25 Δεκ 2009

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ-ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΧΡΟΝΙΑ   ΠΟΛΛΑ[Γέννηση_του_Χριστού_στη_σπηλιά_του_Αϊ_Γιάννη_στη_Μαραθοκεφάλα_Κισάμου.jpg]

Μία ... χειμερινή μεταγραφή αναζητά το ... χειμερινό "λαβράκι"

Μία ... χειμερινή μεταγραφή αναζητά το ... χειμερινό "λαβράκι"Όλα στον ΠΑΟΚ αυτές τις ημέρες κινούνται στα μεταγραφικά θέματα και φυσικά σε αυτήν του επιθετικού. Η ανάγκη για απόκτηση ενός επιθετικού είναι μεγάλη αλλά στον ΠΑΟΚ όπως έχουν τονίσει επανειλλημένως ψάχνουν κάτι ποιοτικό αλλιώς δεν θα προχωρήσουν σε κάποια κίνηση. Ο ΠΑΟΚ έχει πετύχει περισσότερα γκολ απʼ ότι πέρσι την ίδια περίοδο, ωστόσο μόλις τρία από τα 19 γκολ τα έχουν πετύχει οι σέντερ φορ του. Οι "ασπρόμαυροι" αναζητούν λοιπόν έναν σέντερ φορ σκόρερ!

Άλλωστε με την επιλογή του Βραζιλιάνου Κριστιάνο θεωρούν πως έχουν βρει αυτό που έψαχναν για την μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας. Έναν παίκτη δηλαδή που θα μπορεί να καλύψει το κενό που άφησε ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο αλλά και που αν χρειαστεί μπορεί να παίξει και πίσω αππό τους επιθετικούς. Τα χειμερινά ψώνια του ΠΑΟΚ τα τελευταία δύο χρόνια του... πάνε.

Οι δύο αγορές του πέρσι, ο Λίνο και ο Ολιβιέ Σορλέν βγήκαν "λαχείο" στην ομάδα του ΠΑΟΚ. Οι δύο ποδοσφαιριστές από την στιγμή που ήρθαν πέρυσι μέχρι και τώρα έχουν κερδίσει μία θέση στην βασική ενδεκάδα, με τον Σορλέν να έρχεται μάλιστα αρχικά ως δανεικός αλλά το καλοκαίρι αποκτήθηκε από την Ρεν.

Πρόπερσι ο "Δικέφαλος" απέκτησε τον χειμώνα, το μεγαλύτερο σε όνομα και βιογραφικό ποδοσφαιριστή στην ιστορία του. Τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο o οποίος χρειάστηκαν κάποιοι μήνες για να επανέλθει σε καλή φυσική κατάσταση, έκανε μία πολύ καλή χρονιά πέρυσι και πλέον ανέλαβε τον πόστο του Τεχνικού Διευθυντή.

Και πως τα φέρνει λοιπόν η μοίρα έτσι και μία μεγραφική επιλογή του χειμώνα είναι αυτή που καλείται να "ψωνίσει" για χάρη του ΠΑΟΚ σε αυτή την μεταγραφική περίοδο!

Και αν ο Γκάβρανσιτς έκανε μέτριες εμφανίσεις, ο Βερόν ήταν η αποκάλυψη. Ο Αργεντινός ήρθε με πολύ λίγα χρήματα στον Δικέφαλο αλλά πρόσφερε τόσα πολλά, τόσο στο δεύτερο μισού του προπέρσινου πρωταθλήματος όσο τουλάχιστον και στον πρώτο γύρο της περσινής σεζόν.

Μία μεταγραφή που ήταν από τις πιο σημαντικές που έκανε ο Ζήσης Βρύζας ως τεχνικός Διευθυντής αφού με αυτή του την επιλογή έδειξε τις ικανότητες του. Κι όμως η μοίρα παίζει πάλι παιχνίδια και ο Βερόν δύο χειμώνες μετά από εκείνον που ήρθε στον ΠΑΟΚ καλείται να βρει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του, αφού ο ΠΑΟΚ πλέον δεν τον θέλει.

Βέβαια το... παλτό για τον χειμώνα είναι πάντα... απαραίτητο και αυτό δεν το απέφυγε ούτε η νυν διοίκηση, που έφερε τον Μολδαβό Φρούντσα για να... βοηθήσει στην υπόθεση γκολ. Αποτέλεσμα; Ακόμα και φέτος όπου αναζητείται ένας επιθετικός, οι φίλοι του ΠΑΟΚ να έχουν κολλήσει με την έκφραση: "Μόνο κανένας Φρούντσα μην έρθει", είναι όπως η άλλη έκφραση που έχει μείνει πλέον: "Πόσο Τόργκελε είσαι;", μετά τις συνεχόμενες χαμένες ευκαιρίες του... διαμόνιου σκόρερ και πρώην παίκτη των Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

Υπάρχουν πολλές ιστορίες για να διηγηθεί κανείς σε ότι αφορά τις μεταγραφές του χειμώνα στον ΠΑΟΚ. Ίσως η καλύτερη από το 1999 να ήταν αυτή του Ναλιτζή,που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της σεζόν μετά τα γκολ που πέτυχε αρχικά στον Πανιώνιο και στην συνέχεια στον ΠΑΟΚ.

Κάτι ανάλογο θα ήθελαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ να πετύχουν και αυτές τις ημέρες που "καίγονται" για έναν παίκτη στην επίθεση.

Άλλωστε οι δύο παλαιότεροι ποδοσφαιριστές στο υπάρχον ρόστερ του Δικεφάλου, που ακόμα πρωταγωνιστούν με την ασπρόμαυρη φανέλα είναι αποκτήματα χειμερινά. Ο λόγος για τους Στέλιο Μαλεζά και Νίκο Αραμπατζή με τον πρώτο να έρχεται τον Ιανουάριο του 2004 και τον δεύτερο τον Γενάρη του 2006.

Περιζήτητος ο Μπλάνκο!

Αρκετές είναι οι ομάδες στην Αργεντινή που φέρονται να εξετάζουν την περίπτωση του Ισμαέλ Μπλάνκο. Τις τελευταίες εβδομάδες ο Τύπος στην πατρίδα του επιθετικού της ΑΕΚ κάνει λόγο για ενδιαφέρον τριών ομάδων να τον αποκτήσουν.

Πρόκειται για τη Σαν Λορέντσο, τη Ράσινγκ Κλουμπ και την Κολόν Σάντα Φε, οι οποίες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πραγματοποιήσουν μία τέτοια μεταγραφή.

Εξάλλου, ο 26χρονος φορ δεν θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα του, ενώ επαναλαμβάνει ότι επιθυμεί να παραμείνει στην «Ένωση». Ο Μπλάνκο είναι περιζήτητος, αλλά οι οπαδοί του «Δικεφάλου» δεν πρέπει να ανησυχούν.

Θέλουν το ΟΑΚΑ!

Το ενδεχόμενο να «αποκτήσουν» το Ολυμπιακό Στάδιο φέρονται να εξετάζουν οι μέτοχοι της ΑΕΚ, σύμφωνα με πληροφορίες της «SportDay». Η νέα μετοχική σύνθεση της «Ένωσης» εμφανίζεται να έχει ερευνήσει την υπόθεση, κάτι που μοιάζει αρκετά δύσκολο. Το παραπάνω σενάριο είχε σκεφτεί η διοίκηση Νικολαΐδη, αλλά εγκαταλείφθηκε, επειδή κρίθηκε σχεδόν αδύνατο να ξεπεραστούν γραφειοκρατικοί σκόπελοι.

Τα δεδομένα, ωστόσο, δεν είναι απίθανο να αλλάξουν προς όφελος των «κιτρινόμαυρων», οι οποίοι είναι έχουν φιλόδοξα σχέδια για το ΟΑΚΑ και θα επιχειρήσουν να τα πετύχουν. Στην ΑΕΚ είχε συζητηθεί παλιότερα το πώς μπορεί να μετατραπεί το Στάδιο της Καλογρέζας σε ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Αν προχωρήσει το συγκεκριμένο σενάριο, τότε θα απαιτηθεί να σκαφτεί το τερέν και να έρθουν πιο κοντά οι εξέδρες. Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι αν μπορεί να «εξαφανιστεί» ο στίβος στο ΟΑΚΑ; Η συγκεκριμένη σκέψη δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα γίνει πραγματικότητα.

Προχωράει το προπονητικό κέντρο!

Κανονικά συνεχίζονται τα έργα στα Σπάτα και φαίνεται ότι την άνοιξη θα είναι έτοιμο το νέο προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ. Όπως αναφέρει το «Goal», με βάση το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει και αν δεν σταματήσουν οι εργασίες, οι υπεύθυνοι ευελπιστούν πως τον Γενάρη το σύνολο των εργασιών θα έχουν ολοκληρωθεί (θα απομένει η τοποθέτηση του χλοοτάπητα, κάτι που θα γίνει τον Απρίλιο).

Το έργο φαίνεται ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο κατασκευής του, αφού στις αρχές του νέου έτους θα ολοκληρωθούν οι εσωτερικές εργασίες του κτιρίου που θα φιλοξενεί τους εσωτερικούς χώρους του προπονητικού κέντρου.

Οι πέντε στόχοι για την άμυνα

Πέντε είναι οι υποψήφιοι παίκτες που έχει ξεχωρίσει ο Νίκος Νιόπλιας για την ενίσχυση της άμυνας του Παναθηναϊκού. Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» εξετάζει τις περιπτώσεις του Γκάμπριελ Παλέτα, του Φιλίπ Σεντέρος, του Γιαν Ντούριτσα, του Μάρκο Ματεράτσι και του Περ Κρόλντρουπ.

Γκάμπριελ Παλέτα

Ο Αργεντινός αμυντικός της Μπόκα Τζούνιορς διαθέτει τα περισσότερα από τα στοιχεία που επιθυμεί ο Νιόπλιας, αφού είναι καλός στο προσωπικό μαρκάρισμα και, παρότι είναι 1,91 μ., είναι αρκετά γρήγορος. Ο υποψήφιος μεταγραφικός στόχος του Παναθηναϊκού είναι κάτοχος ιταλικού διαβατηρίου και δεν αναμένεται να απαιτηθούν πολλά χρήματα για την απόκτησή του.

Φιλίπ Σεντέρος

Σε αντίθεση με τον Παλέτα, ο Ελβετός αμυντικός της Άρσεναλ (που παίζει με τη μορφή δανεισμού στη Μίλαν) είναι αργός και πολύ δυνατός στο ψηλό παιχνίδι. Το παρουσιαστικό του δεν φέρνει στον «killer», που ψάχνουν στον Παναθηναϊκό και σίγουρα θα ζητήσει περισσότερα χρήματα από τον Αργεντινό. Ο Σεντέρος έχει κλείσει θέση βασικού στην Ελβετία και θα δώσει το «παρών» στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής. Δεν αποκλείεται η απόκτησή του στο μέλλον να έχει και επενδυτική σημασία.

Γιαν Ντούριτσα

Ο Σλοβάκος αμυντικός της Λοκομοτίβ Μόσχας είναι πιο αργός από τον Παλέτα, ενώ φαίνεται να είναι ο χειρότερος από τους υπολοίπους στο μαρκάρισμα χαμηλά, αλλά και στο ψηλό παιχνίδι. Είναι 28 ετών και η ενδεχόμενη απόκτησή του δύσκολα θα αποδειχθεί ίδιας επενδυτικής σημασίας με εκείνη του Σεντέρος. Θετικό θεωρείται το γεγονός ότι θα παίξει στο Μουντιάλ, έχοντας πιθανότατα θέση βασικού.

Μάρκο Ματεράτσι

Ο Ιταλός έχει το προφίλ ενός αληθινού «Killer», αλλά η ηλικία του (είναι 36 ετών) αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα. Ο διεθνής παίκτης έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2012 με την Ιντερ και εκτιμάται ότι θα χρειαστούν αρκετά χρήματα για την απόκτησή του. Ο Ματεράτσι είναι πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι και κάνει ό,τι μπορεί για να νικήσει τους αντίπαλους του.

Περ Κρόλντρουπ

Ο Δανός στόπερ διακρίνεται για τις επιδόσεις του στο ψηλό παιχνίδι, αλλά υστερεί στην ταχύτητα σε σχέση με τον γρήγορο Παλέτα. Επίσης, δεν είναι καλός στο προσωπικό μαρκάρισμα και στη μάχη σώμα με σώμα. Είναι 30 ετών και το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιό του με τη Φιορεντίνα, η οποία δεν φαίνεται ότι θα προβάλει τεράστιες απαιτήσεις για την παραχώρησή του.

Δεν πωλείται ο Βύντρα

Αρνητικός στο ενδεχόμενο να πουληθεί ο Λουκάς Βύντρα είναι ο Νίκος Νιόπλιας, σύμφωνα με πληροφορίες της «SportDay». Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού φέρεται να έχει πει στον Κώστα Αντωνίου ότι δεν θέλει σε καμία περίπτωση να αποχωρήσει ο διεθνής αμυντικός στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Ο λόγος είναι ότι ο 28χρονος παίκτης μπορεί να παίξει στο κέντρο της άμυνας και ως δεξί μπακ.

Δεν υπάρχει θέμα Σκόκο

Δεν έχει προσεγγίσει ο Παναθηναϊκός την πλευρά του Νάτσο Σκόκο ή της ΑΕΚ για την απόκτηση του Αργεντινού άσου της «Ένωσης». Το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει προχωρήσει, επειδή οι «κιτρινόμαυροι» φοβούνται τις αντιδράσεις των οπαδών τους και οι «πράσινοι» δεν φέρονται διατεθειμένοι να διαθέσουν πάνω από 2 εκατ. ευρώ για να τον κάνουν δικό τους. Εξάλλου, η ΑΕΚ έχει τονίσει με ανακοίνωσή της ότι δεν θα πουλήσει τον Σκόκο και ο παίκτης δήλωσε ότι δεν είχε ουδέποτε επαφή με το «τριφύλλι».

«Κάτι που γίνεται συχνά»

Καμία σχέση με μεταγραφές δεν έχει η ρευστοποίηση εγγυητικής επιστολής 7 εκατ. ευρώ, όπως έλεγαν χθες στον Παναθηναϊκό, σχολιάζοντας χθεσινό δημοσίευμα. «Ηταν μία προαποφασισμένη διαχειριστική κίνηση που γίνεται συχνά. Ολα τα μέλη του Δ.Σ., μάλιστα, υπέγραψαν το σχετικό πρακτικό πριν από 10-15 μέρες και δεν έχει σχέση με μεταγραφικές υποθέσεις. Πρόκειται άλλωστε για χρήματα του Παναθηναϊκού», τόνιζαν στην ΠΑΕ.

«Αντίπαλος ο κακός μας εαυτός»

Ο Άρης έκλεισε ιδανικά τις υποχρεώσεις του στον πρώτο γύρο της Σούπερ Λίγκας νικώντας τον Ολυμπιακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης», παίζοντας κατά διαστήματα εκπληκτικό ποδόσφαιρο. «Ο μεγαλύτερος αντίπαλός μας είναι ο κακός μας εαυτός», εκτίμησε ο Τόνι Κάλβο, μιλώντας στην «SportDay».

Ο Ισπανός μέσος διανύει την τρίτη του σεζόν στους «κίτρινους» και δείχνει έτοιμος υπό την καθοδήγηση του Έκτορ Κούπερ να οδηγήσει και σε άλλες σπουδαίες νίκες την ομάδα του. «Το τελευταίο διάστημα έχει ανέβει πολύ η απόδοσή μου», σημείωσε ο Κάλβο, ο οποίος ευχήθηκε να συνεχίσει για αρκετά χρόνια την καριέρα του στην Ελλάδα. Ερωτηθείς για τους στόχους του Άρη, ήταν κατηγορηματικός: «Δεν χρειάζεται να λέμε μεγάλα λόγια, να δημιουργούμε προσδοκίες και μετά να απογοητεύουμε τους φιλάθλους μας. Οι στόχοι κατακτώνται βήμα βήμα».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Τόνι Κάλβο στο σημερινό (25/12) φύλλο της «SportDay».

Τρεις εκκρεμότητες

Δύο πράγματα απασχολούν τη δεδομένη στιγμή τον Άρη. Η μεταγραφική ενίσχυση και η απόκτηση των Φερνάντες, Κάμπορα και Νασούτι με κανονική μεταγραφή. Σε ό,τι αφορά τον Φερνάντες οι ιθύνοντες της ομάδας ελέγχουν απόλυτα την κατάσταση, μια και το μόνο που χρειάζεται είναι να δοθεί το ποσό των 250.000 ευρώ στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ. Στην περίπτωση του Κάμπορα, το συμβόλαιο του Αργεντινού φορ λήγει το προσεχές καλοκαίρι και υπάρχει καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές να ανανεωθεί.

Βέβαια δεν αποκλείεται να προκύψει «αντίπαλος», καθώς ομάδες από την πατρίδα του και το Μεξικό «βολιδοσκοπούν» τις προθέσεις του. Και αν για τους δύο προηγούμενους τα εμπόδια είναι χαμηλά, δεν ισχύει το ίδιο για τον Νασούτι. Ο 27χρονος μπακ δεσμεύεται από τη Ρίβερ Πλέιτ, η οποία είναι ανυποχώρητη στο ένα εκατομμύριο ευρώ. Καταβάλλεται προσπάθεια να πέσουν οι απαιτήσεις της, αλλά και πάλι τα οικονομικά δεδομένα της υπόθεσης ξεφεύγουν από τις δυνατότητες της ομάδας.

Γλυκιά αναμονή


Η πρόταση του Ολυμπιακού για τον Μπεν Αρφά είναι συγκεκριμένη και η μοναδική που έχει στα χέρια της η Μαρσέιγ. Αυτό είναι το όπλο των «ερυθρόλευκων» που θα περιμένουν την απόφαση των Γάλλων μετά τα Χριστούγεννα όταν και θα πραγματοποιηθεί το Δ.Σ. της ομάδας για το θέμα.


Οι Πειραιώτες έχουν συμφωνήσει στα 8 εκατ. ευρώ με τους Γάλλους, αλλά οι δύο πλευρές διαφωνούν στον τρόπο με τον οποίο θα καταβληθούν τα χρήματα της μεταγραφής. Οι Μασσαλοί θέλουν τα μισά μπροστά, κάτι που δεν φέρονται διατεθειμένοι να κάνουν οι «ερυθρόλευκοι».

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας έχουν την αίσθηση ότι η Μαρσέιγ θα υποχωρήσει, καθώς καμία άλλη ομάδα δεν έχει εκφράσει επίσημα το ενδιαφέρον της (σ.σ.: φημολογείται ότι η Μπάγερν Μονάχου «καλοβλέπει» τον παίκτη). Εν τω μεταξύ, αγγλικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξακολουθεί να ασχολείται με την περίπτωση του Μπεν Αρφά, ο οποίος βρίσκεται σε διακοπές.

Στον Ολυμπιακό περιμένουν θεωρούν εξαιρετική την πρότασή τους, τονίζοντας ότι «έχουμε κάνει την καλύτερη δυνατή προσφορά και δεν αλλάζει». Δεν αποκλείεται, όμως, οι Πειραιώτες να ανεβάσουν το ποσό της προκαταβολής για να τελειώσουν τη μεταγραφή. Αυτός φαίνεται πως είναι ο… άσσος των «ερυθρόλευκων», οι οποίοι παραμένουν αισιόδοξοι για την έκβαση της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Τι γίνεται με Μπούτου και Λούα Λούα

Δεν υπάρχει καμία συμφωνία για τον Τρεζόρ Μπούτου, όπως τόνιζε η διοίκηση του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες υποστήριζαν ότι ο μάνατζερ του επιθετικού από το Κονγκό, Κώστας Μπότος, είναι ενημερωμένος ότι η συγκεκριμένη υπόθεση θα ξεκαθαρίσει από τη Δευτέρα.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν κρύψει ότι ενδιαφέρονται για τον 24χρονο παίκτη, αλλά θεωρούν ότι έχει το ίδιο στιλ με τον Λούα Λούα που φαίνεται ότι θα μείνει στην ομάδα μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Μέχρι στιγμής, όμως, δεν έχει παρθεί κάποια απόφαση για τον Μπούτου.

Όσον αφορά τον Λούα Λούα, θα υποβληθεί σε νέες εργομετρικές εξετάσεις για να φανεί πότε ακριβώς θα είναι έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του. «Θα τον κρατήσουμε μέχρι το καλοκαίρι. Τον ξέρουμε και μας ξέρει. Θέλει πολύ να επιστρέψει, έχει τρομερή όρεξη, κάνει ό,τι μπορεί για να παίξει το συντομότερο», έλεγαν στη διοίκηση.

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES