11 Απρ 2010

Στέφεται πρωταθλητής!

Στέφεται πρωταθλητής!Η μεγάλη ώρα για τον Παναθηναϊκό έφτασε! Στους «πράσινους» αρκεί απλώς μία ισοπαλία στο αποψινό (19:00, www.sport-fm.gr, NovaΣΠΟΡ FM 94,6, Novasports 1) παιχνίδι με τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ, προκειμένου να σφραγίσουν την κατάκτηση του 20ου πρωταθλήματος της ιστορίας τους. Εφόσον το «τριφύλλι» νικήσει ή έρθει ισόπαλο με τους Θεσσαλονικείς θα πάρει το πρώτο του πρωτάθλημα, έπειτα από έξι χρόνια και συγκεκριμένα τη σεζόν 2003/04.

Ο Νίκος Νιόπλιας θα παρατάξει με επιθετικές βλέψεις τον Παναθηναϊκό απέναντι στον «Γηραιό», αφού όλη αυτή την εβδομάδα ζήτησε από τους παίκτες του το απόλυτο των νικών μέχρι το τέλος της σεζόν. Οι «πράσινοι» θα μπουν δυνατά στο παιχνίδι και θα πιέσουν από το πρώτο λεπτό την αντίπαλη άμυνα, ώστε να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ και να φύγει το άγχος από τα πόδια τους.

Πώς θα αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός

Ο Νιόπλιας θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Τζόρβα, ο οποίος μπροστά του θα έχει τους Σεϊταρίδη, Κατσουράνη, Καντέ και Βύντρα. Την τριπλέτα στη μεσαία γραμμή θα αποτελέσουν ο Ζιλμπέρτο, ο Νίνης και ο Καραγκούνης. Αριστερό εξτρέμ θα είναι ο Λέτο, δεξί ο Σαλπιγγίδης και στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Σισέ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Καρνέζης, Ρουκάβινα, Χριστοδουλόπουλος, Πετρόπουλος, Σιμάο, Κλέιτον, Γκάμπριελ, Μπιάρσμιρ και Μαρίνος. Εκτός έμειναν ο Δάρλας (χθες γυμνάστηκε ατομικά, αλλά αύριο αναμένεται να προπονηθεί με την υπόλοιπη ομάδα), ο τιμωρημένος Σαριέγκι (χάνει το υπόλοιπο της σεζόν), ο Γκαλίνοβιτς, ο Μαχλελής και ο Σπυρόπουλος (αναμένεται να παίξει στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα και στον τελικό του Κυπέλλου).

Με τον κόσμο στο πλευρό του

Ο Παναθηναϊκός θα έχει από το πρώτο λεπτό τη συμπαράσταση των οπαδών του, οι οποίοι θέλουν να τον δουν να στέφεται πρωταθλητής και θα προσπαθήσουν να σπρώξουν την ομάδα του Νίκου Νιόπλια στον τίτλο. Οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» εκτιμούν ότι σήμερα στο γήπεδο θα βρεθούν περισσότεροι από 50.000 οπαδοί, ενώ τα εισιτήρια δεν έχουν εξαντληθεί.

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση με τον Ηρακλή μπορούν και σήμερα να προμηθευτούν εισιτήρια, τα οποία κοστίζουν από 10 μέχρι 40 ευρώ. Οι ώρες λειτουργίας των εκδοτηρίων είναι οι εξής: Λ. Αλεξάνδρας 10:00-13:00, Λ. Κύμης και σταθμός «Ειρήνη» από τις 11:00 έως τις 19:00 και στη ΒΑ είσοδο (Λ. Κηφισίας) από τις 16:00 έως τις 19:00.

«Έχουμε να πάρουμε δύο τίτλους»

Στον Παναθηναϊκό θα χαρούν με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όμως περιμένουν οι παίκτες να πάρουν και το Κύπελλο Ελλάδας για να χαρακτηριστεί άκρως επιτυχημένη η φετινή σεζόν. Αυτό ήταν, άλλωστε, το μήνυμα του Νικόλα Πατέρα στους δύο αρχηγούς της ομάδας, τον Καραγκούνη και τον Ζιλμπέρτο.

«Θέλω να μεταφέρετε και στα υπόλοιπα παιδιά ότι ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα. Εχουμε μπροστά μας δύο τρόπαια να κατακτήσουμε. Τότε θα ολοκληρωθεί η χρονιά. Πρέπει να είστε σοβαροί και να συνεχίσετε τη δουλειά μέχρι και το τελευταίο λεπτό του τελικού του Κυπέλλου», τούς είπε ο πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ και συνομίλησε ακόμα με τον Νιόπλια και τον Αντωνίου, καθώς και με ορισμένους ακόμα παίκτες και κατόπιν αποχώρησε.

Γκοβού: «Ελπίζω να παίξω στο εξωτερικό»

Πολύ πιθανό είναι το ενδεχόμενο ο Σίντνεϊ Γκοβού να αποχωρήσει από τη Λιόν στο τέλος της σεζόν και να συνεχίσει την καριέρα του σε κάποια ομάδα του εξωτερικού. Το όνομα του Γάλλου άσου έχει ακουστεί ότι βρίσκεται στη λίστα του Παναθηναϊκού και χθες ο παίκτης δήλωσε: «Θέλω κι ελπίζω να παίξω στο εξωτερικό. Αυτό προτιμώ. Εκτιμώ όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όχι μόνο το αγγλικό, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από τις προοπτικές που θα υπάρχουν». Ο 31 ετών μεσοεπιθετικός φέρεται να επιθυμεί να αγωνιστεί στο αγγλικό πρωτάθλημα, όμως αυτή τη στιγμή η Ρόμα, η Σεβίλλη και η Λεβερκούζεν φαίνεται ότι τον «γλυκοκοιτάζουν».

* Χθεσινοβραδινές φήμες ανέφεραν ότι σκάουτερ του Παναθηναϊκού ταξίδεψε στη Γαλλία. Συγκεκριμένα στο Παρίσι, προκειμένου να παρακολουθήσει τον αγώνα Παρί Σεν Ζερμέν-Μπορντό (3-1).

Μάτος: «Θα ήθελα να γυρίσω»

Μάτος: «Θα ήθελα να γυρίσω»Θετικός στο ενδεχόμενο επιστροφής του στον Παναθηναϊκό μετά τη λήξη του δανεισμού του στην Κορίνθιανς εμφανίστηκε ο Μαρσέλο Μάτος μιλώντας στο «Derby». «Θα ήθελα να γυρίσω. Είχα πρόβλημα με τον Τεν Κάτε. . Θα πρέπει να πουν από τον Παναθηναϊκό πρώτα τι θέλουν από εμένα, για να ξέρω κι εγώ αν είναι καλύτερο να γυρίσω ή όχι», τόνισε ο Βραζιλιάνος μέσος. Αναλυτικά:

Έχεις να μεταφέρεις κάτι στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού για την κατάκτηση του πρωταθλήματος;
«Χαίρομαι πολύ για τα παιδιά και τους φιλάθλους. Ένα μόνο θέλω να τους πω: Συγχαρητήρια πολλά γιατί το αξίζουν. Είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και μόνο η κορυφή τους ταιριάζει. Και μία χάρη να μου κάνουν: Σηκώστε και για εμένα! Αν μπορέσω θα δω σε κάποιο δορυφορικό κανάλι τις εικόνες».

Ο Παναθηναϊκός είναι και στον τελικό του Κύπελλο με αντίπαλο τον Άρη. Έχει την ευκαιρία και για το νταμπλ...
«Δεν το ήξερα αυτό. Αφού πήρε το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός, θα σηκώσει και το Κύπελλο. Δεν μπορεί να τον σταματήσει ο Άρης. Ο Παναθηναϊκός έχει παίκτες-προσωπικότητες και υπέροχο κόσμο που θα σταθεί δίπλα του. Δεν υπάρχει κανένας φόβος ότι δε θα τα καταφέρει».

Πολύς λόγος γίνεται για την επιστροφή σου στον Παναθηναϊκό. Έχεις συζητήσει με την ομάδα;
«Δεν είχαμε καμία νεότερη επικοινωνία με τον κ. Αντωνίου ή κάποιον άλλο από τον Παναθηναϊκό. Θα ήθελα να γυρίσω. Ήμουν πολύ χαρούμενος που φορούσα τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Αυτή την στιγμή, όμως, πρέπει να περιμένουμε. Στην Κορίνθιανς αισθάνομαι καλά, είμαι βασικός στα περισσότερα ματς. Στον Παναθηναϊκό εξαιτίας του Τεν Κάτε είχα όχι μόνο εγώ, αλλά πολλά παιδιά, πρόβλημα. Τώρα μαθαίνω πως με το νέο προπονητή όλα είναι πολύ καλύτερα στην ομάδα. Θα πρέπει να πουν από τον Παναθηναϊκό πρώτα τι θέλουν από εμένα, για να ξέρω κι εγώ αν είναι καλύτερο να γυρίσω ή όχι».

Σκόραρε ο Μορένο, πλησιάζει ο Βαλβέρδε!

Σκόραρε ο Μορένο, πλησιάζει ο Βαλβέρδε! (video)Η διοίκηση διαψεύδει, αλλά στον Ολυμπιακό ήδη προετοιμάζουν την επόμενη μέρα. Στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας φέρεται να βρίσκεται ο Τζιοβάνι Μορένο και φαβορί όσον αναφορά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των Πειραιωτών παραμένει ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Την ευκαιρία να δει τον Μορένο να σκοράρει, στη χθεσινή επικράτηση της Ατλέτικο Νασιονάλ με σκορ 2-0 της Κορτουλούα, είχε ο Δημήτρης Μπαρμπαλιάς. Ο Κολομβιανός μεσοεπιθετικός πέτυχε το πρώτο γκολ της ομάδας του στο 29ο λεπτό της αναμέτρησης και στη συνέχεια ο Ορλάντο Μπέριο διπλασίασε τα τέρματα της Νασιονάλ.

Ο σκάουτερ των «ερυθρόλευκων» μένει στην Μπογκοτά και πηγαίνει καθημερινά στο προπονητικό κέντρο της κολομβιανής ομάδας για να κάνει πλήρες σκάουτινγκ του 24χρονου παίκτη. Ο κ. Μπαρμπαλιάς ενδέχεται τις επόμενες ημέρες να ζητήσει να συναντηθεί με τον Μορένο και να διαπιστώσει αν είναι έτοιμος να κάνει το άλμα στην Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι του 2007 ο Μορένο πήγε στη Γαλλία και δοκιμάστηκε περίπου πέντε μήνες (!) στη Σεντ Ετιέν, χωρίς να προσαρμοστεί στον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής και πήρε τον δρόμο της επιστροφής για την Κολομβία.

Δείτε το γκολ του Μορένο



Όσον αφορά τον Βαλβέρδε, εμφανίζεται ως ο ιδανικός άνθρωπος να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Η διοίκηση των Πειραιωτών εκτιμάει τη δουλειά που έκανε ο Ισπανός και πήρε το νταμπλ τη σεζόν 2008/09. Επίσης, θεωρείται θετικό το γεγονός ότι γνωρίζει το υλικό της πρώτης αλλά και της ομάδας Νέων των «ερυθρόλευκων».

Αρκετοί από τους παίκτες που είχαν συνεργαστεί με τον 46χρονο προπονητή πριν από έναν χρόνο ανυπομονούν να επιστρέψει στον «ερυθρόλευκο» πάγκο. Εν τω μεταξύ, στις συζητήσεις που έχουν γίνει όλο αυτό το διάστημα επικρατεί η αίσθηση ότι θα συνεργαστούν ξανά οι δύο πλευρές. Το οικονομικό κομμάτι δεν φαίνεται να αποτελεί πρόβλημα, ενώ ο Βαλβέρδε έχει πάρει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις για τον μεταγραφικό σχεδιασμό του καλοκαιριού.

Με «νέο αίμα» στην Κομοτηνή

Με αρκετούς νεαρούς παίκτες και τον Λούα Λούα αναχώρησε χθες το απόγευμα η αποστολή του Ολυμπιακού για την Κομοτηνή, όπου απόψε (19:00, www.sport-fm.gr, NovaΣΠΟΡ FM 94,6, Novasports 2) θα αντιμετωπίσει τον Πανθρακικό.

Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς αποφάσισε να πάρει τον Κονγκολέζο επιθετικό με όσους παίκτες είχε στη διάθεσή του, καθώς μία ημέρα πριν του επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ από την «ερυθρόλευκη» διοίκηση. Ωστόσο, ο Λούα Λούα δεν αναμένεται να είναι στο αρχικό σχήμα των Πειραιωτών.

Ο 41 ετών προπονητής θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Νικοπολίδη και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Γκαλίτσιο, Ζεβλάκοφ, Κυριάκο Παπαδόπουλο και Ντομί. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Γιάννης Παπαδόπουλος και ο Τοροσίδης, έχοντας στα πλάγια τους Νικλήτσιώτη (δεξιά) και Όσκαρ (αριστέρα). Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν ο Μήτρογλου και ο Ντάρμπισαϊρ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κόβατς, Λεονάρντο, Ντιόγο, Βαλεριάνος, Φετφατζίδης και Λούα Λούα. Ο Μπάντοβιτς δεν υπολογίζει τους Στολτίδη, Πάρντο, Πάντο, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Μαρέσκα (τιμωρημένοι επειδή συμπλήρωσαν κάρτες), Μπράβο, Λεντέσμα, Ντάτολο (τιμωρημένοι από τη διοίκηση), Ντουντού, Ζαϊρί και Γκαλέτι.

* Όλα καλά με το οικογενειακό πρόβλημα του Ραούλ Μπράβο, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει σύντομα στις προπονήσεις του Ολυμπιακού και αναμένεται να αγωνιστεί στο τελευταίο ματς της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος κόντρα στον Άρη στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

* Ο Πανθρακικός έχει ενημερωθεί ότι στο Δημοτικό Γήπεδο Κομοτηνής θα βρεθούν σκάουτερ από τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Λίβερπουλ, τη Γιουβέντους και την Μπλάκμπερν, ενώ έχει γίνει γνωστό ότι θα είναι άνθρωποι από γαλλικές και γερμανικές ομάδες.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: «Τελικός» με πολλά προβλήματα

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: «Τελικός» με πολλά προβλήματαΜε πολλές ελλείψεις θα ταξιδέψει ο ΠΑΣ Γιάννινα στην Κρήτη για τον «τελικό» με τον Εργοτέλη. Η ομάδα των Ιωαννίνων θέλει πάση θυσία τη νίκη για να διατηρήσει ζωντανές τις όποιες ελπίδες της για παραμονή στην μεγάλη κατηγορία και στην προσπάθειά της αυτή θα στερηθεί τις υπηρεσίες των τιμωρημένων Κασναφέρη, Κανακούδη, Κώτσιου και των τραυματιών Ντάσιο, Ελευθερόπουλο και Σαϊτιώτη.

Ο τεχνικός της ομάδας Νίκος Αναστόπουλος, μετά το τέλος της προπόνησης ανακοίνωσε την αποστολή που απαρτίζεται από τους εξής 19 ποδοσφαιριστές: Zαφειρόπουλο, Σικαλιά, Στάθη, Κούσα, Μαϊστόροβιτς, Βαρτζιώτη, Σενόνε, Βάντερσον, Ανδράλα, Μενδρινό, Ρόβα, Τζάνη, Αράς, Μπoυχάν, Σίσιτς, Ντιμπαλά, Κοντογουλίδη, Μιχαλόπουλο και Μπακαγιόκο.

Τζεμπούρ: «Μένω στάσιμος με Μπάγεβιτς»

Τζεμπούρ: «Μένω στάσιμος με Μπάγεβιτς»Μέτωπο με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς ανοίγει και πάλι ο Ράφικ Τζεμπούρ μέσω συνέντευξής του στη «Real News». «Δεν είναι εκπαιδευτής, μένω στάσιμος μαζί του», τονίζει ο Γαλλοαλγερινός επιθετικός. «Να κρατήσει τα ατού, να πάρει παίκτες, να φτιάξει προπονητικό και γήπεδο», οι προϋποθέσεις για να ξαναγίνει πρώτη η ΑΕΚ. Αναλυτικά, ο «τρομοκράτης» μιλά:

Για τη σχέση του με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς: «Ο Μπάγεβιτς έχει τη δική του φιλοσοφία και εγώ τη δική μου. Ό,τι συνέβη προσπαθώ να το αφήσω πίσω, γιατί με έφθειρε πολύ, ήταν μεγάλη ζημιά και λύπη για μένα να μην παίζω ποδόσφαιρο. Ειλικρινά, ακόμη δεν έχω καταλάβει τι έγινε και έμεινα εκτός ομάδας. Είναι διαφορετικό να σε πιστεύουν και η διοίκηση και ο προπονητής και άλλο πράγμα να σε θέλει η μία πλευρά ή καμία από τις δύο. Θα προτιμούσα να συμφωνούν και οι δύο. Δεν νομίζω πως ο Μπάγεβιτς είναι εκπαιδευτής. Θέλει να δουλεύει με έτοιμους ποδοσφαιριστές κι όχι με νέους. Πιστεύω πως μένω στάσιμος μαζί του».

Για το μέλλον του στην ΑΕΚ: «Πριν από λίγους μήνες ήμουν προβληματισμένος. Στο 50-50. Γύρισα επειδή υπάρχουν άνθρωποι που με αγαπούν και τους αγαπώ. Τώρα είναι καλύτερα τα πράγματα. Δεν παραπονιέμαι. Είμαι ευχαριστημένος και σίγουρα θα συζητούσα μία νέα πρόταση από την ΑΕΚ. Ο πρώτος λόγος ανήκει στην ΑΕΚ, αφού έχω συμβόλαιο. Δεν βιάζομαι».

Για το φλερτ με άλλες ομάδες: «Είχαν γίνει επαφές με Γερμανία και όχι μόνο, αλλά δεν προχώρησε κάτι. Πριν από λίγους μήνες πήγε να γίνει κάτι με τον ΠΑΟΚ, αλλά ούτε αυτό προχώρησε αφού επέστρεψα στην ΑΕΚ. Το σκεφτόμουν σοβαρά, ήθελα παιχνίδια στα πόδια μου, είχα μείνει πίσω και έψαχνα για ομάδα. Φοβερή ατμόσφαιρα η Τούμπα, θα ήταν καλή λύση. Μακάρι να είχε και η ΑΕΚ το δικό της σπίτι».

Για τους λόγους που η ΑΕΚ έμεινε εκτός διεκδίκησης του τίτλου: «Από την αρχή χάσαμε τα πάντα και μένει πλέον η δεύτερη θέση. Πιστεύω ότι γυμναζόμαστε σε εγκαταστάσεις που υστερούν αισθητά αυτών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Και κάτι ακόμα: όταν παλεύεις για τίτλους, πρέπει όλοι να είναι ενωμένοι κι όχι να λείπουν κομμάτια από την ομάδα».

Για το αν η ΑΕΚ θα ήταν σε καλύτερη μοίρα αν αγωνιζόταν ο ίδιος εξ αρχής: «Δεν το λέω εγώ. Δες τα στατιστικά της ΑΕΚ με μένα και χωρίς εμένα και θα καταλάβεις τι εννοώ».

Για το δυναμικό της ΑΕΚ: «Αν οι συμπαίκτες μου δεν ήταν αξιόλογοι, δεν θα ήταν στην ΑΕΚ. Όμως για να προχωρήσει η ομάδα και να έχει προοπτικές πρέπει να φέρει παίκτες, αλλιώς θα αποτύχει. Αν η ομάδα θέλει να ξαναγίνει πρώτη και δυνατή, πρέπει να κρατήσει τα ατού της. Στο χέρι της είναι, αρκεί να πείσει ότι κάτι νέο, κάτι φιλόδοξο γεννιέται. Και με μεταγραφές και με προπονητικό κέντρο και με δικό της γήπεδο».

Για το επεισόδιο με τον Νάτσο Σκόκο: «Δεν ξέρω πώς νιώθει εκείνος, εγώ πάντως είμαι μια χαρά μαζί του. Και άλλωστε από τους 30 παίκτες της ομάδας, με τους 15 είμαι φίλος. Δεν γίνεται όλοι να κάνουμε παρέα. Ό,τι έγινε έγινε, ας μην πούμε άλλα γι’αυτό».

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES