8 Φεβ 2010

Δεν χάνεται ο τίτλος

Ο Παναθηναϊκός πέρασε και από την έδρα της ΑΕΛ με το επιβλητικό (3-0) και διατήρησε την διαφορά των έξι βαθμών που τον χωρίζει από τον Ολυμπιακό. Πανηγυρικό κλίμα στις τάξεις των «πρασίνων» που δηλώνουν βέβαιοι για την κατάκτηση του τίτλου. Αποθεώθηκε από τους συμπαίκτες του στα αποδυτήρια ο Τζιμπρίλ Σισέ που πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ της ομάδας του και έφτασε τα 17 συνολικά. «Έτσι πρέπει να παίζει ένας επίδοξος πρωταθλητής» το μήνυμα του Νίκου Νιόπλια.

Το σημαντικότερο βήμα

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που υποστήριζαν πως αν οι «πράσινοι» περνούσαν με νίκη από το Αλκαζάρ θα έκαναν ίσως το αποφασιστικότερο βήμα για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Ο Τζιμπρίλ Σισέ, έπειτα από μερικές εβδομάδες αφλογιστίας, πήρε τους συμπαίκτες του από το χέρι και οδήγησε τον Παναθηναϊκό στο «διπλό». Ο Γάλλος σούπερσταρ με δύο πανομοιότυπα γκολ έφτασε τα 17 στο φετινό πρωτάθλημα και έδειξε να βρίσκει και πάλι τον εαυτό του. Οι συμπαίκτες του τον αποθέωσαν μετά το παιχνίδι στα αποδυτήρια και έπειτα και από αυτή την επικράτηση, άπαντες στο «τριφύλλι» εκτιμούν πως πολύ δύσκολα θα χαθεί αυτός ο τίτλος. Κάτι άλλωστε που φάνηκε και από τις δηλώσεις των ίδιων των πρωταγωνιστών.

Καραγκούνης: «Έτσι μέχρι το τέλος»

Ο Γιώργος Καραγκούνης τόνισε από τη μεριά του πως «έχουμε ακόμα εννέα παιχνίδια. Έχουμε ένα αβαντάζ έξι βαθμών και αυτό μας βοηθάει όχι μόνο στο πρωτάθλημα, αλλά και για την Ευρώπη. Θα μπορούμε να δούμε τα ματς με τη Ρόμα από διαφορετική οπτική γωνία, με μεγαλύτερη συγκέντρωση. Η Ρόμα είναι από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης και για να τη νικήσεις και να πάρεις την πρόκριση χρειάζεσαι τη μεγαλύτερη δυνατή συγκέντρωση. Οι έξι βαθμοί μπορεί να λένε πολλά, μπορεί και τίποτα. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε το ίδιο καλά όπως το τελευταίο διάστημα. Πρέπει να είμαστε σοβαροί, έχουμε και τον μεγάλο μας αντίπαλο στην έδρα μας και η διαφορά που έχουμε αλλά και η εικόνα που παρουσιάζουμε μας δίνουν αυτοπεποίθηση».

Οσον αφορά το αν ο Παναθηναϊκός έχει να φοβηθεί κάτι, ο αρχηγός των «πρασίνων» ήταν ξεκάθαρος. «Οχι, δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι, αρκεί να παίζουμε καλά», ενώ για το παιχνίδι που ακολουθεί με την Καβάλα είπε πως «δεν έχει σημασία που μας πλήγωσε στον πρώτο γύρο. Εμείς θέλουμε τους τρεις βαθμούς που θα μας δώσουν και καλή ψυχολογία για τον αγώνα με τη Ρόμα. Είμαστε φιλόδοξοι και θα μας δώσουν καλή ψυχολογία. Είμαστε ο Παναθηναϊκός, θέλουμε να συνεχίσουμε σε όλους τους θεσμούς και επιθυμούμε να νικήσουμε και τη Ρόμα».

«Αφήστε τους να μας κυνηγάνε»

Κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένος είχε ο Κώστας Αντωνίου. Ο διευθυντής ποδοσφαίρου της ΠΑΕ πήγε στα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα και είπε στους παίκτες πως «κάνατε μεγάλη εμφάνιση και πετύχατε σπουδαία νίκη. Συγχαρητήρια. Δείξατε ότι είστε η καλύτερη ομάδα. Τώρα αφήστε τους να μας κυνηγάνε». Ο Κώστας Αντωνίου, μάλιστα, μίλησε τηλεφωνικά και με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Νίκο Πατέρα, ο οποίος μετέφερε τα συγχαρητήριά του σε παίκτες και τεχνική ηγεσία τόσο για τη νίκη όσο και για την εμφάνιση στο χθεσινό παιχνίδι με τη Λάρισα.

Κουζέν: «Μεγάλος επιθετικός»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Τζιμπρίλ Σισέ ο Ντανιέλ Κουζέν. «Είναι πολύ καλός παίκτης. Πέτυχε δύο ωραία γκολ, καθοριστικά για το παιχνίδι, αφού ήταν στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Απέδειξε ότι είναι μεγάλος επιθετικός», τόνισε ο επιθετικός της ΑΕΛ για τον σούπερσταρ του «τριφυλλιού».

Ντουντού: «Κάθε ματς σαν τελικός»

Πριν από λίγες ημέρες οι συμπαίκτες του είχαν δηλώσει αισιόδοξοι για το πρωτάθλημα. Έτσι και ο Ντουντού μιλώντας σε Μέσα Ενημέρωσης της πατρίδας του εξέφρασε την πίστη του ότι ακόμη δεν έχει κριθεί τίποτα και πως όλα μπορούν να αλλάξουν στο ντέρμπι των «αιωνίων».

«Η διαφορά μας με τον Παναθηναϊκό εξακολουθεί να είναι μεγάλη», τόνισε ο Ντουντού και συνέχισε: «Όμως θυμηθείτε πως θα τεθούμε αντιμέτωποι μαζί του στη διάρκεια του δευτέρου γύρου. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αντιμετωπίζουμε κάθε αγώνα σαν τελικό και να ελπίζουμε πως οι αντίπαλοί μας θα στραβοπατήσουν σε τουλάχιστον έναν αγώνα», κατέληξε ο βραζιλιάνος μέσος.

ΠΑΟΚ: Με προβλήματα κόντρα στον ΠΑΣ

Ημέρα ξεκούρασης και ανασυγκρότησης ήταν η Δευτέρα για τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Ο αποκλεισμός από το Κύπελλο και ο τρόπος με τον οποίο χάθηκαν δύο βαθμοί στο ματς με τον Ηρακλή έχουν επηρεάσει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών, που στρέφουν την προσοχή τους στο ματς του ερχόμενου Σαββάτου με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα.

Στο παιχνίδι αυτό ο Φερνάντο Σάντος δεν υπολογίζει στους τιμωρημένους Κοντρέρας και Βιτόλο, ενώ ο τελευταίος μετά την αποβολή του και δεδομένου ότι είχε δηλωθεί να εκτίσει την ποινή κίτρινων καρτών στο συγκεκριμένοι ματς, θα χάσει και το επόμενο παιχνίδι, κόντρα στον Παναθηναϊκό στο γήπεδο της Τούμπας. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Μπρούνο Τσιρίλο, η κατάσταση του οποίου έχει παρουσιάσει βελτίωση μετά τη θλάση που είχε υποστεί στα τέλη του 2009.

Βιτόλο: «Έκανα ζημιά»

Απαρηγόρητος είναι ο Βιτόλο μετά την αποβολή του με δεύτερη κίτρινη κάρτα που δέχτηκε ανόητα στο ματς με τον Ηρακλή. «Είμαι πολύ λυπημένος. Δεν ξέρω πως έγινε. Σήκωσα το χέρι μου και δέχθηκα την κάρτα. Ξέρω ότι ήταν μεγάλη ζημιά για την ομάδα μου. Ο προπονητής ξέρει πως δεν το ήθελα», τόνισε ο Ισπανός μεσοαμυντικός και πρόσθεσε: «Νιώθω πολύ άσχημα, είναι δύσκολο και σκληρό να μην μπορώ να βοηθήσω στα επόμενα δύο ματς. Εύχομαι να περάσουν οι εβδομάδες αυτές και να επιστρέψω στα παιχνίδια. Κι εγώ δεν ξέρω τι να κάνω στο τέλος της εβδομάδας από την στιγμή που δεν θα παίζω».

Ημέρα μνήμης

Το μνημόσυνο του Παναγιώτη Κατσούρη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 12:30 στη γέφυρα του μοιραίου δυστυχήματος στη Θέρμη, όπου πριν από 12 χρόνια ο συμπαίκτης του Θοδωρή Ζαγοράκη είχε χάσει τη ζωή του. Στην τελετή θα παραστούν το Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και το ποδοσφαιρικό τμήμα της ομάδας

Με Ντούσαν μέχρι το τέλος…

Στο τιμόνι της ΑΕΚ, τουλάχιστον έως το τέλος της περιόδου, θα είναι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός συναντήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας με τον εν δυνάμει πρόεδρο της ΠΑΕ, Σταύρο Αδαμίδη, με τον οποίο συζήτησαν σε πολύ καλό κλίμα. Ο 36χρονος δικηγόρος κατέστησε σαφές στον προπονητή πως εκτιμά και σέβεται το έργο του, τον διαβεβαίωσε πως έχει τη στήριξή του και η συνεργασία των δύο πλευρών θα συνεχιστεί τουλάχιστον έως το καλοκαίρι. Με τη λήξη της περιόδου κι εφόσον ο Σταύρος Αδαμίδης θα έχει αναλάβει επίσημα καθήκοντα προέδρου, οι δύο πλευρές θα έχουν νέα συνάντηση, στην οποία λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα και τον τρόπο που έκλεισε η σεζόν, θα αποφασίσουν για το μέλλον.

Ο Σταύρος Αδαμίδης θα βρίσκεται το βράδυ στο Λονδίνο για τις τελικές επαφές με τη «Morgan Stanley» για την εξόφληση του ομολογιακού δανείου, έναντι περίπου 3 εκατ. ευρώ. Νωρίτερα τη Δευτέρα είχε συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρείας «Μεσογέα ΑΕ» για το προπονητικό κέντρο της ομάδας.

Εκτός μέχρι νεωτέρας ο Γκερέιρο

Από τον ιό της λοιμώδους μονοπυρήνωσης έχει προσβληθεί ο Ρότζερ Γκερέιρο, όπως διαπιστώθηκε μετά τις αιματολογικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει πρόβλημα στο ήπαρ και τη σπλήνα.

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός θα υποβάλλεται σε εβδομαδιαίο αιματολογικό έλεγχο και μέχρι να αποκατασταθεί η λειτουργία του οργανισμού του θα απέχει από τις υποχρεώσεις της ΑΕΚ. Εκτιμάται πάντως πως σε μερικές εβδομάδες θα είναι σε θέση να επιστρέψει στη δράση. Η κατάστασή του αντιμετωπίζεται χωρίς αντιβιοτικά και με αποχή από τη σωματική δραστηριότητα.

Αντίστοιχο πρόβλημα είχε και ο Ριβάλντο στο διάστημα που αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό, με αποτέλεσμα να απουσιάσει από τους αγωνιστικούς χώρους για περίπου δύο μήνες. Ο ιός αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θέτει σε κίνδυνο τη ζωή ή την καριέρα του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ.

Σημειώνεται πως δεν υπάρχει ουσιαστικός κίνδυνος μετάδοσης του ιού στους υπόλοιπους παίκτες της ΑΕΚ, οι οποίοι θα προφυλαχθούν αν τηρούν τους βασικούς κανόνες υγιεινής.

Το ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρει:

Ο ποδοσφαιριστής Ρότζερ Γκερέιρο έχει προσβληθεί από ιό της ομάδας ιών της λοιμώδους μονοπυρήνωσης, με διαταραχές των ηπατικών δεικτών και συνοδό σπληνομεγαλία. Ο ποδοσφαιριστής θα υποβάλλεται σε εβδομαδιαίο αιματολογικό έλεγχο. Μέχρι να επανέλθουν σε φυσιολογικές τιμές οι ηπατικοί δείκτες και σε φυσιολογικές διαστάσεις ο σπλήνας, ο αθλητής θα πρέπει να απέχει από αθλητικές δραστηριότητες.

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES