4 Οκτ 2009

Τρελαίνεται ο Τέρι

terry_neo.jpgΔεν μπορεί να χωνέψει το γεγονός ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατακτά τίτλους τα τρία τελευταία χρόνια, ο Τζον Τέρι. Ο αμυντικός της Τσέλσι με δηλώσεις του στο «Sky Sports», τόνισε ότι «αρρωσταίνει» όταν βλέπει την αντίπαλο της ομάδας του να σηκώνει τα τρόπαια.


«Το να βλέπω την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να κατακτά τίτλους τα τρία τελευταία χρονιά είναι κάτι που με πληγώνει. Αρρωσταίνω να την βλέπω να σηκώνει τρόπαια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο παίκτης της Τσέλσι.

Όσο για το ντέρμπι της ομάδας του κόντρα στη Λίβερπουλ πρόσθεσε: «Ελπίζουμε να νικήσουμε ώστε να τη στείλουμε πίσω στην βαθμολογία μετά από το στραβοπάτημα που είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα».

Λεονάρντο: «Δεν είμαστε τελειωμένοι»

leonardo_allenatore_milan.jpg Η εντός έδρας ήττα από τη Ζυρίχη για το Champions League έκανε πιο βαρύ από ποτέ το κλίμα για όλους στις τάξεις της Μίλαν και ειδικά για τον Λεονάρντο. Ο Βραζιλιάνος κινδυνεύει άμεσα με απόλυση σε περίπτωση ανεπιτυχούς αποτελέσματος και κόντρα στην Αταλάντα στο Μπέργκαμο, την Κυριακή, αλλά ο ίδιος δεν επηρεάζεται και εκφράζει για ακόμη μία φορά την πίστη του στην ομάδα.

«Δοκιμάζουμε κάποια νέα πράγματα στην τακτική, όχι όμως και κάτι... επαναστατικό, καθώς αυτοί οι παίκτες είναι μαζί για πολλά χρόνια και γνωρίζουν τέλεια ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Ολοι θέλουν να παραμείνουμε ενωμένοι και να δουλέψουμε σωστά, ώστε να βγούμε από αυτή την κατάσταση στην οποία έχουμε βρεθεί. Δεν έχω παραιτηθεί και δεν το έχω σκεφτεί καν, καθώς η μόνη μου σκέψη είναι στο πώς θα παρουσιαστεί η Μίλαν καλύτερη και θα πάρει τη νίκη», τόνισε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου του Σαββάτου ο Λεονάρντο και συνέχισε.

«Δουλεύουμε πολύ στην τακτική στις προπονήσεις, ίσως και περισσότερο από ό,τι θα έπρεπε, αν και μερικές φορές δεν είναι εφικτό αυτό γιατί έχουμε συνεχή παιχνίδια. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να βρούμε ξανά τον σωστό ρυθμό και να προσέχουμε στις αντεπιθέσεις. Πρέπει να καλύπτουμε πιο σωστά το γήπεδο και να έχουμε ρυθμό». Ερωτηθείς για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που φέρεται να είναι απογοητευμένος από την κατάσταση, ο Λεονάρντο προτίμησε να αστειευτεί, λέγοντας ότι «πάντα μιλάω με τον Μπερλουσκόνι και το ίδιο θα κάνω και την Κυριακή, για να μου δώσει και την αρχική 11άδα».

Τέλος, μίλησε εκ νέου για τους Ροναλντίνιο, Πάτο και Χούντελαρ, που απογοητεύουν μέχρι στιγμής: «Ο Ροναλντίνιο είναι σε καλή κατάσταση τις τελευταίες μέρες και πιστεύω ότι αυτό θα αποδειχθεί και στο γήπεδο. Ξέρουμε πόσα μπορεί να δώσει ο Πάτο και πως μπορεί να αλλάξει ένα ματς ανα πάσα στιγμή, αλλά θα πρέπει να είναι πιο κοντά στο σημείο που παίζεται η μπάλα. Οσο για τον Χούντελαρ, χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να προσαρμοστεί στη Serie A. Αν χάνουμε, καλό θα είναι η κριτική να γίνεται σε όλους. Δεν είμαστε, όμως, τελειωμένοι και θα το αποδείξουμε».

Λύτρωση στο τέλος για Ίντερ!

stankovic_inter_udine.jpgΈνα γκολ του Σνάιντερ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσε τη νίκη στην Ίντερ επί της Ουντινέζε με 2-1 στο «Σαν Σίρο» και την ανέβασε προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας. Ανώτεροι οι φιλοξενούμενοι, έχασαν μεγάλες ευκαιρίες να πάρουν το διπλό. Στο άλλο ματς του Σαββάτου, Μπάρι και Κατάνια κακοποίησαν το ποδόσφαιρο, μένοντας στο 0-0.


Ολλανδική λύτρωση!
Μία νέα γκέλα διαφαινόταν στον ουρανό του Μιλάνου για την Ίντερ, αλλά τελικά στις καθυστερήσεις ο Σνάιντερ έδωσε τη νίκη στους πρωταθλητές με 2-1.
Η Ίντερ άνοιξε το σκορ στο 22ο λεπτό, όταν μετά από υποδειγματική αντεπίθεση, ο Ετό πάσαρε στον Στάνκοβιτς που έμπαινε στα δεξιά της περιοχής και ο Σέρβος με πολύ δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χαντάνοβιτς. Οι «νερατζούρι», όμως, δεν πρόλαβαν να πανηγυρίσουν για πολύ, καθώς πέντε λεπτά αργότερα, ο Ντι Νατάλε έσπασε το οφσάιντ των γηπεδούχων και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Σέζαρ.

Στη συνέχεια, η Ίντερ προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα, ήταν όμως ιδιαίτερα προβληματική στην οργάνωση της. Αντίθετα, η Ουντινέζε απειλούσε με αντεπιθέσεις, κυρίως με την ταχύτητα των Σάντσεθ, Ντι Νατάλε και Πέπε. Ο πρώτος, μάλιστα, έχασε στο 42' σπουδαία ευκαιρία, καθώς μετά από ωραίο γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή, έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με τον Ντι Νατάλε. Η Ίντερ απάντησε με ένα σουτ του Στάνκοβιτς που απέκρουσε ο Χαντάνοβιτς και στην επαναφορά ο Μουντάρι απέτυχε από κοντά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Αφρικάνος, μάλιστα, αποδοκιμαζόταν καθόλη την διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου, και όταν έγινε αλλαγή δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του.

Η Ουντινέζε θα μπορούσε να φύγει με τους τρεις βαθμούς, αν ο Ντι Νατάλε δεν αστοχούσε σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Σέζαρ λίγο πριν τις καθυστερήσεις. Οι πρωταθλητές είχαν βγει σχεδόν όλοι μπροστά και στο 93' λυτρώθηκαν μετά από πλασέ του Σνάιντερ μέσα από την περιοχή.

Τα αποτελέσματα:

Ίντερ-Ουντινέζε 2-1 (Στάνκοβιτς 22', Σνάιντερ 93' - Ντι Νατάλε 27')
Μπάρι-Κατάνια 0-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 6 αγώνες)

Ιντερ 16 -7αγ.
Σαμπντόρια 15
Γιουβέντους 14
Φιορεντίνα  13
Ουντινέζε 11 -7αγ.
Τζένοα 10
Πάρμα 10
Κιέβο 8
Ρόμα 8
Λάτσιο 8
Μίλαν 8
Μπάρι 8 -7αγ.
Κάλιαρι 7 
Νάπολι 7
Παλέρμο 6
Μπολόνια 6
Σιένα 4
Κατάνια 4 -7αγ.
Αταλάντα  2  
Λιβόρνο 2

Απέφυγε τα χειρότερα η Μάντσεστερ


man_utd-sunderland.jpgΜε το φάσμα της ήττας φλέρταρε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στη Σάντερλαντ, αλλά στις καθυστερήσεις ο Φέρντιναντ καταδίκασε την ομάδα του στην ισοπαλία 2-2. Την όγδοη αγωνιστική σταμάτησε το αρνητικό σερί της Πόρτσμουθ, η οποία κέρδισε με 1-0 την Γουλβς εκτός έδρας κατακτώντας τους τρεις πρώτους βαθμούς στο πρωτάθλημα. Δεν μπόρεσε να φύγει από το «Ρίμποκ» με τη νίκη η Τότεναμ καθώς έμεινε στο 2-2 κόντρα στην Μπόλτον. Ανάσα για την Χαλ που κέρδισε 2-1 την Γουίγκαν.

Πολύ κοντά σε μία μεγάλη νίκη έφτασε η Σάντερλαντ. Η ομάδα του Στιβ Μπρους κέρδιζε μέχρι το 90' μέσα στο "Ολντ Τράφορντ" τη Γιουνάιτεντ, αλλά το αυτογκόλ του Φέρντιναντ έδωσε το βαθμό στην ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Η Μάντσετσερ ήταν σε τραγική ημέρα και η Σάντερλαντ ήταν αυτή που κατάφερε να προηγηθεί με τον Μπεντ στο 7'. Στην επανάληψη ο Μπερμπάτοφ έκανε το 1-1, αλλά ο Τζόουνς επτά λεπτά αργότερα έδωσε ξανά προβάδισμα στις "μαύρες γάτες", πριν ο Φέρντιναντ άθελά του κάνει το 2-2, για μία Σάντερλαντ που αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο από το 85'.

Χρειάστηκε να έρθει η όγδοη αγωνιστική προκειμένου να φανούν τα χαμόγελα στο στρατόπεδο της Πόρτσμουθ. Η ομάδα του Χαρτ επικράτησε εκτός έδρας της Γουλβς με 1-0 χάρις σε μία κεφαλιά του Γεμπντά στο 19', αποτέλεσμα που της έδωσε τους πρώτους βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Την ίδια ώρα, η Τότεναμ υποχρεωνόταν σε ισοπαλία 2-2 με την Μπόλτον στο «Ρίμποκ». Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν δύο φορές, με τον Γκάρντερ και τον Ντέιβις, όμως οι Λονδρέζοι ισοφάρισαν ισάριθμες και εν τέλει έφυγαν με τον ένα βαθμό.

Εντυπωσιακή είναι η επίδοση της Μπέρνλι εντός έδρας καθώς κέρδισε και την Μπέρμιγχαμ με 2-1 πετυχαίνοντας την τέταρτη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια μέσα στο σπίτι της. Με το ίδιο σκορ επικράτησε η Χαλ της Γουίγκαν, δίνοντας τέλος σε ένα αρνητικό σερί τριών αγώνων.

Τα αποτέλεσματα:

Σάββατο (03/10)
Μπόλτον-Τότεναμ 2-2 (3΄ Γκάρντνερ, 69΄ Ντέιβις - 33΄ Κράνιτσαρ, 73΄ Κορλούκα)
Μπέρνλι-Μπέρμιγχαμ 2-1 (53΄ Φλέτσερ, 62΄ Μπίκεϊ - 90΄ Λάρσον)
Χαλ-Γουϊγκαν  2-1 (60΄ Φένεγκουρ οφ Χέσελινκ, 68΄ Τζεοβάνι - 87΄ Σινκλέρ)
Γουλβς-Πόρτσμουθ 0-1 (19΄ Γεμπντά)
Μάντσεστερ Γ.-Σάντερλαντ 2-2 (51' Μπερμπάτοφ, 90' αυτ. Φέρντιναντ-7' Μπεντ, 58' Τζόουνς)

Κυριακή (04/10)
Αρσεναλ-Μπλάκμπερν 
Εβερτον-Στόουκ Σίτι    
Γουέστ Χαμ-Φούλαμ
Τσέλσι-Λίβερπουλ

Δευτέρα (05/10)
Αστον Βίλα-Μάντστεστερ Σίτι

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 8 αγώνες)

Μάντσεστερ Γ.   19
Τσέλσι 18 -7αγ.
Τότεναμ 16
Λίβερπουλ 15 -7αγ.
Μάντσεστερ Σίτι 15 -6αγ.
Σάντερλαντ 13
Αρσεναλ 12 -6αγ.
Αστον Βίλα 12 -6αγ.
Μπέρνλι 12
Εβερτον 9 -6αγ.
Γουίγκαν 9
Στόουκ Σίτι 8 -7αγ.
Μπόλτον 8- 7αγ.
Μπέρμιγχαμ 7
Μπλάκμπερν 7 -6αγ.
Γουλβς 7
Χαλ  7
Φούλαμ  6 -6αγ.
Γουέστ Χαμ 4 -6αγ.
Πόρτσμουθ  3


Ρεάλ δεν είναι μόνο ο Ρονάλντο

ronaldo_real.jpgΗ Ρεάλ Μαδρίτης αγωνίζεται απόψε κόντρα στη Σεβίλλη αλλά χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη σύνθεση της. Η ομάδα της Ανδαλουσίας πάντως δεν επαναπαύεται καθώς γνωρίζει ότι υπάρχουν και άλλοι παίκτες στην «Βασίλισσα» που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.


Ο προπονητής της Σεβίλλης, Μανόλο Χιμένεθ ανέφερε χαρακτηριστικά για το ματς «Η Ρεάλ είναι δυνατή, με ή χωρίς τον Κριστιάνο. Αν οι δύο ομάδες πιάσουν την απόδοση που μπορούν, θα δούμε εξαιρετικό ματς. Κι εμείς έχουμε προβλήματα τραυματισμών».

Με σβηστές της μηχανές η Μπάρτσα

Έπαιξε με την φωτιά η Μπαρτσελόνα, αλλά τελικά η Αλμερία δεν είχε τη δυνατότητα να την... κάψει. Οι Καταλανοί επικράτησαν με 1-0 χάρη σε γκολ του Πέδρο από το πρώτο ημίχρονο και πέτυχαν έτσι την έκτη τους νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια. Νωρίτερα, η Λα Κορούνια είχε περάσει νικηφόρα από την Τενερίφη με το ίδιο σκορ.

Το ενδιαφέρον στο «Καμπ Νου» εστιαζόταν κυρίως στο αν ο Ιμπράημοβιτς θα βρει δίχτυα και στην έκτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο Σουηδός έχει σκοράρει από ένα γκολ στα προηγούμενα πέντε παιχνίδια, ωστόσο το ρεκόρ σταμάτησε κόντρα στην Αλμερία. Η Μπαρτσελόνα κέρδισε με 1-0 έπειτα από το τέρμα του Πέδρο στο 32' και στη συνέχεια έσβησε τις μηχανές. Το δεύτερο ημίχρονο είχε ελάχιστες ευκαιρίες, η πρωταθλήτρια Ευρώπης είχε την συντριπτική κατοχή αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει ένα δεύτερο γκολ που θα έσβηνε τα όποια όνειρα της Αλμερία. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απειλήσουν, ωστόσο φοβήθηκαν να ανοιχτούν και εν τέλει δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι καλό.

Λίγο νωρίτερα, η Λα Κορούνια πετύχαινε το τέταρτο τρίποντο της σεζόν, καθώς επικράτησε στην Τενερίφη με 1-0, έπειτα από το γκολ του Κολότο με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού.

Τα αποτελέσματα:

Σάββατο (03/10)
Μπαρτσελόνα-Αλμερία 1-0 (Πέδρο 32')
Τενερίφη-Λα Κορούνια 0-1 (Κολότο 60')

Ατλέτικο Μαδρίτης-Σαραγόσα (23:00)

Κυριακή 4/10/09

Χέρεθ-Μάλαγα
Βιγιαρεάλ-Εσπανιόλ
Σεβίλλη-Ρεάλ Μαδρίτης
Βαγιαδολίδ-Αθλέτικ Μπιλμπάο
Σπόρτινγκ Χιχόν-Μαγιόρκα
Χετάφε-Οσασούνα
Σανταντέρ-Βαλένθια

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 5 αγώνες)
  
Μπαρτσελόνα  18 -6αγ.
Ρεάλ Μαδρίτης 15
Σεβίλλη 12
Λα Κορούνια 12 -6αγ.
Μαγιόρκα 10
Αθλέτικ Μπιλμπάο 9
Βαλένθια 8
Σαραγόσα 7
Οσασούνα 7
Εσπανιόλ 7
Αλμερία 6 -6αγ.
Χετάφε 6
Τενερίφη 6 -6αγ.
Χιχόν 5
Σανταντέρ 5
Βαγιαδολίδ 4 
Μάλαγα 3
Ατλέτικο Μαδρίτης 3
Βιγιαρεάλ 2
Χέρεθ 1

ΑΕΚ: Κάλεσμα επέκτασης σε Μπλάνκο!

Σε νέες συζητήσεις για την επέκταση της συνεργασίας της με τον Ίσμαελ Μπλάνκο θα προβεί την ερχόμενη εβδομάδα η ΑΕΚ με την πλευρά του παίκτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Θανόπουλος επικοινώνησε το βράδυ της Παρασκευής με τον μάνατζερ του Αργεντινού επιθετικού και του ζήτησε να έρθει τις επόμενες μέρες στην Αθήνα για να καθίσουν εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. «Έλα να τα βρούμε», ήταν το μήνυμα του ισχυρού άντρα της ΠΑΕ.

Όλα αυτά συνέβησαν μετά το e-mail… ανησυχίας που έστειλε στον πρόεδρο του «δικεφάλου» ο ατζέντης, Χουάν Μπέρος και τον ρωτούσε για πιο λόγο δεν έχει υπάρξει ακόμη απάντηση στην αντιπρόταση που κατέθεσε τις προηγούμενες μέρες. Υπενθυμίζεται πως η πρόταση της «Ένωσης» για επέκταση συμβολαίου ως το 2013 έναντι 500.000 ευρώ ετησίως συν 100.000 ευρώ για την κατάκτηση του νταμπλ δεν άφησε ικανοποιημένη την πλευρά του ποδοσφαιριστή που τώρα λαμβάνει 390.000 ευρώ το χρόνο (το συμβόλαιό του λήγει τον Ιούνιο του 2011) και θα ήθελε ετήσιες απολαβές 800.000 ευρώ.

Όσα δηλαδή λαμβάνει ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς, ο οποίος σημειωτέων είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της ΑΕΚ. Σε αυτό αποσκοπεί και ο Μπλάνκο… Βάσει της προσφοράς του στην ομάδα τα τελευταία χρόνια να λάβει τα χρήματα που κατά τη γνώμη του αντιπροσωπεύουν τις αγωνιστικές του επιδόσεις…

Η κούραση φέρνει αλλαγές…

Η επόμενη της νίκης σε βάρος της Μπενφίκα έφερε ηρεμία, αλλά και προσμονή για ανάλογη συνέχεια. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς γνωρίζει ότι το βεβαρημένο πρόγραμμα του τελευταίου μήνα έχει καταπονήσει αρκετούς από τους βασικούς του ποδοσφαιριστές και προκειμένου να παρουσιαστεί η ομάδα του με διάθεση και φρεσκάδα στο παιχνίδι με τη Ξάνθη την Δευτέρα θα προβεί σε αλλαγές.

Εκτός αποστολής έμειναν οι Καφές και Χουανφράν, ενώ λογικά στον πάγκο θα καθίσει ο Μαντούκα. Εφόσον δεν κληθεί να καλύψει το αριστερό άκρο της άμυνας, ο Γεωργέας θα μείνει και αυτός με τους αναπληρωματικούς. Σίγουρα θα επιστρέψει στο βασικό σχήμα ο Γκερέιρο, ο Αραούχο, ενώ παίζονται- ανάλογα με το σύστημα που θα προτιμήσει ο «Ντούσκο»- οι συμμετοχές των Μάκου- Λεονάρντο.

Στη χθεσινή προπόνηση, οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ παρακολούθησαν βίντεο με αγώνες της αντιπάλου και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς τους προειδοποίησε: «Η Ξάνθη είναι μία ομάδα δυνατή και γίνεται ακόμη πιο ισχυρή στην έδρα της», είπε ο Ντούσκο στους «κιτρινόμαυρους». Στάθηκε περισσότερο στη μεσοεπιθετική γραμμή των ακριτών, τονίζοντας ωστόσο στους παίκτες του:

«Θα παίξει αμυντικά, θα μας περιμένει και θα προσπαθήσει να απειλήσει στις αντεπιθέσεις. Γι' αυτό και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν βγαίνουν στην κόντρα επίθεση, γιατί έχουν μερικούς γρήγορους και επικίνδυνους παίκτες».

Le Championnat: Στην κορυφή η Λιόν!

Ιδανικά κύλησαν τα σαββατιάτικα αποτελέσματα των αγώνων της όγδοης αγωνιστικής για τη Λιόν. Η ομάδα του Κλοντ Πιέλ επικράτησε 2-0 της Λανς, εκτός έδρας, και σε συνδυασμό με την ήττα 3-1 της μέχρι πρότινος πρωτοπόρου της βαθμολογίας, Μπορντο, από τη Σνετ Ετιέν, έμεινε μόνη στο «ρετιρέ» της κατάταξης, με 20 βαθμούς.

Οι «λιονέ» γνώριζαν από την αρχή ότι έπρεπε να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης και σκόραραν σχεδόν με το… καλημέρα. Συγκεκριμένα, ο Γκοβού ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ (1-0) δίνοντας έτσι το πάνω «χέρι» στην ομάδα του. Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Κιμ Κάλστρομ στο 78’.


Αναλυτικά, το πρόγραμμα της όγδοης αγωνιστικής:

Σάββατο, 3/10

Γκρενόμπλ - Μονπελιέ 2-3
(47’ Λιουμπόγια, 90’ Ντιεζέ-3’ Μοντάνο, 13’, 49’ Ντζόντιτς)

Νις - Βαλενσιέν 3-2
(67’ Μπεν Σααντά, 72’ Εκουαφνί, 76’ αυτ. Σαμάσα-40’ πεν. Σαμάσα, 50’ Σάντσεζ)

Παρί Σεν Ζερμέν - Νανσί 1-1
(18’ Σεσενιόν-13’ Χατζί)

Ρεν - Οσέρ 0-1
(17’ Πεντρετί)

Σεντ Ετιέν - Μπορντό 3-1
(9’ Φερνάντεζ, 30’ Ιλάν, 90’ Παγιέ-69’ πεν. Τζάσι)

Σοσό - Λε Μαν 1-0
(78’ Μάρτιν)

Λανς - Λιόν 0-2
(8’ Γκοβού, 78’ Κάλστρομ)

Κυριακή, 4/10 (17:00)

Μπουλόν - Λιλ
Τουλούζ - Λοριάν
Μαρσέιγ - Μονακό (21:00)
 

Η επόμενη αγωνιστική (9η):

Σάββατο, 17/10 (19:00)

Οσέρ - Μπορντό
Λε Μαν - Μπουλόν
Λυών - Σοσό
Μονπελιέ - Σεντ Ετιέν
Νανσί - Μαρσέιγ
Βαλενσιέν - Γκρενόμπλ
Λιλ - Ρεν (21:00)

Κυριακή, 18/10 (17:00)

Λοριάν - Νις
Μονακό - Λανς
Τουλούζ - Παρί Σεν Ζερμέν (21:00)

ΠΑΟ: Η ώρα του Γιούρκα!

Πανέτοιμος να φορέσει και πάλι τη φανέλα του Παναθηναϊκού, μετά από πέντε χρόνια, είναι ο Γιούρκας Σεϊταρίδης. Ο δεξιός μπακ του «τριφυλλιού» είχε ένα τετ-α-τετ με τον Χενκ Τεν Κάτε στην προπόνηση του Σαββάτου και του αποκάλυψε πως είναι σε θέση να αγωνιστεί όποτε του ζητηθεί. Ακόμη και από την αρχή του Δευτεριάτικου ματς με τη Λάρισα για την 6η αγωνιστική...

Ο Ολλανδός τεχνικός τον πληροφόρησε ότι πρόθεση του είναι να τον συμπεριλάβει στην αποστολή, αλλά να του δώσει χρόνο συμμετοχής κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης: «Θα είσαι στην αποστολή, αλλά σκέφτομαι να παίξεις στη διάρκεια του αγώνα. Θα είναι καλύτερα», φέρεται να του είπε ο Τεν Κάτε. Από τη μεριά του, ο διεθνής μπακ έδειξε ακόμη μια φορά ότι «διψά» για μπάλα, απαντώντας του πως: «Κόουτς, είμαι απόλυτα έτοιμος για το ματς αυτό, ακόμα κι αν θες να με χρησιμοποιήσεις από την αρχή».

Αντίθετα, σε συνομιλία που είχε με τον Σεμπαστιάν Λέτο του είπε: «Θέλω να γίνεις και πάλι όπως ήσουν στα προηγούμενα παιχνίδια. Να γίνεις πιο απλός στο παιχνίδι σου».

Δοκιμή με Νίνη στους βασικούς

Οι πολύ καλές εμφανίσεις του Σωτήρη Νίνη στα τελευταία παιχνίδια του Παναθηναϊκού λογικό είναι να «προβληματίζουν» τον Χενκ Τεν Κάτε στον καταρτισμό της ενδεκάδας. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός αποτελεί, ίσως, τον πιο φορμαρισμένο παίκτη των «πρασίνων» το τελευταίο διάστημα και Ολλανδός προσαρμόζει τα πλάνα του με εκείνον βασικό.

Στις χθεσινές δοκιμές, ο Νίνης αγωνίστηκε στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής. Παράλληλα, ο Τεν Κάτε χρησιμοποίησε στην ομάδα με τους θεωρητικά βασικούς τον Σεϊταρίδη αντί του Βύντρα, τον Σισέ αντί του «Σάλπι» και τον Νίνη στη θέση του Σιμάο. Με τις αλλαγές αυτές, λοιπόν, ο Σωτήρης μετατοπίστηκε στα άκρα, ο Γάλλος μοναδικός φορ και ο Γιούρκας στην γνώριμη θέση του στο δεξί άκρο της άμυνας.

Οι υπόλοιποι ήταν ίδιοι… Δηλαδή ο Τζόρβας κάτω από τα δοκάρια, οι Μπιέρμσιρ Σαριέγκι στην άμυνα και ο Καντέ στα αριστερά. Αμυντικά χαφ οι Κατσουράνης, Ζιλμπέρτο, με τον Λέτο σε ρόλο αριστερού εξτρέμ και τον Νίνη στο δεξί. Όπως πάντα ο Καραγκούνης αγωνίστηκε σε ρόλο ελεύθερου, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Τζιμπρίλ Σισέ.

ΟΣΦΠ: Φορτσάρει με Ζίκο!

Ικανοποίηση επικρατεί στον Ολυμπιακό, μία ημέρα μετά τη νίκη (3-0) της ομάδας στην έδρα του Λεβαδειακού. Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να «αποδράσουν» με τους τρεις πολύτιμους βαθμούς, στην προσπάθεια που καταβάλουν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα. Έτσι, οι νταμπλούχοι Ελλάδας βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας της Superleague, έχοντας έναν βαθμό περισσότερο από τον δεύτερο Παναθηναϊκό (που υποδέχεται αύριο τη Λάρισα).

Εκτός των βαθμών, σημαντικό θεωρείται το γεγονός ότι η ομάδα παρουσιάστηκε βελτιωμένη και πιο επιθετική, αφήνοντας πίσω τις μέτριες και με πιο αμυντικούς προσανατολισμούς εμφανίσεις. Η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Ζίκο έχει κάνει ήδη εμφανή τα σημάδια της, αφού έχει αλλάξει η ψυχολογία της ομάδας και οι παίκτες σε κάθε παιχνίδι παρουσιάζονται καλύτεροι.

Οι διοικούντες τον Ολυμπιακό έμειναν ευχαριστημένοι από την παρουσία του Ιεροκλή Στολτίδη, του οποίου η επιστροφή δίνει λύσεις στον Βραζιλιάνο τεχνικό (και χθες επευφημήθηκε από τους οπαδούς της ομάδας). Καλή θεωρήθηκε και η εμφάνιση του Όσκαρ, ο οποίος για πρώτη φορά είχε συμβολή σε νίκη των «ερυθρόλευκων». Σε ό,τι αφορά το δίδυμο Ντιόγο-Μήτρογλου, έδειξε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε παιχνίδια του Καραϊσκάκη.

Ύστερα από ένα εικοσαήμερο «φωτιά», δίνοντας επτά παιχνίδια σε αυτό το διάστημα, (με Καβάλα, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Πανιώνιο και Λεβαδειακό για το πρωτάθλημα και Άλκμααρ και Άρσεναλ για το Champions League), οι παίκτες του Ολυμπιακού θα απολαύσουν το τριήμερο ρεπό που τους έδωσε ο Ζίκο και θα επιστρέψουν την Τετάρτη στις προπονήσεις, στις οποίες θα προσπαθήσουν να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση.

Άλλωστε, η εβδομάδα που ακολουθεί είναι προγραμματισμένοι οι τελευταίοι αγώνες για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ο Βραζιλιάνος τεχνικός, χωρίς πίεση, θα προσπαθήσει να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την εικόνα της ομάδας, περνώντας ταυτόχρονα τη φιλοσοφία του. Στη διάθεση του Ζίκο το επόμενο διάστημα θα τεθούν σταδιακά ο Γκαλέτι και ο Ντάρμπισαϊρ, η απουσία των οποίων δεν στοίχισε στην ομάδα.

Ζίκο: «Να βελτιώσουμε τη φυσική κατάσταση»

Στον τομέα της φυσικής κατάστασης θέλει να δουλέψει ο Ζίκο, ο οποίος θα μεταβεί αυτό το τριήμερο στην πατρίδα του μαζί με τη σύζυγό του. Ο Βραζιλιάνος τεχνικός ανάρτησε σχόλιο στην προσωπική του ιστοσελίδα μετά τον αγώνα στην έδρα του Λεβαδειακού. Αρχικά ο 56χρονος προπονητής αναφέρθηκε στην εικόνα του χθεσινού ματς, λέγοντας ότι «ο Ζίκο αρχίζει να δίνει μορφή στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, που έφτασε τους 16 βαθμούς και συντηρεί την πίεση στον Παναθηναϊκό, που πρέπει να κερδίσει για να μείνει στην πρώτη θέση».

Ο 56χρονος προπονητής διακρίνει ότι η ομάδα βελτιώνεται διαρκώς και δίνει έμφαση στον τομέα της φυσικής κατάστασης. «Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τη νίκη, αλλά και γιατί βελτιωνόμαστε. Ωστόσο, πρέπει να διορθώσουμε κάποια λάθη που εξακολουθούμε να κάνουμε και βασικά να βελτιώσουμε τη φυσική κατάσταση, κάτι που σκοπεύουμε να κάνουμε την επόμενη εβδομάδα», ήταν τα λόγια του Ζίκο. Μάλιστα, στην ιστοσελίδα του προπονητή του Ολυμπιακού υπάρχει ξεχωριστό θέμα για την ανάληψη των Ολυμπιακών αγώνων του 2016 από τη Βραζιλία.

Πρωτοσέλιδα

Η νίκη του Ολυμπιακού (με 1-0) στην έδρα του Λεβαδειακού κυριαρχεί σήμερα (04/10) στα πρωτοσέλιδα του αθλητικού Τύπου. Παράλληλα, οι εφημερίδες ασχολούνται με την είδηση ότι ο Τεν Κάτε συμπεριέλαβε στην αποστολή του Παναθηναϊκού τον Σεϊταρίδη. Επίσης, ψηλά στη θεματολογία βρίσκονται οι εξελίξεις στο στρατόπεδο της ΑΕΚ.

Ειδικότερα:

«Και Θρύλος, και γκολ!», είναι ο κεντρικός τίτλος της SportDay και αναφέρεται στη νίκη του Ολυμπιακού στην έδρα του Λεβαδειακού. Από την πλευρά της, η Εξέδρα γράφει «Olympic AIR!»

Το Goal News αναφέρει «Κυβέρνηση με… Ζίκο!», ενώ ο «Φιλάθλος» λέει «Έπαιζε μόνος (ο Ολυμπιακός)».

Το «Φως» γράφει «Θρύλος τσουνάμι!», ενώ ο «Πρωταθλητής» αναφέρει «Νάτος, νάτος ο… πρωθυπουργός!».

Η «Ώρα των Σπορ» φιλοξενεί τα λόγια του Μπλάνκο στους συμπαίκτες του, ενώ το «Score Live» ζητάει από τους μετόχους της ΑΕΚ να πουν την αλήθεια.

Τέλος, η «Πράσινη» γράφει «Πράσινο exit poll», ενώ η Derby News αναφέρει «Πρώτο κόμμα ο Παναθηναϊκός». Από την πλευρά της, η Γάτα αποκαλύπτει «το σίριαλ που κέντρισε το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού».

Eredivisie: Νίκες για Φέγενορντ, Αλκμάαρ

Εξακολουθεί να απειλεί τους δύο πρωτοπόρους η Φέγενορντ. Οι πρωταθλητές Ευρώπης του 1970 σάρωσαν με 3-0 την απογοητευτική Βαάλβαϊκ στο «Ντε Κάιπ», στο πλαίσιο της ένατης αγωνιστικής του ολλανδικού πρωταθλήματος και «έπιασαν», έστω και προσωρινά, τις Αϊντχόφεν και Τβέντε στην κορυφή της βαθμολογίας, με τις δυο τελευταίες να έχουν έναν αγώνα λιγότερο. Ετσι, η ομάδα του Ρότερνταμ περιμένει κάποιες απώλειες βαθμών, ώστε να αποκτήσει κάποιο πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων της.

Θυμήθηκε να επιστρέψει στις νίκες, μετά από τρεις αγωνιστικές, η Αλκμάαρ, η οποία νίκησε στην έδρα της την Μπρέντα με 1-0 και την άφησε μακριά από τις ευρωπαϊκές θέσεις, ενόψει των πλέι οφ. Έτσι, η αντίπαλος του Ολυμπιακού στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκεται στην έκτη θέση, ενόψει των αγώνων της Κυριακής. Το γκολ των νικητών σημείωσε ο Λενς στο 30’.


Η σύνθεση της Αλκμααρ: Ρομέρο (89΄ Ντιντούλιτσα), Σβερτς, Ποκονιόλι, Μορένο, Γιάλιενς, Ντα Σίλβα Μέντες, Σάαρς, Μάρτενς, Χόλμαν (70΄ Ελμ), Ντεμπέλε (41΄ Αρι), Λενς


Δε βολεύει κανέναν εκ των Βίλεμ και Ναϊμέγκεν το μεταξύ τους 1-1 στο Τίλμπουργκ. "Γκέλα" για την Ντεν Χάαγκ, που παραχώρησε 1-1 στην Γκρόνινγκεν στη Χάγη.



Αναλυτικά, το πρόγραμμα της ένατης αγωνιστικής:


Παρασκευή (2/10)

Φίτεσε-Σπάρτα Ρότερνταμ 2 – 0

Σάββατο(3/10)

Ντεν Χάαγκ-Γκρόνινγκεν 1-1

Αλκμάαρ-Μπρέντα 1-0

Βίλεμ-Ναϊμέγκεν 1-1

Φέγενορντ-Βαάλβαϊκ 3-0

Κυριακή (4/10)

Ρόντα- Άγιαξ

Χέρακλες-Τβέντε

Χέρενφεν-Φένλο

Ουτρέχτη-Αϊντχόφεν


Δείτε τη βαθμολογία του ολλανδικού πρωταθλήματος.


Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής:

Άγιαξ-Βίλεμ
Μπρέντα-Φίτεσε
Τβέντε-Αλκμάαρ
Αϊντχόφεν-Χέρενφεν
Φένλο- Ρόντα
Γκρόνιγκεν-Ουτρέχτη
Ναϊμέγκεν-Ντεν Χάαγκ
Βαάλβαϊκ- Χέρακλες
Σπάρτα Ρότερνταμ-Φέγενορντ

Le Championnat: Στοπ σε Μπορντό στο «Ζοφρουά Γκισάρ»!

Ήττα με σκορ 3-1 γνώρισε το απόγευμα του Σαββάτου η Μπορντό από τη Σεντ Ετιέν, στο «Ζοφρουά Γκισάρ», για την όγδοη αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος. Με τη νίκη της αυτή, η ομάδα του Αλέν Περέν δεν άφησε τους «Γιρονδίνους» να ξεφύγουν στη βαθμολογία από τη διώκτριά τους, Λιόν, η οποία αντιμετωπίζει τη Λανς εκτός έδρας, σε ματς που ξεκίνησε δύο ώρες αργότερα από τα υπόλοιπα της ημέρας. Μάλιστα, αν οι «λιονέ» πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης, θα μείνουν μόνοι στο «ρετιρέ» της κατάταξης.

Τους 17 βαθμούς έφτασε η Μονπελιέ, η οποία επικράτησε 3-2 της Γκρενόμπλ εκτός έδρας. Η Παρί Σεν Ζερμέν έμεινε στο 1-1 με τη Νανσί, ενώ εντυπωσιακή νίκη πέτυχε η Νις, η οποία επιβλήθηκε 3-2 της Βαλενσιέν στην έδρα της, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε να χάνει 2-0.


Αναλυτικά, το πρόγραμμα της όγδοης αγωνιστικής:

Σάββατο, 3/10

Γκρενόμπλ - Μονπελιέ 2-3
(47’ Λιουμπόγια, 90’ Ντιεζέ-3’ Μοντάνο, 13’, 49’ Ντζόντιτς)

Νις - Βαλενσιέν 3-2
(67’ Μπεν Σααντά, 72’ Εκουαφνί, 76’ αυτ. Σαμάσα-40’ πεν. Σαμάσα, 50’ Σάντσεζ)

Παρί Σεν Ζερμέν - Νανσί 1-1
(18’ Σεσενιόν-13’ Χατζί)

Ρεν - Οσέρ 0-1
(17’ Πεντρετί)

Σεντ Ετιέν - Μπορντό 3-1
(9’ Φερνάντεζ, 30’ Ιλάν, 90’ Παγιέ-69’ πεν. Τζάσι)

Σοσό - Λε Μαν 1-0
(78’ Μάρτιν)

Λανς - Λιόν (22:00)

Κυριακή, 4/10 (17:00)

Μπουλόν - Λιλ
Τουλούζ - Λοριάν
Μαρσέιγ - Μονακό (21:00)

Η επόμενη αγωνιστική (9η):

Σάββατο, 17/10 (19:00)

Οσέρ - Μπορντό
Λε Μαν - Μπουλόν
Λυών - Σοσό
Μονπελιέ - Σεντ Ετιέν
Νανσί - Μαρσέιγ
Βαλενσιέν - Γκρενόμπλ
Λιλ - Ρεν (21:00)

Κυριακή, 18/10 (17:00)

Λοριάν - Νις
Μονακό - Λανς
Τουλούζ - Παρί Σεν Ζερμέν (21:00)


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES