23 Δεκ 2009

Επιχείρηση …χαλί!

Άρχισαν οι εργασίες για την τοποθέτηση του νέου χλοοτάπητα του ΟΑΚΑ. Από το πρωί της Τετάρτης οι εργάτες βρέθηκαν στο στάδιο του Αμαρουσίου και δουλεύουν πυρετωδώς για να προλάβουν τις ημερομηνίες και όλα να κυλήσουν βάσει χρονοδιαγράμματος. 

Υπολογίζεται ότι μέχρι την Πέμπτη το βράδυ θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες. Από την ημέρα που θα τοποθετηθεί ο νέος χλοοτάπητας χρειάζονται δέκα ημέρες γα να παραδοθεί έτοιμος. Εκτιμάται ότι όλα θα είναι ‘’εντάξει’’ στις 6 Ιανουαρίου, όταν είναι προγραμματισμένο το παιχνίδι με τον Εργοτέλη.

Πρώτη επιλογή ο Παλέτα

Ο Παλέτα φέρεται να είναι ο παίκτης που έχει ξεχωρίσει ο Νίκος Νιόπλιας για την ενίσχυση της αμυντικής γραμμής του Παναθηναϊκού. Ο Αργεντινός χαίρει της εκτίμησης του τεχνικού του «τριφυλλιού» αλλά και του Χουάν Ραμόν Ρότσα. Εφόσον, λοιπόν, οι πράσινοι αποφασίσουν να προχωρήσουν σε μία κίνηση στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, τότε, θα …κοιτάξουν πρώτα την επιλογή του άσου της Μπόκα Τζούνιορς.

Η σύσκεψη…

Το σημαντικό, βέβαια, είναι στον Παναθηναϊκό να αποφασίσουν ότι θα κινηθούν αυτή την μεταγραφική περίοδο για κεντρικό αμυντικό. Ο Νίκος Νιόπλιας μπορεί να έχει εκφράσει την άποψη ότι χρειάζεται ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας αλλά, όμως, και αυτός και από την ΠΑΕ ξεκαθαρίζουν ότι θα αναζητήσουν περιπτώσεις παικτών με καλύτερα στοιχεία από αυτούς που υπάρχουν στο ρόστερ.

Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί μία σύσκεψη ανάμεσα στον Νικόλαο Πατέρα, στον Κώστα Αντωνίου και στους Νίκο Νιόπλια και Κριστόφ Βαζέχα. Σε αυτή θα ληφθεί η απόφαση για το εάν θα γίνει κίνηση για στόπερ.

Ακόμη και η απόφαση όλων να είναι θετική, η περίπτωση του Παλέτα είναι δύσκολη. Το παρελθόν έχει δείξει ότι οι διοικούντες την Μπόκα είναι πολύ σκληροί στις διαπραγματεύσεις. Στην περίπτωση του Παλέτα οι απαιτήσεις της κυμαίνονται στα δύο με τρία εκατομμύρια ευρώ, ενώ έχει αποκλειστεί η περίπτωση δανεισμού με προοπτική αγοράς το ερχόμενο καλοκαίρι.

Το άλλο πρόβλημα…

Για να πραγματοποιηθεί μεταγραφή αυτή την περίοδο, όμως, θα πρέπει να μπουν λεφτά στα ταμεία της ομάδας. Ο Νικόλας Πατέρας έχει ξεκαθαρίσει ότι εάν κριθεί αναγκαία η μεταγραφική ενίσχυση, τότε, θα απευθυνθεί στους βασικούς μετόχους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος θα συνεισφέρει για την πραγματοποίηση της μεταγραφής.

Μείον δύο…
Με δύο παίκτες λιγότερους είναι η επιθυμία του Νίκου Νιόπλια να δουλέψει μετά τον Ιανουάριο. Πράγμα που σημαίνει ότι ο αριθμός του ρόστερ από 27 πρέπει να έχει 25 ποδοσφαιριστές. Εφόσον έρθει και ένας κεντρικός αμυντικός τότε, θα χρειαστεί να φύγουν τρεις παίκτες. Ποιοι θα είναι αυτοί; Ο Μάντζιος και ο Τζιόλης και πιθανότατα ο Κλέιτον ο οποίος δεν έδειξε να εκτιμά την …επιστροφή του στις προπονήσεις με την άφιξη του Νιόπλια.

«Με γεια» ο χλοοτάπητας

Το πρωί της Τετάρτης θα αρχίσει η τοποθέτηση του νέου χλοοτάπητα στο ΟΑΚΑ. Οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το βράδυ της Πέμπτης. Για να χρησιμοποιηθεί ο νέος χλοοτάπητας θα πρέπει να περάσουν δέκα ημέρες.

Ζίκο: «Μπορούμε να περάσουμε ΠΑΟ και Μπορντό»

Θετικό κρίνει τον απολογισμό του Ολυμπιακού στο πρώτο μισό της σεζόν ο Ζίκο μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας. Παράλληλα ο Βραζιλιάνος προπονητής εκφράζει την αισιοδοξία του πως η ομάδα του θα επανακαταλάβει την κορυφή του πρωταθλήματος και θα περάσει το εμπόδιο της Μπορντό στους «16» του Champions League.

«Είχαμε άσχημη απόδοση απέναντι στον Άρη, δεν καταφέραμε να επιβάλουμε το ρυθμό μας και ηττηθήκαμε από μία ομάδα που έπαιξε με πάθος και είχε την ώθηση του κόσμου της. Είχαμε 14 αγώνες χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα, αλλά πλέον έχουμε χάσει την πρωτοπορία στη βαθμολογία. Πρέπει τώρα να καλύψουμε τη διαφορά των δύο βαθμών από τον Παναθηναϊκό, κάτι που φυσικά είναι πιθανό, αλλά δεν θα είναι καθόλου εύκολο. Στα 18 ματς που έχω βρεθεί στον τιμόνι του Ολυμπιακού, πρέπει να ομολογήσω πως είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη δουλειά που γίνεται. Είχαμε 11 νίκες, στόχους που επιτεύχθηκαν, αλλά και πολλή δουλειά μπροστά μας που πρέπει να γίνει», τόνισε και πρόσθεσε:

«Ο απολογισμός είναι μέχρι στιγμής θετικός. Φτάσαμε στον πρώτο στόχο που ήταν να βρεθούμε στους ''16'' του Champions League και τώρα μπροστά μας έχουμε μία ισχυρή ομάδα που πραγματοποίησε την καλύτερη πορεία στη φάση των ομίλων. Ωστόσο εγώ πιστεύω στην ομάδα μου. Οφείλουμε να δουλέψουμε σκληρά, ώστε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα στην έδρα μας και να πάρουμε την πρόκριση στο Μπορντό. Είμαι αισιόδοξος, διότι τον Φεβρουάριο θα έχουμε στη διάθεση μας ορισμένους τραυματίες που λείπουν κι ενδεχομένως ορισμένες προσθήκες από μεταγραφές».

Βρέθηκε η λύση!

Τη λύση που θα βγάλει την ΑΕΚ από το αδιέξοδο φέρεται ήδη να έχει ήδη βρεθεί! Όπως αποκαλύπτει η «SportDay», ο Πέτρος Παππάς, ο Νίκος Νοτιάς, ο Πόλυς Χατζηιωάννου (μαζί με τον Γκίκα Γκούμα) και ένας νέος μέτοχος έχουν σχεδιάσει τον πλάνο σωτηρίας της «Ένωσης».

Αυτό είναι το πλάνο

1) Πότε θα μπουν, τι παλεύουν

Οι τέσσερις άνθρωποι θέλουν να ολοκληρωθεί ο οικονομικός έλεγχος (εξετάζεται παράλληλα κάθε μεγάλο τιμολόγιο) και αναμένεται να ανοίξουν τα χαρτιά τους μετά το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου. Εκείνο που τους απασχολεί αυτή την περίοδο είναι πως κλείσουν τις σοβαρές εκκρεμότητες με τη Morgan Stanley, η οποία κρατά ενεχυριασμένες τις μετοχές της ΠΑΕ λόγω μη αποπληρωμής του ομολογειακού δανείου. Οι μέτοχοι θα προτείνουν την άμεση αποπληρωμή του δανείου, με σαφώς μικρότερο ποσό (αν και απολείπονται 5,7 εκατ. ευρώ, τα οποία έχουν οριστεί να πληρωθούν σε βάθος χρόνου).

2) Ποιοι θα συμμετάσχουν

Οι άνθρωποι που θα προσπαθήσουν να σταματήσουν την… κατρακύλα της ΑΕΚ είναι ο Πέτρος Παππάς (ο οποίος ασχολήθηκε με την εύρεση ενός σχεδίου που θα εγγυάται τη σωτηρία της ΑΕΚ). Ο Νίκος Νοτιάς θα παραμείνει στην «Ένωση» και θα εξακολουθεί να την στηρίζει, κάτι που θα κάνει ο Πόλυς Χατζηϊωάννου μαζί με τον Γκίκα Γκούμα. Μάλιστα, «παίζει» η συμμετοχή-έκπληξη του Τάκη Κανελλόπουλου, ο οποίος δεν έχει λάβει ακόμα την οριστική του απόφαση

3) Ο νέος πρόεδρος

Οι νέοι μέτοχοι δυσκολεύονται στην ανεύρεση του νέου προέδρου της ΑΕΚ. Ο Πέτρος Παππάς δεν επιθυμεί να αναλάβει τον συγκεκριμένο ρόλο, επειδή πιστεύει ότι δεν του ταιριάζει και δεν του είναι καθόλου εύκολο να καταλήξει στο πρόσωπο που θα έχει το νέο σχήμα στον κόσμο του «Δικεφάλου». Ο κ. Παππάς φέρεται να έκανε σχετική πρόταση στον Λάκης Νικολάου, αλλά εκείνος απάντησε αρνητικά στο συγκεκριμένο ενδεχόμενο. Ρόλο στη διοίκηση θα έχει ο δικηγόρος Σταύρος Αδαμίδης (έχει συνεργασία με τους κ. Παππά, Χατζηϊωάννου και, μεταξύ άλλων, ειδικεύεται στον τομέα λειτουργίας και εκμετάλλευσης σταδίων, με δουλειές σε ΗΠΑ και Ευρώπη) και ο Γιώργος Κιντής!

4) Προβληματισμός για Μπάγεβιτς

Δυσαρεστημένοι με τα δείγματα γραφής της φετινής δουλειάς του Ντούσαν Μπάγεβιτς εμφανίζεται η νέα μετοχική ομάδα, η οποία σκοπεύει το επόμενο διάστημα να έχει συζήτηση με τον 61 ετών προπονητή. Εκείνο που θέλουν είναι να του τεθούν όροι συνεργασίας και θα του ζητηθεί να αναλάβει ευθύνες. Επίσης, δεν πιστεύουν ότι ο Σερβοέλληνας τεχνικός έχει το δικαίωμα να εκφράζει παράπονα για την (απούσα) διοίκηση, αφού η ομάδα έχει αποκλειστεί από το Κύπελλο Ελλάδας και βρίσκεται στην 8η θέση της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα. Το ενδεχόμενο να υπάρξει «διαζύγιο» παραμένει ανοιχτό, αφού οι μέτοχοι είναι ενοχλημένοι για τον προπονητή εξαιτίας της αγωνιστικής εικόνας της ομάδας -και όχι μόνο.

5) Εκλογίκευση των εξόδων της ΠΑΕ συνολικά

Στόχος των νέων μετόχων της ΑΕΚ είναι μειώσουν τις δαπάνες, ενώ εξετάζουν το ενδεχόμενο να παρουσιάσουν στους οπαδούς της ομάδας τις σπατάλες του παρελθόντος. Να αναδείξουν, δηλαδή, την κακή διαχείριση που έγινε στην ΠΑΕ και τις αδικαιολόγητες υπερβολές. Επίσης, θα αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί, βγάζοντας την «Ένωση» από το αδιέξοδο. Σύμφωνα με τους μετόχους, ο οικονομικός έλεγχος που διεξάγεται δεν αναμένεται να εμφανίσει περισσότερα χρέη (υπολογίζονται στα 32-35 εκατ. ευρώ) και τους ενδιαφέρουν περισσότερο τα αποτελέσματα του ελέγχου (με αντιπαραβολές μεταξύ λογιστηρίων) όλων των μεγάλων τιμολογίων.

6) Καμία πώληση, διπλή ενίσχυση!

Η νέα μετοχική ομάδα δεν προτίθενται να πουλήσουν κάποιον παίκτη της ΑΕΚ. Μάλιστα, οι μέτοχοι, όταν ο Νίκος Θανόπουλος τους συζήτησε το ενδεχόμενο να παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού ο Ράφικ Τζεμπούρ στον Άρη, εκείνοι το απέκλεισαν. Πρόθεση των μετόχων είναι να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα περιουσιακά στοιχεία της «Ένωσης». Εκτός του ότι δεν θέλουν να πουληθεί κανένας παίκτης, οι μέτοχοι εξετάζουν τις περιπτώσεις κάποιων παικτών (χωρίς να είναι ενήμερος ο κ. Μπάγεβιτς), αφού σκοπεύουν να κινηθούν για την απόκτηση δύο τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

7) Η χρηματοδότηση της ΠΑΕ

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έχουν γίνει, οι μέτοχοι της ΠΑΕ θα στηρίξουν το σχέδιο σωτηρίας με 9-11 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν. Υπάρχει μεγάλο άνοιγμα και πρέπει να κλείσει. Στο πλαίσιο αυτό θα βοηθήσουν τα περίπου 5 εκατ. ευρώ που θα μπουν τον Ιανουάριο στα ταμεία της ΠΑΕ από την πώληση του Κυργιάκου, τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Superleague και του Europa League, αλλά και από τα εισιτήρια διαρκείας που είχαν πληρωθεί με πιστωτική κάρτα. Όσον αφορά το σενάριο του Δημήτρη Μελισσανίδη, είναι αμφίβολο να συμβεί (για διάφορους λόγους).

8) Δεν υπάρχει θέμα Κοζώνη

Η νέα μετοχική σύνθεση δεν προτίθεται να στραφεί στον Χαράλαμπο Κοζώνη, ο οποίος την ερχόμενη Κυριακή θα παραχωρήσει τηλεοπτική συνέντευξη στον ΣΚΑΪ. Οι μέτοχοι δεν θεωρούν ότι δεν έχει τα χρήματα που απαιτούνται, αφού δεν κατάφερε να τους πείσει το προηγούμενο διάστημα. Εξάλλου, έχουν ξεκαθαρίσει σε ανακοίνωσή τους ότι είναι διατεθειμένοι να τον κυνηγήσουν δικαστικά σε Ελλάδα και ΗΠΑ. «Οπλο» αποτελεί ένα από τα ονόματα που εγγυήθηκαν για το επίδοξο αφεντικό της ΠΑΕ και προ ετών έχει κατηγορηθεί για απάτη, δωροδοκία και σύσταση συμμορίας σε σχέση με επενδυτικά προγράμματα.

Και Μπεν Αρφά και Μπούτου!

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το θέμα της μεταγραφής του Χατέμ Μπεν Αρφά για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες εμφανίζονται σίγουροι για τη συγκεκριμένη υπόθεση, παρότι ο γαλλικός Τύπος αναφέρει ότι ο 22χρονος άσος δεν επιθυμεί να έρθει στην Ελλάδα.

Οι «ερυθρόλευκοι» φέρονται να έχουν κάνει πρόταση 8 εκατ. ευρώ, αλλά οι Γάλλοι θέλουν έναν καλύτερο διακανονισμό. Δεν υπάρχει κάποια διαφωνία ανάμεσα στους δύο συλλόγους, αλλά ο Μπεν Αρφά φαίνεται πως καθυστερεί τις εξελίξεις.

«Πράγματι, ο ποδοσφαιριστής μας έχει μεταφέρει και εμάς ότι προτεραιότητά του είναι κάποιο πιο δυνατό πρωτάθλημα. Ωστόσο, πρόταση άλλη δεν υπάρχει. Και η Μαρσέιγ μαζί μας συζητάει και είμαστε πάρα πολύ κοντά σε συμφωνία. Συζητάμε, και μετά θα πει η Μαρσέιγ “συγγνώμη δεν έρχεται ο παίκτης”; Η λογική λέει ότι θα τον πείσει τον παίκτη να έρθει. Άλλωστε, ο παίκτη έδειξε ενδιαφέρον και μόνο που έστειλε τον εκπρόσωπό του εδώ στην Ελλάδα και τα είπαμε», είναι το σκεπτικό της διοίκησης.

Όσον αφορά το πότε θα τελειώσει το… μίνι σίριαλ του Μπεν Αρφά, αυτό παραμένει άγνωστό, αφού οι διοικούντες την ΠΑΕ έλεγαν: «Εξέλιξη δεν υπάρχει, κάναμε τις προτάσεις μας και περιμένουμε τις απαντήσεις. Όταν τις έχουμε, θα τις ανακοινώσουμε».

Τους κάνει δύο τους Τρεζόρ!

Την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου αναμένεται να βρίσκεται στην Ελλάδα ο Τρεζόρ Μπούτου για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Ο επιθετικός από το Κονγκό αγωνίζεται στη Μαζέμπε και θα έρθει με τη μορφή δανεισμού μέχρι το καλοκαίρι, έχοντας υπογράψει οψιόν αγοράς. Συγκεκριμένα, αν ο 24χρονος φορ πείσει για τις ικανότητές του, τότε οι Πειραιώτες θα μπορέσουν με 2 εκατ. ευρώ να κάνουν το 50% των δικαιωμάτων του παίκτη δικό τους. Τον Μπούτου φέρεται να πρότεινε ο Κώστας Μπότος, ο οποίος είχε συνάντηση με τους κ.κ. Χρυσικόπουλο και Θεοδωρίδη στα γραφεία της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ.

Όσον αφορά τον άλλο Τρεζόρ, τον Λούα Λούα, οι νταμπλούχοι Ελλάδας εμφανίζονται αποφασισμένοι να τον κρατήσουν, εφόσον εκείνος περάσει μετά τα Χριστούγεννα τις εργομετρικές εξετάσεις της ομάδας. Ο 28χρονος επιθετικός αναχώρησε για το Παρίσι, όπου θα περάσει μερικές ημέρες με την οικογένειά του. Όταν επιστρέψει θα μπει στις προπονήσεις και θα γίνει γνωστό αν θα φορέσει ξανά τη φανέλα με τον δαφνοστεφανωμένο στο στήθος

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES