22 Δεκ 2009

Μπάγεβιτς: «Είπα ''όχι'' στη Βοσνία»

Τη φήμη ότι δέχτηκε πρόταση από την εθνική ομάδα της Βοσνίας επιβεβαίωσε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, την οποία, όμως, απέρριψε! Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε στην ιστοσελίδα της Ελευθεροτυπίας ο Σερβοέλληνας τεχνικός, δέχτηκε σήμερα τηλεφώνημα από τον γενικό γραμματέα της ομοσπονδίας της Βοσνίας, Ελμίρ Πιλάτες, στον οποίο απάντησε αρνητικά. «Του είπα πως είμαι στην ΑΕΚ και δεν παρατάω την ΑΕΚ», τόνισε ο κ. Μπάγεβιτς.

Διοίκηση Πρωτοδικείου στη Δόξα Δράμας

Στη λύση της διοικήσεως Πρωτοδικείου κατέφυγε η Δόξα Δράμας. Έπειτα από την αποχώρηση του κ. Νικολαϊδη και Κοσκερίδη, αποχώρησαν ακόμη τέσσερα μέλη της διοίκησης και οι «μαυραετοί» θα συνεχίσουν με προσωρινή διοίκηση. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, θα πρέπει να βρεθούν άμεσα στην ομάδα 150.000 ευρώ για να καλυφθούν υποχρεώσεις προς τους παίκτες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τις παραιτήσεις των κυρίων Νικολαίδη και Κοσκερίδη ακολούθησαν οι παραιτήσεις τεσσάρων ακόμη μελλών της διοίκησης της ΠΑΕ Δόξα Δράμας, με αποτέλεσμα να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες για το διορισμό Διοίκησης Πρωτοδικείου.

Μετά τη χθεσινή συγκέντρωση στα γραφεία της οδού Γούναρη 3, αποφασίστηκε να απαρτίσουν τη Διοίκηση, προσωρινού χαρακτήρα, της ομάδος μας οι εξής:

1. Πιταράκης Ιωάννης
2. Ηλιάδης Ηλίας του Μιχαήλ
3. Ηλιάδης Ηλίας του Ιωάννη
4. Μπαξεβάνης Παναγιώτης
5. Φεδρούλης Ευάγγελος
6. Σαλπικτίδης Ηλίας
7. Αντωνιάδης Γεώργιος
8. Φεσατίδης Ιωάννης
9. Δαϊλάκης Απόστολος

Η όλη διαδικασία έλαβε χώρα με την παράλληλη συμπαράσταση των οργανωμένων φιλάθλων, των ΜΑΥΡΑΕΤΩΝ, οι οποίοι χαιρετίζουν στην πράξη την προσπάθεια και σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις στήριξής της
».

Φούφουλας ο πρώτος, έπεται συνέχεια…

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου επισημοποίησε το πρωί της Τρίτης την πρώτη της και αναμενόμενη μεταγραφή για τη περίοδο του Ιανουαρίου. Οι Βολιώτες απέκτησαν για ενάμιση χρόνο τον Κώστα Φούφουλα, ο οποίος αγωνιζόταν στον Ηρακλή.

Ο Κώστας Φούφουλας είναι μέσος, 25 χρονών και έχει αγωνιστεί στο παρελθόν σε Άρη Πατρών, Πατραϊκό, Παναχαϊκή και Κέρκυρα, ενώ έχει συμμετοχές με την Εθνική ομάδα Νέων και Ελπίδων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ανακοινώνει την πρώτη μεταγραφή της για τη χειμερινή περίοδο, τον Κώστα Φούφουλα από την ΠΑΕ Ηρακλής, με συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας 1,5 έτους».

Ο Ολυμπιακός Βόλου αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να ανακοινώσει και τους «κλεισμένους» Λιαπάκη, Κηπουρό και Κόρμπο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι την Τετάρτη θα έχει ολοκληρωθεί και η μεταγραφή ενός Αργεντινού μεσοεπιθετικού και δύο επιθετικών. Έχουν ακουστεί και «παίζουν» τα ονόματα των Σουλτανίδη και Κάσας.

Δικαιώθηκε στα «χαρτιά» ο Ολυμπιακός Βόλου

Στον Ολυμπιακό Βόλου με σκορ 3-0 κατακυρώθηκε το περιβόητο παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής της Β’ Εθνικής, κόντρα στο Αιγάλεω. Το «Σίτι» τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο 7.500 ευρώ γιατί δεν παραβρέθηκε στο γήπεδο της Ηλιούπολης, την ημέρα που είχε επανορισθεί να διεξαχθεί το ματς με τους Βολιώτες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β΄, Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:

Δέχθηκε την άσκηση κύριας παρέμβασης της ΠΑΕ ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ κατ΄ άρθρο 16 του Δικονομικού Κανονισμού και απέρριψε το αίτημα της ΠΑΕ ΑΙΓΑΛΕΩ περί αποβολής της. Δέχθηκε ότι ο αγώνας της 18-11-2009 μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΑΙΓΑΛΕΩ - ΠΑΕ ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ δεν τελέστηκε με υπαιτιότητα της ΠΑΕ ΑΙΓΑΛΕΩ. Κατακύρωσε τον αγώνα υπέρ της ανυπαίτιας ομάδας ΠΑΕ ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ με τέρματα 3-0. Επέβαλε στην ΠΑΕ ΑΙΓΑΛΕΩ την πειθαρχική ποινή του χρηματικού προστίμου των επτά χιλιάδων (7.500) ευρώ(μη τέλεση αγώνα στις 18-11-2009 με ΠΑΕ ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ)».

ΠΑΣ: Τέλος ο Γόγολος

Τη λύση της συνεργασίας της με τον Σπύρο Γόγολο ανακοίνωσε την Τρίτη η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Ο 31χρονος αμυντικός μετέβη στα γραφεία της ομάδας της Ηπείρου και έλυσε κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του. Ο Έλληνας μπακ θα συνεχίσει την καριέρα στην Κύπρο, φορώντας τη φανέλα του Ερμή Αραδίππου.

Επτά ΠΑΕ σε απολογία

Επτά ΠΑΕ σε απολογίαΕπτά ΠΑΕ κλήθηκαν σε απολογία από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκα για την Τρίτη(29/12-13:00) στο πλαίσιο των αγώνων της 15ης αγωνιστικής. Συγκεκριμένα θα απολογηθούν οι ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Άρης, Αστέρας Τρίπολης, Ηρακλής, Παναθηναϊκός και Πανιώνιος για τη συμπεριφορά των φιλάθλων τους στα τελευταία παιχνίδια τους. Πιο αναλυτικά οι κλήσεις:

Α) ΠΑΕ ΠΑΟΚ : Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Εργοτέλης – ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β) ΠΑΕ ΑΕΚ: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης- ΠΑΕ ΑΕΚ. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Γ) ΠΑΕ Αρης : Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Αρης- ΠΑΕ Ολυμπιακός. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14, 15 και 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Δ) ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης : Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΕ ΑΕΚ . Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ

E) ΠΑΕ Ηρακλής : Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ SKODA Ξάνθη- ΠΑΕ Ηρακλής. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

ΣΤ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός : Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Παναθηναϊκός – ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14, 15 και 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Z) ΠΑΕ Πανιώνιος : Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Πανιώνιος – ΠΑΕ ΝΕΑ Καβάλα. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

ΠΑΟ: Μεταγραφές υπό προϋποθέσεις

Στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου ο Παναθηναϊκός θα μπει μόνο σε περίπτωση που παραχωρήσει κάποιον ποδοσφαιριστή από το ρόστερ του. Υπό προϋποθέσεις μπορεί να γίνει κάποια κίνηση για αμυντικό, εξαιρετική περίπτωση ζητάει ο Νίκος Νιόπλιας. Ψηλά στη λίστα ο Παλέτα, ενώ αρέσει και ο Ματεράτσι. Παράλληλα, η διοίκηση λέει «ναι» σε ενδεχόμενη πρόταση για τον Βύντρα ενώ την πόρτα της εξόδου αναμένεται να δει ο Κλέιτον.

Ο Νικόλας Πατέρας εξακολουθεί να δηλώνει ότι: «Ο κ. Νιόπλιας δεν μου έχει ζητήσει κάποιον παίκτη προς το παρόν». Και αυτό γιατί ο προπονητής του Παναθηναϊκού μόνο σε μια εξαιρετική περίπτωση αμυντικού θα πει «ναι». Μία τέτοια περίπτωση ίσως είναι ο Γκαμπριέλ Παλέτα που φέρεται να ενδιαφέρει το «τριφύλλι». Αν και τόσο η Μπόκα Τζούνιορς, όσο και ο ίδιος ο παίκτης δεν κάνουν καλό πρωτάθλημα στην Αργεντινή, ο κεντρικός αμυντικός χαίρει της εκτίμησης του Νιόπλια. Ένα μείον όμως στην υπόθεση Παλέτα είναι ότι τρεις μάνατζερ εμπλέκονται με τον Αργεντινό.

Ο παίκτης κοστολογείται με 2,5 με 3 εκατ. ευρώ αλλά στον Παναθηναϊκό εξετάζουν αν μπορεί να προχωρήσει το ενδεχόμενο να τον πάρουν δανεικό με οψιόν αγοράς το καλοκαίρι. Ωστόσο, δεν έχει γίνει κάποια επίσημη κίνηση από τη πλευρά των «πρασίνων» και όπως φαίνεται, δύσκολα θα γίνει αν δεν παραχωρηθεί κάποιος παίκτης. Αυτό που ακούστηκε από την ΠΑΕ είναι ότι: «Πρώτα θα παραχωρήσουμε παίκτες και αν γίνει αυτό, ίσως να ασχοληθούμε με αμυντικό».

Εκτός του Παλέτα, υπάρχουν και άλλα ονόματα που βρίσκονται ψηλά στη λίστα, ένα εκ των οποίων είναι του Μάρκο Ματεράτσι. Στον Παναθηναϊκό πιστεύουν ότι μπορεί ο σκληροτράχηλος στόπερ να κάνει τη διαφορά λόγω και της εμπειρίας του, αλλά δεν μπορούν να παραγνωρίσουν το γεγονός ότι διανύει το 36ο έτος της ηλικίας του. Ένα άλλο όνομα που έχει ακουστεί είναι του Γιάν Ντούριτσα ενώ χθες οι Ιταλοί έγραφαν για τον Περ Κρόλντρουπ της Φιορεντίνα.

Όσον αφορά τους υπό παραχώρηση ποδοσφαιριστές, υπάρχει η σκέψη ο ένας από αυτούς να είναι ο Λουκάς Βύντρα. Βεβαίως, για να συμβεί αυτό πρέπει να φτάσει μια πρόταση στα γραφεία κοντά στα 1,8 εκατ. ευρώ. Αυτός για τον οποίο η διοίκηση δεν θα δυσκολευτεί να πει το «ναι» στην παραχώρηση του, είναι ο Σίλβα Κλέιτον. Η κίνηση του Βραζιλιάνου να αποχωρήσει από το ΟΑΚΑ όταν έμαθε ότι είναι εκτός 18αδας στο ματς με τον ΠΑΣ έχει εκνευρίσει άπαντες στο «πράσινο στρατόπεδο». Δύσκολη φαίνεται και η παραμονή του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στην ομάδα, αφού δεν έχει υπάρξει κάτι νεότερο που να ανατρέψει την κατάσταση για την ανανέωση του συμβολαίου του, που λήγει τον Ιούνιο. Από 1/1/2010 ο διεθνής φορ μπορεί να συμφωνήσει με την ομάδα της αρεσκείας του για να μετακομίσει εκεί το καλοκαίρι, δίχως ο Παναθηναϊκός να εισπράξει ούτε ένα ευρώ.

Πατάνε καλά…τον Ιανουάριο

Παράλληλα, εντατικές είναι οι εργασίες που γίνονται στο Ολυμπιακό Στάδιο για την τοποθέτηση του νέου χλοοτάπητα. Ο… παλιός ξηλώθηκε μέσα σε μία μέρα και σήμερα ή αύριο αναμένεται να μπει ο νέος. Αν όλα κυλήσουν βάση χρονοδιαγράμματος, το γήπεδο θα είναι έτοιμο για το ματς με τον Εργοτέλη στις 6 Ιανουαρίου.

Ραντεβού Ζίκο-Αντριάνο

Το ένδοξο παρελθόν της Φλαμένγκο συναντά το παρόν της ομάδας. Ο Αντριάνο επισημοποίησε τη συμμετοχή του στον αγώνα επίδειξης που διοργανώνει ο Ζίκο στο «Μαρακανά» στις 27 Δεκεμβρίου κι έτσι οι δύο τους θα είναι για λίγα λεπτά συμπαίκτες. Ο προπονητής του Ολυμπιακού πάντως δεν θα έχει τη δυνατότητα να συνεργαστεί με τον «αυτοκράτορα» στους «ερυθρόλευκους», καθώς ο πρώην επιθετικός της Ίντερ διαβεβαίωσε πως θα συνεχίσει να αγωνίζεται στη Φλαμένγκο. Στο φιλικό θα λάβουν μέρος μεταξύ άλλων οι Μπεμπέτο, Αμορόζο, Έμερσον, Ίμπσον, αλλά και ο μάνατζερ του Αντριάνο Ζιλμάρ Ρινάλντι.

Φαβορί για Σαραγόσα ο Τεν Κάτε


Πολύ κοντά στην ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Σαραγόσα βρίσκεται ο Χενκ Τεν Κάτε. Ο ολλανδικός Τύπος θεωρεί δεδομένη την πρόσληψη του 45χρονου προπονητή, που στις αρχές του μήνα απολύθηκε από τον Παναθηναϊκό, ενώ και τα ΜΜΕ της Αραγονίας (όπου εδρεύει η Σαραγόσα) αναφέρουν πως είναι ο επικρατέστερος για να διαδεχτεί τον Μαρσελίνο. Ο Τεν Κάτε έχει εμπειρία από την Primera Division, αφού τη διετία 2004-2006 υπήρξε βοηθός του Φρανκ Ράικαρντ στην Μπαρτσελόνα. Δεύτερος επικρατέστερος για τη θέση είναι ένας άλλος πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού, ο Βίκτορ Μουνιόθ, που έχει περάσει και στο παρελθόν από τον πάγκο της Σαραγόσα.

Μετά από 15 αγωνιστικές η Σαραγόσα είναι προτελευταία στην Primera Division με μόλις 12 βαθμούς, ενώ το περασμένο Σάββατο με υπηρεσιακό τεχνικό τον Χοσέ Αουρέλιο Γκάι γνώρισε τη συντριβή με 6-0 από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

ΑΕΚ: Περιμένουν τον έλεγχο

Την ολοκλήρωση του οικονομικού ελέγχου στην ΠΑΕ ΑΕΚ θα περιμένουν οι μέτοχοι της ομάδας προτού διασαφηνίσουν τις προθέσεις τους για τη συνέχεια. Στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας (21/12) οι Πέτρος Παππάς, Πόλυς Χατζηιωάννου, Τάκης Κανελλόπουλος και Νίκος Κούλης είχαν σειρά επαφών, για τις οποίες ενημερώθηκε και ο μεγαλομέτοχος Νίκος Νοτιάς. Η απόφαση στην οποία καταλήγουν είναι να κινηθούν ανάλογα με το πόρισμα των ελεγκτών, το οποίο αναμένεται στα τέλη του πρώτου δεκαημέρου του Ιανουαρίου. Ο λόγος είναι πως θέλουν να έχουν σαφή γνώση της ακριβής οικονομικής κατάστασης στην ΠΑΕ και των χρεών που υπάρχουν. Ο Πέτρος Παππάς, που έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την επόμενη μέρα στην ΠΑΕ, δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα θέσει σε εφαρμογή το πλάνο με τους «συμπαίκτες» από το Λονδίνο.

Την ίδια ώρα διοίκηση εξακολουθεί να μην υπάρχει, ενώ τα οικονομικά προβλήματα πληθαίνουν και δεν είναι δυνατό να καλυφθούν οι υποχρεώσεις ως το τέλος του χρόνου μόνο από τα προσδοκώμενα έσοδα. Το εφιαλτικό σενάριο της διοίκησης πρωτοδικείου έχει κάνει την εμφάνισή του, έστω και δειλά, αλλά κανείς δεν μπορεί να το αποκλείσει αν δεν βρεθεί μία λύση.

Στο μεταξύ, με ενδιαφέρον αναμένεται η προγραμματισμένη για την Κυριακή τηλεοπτική συνέντευξη του Χαράλαμπου Κοζώνη, ο οποίος διατείνεται πως θα παρουσιάσει στο κοινό επαρκείς αποδείξεις της οικονομικής του επιφάνειας και θα προσπαθήσει να πείσει τον κόσμο πως είναι η μοναδική λύση για να βγει η ΠΑΕ από το αδιέξοδο. Εξάλλου, συνέντευξη Τύπου είναι πιθανό να δώσει τον Ιανουάριο και ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιώργος Κιντής, για να αναφερθεί στην οικονομική κατάσταση της ομάδας.

Δυσαρέσκεια για Μπάγεβιτς

Οι δηλώσεις του Ντούσαν Μπάγεβιτς («δεν υπάρχει διοίκηση για να με διώξει») μετά την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης σχολιάστηκαν αρνητικά από αρκετούς εκ των μετόχων, που θεωρούν ότι ο Σερβοέλληνας τεχνικός τούς «άδειασε». Είναι γεγονός πως ο 62χρονος προπονητής δεν έχει μόνο φίλους στις τάξεις των μετόχων, καθώς αρκετοί θεωρούν πως παρότι υπάρχουν πολλά διοικητικά/οικονομικά προβλήματα, η «Ένωση» θα μπορούσε να παρουσιάζει ένα πολύ καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο από αυτό του πρώτου μισού της περιόδου.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έδωσε ολιγοήμερη άδεια στους παίκτες του για τις ημέρες των εορτών και όταν επιστρέψουν (στις 27/12 οι Έλληνες, στις 28/12 οι ξένοι) θα αρχίσει η προετοιμασία για το ντέρμπι της 6ης Ιανουαρίου απέναντι στον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη». Στο παιχνίδι αυτό αναμένεται να επανεμφανιστούν οι Σκόκο και Νέμεθ, ξεπερνώντας τους τραυματισμούς τους.

Οι διαρροές και η ομάδα που… χάνεται!

Κάθε φορά που κάθομαι να γράψω κομμάτι για την ΑΕΚ νιώθω σαν να έχουν περάσει από πάνω μου… οδοστρωτήρες. Τα διοικητικά και αγωνιστικά προβλήματα έχουν στείλει την ομάδα στα πολύ χαμηλά πατώματα. Ευγενικό αυτό. Την έχουν στείλει στο υπόγειο. Ο προπονητής λέει στους παίκτες ότι έχουν μείνει αυτοί, ο ίδιος και ο Δημητράδης και στους δημοσιογράφους ότι δεν υπάρχει κανείς τον διώξει. Οι μέτοχοι διαρρέουν την δυσαρέσκειά τους, την ώρα όμως που μένουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και απεργάζονται σχέδια για την επόμενη μέρα αναζητώντας συμμάχους.

Ο Πέτρος Παππάς δεν βρίσκει πρόεδρο και περιμένει τα αποτελέσματα του οικονομικού ελέγχου για να προχωρήσει. Κανείς στο προσκήνιο. Το να γράψουμε για μία ακόμα φορά για την ψυχολογία των φίλων της ομάδας δεν θα κάνει κανέναν σοφότερο. Όλοι όσοι ζούμε στο ευρύτερο «πλαίσιο» της «κιτρινόμαυρης» κοινωνίας ζούμε –ο καθένας με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τα πράγματα- μία κατάσταση που μοιάζει με… βάλτο.

Βλέπουμε μία ομάδα να χάνεται και να αμφισβητείται από τους πάντες. Οι αντίπαλοι όχι απλώς τη κοιτάζουν στα μάτια αλλά μάλλον δεν της δίνουν καν σημασία. Για τους διαιτητές είναι σαν να μην υπάρχει. Για τους ίδιους τους ανθρώπους της μοιάζει με παιχνιδάκι που δεν ξέρουν τι να το κάνουν. Οι μέρες περνάνε και λύση δεν βρίσκεται. Ο Άγιος Βασίλης μοιάζει μία κάποια λύση…

Στα δίχτυα του Ολυμπιακού

Κοντά στην ολοκλήρωση μίας σπουδαίας μεταγραφής βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Ο λόγος για τον Χατέμ Μπεν Αρφά, που βάσει της πληροφόρησης που έχουν οι άνθρωποι των «ερυθρόλευκων», είναι μία ανάσα από την ομάδα του λιμανιού. Οι Πειραιώτες φέρονται να τα έχουν βρει σε όλα με τη Μαρσέιγ για την αγορά του 22χρονου αριστερού εξτρέμ έναντι 8 εκατ. ευρώ, ενώ στον Γάλλο άσο προσφέρουν μυθικό συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 2,5 εκατ. ευρώ (περίπου 9,5 εκατ. ευρώ για τρεισήμισι χρόνια).

Γαλλικά δημοσιεύματα έδιναν λιγοστές πιθανότητες στην ολοκλήρωση της μεταγραφής εμπλέκοντας άλλες ομάδες στην απόκτηση του Μπεν Αρφά. Ωστόσο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν προτίθεται τελικά-κατά δήλωση του προπονητή της-να προχωρήσει σε μεταγραφές τον Γενάρη, ενώ η Λιλ ακόμη δεν έχει κινηθεί επίσημα για τον παίκτη και θεωρείται δύσκολο να δαπανήσει ένα τόσο μεγάλο ποσό. Περισσότερες εξελίξεις στην υπόθεση θα υπάρχουν πιθανότατα εντός της ημέρας μετά τη συνάντηση που θα έχει ο παίκτης με τη διοίκηση της Μαρσέιγ.

Ουαζίν: «Μόνο ο Ολυμπιακός για Μπεν Αρφά»

Ο Μισέλ Ουαζίν είναι ο άνθρωπος που ανακάλυψε τον Χατέμ Μπεν Αρφά και λειτουργεί ως σύμβουλός του. Μάλιστα έχει μιλήσει ήδη με τον Σωκράτη Κόκκαλη και με δηλώσεις του στη «SportDay» τόνισε πως πέραν του Ολυμπιακού δεν υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον για τον 22χρονο άσο.

«Ο Χατέμ ξέρει πως ο Ολυμπιακός είναι ένα μεγάλο και αναγνωρισμένο κλαμπ. Θα ήταν ψέμα αν σου έλεγα πως δεν θα προτιμούσα να πήγαινε σε ένα προηγμένο πρωτάθλημα, όπως το αγγλικό. Όμως πάνω από όλα τον ενδιαφέρει ένα υγιές ποδοσφαιρικό πλάνο. Ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα που έχει πλησιάσει τόσο πολύ και έχει ασχοληθεί τόσο ενεργά με τον Χατέμ. Εκτιμώ πως οι εξελίξεις θα καθυστερήσουν. Ίσως έως στα μέσα Ιανουαρίου, ίσως και ως το τέλος του», τόνισε.

Στον Ολυμπιακό πάντως λένε πως δεν θα περιμένουν για πολύ καιρό να έχει αίσια έκβαση η συγκεκριμένη περίπτωση κι εφόσον δουν πως εξελίσσεται σε νέο σίριαλ, θα στραφούν σε άλλες λύσεις. Μία από τις εναλλακτικές λύσεις που έχουν εξεταστεί είναι αυτή του 23χρονου Γκαμπριέλ Αουγκουστίν Άουτσε, που ανήκει στην Αρχεντίνος Τζούνιορς.

Προβληματισμός και… παράπονα

Σε άδεια εννέα ημερών βρίσκονται από τη Δευτέρα οι παίκτες του Ολυμπιακού. Στις τάξεις της διοίκησης υπάρχει δυσαρέσκεια για την εμφάνιση απέναντι στον Άρη και ευθύνες αποδίδονται τόσο σε συγκεκριμένους παίκτες που δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, όσο και στον Ζίκο, ο οποίος χρεώνεται κάποιες περίεργες επιλογές στη στελέχωση της ενδεκάδας. Η αλήθεια είναι πως και το ρεπό εννέα ημερών είναι κάτι που δεν άρεσε στους ιθύνοντες της ομάδας.
Στους ποδοσφαιριστές δόθηκε πρόγραμμα συντήρησης για τις γιορτές, ενώ τους επισημάνθηκε πως θα υπάρχουν κυρώσεις αν επιστρέψουν υπέρβαροι. Ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας πήρε ο Μέλμπεργκ, ο οποίος θα καταβάλλει προσπάθεια για να είναι έτοιμος στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στις 6 Ιανουαρίου. Από το συγκεκριμένο ματς θα λείψει σίγουρα ο Γκαλίτσιος, που επιλέχθηκε να εκτίσει την τιμωρία από τις τέσσερις κίτρινες κάρτες που συμπλήρωσε στο εν λόγω ματς.

Άδεια και ο Λούα Λούα

Στο Λονδίνο μετέβη για τις γιορτές ο Λούα Λούα. Ο Κονγκολέζος επιθετικός θα προπονείται μόνος του και θα επιστρέψει στου Ρέντη νωρίτερα από τους υπόλοιπους. Η απόφαση για το αν θα αποκτηθεί θα παρθεί στις αρχές του νέου έτους. Πληροφορίες αναφέρουν πως ακόμη και αν υπογράψει ο Αφρικανός, ο Ζίκο έχει ζητήσει να αποκτηθεί δανεικός από την Μπαρτσελόνα ο Κεϊρίσον. Ο νεαρός Βραζιλιάνος φορ έχει δοθεί στην Μπενφίκα, αλλά έχει ελάχιστες συμμετοχές με τους «αετούς».

ΝΕΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ


Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κέρκυρας και η Επιτροπή Διαιτησίας της, ανακοινώνουν την έναρξη λειτουργίας νέας εισαγωγικής Σχολής Διαιτησίας Ποδοσφαίρου στην Κέρκυρα.Στη Σχολή μπορούννα δηλώσουν συμμετοχή νέες και νέοι ηλικίας από 16 μέχρι 30 ετών, συμπληρώνοντας και καταθέτοντας



σχετική αίτηση και ένα φωτοαντίγραφο της αστυνομικής τους ταυτότητας, στα γραφεία της Ε.Π.Σ.Κέρκυρας (Λεωφ. Αλεξάνδρας 1-3), μέχρι τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010, καθημερινά 10 π.μ μέχρι 1 μ.μ και 5-8 μ.μ. Η έναρξη των μαθημάτων έχει ορισθεί για τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010.Οι ενδιαφερόμενοι/νες, για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα: 2661039360 (γραμματεία Ε.Π.Σ.Κ) ή με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας της Ε.Π.Σ.Κ κ. Μέριανο στο τηλ. 6932555242.
 

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΓΙΟΡΤΑΣΤΙΚΟΥ ΦΙΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΜΙΚΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Ιδιαίτερα συγκινητική υπήρξε η ανταπόκριση των κερκυραίων φιλάθλων στο κάλεσμα της Ε.Π.Σ Κέρκυρας με τη διεξαγωγή του φιλικού, γιορταστικού ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των Μικτών ομάδων της Ένωσης (Νέων και Παίδων), που διεξάχθηκε τη Δευτέρα 21 του Δεκέμβρη στο Αθλητικό Κέντρο της Ε.Π.Σ Κέρκυρας.

Νικήτρια του αγώνα, που διεύθυνε ο διεθνής διαιτητής μας Τάσος Κάκος, αναδείχτηκε η ομάδα των νέων με σκορ 1-0.


Από τα έσοδα του αγώνα συγκεντρώθηκε ένα σεβαστό ποσό που διατέθηκε για την αγορά δώρων για τα παιδιά που φοιτούν στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο της Κέρκυρας.
Το Δ.Σ της Ε.Π.Σ Κέρκυρας ευχαριστεί θερμά τον κόσμο για τη στήριξη που παρείχε στη νέα αυτή πρωτοβουλία της, που αναδεικνύει τον κοινωνικό ρόλο του ποδοσφαίρου και υπόσχεται ότι ανάλογες δράσεις θα αναπτύσσει συνεχώς το επόμενο διάστημα.

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES