23 Δεκ 2010

Ηρακλής-Κέρκυρα 1-1

ΗΡΑ να πάμε στο νησί…Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν Ηρακλής και Κέρκυρα, αφού έμειναν στο 1-1 στο "Καυτανζόγλειο" και έτσι το εισιτήριο για τους "8" του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ, θα κριθεί στο νησί των Φαιάκων (12/1/2011).

Οι "κυανόλευκοι" ήταν το μεγάλο αφεντικό της αναμέτρησης στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, όμως δεν κατάφεραν να μετατρέψουν την κυριαρχία τους σε γκολ και λίγο έλειψε να το πληρώσουν.

Οι "Φαίακες" όσο περνούσαν τα λεπτά πάτησαν γκάζι, κατάφεραν να σκοράρουν στο 80', όμως δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν το προβάδισμά τους και να κάνουν την έκπληξη, παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου ΟΠΑΠ.
Στα τελευταία λεπτά, υπήρξε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, αφού ο Ηρακλής που ήταν σαφώς η καλύτερη ομάδα του αγώνα, κέρδισε ένα πέναλτι με τον Γιάκομπ και ο ίδιος παίκτης το μετέτρεψε σε πέναλτι. Το 1-1 ήταν το τελικό σκορ και έτσι όλα θα κριθούν, στις 12 Γενάρη στην Κέρκυρα.

Αρκετά λάθη από τον διαιτητή της αναμέτρησης Καλογερόπουλο, αφού στο γκολ της Κέρκυρας ο Γιάντσης στο ξεκίνημα της φάσης, στόπαρε την μπάλα με το χέρι, ενώ και το πέναλτι ήταν τραβηγμένο, αν και ο Δημήτρης Ιωάννου δεν βρήκε μπάλα.

Γήπεδο: Καυτανζόγλειο

Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)

Κίτρινες: 45' Γιάκομπ / 22' Επστάιν, 45' Μαϊστόροβιτς

Κόκκινες:

Γκολ: 80' Τσίγκας / 87' Γιάκομπ πεν.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ηρακλής (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Κυριαζής, Κατσικάς, Αραμπατζής, Λίμα, Ντάνι, Παπαστεριανός (58' Μάρα), Στζοτ (68' Σίσιτς), Πίτου Γκαρσία (78' Ηλιάδης), Σολτάνι, Γιάκομπ.

Κέρκυρα (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Αποστολίδης, Βενέτης, Στολτίδης, Καλαντζής (70' Λαμπρόπουλος), Μίχος, Τσίγκας (86' Ιωάννου Δ.), Παρασκευαϊδης, Μαϊστόροβιτς, Επστάιν, Ιωάννου Η. (58' Γιάντσης), Μακρής.

Ο αγώνας

Οι γηπεδούχοι με τον κόσμο στο πλευρό τους και την ψυχολογία στα ύψη μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ για το πρωτάθλημα, μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και δεν άργησαν να πάρουν τον έλεγχο.

Κι αν στο πρώτο δεκάλεπτο δεν είδαμε κάποια σπουδαία φάση, στο 12' οι "κυανόλευκοι" είχαν την πρώτη καλή ευκαιρία για να ανοίξουν στο σκορ. Ο Λίμα εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Γιάκομπ πήρε την κεφαλιά, όμως ο Μαρκής πρόλαβε να διώξει την μπάλα, πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα.

Στο 16' και πάλι ο Γιάκομπ φλέρταρε με το γκολ, αλλά αυτή την φορά το σουτ του κατέληξε κόρνερ, αφού κόντραρε σε αντίπαλα σώματα.

Το σκηνικό δεν άλλαξε και στα επόμενα λεπτά, με τους παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη να έχουν πάρει τα ηνία και να ψάχνουν το πολυπόθητο γκολ. Στο 22' ο Λίμα εκτέλεσε ωραία ένα φάουλ, όμως η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αποστολίδη.

Και ενώ ο Ηρακλής είχε τον έλεγχο, η Κέρκυρα λίγο έλειψε να σκοράρει κόντρα στην ροή του αγώνα. Ο Στολτίδης έκανε ωραία μπαλιά, αλλά ο Ελευθερόπουλος πρόλαβε τους Τσίγκα και Καλαντζή.

Η συγκεκριμένη ευκαιρία ήταν απλά μια παρένθεση στην "κυανόλευκη" κυριαρχία, που κράτησε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι απάντησαν μάλιστα στο 33' όταν ο Γκαρσία γύρισε για τον Γιάκομπ, όμως ο Αποστολίδης τον πρόλαβε και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0.

Στην επανάληψη, το σκηνικό δεν άλλαξε καθόλου, αφού και πάλι οι Θεσσαλονικείς ήταν αυτοί που είχαν την κυριαρχία της αναμέτρησης και δημιουργούσαν φάσεις. Όπως αυτή στο 48', όπου ο Πίτου Γκαρσία έδωσε στον Παπαστεριανό, όμως δεν κατάφερε να κρεμάσει τον πορτιέρο της Κέρκυρας.

Κάπου εκεί, το παιχνίδι απέκτησε έναν ξέφρενο ρυθμό με τους δύο προπονητές να κάνουν αλλαγές προκειμένου να βοηθήσουν τις ομάδες τους και τους ποδοσφαιριστές να δημιουργούν αρκετές φάσεις. Στο 56' ο Καλαντζής έκανε ένα καλό σουτ με τον Ελευθερόπουλο να μπλοκάρει, ενώ ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Στολτίδη στο 68'.

Οι "Φαίακες" είχαν ισορροπήσει κάπως το παιχνίδι και στο 72' θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει, όμως το δυνατό σουτ του Γιάντση, πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ηρακλή.

Δύο λεπτά αργότερα (74'), ο Ηρακλής απείλησε και πάλι από στημένη φάση. Ο Λίμα εκτέλεσε εξαιρετικά ένα φάουλ, όμως η μπάλα πέρασε εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Αποστολίδη.

Τα λεπτά περνούσαν και οι "Φαίακες" ανέβαζαν συνεχώς ρυθμό, φτάνοντας πιο εύκολα στην αντίπαλη εστία. Η αγωνιστική άνοδος της ομάδας του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, δεν άργησε μάλιστα να μετατραπεί σε γκολ.

Οι φιλοξενούμενοι εκτέλεσαν γρήγορα ένα φάουλ, ο Γιάντσης πάσαρε στον Τσίγκα και εκείνος από κοντινή εστία δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Δίκαιες οι διαμαρτυρίες των ανθρώπων του Ηρακλή, καθώς στο ξεκίνημα της φάσης, ο Γιάντσης είχε στοπάρει την μπάλα με το χέρι και το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει.

Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη δεν το έβαλαν κάτω, σήκωσαν αμέσως κεφάλι και πάτησαν γκάζι προκειμένου να πετύχουν την ισοφάριση. Το 1-1 δεν άργησε να έρθει, αφού στο 86' ο Γιάκομπ κέρδισε πέναλτι από τον Δημήτρη Ιωάννου και ο ίδιος παίκτης το εκτέλεσε και το μετέτρεψε σε γκολ. Υπερβολική η απόφαση του διαιτητή, όπως φάνηκε στο ριπλέι, αν και υπήρχε επαφή ανάμεσα στους δύο παίκτες και ο Ιωάννου δεν βρήκε μπάλα.


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES