14 Ιαν 2010

Ξανάρχισαν οι εργασίες στον Πλάντραφο

Ύστερα από αρκετό καιρό στασιμότητας, παρατηρείται… κινητικότητα στον Πλάντραφο Ποταμού, στην περιοχή λίγο έξω από την πόλη, όπου κατασκευάζονται οι βοηθητικές εγκαταστάσεις του ΑΟ Κέρκυρα.

Από χθες Τετάρτη υπάρχει εκεί συνεργείο το οποίο τοποθετεί την περίφραξη. Όπως μας είπαν οι άνθρωποι της ομάδας, οι συγκεκριμένες εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί σε περίπου δύο εβδομάδες και στη συνέχει θα παραγγελθεί και θα τοποθετηθεί ο χλοοτάπητας (σε φυσικό χορτάρι), που θα έρθει σε τμήματα (κομμάτια).

Το έργο, λοιπόν, μπήκε πλέον στην τελική του ευθεία και σε λίγο καιρό θα έχει διεκπεραιωθεί. Αρκεί φυσικά να μην προκύψουν καινούργια… κωλύματα, όπως έχει συμβεί ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν…

Οι βοηθητικές εγκαταστάσεις στον Πλάντραφο αποτελούν έργο… πνοής για τον ΑΟ Κέρκυρα. Σύντομα η ομάδα θα διαθέτει στην… φαρέτρα της ένα πολύ σημαντικό «όπλο», στην προσπάθεια που θα κάνει για να κερδίσει τον… «πόλεμο» στη Σούπερ Λιγκ, όπου τώρα οδηγείται, και να καθιερωθεί στη μεγάλη Κατηγορία!

Το συγκεκριμένο βοηθητικό γήπεδο θα είναι το δεύτερο για τον ΑΟΚ, ύστερα από εκείνο που ήδη έχει και χρησιμοποιεί στα Γαζάτικα του Δήμου Φαιάκων.

Χρήστος Γραμμένος

Χειρουργήθηκε ο Ρεχάγκελ

Σε επέμβαση κήλης και προστάτη υποβλήθηκε την Τετάρτη ο Ότο Ρεχάγκελ. Η διαδικασία, που ήταν απόλυτα επιτυχής, διήρκεσε δυόμισι ώρες και έγινε σε πανεπιστημιακή κλινική του Έσεν στη Γερμανία. Στο πλευρό του ομοσπονδιακού τεχνικού ήταν η σύζυγός του, Μπεάτε, η οποία επιβεβαίωσε μιλώντας στην «Bild» πως όλα κύλησαν ομαλά προσθέτοντας πως ο «Χερ Ότο» βιάζεται να επιστρέψει στη δουλειά.

«Θα πρέπει να παραμείνει στην κλινική για τέσσερις ή πέντε ημέρες. Θέλει να είναι παρών στη Βαρσοβία στις 7 Φεβρουαρίου για την κλήρωση των προκριματικών του Euro 2012», τόνισε η σύντροφος ζωής του 72χρονου προπονητή και πρόσθεσε: «Το Νοέμβριο ο σύζυγός μου είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο λόγω ενοχλήσεων και μετά από λεπτομερείς εξετάσεις που του έγιναν βρέθηκε πως έχει κήλη και διογκωμένο προστάτη, γι’αυτό αποφασίστηκε να χειρουργηθεί. Πλέον θα είναι απόλυτα υγιής και γεμάτος δύναμη για το Παγκόσμιο Κύπελλο».

* Ανακοινώθηκε από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Παραγουάης η συμφωνία με την ΕΠΟ για διεξαγωγή φιλικού. Αυτό θα γίνει το Μάιο στη Ζυρίχη και σε ημερομηνία που θα οριστεί προσεχώς. Η Εθνική θα κάνει το αρχικό στάδιο της προετοιμασίας της για το Μουντιάλ στο Μπαντ Ραγκάζ της Ελβετίας και θα μεταβεί στη Ζυρίχη για το συγκεκριμένο φιλικό.

Ο Κάκος στο Καβάλα-Ολυμπιακός

Ο Τάσος Κάκος του συνδέσμου Κέρκυρας θα διευθύνει την αναμέτρηση Καβάλα-Ολυμπιακός, για τη 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο Μιχάλης Βοσκάκης θα «σφυρίξει» το Παναθηναϊκός-Πανθρακικός, ο Μιχάλης Κουκουλάκης το Ηρακλής-ΑΕΚ και ο Μιχάλης Ντάκος το ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης. Αναλυτικά οι διαιτητές:

Σάββατο 16/1

ΠΑΟΚ-Αστέρα Τρίπολης: Μιχάλης Ντάκος (Ξάνθης)
Ηρακλής-ΑΕΚ: Μιχάλης Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Skoda Ξάνθης-Εργοτέλης: Μιχάλης Τσινιάρης (Αθηνών)

Κυριακή 17/1

Ατρόμητος-Λάρισα: Σταύρος Τσιρώνης (Αθηνών)
Πανιώνιος-Λεβαδειακός: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Παναθηναϊκός-Πανθρακικός: Μιχάλης Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
ΠΑΣ Γιάννινα-Άρης: Ανδρέας Παππάς (Αθηνών)
Καβάλα-Ολυμπιακός: Τάσος Κάκος (Κέρκυρας)

Στην Καρδίτσα ο Βακουφτσής!

Σε σημαντική μεταγραφική ενίσχυση προχώρησε η Αναγέννηση Καρδίτσας, καθώς απέκτησε τον έμπειρο επιθετικό, Γιώργο Βακουφτσή, ο οποίος έμεινε ελεύθερος την Τετάρτη από την ομάδα της Skoda Ξάνθης.

Οι διοικούντες τον θεσσαλικό σύλλογο κινήθηκαν αστραπιαία, μόλις έμαθαν πως ο παίκτης αποδεσμεύτηκε από την ομάδα της Ξάνθης και ήρθαν σε επαφή μαζί του με σκοπό να ενισχύσουν την γραμμή κρούσης τους. Ο 30χρονος παίκτης έμεινε ευχαριστημένος από την πρόταση της Αναγέννησης και δέχτηκε να υπογράψει συμβόλαιο με τον σύλλογο που αγωνίζεται στην Β’ Εθνική. Η συμφωνία ανάμεσα στην διοίκηση και τον παίκτη, αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της ημέρας.

Το βιογραφικό του υψηλόσωμου επιθετικού είναι πλούσιο, καθώς έχει αγωνιστεί σε Φιορεντίνα, Ηρακλή, ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια, Εργοτέλη και Skoda Ξάνθη, ενώ ξεκίνησε την καριέρα του από την ερασιτεχνική ομάδα του Παναθηναϊκού.

Tα αποκαλυπτήρια της McLaren

Οι ανακοινώσεις για τις παρουσιάσεις των ομάδων διαδέχονται η μια την άλλη. Η McLaren θα παρουσιάσει το νέο της μονοθέσιο αλλά και τους πιλότους της στις 29 Ιανουαρίου, μια ημέρα μετά τα αποκαλυπτήρια του μονοθέσιου της Ferrari.

Η βρετανική ομάδα ακόμη δεν έχει αποκαλύψει την τοποθεσία της εκδήλωσης, η οποία σίγουρα θα πραγματοποιηθεί στην Αγγλία. Φέτος, οι άνθρωποι της McLaren έχουν υψηλές απαιτήσεις, καθώς διαθέτουν ένα ανταγωνιστικό δίδυμο, τον περσινό πρωταθλητή, Τζένσον Μπάτον και τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2008, Λιουίς Χάμιλτον.

Πέρυσι, η βρετανική ομάδα τερμάτισε στην τρίτη θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών.

Βλέπει Πανθρακικό και… αμυντικό

Η δύσκολη πρόκριση σε ένα θεωρητικά εύκολο παιχνίδι απέναντι στον Πιερικό για το Κύπελλο θα πρέπει να είναι διδακτική για τους παίκτες του Παναθηναϊκού εν όψει της αναμέτρησης με τον Πανθρακικό την Κυριακή στο ΟΑΚΑ για τη 18η αγωνιστική. Η ομάδα της Κομοτηνής μπορεί να είναι καταδικασμένη σε υποβιβασμό, αλλά δεν υπάρχουν περιθώρια υποτίμησης του αντιπάλου, αφού οι εκπλήξεις παραμονεύουν, όπως παραλίγο να συμβεί κόντρα στο συγκρότημα του Σούλη Παπαδόπουλου την Τετάρτη.

Ο Νίκος Νιόπλιας δεν θέλει να παρουσιάσει η ομάδα του ανάλογο πρόσωπο και περιμένει οι ποδοσφαιριστές του να αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα και συγκέντρωση τους προσεχούς τους αντιπάλους. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που από το ματς αυτό θα απουσιάσουν και οι τιμωρημένοι Σισέ, Κατσουράνης και Λέτο, καθώς και ο Σιμάο που είναι στο Κόπα Άφρικα. Εκτός παραμένουν και οι τραυματίες Ρουκάβινα και Σεϊταρίδης.

Πιέζει, αλλά…

Εντείνονται οι προσπάθειες απόκτησης κεντρικού αμυντικού από τον Παναθηναϊκό, ωστόσο οι δύο περιπτώσεις που έχουν προκριθεί, αυτές των Εμάνουελ Πόγκατετς και Κάτα Ντίας, παρουσιάζουν δυσκολίες. Όσον αφορά στον Αυστριακό άσο, η Μίντλεσμπρο αξιώνει περίπου 2 εκατ. ευρώ για να τον παραχωρήσει, ποσό που κρίνεται υπερβολικό από τους «πράσινους» για έναν ποδοσφαιριστή που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι. Ο ίδιος πιέζει με τον τρόπο του, αλλά οι πιθανότητες δεν είναι πολλές. Για τον Αργεντινό στόπερ της Χετάφε, οι Μαδριλένοι έχουν μεγάλες απαιτήσεις, ενώ δεν έχουν καταστήσει σαφές αν έχουν αποφασίσει οριστικά να τον πουλήσουν. Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να μεταβεί στη Μαδρίτη ο Κώστας Αντωνίου, αφού ο 30χρονος άσος θεωρείται μία εξαιρετική περίπτωση από τον Νίκο Νιόπλια.

Στα υπόψη είναι ο Ντουγκλάο της Καβάλας, ο οποίος αρέσει πολύ στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού. Μειονέκτημά του είναι ότι καλύπτει θέση ξένου και παρότι υπάρχει χώρος για έναν ακόμη μη κοινοτικό, στο «τριφύλλι» θέλουν να μείνει κενή.

Πανστρατιά για Ρώμη

Στο τέλος της επόμενη εβδομάδας θα οριστικοποιηθεί ο ακριβής αριθμός εισιτηρίων που θα πάρει ο Παναθηναϊκός για τις ανάγκες των φιλάθλων του στη ρεβάνς των «32» του Europa League απέναντι στη Ρόμα στο «Ολίμπικο». Πληροφορίες αναφέρουν πως οι «πράσινοι» θα πάρουν περίπου 3.000 ή 3.500 κομμάτια, τα οποία και αναμένεται να γίνουν ανάρπαστα.

Επιστολή διαμαρτυρίας 9.000 ατόμων στη ΝΕΤ για το ΟΣΦΠ-ΑΕΚ!

Υπογεγραμμένο κείμενο-κατηγορώ για τη μετάδοση του αγώνα πρωταθλήματος Ολυμπιακού-ΑΕΚ στάλθηκε στον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλο Γερουλάνο, στο γραφείο του πρωθυπουργού και στα γραφεία της ΕΡΤ! Την επιστολή υπογράφουν, μάλιστα, 9.000 Έλληνες πολίτες, διαμαρτυρόμενοι για τη δημοσιογραφική κάλυψη του αγώνα.

Αναλυτικά το κείμενο που απεστάλη στον υπουργό:

«Προς: Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλο Γερουλάνο

Κοιν.: Πρόεδρο ΕΡΤ
Κοιν: Γραφείο Πρωθυπουργού
Θέμα: Κείμενο Διαμαρτυρίας για ΕΡΤ


Με το παρόν ηλεκτρονικό μήνυμα θα θέλαμε να σας καταθέσουμε το παρακάτω κείμενο διαμαρτυρίας το οποίο μέσα σε διάστημα μόλις μία εβδομάδας υπέγραψαν σχεδόν 9000 συμπολίτες μας, όλων των πολιτικών και οπαδικών
αποχρώσεων. Σας παρακαλούμε να το μελετήσετε και να μας ενημερώσετε σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε ώστε να ικανοποιηθεί το δίκαιο, όπως πιστεύουμε, αίτημα ημών και όχι μόνο.

Με τιμή

AEK Internet Fan Club
http://www.aek.com
webmaster@aek.com
»


Η επιστολή.

Καταγγελια κατα της εθνικης τηλεορασης.

Η ΕΡΤ είναι μια Δημόσια επιχείρηση που κατά μεγάλο μέρος τα έσοδα της προέρχονται από τον Ελληνικό λαό. Για το λόγο αυτό και σε ότι αφορά τον τομέα της ενημέρωσης και ειδησεογραφίας, η αυτονόητη υποχρέωση των συντελεστών των εκπομπών είναι να αντιμετωπίζουν όλους τους Έλληνες ισότιμα προσπαθώντας να παρουσιάσουν τα γεγονότα όσο το δυνατό πιό αντικειμενικά.

Δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει στο αθλητικό τμήμα του σταθμού. Τόσο στις ποδοσφαιρικές μεταδόσεις, όσο και στις σχετικές ενημερωτικές εκπομπές, οι σχολιαστές των αγώνων και οι παρουσιαστές των εκπομπών, ειδικότερα οι κ.κ. Αντώνης Κατσαρός και Παύλος Παπαδημητρίου, μεροληπτούν συστηματικά υπέρ της ομάδας ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού και ενάντια σε όλες τις αντίπαλες Ελληνικές ομάδες στην ποδοσφαιρική διοργάνωση της Super League.

Κάναμε υπομονή αρκετό καιρό μήπως καταλάβουν το λάθος τους και διορθωθούν, αλλά δυστυχώς η κατάσταση αντί να βελτιώνεται, χειροτερεύει. Προφανώς δεν έχουν αντιληφθεί ότι δεν βρίσκονται σε κάποιο οπαδικό ή ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό αλλά στην Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Συμπεριφέρονται αλλαζονικά, σαν να είναι αυτοί οι ιδιοκτήτες της ΕΡΤ, και πιθανότατα νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα.

Θεωρούμε λοιπόν απαράδεκτο να πληρώνουμε (και) εμείς τους προκλητικά παχηλούς μισθούς των κυρίων Κατσαρού και Παπαδημητρίου, ενώ αυτοί από την πλευρά τους να μην επιτελούν σωστά το έργο τους. Ζητάμε την απομάκρυνση τους από την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και την αντικατάσταση τους από δημοσιογράφους που μπορούν να ανταπεξέλθουν επάξια στον ρόλο του αντικειμενικού σχολιαστή και παρουσιαστή όπως επιβάλλεται.

Η εικόνα και η φωνή της ΕΡΤ μπαίνουν σε όλα τα σπίτια της Ελλάδας και είναι πολύ σημαντικό να γίνει αντιληπτό από όλους τους αρμόδιους ότι το περιεχόμενο των εκπομπών θα πρέπει να ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό όλους τους τηλεθεατές και όχι μόνο μια μικρή μερίδα αυτών. Είναι κρίμα να χαλάει η ομολογουμένως καλή εντύπωση που έχει ο κόσμος για την ΕΡΤ λόγω της συμπεριφοράς συγκεκριμένων υπαλλήλων της οι οποίοι όχι μόνο αμοίβονται πλουσιοπάροχα από το υστέρημα του Ελληνικού λαού αλλά δεν επιτελούν ούτε στο ελάχιστο το καθήκον τους.

Πουλήθηκαν τα σκουλαρίκια του Μαραντόνα!

Ολοκληρώθηκε η δημοπρασία των σκουλαρικιών του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, με την τιμή πώλησής να φτάνει στα 36.400 δολάρια (περίπου 25.100 ευρώ). Η νέα κάτοχος των κοσμημάτων, είναι μία γυναίκα αγνώστων στοιχείων, η οποία κατέβαλλε το συγκεκριμένο ποσό, παρότι η αρχική εκτίμηση της αξίας τους ήταν μόλις 8.000 δολάρια (5.500 ευρώ).

Ο Τζιοβάνι Λομπάρντο του ιταλικού πρακτορείου «Equitalia», ο οποίος ανέλαβε και την ευθύνη της δημοπρασίας, ανέφερε πως «η συγκεκριμένη γυναίκα προτίμησε να μην δοθούν τα στοιχεία της στην δημοσιότητα». Το ποσό των 36.400 δολαρίων ωστόσο, αποτελεί μία «σταγόνα στον ωκεανό» των χρεών του Μαραντόνα, στον οποίο έχουν επιβληθεί φόροι ύψους 54 εκατ. δολαρίων από την ιταλική κυβέρνηση (για την μη πληρωμή των φόρων που του αντιστοιχούσαν την επταετία 1984-1991, όταν και αγωνιζόταν στη Νάπολι).

Ο Λομπάρντο πάντως θεωρεί πως η ιστορία του Αργεντινού, στέλνει ηχηρό μήνυμα πως ο κάθε πολίτης πρέπει να πληρώνει τους φόρους που του αναλογούν

«Στην ομάδα που αγαπώ…»

Τυπική διαδικασία είναι η επιστροφή του Νέρι Καστίγιο στον Ολυμπιακό, όπως επιβεβαίωσε και ο ίδιος αποχωρώντας από τα γραφεία της ΠΑΕ το μεσημέρι της Πέμπτης. Ο Μεξικανός μεσοεπιθετικός δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τη συμφωνία και δήλωσε αποφασισμένος να βοηθήσει την ομάδα της καρδιάς του να κατακτήσει πολλούς τίτλους, αρχής γενομένης από το φετινό πρωτάθλημα.

«Υπάρχει μια συμφωνία ανάμεσα στις δύο ομάδες και μένα. Τώρα απλώς περιμένουμε ένα χαρτί που πρέπει να έρθει σήμερα ή αύριο για να περάσω από ιατρικές εξετάσεις, ώστε να τελειώσουν όλα το Σάββατο ή τη Δευτέρα. Οικονομικά δεν θα είναι το ίδιο για μένα όπως στη Σαχτάρ, αλλά δεν το κοιτάω καθόλου. Με ενδιαφέρει να παίζω στην ομάδα που αγαπώ και να νιώθω ευτυχισμένος», τόνισε ο 25χρονος άσος.

Όσο για τον κόσμο του Ολυμπιακού, ανέφερε: «Το ήθελα πολύ και ο κόσμος έχει δείξει πως με αγαπά πολύ και θέλει να γυρίσω. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που αγαπώ πολύ, πέρασα εδώ τα καλύτερά μου χρόνια και θα έχω την ευκαιρία να παίζω το ποδόσφαιρο που ξέρω, κάτι που δεν έκανα στο διάστημα που έλειπα. Ανυπομονώ να μπω μέσα στο γήπεδο και να νιώσω αυτό που αισθανόμουν όσο ήμουν εδώ».

Παρά το -5 από τον Παναθηναϊκό, ο Νέρι Καστίγιο έδωσε σύνθημα τίτλου. «Ο Ολυμπιακός πρέπει να κατακτά το πρωτάθλημα κάθε χρόνο. Έχουμε περάσει και πιο δύσκολες χρονιές, αλλά στο τέλος έχουμε πάρει τον τίτλο, γιατί έχουμε τους καλύτερους παίκτες, τους καλύτερους φιλάθλους και το καλύτερο γήπεδο. Πιστεύω πως δεν είναι τόσο δύσκολο, αρκεί η ομάδα να είναι συγκεντρωμένη».

Όσο για την αγωνιστική του κατάσταση, είπε: «Θα χρειαστεί να κάνω προπονήσεις για να βρεθώ σε καλή κατάσταση. Δεν μπορούσα να γυμνάζομαι αυτό το διάστημα, γιατί στην Ουκρανία έχουν διακοπεί οι προπονήσεις και οι αγώνες λόγω των καιρικών συνθηκών».

Αγωνία για Γκαλέτι

Ολοκληρώθηκαν το πρωί της Πέμπτης οι εξετάσεις στον Λουτσιάνο Γκαλέτι και τα αποτελέσματά τους, που θα ανακοινωθούν εντός της ημέρας, θα δείξουν αν και πότε θα είναι σε θέση να επιστρέψει στα γήπεδα. Ευτυχώς, η ζωή του Αργεντινού εξτρέμ δεν διατρέχει κίνδυνο και το πρόβλημα που παρουσιάζει στη νεφρική του λειτουργία είναι αντιμετωπίσιμο με συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή. Οι καρδιές των «ερυθρολεύκων» επέστρεψαν στις θέσεις τους και πλέον το επόμενο ερώτημα είναι αν ο «Λούτσι» θα μπορέσει να επιστρέψει στα γήπεδα.

Το πιθανότερο σενάριο είναι να ακολουθήσει την αγωγή που θα του δώσουν οι γιατροί και να βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση για κάποιους μήνες, ώστε να φανεί πώς θα ανταποκριθεί ο οργανισμός του στη θεραπεία και εν συνεχεία να κριθεί αν μπορεί να επιστρέψει στα γήπεδα. Το ενδεχόμενο να εμφανιστεί σύντομα (σε ένα ή δύο μήνες) στους αγωνιστικούς χώρους ή να αποκλειστεί από τώρα το ενδεχόμενο να παίξει ξανά μπάλα συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες. Νέο ιατρικό ανακοινωθέν θα υπάρξει τις επόμενες ώρες, ενώ ο Γκαλέτι δεν αποκλείεται να πάρει εξιτήριο ακόμη και σήμερα.

Παίρνει θέση στην αποστολή ο Λούα Λούα

Η καλή παρουσία του Λούα Λούα στο φιλικό με τον Ιωνικό (3-1), όπου πέτυχε κι ένα γκολ, τον φέρνουν στην αποστολή του Ολυμπιακού για το ματς της Κυριακής στην Καβάλα. Ο Κονγκολέζος επιθετικός είναι σε καλή κατάσταση, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν κενά μεσοεπιθετικά με τις απουσίες των Μήτρογλου (εκτός για 10 μέρες) και Γκαλέτι (σίγουρα απών και ο Ντουντού), ενώ αμφίβολος είναι και ο Νταρμπισάιρ, που πήγε στην Αγγλία για να κάνει ένεση στους κοιλιακούς. Πιθανότερη σύνθεση είναι η ακόλουθη: Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Μέλμπεργκ, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μπράβο, Μαρέσκα, Τοροσίδης, Ζαϊρί, Λεονάρντο, Όσκαρ και Ντιόγο.

ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ : ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ


Γκερέκου: ‘Ξηλώνει’ τη διοίκηση της ΕΤΑ μετά τις αποκαλύψεις του «ΘΕΜΑτος»ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ κα ΑΝ. ΓΚΕΡΕΚΟΥ ΓΙΑ
ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Το Δ.Σ της Ε.Π.Σ Κέρκυρας κατέθεσε στην Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, αρμόδια για θέματα αθλητισμού κα Άντζελα Γκερέκου υπόμνημα στο οποίο καταγράφονται όλα τα καίρια προβλήματα και αιτήματα, που αφορούν το ερασιτεχνικό, ιδιαίτερα το κερκυραϊκό, ποδόσφαιρο.
Έμφαση δίνεται στη βαθιά οικονομική κρίση που ταλανίζει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο, που του στερεί τη δυνατότητα να ανταποκριθεί στον κοινωνικό ρόλο του και την ευχέρεια να συνεχίσει απερίσπαστα το σημαντικό έργο που επιτελεί στις μικρές ιδιαίτερα κοινωνίες.
Ταυτόχρονα καταγράφεται η υστέρηση που παρουσιάζει και βιώνει στην ανάπτυξη του αθλητισμού ο νομός Κέρκυρας, που για πολλά χρόνια και προσπαθεί μέσα από το φιλότιμο, το μεράκι και το υστέρημα κάποιων ανθρώπων να αντιμετωπίσει τη διαχρονική εγκατάλειψη και αδιαφορία της πολιτείας.
Οι βασικοί άξονες των αιτημάτων που θέτει το Δ.Σ της Ε.Π.Σ.Κ είναι:
1.   Η άμεση καταβολή των (εκκρεμών) τακτικών επιχορηγήσεων προς τα ερασιτεχνικά σωματεία.
2.   Η ανάγκη ανακατασκευής και άμεσων παρεμβάσεων στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας, που δεν μπορεί πλέον να αποκριθεί στην κάλυψη των  προϋποθέσεων συμμετοχής της ομάδας μας στη σούπερ λίγκα.
3.   Η ενίσχυση των τοπικών ερασιτεχνικών σωματείων, άμεσα από χορηγίες με το ποσό των 80.000 ευρώ, για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων τους. Στην κατεύθυνση αυτή, ήδη το Δ.Σ της Ε.Π.Σ.Κ ανέλαβε πρωτοβουλίες.
4.   Η οικονομική υποστήριξη της Ε.Π.Σ Κέρκυρας, για την ολοκλήρωση των έργων του Αθλητικού Κέντρου της.
5.   Η οικονομική υποστήριξη των σωματείων της Δ΄ Εθνικής κατηγορίας.
6.   Η κατασκευή νέων γηπέδων ποδοσφαίρου στο νομό, ιδιαίτερα σε δήμους που στερούνται με κριτήριο τον τοπικό πληθυσμό και τη δραστηριότητα των σωματείων.
Το Δ.Σ της Ε.Π.Σ Κέρκυρας ζητά από την κα Υφυπουργό να προγραμματίσει το συντομότερο δυνατό μια νέα συνάντηση συνεργασίας στο γραφείο της στο Υπουργείο Πολιτισμού – Τουρισμού με τη συμμετοχή και του Γεν. Γραμματέα Αθλητισμού κ. Παν. Μπιτσαξή, για να της εκθέσει και να συζητηθούν τα θέματα, που προαναφέρθηκαν, καθώς και όσα επιπλέον έχουν αξία για το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο (προστασία υγείας και ασφάλειας ποδοσφαιριστών, αθλητικές υποδομές κ.ά).  Ταυτόχρονα ζητά να μεριμνήσει για μια συνάντηση με τους αρμόδιους χορηγιών του Ο.Π.Α.Π, προκειμένου να αναδειχτεί και να ενισχυθεί το αίτημα χορηγίας που κατέθεσε στον Οργανισμό.
Το Δ.Σ της Ε.Π.Σ.Κ εκφράζει την πεποίθηση ότι η κα Γκερέκου θα ανταποκριθεί στις προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά της και θα προχωρήσει άμεσα στις αναγκαίες πρωτοβουλίες και ενέργειες, αποδεικνύοντας την αγάπη για τον τόπο της και την αποφασιστικότητά σας να σταθεί μπροστάρης στο κίνημα άρσης των αδικιών που τόσα χρόνια συντελούνται σε βάρος του νομού μας.
Το Δ.Σ της Ε.Π.Σ.Κ θα σταθεί ειλικρινής αρωγός στην κατεύθυνση αυτή, αφού η προσπάθεια θα πρέπει να είναι καθολική και να αποκτήσει χαρακτηριστικά δυναμικού κινήματος διεκδίκησης.

Ο Υπεύθυνος τύπου
Ο Γεν. Γραμματέας

Παναγιώτης Ποζίδης

«Κακά παιδιά»: Η επιστροφη

Η επιστροφή των «κακών παιδιών» του ελληνικού πρωταθλήματος είναι γεγονός. Ράφικ Τζιμπούρ και Σίλβα Κλέιτον ύστερα από αρκετά μεγάλο διάστημα απραξίας επέστρεψαν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των ΑΕΚ και Παναθηναϊκού αντίστοιχα. Η… παρέα αναμένεται πολύ σύντομα να βρει και το τρίτο μέλος της, με τον Εντίνιο να βρίσκεται προ των πυλών της Τούμπας.Τα δύο προηγούμενα χρόνια Τζιμπούρ, Εντίνιο και Κλέιτον βρέθηκαν αρκετές φορές στη… δύνη του κυκλώνα και τα ονόματα τους μπλέχτηκαν σε πολλά «επεισόδια» εντός αγωνιστικών χώρων. Οι «μάχες» των δύο πρώτων με τον προπονητή της ΑΕΚ, Ντούσαν Μπάγεβιτς παραμένουν ακόμα χαραγμένες στη μνήμη των περισσότερών.

«Δεν λέω ότι πρέπει να φύγει ο προπονητής. Λέω ότι πρέπει να αλλάξει, να προσαρμοστεί στη θέση που βρίσκεται. Και να αρκεστεί σ' αυτήν. Αλλαξε όλους τους σκάουτ, άλλαξε τους προπονητές του συλλόγου, άλλαξε τους γιατρούς, τους φυσικοθεραπευτές, τους υπαλλήλους, έδιωξε παίκτες. Αν θέλει να γίνει πρόεδρος της ΑΕΚ, ας κατέβει υποψήφιος», ήταν μερικές από τις χαρακτηριστικές ατάκες του Εντίνιο για τον Σερβοέλληνα τεχνικό.

Ποια ήταν η κατάληξη: Ο Πορτογάλος μετακόμισε στην Ισπανία και τη Μάλαγα και ο «Ντούσκο» ηρέμησε τουλάχιστον από τον συγκεκριμένο παίκτη, που δεν ήταν και από τους αγαπημένους του.

Ο Τζιμπούρ κατάφερε το ακατόρθωτο. Αφού τα «έσπασε» με τον προπονητή του κατάφερε έστω και μετά από αρκετό καιρό να επιστρέψει στην πρώτη ομάδα της Ένωσης και μάλιστα να κερδίσει και θέση στη βασική ενδεκάδα. Τόσο ο Γαλλοαλγερινός όσο και ο Μπάγεβιτς αποφάσισαν να… ρίξουν νερό στο κρασί τους, ο καθένας βέβαια για τους δικούς του λόγους.

Ο 26χρονος άσος αγωνίστηκε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη» και απέδειξε πως δίκαια ο προπονητής του του εμπιστεύθηκε μια θέση στο βασικό σχήμα. Αν παραμείνει ήρεμος και συγκεντρωμένος, έχοντας πάντα στο μυαλό του και το Παγκόσμιο Κύπελλο, αναμένεται να βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες επιλογές του Μπάγεβιτς για την επίθεση των «κιτρινόμαυρων».

Όσο για τον Κλέιτον, αυτός πέρασε τις δικές του περιπέτειες με τον πρώην πλέον προπονητή του Παναθηναϊκού, Χενκ Τεν Κάτε. Βέβαια έβαλε και αυτός το χεράκι του. Ο Βραζιλιάνος στα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος βρέθηκε και πάλι στις αποστολές των «πρασίνων», ωστόσο η επίσημη επιστροφή του στη δράση πραγματοποιήθηκε στο παιχνίδι κυπέλλου με τον Πιερικό, όπου και ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστικής.

ΚΕΡΚΥΡΑ – Κοιτάει Βερόν

Στην Κέρκυρα η διοίκηση έχει εκφραστεί επίσημα ότι παρακολουθεί και ενδιαφέρεται να πάρει κάθε καλό ποδοσφαιριστή σε λογικές οικονομικές απαιτήσεις βέβαια. Μετά το ναυάγιο με τον Ελίνι Δημούτσο οι «Φαίακες» στρέφουν αλλού το ενδιαφέρον τους, αλλά παραμένουν στο στόχαστρο τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Σούπερ Λιγκ.Ένας από αυτούς είναι και ο Ματίας Βερόν που ενδιαφέρει την Κέρκυρα, καθώς ο Αργεντινός δεν υπολογίζεται από τον Φερνάντο Σάντος και οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ τον έχουν ενημερώσει εδώ και και καιρό να ψάξει να βρει ομάδα.

Στα αγωνιστικά σήμερα θα ξεκινήσει η προετοιμασία, μετά το χθεσινό ρεπό, για τον αγώνα με τον Πιερικό στον οποίο θα επανέρθει από τιμωρία ο Αποστολίδης.

Ρώτησε για Βαλμπουενά ο Παναθηναϊκός

Το "μπαμ" με τον 25χρονο Γάλλο μέσο της Μαρσέιγ Ματιέ Βαλμπουενά ψάχνει ο Παναθηναϊκός! Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από τη Γαλλία άνθρωπος των "πρασίνων" ρώτησε τη γαλλική ομάδα εάν παραχωρείται ως δανεικός ο Βαλμπουενά και η απάντηση των διοικούντων της Μαρσέιγ ήταν θετική, με την υποσημείωση ότι η οψιόν αγοράς του παίκτη είναι στα 4 εκατ. ευρώ.
Ο Παναθηναϊκός όμως θα πρέπει να καλύψει και τις απαιτήσεις του παίκτη, ο οποίος αμείβεται με 1.4 εκατ. ευρώ το χρόνο, άρα σε πρώτη φάση το "τριφύλλι" οφείλει να καλύψει τις 700 χιλιάδες ευρώ που έχει να λαμβάνει ο Βαλμπουενά από το σύλλογο της Μασσαλίας. Οπως σας έχουμε αποκαλύψει, ο Παναθηναϊκός εκτός από κεντρικό αμυντικό εξετάζει πλέον και περιπτώσεις μέσων κατόπιν εισήγησης του Νίκου Νιόπλια, μόνο όμως εάν βρεθεί παίκτης με αξιοπρόσεκτα προσόντα.
Ο Βαλμπουενά είναι μαζί με τον Μπεν Αρφά οι δύο παίκτες της Μαρσέιγ που με τον Ντεσάν έχασαν τη θέση τους στην αρχική ενδεκάδα και δεν συμβιβάστηκαν ποτέ με αυτό, ζητώντας από τη διοίκηση να φύγουν. Η Μαρσέιγ το καλοκαίρι απέρριψε πρόταση της Ζενίτ για τον 25χρονο μεσοεπιθετικό, αλλά πλέον έχει αλλαξει στάση με τη διαφορά ότι οι προτάσεις από το Κατάρ και την Τουρκία (Μπεσίκτας) δεν συγκίνησαν τον ποδοσφαιριστή.
Στην προκειμένη περίπτωση, εάν ο Παναθηναϊκός φτάσει στην τελική ευθεία, ενδέχεται να παίξει σημαντικό ρόλο η καλή σχέση του παίκτη με τον Σισέ. Οσον αφορά τώρα τα χαρακτηριστικά του Βαλμπουενά, πρόκειται για βραχύσωμο (1.63 μ. ύψος) παίκτη, αλλά εξαιρετικό ντριμπλέρ, γρήγορο, με πολύ καλή κάθετη πάσα και σουτ από μακρινή απόσταση. Και το πλέον ιστορικό του γκολ ήταν αυτό απέναντι στη Λίβερπουλ μέσα στο Ανφιλντ την περασμένη αγωνιστική περίοδο που ακόμα συζητούν οι Μαρσεγιέζοι. Στο 4-2-3-1 η φυσική του θέση είναι επιτελικός μέσος, αλλά έχει παίξει πολλές φορές ως δεξιός εξτρέμ σε διάταξη 4-3-3 κάνοντας σπουδαίες εμφανίσεις.

Αγωνία για Γκαλέτι

Ολοκληρώθηκαν το πρωί της Πέμπτης οι εξετάσεις στον Λουτσιάνο Γκαλέτι και τα αποτελέσματά τους, που θα ανακοινωθούν εντός της ημέρας, θα δείξουν αν και πότε θα είναι σε θέση να επιστρέψει στα γήπεδα. Ευτυχώς, η ζωή του Αργεντινού εξτρέμ δεν διατρέχει κίνδυνο και το πρόβλημα που παρουσιάζει στη νεφρική του λειτουργία είναι αντιμετωπίσιμο με συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή. Οι καρδιές των «ερυθρολεύκων» επέστρεψαν στις θέσεις τους και πλέον το επόμενο ερώτημα είναι αν ο «Λούτσι» θα μπορέσει να επιστρέψει στα γήπεδα.

Το πιθανότερο σενάριο είναι να ακολουθήσει την αγωγή που θα του δώσουν οι γιατροί και να βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση για κάποιους μήνες, ώστε να φανεί πώς θα ανταποκριθεί ο οργανισμός του στη θεραπεία και εν συνεχεία να κριθεί αν μπορεί να επιστρέψει στα γήπεδα. Το ενδεχόμενο να εμφανιστεί σύντομα (σε ένα ή δύο μήνες) στους αγωνιστικούς χώρους ή να αποκλειστεί από τώρα το ενδεχόμενο να παίξει ξανά μπάλα συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες. Νέο ιατρικό ανακοινωθέν θα υπάρχει τις επόμενες ώρες, ενώ ο Γκαλέτι δεν αποκλείεται να πάρει εξιτήριο ακόμη και σήμερα.

Επιστρέφει ο Νέρι

Δεδομένη θεωρούν στον Ολυμπιακό την επιστροφή του Νέρι Καστίγιο μετά από δυόμισι χρόνια και δεν αποκλείεται εντός της ημέρας να υπάρξει και σχετική ανακοίνωση. Μάλιστα ο παίκτης πέρασε και την Πέμπτη από τα γραφεία της ΠΑΕ για τις τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας, με τους Πειραιώτες να δίνουν 1,5 εκατ. ευρώ στη Σαχτάρ για δανεισμό του Μεξικανού άσου για ενάμιση χρόνο. Θα οριστεί και μια οψιόν αγοράς, καθώς το καλοκαίρι του 2011 θα απομένει ένας χρόνος για τη λήξη του συμβολαίου του Καστίγιο με την ουκρανική ομάδα.

Σε ό,τι αφορά στον Νάτσο Σκόκο, στον Ολυμπιακό περιμένουν την έλευση του Αργεντινού μάνατζερ του παίκτη στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να ασκήσει ο τελευταίος πιέσεις στην ΑΕΚ για την παραχώρησή του.

Παίρνει θέση στην αποστολή ο Λούα Λούα

Η καλή παρουσία του Λούα Λούα στο φιλικό με τον Ιωνικό (3-1), όπου πέτυχε κι ένα γκολ, τον φέρνουν στην αποστολή του Ολυμπιακού για το ματς της Κυριακής στην Καβάλα. Ο Κονγκολέζος επιθετικός είναι σε καλή κατάσταση, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν κενά μεσοεπιθετικά με τις απουσίες των Μήτρογλου (εκτός για 10 μέρες) και Γκαλέτι (σίγουρα απών και ο Ντουντού), ενώ αμφίβολος είναι και ο Νταρμπισάιρ, που πήγε στην Αγγλία για να κάνει ένεση στους κοιλιακούς. Πιθανότερη σύνθεση είναι η ακόλουθη: Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Μέλμπεργκ, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μπράβο, Μαρέσκα, Τοροσίδης, Ζαϊρί, Λεονάρντο, Όσκαρ και Ντιόγο.

ΠΑΣ Γιάννινα: Οριστικά με «Αναστό»

Ο Νίκος Αναστόπουλος επιστρέφει στον πάγκο του ΠΑΣ. Ο 52χρονος προπονητής συμφώνησε σε όλα με τη διοίκηση της ομάδας των Ιωαννίνων και ετοιμάζεται να αρχίσει την πέμπτη του θητεία στο σύλλογο. Το συμβόλαιό του θα έχει διάρκεια ως το καλοκαίρι με προοπτική επέκτασης για έναν ακόμη χρόνο, έχοντας συνεργάτη τον Σάββα Καρυπίδη, με τον οποίο είχε συνεργαστεί και στο παρελθόν στον ΠΑΣ.

Ο νέος προπονητής, που είχε εργαστεί στον ΠΑΣ το 1999, το 2004, το 2006 και το 2008, θα κάνει ντεμπούτο στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Άρη στο γήπεδο των Ζωσιμάδων. Όσον αφορά στον Ευθύμη Γεωργούλη, αποχωρεί από τον πάγκο, αλλά θα μετατεθεί σε πόστο τεχνικού διευθυντή.

«Ο Κούπερ μεταμόρφωσε τον Άρη…»

Η θέση (4η) του Άρη στο βαθμολογικό πίνακα της Σούπερ Λίγκας σε συνδυασμό με τις εκπληκτικές εμφανίσεις των «κιτρίνων» το τελευταίο διάστημα δικαιώνουν απόλυτα τη διοίκηση σε ό,τι αφορά την πρόσληψη του Έκτορ Ραούλ Κούπερ στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. «Μεταμόρφωσε την ομάδα προς το καλύτερο», επισήμανε ο Γιάννης Μιχαλίτσος.

«Απ’ τον Άρη λείπει ένας τίτλος. Το Κύπελλο είναι ένα εφικτός στόχος, με την προϋπόθεση ότι τα παιχνίδια στο θεσμό θα αντιμετωπιστούν με τη δέουσα σοβαρότητα», τόνισε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, μιλώντας στα «ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ 98,7».

Κέρδος ο Κλέιτον; Θα δείξει…

Ο Νίκος Νιόπλιας στάθηκε στην απόδοση του Σίλβα Κλέιτον, στη χθεσινή αγχωτική πρόκριση επί του Πιερικού. «Ηταν ένα κέρδος για εμάς», είπε και στην ουσία έστειλε και ένα μήνυμα πως από εδώ και στο εξής ο Βραζιλιάνος θα χρησιμοποιείται περισσότερο και θα πάρει ευκαιρίες.

Πολλοί fan του ποδοσφαιριστή που τόσο καιρό θεωρούσαν ότι αγαπημένος τους παίκτης αδικείται που δεν αγωνίζεται, χθες χαμογέλασαν, όπως για να λέμε την αλήθεια χαμογέλασαν και οι υπόλοιποι φίλοι του «τριφυλλιού», βλέποντας έναν μέχρι στιγμής παραγκωνισμένο ποδοσφαιριστή να έρχεται από το πουθενά και με δυο γκολ να δίνει τη νίκη στην ομάδα.

Στο παρελθόν έχω καταθέσει είτε γραπτώς, είτε μέσω των εκπομπών του NovaΣΠΟΡ FM, την άποψή μου για τον Κλέιτον. Θεωρώ, λοιπόν, ότι δεν μπορούμε από τώρα να μιλάμε για κέρδος. Θα πρέπει να κάνουμε υπομονή, για να δούμε αν ο Κλέιτον δει πιο… ζεστά την υπόθεση ποδόσφαιρο ή παραμείνει ο γνωστός μπαλαδόρος (ούτε συζήτηση για την ποδοσφαιρική του ποιότητα), που το μυαλό του θα είναι τις περισσότερες φορές αλλού κι’ όχι στην ομάδα ή στη δουλειά που πρέπει να κάνει. Γιατί μη μου πείτε ότι εσείς άλλον Κλέιτον ξέρετε! Εγώ ξέρω τον Κλέιτον που ξέρει καντάρια μπάλα, αλλά η ασυνέπεια και η… νοοτροπία παραλίας τα «χαλάει» όλα. Ας περιμένουμε, λοιπόν, να δούμε αν ο Βραζιλιάνος είναι ένα κέρδος για τον Νίκο Νιόπλια. Η χθεσινή του πολύ καλή εμφάνιση ήταν ένα μήνυμα. Να είστε σίγουροι πως αν ο προπονητής του Παναθηναϊκού δει αυτά που θέλει από τον ποδοσφαιριστή στην Παιανία, θα του δώσει όχι ευκαιρία, αλλά ευκαιρίες.

• Σε ότι έχει να κάνει με την απόδοση, μέχρι το 70’ ο Παναθηναϊκός ήταν απαράδεκτος. Ο Νιόπλιας δεν συμφωνεί ότι οι παίκτες του είδαν το ματς σαν… αγγαρεία και θεωρεί ότι η ομάδα δεν βρήκε ρυθμό, λόγω των πολλών αλλαγών. Εχει δίκιο σ’ αυτό που λέει, αλλά προσωπικά θεωρώ ότι και το πρώτο ισχύει. Από το 70’ και μετά ο Παναθηναϊκός σοβαρεύτηκε, έπαιξε ορθό και καλό ποδόσφαιρο, και κατάφερε να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

ΑΕΚ: Σε καραντίνα ο Χουανφράν

Μόνος του θα προπονείται στο εξής και μέχρι νεωτέρας ο Χουανφράν, μετά το επεισόδιο που είχε με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στην προπόνηση της ΑΕΚ. Ο Ισπανός μπακ, που δεν εκτελούσε σωστά κάποιες ασκήσεις και αντέδρασε στις εντολές του προπονητή του, απολογήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ, Νίκο Θανόπουλο, και θα τιμωρηθεί βάσει του εσωτερικού κανονισμού της ομάδας.

Ο 33χρονος άσος είναι εκτός πλάνων του Ντούσαν Μπάγεβιτς τους τελευταίους μήνες, αλλά είναι δύσκολο να αποδεσμευτεί πριν τη λήξη του συμβολαίου του (τον προσεχή Ιούνιο), αφού οι φετινές συνολικές του απολαβές ανέρχονται στις 700.000 ευρώ και δύσκολα θα παραιτηθεί έστω και από ένα μέρος τους.

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES