16 Νοε 2009

Εθνικός-Καλαμάτα 1-0

Εθνικός-Καλαμάτα 1-0Στο παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής της Β’ Εθνικής που έγινε στο γήπεδο του Ελληνικού η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου επικράτησε με 1-0 του συλλόγου της Μεσσηνίας και έφτασε έτσι στους 15 βαθμούς. Από την άλλη η Καλαμάτα παρέμεινε στις χαμηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα με 7 βαθμούς.

Το γκολ για τον Εθνικό σημείωσε με απευθείας χτύπημα φάουλ ο Σουμπίνιο στο 68’, ενώ στο 51’ ο ίδιος παίκτης είχε οριζόντιο δοκάρι.

Ο διαιτητής του αγώνα Λαγός (Αχαΐας), έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Παγώνη, Ροντρίγκο, Σουμπίνιο, Ηλιόπουλο, Δασκαλάκη, Τόσκα και Χ. Κωνσταντόπουλο.

Εθνικός: Συμεωνίδης, Ψιάνος (92’ Μοσχογιάννης), Παγώνης, Καρακώστας, Σύρος, Σιλιγαρδάκης, Δήμος (79’ Τσεμπερίδης), Σουμπίνιο, Ζουαρί, Ροντρίγκο, Κωστάκης (60’ Φαρινόλα).

Καλαμάτα: Μπαλτιμάς, Α. Κωνσταντόπουλος (86’ Τσιμικλής), Χ. Κωνσταντόπουλος, Ηλιόπουλος, Δασκαλάκης (70’ Γ. Καλογερόπουλος), Καμινιώτης, Τάσιτς, Μανιάτης, Ετέροβιτς (81’ Πουρτουλίδης), Τόσκας, Παπουτσής.

«Ο γνωστός και μη εξαιρετέος Αχιλλέας Μπέος…»

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποιεί η ΠΑΕ Αιγάλεω στην ανακοίνωση - απάντηση στον Αχιλλέα Μπέο. Με αφορμή τις ανακοινώσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου σχετικά με τον αναβληθέντα αγώνα με την ομάδα των δυτικών προαστίων, ξεκαθαρίζεται στην ανακοίνωση το θέμα με τις φωτογραφίες ενώ γίνεται εκτενής αναφορά στις χρόνιες ενέργειες του Αχιλλέα Μπέου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Αιγάλεω:

«Ο γνωστός και μη εξαιρετέος επενδυτής, Αχιλλέας Μπέος, αφού εισέπραξε τα χρήματα από την πώληση του Νέου Πανιωνίου, ο οποίος είχε προέλθει από ειδική εκκαθάριση με ζημία μερικών τότε δισεκατομμυρίων δραχμών, προχώρησε στην αγορά του Ολυμπιακού Βόλου και μέσα από αυτό το ιστορικό σωματείο με τις μοντέρνες μεθόδους που εφαρμόζει στο ποδόσφαιρο -μέθοδοι που έχουν γνωρίσει καλά οι φίλαθλοι και οι ομάδες της Δόξα Δράμας, του Παναιτωλικού, του Θρασύβουλου και του Πιερικού μόνο στα φετινά παιχνίδια- στέλνει μηνύματα ευγενούς άμιλλας στο ποδόσφαιρο. Αν είναι δυνατόν! Επειδή μέχρι σήμερα ανενόχλητος "τρομοκρατούσε" τόσο το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΑΕ, όσο και άλλα εμπλεκόμενα μέρη στο ποδόσφαιρο διά της βροντερής φωνής και του επιβλητικού όγκου του αυτά πλέον ανήκουν στο παρελθόν. Η κατάσταση αυτή θα αλλάξει. Η ΠΑΕ Αιγάλεω μπροστά σε εξόφθαλμες και προκλητικές παρεμβάσεις του "υγιούς" παράγοντα του ποδοσφαίρου, Αχιλλέα Μπέου, θα φροντίσει από τούδε και στο εξής κάθε ενέργειά του να βλέπει το φως της δημοσιότητας, είτε αυτό αφορά θέματα διαιτησίας είτε άλλα θέματα της πολυσχιδούς του δραστηριότητας.

Όσον αφορά στις φωτογραφίες της δήθεν προπόνησης, άνθρακες ο θησαυρός, αφού αναφέρουμε σε προηγούμενο Δελτίο Τύπου πως πρόκειται για συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών ώστε να εξεταστούν σε ποια κλινική κατάσταση βρίσκεται η υγεία τους από τον ιατρό της ομάδας. Τελειώνοντας, επειδή η ζημία του δημοσίου στην περίπτωση που αποτελεί αδίκημα έχει κακουργηματική μορφή και παραγράφεται σε 20 χρόνια, λέμε -μήπως- πρέπει να ανοίξει ο φάκελος εκ νέου της ειδικής εκκαθάρισης του Πανιώνιου από τον οποίο δημιουργήθηκε ο Νέος Πανιώνιος, ώστε να μάθουμε ποια χρήματα χάθηκαν και σε ποιες τσέπες μπήκαν
».

Τα είπαν Κόκκαλης- Ζίκο

Η αναμενόμενη συνάντηση με τον Ζίκο έγινε. Ο Σωκράτης Κόκκαλης βρέθηκε στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού και είχε ένα σύντομο τετ-α-τετ με τον Βραζιλιάνο τεχνικό (σ.σ. μαζί ήταν και ο Δημήτρης Θεοδωρίδης) λίγο πριν την έναρξη της σημερινής προπόνησης. Οι δύο άντρες επικεντρώθηκαν στα μεταγραφικά, αλλά και τους λόγους των συχνών τραυματισμών που ταλαιπωρούν φέτος την ομάδα.

Για την ενίσχυση του Ιανουαρίου, ο Ζίκο εμμένει στην άποψη ότι η ομάδα χρειάζεται έναν επιθετικό και έναν επιτελικό μέσο με ικανότητα να αγωνιστεί στα άκρα. Με δεδομένο ότι η σημερινή συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα υπάρχει η αίσθηση ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα και ο πρόεδρος της ΠΑΕ θα κινηθεί για να ικανοποιήσει τις επιθυμίες του προπονητή.

Όσον αφορά τα συνεχή αγωνιστικά προβλήματα, ο κ. Κόκκαλης ενημερώθηκε για τους λόγους του… κακού και αναλογιζόμενος αυτό, εμφανίστηκε ευχαριστημένος με την εικόνα και την προσπάθεια που καταβάλλουν οι ποδοσφαιριστές.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι Ζαϊρί και Όσκαρ προπονήθηκαν κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα, σε αντίθεση με τους Πάντο, Λεονάρντο, Φετφατζίδης, Γκαλέτι, Ντιόγο και Ντάρμπισαϊρ που συνέχισαν το ατομικό τους πρόγραμμα. Τέλος, οι Παναγόπουλος και Τοροσίδης έκαναν τρέξιμο, ενώ ο Λεντέσμα θεραπεία.

Προτείνουν τον Σαμαρά!

Φήμες σε κύκλους της Εθνικής ομάδας θέλουν τον Γιώργο Σαμαρά να προτείνεται στον Ολυμπιακό. Μάλιστα, η Σέλτικ, στην οποία αγωνίζεται ο διεθνής επιθετικός, δεν έχει πρόβλημα να τον παραχωρήσει σε προσιτή τιμή. Ο 24χρονος στράικερ τη φετινή σεζόν έχει 17 συμμετοχές με τους «καθολικούς», έχοντας πετύχει 5 γκολ.

Από την πλευρά του, ο «Sam» προτιμά να συνεχίσει στην Ευρώπη την καριέρα του, αλλά κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι θα απαντήσει αν οι «ερυθρόλευκοι» ενδιαφερθούν για την απόκτησή του.

* Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ο Βασίλης Τοροσίδης να προλάβει να είναι έτοιμος για τον αγώνα με την Άλκμααρ στην Ολλανδία και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη, σύμφωνα με τον στόχο που έχει θέσει το ιατρικό επιτελείο του Ολυμπιακού. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να αγωνιστεί ξανά ως ακραίος μέσος, δεδομένων και των απουσιών που υπάρχουν στην ομάδα.

«Ο Παπακώστας τα παράτησε και έφυγε»


Ο γενικός αρχηγός της ΠΑΕ Καβάλας, Κώστας Τσαλίκης, όσον αφορά την αιφνίδια παραίτηση του Γιάννη Παπακώστα, ήταν ξεκάθαρος. «Τα παράτησε και έφυγε», ανέφερε χαρακτηριστικά σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης.

Μιλώντας στον «Studio 7», ο παράγοντας των «αργοναυτών» κλήθηκε να εξηγήσει τους λόγους που οδήγησαν τον έμπειρο κόουτς στο να παραιτηθεί. «Δεν μπορώ να ξέρω από την στιγμή που εμείς ως ΠΑΕ τον στηρίζαμε, το γιατί ο κ. Παπακώστας δεν ήθελε να συνεχίσει στην .ομάδα της Καβάλας. Ίσως να αγχώθηκε με τους στόχους της, ίσως να τρόμαξε! Εμένα μου φάνηκε πάντως ότι τα παράτησε και έφυγε! Δε μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς», υποστήριξε και πρόσθεσε αναφορικά με τα ονόματα που γράφονται στον Τύπο, σχετικά με τους υποψήφιους διάδοχους του Παπακώστα:

«Εμείς σαν Καβάλα δεν είναι δυνατόν κάθε μέρα που γράφεται ένα όνομα προπονητή να βγάζουμε ανακοίνωση και να το διαψεύδουμε. Ας γράφει ο καθένας ότι θέλει. Θα πορευτούμε μέχρι τέλος με τους Γούτη-Καραπιπέρη».

Με Μπακαγιόκο και Ντάσιο κόντρα σε Ολυμπιακό

Ολόκληρο το πρόγραμμα στην προπόνηση της Δευτέρας έβγαλαν οι Ιμπραίμα Μπακαγιόκο και Γιώργος Ντάσιος. Τόσο ο Ιβοριανός επιθετικός, όσο και ο αρχηγός του ΠΑΣ Γιάννινα ξεπέρασαν τα προβλήματα στην ποδοκνημική και στη γάμπα αντίστοιχα και υπολογίζονται κανονικά απ’ τον Γιώργο Παράσχο για τη σαββατιάτικη αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στους Ζωσιμάδες. Το μενού για τους «κυανόλευκους» περιελάμβανε ασκήσεις τακτικής.

Αντίθετα, ο Πάρης Ανδράλας συνέχισε το ατομικό του και αν δεν καταφέρει να μπει σε φουλ ρυθμούς μέχρι Τετάρτη ή Πέμπτη, θα τεθεί εκτός αποστολής, όπως άλλωστε και ο τραυματίας, Γιάννης Στάθης (σ.σ. θα επιστρέψει αρχές Δεκεμβρίου).

Όσον αφορά τα εισιτήρια για τον αγώνα με τους «ερυθρόλευκους», η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα γνωστοποίησε ότι τελείωσαν, για τη μεγάλη σκεπαστή εξέδρα και για τη μικρή σκεπαστή της οδού Μιχαηλίδη και διαθέσιμα εισιτήρια υπάρχουν μόνο για τα δύο πέταλα. Τα εναπομείναντα κομμάτια θα διατίθενται απ’ τα γραφεία της ΠΑΕ, τη μπουτίκ και τους συνδέσμους φιλάθλων.

Απάντηση και "επίθεση" στον Καλογιάννη

Απάντηση και "επίθεση" στον ΚαλογιάννηΑνακοίνωση με την οποία απαντάει στον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ παράλληλα εξαπολύει "επίθεση" προς τον πρόεδρο της Ένωσης Β’ και Γ’ Εθνικής, κ. Σπύρο Καλογιάννη για τον ορισμό του αγώνα, εξέδωσε η ΠΑΕ Αιγάλεω.

Η ανακοίνωση του "Σίτι" αναφέρει: "1. Μετά τη γνωστή απόφαση της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β’ και Γ Εθνικής για αναβολή του αγώνος Αιγάλεω- Ολυμπιακού Βόλου, ο εξουσιοδοτημένος (!) από το Δ.Σ. για αγωνιστικά θέματα Πρόεδρος κ. Σπύρος Καλογιάννης ξαναχτύπησε! Με απόφαση του (!) αδιαφορώντας για όλα τα έγγραφα του Υπουργείου Υγείας που απαγόρευαν την συμμετοχή 21 ποδοσφαιριστών μας σε συλλογικές δραστηριότητες όρισε να διεξαχθεί ο αγώνας στο γήπεδο Ηλιούπολης (!!!) την προσεχή Τετάρτη 18/11. Είναι φανερό ότι ο Πρόεδρος της διοργανώτριας έχει χάσει κάθε μέτρο, παραβιάζει κατάφορα τους κανονισμούς αλλά και τις σχετικές διατάξεις προστασίας της Δημόσιας Υγείας του ποινικού κώδικα. Η ΠΑΕ Αιγάλεω πλέον αίρει την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του, τον καλεί να παραιτηθεί διότι δεν φάνηκε αντάξιος στην εμπιστοσύνη που έδειξαν όλα σχεδόν τα μέλη του ΔΣ δια τις ψήφους τους και προσφεύγει πλέον στην δικαιοσύνη για σειρά ποινικών παραβάσεων της διοργανώτριας αρχής δια του εξουσιοδοτημένου Προεδρείου της. Τον λόγο πλέον έχουν οι Εισαγγελικές αρχές τις οποίες θα ενημερώσουμε άμεσα. Η ΠΑΕ Αιγάλεω δίνει σήμερα στην δημοσιότητα τα έγραφα προς το Υπουργείου Υγείας (ΕΚΕΠΥ) και την απάντηση που έλαβε για να κατανοήσουν και οι πλέον δύσπιστοι (αθλητικοί παράγοντες ή αθλητές) με πιο τρόπο διοικείται το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στις δύο μικρότερες κατηγορίες». 2. Με έγγραφο της η ΠΑΕ Αιγάλεω γνωστοποίησε στην διοργανώτρια ότι εκπρόσωπος της στο ΔΣ μετά από απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου ορίστηκε ο κ. Βίκτωρας Μητρόπουλος. 3. Στο αγνωστικό τομέα οι νοσούντες ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ Αιγάλεω συγκεντρώθηκαν σήμερα σε ανοιχτό χώρο (ΕΑΚ ΑΙΓΑΛΕΩ) παρουσία του ιατρού της ομάδος. Στην συνάντηση αυτή κατεγράφη η σημερινή κατάσταση της υγεία τους και στην συνέχεια αποχώρησαν. Προπονήθηκαν μόνο οι υγιείς ποδοσφαιριστές και η ομάδα των Νέων".

Στις 18 Νοεμβρίου το Αιγάλεω- Ολυμπιακός Βόλου

Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου (15:00) στο γήπεδο της Ηλιούπολης θα διεξαχθεί το αναβληθέν ματς της 9ης αγωνιστικής της Β’ Εθνικής, ανάμεσα σε Αιγάλεω και Ολυμπιακό Βόλου.

Να θυμίσουμε πως το συγκεκριμένο παιχνίδι είχε αναβληθεί έπειτα από αίτημα της ΠΑΕ Αιγάλεω, καθώς είχε πολλούς παίκτες που είχαν προσβληθεί από τον νέο ιό της γρίπης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΑΕ:

«Ο εξ' αναβολής αγώνας της 9ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας μεταξύ των ΠΑΕ Αιγάλεω - ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου, ορίστηκε να διεξαχθεί την Τετάρτη 18-11-2009 και ώρα 15:00 στο Δημοτικό Γυμναστήριο Α΄ Ηλιούπολης».

Είδε τον Ντούριτσα ο Τεν Κάτε!


Στην Μπρατισλάβα προκειμένου να «τσεκάρει» τον Γιαν Ντούριτσα βρέθηκε ο Χενκ Τεν Κάτε. Ο Ολλανδός τεχνικός του Παναθηναϊκού αποφάσισε να μεταβεί ο ίδιος στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας και να διαπιστώσει από κοντά την αξία του 28χρονου αριστερού στόπερ στη φιλική αναμέτρηση με τις ΗΠΑ (σ.σ.: οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 1-0 με πέναλτι του Χάμσικ).

Λόγω του διήμερου ρεπό που είχε δώσει στους παίκτες του, ο προπονητής του «τριφυλλιού» είχε ακουστεί ότι θα πήγαινε στην πατρίδα του, όμως τελικά επέλεξε να παρακολουθήσει τον ποδοσφαιριστή της Λοκομοτίβ Μόσχας (σ.σ.: έχει συμβόλαιο έως τις 31/12/2012), ο οποίος φέρεται να βρίσκεται ψηλά στη λίστα (με τους αριστεροπόδαρους στόπερ) ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι που μας πέρασε οι «πράσινοι» ήταν κόντρα στην απόκτηση του Ντούριτσα με τη μορφή δανεισμού, αλλά τελικά η υπόθεση δεν καρποφόρησε. Ωστόσο, ο παίκτης αποτελεί εναλλακτική επιλογή για τον Γιούρι Σέμιν, αφού έχει δέκα συμμετοχές εκ των οποίων έξι ως βασικός και τέσσερις ως αλλαγή. Από την πλευρά τους, οι Ρώσοι φέρονται να παραχωρούν ακόμα και με ελεύθερη μεταγραφή τον διεθνή παίκτη χωρίς να έχουν υπερβολικές απαιτήσεις (το πολύ 1 εκατ. ευρώ).

Μάλιστα, δημοσιογράφος που περιέγραφε το παιχνίδι της Σλοβακίας με την Αμερική εντόπισε τον Τεν Κάτε στα επίσημα και σχολίασε στην τηλεόραση: «Είναι σημαντική μέρα για τους Σλοβάκους διεθνείς που θα αντιμετωπίσουν ένα δυνατό αντίπαλο που επίσης θα είναι στο Μουντιάλ, αλλά και για τον Ντούριτσα προσωπικά, αφού στο γήπεδο βρίσκεται για να τον παρακολουθήσει ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Χενκ Τεν Κάτε».

Μετά το τέλος του αγώνα, ο διεθνής ποδοσφαιριστής (που θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής) ενημερώθηκε για την παρουσία του Ολλανδού στις εξέδρες του γηπέδου και ανέφερε: «Επαιξα όπως παίζω σε κάθε αγώνα. Θέλω να είμαι μέλος αυτής της εθνικής. Οσο για τον Τεν Κάτε, αυτός ξέρει. Δεν μπορώ να γνωρίζω τι έχει στο μυαλό του για μένα».

Άρεσε στους Άγγλους ο «Σάλπι»!

Ακόμη μία ομάδα προστέθηκε στη λίστα με τους επίδοξους «μνηστήρες» του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, του οποίου το συμβόλαιο λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι και την απόφασή του θα την πάρει μέσα στον Γενάρη. Εκτός της Μπόχουμ, για την απόκτηση του διεθνούς επιθετικού ενδιαφέρεται και η Μπέρμιγχαμ, η οποία αναζητά έναν παίκτη με τα χαρακτηριστικά του «Σάλπι».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «SportDay», ο σκάουτερ της αγγλικής ομάδας έφυγε ικανοποιημένος από αυτό που είδε στο Ολυμπιακό Στάδιο και τον αγώνα (0-0) της Εθνικής Ελλάδας κόντρα στην Ουκρανία. Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες να αντικαταστήσει τον 28χρονο φορ, αν εκείνος αποφασίσει να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό.

Επιστρέφει ο Μαρίνος

Στις προπονήσεις με τον Παναθηναϊκό επιστρέφει ο Στέργος Μαρίνος, αφού ξεπέρασε το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε στο γόνατο. Μάλιστα, ο νεαρός αμυντικός ενδέχεται να βρίσκεται στην αποστολή για το κυριακάτικο (16:45, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Novasports 1) παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Από την πλευρά του, ο Γιούρκας Σεϊταρίδης συνέχισε τις θεραπείες και την ατομική προπόνηση το Σαββατοκύριακο και αναμένεται εντός της εβδομάδας να αρχίσει προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα. Ωστόσο, θεωρείται απίθανό να αγωνιστεί απέναντι στους Αρκάδες, αφού ο Χενκ Τεν Κάτε τον θέλει έτοιμο για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.

* Αρκετοί μάνατζερ έχουν προτείνει τον Βαγγέλη Μάντζιο σε ομάδες της Premier League. Ο 26χρονος επιθετικός έχει εκφράσει την επιθυμία του να αγωνιστεί στο ιταλικό πρωτάθλημα, αλλά φήμες θέλουν τη Φούλαμ και τη Γουέστ Χαμ να έχουν στη διάθεσή τους πολλά dvd με παιχνίδια του.

* Σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων ένα από τα κύρια θέματα της ατζέντας είναι η ονοματοδοσία του γηπέδου. Οπως είναι γνωστό, η ΓΗΠΕΛ εδώ και καιρό έχει ενημερώσει τον δήμο ότι αν δεν δώσει την εγγυητική επιστολή, σύμφωνα με τη σύμβαση, χάνει το δικαίωμα της εκμετάλλευσης από την ονοματοδοσία του γηπέδου και αυτόματα περνάει στην ΠΑΕ. Σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο θα συζητηθεί το θέμα της εγγυητικής επιστολής αλλά και η προσθήκη της λέξης «Παναθηναϊκός» στην ονομασία του γηπέδου (σ.σ.: η Marfin δεν έχει αντίρρηση).

Τι πραγματικά χρειάζεται ο Παναθηναϊκός

Η μεταγραφική περίοδος πλησιάζει και είναι λογικό σιγά σιγά να παρατηρείται η όποια κινητικότητα στον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» εντοπίζουν και τσεκάρουν στόχους, μέχρι να αποφασίσουν οριστικά για το ποιους παίκτες θα κινηθούν τον Ιανουάριο. Το μεγάλο ερώτημα, όμως, είναι το εξής: Τι πραγματικά χρειάζεται το «τριφύλλι»;

Με ένα ρόστερ, το οποίο κατά την άποψή μου (και κατά την άποψη πολλών), είναι το καλύτερο των τελευταίων ετών, δεν νομίζω ότι θα πρέπει να γίνουν πολλές κινήσεις για την ενίσχυση. Μόνο λίγες και καλές. Και αν δεν βρεθεί κάτι το ικανοποιητικό για τους Τεν Κάτε και Αντωνίου, ας μη γίνει τίποτα. Τα όποια «μπαλώματα» θα πρέπει να είναι ουσιαστικά και όχι απλά και μόνο για να γίνουν μεταγραφές.

Εχουμε και λέμε λοιπόν…

Τερματοφύλακα ο Παναθηναϊκός έχει ή για να το διατυπώσουμε καλύτερα βρήκε. Πρόσφατα έγραφα ένα κομμάτι με τίτλο «η νέα μεταγραφή του ΠΑΟ», αναφερόμενος στον Αλέξη Τζόρβα. Σε ότι αφορά την άμυνα, υπάρχουν αρκετοί και καλοί ποδοσφαιριστές. Ο Παναθηναϊκός διαθέτει αυτή τη στιγμή 9 ποδοσφαιριστές στο κέντρο της άμυνας και τα άκρα. Ικανοποιητικός αριθμός. Γνώμη μου, πάντως, είναι ότι αν βρεθεί ένα σέντερ μπακ, με στοιχεία παίκτη που δεν διαθέτει τώρα το «τριφύλλι», θα πρέπει να αποκτηθεί. Μιλάμε, δηλαδή, για έναν κεντρικό αμυντικό έμπειρο, με προσωπικότητα, που θα μπορέσει άμεσα να γίνει ο ηγέτης της «πράσινης» άμυνας. Τέτοιος ποδοσφαιριστής δεν υπάρχει τώρα στην Παιανία.

Πάμε, τώρα, στα χαφ. Πρόκειται για τη γραμμή που βρίσκεται και η μεγάλη δύναμη του Παναθηναϊκού. Κατσουράνης, Σιμάο, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης, Νίνης, Χριστοδουλόπουλος, Λέτο, απαρτίζουν το κέντρο. Η αναφορά των ονομάτων τα λέει όλα. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν χρειάζεται μεταγραφή μέσου η ομάδα του Τεν Κάτε. Δεν έχει ανάγκες εκεί…

Στην επίθεση υπάρχουν οι Σισέ, Σαλπιγγίδης, Ρουκάβινα και Πετρόπουλος. Όλα θα ξεκαθαρίσουν από την υπόθεση «Σάλπι». Αν ο Ελληνας δεν ανανεώσει, τότε οι «πράσινοι» θα κινηθούν για την απόκτηση ενός επιθετικού που θα μπορεί να αγωνίζεται και στη δεξιά πτέρυγα, στο 4-2-3-1. Δεν είναι εύκολη μια τέτοια μεταγραφή. Χρειάζεται ψάξιμο και το κυριότερο πολλά χρήματα. Αν, πάντως, ο Σαλπιγγίδης αποφασίσει να φύγει στο τέλος του χρόνου, τότε η αντικατάστασή του δεν θα γίνει τώρα, αλλά το καλοκαίρι και η χρονιά θα βγει με τον 28χρονο.

Που καταλήγουμε… Ότι αν γίνει μια μεταγραφή τώρα, τότε αυτή θα πρέπει να αφορά κεντρικό αμυντικό. Κεντρικό αμυντικό με στοιχεία που δεν έχει κανένας στην Παιανία (Φανταστείτε δίδυμο Μπιάρσμιρ με έναν παίκτη τύπου Μέλμπεργκ). Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο…

* Συλληπητήρια στην οικογένεια του Ντε Νίγκρις και κουράγιο. Ότι άλλο να πούμε είναι λίγο…

Εχει Γολγοθά μπροστά του


Ο Ιανουάριος πλησιάζει και είναι λογικό πως όλοι όσοι υποστηρίζουν τον Ολυμπιακό έχουν στρέψει την προσοχή τους στην μεταγραφική περίοδο που ξεκινάει σύντομα. Η επιστροφή του Κόκκαλη από την Αμερική αναμένεται να φέρει σημαντικές εξελίξεις , αφού όλοι περίμεναν τον πρόεδρο για να δώσει κατευθύνσεις και να δουν πως θα κινηθούν τελικά στο θέμα των μεταγραφών. Μέχρι τον Ιανουάριο όμως είναι πιθανό να έχουν κριθεί όλα.

Για το Τσάμπιονς Λιγκ δεν είναι απλά πιθανό, είναι βέβαιο. Εάν οι Πειραιώτες κερδίσουν την Αλκμάαρ στην Ολλανδία θα περάσουν. Εάν όχι τότε θα έχουν μία ακόμα ευκαιρία κόντρα στην Αρσεναλ εντός έδρας την τελευταία αγωνιστική των ομίλων. Πέρα όμως από το Τσάμπιονς Λιγκ, ακόμα και το πρωτάθλημα είναι πιθανό να έχει κριθεί σε έναν μεγάλο βαθμό, μέχρι τον Ιανουάριο.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν λόγω των υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων, όμως ακολουθεί ένας μίνι… Γολγοθάς. Μέσα σε μία εβδομάδα έχουν τον εκτός έδρας αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννενα, τον αγώνα στην Ολλανδία με την Αλκμάαρ και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη.

Τρία ματς στα οποία πρέπει πάση θυσία να πάρει θετικό αποτέλεσμα. Περιθώρια για στραβοπάτημα δεν υπάρχουν, κατά την άποψη μου, ούτε στο παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ. Θα είναι πολύ μεγάλο ρίσκο να παίξουν για την πρόκριση την τελευταία αγωνιστική με την Αρσεναλ. Πρέπει να φέρουν ένα θετικό αποτέλεσμα και εκτός έδρας. Μη γυρίσουμε στο φινάλε σε άλλες εποχές που το «διπλό» του Ολυμπιακού είχε γίνει ανέκδοτο

Οι (τρεις) όροι του Κοζώνη

Εντός της ημέρας αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ στον Χαράλαμπο Κοζώνη, αφού θα συναντηθούν οι Νίκος Θανόπουλος, Μιχάλης Δημαράκης και Χρήστος Παπαδημητρίου για τη σύνταξη του προσυμφώνου. Εκτός του όρου σχετικά με τα χρέη της «Ένωσης» που έχουν παρουσιαστεί στον Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία, θα υπάρξουν ακόμη τρεις σημαντικοί όροι.

Ο πρώτος έχει σχέση με την «τρύπα» των 4 εκατ. ευρώ που έχει η «Empire 1924» και τονίζεται πως η πλευρά Κοζώνη δεν πρόκειται να αναλάβει να ξεχρεώσει τα χρέη της συγκεκριμένης εταιρείας. Ο δεύτερος όρος απαγορεύει στην ΠΑΕ, ύστερα από την υπογραφή του προσυμφώνου και μέχρι την ολοκλήρωση της συμφωνίας των δύο πλευρών, να προχωρήσει σε εμπορική κίνηση. Ο τρίτος όρος απαγορεύει, επίσης, στην ΠΑΕ να προχωρήσει στην έκδοση νέου δανείου.

Το προσύμφωνο, που εκτιμάται ότι θα υπογραφεί αύριο, θα είναι δεσμευτικό, ενώ θα υπάρχουν και ποινικές ρήτρες στην περίπτωση που ο κ. Κοζώνης δεν τηρήσει τα προσυμφωνηθέντα μεταξύ των δύο πλευρών.

Άμεση ανάγκη από ρευστό!

Την ίδια ώρα, στην ΑΕΚ αντιμετωπίζουν τεράστιο ταμειακό πρόβλημα και έχουν άμεση ανάγκη ρευστού. Εξάλλου, μέχρι το τέλος του μήνα χρειάζεται να καλυφθούν άμεσες ανάγκες της ΠΑΕ (από την αποπληρωμή των ποδοσφαιριστών μέχρι την πληρωμή ενοικίων, συνεργατών και όλων των εξόδων που έχει η εταιρεία).

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι κ.κ. Νοτιάς και Κοζώνης καλούνται να βρουν μία λύση στο ταμειακό πρόβλημα (που εκτιμάται στα 2 εκατ. ευρώ). Παρόλα αυτά, δεν τίθεται θέμα δανεισμού, αφού ο κ. Νοτιάς ενδέχεται να καλύψει ο ίδιος τα τρέχοντα έξοδα της «Ένωσης».

Νέα χρέη, αυτή τη φορά στην εφορία!

Η εφορία απαιτεί από την ΠΑΕ ΑΕΚ περίπου 63,7 εκατ. ευρώ, όπως αποκαλύπτει ο «Φίλαθλος». Όπως αναφέρει η εφημερίδα, πρόκειται για μη αποδοθέντες φόρους, συμβολαίων ποδοσφαιριστών μιας ιδιαιτέρας μεγάλης χρονικής περιόδου. Από την ποδοσφαιρική σεζόν 1992-1993 μέχρι και την αντίστοιχη 2002-2003!

Μετά από ελέγχους που έγιναν από την ΠΕΚ Αθηνών του Υπουργείου Οικονομικών, αποκαλύφθηκε ότι είτε κατά δήλωση της εταιρείας ο παρακρατούμενος και αποδιδόμενος φόρος ήταν πολύ μικρότερος του πραγματικού ή δεν υπήρχε καθόλου παρακρατούμενος φόρος!

Ωστόσο, η «Ένωση» θα χρειαστεί να καταβάλει μόνο ένα πολύ μικρό μέρος αυτού του ποσού (σ.σ.: 3.185.000 ευρώ) και μάλιστα σε βάθος δεκαετίας. Όσον αφορά το πώς προκύπτουν τα 3.185.000 ευρώ, δεν είχαν συμπεριληφθεί στο σύνολο των χρεών της ΠΑΕ προς τρίτους και προς το Δημόσιο, αφού ο Γιάννης Γρανίτσας είχε καταθέσει ένσταση, μη αποδεχόμενος την οφειλή.

Ύστερα από την απόφαση του δικαστηρίου για το άρθρο 44, οι «κιτρινόμαυροι» καλούνται να πληρώσουν το 5% του συνολικού ποσού. Ως εκ τούτου, σε βάθος δεκαετίας, η ΑΕΚ καλείται να πληρώνει περίπου 318.000 ευρώ τον χρόνο.

Σενάρια ανταλλαγής Μόρα-Τζεμπούρ

Σύμφωνα με τα ιταλικά Μέσα, η Μπολόνια βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την Κατάνια, προκειμένου να παραχωρήσει τον Πάμπλο Ντάνιελ Οσβάλντο. Μεταξύ των υποψηφίων να αντικαταστήσουν τον Ιταλό στράικερ βρίσκεται ο Ερνέστο Χαβιέ Σεβαντόν και ο Ραφίκ Τζεμπούρ. Την ίδια ώρα, στην Ελλάδα ακούγεται ότι η ΑΕΚ ενδιαφέρεται να κάνει πάλι δικό της τον Βαγγέλη Μόρα.

Έτσι, φήμες θέλουν την «Ένωση» να παραχωρεί τον Γαλλοαλγερινό επιθετικό στην ιταλική ομάδα, ώστε να επιστρέψει ο διεθνής αμυντικός στην Ελλάδα. Μάλιστα, οι Ιταλοί ανέφεραν ότι δεν είναι απίθανο να πραγματοποιηθεί το παραπάνω σενάριο.

Θρήνος!

Την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα της Δευτέρας (03:30), σε ηλικία 31 ετών, ο Μεξικανός ποδοσφαιριστής της Λάρισας, Αντόνιο Ντε Νίγκρις. Ο παίκτης αισθάνθηκε δυσφορία στον ύπνο του και η σύζυγός του κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο. Ο ποδοσφαιριστής των «βυσσινί», όμως, εξέπνευσε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.

Ο αδικοχαμένος επιθετικός της Λάρισας είχε γεννηθεί την πρωταπριλιά του 1978. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στη μεξικανική Μοντερέι, στην οποία αγωνίστηκε μέχρι και το 2002. Στη συνέχεια είχε γίνει "γυρολόγος", περνώντας από πολλές ομάδες. Ο Ντε Νίγκρις πρόλαβε να αγωνιστεί μεταξύ άλλων στις Βιγιαρεάλ, Πούμας, Σάντος, Γκαζιάντεσπορ. Στη Λάρισα υπέγραψε τον περασμένο Αύγουστο και αγωνίστηκε σε έξι παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος. Είχε 16 συμμετοχές και 4 γκολ με την εθνική ομάδα του Μεξικού.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Λάρισας

«Η οικογένεια της ΑΕΛ θρηνεί από σήμερα τα ξημερώματα για τον αδόκητο χαμό του 31χρονου διεθνή Μεξικανού ποδοσφαιριστή της, Αντόνιο Ντε Νίγκρις. Με βαθύτατη οδύνη, διοίκηση, τεχνική ηγεσία, ποδοσφαιριστές και στελέχη της ΠΑΕ, απευθύνουν τα συλλυπητήριά τους στους οικείους του και ειδικότερα στην σύζυγό του, Σόνια και την 5χρονη κορούλα του, Μιράντα. Για τα ακριβή αίτια του θανάτου του διενεργείται νεκροψία στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας».

Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων τις 16/11/2009

11259599 11259313 11259656 11259510 11260287 11259865 11259045 11259556 11259824 11259629

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES