17 Οκτ 2009

Ζέστανε τον κόσμο του

Την πέμπτη διαδοχική του νίκη και έκτη στο πρωτάθλημα σημείωσε ο Ολυμπιακός. Οι πρωταθλητές Ελλάδας, πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση, νίκησαν εύκολα με 3-0 τον Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη και φτάνοντας τους 19 βαθμούς, προσπέρασαν τον Παναθηναϊκό που αγωνίζεται την Κυριακή (18/10). Ο Μέλμπεργκ άνοιξε το σκορ στο 35’, ο Μήτρογλου έδωσε αέρα δύο τερμάτων, ενώ ο Ζαϊρί, που σκόραρε κατά της πρώην του ομάδας έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με άψογο πλασέ στο 67’. Οι φίλαθλοι στο φαληρικό στάδιο έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από το θέαμα που παρακολούθησαν και αφού έκαναν σύνθημα το όνομα του Ζίκο, καταχειροκρότησαν τους ποδοσφαιριστές κατά την αποχώρησή τους. Ο Αστέρας από την πλευρά του άντεξε μόλις για 35 λεπτά και στην συνέχεια παραδόθηκε στις ορέξεις των γηπεδούχων.
Δεν μαρκάρει μόνο, σκοράρει κιόλας

Το χειροκρότημα των φιλάθλων με την λήξη του ημιχρόνου ήταν και η καλύτερη επιβράβευση των παικτών του Ζίκο, που παρότι εμφανίστηκαν ορεξάτοι, δυσκολεύτηκαν πολύ για  να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα του Αστέρα. Και για να γίνει αυτό, χρειάστηκε να βάλει το… ποδαράκι του ο Ολαφ Μέλμπεργκ, που έκανε την δουλειά που αδυνατούσαν να κάνουν οι επιθετικοί. Μπορεί  οι σουηδοί συμπατριώτες του να γνωρίζουν τις επιθετικές του ικανότητες , αλλά μετά το τέρμα που σημείωσε στο 35’, τις έμαθε πλέον και το ελληνικό κοινό.
Το αμυντικογενές σύστημα του Γκόμεζ (πέντε στην άμυνα με λίμπερο) εγκλώβισε τους ερυθρολεύκους και η μπάλα δεν έφτανε στον Μήτρογλου. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο καλές ευκαιρίες του Ολυμπιακού προήλθαν από μέσους. Ένα καλό σουτ του Γκαλέτι και μία κεφαλιά του Ντουντού που απόκρουσε εντυπωσιακά ο Ντεγκρά. Ο βραζιλιάνος πάντως, δεν ήταν στην μέρα του και ο Μαρέσκα ήταν αυτός που είχε αναλάβει ρόλο οργανωτή, με τον Οσκαρ και τον Γκαλέτι να τον ακολουθούν σε απόδοση.
Αυτός που απείλησε πρώτος ωστόσο, ήταν ο Αστέρας με τον Εστεβές στο 18’. Μία ευκαιρία που μάλλον αφύπνισε τους γηπεδούχους και λιγότερο βοήθησε τους συμπαίκτες του. Λίγο νωρίτερα είχε αντικατασταθεί ο Ντιόγκο που τραυματίστηκε, με τον Ζαϊρί να παίρνει την θέση του.
Ο Μήτρογλου το καθάρισε, ο Ζαϊρί το κερασάκι στην τούρτα.Παρότι στο α’ μέρος ήταν άφαντος, ο Μήτρογλου στο 53’ σκόραρε μετά από ωραία μπαλιά του Ζαϊρί, απλοποιώντας τα πράγματα για τον Ολυμπιακό και δίνοντας παράλληλα δικαίωμα στην εξέδρα να φουντώσει εκ νέου. Οι ερυθρόλευκοι είχαν πάρει πλέον τα πάνω τους και στο  58’ σκόραραν με τον Ντουντού. Γκολ που δεν μέτρησε –σωστά- ως οφσάιντ. Δεν άργησε όμως να έρθει το 3-0, αφού ο Ζαϊρί στο 67’ με υπέροχο πλασέ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Ολυμπιακού.
Στο τελευταίο 20λεπτο, οι παίκτες του Ζίκο αν και έριξαν κάπως τον ρυθμό, συνέχισαν να αναζητούν το γκολ, με τον Ραούλ Μπράβο να πιστοποιεί για ακόμα ένα παιχνίδι την καλή του αγωνιστική κατάσταση και δικαίως να κερδίζει το χειροκρότημα. Πλησιάζοντας προς το τέλος, οι ερυθρόλευκοι φάνηκε να κάνουν συντήρηση δυνάμεων ενόψει Σταντάρ Λιέγης, την οποία και θα αντιμετωπίσουν με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία.

"Πρωταθλητή σε θέλουμε Παναθηναϊκέ..."

Με... πράσινα καπνογόνα ανά χείρας, συνθήματα υπέρ της αγαπημένης τους ομάδας και κατά του αιωνίου αντιπάλου, αλλά και οριοθετώντας τον στόχο της φετινής σεζόν με την ιαχή "πρωταθλητή σε θέλουμε Παναθηναϊκέ...", 100 και πλέον οπαδοί του "τριφυλλιού" υποδέχθηκαν την αποστολή των "πρασίνων" το απόγευμα του Σαββάτου (17/10) στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης.
Ξεχωριστή αποθέωση γνώρισαν οι Τζιμπρίλ Σισέ, Σεμπάστιαν Λέτο, Σωτήρης Νίνης και Γιώργος Καραγκούνης, οι οποίοι άκουσαν το όνομά τους να γίνεται σύνθημα στα χείλη των οπαδών του Παναθηναϊκού, που τους ζητούσαν τη νίκη επί της Καβάλας, ώστε να κάνουν το "7 στα 7" και να παραμείνουν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.
Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας υπέγραψαν δεκάδες αυτόγραφα και φωτογραφήθηκαν με τους φιλάθλους, ενώ δεν παρέλειψαν να τους υποσχεθούν πως θα τα δώσουν όλα για τη νίκη επί της Καβάλας, αλλά και γενικότερα για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα.
Στην Παιανία ο Πατέρας, κλειστά χαρτιά ο Τεν Κάτε
Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Νικόλας Πατέρας πήγε το πρωί του Σαββάτου στην τελευταία προπόνηση της ομάδας, που έγινε υπό καταρρακτώδη βροχή, ωστόσο δεν θέλησε να μιλήσει στους παίκτες και απλώς αρκέστηκε να παρακολουθήσει το πρόγραμμα μαζί με τον football manager του "τριφυλλιού", Κώστα Αντωνίου. Η παρουσία του και μόνο όμως είχε τη δική της σημασία...

Σε ότι αφορά τα πλάνα του Χενκ Τεν Κάτε για τον αγώνα με τους "αργοναύτες", ο ολλανδός τεχνικός δεν έχει ανοίξει πλήρως τα χαρτιά του για την ενδεκάδα που προτίθεται να παρατάξει απέναντι στην ομάδα του Γιάννη Παπακώστα. Είναι αλήθεια ότι ο τεχνικός των "πρασίνων" σκέφτεται να πραγματοποιήσει αλλαγές, αφού αρκετοί διεθνείς παίκτες έχασαν πολλές προπονήσεις και επέστρεψαν καταπονημένοι από τις υποχρεώσεις τους με τις εθνικές τους ομάδες.
Μια πιθανή ενδεκάδα, που αναμένεται να ξεκινήσει τον αγώνα με τους "κυανόλευκους" είναι η ακόλουθη: Τζόρβας, Βύντρα, Μπιέρσμιρ, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Λέτο, Σαλπιγγίδης και Σισέ. Δεν αποκλείεται, ωστόσο να πάρει φανέλα βασικού είτε ο Νίνης, είτε ο Ρουκάβινα.
Οι "πράσινοι" θα έχουν και την συμπαράσταση 4.000 οπαδών τους στο "Ανθή Καραγιάννη" και μια μικρή πρόγευση για το τί θα επακολουθήσει στο ματς πήραν με την άφιξή τους στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης.

3-0: Ο Θρύλος του Ζίκο!

Την καλύτερη φετινή του εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Αστέρα. Οι "ερυθρόλευκοι" έφτασαν με άνεση στο τελικό 3-0 και ανέβηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας έναν αγώνα περισσότερο απ’ ό,τι ο Παναθηναϊκός (18/10 στην Καβάλα). Ο Ζίκο φαίνεται πως βάζει τη σφραγίδα του στο παιχνίδι της ομάδας του, έχοντας σαφέστατα πιο επιθετικούς προσανατολισμούς, σε σχέση με τον προκάτοχό του. Ανησυχία ενόψει του ματς με τη Σταντάρ (21/10) προκαλεί ο τραυματισμός του Ντιόγκο. Νοκ άουτ και ο Γκαλίτσιος.

ΔΥΟκέφαλος ΠΑΟΚ!

Τα πάνω του φαίνεται να παίρνει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος μετά το 1-0 επί του Ηρακλή επικράτησε με 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα το βράδυ του Σαββάτου (17/10) στην Τούμπα, σημειώνοντας την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του, που του έδωσε τη δυνατότητα να αναρριχηθεί στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 12 πόντους, ισοβαθμώντας με τον συντοπίτη Αρη και τον Εργοτέλη, οι οποίοι νωρίτερα το απόγευμα είχαν αναδειχθεί ισόπαλοι δίχως τέρματα. Ετσι, οι θεσσαλονικείς ξεκίνησαν με το δεξί στην μετά Θοδωρή Ζαγοράκη εποχή...
Οι τρεις βαθμοί του Δικεφάλου είχαν την υπογραφή αρχικά του Χαλκιά, που έσωσε δις την εστία του σε ισάριθμες ευκαιρίες του Σαϊτιώτη, και εν συνεχεία του Λίνο, που με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ ξεκλείδωσε την άμυνα του ΠΑΣ, αλλά και της τύχης του Αραμπατζή, το σουτ του οποίου έγινε... καραμπόλα στα πόδια του Βάντερσον και του Μαϊστόροβιτς για να καταλήξει στην εστία του Σικαλιά.
Τα δύο τέρματα, σχεδόν από του πουθενά, αφού ο ΠΑΟΚ δεν είχει απειλήσει ουσιαστικά τους ηπειρώτες, μέσα σε τρία λεπτά (43'-45') στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου έδωσαν μια ανέλπιστη πρωτοπορία στο σκορ για τον Δικέφαλο του Βορρά, που θα μπορούσε, όπως αυτός βρέθηκε να προηγείται με 2-0 να είναι αντίστοιχα πίσω με 0-2.
Ωστόσο, ο Γιώργος Σαϊτιώτης δεν κατάφερε να νικήσει τον Κώστα Χαλκιά ούτε στο τετ α τετ στο 20 λεπτό, ούτε και στο φάουλ στο 34ο λεπτό που προσέκρουσε και στο δοκάρι του διεθνή γκολκίπερ αμέσως μετά την επέμβασή του. Αν είχε μπει κάποιο από αυτά τα γκολ, τότε, ενδεχομένως να μιλούσαμε για άλλον αγώνα στην πορεία...
Πάρτι στο β` μέρος με αποθέωση Βρύζα, Σάντος
Με τα αν, όμως δεν γράφεται η ιστορία και το ταμπλό έδειξε 2-0 και νικητής ο ΠΑΟΚ. Ο κόσμος του Δικεφάλου πήρε την "ντόπα" που χρειαζόταν και σε όλο το δεύτερο ημίχρονο έστησε τρελό πάρτι στην κερκίδα, αποθεώνοντας ακόμα και τον... Φερνάντο Σάντος, που αρκετοί εκ των όσων βρέθηκαν στην Τούμπα είναι αλήθεια πως δεν τον πάνε!

Τρελή αποθέωση γνώρισε και ο νέος πρόεδρος της ομάδας Ζήσης Βρύζας, που κλήθηκε να οδηγήσει το καράβι σε γαλήνιες θάλασσες μετά την αποχώρηση του Θοδωρή Ζαγοράκη από τον προεδρικό θώκο.

Στα αξιοσημείωτα επίσης το χειροκρότημα των φιλάθλων του Δικεφάλου στον Ιμπραϊμα Μπακαγιόκο, ο οποίος πέρυσι ήταν πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ...

«Πόνεσαν τα μάτια» στο Παγκρήτιο…

Σε ένα παιχνίδι πλήρως αντίθετο των -αποδεδειγμένων- επιθετικών τους δυνατοτήτων, Εργοτέλης και Άρης ήρθαν ισόπαλοι 0-0 στο Παγκρήτιο. Κακό θέαμα, λίγες ευκαιρίες και πολλά λάθη από τις δυο ομάδες -με τον Εργοτέλη να έχει το «ελαφρυντικό» ότι αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 57’, λόγω αποβολής του Φραγκουλάκη. Απογοητευτικοί οι Θεσσαλονικείς, δεν μπόρεσαν -ούτε με το αριθμητικό πλεονέκτημα- να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί.

Εθνικός-Εθνικός Αστέρας 1-2

Εθνικός-Εθνικός Αστέρας 1-2Το ματς διεξήχθη υπό βροχή με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή της μπάλας και τους φιλοξενούμενους να χτυπούν τις αντεπιθέσεις. Ο Ξενοφών Μοσχογιάννης, αποδείχτηκε μοιραίος παίκτης για την ομάδα του.

Ο Βραζιλιάνος Ζουαρί στο 4' άνοιξε το σκορ με σουτ έξω από την περιοχή. Ο Εθνικός είχε την υπεροχή στα επόμενα λεπτά απέναντι στην ομάδα της Καισαριανής που σταδιακά άρχισε να ανεβάζει την απόδοση της και να ισορροπεί το παιχνίδι.

Ο Εθνικός Αστέρας ισοφάρησε λίγο πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου με αυτογκόλ του Μοσχογιάννη, δίνοντας διαφορετική τροπή στο ματς.

Παρότι η ισοπαλία ήταν το ζητούμενο, σύμφωνα με την εικόνα που παρουσίασαν οι Καισαριανιώτες πήραν το "διπλό" με σουτ του Χωριανόπουλου στο 76', μετά από παρέμβαση του Μοσχογιάννη.

Πλέον, η ομάδα του Αντώνη Μανίκα βρίσκεται στους πρωτοπόρους σε αντίθεση με τον Εθνικό που έχασε την ευκαιρία να αναρριχηθεί και άλλο στην κατάταξη.

Ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος του Εθνικού Αστέρα Δημήτρης Xωριανόπουλος τόνισε σε δηλώσεις του μετά το ματς στην ΕΤ3: "Παιχνίδι με παιχνίδι φροντίζουμε να γινόμαστε καλύτεροι και στόχος μας είναι να κοιτάμε κάθε αγώνα ξεχωριστά. Αιφινιδιαστήκαμε από το πρώτο γκολ αλλά μετά ισορροπήσαμε το παιχνίδι και πήραμε μία δίκαιη νίκη". Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Εθνικός (Μιχάλης Γρηγορίου): Σουλογάνης, Γκράϊμς, Παγώνης, Σύρος, Μοσχογιάννης, Σιλιγαρδάκης, Δήμος (56' Ραμπαβίλας), Σουμπίνιο, Χαϊκάλης, Χαλαουάνι (55' Φαρινόλα), Ζουαρί (71' Κωστάκης).

Εθνικός Αστέρας (Αντώνης Μανίκας): Γκίτκος, Παριανός, Κολόκας (29' Διαμάντης), Τραορέ, Καρατζάς, Κριπιντίρης, Χωριανόπουλος, Ουκάρ, Τζημόπουλος, Λουάμο (65' Προβατίδης), Γκουέϊ (86' Σικαλόπουλος).

Παρασκευή 16/10
Αιγάλεω-Κέρκυρα 2-2
Σάββατο 17/10
Εθνικός-Εθνικός Αστέρας 1-2
Κυριακή 18/10
Δόξα Δράμας-Ολυμπιακός Βόλου
Καλαμάτα-Αγροτικός Αστέρας
Ιωνικός-Πιερικός
Θρασύβουλος-Ηλιούπολη
Ρόδος-ΟΦΗ
Αναγ. Καρδίτσας-Παναιτωλικός
Δευτέρα 19/10
Πανσερραϊκός-Διαγόρας

Βροχή και στα τελευταία ελεύθερα δοκιμαστικά...

Η τρίτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών τελείωσε υπο το καθεστώς κόκκινης σημαίας, καθώς ο οδηγός της Renault, Ρομέν Γκροσεάν, 3 λεπτά πριν τη λήξη της περιόδου, έχασε τον έλεγχο και χτύπησε στις μπαριέρες. Τα τελευταία ελεύθερα δοκιμαστικά, καθυστέρησαν να ξεκινήσουν, λόγω της δυνατής βροχής που έπεφτε στην πίστα του Ιντερλάγκος. Η βροχή που δεν σταμάτησε καθ’όλη τη διάρκεια των δοκιμαστικών δυσκόλεψε αρκετά το έργο των πιλότων, που ενώ φορούσαν βρόχινα ελαστικά, δεν είχαν τον πλήρη έλεγχο των μονοθεσίων τους με αποτέλεσμα, τα γλιστρήματα να διαδέχονται το ένα το άλλο. Όσον αφορά τους χρόνους, οι δυο πιλότοι της Williams, βρέθηκαν στην κορυφή της κατάταξης, με τον Ρόσμπεργκ να προηγείται του Νακατζίμα. Στην 4η θέση πλασαρίστηκε ο Αλόνσο, διατηρώντας την καλή χθεσινή απόδοσή του, πίσω απο τον Τζένσον Μπάτον.

Ήττα της Τσέλσι στο "Βίλα Παρκ"

Ήττα της Τσέλσι στο "Βίλα Παρκ"Στο 15' άνοιξε το σκορ ο Ιβοριανός στράικερ με εξαιρετικό μακρινό σουτ (7ο γκολ του στο πρωτάθλημα), αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για τους "μπλε".
Ο Ρίτσαρντ Νταν ισοφάρισε στο 32΄με κεφαλιά από κόρνερ και ο Τζέιμς Κόλινς στο 52' με τον ίδιο τρόπο ολοκλήρωσε την σπουδαία ανατροπή για τους "χωριάτες", οι οποίοι έφτασαν τους 16 βαθμούς και προς το παρών μοιράζονται την 3η θέση με Τότεναμ και Μάντσεστερ Σίτι.
Η Τσέλσι από την άλλη για να παραμείνει στην κορυφή θα πρέπει να μην κερδίσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την Μπόλτον.

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Φρίντελ, Ρίτσαρντ Νταν, Κουεγιάρ, Γουόρνοκ, Κόλινς, Σίντγουελ, Άσλεϊ Γιανγκ, Τζέιμς Μίλνερ, Στιλιάν Πετρόφ, Κάριου (82' Χέσκεϊ), Αγκμπονλαχόρ.
ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Μποσίνγκουα (69' Ιβάνοβιτς), Καρβάλιο, Τέρι, Άσλεϊ Κόουλ, Εσιέν, Λάμπαρντ, Μαλουντά (85' Τζο Κόουλ), Ντέκο, Ντρογκμπά, Ανελκά.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής:

Σάββατο
Άστον Βίλα - Τσέλσι 2-1 (32' Nταν, 52' Κόλινς / 15' Ντρογκμπά)
Άρσεναλ - Μπέρμιγχαμ (17:00)
Έβερτον - Γουλβς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπόλτον
Πόρτσμουθ - Τότεναμ
Στόουκ - Γουέστ Χαμ
Σάντερλαντ - Λίβερπουλ

Κυριακή
Μπλάκμπερν - Μπέρνλι (15:00)
Γουΐγκαν - Μάντσεστερ Σίτι (18:00)

Δευτέρα
Φούλαμ - Χαλ (22:00)

Η βαθμολογία

1. Τσέλσι 21 (9)
2. Μάν. Γιουνάιτεντ 19 (8)
3. Τότεναμ 16 (8)
4. Μάν. Σίτι 16 (7)
5. Άστον Βίλα 16 (8)
6. Λίβερπουλ 15 (8)
7. Άρσεναλ 15 (7)
8. Σάντερλαντ 13 (8)
9. Μπέρνλι 12 (8)
10. Έβερτον 10 (7)
11. Γουΐγκαν 9 (8)
12. Στόουκ 9 (8)
13. Μπόλτον 8 (7)
14. Μπέρμιγχαμ 7 (8)
15. Μπλάκμπερν 7 (7)
16. Γουλβς 7 (8)
17. Χαλ 7 (8)
18. Φούλαμ 7 (7)
19. Γουέστ Χαμ 5 (7)
20. Πόρτσμουθ 3 (8)

Σούπερ Λίγκα... live


Δύο εβδομάδες χωρίς Σούπερ Λίγκα είναι πολλές… Η αναμονή έφτασε στο τέλος της και η αυλαία της έβδομης αγωνιστικής ανοίγει αυτή την ώρα με την αναμέτρηση Εργοτέλης-Άρης 0-0. To πρώτο πιάτο της αγωνιστικής ολοκληρώνεται με τα ματς Ολυμπιακός- Αστ. Τρίπολης (19:00, NET) και ΠΑΟΚ- ΠΑΣ Γιάννινα (19:00, Nova).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής:

Σάββατο 17/10

Εργοτέλης- Άρης (16:45, ΣΚΑΪ)
Ολυμπιακός- Αστέρας Τρίπολης (19:00, NET)
ΠΑΟΚ- ΠΑΣ Γιάννινα (19:00, Novasports)

Κυριακή 18/10

Ατρόμητος- Λεβαδειακός (16:45, Novasports)
Λάρισα- Ξάνθη (16:45, Novasports)
Hρακλής- Πανιώνιος (19:00, Novasports)
Νέα Καβάλα- Παναθηναϊκός (19:00, Novasports)
AEK- Πανθρακικός (21:15, Novasports)

Δείτε τη βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας.

Η επόμενη αγωνιστική (8η):

Σάββατο 24/10

Αστέρας Τρίπολης- Ατρόμητος (16:45, ΣΚΑΪ)
Ολυμπιακός- Εργοτέλης (19:00, NET)
Πανιώνιος- ΠΑΣ Γιάννινα (19:00, Novasports)

Κυριακή 25/10

Λεβαδειακός- Ηρακλής (14:30, Novasports)
Πανθρακικός- Λάρισα (14:30, Novasports)
Άρης- ΑΕΚ (16:45, Novasports)
Παναθηναϊκός- ΠΑΟΚ (19:00, Novasports)
Ξάνθη- Νέα Καβάλα (19:00, NET)

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


Αναφορικά με το πρόγραμμα της Κυριακής, τα παιχνίδι που ανοίγουν την αυλαία γίνονται στα πλαίσια του 8ου ομίλου στις 12.00 και είναι: Ιάλυσος-Αθηναϊκό στο δημοτικό στάδιο Ιαλυσού και Καρλόβασι-Άγιος Δημήτριος στο δημοτικό στάδιο Καρλοβασίου. Στις 14.00 υπάρχει το ματς Φωστήρας-Μύκονος στο δημοτικό στάδιο Α’ Ταύρου για τον 8ο όμιλο και το Κερατσίνι-ΑΕΛ Καλλονής στο δημοτικό Στάδιο Π. Σαλπέας για τον 9ο όμιλο. Σε ό,τι έχει να κάνει με τις αλλαγές στην ώρα, την Κυριακή στις 15.00 θα διεξαχθεί η συνάντηση Αστέρας Ρόκκα-ΑΕ Λευκίμμης για τον 5ο όμιλο στο δημοτικό στάδιο Ρόκκα. Από εκεί και πέρα, για τον 2ο όμιλο, το Αετός Σκύδρας-Διόσκουροι θα γίνει στο γήπεδο Καλυβίων, στον 5ο όμιλο έχουμε Ελαιόφυτο-Τηλυκράτης Λευκάδας στο στάδιο Emileon sport center, για τον 8ο όμιλο στο δημοτικό στάδιο Νέας Ιωνίας, Νέα Ιωνία-Άγιαξ Ταύρου και, τέλος, στα πλαίσια του 9ου ομίλου Δάφνη Χίου-Αμφιάλη στο δημοτικό στάδιο

«Για πολλά χρόνια στην ΑΕΚ ο Μπλάνκο»


Αισιόδοξος για θετικό φινάλε, παρά την νέα παράταση που πήρε το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Ίσμαελ Μπλάνκο με την ΑΕΚ, παρουσιάστηκε ο Χουάν Μπέρος, μιλώντας στην “SportDay”. «Δεν έγινε νέα πρόταση, αλλά είμαστε πιο κοντά από ποτέ σε συμφωνία», τόνισε, ο εκπρόσωπος του Αργεντινού επιθετικού, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Νίκο Θανόπουλο.

«Δεν μιλήσαμε για συγκεκριμένα ποσά. Ο πρόεδρος μου εξήγησε πως ο σύλλογος βρίσκεται σε διαδικασία διεργασιών σε διοικητικό και ιδιοκτησιακό επίπεδο», ισχυρίστηκε ο Μπέρος, ενώ, σύμφωνα με όσα του είπε ο πρόεδρος της “Ένωσης” «η κατάσταση θα έχει ξεκαθαρίσει μέσα στον επόμενο μήνα (σ.σ. Νοέμβριος)». Μάλιστα, δική του αίσθηση είναι ότι θα βάλει ότι ο 26χρονος γκολεαδόρ θα υπογράψει νέο συμβόλαιο και «θα μείνει για πολλά χρόνια στην ΑΕΚ».

Χθεσινές (16/10) πληροφορίες, οι οποίες τελικά δεν επιβεβαιώθηκαν, ανέφεραν ότι ο κ. Θανόπουλος, ανέβασε την αρχική πρόταση των 500.000 ευρώ (συν 100.000 μπόνους σε περίπτωση κατάκτησης νταμπλ) , στις 600.000, χωρίς να διαφοροποιηθούν τα μπόνους. Πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η διαφορά των δύο πλευρών εντοπίζεται στις πάγιες αποδοχές του Μπλάνκο, ο οποίος θέλει να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της ομάδας, ανεβάζοντας τις αποδοχές του, στις 800.000 ευρώ.

Νίκη και μόνο, νίκη

Οι απώλειες βαθμών στις πρώτες έξι «στροφές» έχουν φέρει την ΑΕΚ σε δύσκολη θέση σε ό,τι έχει να κάνει με την διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Με συνέπεια κάθε παιχνίδι από εδώ και στο εξής να φαντάζει… τελικός. Επόμενος αντίπαλος ο Πανθρακικός (21:15 NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Novasports1) στο ΟΑΚΑ. Από τις δοκιμές των τελευταίων ημερών προκύπτει ότι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα παρατάξει την “’Ενωση” με σύστημα 4-2-3-1 (σχήμα με ρόμβο), ενώ «πειραματίστηκε» και με το κλασικό 4-4-2.

«Χάλκινο» το παιδί θαύμα

Με την τιμητική τρίτη θέση επιστρέφει την Δευτέρα, ο Κρίστιαν Νέμεθ, από την Αίγυπτο, και το Μουντιάλ Νέων, όπου συμμετείχε με την Εθνική Ουγγαρίας. Οι Μαγυάροι κέρδισαν χθες (16/10) στον μικρό τελικό την Κόστα Ρίκα. Στην κανονική διάρκεια το παιχνίδι έληξε ισόπαλο (1-1). Στη διαδικασία της «ρώσικης ρουλέτας» ο Νέμεθ πήρε πάνω του την πρώτη εκτέλεση και ευστόχησε, παρότι χρειάστηκε δεύτερη προσπάθεια. Στην πρώτη αστόχησε, αλλά ο διαιτητής ζήτησε επανάληψη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 2009-2010 Α ΓΥΡΟΣ

                                         2Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ



ΚΥΡΙΑΚΗ 18-10-2009

ΓΗΠΕΔΟ
ΩΡΑ
                            ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΟΛΥΜΠΟΥ
13.00
ΑΠΣ ΘΥΕΛΛΑ
ΑΟ ΠΕΝΤΑΤΙ
ΕΠΣΚ
13.00
ΑΕ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΑΟ ΒΑΣΙΛΑΤΙΚΑ
ΕΠΣΚ
15.00
ΠΑΣ ΜΑΓΙΑ
ΑΟ ΚΑΒΟΣ                (ΣΑΒΒΑΤΟ 17-10-09 ΩΡΑ 15.00)
ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ
11.30
ΑΣ ΚΕΡ. ΔΡΑΓΩΤΙΝΩΝ
ΑΟ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΦΡΑΣ
ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ
11.30
ΑΠΣ ΚΕΡ. ΑΓ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΑΠΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓ ΔΕΚΑ
ΡΕΠΟ

ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ 96

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΒ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 2009-2010 Α ΓΥΡΟΣ

                                         2Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ



ΣΑΒΒΑΤΟ 17-10-2009

ΓΗΠΕΔΟ
ΩΡΑ
                            ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΚΑΡΟΥΣΑΔΩΝ
15.00
ΑΠΣ ΟΣΤΡΙΑ ΑΓΡΑΦΩΝ
ΑΣ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥ
ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΩΝ
15.00
ΑΠΣ ΑΕΤΟΣ ΑΓ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΑΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΦΑΚΕΡΩΝ
ΑΥΛΙΩΤΩΝ
15.00
ΑΟ ΚΕΡ. ΚΑΒΒΑΔΑΔΩΝ
ΑΟ ΛΥΚΟΙ
ΑΥΛΙΩΤΩΝ
11.30
ΑΟ ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΡΟΥΛΑΔΩΝ
ΑΟ ΒΕΛΟΣ                (ΚΥΡΙΑΚΗ 18-10-09 ΩΡΑ 11.30)
ΘΙΝΑΛΙΟΥ
11.30
ΓΕΘ
ΑΟ ΚΕΝΤ.ΑΡΙΛΛΑΣ (ΚΥΡΙΑΚΗ 18-10-09 ΩΡΑ 11.30)








ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 2009-2010 Α ΓΥΡΟΣ

                                         3Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 


ΚΥΡΙΑΚΗ 18-10-2009
ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ                             ΣΩΜΑΤΕΙΑ  
ΚΟΝΤΟΚΑΛΙΟΥ 15.00 ΑΟ ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΠΑΡΤΥΛΑ ΠΑΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ 
ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ  15.00 ΑΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΒΙΤΑΛΑΔΩΝ ΑΟ ΚΑΣΣΙΩΠΗ
ΚΟΝΤΟΚΑΛΙΟΥ 18.00 ΑΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ  ΑΕ ΚΑΝΑΛΙΩΝ         (ΣΑΒΒΑΤΟ  17-10-09 ΩΡΑ 18.00)
ΚΟΝΤΟΚΑΛΙΟΥ 18.00 ΑΟ ΟΜΟΝΟΙΑ ΠΑΟΚ
ΕΠΣΚ 15.00 ΑΟ ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ  ΑΟ ΣΥΝΑΡΑΔΩΝ
ΟΛΥΜΠΟΥ 15.00 ΑΠΣ ΑΡΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ  ΑΕ ΦΑΙΑΚΩΝ
ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΩΝ 15.00 ΑΟ ΑΣΤΕΡΑΣ ΛΙΑΠΑΔΩΝ ΑΟ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΥΜΦΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α1. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 2009-2010 Α ΓΥΡΟΣ

                                         3Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 

ΣΑΒΒΑΤΟ 17-10-2009
ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ                             ΣΩΜΑΤΕΙΑ  
ΠΑΞΩΝ 13.00 ΑΟ ΠΑΞΟΙ ΑΟ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΤΡΙΤΗ    (ΚΥΡΙΑΚΗ 18-10-09 ΩΡΑ 13.00)
ΘΙΝΑΛΙΟΥ 15.00 ΑΣ ΘΙΝΑΛΙΑΚΟΣ  ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ
ΑΓΙΟΥ ΜΑΤΘΑΙΟΥ 15.00 ΟΦΑΜ ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 
ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ 15.00 ΑΠΣ ΚΡΟΝΟΣ  ΑΟ ΚΟΝΤΟΚΑΛΙ
ΚΟΝΤΟΚΑΛΙΟΥ 15.00 ΑΣ ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΑΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΑΓ ΜΑΡΚΟΥ
ΟΛΥΜΠΟΥ 15.00 ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΟ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ
ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ 15.00 ΑΠΣ ΑΝΑΓ.ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ ΑΣ ΟΔ. ΑΥΛΙΩΤΩΝ         (ΚΥΡΙΑΚΗ 18-10-09 ΩΡΑ 15.00)

Η Διαιτησία της αγωνιστικής-5ου ομίλου Δ΄Εθνικης

> Στο μεγάλο παιχνίδι της αγωνιστικής ανάμεσα στον Σκουφά Κομποτίου και την Βολίδα Μέσης διαιτητής θα είναι ο Τσιρώνης από την Αιτωλοακαρνανία, ο οποίος σε 2 αγώνες που έχει σφυρίξει έχει φέρει ένα Χ και ένα Διπλό, τέρματα 1-2 και μία κόκκινη.


-> Στα Γιάννενα, Ανατολή και Ναυπακτιακός Αστέρας θα έχουν διαιτητή τον Βουτσινά από την Κέρκυρα, ο οποίος σε έναν αγώνα που έχει σφυρίξει έχει φέρει Διπλό, 2-3 τέρματα και μία κόκκινη.


-> Το ίδιο συμβαίνει και στο παιχνίδι του Απόλλωνα Ευπαλίου με την Προοδευτική Περάματος, καθώς ο Κεκέλος που θα σφυρίξει το ματς έχει φέρει ένα Διπλό, τέρματα 1-4.


-> Στο επόμενο παιχνίδι ανάμεσα στον Απόλλωνα Πάργας και τον Θεσπρωτό, ο Γραμματικόπουλος από την ΕΠΣ Αχαϊας έχει φέρει ένα Χ, 1-1 τέρματα και μία κόκκινη.


-> Στα Ρόκκα, ο τοπικός Αστέρας θα υποδεχτεί την Λευκίμμη με διαιτητή τον Λύτρα Μ. από την Φωκίδα, ο οποίος σε ένα ματς έχει φέρει ένα Χ, με 2-2 τέρματα αλλά και 2 πέναλτι και μία κόκκινη.


-> Τέλος στα παιχνίδια ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ-ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, ΣΟΥΛΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ, ΑΡΑΧΘΟΣ ΠΑΧΥΚΑΛΑΜΟΥ-ΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑ και ΑΟ ΕΛΑΙΟΦΥΤΟΥ-ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ οι διαιτητές θα σφυρίξουν για πρώτη φορά.


-> Ενώ για πρώτη φορά οι Μαζαράκης Θ. (Πρέβεζας) και Καλιακάτσος Δ. (Άρτας) δεν θα σφυρίξουν κάποιο παιχνίδι.


ΠΑΟΚ: Με νέο «αέρα»


Το πρώτο του επίσημο παιχνίδι επί προεδρίας Ζήση Βρύζα δίνει απόψε (NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Novasports1) ο ΠΑΟΚ, με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα, στο γήπεδο της “Τούμπας”. Στον απόηχο των διοικητικών ανακατατάξεων, γύρω από το «καθαρά» αγωνιστικό κομμάτι περιστρέφεται και πάλι το ενδιαφέρον του κόσμου.

Ορισμένα από τα προβλήματα τραυματισμών ξεπεράστηκαν, αν και φαίνεται αδύνατο να αποφευχθούν για ακόμα μία φορά φέτος, οι αλχημείες, στην προσπάθεια να καταρτιστεί μία αξιόμαχη ενδεκάδα. Ο Φερνάντο Σάντος προσανατολίζεται να παρατάξει τον “Δικέφαλο του Βορρά” με σύστημα 4-3-3. Ο Χαλκιάς θα καθίσει κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα, από τα δεξιά προς τα αριστερά θα ξεκινήσουν οι Αραμπατζής, Τσιρίλο, Κοντρέρας και Λίνο. Η τριπλέτα του κέντρου θα αποτελείται από τους Γκαρσία (κόφτης), Σορλέν και Ίβιτς.

Στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής θα πάρει φανέλα βασικού ο Κονσεϊσάο, ενώ στο αριστερό ο Βιεϊρίνια. Μοναδικός προωθημένος ο Παπάζογλου. Στον πάγκο πιθανότατα θα κάτσουν οι Φωτάκης και Κουτσιανικούλης, αφού ο Πορτογάλος τεχνικός κρίνει ότι αυτό θα ήταν προτιμότερο, δεδομένου ότι επιβαρύνθηκαν από τους αγώνες με την Εθνική των Ανδρών, και αυτή των Ελπίδων, αντίστοιχα.

ΠΑΣ Γιάννινα: Ζητούμενο η συγκέντρωση


Μια επίσκεψη στην Τούμπα, ποτέ δεν είναι εύκολη. Οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα άκουγαν χθες (16/10) με προσοχή τον Γιώργο Παράσχο να «στρέφει» την προσοχή, στην συγκέντρωση που πρέπει να επιδείξουν, ειδικά στα πρώτα λεπτά, κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Με λίγα λόγια το πάθημα του “Κλ. Βικελίδης” -όταν με αντίπαλο τον Άρη, βρέθηκε ο ΠΑΣ πίσω στο σκορ μόλις στο 3’- να γίνει πάθημα. Ο κ. Παράσχος θα προσπαθήσει να «αφοπλίσει» τα άκρα του ΠΑΟΚ, ενώ σκέφτεται να χρησιμοποιήσει δύο «καθαρόαιμους» επιθετικούς (Μπακαγιόκο και Σαϊτιώτη) για να κάνει την ζημιά από τον άξονα, αφού εκεί θεωρεί ο Έλληνας τεχνικός ότι πάσχουν οι γηπεδούχοι.

ΑΡΗΣ: «Κατάληψη» στο Παγκρήτιο, στόχος η νίκη!


Να μην επαναλάβει το ίδιο «λάθος»με πέρυσι θέλει σήμερα στην Κρήτη (16:45) ο Άρης. Συγκεκριμένα την προηγούμενη χρονιά οι Θεσσαλονικείς είχαν υποστεί «βαριά» ήττα από τον Εργοτέλη με σκορ 3-0, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελαν να ζήσουν πάλι. Σε ακόμη ένα εκτός έδρας παιχνίδι, οι «κίτρινοι» θα έχουν στο πλευρό τους πολλούς φίλους της ομάδας.

Για την ακρίβεια αυτό που θα συμβεί σήμερα δεν θα έχει προηγούμενο... Οι οπαδοί του Άρη, αναμένεται να κάνουν «κατάληψη» στο Παγκρήτιο, αφού η σημερινή κερκίδα θα είναι η πολυπληθέστερη που έχει βρεθεί ποτέ στο πλευρό της ομάδας, σε αγώνα στην Κρήτη

Στα αγωνιστικά τώρα, ο Μαζίνιο όπως δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου θα παρατάξει την ομάδα του με 4-4-2 και ρόμβο στη μεσαία γραμμή. Ίδιο συστημα, δηλαδή, με αυτή που χρησιμοποίησε στα δύο προηγούμενα παιχνίδια εκτός έδρας, με Παναθηναϊκό και Πανθρακικό.

Στην αποστολή των 18 ποδοσφαιριστών για το παιχνίδι με τον Εργοτέλη επέστρεψαν οι Ναφτί, Πρίττας και Λαμπριάκος, που δεν ταξίδεψαν στην Κομοτηνή. Ο Σεμπαστίαν Αμπρέου, τελικά έμεινε εκτός αποστολής , αφού κρίθηκε ανέτοιμος ύστερα από τις υποχρεώσεις του με την εθνική Ουρουγουάης. Νέο πρόσωπο στην αποστολή θα είναι ο Πιοβεζάν, ο οποίος συμπεριλήφθηκε για πρώτη φόρα αντί του Μίχαλ Πέσκοβιτς που ήταν σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια η εναλλακτική λύση πίσω από τον Σηφάκη.

Ο Βραζιλιάνος τεχνικός φαίνεται πως έχει καταλήξει στους δέκα από τους έντεκα που θα ξεκινήσουν στο παιχνίδι. Το ερωτηματικό αφόρα τη θέση του αμυντικού χαφ, που διεκδικούν Πρίττας και Ναφτί. Το προβάδισμα το έχει ο Πρίττας αφού ο Τυνήσιος επιστρέφει μετά από έναν τραυματισμό και δεν είναι 100% έτοιμος. Ο Μαζίνιο αναμένεται βέβαια να κάνει και άλλες αλλαγές. Στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Κριστιάν Νασούτι θα είναι ο Θέμης Κουλοχέρης. Τη δεξιά πτέρυγα θα καλύψει ο Νέτο και την αριστερή ο Αράνο ενώ, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Μιχάλης Σηφάκης

Στη μεσαία γραμμή και δεξιά του αμυντικού μέσου θα αγωνιστεί ο Φλάβιο και αριστερά ο Φερνάντες. Στην κορυφή του ρόμβου θα είναι ο Λεάντρο Γκρασιάν. Το επιθετικό δίδυμο του Άρη θα είναι ο Κόκε με τον Κάμπορα.

Συνάντηση με τον Ατζέντη του Νασούτι

Σήμερα (17/10) θα βρίσκεται στην Ελλάδα ο ατζέντης του Κριστιάν Νασούτι, Χουάν Μπέρος. Κατά την διάρκεια παραμονής του στην Ελλάδα θα συναντηθεί με τους διοικούντες των «κιτρίνων», πιθανότατα την Κυριακή για να συζητήσουν το θέμα της απόκτησης των δικαιωμάτων του παίκτη από τη Ρίβερ Πλέιτ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ατζέντης του Νασούτι εκπροσωπεί και τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Ίσμαελ Μπλάνκο.

«Κατσούρ»: «Αστείο να νομίζουν ότι επιβάλλουμε αλλαγές στον Ότο»!


Ξεκάθαρη απάντηση στον… ντόρο που έχει προκληθεί για το κλίμα στα αποδυτήρια της Εθνικής ομάδας έδωσε ο Κώστας Κατσουράνης. Με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο μέσος του Παναθηναϊκού χαρακτήρισε ανυπόστατα τα δημοσιεύματα που «αποκαλύπτουν» ότι οι παίκτες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος έχουν μεταξύ τους κακές σχέσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Είναι αστείο να πιστεύει έστω και ένας φίλαθλος πως μπορεί ο οποιοσδήποτε να επιβάλλει κάτι στον κ. Ρεχάγκελ»!

«Γράφτηκαν πολλά. Και όταν δεν υπάρχουν αποτελέσματα, αυτό είναι επόμενο να συμβαίνει. Αυτό που έγινε στο ημίχρονο του αγώνα με τη Λετονία ήταν ένας έντονος διάλογος ανάμεσα στον Γιούρκα (Σεϊταρίδη) και τον Καραγκούνη. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο… Τέτοια περιστατικά συμβαίνουν συχνά και δεν αξίζει να τους δίνουμε περισσότερη σημασία από τη μικρή που έχουν», είπε αρχικά ο διεθνής χαφ και συνέχισε εστιάζοντας σε όσους θεωρούν ότι ο ίδιος και ο Καραγκούνης έχουν πάρει το πάνω χέρι και επιβάλλουν ορισμένες φορές αλλαγές στον Ρεχάγκελ:

«Αν είναι δυνατόν! Τον γνωρίζουν όλοι τον κ. Ρεχάγκελ από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην Ελλάδα. Τα ίδια έκανε τότε, τα ίδια κάνει και τώρα. Και συμφωνώ απόλυτα με αυτά που είπε ο Γιώργος (Καραγκούνης) πως από την πρώτη στιγμή έβαζε στην ομάδα παίκτες που δεν παίζουν στις ομάδες τους, γι’αυτό άλλωστε είχε δεχτεί έντονη κριτική από τον Τύπο. Όμως, είναι αστείο να πιστεύει έστω και ένας φίλαθλος πως μπορεί ο οποιοσδήποτε να επιβάλλει κάτι στον κ. Ρεχάγκελ»!

Μαρέσκα: «Πολύ οργανωμένο κλαμπ ο Ολυμπιακός»


Εντυπωσιασμένος από την οργάνωση που συνάντησε ερχόμενος στον Ολυμπιακό, δήλωσε ο Έντσο Μαρέσκα, μιλώντας στην εφημερίδα “Πρωταθλητής”. «Μόνο στη Γιουβέντους θυμάμαι κάτι αντίστοιχο», πρόσθεσε.

Αποσπάσματα, της συνέντευξής του:

Έχοντας φορέσει την φανέλα μερικών από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης και παίζοντας στα τρία κορυφαία πρωταθλήματα όπως το ιταλικό, το αγγλικό και το ισπανικό πως πήρες την απόφαση να έρθεις στον Ολυμπιακό;

«Αυτή είναι η ζωή του ποδοσφαιριστή. Είναι φυσιολογικό. Οι συνθήκες αλλάζουν από σεζόν σε σεζόν. Είχα μια φανταστική εμπειρία στη Σεβίλλη. Πέρασα 2,5 χρόνια στη Γιουβέντους, 1,5 χρόνο στη Γουέστ Μπρομ και από εκεί και έπειτα έναν χρόνο στις άλλες ομάδες. Αυτή την εποχή είναι δύσκολο να βρεις πολλούς παίκτες που μένουν για αρκετά χρόνια σε μια ομάδα».

Τι ήταν αυτό που σου είπαν στον Ολυμπιακό και σε έπεισαν να πεις το πολυπόθητο ναι;

«Είναι σημαντικό για μένα να μου δείξει ο άλλος ότι με θέλει πολύ. Να μου δείξει επίσης ότι με ξέρει ως παίκτη, τα χαρακτηριστικά μου και γνωρίζει τι να περιμένει. Όταν ήμουν στη Γιουβέντους σε μια προετοιμασία της ομάδας, ήρθε ο αθλητικός διευθυντής της Σεβίλλης για να συζητήσει την απόκτησή μου. Μου έδωσε να καταλάβω ότι με ήθελε πολύ και γνώριζε πολύ καλά τι παίκτης είμαι. Αυτό ήταν που έκανε και ο Ολυμπιακός. Ήρθε να μιλήσει μαζί μου στην Ισπανία και μου έδωσε να καταλάβω ότι με θέλει. Αυτό είναι σημαντικό για μένα».

Τι είναι αυτό που θες να πετύχεις εδώ;

«Ο πρώτος μου στόχος εδώ είναι να κερδίζω. Θέλω να κερδίσω πρωτάθλημα και κύπελλο και να κάνουμε κάτι σημαντικό στην Ευρώπη. Το να κάνεις κάτι σημαντικό στην Ευρώπη είναι πολύ δύσκολο. Υπάρχουν κορυφαίες ομάδες που ξοδεύουν κάθε χρόνο απίστευτα ποσά και είναι δύσκολο να τις κοντράρεις».

Υπάρχει κάτι που σε έχει εκπλήξει στον Ολυμπιακό με θετικό τρόπο; Κάτι δηλαδή που δεν γνώριζες και το είδες τώρα εδώ;

«Για να είμαι ειλικρινής με εξέπληξε η οργάνωση την έχω γνωρίσει μόνο στη Γιουβέντους, πουθενά αλλού. Ο σύλλογος είναι οργανωμένος κι αυτό είναι σημαντικό για τους παίκτες».

Ποιους παίκτες δεν γνώριζες και σε έχουν εκπλήξει επίσης;

«Δεν ήξερα για παράδειγμα τον Τοροσίδη, ούτε τον Αβραάμ. Ήξερα ως τερματοφύλακα τον Νικοπολίδη γιατί έχει μεγάλη ιστορία στο ποδόσφαιρο, αλλά δεν τον γνώριζα ως πρόσωπο. Είναι πολύ καλός τύπος. Νομίζω πως κάθε σύλλογος πρέπει να έχει 6-7 ηγέτες. Και νομίζω ότι ο Τοροσίδης, ο Αβραάμ, ο Νικοπολίδης, ο Πάντος, ο Στολτίδης είναι σημαντικοί».

Ήρθες στον Ολυμπιακό με προπονητή τον Κετσπάγια και τώρα δουλεύεις με τον Ζίκο. Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για σένα να γνωρίσεις από κοντά αυτό τον θρύλο του ποδοσφαίρου; Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις;

«Είναι πολύ καλή η πρώτη εντύπωση. Δουλεύοντας μαζί του καταλαβαίνεις και πόσο σημαντικός ήταν και ως παίκτης. Είναι σημαντικό γιατί καταλαβαίνει την ψυχολογία του παίκτη. Έχω καλή πρώτη γνώμη ως προπονητή και πολύ καλή ως προσωπικότητα, ως άνθρωπο».

Τι πρέπει να έχει μια ομάδα για να τα πάει καλά στην Ευρώπη;

«Να είναι δυνατή. Είναι σημαντικό. Πρέπει να είσαι δυνατός και στο σώμα και στο μυαλό. Να σκέφτεσαι πάντα όταν παίζεις ότι είσαι 11 εναντίον 11. Ξέρω ότι είναι κάτι που το έχουμε πει και το έχουμε ακούσει πολλές φορές, αλλά είναι αλήθεια. Αυτή τη λογική πρέπει να την έχει κάθε παίκτης όταν χτίζεται κάτι σημαντικό, μια σημαντική ομάδα. Το είχαμε στη Σεβίλλη και βελτιωνόμαστε κάθε χρόνο».

Ποιο είναι το μήνυμά σου στους οπαδούς του Ολυμπιακού;

«Σε κάθε ομάδα που ήμουν στο παρελθόν και επρόκειτο να παίξουμε με ελληνικές ομάδες πάντα ανησυχούσαμε για τους οπαδούς. Μπορώ να πω στον κόσμο μας πως αν μας ακολουθούν, όπως πάντα στο φινάλε θα είναι ικανοποιημένοι».

ΠΑΟ: Η κόπωση φέρνει αλλαγές…


Αν ήταν στο χέρι του κανείς δεν θα έφευγε από την Παιανία για να ενσωματωθεί με την εθνική του ομάδα. Ο Χενκ Τεν Κάτε είναι προβληματισμένος με την αγωνιστική κατάσταση ορισμένων ποδοσφαιριστών του και σκέφτεται να προβεί σε ορισμένες αλλαγές στο αυριανό εκτός έδρας ματς με την Καβάλα (19:00, Novasports). Κυρίως λόγω κόπωσης από τα συνεχή παιχνίδια, ο προπονητής του Παναθηναϊκού έχει προβληματιστεί ιδιαίτερα όσον αφορά τον καταρτισμό της ενδεκάδας.

Ερωτηματικό αποτελεί μέχρι στιγμής η αγωνιστική κατάσταση των βεβαρημένων Καραγκούνη, Σαλπιγγίδη και Ζιλμπέρτο Σίλβα. Μάλιστα, ο Βραζιλιάνος μέσος λίγες ώρες μετά την επιστροφή του στη χώρα μας πήγε στις αθλητικές εγκαταστάσεις και προπονήθηκε μόνος του. Τη θέση του λογικά στο αρχικό σχήμα θα πάρει ο Σιμάο, έχοντας παρτενέρ στα κεντρικά χαφ τον Κατσουράνη. Η άλλη αλλαγή που σκέφτεται ο κόουτς των «πρασίνων» αφορά το αριστερό άκρο της άμυνας. Εκεί πιθανότατα να δούμε τον Σπυρόπουλο, ο οποίος και πιο γρήγορος από τον Καντέ είναι και έχει αρχίσει να βρίσκει πάλι τα πατήματά του…

Στα υπ’ όψη μένει και ο Σωτήρης Νίνης, με μια επιφύλαξη ότι ο νεαρός μέσος απουσίαζε 10 μέρες λόγω της Εθνικής. Σήμερα ο Τεν Κάτε θα μιλήσει με τους Καραγκούνη και Σαλπιγγίδη και αν διαπιστώσει ότι κάποιος από τους δύο δεν μπορεί να ξεκινήσει, θα δώσει τη φανέλα βασικού στον πιτσιρικά… Επομένως η πιθανότερη σύνθεση του Παναθηναϊκού αποτελείται από τους: Τζόρβα, Βύντρα, Σπυρόπουλο, Μπιέρσμιρ, Σαριέγκι, Σιμάο, Κατσουράνη, Καραγκούνη, Λέτο, Σαλπιγγίδη, Σισέ.

Σε ό,τι αφορά την αποστολή για το παιχνίδι με την Καβάλα, εκτός έμειναν οι Χριστοδουλόπουλος, Δάρλας και οι Σεϊταρίδης, Κλέιτον, Μαχελής, Μάντζιος, Τζιόλης.

* Εκνευρισμένοι είναι στον Παναθηναϊκό με την απόφαση του Ότο Ρεχάγκελ να χρησιμοποιήσει από την αρχή τον ανέτοιμο Γιούρκα Σεϊταρίδη στο παιχνίδι της Εθνικής ομάδας με τη Λετονία. Τελικά, ο ακραίος μπακ των «πρασίνων» τραυματίστηκε, θα μείνει εκτός δράσης για περίπου μια εβδομάδα και θα είναι σε θέση να αγωνιστεί μετά από 15 μέρες. Χθες οι Αντωνίου και Τεν Κάτε ήταν ενοχλημένοι με τον Ρεχάγκελ και την ΕΠΟ, ενώ δεν αποκλείεται ο football manager της ομάδας να συναντηθεί σήμερα με τον Τάκη Φύσσα. Θυμίζουμε πως μέχρι πριν από λίγες μέρες υπήρχε σκέψη ο Γιούρκας να μετέχει στην αποστολή του αγώνα με την Καβάλα και να πάρει χρόνο συμμετοχής…

Λέτο: «Είμαστε και πρέπει να μείνουμε πρώτοι»!

Στην αναγκαιότητα της κατάκτησης των τριών βαθμών στον αγώνα της Κυριακής με την Καβάλα, που θα κρατήσει τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της βαθμολογίας, εστίασε ο Σεμπαστιάν Λέτο, με δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6. Στο πλαίσιο της 5ης Διεθνούς Έκθεσης Sports Show & Fashion, ο μεσοεπιθετικός των «πρασίνων» ξεκαθάρισε πως όλοι στην Παιανία δουλεύουν σκληρά, προκειμένου να φτάσουν στην κατάκτηση του πρώτου στόχου που δεν είναι άλλος από το νταμπλ.

«Προπονούμαστε πολύ για τα παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός είναι πρώτος και πρέπει να μείνει. Μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι στην Καβάλα και από μεριά μας πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μην χαθεί κανένας βαθμός. Πρέπει να μείνουμε στην κορυφή. Όλοι είμαστε έτοιμοι για να συνεχίσουμε στο δρόμο των επιτυχιών», τόνισε αρχικά ο Αργεντινός και συνέχισε αναφερόμενος στα μέχρι τώρα δείγματα γραφής της ομάδας του και τους στόχους της φετινής περιόδου:

«Η ομάδα δουλεύει καθημερινά πολύ. Κάθε μέρα που περνά τα πράγματα είναι όλο και καλύτερα για μένα. Στόχος μας τη φετινή σεζόν είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Πρώτος αντίπαλος μας είναι ο Ολυμπιακός. Μακάρι ο Παναθηναϊκός να είναι αυτός που θα υπερισχύσει και να πάρει τον τίτλο»

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES