21 Δεκ 2009

ΑΕΚ: «Σκοτάδι» παντού

Η ΑΕΚ συνεχίζει να «αιμορραγεί» αγωνιστικά και όχι μόνο, αλλά αυτό που ανησυχεί ακόμη περισσότερο τους φίλους της είναι πως δεν διαφαίνεται πουθενά φως στον ορίζοντα. Το τοπίο στα διοικητικά παραμένει ομιχλώδες, με τους μετόχους να είναι διασπασμένοι, να αρνούνται να χρηματοδοτήσουν την ομάδα ή να παραχωρούν τις μετοχές τους στην Ερασιτεχνική. Η τελευταία έχει πλησιάσει πλέον ποσοστό… κυβέρνησης (44% των μετοχών μετά τη δωρεά των Γκούμα-Χατζηιωάννου), ωστόσο καθιστά σαφές πως δεν προτίθεται να αναλάβει καθήκοντα διοίκησης και καλεί τους μετόχους να αναλάβουν-επιτέλους-τις ευθύνες τους αντί να πετούν το μπαλάκι στον κόσμο.

Την ίδια ώρα, ο Χαράλαμπος Κοζώνης δηλώνει πως δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια να κάνει την ΠΑΕ ΑΕΚ δική του. Μετά τις συνεντεύξεις του στον Τύπο της Κυριακής, ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας ετοιμάζεται να ανοίξει τα χαρτιά του σε τηλεοπτική συνέντευξη, όπου διατείνεται πως θα παρουσιάσει επαρκείς αποδείξεις του οικονομικού του μεγέθους για να «εκθέσει», όπως τονίζεται από την πλευρά του, τους μετόχους που αρνούνται να του παραχωρήσουν την ομάδα.

Σπάει όλα τα αρνητικά ρεκόρ

Σε αγωνιστικό επίπεδο, η ΑΕΚ ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο ισοβαθμώντας στην όγδοη θέση της βαθμολογίας με τον Εργοτέλη. Μάλιστα η διαφορά τερμάτων μετά από 15 αγωνιστικές είναι αρνητική (19-20) για πρώτη φορά στα 51 χρόνια παρουσίας της ομάδας στην Α’ Εθνική. Ίδια ακριβώς αποτελέσματα μετά από 15 αγωνιστικές, δηλαδή 6 νίκες, ισάριθμες ήττες και 3 ισοπαλίες, είχε η ΑΕΚ και τη σεζόν 1983/84, αλλά με πολύ καλύτερο goal average (21-13). Τότε πάντως ήταν μόνη της στην ένατη θέση, οπότε η τωρινή κατάσταση είναι η δεύτερη χειρότερη στην ιστορία του συλλόγου.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έδωσε ολιγοήμερη άδεια στους παίκτες του για τις ημέρες των εορτών και όταν επιστρέψουν θα αρχίσει η προετοιμασία για το ντέρμπι της 6ης Ιανουαρίου απέναντι στον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη». Στο παιχνίδι αυτό αναμένεται να επανεμφανιστούν οι Σκόκο και Νέμεθ, ξεπερνώντας τους τραυματισμούς τους.

Απών με Ατρόμητο και ΠΑΣ ο Γιάχιτς

Στους αγώνες με τον Ατρόμητο (17η αγωνιστική) και ΠΑΣ Γιάννινα (19η αγωνιστική) στο ΟΑΚΑ θα εκτίσει την τιμωρία δύο αγωνιστικών από τις επτά κίτρινες κάρτες που συμπλήρωσε στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης ο Σάνελ Γιάχιτς. Ο Βόσνιος κεντρικός αμυντικός όφειλε να εκτίσει την ποινή του σε δύο από τα προσεχή τέσσερα ματς πρωταθλήματος και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αποφάσισε πως θα τον έχει περισσότερο ανάγκη στις εκτός έδρας αναμετρήσεις με Ολυμπιακό (16η αγωνιστική) και Ηρακλή (18η αγωνιστική).

Οπαδοί ΠΑΣ Γιάννινα εναντίον Πατέρα

Ειρωνική ανακοίνωση κατά του προέδρου του Παναθηναϊκού και της Superleague , Νικόλα Πατέρα, εξέδωσαν μέλη του φόρουμ των φιλάθλων του ΠΑΣ με αφορμή τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ. Οι φίλοι της ομάδας των Ιωαννίνων απαντούν με βίντεο στη δήλωση του Νικόλα Πατέρα πως οι οπαδοί του ΠΑΟ είναι αγνά παιδιά και ταυτόχρονα καυτηριάζουν την έλλειψη επίσημης αντίδρασης από την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Θέλουμε να συγχαρούμε τον πρόεδρο της Super League για την προσωπική του παρέμβαση με σκοπό να αποκλιμακώσει την επίθεση που εξαπέλυσαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού εναντίον των οπαδών του ΠΑΣ Γιάννινα, στο ημίχρονο του Σαββατιάτικου αγώνα.

Παράλληλα δεν μας εκπλήσσει καθόλου η κάλυψη που παρείχε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Α.Ο., με τη δήλωσή του περί αγνών παιδιών που προκλήθηκαν από τους «κακούς» αντίπαλους οπαδούς... Είναι προφανές πως θέλει και σε επόμενα παιχνίδια να εισπράξει τα εύσημα του πυροσβέστη...
Ο χαρακτηρισμός αγνά παιδιά μας θυμίζει και πρότερους, παρόμοιας «ευφυΐας» τέτοιους και συγκεκριμένα μια εξίσου ατυχή δήλωση του ομόλογού του στην ΠΑΕ Ολυμπιακός ΣΦΠ περί «επιστημόνων».
Τα αγνά παιδιά ήταν αυτά τα οποία,
* έσπασαν τις πόρτες του ΟΑΚΑ με τον εξοπλισμό που κουβάλησαν μαζί τους (λοστούς, αλυσίδες και άλλα)
* εισέβαλλαν μαζικώς στο επάνω διάζωμα του σταδίου
* κινήθηκαν απειλητικά προς τους απομονωμένους στη γωνία οπαδούς του ΠΑΣ Γιάννινα, χωρίς να υπάρχει προηγουμένως κάποια αφορμή, και
* εκτόξευσαν 9 φωτοβολίδες εκ των οποίων οι 3 με πιστόλι σε απόσταση λιγότερη των 30 μέτρων.
* Ενώ νωρίτερα έκαναν 2 άνανδρες επιθέσεις σε πούλμαν των εκδρομέων φιλάθλων του ΠΑΣ, έξω από το Αγρίνιο και μετά τα διόδια του Ρίο.
Όπως ίσως καταλαβαίνετε κύριε Πατέρα, από καθαρή τύχη δε θρηνήσαμε κάποιο θύμα, ή κάποιο σοβαρό τραυματισμό. Το να δικαιολογείτε και να καλύπτετε τέτοιου είδους συμπεριφορές δε σας τιμά ούτε ως πρόεδρο του ΠΑΟ, ούτε ως πρόεδρο της SuperLeague, αλλά κυρίως ούτε ως άνθρωπο!
Να θυμήσουμε ότι τα ίδια αγνά παιδιά που εκτρέφετε με την ανοχή σας ήταν η αφορμή να διακοπεί ο αγώνας Παναθηναϊκού - Ατρομήτου την 13η αγωνιστική! Να τα χαίρεστε!
Το ποδόσφαιρο που διαφεντεύεται από επιστήμονες και αγνά παιδιά, σας το χαρίζουμε, δεν είναι αυτό το παιχνίδι που αγαπάμε...
Φυσικά, όταν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, είναι περιττό να αναφερθούμε σε ποδοσφαιρικά ζητήματα, διαιτησία και φανέλες για αυτό και τα προσπερνάμε. Ο κόσμος του ΠΑΣ έχει καταθέσει τα διαπιστευτήριά του εφέτος σε Τούμπα, Χαριλάου, Περιστέρι, Νέα Σμύρνη, Αλκαζάρ αλλά το πιο σημαντικό, στις προηγούμενες σεζόν όταν εμείς ήμασταν η πλειονότητα και οι «ισχυροί» της κατηγορίας και των γηπέδων.
Οι πιστοί οπαδοί μιας από τις εμπορικότερες και συμπαθέστερες, ομάδας της χώρας, την ακολουθούν παντού με σκοπό να την υποστηρίξουν και να δουν ποδόσφαιρο, και όχι να συμμετάσχουν σε μάχες ή άλλες εκδηλώσεις βίας! Μακριά από εμάς αυτά! Οποιοιδήποτε μιμητές τέτοιων συμπεριφορών προσπαθήσουν να παρεισφρήσουν στη δική μας κερκίδα, θα μας βρουν απέναντί τους.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, Σεβασμός στους οπαδούς, κουλτούρα στο ποδόσφαιρο !
Η παντελής έλλειψη επίσημης αντίδρασης από την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966, πολύ θα θέλαμε να μας προξενούσε έκπληξη. Δυστυχώς δεν μας προκάλεσε καμία! Κρίμα...

-Μέλη του φόρουμ των φιλάθλων του ΠΑΣ Γιάννενα

ΑΡΗΣ: Φουλ για επιθετικό

Ικανοποίηση για τη νίκη επί του Ολυμπιακού και αισιοδοξία για το μέλλον υπάρχει στις τάξεις του Άρη. Οι «κίτρινοι» από σήμερα (21/12) και για μία ολόκληρη εβδομάδα θα απολαμβάνουν την εορταστική άδεια που τους έδωσε ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ.

Το ενδιαφέρον μετατίθεται πλέον στα μεταγραφικά, όπου βασικό μέλημα είναι η απόκτηση ενός επιθετικού. Ο Αργεντινός προπονητής του Άρη φέρεται να έχει καταλήξει σε κάποιον ποδοσφαιριστή, ο οποίος δεν είναι κάτοχος κοινοτικού διαβατηρίου. Για να προχωρήσει η απόκτησή του θα πρέπει να διευθετηθεί το ζήτημα της λύσης συμβολαίου του Σεμπαστιάν Αμπρέου, ο οποίος καταλαμβάνει θέση ξένου. Αυτό αποτελεί τυπική διαδικασία και αναμένεται να συμβεί τις επόμενες ημέρες. Μάλιστα ο Ουρουγουανός επιθετικός πιθανότατα θα συνεχίσει την καριέρα του στη Μάλαγα.

Εξάλλου, απομακρύνεται το ενδεχόμενο απόκτησης μέσου. Κι αυτό γιατί ο Σάκης Πρίττας ικανοποίησε τον Έκτορ Κούπερ με την εμφάνισή του και φαίνεται πως κερδίζει έδαφος για να πλαισιώνει τον Ναφτί στα αμυντικά χαφ στη συνέχεια της περιόδου. Όσο για τον Νταρίο Φερνάντες, όταν ξεπεράσει τον τραυματισμό του και επιστρέψει στις προπονήσεις, όλα δείχνουν πως θα αναλάβει έναν πιο δημιουργικό ρόλο στο χώρο του κέντρου.

ΟΣΦΠ: Δυσκολεύει του Μπεν Αρφά

Μειώνονται οι πιθανότητες απόκτησης του Χατέμ Μπεν Αρφά για τον Ολυμπιακό. Κι αυτό τόσο γιατί πληθαίνουν οι μνηστήρες για την απόκτησή του, αλλά και γιατί η διοίκηση της Μαρσέιγ δεν έχει διασαφηνίσει αν τον παραχωρεί. Παράλληλα, ο σύμβουλος του παίκτη και άνθρωπος που τον ανακάλυψε, ο Μισέλ Ουαζίν, τόνισε πως ο νεαρός εξτρέμ προτιμά να παραμείνει στη Μασσαλία και λέει «όχι» στα χρήματα του Ολυμπιακού.

«Πρώτον, ο Χατέμ ουδέποτε είπε πως θέλει να φύγει από τη Μαρσέιγ. Επίσης η Μαρσέιγ ποτέ δεν είπε πως τον πουλά. Αν ποτέ γίνει πρόταση στην ομάδα και αυτή την κάνει αποδεκτή, θα αναγκαστούμε να την εξετάσουμε, αλλά κάτι τέτοιο απέχει ακόμη πολύ από την πραγματικότητα. Ο Χατέμ δεν θέλει να πάει στον Ολυμπιακό για να τριπλασιάσει τις αποδοχές του. Θέλει να αγωνίζεται σε έναν μεγάλο σύλλογο που έχει συγκεκριμένο πλάνο, γι’αυτό θεωρούμε τη Μαρσέιγ καλύτερη δυνατή επιλογή», τόνισε ο Μισέλ Ουαζίν και πρόσθεσε: «Ασφαλώς και δεν είναι ευχαριστημένος που δεν αγωνίζεται, αλλά η σεζόν διαρκεί ακόμη έξι μήνες και ίσως έχει την ευκαιρία να δείξει την αξία του. Αυτό μπορεί να τον βοηθήσει αργότερα στην καριέρα του. Για την ώρα πάντως, ο Χατέμ δεν λέει τίποτα, συνεχίζει να δουλεύει και περιμένει την ευκαιρία του. Αυτή είναι η κατάλληλη νοοτροπία και πιστεύω πως θα ανταμειφθεί για αυτό».

Στο μεταξύ, δημοσιεύματα αναφέρουν πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έχει εγκαταλείψει την περίπτωση του Χατέμ Μπεν Αρφά, ενώ γαλλικά ΜΜΕ τονίζουν πως η Λιλ έχει καταθέσει πρόταση για τον 22χρονο άσο.

Πάντως, στις τάξεις του Ολυμπιακού δεν χάνουν την αισιοδοξία τους για θετική κατάληξη της υπόθεσης και έχουν διαφορετική ενημέρωση από αυτή του γαλλικού Τύπου, που δίνει ελάχιστες πιθανότητες να καταλήξει ο παίκτης στο ελληνικό πρωτάθλημα. Οι «ερυθρόλευκοι» τονίζουν πως αν το θέμα δεν κλείσει θετικά τις επόμενες ημέρες, θα στραφούν σε άλλες λύσεις για τη θέση του αριστερού εξτρέμ αφού δεν θέλουν να εμπλακούν σε ένα ακόμη σίριαλ.

Άρχισε η άδεια

Την εορταστική τους άδεια απολαμβάνουν από τη Δευτέρα και μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου, όταν θα επιστρέψουν στις προπονήσεις, οι παίκτες του Ολυμπιακού. Ο Ζίκο έκανε τις απαραίτητες συστάσεις για προσοχή στη διατροφή των παικτών, αφού αυτές τις ημέρες ο κίνδυνος να αποκτήσουν βάρος είναι ορατός. Παρά την απογοήτευση και τον προβληματισμό για την ήττα από τον Άρη, που σήμανε και την πτώση από την κορυφή, οι «ερυθρόλευκοι» αισιοδοξούν πως θα είναι πρωταθλητές στο τέλος της σεζόν. Πού βασίζουν αυτή την αίσθηση; Στις επιστροφές των τραυματιών από το νέο έτος, καθώς Λεντέσμα και Ντάρμπισαϊρ θα γυρίσουν στις προπονήσεις μέσα στον Ιανουάριο, στις μεταγραφές που θα ενισχύσουν το ρόστερ, αλλά και στο σαφώς πιο βατό πρόγραμμα σε σχέση με αυτό του πρώτου γύρου, αλλά και αυτό του βασικού ανταγωνιστή για τον τίτλο, του Παναθηναϊκού.

Μετά το πέρας των εορτών θα κριθεί και το μέλλον του Λούα Λούα. Ο Κονγκολέζος φορ υπολείπεται σε φυσική κατάσταση των υπολοίπων ποδοσφαιριστών, αλλά το πιθανότερο είναι να αποκτηθεί, αφού αποτελεί μία φθηνή και συνάμα αξιόπιστη λύση, που δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής έχοντας την εμπειρία από την προηγούμενη θητεία του στον Ολυμπιακό.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 19-20.12.2009

                                                                                                                                    

 
Α1' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (12η)
ΑΠΟΤ.
ΑΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΑΓ ΜΑΡΚΟΥ
ΑΟ ΠΑΞΟΙ            
0-3
ΑΟ ΑΤΡ. ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ
ΑΟ ΚΟΝΤΟΚΑΛΙ
3-1
ΑΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΥΛΙΩΤΩΝ
ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 
4-0
ΑΠΣ ΑΝΑΓ.ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ
ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 
0-1
ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΟΣ 
ΑΟ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΤΡΙΤΗ 
δεν έγινε
ΑΣ ΑΛΚΙΝΟΟΣ 
ΑΣ ΘΙΝΑΛΙΑΚΟΣ
δεν έγινε
ΑΠΣ ΚΡΟΝΟΣ
ΟΦΑΜ
2-2
Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (12η)

ΑΟ ΣΥΝΑΡΑΔΩΝ
ΑΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΠΑΡΤΥΛΑΣ
4-0
ΑΕ ΦΑΙΑΚΩΝ
ΠΑΟΚ
4-1
ΑΟ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΥΜΦΩΝ
ΑΕ ΚΑΝΑΛΙΩΝ
2-0
ΑΟ ΑΣΤΕΡΑΣ ΛΙΑΠΑΔΩΝ
ΑΟ ΚΑΣΣΙΩΠΗ
0-1
ΑΠΣ ΑΡΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 
ΠΑΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ 
6-2
ΑΟ ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ
ΑΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΒΙΤΑΛΑΔΩΝ
2-2
ΑΟ ΟΜΟΝΟΙΑ
ΑΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 
3-0 α.α
Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ-ΒΟΡΕΙΟΣ (9η)

ΑΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΦΑΚΕΡΩΝ
ΓΕΘ
3-1
ΑΠΣ ΑΕΤΟΣ ΑΓ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΑΟ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΒΒΑΔΑΔΩΝ
2-2
ΑΣ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥ
ΑΟ ΛΥΚΟΙ 
2-4
ΑΟ ΒΕΛΟΣ ΒΕΛΟΝΑΔΩΝ
ΑΟ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΑΡΙΛΛΑ 
2-1
ΑΟ ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΡΟΥΛΑΔΩΝ
ΑΠΣ ΟΣΤΡΙΑ ΑΓΡΑΦΩΝ
0-1
Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ-ΝΟΤΙΟΣ (10η)

ΠΑΣ ΜΑΓΙΑ 
ΑΟ ΠΕΝΤΑΤΙ
0-3
ΑΠΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓ ΔΕΚΑ 
ΑΕ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 
4-2
ΑΠΣ ΚΕΡ. ΑΓ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΑΠΣ ΘΥΕΛΛΑ 
1-2
ΑΟ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΦΡΑΣ 
ΑΟ ΒΑΣΙΛΑΤΙΚΑ
2-0
ΑΟ ΚΑΒΟΣ 
ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ 96
1-1

Ραντεβού, συγχώρεση και πρόστιμο!

Ο Νικόλας Πατέρας μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον ΠΑΣ Γιάννινα δήλωσε πως μέσα στις επόμενες μέρες θα υπάρξει ραντεβού ανάμεσα στον ίδιο, τον football manager, Κώστα Αντωνίου και τον τεχνικό της ομάδας, Νίκο Νιόπλια προκειμένου να θέσουν επι τάπητος όλα τα ζητήματα, με κυριότερο αυτό της μεταγραφικής ενίσχυσης του Παναθηναϊκού, αλλά και των πωλήσεων-αποχωρήσεων ορισμένων ποδοσφαιριστών
Τα λένε για στόπερ και Μάτος
Αυτή η συνάντηση όλα δείχνουν ότι θα γίνει μέσα στο προσεχές 48ωρο, με τις πληροφορίες να ορίζουν σαν πιθανότερη μέρα την Τρίτη (22/12). Ο Νιόπλιας από την πλευρά του, σύμφωνα και με όσα έχει δηλώσει από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του "τριφυλλιού" θέλει έναν ποδοσφαιριστή, καλύτερο από τους υπάρχοντες, για το κέντρο της άμυνας των "πρασίνων", προκειμένου να συμμαζέψει τα κακώς κείμενα και να κάνει την διαφορά.
Παράλληλα, δεν αποκλείεται να τεθεί και θέμα επιστροφής του Μαρσέλο Μάτος, ένα ενδεχόμενο το οποίο παίζει δυνατά, όπως έχουμε αναφέρει, καθώς η απουσία του Σιμάο στο Κόπα Αφρικα θα δημιουργήσει κενό στον ανασταλτικό τομέα της μεσαίας γραμμής.
Πρόστιμο 20.000€ στον Κλέιτον
Κατά τα άλλα, η απερίσκεπτη ενέργεια του Σίλβα Κλέιτον να αποχωρήσει από το ΟΑΚΑ με ταξί για το σπίτι του, μόλις έμαθε ότι είναι εκτός 18άδας του αγώνα με τον ΠΑΣ, εξόργισε τον Νικόλα Πατέρα και κατόπιν απόφασης του προέδρου της πράσινης ΠΑΕ θα τιμωρηθεί με πρόστιμο 20.000 ευρώ!
Ο βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός που είχε βγει πρόσφατα από το... ψυγείο, επειδή έχει χαρακτηριστικά που αρέσουν στον Νίκο Νιόπλια, έδωσε μία και έχυσε την καρδάρα με το γάλα, με συνέπεια να τίθεται εκ νέου θέμα αποχώρησης του από τον Παναθηναϊκό, εφόσον έρθει μια συμφέρουσα πρόταση...
Δεν δίνεται συνέχεια με Λέτο
Το περιστατικό με τον Κλέιτον δεν ήταν το μόνο που σχολιάστηκε αρνητικά από τους "πράσινους", καθώς συνέβη και άλλο ένα, αυτή τη φορά κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ως γνωστόν, ο Σεμπάστιαν Λέτο δυσφόρησε έντονα όταν έγινε αλλαγή από τον προπονητή του, κάτι που έγινε αντιληπτό απ' όλους όσοι βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ, αλλά και από εκείνους που παρακολούθησαν την αναμέτρηση από την τηλεόραση.
Ωστόσο, όπως έλεγαν από την ΠΑΕ, τα δυο περιστατικά δεν συσχετίζονται, αφού ο μεν βραζιλιάνος υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα, καθώς δεν επιτρέπεται να φύγει από το γήπεδο, ο δε αργεντίνος απλά είχε μια αντίδραση πάνω στην ένταση του αγώνα. Ετσι, δεν δίνεται συνέχεια από τους "πράσινους" με τον Λέτο να παίρνει... συγχωροχάρτι επί της παρούσης, γιατί στην πορεία δεν ξέρουμε πως θα αντιδράσει ο Νιόπλιας...
Τέλος, μετά τη μεσημεριανή (20/12) γιορτή του "Πανάθα", οι παίκτες του Παναθηναϊκού είναι ελεύθεροι για μία εβδομάδα, ώστε να περάσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων με τα δικά τους πρόσωπα, με τον Νίκο Νιόπλια να περιμένει τους "πράσινους" για προπόνηση στις εγκαταστάσεις της Παιανίας την επόμενη Δευτέρα (28/12).

ΟΣΦΠ: Κρίσιμη μέρα για Μπεν Αρφά!

Στον Ολυμπιακό ξεχνούν την ήττα από τον Άρη -που τους στέρησε τον άτυπο τίτλο του «πρωταθλητή χειμώνα»- και περιμένουν με αγωνία την έκβαση της σημερινής συνάντησης των εκπροσώπων του Χατέμ Μπεν Αρφά με τον αθλητικό διευθυντή της Μαρσέιγ, Ζοσέ Ανιγκό. Οι δύο πλευρές θα ασχοληθούν με τις προτάσεις που έχουν φτάσει στα γραφεία του γαλλικού συλλόγου για τον 22χρονο μέσο εξετάζοντας φυσικά και την πρόταση των «ερυθρολεύκων».

Βασικά απομένει το «ναι» ή αν προτιμάτε το «oui» του Μπεν Αρφά. Ο Ολυμπιακός έχει συμφωνήσει με τη διοίκηση Μαρσέιγ για το δανεισμό του παίκτη έως το καλοκαίρι και την τοποθέτηση οψιόν αγοράς στα οκτώ εκατ. ευρώ που θα ενεργοποιηθεί αυτόματα μετά από δέκα επίσημες συμμετοχές. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν προτίθεται να κινηθεί σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο για τον Μπεν Αρφά και έτσι το δυσκολότερο εμπόδιο που είχε παρουσιαστεί ξεπεράστηκε. Η συγκεκριμένη εξέλιξη βοηθάει στο να τελειώσει άμεσα -θετικά ή αρνητικά- η υπόθεση.

Παίρνει παράταση του Λούα Λούα

Παράταση τουλάχιστον για μία εβδομάδα παίρνει η μεταγραφή του Λούα Λούα. Ο Κογκολέζος επιθετικός βρίσκεται αρκετά πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης. Βέβαια υπάρχει η διάθεση να αποκτηθεί γι’ αυτό άλλωστε θα παραμείνει και άλλο στου Ρέντη. Ο Ζίκο έδωσε εννιά μέρες άδεια στους ποδοσφαιριστές της ομάδας, οι οποίοι θα «ξαναπιάσουν» δουλειά την Τετάρτη στις 30 Δεκεμβρίου.

To 88% λέει «όχι» σε Σισέ

Τι κι αν ο Τζιμπρίλ Σισέ είναι πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος με 11 γκολ σε 15 αγωνιστικές; Οι Γάλλοι δεν συγκινούνται από τα κατορθώματα του συμπατριώτη τους και σε γκάλοπ που έγινε το συντριπτικό ποσοστό όσων συμμετείχαν, δεν επιθυμούν την επιστροφή του 28χρονου επιθετικού στην Εθνική Γαλλίας.

Το Μουντιάλ πλησιάζει και στη Γαλλία κινούνται γύρω από τους ρυθμούς του. Έτσι, σε γκάλοπ που διενήργησε η εφημερίδα «L'Equipe», το σύνολο των συμμετεχόντων είπαν «όχι» σε πιθανή επιστροφή του Σισέ, στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του. Συγκεκριμένα, σε σύνολο 18.000 ψήφων το 88% απάντησε αρνητικά στο ενδεχόμενο αυτό και μόλις το 11% τάσσεται υπέρ της κλήσης του Σισέ. Αδιάφορο επί του θέματος παρουσιάστηκε το 1%.

Μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, γράφτηκε το εξής κείμενο:

«Ακόμα και αν ο Ραϊμόν Ντομενέκ μερικές φορές μπορεί να εκπλήσσει τον κόσμο, η επιστροφή του Τζιμπρίλ Σισέ στα 28 του χρόνια μοιάζει απίθανη. Βέβαια τα 13 γκολ με τον Παναθηναϊκό, εκ των οποίων τα δύο τα έβαλε το Σάββατο, μιλάνε για αυτόν. Φτάνοντας στην Αθήνα με τον τίτλο της μεγαλύτερης μεταγραφής της ιστορίας του ελληνικού πρωταθλήματος (8.000.000 ευρώ), ο πρώην επιθετικός της Οσέρ, της Λίβερπουλ, της Μαρσέιγ και της Σάντερλαντ στην αρχή είχε προβλήματα, όμως στη συνέχεια βρήκε την αποτελεσματικότητά του.
Αλλά το σημείο-κλειδί είναι ότι είναι πρώτος σκόρερ στο ελληνικό πρωτάθλημα, το οποίο είναι δεύτερης κλάσης, επομένως η Νότια Αφρική εξακολουθεί να είναι πολύ μακριά».

Ανεξαρτήτως τις γνώμες των συμπατριωτών του, φαίνεται ότι ο Ραϊμόν Ντομενέκ δεν έχει κλείσει ακόμα την πόρτα των «τρικολόρ» για τον επιθετικό των «πρασίνων» και ίσως μάλιστα πραγματοποιήσει κάποιο ταξίδι στην Αθήνα για να δει από κοντά τον Σισέ. Άλλωστε, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γαλλίας έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές ότι δεν λειτουργεί σύμφωνα με τα κριτήρια της κοινής γνώμης.

Αραμπατζής: «Βρήκα ξανά τον εαυτό μου»

Σημειώνοντας το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ στον αγώνα του Σαββάτου με αντίπαλο τον Εργοτέλη στην Κρήτη (2-1), ο Νίκος Αραμπατζής έδειξε τον δρόμο προς τη νίκη για τους συμπαίκτες του αποδεικνύοντας ταυτόχρονα ότι έχει βρει τον παλιό καλό του εαυτό. Μιλώντας στην «SportDay», o 25χρονος ποδοσφαιριστής εξήγησε την μεγάλη του επιστροφή φροντίζοντας επίσης να δώσει μια απάντηση σε όσους μέχρι τώρα τον αμφισβητούσαν.

«Σημασία έχει ότι ύστερα από όσα περάσαμε στην αρχή της σεζόν και ειδικά με τα όσα βίωσα εγώ με τον τραυματισμό μου από την περσινή σεζόν, ήθελα να έχω γενικά μια καλή παρουσία. Να συνδυάσω τις καλές εμφανίσεις με γκολ και να βοηθήσω την ομάδα μου. Πιστεύω ότι εδώ και καιρό έχω βρει τα καλά πατήματά μου στο γήπεδο. Το πιο σημαντικό είναι να κερδίζει ο ΠΑΟΚ. Αυτό ήθελα και αυτό ζητάω. Το σημαντικό είναι ότι βρήκα τον εαυτό μου στην ομάδα ύστερα από μεγάλη προσπάθεια».

Όσον αφορά τον έξαλλο πανηγυρισμό του για το γκολ που πέτυχε στο Παγκρήτιο, ο Σερραίος αμυντικός πρόσθεσε: «Νομίζω ότι ο τρόπος που πανηγύρισα το γκολ δείχνει όχι μόνο πόσο το ήθελα αλλά και πόση σημασία είχε για την ομάδα και την προσπάθεια που κάνει. Αυτό το γκολ άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη και τους τρεις βαθμούς και ουσιαστικά μαζί με το γκολ του Βιεϊρίνια έκλεισε τη χρονιά με θετικό τρόπο έτσι όπως το περιμέναμε και το θέλαμε».

Καταλήγοντας, ο Νίκος Αραμπατζής αναφέρθηκε στα πολύ θετικά σχόλια που έχει δεχθεί από τον προπονητή του Φερνάντος Σάντος, για τη συνολική του συνεισφορά αλλά και τις πολύ καλές του εμφανίσεις στα τελευταία παιχνίδια του «Δικέφαλου του Βορρά». «Είναι πολύ σημαντικό να το δηλώνει ο προπονητής μου. Η αλήθεια είναι ότι επικρατεί έντονος συναγωνισμός στην ομάδα. Είχα τη θέληση και την πίστη για να κάνω την προσπάθεια να επανέλθω και νομίζω ότι πια έχω φτάσει σε ένα πολύ καλό σημείο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα εφησυχάσω και ότι δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης».

Με θλάση ο Τσιρίλο

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να αποχώρησε από την Κρήτη με τους τρεις βαθμούς της νίκης στις αποσκευές του, ωστόσο, δεν έλειψαν και οι απώλειες. Σαβίνι και Τσιρίλο έφυγαν τραυματίες από το νησί με τον τραυματισμό του δεύτερου να θεωρείται πιο σοβαρός. Ο 32χρονος στόπερ υπέστη θλάση, αλλά προς το παρόν δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία τι βαθμού είναι. Θα ξεκουραστεί μία εβδομάδα όπως και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του και με την επιστροφή από την άδεια θα φανεί σε τι κατάσταση είναι.

Οταν δεν τραβάνε τα «αστέρια» σου...

Ιδιαίτερα εκνευρισμένος είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Χριστοβασίλης, με τους Μπαλάφα, Κανακούδη και Σιαλμά. Οι τρεις παίκτες βρέθηκαν ξύπνιοι στο ξενοδοχείο που διέμενε η αποστολή του ΠΑΣ παραμονή του παιχνιδιού με τον Παναθηναϊκό, τα ξημερώματα, κάτι που απαγορεύεται ρητά από τον πειθαρχικό κανονισμό της ομάδας. Ο ισχυρός άνδρας των «νεοφώτιστων» έχει αποφασίσει να τους τιμωρήσει και δεν αποκλείεται ακόμη και το ενδεχόμενο διακοπής των συμβολαίων τους.

Από εκεί και πέρα, πριν από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό ο μεγαλομέτοχος της ομάδας μοίρασε το πριμ των 50.000 ευρώ που είχε υποσχεθεί για την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό χωρίς όμως να συμπεριλάβει τους προαναφερθέντες. Συμφωνά ωστόσο, με πληροφορίες αναμένεται να πάρουν το μερίδιο τους σήμερα.

Από τη μεριά της διοίκησης δεν έχει ειπωθεί τίποτα για το συγκεκριμένο συμβάν που φαίνεται ότι έχει πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις απ’ ότι θα έπρεπε, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως θα τους ζητηθεί να απολογηθούν για το περιστατικό. Το πιο πιθανό είναι ότι οι τρεις ποδοσφαιριστές θα τιμωρηθούν με χρηματικό πρόστιμο.

Όσον αφορά τους τραυματισμούς, ο Γιάννης Στάθης θα υποβληθεί σήμερα σε αξονική τομογραφία ώστε να δει σε τι στάδιο βρίσκεται η αποθεραπεία του, ενώ σχετικά με τον τραυματισμό του Νίκου Γεωργιάδη στο γόνατο, δεν πρόκειται για κάτι το ανησυχητικό.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Έξαλλος ο Χριστοβασίλης

Ιδιαίτερα εκνευρισμένος είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Χριστοβασίλης, με τους Μπαλάφα, Κανακούδη και Σιαλμά. Οι τρεις παίκτες βρέθηκαν ξύπνιοι στο ξενοδοχείο που διέμενε η αποστολή του ΠΑΣ παραμονή του παιχνιδιού με τον Παναθηναϊκό, τα ξημερώματα, κάτι που απαγορεύεται ρητά από τον πειθαρχικό κανονισμό της ομάδας. Ο ισχυρός άνδρας των «νεοφώτιστων» έχει αποφασίσει να τους τιμωρήσει και δεν αποκλείεται ακόμη και το ενδεχόμενο διακοπής των συμβολαίων τους.

Από εκεί και πέρα, πριν από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό ο μεγαλομέτοχος της ομάδας μοίρασε το πριμ των 50.000 ευρώ που είχε υποσχεθεί για την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό χωρίς όμως να συμπεριλάβει τους προαναφερθέντες. Συμφωνά ωστόσο, με πληροφορίες αναμένεται να πάρουν το μερίδιο τους σήμερα.

Από τη μεριά της διοίκησης δεν έχει ειπωθεί τίποτα για το συγκεκριμένο συμβάν που φαίνεται ότι έχει πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις απ’ ότι θα έπρεπε, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως θα τους ζητηθεί να απολογηθούν για το περιστατικό. Το πιο πιθανό είναι ότι οι τρεις ποδοσφαιριστές θα τιμωρηθούν με χρηματικό πρόστιμο.

Όσον αφορά τους τραυματισμούς, ο Γιάννης Στάθης θα υποβληθεί σήμερα σε αξονική τομογραφία ώστε να δει σε τι στάδιο βρίσκεται η αποθεραπεία του, ενώ σχετικά με τον τραυματισμό του Νίκου Γεωργιάδη στο γόνατο, δεν πρόκειται για κάτι το ανησυχητικό.

Σηφάκης: «Μεγάλη ώθηση για τη συνέχεια»

Ακόμη καλύτερη συνέχεια περιμένει ο τερματοφύλακας του Άρη, Μιχάλης Σηφάκης, μετά το χθεσινό 1-0 των «κιτρίνων» επί του Ολυμπιακού. Ο 25χρονος πορτιέρο μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 τονίζοντας πως «η νίκη θα δώσει ώθηση στην ομάδα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος». Όσο για την επιρροή που έχει πλέον στο παιχνίδι της ομάδας ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, ο διεθνής γκολκίπερ εξήγησε πως «αυτό που είδατε χθες είναι ό,τι ακριβώς μας ζητάει ο προπονητής μας».

Ο τερματοφύλακας του Άρη δήλωσε πως η νίκη αυτή θα δώσει την ομάδα του «ώθηση για τη δύσκολη συνέχεια. Δουλέψαμε πολύ καλά όλη την εβδομάδα και πέρασε αυτό στο γήπεδο. Παρότι δεν είχαμε και την καλύτερη δυνατή θέση βαθμολογικά πριν από το ματς, καταφέραμε και βγάλαμε την πίεση από επάνω μας και αποδώσαμε βάσει των δυνατοτήτων μας. Αν ο Άρης είναι καλά, δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα».

Ο Μιχάλης Σηφάκης ρωτήθηκε για το ποιος από τους Νικοπολίδη ή Όσκαρ έφταιγε στη φάση του γκολ που πέτυχε ο Άρης με τον Έλληνα πορτιέρο να απαντά με νόημα «αυτός που έφταιγε ήταν ο Πρίττας. Κυνήγησε τη φάση μέχρι το τέλος και δεν την παράτησε. Η επιμονή του και το πείσμα του μας έδωσε το γκολ». Όσο για το αν η εικόνα που παρουσίασε ο χθεσινός Άρης έχει την σφραγίδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, ο 25χρονος τερματοφύλακας τόνισε πως «στα τελευταία ματς, ο τρόπος που παίζουμε έχει τη σφραγίδα του Κούπερ. Ο προπονητής μας ζητάει αυτό ακριβώς που κάναμε χθες. Ο τρόπος που παίξαμε κόντρα στον Ολυμπιακό είναι “φωτογραφία” των όσων μας ζητάει ο προπονητής στις προπονήσεις. Όλα τα παιδιά έδωσαν το 110% των δυνατοτήτων τους, ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και αυτά είναι δύο στοιχεία που μας ζητά συνέχεια να έχουμε στο παιχνίδι μας ο κ. Κούπερ».

ΑΕΚ: Δεν (;) πάει πιο κάτω

Δεν έχει τέλος ο κατήφορος για την φετινή ΑΕΚ. Η «Ένωση» ηττήθηκε και στην Τρίπολη από τον Αστέρα (2-0) και κατρακύλησε στην όγδοη θέση της βαθμολογίας. Συνθήματα κατά του προπονητή και των παικτών από τους οπαδούς της ομάδας. «Δεν παραιτούμαι και δεν υπάρχει κανείς να μου πει να φύγω» έλεγε μετά το ματς ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Οι δηλώσεις του Παντελή Καφέ μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Αστέρα στην Τρίπολη μαρτυρούν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην «Ένωση» και ποια είναι η ψυχολογία των παικτών. «Εύχομαι να πιάσαμε…πάτο και να μην έχει πιο κάτω» είπε ο Έλληνας μέσος δείχνοντας την απογοήτευση των παικτών. Όπως και ο Παντελής Καφές, έτσι και οι περισσότεροι παίκτες του «Δικεφάλου» ανέλαβαν την ευθύνη της νέας κακής εμφάνισης.

Ο Ίσμαελ Μπλάνκο τόνισε πως η ομάδα πρέπει να αλλάξει νοοτροπία ενώ ο Μιχάλης Παυλής δήλωσε πως θα πρέπει «οι παίκτες είναι αυτοί που φταίνε». Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δέχθηκε στη συνέντευξη Τύπου αρκετές ερωτήσεις και ήταν κατηγορηματικός όταν ρωτήθηκε για το αν σκέφτεται να φύγει. «Ποιος να με διώξει;» αναρωτήθηκε αρχικά ο Σερβοέλληνας κόουτς και στη συνέχεια απάντησε πως «δεν παραιτούμαι. Όχι, όχι, όχι».

Εξαγριωμένοι οπαδοί

Ο κόσμος της ΑΕΚ έχει φτάσει πλέον στα όρια του. Βλέπει πως δεν υπάρχει ούτε αγωνιστική, αλλά ούτε και διοικητική ανάκαμψη και δικαιολογημένα έχει εξαγριωθεί. Οι οπαδοί της «Ένωσης» αποδοκίμασαν έντονα τους παίκτες και τον προπονητή της ομάδας μετά το τέλος του ματς ενώ καμιά 20αριά φίλοι της ΑΕΚ βρέθηκαν στους Θρακομακεδόνες περιμένοντας την αποστολή της ομάδας να επιστρέψει από την Τρίπολη. Οι «οπαδοί» των «κιτρινόμαυρων» δεν πήγαν στις προπονητικές εγκαταστάσεις με άγριες διαθέσεις, αλλά για να εκφράσουν τα παράπονα τους για την κακή εικόνα της ομάδας με τον Βασίλη Δημητριάδη.

Ανάγκη για εξελίξεις

Σε καθεστώς διάλυσης βρίσκεται διοικητικά και ιδιοκτησιακά η ΠΑΕ ΑΕΚ, η οποία στερείται προέδρου και (κυρίως) ενεργών μετόχων να αναλάβουν πρωτοβουλίες. Την ώρα που ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δηλώνει ότι «δεν υπάρχει κανείς να μου πει να φύγω» και ο Χαράλαμπος Κοζώνης επανέρχεται καρφώνοντας τους μετόχους, τα αφεντικά της ΑΕΚ καλούνται να λάβουν αποφάσεις. Το βάρος έχει πέσει στις πλάτες του Νίκου Νοτιά και φυσικά του Πέτρου Παππά, ο οποίος ασχολήθηκε με την εκπόνηση ενός σχεδίου (με τη συμπαράσταση δύο νέων «συμπαικτών»), το οποίο όμως δεν φαίνεται να προχωρεί.

ΛΑΡΙΣΑ: Άρχισαν τα όργανα

Η αποκαρδιωτική εικόνα της Λάρισας στο χθεσινό αγώνα με τον Λεβαδειακό (ήττα 3-0), που την φέρνει με το ένα πόδι στη ζώνη του υποβιβασμού, ήταν το «κερασάκι στην τούρτα» για τους φιλάθλους των «βυσσινί». Περίπου 60 από αυτούς, περίμεναν λίγο μετά τα μεσάνυχτα την επιστροφή της αποστολής της ΑΕΛ και όταν οι παίκτες και ο προπονητής βγήκαν από το πούλμαν, αποδοκιμάστηκαν έντονα.

Ο μόνος που θέλησε να απαντήσει στους εξαγριωμένους φιλάθλους, ήταν ο Αρκάντιους Μάλαρτζ ο οποίος πήρε όλη την ευθύνη πάνω του λέγοντας χαρακτηριστικά «εγώ φταίω» με τους οπαδούς να τονίζουν ότι δεν στέκονται μόνο στον αγώνα με τον Λεβαδειακό αλλά στην πολύ άσχημη εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα από την αρχή του πρωταθλήματος. «Η ομάδα είναι άρρωστη» σημείωναν, αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για τη διοίκηση.

Στη συνέχεια στράφηκαν προς τον προπονητή της ομάδας, Μαρίνο Ουζουνίδη ρωτώντας τον αν είναι ικανοποιημένος με τη απόδοση της Λάρισας και αφού εισέπραξαν αρνητική απάντηση του ζήτησαν έμμεσα να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ο 41χρονος τεχνικός αρκέστηκε στο να τους πει ότι πιστεύει στους ποδοσφαιριστές του, αφού αποτελούν προσωπική του επιλογή και δεν μπορεί να τους αφήσει στα δύσκολ

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES