6 Σεπ 2009

Για γέλια και για κλάματα…

«Μικρή» ομάδα ο Ολυμπιακός στο Παγκρήτιο, γνώρισε μια από τις πιο βαριές και ταπεινωτικές ήττες στην ιστορία του. Έχασε 5-0 από τον Εργοτέλη σε φιλική αναμέτρηση σκορπώντας αμφιβολία και προβληματισμό στον κόσμο του αλλά και στην διοίκηση της ομάδας. Ποδοσφαιρική παράσταση από τους κρητικούς που γιόρτασαν 80 χρόνια ιστορίας και είχαν σκόρερ τους Φραγκουλάκη (5’),Λεάλ (45’) Μπέτο (52)’, Μπούντιμιρ (63’) και Καρέλης (92’).

Το ματς

Δεν ήταν μόνο τα νέα πρόσωπα που υπήρξαν στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού, αλλά και οι πολλές δοκιμές σε θέσεις που έκανε ο Τιμούρ Κετσπάγια με αποτέλεσμα οι Πειραιώτες να παρουσιαστούν πολύ κακοί στο πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης. Από την άλλη, ο Εργοτέλης έχοντας λιγότερες απουσίες και με τον Νίκο Καραγεωργίου να παρατάσσει την ομάδα του με πιο ορθολογικό σχήμα, έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να παρουσιαστούν σαφώς ανώτεροι από το πρώτο κιόλας λεπτό. Γεγονός που μαρτυρά και οι δύο φάσεις που έκανε ο Εργοτέλης πριν καν συμπληρωθούν τρία λεπτά και ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι έκαναν το 1-0 με τον Μιχάλη Φραγκουλάκη.

Μετά το πρώτο 20λεπτο, ο Ολυμπιακός ισορρόπησε το παιχνίδι, ο Ντιόγκο προσπάθησε να δημιουργήσει κάποιες φάσεις, αλλά οι αμυντικοί του Εργοτέλη τον ανέκοψαν και τις δύο φορές που προσπάθησε να γίνει απειλητικός. Στη συνέχεια και μέχρι τη λήξη του ημίχρονου, παρακολουθήσαμε παιχνίδι κέντρου με τις δύο ομάδες να μην δημιουργούν κάποια αξιόλογη φάση. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, η άμυνα του Ολυμπιακού έκανε ένα ακόμη τραγικό λάθος, μετά την φάση του πρώτου γκολ, ο Λεάλ το εκμεταλλεύτηκε και έκανε το 2-0 για τον Εργοτέλη.

Το ξεκίνημα του δεύτερο ημιχρόνου ήταν εξίσου κακό με αυτό του πρώτου για τον Ολυμπιακό με αποτέλεσμα ο Εργοτέλης να συνεχίσει να πιέζει για το τρίτο γκολ, το οποίο ήρθε τελικά στο 51’ έπειτα από φάουλ του Μπέτο. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Εργοτέλης έκανε το 4-0 με τον Μάριο Μπούντιμιρ να εκμεταλλεύεται την απόκρουση του Πάρντο και με κεφαλιά να κάνει το 4-0. Όσο περνούσε η ώρα, ο Ολυμπιακός παρουσιαζόταν όλο και χειρότερος με τον Εργοτέλη να κάνει την μία φάση μετά την άλλη. Στη συνέχεια, Κετσπάγια και Καραγεωργίου έκαναν αρκετές αλλαγές με αποτέλεσμα ο ρυθμός του αγώνα να πέσει αισθητά. Υπήρξαν κάποιες ευκαιρίες εκατέρωθεν, αλλά χωρίς μια από τις δύο ομάδες να γίνει ουσιαστικά απειλητική. Ο Εργοτέλης, όμως, κρατούσε το καλύτερο για το τέλος και με τον Καρέλη να βάζει το κερασάκι στην τούρτα, με σουτ μέσα από την μικρή περιοχή γράφτηκε ο επίλογος και το τελικό 5-0…

Θλάση ο Μπράβο

Ο Ραούλ Μπράβο τραυματίστηκε στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για θλάση. Ο Ισπανός αμυντικός θα υποβληθεί αύριο σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα της κατάστασης και αν επιβεβαιωθούν οι φόβοι, τότε ο έμπειρος αμυντικός θα μείνει εκτός από το πρώτο παιχνίδι των «ερυθρολεύκων» για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ενδεκάδα Εργοτέλη: Δασκαλάκης, Κορδονούρης, Χίμπλινγκερ, Ρουμπάκης, Σασιασβίλι, Μπέτο, Τζούνιορ, Ρομάνο, Φραγκουλάκης, Λεάλ, Μπούντιμιρ.,

Eνδεκάδα Ολυμπιακού: Πάρντο, Ντομί, Πάντος, Μπράβο,Γκαλίτσιος, Μαρέσκα, Στολτίδης, Ντουντού, Λεονάρντο, Όσκαρ, Ντιόγκο.

ΠΑΟΚ: Τίποτα το σοβαρό ο Βιτόλο

Δεν εμπνέει ανησυχία στον ΠΑΟΚ ο τραυματισμός του Βίκτορ Βιτόλο στο χθεσινό νικηφόρο φιλικό με τον Πανσερραϊκό. Ο Ισπανός μέσος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον αχίλλειο τένοντα κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου και αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο τον αντικατέστησε ο Φερνάντο Σάντος, βάζοντας στο παιχνίδι τον Πάμπλο Γκαρσία. Μετά το τέλος του ματς με τους Σερραίους, ο 26χρονος παίκτης δεν είχε κάποιο πρόβλημα και υπολογίζεται κανονικά από τον Πορτογάλο τεχνικό ενόψει της αναμέτρησης της επόμενης Κυριακής (16:45, Novasports 1) με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

«Η ομάδα έδειξε ότι μπορεί να αγωνιστεί και με τα δυο συστήματα τα οποία δουλεύουμε και όσα μας ζητάει ο προπονητής. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε και κάνουμε είναι να μπορούμε να ανταποκριθούμε στο σύστημα, όποια κι αν είναι η αρχική διάταξη των παικτών», δήλωσε ο Βιτόλο και αναφέρθηκε στον τραυματισμό του, λέγοντας: «Δεν έχω κάποιο πρόβλημα, ήταν μια δυνατή φάση, αρχικά αισθάνθηκα ενόχληση, αλλά δεν έχω κάποιο πρόβλημα».

Σε ό,τι αφορά το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης που ακολουθεί, ο Ισπανός υποστήριξε: «Είναι ένα παιχνίδι πρωταθλήματος. Θα είναι διαφορετικά τα πράγματα σε σχέση με ένα φιλικό. Θεωρώ ότι η ομάδα θα δουλέψει πολύ καλά και σε εκείνο το παιχνίδι, έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες μου θα κάνουμε το παν για το διπλό».

Καταλήγοντας, ο 26χρονος παίκτης μίλησε με καλά λόγια για την ομάδα του Πανσερραϊκού: «Είναι μια ομάδα που μπορεί να διεκδικήσει την άνοδό της στη Superleague. Έχει παίκτες με ποιότητα, αρκετά καλό προπονητή, και όλες τις βασικές συνθήκες για να κάνει αυτό που θέλει».

Βιεϊρίνια: «Νίκη σε κάθε παιχνίδι»

Από την πλευρά του, ο Αντελίνο Βιεϊρίνια έδωσε το σύνθημα για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Αστέρα στην Τρίπολη: «Είναι πάντα καλό όταν κερδίζει ακόμα και σε φιλικό. Για μένα είναι το ίδιο σε όποια θέση και αν αγωνίζομαι. Στην Τρίπολη θα πάμε για να κερδίσουμε και δεν μας απασχολεί αν ο Αστέρας δεν έχει δεχθεί γκολ στις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Θα μπούμε στο γήπεδο για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, όπως θα κάνουμε σε όποιο παιχνίδι κι αν αγωνιζόμαστε».

Σκόραρε ο «Μούσλι»!

Ο Ζλάταν Μουασλίμοβιτς ήταν ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος της Βοσνίας στην εκτός έδρας νίκη (2-0) επί της Αρμενίας, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής. Ο 29χρονος επιθετικός αντικατέστησε στο 68’ τον Βένταντ Ιμπίσεβιτς και πέντε λεπτέ μετά πρόσθεσε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ της αναμέτρησης.

Οι Βόσνιοι βρίσκονται στη δεύτερη θέση του 5ου ομίλου, έχοντας 15 βαθμούς και τους ακολουθούν με 11 βαθμούς οι Τούρκοι. Η πρώτη θέση του γκρουπ ανήκει στην Ισπανία, η οποία μετρά επτά σερί νίκες στα προκριματικά του Μουντιάλ.

Λαπόρτα: «Ξέρει τι κάνει ο Γκουαρντιόλα»


Την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του Πεπ Γκουαρντιόλα εξέφρασε ο Ζοάν Λαπόρτα. Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα υποστήριξε πως οι «μπλαουγκράνα» είναι σε θέση να συνεχίσουν τα περσινά τους κατορθώματα, όταν και κατέκτησαν όλα τα τρόπαια που διεκδίκησαν.

Μιλώντας στην “As”, ο ισχυρός άνδρας των Καταλανών είπε πως «όταν υπήρξαν προβλήματα, κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν, ο Πεπ (Γκουαρντιόλα) ήξερε πώς να διορθώσει τα λάθη της ομάδας. Για παράδειγμα η νίκη με 6 – 2 επί της Ρεάλ στο Μπερναμπέου ήταν η καλύτερη βραδιά, όλης της χρονιάς, για εμάς. Κερδίσαμε τα πάντα το έτος που διανύουμε, όμως αυτά ανήκουν πια στο παρελθόν. Είναι απόλαυση για εμάς να αναπολούμε τις επιτυχίες του 2009, όμως πρέπει να συνεχίσουμε την ίδια προσπάθεια και φέτος. Θα συνεχίσουμε να δείχνουμε εμπιστοσύνη στον προπονητή μας, ο οποίος έφερε όλα αυτά τα αποτελέσματα».

Βραζιλία και Πουέρτο Ρίκο στον τελικό


Η Βραζιλία με το Πουέρτο Ρίκο θα διεκδικήσουν τον τίτλο στο Παναμερικανικό Πρωτάθλημα. Η «σελεσάο» επικράτησε του Καναδά με 73-65 με κορυφαίο τον Λεάντρο Μπαρμπόσα που πέτυχε 22 πόντους και άξιους συμπαραστάτες του τον Άντερσον Βαρεζάο που είχε 16 πόντους, 8 ριμπάουντ και 4 τάπες, καθώς και τον Μαρσελίνιο Μασάδο που πέτυχε 15 πόντους. Ο Τζόελ Άντονι με 17 πόντους και 8 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος παίκτης των ηττημένων.

Η οικοδέσποινα ομάδα του Πουέρτο Ρίκο επιβλήθηκε της Αργεντινής με 85-80 με πρώτο σκόρερ τον Κάρλος Αρόγιο που πέτυχε 19 πόντους. Ο Καρμέλο Λι και ο Λάρι Αγιούσο είχαν 14 και 13 αντίστοιχα, ενώ 10 πόντους και 9 ριμπάουντ είχε ο Πίτερ Τζον Ράμος. Ο Λουίς Σκόλα με 31 και ο Πάμπλο Κιντέρος με 18 ήταν αυτοί που ξεχώρισαν από τους Αργεντινούς, ενώ 8 πόντους και 10 ασίστ είχε ο Πάμπλο Πριγκιόνι.

Οι τέσσερις ομάδες μαζί με τις ΗΠΑ θα εκπροσωπήσουν την Αμερική στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης το 2010.

Κέρδισε στην Αυστραλία ο Λεμπ

Την έκτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα και 53η συνολικά στην καριέρα του κατέκτησε τα ξημερώματα της Κυριακής ο Σεμπάστιαν Λεμπ, φτάνοντας σε απόσταση αναπνοής τον Χίρβονεν στη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Ο Γάλλος οδηγός, με Citroen C4, τερμάτισε πρώτος στο ράλι της Αυστραλίας, με συνολικό χρόνο 2 ώρες 52 λεπτά και 54 δευτερόλεπτα, μπροστά από τον δεύτερο, Μίκο Χίρβονεν, με Ford Focus (+12.5 δευτερόλεπτα) και τον τρίτο, Ντάνι Σόρντο, με Citroen C4 (+17.1 δευτερόλεπτα).

Βαθμολογία οδηγών:

1. Μίκο Χίρβονεν 68 β.
2. Σεμπάστιαν Λεμπ 65 β.
3. Ντάνιελ Σόρντο 44 β.
4. Χάρι – Μάτι Λάτβαλα 31 β.
5. Χένινγκ Σόλμπεργκ 27 β.


Βαθμολογία κατασκευαστών:

1. Citroen Racing 119 β.
2. BP Ford Abu Dhabi Rallye Team 105 β.
3. Stobart VK M-Sport Ford Rally Team 64 β.
4. PH Sport / Citroen Junior 33 β.
5. Munchi's Ford World Rally Team 20 β.

Μεγάλη νίκη για Μεξικό

Νίκη που τη φέρνει σε θέση ισχύος για την πρόκρισή της στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010 πέτυχε το Μεξικό στην Κόστα Ρίκα με 3-0. Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν με 12 βαθμούς στην τρίτη θέση της βαθμολογίας στη ζώνη της Βόρειας/Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής. Οι ΗΠΑ επικράτησαν του Ελ Σαλβαδόρ με 2-1 και η Ονδούρα του Τρίνινταντ&Τομπάγκο με 4-1, με αποτέλεσμα να παραμένουν συγκάτοικοι στην πρώτη θέση με 13 βαθμούς. Υπενθυμίζεται πως οι τρεις πρώτες ομάδες προκρίνονται στα τελικά του Μουντιάλ, ενώ η τέταρτη θα δώσει αγώνες μπαράζ με την πέμπτη ομάδα της ζώνης της Λατινικής Αμερικής.

Τα αποτελέσματα:

Κόστα Ρίκα-Μεξικό 0-3
(45’ Ντος Σάντος, 52’ Φράνκο, 71’ Γκουαρδάδο)

Ονδούρα-Τρινιντάντ&Τομπάγκο 4-1
(19’, 27’ Παβόν, 61’ Γκεβάρα, 83’ Σουάζο-85’ Μπαπτίστ)

ΗΠΑ-Ελ Σαλβαδόρ 2-1
( 41’ Ντέμπσεϊ, 45’ Άλτιντορ-31’ Καστίγιο)

Βαθμολογία (σε 7 αγώνες)

1. Ονδούρα 13 (+7)
2. ΗΠΑ 13 (+4)
3. Μεξικό 12 (+2)
4. Κόστα Ρίκα 12 (-3)
5. Ελ Σαλβαδόρ 5 (-3)
6. Τρίνινταντ&Τομπάγκο 5 (-7)

Η επόμενη αγωνιστική (9/9):

Ελ Σαλβαδόρ-Κόστα Ρίκα
Τρίνινταντ&Τομπάγκο-ΗΠΑ
Μεξικό-Ονδούρα

ΠΑΟ: Δοκιμάζει τον Καντέ


Να αποδείξει στον Χενκ Τεν Κάτε ότι μπορεί να τον υπολογίζει στη συνέχεια των υποχρεώσεων του Παναθηναϊκού θέλει ο Σεντρίκ Καντέ στο σημερινό (19:00, ΝΕΤ) φιλικό με τον Ολυμπιακό Βόλου. Η τελευταία φορά που είχε αγωνιστεί ο 30χρονος αμυντικός ήταν στο εκτός έδρας φιλικό με τη Χόνβεντ στις 9 Αυγούστου, στη συνέχεια τραυματίστηκε και είχε μείνει εκτός δράσης για περίπου τρεις εβδομάδες.

Δεν αποκλείεται ο Ολλανδός τεχνικός να τον χρησιμοποιήσει ως ανασταλτικό μέσο, αφού απουσιάζουν όλοι οι παίκτες που μπορούν να αγωνιστούν σε αυτή τη θέση. Άλλωστε, ο 55χρονος προπονητής έχει χρησιμοποιήσει σε φιλικό τον Γάλλο ως αμυντικό χαφ.

Εκτός του Καντέ, ο Τεν Κάτε υπολογίζει τον Σεμπάστιαν Λέτο, ο οποίος ξεπέρασε τον ελαφρύ τραυματισμό του, και αναμένεται να αγωνιστεί στο ματς απέναντι στους Βολιώτες. Η αποστολή των «πράσινων» αποτελείται από τους Γκαλίνοβιτς, Καρνέζη, Μπιάρσμιρ, Καντέ, Σαριέγκι, Μαρίνο, Χριστοδουλόπουλο, Ρουκάβινα, Σισέ, Λέτο, Πετρόπουλο, Γκάμπριελ και τους Μίχα, Κάσα, Βλάχο και Γεωργόπουλο (σ.σ.: οι τέσσερις ποδοσφαιριστές προέρχονται από την Golden Team).

Ο Δάρλας έκανε χθες ατομικό πρόγραμμα και οι Κλέιτον, Μάντζιος (που δεν υπολογίζονται από τον Τεν Κάτε) προπονήθηκαν μόνοι τους υπό τις οδηγίες του Βασίλη Καλαποθαράκου.

* Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τα εισιτήρια για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Επιστρέφει ο Βύντρα, φεύγει ο «Κάρα»

Στην προπόνηση της Τετάρτης θα βρίσκεται ο Λουκάς Βύντρα, αφού αποβλήθηκε άδικα με δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Βέλγο διαιτητή Φρανκ Ντε Μπλέκερε στο παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας κόντρα στην Ελβετία, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής.

Αντίθετα, ο Γιώργος Καραγκούνης κατάφερε να ανεβάσει ρυθμό στο χθεσινό του ατομικό πρόγραμμα και θα αναχωρήσει για την Μολδαβία, όπου το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη την ομώνυμη χώρα.

Το όνειρο δεν «έσβησε»


Πεισμωμένοι και αποφασισμένοι να εξαντλήσουν τις πιθανότητες πρόκρισης στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου-έστω και μέσω της διαδικασίας των μπαράζ αν χρειαστεί-είναι όλοι στις τάξεις της Εθνικής ομάδας μετά την άδικη ήττα με 2-0 από την Ελβετία. Οι ελπίδες για την απευθείας πρόκριση στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής ψαλιδίστηκαν μετά το αποτέλεσμα της Βασιλείας, το οποίο οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην άδικη αποβολή του Λουκά Βύντρα στο 43ο λεπτό. Οι άνθρωποι της ελληνικής αποστολής ήταν έξαλλοι με την απόφαση του Φρανκ Ντε Μπλέκερε και θεωρούν πως καθόρισε το αποτέλεσμα, ενώ πιστεύουν πως σε διαφορετική περίπτωση θα έφευγαν τουλάχιστον με το βαθμό από το «Σεντ Γιάκομπ Παρκ».

«Τι να πω; Κάτι που είδε όλη η Ελλάδα; Ήταν καθοριστική η αποβολή. Έγιναν απίθανα πράγματα. Μίλησα με τον διαιτητή στο τέλος του αγώνα, αλλά ο καθένας έχει τις απόψεις του. Αυτά τα πράγματα τα είδε όλη η Ελλάδα», είπε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, ενώ ακόμη και ο Ότμαρ Χίτσφελντ εκμυστηρεύτηκε στον Ότο Ρεχάγκελ πως ο διαιτητής με αυτή του την απόφαση «χάλασε το παιχνίδι».

Στις τάξεις της ομάδας πάντως υπάρχει ικανοποίηση για την εμφάνιση, ιδιαίτερα στην αμυντική λειτουργία της ομάδας. «Δεν χάθηκε τίποτα. Θέλουμε τρεις νίκες στα εναπομείναντα ματς και θα παλέψουμε μέχρι τέλους για την πρόκριση», έλεγαν οι διεθνείς.

Μη χαθεί η δεύτερη θέση

Απομένουν πλέον τρεις αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης και βασικό μέλημα της Εθνικής πρέπει να είναι να τερματίσει τουλάχιστον δεύτερη, προκειμένου να διεκδικήσει την πρόκριση μέσω μπαράζ. Απευθείας προκρίνονται οι πρώτοι κάθε ομίλου, ενώ οι οχτώ καλύτεροι δεύτεροι οδηγούνται σε μεταξύ τους μπαράζ. Υπενθυμίζεται πως σε περίπτωση ισοβαθμίας προσμετράται η συνολική διαφορά τερμάτων. Η ελληνική ομάδα θέλει μόνο νίκες και ει δυνατόν με μεγάλα σκορ στα τρία εναπομείναντα παιχνίδια της. Αν τερματίσει δεύτερη, θα αντιμετωπίσει σε διπλούς αγώνες μπαράζ μία από τις άλλες οκτώ δεύτερες που θα προκριθούν στις 14 και 18 Νοεμβρίου. Η κλήρωση θα γίνει στη Ζυρίχη στις 19 Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμα:

Τετάρτη 9/9

Λετονία-Ελβετία
Μολδαβία-Ελλάδα
Ισραήλ-Λουξεμβούργο

Σάββατο 10/10

Ελλάδα-Λετονία
Λουξεμβούργο-Ελβετία
Ισραήλ-Μολδαβία

Τετάρτη 14/10

Ελλάδα-Λουξεμβούργο
Ελβετία-Ισραήλ
Λετονία-Μολδαβία

Η βαθμολογία σε 7 αγώνες

1. Ελβετία 16 (+7)
2. Ελλάδα 13 (+6)
3. Λετονία 13 (+5)
4. Ισραήλ 9 (+1)
5. Λουξεμβούργο 5 (-10)
6. Μολδαβία 2 (-9)

* Τα επόμενα κριτήρια σε περίπτωση που υπάρξει ίδια διαφορά τερμάτων είτε για την πρώτη είτε για τη δεύτερη θέση είναι τα εξής: 1) καλύτερη επίθεση, 2) μεγαλύτερος αριθμός βαθμών στα ματς μεταξύ των ομάδων που ισοβάθμησαν, 3) μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων στα ματς μεταξύ των ομάδων που ισοβάθμησαν και 4) καλύτερη επίθεση στα ματς μεταξύ των ομάδων που ισοβάθμησαν.

Ενίσχυση με Καραγκούνη

Για την Ελβετία αναχωρεί την Κυριακή ο Γιώργος Καραγκούνης προκειμένου να ενσωματωθεί στην αποστολή της Εθνικής ομάδας. Ο πολύπειρος μέσος, που απουσίασε από το ματς στη Βασιλεία, είναι σε καλύτερη κατάσταση και αναμένεται να προπονηθεί τη Δευτέρα. Μάλιστα ο «Κάρα» επικοινώνησε με την ομάδα και εμψύχωσε τους συμπαίκτες του. Αν βγάλει το πρόγραμμα προπόνησης, θα είναι τουλάχιστον στον πάγκο για το ματς της Τετάρτης απέναντι στη Μολδαβία. Οι διεθνείς θα κάνουν αποθεραπεία το μεσημέρι, τη Δευτέρα θα γυμναστούν στις 12:00 και το απόγευμα θα αναχωρήσουν για τη Μολδαβία. Απών από το ματς της Τετάρτης θα είναι ο τιμωρημένος Βύντρα, τη θέση του οποίου στο δεξί άκρο της άμυνας ίσως πάρει ο Πατσατζόγλου. Ο άσος του Παναθηναϊκού θα επιστρέψει στην Ελλάδα και δεν θα μεταβεί στη Μολδαβία με την υπόλοιπη ομάδα.

Πρώτη εκτός έδρας ήττα από το 2005

Από τις 8 Οκτωβρίου 2005 είχε να ηττηθεί η Ελλάδα εκτός έδρας σε προκριματική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου ή Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Τότε είχε χάσει με 1-0 από τη Δανία στην Κοπεγχάγη, σε ένα ματς που διαιτητής ήταν ο… Φρανκ Ντε Μπλέκερε! Μάλιστα και τότε υπήρχαν βάσιμα παράπονα για τη μη αποβολή του υπέρμετρα σκληρού Τόμας Γκράβεσεν. Η ήττα στη Βασιλεία ήταν επίσης η πέμπτη εκτός έδρας ήττα του Ότο Ρεχάγκελ σε προκριματική φάση. Υπάρχουν ακόμα το 2-1 από την Αλβανία το 2004, το 2-0 από την Ουκρανία το 2002 και το 5-1 από τη Φινλανδία, στο ντεμπούτο του.

ΟΣΦΠ: Η συμφωνία Κόκκαλη-Λαυρεντιάδη



Δεδομένη θεωρείται η συμφωνία του Σωκράτη Κόκκαλη με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, έστω και αν επιβεβαιώνεται επίσημα από την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Η συμμετοχή του γνωστού επιχειρηματία δεν προβλέπει μόνο την «Καραϊσκάκης Α.Ε.», αλλά και την είσοδό του στον «ερυθρόλευκο» σύλλογο.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Λαυρεντιάδης θα εισέλθει στη διοίκηση των Πειραιωτών με ένα ποσοστό που δεν θα ξεπερνάει το 10% (σ.σ.: θα ξεκινάει από 5% και θα φτάνει το 9%). Ωστόσο, ο κ. Λαυρεντιάδης δεν εμφανίζεται διατεθειμένος να ασχοληθεί με τη γενικότερη λειτουργία της Εταιρείας.

Ο Κύπριος επιχειρηματίας θα δώσει περίπου 27 εκατ. ευρώ για να πάρει το μισό Καραϊσκάκη, το οποίο μετά το 2019 (που θα έχει απαλλαγεί απ' όλα τα δάνεια) θα είναι εξαιρετικά κερδοφόρο. Ο κ. Λαυρεντιάδης, εφόσον προχωρήσει το deal, θα είναι ο δεύτερος ισχυρότερος μέτοχος μετά τον Σ. Κόκκαλη.

Πλέον, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η επικείμενη συνέντευξη Τύπου του προέδρου του Ολυμπιακού, ο οποίος εντός της εβδομάδας θα παρουσιάσει τα νέα αποκτήματα της ομάδας και δεν αποκλείεται να τοποθετηθεί για το παραπάνω ζήτημα, όπως και για όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και τις επαφές που είχε για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ.

Εξελίξεις και με Φερναντίνιο

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να έρθει ο Φερναντίνιο να έρθει σύντομα στην Ελλάδα και να υπογράψει για τον ερχόμενο Ιανουάριο στον Ολυμπιακό. Όλο αυτό το διάστημα οι Πειραιώτες ανταλλάσσουν έγγραφα με την πλευρά του παίκτη και όλων των εμπλεκομένων, ώστε να κλείσει σύντομα η συγκεκριμένη υπόθεση.

Στη Βραζιλία υποστήριζαν ότι απομένουν κάποια ουσιαστικά ζητήματα όχι μόνο με τον 23χρονο μεσοεπιθετικό, αλλά και την Μπαρουέρι, που έχει μέρος των δικαιωμάτων του, γι' αυτό προφανώς υπάρχει αλληλογραφία και με τον βραζιλιάνικο σύλλογο τις τελευταίες ημέρες.

Τεστ για «Ιέρο»-Ματ

Την ευκαιρία να διαπιστώσει το επίπεδο ετοιμότητας του Ιεροκλή Στολτίδη και του Ματ Ντάρμπισαϊρ έχει ο Τιμούρ Κετσπάγια στο σημερινό φιλικό (19:00, ΕΤ1) με τον Εργοτέλη, στο πλαίσιο του εορτασμού των 80 χρόνων του κρητικού συλλόγου.

Η τελευταία φορά που αγωνίστηκε ο «Ιέρο» ήταν πριν από περίπου 10 μήνες, όταν στις 9 Δεκεμβρίου είχε παίξει στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Από την πλευρά του, ο Άγγλος επιθετικός αποχώρησε ως τραυματίας στο φιλικό με την Μπόχουμ στις 19 Ιουλίου και είχε υποβληθεί σε εγχείρηση στους κοιλιακούς. Ο Κετσπάγια θα δώσει χρόνο στους δύο ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα αποτελέσουν εσωτερικές «μεταγραφές» για την ομάδα.

Σε ό,τι αφορά τον Βασίλη Τοροσίδη, ο διεθνής μπακ-χαφ δεν είναι ακόμη έτοιμος, αλλά το επόμενο διάστημα θα ανεβάσει ρυθμό και εκτιμάται ότι θα μπορέσει να αγωνιστεί στο παιχνίδι με την Καβάλα (στις 12 Σεπτεμβρίου), προκειμένου να δώσει το «παρών» στο πρώτο παιχνίδι των Πειραιωτών στο Champions League, κόντρα στην Άλκμααρ (στις 16 Σεπτεμβρίου).

Τέλος, ο Γκαλέτι δίνει αγώνα δρόμου για να προλάβει το ματς με την πρωταθλήτρια Ολλανδίας, κάτι που αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολο. Το ιατρικό επιτελείο του Ολυμπιακού θεωρεί ότι ο Αργεντινός θα είναι έτοιμος σε ένα δεκαήμερο, δηλαδή θα επιστρέψει στο παιχνίδι με τους Ολλανδούς.

Στην αποστολή των Πειραιωτών στην Κρήτη μετέχουν οι: Ρ. Μπράβο, Λεονάρντο, Ντομί, Γκαλίτσιος, Όσκαρ, Κόβατς, Λεντέσμα, Μαρέσκα, Νικλητσιώτης, Πάντος, Πάρντο, Ντιόγο, Ντουντού, Στολτίδης, Ντάρμπισαϊρ και Ρουγκάλας.

ΑΕΚ: Δύσκολο, όχι απίθανο


Ανοικτό το ενδεχόμενο να προκύψει κάποιος νέος επενδυτής που θα συμμετέχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΑΕΚ άφησε ο Νίκος Θανόπουλος μιλώντας στη «SportDay». Ο πρόεδρος του συλλόγου επέστρεψε από την Κύπρο, όπου είχε επαφές με επιχειρηματίες, αλλά δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του, την ώρα που φημολογείται ότι ο αντιπρόεδρος, Παντελής Αθηνής, τον έφερε σε επαφή με μία ομάδα επιχειρηματιών.

«Ήμουν προσκεκλημένος στο πάρτι που έκανε στο σπίτι του ο αντιπρόεδρος της ΑΕΚ, Παντελής Αθηνής. Υπήρχαν εκατό άνθρωποι, ανάμεσά τους και επιχειρηματίες. Την αγαπούν πολύ την ΑΕΚ στην Κύπρο και ο πρόεδρός της είναι γι' αυτούς σημαντική προσωπικότητα. Μιλήσαμε για πολλά πράγματα», δήλωσε στη «SportDay» ο Νίκος Θανόπουλος και πρόσθεσε: «Είναι άλλο πράγμα οι επαφές γενικά κι άλλο πράγμα οι επαφές που μπορεί να προχωρήσουν. Πάντα μπορεί να προκύψει κάτι από οπουδήποτε. Η ΑΕΚ ενδιαφέρει πολύ κόσμο. Η οικονομική κρίση, ωστόσο, έχει χτυπήσει και την Κύπρο. Έτσι κι αλλιώς, δεν βλέπω να προλαβαίνουμε να κάνουμε κάτι μέχρι το τέλος του μήνα, όταν θα πρέπει να καλυφθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Είναι πολύ δύσκολο, αλλά όχι απίθανο. Αν δεν προκύψει όμως κάτι από τις επαφές, δεν μας πειράζει. Η ΑΕΚ δεν είναι όπως παλιά. Είναι σε καλύτερη μοίρα».

Ο Νίκος Θανόπουλος θα ανοίξει τα χαρτιά του στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει την Τετάρτη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας (13:00).

Ντεμπούτο για δύο

Την πρώτη τους εμφάνιση με τη φανέλα της ΑΕΚ θα πραγματοποιήσουν στο αποψινό φιλικό απέναντι στο Θρασύβουλο στη Φυλή (20:00) οι Νικολάς Μπιάνκι Άρσε και Γιουσούφ Χέρσι. Ο πρώτος έφτασε μόλις χθες το μεσημέρι στην Αθήνα, αλλά θα χρησιμοποιηθεί για ένα ημίχρονο, ενώ ο δεύτερος, που έχει κάνει κάποιες προπονήσεις με την ομάδα αναμένεται να παίξει στο δεύτερο. Απόντες θα είναι οι διεθνείς, οι τραυματίες Μαντούκα και Καράμπελας, καθώς και ο Ρίκκα, αλλά και ο Σάχα.

Πιθανότερη σύνθεση είναι η ακόλουθη: Αραμπατζής, Αραούχο, Ζεράλντο, Άρσε, Χουανφράν, Καφές, Γιαχάγια, Λεονάρντο, Σκόκο, και Μπλάνκο (σε σύστημα 4-2-3-1). Στη 19μελη αποστολή περιλαμβάνονται οι: Αραμπατζής, Λούκατς, Καφές, Αραούχο, Χέρσι, Ζεράλντο, Χουανφράν, Ενσαλίβα, Λεονάρντο, Κουτρομάνος, Μπλάνκο, Λαγός, Μανωλάς, Γιαχάγια, Ιορντάκε, Γεωργέας, Σκόκο, Άρσε και Γκέντσογλου.

Αποφασίζουν για επιθετικό

Συνάντηση με το Νίκο Θανόπουλο θα έχει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς για να αποφασιστεί αν η ΑΕΚ θα ενισχυθεί με κάποιον ελεύθερο επιθετικό. Ο Σερβοέλληνας επιθετικός παρακολούθησε τον αγώνα της Πολωνίας με τη Βόρειο Ιρλανδία έχοντας το βλέμμα του πάνω στον Έμπι Σμολάρεκ, που έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο. Παράλληλα όλα δείχνουν πως η «Ένωση» θα προσπαθήσει να κλείσει από τώρα τον Ζόνας για τον Ιανουάριο.

Βασικοί Γιάχιτς, Μαϊστόροβιτς και Γκερέιρο

Σε όλη το 90λεπτο αγωνίστηκε ο Σανέλ Γιάχιτς στην εκτός έδρας νίκη της Βοσνίας επί της Αρμενίας με 2-0, όπως και ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς στο «διπλό» της Σουηδίας στην Ουγγαρία (1-2). Ο Ρότζερ Γκερέιρο έπαιξε επίσης σε όλο το ματς της Πολωνίας με τη Βόρειο Ιρλανδία (1-1), ενώ ο Γρηγόρης Μάκος δεν χρησιμοποιήθηκε στο παιχνίδι της Ελλάδας με την Ελβετία στη Βασιλεία (2-0). Τέλος, απών από το φιλικό παιχνίδι της ομάδας Νέων Ουγγαρίας με τη Λόμπαρντ Πάπαν (3-0) ήταν ο Κρίστιαν Νέμεθ λόγω ενοχλήσεων στη μέση.

Νίκησε η Βραζιλία την Αργεντινή!


Η Βραζιλία ήταν η μεγάλη νικήτρια του «Ελ Κλάσικο» στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής, στη ζώνη της Λατινικής Αμερικής. Η «σελεσάο» επικράτησε 3-1 στο Ροζάριο της Αργεντινής και προκρίθηκε για 19η σερί φορά σε Μουντιάλ.

Μεγάλος πρωταγωνιστικής για την ομάδα από τη χώρα του καφέ ήταν ο Κακά, ο οποίος ήταν ο κύριος εμπνευστής των Βραζιλιάνων. Από την πλευρά τους, οι Αργεντίνοι κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, αφού βρίσκονται στην τέταρτη θέση του ομίλου.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα ήταν απίστευτος και οι Βραζιλιάνοι ευτύχισαν να προηγηθούν από δύο στημένες φάσεις. Το σκορ άνοιξε στο 24’ ο Λουϊζάο με κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Ελάνο. Το 2-0 έγραψε ο Λουίς Φαμπιάνο, όταν το φάουλ του Ελάνο κόντραρε σε αμυντικό της Αργεντινής, η μπάλα έφτασε στον Κακά, εκείνος πάσαρε στον Ζιλμπέρτο, του οποίου το σουτ απέκρουσε ο Αντούχαρ και η μπάλα έφτασε στον Λουίς Φαμπιάνο, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ.

Η Αργεντινή είχε κάποιες καλές στιγμές με τον Λιονέλ Μέσι και τον Κάρλος Τέβες, ενώ μια στημένη φάση με τον Μάξι Ροντρίγκεζ ήταν η καλύτερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο πρώτο ημίχρονο. Τελικά η «μπιανκοσελέστε» κατάφερε να μειώσει στο 65’, όταν ο Ντατόλο με ένα καταπληκτικό σουτ δεν άφησε περιθώρια στον Σέζαρ να αντιδράσει και μείωσε για την ομάδα της πατρίδας του.

Παρόλα αυτά, η Βραζιλία έκανε το τελικό 3-1, όταν ο Κακά με μία εκπληκτική κάθετη πάσα έβγαλε μόνο του τον Φαμπιάνο, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Στα άλλα παιχνίδια που ξεκίνησαν μετά τα μεσάνυχτα, η Παραγουάη νίκησε 1-0 τη Βολιβία και το Χιλη-Βενεζουέλα έληξε 2-2.

Ενδεκάδες:

Αργεντινή: (Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα): Αντούχαρ, Ντομίνγκες, Οταμέντι, Χάιντσε, Μ. Ροντρίγκεζ (45+1 Αγκουέρο), Χ. Ζανέτι, Μέσι, Τέβεζ (69 Ντ. Μιλίτο), Μασεράνο, Ντατότο, Βερόν.

Βραζιλία: (Κάρλος Ντούνγκα): Σέζαρ, Μαϊκόν, Λούσιο, Λουϊζάο, Φελίπε Μέλο, Άντρε Σάντος, Ελάνο (68 Ντάνι Άλβες), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Λ. Φαμπιάνο (77 Αντριάνο), Κακά, Ρομπίνιο (68 Ραμίρες).

Νίκες στο τέλος για Κολομβία και Περού

Ακέραιες διατήρησε τις ελπίδες της για πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου η Κολομβία νικώντας στο Μεντεγίν τον Ισημερινό με 2-0. Το σκορ για τους γηπεδούχους, που είχαν αριθμητικό πλεονέκτημα από το 49’ λόγω αποβολής του Παλάσιος, άνοιξε στο 82’ ο Μαρτίνες, ενώ στις καθυστερήσεις ο Γκουτιέρες διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του. Οι δύο ομάδες πλέον ισοβαθμούν στην πέμπτη θέση με 20 βαθμούς.

Ήττα-σοκ στη Λίμα από το Περού με 1-0 γνώρισε η Ουρουγουάη κι έτσι περιορίστηκαν οι ελπίδες της για κατάληψη τουλάχιστον της πέμπτης θέσης. Ο Ρενζίφο στο 86’ χάρισε τη νίκη στους ουραγούς της ζώνης της Λατινικής Αμερικής, ενώ στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Γκοντίν από πλευράς φιλοξενουμένων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 5/9

Κολομβία-Ισημερινός 1-0
(82’ Μαρτίνες)

Περού-Ουρουγουάη 1-0
(86’ Ρενζίφο)

Κυριακή 6/9

Παραγουάη-Βολιβία 01:30
Αργεντινή-Βραζιλία 03:30
Χιλή-Βενεζουέλα 04:30

Η βαθμολογία μετά από 14 αγώνες

1. Βραζιλία 27 (+19)
2. Χιλή 26 (+9)
3. Παραγουάη 24 (+7)
4. Αργεντινή 22 (+4)
5. Κολομβία 20 (-2) σε 15 αγώνες
6. Ισημερινός 20 (-4) σε 15 αγώνες
7. Ουρουγουάη 18 (+6) σε 15 αγώνες
8. Βενεζουέλα 17 (-7)
9. Βολιβία 12 (-11)
10. Περού 10 (-21) σε 15 αγώνες

* Οι τέσσερις πρώτες ομάδες προκρίνονται απευθείας στα τελικά, ενώ η πέμπτη δίνει αγώνες μπαράζ (εντός κι εκτός έδρας) με την τέταρτη ομάδα από τη Ζώνη της Βόρειας/Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής.

Η επόμενη αγωνιστική:

Τετάρτη 9/9

Βολιβία-Ισημερινός 22:00

Πέμπτη 10/9

Ουρουγουάη-Κολομβία 00:00
Παραγουάη-Αργεντινή 02:00
Βενεζουέλα-Περού 04:00
Βραζιλία-Χιλή 04:00

EΦΗΜΕΡΙΔΕΣ



Σαρωτική η Ισπανία

Ένα ακόμη βήμα για την πρόκρισή της στα τελικά του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής έκανε η Ισπανία συντρίβοντας με 5-0 το Βέλγιο στο «Ριαθόρ», με τον Νταβίντ Σίλβα και τον Νταβίντ Βίγια να πετυχαίνουν από δύο γκολ. Στο 24’ ο Βίγια αστόχησε σε πέναλτι, αλλά οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν πτοήθηκαν. Το σκορ άνοιξε στο 41’ ο Σίλβα, ενώ στο 49’ ο Βίγια κινήθηκε παράλληλα με τη γραμμή της περιοχής και με δεξί σουτ έκανε το 2-0. Με τη σέντρα ο Βίγια σέρβιρε στον προωθημένο Πικέ και αυτός από τα πέντε μέτρα έγραψε το 3-0. Στο 68’ ο Σίλβα με αριστερό πλασαριστό σουτ εκτός περιοχής σημείωσε το 4-0 και στο 85’ ο Βίγια σημείωσε κι αυτός το δεύτερο προσωπικό του γκολ διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου

Ομάδα Αγώνες Βαθμοί (Διαφορά τερμάτων)

1. Ισπανία 7 21 (18-2)
2. Βοσνία 7 15 (20-7)
3. Τουρκία 7 11 (10-5)
4. Βέλγιο 7 7 (10-16)
5. Εσθονία 7 5 (5-19)
6. Αρμενία 7 1 (3-17)


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES