31 Μαΐ 2010

Η προετοιμασία του Κόκκαλη

Η προετοιμασία του ΚόκκαληΗ κρίσιμη εβδομάδα ξεκίνησε, μαζί της και οι... δουλειές του Σωκράτη Κόκκαλη που βρέθηκε στα γραφεία της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ και συναντήθηκε με τους άμεσους συνεργάτες του.O μεγαλομέτοχος των Πειραιωτών όπως σας γράψαμε την Κυριακή, δεν πρόκειται να αφήσει τον Ολυμπιακό "ξεκρέμαστο" μέχρι της 14 Ιουνίου και θέλει να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την απόκτηση προπονητή, ενώ μην ξεχνάμε πως υπάρχει και η πρόταση του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Γι' αυτόν τον λόγο μάλιστα, βρέθηκε την Δευτέρα στα γραφεία στην Πλατεία Αλεξάνδρας και μίλησε για περίπου 3 ώρες με τον Γιάννη Χρυσικόπουλο, τον Δημήτρη Θεοδωρίδη και τον γιό του Σωκράτη.

Επίσημη ενημέρωση για τα όσα ειπώθηκαν δεν υπήρξε, ούτε φυσικά για το αν θα στείλει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού επιστολή στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Αυτό πάντως αναμένεται να συμβεί την Τρίτη ή την Τετάρτη, κάτι που περιμένει και ο Πειραιώτης εφοπλιστής, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα και παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Να σας θυμίσουμε πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει καταθέσει έγγραφη πρόταση και περιμένει την απάντηση, που σύμφωνα με πληροφορίες δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να είναι θετική. Παρόλα αυτά, τίποτα δεν πρέπει να θεωρηθεί σίγουρο μέχρι να τοποθετηθεί επίσημα ο Σωκράτης Κόκκαλης. Υπομονή λοιπόν μέχρι την Τρίτη ή το αργότερο την Τετάρτη.

Αυτό ήταν το ένα θέμα που -λογικά- συζητήθηκε, αφού υπάρχει και το ζήτημα του νέου προπονητή. Ο μεγαλομέτοχος θέλει να μπουν στην τελική ευθεία οι συζητήσεις για τον τεχνικό που θα κάθεται στον "ερυθρόλευκο" πάγκο την επόμενη χρονιά, καθώς η έναρξη της προετοιμασίας δεν είναι μακριά...

Τα ονόματα των υποψηφίων είναι αρκετά, όμως προβάδισμα έχουν οι Ερνέστο Βαλβέρδε, Μανόλο Χιμένεθ και Γκρεγκόριο Μανθάνο. Προτεραιτότητα έχει το "μυρμήγκι" καθώς η περίπτωσή του αρέσει στον κόσμο, ενώ υπάρχει και η εμπειρία από την σεζόν 2008-2009, όμως δεν πρέπει να αποκλείσουμε και τις άλλες δύο περιπτώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ έχει προταθεί και η περίπτωση του Αλμπέρτο Τζακερόνι, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιταλία υπάρχουν κάποιες συζητήσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο πρώην τεχνικός της Γιουβέντους είναι στις πρώτες επιλογές.

Οριστικό "αντίο" από Ζεβλάκοφ

Μετά από τέσσερα χρόνια στο μεγάλο Λιμάνι, με 130 συμμετοχές και 4 γκολ, ο Μίχαλ Ζεβλάκοφ αποχαιρετά για χάρη της τούρκικης Ανκαραγκουτσού.

Ο Πολωνός αμυντικός δεν τα βρήκε με τους ιθύνοντες της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ, καθώς η διαφορά ήταν μεγάλη και έτσι μαζεύει βαλίτσες και... πετάει για Τουρκία.

Ο Ολυμπιακός του πρότεινε συμβόλαιο ενός έτους με μειωμένες αποδοχές, ενώ η ομάδας της γειτονικής χώρας του πρόσφερε διετές συμβόλαιο και περισσότερα λεφτά.

Όπως ήταν λογικό, ο "Ζέβλα" επέλεξε την Ανκαραγκούτσου και έτσι από του χρόνο δεν θα τον βλέπουμε με την "ερυθρόλευκη" φανέλα.

Τα "ευχαριστώ" του Νικλητσιώτη

Τέλος καλό όλα καλά για τον Γιώργο Νικλητσιώτη που υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην Βοστώνη, προκειμένου να λύσει το πρόβλημα ταχυπαλμίας που τον ταλαιπωρεί.

Ο 19χρονος άσος, πήγε στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά από παρέμβαση του Σωκράτη Κόκκαλη και φυσικά δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους στάθηκαν δίπλα του και πάνω απ' όλους τα μέλη της ομάδας.

Συγκεκριμένα, ο νεαρός χαφ μέσω της προσωπικής σελίδας του στο facebook μοίρασε "ευχαριστώ" στον Σωκράτη Κόκκαλη, στο ιατρικό επιτελείο και σ' όλη την διοίκηση του Ολυμπιακού.

Ιδού μερικά από τα status που έχει αναρτήσει ο Γιώργος Νικλητσιώτης: "Ο πρόεδρος της ομάδας Σωκράτης Κόκκαλης με βοήθησε από την πρώτη στιγμή να αντιμετωπίσω το πρόβλημα της υγείας μου και στέλνοντάς με στη Βοστώνη είμαι τώρα στην ευχάριστη θέση να γυρίσω πιο ακμαίος και να μπορέσω να διεκδικήσω με όλες τις δυνάμεις μου το δικό μου όνειρο".

"Μίλησαν στην καρδιά μου και ο Ολυμπιακός και ο κ. Κόκκαλης. Κι αυτό που απομένει σε μένα είναι αφού τους ευχαριστήσω δημόσια να μιλήσω και εγώ στο γήπεδο ώστε να μπορέσω να τους ανταποδώσω τα όσα πολλά και απλόχερα μου έδωσαν. Δεν είναι μικρό πράγμα να στέκεσαι δίπλα σε ένα παιδί που θέλει να παίξει μπάλα αλλά δεν ανήκει στην κατηγορία των μεγάλων αστεριών της ομάδας.

Μαζί με τον πατέρα μου και τον Κυριάκο Δουρέκα που με συνόδευσαν και χάρη στην υψηλών προδιαγραφών ιατρική βοήθεια που δέχτηκα στο νοσοκομείο της Βοστώνης είμαι τώρα πιο δυνατός από ποτέ και μπορώ να συνεχίσω να ονειρεύομαι. Τι πιο σπουδαίο; Τους ευχαριστώ όλους Στάθηκαν δίπλα μου, θα είμαι κοντά τους. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους ιατρούς της ομαδας Π. Σταματόπουλο και Ι. Αναγνωστοπουλο και ολο το ιατρικό team που ηταν δίπλα μου".

Αποχώρησε ο Κώστας Αντωνίου

Αποχώρησε ο Κώστας ΑντωνίουΤο πόστο του διευθυντή ποδοσφαίρου στον Παναθηναϊκό είναι πλέον... ορφανό, καθώς ο Κώστας Αντωνίου μέσω γραπτής του δήλωσης, αποκάλυψε πως θα συνεχίσει ως απλό μέλος της "πράσινης" οικογένειας. Ο Κώστας Αντωνίου ευχαρίστησε τον Νικόλα Πατέρα και τον κόσμο της ομάδας για την στήριξη, τόνισε πως αφήνει την θέση κρατώντας την χαρά και την υπερηφάνεια για το νταμπλ, ενώ εύχεται τα καλύτερα στο "τριφύλλι" για το μέλλον.

Αναλυτικά τα όσα είπε: Με τη λήξη της θητείας μου ως Διευθυντής Ποδοσφαίρου της ΠΑΕ θα ήθελα να ευχαριστήσω κατ’ αρχάς τον Πρόεδρο, κ. Νικόλα Πατέρα, τους μετόχους και το Διοικητικό Συμβούλιο που με εμπιστεύτηκαν. Παράλληλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ποδοσφαιριστές και τα υπόλοιπα στελέχη του ποδοσφαιρικού τμήματος, όπως επίσης και το σύνολο των εργαζομένων στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ για την καλή συνεργασία που είχαμε στις καλές αλλά και στις δύσκολες στιγμές στη διάρκεια αυτών των δύο χρόνων.

Εκείνο που θα κρατήσω αφήνοντας αυτή τη θέση είναι η χαρά και η υπερηφάνεια που μοιραστήκαμε όλοι μας στο τέλος αυτής της διετίας με την κατάκτηση του double.

Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας για τη διαρκή υποστήριξή τους στην προσπάθειά μας αυτή. Μια υποστήριξη, η οποία θεωρώ πως είναι απαραίτητη και στο μέλλον προκειμένου ο Παναθηναϊκός να αξιοποιήσει τη δεδομένη ανωτερότητά του και να συνεχίσει να γράφει λαμπρές σελίδες στην ιστορία του.

Ως απλό πλέον μέλος της Παναθηναϊκής οικογένειας θα είμαι πάντα κοντά στην ομάδα και θα υποστηρίζω τις προσπάθειές της για επιτυχίες. Εύχομαι στον Παναθηναϊκό μας τα καλύτερα για το μέλλον".


Πατέρας: "Παραιτούμαι, σεβαστείτε το"

Ο Νικόλας Πατέρας με γραπτή δήλωσή του κάνει γνωστό πως εμμένει στην απόφασή του να παραιτηθεί από πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και προτείνει λύσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του πρώην προέδρου της "πράσινης" ΠΑΕ:

"Παρακαλώ τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού να σεβαστούν την απόφασή μου να παραιτηθώ από την θέση του Προέδρου της ΠΑΕ.

Δεν είναι ώρα για λαϊκά δικαστήρια αλλά για ενότητα ώστε να συνεχίσει ο Παναθηναϊκός στον δρόμο των επιτυχιών. Μην αφήσουμε εκείνους που θρέφονται από τον διχασμό, την λασπολογία και την χυδαιότητα να καταστρέψουν όσα κατακτήσαμε.

Έχω κάνει τις εξής προτάσεις για την θέση του Προέδρου της ΠΑΕ :

1. Στις 19 Απριλίου με επιστολή μου στον μεγαλομέτοχο Γ.Βαρδινογιάννη μεταξύ άλλων εισηγήθηκα με την λήξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων να προτείνουμε για Πρόεδρο τον Παύλο Γιαννακόπουλο (μετά και από τις ραδιοφωνικές δηλώσεις που είχε κάνει στις 16 Απριλίου) για να σταματήσει το κλίμα της εσωστρέφειας και της προεδρολογίας που ζημίωνε την ομάδα.

2. Στις 23 Απριλίου στην συνάντηση που είχα με τον Γ. Βαρδινογιάννη και τον Α. Βγενόπουλο προτείναμε από κοινού να αναλάβει ο μεγαλομέτοχος Πρόεδρος της ΠΑΕ, αλλά αρνήθηκε.


3. Στις 28 Μαΐου, πριν από το Δ.Σ, ο Γιάννης Ξυλάς μου πρότεινε να εισηγηθεί τον Θανάση Γιαννακόπουλο για Πρόεδρο και συμφώνησα όπως και ο Α.Βγενόπουλος. Υπήρξε καθολική συμφωνία από το Δ.Σ, αλλά αρνήθηκε.

Προσωπικά σε ό,τι με αφορά :

Θα συμμετέχω στο νέο Δ.Σ. της ΠΑΕ.

Θα συμμετάσχω στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ.

Σας ευχαριστώ για άλλη μία φορά όλους θερμά για την στήριξή σας κατά την προεδρία μου, γιατί αυτή υπήρξε η κινητήριος δύναμη για να πετύχουμε τους στόχους μας.

ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ 31 ΜΑΙΟΥ 2010"

Παρελθόν ο Ανδρέας Μπέκιος

Παρελθόν από την θέση του εμπορικού διευθυντή της "πράσινης" ΠΑΕ, αποτελεί ο Ανδρέας Μπέκιος, όπως ανακοίνωσε επίσημα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με μια λιτή ανακοίνωση.0

"Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι ο κ. Ανδρέας Μπέκιος υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του Εμπορικού Διευθυντή. Τον ευχαριστούμε για την προσφορά του στην ομάδα και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη συνέχεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας."

Ανακοινώνει Σαλπιγγίδη τετραετίας

Ανακοινώνει Σαλπιγγίδη τετραετίαςΤην Τρίτη όπως όλα δείχνουν πρόκειται να ολοκληρωθεί το σίριαλ της μεταγραφής του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στον ΠΑΟΚ με τη σχετική ανακοίνωση της συμφωνίας, δεδομένου ότι δεσμεύεται με συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό μέχρι το τέλος Ιουνίου.
Παρόλα αυτά και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα ανακοινώσει τη συμφωνία της με τον Σαλπιγγίδη για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, όσα ακριβώς έχουν περάσει από το καλοκαίρι της πώλησής του στον Παναθηναϊκό.

Κι όσο για την ανακοίνωση της υπογραφής του συμβολαίου του 29χρονου επιθετικού από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αυτή θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουλίου, όταν και θα έχει ολοκληρωθεί και τυπικά το συμβόλαιό του με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή στην επίσκεψη εκπροσώπων του Σ.Φ. ΠΑΟΚ Ελβετίας στο ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει η αποστολή της Εθνικής μας ομάδας στο Μπαντ Ραγκάζ της Ελβετίας, στα πλαίσια της προετοιμασίας για το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, ο Σαλπιγγίδης δεν κρύφτηκε.

"Κάντε λίγο υπομονή και σε λίγες μέρες θα γνωρίζετε τι θα γίνει", είχε πει χαρακτηριστικά, με τον 29χρονο διεθνή επιθετικό να προαναγγέλλει ουσιαστικά την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ και στο γήπεδο της Τούμπας.

Β’ Εθνική: Μάθε παιδί μου άμυνα!

Β’ Εθνική: Μάθε παιδί μου άμυνα!Σε ένα παιχνίδι διαφήμιση για το ποδόσφαιρο, Εθνικός και ΟΦΗ έριξαν το βάρος στην επίθεση, ξέχασαν την άμυνα και αναδείχθηκαν ισόπαλοι 4-4(!) σε αναμέτρηση που έγινε για την δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ της Β’ Εθνικής. Κερδισμένος της ημέρας ο Πανσερραϊκός που πέρασε χωρίς προβλήματα από την Κατερίνη, επικρατώντας 4-1 του Πιερικού, και πλέον είναι το ακλόνητο φαβορί για την άνοδο στην Σούπερ Λίγκα. Προβάδισμα για τον Ιωνικό στα πλέι άουτ.

Εθνικός – ΟΦΗ 4-4

Σε ένα χορταστικό πρώτο ημίχρονο, ο Εθνικός και ο ΟΦΗ πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 2-2. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 7ο λεπτό με τον Φερέιρα. Ο Βλόνταρτσικ με δύο κεφαλιές στο 22’ και το 40’ «γύρισε» το παιχνίδι, αλλά ο Μπερτέν ανέτρεψε στο 41’ τον Ροντρίγκο και ο Σουμπίνιο έφερε και πάλι το παιχνίδι στα ίσια.

Ο Εθνικός ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και είχε δοκάρι με τον Σουμπίνιο στο 47ο λεπτό. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Βραζιλιάνος μέσος των «κυανόλευκων», έκανε το 3-2 για τους γηπεδούχους. Τα γκολ συνέχισαν να πέφτουν βροχή όμως καθώς στο 57’ ο Πόποβιτς έκανε το 3-3 και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπερτίν ανέτρεψε τον Σουμπίνιο μέσα στην περιοχή. Ο Δαλούκας, έδειξε την «άσπρη βούλα», απέβαλε τον αμυντικό των Κρητικών και ο Βραζιλιάνος έκανε το χατ τρίκ βάζοντας και πάλι μπροστά τους Πειραιώτες. Ο Πόποβιτς όμως δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα καθώς με ένα εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή ισοφάρισε, για δεύτερη φορά στο παιχνίδι, σε 4-4.

Οι συνθέσεις:

Εθνικός (Μιχάλης Γρηγορίου): Συμεωνίδης, Ψιάνος, Βιδάλης, Καρακώστας, Μοσχογιάννης, Σιλιγαρδάκης, Τσεμπερίδης, Ροντρίγκο, Σουμπίνιο, Φερέιρα, Φαρινολα.

ΟΦΗ (Γιώργος Παράσχος): Βεζυρίδης, Σταυρακάκης, Πίτσος, Χαραλαμπάκης, Μπερτίν, Κάλαϊτζιτς, Κιάσσος, Μπούρμπος, Κατσικογιάννης, Ζορμπάς, Βλόνταρτσικ.

Διαιτητής: Δαλούκας (Θεσσαλίας)
Βοηθοί: Τρύφωνας (Κέρκυρας), Βασιλειάδης (Μακεδονίας)

Πιερικός – Πανσερραϊκός 1-4

Ο Πανσερραϊκός ήθελε από την αρχή να κάνει σαφές πως δεν αστειεύεται και πως θα πάρει την νίκη. Ο Τάντιτς σημάδεψε το δοκάρι του Γουμαγιά στο 6’ λεπτό, όμως στο 28ο λεπτό δεν αστόχησε από τα έντεκα βήματα και άνοιξε το σκορ. Το 2-0 για τα «λιοντάρια» έκανε ο Μπανγκουρά στο 40’ λεπτό στο οποίο αποβλήθηκε και ο Ολγκίν του Πιερικού για χτύπημα εκτός φάσης στον Λεοζίνιο.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τον Αθανασιάδη να κάνει τρία τα τέρματα της ομάδας του στο 48ο λεπτό. Ο ίδιος παίκτης έκανε τέσσερα τα τέρματα των Σερραίων στο 82’ όταν έφυγε μόνος του απέναντι από τον Γουμάγια, τον πέρασε και πλάσαρε προ κενής εστίας, ενώ ο Πιερικός κατάφερε να πετύχει το γκολ της τιμής στο 85’ λεπτό με τον Φρέντερικς.

Οι συνθέσεις:

Πιερικός (Σούλης Παπαδόπουλος): Γουμαγιάς, Χατζηζήσης, Γιαζιτζόγλου, Εξουζίδης, Τασίδης, Μακρής, Μαρτίνεζ, Φρέντερικς, Παντελιάδης, Θάνος, Ολγκίν

Πανσερραϊκός (Ντράγκαν Κοκότοβιτς): Βαλσαμάκης, Γαλανόπουλος, Μιχαήλ, Ζαπρόπουλος, Βοσκόπουλος, Παπάζογλου, Σκάγκλια, Τάντιτς, Λεοζίνιο, Κωνσταντινίδης, Μπανγκουρά

Διαιτητής: Παπασταμάτης (Αθηνών)
Βοηθοί: Ελευθερίου, Νικολόπουλος (Αθηνών)

Το πρόγραμμα:

23 Μαΐου: Πανσερραϊκός-Εθνικός 1-0, Πιερικός-ΟΦΗ 0-0
26 Μαΐου: Εθνικός-Πιερικός 2-1, ΟΦΗ-Πανσερραϊκός 0-1
30 Μαΐου: Πιερικός-Πανσερραϊκός, Εθνικός-ΟΦΗ
2 Ιουνίου: Πανσερραϊκός-Πιερικός, ΟΦΗ-Εθνικός
6 Ιουνίου: Εθνικός-Πανσερραϊκός, ΟΦΗ-Πιερικός
9 Ιουνίου: Πιερικός-Εθνικός, Πανσερραϊκός-ΟΦΗ

*Κοινή ώρα έναρξης των αγώνων είναι στις 20:00.

Υπενθυμίζεται πως ο ΟΦΗ μπαίνει στα πλέι οφ με 3 βαθμούς, Εθνικός και Πανσερραϊκός με 1 βαθμό και ο Πιερικός χωρίς βαθμό.

Ομάδες Βαθμοί Γ/Υ, Γ/Κ

Πανσερραϊκός 10
Εθνικός 5
ΟΦΗ 5
Πιερικός 1

Β' Εθνική: Άλμα παραμονής για Ιωνικό!

Β' Εθνική: Άλμα παραμονής για Ιωνικό!Με δύο γκολ του Κριστόρι, ο Ιωνικός κέρδισε 2-1 τη Δόξα Δράμας στη Νεάπολη, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των πλέι άουτ και πήρε τρεις πολύ σημαντικούς βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει να παραμείνει στη Β' Εθνική κατηγορία. Στη δυσχερέστερη θέση βρίσκεται η Ρόδος, που ήρθε ισόπαλη 1-1 με τον Θρασύβουλο στο «σμαραγδένιο νησί». Τρίτη ισοπαλία σε τρεις αγώνες για τα «ελάφια», που πάνε την Τετάρτη (2/6) στη Φυλή με μοναδικό στόχο τη νίκη.

Τα ματς

Ο Ιωνικός, στην αναμέτρηση της Νεάπολης, ήταν πολύ καλύτερος από τη Δόξα Δράμας στο πρώτο ημίχρονο και έχασε σημαντικές ευκαιρίες, με αποκορύφωμα το άστοχο πλασέ -από πλεονεκτική θέση- του Κριστόρι στο 27ο λεπτό. Τελικά, όμως, ο ίδιος παίκτης έμελε να γίνει ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα. Πρώτα, στην εκπνοή του πρώτου 45λέπτου, ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος και έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους και στη συνέχεια, στο 69', με ωραία προβολή, διπλασίασε τα τέρματά του, «καθαρίζοντας» τη νίκη για τον Ιωνικό. Οι Δραμινοί, από την άλλη μεριά, ανέβασαν την απόδοσή τους στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 2-1 με κεφαλιά του Σαμαρά στο 83ο λεπτό. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως η Δόξα κατέβηκε στο γήπεδο χωρίς επτά βασικούς της παίκτες!

Στο άλλο ματς, στη Ρόδο, ο Θρασύβουλος μπήκε πιο δυνατά στο γήπεδο κόντρα στην τοπική ομάδα και μόλις στο 5ο λεπτό ο Σαπάνης βρέθηκε μέσα στην περιοχή, έκανε το πλασέ, αλλά η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Παναγιωτόπουλου και απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς της Ρόδου. Η ομάδα της Φυλής, όμως, ευτύχησε, τελικά, να ανοίξει το σκορ στο 11', όταν σε μία γρήγορη αντεπίθεση ο Ντελγκάδο έβγαλε έξυπνη σέντρα και ο Χατζηπαντελίδης, χωρίς να δυσκολευτεί, έκανε το 1-0. Στο δεύτερο 45λεπτο, τα «ελάφια» ανέβασαν την απόδοσή τους και έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 58', καθώς ο Σταμάτης Καντιμοίρης έχασε πέναλτι, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι του Μπαρτζώκα. Τελικά, οι γηπεδούχοι έκαναν το 1-1, όταν σε σουτ του Λάζετιτς ο Βασιλείου προσπάθησε να διώξει την μπάλα, αλλά την έστειλε ακόμα πιο βαθιά στο τέρμα του Μπαρτζώκα. Οι Ροδίτες πίεσαν για τη νίκη, αλλά δεν τα κατάφεραν και πλέον θέλουν μόνο νίκη στον αγώνα «ρεβάνς» με τον Θρασύβουλο στη Φυλή, την ερχόμενη Τετάρτη (2/6).

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής των πλέι άουτ:

Ιωνικός - Δόξα Δράμας 2-1
(πεν. 45', 69' Κριστόρι-83' Σαμαράς)

Ρόδος - Θρασύβουλος 1-1
(73' αυτ. Βασιλείου-11' Χατζηπαντελίδης)

Το πρόγραμμα:

23 Μαΐου: Θρασύβουλος-Ιωνικός 3-1, Ρόδος-Δόξα Δράμας 1-1
26 Μαΐου: Ιωνικός-Ρόδος 1-1, Δόξα Δράμας-Θρασύβουλος 2-0
30 Μαΐου: Ρόδος-Θρασύβουλος 1-1, Ιωνικός-Δόξα Δράμας 2-1
2 Ιουνίου: Θρασύβουλος-Ρόδος, Δόξα Δράμας-Ιωνικός
6 Ιουνίου: Ιωνικός-Θρασύβουλος, Δόξα Δράμας-Ρόδος
9 Ιουνίου: Ρόδος-Ιωνικός, Θρασύβουλος-Δόξα Δράμας

*Κοινή ώρα έναρξης των πλέι άουτ είναι 17:30.

Υπενθυμίζεται πως Θρασύβουλος και Δόξα Δράμας ξεκίνησαν με 2 βαθμούς, ο Ιωνικός με 1 και η Ρόδος χωρίς βαθμό.

Βαθμολογία πλέι άουτ

Ομάδες Βαθμοί Γ/Υ, Γ/Κ

Ομάδες Βαθμοί Γ/Υ, Γ/Κ

Θρασύβουλος 6 (4-3)
Δόξα Δράμας 6 (4-3)
Ιωνικός 5 (4-5)
Ρόδος 3 (3-3)

Σήκωσε τα μανίκια!

Σήκωσε τα μανίκια!Δράση ανέλαβε σήμερα ο Σωκράτης Κόκκαλης! Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα στα γραφεία του συλλόγου για να δώσει κατευθύνσεις για τα θέματα που «καίνε» την ομάδα…

Δράση ανέλαβε σήμερα ο Σωκράτης Κόκκαλης. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός –όπως αναμενόταν- βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα στα γραφεία του συλλόγου για να δώσει κατευθύνσεις του άμεσους συνεργάτες του για τα θέματα που «καίνε» την ομάδα.

Μπορεί από την ΠΑΕ να είχε μείνει ανοικτό το ενδεχόμενο για «πάγωμα» των μεταγραφών και των εξελίξεων μέχρι τις 14 Ιουνίου, δηλαδή, την Γενική Συνέλευση, αλλά παρόλα αυτά θα «τρέξει» κάποια ζητήματα.

Ποια είναι αυτά; Το θέμα του προπονητή και -φυσικά- την πρόταση που έχει δεχθεί από τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την είσοδό του στην ΠΑΕ.

Στο πρώτο ζήτημα, το όνομα του Ερνέστο Βαλβέρδε έρχεται και πάλι στο προσκήνιο, αλλά το μεγάλο ερώτημα είναι πώς μπορεί να ανατραπεί η κατάσταση, ειδικά μετά από όσα είπε στους συνεργάτες του ο Σωκράτης Κόκκαλης για τις επαφές του με τον Ισπανό τεχνικό.

Όσον αφορά στο θέμα της εισόδου του Βαγγέλη Μαρινάκη, πρέπει να περιμένουμε την απάντηση του Σωκράτη Κόκκαλη στην πρόταση που του έγινε.

Κάτι τέτοιο πρέπει να αναμένεται να συμβεί τις επόμενες ημέρες.

Και ο «κίτρινος μεταγραφικός πυρετός» συνεχίζεται…

Και ο «κίτρινος μεταγραφικός πυρετός» συνεχίζεται…Μετά τη συμφωνία με τον Έντερ, τις μεταγραφές των Αργυρίου και Ματεντζίδη και την ανανέωση του συμβολαίου του Λαγού, η ΑΕΚ προσπαθεί να φέρει στον σύλλογο παίκτες που θα προσθέσουν ποιότητα και θα κάνουν τη διαφορά (Ντιοπ, Ζεοβάνι) αλλά και προσωπικότητες που έχουν χαρακτηριστεί και «σημαίες» της ομάδας (Λυμπερόπουλος, Δέλλας).

Στις σίγουρες λύσεις των Λυμπερόπουλου και Δέλλα στρέφει την προσοχή της η ΑΕΚ, προκειμένου να βρει το κύρος και την προσωπικότητα παικτών, που τόσο έλειπε στα αποδυτήρια το τελευταίο διάστημα. Ο Σταύρος Αδαμίδης έχει «κλείσει» ραντεβού την Τετάρτη με τον «Λύμπε» προκειμένου να οριστικοποιηθεί η επιστροφή του Έλληνα άσου στην ομάδα, ενώ όλα συνηγορούν στο αίσιο τέλος και της υπόθεσης Δέλλα. Με τον «Τράι» δεν έχει κλειστεί προς το παρόν κάποιο ραντεβού, κάτι όμως, που αναμένεται να γίνει μετά από το τετ α τετ με τον Λυμπερόπουλο. Η αισιοδοξία είναι διάχυτη στην Ένωση ότι και οι δύο παίκτες θα επιστρέψουν στην ομάδα της καρδιάς τους.

Εκτός από τους προαναφερθέντες, η ΑΕΚ στοχεύει ταυτόχρονα στην απόκτηση των Πάπα Μπούμπα Ντιόπ αλλά και Ζεοβάνι. Κι αν για τον 30χρονο Βραζιλιάνο της Χαλ η υπόθεση μπορεί να θεωρείται τελειωμένη (υπάρχει συμφωνία για διετές συμβόλαιο έναντι 700.000 ευρώ ετησίως συν μπόνους) και απομένει να κερδίσει την ελευθέρας του, για τον Ντιόπ τα πράγματα είναι πιο δύσκολα.

Η υπόθεσή του δεν είναι τόσο προχωρημένη, όπως με του Ζεοβάνι, ενώ δημοσίευμα από τον αγγλικό Τύπο (σ.σ. People) ανέφερε ότι προέκυψε ενδιαφέρον από τη Σέλτικ, κάτι που απεύχονται στην Ένωση. Κι αυτό γιατί ο σκωτσέζικος σύλλογος φέρεται διατεθειμένος να προσφέρει κάποιο ποσό στην Πόρτσμουθ προκειμένου να πάρει το «οκ» για να συζητήσει μαζί του, κάτι που δεν μπορεί να κάνει η ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» είναι αναγκασμένοι να περιμένουν ο παίκτης να διεκδικήσει την ελευθερία του από την «υποβιβασμένη» Πόρτσμουθ και ακολούθως να τον δελεάσουν οικονομικά.
Πάντως, υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία στο «κιτρινόμαυρο στρατόπεδο» ότι και ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ θα ακολουθήσει το δρόμο που… χάραξε ο Ζεοβάνι και θα συμφωνήσει με τον Σταύρο Αδαμίδη για να υπογράψει στην ΑΕΚ.

Πατέρας: «Σεβαστείτε την απόφασή μου»

Πατέρας: «Σεβαστείτε την απόφασή μου»Ο Νικόλας Πατέρας δεν θα συνεχίσει στην προεδρία του Παναθηναϊκού οριστικά και αμετάκλητα. «Σεβαστείτε την απόφαση μου» τονίζει ο κ. Πατέρας σε δήλωση του ενώ ξεκαθαρίζει ότι θα παραμείνει μέλος του Δ.Σ. και ότι θα συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Ο Νικόλας Πατέρας αποκαλύπτει επίσης ότι είχε προτείνει για την προεδρία κατά σειρά τους: Παύλο Γιαννακόπουλο, Γιάννη Βαρδινογιάννη και Θανάση Γιαννακόπουλο αλλά όλοι τους αρνήθηκαν.

Τέλος ο πρώην πρόεδρος των πράσινων στέλνει μήνυμα για ενότητα: «Δεν είναι ώρα για λαϊκά δικαστήρια. Μην αφήσουμε εκείνους που θρέφονται από τον διχασμό , την λασπολογία και την χυδαιότητα να καταστρέψουνε όσα κατακτήσαμε».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Νικόλα Πατέρα:

Παρακαλώ τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού να σεβαστούνε την απόφαση μου να παραιτηθώ από την θέση του Προέδρου της ΠΑΕ.

Δεν είναι ώρα για λαϊκά δικαστήρια αλλά για ενότητα ώστε να συνεχίσει ο Παναθηναϊκός στον δρόμο των επιτυχιών . Μην αφήσουμε εκείνους που θρέφονται από τον διχασμό , την λασπολογία και την χυδαιότητα να καταστρέψουνε όσα κατακτήσαμε.

Έχω κάνει τις εξής προτάσεις για την θέση του Προέδρου της ΠΑΕ :

1. Στις 19 Απριλίου με επιστολή μου στον μεγαλομέτοχο Γ.Βαρδινογιάννη μεταξύ άλλων, εισηγήθηκα με την λήξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων να προτείνουμε για Πρόεδρο τον Παύλο Γιαννακόπουλο (μετά και από τις ραδιοφωνικές δηλώσεις που είχε κάνει στις 16 Απριλίου ) για να σταματήσει το κλίμα της εσωστρέφειας και της Προεδρολογίας που ζημίωνε την ομάδα.

2. Στις 23 Απριλίου στην συνάντηση που είχα , με τον Γ. Βαρδινογιάννη και τον Α. Βγενόπουλο προτείναμε από κοινού να αναλάβει ο μεγαλομέτοχος Πρόεδρος της ΠΑΕ αλλά αρνήθηκε.

3. Στις 28 Μαΐου , πριν από το Δ.Σ, ο Γιάννης Ξυλάς μου πρότεινε να εισηγηθεί τον θανάση Γιαννακόπουλο για Πρόεδρο και συμφώνησα όπως και ο Α.Βγενόπουλος. Υπήρξε καθολική συμφωνία από το Δ.Σ, αλλά αρνήθηκε.

Προσωπικά σε ότι με αφορά :

Θα συμμετέχω στο νέο Δ.Σ, της ΠΑΕ.
Θα συμμετάσχω στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ.

Σας ευχαριστώ για άλλη μία φορά όλους θερμά για την στήριξη σας κατά την Προεδρία μου γιατί αυτή υπήρξε η κινητήριος δύναμη για να πετύχουμε τους στόχους μας"

Και τώρα τι;

Μετά από την οριστική άρνηση του Νικόλα Πατέρα για την -εκ νέου- ανάληψη της προεδρίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο... κλήρος για την προεδρία του Παναθηναϊκού πέφτει επάνω στον Θανάση Γιαννακόπουλο. Ο εκπρόσωπος του Ερασιτέχνη στο ΔΣ της ΠΑΕ έχει αρνηθεί τις προτάσεις που είχε δεχθεί για να διαδεχθεί τον Νικόλα Πατέρα, αλλά παρόλα αυτά, ακόμη κάποιοι στο "τριφύλλι" ελπίζουν ότι μπορεί να αλλάξει άποψη.

Πώς; Ελπίζουν ότι εάν ο ίδιος ο Νικόλας Πατέρας -και όχι εκπρόσωπός του- προτείνει τη λύση του Θανάση Γιαννακόπουλο για την προεδρία της ομάδας, τότε, ίσως ο τελευταίος να αλλάξει άποψη. Γιατί εκτός του τέως προέδρου του Παναθηναϊκού, ο κ.Γιαννακόπουλος φαίνεται να απολαμβάνει την εκτίμηση όλων των μετόχων της ΠΑΕ.

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES