17 Φεβ 2010

Δεν πέρασε τα τεστ ο Κάκος

Δεν πέρασε τα τεστ ο ΚάκοςΟ Τάσος Κάκος δεν θα είναι τελικά αυτός που θα διευθύνει το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό. Σήμερα το πρωί στις αγωνιστικές δοκιμασίες που πραγματοποιήθηκαν στο ΟΑΚΑ, ο Κερκυραίος διαιτητής υπέστη τράβηγμα με αποτέλεσμα να βγει νοκ-άουτ.

Έτσι φαβορί για το μεγάλο ντέρμπι της Τούμπας θα είναι ένας από τους Γιώργο Δαλούκα του συνδέσμου Θεσσαλίας, Σπάθας, Κουκουλάκης ενώ ακούγεται και το όνομα του Σταθόπουλου. Αύριο θα ανακοινωθεί το όνομα του εκλεκτού.

Οι πρώτες δοκιμές ενόψει του αγώνα με τον Άρη

Οι πρώτες δοκιμές ενόψει του αγώνα με τον ΆρηΣε ρυθμούς... Άρη κινούνται στην ΑΕΚ ενόψει της επόμενης αγωνιστικής με τους «κιτρινόμαυρους» να προετοιμάζονται για το Κυριακάτικο ντέρμπι.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δοκίμασε σήμερα κάποιες σκέψεις του με πιο σημαντική την χρησιμοποίηση του Αραμπατζή με τους βασικούς.

Ο 62χρονος τεχνικός, στο διπλό που πραγματοποίησε στο μισό γήπεδο προς το τέλος της προπόνησης, έδωσε φανελάκι βασικού σε όσους αγωνίστηκαν κόντρα στον Πανθρακικό πλην του Σάχα, με τον Αραμπατζή να παίρνει τη θέση του κάτω από δοκάρια.

Στη συνέχεια, πραγματοποίησε αρκετές αλλαγές με τους Τζιμπούρ, Μαντούκα, Αραούχο και Καφέ να αγωνίζονται με τους βασικούς.

Άρης – Skoda Ξάνθη: 3-0, Πανιώνιος – Καβάλα: 1-2

Άρης – Skoda Ξάνθη: 3-0, Πανιώνιος – Καβάλα: 1-2Ο Άρης επικράτησε με άνεση 3-0 κόντρα στην Skoda Ξάνθη και πέρασε θριαμβευτικά στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι ποδοσφαιριστές του Κούπερ μπήκαν δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο και δεν άφησαν περιθώρια επιλογής στους αντιπάλους τους, οι οποίοι με δύο γκολ σε επτά λεπτά (17’ Κάμπορα, 23’ Αντού) «τελείωσαν» το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο. Ο Κόκε μάλιστα έδωσε το τελειωτικό «χτύπημα» στην Ξάνθη σκοράροντας στο 65΄, δημιουργώντας το τελικό αποτέλεσμα.

Όσον αφορά τον αγώνα μεταξύ Πανιώνιου και Καβάλας μετά το ισόπαλο σκορ 0-0 στο «Ανθή Καραγιάννη» ξανά αναμετρήθηκαν και πάλι στη Νέα Σμύρνη. Ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, παρόλα αυτά η Καβάλα είπε την τελευταία «λέξη» και πήρε στην παράταση την πρόκριση για τους "4" του Κυπέλλου hellas online με 2-1. Να σημειωθεί πως οι «Νεοσμυρνιώτες» ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή του Λάτκα στο 5ο λεπτό της παράτασης.

«Δεν ισχύει τίποτα για Σαλπιγγίδη»

Τις φήμες που ήθελαν τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη να ανακοινώνει σύντομα τον επόμενο σταθμό της καριέρας του διέψευσε ο μάνατζερ του διεθνούς επιθετικού, Βαγγέλης Αγγελής, σε επικοινωνία που είχε μαζί του ο NovaΣΠΟΡ FM 94.6. «Δεν ισχύει κάτι τέτοιο και έχουμε πει αρκετές φορές ότι ο ποδοσφαιριστής θα ανακοινώσει στο τέλος της σεζόν την απόφασή του», τόνισε ο εκπρόσωπος του 29χρονου φορ.

Ο διεθνής φορ δεν έχει απαντήσει στην πρόταση της ανανέωσης της συνεργασίας του με το «τριφύλλι». Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, ο «Σάλπι» βρίσκεται στο «στόχαστρο» αρκετών ομάδων του εξωτερικού, αλλά αυτή τη στιγμή μένει προσηλωμένος στις υποχρεώσεις του με τον Παναθηναϊκό.

Όσον αφορά το σενάριο που θέλει τον Νίκο Νιόπλια να αφήνει στην Αθήνα τον Σαλπιγγίδη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ επειδή φοβάται μήπως ο παίκτης δεν παίξει καλά, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

«Απλώς μια παρένθεση»

Κακή παρένθεση χαρακτήρισε ο Νίκος Νιόπλιας την ήττα του Παναθηναϊκού από την Καβάλα, στη χθεσινή ομιλία του προς τους παίκτες. Για περίπου πενήντα λεπτά υπήρξε συζήτηση των παικτών και του προπονητή, ο οποίος υποστήριξε ότι το πρωτάθλημα βρίσκεται στα χέρια των «πρασίνων».

«Με την εμφάνιση κόντρα στην Καβάλα, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, και την ήττα δώσαμε δικαιώματα πάλι να κάνουν κάποιοι αρνητικά σχόλια για μας. Παρ' όλα αυτά, εγώ πιστεύω ότι ήταν μια ήττα και απλώς μια παρένθεση. Είμαστε πρώτοι και από εμάς εξαρτάται το πρωτάθλημα. Είμαστε καλύτεροι και μπορούμε να το πάρουμε», ανέφερε ο Μακεδόνας τεχνικός.

Στη συνέχεια, ο κ. Νιόπλιας ξεκαθάρισε τη θέση του για την αλλαγή του Λέτο στο ημίχρονο της κυριακάτικης αναμέτρησης: «Θέλω να σας ξεκαθαρίσω ότι η αλλαγή δεν είχε καμία σχέση με το επεισόδιο. Εγώ αποφασίζω και έκρινα ότι έπρεπε να βγει ο Λέτο με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Αν γνώριζα το επεισόδιο, για να αποδώσω δικαιοσύνη ή θα έβγαζα και τους δύο παίκτες ή θα τους άφηνα στο παιχνίδι και τους δύο. Απ' ό,τι κατάλαβα, η ομάδα επηρεάστηκε από αυτό και δεν είχε στο δεύτερο μέρος την όρεξη και το πάθος του πρώτου μέρους. Αυτό με στενοχώρησε».

Στη συζήτηση πήραν τον λόγο ο Τζιμπρίλ Σισέ και ο Γιώργος Καραγκούνης. «Δεν είναι σοβαρό να κάνουμε σαν μικρά παιδιά στη διάρκεια του αγώνα και να υπάρχει ένταση. Κάνουμε κακό στην ομάδα έτσι και στους εαυτούς μας. Πιστεύω ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα, είμαστε πρώτοι και θα το δείξουμε και στα επόμενα παιχνίδια. Δεν μας χωρίζει τίποτα, μας ενώνει το καλό της ομάδας», είπε ο Γάλλος στράικερ και στη συνέχεια μίλησε ο «Κάρα»:

«Αυτό που θέλω να πω εγώ είναι ότι όλοι λειτουργούμε για το καλό της ομάδας. Δεν είναι σωστό ό,τι γίνεται να βγαίνει προς τα έξω, όπως κι αυτό που έγινε μ' εμένα και τον Σεμπαστιάν. Του έκανα παρατηρήσεις στη διάρκεια του αγώνα για το καλό της ομάδας. Σε συμπαίκτη μου μιλούσα, εντάξει, δεν έπρεπε να υπάρξει τέτοια αντίδραση. Αλλα αυτά συμβαίνουν παντού. Δεν πρέπει, όμως, να ξανασυμβεί».

Σαλπιγγίδης ή Νίνης

Μια θέση στην αρχική σύνθεση του Παναθηναϊκού διεκδικεί ο Σωτήρης Νίνης για τον αυριανό αγώνα με τη Ρόμα, για τη φάση των «32» του Europa League. Ο Νίκος Νιόπλιας σκέφτεται να ξεκουράσει τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη και τη θέση του πιθανότατα θα πάρει ο νεαρός μεσοεπιθετικός.

Ο 45χρονος προπονητής προτίθεται να τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Τζόρβα και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Βύντρα, Καντέ, Σαριέγκι και Σπυρόπουλο. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Σιμάο και ο Κατσουράνης, έχοντας στα πλάγια τον Λέτο και τον Νίνη. Πιο μπροστά θα παίξει ο Καραγκούνης και μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Σισέ.

Ενόψει του δύσκολου αγώνα πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα θα μείνει εκτός αποστολής. Σήμερα ο Μακεδόνας τεχνικός θα ρίξει το βάρος στην τακτική και θα προετοιμάσει όσο το δυνατόν καλύτερα τους ποδοσφαιριστές του.

* Στις εξέδρες του ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσουν το ματς Παναθηναϊκός-Ρόμα θα βρεθούν ο Πιερ Μανκόβσκι (συνεργάτης του ομοσπονδιακού τεχνικού της εθνικής Γαλλίας, Ρεϊμόν Ντομενέκ), δύο άνθρωποι γερμανικών ομάδων και ένας μιας γαλλικής, οι οποίοι θέλουν να διαπιστώσουν από κοντά την αξία των «πρασίνων».

* Το μεσημέρι στις 13:00 θα αφιχθεί η αποστολή της Ρόμα στο «Ελ. Βενιζέλος» με πτήση τσάρτερ και χωρίς τον Φραντσέκο Τότι, ο οποίος είναι άρρωστος, και τον Λούκα Τόνι. Ο Κλαούντιο Ρανιέρι θα δώσει συνέντευξη Τύπου σήμερα στις 18:00 και οι Ρωμαίοι θα προπονηθούν στο ΟΑΚΑ από τις 19:00 μέχρι τις 20:00. Η προπόνηση θα είναι ανοιχτή καθ' όλη τη διάρκειά της.

Καβάλα παντού

Τρεις μέρες μετά το «διπλό» στην έδρα του Παναθηναϊκού για το πρωτάθλημα, η εκπληκτική Καβάλα κέρδισε και τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη με 2-1 στην παράταση, παίρνοντας το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Hellas OnLine, όπου την περιμένει ο Άρης. Ο Ριέρα άνοιξε το σκορ στο 47’, ο Ντομπρασίνοβιτς ισοφάρισε στο 85’, ενώ ο Ονουάτσι στο 96’ έδωσε τη νίκη-πρόκριση στην Καβάλα. Οι «κυανέρυθροι» τελείωσαν το ματς με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Λάτκα (94’).

Μώραλης:"Καμία πρόταση για Τοροσίδη"

Μώραλης:"Καμία πρόταση για Τοροσίδη"Ο Γιάννης Μώραλης διέψευσε τις φήμες περί φυγής του Βασίλη Τοροσίδη από τον Ολυμπιακό, λέγοντας μάλιστα πως μίλησε ο ίδιος με τον ποδοσφαιριστή. Τοποθετήθηκε επίσης για την πορεία των "ερυθρόλευκων", τονίζοντας πως κανείς δεν θα πρέπει να πετάει στα σύννεφα, όμως έχει πίστη στην κατάκτηση του τίτλου. Ο διευθυντής επικοινωνίας του Ολυμπιακού Γιάννης Μώραλης, μίλησε στον Sentra 103.3 για όλα όσα αφορούν τους κόκκινους το τελευταίο διάστημα, ξεκινώντας από την ιστορία που δημιουργήθηκε με τον Βασίλη Τοροσίδη.

"Μίλησα με τον Τοροσίδη και μου διέψευσε τα πάντα. Μάλιστα που είπε ότι έπρεπε να το κάνουμε μέσω του γραφείου τύπου, αφού είναι απόλυτα ευχαριστημένος με την ομάδα και βασικός στόχος του είναι το πρωτάθλημα.

Δεν υπάρχει επίσημη πρόταση για τον Τοροσίδη. Ξέρετε πως λειτουργεί το σύστημα των μάνατζερ. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον Βασίλη που είναι ευχαριστημένος με την ομάδα, όμως κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει κάτι στο μέλλον".

"Με Μπάντοβιτς άλλαξαν όλα"

Για την μείωση της διαφοράς και την καλή εικόνα που δείχνει ο Ολυμπιακός, τόνισε:

"Πράγματι στον ψυχολογικό τομέα έχουμε ανέβει, όμως σημασία έχει ότι έχουμε βελτιωθεί και αγωνιστικά. Θέλουμε όμως να κρατήσουμε χαμηλό πήχη. Δεν θέλουμε να μιλάμε για 8/8. Έχουμε δύσκολο παιχνίδι στην Κρήτη, όμως αν γκελάρει και ο ΠΑΟ στην Τούμπα τότε θα δούμε την συνέχεια.

Γενικά ήταν μια περίεργη χρονιά για τον Ολυμπιακό. Είχαμε πολλούς τραυματισμούς, αλλαγές προπονητών και πολλά σκαμπανεβάσματα. Μετά από κάθε αλλαγή προπονητή όλα πάνε καλά, στην συνέχεια όμως τα πράγματα στραβώνουν. Με τον Μπάντοβιτς όμως όλα δείχνουν πως κυλούν οπως πρέπει, αφού γίνεται σωστή δουλειά και οι παίκτες έχουν δείχνουν διάθεση".

Για το φετινό πρωτάθλημα και το αν πιστεύει πως μπορεί να το κατακτήσει ο Ολυμπιακός, είπε:

"Πιστεύουμε στο 8/8, αλλά δεν μόνο φτάνει αυτό. Πρέπει να το θέλουν και οι παίκτες μας. Σε θεωρητικό επίπεδο έχουμε πιο εύκολο πρόγραμμα από τον Παναθηναϊκό, όμως έχουμε δει ότι σε ματς εύκολα χάσαμε βαθμούς.

Το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό και αυτό είναι καλό, όμως αυτή τη στιγμή πρώτος είναι ο Παναθηναϊκός και αυτός είναι το φαβορί".

"Δουλεύουμε για το μέλλον"

Τέλος για το μέλλον του συλλόγου, είπε:

"Όλοι οι τομείς λειτουργούν παράλληλα. Μεγάλο ρόλο θα παίξει φυσικά σε τι θέση θα βγει η ομάδα, κάτι το οποίο μας ενδιαφέρει όλους. Μια ομάδα που βγαίνει πρώτη έχει περισσότερα έσοδα, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν συζητήσεις για τη νέα χρονιά. Έχει ήδη αρχίσει έρευνα αγοράς για την νέα σεζόν.

Η ομάδα είναι γεννημένη για τον τίτλο. Θα είναι ξεχωριστό αν τον κερδίσουμε, γιατί ξέρετε πως φέτος είχαμε μια κρίση. Δεν έχουμε συνηθίσει να είμαστε πίσω με αρκετούς βαθμούς. Όμως υπάρχει συσπείρωση και ξεπερνάμε τις δυσκολίες".

Δεύτερη πράξη στους "16"

Δεύτερη πράξη στους "16"Η φάση των "16" του Τσάμπιονς Λιγκ συνεχίζεται την Τετάρτη και το πρώτο ραντεβού για την πρόκριση δίνουν δύο ακόμη ζευγάρια.
Η Πόρτο υποδέχεται στο "Ντραγκάο" την Άρσεναλ με τις δύο ομάδες να κάνουν όνειρα για διάκριση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και να ψάχνουν για το πρώτο βήμα προς τα προημιτελικά του θεσμού.

Οι "δράκοι" θα επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα έδρα για να έχουν ελπίδες για την ρεβάνς ενώ οι "κανονιέρηδες" θα προσπαθήσουν να αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα με το οποίο πλέον θα έχουν τον πρώτο λόγο, έχοντας τον επαναληπτικό στο γήπεδο τους. Την ίδια ώρα στο Μόναχο, η Μπάγερν αντιμετωπίζει την Φιορεντίνα.

Οι "Βαυαροί" επέστρεψαν φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ και στοχεύουν να φτάσουν ψηλά. Έτσι καταρχήν θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά. Η Φιορεντίνα κατάφερε να θέσει νοκ-άουτ στον προηγούμενο γύρο την Λίβερπουλ και έτσι δείχνει ικανή για το καλύτερο. Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΠΟΡΤΟ-ΑΡΣΕΝΑΛ(21:45-ΝΟVASPORTS 1):Το πρώτο ραντεβού με θέα την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, έχουν στο "Ντραγκάο", οι δύο ομάδες. Η Πόρτο για πρώτη φορά μετά από χρόνια δεν βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος στην χώρα της καθώς απέχει εννέα βαθμούς από την πρώτη θέση και βλέπει το Τσάμπιονς Λιγκ ως διέξοδο για διάκριση στην τρέχουσα σεζόν.

Από την άλλη πλευρά και οι "κανονιέρηδες" φιλοδοξούν φέτος να φτάσουν έως το τέλος του δρόμου στο Τσάμπιονς Λιγκ και θα κυνηγήσουν ένα θετικό αποτέλεσμα για να έχουν τον πρώτο λόγο στον επαναληπτικό στην έδρα τους. Φαρίας και Ροντρίκες δεν υπολογίζονται από τον προπονητή της Πόρτο, Ζεσουάλδο Φερέιρα ενώ στην αντίπερα όχθη ο Αρσέν Βενγκέρ δεν υπολογίζει τους Φαν Πέρσι, Αρσάβιν και Τζουρού. Διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο Μάρτιν Χάνσον από την Σουηδία.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ-ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ(21:45-ΝΕΤ): Η Μπάγερν Μονάχου επέστρεψε φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ και μετά την πρόκριση στους "16" με τη σπουδαία νίκη στο φινάλε της φάσης των ομίλων κόντρα στην Γιουβέντους, πλέον θέλει να φτάσει στα προημιτελικά.

Οι "Βαυαροί" υποδέχονται την Φιορεντίνα και με τον αέρα της καλής πορείας του στο πρωτάθλημα όπου πλέον βρίσκονται στην κορυφή, θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα με ένα αποτέλεσμα που θα τους δώσει το αβαντάζ ενόψει της ρεβάνς στην Φλωρεντία.

Από την άλλη πλευρά, η Φιορεντίνα κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τους "16" αφήνοντας εκτός συνέχειας την Λίβερπουλ και πλέον κάνει όνειρα για πρόκριση στους "οκτώ". Οι "βιόλα" θα κυνηγήσουν ένα θετικό αποτέλεσμα για να έχουν ελπίδες στον επαναληπτικό στην έδρα τους.

Ο Λουίς Φαν Γκάαλ για τους γηπεδούχους θα έχει στην διάθεση του και τον Κλόζε που αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού είναι ετοιμοπόλεμος.Ο Τσέζαρε Πραντέλι για τους φιλοξενούμενους δεν θα έχει στην διάθεση του τους Σαντάνα και Μούτου.Διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο Τομ Χένινγκ Όβρεμπο από τη Νορβηγία.

Τώρα, είναι θέμα ψυχολογίας…

Η «καταιγίδα» πέρασε, όλοι ηρέμησαν βλέποντας με μια πιο ψύχραιμη ματιά την ήττα από την Καβάλα, τα… meeting στην Παιανία έγιναν, ο Πατέρας μίλησε στους παίκτες, ο Νιόπλιας το ίδιο και τώρα το βλέμμα στρέφεται στη συνέχεια. Στην πολύ δύσκολη συνέχεια…

Αναλύσεις επί αναλύσεων για το «στραβοπάτημα» της Κυριακής έχουν γίνει. Επομένως, δεν θα σταθούμε περισσότερο σ’ αυτό. Ούτως ή άλλως αυτό το παιχνίδι πέρασε και στο ποδόσφαιρο όπως μένει στα προηγούμενα και δεν… αλλάζει σελίδα, βγαίνει χαμένος. Αντιθέτως, αυτός που ξεπερνάει τις όποιες δυσκολίες και χωρίς πανικό προχωράει στα επόμενα, συνήθως στο τέλος πανηγυρίζει…Αυτό, λοιπόν, καλείται να κάνει και ο Παναθηναϊκός. Να ξεπεράσει την ήττα από την Καβάλα, με το μοναδικό κόστος να είναι η απώλεια των τριών βαθμών και τίποτα παραπάνω.

Αν οι ποδοσφαιριστές και το προπονητικό επιτελείο δεν μείνουν στις αντιδράσεις του κόσμου την Κυριακή το βράδυ, δεν πανικοβληθούν με το «ψαλίδισμα» της διαφοράς και πουν το απλό «δεν ήμασταν καλοί, κάναμε μια ήττα και προχωράμε», τότε ο Παναθηναϊκός έχει ακόμη τον πρώτο λόγο στο πρωτάθλημα. Μην ξεχνάμε ότι είναι στο +3. Αν, όμως, οι «πράσινοι» δεν αντιμετωπίσουν έτσι την κατάσταση, τότε θα το χάσουν μέσα από τα χέρια τους και θα μιλάμε για τη μεγαλύτερη… ποδοσφαιρική αυτοκτονία των τελευταίων ετών. Είναι θέμα ψυχολογίας…

Νίνης ή Σαλπιγγίδης

Υπάρχει και παιχνίδι αύριο και μάλιστα εξαιρετικά δύσκολο. Υπό άλλες συνθήκες θα ασχολούμασταν όλες αυτές τις μέρες με το ματς κόντρα στη Ρόμα, αλλά αυτό δεν έγινε, για ευνόητους λόγους… Ο Παναθηναϊκός έχει προτεραιότητα το πρωτάθλημα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να παρατήσει την Ευρώπη. Κάθε μεγάλη ομάδα που θέλει να σέβεται τον εαυτό της και την ιστορία της, οφείλει να βλέπει όλες τις διοργανώσεις σοβαρά με στόχο να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται. Γι’ αυτό λέγεται μεγάλη ομάδα. Επομένως, οι «πράσινοι» θα το παλέψουν με τους Ιταλούς και θα προσπαθήσουν για το καλύτερο. Ειδικά στο αυριανό ματς που είναι και το πιο κρίσιμο, κι’ αυτό γιατί αν νικήσει ένας από τους δυο παίρνει και το προβάδισμα για πρόκριση.

Ο Νιόπλιας δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Ζιλμπέρτο, που δεν έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις. Ο Σιμάο θα πάρει και πάλι τη θέση του, ενώ το δίλημμα του προπονητή του Παναθηναϊκού είναι αν θα ξεκινήσει τον Νίνη ή τον Σαλπιγγίδη. Οι υπόλοιποι θα είναι οι ίδιοι που έπαιξαν με την Καβάλα.

Κακά: «Μπορεί να προκριθεί η Μίλαν»!

Την πίστη ότι η Μίλαν μπορεί να προκριθεί στα προημιτελικά του Champions League εξέφρασε ο Κακά. Παρότι οι «ροσονέρι» ηττήθηκαν (3-2) χθες το βράδυ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Σαν Σίρο», ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης θεωρεί ότι ακόμη δεν έχει κριθεί τίποτα.

«Λυπάμαι για τους πρώην συμπαίκτες μου, για τους οπαδούς και τον Λεονάρντο, αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει», τόνισε ο πρώην άσος της ιταλικής ομάδας και πρόσθεσε: «Η πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης κρίνεται σε δύο ματς. Το πρώτο τελείωσε. Τώρα χρειάζεται να πάνε στο Μάντσεστερ και να πάρουν την πρόκριση στο Ολντ Τράφορντ, παρότι είναι δύσκολο».

«Απλώς μια παρένθεση»

Κακή παρένθεση χαρακτήρισε ο Νίκος Νιόπλιας την ήττα του Παναθηναϊκού από την Καβάλα, στη χθεσινή ομιλία του προς τους παίκτες. Για περίπου πενήντα λεπτά υπήρξε συζήτηση των παικτών και του προπονητή, ο οποίος υποστήριξε ότι το πρωτάθλημα βρίσκεται στα χέρια των «πρασίνων».

«Με την εμφάνιση κόντρα στην Καβάλα, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, και την ήττα δώσαμε δικαιώματα πάλι να κάνουν κάποιοι αρνητικά σχόλια για μας. Παρ' όλα αυτά, εγώ πιστεύω ότι ήταν μια ήττα και απλώς μια παρένθεση. Είμαστε πρώτοι και από εμάς εξαρτάται το πρωτάθλημα. Είμαστε καλύτεροι και μπορούμε να το πάρουμε», ανέφερε ο Μακεδόνας τεχνικός.

Στη συνέχεια, ο κ. Νιόπλιας ξεκαθάρισε τη θέση του για την αλλαγή του Λέτο στο ημίχρονο της κυριακάτικης αναμέτρησης: «Θέλω να σας ξεκαθαρίσω ότι η αλλαγή δεν είχε καμία σχέση με το επεισόδιο. Εγώ αποφασίζω και έκρινα ότι έπρεπε να βγει ο Λέτο με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Αν γνώριζα το επεισόδιο, για να αποδώσω δικαιοσύνη ή θα έβγαζα και τους δύο παίκτες ή θα τους άφηνα στο παιχνίδι και τους δύο. Απ' ό,τι κατάλαβα, η ομάδα επηρεάστηκε από αυτό και δεν είχε στο δεύτερο μέρος την όρεξη και το πάθος του πρώτου μέρους. Αυτό με στενοχώρησε».

Στη συζήτηση πήραν τον λόγο ο Τζιμπρίλ Σισέ και ο Γιώργος Καραγκούνης. «Δεν είναι σοβαρό να κάνουμε σαν μικρά παιδιά στη διάρκεια του αγώνα και να υπάρχει ένταση. Κάνουμε κακό στην ομάδα έτσι και στους εαυτούς μας. Πιστεύω ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα, είμαστε πρώτοι και θα το δείξουμε και στα επόμενα παιχνίδια. Δεν μας χωρίζει τίποτα, μας ενώνει το καλό της ομάδας», είπε ο Γάλλος στράικερ και στη συνέχεια μίλησε ο «Κάρα»:

«Αυτό που θέλω να πω εγώ είναι ότι όλοι λειτουργούμε για το καλό της ομάδας. Δεν είναι σωστό ό,τι γίνεται να βγαίνει προς τα έξω, όπως κι αυτό που έγινε μ' εμένα και τον Σεμπαστιάν. Του έκανα παρατηρήσεις στη διάρκεια του αγώνα για το καλό της ομάδας. Σε συμπαίκτη μου μιλούσα, εντάξει, δεν έπρεπε να υπάρξει τέτοια αντίδραση. Αλλα αυτά συμβαίνουν παντού. Δεν πρέπει, όμως, να ξανασυμβεί».

Σαλπιγγίδης ή Νίνης

Μια θέση στην αρχική σύνθεση του Παναθηναϊκού διεκδικεί ο Σωτήρης Νίνης για τον αυριανό αγώνα με τη Ρόμα, για τη φάση των «32» του Europa League. Ο Νίκος Νιόπλιας σκέφτεται να ξεκουράσει τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη και τη θέση του πιθανότατα θα πάρει ο νεαρός μεσοεπιθετικός.

Ο 45χρονος προπονητής προτίθεται να τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Τζόρβα και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Βύντρα, Καντέ, Σαριέγκι και Σπυρόπουλο. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Σιμάο και ο Κατσουράνης, έχοντας στα πλάγια τον Λέτο και τον Νίνη. Πιο μπροστά θα παίξει ο Καραγκούνης και μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Σισέ.

Ενόψει του δύσκολου αγώνα πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα θα μείνει εκτός αποστολής. Σήμερα ο Μακεδόνας τεχνικός θα ρίξει το βάρος στην τακτική και θα προετοιμάσει όσο το δυνατόν καλύτερα τους ποδοσφαιριστές του.

* Στις εξέδρες του ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσουν το ματς Παναθηναϊκός-Ρόμα θα βρεθούν ο Πιερ Μανκόβσκι (συνεργάτης του ομοσπονδιακού τεχνικού της εθνικής Γαλλίας, Ρεϊμόν Ντομενέκ), δύο άνθρωποι γερμανικών ομάδων και ένας μιας γαλλικής, οι οποίοι θέλουν να διαπιστώσουν από κοντά την αξία των «πρασίνων».

* Το μεσημέρι στις 13:00 θα αφιχθεί η αποστολή της Ρόμα στο «Ελ. Βενιζέλος» με πτήση τσάρτερ και χωρίς τον Φραντσέκο Τότι, ο οποίος είναι άρρωστος, και τον Λούκα Τόνι. Ο Κλαούντιο Ρανιέρι θα δώσει συνέντευξη Τύπου σήμερα στις 18:00 και οι Ρωμαίοι θα προπονηθούν στο ΟΑΚΑ από τις 19:00 μέχρι τις 20:00. Η προπόνηση θα είναι ανοιχτή καθ' όλη τη διάρκειά της.

«Συγκεντρωμένοι στη δουλειά μας»

Την προσοχή των ποδοσφαιριστών στη συνέχεια των υποχρεώσεών τους επέστησε ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην χθεσινή προπόνηση της ομάδας. Ο Σέρβος τεχνικός επανέλαβε ότι ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα και ζήτησε από τους παίκτες να παρουσιάσουν ανάλογο πρόσωπο στα επόμενα παιχνίδια των Πειραιωτών.

«Δεν μας ενδιαφέρει τι κάνει ο Παναθηναϊκός. Εμείς πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στη δουλειά μας», ήταν το πρώτο σχόλιο του 41 ετών τεχνικού και πρόσθεσε: «Θέλω να ξέρετε ότι έχω μείνει πολύ ικανοποιημένος από τη δουλειά σας στις προπονήσεις εδώ τις τελευταίες εβδομάδες. Και θέλω έτσι να συνεχίσετε. Να μη χαλαρώσετε τώρα. Κερδίσαμε ένα ματς, αλλά ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα. Πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά και πρέπει να βελτιώσουμε αρκετά πράγματα στο παιχνίδι μας. Σας επαναλαμβάνω ότι ασχολούμαστε μόνο με μας, μόνο με τη δική μας ομάδα».

Στη συνέχεια, ο Μπάντοβιτς αναφέρθηκε στο παιχνίδι που ακολουθεί με τον Εργοτέλη στην Κρήτη: «Μπροστά μας υπάρχει ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Αυτό με τον Εργοτέλη στην Κρήτη. Είναι δύσκολο ματς, κάτι που έχει φανεί και παλαιότερα. Πρέπει και μπορούμε να κερδίσουμε». Οι «ερυθρόλευκοι» θα ανεβάσουν από σήμερα ρυθμό και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας θα δουν σε βίντεο φάσεις από προηγούμενους αγώνες των Κρητικών, προκειμένου να παρουσιαστούν πανέτοιμοι το απόγευμα του Σαββάτου στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Ίσως προφυλαχθεί ο Μέλμπεργκ

Ο Όλοφ Μέλμπεργκ προπονήθηκε κανονικά χθες, όμως υπάρχει η σκέψη να προφυλαχθεί ενόψει του αγώνα με την Μπορντό (στις 23 Φεβρουαρίου) για τη φάση των «16» του Champions League. Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς δεν θέλει να ρισκάρει με τη συμμετοχή του Σουηδού στόπερ, ο οποίος φέρεται να αισθάνεται ακόμα κάποιες ενοχλήσεις στο γόνατο. Το ιατρικό επιτελείο των Πειραιωτών θα εξετάσει τον παίκτη και θα διαπιστώσει αν πρόκειται για κάτι σοβαρό.

Όσον αφορά τον Ντουντού, ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο και δύσκολα θα προλάβει το παιχνίδι με τους Γιρονδίνους. Ο Βραζιλιάνος μέσος δεν έχει ξεκινήσει τρέξιμο σε φουλ ρυθμούς και ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν φέρεται να τον συμπεριλαμβάνει στα πλάνα του για τα δύο ματς που ακολουθούν (με Εργοτέλη και Μπορντό).

Από τη χθεσινή προπόνηση απουσίασαν ο Έντσο Μαρέσκα και ο Τάσος Πάντος. Ο Ιταλός μέσος ταξίδεψε στην πατρίδα του για ένα προσωπικό του θέμα και ο πολύπειρος μπακ δεν προπονήθηκε επειδή η γυναίκα του γέννησε το δεύτερο παιδί του. Έτσι ο Μπάντοβιτς χρησιμοποίησε τους Νικλητσιώτη και Σοϊλέδη στη χθεσινή προπόνηση. Να σημειωθεί ότι ο Σέρβος δεν υπολογίζει τους τραυματίες Ντουντού, Γκαλέτι και τους τιμωρημένους Μαρέσκα και Μπράβο.

* Στα γραφεία της ΠΑΕ αναμένεται να βρεθεί ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος θα συναντηθεί με τους συνεργάτες του και στη συνέχεια ενδέχεται να παρευρεθεί στο διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας, όπου θα βρεθεί ο γενικός γραμματέας αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής και θα συζητήσει το θέμα της βίας στα γήπεδα.

* Στην εθνική Πολωνίας κλήθηκε ο Μίχαλ Ζεβλάκοφ για το φιλικό αγώνα με τη Βουλγαρία που θα διεξαχθεί στη Βαρσοβία στις 3 Μαρτίου.

* Στις εξέδρες του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για να παρακολουθήσει το Ολυμπιακός-Μπορντό θα βρεθεί άνθρωπος της Νάπολι, όπως ενημέρωσε η ιταλική ομάδα την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Οι «παρτενοπεί» θέλουν να δουν αγωνιζόμενο τον Χεσούς Ντάτολο σε αυτό το σημαντικό παιχνίδι.

* Σε περίπου δέκα μέρες ο Λουτσιάνο Γκαλέτι θα υποβληθεί σε νέες εξετάσεις για να φανεί η εξέλιξη της αποθεραπείας του.

«Δεν το χάνω με τίποτα»

Σε κακή ψυχολογική και σωματική κατάσταση επέστρεψε ο Πάμπλο Γκαρσία από την Ουρουγουάη. Ωστόσο, ο 32χρονος μέσος του ΠΑΟΚ θα προπονηθεί σήμερα με την υπόλοιπη ομάδα, αφού εμφανίζεται αποφασισμένος να δώσει το «παρών» στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα. «Αυτό το ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό δεν το χάνω με τίποτα», είπε ο διεθνής άσος, όταν επικοινώνησε με τους παράγοντες του «Δικεφάλου».

Ο Γκαρσία ταξίδεψε στην πατρίδα του, λόγω του αιφνίδιου θανάτου της μητέρας του, και επέστρεψε καταπονημένος από το συγκεκριμένο συμβάν, τα δύο υπερατλαντικά ταξίδια και τις αλλαγές στις κλιματολογικές συνθήκες (στην πατρίδα του έχουν καλοκαίρι) που συνάντησε. Παρόλα αυτά, εκείνος θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να παίξει κόντρα στο «τριφύλλι». Μάλιστα, κάποιοι υποστηρίζουν ότι το μόνο που μπορεί να τον βοηθήσει για να ξεπεράσει το μεγάλο σοκ είναι η οικογένειά του και το ποδόσφαιρο.

Όσον αφορά τις επιλογές του Σάντος για την ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, ο Πορτογάλος τεχνικός θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Χαλκιά και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Σνάουτσνερ, Μαλεζάς, Κοντρέρας και Λίνο. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν οι Γκαρσία και Σορλέν (ή Φωτάκης), έχοντας στα πλάγια τον Βιεϊρίνια και τον Εντίνιο (ή τον Κριστιάνο). Πιο μπροστά θα παίξει ο Ίβις και στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Μουσλίμοβιτς.

Εν τω μεταξύ, η δήλωση του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς ότι το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είναι ο αγώνας της 30ετίας οδήγησαν τους παράγοντες του ΠΑΟΚ να κόψουν τις δηλώσεις στους παίκτες. «Αυτός ο αγώνας είναι όπως και οι υπόλοιποι επτά», είναι το μήνυμα της διοίκησης και τονίζουν ότι «οι άλλοι έχουν το ζόρι και την πίεση». Οι παράγοντες της ομάδας εμφανίζονται ευχαριστημένοι από αντίδραση των παικτών, ύστερα από τον αποκλεισμό–σοκ του Κυπέλλου Ελλάδας. «Τώρα χρειάζεται μυαλό», λένε οι Θεσσαλονικείς και δεν πρόκειται να γίνουν άλλες δηλώσεις για να μείνει η ομάδα συγκεντρωμένη στον στόχο της.

* Το επόμενο διήμερο αναμένεται να γίνει η οριστική εκκαθάριση των χρημάτων που συγκέντρωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ από τη δημόσια διάθεση μετοχών. Οταν αυτή ολοκληρωθεί, το μεγαλύτερο ποσοστό των χρημάτων θα πάει και πάλι στους παίκτες, όπως ακριβώς τους είχαν υποσχεθεί η διοίκηση και ο ίδιος ο πρόεδρος.

* Σήμερα ξεκινά η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός.

Εποχή Αδαμίδη

Η αντίστροφη μέτρηση για να αναλάβει ο Σταύρος Αδαμίδης τυπικά την προεδρία της ΑΕΚ άρχισε, ύστερα από τον χθεσινό ορισμό του Δ.Σ. της ΠΑΕ για την ερχόμενη Παρασκευή (19/02). Ο 36χρονος δικηγόρος θα αναλάβει ουσιαστικά τα καθήκοντά του την επόμενη εβδομάδα (με απόφαση Δ.Σ.), αλλά δεν θα έχει δικαίωμα υπογραφής πριν από τη γενική συνέλευση της 15ης Μαρτίου.

Μέχρι τότε θα μείνει στην ΠΑΕ ο Νίκος Θανόπουλος, ο οποίος στη συνέχεια θα παραδώσει τη σκυτάλη στον κ. Αδαμίδη, ο οποίος θα πλαισιωθεί στο νέο Δ.Σ. από συνεργάτες της επιλογής του. Πρόκειται για τους Κωνσταντίνο Καπετανάκη, Χάρη Κοσμάτο, Γιάννη Στραγάλη και Δημήτρη Καψή. Ο εκ των μεγαλομετόχων της ΠΑΕ καλείται να ανταποκριθεί στις δυσκολίες και να συνεχίσει η Εταιρεία με λιγότερα χρέη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αδαμίδης είχε ζητήσει από τους μετόχους να κλείσουν την «τρύπα» της σεζόν και να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, με βασικότερες αυτές στη Morgan Stanley και την Puma.

Οι Νίκος Νοτιάς, Πέτρος Παππάς και Σταύρος Αδαμίδης έχουν συζητήσεις για το συμφωνητικό, με το οποίο θα διασφαλιστεί η επόμενη ημέρα της ΠΑΕ ΑΕΚ. Οπως αναφέρει η «SportDay», ο κ. Νοτιάς, που λέγεται ότι δεν θα σταματήσει τη χρηματοδότηση της ΠΑΕ, θα κρατά στα χέρια του το 40% των μετοχών και αντίστοιχο μερίδιο θα περάσει από τα χέρια του κ. Παππά στον κ. Αδαμίδη. Το θέμα της Μorgan Stanley δεν ανησυχεί πλέον κανέναν και γίνεται σαφές ότι έχει ουσιαστικά ρυθμιστεί.

Αν υπολογίσουμε τις τελευταίες καταβολές, θα πρέπει να πληρωθούν ακόμη περίπου 9 εκατ. ευρώ, ποσό στο οποίο περιλαμβάνονται και τα χρήματα που θα λάβει η Morgan Stanley. Να σημειωθεί ότι στη γενική συνέλευση της 15ης Μαρτίου θα τεθεί προς έγκριση η σύμβαση του νέου προπονητικού κέντρου που θα αποκτήσει η ΑΕΚ στα Σπάτα, κάτι που έχει ουσιαστικά ρυθμιστεί. Η απόκλιση μεταξύ αυτών που προτείνει ο Σταύρος Αδαμίδης και αυτών που ζητεί η Μεσογαία (εταιρεία συμφερόντων Νίκου Νοτιά) είναι πολύ μικρή και όλα δείχνουν ότι θα επέλθει συμφωνία για ετήσιο μίσθωμα γύρω στις 700.000 ευρώ.

«Πάνοπλη» με Άρη

Στη διάθεση του Ντούσαν Μπάγεβιτς τέθηκαν οκτώ παίκτες που προέρχονταν από τραυματισμούς. Πρόκειται για τον Νάτσο Σκόκο και τον Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς, όπως και για τους Λεονάρντο, Γιουσούφ Χέρσι, που έχουν αγωνιστεί αρκετές φορές ως βασικοί. Από εκεί και πέρα, ο Γκουστάβο Μαντούκα ακολούθησε για πρώτη φορά το πρόγραμμα της υπόλοιπης ομάδας, ενώ ο Γιάννης Αραμπατζής προπονήθηκε χωρίς να αισθανθεί ενοχλήσεις στον καρπό του αριστερού χεριού.

Από την πλευρά του, ο Κάρλος Αραούχο ξεπέρασε το πρόβλημα στο γαστροκνήμιο και οι Παναγιώτης Ταχτσίδης- Ραφίκ Τζεμπούρ επέστρεψαν στις προπονήσεις. Ο κ. Μπάγεβιτς έχει περισσότερες επιλογές για το κυριακάτικο παιχνίδι με τον Άρη στο ΟΑΚΑ. Μετά τις ασκήσεις στο γυμναστήριο και το τρέξιμο, οι παίκτες χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες των έξι και έπαιξαν μίνι «διπλά».

Όσον αφορά τον Κρίστιαν Νέμεθ, θέλει πολύ να επιστρέψει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της «Ένωσης», όμως πρέπει να περιμένει για περίπου 10 ημέρες για να παίξει. Εν τω μεταξύ, εντός της ημέρας ο Ρότζερ Γκερέιρο θα υποβληθεί στις καθιερωμένες εξετάσεις που πρέπει να υποβάλλεται κάθε εβδομάδα (αιματολογικός έλεγχος), προκειμένου να διαπιστωθεί πώς εξελίσσεται η αποθεραπεία του.

«Φώναξε» Ντάτολο ο Μαραντόνα!

Ο Χεσούς Ντάτολο κλήθηκε στην εθνική Αργεντινής για το φιλικό με τη Γερμανία (Μόναχο - 3 Μαρτίου). Ο Ντιέγκο Μαραντόνα δίνει την ευκαιρία στον άσο του Ολυμπιακού να αποδείξει πως δικαιούται να συμπεριληφθεί στην αποστολή της «Μπιανκοσελέστε» ενόψει της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Ν. Αφρική, το καλοκαίρι του 2010.

Η αποστολή:

Τερματοφύλακες: Αντούχαρ (Κατάνια), Ρομέρο (Άλκμααρ)

Αμυντικοί: Μπουρντίσο (Ρόμα), Ντεμικέλις (Μπάγερν Μονάχου), Σάμουελ (Ίντερ), Ροντρίγκες (Εστουντιάντες), Οταμέντι (Βελέζ), Χάιντσε (Μαρσέιγ).

Μέσοι: Παστόρε (Παλέρμο), Ντι Μαρία (Μπενφίκα), Βερόν (Εστουντιάντες), Μπολάτι (Φιορεντίνα), Μασεράνο (Λίβερπουλ), Ντάτολο (Ολυμπιακός), Γκουτιέρες (Νιουκάστλ).

Επιθετικοί: Αγκουέρο (Ατλέτικο Μαδρίτης), Μέσι (Μπαρτσελόνα), Ιγκουαΐν (Ρεάλ Μαδρίτης), Τέβεζ (Μάντσεστερ Σίτι), Ντ. Μιλίτo (Ίντερ).

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES