19 Νοε 2009

Οι όροι και οι αποδείξεις του «Μπομπ»

Λεπτομέρειες απομένουν για την υπογραφή του προσυμφώνου που θα αποτελέσει τον προπομπό της ανάληψης των τυχών της ΠΑΕ ΑΕΚ από τον Χαράλαμπο Κοζώνη. Το κείμενο, στο οποίο συμφώνησαν οι δύο πλευρές την Τρίτη, έχει ήδη μεταφραστεί στα αγγλικά και εστάλη στις ΗΠΑ, προκειμένου να μελετηθεί από τον υποψήφιο αγοραστή στο Σικάγο και τον μεγαλομέτοχο Νίκο Νοτιά στη Νέα Υόρκη. Εκτιμάται πως οι υπογραφές θα έχουν μπει μέχρι την Παρασκευή και τότε θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή στην κεφαλή του συλλόγου. Αυτή θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο, καθώς θα πρέπει να γίνει ο έλεγχος των οικονομικών στοιχείων της ΠΑΕ από το 2004 έως σήμερα, μία διαδικασία που υπολογίζεται να διαρκέσει ένα μήνα. Το ερώτημα που γεννάται είναι ποιος θα καλύψει τα τρέχοντα έξοδα της ομάδας…

Είναι δεδομένο πως αρκετοί εκ των μετόχων έχουν αμφιβολίες για τις δυνατότητες του Χαράλαμπου Κοζώνη να βγάλει την ΑΕΚ από το αδιέξοδο, ωστόσο δεν τις εκφράζουν. Κι αυτό γιατί δεν έχουν οι ίδιοι διάθεση να στηρίξουν την επένδυσή τους και θέλουν να… ξεφορτωθούν τις μετοχές τους, δεν υπάρχει στον ορίζοντα άλλη λύση προτιμότερη του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία και φοβούνται τις αντιδράσεις του κόσμου.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της ΠΑΕ στις διαπραγματεύσεις με ανθρώπους του Χαράλαμπου Κοζώνη για τη σύνταξη του προσυμφώνου, υποχρεώθηκαν να δεχτούν τους όρους που έθεσε ο 65χρονος υποψήφιος επενδυτής, αφού δεν είχαν άλλη επιλογή. Οι ρήτρες, που προσπάθησαν να περάσουν και θα υποχρέωναν την άλλη πλευρά να πληρώσει μία αποζημίωση 1-2 εκατ. ευρώ αν έκανε πίσω δίχως λόγο, απορρίφθηκαν ασυζητητί. Αυτό πάντως που περιμένουν πριν υπογραφεί το προσύμφωνο είναι μία πειστική απόδειξη πως ο Χαράλαμπος Κοζώνης διαθέτει τα 19 εκατ. ευρώ που θα απαιτηθούν για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου τον Ιανουάριο, προκειμένου να γίνει απόλυτο αφεντικό στην ΠΑΕ. Οι εκπρόσωποι του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία αποδέχτηκαν να προσκομίσουν αυτά τα αποδεικτικά στοιχεία μέσω εγγυητικής επιστολής από τράπεζα.

Ανησυχία για Σάχα

Μία ίωση που ταλαιπωρεί τον Σεμπαστιάν Σάχα προκαλεί αμφιβολίες για το αν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί το Σάββατο απέναντι στην Καβάλα (16:45, ΣΚΑΪ). Η συμμετοχή του Αργεντινού γκολκίπερ στην αποστολή θα ξεκαθαρίσει στη σημερινή προπόνηση, με τις πιθανότητες να είναι με το μέρος του. Σε διαφορετική περίπτωση, ένας εκ των Αραμπατζή και Λούκατς θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί για πρώτη φορά σε επίσημο ματς φέτος. Δεδομένη από το ματς στην Καβάλα είναι η απουσία των τραυματιών Νέμεθ, Ενσαλίβα, Αλεξόπουλου και Κουτρομάνου. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν έχει αποκαλύψει τα πλάνα του, αλλά πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως ο Νάτσο Σκόκο θα αγωνιστεί ως δεύτερος επιθετικός, πίσω από τον Ισμαέλ Μπλάνκο.

Επιστροφή των διεθνών

Στις προπονήσεις επιστρέφουν σήμερα και οι τελευταίοι διεθνείς. Ο Γρηγόρης Μάκος ήταν στη 18αδα της Εθνικής, αλλά δεν αγωνίστηκε στο θρίαμβο επί της Ουκρανίας. Παρών στα τελικά του Μουντιάλ θα είναι και ο παροπλισμένος Ράφικ Τζεμπούρ, που δεν έπαιξε στο νικηφόρο μπαράζ της Αλγερίας με την Αίγυπτο στο Σουδάν. Αντίθετα από την τηλεόραση θα δει το Μουντιάλ ο Σανέλ Γιάχιτς, καθώς η Βοσνία/Ερζεγοβίνη αποκλείστηκε από την Πορτογαλία μετά και τη χθεσινή εντός έδρας ήττα. Ο άσος της «Ένωσης» έπαιξε σε όλο το ματς ως δεξιός στόπερ στο 3-5-2. Προ πολλού εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου είχαν μείνει η Πολωνία του Ρότζερ Γκερέιρο, ο οποίος δεν χρησιμοποιήθηκε στη φιλική νίκη επί του Καναδά με 1-0, καθώς και ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς που αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια της φιλικής αναμέτρησης με την Ιταλία (ήττα με 1-0 στην Τσεζένα).

Χέρτα για Μαϊστόροβιτς

Στο μεταγραφικό στόχαστρο της Χέρτα Βερολίνου βρίσκεται ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς σύμφωνα με την «Bild». Η ουραγός της Bundesliga χρειάζεται ενίσχυση στη χειμερινή περίοδο, αν θέλει να ελπίζει στην παραμονή της στην κατηγορία και ο Σουηδός κεντρικός αμυντικός της ΑΕΚ φέρεται να είναι μεταξύ των υποψηφίων στόχων.

Ο γερμανικός σύλλογος είχε ενδιαφερθεί για τον διεθνή άσο και το καλοκαίρι του 2007, όταν ο τότε προπονητής Λουσιάν Φαβρ είχε ξεχωρίσει τον τότε στόπερ της Βασιλείας. Ο Φρίντχελμ Φούνκελ, που είναι πλέον στο τιμόνι της Χέρτα, έχει ζητήσει την απόκτηση ενός επιθετικού κι ενός αμυντικού. Ο 32χρονος ποδοσφαιριστής δεσμεύεται με συμβόλαιο από την ΑΕΚ ως το 2011.

Παίζει με Ολυμπιακό ο Ντάσιος

andralas-vaggelis-ntasiosΟι ενοχλήσεις που ένιωσε στην χτεσινή προπόνηση ο Γιώργος Ντάσιος έφερε ανησυχία προς στιγμή στον τεχνικό τιμ όμως δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχής του εν λόγο ποδοσφαιριστή στην Σαββατιάτικη αναμέτρηση. Το ίδιο ισχύει και για τον Ίβιτσα Μαιστόροβιτς ο οποίος αποχώρησε προληπτικά από το πρόγραμμα προπόνησης και με τα έως τώρα δεδομένα θα δώσει και αυτός το παρών. Ο Γιώργος Παράσχος δοκίμασε κάποια συστήματα όμως είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αγωνιστεί με το 4-3-3. Ιδιαίτερες αλλαγές στην 11αδα δεν αναμένονται αφού εκτός του Δημήτρη Ελευθερόπουλου που επανέρχεται κάτω από τα δοκάρια ίσως να υπάρξουν μία με δύο μικροπινελιές στο αρχικό σχήμα.
«Παίζεται» η συμμετοχή του Ντουντού
Η κακοδαιμονία δεν έχει τέλος στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού που καλείται να περιμένει στις δύο τελευταίες προπονήσεις να διαπιστώσει αν τελικά θα μπορεί ο Ζίκο να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Ντουντού. Ο βραζιλιάνος ταλαιπωρείται από αιμάτωμα στον αριστερό μηρό και οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες.
Δαλούκας... ο "άρχων"
Από την ΚΕΔ/ΕΠΟ ανακοινώθηκαν οι διαιτητές, βοηθοί διαιτητές, 4οι διαιτητές και παρατηρητές διαιτησίας που θα διευθύνουν τους αγώνες της 11ης αγωνιστικής πρωταθλήματος Super League
Την αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα Ολυμπιακός ορίστηκε να διευθύνει ο Γ. Δαλούκας του συνδέσμου Θεσσαλίας. Αναλυτικά η διαιτητική τριπλέτα
diaithtes

 

Χειρουργήθηκε ο Λεντέσμα

Σε αρθροσκόπηση υποβλήθηκε το πρωί της Πέμπτης ο Κριστιάν Ραούλ Λεντέσμα. Ο Αργεντινός μέσος θα μείνει εκτός δράσης ως τις αρχές του νέου έτους. Μέχρι χθες ο «λύκος» έτρεφε την ελπίδα ότι θα μπορούσε να αποφύγει την επέμβαση, συνεχίζοντας τη συντηρητή αγωγή που ακολουθούσε το τελευταίο διάστημα. Παρόλα αυτά, το ιατρικό επιτελείο του Ολυμπιακού εκτίμησε ότι θα ήταν καλύτερο να μην ρισκάρει ο 31 ετών παίκτης και σήμερα πέρασε την πόρτα του χειρουργείου.

Την ίδια ώρα, ο Ντουντού παραμένει αμφίβολος για το σαββατιάτικο (19:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Novasports 1) παιχνίδι με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα, λόγω ενός αιματώματος στο μηρό. Αντίθετα, ο Βραζιλιάνος αναμένεται να δώσει κανονικά το «παρών» στον αγώνα της Τρίτης (21:45, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Mega) με την Άλκμααρ στην Ολλανδία.

Στη διάθεση του Ζίκο βρίσκεται από χθες ο Λεονάρντο, αφού χθες ο 24χρονος μπακ-χαφ προπονήθηκε με τους συμπαίκτες του. Από την πλευρά του, ο Φετφατζίδης ταλαιπωρήθηκε από ίωση, αλλά υπολογίζεται από τον προπονητή του. Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» καταστρώνει τα πλάνα του χωρίς τους Γκαλέτι, Ντιόγο, Ντάρμπισαϊρ και Τοροσίδη, ενώ θα περιμένει να δει σε τι κατάσταση βρίσκονται οι διεθνείς. Οι μεγαλύτερες ανησυχίες υπάρχουν για τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, ο οποίος έμεινε εκτός 18αδας της Εθνικής στο ματς με την Ουκρανία λόγω ενοχλήσεων στους προσαγωγούς.

«Έχουμε τρία κρίσιμα ματς...»

Τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού και όχι τον σχεδιασμό της ομάδας για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου κοιτούν όλοι στην «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ. Οι Πειραιώτες τονίζουν πως προέχει το σαββατιάτικο παιχνίδι με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα, ακολούθως το ματς της Τρίτης στην έδρα της Άλκμααρ και εν συνεχεία το ντέρμπι της επόμενης Κυριακής (29/11) με τον Παναθηναϊκό στο «Καραϊσκάκη». Οι ιθύνοντες της ομάδας εξετάζουν στόχους που έχουν ξεχωρίσει και παίκτες που έχουν προταθεί, αλλά δεν προτίθενται να προχωρήσουν σε κάτι περισσότερο από αυτό μέχρι τα τέλη του τρέχοντος μήνα.

Προτάθηκαν ξανά!

Όλο αυτό το διάστημα στα γραφεία της ΠΑΕ φτάνουν προτάσεις με διάφορους ποδοσφαιριστές ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου. Τα ονόματα που ξεχωρίζουν είναι του Κεϊρίσον και του Νταβίντ Σουάζο, οι οποίοι είχαν προταθεί και το περασμένο καλοκαίρι.

Ο πρώτος αποκτήθηκε από την Μπαρτσελόνα, η οποία τον παραχώρησε με τη μορφή δανεισμού στη Μπενφίκα και εκεί μετρά μόλις πέντε συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός εμφανίζεται θετικός στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί ως δανεικός στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ έχει δικαίωμα να παίξει μόνο στο Champions League (σ.σ.: η Μπενφίκα παίζει στο Europa League).

Στον Ολυμπιακό προτάθηκε και ο Νταβίντ Σουάζο, ο οποίος είναι ο τέταρτος φορ στην Ίντερ πίσω από τον Ετό, τον Μιλίτο και τον Μπαλοτέλι, έχοντας παίξει μέχρι τώρα μόλις σε ένα παιχνίδι. Ο στράικερ από την Ονδούρα διαθέτει ιταλικό διαβατήριο, αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους Πειραιώτες στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση (σ.σ.: έπαιξε στο παιχνίδι με την Ντιναμό Κιέβου).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Με ρίσκο απέναντι στον Ολυμπιακό

Αποφασισμένος να ρισκάρει για να πάρει τη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό δήλωσε πως είναι ο Γιώργος Παράσχος. Ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση της ομάδας για τα εγκαίνια της καινούριας μπουτίκ που βρίσκεται απέναντι από τη θύρα 1 του γηπέδου «Ζωσιμάδες» και τόνισε πως οι Ηπειρώτες θα κυνηγήσουν το γκολ για να πάρουν τη νίκη απέναντι στους «ερυθρόλευκους». «Είναι καιρός να επανέλθουμε στις καλές εμφανίσεις και να πάρουμε τη νίκη. Θα ρισκάρουμε επειδή πρέπει να κυνηγήσουμε το γκολ. Αν κλειστούμε, θα έχουμε πρόβλημα. Πρέπει να προσέξουμε τα στημένα. Θεωρώ ότι οι μοναδικές απουσίες που δεν μπορεί να καλύψει ο Ολυμπιακός είναι αυτές του Γκαλέτι και του Ντιόγο».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Γιώργος Χριστοβασίλης ο οποίος ευχήθηκε να γίνει ένα καλός αγώνας χωρίς λάθη από τους διαιτητές. «Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και να γεμίσει το γήπεδο. Πιστεύω πως και ο κ. Δαλούκας είναι πολύ καλός διαιτητής και θα πάνε όλα καλά. Θα τα πούμε μέχρι την Παρασκευή και με την ομάδα για το αν θα υπάρξει έξτρα πριμ».

Αυλαία από τις Σέρρες, ντέρμπι στο βόλο και δοκιμασία για την Κέρκυρα

Στη Καλαμάτα κόντρα στην τοπική ομάδα θα δοκιμάσει της δυνάμεις της η πρωτοπόρος Κέρκυρα, στο πλαίσιο της 10ης ημέρας του πρωταθλήματος της Β' εθνικής κατηγορίας, και θέλει τη νίκη για να διατηρήσει την διαφορά από τους διώκτες της.
Από το πρόγραμμα, πάντως, της αγωνιστικής ξεχωρίζει το ντέρμπι στον Βόλο μεταξύ του τοπικού Ολυμπιακού και του Εθνικού Αστέρα. Και οι δύο ομάδες μάχονται για την άνοδο και η κόντρα τους αναμένεται μ' εξαιρετικό ενδιαφέρον.
Συνοπτικά το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της Β' Εθνικής κατηγορίας έχει ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ (ώρα έναρξης 15:45 - CONN-X)

Πανσερραϊκός-Εθνικός Δημ. γήπεδο Σερρών

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ (ώρα έναρξης 15:00 - ΕΤ3)

Πιερικός-ΟΦΗ ΟΑΚΑ Κατερίνης

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ (ώρα έναρξης 15:00)

Ρόδος-Δόξας Δράμας Δημ. Στάδιο 'Ο Διαγόρας' Ρόδου

Θρασύβουλος-Αναγέννησης Καρδίτας Δημ. Στάδιο Φυλής

Ιωνικός-Αιγάλεω Δημ. γυμναστήριο Νεάπολης

Καλαμάτα-Κέρκυρα Δημ. Στάδιο Καλαμάτας

Αγροτικός Αστέρας-Παναιτωλικός Γήπεδο Ευόσμου

Ηλιούπολη-Διαγόρας Δημ. γυμναστήριο Ηλιούπολης

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ (ώρα έναρξης 18:00 -ΕΤ3)

Ολυμπιακός Βόλου-Εθνικός Αστέρας Εθνικό Στάδιο Βόλου

Ατομικό πρόγραμμα ο Αποστολίδης

Με απογευματινή προπόνηση στο Εθνικό Στάδιο συνεχίστηκε σήμερα Τετάρτη η προετοιμασία του ΑΟ Κέρκυρα ενόψει του κυριακάτικου εκτός έδρας αγώνα με την Καλαμάτα. Ο τερματοφύλακας Λουκάς Αποστολίδης αισθάνθηκε ξανά ενοχλήσεις στην μέση και ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, ενώ οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές γυμνάστηκαν κανονικά.

Φυσικά απουσίαζαν οι τραυματίες Γιώργος Παρασκευαϊδης και Μπαλί Σμαρτ, οι οποίοι θα χάσουν και το ματς της Καλαμάτας. Από το συγκεκριμένο παιχνίδι θα απουσιάσει και ο τιμωρημένος με τέσσερις κάρτες Λουίς Κάρλος Λουρένσο Ντα Σίλβα.

Αύριο Πέμπτη η ομάδα θα προπονηθεί στο γήπεδο του Γιώργου Καζιάνη, στο Λιβάδι Ρόπα

Ανρί: «Έκανα χέρι! Ο διαιτητής είναι αρμόδιος…»

Στην παραδοχή ότι έκανε χέρι στη φάση που η Γαλλία ισοφάρισε (1-1) την Ιρλανδία και πήρε εκείνη το «εισιτήριο» για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής προέβη ο Τιερί Ανρί μετά τη λήξη της χθεσινής αναμέτρησης. «Θα είμαι ειλικρινής, ήταν χέρι! Ωστόσο, δεν είμαι εγώ ο διαιτητής του αγώνα. Εγώ το έκανα, αλλά ο διαιτητής το επέτρεψε. Αυτό είναι ένα ερώτημα που χρειάζεται να θέσετε σε εκείνον και όχι σε εμένα», τόνισε ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα.

Από την πλευρά του, ο προπονητής του Έϊρε, Τζιοβάνι Τραπατόνι, υποστήριξε ότι ο Ανρί θα παραδεχόταν την πράξη του, εάν τον ρωτούσε ο διαιτητής: «Όλοι οι Ευρωπαίοι είδαν τι συνέβη. Είμαι βέβαιος ότι εάν ο διαιτητής ρωτούσε τον Ανρί, εκείνος θα παραδεχόταν ότι έκανε χέρι. Θα προτιμούσα να πάμε στα πέναλτι, παρά να γίνει κάτι τέτοιο. Είμαι λυπημένος επειδή ο διαιτητής μπορούσε να ρωτήσει τον βοηθό και τον Ανρί. Πηγαίνω σε σχολεία και μιλάω για το ευ αγωνίζεσθαι σε μικρά παιδιά. Είναι κάτι που είναι σημαντικό για τη ζωή τους».

Τέλος, ο τεχνικός της Γαλλίας, Ραϊμόν Ντομενέκ ανέφερε: «Δεν είδα το χέρι. Ο διαιτητής αποφάσισε πως ήταν γκολ, αλλά δεν μπόρεσα να δω τίποτα από τη θέση όπου βρισκόμουν. Δεν είδα το ριπλέι. Ωστόσο, είναι κρίμα για την ομάδα της Ιρλανδίας. Λυπάμαι που δεν προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Θα υπογράψει στην Τότεναμ ο Λούα Λούα!

Παίκτης της Τότεναμ αναμένεται να γίνει ο Τρεζόρ Λούα Λούα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Sun». Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της αγγλικής εφημερίδας, ο Κονγκολέζος επιθετικός (που έμεινε ελεύθερος από την Αλ Αράμπι) θα ταξιδέψει την επόμενη εβδομάδα στο Λονδίνο για να υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας δυόμισι ετών με τα «σπιρούνια».

Μάλιστα, οι Άγγλοι αναφέρουν ότι ο 28χρονος παίκτης θα συνεργαστεί εκ νέου με τον Χάρι Ρέντναπ, με τον οποίο ήταν μαζί από το 2005 μέχρι το 2007 στην Πόρτσμουθ (πριν ο ποδοσφαιριστής ενταχθεί στο ρόστερ του Ολυμπιακού). Όσον αφορά τις απολαβές του, ο Λούα Λούα θα παίρνει περίπου 45.000 ευρώ εβδομαδιαίως.

Μουντιάλ: Μεγάλη η νίκη της Εθνικής μας

Μουντιάλ: Μεγάλη η νίκη της Εθνικής μαςΔιαβάστε τη γράφεται στα ξένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την μεγάλη νίκη της Εθνικής μας με 0-1 επί της Ουκρανίας στο Ντόνετσκ. Μεταξύ άλλων αναφέρονται στο κλάμα του Αντρέϊ Σεφτσένκο αλλά και την μαεστρία με την οποία έστησε την ομάδα ο Ότο Ρεχάγκελ


BBC: Η Ελλάδα έσφιξε την πρόκριση. Ένα γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη ήταν αρκετό για να πάρει η Ελλάδα την πρόκριση στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής. Έπαιξε έξυπνα και πήρε σπουδαία νίκη στο Ντόνετσκ.
FIFA: Οι Έλληνες επέστρεψαν στην παγκόσμια σκηνή. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έστειλε τους Πρωταθλητές Ευρώπης του 2004 για δεύτερη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο
Football - italia: Πρόκριση για την Ελλάδα, σοκ στην Ουκρανία. Ο Σαλπιγγίδης το γκολ των Ελλήνων, ο Σεφστένκο και οι συμπαίκτες είχαν τις ευκαιρίες, αλλά τις σπατάλησαν»
Gazzeta dello sport: Η Ελλάδα στο Μουντιάλ, κλάμα για την Ουκρανία του Σεφτσένκο. Συνεχίζει να εντυπωσιάζει ο Ρεχάγκελ, που μετά το απίστευτο Euro 2004 έφερε εις πέρας ακόμα μια δύσκολη αποστολή για τους Έλληνες
AS: Ο Σαλπιγγίδης έστειλε την Εθνική στο Μουντιάλ δεκαέξι χρόνια μετά. Οι Έλληνες, απέδειξαν την αμυντική σταθερότητα που τους έκανε πρωταθλητές Ευρώπης το 2004 και δεν άφησαν τους Ουκρανούς να απειλήσουν.
Sport-express: Η Ελλάδα στη Νότιο Αφρική, η Ουκρανία σπίτι της. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ήταν ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος και έστειλε την Ελλάδα στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Prosport: Οι Έλληνες στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Ότο είναι ο Βασιλιάς της Ελλάδας, μετά τον θρίαμβο του 2004, ο Γερμανός έγινε ξανά ήρωας των Ελλήνων

Εθνική ομάδα: Ρεχάγκελ: «Περήφανος για τους παίκτες μου»

Εθνική ομάδα: Ρεχάγκελ: «Περήφανος για τους παίκτες μου»Περήφανος για τους παίκτες του δήλωσε ο Ότο Ρεχάγκελ μετά τη νίκη με 1-0 επί της Ουκρανίας στο Ντόνετσκ. Ο Γερμανός ομοσπονδιακός τεχνικός εισέπραξε ένα πολύ θερμό χειροκρότημα μόλις εισήλθε στην αίθουσα για τη συνέντευξη Τύπου, αλλά δεν έλειψαν και οι αιχμηρές ερωτήσεις από απογοητευμένους Ουκρανούς.


«Οι παίκτες μου ανταμείφθηκαν για το πάθος τους και το καλό τους παιχνίδι. Είπαμε πως πρέπει να οργώσουν το γήπεδο και να τρέξουν σε ολόκληρο τον αγωνιστικό χώρο. Για να έχεις επιτυχία θα πρέπει να δουλέψεις. Οι Ουκρανοί είχαν πάρα πολύ καλούς συνδυασμούς και δεν μπορούσαμε να τους ανακόψουμε όπως θα φανταζόμασταν. Όμως είχαμε σαν στρατηγική να παίξουμε με αντεπιθέσεις και μία από τις αυτές έφερε το γκολ. Ξέραμε από την ανάλυση που κάναμε πως η Ουκρανία δεν σκοράρει πολύ στην έδρα της, παρά το γεγονός ότι διαθέτει επιθετικούς κλάσης. Είχαμε πολλά προβλήματα τραυματισμών, χάσαμε και τον Παπασταθόπουλο στο πρώτο μέρος, ενώ στα τελευταία δέκα λεπτά παίζαμε ουσιαστικά με δέκα παίκτες λόγω του τραυματισμού του Μόρα. Τα παιδιά εφάρμοσαν τις εντολές που τους έδωσα και χαίρομαι πολύ που πήραμε την πρόκριση. Στα αποδυτήρια έγινε χαμός».
Όταν ένας Ουκρανός δημοσιογράφος άφησε υπαινιγμούς για την ποιότητα του ποδοσφαίρου της Εθνικής και την τακτική της, ο ομοσπονδιακός τεχνικός απάντησε: «Θα παίζαμε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, αν είχαμε στην ομάδα τον Κακά, τον Μέσι και τον Τσάβι στην ομάδα».
Τέλος, σε ερώτηση για το αν αυτό που φέρνει τα αποτελέσματα στην ομάδα είναι περισσότερο η ψυχή της ή η ικανότητα, είπε: «Η ομάδα έχει αλλάξει πολύ. Μόλις τρεις παίκτες έχουν απομείνει από το 2004. Δεν θέλω να ξεχωρίσω».

ΠΑΟ: Θα «πρασινίσει» το Μουντιάλ!

Το πόσο ποιοτικό είναι το ρόστερ του Παναθηναϊκού τη φετινή σεζόν αποδεικνύει το γεγονός ότι δέκα (!) από τους παίκτες του «τριφυλλιού» θα αγωνιστούν το ερχόμενο καλοκαίρι στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής.

Αρχικά, να αναφέρουμε ότι έξι ποδοσφαιριστές από τους ένδεκα που ξεκίνησαν στο χθεσινό παιχνίδι της Ελλάδας κόντρα στην Ουκρανία ανήκουν στο ρόστερ του «τριφυλλιού» και κατά τη διάρκεια του αγώνα μπήκε ο έβδομος από τους οχτώ συνολικά «πράσινους», οι οποίοι ήταν στην αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Συγκεκριμένα, ο Ότο Ρεχάγκελ τοποθέτησε κάτω από τα δοκάρια τον Τζόρβα και στα άκρα της άμυνας τον Βύντρα (δεξιά) και τον Σπυρόπουλο (αριστερό). Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής χρησιμοποίησε τον Καραγκούνη και τον Κατσουράνη, ενώ ο Σαλπιγγίδης έπαιξε στα πλάγια της μεσαίας γραμμής. Μάλιστα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός έριξε στη «μάχη» του Ντόνετσκ τον Τζιόλη και για περίπου είκοσι λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο η «γαλανόλευκη» είχε επτά παίκτες του Παναθηναϊκού στη σύνθεσή της.

Μάλιστα, ο «Σάλπι» πέτυχε το γκολ που έστειλε την Ελλάδα στα τελικά του Μουντιάλ, όπου θα βρεθούν ο Σεϊταρίδης και ο Νίνης. Εκτός των Ελλήνων διεθνών, το «παρών» στη γιορτή του ποδοσφαίρου θα δώσει και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα με τα χρώματα της Βραζιλίας. Ο μέσος του «τριφυλλιού» είναι ο αρχηγός της «σελεσάο» και αναμένεται να είναι βασικό στέλεχος της ομάδας του Κάρλος Ντούνγκα.

Περιμένει τους διεθνείς…

Στις προπονήσεις επιστρέφουν σήμερα όλοι οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, ακόμη και οι Έλληνες διεθνείς. Οι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» που είχαν υποχρεώσεις με την Εθνική Ελλάδας δεν έχουν χρόνο για ξεκούραση, αφού ακολουθεί η δύσκολη συνέχεια των «πράσινων» στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ωστόσο, η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για το σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης θα ξεκινήσει ουσιαστικά από αύριο, καθώς σήμερα οι διεθνείς θα κάνουν αποθεραπεία. Όσον αφορά τον Σιμάο, ο μέσος από τη Μοζαμβίκη πήγε χθες στην Παιανία και προπονήθηκε μόνος του, ώστε να παρουσιαστεί πανέτοιμος όταν τον χρειαστεί ο Χενκ Τεν Κάτε.

Από την πλευρά τους, ο Μαρίνος και ο Σεϊταρίδης ακολούθησαν το πρόγραμμά τους, ενώ ο Ζιλμπέρτο δεν πρόλαβε να κάνει αποθεραπεία. Η σημερινή προπόνηση του «τριφυλλιού» έχει οριστεί στις 17:00.

Δεν έχει μάνατζερ ο Βύντρα

Ενοχλημένος από τα συνεχή δημοσιεύματα που φιλοξενούν διάφορους ανθρώπους, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι είναι μάνατζέρ του, εμφανίζεται ο Λουκάς Βύντρα. Ο διεθνής αμυντικός απορεί με τις δηλώσεις του Μίκαελ Φέρστερ και του Ματίγια Τσόρκοβιτς, οι οποίοι σύμφωνα με τα λεγόμενά τους – ο καθένας ξεχωριστά - συνεργάζονται μαζί του. Αν συνεχιστεί αυτό, τότε ο Βύντρα θα προβεί σε επίσημη δήλωση, με την οποία θα διευκρινίζει ότι δεν έχει ατζέντη!

* Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Οι «πράσινοι» θα πάρουν 20-30 προσκλήσεις και θα φιλοξενηθούν σε σουίτα του γηπέδου. Σε ό,τι αφορά το ματς με τη Γαλατά στις 3 Δεκεμβρίου, το «τριφύλλι» δικαιούται 100 προσκλήσεις, όσες πήραν και οι Τούρκοι για τον αγώνα του Ολυμπιακού Σταδίου.

Οι συνεχιστές της κληρονομιάς

Ο θρίαμβος του 2004 αποδείχτηκε πως δεν ήταν ένα απλό πυροτέχνημα. Η συνεπής παρουσία της Εθνικής ομάδας σε όλα τα μεγάλα ραντεβού, με τελευταία την επιτυχία πρόκρισης στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου έπειτα από το θρίαμβο επί της Ουκρανίας με 1-0, πείθει και τους πλέον δύσπιστους πως πλέον η Ελλάδα κατέχει πανάξια μία επιφανή θέση και στον ποδοσφαιρικό χάρτη.

Οι θριαμβευτές του Ντόνετσκ επέστρεψαν τα ξημερώματα εμφανώς κουρασμένοι από την υπερπροσπάθεια, αλλά περήφανοι για το νέο επίτευγμά τους. Ο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και το www.sport-fm.gr ήταν εκεί, στην υποδοχή της ελληνικής αποστολής.

«Ήταν πολύ μεγάλη νίκη. Αφιερώνουμε σε όλους τους Έλληνες την πρόκρισή μας στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου», δήλωσε στους 94,6 ο Γιώργος Καραγκούνης, ενώ ο Άγγελος Χαριστέας μίλησε για τη συνέχιση της βαριάς κληρονομιάς του 2004, που αποδεικνύεται πως δεν είναι… ασήκωτη από την ανανεωμένη Εθνική. «Είναι τεράστια η πρόκριση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τέτοιες στιγμές. Είμαι πολλά χρόνια στην ομάδα, έχω ζήσει μεγάλες στιγμές, όπως η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2004. Ωστόσο, αυτή η στιγμή είναι πάρα πολύ σημαντική και θα έλεγα ότι είναι η σημαντικότερη στην καριέρα μου», είπε ο φορ της Νυρεμβέργης και πρόσθεσε: «Τα νέα παιδιά που είναι στην Εθνική πρέπει να καταλάβουν ότι αυτή είναι η κληρονομιά που τους αφήνουμε εμείς οι παλιότεροι. Πάμε σε ένα Μουντιάλ και θα έχουν σε μικρή ηλικία όλα τα φόντα να κάνουν μια μεγάλη καριέρα. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για την αναμέτρηση της «Ντόνμπας Αρένα» ανέφερε: «Έτσι όπως παίξαμε δεν τρώγαμε με τίποτα γκολ. Πιστεύω ότι δείξαμε το πρόσωπο που ξέρουμε. Αμυνόμαστε καλά, δεν δεχόμαστε γκολ, σημειώνουμε ένα τέρμα και κερδίζουμε τα παιχνίδια. Υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες στο ποδόσφαιρο, αλλά εκείνο που μετράει για εμένα ότι έζησα ακόμη μία σημαντική στιγμή και ο καθρέπτης είναι το γήπεδο».

Από την πλευρά του, ο Σοφοκλής Πιλάβιος τόνισε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας: «Μιλάμε για μία πολύ σημαντική επιτυχία. Θέλω να δώσω τα συγχαρητήρια μέσα από την καρδιά μου στα παιδιά, που έκαναν πάλι περήφανους τους Έλληνες. Εύχομαι καλή επιτυχία. Πιστεύω ότι θα οργανωθούμε, θα ανασυνταχθούμε, θα κάνουμε τον απολογισμό μας και θα πάμε στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής πιο έτοιμοι από ποτέ. Το 2004 άφησε μια μεγάλη κληρονομία, την οποία εμείς καλούμαστε να συνεχίσουμε. Πιστεύουμε πως κάνουμε ό,τι μπορούμε για να παραμείνει η Εθνική στον δρόμο των επιτυχιών».

Όσο για το πανηγυρικό κλίμα στην πτήση της επιστροφής, ανέφερε: «Τα έχουν καταγράψει οι κάμερες, θα τα δείτε όλα στην τηλεόραση. Στις τάξεις της Εθνικής επικρατεί χαρά και ενθουσιασμός. Ο κ. Ρεχάγκελ τιμήθηκε κιόλας, του ετοίμασαν τα παιδιά μια τούρτα για τις 100 συμμετοχές στον πάγκο της Εθνικής. Γενικά ήταν μια όμορφη ατμόσφαιρα».

Χτύπημα στα πλευρά ο Παπασταθόπουλος, όλα καλά με Μόρα

Ένα χτύπημα στα πλευρά από χτύπημα αντιπάλου έχει ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και αυτός ήταν ο λόγος της αντικατάστασής του στο ημίωρο του αγώνα με την Ουκρανία. Η κατάσταση του νεαρού στόπερ θα φανεί στις εξετάσεις που θα του γίνουν με την επιστροφή του στην Ιταλία. Αντίθετα, ο έτερος «Ιταλός», ο Βαγγέλης Μόρας, δεν έχει κάτι ανησυχητικό και το πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο άσος της Μπολόνια στα τελευταία λεπτά του ματς στο Ντόνετσκ δεν σχετίζεται με τον παλαιότερο τραυματισμό του στο γόνατο.

«Χρυσώνονται» οι παίκτες

Τα συμφωνηθέντα πριν την έναρξη των προκριματικών θα εισπράξουν οι διεθνείς ως πριμ πρόκρισης στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πληροφορίες αναφέρουν πως η συμφωνία που είχε γίνει μεταξύ των διεθνών και της ομοσπονδίας αφορούσε να πάρουν ως πριμ το 50% του μπόνους πρόκρισης στην τελική φάση. Αυτό υπολογίζεται σε 8-10 εκατ. ευρώ(η FIFA δεν έχει γνωστοποιήσει το μπόνους πρόκρισης), δηλαδή οι διεθνείς θα εισπράξουν 4-5 εκατ. ευρώ.

Η επόμενη μέρα

Οι πανηγυρισμοί σύντομα θα τελειώσουν και η Εθνική ομάδα ήδη σκέφτεται την επόμενη μέρα. Αυτή περιλαμβάνει σε πρώτη φάση την κλήρωση για την τελική φάση του Μουντιάλ, η οποία θα γίνει στο Κέιπ Τάουν στις 4 Δεκεμβρίου. Η Ελλάδα θα είναι στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας στη διαδικασία που θα αναδείξει οκτώ ομίλους των τεσσάρων ομάδων(προκρίνονται στους «16» οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου). Στόχος των ανθρώπων της ομοσπονδίας και του Ότο Ρεχάγκελ είναι η καλύτερη δυνατή προετοιμασία εν όψει της τελικής φάσης που ξεκινά στις 11 Ιουνίου και για το λόγο αυτό θα γίνει προσπάθεια να «κλειστούν» δυνατά φιλικά ματς. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός θα έχει στη διάθεσή του τους παίκτες στα μέσα Μαΐου. Η FIFA έχει ορίσει ως καταληκτική ημερομηνία για τις εγχώριες διοργανώσεις τη 16η Μαΐου κι εν συνεχεία οι ποδοσφαιριστές θα είναι στη διάθεση των προπονητών τους. Υπενθυμίζεται πως κάθε αποστολή θα περιλαμβάνει 23 ποδοσφαιριστές.

Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων τις 19/11/2009


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας SportDay








powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES