22 Φεβ 2010

Τέλος και... επίσημα ο Ουζουνίδης

365_ouzounidis_larisaΤην κοινή συνεναίσει λύση της συνεργασίας της με τον Μαρίνο Ουζουνίδη ανακοίνωσε και επίσημα η ΠΑΕ Λάρισα. Η διοίκηση της ομάδας ευχαρίστησε τον 41χρονο τεχνικό για τις υπηρεσίες που προσέφερε στους «βυσσινί» μετά από δύο σεζόν, ενώ στην ανακοίνωση τονίζεται ότι οι δύο πλευρές προχώρησαν στο «διαζύγιο» με γνώμονα το καλό της ομάδας.

Να σημειωθεί ότι αντικαταστάτης του Μαρίνου Ουζουνίδη στον πάγκο της ΑΕΛ, θα είναι ο Γιάννης Παπακώστας, του οποίου η πρόσληψη αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της ημέρας.

Η ανακοίνωση της Λάρισας:

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ανακοινώνει ότι κατόπιν επικοινωνίας μεταξύ της διοίκησης και του προπονητή Μαρίνου Ουζουνίδη και με γνώμονα το καλό της ομάδας, αποφασίστηκε κοινή συναινέσει η λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Επί ημερών του Μαρίνου Ουζουνίδη η ΑΕΛ κατέγραψε το καλύτερο αήττητο σερί της ιστορίας της (13 αγώνες), ολοκληρώνοντας μια από τις πιο επιτυχημένες της χρονιές με 5η θέση, είσοδο στα πλέι οφ και εξασφάλιση της συμμετοχής στο UEFA Europa League. Ολοκλήρωσε τη θητεία του μετά από δύο σεζόν, έχοντας οδηγήσει την ομάδα μας συνολικά σε 19 νίκες, 21 ισοπαλίες και 24 ήττες σε όλες τις διοργανώσεις.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ευχαριστεί τον Μαρίνο Ουζουνίδη για την προσφορά του στην ομάδα και εύχεται κάθε επιτυχία στη συνέχεια της προπονητικής του καριέρας
».

Παρελθόν ο Ματζουράκης

matzourakis 365 tΤα τελευταία συνεχή αρνητικά αποτελέσματα και η δυσχερής θέση που έχει περιέλθει η ομάδα της Ξάνθης, προκάλεσαν τη δυσαρέσκεια της διοίκησης της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη, γεγονός που γνώριζε και ο προπονητής του συλλόγου Γιάννης Ματζουράκης, ο οποίος αποφάσισε να υποβάλει την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία της ακριτικής ομάδας.

Ο έμπειρος τεχνικός πέρασε σήμερα (22/02) το μεσημέρι από τις αθλητικές εγκαταστάσεις του συλλόγου, με πολιτική περιβολή και ανακοίνωσε στους ποδοσφαιριστές την αποχώρησή του από τον πάγκο της Ξάνθης.

Έτσι, η διοίκηση των Θρακιωτών βρίσκεται σε αναζήτηση του αντικαταστάτη του Ματζουράκη, ο οποίος θα αναλάβει να... βγάλει τα «κάστανα από τη φωτιά», καθώς η ομάδα δίνει μάχη για την παραμονή της στη Σούπερ Λίγκα.

Υπενθυμίζεται ότι ο «Ρουμάνος» έχει αναλάβει τέσσερις φορές στην καριέρα του την τεχνική ηγεσία της Skoda Ξάνθης.

Νοκ άουτ για ένα μήνα ο Ντιόγο

Τις υπηρεσίες του Ντιόγο θα στερηθεί ο Ολυμπιακός για περίπου ένα μήνα. Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο Βραζιλιάνος επιθετικός έδειξαν πως έχει υποστεί θλάση στον δεξιό δικέφαλο και θα μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για τρεις με τέσσερις εβδομάδες.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ο 23χρονος θα απουσιάσει από τα παιχνίδια πρωταθλήματος με Ατρόμητο (εντός), Ηρακλή (εκτός), ΠΑΣ Γιάννινα (εντός), ενδεχομένως τη ρεβάνς με την Μπορντό, αλλά και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

«Να κρατήσει το μηδέν ο Ολυμπιακός»

Απαραίτητη προϋπόθεση για να θέσει ο Ολυμπιακός θεμέλια πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League απέναντι στην Μπορντό είναι να κρατήσει ανέπαφη την εστία του στον πρώτο αγώνα. Αυτό υποστήριξαν πέντε παλαίμαχοι άσοι της ομάδας, ο Σάββας Θεοδωρίδης, ο Πέτρος Μίχος, ο Νίκος Τσιαντάκης, ο Κώστας Πολυχρονίου και ο Ηλίας Υφαντής, μιλώντας στο sday.gr.

Μπάντοβιτς: «Να δείξουμε καλό πρόσωπο»

Την καλύτερη δυνατή εμφάνιση, με στόχο να θέσει τις βάσεις για πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League, θα προσπαθήσει να κάνει ο Ολυμπιακός απέναντι στην Μπορντό, όπως δήλωσε ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς.

«Είναι διαφορετικό παιχνίδι από αυτά του πρωταθλήματος. Σίγουρα είναι σημαντικό παιχνίδι για μας. Θα προσπαθήσουμε να δείξουμε καλή εικόνα, παίζουμε στο γήπεδό μας και πιστεύω πως ο κόσμος μας θα μας βοηθήσει, όπως σε κάθε αγώνα. Εδώ που έχουμε φτάσει όλες οι ομάδες έχουν ποιότητα και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα δύο παιχνίδια. Είναι δύο ημίχρονα και την Τρίτη γίνεται το πρώτο», τόνισε ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Σε ερώτηση για το αν σκέφτεται να αλλάξει τακτική για να «χτυπήσει» τους Γιρονδίνους, ο τεχνικός των πρωταθλητών δεν έδωσε σαφή απάντηση: «Έχουμε κάποιες σκέψεις, ξέρουμε την οργάνωση του αντιπάλου, όπως και η Μπορντό τη δική μας. Θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητές μας και τις αδυναμίες του αντιπάλου. Θα επιλέξουμε μια τακτική που πιστεύουμε πως θα μας οδηγήσει στην πρόκριση. Ανάλογα με τον αντίπαλο αποφασίζεις κάποια πράγματα. Πάνω από όλα σε αυτά τα ματς πρέπει να είσαι πειθαρχημένος και συγκεντρωμένος για 90 λεπτά. Μπορεί το παιχνίδι να κριθεί στις λεπτομέρειες. Η Μπορντό είναι πολύ ικανή ομάδα, πολύ οργανωμένη, με ίδιο προπονητή εδώ και χρόνια. Είναι μία πολύ καλά δουλεμένη και επικίνδυνη ομάδα».

Τους παίκτες του Ολυμπιακού εκπροσώπησε ο Βασίλης Τοροσίδης. «Η Μπορντό είναι πάρα πολύ καλή ομάδα, με πάρα πολύ καλούς παίκτες. Αυτό που την ξεχωρίζει όμως είναι ότι έχει καλό σύνολο. Πιστεύω πως αν είμαστε σοβαροί και δείξουμε και στα 90 λεπτά το πάθος που πρέπει, μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλό».

Όσο για το πώς αντιμετωπίζουν οι ποδοσφαιριστές την ευρωπαϊκή πρόκληση, είπε: «Πρώτος στόχος μας είναι το πρωτάθλημα, αλλά δεν παύουμε να θέλουμε την πρόκριση στους ‘8’. Σίγουρα σε αυτά τα ματς παίζεις περισσότερο απελευθερωμένος, αλλά πάντα υπάρχει πίεση. Έχει μεγάλη σημασία να διεκδικήσουμε κάτι που δεν έχουμε ξανακάνει».

Για την παρουσία του κόσμου, τόνισε: «Θέλουμε ο κόσμος να είναι δίπλα μας και στα 90 λεπτά. Είναι ένα δύσκολο ματς και όταν ο κόσμος είναι κοντά στην ομάδα, ο Ολυμπιακός είναι ένα κλικ παραπάνω για να αντεπεξέλθει σε κάθε αναμέτρηση».

Ερωτηθείς για τη φυσική κατάσταση του Ολυμπιακού, ο διεθνής άσος απάντησε: «Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση. Τις τελευταίες 3-4 εβδομάδες δουλεύουμε για να καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε τη σεζόν ως τον Μάιο».

Όσο για το αν ξεχωρίζει κάποιον παίκτη της Μπορντό, ανέφερε: «Η δύναμη της Μπορντό είναι το σύνολο, αλλά αν θέλετε να πω κάποιον, θα ξεχωρίσω τον Γκορκίφ και τον Σαμάκ».

Το πλάνο για την Μπορντό

Στη διάθεση του Σέρβου είναι ο Έντσο Μαρέσκα και ο Ραούλ Μπράβο, οι οποίοι εξέτισαν τις ποινές του στο σαββατιάτικο παιχνίδι. Ο 45χρονος προπονητής αναμένεται να τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Νικοπολίδη και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Τοροσίδη, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Μέλμπεργκ και Ραούλ Μπράβο.

Την τριπλέτα στο χώρο της μεσαίας γραμμής θα αποτελέσουν ο Λεντέσμα, ο Μαρέσκα και ο Στολτίδης. Δεξί εξτρέμ θα παίξει ο Λούα Λούα, αριστερό ο Ντάτολο, ενώ ο Ντάρμπισαϊρ με τον Μήτρογλου έχουν μοιρασμένες πιθανότητες για την κορυφή της επίθεσης. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Πάρντο, Γκαλίτσιος, Λεονάρντο, Ζεβλάκοφ, Ντομί, Οσκαρ και Ζαϊρί.

Εκτός έμειναν οι Ντουντού (υπάρχουν πιθανότητες να προλάβει το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ηρακλή), Ντιόγο (θα κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει τον επαναληπτικό με την Μπορντό), Γκαλέτι, Γιάννης Παπαδόπουλος, Παναγόπουλος (τρίτος τερματοφύλακας), Κυριάκος Παπαδόπουλος, Βασιλόγιαννης, Φετφατζίδης και Σοϊλέδης.

O Χάουαρντ Γουέμπ ορίστηκε να «σφυρίξει» στον αυριανό αγώνα του Ολυμπιακού με την Μπορντό, για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, με βοηθούς τους Ντάρεν Καν και Μάικλ Μάλαρκι. Ο Άγγλος ρέφερι έχει διαιτητεύσει ένα ακόμη παιχνίδι των Πειραιωτών στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και οι «ερυθρόλευκοι» μόνο ευχάριστες αναμνήσεις έχουν από εκείνο το παιχνίδι. Ο συγκεκριμένος διαιτητής ήταν και στο αγώνα Λάτσιο-Ολυμπιακός, ο οποίος είχε τελειώσει με νίκη των πρωταθλητών Ελλάδος με 2-1. Ο 39χρονος διαιτητής έχει διευθύνει συνολικά τέσσερα ματς γαλλικών και ελληνικών ομάδων στο Τσάμπιονς Λιγκ και έχει τρία «διπλά» και μία ισοπαλία.

Συνάντηση Πιλάβιου με Γκερέκου

Συνάντηση με την υφυπουργό Πολιτισμού αρμόδια για θέματα Αθλητισμού Αντζελα Γκερέκου, είχε την Δευτέρα ο Σοφοκλής Πιλάβιος.Ο πρόεδρος της ΕΠΟ συνοδευόταν από τον πρόεδρο της Ενωσης Β΄-Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας Σπύρο Καλογιάννη. Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διάφορα ποδοσφαιρικά θέματα.

Ιωάννου: Θα τερματίσουμε πρώτοι!

altΣτην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του ΕΑΚΚ, ο Μπάμπης Τεννές ήταν σαφώς επηρεασμένος από το αρνητικό αποτέλεσμα.
Ο Αθηναίος τεχνικός τόνισε στις δηλώσεις του ότι «ήταν ένα πλήγμα για μας αυτή η ήττα, την οποία δεν φανταστήκαμε πως θα υποστούμε.
Πλέον, ο μόνος δρόμος για μας είναι να σηκώσουμε το κεφάλι και να συνεχίσουμε, αφού όπως έχω τονίσει πολλές φορές, το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο».
Από τη μεριά του, ο τεχνικός του Αιγάλεω, Σούλης Παππάς, ανέφερε ότι «η νίκη αυτή ήταν μεγάλης σημασίας για μας, αφού μας ζωντάνεψε τις ελπίδες για παραμονή. Μια παραμονή, την οποία αν πετύχουμε θα πρόκειται για ένα θαύμα.
Όσον αφορά το ματς, ήταν δυνατό και σκληρό, χωρίς ρυθμό. Αυτό μας βόλευε και θεωρώ πως δικαιώθηκε η αμυντική μας προσπάθεια.
Το παρών στη συνέντευξη τύπου έδωσαν και οι Ιωάννου και Νάστος.
Ο αρχηγός των «Φαιάκων», ουσιαστικά έδωσε το σύνθημα για την επόμενη μέρα, τονίζοντας ότι «θέλουμε να ζητήσουμε συγνώμη από τον κόσμο. Θέλαμε πολύ τη νίκη, αλλά έτυχε να είμαστε όλοι σε πολύ άσχημη μέρα. Δεν μας έβγαινε τίποτα. Η ήττα αυτή μας πείσμωσε, και η σημερινή θα είναι η τελευταία κακή εμφάνιση.
Είμαστε ακόμα πρώτοι και θα τερματίσουμε πρώτοι, γιατί είμαστε δυνατοί, είμαστε μια οικογένεια και έτσι θα συνεχίσουμε».
Τέλος, ο ποδοσφαιριστής του Αιγάλεω αφιέρωσε τη νίκη στον Μουλόπουλο, που πρόσφατα έχασε τη μητέρα του, και τόνισε ότι «όλοι οι συμπαίκτες μου αξίζουν συγχαρητήρια για την εμφάνιση και τη νίκη, αφού αποδείξαμε πως δεν είμαστε εύκολος αντίπαλος για καμία ομάδα».

Παραιτήθηκε ο Παντέλης!

altΧωρίς τον Έλληνα τεχνικό θα συνεχίσει τις προσπάθειες για παραμονή στην κατηγορία η Ηλιούπολη καθώς ο προπονητής ζήτησε να λύσει το συμβόλαιο συνεργασίας με το σύλλογο για προσωπικούς λόγους. Δηλώσεις του Νίκου Παντέλη στο b-united.com


Τo πρωί της Δευτέρας ο Νίκος Παντέλης γνωστοποίησε στον πρόεδρο κ. Τσακογιάννη την πρόθεσή του να παραιτηθεί καθώς προσωπικοί λόγοι δεν του επέτρεπαν να συνεχίσει να κοουτσάρει την ομάδα του “Ήλιου”. Στη συνέχεια ο Παντέλης το ανακοίνωσε και στους ποδοσφαιριστές λίγο πριν τη μεσημεριανή προπόνηση οι οποίοι ζητούσαν να μάθουν το λόγο της απόφασης.
Το b-united.com επικοινώνησε με τον Έλληνα τεχνικό ο οποίος αρκέστηκε να πει: «Θέλω να ευχηθώ στους ανθρώπους της ομάδας καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής στην προσπάθεια για παραμονή στην κατηγορία. Οι λόγοι που με οδήγησαν σ’ αυτή την απόφαση είναι καθαρά προσωπικοί. Θέλω να ευχαριστήσω τους ποδοσφαιριστές, τους βοηθούς, τη διοίκηση και φυσικά τον κόσμο για τη συμπαράσταση που έδειξαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα που ήμουν στην ομάδα και εύχομαι ολόψυχα να πετύχουν το στόχο τους».

Οι καλύτεροι της 23ης αγωνιστικής

http://www.sport24.gr/ast/cov/fo/football_2010_2_21_21_49_34_b.jpg

Το ωραιότερο γκολ της 23ης αγωνιστικής

Πάμπλο Γκαρσία (ΠΑΟΚ)

Ήταν τυχερό; Δεν ήταν; Ο Πάμπλο πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει, αφού μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες εκτελέσεις φάουλ. Απολαύστε το.

Συμφωνία Αδαμίδη-Νοτιά

Συμφωνία Αδαμίδη-ΝοτιάΑμέσως μετά τη λήξη του αγώνα της ΑΕΚ απέναντι στον Άρη και τη νίκη της «Ένωσης» με 1-0, ο Σταύρος Αδαμίδης, λίγες ημέρες πριν αναλάβει επίσημα την προεδρία της ομάδας ανακοίνωσε ότι υπάρχει συμφωνία με τον Νίκο Νοτιά.
Απευθυνόμενους στους δημοσιογράφους ο κ. Αδαμίδης είπε: «Κάντε λίγο υπομονή. Έτσι όπως είναι τα πράγματα, λογικά θα υπάρξουν εξελίξεις στην ομάδα νωρίτερα της 15ης Μαρτίου. Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, έχουμε συμφωνήσει σε όλα με τον κ. Νοτιά».
Σχετικά με τη νίκη της ΑΕΚ επί του Άρη, δήλωσε: «Η ομάδα νίκησε σε ένα ακόμα παιχνίδι και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος».

Δεν πλήρωσε την γκέλα, κοιτάει Μπορντό

Ζωντανός για την κατάκτηση του φετινού τίτλου παρέμεινε ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες «αυτοκτόνησαν» στην Κρήτη, όμως μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού μείωσαν στους δύο βαθμούς τη διαφορά από την κορυφή. Οι «ερυθρόλευκοι» κρατούν την τύχη στα χέρια τους, αφού αν νικήσουν σε όλα τα εναπομείναντα παιχνίδια τότε θα κατακτήσουν το πρωτάθλημα.

Στον Ολυμπιακό θεωρούν ότι έχασαν την ευκαιρία να βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, όμως τονίζουν ότι εξαρτάται από εκείνους σε ποιανού τα χέρια θα καταλήξει το φετινό πρωτάθλημα. Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι οι «πράσινοι» θα στραβοπατήσουν και σε άλλους αγώνες, αλλά τονίζουν ότι πρέπει να εμφανιστούν σοβαροί στη συνέχεια των υποχρεώσεών τους.

Παρόλα αυτά, οι Πειραιώτες στρέφουν την προσοχή τους στο αυριανό (21:45, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 - MEGA) παιχνίδι με την Μπορντό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Champions League. Χθες οι «ερυθρόλευκοι» προπονήθηκαν κανονικά, με όσους έπαιξαν στον αγώνα με τον Εργοτέλη να κάνουν αποθεραπεία και τους υπόλοιπους να ξεκινούν προετοιμασία για το ματς με τη γαλλική ομάδα. Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς δεν θέλησε να πει κάτι στη χθεσινή προπόνηση και θα κάνει σήμερα την ανάλυση των Γιρονδίνων.

Το πλάνο για την Μπορντό

Στη διάθεση του Σέρβου επέστρεψαν ο Έντσο Μαρέσκα και ο Ραούλ Μπράβο, οι οποίοι εξέτισαν τις ποινές του στο σαββατιάτικο παιχνίδι. Ο 45χρονος προπονητής αναμένεται να τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Νικοπολίδη και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Τοροσίδη, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Μέλμπεργκ και Ραούλ Μπράβο.

Την τριπλέτα στο χώρο της μεσαίας γραμμής θα αποτελέσουν ο Λεντέσμα, ο Μαρέσκα και ο Στολτίδης. Δεξί εξτρέμ θα παίξει ο Λούα Λούα, αριστερό ο Ντάτολο και ο Ντάρμπισαϊρ με τον Μήτρογλου έχουν μοιρασμένες πιθανότητες για την κορυφή της επίθεσης. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Πάρντο, Γκαλίτσιος, Λεονάρντο, Ζεβλάκοφ, Ντομί, Οσκαρ και Ζαϊρί.

Εκτός έμειναν οι Ντουντού (υπάρχουν πιθανότητες να προλάβει το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ηρακλή), Ντιόγο (θα κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει τον επαναληπτικό με την Μπορντό), Γκαλέτι, Γιάννης Παπαδόπουλος, Παναγόπουλος (τρίτος τερματοφύλακας), Κυριάκος Παπαδόπουλος, Βασιλόγιαννης, Φετφατζίδης και Σοϊλέδης.

Το πρόγραμμα του αγώνα

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

13:10 Αφιξη της αποστολής της ΜΠΟΡΝΤΟ, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με πτήση τσάρτερ.

16:00 Συνέντευξη Τύπου του προπονητή του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, Μπόζινταρ Μπάντοβιτς στην αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου του σταδίου «Γ. Καραϊσκάκης».

18:00 Συνέντευξη Τύπου του προπονητή της ΜΠΟΡΝΤΟ, Λοράν Μπλαν στην αίθουσα Συνεντεύξεων Τύπου του σταδίου «Γ. Καραϊσκάκης».

18:30 Προπόνηση των ποδοσφαιριστών του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη. Η προπόνηση θα είναι ανοικτή για διάστημα 15 λεπτών για τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε.

19:00 Προπόνηση των ποδοσφαιριστών της ΜΠΟΡΝΤΟ στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης». Η προπόνηση θα είναι ανοικτή για διάστημα 15 λεπτών για τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε.

Να το αφήσει στην άκρη…

Να ανασυνταχθεί άμεσα θέλει ο Παναθηναϊκός μετά την ήττα 2-1 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Οι «πράσινοι» έχασαν για ακόμη μία φορά την ευκαιρία να «κλειδώσουν» το φετινό πρωτάθλημα, αλλά παραμένουν σε θέση ισχύος. Το «τριφύλλι» δεν εκμεταλλεύτηκε την ισοπαλία του Ολυμπιακού και μετά το χθεσινό αποτέλεσμα έβαλε στο «κόλπο» τους Πειραιώτες και τους Θεσσαλονικείς.

«Μαύρος» Φεβρουάριος!

Μέσα στον Φεβρουάριο ο Παναθηναϊκός έχει απολέσει τέσσερις φορές την ευκαιρία να τελειώσει το πρωτάθλημα. Μετά την ήττα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, οι «πράσινοι» μετρούσαν έξι σερί νίκες μέχρι που πήγαν στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και ήρθαν ισόπαλοι (0-0) με τον Άρη. Μετά ακολούθησε η ισοπαλία (1-1) με την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο, οι παίκτες του «τριφυλλιού» έφυγαν με το «διπλό» από την έδρα της Λάρισας, ήρθε η ήττα (2-0) από την Καβάλα στο ΟΑΚΑ και τώρα ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε (2-1) από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Άμεση ανασύνταξη…

Στον Παναθηναϊκό χρειάζεται να ανασυνταχθούν άμεσα ενόψει του επαναληπτικού με τη Ρόμα στο «Ολίμπικο». Οι «πράσινοι» έχουν το υπέρ τους 3-2 του πρώτου αγώνα και χρειάζεται να παρουσιαστούν σοβαροί για να πάρουν την πρόκριση στους «16» του Europa League. Ο Νίκος Νιόπλιας καλείται να προετοιμάσει τους παίκτες του για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση και να ξεχάσουν την ήττα από τον ΠΑΟΚ.

Μετά το τέλος του χθεσινού ματς, ο Κώστας Αντωνίου, μίλησε με τον Νικόλα Πατέρα μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΟΚ?και στη συνέχεια κατέβηκε στα αποδυτήρια, όπου μετέφερε το εξής μήνυμα του προέδρου της ΠΑΕ: «Είδα την προσπάθεια που βγάλατε στο γήπεδο. Επικεντρωνόμαστε στα επόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος, για να τα πάρουμε και να πετύχουμε τους στόχους μας».

Νεύρα για Δαλούκα, Κονσεϊσάο

Εκνευρισμένοι ήταν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού τόσο με τον Δαλούκα όσο και με τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο. Οι Σισέ και Καραγκούνης είχαν παράπονα από τον διαιτητή για το φάουλ από το οποίο προήλθε το πρώτο γκολ του «Δικεφάλου», ενώ υπήρχαν έντονα παράπονα και για τις καθυστερήσεις που δόθηκαν στο τέλος.

Ο Δαλούκας έδειξε τρία λεπτά, τη στιγμή που υπήρχαν πέντε αλλαγές, άρα 2,5 λεπτά, ενώ υπήρξαν δύο τραυματισμοί του Σορλέν κι αρκετές διακοπές από τον Χαλκιά. Ο Καραγκούνης διαμαρτυρήθηκε βλέποντας τα τρία λεπτά. Μετά το τέλος του ματς πήγαν στον Δαλούκα οι Σαριέγκι και Σιμάο.

Οι «πράσινοι» ήταν έξαλλοι με τη συμπεριφορά του Σέρτζιο Κονσεϊσάο, ο οποίος έκανε... σκριν στον Νίνη όταν στις καθυστερήσεις ο τελευταίος πήγε να πάρει την μπάλα για να εκτελέσει πλάγιο.

Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού

21 Φεβρουαρίου 2010 / ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-1

25 Φεβρουαρίου 2010 / Ρόμα-Παναθηναϊκός (20:00)

28 Φεβρουαρίου 2010 / Πανιώνιος-Παναθηναϊκός (19:00)

7 Μαρτίου 2010 / Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός (16:45)

14 Μαρτίου 2010 / Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός (16:45)

21 Μαρτίου 2010 / Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (19:00)

28 Μαρτίου 2010 / Ατρόμητος-Παναθηναϊκός (19:00)

11 Απριλίου 2010 / Παναθηναϊκός-Ηρακλής (19:00)

18 Απριλίου 2010 / ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός (19:00)

Μετά το τέλος του ματς δήλωσαν:

Γιώργος Καραγκούνης: «Σίγουρα θα ήταν καλύτερο να κερδίζαμε, μια που ερχόμασταν από ήττα. Εχουμε, όμως, ματς μπροστά μας, δεν πρέπει να χάσουμε την αυτοπεποίθησή μας. Να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Εχουμε την Πέμπτη τη Ρόμα, κατ' αρχάς, και μετά την Κυριακή τον Πανιώνιο και συνεχίζουμε μέχρι τέλους. Πάντα υπάρχει εμπιστοσύνη. Είμαστε μπροστά, είμαστε πρώτοι και στο χέρι μας είναι να διατηρήσουμε τη θέση μας αυτή στον βαθμολογικό πίνακα».

Αντώνης Αντωνιάδης: «Παρά την ήττα στην Τούμπα, παραμένουμε πρώτοι και συνεχίζουμε να μαχόμαστε κάθε Κυριακή, ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας. Δεν πιστεύω πως αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να μας επηρεάσει αρνητικά για τη συνέχεια, απλώς έδωσε και στον ΠΑΟΚ το δικαίωμα να διεκδικεί το πρωτάθλημα. Δεν νομίζω επίσης ότι η ομάδα επηρεάστηκε από την αναμέτρηση με τη Ρόμα, μια και ο Παναθηναϊκός είναι συνηθισμένος να δίνει πολλούς αγώνες μέσα σε μία εβδομάδα. Σύμφωνα με την εξέλιξη της αναμέτρησης, θεωρώ ότι όχι μόνο θα μπορούσαμε να πάρουμε τον βαθμό της ισοπαλίας, αλλά ακόμα και τη νίκη».

* Ο Λουκάς Βύντρα συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες με αυτή που δέχτηκε στο παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟΚ. Έτσι θα πρέπει να αποφασιστεί σε ποιο από τα τέσσερα προσεχή ματς θα εκτίσει την ποινή μίας αγωνιστικής. Αυτά είναι με Πανιώνιο (εκτός), Λεβαδειακό (εντός), Αστέρα Τρίπολη (εκτός) και Ολυμπιακό (εντός).

Να κρατήσει τον «Ζορό»

Συνάντηση με τον εκπρόσωπο του Ισμαέλ Μπλάνκο, Γκουστάβο Οναΐντια, θα έχει εντός της ημέρας ο Σταύρος Αδαμίδης. Ο εν δυνάμει πρόεδρος της ΑΕΚ δεν είναι σε θέση να προσφέρει συμβόλαιο στον Αργεντινό επιθετικό, αλλά θα τονίσει στον μάνατζέρ του ότι οι «κιτρινόμαυροι» είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από τον παίκτη και πως η επιθυμία τους για επέκταση του συμβολαίου δεν έχει αλλάξει. Ωστόσο, ο 36χρονος δικηγόρος θα του καταστήσει σαφές πως η «Ένωση» θέλει να κρατήσει τον «Ζορό» για πολλά χρόνια και να τον ανταμείψει για την προσφορά του. Οι οριστικές συζητήσεις, όμως, αναμένεται να γίνουν στα μέσα Μαρτίου.

«Έχουμε συμφωνήσει σε όλα»

Με το θέμα της σύμβασης για το προπονητικό κέντρο των Σπάτων θα ασχοληθεί σήμερα ο Σταύρος Αδαμίδης, ο οποίος θα έχει συνάντηση με στελέχη της Μεσογαία (εταιρεία συμφερόντων Νίκου Νοτιά). Πέρα από το ετήσιο μίσθωμα που θα οριστεί για παραλαβή τριών γηπέδων και κτιριακών εγκαταστάσεων 1.200 τ.μ. (υπάρχει απόκλιση 150.000 ευρώ μεταξύ των δύο πλευρών), θεωρείται βέβαιο ότι θα βρεθεί η «χρυσή τομή». γι’ αυτό άλλωστε ξεκινά η σύνταξη της σύμβασης που θα τεθεί προς έγκριση από τη Γ.Σ. της 15ης Μαρτίου και θα παρουσιαστεί στον κόσμο της ΑΕΚ.

Μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα με τον Άρη ο κ. Αδαμίδης αναφερόμενος στο συμφωνητικό των τριών (Νοτιάς, Παππάς, Αδαμίδης) που δεν έχει ακόμη υπογραφεί από τον κ. Νοτιά, τόνισε: «Εχουμε συμφωνήσει σε όλα, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα».

Αήττητη για δύο μήνες

Το αήττητο σερί της συνέχισε η ΑΕΚ με τη χθεσινή νίκη (2-1) επί του Άρη στο Ολυμπιακό Στάδιο. Από την έναρξη του δεύτερου γύρου η «Ένωση» μετρά πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες, έχοντας μαζέψει 18 βαθμούς σε οχτώ ματς.

Τα αποτελέσματα της ΑΕΚ στον β’ γύρο

06/01/2010: Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2
10/01/2010: ΑΕΚ-Ατρόμητος 3-3
16/01/2010: Ηρακλής-ΑΕΚ 1-1
24/01/2010: ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1
31/01/2010: Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-1
06/02/2010: ΑΕΚ-Skoda Ξάνθη 3-1
13/02/2010: Πανθρακικός-ΑΕΚ 1-2
21/02/2010: ΑΕΚ-Άρης 1-0

ΛΑΡΙΣΑ: Ψάχνει τον αντικαταστάτη του Ουζουνίδη

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι στην πόρτα της εξόδου από την τεχνική ηγεσία της Λάρισας και τα ονόματα των επίδοξων διαδόχων έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους. Ο Έλληνας τεχνικός υπέβαλε την παραίτηση του μετά την ήττα από τον Πανθρακικό και ο ιδιοκτήτης της Θεσσαλικής ΠΑΕ, Κώστας Πηλαδάκης, την έκανε δεκτή. Πλέον στο μυαλό του κ. Πηλαδάκη βρίσκονται αρκετοί τεχνικοί που μπορούν να αναλάβουν την ομάδα στη δύσκολη, αυτή, στιγμή.

Είναι δεδομένο πως στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο θα προτιμηθεί λύση Έλληνα τεχνικού, που να γνωρίζει καλά το πρωτάθλημα και να μπορεί να δώσει στην ομάδα, άμεσα, βοήθειες. Το όνομα του Νίκου Κωστένογλου είναι αυτό που ακούγεται πιο έντονα τις τελευταίες ώρες για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας. Ο ίδιος σε συνομιλία που είχε με την «SportDay» αρνήθηκε διπλωματικά οποιαδήποτε συνομιλία με τον κ. Πηλαδάκη. Δύο ακόμα ονόματα που έχουν ακουστεί είναι αυτά του Γιάννη Παπακώστα και του Μάκη Κατσαβάκη.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να τελειώσει το θέμα με τον διάδοχο του Μαρίνου Ουζουνίδη, καθώς επιθυμία του ιδιοκτήτη της ομάδας, είναι να τελειώσει η υπόθεση άμεσα και ο νέος τεχνικός να αναλάβει αμέσως τα νέα του καθήκοντα.

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES