27 Σεπ 2009

"Έμφραγμα" στο 93' για την Γιουβέντους

"Έμφραγμα" στο 93' για την Γιουβέντους Η Γιουβέντους ήταν κοντά στην νίκη που θα έφερνε μόνη στην κορυφή, αλλά στο 93' η Μπολόνια με τέρμα του Ανταΐλτον πήρε την ισοπαλία με 1-1 στο "Ολίμπικο" του Τορίνο.

 Ο Νταβίντ Τρεζεγκέ σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο ματς και έδωσε το προβάδισμα στην "Γιούβε" στο 24', όμως τελικά η ομάδα του αρκέστηκε στον βαθμό και έμεινε απλά μόνη δεύτερη πίσω από την πρωτοπόρο, Σαμπντόρια.

Στο 92' με τέρμα του Ντανιέλε Ντε Ρόσι κατάφερε η Ρόμα να πάρει ισοπαλία με 1-1 στην Κατάνια, ενώ στο 85' με τέρμα του Μάουρο Σάρατε η Λάτσιο γλίτωσε την ήττα μέσα στην Ρώμη από την Παλέρμο (1-1).

Η Ουντινέζε πέτυχε μεγάλη νίκη στο "Φρίουλι" με 2-0 επί της Τζένοα, με τον Αντόνιο Ντι Νατάλε να ανοίγει το σκορ στο 81', πετυχαίνοντας το 8ο γκολ του στο πρωτάθλημα, ενώ ο Πέπε στο 88' διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Στην δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ με 5 γκολ έπιασε τον Ντιέγκο Μιλίτο ο Μάρεκ Χάμσικ, καθώς πέτυχε δύο τέρματα και οδήγησε την Νάπολι στην νίκη με 2-1 επί της Σιένα.

Οι συνθέσεις

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Ζεμπινά (67' Κάσερες), Λεγκροτάλιε, Κιελίνι, Μολινάρο, Φελίπε Μέλο, Μαρκίζιο, Καμορανέσι, Ντιέγκο (59' Τζοβίνκο), Αμάουρι (84' Ντελ Πιέρο), Τρεζεγκέ.
ΜΠΟΛΟΝΙΑ: Βιβιάνο, Ράγκι, Μπρίτος, Πορτανόβα, Λάνα, Βιτζιάνι (61' Οσβάλντο), Μινγκατσίνι, Γκουάνα, Βαλιάνι (55' Τεντέσκο), Σαλαγέτα, Ντι Βάιο (67' Ανταΐλτον).

ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ: Χαντάνοβιτς, Μπάστα, Κόντα, Ντομίτσι, Λούκοβιτς, Αλέξις Σάντσες, Ντ'Αγκοστίνο, Ινλέρ, Πέπε (91' Σαμάρκο), Φλόρο Φλόρες (88' Κοράντι), Ντι Νατάλε (84' Λόντι).
ΤΖΕΝΟΑ: Αμέλια, Μπιάβα (38' Εσπόζιτο), Μορέτι, Μποκέτι, Μέστο, Θαπατέρ, Μιλανέτο, Κρίσιτο (35' Μοντέστο), Παλάσιο (62' Ραφαέλε Παλαντίνο), Κρέσπο, Σκούλι.

ΚΑΤΑΝΙΑ: Αντούχαρ, Ποτέντζα, Σιλβέστρε, Σπόλι (70' Μπελούτσι), Καπουάνο, Καρμπόνι, Ίτζκο (57' Λάμα), Μπιαγκιάντι, Ρικιούτι (64' Ντελβέκιο), Μασκάρα, Μοριμότο.
ΡΟΜΑ: Μπερτανιόλι, Κασέτι (29' Μάρκο Μότα), Μπουρντίσο, Μεξές (19' Ζουάν), Ρίισε, Περότα, Ντε Ρόσι, Νταβίντ Πισάρο, Μπρίγκι (56' Τσέρτσι), Τότι, Βούτσινιτς.

ΛΑΤΣΙΟ: Μουσλέρα, Λιχτστάινερ, Κριμπάρι, Ράντου, Ντελ Νέρο (67' Ντιακιτέ), Νταμπό, Μπαρόνιο, Μάουρι, Φότζια (73' Ματουζάλεμ), Χούλιο Κρους (58' Ρόκι), Σάρατε.
ΠΑΛΕΡΜΟ: Σιρίγκου, Κασάνι, Κτζάερ (73' Μχεντλίτζε), Μπόβο, Μπαλτζαρέτι, Νοτσερίνο, Μιλιάτσιο, Μπρεσιάνο, Σιμπλίσιο (89' Μπλάζι), Μπουντάν (57' Καβάνι), Μίκολι.

ΝΑΠΟΛΙ: Ντε Σάνκτις, Πάολο Καναβάρο, Κοντίνι, Αρόνικα (46' Ρινάουλντο), Μάτζιο, Γκαργκάνο, Τσιγκαρίνι (67' Πατζιέντζα), Χάμσικ, Ντάτολο, Κουαλιαρέλα, Λαβέτσι (90' Χόφερ).
ΣΙΕΝΑ: Κούρτσι, Αλεάντρο Ρόζι, Τέρτζι, Μπραντάο, Ντελ Γκρόσο, Βεργκάσολα, Κοντρέα, Γιάγιαλο (63' Καλάιο), Φίνι (85' Παολούτσι), Γκετσάλ (75' Ρετζινάλντο), Μακαρόνε.

ΠΑΡΜΑ: Μιράντε, Τζενόνι, Πάτσι, Τζακάρντο, Καστελίνι, Μορόνε, Μαριγκά, Γκαλόπα, Ντζεμαϊλί (67' Λαντζαφάμε), Παλόσκι, Μπιαμπιανί (32' Μποζίνοφ) (68' Αμορούζο).
ΚΑΛΙΑΡΙ: Μαρκέτι, Μαρτζοράτι, Κανίνι, Αστόρι, Αγκοστίνι, Ντεσένα, Κόντι, Λατσάρι (71' Νενέ), Κόσου (84' Παρόλα), Τζέντα, Μάτρι (62' Μπιοντίνι).

ΚΙΕΒΟ: Σορεντίνο, Φρέι, Μορέρο, Γέπες, Μαντοβάνι, Λουτσιάνο (84' Αριάτι), Ιόρι, Μαρκολίνι (66' Μπερτιβόλιο), Πίντζι, Πελισιέρ, Γκρανότσε (74' Μπογκντάνι).
ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Κονσίλι, Γκάρικς, Μπιάνκο, Πελούζο, Μπελίνι, Μαντόνα (61' Τσεράβολο), Παντοΐν, Γκουαρέντε, Βαλντές (82' Λαϊούν Πράντο), Τιριμπόκι, Ντόνι (75' Ραντοβάνοβιτς).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής:

Σάββατο
Σαμπντόρια - Ίντερ 1-0 (72' Πατσίνι)
Λιβόρνο - Φιορεντίνα 0-1 (76' πέν. Γιόβετιτς)

Κυριακή
Κατάνια - Ρόμα 1-1 (22' Μοριμότο, 92' Ντε Ρόσι)
Κιέβο - Αταλάντα 1-1 (77' Πελισιέρ / 72' Τιριμπόκι)
Γιουβέντους - Μπολόνια 1-1 (24' Τρεζεγκέ / 93' Ανταΐλτον)
Λάτσιο - Παλέρμο 1-1 (85' Σάρατε / 75' Καβάνι)
Νάπολι - Σιένα 2-1 (49' και 64' Χάμσικ / 56' Μακαρόνε)
Πάρμα - Κάλιαρι 0-2 (8' Ζέντα, 58' Ντεσένα)
Ουντινέζε - Τζένοα 2-0 (81' Ντι Νατάλε, 88' Πέπε)
Μίλαν - Μπάρι (21:45)

H βαθμολογία

1. Σαμπντόρια 15
2. Γιουβέντους 14
3. Ίντερ 13
4. Φιορεντίνα 13
5. Ουντινέζε 11
6. Τζένοα 10
7. Πάρμα 10
8. Κιέβο 8
9. Ρόμα 8
10. Λάτσιο 8
11. Μίλαν 7
12. Κάλιαρι 7
13. Νάπολι 7
14. Μπάρι 6
15. Παλέρμο 5
16. Μπολόνια 6
17. Σιένα 4
18. Κατάνια 3
19. Λιβόρνο 2
20. Αταλάντα 2

Ο πίνακας των σκόρερς

8 γκολ
Αντόνιο Ντι Νατάλε (Ουντινέζε)

5 γκολ
Ντιέγκο Μιλίτο (Ίντερ)
Μάρεκ Χάμσικ (Νάπολι)

4 γκολ
Φραντσέσκο Τότι (Ρόμα)
Σέρτζιο Πελισιέρ (Κιέβο)

3 γκολ
Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο (Φιορεντίνα)
Βιντσέντζο Ιακουΐντα (Γιουβέντους)
Τζαμπάολο Πατσίνι (Σαμπντόρια)
Νταβίντ Τρεζεγκέ (Γιουβέντους)
Χούλιο Κρους (Λάτσιο)
Ντανιέλε Μανίνι (Σαμπντόρια)
Σαμουέλ Ετο'ο (Ίντερ)
Στέβαν Γιόβετιτς (Φιορεντίνα)
Τακαγιούκι Μοριμότο (Κατάνια)
Ντανιέλε Ντε Ρόσι (Ρόμα)
Ζέντα (Κάλιαρι)

2 γκολ
Εμανουέλε Καλάιο (Σιένα)
Ντιέγκο (Γιουβέντους)
Αλμπέρτο Παλόσκι (Πάρμα)
Φάμπιο Κουαλιαρέλα (Νάπολι)
Σέρτζιο Φλόκαρι (Τζένοα)
Αλεχάντρε Πάτο (Μίλαν)
Μάρκο Πανταλίνο (Σαμπντόρια)
Φαμπρίτσιο Μίκολι (Παλέρμο)
Ιγκόρ Μπουντάν (Παλέρμο)
Eρνάν Κρέσπο (Τζένοα)
Μάουρο Σάρατε (Λάτσιο)
Έντινσον Καβάνι (Παλέρμο)
Μάσιμο Μακαρόνε (Σιένα)
Τζαντομένικο Μέστο (Τζένοα)

Β΄ ΕΘΝΙΚΗ – «Βρυχήθηκε» ο Λεοζίνιο, σοκ για Παναιτωλικό στο 94΄

Με δύο γκολ του Βραζιλιάνου Λεοζίνιο που φόρεσε την φανέλα του Πανσερραϊκού την τελευταία ημέρα των μεταγραφών, τα «λιοντάρια» πέτυχαν την δεύτερη σερί νίκη στο πρωτάθλημα, επί του Εθνικού Αστέρα με 2-1, και πέρασαν στην κορυφή μαζί με τον Εθνικό. Οι Πειραιώτες κράτησαν και πάλι το μηδέν στο παθητικό τους και με τον ένα βαθμό που τσίμπησαν στην Καρδίτσα απέναντι στην Αναγέννηση παρέμειναν στον ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα.
 Έσπασε το ρόδι ο Ολυμπιακός Βόλου που προηγήθηκε με 3-0 στο πρώτο ημίχρονο, αλλά τελικά επιβλήθηκε με 3-2 της Ηλιούπολης που στην επανάληψη προσπάθησε για την ανατροπή. Σοκ στις καθυστερήσεις για τον Παναιτωλικό στην Νεάπολη, καθώς στο 94΄ έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια του στο ματς με τον Ιωνικό.

ΒΟΛΟΣ: Εκεί που όλα έδειχναν ότι το ματς θα αποτελούσε περίπατο για τον Ολυμπιακό, λίγο έλειψε να έχουμε «τραγωδία» για τους «ερυθρόλευκους». Το άνετο 3-0 του πρώτου μέρους, μετατράπηκε μέσα σε 15 λεπτά σε 3-2 από την Ηλιούπολη που όμως δεν κατάφερε να κάνει την μεγάλη ανατροπή. Όπως φαίνεται φέτος η ομάδα του Σάκη Τσιώλη αρέσκεται στα θρίλερ.

ΝΕΑΠΟΛΗ: Εφιαλτικό ήταν το τέλος για τον Παναιτωλικό… Η ομάδα του Αγρινίου προηγήθηκε νωρίς με τον Χάτζιτς, έχασε μεγάλες ευκαιρίες στην επανάληψη για να πετύχει πιο ευρεία νίκη, όμως τελικά δέχθηκε το χτύπημα στις καθυστερήσεις. Ο Μπέριος ισοφάρισε με κεφαλιά στο 94΄ και έδωσε τον πρώτο βαθμό στον Ιωνικό.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ: Το ματς είχε τρία δοκάρια, αλλά κανένα γκολ. Η Αναγέννηση έφερε την δεύτερη ισοπαλία με 0-0 και πλέον έχει τρεις ισοπαλίες σε ισάριθμα παιχνίδια. Ο Εθνικός δεν βρήκε τον στόχο με τον Σουμπίνιο στο 45΄, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι, όμως κράτησε το μηδέν στην άμυνα για τρίτο ματς και παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

ΕΥΟΣΜΟΣ: Ο Διαγόρας μπορεί να είχε το δοκάρι με τον Σπάρταλη, αλλά ο Αγροτικός Αστέρας ήταν η ομάδα που έφυγε με το τρίποντο. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε από το σημείο του πέναλτι ο Στεφανίδης στο 84΄. Την εσχάτη των ποινών έδωσε ο διαιτητής σε τράβηγμα του Μπριλάκη πάνω στον Μπεκιάρη. Ο πάγκος του Διαγόρα διαμαρτυρήθηκε έντονα για αυτή την απόφαση που θεώρησε ότι κακώς δόθηκε.

ΣΕΡΡΕΣ: Μπορεί στον ΟΦΗ να του έδειξαν την πόρτα της εξόδου, στον Πανσερραϊκό όμως ο Γκιγιέρμο Όγιος του άνοιξε τις αγκάλες. Ο λόγος για τον Λεοζίνιο που με δύο δικά του γκολ έδωσε τη νίκη στην ομάδα των Σερρών στο ματς με τον Εθνικό Αστέρα που αντιστάθηκε και έδειξε καλό πρόσωπο, ενώ αγωνίστηκε από ένα σημείο και μετά με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κολόκα.

ΡΟΔΟΣ: Μπορεί στο πρώτο ημίχρονο να δυσκολεύτηκε, στην επανάληψη όμως η Ρόδος ήταν η μόνη ομάδα στο γήπεδο. Με δύο γκολ του Κακλαμάνου και ένα του Λάζετιτς που μπήκε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και βοήθησε τα μέγιστα, τα «ελάφια» πέτυχαν την πρώτη νίκη σε εντός έδρας στην Β΄ Εθνική μετά από 25 χρόνια.

Τα σημερινά αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής

Ολυμπιακός Β. – Ηλιούπολη 3-2
(6΄ Ζαραδούκας, 37΄ Αλβάρεζ, 45΄ Ροτζέριο – 57΄ Νατσέφσκι, 61΄ Κρητικός)

Ολυμπιακός Β. (Σάκης Τσιώλης): Γλύκος, Αλβάρεζ, Αρβανίτης, Ζαραδούκας, Μπουλούτ, Λιόλιος, Ψυχογιός, Ούμπιντες, Ροτζέριο, Αμπράμοβιτς, Χανιώτης
Ηλιούπολη (Νίκος Παντέλης): Θέμελης, Παπαδημητρίου, Νικολόπουλος, Παραράς, Τσιώλης, Ρουσάκης, Στεφανίδης, Μπασαλά, Μπολμποσιάν, Κρητικός, Κωστόπουλος (46΄ Νατσέφσκι)

Ιωνικός – Παναιτωλικός 1-1
(94΄ Μπέριος - 23΄ Χάτζιτς)

Ιωνικός (Στράτος Βουτσακέλης): Πουρής, Α. Παπαζούδης, Μπέριος, Μπάγιτς, Τσερκέζος, Κεφαλούκος, Σιδέρης, Γάλας, Σ. Παπαζούδης (Γεωργίου), Λανγκλέ, Γιόνδης (Φουρτάδο)
Παναιτωλικός (Σίνισα Γκόγκιτς): Μπαμπανιώτης, Μπελεβώνης, Μόρετς, Αναστασιάδης, Γκόλιας, Μουμίν, Χάτζιτς (Μπαϊκαρά), Λόπες, Θεοδωρίδης, Στογιάνοβιτς, Γκούρμα (Δέντσας)

Αναγέννηση Κ. – Εθνικός 0-0

Αναγέννηση Κ. (Περικλής Αμανατίδης): Κουτσόπουλος, Αγγελόπουλος, Μάριαν, Φέρστερ, Κουρτεσιώτης, Βέλα Τζούνιορ, Διγκόζης, Μπιτέλης, Χατζηρίζος, Μπουντούρης, Γκόγκας
Εθνικός (Μιχάλης Γρηγορίου): Σουλογάνης, Γκράιμς, Σύρος, Μοσχογιάννης, Τσεμπερίδης, Παγώνης, Σιλιγαρδάκης, Φαρινόλα, Χαϊκάλης, Σουμπίνιο, Χαλαουανί

Αγροτικός Αστ. – Διαγόρας 1-0
(84΄ Στεφανίδης)

Αγροτικός Αστ. (Γιώργος Φοιρός): Διλμπέρης, Χασιώτης, Κούτσης, Μπάρμπας, Ν. Παπαδόπουλος, Τσουκαλίδης, Βαγγελόπουλος, Σκλιοπίδης, Τσούκλης, Μπλαζέφσκι, Στεφανίδης
Διαγόρας (Παύλος Δερμιτζάκης): Βελλίδης, Κωνσταντινίδης, Σαλαμαστράκης, Μπριλάκης, Κατερίνης, Κορακάκης, Τσιάτσιος, Σολάκης, Σπάρταλης, Ουέλινγκτον, Μιλόσκοβιτς

Πανσερραϊκός – Εθνικός Αστ. 2-1
(18΄, 40΄ Λεοζίνιο – 27΄ Τζημόπουλος)

Πανσερραϊκός (Γκιγιέρμο Όγιος): Κυριακίδης, Γαλανόπουλος, Παπάζογλου, Βοσκόπουλος, Γεωργίου, Ριμόλντι, Κάστρο, Λεοζίνιο, Κωνσταντινίδης, Τάντιτς, Αθανασιάδης
Εθνικός Αστ. (Αντώνης Μανίκας): Γκίτκος, Προβατίδης, Παριανός, Κριπιντήρης, Τζημόπουλος, Κολόκας, Λουάμο, Πλάτανος, Ουκάρ, Φαμπίνιο, Γκουέι

Ρόδος – Αιγάλεω 3-0
(63΄ Λάζετιτς, 65΄, 73΄ Κακλαμάνος)

Ρόδος (Γιώργος Στράντζαλης): Παναγιωτόπουλος, Σ. Καντιμοίρης, Παπαδημήτρης, Πρίπου, Δανάς, Οξύζογλου, Πελέκης, Γκολεμπιέφσκι (54΄ Λάζετιτς), Κακλαμάνος, Βεργώνης, Γ. Καντιμοίρης
Αιγάλεω (Βασίλης Βούζας): Ταμπάσης, Παυλίδης, Μπερνιδάκης, Ουμουρί, Αυλωνίτης, Κοκκίνης, Σκάρος, Λόπες, Ουλάι, Τσαμπούρης, Πουλάκος

Ο πίνακας των σκόρερ:

ΚΕΡΚΥΡΑ – Πρόταση από Αυστραλία για Μπερνς


Πρόταση επιστροφής στην Αυστραλία ώστε να αγωνιστεί με την φανέλα της Αδελαίδας Γιουνάιτεντ είχε ο Νέιθαν Μπερνς, όπως αποκάλυψαν μέσα ενημέρωσης από την «χώρα των καγκουρό». Ωστόσο ο νεαρός άσσος τόνισε ότι δεν επιθυμεί την επιστροφή στην πατρίδα, καθώς του χρόνου θα επιστρέψει στην ΑΕΚ.
«Έχω προσαρμοστεί στην Κέρκυρα. Έχουμε κερδίσει και τα δύο πρώτα ματς της σεζόν και είμαστε στην πρώτη θέση. Θα μπορούσα να είχα μείνει στην ΑΕΚ, αλλά ήθελα να παίζω. Μίλησα με τον κ. Μπάγεβιτς και με θέλει πίσω τη νέα σεζόν, έτοιμο να παίξω» τόνισε ο Αυστραλός μεσοεπιθετικός.

Όσον αφορά το αυριανό παιχνίδι με τον Θρασύβουλο σήμερα το πρωί ολοκληρώθηκε η προετοιμασία με τον Μπάμπη Τεννέ να ανακοινώνει την αποστολή για το ματς. Σε αυτήν περιλαμβάνονται οι: Αποστολίδης, Σιαράβας, Κολοτούρος, Μπουτζίκος, Γκουστάβο, Μακρυδημήτρης, Παρασκευαίδης, Σίλβα, Μπερνς, Σμαρτ, Λαμπρόπουλος, Φλαβίνιο, Τσίγγας, Λουρένσο, Πελαγίας, Κοντοδήμος, Ρεπερνέ, Βενέτης και Ιωάννου.

Δ' ΕΘΝΙΚΗ 5ος ομιλος

    Την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα της Δ"Εθνικής κατηγορίας πέτυχε σήμερα η Βολίδα στον εκτος έδρας αγώνα με τον Απόλλωνα  Ευπαλίων με σκορ 1-3 .                                                                                                                      Αντίθετα η ομάδα της Λευκίμης Ηττήθηκε για δεύτερη  φορά στον εντός έδρας αγώνα απο τον Θεσπρωτό με σκορ 0-4                                                         

Μπίαρσμιρ: "Καλύτεροι από ΑΕΚ, Ολυμπιακό"

Ο Ματίας Μπίαρσμιρ θα αποτελέσει το "Hummer" στην άμυνα του Παναθηναϊκού για το ντέρμπι της Κυριακής κόντρα στην ΑΕΚ. 

 Ο Σουηδός θεωρεί τον Παναθηναϊκό την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και φαβορί για τη νίκη στο ντέρμπι, όπως τονίζει σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα το "Goal".

Eπίσης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον Χενκ Τεν Κάτε, την αμυντική λειτουργία της ομάδας, αλλά και για τον Ρενέ Χένρικσεν.

Διαβάστε μερικά αποσπάσματα από την συνέντευξη του Σουηδού αμυντικού:

Τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για την κατάκτηση του πρωταθλήματος;

"Πρώτα από όλα χρειαζόμαστε και τύχη. Για να πάρεις ένα τρόπαιο θες και την τύχη μαζί σου. Ακόμα και η Μπαρτσελόνα θέλει μια δόση τύχης για να φτάσει να διεκδικεί το Τσάμπιονς Λιγκ, όπως έγινε για παράδειγμα πέρυσι στον ημιτελικό με την Τσέλσι. Από εκεί και πέρα θα πρέπει όλοι οι παίκτες να παλεύουμε για την ομάδα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Διότι αν παλεύουμε ο ένας για τον άλλο δενόμαστε πιο πολύ σαν ομάδα και νιώθουμε πιο κοντά. Με αυτά τα στοιχεία μπορούμε να κερδίζουμε τους πάντες".

Πως βλέπεις το ματς με την ΑΕΚ δεδομένου ότι έχασε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό πριν από 3 μέρες και θα παίξει ακόμα πιο αποφασισμένη;

"Αυτό είναι λογικό, ωστόσο ακόμα και αν δεν είχε χάσει από τον Ολυμπιακό, πάλι θα μιλούσαμε για ένα μεγάλο ντέρμπι, όπου όλα μπορούν να συμβούν. Μου αρέσει να παίζω σε ντέρμπι. Δεν είναι μόνο για μας δύσκολο παιχνίδι. Είναι και για την ΑΕΚ γιατί και εμείς θα παίξουμε με το μαχαίρι στα δόντια. Θέλουμε πολύ τη νίκη και νομίζω ότι είμαστε καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ".

Ποια η γνώμη σου για τους δύο μεγάλους αντιπάλους του Παναθηναϊκού, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ;

"Σίγουρα είναι σκληρές ομάδες. Αλλά όχι πιο σκληρές από μας. Μπορούμε να τις νικήσουμε και τις δύο. Μου είπαν ότι πέρυσι παίξαμε πολύ καλά και στα δύο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και δεν κερδίσαμε. Αν κάνουμε και φέτος καλές εμφανίσεις στα ντέρμπι και πάρουμε τα "μικρά παιχνίδια" θα τα καταφέρουμε".

Η άποψή σου για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος;

"Για μένα είναι πολύ νωρίς ακόμα για να έχω πλήρη εικόνα. Όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά. Ακόμα και όταν παίζουμε με την Ξάνθη ή κάποια άλλη όχι και τόσο μεγάλη ομάδα επιπέδου Ολυμπιακού ή ΑΕΚ, εγώ ανυπομονώ διότι θέλω να μάθω τα πάντα για όλους τους αντιπάλους μας".

Ο Παναθηναϊκός έχει σπουδαία παράδοση στους Σκανδιναβούς παίκτες. Ένας από αυτούς που έγραψαν ιστορία ήταν και ο Ρενέ Χένρικσεν, ο οποίος ήρθε το ίδιο αθόρυβα στην Ελλάδα όπως ήρθες κι εσύ πριν από ακριβώς 10 χρόνια. Θα ήθελε να γίνεις ο διάδοχος του;

"Δεν τον έχω συναντήσει από κοντά, αλλά τον γνωρίζω ως παίκτη κι έχω παρακολουθήσει και αγώνες του. Ήταν πραγματικά σπουδαιός. Ακόμη μιλούν γι' αυτόν στην ομάδα. Πολύς κόσμος με σταματάει στους δρόμους της Γλυφάδας που μένω και μου λένε ότι "εσύ είσαι ο νέος Ρενέ". Με τιμούν πραγματικά αυτά που λένε για εμένα. Θέλω να γίνω ένας παίκτης που θα μείνει στις καρδιές των οπαδών του Παναθηναϊκού και θα θυμούνται μόνο καλά πράγματα γι' αυτόν. Αυτός είναι ο στόχος μου."

Αν ήσουν προπονητής γιατί θα επέλεγες τον Μπιέρσμιρ;

"Διότι είναι ήρεμος με την μπάλα, διαβάζει τον αντίπαλο και παίρνει καλές τοποθετήσεις μπροστά από την άμυνα".

Τι έχεις να υποσχεθείς στον κόσμο του Παναθηναϊκού; Μπορεί να περίμεναν ένα πιο δυνατό όνομα στη συγκεκριμένη θέση, ωστόσο σε έχουν υποδεχθεί πολύ θερμά και μιλούν με τα καλύτερα λόγια για σένα.

"Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα παλεύω πάντα για την ομάδα. Και μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα".

Πως κρίνεις την ποιότητα του ρόστερ του Παναθηναϊκού σε αυτούς τους μήνες που βρίσκεσαι στην ομάδα; Σε βοηθάει ο ανταγωνισμός;

"Ναι το νιώθω ότι βελτιώνομαι καθημερινά. Στην άμυνά μου στη δύναμή μου, σε όλα τα σημεία του παιχνιδιού μου. Έχουμε ένα εξαιρετικό ρόστερ και η καθημερινή πίεση στις προπονήσεις σε βοηθάει ουσιαστικά. Όταν παίζεις με καλύτερους παίκτες γίνεσαι κι εσύ καλύτερος".

Σχετικά με τα όσα λέγονται για την άμυνα του Παναθηναϊκού. Υπάρχει τελικά πρόβλημα στην αμυντική γραμμή του Παναθηναϊκού;

"Δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα στο βαθμό που παρουσιάζεται πολλές φορές προς τα έξω. Αν πάμε στο πρωτάθλημα θα δούμε ότι έχουνε δεχθεί ένα γκολ σε τέσσερις αγώνες. Και γενικά δεν επιτρέπουμε ως ομάδα τους αντιπάλους μας να κάνουν ευκαιρίες".

Στην Ευρώπη όμως οι επιδόσεις σας δεν είναι το ίδιο καλές...

"Συμφωνώ. Είναι αλήθεια ότι στα ευρωπαϊκά ματς δεν τα πήγαμε καλά. Τα γκολ που δεχθήκαμε στην Ευρώπη ήταν χάρισμα. Το χειρότερό μας παιχνίδι όμως τουλάχιστον αμυντικά ήταν αυτό με τη Γαλατάσαραϊ, διότι δεχτήκαμε πολύ εύκολα γκολ. Αλλά και πάλι η γνώμη μου είναι ότι δεν έχουμε πρόβλημα".

Έχεις παίξει μαζί με τον Σαριέγκι, τον Βύντρα και τον Καντέ ως παρτενέρ στην άμυνα. Με ποιον θεωρείς ότι συνεργάζεσαι καλύτερα;

"Δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός στην απάντησή μου, διότι μόνο με τον Γιόσου έχω παίξει συνεχόμενα παιχνίδια μαζί του. Με τον Σεντρίκ για παράδειγμα έπαιξα μόνο στο φιλικό με τη Χόνβεντ στην Ουγγαρία. Μόνο αν παίξω 3-4 παιχνίδια με τον καθένα θα είμαι σε θέση να σας απαντήσω σε αυτό. Από την ως τώρα μου συνεργασία με τον Γιόσου πάντως, είμαι πολύ ευχαριστημένος και νιώθω καλά. Έχει μεγάλη εμπειρία, μιλάει πολύ και καθοδηγεί τα μετόπισθεν και γενικά με βοηθάει".

Ο Σισέ αισθάνεται μία επιπλέον πίεση, όσο δεν έρχονται και τα γκολ. Είναι θέμα τύχης και ρέντας;

"Ναι ξεκάθαρα. Τον βλέπω στις προπονήσεις καθημερινά και γνωρίζω τι μπορεί να κάνει. Και σας υπόσχομαι ότι αν σκοράρει σε 1-2 ματς στη σειρά, δεν θα σταματάει μετά. Είναι θέμα ψυχολογίας. Αν βάλεις ένα, δύο, τρία γκολ στη σειρά μετά αποφορτίζεσαι. Αισθάνεσαι πιο σίγουρος στις επιλογές σου, στις κινήσεις σου".

Σχετικά με τον Σωτήρη Νίνη

"Ο Νίνης έχει όλες τις προϋποθέσεις. Παρότι είναι μόλις 19 ετών βρίσκεται ήδη σε πολύ υψηλό επίπεδο."

Σχετικά με τον Χενκ Τεν Κάτε

"Μου αρέσει ο τρόπος δουλειάς του προπονητή, αλλά και των συνεργατών του. Στη Σουηδία μιλάς περισσότερο απευθείας με τον προπονητή, εδώ τα πράγματα είναι πιο επαγγελματικά. Εδώ προπονείσαι για 1,5 ώρα πολύ σκληρά, ενώ στη Σουηδία μπορεί να προπονείσαι για 2 ώρες και να μην κάνεις τίποτα".

Επίσκεψη Πατέρα στην Παιανία

 Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Νικόλας Πατέρας έδωσε το παρών στην απογευματινή προπόνηση των παικτών του "Τριφυλλιού". Εκτός αποστολής άφησε τον Μάριο Γκαλίνοβιτς ενόψει της ΑΕΚ ο Χενκ Τεν Κάτε. Σαλπιγγίδης:"Στόχος να επιβληθούμε και να κερδίσουμε".

Η τελευταία προπόνηση των παικτών του Παναθηναϊκού ενόψει της αναμέτρησης με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ έκρυβε μια έκπληξη, καθώς το παρών έδωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Νικόλας Πατέρας.

Ο Χενκ Τεν Κάτε έβαλε τους παίκτες να κάνουν χαλαρό τρέξιμο, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν ασκήσεις τακτικής. Μετά το τέλος της προπόνησης ο Ολλανδός τεχνικός ανακοίνωσε την αποστολή για το αυριανό παιχνίδι.

Σε αυτή δεν βρίσκονται οι τραυματίες Δάρλας, Μαρίνος και Σπυρόπουλος, όπως και ο Μάριο Γκαλίνοβιτς που δεν βρίσκεται σε φόρμα μαζί με τους Μάντζιο, Κλέιτον που δεν υπολογίζονται. Επίσης εκτός έμεινε και ο Αντώνης Πετρόπουλος που εγχειρίστηκε, μαζί με τον Σεϊταρίδη που δεν είναι ακόμα 100% έτοιμος.

Σαπιγγίδης:"Στόχος να επιβληθούμε και να κερδίσουμε"

Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού μίλησε για τα πλάνα της νίκης των πρασίνων επί της ΑΕΚ και τον στόχο που δεν είναι άλλος από το πρωτάθλημα. Ολόκληρη η συνέντευξη του Δημήτρη Σαλπιγγίδη θα μεταδοθεί την Κυριακή στις 15:00 στην εκπομπή "Total Superleague".

Για το ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ είπε:

ουμε την ψυχολογία με το μέρος μας, ξεκινήσαμε πολύ καλά, η ΑΕΚ είναι σε μια δύσκολη καμπή γιατί στα δυο προηγούμενα παιχνίδια έχει συγκεντρώσει μόνο ένα βαθμό, ενώ έχει χάσει ένα ντέρμπι. Θα έλεγα ότι έχουμε το αβαντάζ σε αυτό το κομμάτι, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Είναι ντέρμπι, η ΑΕΚ θα έχει τον κόσμο με το μέρος της, αλλά έχουμε πίστη στις δυνατότητες μας και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Ένα ντέρμπι τα έχει όλα και μια ομάδα, εφόσον έχει την ψυχολογία, πηγαίνει για τη νίκη. Και η ισοπαλία θεωρείται καλό αποτέλεσμα σε ένα εκτός έδρας ντέρμπι, όμως δεν θα πηγαίναμε ποτέ με αυτόν τον στόχο. Θέλουμε να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια, πόσο μάλλον ένα τέτοιο ντέρμπι"

Για το πλάνο της νίκης του Παναθηναϊκού είπε:

ΑΕΚ κάθε χρόνο είναι δυνατή, έχει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο πριν από ένα ντέρμπι, η πορεία της ομάδας στα πολύ πρόσφατα παιχνίδια. Γιατί πολλές φορές βλέπεις μια ομάδα, όπως η ΑΕΚ παραδείγματος χάρη, να έχει άτυχα αποτελέσματα και σε ένα ντέρμπι να παρουσιάζεται εντελώς διαφορετική. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε, είναι η ομάδα μας. Δεν έχουμε τη σταθερότητα στην αμυντική μας λειτουργία... Και οι έντεκα.

Το πληρώνουμε αρκετές φορές, δεν είναι ένα κομμάτι που επικεντρώνεται στην άμυνα, αλλά στην ομάδα μας. Αν καταφέρουμε να είμαστε συμπαγείς, αν έχουμε καλές επιστροφές και διατηρήσουμε το μηδέν, έχουμε τη δυνατότητα να πετύχουμε γκολ στην επίθεση και να κατακτήσουμε τους τρεις βαθμούς. Γνωρίζουμε την ΑΕΚ, θα προσπαθήσουμε να την αντιμετωπίσουμε όσο καλύτερα γίνεται και εφόσον πιάσουμε την απόδοση μας και επιβάλλουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας, θα μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη"


Για τον στόχο του τίτλου δήλωσε :

Είμαι τρία χρόνια στην ομάδα, δεν έχω καταφέρει να κατακτήσω το πρωτάθλημα και νομίζω πως τόσο για μένα, όσο και για τον κόσμο, είναι πολύ σημαντικό και εύχομαι εφέτος να εκπληρωθεί αυτός ο στόχος. Οι ανταγωνιστές είναι πολύ δυνατοί, όμως όλα κρίνονται στη λεπτομέρεια. Μέχρι στιγμής λειτουργούμε καλά σε αυτό το κομμάτι και εφόσον συνεχίσουμε να το κάνουμε, αυτό το στοιχείο της λεπτομέρειας θα μας δώσει τον τίτλο που τόσο πολύ κυνηγάμε και θέλουμε. Και εμείς και ο κόσμος"

Για την πορεία του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα δήλωσε:

άρχουν ακόμα 26 παιχνίδια, ο δρόμος είναι μακρύς. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ξεκινήσαμε καλά το πρωτάθλημα, μετά από τόσα χρόνια και ελπίζουμε να το συνεχίσουμε αυτό το σερί. Είναι φυσιολογικό κάθε χρόνο να βελτιώνεσαι ως ομάδα. Αυτός είναι ο στόχος, γι' αυτό δουλεύουμε και ελπίζω να διατηρήσουμε αυτό το στοιχείο. Είναι ένα κομμάτι που δεν το κατακτάς και σου μένει, πρέπει να δουλεύεις συνεχώς πάνω σε αυτό. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε και η ομάδα έχει την ποιότητα και τη δυνατότητα να πετυχαίνει γκολ σε κάθε παιχνίδι".

Τέλος για την ιδιαίτερη σχέση με τους οπαδούς του "τριφυλλιού" είπε:

"Αν θα είχα παράπονο πάνω σε αυτό το κομμάτι, η μόνη λέξη που θα ταίριαζε δίπλα μου, θα ήταν η αχαριστία. Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο, μου δείχνει την αγάπη του, προσπαθώ μέσα στον αγωνιστικό χώρο να το ανταποδώσω και αισθάνομαι πολύ όμορφα. Υπάρχει μια πολύ όμορφη σχέση και χαίρομαι πραγματικά που αγωνίζομαι στην ομάδα του Παναθηναϊκού. Νιώθω ότι είμαι τυχερός σε αυτό το κομμάτι".

Μπορεί και καλύτερα από την Τετάρτη…

Η ΑΕΚ «πλήρωσε» την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό με τις μικρότερες δυνατές απώλειες. Μιλάω για τον τομέα της ψυχολογίας, τομέα που είναι πολύ σημαντικός για την συνέχεια, ειδικά αν η συνέχεια περιλαμβάνει ένα ακόμα σπουδαίο ντέρμπι όπως είναι το αποψινό με τον Παναθηναϊκό. Η εμφάνιση της ομάδας κόντρα στον Ολυμπιακό ήταν αρκετά καλή και έχει δημιουργήσει στον κόσμο την προσδοκία της νίκης επί της ομάδας του Χενκ τεν Κάτε.

Γι’ αυτό και περιμένω στο Ολυμπιακό Στάδιο περίπου την ίδια εικόνα με την Τετάρτη. Στον αγωνιστικό χώρο, όμως, είμαι σίγουρος ότι είναι δυνατόν να δούμε ακόμα καλύτερα πράγματα από το μεσοβδόμαδο ντέρμπι. Προσδοκώ σε καλύτερη συνεργασία της αμυντικής τετράδας και ειδικά των δύο κεντρικών αμυντικών, πιο ενεργητική άμυνα στο κέντρο –παρόντος του Σεϊντού Γιαχάγια- και καλύτερη απόδοση από Σκόκο, Μπλάνκο και Καφέ.

Ο… οίστρος του Ρότζερ Γκερέιρο, αν συνδυαστεί με καλύτερη απόδοση από τους προαναφερθέντες, μπορεί να οδηγήσει σε ένα ακόμα καλύτερο ματς από αυτό της Τετάρτης, κάτι που θεωρώ απαραίτητο για να φτάσει η ΑΕΚ στη νίκη. Ο Παναθηναϊκός έρχεται με την… φόρα του 4 στα 4 και διαθέτει πολύ καλό κέντρο. Αν ο Ντούσαν Μπάγεβιτς καταφέρει και τον «βραχυκυκλώσει» εκεί, τότε θα δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για μία νίκη που θα διατηρήσει την ομάδα του σε… τροχιά τίτλου.

Αν καταφέρουν οι «κιτρινόμαυροι» και πάρουν το κέντρο θα διακόψουν την τροφοδοσία των επιθετικών του αντιπάλου και θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να κάνουν συχνές επισκέψεις στην περιοχή του αντιπάλου και να παίξουν παιχνίδι κυριαρχίας.

Αν τα καταφέρουν τότε έχουν τις πιθανότητες με το μέρος τους για να επικρατήσουν. Κι αν η πολύ καλύτερη άμυνα του Ολυμπιακού χρειάστηκε να μην παίξει μόνο ποδόσφαιρο απέναντι στους «κιτρινόμαυρους» για να τους κρατήσει μακριά από το τέρμα, τότε η πίεση επί της προβληματικής άμυνας του Παναθηναϊκού θα δώσει πάρα πολλές πιθανότητες νίκης. Μία νίκη απαραίτητη.

ΠΑΟΚ: Με πείσμα για τη νίκη

Τη νίκη, με την οποία θα ανέβει αγωνιστικά και ψυχολογικά, ψάχνει ο ΠΑΟΚ στο σημερινό (19:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Novasports 1) παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Οι «ασπρόμαυροι» θέλουν το «τρίποντο», προκειμένου να επιστρέψουν στις επιτυχίες και να καλύψουν το χαμένο έδαφος στη βαθμολογία.

Οι παίκτες του «Δικεφάλου του Βορρά» ελπίζουν να ξεπεράσουν την γκίνια και να δείξουν τον πραγματικό τους εαυτό. Ο τρόπος με τον οποίο ήρθε το αποτέλεσμα στον αγώνα της Τετάρτης κόντρα στον Πανιώνιο, έχει πεισμώσει ακόμη περισσότερο τους ποδοσφαιριστές του Φερνάντο Σάντος και το μόνο που θέλουν είναι τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Ο Πορτογάλος τεχνικός προσανατολίζεται να παρατάξει τους Θεσσαλονικείς με σύστημα 4-3-3, ενώ θα χρησιμοποιήσει τον Ίβιτς στην κορυφή της επίθεσης. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Χαλκιάς, ο οποίος μπροστά του θα έχει, από δεξιά προς αριστερά, τους Αραμπατζή, Τσιρίλο, Μαλεζά και Σαβίνι. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Φωτάκης, ο Γκαρσία και ο Σορλέν. Δεξί χαφ θα είναι ο Κουτσιανικούλης (ή ο Κονσεϊσάο), αριστερό ο Βιεϊρίνια και σέντερ φορ (ανάγκης) ο Ίβιτς.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κρέσιτς, Μπιζέρα, Βερόν, Μωυσιάδης, Κοντρέρας και Λίνο. Στη Θεσσαλονίκη έμειναν οι τραυματίες Μουν (σε καλύτερη κατάσταση από τους άλλους), ο Βιτόλο (έχει λίγες πιθανότητες να αγωνιστεί στο παιχνίδι με τον Ηρακλή), Σνάουτσνερ, Μουσλίμοβιτς και Φιλόμενο (αναμένεται να επιστρέψουν στις 17/10 με τον ΠΑΣ Γιάννινα).

* Στην Αθήνα βρίσκονται από χθες όλοι οι διοικητικοί παράγοντες του ΠΑΟΚ, εκτός του Θόδωρου Ζαγοράκη που θα μεταβεί σήμερα στην πρωτεύουσα για να βρεθεί κοντά στην ομάδα. Οι κ. Βιολίδης, Μανδρίνος, Ποικιλίδης, Μηλιωρίδης, Μιχαηλίδης, Φαρλαλής συνόδεψαν την αποστολή και είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή τη φορά παραμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο με τους ποδοσφαιριστές.

* Βάσει πληροφόρησης που υπάρχει, ένα μέρος των εισιτηρίων δόθηκε σε οπαδούς της ομάδας από τη Θεσσαλονίκη και τους γύρω νομούς. Οι μισοί σχεδόν από τους 1.200 θα είναι από τα βόρεια της χώρας. Ενα άλλο κομμάτι των εισιτηρίων δόθηκε σε οπαδούς του ΠΑΟΚ στην Αθήνα και ένα τρίτο μέρος (περίπου 300) θα διατίθενται σήμερα από το εκδοτήριο που είναι έξω από τη θύρα των φιλοξενουμένων.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Θλάση ο Ρεκόμπα

Εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου τρεις εβδομάδας θα μείνει ο Αλβάρο Ρεκόμπα. Ο σούπερ σταρ του Πανιωνίου έγινε αλλαγή στο 37ο λεπτό του αγώνα με τον Ολυμπιακό (1-0), επειδή υπέστη θλάση στον δικέφαλο του αριστερού του ποδιού.

Όπως γίνεται αντιληπτό, ο Ουρουγουανός μέσος χάνει τον αγώνα της Δευτέρας (16:45, Novasports) με τον Ατρόμητο, ωστόσο το ιατρικό επιτελείο των «κυανέρυθρων» εκτίμησε ότι ο «Κινέζος» ενδέχεται να προλάβει το ματς με τον Ηρακλή στις 18 Οκτωβρίου.

Μετά τη λήξη του παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό, ο Ρεκόμπα έφυγε μαζί με τον πεθερό του και παλαίμαχο άσο των «ερυθρόλευκων» Ραφαέλ Περόνε. Αλλαγή λόγω τραυματισμού έγινε και ο Μάριος Νικολάου. Ο Κύπριος μέσος έχει ένα σφίξιμο στο αριστερό πόδι, κάτι που θα τον κρατήσει εκτός προπονήσεων 2-3 ημέρες.

Αντέχει στα δύσκολα; Απόδειξη...

Φτάσαμε, λοιπόν, στη μέρα του μεγάλου ντέρμπι με την ΑΕΚ. Του πρώτου της σεζόν για τον Παναθηναϊκό. Έναν Παναθηναϊκό που σε αντίθεση με την «Ενωση» έχει το δικαίωμα, αν θέλετε, να παίξει για δυο αποτελέσματα. Πέρα από τη νίκη, μπορούμε να πούμε ότι και η ισοπαλία δεν θα είναι καταστροφική, μια και θα είναι και πάλι στην κορυφή μαζί με τον Ολυμπιακό. Αντίθετα, για τους «κιτρινόμαυρους» το «τρίποντο» είναι αναγκαίο…

Όπως έγραψα και παραπάνω, πρόκειται για το πρώτο μεγάλο παιχνίδι της σεζόν. Το πρώτο εντός συνόρων, μια και έχουν προηγηθεί τα ευρωπαϊκά. Εκεί, όπου είδαμε τους «πράσινους» να είναι καλοί από τη μέση και μπροστά, αλλά πολύ κακοί στα μετόπισθεν. Σε συνθήκες πίεσης, έδειξαν είτε να μην τα καταφέρνουν, είτε να κάνουν… δώρα στους αντιπάλους τους, με τραγικά λάθη.

Εκεί, λοιπόν, νομίζω ότι θα προσπαθήσει να «χτυπήσει» η ΑΕΚ. Θα θελήσει να μεταφέρει την μπάλα στην περιοχή του «τριφυλλιού», προκειμένου να εκμεταλλευτεί τις αμυντικές αδυναμίες και.. ανορθογραφίες (αν παρουσιαστούν) της ομάδας του Τεν Κάτε. Ο Ολλανδός το γνωρίζει πολύ καλά αυτό, γι’ αυτό και ποντάρει πολύ στη μεσαία του γραμμή. Και κυρίως στους Ζιλμπέρτο, Σιμάο και Κατσουράνη. Αν αυτοί οι τρεις παίκτες πιάσουν καλή απόδοση, τότε μπορούμε να πούμε ότι θα την εγκλωβίσουν. Δεν θα της δώσουν, δηλαδή, το δικαίωμα να πατήσει περιοχή (Σιμάο και Ζιλμπέρτο) και από την άλλη, θα έχουν καλή ανάπτυξη (Κατσουράνης), η οποία θα τους φέρει το γκολ.

Αν, λοιπόν, μπορούμε να πούμε από τώρα ποιο μπορεί να είναι το «κλειδί» της νίκης στο ντέρμπι (και λέω αν γιατί στο ποδόσφαιρο και ειδικά στα ντέρμπι όλα είναι σχετικά), τότε ο τίτλος αυτός πηγαίνει στην τριπλέτα Ζιλμπέρτο – Σιμάο – Κατσουράνης. Πιάνοντας οι τρεις τους καλή απόδοση, δύσκολα πιστεύω ότι θα χάσει ο Παναθηναϊκός το ντέρμπι. Ιδωμεν…

Καλό ματς να έχουμε και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να περάσει η διαιτησία απαρατήρητη…

* Υπάρχει μια «ανησυχία» από πολλούς για την πιθανή χρησιμοποίηση του Καντέ σαν αριστερό μπακ. Ο Τεν Κάτε το κάνει αυτό για δυο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι έχει… ξεμείνει από ακραίους αμυντικούς και ο δεύτερος η αργοπορία του Γκάμπριελ στην προπόνηση (θα μπορούσε να παίξει δεξί μπακ και ο Βύντρα αριστερό). Αν, τελικά, δούμε τον Γάλλο αριστερό μπακ, σίγουρα θα πρόκειται για μια επιλογή που έχει ένα ρίσκο. Το αν θα βγει ή όχι θα φανεί στο γήπεδο…

ΠΑΟ: Με «Κάρα» για το «διπλό»

Φαβορί να πάρει μια θέση στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού στο αποψινό ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ είναι ο Γιώργος Καραγκούνης. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού», αν και δεν έχει ξεπεράσει απόλυτα τις ενοχλήσεις, ενδέχεται να αφήσει στον πάγκο τον Τζιμπρίλ Σισέ και θα αγωνιστεί ως δεξί χαφ. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Γάλλος επιθετικός θα μείνει σίγουρα στον πάγκο, αφού έχει τις δικές του πιθανότητες να παίξει ως βασικός κόντρα στην «Ένωση».

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες θέσεις, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Τζόρβας, ενώ μπροστά του, από δεξιά προς αριστερά, θα βρίσκονται οι Βύντρα (ή Γκάμπριελ), Μπιάρσμιρ, Σαριέγκι και Καντέ (ή Βύντρα). Στο χώρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Κατσουράνης, ο Σιμάο και ο Ζιλμπέρτο. Δεξί χαφ θα είναι ο «Κάρα» (ή Σισέ), αριστερό ο Λέτο και στην κορυφή της επίθεσης θα παίξει ο Σαλπιγγίδης. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Καρνέζης, Νίνης, Μαχλελής, Ρουκάβινα και Χριστοδουλόπουλος.

Ο Τεν Κάτε αποφάσισε να αφήσει εκτός αποστολής τον Γκαλίνοβιτς, αφού ο Κροάτης δεν είναι στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση και ο Καρνέζης τα πάει καλά στις προπονήσεις της ομάδας. Στην αποστολή δεν περιλαμβάνονται, επίσης, ο Μάντζιος, ο Κλέιτον, ο ανέτοιμος Σεϊταρίδης, ο Πετρόπουλος που έκανε επέμβαση (σ.σ.: στόχος του είναι να επιστρέψει στο παιχνίδι με την Καβάλα στις 18 Οκτωβρίου), και οι τραυματίες Δάρλας, Σπυρόπουλος, Μαρίνος. Οι συγκεκριμένοι παίκτες που είναι εκτός 18άδας θα γυμναστούν σήμερα στις 10 π.μ. στην Παιανία.

Να σημειωθεί ότι ο Μάντζιος ενδέχεται να είναι στην αποστολή για τον αγώνα της Πέμπτης (22:05, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και ΑΝΤ-1) κόντρα στην Ντιναμό Βουκουρεστίου, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League (σ.σ.: θα λείπουν ο τιμωρημένος Σισέ και ο Πετρόπουλος).

Προέδρου παρόντος…

Το «παρών» στη χθεσινή προπόνηση του Παναθηναϊκού έδωσε χθες ο Νικόλας Πατέρας εν όψει του σημερινού ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» δεν μίλησε στους ποδοσφαιριστές, ωστόσο ήθελε να τους περάσει το μήνυμα ότι είναι κοντά τους. Άλλωστε, στο Δ.Σ. της Τρίτης είχε δηλώσει πως δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένος και περιμένει να δει ακόμα περισσότερα πράγματα από την ομάδα.

Σε ό,τι αφορά τη φήμη που κυκλοφόρησε χθες το βράδυ για έξτρα πριμ, δεν ισχύει. Η διοίκηση ήδη έχει θεσπίσει μεγάλα πριμ. Αν κρίνει, όμως, ότι οι παίκτες αξίζουν κάτι περισσότερο σε μία επιτυχία, δεν θα διστάσει να το δώσει κι αυτό. Ο κ. Πατέρας αποχώρησε από την προπόνηση, αφού πρώτα συνομίλησε για λίγο με τον διευθυντή ποδοσφαίρου, Κώστα Αντωνίου, και τον Τεν Κάτε.

«Δεν ξεχνάει την ΑΕΚ, κοιτάει τον ΠΑΟ»

Πανέτοιμος ψυχολογικά είναι ο Κώστας Κατσουράνης, ο οποίος θα έρθει αντιμέτωπος με την ΑΕΚ. Ο διεθνής μέσος του Παναθηναϊκού όλο αυτό το διάστημα προσπαθεί να βγάλει από το μυαλό του τι αντιμετώπιση μπορεί να έχει από τους φίλους της «Ένωσης», αφού θέλει να βοηθήσει την ομάδα του να πάρει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς της νίκης.

«Σκέφτεται μόνο πώς θα κάνει σωστά τη δουλειά του και τίποτα άλλο. Τα όσα έχει ζήσει με την ΑΕΚ δεν τα έχει ξεχάσει και ούτε πρόκειται, αλλά τώρα θέλει να ζήσει πολλές μεγάλες στιγμές με τον Παναθηναϊκό κι αυτό τον ενδιαφέρει στο εξής», λένε οι συμπαίκτες του και οι δικοί του άνθρωποι.

Σαλπιγγίδης: «Έχουμε πίστη στις δυνατότητές μας»

Την επιθυμία τη δική του και των συμπαικτών του να κερδίσουν το σημερινό ντέρμπι εξέφρασε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, μιλώντας στο συνδρομητικό κανάλι. «Εχουμε την ψυχολογία με το μέρος μας, ξεκινήσαμε πολύ καλά, η ΑΕΚ είναι σε μια δύσκολη καμπή γιατί στα δύο προηγούμενα παιχνίδια έχει συγκεντρώσει μόνο ένα βαθμό. Εχει χάσει άλλωστε ένα ντέρμπι. Θα έλεγα ότι έχουμε το αβαντάζ σε αυτό το κομμάτι, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι.

Είναι ντέρμπι, η ΑΕΚ θα έχει τον κόσμο με το μέρος της, αλλά έχουμε πίστη στις δυνατότητές μας και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Ενα ντέρμπι τα έχει όλα και μια ομάδα, εφόσον έχει την ψυχολογία, πηγαίνει για τη νίκη. Και η ισοπαλία θεωρείται καλό αποτέλεσμα σε ένα εκτός έδρας ντέρμπι, ωστόσο δεν θα πηγαίναμε ποτέ με αυτόν τον στόχο. Θέλουμε να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια, πόσω μάλλον ένα τέτοιο ντέρμπι
», ανέφερε μεταξύ άλλων ο διεθνής επιθετικός.

* Ο παλαίμαχος παίκτης του Παναθηναϊκού Περικλής Παπαπαναγής, ο οποίος έχει αναλάβει τον έλεγχο των παικτών στο νέο σύστημα στατιστικής που εφαρμόζει το «τριφύλλι», βρέθηκε χθες στη Λάρισα και παρακολούθησε το παιχνίδι των «βυσσινί» κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα (0-0).

* Η πρόκριση της Βραζιλίας στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής δεν αποκλείεται να δώσει την ευκαιρία στον Κάρλος Ντούνγκα να ξεκουράσει τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο οποίος έχει κληθεί στην «σελεσάο» για τα ματς με τη Βολιβία στις 10 Οκτωβρίου και με τη Βενεζουέλα τέσσερις μέρες αργότερα (στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου).

ΟΣΦΠ: Το μυαλό στο ντέρμπι και στην Άρσεναλ

Ο Ολυμπιακός νίκησε χθες τον Πανιώνιο με 1-0 και περιμένει να δει σε ποια θέση θα βρίσκεται στον βαθμολογικό πίνακα μετά την ολοκλήρωση και της πέμπτης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν στραμμένη την προσοχή τους στο αποψινό ντέρμπι μεταξύ της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού, το αποτέλεσμα του οποίου θα το μάθουν στο Λονδίνο όπου θα βρίσκονται από το απόγευμα της Κυριακής για το παιχνίδι κόντρα στην Άρσεναλ την Τρίτη στο «Emirates».

Ο Ολυμπιακός κατάφερε μέσα σε δέκα ημέρες να αντιστρέψει το κλίμα και εκεί που βρέθηκε πέντε βαθμούς πίσω από την κορυφή και με την πλάτη στον τοίχο, τώρα να είναι σε θέση ισχύος. Οι νίκες με Άλκμααρ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Πανιώνιο, έβαλαν την ομάδα και πάλι στην κορυφή-με ένα παιχνίδι περισσότερο- ενώ πλέον όλοι στον σύλλογο νιώθουν πιο ήρεμοι και πιο άνετοι. Πλέον, οι «ερυθρόλευκοι» στρέφουν την προσοχή τους στο παιχνίδι της Τρίτης κόντρα στην Άρσεναλ στο «Emirates».

Ο Ζίκο έχει αρχίσει να περνάει νέα στοιχεία στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, κάτι που φάνηκε στο ματς με τον Πανιώνιο. Ο Βραζιλιάνος τεχνικός περιμένει ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση στη συνέχεια, αρχής γενομένης από το παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στους «κανονιέρηδες» του Αρσέν Βενγκέρ.

Με Μαρέσκα στην Αγγλία

Οι «ερυθρόλευκοι» θα γυμναστούν σήμερα στις 3 το μεσημέρι και στη συνέχεια θα πάνε στο αεροδρόμιο για να ταξιδέψουν (με πτήση τσάρτερ) για το Λονδίνο. Ο Ζίκο παίρνει μαζί του 22 παίκτες και στην αποστολή είναι και ο Μαρέσκα. Συγκεκριμένα, μετέχουν οι Νικοπολίδης, Παναγόπουλος, Πάρντο, Ντομί, Γκαλίτσιος, Λεονάρντο, Μέλμπεργκ, Πάντος, Α. Παπαδόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Ρ. Μπράβο, Τοροσίδης, Ζεβλάκοφ, Ντουντού, Οσκαρ, Λεντέσμα, Μαρέσκα, Γ. Παπαδόπουλος, Στολτίδης, Ζαϊρί, Ντιόγο, Μήτρογλου.

Με ήρωα τον Μανόνε η Άρσεναλ

Έχοντας σε μεγάλη μέρα τον τερματοφύλακά της, Βίτο Μανόνε, η Άρσεναλ πέρασε νικηφόρα από «Κρέιβεν Κότατζ» της Φούλαμ, με σκόρερ τον Φαν Πέρσι στο 52’. Ο Ιταλός πορτιέρο «έκλεψε» την παράσταση, κυρίως, με τις εκπληκτικές του αποκρούσεις στις δύο κεφαλιές του Άντριου Τζόνσον και «ανάγκασε» την καλύτερη Φούλαμ καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, να χάσει από την αντίπαλο του Ολυμπιακού στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών!

Το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός (27/9 21:15) ξεχωρίζει στην πέμπτη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Πάτησε κορυφή ο Ολυμπιακός, 1-0 τον Πανιώνιο. Λάρισα-ΠΑΣ Γιάννινα 0-0 στο άλλο ματς. Στο τελευταίο παιχνίδι της ημέρας ο Άρης νίκησε την Ξάνθη 1-0.




Το πρόγραμμα της πέμπτης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 0-0

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1-0 (17' Ζαϊρί)

ΑΡΗΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ 1-0 (90+2' Αμπρέου)

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 16:45 ΝOVA

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 16:45 ΝOVA

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - Π.Α.Ο.Κ. 19:00 ΝOVA

ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ - ΗΡΑΚΛΗΣ 19:00 ΝOVA

Α.Ε.Κ. - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 21:15 ΝOVA


Η βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (6η)

Σάββατο 3 Οκτωβρίου

Πανθρακικός-Άρης 16:45 ΣΚΑΪ

Πας Γιάννινα-Νέα Καβάλα 16:45 ΝΟVA

Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 19:00 NOVA

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου

Αστέρας Τρίπολης-Εργοτέλης 16:45 NOVA

Πανιώνιος-Ατρόμητος 16:45 NOVA

ΠΑΟΚ-Ηρακλής 19:00 NOVA

Skoda Ξάνθη-ΑΕΚ 19:00 ΝΕΤ

Παναθηναϊκός-Λάρισα 21:15 NOVA

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES