6 Φεβ 2010

Εκτός ο Ζιλμπέρτο με ΑΕΛ!

Χωρίς τον Ζιλμπέρτο Σίλβα θα ταξιδέψει η αποστολή του Παναθηναϊκού στη Λάρισα, όπου καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της ΑΕΛ για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Ο Βραζιλιάνος μέσος εξακολουθεί να αισθάνεται πόνους στον αστράγαλο και στη σημερινή προπόνηση έκανε θεραπεία.

Ο Νίκος Νιόπλιας συμπεριέλαβε στην αποστολή τον Σωτήρη Νίνη, όχι όμως τους Ρουκάβινα, Μαχλελή και Γκάμπριελ (αν και ο τελευταίος προπονήθηκε για πρώτη φορά μετά την επέμβαση που είχε κάνει στις 5 Ιανουαρίου για την αποκατάσταση της δεξιάς βουβωνοκήλης). Ο Νίνης αναμένεται να βρίσκεται στον πάγκο του αγώνα με τους «βυσσινί» και ίσως πάρει χρόνο συμμετοχής κατά τη διάρκεια του ματς.

Οι «πράσινοι», αφού έκαναν ζέσταμα, επιδόθηκαν σε παιχνίδι κατοχής της μπάλας "5-2" και στη συνέχεια εκτέλεσαν ασκήσεις κυκλοφορίας. Η σημερινή προπόνηση ολοκληρώθηκε με τους παίκτες του Παναθηναϊκού να κάνουν εξάσκηση στα τελειώματα και στις στατικές φάσεις.

Ο κ. Νιόπλιας δεν σκοπεύει να κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα της ομάδας. Συνεπώς παίκτες που θα ξεκινήσουν στο παιχνίδι είναι οι: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ, Ζιλμπέρτο ή Σιμάο, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Λέτο και Σισέ.

Σίτι καλεί Τοροσίδη!

Οι… σειρήνες για τον Βασίλη Τοροσίδη έρχονται και πάλι από την Αγγλία. Σύμφωνα με το Skysports η Μάντσεστερ Σίτι έχει αποφασίσει να κινηθεί για την απόκτηση του διεθνούς Έλληνα το ερχόμενο καλοκαίρι.

Μάλιστα, το σχετικό δημοσίευμα της αγγλικής ιστοσελίδας φιλοξενεί δηλώσεις του μάνατζερ του παίκτη ο οποίος αναφέρει ότι ο αμυντικός του Ολυμπιακού καλοβλέπει το ενδεχόμενο να φορέσει τη φανέλα της ομάδας του Μάντσεστερ.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Ρομπέρτο Μαντσίνι ήταν αυτός που καθυστέρησε την διοίκηση της ομάδας να καταθέσει επίσημη πρόταση στους «ερυθρόλευκους» στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου γιατί ήθελε να συγκεντρώσει περισσότερα στοιχεία για τον παίκτη και να τον παρακολουθήσουν περισσότερες φορές οι σκάουτερ της ομάδας.

«Υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να παίξει ο Βασίλης στην Αγγλία και την Πρέμιερ Λιγκ, διότι είχα επαφές με την Μάντσεστερ Σίτι τις τελευταίες 20 μέρες. Η Σίτι μας κάλεσε και μας ρώτησε μερικά πράγματα για τον Τοροσίδη. Έδειξαν πραγματικό ενδιαφέρον και μας είπαν ότι θα κοιτάζουν την πορεία του και κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ», τόνισε αρχικά ο κ. Καζιάνης και πρόσθεσε:

«Τον γνωρίζουν πολύ καλά, αλλά από τη στιγμή που ο Ρομπέρτο Μαντσίνι δεν έχει συγκεντρώσει πολλές πληροφορίες για τον παίκτη, αποφάσισαν να μην κινηθούν τον Ιανουάριο. Θα συνεχίσουν να τον παρακολουθούν και θα μιλήσουμε ξανά το καλοκαίρι. Ξέρουν ότι η ρήτρα αποδέσμευσης είναι 7 εκατ. ευρώ και πως ο Βασίλης θα ήθελε πολύ να παίξει σε ένα τόσο μεγάλο κλαμπ».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο ενδιαφέρον που είχε δείξει η Σάντερλαντ για τον διεθνή αμυντικό: «Ήταν πράγματι μεγάλο. Μίλησα με τους διοικούντες την ομάδα, των οποίων πρόθεση ήταν να προσφέρουν στον Ολυμπιακό 4 εκατ. ευρώ. Βέβαια, τους ξεκαθάρισα ότι ο Ολυμπιακό δεν θα πουλούσε τον παίκτη για τόσα χρήματα. Η ρήτρα αποδέσμευσής του είναι στα 7εκατ. ευρώ και αυτός είναι ο λόγος που η Σάντερλαντ δεν προχώρησε σε επίσημη πρόταση».

«Αδέρφια, ζείτε…»!

Μνήμες ’81 ξύπνησαν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Σύσσωμη η οικογένεια του Ολυμπιακού τίμησε τη μνήμη των 21 νέων ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στον αγώνα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στις 08/02/1981.

Το «παρών» στο μνημόσυνο έδωσαν ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος και αθλητές από όλα τμήματα του συλλόγου, καθώς και οι Πέτρος Μαντούβαλος (Βουλευτής Α' Πειραιώς και νήσων), Στέλιος Μπρατσόλης (πρόεδρος ΕΠΣ Πειραιά), Παναγιώτης Φασούλας (δήμαρχος Πειραιά), Σάββας Θεοδωρίδης και χιλιάδες οπαδοί των «ερυθρόλευκων».

Υπήρχαν πολλά πανό που έγραφαν «Αδέρφια ζείτε» και «Θρύλε θυμήσου». Επίσης, οι φίλοι του Ολυμπιακοί φώναξαν «Αδέρφια, ζείτε, εσείς μας οδηγείτε».

Η Λόλα Νταϊφά ανέφερε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τις οικογένειες των θυμάτων στη μεγάλη οικογένεια του Ολυμπιακού. Ήταν μία ημέρα με μεγάλες αντιφάσεις. Από τη μία η σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού μας και από την άλλη η εκατόμβη που χάθηκαν τόσα παιδιά. Σκεφτούν ότι ο χρόνος τσακίζει τις ψυχές των οικογενειών που νιώθουν ακόμα τον χαμό των παιδιών τους. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλος σύλλογος και προχωράμε όλοι μαζί. Οι χαρές είναι πιο μεγάλες, όταν έρχονται μετά από δύσκολες καταστάσεις. Όλοι έχουμε την υποχρέωση απέναντι σε αυτά τα παιδιά και τις οικογένειές τους να στηρίζουμε τον Ολυμπιακό στα δύσκολα».

Στη συνέχεια, ο Βασίλης Παππάς που γράφει κάθε χρόνο ένα ποίημα στη μνήμη των θυμάτων πήρε τον λόγο και είπε ένα νέο ποίημα για αυτά τα παιδιά. Ο κ. Ηρακλής που μετέφερε με το ταξί του κάποια από τα θύματα, έδωσε στη μητέρα του Παναγιώτη Τουμανίδη τη σημαία που κρατούσε ο 14χρονος τότε οπαδός του Ολυμπιακού.

Τα θύματα

Παναγιώτης Τουμανίδης (14 ετών), Κώστας Σκλαβούνης (16), Ηλίας Παναγούλης (17), Γεράσιμος Αμίτσης (18, οπαδός της ΑΕΚ), Γιάννης Κανελλόπουλος (18), Σπύρος Λεωνιδάκης (18), Γιάννης Σπηλιόπουλος (19), Νίκος Φίλος (19), Γιάννης Διαλυνάς (20), Βασίλης Μάχας (20), Ευστράτιος Πούπος (20), Μιχάλης Κωστόπουλος (21), Ζωγραφούλα Χαϊρατίδου (23), Σπύρος Ανδριώτης (24), Κώστας Καρανικόλας (26), Μιχάλης Μάρκου (27), Κώστας Μπίλας (28 ετών), Αναστάσιος Πιτσόλης (30), Αντώνης Κουρουπάκης (34), Χρήστος Χατζηγεωργίου (34), Δημήτριος Αδαμόπουλος (40).

ΛΑΡΙΣΑ: Με Κουζέν και Νταμπίζα κόντρα στον Παναθηναϊκό

Το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Λάρισας αναμένεται να κάνει στο αυριανό (7/2) ματς με τον Παναθηναϊκό στο «Αλκαζάρ», ο Ντανιέλ Κουζέν. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης συμπεριέλαβε τον Γάλλο επιθετικό στην αποστολή, όπως και τους Νίκο Νταμπίζα και Χουάν Βελάσκο, οι οποίοι προπονήθηκαν το Σάββατο. Αντίθετα, εκτός είναι ο τιμωρημένος, Παναγιώτης Κατσιαρός και οι τραυματίες Σίμιτς, Αμπουχατζίρα και Βενετίδης.

Οι «βυσσινί» ακολούθησαν την τελευταία τους προπόνηση το απόγευμα του Σαββάτου στα Δενδρά και μετά το τέλος αυτής ανακοινώθηκε η αποστολή. Αυτήν αποτελούν οι: Βιέρα, Σέρεμετ, Φλάβιο, Μπουκουβάλας, Βελάσκο, Νταμπίζας, Τριποτσέρης, Μελίσσης, Ααράμπ, Βλασόπουλος, Κυριακίδης, Ιγκλέσιας, Ραντοσάβλιεβιτς, Ρομέου, Μπλάζεκ, Σκάτσελ, Τουάμα, Πούρι, Μετίν, Ρικάρντο Ζέσους, Κουζέν.

Καβάλα-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

Πάνω… στην ώρα επέστρεψε στις επιτυχίες η Καβάλα και με τη δύσκολη επικράτησή της 1-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα άφησε μακριά τις περιπέτειες της επικίνδυνης ζώνης. Ένα αυτογκόλ του Κώτσιου ήταν αρκετό για τους «Αργοναύτες», ώστε -στο ντεμπούτο του Ντε Μος- να θυμηθούν τη γεύση της νίκης, μετά από πέντε αγωνιστικές «νηστείας». Επαναπαυμένοι στις επιτυχίες με Λάρισα και ΠΑΟΚ οι φιλοξενούμενοι, δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ιδιαίτερα και δίκαια έφυγαν ηττημένοι από το «Ανθή Καραγιάννη». Με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Σμολάρεκ στις καθυστερήσεις, τελείωσαν το παιχνίδι οι Καβαλιώτες.

Απόδειξη ανάκαμψης…

Την αγωνιστική της βελτίωση θέλει να επιβεβαιώσει απόψε (19:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 - Novasports 1) η ΑΕΚ κόντρα στην Ξάνθη. Η «Ένωση» παραμένει αήττητη από την αρχή του νέου έτους, έχοντας νικήσει τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και έχει έρθει ισόπαλη στην έδρα του Παναθηναϊκού.

Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς έχει δείξει σημάδια ανάκαμψης στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος και οι παίκτες θέλουν να συνεχίσουν τη ανοδική τους πορεία. Επίσης, οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν να διεκδικήσουν με όσες πιθανότητες έχουν την έξοδο στο Champions League της επόμενης σεζόν και θα προσπαθήσουν για το καλύτερο στο σημερινό ματς.

Ο κ. Μπάγεβιτς προτίθεται να τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Σάχα και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Αραούχο, Μαϊστόροβιτς, Ζεράλδο και Γεωργέα. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Καφές και ο Μάκος, έχοντας στα πλάγια τον Λεονάρντο και τον Σκόκο. Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν ο Μπλάνκο και ο Τζεμπούρ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Λούκατς, Καράμπελας, Μανωλάς, Γκέντσογλου, Χέρσι, Λαγός και Παυλής. Εκτός έμειναν οι Γιάχιτς (τιμωρημένος), Γκερέιρο (φέρεται να πάσχει από λοίμωξη του αιμοποιητικού συστήματος και θα υποβληθεί σε νέες εξετάσεις), Μαντούκα, Αραμπατζής, Νέμεθ και Κουτρομάνος.

Πίστη για το deal

Μικρή παραμένει η απόκλιση των μετόχων της ΑΕΚ με τη Morgan Stanley για τον τρόπο με τον οποίο θα καταβληθούν τα χρήματα για την αποπληρωμή του ομολογιακού δανείου της ΠΑΕ (ύψους 6,2 εκατ. ευρώ). Οι «κιτρινόμαυροι» παραμένουν σίγουροι για τη συμφωνία με την πολυεθνική τράπεζα και πιθανότατα η «χρυσή τομή» να βρεθεί στα 3-3,3 εκατ. ευρώ. Η δεύτερη προσφορά της «Ένωσης» έφτανε τα 2,6 εκατ. ευρώ, αλλά η Morgan Stanley φέρεται να αντιπρότεινε 4 εκατ. ευρώ. Όλα δείχνουν ότι οι δύο πλευρές θα δώσουν τα χέρια και οι μέτοχοι δεν ανησυχούν για «ναυάγιο».

Εν τω μεταξύ, στο Ολυμπιακό Στάδιο θα βρεθεί σήμερα ο Σταύρος Αδαμίδης. Ο 36χρονος δικηγόρος, όπως γίνεται αντιληπτό, θα γίνει κάτοχος του 40% των μετοχών και μαζί με τον Νίκο Νοτιά θα αποφασίζουν για το μέλλον της ΑΕΚ. Ο κ. Αδαμίδης θα βάλει κάποια κεφάλαια μαζί με τον Κωνσταντίνο Καπετανάκη (νέο μέλος στο Δ.Σ., όπως και οι κ. Κοσμάτος, Στραγάλης και Καψής). Ο εν δυνάμει πρόεδρος της ΠΑΕ εμφανίζεται ικανός να προσελκύσει κι άλλους επενδυτές (όπως και χρηματοδότηση για το θέμα του γηπέδου, κάτι που έχει κάνει και με μεγαλύτερα project σε Ευρώπη και ΗΠΑ).

Καυστική απάντηση Αθηνή

Την απάντησή του σε όσους υποστηρίζουν ότι η διακοπή του «ΑΕΚ EMPIRE» οφείλεται σε οικονομικούς έδωσε ο Παντελής Αθηνής, μέσω γραπτής δήλωσης που έκανε στην κυπριακή ιστοσελίδα «supermpala».

«Το περιοδικό "ΑΕΚ Empire" το εξέδιδε η ΠΑΕ τέσσερα χρόνια προτού το αναλάβω εγώ, με τεράστιο κόστος και ζημιές πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Αν θέλει, η ΠΑΕ μπορεί να τις δημοσιοποιήσει. Από την αγάπη μου προς την ομάδα, την αγανάκτηση για τη διασπάθιση που γινόταν, αποφάσισα να προτείνω να αναλάβω την έκδοση του περιοδικού με δικά μου έξοδα. Το περιοδικό, πληροφοριακά σας αναφέρω, διπλασίασε τις πωλήσεις του. Πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος της ΑΕΚ ότι από την ημέρα που ανέλαβα την έκδοση του περιοδικού, δεν έχω χρεώσει την ΑΕΚ και η ίδια δεν έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ.

Η δημοσιοποίηση δήθεν ασύμφορης συμφωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ με τη δική μου εταιρεία είναι το λιγότερο αφελής. Αυτοί οι κύριοι που δήθεν κόπτονται για τα συμφέροντα της ΑΕΚ, αντί να ερευνήσουν το πόσες χιλιάδες ευρώ ζημιά έκανε η ΑΕΚ όταν το εξέδιδε και ποιος έχει πάρει αυτά τα χρήματα, προσπαθούν να πλήξουν εμένα. Μήπως η προσπάθειά τους αποσκοπεί στο να αναλάβουν την έκδοση και να ξαναρχίσουν το φαγοπότι; Τα συμπεράσματα δικά σας
», αναφέρει ο Κύπριος επιχειρηματίας.

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES