18 Φεβ 2010

Νιόπλιας: «Πάνω απ’ όλους μας η ομάδα»

Νιόπλιας: «Πάνω απ’ όλους μας η ομάδα»Ένα διαφορετικό πρόσωπο του Νίκου Νιόπλια, απ’ ότι έχουμε συνηθίσει, αντίκρισαν οι δημοσιογράφοι στη συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα με τη Ρόμα. Ο 45χρονος τεχνικός μίλησε έξω από τα δόντια για τα όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες, περί διαχωρισμού ελλήνων και ξένων παικτών όπως και για την φήμη για αποκλεισμό του Δημήτρη Σαλπιγγίδη από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

-Τι διαφορετικό περιμένετε στο αυριανό ματς σε σχέση με αυτό κόντρα στην Καβάλα;
«Δεν έχει καμία σχέση το ματς το αυριανό. Στο πρωτάθλημα κάτι που χάνεις, έχεις την ευκαιρία να το ξανακερδίσεις. Είναι διαφορετικά ματς αυτά της Ευρώπης. Είναι σαν του Κυπέλλου. Περιμένω φυσικά να έχουμε καλύτερη απόδοση και καλύτερο αποτέλεσμα. Αυτό περιμένουμε».

-Η ψυχολογία στην ομάδα πως είναι μετά την ήττα από την Καβάλα;
«Σε επαγγελματικό επίπεδο πρέπει να αφήνεις αυτό που περνάει, μια μέρα πρέπει να χαίρεσαι, μια μέρα να λυπάσαι. Δεν σου επιτρέπει ο επαγγελματισμός να μένεις πολύ είτε στα θετικά αποτελέσματα είτε στα αρνητικά».

-Πως πρέπει να παίξει ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Ρόμα;
«Το πώς θα παίξει θα το σχεδιάσουμε. Σίγουρα πρέπει να είναι δυνατός, να έχει καλύτερη εμφάνιση από την Κυριακή και να είναι και οι έντεκα σε καλή κατάσταση. Σε επίπεδο τέτοιο τα λάθη πληρώνονται πιο εύκολα. Οι δικοί μας οι παίκτες θα παρουσιαστούν διαφορετικοί, έχουν εγωισμό διάθεση είναι διαφορετικά τα πράγματα στα Ευρωπαϊκά ματς»;

-Ποιο είναι το δυνατό σημείο της Ρόμα;
«Εγώ πιστεύω ότι αυτοί παίζουν καλά τον αιφνιδιασμό. Περιμένουν και μετά είναι ομάδα που μπορεί εύκολα να σε βρει στην κόντρα. Είναι οργανωμένη ομάδα και όχι μόνο επειδή είναι ιταλική το δείχνουν και τα αποτελέσματα της».

-Αιωρείται ότι υπάρχουν διαχωρισμοί μέσα στα αποδυτήρια ανάμεσα σε Έλληνες και Ξένους θα μπορούσαμε να έχουμε μια δημόσια τοποθέτηση σας;
«Είναι ευκαιρία να το λύσουμε τώρα. Αν έχεις πρόβλημα στην οικογένεια σου είναι καλό να το λύσεις δημόσια. Με έχετε δει ποτέ να είμαι άδικος; Να μην είμαι σωστός; Τι θα πει αιωρείται και εγώ μπορώ να πω ότι θέλω. Δεν το καταλαβαίνω. Είμαι δύο μήνες εδώ, είμαι πολύ σωστός, σας απαντώ σε όλα, θα μιλάμε για ποδόσφαιρο, δεν θα μιλάμε για ότι αιωρείται. Για την κάθε ομάδα, για τον κάθε παίκτη. Επειδή έγινε ένα επεισόδιο. Όχι, δεν συμβαίνει αυτό που λέτε. Το θέμα είναι που σταματάει το κάθε επεισόδιο. Στην Ευρώπη έχουν πλακωθεί πέντε-έξι παίκτες μέσα στο γήπεδο. Αν λύνεται εκεί τότε είσαι ομάδα. Το λέω ειλικρινά και με τους ξένους μιλάω και με τους Έλληνες. Όσοι ξένοι έπαιζαν τόσοι παίζουν και τώρα. Για δείτε την ενδεκάδα. Δεν έπαιζε ο Γκάμπριελ και παίζει ο Καντέ. Επεισόδιο έγινε, δεν θα ήμουν σωστός αν σου έλεγα πως δεν έγινε. Αν συνεχιστεί, δεν έχει να κερδίσει κανείς μας. Πάνω από όλους μας είναι η ομάδα. Δεν θα την πληρώσει ο Γιώργος ή ο Λέτο, αλλά η ομάδα. Η ζωή συνεχίζεται».

-Κόουτς τα γράφουν οι εφημερίδες δεν διαβάζετε;
«Όχι δεν διαβάζω εφημερίδες. Είμαι εδώ 60-70 μέρες και μια μέρα διάβασα. Δεν θέλω να επηρεαστώ, γιατί είμαι καινούριος στο χώρο. Αν δεν υπήρχαν τα ΜΜΕ δεν θα υπήρχε ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, γιατί οι φίλαθλοι δεν θα πήγαιναν στο γήπεδο. Στην Γερμανία στην Αγγλία θα πάνε στο γήπεδο. Θέλουμε αυτόν τον φανατισμό οι Έλληνες και παρά τα κακά που έχει ο Τύπος, έχει αυτό το καλό. Πολλές φορές όμως είστε ακραίοι και την μία είμαστε θεοί και την άλλη μας δίνεται μια και μας πάτε κάτω. Δεν μπορεί να είναι ένας δύο μήνες, δύο χρόνια καλός και να κάνει ένα ματς κακό και να γίνεται κακός. Ότι έγινε το επεισόδιο έγινε. Αλλά δεν υπάρχει διαχωρισμός και το λέω ειλικρινά».

-Το μηδέν στην άμυνα θα είναι ότι καλύτερο;
"Είναι σημαντικό και αυτό. Να έχεις 1-0, 2-0 είναι ακόμα καλύτερο. Έχεις εσύ την ισοπαλία και το διπλό στην Ρόμα, είναι φανταστικό. Αν παίξεις για το 0-0 μπορεί να φας ένα και να χάσεις».

-Θα φρεσκάρετε την ομάδα όπως μας είχατε πει;
«Δεν είπα εγώ κάτι τέτοιο. Θα παίξουν αυτοί που θεωρώ ότι είναι οι καλύτεροι».

-Λείπει ο Ζιλμπέρτο, αλλά λείπει και ο Τότι. Αν σας έλεγαν ότι θα μπορούσαν να παίξουν και οι δύο θα το προτιμούσατε;
«Εγώ θα έλεγα να μην παίξει ο Ζιλμπέρτο αύριο και ας παίξει την Κυριακή. Είναι ένα από τα ονόματα μας, παίζει σημαντικό ρόλο όχι μόνο στο παιχνίδι μας, αλλά και στην ψυχολογία».

-Ο κ. Ρανιέρι είπε ότι περιμένει μια απάντηση από τον Παναθηναϊκό λόγω της ήττας από την Καβάλα, εσείς τι περιμένετε;
«Περιμένω μια καλή εμφάνιση. Μια ομάδα που θα μπει να κοντράρει οποιονδήποτε αντίπαλο».

-Γράφτηκε σε διάφορά αθλητικά site αλλά και σε εφημερίδες ότι δεν θα ανέβει ο Σαλπιγγίδης στην Θεσσαλονίκη για το ματς με τον ΠΑΟΚ;
«Όπως μίλησα στο παιδί, θα μιλήσω και σε εσάς. Όχι γράφτηκε; Ποιος και τι έγραψε; Το θέμα είναι ότι θα ανέβει στην Θεσσαλονίκη και θα παίξει. Δεν ξέρω πόσο καιρό θα είμαι εδώ, χρόνια, δέκα μέρες, θέλω να είμαι ειλικρινής. Θέλω να αλλάξει το ποδόσφαιρο μας. Αν μπορούμε να το αλλάξουμε εμείς, θα το αλλάξουμε. Να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Ήρθε ο άλλος ο προπονητής (σ.σ. Ντε Μος) να μου πει εμένα για την Κυριακή; Είπα εγώ στον Κούπερ τίποτα; Είπα στον Μπάγεβιτς; Τους έδωσα συγχαρητήρια και δεν πρέπει να είμαστε άδικοι. Πρέπει να είμαστε άνθρωποι».

-Θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα στον κόσμο;
«Όταν θα πηγαίνουμε στο γήπεδο θέλουμε πάντα να κερδίσουμε».

-Μέχρι τώρα στα παιχνίδια ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, θα γίνει το ίδιο και κόντρα στην Ρόμα;
«Μπορεί να παίξουν τα ίδια άτομα αλλά να έχουμε διαφορετική τακτική». -

Απόψε φόρα τα καλά σου

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «16» του Europa League καλείται να κάνει απόψε (22:05, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 / ΑΝΤ-1) ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Ρόμα. Οι «πράσινοι» θέλουν να αφήσουν πίσω τη μουρμούρα των προηγούμενων ημερών, μετά την ήττα από την Καβάλα, και να προσπαθήσουν να πάρουν ένα καλό αποτέλεσμα από τους «τζιαλορόσι». Μπορεί να ακολουθεί το κρίσιμο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, όμως το «τριφύλλι» πρέπει να φορέσει το ευρωπαϊκό του κοστούμι και να χαρίσει για ακόμη μία φορά βαθμούς στην Ελλάδα.

Ο Νίκος Νιόπλιας θα ξεκινήσει τον Νίνη αντί του Σαλπιγγίδη και θα παρατάξει με 4-1-4-1 τον Παναθηναϊκό, αφού θέλει να γεμίσει το κέντρο και να κοντράρει τη δυνατή γραμμή της ιταλικής ομάδας. Συγκεκριμένα, ο Μακεδόνας τεχνικός θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Τζόρβα και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Βύντρα, Σαριέγκι, Καντέ και Σπυρόπουλο. Ως ανασταλτικός μέσος θα παίξει ο Σιμάο και πιο μπροστά του θα βρίσκονται ο Κατσουράνης και ο Καραγκούνης. Αριστερό εξτρέμ θα είναι ο Λέτο, δεξί ο Νίνης και στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Σισέ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γκαλίνοβιτς, Μπιέρσμιρ, Δάρλας, Μαρίνος, Κλέιτον, Χριστοδουλόπουλος, Σαλπιγγίδης, Ρουκάβινα και Πετρόπουλος. Εκτός έμειναν οι τραυματίες Ζιλμπέρτο, Σεϊταρίδης και Γκάμπριελ. Να σημειωθεί ότι στο όριο των καρτών βρίσκεται ο Σπυρόπουλος, ο οποίος αν δεχθεί σήμερα κίτρινη θα χάσει τον επαναληπτικό στο «Ολίμπικο».

Έτσι θα αγωνιστεί η Ρόμα

Με σύστημα 4-2-3-1 θα παρατάξει ο Κλαούντιο Ρανιέρι τη Ρόμα απέναντι στον Παναθηναϊκό. Οι Ρωμαίοι θα αγωνιστούν χωρίς τα δύο μεγαλύτερα αστέρια τους, τον αρχηγό Φραντσέσκο Τότι και τον Λούκα Τόνι. Την αρχική σύνθεση της ιταλικής ομάδας θα αποτελέσουν οι Ζούλιο Σέρτζιο (τερματοφύλακας), Κασέτι (δεξί μπακ), Μπουρντίσο - Μεξές (κεντρικοί αμυντικοί), Ρίισε (αριστερό μπακ), Ντε Ρόσι – Πισάρο (στο κέντρο της μεσαίας γραμμής) – Περότα (πιο μπροστά), Ταντέι (στα δεξιά) – Μπαπτίστα (στα αριστερά) και Βούτσινιτς (επιθετικός).

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Ντόνι, Λόμποντ, Αντρεόλι, Μπρίγκι, Τσέρτσι, Φατί, Ζουάν, Μενέζ, Μότα και Τονέτο. Να σημειωθεί ότι στο όριο των καρτών βρίσκεται ο Ντε Ρόσι, ο οποίος αν δεχθεί σήμερα κίτρινη θα χάσει τον επαναληπτικό της Ρώμης.

Διαιτητής – Προϊστορία

Τον αποψινό αγώνα Παναθηναϊκός-Ρόμα θα διευθύνει ο Νταμίρ Σκόμινα. Ο Σλοβένος διαιτητής έχει σφυρίξει ξανά φέτος στο ΟΑΚΑ στο 3-0 της ΑΕΚ επί της Βασλούι. Βοηθοί του θα είναι οι Πρίμοζ Αρχαρ και Μάρκο Στάντσιν (επίσης Σλοβένοι) και επιπλέον βοηθοί οι Σλάβκο Βίντσιτς και Ρομπέρτο Πόνις (και αυτοί από τη Σλοβενία).

Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν τους «τζιαλορόσι». Ωστόσο, η παράδοση της Ρόμα κόντρα στις ελληνικές ομάδες είναι πολύ καλή, αφού σε έξι παιχνίδια μετράει 2 νίκες και τέσσερις ισοπαλίες. Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός απέναντι στους Ιταλούς έχει 4 νίκες, 5 ισοπαλίες και 9 ήττες. Όσον αφορά τα εντός έδρας ματς, ο απολογισμός είναι 3 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες.

Όλοι στο ΟΑΚΑ

Στις εξέδρες του ΟΑΚΑ θα βρίσκεται σκάουτερ της Γιουβέντους που εργάζεται στην Ελλάδα και σήμερα θα παρακολουθήσει τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Ρόμα. Ο σκάουτερ των «μπιανκονέρι» θέλει να τσεκάρει παίκτες του «τριφυλλιού», με τον Σεμπαστιάν Λέτο να βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας. Στο παρελθόν είχε ακουστεί ότι η ιταλική ομάδα εξέταζε την περίπτωση του Σιμάο Μάτε Ζούνιορ.

Στο Ολυμπιακό Στάδιο θα δώσουν το «παρών» άνθρωποι κι άλλων ευρωπαϊκών ομάδων για τον Λουκά Βύντρα, ενώ στα επίσημα θα βρίσκεται ο Ότο Ρεχάγκελ μαζί με τους Γιάννη Τοπαλίδη και Τάκη Φύσσα. Ο Γερμανός προπονητής θέλει να διαπιστώσει σε τι κατάσταση βρίσκονται οι διεθνείς παίκτες των «πρασίνων», ενόψει της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής.

Πέραν όλων των παραπάνω, το σημερινό ματς είναι ιδιαίτερο για τον Τζιμπρίλ Σισέ, αφού το στέλεχος της γαλλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Πιέρ Μανκόφσκι θα βρίσκεται στο γήπεδο για να δει από κοντά τον 28χρονο φορ του «τριφυλλιού».

Τα πλάνα του Μπάντοβιτς

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία του Ολυμπιακού για τον σαββατιάτικο αγώνα με τον Εργοτέλη στην Κρήτη. Οι «ερυθρόλευκοι» αναμένεται να παραταχθούν με δύο αλλαγές στην αρχική σύνθεσή τους, αφού ο Έντσο Μαρέσκα και ο Ραούλ Μπράβο είναι τιμωρημένοι.

Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς δεν υπολογίζει τον Ντουντού και θα περιμένει να διαπιστώσει σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Όλοφ Μέλμπεργκ. Αν δεν τα καταφέρει ο Σουηδός στόπερ, τη θέση του θα πάρει ο Μίχαλ Ζεβλάκοφ. Ο Σέρβος τεχνικός προτίθεται να τοποθετήσει τον Βασίλη Τοροσίδη στο κέντρο της μεσαίας γραμμής. Έτσι στο δεξί άκρο της άμυνας θα αγωνιστεί ο Γκαλίτσιος, εκτός αν παίξει ο Μέλμπεργκ και μετακινηθεί στα δεξιά ο Ζελβάκοφ.

Για το αριστερό άκρο της άμυνας, ο Λεονάρντο φέρεται να έχει το προβάδισμα έναντι του Ντομί. Λόγω της ξαφνικής απουσίας του Ζαϊρί (ένιωσε ενοχλήσεις στον αστράγαλο και δεν γυμνάστηκε για προληπτικούς λόγους), ο Μπάντοβιτς φώναξε στην πρώτη ομάδα τον Θωμά Μακαρόνα, ο οποίος είχε υπογράψει στις αρχές Σεπτεμβρίου επαγγελματικό συμβόλαιο.

Όσον αφορά τον Ντουντού, ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο και στο γήπεδο. Ο Βραζιλιάνος φαίνεται ότι θα αργήσει να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση και θα απουσιάσει, επίσης, από τον αγώνα με τον Ατρόμητο την επόμενη Κυριακή (27/02).

«Είμαστε ο Ολυμπιακός»!

Ο Μπάντοβιτς κρατάει χαμηλούς τόνους και στόχος του είναι η ομάδα να παρουσιάζεται βελτιωμένη σε κάθε παιχνίδι: «Υπάρχει βελτίωση, είμαστε ικανοποιημένοι γι' αυτό, ωστόσο συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά, χωρίς να πετάμε στα σύννεφα. Πρέπει να είμαστε σοβαροί, να κάνουμε καλή προπόνηση και ζωή», ανέφερε αρχικά ο Σέρβος και τόνισε:

«Είναι πια στο χέρι μας, αλλά για μας δεν έχει αλλάξει κάτι σε όλα τα υπόλοιπα. Εγώ θέλω τον Ολυμπιακό να είναι κάθε εβδομάδα έτοιμος για τη νίκη. Το ίδιο ήθελα κι όταν η διαφορά ήταν στους έξι βαθμούς. Μέσα σε τρεις, τέσσερις εβδομάδες δεν μπορεί να έχουν αλλάξει τα πάντα. Βλέπουμε τη βελτίωση και συνεχίζουμε να δουλεύουμε και στην επίθεση, και στην άμυνα. Σίγουρα μας ικανοποιεί η διάθεση των παιδιών και θέλουμε πάντα να είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα. Δεν κοιτάμε τι κάνουν οι αντίπαλοί μας, αλλά πώς είμαστε εμείς. Ολυμπιακός είμαστε και ο Ολυμπιακός πρέπει να μπαίνει σε κάθε παιχνίδι για να κερδίζει. Βλέπουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά, δεν βλέπουμε πόσα ματς έχουμε μπροστά μας. Στόχος μας είναι να κερδίζουμε σε κάθε αγώνα».

* Στα γραφεία της ΠΑΕ αναμένεται να βρεθεί σήμερα ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος θα συναντηθεί με τους συνεργάτες του και στη συνέχεια ενδέχεται να παρευρεθεί στο διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας, όπου θα βρεθεί ο γενικός γραμματέας αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής και θα συζητήσει το θέμα της βίας στα γήπεδα.

* Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, η Μάντσεστερ Σίτι θα στείλει άνθρωπο στο Ολυμπιακός-Μπορντό για να παρακολουθήσει τον Βασίλη Τοροσίδη.

* Στην εθνική Σουηδός κλήθηκε ο Όλοφ Μέλμπεργκ για τον αγώνα με την Ουαλία που είναι προγραμματισμένος για τις 3 Μαρτίου στο Σουόνσι.

* Ικανοποιημένοι από τις εμφανίσεις του Λούα Λούα εμφανίζονται οι διοικούντες τον Ολυμπιακό και εμφανίζονται αποφασισμένοι να ενεργοποιήσουν την οψιόν για διετή ανανέωση της συνεργασίας τους.

«Δένει» τον Μπλάνκο

Η τακτοποίηση του ζητήματος της επέκτασης του συμβολαίου του Ισμαέλ Μπλάνκο αποτελεί προτεραιότητα της νέας διοίκησης της ΠΑΕ ΑΕΚ. Στον «Ζορό» θα προταθεί επέκταση συνεργασίας με αυξημένες αποδοχές και για το λόγο αυτό ο μάνατζέρ του, Γκουστάβο Οναΐντια, αναμένεται στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα. «Γνωρίζω ότι επιθυμία της διοίκησης και του νέου προέδρου είναι να μιλήσουμε για το μέλλον του Μπλάνκο, κάτι που θέλει πολύ και ο πελάτης μου», δήλωσε στην «Εξέδρα» ο εκπρόσωπος του Αργεντινού επιθετικού, που έχει εκφράσει κατ’επανάληψη την επιθυμία να μείνει για… πάντα στην ΑΕΚ. «Ο Μπλάνκο θέλει να μείνει. Το μόνο που τον απασχολεί είναι να εξασφαλίσει την οικογένειά του. Από ό,τι μπορώ να γνωρίζω, και η ΑΕΚ επιθυμεί να συνεχίσει τη συνεργασία της με τον Ίσμαελ», πρόσθεσε.

Η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ θα προτείνει επέκταση συμβολαίου με καλύτερες αποδοχές και στον Νάτσο Σκόκο, αν και ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός παρουσιάζεται αποφασισμένος να αποχωρήσει το καλοκαίρι. Αν φέρει κάποια καλή πρόταση, πιθανότατα θα παραχωρηθεί, αφού τον Ιούνιο του 2011 μένει ελεύθερος. Το ίδιο ισχύει και για τον Ράφικ Τζεμπούρ. Το προσεχές διάστημα για συζητήσεις θα κληθούν και οι Μαντούκα, Ζεράλντο και Λαγός, που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι. Θα τους προταθεί ανανέωση αλλά με ελαφρώς μειωμένες αποδοχές και είναι αμφίβολο, ειδικά για τον πρώτο, αν θα πουν το «ναι». Επίσης, θα γίνει μία τελευταία προσπάθεια απόκτησης του Ταχτσίδη, αλλά δύσκολα ο νεαρός μέσος θα χάσει την ευκαιρία να μεταγραφεί στην Τζένοα ως ελεύθερος.

Με υπογραφή Νοτιά

Στα χέρια του Νίκου Νοτιά βρίσκεται από την Τετάρτη το ιδιωτικό συμφωνητικό που θα υπογραφεί με τους Πέτρο Παππά και Σταύρο Αδαμίδη και με το οποίο οι δύο μέτοχοι θα αναθέτουν τη διοίκηση της ΠΑΕ στον 36χρονο δικηγόρο. Ο τελευταίος δεν θα αναλάβει ακριβώς εν λευκώ τα ηνία του συλλόγου, αλλά με κάποιους περιορισμούς που ζήτησε να μπουν ο Νίκος Νοτιάς. Το «διορθωμένο» κείμενο της τριμερούς συμφωνίας εξετάζεται από τον επιχειρηματία στη Νέα Υόρκη και αναμένεται να υπογραφεί μέσα στο Σαββατοκύριακο. Οι όροι δεν έχουν διαρρεύσει, παρά μόνο πως μέσα σε αυτό διατυπώνονται σαφώς όλα τα επί μέρους ζητήματα, κυριότερα εκ των οποίων είναι τα χρήματα που θα βάλουν οι μέτοχοι, το μερίδιο μετοχών που θα έχει ο καθένας και η σύμβαση για τη χρήση του προπονητικού κέντρου. Ο Σταύρος Αδαμίδης αναμένεται την Παρασκευή στην Αθήνα και θα είναι την Κυριακή στα επίσημα του ΟΑΚΑ για τον αγώνα με τον Άρη.

Αλλαγές εν όψει

Τις πρώτες του σκέψεις για τον αγώνα της προσεχούς Κυριακής απέναντι στον Άρη αποκάλυψε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στην προπόνηση της ΑΕΚ την Τετάρτη. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός έδειξε πως προτίθεται να επαναφέρει κάτω από τα δοκάρια τον Αραμπατζή αντί του Σάχα, ο οποίος αντικατέστησε τον Έλληνα τερματοφύλακα στο διάστημα που αντιμετώπιζε τραυματισμό στον καρπό. Παράλληλα, οι Αραούχο, Καφές, Μαντούκα και Τζεμπούρ, που απουσίαζαν από το παιχνίδι με τον Πανθρακικό για διαφορετικούς λόγους, αναμένεται να πάρουν και πάλι φανέλα βασικού.

Αρχικά στο προπονητικό διπλό ο προπονητής της «Ένωσης» χρησιμοποίησε τους Αραμπατζή, Γεωργέα, Καράμπελα, Μαϊστόροβιτς, Ζεράλντο, Γιάχιτς, Μάκο, Χέρσι, Σκόκο, Λεονάρντο και Μπλάνκο, αλλά στη συνέχεια πέρασε τον Αραούχο ως δεξί μπακ, τον Καφέ ως δεύτερο κεντρικό χαφ, τον Μαντούκα αντί του Χέρσι και τον Τζεμπούρ αντί του Λεονάρντο.

Εκτός μάχης έχει τεθεί ο Νέμεθ, που εξακολουθεί να έχει κάποιες ενοχλήσεις στον αστράγαλο, ενώ σήμερα θα κριθεί η συμμετοχή του Λαγού, που αποχώρησε από τη χθεσινή προπόνηση με κάκωση στον αστράγαλο.

Σιόντης: «Χτυπάμε τελικό και πέμπτη θέση»

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν να εκπλήσσουν τους φιλάθλους είναι οι ποδοσφαιριστές της Καβάλας. Ο Στέφανος Σιόντης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 δεν έκρυψε πως οι αργοναύτες» θα διεκδικήσουν με όλες τους τις δυνάμεις την πέμπτη θέση στη Σούπερ Λίγκα και την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. «Δεν σκέφτομαι ακόμη τον Παναθηναϊκό», τόνισε ο 22χρονος μεσοαμυντικός, που έχει αποκτηθεί δανεικός από τους «πράσινους».

Αναλυτικά, ο Στέφανος Σιόντης μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

Για τη νίκη-πρόκριση επί του Πανιωνίου στο Κύπελλο: «Δεν ξεκινήσαμε καλά τον αγώνα. Το γκολ που δεχτήκαμε στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου μάς ξύπνησε, γι’αυτό και ανατρέψαμε το σκορ. Στην παράταση βοήθησε η αποβολή του παίκτη του Πανιωνίου, σταθήκαμε και τυχεροί και καταφέραμε να περάσουμε απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα».

Για τις αναμετρήσεις με τον Άρη στα ημιτελικά του θεσμού: «Ο Άρης είναι πολύ ποιοτική ομάδα και αυτό φαίνεται από τη βαθμολογική του θέση. Θα γίνουν δύο παιχνίδια τα οποία μπορούμε να τα χτυπήσουμε, τόσο στο ‘Κλεάνθης Βικελίδης’, όσο και στην έδρα μας».

Για τη διεκδίκηση της πέμπτης θέσης στη Σούπερ Λίγκα: «Η ομάδα έχει ένα ευνοϊκό πρόγραμμα στις τελευταίες οκτώ αγωνιστικές. Έχουμε πέντε ματς στην έδρα μας, όπου έχουμε πάρει και τους περισσότερους βαθμούς μας. Γιατί να μην διεκδικήσουμε και την πέμπτη θέση; Ο πρώτος στόχος ήταν η σωτηρία και από εκεί και πέρα να κοιτάξουμε ψηλότερα. Από τη στιγμή που καταφέραμε ουσιαστικά να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας, μπορούμε να έχουμε μεγαλύτερες βλέψεις».

Για το αν έχουν επηρεαστεί οι παίκτες από τις αλλαγές προπονητών: «Ένας ποδοσφαιριστής επηρεάζεται από μία αλλαγή προπονητή. Κάθε τεχνικός έχει τη δική του φιλοσοφία, τις δικές του απαιτήσεις και το δικό του τρόπο δουλειάς. Η ομάδα όμως χτίστηκε από την αρχή για να παίζει ένα στυλ παιχνιδιού και οι παίκτες που ήρθαν ταιριάζουν σε αυτό».

Για το μυστικό της καλής πορείας της Καβάλας: «Η Καβάλα διαθέτει πολύ καλό ρόστερ, ώστε ακόμη κι όταν έχει απουσίες βασικών παικτών, να βρίσκει λύσεις. Ταίριαξε η χημεία από το καλοκαίρι, γίναμε γρήγορα ένα καλό γκρουπ, δουλέψαμε σωστά στην προετοιμασία και για αυτό κάναμε καλό ξεκίνημα. Είδαμε πως μπορούμε να κοιτάξουμε κάθε ομάδα στα μάτια και αυτό βοήθησε την ψυχολογία μας για τη συνέχεια. Με εξαίρεση κάποια παιχνίδια, έχουμε σταθερά καλή πορεία από την αρχή της σεζόν».

Για το ενδεχόμενο επιστροφής στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι: «Προσπαθώ να μην σκέφτομαι τι μπορεί να γίνει με τον Παναθηναϊκό. Σίγουρα έχω φιλοδοξίες, αλλά επειδή και η Καβάλα έχει ψηλούς στόχους, είμαι συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις μου με την ομάδα. Υπάρχει αρκετός χρόνος τελειώνοντας τη σεζόν και μετά να αποφασίσουν οι δύο ομάδες και να δω κι εγώ τι μπορώ να θέλω».

Για την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Ρόμα: «Ο Παναθηναϊκός έχει την ατυχία να αντιμετωπίζει τη Ρόμα σε μία περίοδο φόρμας. Όμως έχει αποδείξει πως μπορεί να κάνει καλά παιχνίδια στην Ευρώπη».

«Χ» λουκούμι και μετά... Δούρος

Χρωστάω κάτι από χθες. Γιατί έγραψα πως η ισοπαλία στην Τούμπα θα είναι μια χαρά για τον Παναθηναϊκό. Θα το εξηγήσω σήμερα. Αν και νομίζω πως είναι απλό.

  Ο μεγάλος στόχος του Παναθηναϊκού είναι να πάει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ έχοντας την πολυτέλεια να παίξει για δύο αποτελέσματα. «Μιλάμε» βέβαια για το…χειρότερο καλό σενάριο για τον ΠΑΟ. Το ιδανικό θα ήταν να πάει με μίνιμουμ διαφορά τεσσάρων πόντων. Αλλά παίρνουμε το χειρότερο καλό-που ίσως είναι και το πιο λογικό έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα.

  Για να πάει, όμως, ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ πηγαίνοντας για δύο αποτελέσματα, δηλαδή νίκη η, ισοπαλία, θα πρέπει να διατηρήσει έστω τη μικρότερη βαθμολογική διαφορά από τον Ολυμπιακό. Ένας πόντος διαφορά τότε θα του αρκεί.

  Αυτή την στιγμή έχει τρεις πόντους. Είτε διατηρηθεί αυτή η διαφορά των τριών πόντων, είτε γίνει ένας πόντος, ένα και το αυτό είναι για τον ΠΑΟ! Και στη μία και στην άλλη περίπτωση, θα είναι ουσιαστικά πρωταθλητής εάν κερδίσει η, έστω δεν χάσει σε εκείνο το ντέρμπι. Όπως ακριβώς το 2004 στο μοναδικό πρωτάθλημα που έχει πάρει τα 13 προηγούμενα χρόνια…

  Εκείνη την βραδιά στη Λεωφόρο ο ΠΑΟ ήταν δύο πόντους μπροστά από τον Ολυμπιακό κι έπαιζε για δύο αποτελέσματα, ενώ ο Ολυμπιακός μόνο για τη νίκη-την οποία και δεν πήρε. Εξαιτίας του Δούρου, ναι. Αλλά δεν την πήρε. Όταν παίζεις ένα πρωτάθλημα στο σπίτι σου και σου είναι αρκετή μία ισοπαλία, έχεις τις πιθανότητες με το μέρος σου…

  Άλλο να το παίζεις το πρωτάθλημα στο σπίτι του άλλου (βλέπε Ριζούπολη) κι ας έχεις την πολυτέλεια για δύο αποτελέσματα κι άλλο το να παίζεις το πρωτάθλημα στο δικό σου το σπίτι και να πηγαίνεις για δύο αποτελέσματα. «Δούρος» μπορεί να βρεθεί στη δεύτερη περίπτωση, στην πρώτη δεν αρκεί Δούρος. Πεζοναύτης χρειάζεται…

  Γι΄ αυτό γράφω ότι και η ισοπαλία στην Τούμπα λουκούμι θα είναι για τον Παναθηναϊκό. Μάλιστα, εάν ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει στο Παγκρήτιο, το ίδιο θα του κάνει του ΠΑΟ, είτε κερδίσει στην Τούμπα, είτε φέρει ισοπαλία. Για τον ΠΑΟΚ δεν θα είναι τίποτα η ισοπαλία…

  Ποιος θα κερδίσει, αν κερδίσει κάποιος; Μα όποιος ανοίξει το σκορ…

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES