σχέση με τον Σιναμά έδειξε να είναι ο Χουανίτο. Ο 33χρονος αμυντικός μιλώντας στη «SportDay» μετά τη λήξη της χθεσινής φιλικής αναμέτρησης με τη Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ» (2-1 νίκησε η Ατλέτικο)ξεκαθάρισε πως: «Σέβομαι το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έχει ευρωπαϊκή ιστορία. Σέβομαι ότι τον περασμένο χρόνο έβγαλε την ψυχή της Βιγιαρεάλ. Σέβομαι ότι διαθέτει δύο πρωταθλητές Ευρώπης με την Ελλάδα, τους Καραγκούνη, Κατσουράνη. Οπως και τους παίκτες παγκόσμιας κλάσης, όπως είναι οι Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σισέ. Παίκτες με χαρακτήρα.

Αλλά, η Ατλέτικο είναι Ατλέτικο. Το πρεστίζ της και μόνο επιτάσσει την παρουσία της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Οπότε γιατί να φοβόμαστε τον Παναθηναϊκό;».


Απ’ τη μεριά του, ο τεχνικός των «ροχιμπλάνκος», Αμπέλ Ρεσίνο αποχωρώντας απ’ τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου είπε εμφανώς χαρούμενος για το αποτέλεσμα και την εμφάνιση: «Γιατί να μην την επαναλάβουμε και με τον Παναθηναϊκό;».

Ευκαιρία στους «ξεκούραστους»

Χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν αγωνίστηκαν στα δύο παιχνίδια με τη Σπάρτα Πράγας θα δώσει ο Χενκ Τεν Κάτε στο σημερινό φιλικό με τη Χόνβεντ (16:00) με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων των Ούγγρων. Την πρώτη του φετινή εμφάνιση με την «πράσινη» φανέλα θα κάνει ο Φίλιππος Δάρλας, ο οποίος συμπεριλήφθηκε στην αποστολή απ’ τον Ολλανδό προπονητή. Εκτός έμειναν οι Γκαλίνοβιτς, Σισέ, Καραγκούνης, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Βύντρα, Μάτος και Σαλπιγγίδης.

ΟΣΦΠ: Βλέπει Γκουτιέρες, το παλεύει για Μαντσίνι


Την περίπτωση του Γιόνας Γκουτιέρες εξετάζουν στον Ολυμπιακού, μετά το διαφαινόμενο «ναυάγιο» στην υπόθεση του Μαρκ Γκονζάλες. Ο Χιλιανός μεσοεπιθετικός της Μπέτις οδεύει προς τη Μόσχα και την ΤΣΣΚΑ, όμως ο Αργεντινός μέσος της Νιούκαστλ φαίνεται πως βρίσκεται ψηλά στη λίστα των Πειραιωτών.

Ο 26χρονος παίκτης κοστολογείται περίπου 7 εκατ. ευρώ και οι «ερυθρόλευκοι» θα προσπαθήσουν να μάθουν τις προθέσεις των Άγγλων όσον αφορά την παραχώρησή του. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας θα πιέσουν την αγγλική ομάδα, η οποία την περσινή σεζόν υποβιβάστηκε στην Championship. Αν οι Άγγλοι ζητήσουν πολλά χρήματα για την πώληση του παίκτη, τότε στον Ολυμπιακό θα ψάξουν το ενδεχόμενο δανεισμού του Γκουτιέρες (με οψιόν αγοράς για το επόμενο καλοκαίρι).

Εν τω μεταξύ, στην Ιταλία υποστηρίζουν ότι το θέμα του Μαντσίνι δεν έχει κλείσει για τους Πειραιώτες. Όπως ανέφεραν, ο Βραζιλιάνος μέσος της Ίντερ παραμένει αρνητικός στο ενδεχόμενο να έρθει στην Ελλάδα, όμως οι «ερυθρόλευκοι» το «παλεύουν» και δείχνουν διατεθειμένοι να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο για να τον πείσουν. Παράλληλα, οι Ιταλικοί θεωρούν ότι οι νταμπλούχοι Ελλάδας δεν έχουν σταματήσει να ενδιαφέρονται για τον Βίκτορ Ομπίνα, ο οποίος εξετάζεται για να αποκτηθεί με τη μορφή δανεισμού από τους Μιλανέζους.

Μία πηγή του συλλόγου είπε στην εφημερίδα «Πρωταθλητής»: «δεν βιαζόμαστε και θα κάνουμε αυτό που πρέπει. Εξετάζουμε κι άλλες λύσεις με σκοπό να καταλήξουμε στην καλύτερη. Δεν υπάρχει καμία ανησυχία, έχουμε κάνει προγραμματισμό μας εδώ και καιρό, βρισκόμαστε σε επαφές για διάφορους παίκτες και θα επιλέξουμε που πραγματικά μα ενδιαφέρουν».

Στη μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού, εκτός του Γκουτιέρες, βρίσκονται τα ονόματα του Νενέ της Μονακό, του Κανγκά Ακαλέ της Λανς, του Σίμον Βούκσεβιτς της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και του Ρότζερ Γκερέιρο της Λέγκια Βαρσοβίας.

Σαν επίσημο…

Πολύ σημαντικό θεωρείται στον Ολυμπιακό το σημερινό (17:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 - ΝΕΤ) φιλικό με την Τότεναμ. Το αποψινό παιχνίδι θα αποτελέσει πρόβα τζενεράλε, εκτός των Πειραιωτών για τους ομίλους του Champions League, και για τα «σπιρούνια», τα οποία την επόμενη εβδομάδα ρίχνονται στη μάχη της Premier League και φέτος έχουν ξοδέψει περίπου 31 εκατ. ευρώ σε μεταγραφές.

Η αγγλική ομάδα τη μεταγραφική περίοδο απέκτησαν τον Πίτερ Κράουτς (με 10,5 εκατ. ευρώ από Πόρτσμουθ), τον Σεμπαστιάν Μπασόνγκ (με 9,3 εκατ. ευρώ από Νιούκαστλ και τους Κάιλ Νότον, Κάιλ Γουόκερ (με περίπου 11 εκατ. ευρώ από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ).

Το σημερινό ματς θα αποτελέσει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Τιμούρ Κετσπάγια να μπορέσει να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα εν όψει των αγώνων των πλέι οφ του Champions League με τη Σερίφ Τίρασπολ. Έτσι, ο Γεωργιανός τεχνικός θα παρατάξει σαν να πρόκειται για επίσημο παιχνίδι την ομάδα του.

Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Νικοπολίδης και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, οι Ζεβλάκοφ, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος και Μπράβο. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Ντουντού και ο Λεντέσμα, έχοντας στα πλάγια τους Γκαλέτι και Ζαϊρί. Πίσω από τον προωθημένο Ντιόγο θα είναι ο Μαρέσκα.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Πάρντο, Πάντος, Οσκαρ, Ντομί, Γ. Παπαδόπουλος, Μήτρογλου, Κ. Παπαδόπουλος, Λεονάρντο και Σοϊλέδης.

ΑΕΚ-Μπόκα 0-2


Δεν έπεισε η ΑΕΚ στο φιλικό με την Μπόκα Τζούνιορς στο ΟΑΚΑ. Η Ένωση πλήρωσε τα αμυντικά κενά που εμφάνισε σε συγκεκριμένες στιγμές και ηττήθηκε με 2-0 από γκολ των Παλέρμο και Μόουτσε.

Ο βαθμός που πήρε η ΑΕΚ δεν ήταν υψηλός διότι δεν κατόρθωσε να δημιουργήσει. Πέρα από ένα καλό τέταρτο στο πρώτο ημίχρονο (20'-35'), όταν πίεσαν την άμυνα της Μπόκα, οι "κιτρινόμαυροι" δεν είχαν ενεργό ρόλο στο παιχνίδι. Σπανίως είχαν την μπάλα στα πόδια τους ούτως ώστε να επιτεθούν, ενώ όταν την είχαν έκαναν αρκετά λάθη. Η καλύτερη ευκαιρία της ελληνικής ομάδας ήρθε στο 23ο λεπτό από κοντινή κεφαλιά του Κυργιάκου (απέκρουσε ενστικτωδώς ο Αμπονταντσιέρι).

Η Μπόκα έκανε απλά πράγματα στο χορτάρι, οι παίκτες του Μπαζίλε άλλαζαν όμορφα την μπάλα και οι γραμμές είχαν σωστές αποστάσεις με τους πλάγιους να βοηθούν στην ανάπτυξη. Πίεση στον Σάχα άσκησαν εξ αρχής, δημιούργησαν ευκαιρίες (Μέντελ στο 3' και Μπατάλια στο 39') και προηγήθηκαν δικαίως με κεφαλιά-ψαράκι του Παλέρμο στο 43ο λεπτό - ο Μόουτσε που τον τροφοδότησε έλαβε την μπάλα όντας ακάλυπτος.

Οι (πολλές) αλλαγές του Μπάγεβιτς κατά τη διάρκεια του δεύτερου μέρους δεν επηρέασαν δραστικά την εικόνα του αγώνα. Ιδίως από τη στιγμή που η ομάδα του Μπουένος Άιρες έκανε το 2-0 στο 54ο λεπτό με πανέμορφο πλασέ του Μόουτσε. Ο ρυθμός ελεγχόταν από τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα και κράτησαν ανέπαφη την εστία τους. Πάντως ο προπονητής της ΑΕΚ θα έβγαλε δεδομένα χρήσιμα συμπεράσματα.

Οι συνθέσεις

ΑΕΚ: Σάχα, Κουτρομάνος (76' Γεωργέας), Κυργιάκος (72' Άλβες), Μαϊστόροβιτς, Καράμπελας (55' Χουανφράν), Ενσαλίβα (66' Γιαχάγια), Μάκος (79' Μπερνς), Μαντούκα (61' Ταχτσίδης), Σκόκο (61' Παυλής), Λεονάρντο (46' Χετεμάι), Τζιμπούρ (72' Ιορντάκε)

Μπόκα: Αμπονταντσιέρι, Κάσερες, Ιμπάρα, Μπατάλια, Μορέλ, Παλέτα, Μέντελ, Ρικέλμε, Ινσούα (62' Γκαϊτάν, 87' Ντίας), Μόουτσε (78' Νόιρ), Παλέρμο (76' Βιάτρι)

Χωρίς Σισέ στην Ουγγαρία


Στην αποστολή που ταξίδεψε το Σάββατο στην Ουγγαρία για το κυριακάτικο φιλικό με τη Χόνβεντ δεν συμπεριλαμβάνεται ο Τζιμπρίλ Σισέ μετά από σχετικά άδεια που του δόθηκε λόγω ενός προσωπικού προβλήματος.

Υπενθυμίζουμε πως εκτός από τον Σισέ, εκτός αποστολής είναι και οι Γκαλίνοβιτς, Καραγκούνη, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνη, Βύντρα, Μάτος και Σαλπιγγίδη.

ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ: Φιλική… τριάρα επί του Εορδαϊκού στην Πτολεμαϊδα


Σημάδια βελτίωσης, σε σχέση με τα δύο πρώτα φιλικά παιχνίδια (με Ηλυσιακό και Αλμωπό Αριδαίας) έδειξε ο ΑΟ Κέρκυρα, στον σημερινό αγώνα με αντίπαλο τον Εορδαϊκό, που διεξήχθη στην Πτολεμαϊδα.

Οι «Φαίακες» κέρδισαν με σκορ 3-0, έχοντας ένα πολύ καλό και παραγωγικό πρώτο ημίχρονο, στο οποίο πέτυχαν και τα τρία τέρματα.
Το σκορ άνοιξε ο Μιχάλης Γιαννιτσανάκης στο 20', ενώ στο 35' ο ίδιος παίκτης διπλασίασε. Το τελικό 0-3 διαμορφώθηκε στο 40' με εκτέλεση φάουλ του Δημήτρη Ιωάννου.

Το ντεμπούτο του με την κερκυραϊκή ομάδα έκανε ο νεοαποκτηθείς τερματοφύλακας Απόστολος Σιαράβας. Επίσης, χρησιμοποιήθηκε και ο Μιχάλης Μελίσσης, ο οποίος πέρσι αγωνίζονταν ως δανεικός στην Κόρινθο.

Ο Μπάμπης Τεννές ξεκίνησε το ματς με τους εξής: Ψωμιάδης, Κολοτούρος, Ιωάννου, Πελαγίας, Μπουτζίκος, Μακρυδημήτρης, Ρεπερνέ, Μουστόγιαννης, Βακουφτσής, Νικολόπουλος, Γιαννιτσανάκης. Ως αλλαγή χρησιμοποιήθηκαν οι Σιαράβας, Κοντοδήμος, Γκουστάβο, Ίσραελ Σίλβα, Μάμαλος, Μελίσσης, Μυρίλλας, Μπράτος.


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES