29 Σεπ 2009

Ντεμπούτο Γιούρκα με Λάρισα

Η αναφορά του Τεν Κάτε στον Γιούρκα Σεϊταρίδη, στη συνέντευξη Τύπου του ντέρμπι με την ΑΕΚ, μόνο στην τύχη δεν έγινε, καθώς ο διεθνής πλάγιος αμυντικός είναι έτοιμος για το ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα στο ματς της Δευτέρας με τη Λάρισα (9:15μ.μ. στο ΟΑΚΑ)
Το ενδεχόμενο να ξεκινήσει στην αρχική ενδεκάδα είναι πρόωρο να το ισχυριστούμε την παρούσα χρονική στιγμή, αλλά δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Είναι ωστόσο δεδομένο ότι θα πάρει τα πρώτα του αγωνιστικά λεπτά.

ΠΑΟ: Με... συνταγή ντέρμπι!


Η εν Ελλάδι προετοιμασία του Παναθηναϊκού ολοκληρώθηκε και την Τετάρτη η αποστολή θα ταξιδέψει στη Ρουμανία για τον αγώνα με την Ντιναμό Βουκουρεστίου, στο πλαίσιο των ομίλων του Europa League. Ο Σεντρίκ Καντέ πέρασε τα… τεστ και είναι έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην κρίσιμη αναμέτρηση της Πέμπτης, στην οποία οι «πράσινοι» θα παραταχθούν κατά πάσα πιθανότητα με την δοκιμασμένη- επιτυχημένη ενδεκάδα του ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Τόσο το σχήμα (4-3-2-1), όσο και τα πρόσωπα δεν αναμένεται να προκαλέσουν έκπληξη. Εκείνο που θα αλλάξει ο Τεν Κάτε είναι η τακτική, αφού ο Κατσουράνης θα γυρίσει λίγο πιο πίσω δεξιά από τον Σιμάο, με τον Ζιλμπέρτο να παίζει αριστερά του, πιο μπροστά τους Καραγκούνη, Λέτο και κορυφή τον Σαλπιγγίδη. Στην άμυνα, εφόσον ξεκινήσει τελικά βασικός θα αποτελείται από τα αριστερά προς τα δεξιά, από τους: Καντέ, Σαριέγκι, Μπιέρσμιρ και Βύντρα. Στο τέρμα θα μείνει ο Τζόρβας.

Εν τω μεταξύ, ο Παναθηναϊκός δεν συμπληρώνει ούτε 18άδα! Η τιμωρία του Σισέ, οι τραυματισμοί των Δάρλα (ατομικό), Σπυρόπουλου (ατομικό), Πετρόπουλου, Μαρίνου (ατομικό) και το γεγονός ότι δεν έχει δηλωθεί ο Σεϊταρίδης (ίσως να είναι έτοιμος με Λάρισα) στην UEFA, όπως και οι Μάντζιος, Κλέιτον, αφήνουν τον Τεν Κάτε με 18 ετοιμοπόλεμους παίκτες εν όψει Ντιναμό, εκ των οποίων οι τρεις είναι τερματοφύλακες.

Το πρόγραμμα με την Ντιναμό

Στις 10:55 με πτήση τσάρτερ θα μεταβεί αύριο στη Ρουμανία ο Παναθηναϊκός. Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» θα μιλήσει στο «Dinamo Stadium» αύριο στις 18:30. και η προπόνηση των «πρασίνων» θα ξεκινήσει μισή ώρα αργότερα στο ίδιο μέρος.

Η συνέντευξη Τύπου του προπονητή των γηπεδούχων θα διεξαχθεί στο ίδιο γήπεδο στις 17:30 και η προπόνηση της Ντιναμό Βουκουρεστίου θα πραγματοποιηθεί στο αθλητικό κέντρο τους, που βρίσκεται είκοσι χιλιόμετρα έξω από την πόλη, στις 20:00.

Ο Τζόρβας «ακυρώνει» τη μεταγραφή γκολκίπερ

Ικανοποίηση έχουν προκαλέσει στον Παναθηναϊκό οι τελευταίες εμφανίσεις του Αλεξ Τζόρβα. Ο διεθνής τερματοφύλακας δεχόταν συγχαρητήρια χθες απ' όλους τους συμπαίκτες του, αλλά και φίλους του, τους ευχαριστούσε και έλεγε: «Καλά ήταν, κοιτάμε το επόμενο ματς». Ο 27χρονος γκολκίπερ είναι ποδοσφαιριστής χαμηλών τόνων και έχει κερδίσει δίκαια τη θέση του στην ενδεκάδα.

Αυτό το διάστημα, που δουλεύει με τον Αλεξούδη, βελτιώθηκε: στη σωματοδομή (ελαστικότητα), στην ταχύτητα (έγινε ακόμα πιο γρήγορος), στις κινήσεις εντός περιοχής (έχει περιορίσει τις περιττές κινήσεις και δεν πέφτει εύκολα. Μάλιστα, ο Τζόρβας δουλεύει ακόμα και στα ρεπό του. Αν ανταποκριθεί στα συνεχή ματς που θα αγωνιστεί, οι «πράσινοι» δεν πρόκειται τον Γενάρη να προχωρήσουν σε απόκτηση γκολκίπερ.

Ιορντάκε: «Δεν είναι απώλεια για ΠΑΟ ο Σισέ»!

Την άποψή του για το ερχόμενο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Ντιναμό Βουκουρεστίου εξέφρασε σε Μέσα της πατρίδας του ο Ίλιε Ιορντάκε. Με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα «gsp.ro», ο Ρουμάνος μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ ξεκαθάρισε πως η απουσία (λόγω τιμωρίας) του Τζιμπρίλ Σισέ κάθε άλλο παρά… απώλεια θεωρείται για τους «πράσινους» και πλεονέκτημα για την ομάδα της χώρας του!

«Ο Σισέ δεν είναι τόσο μεγάλη απώλεια για τον Παναθηναϊκό. Από τότε που ήρθε έκανε αρκετά καλά παιχνίδια, αλλά έχει σκοράρει μόνο μία φορά. Άρα, πιθανότατα να μην έχει εγκλιματιστεί πλήρως», τόνισε αρχικά ο χαφ της «Ένωσης» και κατέληξε: «Παίξαμε εναντίον του Παναθηναϊκού την Κυριακή, αλλά και πάλι ο Σισέ δεν έκανε εξαιρετικό παιχνίδι»!

Επιστροφή υπό προϋποθέσεις για Ρονάλντο…


Η επιστροφή του Ρονάλντο στην εθνική ομάδα της Βραζιλίας αποτελεί σοβαρό ενδεχόμενο, απαιτεί όμως και προσπάθεια από πλευράς του «φαινομένου». Έτσι τουλάχιστον σχολίασε ο πρόεδρος της CBF (Συνομοσπονδία Βραζιλιάνικου Ποδοσφαίρου) Ρικάρντο Τεϊξέιρα, όταν ερωτήθηκε για το πόσο πιθανή είναι η επανεμφάνιση του Ρονάλντο, με τα χρώματα της «σελεσάο».

Ο 33χρονος πια Ρονάλντο έχει θέση στην εθνική ομάδα της χώρας του, αρκεί να βρίσκεται σε αντίστοιχη φόρμα με αυτήν που βρισκόταν στο Μουντιάλ του 2002, όταν και έλαμψε στα γήπεδα της Νοτίου Κορέας και της Ιαπωνίας, οδηγώντας την Βραζιλία στην κατάκτηση του τροπαίου, άποψη με την οποία συμφωνεί και ο Τεϊξέιρα. Ο 62χρονος άνδρας προχώρησε και σε περαιτέρω δηλώσεις για την πολυαναμενόμενη επανεμφάνιση: «Αν καταφέρει να επανέλθει στις εμφανίσεις του παρελθόντος, τότε θα είναι ο πρώτος που θα συμπεριληφθεί στην αποστολή της «σελεσάο», για το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής».

Να σημειώσουμε πως ο Ρονάλντο επέστρεψε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του με την Κορίνθιανς, μετά από δυόμισι μήνες απουσίας του, λόγω τραυματισμού στο αριστερό χέρι και μάλιστα σκόραρε στην ισόπαλη αναμέτρηση της Κυριακής με την Σάο Πάολο. Παρόλα αυτά, είναι φανερό πως το «φαινόμενο» απέχει πάρα πολύ από το να βρει την παλιά καλή του φυσική κατάσταση.

Ενδιαφέρον τουρνουά στην Καρδίτσα…


Στην Καρδίτσα είναι στραμμένο το ενδιαφέρον πολλών φίλων του βόλεϊ. Με αφορμή τη μετάθεση της έναρξης του πρωταθλήματος της Α1 (από 4/10 σε 10/10), λόγω των Εθνικών Εκλογών, η τοπική ομάδα διοργανώνει τουρνουά όπου θα συμμετάσχουν και οι Λαμία, Άρης, Πανελλήνιος. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης.

Νοτιάς: «Συνεχίζουμε μαζί»

Φρένο στα σενάρια που τον ήθελαν να σταματά την χρηματοδότηση της ΑΕΚ έβαλε με δήλωση του ο Νίκος Νοτιάς. «δεν έχει αλλάξει κάτι, όσον αφορά τις προθέσεις μου για τις μετοχές μου, ενώ οι εργασίες για το προπονητικό κέντρο προχωρούν κανονικά και θα ολοκληρωθούν» αναφέρει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ που παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα θέμα με την χρηματοδότηση από την στιγμή που δεν βρέθηκαν νέοι επενδυτές.

Δημοσίευμα της «Εξέδρας» ανέφερε την Τρίτη (29/9) πως ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Νίκος Νοτιάς, είναι κοντά στην απόφαση να σταματήσει οριστικά να χρηματοδοτεί την ομάδα Παράλληλα, η εφημερίδα ανέφερε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να παραχωρήσει το προπονητικό κέντρο, όντας απογοητευμένος από τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση του σχεδίου, καθώς και τη δυσπιστία των μετόχων και μερίδας οπαδών.

Η απάντηση του Νίκου Νοτιά ήταν άμεση αφού με δήλωση του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ τονίζει ότι οι προθέσεις του δεν έχουν αλλάξει τόσο για τις μετοχές όσο και για το προπονητικό κέντρο ενώ στέλνει ενωτικό μήνυμα και στους φιλάθλους της ομάδας.

Η δήλωση του Νίκου Νοτιά:

«Το τελευταίο διάστημα λέγονται πολλά και γράφονται ακόμη περισσότερα. Όντως υπάρχει ένα θέμα με την χρηματοδότηση της ΠΑΕ, με δεδομένη και την αποτυχία στην προσπάθεια που έγινε για την ανεύρεση νέου επενδυτή.

Από την πλευρά μου δεν έχει αλλάξει κάτι, όσον αφορά τις προθέσεις μου για τις μετοχές μου, ενώ οι εργασίες για το προπονητικό κέντρο προχωρούν κανονικά και θα ολοκληρωθούν, προκειμένου η ομάδα μας να μετακομίσει σε έναν χώρο που αρμόζει στην ιστορία της.

Όταν έρθω στην Ελλάδα θα αναλάβω πρωτοβουλίες, πάντα με σκοπό το συμφέρον της ΑΕΚ. Γνωρίζω ότι οι φίλαθλοί μας είναι στενοχωρημένοι, μετά τα τελευταία ατυχή αποτελέσματα της ομάδας, όμως πρέπει να συνεχίσουμε μαζί την προσπάθειά μας, αφού ο στόχος όλων μας είναι κοινός».

Κόντρα στα «κανόνια»!

Το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα θέλει ο Ολυμπιακός στο αποψινό (21:45, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Mega) παιχνίδι με την Άρσεναλ, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League. Οι «κανονιέρηδες» είναι το φαβορί της αναμέτρησης, όμως οι «ερυθρόλευκοι» θα προσπαθήσουν να κάνουν τη «ζημιά» και να φύγουν με κάτι καλό από το «Emirates Stadium». Οι Πειραιώτες προέρχονται από τέσσερις σερί νίκες, οι οποίες άλλαξαν την ψυχολογία της ομάδας και έχουν δώσει μεγάλη αυτοπεποίθηση στους ποδοσφαιριστές.

Όσον αφορά την ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Ζίκο, ο Βραζιλιάνος δεν επιφυλάσσει εκπλήξεις και θα παίξουν οι ένδεκα ποδοσφαιριστές που έχουν βγάλει το τελευταίο διάστημα τα κάστανα από τη φωτιά. Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα καθήσει ο Νικοπολίδης και στην άμυνα μπροστά του, από δεξιά προς αριστερά, θα βρίσκονται οι Ζεβλάκοφ, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ και Μπράβο.

Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστεί ο Λεντέσμα, έχοντας δίπλα του τον Τοροσίδη (δεξιά) και τον Ντουντού (αριστερά). Δεξί χαφ θα είναι ο Ζαϊρί, αριστερό ο Λεονάρντο και στην κορυφή της επίθεσης θα παίξει ο Ντιόγο. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Παναγόπουλος, Πάρντο, Ντομί, Γκαλίτσιος, Πάντος, Κ. Παπαδόπουλος, Όσκαρ, Μαρέσκα, Γ. Παπαδόπουλος, Στολτίδης και Μήτρογλου.

http://resources.sport-fm.gr/Imaginator/supersportFM/images/news/09/09/29/184145.jpg?w=400Ο Βραζιλιάνος, κατά τη διάρκεια της χθεσινής του ομιλίας, ζήτησε από τους παίκτες του Ολυμπιακού να δείξουν το απαιτούμενο πάθος στο παιχνίδι με την Άρσεναλ. «Μην ασχολείστε με την κερκίδα. Αν το κάνετε, έχουμε τελειώσει. Δεν παίζει ο κόσμος μπάλα. Παίξτε με καρδιά, ψυχή και μυαλό, συγκεντρωθείτε στο παιχνίδι σας. Οι ομάδες κερδίζουν στο γήπεδο», ήταν τα λόγια του Ζίκο, ο οποίος όταν μιλούσε για τον κόσμο, έδειχνε με το χέρι του την εξέδρα και όταν μίλησε για την καρδιά, χτύπησε με το χέρι του την καρδιά του

Στην Αθήνα έμεινε ο Γκαλέτι (σ.σ.: αναμένεται να επιστρέψει μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων), ο Νταρμπισάιρ είναι ξανά στο Βέλγιο (σ.σ.: προτιμήθηκε αντί να είναι στην Αγγλία αυτές τις ημέρες, να είναι κοντά στον Λίβεν, που του έχει δώσει το πρόγραμμα, ώστε να τον επιβλέπει) και ο Σοϊλέδης.

Καπέλο: «Καλύτερος στον κόσμο ο Μέσι»


Ενθουσιασμένος με πολλούς παίκτες που αγωνίζονται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη είναι ο Φάμπιο Καπέλο. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αγγλίας τόνισε πως υπάρχουν σημαντικοί ποδοσφαιριστές, όμως υπάρχει κάποιος που ξεχωρίζει και δεν είναι άλλος από τον Λιονέλ Μέσι. «Δεν υπάρχει μόνο ο Μέσι και ο Κριστίανο Ρονάλντο, αλλά υπάρχουν ο Κακά, ο Ιμπραΐμοβιτς, ο Ρούνεϊ και ο Τζέραρντ. Όλοι αυτοί είναι σπουδαίοι παίκτες αλλά εγώ πιστεύω πως ένα βήμα μπροστά από όλους βρίσκεται ο Μέσι. Είναι ένας απρόβλεπτος παίκτης και διαθέτει μεγάλη φαντασία», τόνισε ο προπονητής των «λιονταριών» δείχνοντας τον θαυμασμό του για τον 22χρονο Αργεντινό.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ - 22/09/2009

  • derby
    derby
  • GOAL
    GOAL
  • MATCH ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
    MATCH ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
  • Metrosport
    Metrosport
  • SCORE
    SCORE
  • SPORTDAY
    SPORTDAY
  • ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ
    ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ
  • ΓΑΤΑ
    ΓΑΤΑ
  • ΕΞΕΔΡΑ
    ΕΞΕΔΡΑ
  • ΠΡΑΣΙΝΗ
    ΠΡΑΣΙΝΗ
  • ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ
    ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ
  • ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ
    ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ
  • ΦΙΛΑΘΛΟΣ
    ΦΙΛΑΘΛΟΣ
  • ΦΩΣ
    ΦΩΣ
  • ΩΡΑ
    ΩΡΑ
Το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα θέλει ο Ολυμπιακός στο αποψινό (21:45, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Mega) παιχνίδι με την Άρσεναλ, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League. Οι «κανονιέρηδες» είναι το φαβορί της αναμέτρησης, όμως οι «ερυθρόλευκοι» θα προσπαθήσουν να κάνουν τη «ζημιά» και να φύγουν με κάτι καλό από το «Emirates Stadium». Οι Πειραιώτες προέρχονται από τις τέσσερις σερί νίκες, οι οποίες άλλαξαν την ψυχολογία της ομάδας και έχουν δώσει μεγάλη αυτοπεποίθηση στους ποδοσφαιριστές.

Όσον αφορά την ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Ζίκο, ο Βραζιλιάνος δεν επιφυλάσσει εκπλήξεις και θα παίξουν οι ένδεκα ποδοσφαιριστές που έχουν βγάλει το τελευταίο διάστημα τα κάστανα από τη φωτιά. Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Νικοπολίδης και στην άμυνα μπροστά του, από δεξιά προς αριστερά, θα βρίσκονται οι Ζεβλάκοφ, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ και Μπράβο.

Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστεί ο Λεντέσμα, έχοντας δίπλα του τον Τοροσίδη (δεξιά) και τον Ντουντού (αριστερά). Δεξί χαφ θα είναι ο Ζαϊρί, αριστερό ο Λεονάρντο και στην κορυφή της επίθεσης θα παίξει ο Ντιόγο. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Παναγόπουλος, Πάρντο, Ντομί, Γκαλίτσιος, Πάντος, Κ. Παπαδόπουλος, Όσκαρ, Μαρέσκα, Γ. Παπαδόπουλος, Στολτίδης και Μήτρογλου.

Ο Βραζιλιάνος, κατά τη διάρκεια της χθεσινής του ομιλίας, ζήτησε από τους παίκτες του Ολυμπιακού να δείξουν το απαιτούμενο πάθος στο παιχνίδι με την Άρσεναλ. «Μην ασχολείστε με την κερκίδα. Αν το κάνετε, έχουμε τελειώσει. Δεν παίζει ο κόσμος μπάλα. Παίξτε με καρδιά, ψυχή και μυαλό, συγκεντρωθείτε στο παιχνίδι σας. Οι ομάδες κερδίζουν στο γήπεδο», ήταν τα λόγια του Ζίκο, ο οποίος όταν μιλούσε για τον κόσμο, έδειχνε με το χέρι του την εξέδρα και όταν μίλησε για την καρδιά, χτύπησε με το χέρι του την καρδιά του!

Στην Αθήνα έμεινε ο Γκαλέτι (σ.σ.: αναμένεται να επιστρέψει μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων), ο Ντάρμπισαϊρ είναι ξανά στο Βέλγιο (σ.σ.: προτιμήθηκε αντί να είναι στην Αγγλία αυτές τις ημέρες, να είναι κοντά στον Λίβεν, που του έχει δώσει το πρόγραμμα, ώστε να τον επιβλέπει) και ο Σοϊλέδης.

Η «κατάρα» της Αγγλίας

Ο Ολυμπιακός σε οκτώ επισκέψεις του σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετρά ισάριθμες ήττες με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά και έχει σκοράρει μόλις μία φορά. Το μοναδικό γκολ των «ερυθρόλευκων» έχει πετύχει ο Ριβάλντο, όταν είχαν ηττηθεί με 31 από τη Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ» και έμειναν εκτός του Champions League. Τότε οι Πειραιώτες είχαν παίξει με τις μαύρες εμφανίσεις (που δεν είναι γούρικες), όπως θα γίνει και σήμερα.

ΑΕΚ: Ακλόνητος ο Μπάγεβιτς. Η διοίκηση;


Η κρίση, που φαίνεται να διέρχεται η ΑΕΚ σε όλα τα επίπεδα, δεν «αγγίζει» τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Από πλευράς ΠΑΕ καθίσταται σαφές πως η στήριξη στον Σερβοέλληνα τεχνικό και η απόλυτη εμπιστοσύνη στο έργο του είναι δεδομένη. Η αντικατάσταση προπονητή είναι το τελευταίο που περνά από το μυαλό των διοικούντων, καθώς θεωρούν πως υπό τις παρούσες συνθήκες ο 62χρονος προπονητής είναι ίσως ο μόνος που μπορεί να κρατήσει το καράβι στη ρότα του.

Στο μεταξύ, ο Νίκος Θανόπουλος διέψευσε τις φήμες περί επικείμενης παραίτησής του. Δημοσιεύματα φέρνουν τον πρόεδρο της ΠΑΕ πικραμένο από τις αποδοκιμασίες του κόσμου, καθώς επίσης και να δέχεται πιέσεις από το περιβάλλον του για να αποχωρήσει από τη θέση του, ωστόσο από την επίσημη ΑΕΚ κάτι τέτοιο διαψεύδεται.

Φήμες πως εγκαταλείπει ο Νοτιάς

Δημοσίευμα της «Εξέδρας» αναφέρει πως ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Νίκος Νοτιάς, είναι κοντά στην απόφαση να σταματήσει να χρηματοδοτεί την ομάδα και πως φέρεται να είναι έτοιμος να παραχωρήσει το μερίδιο των μετοχών του. Παράλληλα, η εφημερίδα αναφέρει ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να παραχωρήσει το προπονητικό κέντρο, όντας απογοητευμένος από τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση του σχεδίου, καθώς και τη δυσπιστία των μετόχων και μερίδας οπαδών.

Την ίδια ώρα παρατηρείται στασιμότητα στο θέμα της εισόδου των Κυπρίων επενδυτών στην ΠΑΕ και ήδη έχουν κυκλοφορήσει φήμες για ναυάγιο. Στο μεταξύ και όπως… είθισται πάντα σε περιόδους κρίσεις, το όνομα του Δημήτρη Μελισσανίδη έρχεται και πάλι στο προσκήνιο, χωρίς όμως να προκύπτει από πουθενά-μέχρι στιγμής τουλάχιστον-πως ο «τίγρης» έχει αλλάξει στάση και θέλει να επιστρέψει στην ΑΕΚ.

Προπονείται με Σέλτικ ο Τζεμπούρ

Πιθανή είναι η παραχώρηση του Ράφικ Τζεμπούρ στη Σέλτικ. Όπως δήλωσε ο Αλγερινός μάνατζερ του παίκτη, Φαρίντ Αγιάντ, στη «SportDay» «… ο Ράφικ βρίσκεται από το Σάββατο στη Γλασκώβη και προπονείται με τη Σέλτικ, κατόπιν μεσολάβησής μου. Θα προπονείται με τη Σέλτικ μέχρι την Κυριακή. Τη Δευτέρα πρέπει να ενσωματωθεί στην εθνική για το παιχνίδι με τη Ρουάντα. Μετά το παιχνίδι της εθνικής είναι υποχρεωμένος να επιστρέψει στην ΑΕΚ, αφού θα έχει λήξει η άδειά του, αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως δεν θέλει να γυρίσει».

Εφόσον η ομάδα της Σκωτίας κρίνει πως θέλει να αποκτήσει τον 25χρονο επιθετικό, θα αρχίσουν διαπραγματεύσεις. «Έχουμε ζητήσει να μάθουμε το ποσό που αξιώνει η ΑΕΚ για την παραχώρησή του και περιμένουμε απάντηση. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν η Σέλτικ θα προχωρήσει σε επίσημη πρόταση για τον Τζεμπούρ, αλλά τις επόμενες μέρες θα έχουμε εξελίξεις, πιστεύω ευνοϊκές για τον παίκτη».

Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής με δηλώσεις του στην «Εξέδρα» εξέφρασε την επιθυμία να βοηθήσει την ΑΕΚ, όσο ακόμη ανήκει στο δυναμικό της. «Η κατάσταση στην ομάδα είναι πιο σημαντική από το πρόβλημα που υπάρχει ανάμεσα σε μένα και τον προπονητή. Δεν μπορώ να βλέπω τους φίλους μου και τους οπαδούς μας απογοητευμένους. Θέλω να παλέψω μαζί τους. Αν είχα την παραμικρή δυνατότητα να βοηθήσω, θα το έκανα με κάθε τρόπο», τόνισε ο Τζεμπούρ.

Το μυαλό στην Μπενφίκα

Μήνυμα ανασύνταξης έδωσε ο Παντελής Καφές στους συμπαίκτες του εν όψει της δύσκολης συνέχειας και τον αγώνα της Πέμπτης απέναντι στην Μπενφίκα για το Europa League. «Έχουμε βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση και εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να αντιδράσουν το συντομότερο δυνατό. Πρέπει όλοι μας να βάλουμε πάνω απ' όλα την ομάδα, να είμαστε ενωμένοι και να παλέψουμε σκληρά για να πετύχουμε. Παίζουμε σε μεγάλη ομάδα και υπάρχει ο χρόνος να αντιδράσουμε και να ανατρέψουμε την κατάσταση. Πρέπει να το πιστέψουμε και να το προσπαθήσουμε περισσότερο από ποτέ. Ο κόσμος μάς αποδοκίμασε και είχε δίκιο. Τους πικράναμε και κανείς δεν μπορούσε να περιμένει αυτά τα αποτελέσματα. Ξέρουμε, όμως, ότι έχουμε καλή ομάδα και δεν μας αξίζει αυτή η τύχη. Πρέπει να κάνουμε το παν με ενότητα και σκληρή προσπάθεια για να αντιστρέψουμε το κλίμα», τόνισε χαρακτηριστικά ο αρχηγός των «κιτρινόμαυρων».

Στα αγωνιστικά, εκτός μάχης για τον αγώνα της Πέμπτης είναι οι Ζεράλντο, Ενσαλίβα (τραυματίες), Αραούχο (τιμωρημένος), Γκερέιρο (δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής) και Νέμεθ (συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων). Ο Καράμπελας προπονήθηκε κανονικά, αλλά δύσκολα θα χρησιμοποιηθεί, αφού έχει χάσει πολλές προπονήσεις λόγω της επέμβασης σκωληκοειδίτιδας, ενώ επανέρχεται ο Μάκος που ξεπέρασε την ισχιαλγία.

Σε ό,τι αφορά στην απειθαρχία του Νάτσο Σκόκο και την άρνησή του να παραχωρήσει την εκτέλεση ενός φάουλ στον Λεονάρντο, παρά την αντίθετη εντολή από τον πάγκο, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν έδωσε συνέχεια στο θέμα, το οποίο θεωρεί λήξαν.

Η νέα μεταγραφή του ΠΑΟ!

Την άποψή μου για τον Αλέξη Τζόρβα την έχω γράψει ξανά. Τον θεωρώ έναν πολύ καλό τερματοφύλακα και εννοείται καλύτερο του Μάριο Γκαλίνοβιτς, που κατά την άποψή μου είναι ένας μέτριος γκολκίπερ. Ο Τζόρβας δεν είναι τέτοιος…

Εχει στοιχεία πορτιέρο που μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα. Το κορμί του είναι ιδανικό για τη θέση αυτή, είναι σαφώς πιο ψύχραιμος και πιο ήρεμος από τον Κροάτη, κάτι απαραίτητο γι’ αυτή τη θέση. Είναι πολύ καλός στα τετ α τετ και στα σουτ από μέση απόσταση, ενώ οι αδυναμίες του είναι γνωστές. Εχει κάποια προβληματάκια στην έξοδο (αυτό βέβαια δεν φάνηκε με την ΑΕΚ) και στις στιγμές που έχει την μπάλα στα πόδια. Αν τα διορθώσει αυτά, τότε θα μιλάμε για τον επόμενο (ίσως μαζί με τον Σηφάκη) τερματοφύλακα της Εθνικής Ελλάδας.

Ο γκολκίπερ για να φανεί θέλει χρόνο. Πολύ περισσότερο από έναν άλλον ποδοσφαιριστή. Είναι, βλέπετε, τέτοια η θέση του που δεν μπορείς να τον κρίνεις σε δυο- τρία παιχνίδια. Είναι, αν θέλετε, η πιο ιδιαίτερη θέση στο ποδόσφαιρο. Ο Τζόρβας πρέπει, λοιπόν, τώρα να πάρει τον χρόνο του. Ο προπονητής του πρέπει να του δείξει ότι αυτή τη στιγμή αυτός είναι ο βασικός γκολκίπερ της ομάδας. Να τον κάνει να πιστέψει ότι δεν… κουνιέται από τη θέση του. Να του δείξει εμπιστοσύνη. Νομίζω ότι αυτό θα συμβεί, μια και στο μυαλό του Ολλανδού ο Τζόρβας τώρα είναι η νούμερο ένα επιλογή για την εστία.

Ετσι, λοιπόν, θεωρώ (για να μην πω καλύτερα ότι είμαι 100% σίγουρος) ότι χρόνο με τον χρόνο ο Ελληνας τερματοφύλακας θα γίνεται και καλύτερος. Θα αποκτήσει αυτοπεποίθηση και σιγουριά και αυτό σε συνδυασμό με τα προσόντά του, θα τον κάνει να είναι βασικός και αναντικατάστατος στον Παναθηναϊκό.

Τα πρώτα δείγματα είναι θετικά και όλα δείχνουν ότι η δουλειά του ανταμείβεται. Στο χέρι του είναι, από εδώ και πέρα, να κρατήσει σφικτά την ευκαιρία που του δόθηκε και να καθιερωθεί. Να αποδείξει ότι το «τριφύλλι» δεν χρειάζεται μεταγραφή γκολκίπερ. «Μεταγραφή» είναι ο ίδιος ο Τζόρβας…

Βιεϊρίνια: «Τεράστιο ψέμα»!


Κατηγορηματικά και με τον πλέον εμφατικό τρόπο διέψευσε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια τις φήμες πως υπάρχουν προβλήματα και κλίκες στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ μιλώντας στο Novasports.

«Είναι ψέματα ότι δεν έχουμε το ίδιο καλό κλίμα με πέρυσι. Τα αποτελέσματα δεν βοηθάνε και ο κόσμος λογικά ψάχνει τις αιτίες γιατί συμβαίνει και πάει το μυαλό του εκεί. Εγώ που τα βλέπω από μέσα διαπιστώνω ότι το κλίμα είναι το ίδιο καλό. Πέρυσι η ομάδα έκανε πολύ καλή σεζόν και οι προσδοκίες ήταν μεγαλύτερες. Αλλά είναι δύσκολο να κάνεις την ίδια καλή σεζόν και ενδεχομένως ακόμα καλύτερη. Ήρθαν πολλοί νέοι παίκτες, θέλουν χρόνο για προσαρμογή, αλλά τώρα να καθόμαστε και να ακούμε για κλίκες είναι ένα τεράστιο ψέμα», τόνισε ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός.

Παράλληλα παρουσιάστηκε αισιόδοξος πως τα καλά αποτελέσματα δεν θα αργήσουν να έρθουν. «Το ξεκίνημα φέτος δεν είναι εφάμιλλο του περσινού. Δουλεύουμε πολύ στις προπονήσεις, δεν έχουμε αλλάξει τον τρόπο δουλειάς και στα ματς δημιουργήσαμε ευκαιρίες βάσει των οποίων θα μπορούσαμε να κερδίσουμε. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να επιμείνουμε. Σχεδόν σε όλα τα ματς ήμασταν καλύτεροι. Αυτό που μας λείπει είναι η αποτελεσματικότητα που μας διέκρινε πέρυσι».

Ο Βιεϊρίνια δεν έχει ακόμη αντιληφθεί γιατί ακυρώθηκε το κανονικό γκολ που σημείωσε απέναντι στον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. «Πραγματικά δεν έχω καταλάβει. Όσες φορές κι αν το κοιτάξω δεν καταφέρνω να βρω λογική εξήγηση, αλλά αποτελεί πλέον παρελθόν και πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά». Όσο για τη χρησιμοποίησή του ως σέντερ φορ στο Περιστέρι ελλείψει άλλων λύσεων, είπε: «Όπου μου πει ο προπονητής προσπαθώ να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό».

Θρασύβουλος-ΑΟΚ: Οι δηλώσεις των προπονητών

Οι δύο προπονητές μετά τη λήξη του αγώνα έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:
Νίκος Κεχαγιάς : «Ήταν το δεύτερο συνεχόμενο ματς στην έδρα μας που χάνουμε την ευκαιρία να πάρουμε τη νίκη. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε πολλές ευκαιρίες για γκολ, αλλά οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν ιδανικές. Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα μετά την αποβολή του Ζαπρόπουλου, αλλά θεωρώ ότι βάσει ευκαιριών θα μπρούσαμε να πάρουμε τη νίκη».

Μπάμπης Τεννές (προπονητής Κέρκυρας): «Πιστεύω ότι οι καιρικές συνθήκες αδίκησαν και τις δύο ομάδες, διότι με τόσο αέρα ήταν δύσκολο να παιχτεί ποδόσφαιρο. Έτσι, ήταν λογικό και οι δύο να ψάχνουν τις στημένες φάσεις. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι στο πρώτο ημίχρονο ο Θρασύβουλος ήταν καλύτερος, αλλά στο δεύτερο μέρος είχαμε δύο τρομακτικές ευκαιρίες για γκολ, που τις... πετάξαμε. Φεύγουμε με την πίκρα ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη, έστω κι αν ο βαθμός της ισοπαλίας σε εκτός έδρας παιχνίδι δεν είναι άσχημο αποτέλεσμα».

Ακόμα από πλευράς ΑΟΚ, έκανε δηλώσεις ο Θανάσης Τσίγκας:
«Κάθε ομάδα είχε από ένα ημίχρονο και θα συμφωνήσω με τους δύο προπονητές ότι δεν ήταν εύκολο να παιχτεί ποδόσφαιρο, λόγω του δυνατού αέρα. Είμαστε ικανοποιημένοι από την πρώτη θέση στη βαθμολογία μέχρι τώρα, αλλά θα μπορούσαμε να έχουμε ξεφύγει ακόμα περισσότερο με νίκη».

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES