23 Μαΐ 2010

Σε… διακοπές η ομάδα!

ις καλοκαιρινές τους διακοπές απολαμβάνουν από χθες Σάββατο οι ποδοσφαιριστές του ΑΟ Κέρκυρα. Στις προσεχείς ημέρες οι περισσότεροι θα αναχωρήσουν για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους, με εξαίρεση τους Κερκυραίους (Βιτουλαδίτης, Μυρίλλας, Βλάχος, Μπράτος).

Η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας για την καινούργια σαιζόν ορίστηκε για τη Δευτέρα 5 Ιουλίου. Κι επειδή λήγουν πάρα πολλά συμβόλαια (14 στον αριθμό), οι ποδοσφαιριστές θα περιμένουν με το… ακουστικό στο χέρι για να συζητήσουν την ανανέωση της συνεργασίας τους.

Χρήστος Γραμμένος

«Μου έφερνε δώρα ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού»!

«Μου έφερνε δώρα ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού»!Μια περίεργη ιστορία που προκαλεί αίσθηση ήρθε την Κυριακή στο φως της δημοσιότητας, μέσω της «Daily Mail». Ο Άγγλος διαιτητής Φίλιπ Ντον, ο οποίος σφύριξε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 1994 στο ΟΑΚΑ (Μίλαν-Μπαρτσελόνα), ισχυρίστηκε ότι στο ξενοδοχείο που διέμενε στην Αθήνα τον επισκέφτηκε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού για να του προσφέρει ορισμένα ακριβά δώρα, ώστε να εξασφαλίσει την εύνοια του σε περίπτωση που τον όριζαν να διευθύνει αγώνα του «τριφυλλιού»!

Ο Φίλ Ντον είπε συγκεκριμένα: «Μετά τη διαιτησία μου το 1994 στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στην Αθήνα, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού (σ.σ. δεν τον κατονομάζει, αλλά ως γνωστόν τότε ήταν ο Γιώργος Βαρδινογιάννης) ήρθε στο ξενοδοχείο όπου έμενα μαζί με τους βοηθούς μου και μου έφερε κάποια ακριβά και θαυμάσια δώρα». Ο Άγγλος ρέφερι είχε την εξήγηση: «Νομίζω πως αυτό που ήθελε να κάνει, ήταν να… σπείρει τον σπόρο ώστε να έχει μια καλή... σοδειά την επόμενη σεζόν, σε περίπτωση που με όριζαν να είμαι διαιτητής για την ομάδα του».

Ο 58χρονος ρέφερι είπε κι άλλα αναφορικά με τα δώρα που ελάμβανε: «Πολλές φορές οι ομάδες πρόσφεραν δώρα και εσύ απλά έλεγες να τα βάλουν κάπου μέσα στο αυτοκίνητο που θα σε μετέφερε στο ξενοδοχείο. Σε περίπτωση όμως που το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό γι’ αυτούς, τα δώρα εξαφανίζονταν. Πολλοί διαιτητές κουβαλούσαν εφεδρικές τσάντες για να μεταφέρουν τα δώρα τους. Έχω τόσα πολλά κοσμήματα και ρολόγια από δώρα, που πραγματικά για ένα διάστημα θα μπορούσα να φοράω και ένα διαφορετικό κάθε ημέρα για ένα μήνα».

Σ.σ.: Ενδιαφέρον έχουν όλα αυτά που λέει ο Φιλ Ντον, αλλά κάποια στιγμή, σε μια άλλη του συνέντευξη, καλό θα ήταν να μας πει και πώς κατάφερε να γίνει ο πρώτος (και μοναδικός μέχρι τώρα) διαιτητής στην ιστορία του ποδοσφαίρου, που σφύριξε σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ (και την ίδια χρονιά σε προημιτελικά Μουντιάλ), όντας μόλις δύο χρόνια διεθνής! Και γιατί την αμέσως επόμενη σεζόν εγκατέλειψε ξαφνικά την ενεργό δράση…

«Θα γίνει η ανατροπή και ο Πατέρας θα μείνει»!

Αυτή η ατάκα, που γράφω στον τίτλο του κειμένου, ανήκει σε άνθρωπο από το περιβάλλον του Νίκου Πατέρα. Κάποιοι που τον γνωρίζουν πολύ καλά επιμένουν ότι μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξει ολική ανατροπή και ο… πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα είναι και ο… μελλοντικός.


Αυτός, πάντως, που δεν θέλει να σκέφτεται καν το ενδεχόμενο να μη συνεχίσει στο πόστο του ο Πατέρας είναι ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Γι’ αυτό και θα κάνει τα πάντα (στην κυριολεξία) μέσα στην εβδομάδα, προκειμένου να διατηρηθούν όλα στον πολυμετοχικό ως είχαν, μέχρι πρότινος. Δεν αποκλείεται μάλιστα να τα πει από κοντά και με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη για το θέμα, για να υπάρξει πρόοδος στο θέμα. Σε διαφορετική περίπτωση (αν δηλαδή δεν μείνει ο Πατέρας), δεν αποκλείεται να έχουμε ραγδαίες εξελίξεις στον πολυμετοχικό, μέχρι και αποχώρηση (ακραίο σενάριο, αλλά πιθανό) του ίδιου του Βγενόπουλου!


Μέχρι την Τετάρτη, λογικά, θα έχουν ξεκαθαρίσει όλα. Ξαναγράφω, ότι σύμφωνα με κάποιους που γνωρίζουν πολύ καλά τον Πατέρα, η ολική ανατροπή και η επιστροφή του στην προεδρία είναι πολύ πιθανή…


Όπως και να χει, πάντως, οι άνθρωποι της ΠΑΕ θα πρέπει να «τρέξουν» τα θέματα. Αν δεν συμβεί αυτό, κινδυνεύει να τιναχτεί στο αέρα όλη η ομάδα και να γκρεμιστεί το οικοδόμημα που φτιάχτηκε τα τελευταία δυο χρόνια. Αυτή τη στιγμή η διοίκηση είναι υπηρεσιακή. Οι «πράσινοι» έχουν μπροστά τους έναν σχεδιασμό για τη νέα σεζόν, που με την τωρινή κατάσταση δεν πρόκειται να προχωρήσει. Αν, λοιπόν, υπάρξει καθυστέρηση στις όποιες διοικητικές αποφάσεις, τότε τα πράγματα θα γίνουν σκούρα για τον Παναθηναϊκό και θα παρατηρήσουμε για μια ακόμη φορά πως μια οργανωμένη ομάδα γίνεται… μπάχαλο(δεν θέλει και πολύ). Μια ομάδα που αυτή τη στιγμή είναι χωρίς… νορμάλ διοίκηση, επομένως και χωρίς κέντρο αποφάσεων που θα δώσει το «ok» για τις τελικές κινήσεις. Εδώ που έφτασε το πράγμα, λοιπόν, ότι είναι να γίνει θα πρέπει να γίνει γρήγορα από τους μετόχους της ΠΑΕ. Σε διαφορετική περίπτωση θα έρθουν τα χειρότερα και θα χαθεί μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για το «τριφύλλι»…

Απομένουν λεπτομέρειες…

Απομένουν λεπτομέρειες…Έτοιμος να υπογράψει στην ΑΕΚ εμφανίζεται ο Ζεοβάνι, ύστερα από τη τη συνάντηση που είχε στο Λονδίνο με τον μάνατζέρ του, Ζιλμάρ Βελόζ, ο Σταύρος Αδαμίδης. Ωστόσο, η μεταγραφή δεν μπορεί να ολοκληρωθεί, αφού πρέπει πρώτα να αποδεσμευτεί από τη Χαλ Σίτι και να αποχωρήσει κάποιος εκ των Σκόκο ή Τζεμπούρ.

Η πλευρά του Βραζιλιάνου εκτιμά ότι πριν από τα τέλη Ιουνίου θα έχει εξελιχθεί ευνοϊκά η υπόθεσή του, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να πουληθεί ο Αργεντινός ή ο Γαλλοαλγερινός αφού η «Ένωση» δεν μπορεί να προσφέρει κάποιο άλλο βαρύ συμβόλαιο.

Οι απαιτήσεις του 30χρονου επιθετικού ανέρχονται στις 700.000 ευρώ (από 900.000 ευρώ που λαμβάνει στη Χαλ) και εκτιμάται ότι σύντομα θα μείνει ελεύθερος, αφού δεν επιθυμεί να αγωνιστεί στη δεύτερη κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος με τις «Τίγρεις».

Αισιοδοξία για Επστάιν, εν αναμονή Μαντούκα

Θετικός στο ενδεχόμενο να γίνει παίκτης της ΑΕΚ εμφανίζεται ο Ντένις Επστάιν, αν και έχει αρκετές επιλογές, στην περίπτωση που κερδίσει την προσφυγή από τον Ηρακλή και μείνει ελεύθερος. Οι πιθανότητες ο Γερμανός να κερδίσει την ελευθερία του είναι σημαντικές (σ.σ.: θεωρείται σχεδόν βέβαιο) και οι «κιτρινόμαυροι» περιμένουν αυτή την εξέλιξη για να καταθέσουν και επίσημη πρόταση στον 24χρονο αριστερό χαφ. Όσον αφορά το κασέ του παίκτη, δεν αναμένεται να ξεπεράσει τις 300.000 ευρώ και είναι σύμφωνο με τα οικονομικά δεδομένα που έχουν θέσει στην ΑΕΚ για τα νέα συμβόλαια.

Εν τω μεταξύ, σύντομα ο Γκουστάβο Μαντούκα να αποφασίσει αν θα παραμείνει στην «Ένωση» ή θα συνεχίσει σε άλλη την καριέρα του. Οι διοικούντες τον «Δικέφαλο» έχουν προτείνει στον Βραζιλιάνο τριετές συμβόλαιο (2+1) και το οικονομικό κομμάτι κρίνεται ικανοποιητικό, αλλά ο 29χρονος μεσοεπιθετικός εξετάζει προσεκτικά όλες τις προτάσεις που έχει στα χέρια του.

«Ξεκινάμε μία νέα προσπάθεια»

Αποφασισμένοι να ξεκινήσουν από νέα αφετηρία και να προχωρήσουν ενωμένοι είναι διοίκηση και τεχνική ηγεσία, όπως προέκυψε από τη χθεσινή συνάντηση του Σταύρου Αδαμίδη και του Ντούσαν Μπάγεβιτς, παρουσία και των Κωνσταντίνου Καπετανάκη, Αρναρ Γκρέταρσον και Βασίλη Δημητριάδη.

«Πάμε να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Ο,τι έγινε έγινε. Πρέπει να αναγνωρίσει ο καθένας τα λάθη του και να κοιτάξουμε μπροστά», ήταν το γενικό μήνυμα. «Θα σου προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Πρέπει να πάμε ενωμένοι. Θα είμαστε μαζί σου και θα σε στηρίξουμε 100%. Πάμε για το πρωτάθλημα», ήταν το μήνυμα του κ. Αδαμίδη στον Μπάγεβιτς, ο οποίος από την πλευρά του είπε: «Ολοι έχουμε κάνει λάθη. Κι εγώ έχω κάνει λάθη και το αναγνωρίζω. Αν δεν είμαστε, όμως, ενωμένοι, δεν πάμε πουθενά». Οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως «ξεκινάμε μαζί για μία νέα προσπάθεια και αυτή τη φορά δεν πρέπει να αποτύχουμε».

«Θέλω να συνεργαστώ με τον Μπάγεβιτς»

«Θέλω να συνεργαστώ με τον Μπάγεβιτς»Να συνεργαστεί με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στην ΑΕΚ επιθυμεί ο Αντμιρ Βλάνταβιτς, όπως δήλωσε ο ίδιος στην «SportDay». Ο 27χρονος δεξιός χαφ εμφανίστηκε χαρούμενος για το ενδιαφέρον της «Ένωσης» και τώρα περιμένει να μάθει με πόσα χρήματα τον παραχωρεί η Σάλτσμπουργκ.

«Εχω μιλήσει με τον Μπάγεβιτς και μου έχει πει πως με θέλει στην ΑΕΚ. Χάρηκα πολύ για το ενδιαφέρον της ΑΕΚ. Είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα και θα ήθελα πολύ να έρθω, αν επισημοποιήσει το ενδιαφέρον της», ανέφερε αρχικά ο Βόσνιος άσος και πρόσθεσε:

«Τον Μπάγεβιτς τον γνωρίζω πολύ καλά από παλιά, αφού καταγόμαστε και οι δύο από το Μόσταρ. Είναι πολύ μεγάλος προπονητής και στη Βοσνία και παντού. Θα ήθελα πολύ να συνεργαστώ μαζί του».

Στη συνέχεια, ο Βλάνταβιτς δήλωσε: «Ο Γιάχιτς είναι φίλος μου από την εθνική και έχω μιλήσει μαζί του για την ΑΕΚ. Με συμβούλεψε να μην το σκεφτώ δεύτερη φορά και να έρθω αν έχω πρόταση».

Από την πλευρά του, ο μάνατζερ του παίκτη - Εντβιν Κούρτατζιτς - τόνισε στη «SportDay»: «Για τον Βλάνταβιτς ενδιαφέρονται η Μακάμπι Χάιφα, η Αϊντραχτ Φρανφκούρτης, η Στουρμ Γκρατς και η Καϊσερισπόρ, αλλά θέλει να παίξει στην ΑΕΚ, γιατί εκτιμά και σέβεται πολύ τον προπονητή της. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ δυνατό και θέλει να έρθει. Είναι ενθουσιασμένος με την προοπτική αυτή».

Όσον αφορά τις απαιτήσεις της Σάλτσμπουργκ για αποδέσμευση του Βλάνταβιτς, υπογράμμισε: «Εχω μιλήσει με τον αθλητικό διευθυντή της Σάλτσμπουργκ και του έχω ζητήσει να μου ορίσει συγκεκριμένη τιμή πώλησης. Περιμένω την απάντηση την Τρίτη και ακολούθως η ΑΕΚ θα κάνει πρόταση, απ' όσο γνωρίζω. Εχω ζητήσει από τη Σάλτσμπουργκ να είναι λογική στις απαιτήσεις της και να μη σταθεί εμπόδιο στον παίκτη. Πιστεύω ότι δεν θα ζητήσει πάνω από 400.000-500.000 ευρώ».

Νικοπολίδης: «Έχω πάρει την απόφασή μου»

Νικοπολίδης: «Έχω πάρει την απόφασή μου»Αποφασισμένος για το αν θα σταματήσει το ποδόσφαιρο ή αν θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την εστία του Ολυμπιακού εμφανίστηκε ο Αντώνης Νικοπολίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ΝΕΤ. Ο έμπειρος τερματοφύλακας αποκάλυψε πως έχει πάρει ήδη την απόφαση για το τι θα κάνει και θα το ανακοινώσει σε λίγες ημέρες.

«Έχω αποφασίσει τι θα κάνω. Τις επόμενες ημέρες θα το μάθετε και εσείς και ο κόσμος. Όλα πρέπει να γίνονται στην ώρα τους. Θέλω να είμαι εντάξει απέναντι στον κόσμο», ήταν τα λόγια του «ερυθρόλευκου» γκολκίπερ.

Θυμίζουμε πως ο Νικοπολίδης έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, καθώς το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται με τους «ερυθρόλευκους». Πλέον τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει την απόφασή του, η οποία θα κρίνει εν πολλοίς εάν ο Ολυμπιακός κινηθεί για την απόκτηση ενός ή δύο τερματοφυλάκων.

«Περιμένουμε τον Ολυμπιακό…»

«Περιμένουμε τον Ολυμπιακό…»Εν αναμονή πρότασης από τον Ολυμπιακό βρίσκεται ο Ερνέστο Βαλβέρδε, όπως δήλωσε ο Ινιάκι Ιμπάνιεθ στην εφημερίδα «Φως». Αν και ο Σωκράτης Κόκκαλης εμφανίζονταν μετά το πρόσφατο Δ.Σ. της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ να έχει «τελειώσει» τη λύση του 46χρονου τεχνικού, το όνομά του παραμένει ψηλά στη λίστα των Πειραιωτών.

«Εμείς δεν έχουμε κλείσει καμία πόρτα. Περιμένουμε τον Ολυμπιακό», δήλωσε αρχικά ο μάνατζερ του Ισπανού και πρόσθεσε: «Δεν θεωρώ ότι έχει τελειώσει κάτι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον Βαλβέρδε, επειδή στην πραγματικότητα ποτέ δεν είχε ξεκινήσει κάτι ανάμεσα στις δύο πλευρές. Εγώ, τουλάχιστον, δεν ξέρω τίποτα».

Όπως έγινε γνωστό, δεν αποκλείεται αν περιοριστεί το μπάτζετ της νέας σεζόν, τότε να υπάρξει μια ελληνική λύση για τα «ηνία» του Ολυμπιακού. Τις τελευταίες ημέρες εξετάζονται διάφορα ενδεχόμενα, όπως να προχωρήσουν οι Πειραιώτες σε μία λύση Μπάντοβιτς ή Αλεξανδρή, ενώ ακούγεται το όνομα του Τάκη Λεμονή (που κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Κύπρο με την Ομόνοια).

«Συμμαχία» Μαρινάκη-Λαυρεντιάδη!

«Συμμαχία» Μαρινάκη-Λαυρεντιάδη!Διατεθειμένος να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και να ετοιμάσουν μία από κοινού πρόταση στον Σωκράτη Κόκκαλη για την αγορά της ΠΑΕ Ολυμπιακός εμφανίζεται ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όπως γράφει το «Φως». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, δεν αποκλείεται οι δύο επιχειρηματίες να ετοιμάσουν πρόταση ενωτικού σχήματος της τάξης των 100 εκατ. ευρώ προς τον πρόεδρο των «ερυθρόλευκων».

Χθες, ο γνωστός εφοπλιστής γνωστοποίησε τις προθέσεις του και, εφόσον συμφωνήσει με τον κ. Κόκκαλη, εμφανίζεται αποφασισμένος να ξοδέψει αρκετά χρήματα για μεταγραφές, προκειμένου η ομάδα να ανακάμψει σύντομα μετά την φετινή-αποτυχημένη σεζόν. Πρόθεση του κ. Μαρινάκη είναι ο Ολυμπιακός να πάρει ξανά τα σκήπτρα στην Ελλάδα και να διακριθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο Πειραιώτης εφοπλιστής ενδιαφέρεται σοβαρά να μπει στην ΠΑΕ, όμως με την προϋπόθεση ότι ο κ. Κόκκαλης θα καλύψει τις υποχρεώσεις του και θα αφήσει την «ερυθρόλευκη» Εταιρεία χωρίς χρέη. Ο κ. Μαρινάκης βρίσκεται στο Λονδίνο και θα επιστρέψει στην Ελλάδα σε περίπου δύο εβδομάδες, αλλά δεν αποκλείεται οι δύο άνδρες να συναντηθούν σύντομα, αφού ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ενδέχεται να μεταβεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Αγγλία.

Όσον αφορά την αποτίμηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, οι όποιες εξελίξεις αναμένεται να σημειωθούν από την Τετάρτη και η εταιρεία που έχει αναλάβει το συγκεκριμένο έργο θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα της. Στη συνέχεια, τα μέλη του Δ.Σ. θα ψάξουν για ενδιαφερόμενους αγοραστές ή υποψήφιους επιχειρηματίες που επιθυμούν να πάρουν κάποιο ποσοστό στην Εταιρεία.

* Στο «στόχαστρο» του Ολυμπιακού βρίσκονται οι δύο ακραίοι μπακ του Πανιωνίου, ο Γιώργος Τζαβέλλας και ο Γιάννης Μανιάτης. Δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να γίνει κάποια «κρούση» για την απόκτηση τουλάχιστον του ενός εκ των δύο παικτών των «κυανέρυθρων», όμως μετά τις 14 Ιουνίου που ορίστηκε η έκτακτη Γενική συνέλευση της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ.

* Εντός της επόμενης εβδομάδας θα ανοίξει τα χαρτιά του ο Αντώνης Νικοπολίδης όσον αφορά το μέλλον της καριέρας του, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρωταθλητής». Ο πολύπειρος τερματοφύλακας φέρεται να επιθυμεί να μείνει στο ποδόσφαιρο, μόλις κρεμάσει τα… γάντια του και, μάλιστα, σκέφτεται να ασχοληθεί με την προπονητική. Πρώτα, όμως, θα ήθελε να εργαστεί δίπλα σε έναν προπονητή υψηλού επιπέδου - τύπου Βαλβέρδε - και μετά να αναλάβει δράση μόνος του.

Αρχίζουν οι μάχες

Αρχίζουν οι μάχεςΜε δύο αναμετρήσεις ανοίγει σήμερα η αυλαία των πλέι οφ της Β΄ Εθνικής. Ο Πιερικός υποδέχεται τον ΟΦΗ και ο Πανσερραϊκός τον Εθνικό. Σέντρα και των δύο παιχνιδιών στις 20:00, τηλεοπτική μετάδοση από Conn-X Tv 2 και 1 αντίστοιχα. Για τα πλέι άουτ, παίζουν Θρασύβουλος-Ιωνικός (17:30-Conn X) και Ρόδος-Δόξα Δράμας (17:30-Conn X 3).

ΟΦΗ,Εθνικός, Πανσερραϊκός και Πιερικός θα διεκδικήσουν το τελευταίο «εισιτήριο» για τη Σούπερ Λίγκα, την ώρα που Θρασύβουλος, Δόξα, Ιωνικός και Ρόδος θα επιδιώξουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό τους στη Γ' Εθνική.

Βαθμολογία Πλέι οφ

ΟΦΗ 3
Εθνικός 1
Πανσερραϊκός 1
Πιερικός 1

Το υπόλοιπο πρόγραμμα

26 Μαΐου: Εθνικός-Πιερικός, ΟΦΗ-Πανσερραϊκός
30 Μαΐου: Πιερικός-Πανσερραϊκός, Εθνικός-ΟΦΗ
2 Ιουνίου: Πανσερραϊκός-Πιερικός, ΟΦΗ-Εθνικός
6 Ιουνίου: Εθνικός-Πανσερραϊκός, ΟΦΗ-Πιερικός
9 Ιουνίου: Πιερικός-Εθνικός, Πανσερραϊκός-ΟΦΗ

Το πρόγραμμα των πλέι αουτ

26 Μαΐου: Ιωνικός-Ρόδος, Δόξα Δράμας-Θρασύβουλος
30 Μαΐου: Ρόδος-Θρασύβουλος, Ιωνικός-Δόξα Δράμας
2 Ιουνίου: Θρασύβουλος-Ρόδος, Δόξα Δράμας-Ιωνικός
6 Ιουνίου: Ιωνικός-Θρασύβουλος, Δόξα Δράμας-Ρόδος
9 Ιουνίου: Ρόδος-Ιωνικός, Θρασύβουλος-Δόξα Δράμας

ΚΕΡΚΥΡΑ: «Γλυκοκοιτάζει» Μπάρκογλου

ΚΕΡΚΥΡΑ: «Γλυκοκοιτάζει» ΜπάρκογλουΑρκετά ψηλά στη λίστα της Κέρκυρας φέρεται να βρίσκεται ο Γιώργος Μπάρκογλου. Ακόμη οι Φαίακες δεν έχουν ακόμη να ασχοληθεί «ζεστά» με τον μεταγραφικό σχεδιασμό ενόψει της νέας σεζόν, παρότι ο 32χρονος παίκτης αποτελεί μια ενδιαφέρουσα λύση για την επιθετική γραμμή τους.

Ο Λεβαδειακός υποβιβάστηκε στη Β’ Εθνική και ο Μπάρκογλου δεν επιθυμεί να παίξει την επόμενη αγωνιστική περίοδο στη δεύτερη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος, αν και δεσμεύεται με συμβόλαιο με τους Βοιωτούς για ακόμη έναν χρόνο.

Όσον αφορά το θέμα της παραμονής του Μπάμπη Τεννέ, δεν έγινε τίποτα γνωστό μετά τη χθεσινή αποχαιρετιστήρια προπόνηση της ομάδας, αφού ο πολύπειρος τεχνικός έκανε κάποιες συστάσεις στους παίκτες για το διάστημα των διακοπών.

Τους βρήκε η μέρα να πανηγυρίζουν

Τους βρήκε η μέρα να πανηγυρίζουν Το ολονύχτιο πάρτι που στήθηκε στο Μιλάνο για την κατάκτηση του Champions League από την Ίντερ συνεχίστηκε μέχρι το πρωί. Η αποστολή της ομάδας προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Μαλπένσα» στις 05:00 τα ξημερώματα (ώρα Ιταλίας), χωρίς όμως τον Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος παρέμεινε στη Μαδρίτη για τον προφανή λόγο της ολοκλήρωσης της συμφωνίας του με τη Ρεάλ.

Ο αρχηγός Χαβιέρ Ζανέτι με το τρόπαιο ανά χείρας βγήκε πρώτος από το αεροσκάφος μέσα σε αποθέωση και αμέσως η αποστολή επιβιβάστηκε σε πούλμαν που τη μετέφερε στο «Μεάτσα». Εκεί παρά το πολύ προχωρημένο της ώρας (06:00) βρίσκονταν 50.000 οπαδοί (!) για να αποθεώσουν τους νέους πρωταθλητές Ευρώπης. Ο σκόρερ του τελικού Ντιέγκο Μιλίτο είχε την τιμητική του στα συνθήματα, όπως και η μισητή συμπολίτισσα Μίλαν, ενώ αποθεώθηκε ο Ζοσέ Μουρίνιο, τον οποίο οι φίλοι των «νερατζούρι» παρακαλούσαν με πανό και φωνές να παραμείνει στο Μιλάνο.

Η είσοδος στο «Μεάτσα»



EAK ΚΕΡΚΥΡΑΣ: ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού διακηρύσσει ότι εκτίθεται σε δημοπρασία με το σύστημα προσφοράς επιμέρους ποσοστά έκπτωσης του άρθρου 6 του Ν.3669/2008, η εκτέλεση του έργου:
«ΕΑΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ-ΑΠΟΣΤΡΑΓΓΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ» (Κωδ. Αρ.: ΧΛ-152), προϋπολογισμού μελέτης 553.000,00 € με τα απρόβλεπτα και την αναθεώρηση, πλέον Φ.Π.Α. (21% ) 116.130,00€.
Στη δημοπρασία για την ανάληψη του έργου, εφόσον έχουν δικαίωμα συμμετοχής από τις κείμενες διατάξεις και με την προϋπόθεση ότι πληρούν τους όρους της Διακήρυξης, γίνονται δεκτές εργοληπτικές επιχειρήσεις:
α. Εγγεγραμμένες στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων που τηρείται στη Γ.Γ.Δ.Ε. του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., εφόσον ανήκουν στην 1η (ή μεγαλύτερη) τάξη για έργα κατηγορίας οικοδομικών, με προϋπολογισμό 346.407,90 € (δαπάνη εργασιών, Γ.Ε. και Ο.Ε. και απρόβλεπτα), Α2 (ή μεγαλύτερη) τάξη για έργα κατηγορίας πρασίνου, με προϋπολογισμό 201.277,30 € (δαπάνη εργασιών, Γ.Ε. και Ο.Ε. και απρόβλεπτα) και Α1 (ή μεγαλύτερη) τάξη για έργα κατηγορίας ηλεκτρομηχανολογικών, με προϋπολογισμό 4.071,00 € (δαπάνη εργασιών, Γ.Ε. και Ο.Ε. και απρόβλεπτα).
β. Προερχόμενες από κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ), ή από κράτη που έχουν υπογράψει τη συμφωνία για τις Δημόσιες Συμβάσεις (Σ.Δ.Σ.) του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π.Ο.Ε.), στα οποία τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον είναι εγγεγραμμένες σε αυτούς και σε τάξη και κατηγορία αντίστοιχη με τις καλούμενες του Ελληνικού Μητρώου ΜΕΕΠ.
γ. Προερχόμενες από ως ανωτέρω β΄ κράτη, στα οποία δεν τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον αποδεικνύουν ότι έχουν εκτελέσει, κατά την τελευταία πενταετία, έργα παρόμοια με το δημοπρατούμενο, από ποιοτική και ποσοτική άποψη.
δ. Κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων των παραπάνω περιπτώσεων α, β και γ σε οποιονδήποτε συνδυασμό μεταξύ τους, υπό τους όρους του άρθρου 16 παρ. 7 του Ν.3669/2008 (κοινοπραξία στην ίδια κατηγορία) και υπό τον όρο ότι κάθε Εργοληπτική Επιχείρηση θα συμμετέχει στο κοινοπρακτικό σχήμα με ποσοστό όχι μικρότερο του 25% της καλούμενης κατηγορίας.
ε. Κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων εγγεγραμμένων στην Α2 (ή μεγαλύτερη) τάξη για έργα της κατηγορίας οικοδομικών, με τις προϋποθέσεις της παρ. 10 του άρθρου 16 του Ν.3669/2008, όπως ισχύει (αναβάθμιση ορίου λόγω κοινοπραξίας) κατά τα λοιπά ως περίπτωση α. Κάθε εργοληπτική επιχείρηση συμμετέχει είτε μεμονωμένα, είτε ως μέλος ενός κοινοπρακτικού σχήματος. Γίνονται επίσης δεκτές και μεμονωμένες εργοληπτικές επιχειρήσεις ή κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων κατ’ εφαρμογή της παρ. 9 του άρθρου 16 του Ν.3669/08 («κύρια κατηγορία»). Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι ισχύουσες διατάξεις για τη συμμετοχή εργοληπτικών επιχειρήσεων σε διαγωνισμούς για την κατασκευή Δημοσίων Έργων.
Η δημοπρασία θα γίνει στα γραφεία της Γ.Γ.Α. στην Αθήνα, Κηφισίας 7, 3ος όροφος, την 1 Ιουνίου 2010, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 π.μ. (λήξη επίδοσης προσφορών), από την αρμόδια Επιτροπή Διαγωνισμού.
Εγγύηση συμμετοχής ίση με 2% του προϋπολογισμού μελέτης (11.035,12 €), με εγγυητική επιστολή ισχύος τουλάχιστον έξι μηνών και τριάντα ημερών, μετά την ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού. Ο χρόνος ισχύος των προσφορών είναι έξι μήνες.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν γνώση των όρων της δημοπρασίας και να προμηθευθούν τη Διακήρυξη, τα λοιπά τεύχη δημοπράτησης και τα σχέδια της εγκεκριμένης μελέτης καθώς και το έντυπο οικονομικής προσφοράς,
από τα γραφεία της Γ.Γ.Α. στην Αθήνα, Κηφισίας 7, 3ος όροφος, τηλ. 2131316047, 2131316035, 2131316037, 2131316041 και, fax 2106455910
(αρμόδιος υπάλληλος για επικοινωνία: Παρασκευή Καραλή),
εφόσον ζητηθούν μέχρι και την Πέμπτη, 27/5/2010.
Η Διακήρυξη του έργου έχει συνταχθεί κατά το εγκεκριμένο από τον υπουργό ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. υπόδειγμα τύπου Β΄. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Προκαταβολή δεν θα χορηγηθεί. Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού.
Τα έξοδα για τη δημοσίευση της παρούσας βαρύνουν τον ανάδοχο του έργου.
http://www.corfutv.gr

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES