23 Οκτ 2009

Τετ α τετ Αντωνίου με Τεν Κάτε

Τετ α τετ Αντωνίου με Τεν ΚάτεΗ νέα μέτρια εμφάνιση του Παναθηναϊκού προβλημάτισε τους ιθύνοντες του συλλόγου, που φαίνεται να έχουν μια δυσαρέσκεια για την εικόνα που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα και παρόλο που τα αποτελέσμα είναι μέχρι τώρα θετικά.

"Κύκλοι" της ΠΑΕ διαρρέουν πως τα σύννεφα μπορούν να φύγουν από την Παιανία αρκεί να αλλάξει άρδην εικόνα η ομάδα που διαθέτει ποιότητα στο ρόστερ της.

Στην προπόνηση της Παρασκευής και μετά το ματς με την Στουρμ Γκρατς, ο τεχνικός της ομάδας Τεν Κάτε δεν μίλησε στους ποδοσφαιριστές του. Αντίθετα, ο Ολλανδός τεχνικός είχε συνομιλία και τετ α τετ με τον διευθυντή ποδοσφαίρου Κώστα Αντωνίου.

Ο 55χρονος προπονητής και ο football manager των "πράσινων συζητούσαν για την αλλαγή της αγωνιστικής εικόνας της ομάδας προς το καλύτερο. Σίγουρα η ισοπαλία στην Καβάλα "θορύβησε" τους διοικούντες όπως άφησε να εννοηθεί ο κ. Αντωνίου και υποστήριξε πως η επίτευξη της νίκης κόντρα στον "Δικέφαλο του Βορρά" είναι επιτακτική προκειμένου το "τριφύλλι" να μην χάσει την επαφή του με την κορυφή.

Με Νίνη κόντρα σε "Δικέφαλο του Βορρά"

Αγωνιστικά, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις στο ματς με τον ΠΑΟΚ (25/10, 19:00) στο Ολυμπιακό στάδιο για την 8η αγωνιστική, ο Ολλανδός προπονητής σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα του με την εικόνα που είχε κόντρα στους αυστριακούς αλλά με την είσοδο του Σωτήρη Νίνη στο αρχικό σχήμα.

Ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός τόσο στην Καβάλα όσο και στο ματς με την Στουρμ την Πέμπτη απέδειξε περίτρανα ότι φέτος έχει αλλάξει "ανοδικά". Ποιος από τους παίκτες που ήταν βασικοί θα αποχωρήσει θα φανεί την ύστατη ώρα με τις πληροφορίες να λένε πως δεν αποκλείεται να είναι και ο "κουρασμένος" Κατσουράνης.

Στην προπόνηση της Παρασκευής ως είθισται όσοι αγωνίστηκαν απέναντι στην Στουρμ Γκρατς ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας και οι υπόλοιποι αφού έκαναν ζέσταμα, εξασκήθηκαν στην κυκλοφορία της μπάλας και συνέχισαν με ασκήσεις αντοχής στην ταχύτητα.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τους ποδοσφαιριστές να χωρίζονται σε 3 ομάδες και να παίζουν δίτερμα. Ατομικά προπονήθηκαν οι τραυματίες Στέργος Μαρίνος και Γιούρκας Σεϊταρίδης, που θα απουσιάσουν από το παιχνίδι της Κυριακής.

Χαρά στους μικρούς φίλους από Δάρλα

Μια έκπληξη θα περιμένει τους μικρούς φίλους του Παναθηναϊκού, το Σάββατο στο Μαρούσι. Σγυκεκριμένα, ο Φίλιππος Δάρλας θα βρίσκεται το Σάββατο (24/10, 13:00) σε κεντρικό κατάστημα της "greenteam" στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου 27 στο Μαρούσι για να υπογράψει αυτόγραφα και να βγάλει φωτογραφίες με φίλους της ομάδας. Το παρών θα δώσει και ο "Πανάθας", όπου θα μοιράσει δώρα της "greenteam" στους μικρούς φίλους.

Κόντρα σε παλιούς γνώριμους στην Καισαριανή

Τρεις ποδοσφαιριστές που στο παρελθόν φόρεσαν την φανέλα του ΑΟ Κέρκυρα έχει στο ρόστερ του ο Εθνικός Αστέρας. Ο λόγος για τον τερματοφύλακα Θοδωρή Γκίτκο και τους μέσους Θεμιστοκλή Τζημόπουλου και Χρήστο Καγκιούζη.
Ο πορτιέρο του Αστέρα πέρασε από την Κέρκυρα τις περιόδους 2004-05 και 2005-06 προερχόμενος από τον Αρη. Στην πρώτη του χρονιά όταν ο ΑΟΚ έπαιζε στην πρώτη κατηγορία έμεινε στην σκιά του Πολυχρόνη Βεζυρίδη και πήρε κάποιες συμμετοχές στο τέλος του πρωταθλήματος. Τα πράγματα δεν άλλαξαν πολύ την επόμενη σαιζόν, με προπονητή τον Μπάμπη Τεννέ. Ο Γκίτκος αγωνίστηκε μόλις σε 2 επίσημα παιχνίδια της ομάδα, ένα για το κύπελλο και ένα για το πρωτάθλημα και στο τέλος της χρονιάς αποχώρησε.
Ο Θεμιστοκλής Τζημόπουλος αγωνίστηκε στον ΑΟ Κέρκυρα την σαιζόν 2007-08 με προπονητή τον Αλέξη Αλεξανδρή. Ηρθε στον ΑΟΚ δανεικός (μαζί με τους Ράνιτς, Καρακατσάνη) από την Βέροια.
Με την φανέλα της Κέρκυρας είχε συνολικά 20 συμμετοχές (όλες στο πρωτάθλημα) και πέτυχε 1 γκολ.
Ο Χρήστος Καγκιούζης ήρθε τον Ιανουάριο του 2006 στην κερκυραϊκή ομάδα. Στο δεύτερο μισό του
Πρωταθλήματος της Β Εθνικής, τη σαιζόν 2005-2006, ο Καγκιούζης είχε με
τον ΑΟΚ 16 συμμετοχές και πέτυχε 2 γκολ (με εκτέλεση φάουλ). Στο Πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα (σαιζόν 2006-2007) έπαιξε σχεδόν σε όλα τα ματς της κερκυραϊκής ομάδας (29 συμμετοχές), χωρίς να σκοράρει, ενώ αγωνίστηκε και σε 5 ματς Κυπέλλου. Στη σαιζόν 2007-08, ο παίκτης έπαιξε σε 21 ματς της Β Εθνικής (ένα γκολ), καθώς και σε ένα παιχνίδι Κυπέλλου.
Συνολικά σε αυτά τα δυόμισι χρόνια όπου αγωνίστηκε στους «Φαίακες», στους οποίους διατέλεσε και αρχηγός, ο Χρήστος Καγκιούζης είχε 72 επίσημες συμμετοχές με την κυανέρυθρη φανέλα (66 για το Πρωτάθλημα και 6 για το Κύπελλο), και πέτυχε 3 τέρματα.

Ψυχολογική υποστήριξη στον Ντιόγκο, σύσκεψη κορυφής για μεταγραφές

Εν μέσω του γενικού κλίματος ευφορίας που επικρατεί τελευταία στο Ρέντη, υπάρχει ένας παίκτης που δεν περνά και τις καλύτερες ημέρες του. Ο λόγος για τον τραυματία Ντιόγκο, ο οποίος φέρει βαρέως το γεγονός ότι απουσίασε από το κρίσιμο ματς με τη Σταντάρ, ενώ δεν θα είναι στην διάθεση του Ζίκο και για τα επόμενα ματς (χάνει μεταξύ άλλων και τη ρεβάνς με την Σταντάρ, στο Βέλγιo
Ο Σαντάνα, συνεργάτης του Ζίκο και γυμναστής των ερυθρολεύκων, ανέλαβε στην προπόνηση της Πέμπτης να ανεβάσει την ψυχολογία του Ντιόγκο - είχε τετ α τετ με τον Βραζιλιάνο επιθετικό. Εν ολίγοις, του είπε ότι δεν πρέπει να τον παίρνει από κάτω και του συνέστησε υπομονή ώσπου να αποθεραπευτεί και να επανέλθει δριμύτερος στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας του.
Σύσκεψη για τα μεταγραφικά
Μπορεί στον Ολυμπιακό να θέλουν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους στα μεταγραφικά θέματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υπάρχει μεταγραφική άπνοια ενόψει Ιανουαρίου. Στη σύσκεψη κορυφής που έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης παρουσία του Σωκράτη Κόκκαλη και των Γιάννη Χρυσικόπουλου, Δημήτρη Θεοδωρίδη και Σωκράτη Κόκκαλη τζούνιορ έγινε κουβέντα και για την ενίσχυση της ομάδας. Δεν έπεσαν στο τραπέζι ονόματα - αυτό θα γίνει στις δυο συναντήσεις που θα γίνουν προσεχώς ανάμεσα στον Χρυσικόπουλο και τον Ζίκο, ενώ τον Νοέμβριο θα συναντηθεί και ο ίδιος ο Κόκκαλης με τον Βραζιλιάνο τεχνικό.
Στο μεταξύ, την Παρασκευή ή στις αρχές της άλλης εβδομάδας θα ανακοινωθεί επισήμως η (γνωστή) συμφωνία Κόκκαλη - Λαυρεντιάδη.
Ελπίζει στην επιείκεια της ΟΥΕΦΑ
Σχετικά με την κλήση από την πειθαρχική επιτροπή της ΟΥΕΦΑ για τον τραυματισμό οπαδού της Σλόβαν, οι του Ολυμπιακού ελπίζουν ότι θα πέσουν στα μαλακά και θα τιμωρηθούν (ξανά) με πρόστιμο. Αν αυτό συμβεί, τότε οι ερυθρόλευκοι θα παίξουν σε γεμάτο Καραϊσκάκη εναντίον της Αρσεναλ. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός έχει νέους μπελάδες από τη στιγμή που την Παρασκευή θα πάρει στα χέρια του και την έκθεση του παρατηρητή του αγώνα με τη Σταντάρ - επιβαρυντική κατά τα φαινόμενα.
Τη συμπαράσταση 2000 οπαδών του θα έχει ο πρωταθλητής στο ματς με τη Σταντάρ, στη Λιέγη. Εκτός από τα 1600 που δικαιούται, ζήτησε άλλα 400 και οι Βέλγοι ικανοποίησαν το σχετικό αίτημα.

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ


Συνέντευξη του Βλάσση Δημήτρη στο aeleykimmi.blogspot.com


ερώτηση: ποια είναι η γνώμη σου για το κακό ξεκίνημα που πραγματοποιεί η ομάδα της ΑΕΛ φέτος στο πρωτάθλημα της Δ εθνικής ?

απάντηση : Κατ΄αρχάς πιστεύω ο,τι η ομάδα ξεκίνησε τον προγραμματισμό έχοντας στο μυαλό μόνο ντόπια παιδιά .Ε ίναι σεβαστές οι επιλογές αυτές αλλά η εμπειρία από το γήπεδο λείπει και εμφανίζεται στον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια των αγώνων . Η ποιότητα των παικτών της ομάδας είναι δεδομένη αλλά σε ομαδικό επίπεδο δεν έχει επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα .
ερώτηση : παρακολουθήσαμε πέρυσι μία ομάδα η οποία έπαιζε καλό ποδόσφαιρο,έφτασε στον τελικό κυπέλλου Κέρκυρας και στο πρωτάθλημα έδειξε πως δεν είχε αντίπαλο . Η φετινή ομάδα παρουσιάζεται αδύναμη και ακόμη δεν έχει καταφέρει να παίξει καλά μπάλα .Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά σε αυτή την κατηγορία ή φταίει κάτι άλλο?
απάντηση : μην ξεχνάμε πως πέρυσι η ομάδα είχε παίκτες με εμπειρία που δημιουργούσαν ένα ομοιογενές σύνολο . Παίκτες όπως ο Βλάσσης Κώστας δίνουν το στίγμα του πρωταθλητή και του πρωταγωνιστή .Είναι κρίμα που δεν είναι φέτος στην ομάδα μας .Οι διαφορές της μίας κατηγορίας με την άλλη πιστεύω οτι είναι τεράστιες .Οι υποχρεώσεις που έχει ένας ποδοσφαιριστής στην δ εθνική είναι ανάλογες με αυτές των επαγγελματικών κατηγοριών σε αντίθεση με τα τοπικά πρωταθλήματα όπου είναι περιορισμένες .Η ποιότητα των παικτών στην δ εθνική στις περισσότερες ομάδες προέρχεται από τις επαγγελματικές κατηγορίες και το μπάτζετ των ομάδων καθορίζει την δυναμικότητά τους .
ερώτηση : τι πιστεύεις πως πρέπει να αλλάξει στην ομάδα για να βελτιωθεί η εικόνα της στο μέλλον .
απάντηση :οι παίκτες σίγουρα δεν μπορούν να αλλάξουν ,εμείς είμαστε κ με εμάς θα πορευτεί η ομάδα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος . Κάποιες κινήσεις μπορούν να γίνουν και τον Δεκέμβρη στη μεταγραφική περίοδο που μπορούμε να ενισχυθούμε με ποδοσφαιριστές είτε δανεικούς είτε ελεύθερους .Δεν είμαι εγώ αυτός που θα κρίνει τον προπονητή ή την διοίκηση αλλά θα πρέπει να γίνουν αλλαγές σε πολλά πόστα για να βελτιωθεί η εικόνα μας .
ερώτηση : που κατά την γνώμη σου οφείλετε η αλλαγή στη συμπεριφορά των φιλάθλων ?
απάντηση : σίγουρα για να πάρεις από τον κόσμο το μπράβο και να σε βοηθήσει πρέπει να παίξεις καλό ποδόσφαιρο και να παίρνεις τους 3 πόντους . Όμως ο καλός ο κόσμος στηρίζει την ομάδα στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα .Θέλουμε στην κρίση που περνάει η ομάδα μας ο κόσμος να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και να μας βγάλει από την δύσκολη αυτή κατάσταση έχοντας συμπεριφορά υποστηρικτή και όχι καυστικού κριτή .


Τα παιχνίδια της Κυριακής

Αγωνιστική με πολλά ντέρμπι είναι αυτή της Κυριακής.

θέση ομάδας
ΑΓΩΝΑΣ
θέση ομάδας
13
Αναγέννηση Αρτας
Α.Ε. Μεσολογγίου
10
5
Βολίδα Μέσης
ΠΑΣ Πρέβεζα
4
8
Οδυσσέας Νυδρίου
Ναυπακτιακός Αστέρας
3
7
Σκουφάς Κομποτίου
Προοδευτική.Περάματος
12
6
Σούλι Παραμυθιάς
Θεσπρωτός
2
16
Αραχθος.Παχυκαλάμου
A.E. Λευκίμμης
18
17
Α.Ο. Ανατολής
Τηλυκράτης
1
15
Απόλλων Ευπαλίου
Ελαιόφυτο
14
9
Απόλλων Πάργας
Αστέρας Ρόκκα
11

ΠΑΟΚ: Οι σκέψεις του Σάντος ενόψει ΠΑΟ

Το ενδιαφέρον των ανθρώπων του ΠΑΟΚ είναι στραμμένο στο κυριακάτικο (19:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Novasports 1) παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο Φερνάντο Σάντος προετοιμάζει την ομάδα του για το ματς κόντρα στους «πράσινους», έχοντας διάφορα προβλήματα να επιλύσει.

Ο Πορτογάλος τεχνικός θα παρατάξει τον «Δικέφαλο» χωρίς τους Φιλομένο και Κονσεϊσάο που τραυματίστηκαν στη χθεσινή προπόνηση. Ο Αργεντινός φορ είχε επιστρέψει στα μέσα της εβδομάδας από τραυματισμό και χθες αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον τένοντα (κοντά στο σημείο που είχε υποστεί θλάση και τώρα θα χρειαστεί να μείνει εκτός δράσης για περίπου τρεις εβδομάδες), ενώ ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός δεν κατάφερε να βγάλει το πρόγραμμα, λόγω των γνωστών ενοχλήσεων στους προσαγωγούς.

Σύμφωνα με όσα έδειξε ο Σάντος στη χθεσινή προπόνηση, ο ΠΑΟΚ θα παίξει με 4-3-3 απέναντι στο «τριφύλλι», έχοντας στην κορυφή της επίθεσης τον Βλάνταν Ιβιτς. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα βρίσκεται ο Γκαρσία, ο οποίος θα έχει για στηρίγματα τους Φωτάκη και Σορλέν στα πλάγια. Δεξί εξτρέμ θα είναι ο Κουτσιανικούλης, αριστερό ο Βιεϊρίνια και πιο μπροστά θα είναι ο Ίβιτς. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Χαλκιάς, ενώ η άμυνα θα αποτελείται από τους Σνάουτσνερ (ή Αραμπατζής), Τσιρίλο, Κοντρέρας και Σαβίνι.

Ο Σάντος θέλει οι παίκτες του να πάρουν τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου, με στόχο να έχουν την μπάλα στην κατοχή τους και να την κυκλοφορούν σωστά. Μάλιστα, τη χθεσινή προπόνηση παρακολούθησε και ο Ζήσης Βρύζας, συνοδευόμενος από τον Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλο (σ.σ.: εξακολουθεί να είναι κοντά στην ομάδα, χωρίς να έχει κάποιον θεσμικό ρόλο). Στο τέλος του προγράμματος ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ είχε δεκάλεπτο τετ α τετ με τον Πορτογάλο τεχνικό.

«Μεγάλο επίτευγμα για τον ΠΑΟΚ»

Στην ολοκλήρωση του αθλητικού κέντρου στη Νέα Μεσημβρία, που θα λειτουργήσει και επίσημα σήμερα, αναφέρθηκε ο Βασίλης Σεργιαννίδης, μιλώντας στη «SportDay». Ο κ. Σεργιαννίδης ήταν ένας από τους ανθρώπους που πρόσφεραν πολλά για τη δημιουργία των εγκαταστάσεων, αφού βοήθησε στο τεχνικό μέρος της υπόθεσης λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας ως μηχανικού.

«Είναι πραγματικά ένα μεγάλο επίτευγμα για τον ΠΑΟΚ να αρχίσει η λειτουργία του αθλητικού κέντρου σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα», δήλωσε αρχικά και πρόσθεσε: «Κάποια βασικά πράγματα για τις υποδομές έχουν γίνει, όπως το αποδυτήριο που έκανα για τις μικρές ομάδες και τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, οπότε μπορούν να αρχίσουν οι προπονήσεις κάποιων ομάδων από τα τμήματα υποδομής».

Ερωτηθείς αν περίμενε να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα, απάντησε: «Ομολογώ ειλικρινά ότι δεν το περίμενα. Φαίνεται ότι τα στελέχη της διοίκησης το πήραν σοβαρά το πράγμα, ασχολήθηκαν ζεστά με το θέμα και έφτασαν στο σημείο να αρχίζουν από την ερχόμενη Δευτέρα τις προπονήσεις τα ''βλαστάρια'' του συλλόγου. Θέλω να παρευρεθώ κι εγώ τη Δευτέρα σε αυτή την τόσο σημαντική στιγμή κι αν πάνε όλα καλά, ελπίζω να τα καταφέρω».

Καταλήγοντας, ο Σεργιαννίδης τόνισε: «Από εδώ και πέρα χρειάζονται περισσότερα χρήματα. Αυτό που έχει απομείνει είναι ένα συγκρότημα που περιλαμβάνει τα αποδυτήρια της πρώτης ομάδας, την αίθουσα Τύπου, εστιατόριο και κάποιες άλλες υποβοηθητικές αίθουσες. Κοστολογικά είναι το πιο δύσκολο εγχείρημα για τη διοίκηση. Αν όλα πάνε καλά, θεωρώ ότι σ' ένα διάστημα έξι ή οκτώ μηνών το αθλητικό κέντρο του ΠΑΟΚ θα έχει ολοκληρωθεί 100%».

Από την πλευρά του, ο Κώστας Μαλιούφας (προπονητής στην ομάδα Εφήβων του ΠΑΟΚ και παλαίμαχος παίκτης) δήλωσε στον Libero 107,4 για την ονομασία του αθλητικού κέντρου: «Νομίζω ότι αυτός που είχε το όραμα για τη δημιουργία του αθλητικού κέντρου αξίζει να ανταμειφθεί. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης είχε ζήσει όλες τις καταστάσεις που περιέγραψα πριν και είχε αντιληφθεί τη σημασία που θα είχε ένα τέτοιο έργο για τον ΠΑΟΚ».

ΠΑΟ: Οι προθέσεις του «Βγενό»

Η «SportDay» αποκαλύπτει όλα όσα σκέφτεται ο Ανδρέας Βγενόπουλος για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, αλλά και τι ισχύει ανάμεσα στις δύο συμβάσεις μεταξύ δήμου-ΓΗΠΕΛ και δήμου-Marfin, εστιάζοντας σε τρία σημεία.

1. Πρώτον, αν η ΓΗΠΕΛ αναλάβει το δικαίωμα να διαχειριστεί ή ίδια την ονοματοδοσία και σπάσει τη συγκεκριμένη συμφωνία με τον δήμο, παύει να ισχύει και η σύμβαση του δήμου με τη Marfin (οι συμβάσεις όσον αφορά αυτό το κομμάτι είναι αλληλλένδετες). Παράλληλα, όμως, η Marfin προτίθεται να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τη ΓΗΠΕΛΠ με αυτούς του όρους το θέμα του ονόματος και να δώσει την εγγυητική επιστολή. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος επιθυμεί να συνεισφέρει οικονομικά στην κατασκευή του γηπέδου. Θέλει να βοηθήσει και δεν πρόκειται να κάνει πίσω. Εκτός βέβαια αν του το ζητήσουν!
2. Ότι ανέφερε στο φύλλο της Πέμπτης η «SportDay» επιβεβαιώθηκε. Αν στην ονομασία του νέου γηπέδου μπει το όνομα της ομάδας, τότε αυτόματα δικαιούται χρήματα και ο Ερασιτέχνης. Δεν μπορεί, όμως, ο Βγενόπουλος αυθαίρετα να προσθέσει το «Παναθηναϊκός». Ο μοναδικός τρόπος για να συμβεί είναι να πάρει την άδεια της ΠΑΕ, ΚΑΕ και Ερασιτέχνη για χρήση του ονόματος και του σήματος της ομάδας.

3. Πρόσφατα, οι αντιδράσεις για το αν θα έπρεπε το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού να φέρει και το όνομα της ομάδας, ο κ. Βγενόπουλος είχε δηλώσει πως: «Είμαι διατεθειμένος να παραιτηθώ από την ονοματοδοσία, αν έρθει κάποιος άλλος και δώσει τα ίδια ή και περισσότερα χρήματα. Εγώ έχω διάθεση να βοηθήσω, αλλά για το καλό της ομάδας, αν βρεθούν τα ίδια ή περισσότερα χρήματα, δεν έχω πρόβλημα να παραιτηθώ». Τίποτα από όσα είχε πει τότε δεν είχε αλλάξει. Ο κ. Βγενόπουλος σκοπεύει να βάλει 23εκατ. ευρώ για το γήπεδο, αν και εφόσον δεν του ζητηθεί να παραιτηθεί για ισόποση ή μεγαλύτερη προσφορά άλλου. Δείχνει ότι τον ενδιαφέρει έντονα το όνειρο όλων των Παναθηναϊκών να υλοποιηθεί, δηλαδή να γίνει το γήπεδο.

Μαζικές ανανεώσεις στη Σίτι!

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός της Μάντσεστερ Σίτι πηγαίνει λίγο πίσω, αφού προτεραιότητα των διοικούντων αυτή τη στιγμή είναι να επεκτείνουν τα συμβόλαια βασικών μονάδων τους. Σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα, οι «πολίτες» είναι έτοιμοι να καταθέσουν νέες, βελτιωμένες προτάσεις σε δύο ποδοσφαιριστές.

Πρώτος που καλείται να περάσει από τα γραφεία της ομάδας για να υπογράψει συμβόλαιο ως το 2014 είναι Μίκα Ρίτσαρντς, ο οποίος αποτελεί σημαντική επένδυση για το μέλλον όντας μόλις 21 ετών. Επόμενος που θα ανταμειφθεί για την προσφορά του στην ομάδα θα είναι ο Μάρτιν Πετρόφ, ο οποίος έχει πετύχει 2 τέρματα σε τέσσερις εμφανίσεις στην Πρέμιερ Λιγκ.

Θυμίζουμε πως πρόσφατα έβαλαν την υπογραφή τους σε νέα συμβόλαια οι Κομπανί, Άιρλαντ και Ονουόχα!

Αντριάνο και Γιοβάνοβιτς


Αν και ακόμα είναι Οκτώβρης, κάτι που σημαίνει πως οι μεταγραφές αργούν, στον Ολυμπιακό γίνεται ήδη πολύ κουβέντα για πιθανούς στόχους. Εχουν ξεχωρίσει κάποιες περιπτώσεις και όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ έχουν κάνει ήδη και κάποιες πρώτες επαφές. Δυο από τους παίκτες που βρίσκονται στην κορυφή της σχετικής λίστας είναι οι Αντριάνο και Γιοβάνοβιτς.

Ενας επιθετικός και ένας αριστερός χαφ. Εξαιρετικοί παίκτες και οι δύο, αλλά και πολύ δύσκολες περιπτώσεις για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία. Στην περίπτωση του Αντριάνο το ζήτημα είναι κατά πόσο ο παίκτης θέλει να επιστρέψει στην Ευρώπη και αν είναι αποφασισμένος να παίξει σε υψηλό επίπεδο. Το θέμα αυτό πάντως το χειρίζεται ο Ζίκο και αν τα καταφέρει και φέρει τον Αντριάνο θα είναι φυσικά μία προσωπική επιτυχία.

Ο Γιοβάνοβιτς άνοιξε την όρεξη των Πειραιωτών με τις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του αγώνα της Τρίτης. Το καλοκαίρι ο Σέρβος μένει ελεύθερος και ο Ολυμπιακός πολύ θα ήθελε να αποκτήσει έναν παίκτη της αξίας του χωρίς να χρειαστεί να πληρώσει ένα μεγάλο ποσό στην ομάδα του. Μιλάμε πράγματι για μία ευκαιρία που όμως θέλει «κυνήγι» από την πλευρά των πρωταθλητών. Το σίγουρο είναι πως οι δύο αυτοί παίκτες και θα ταίριαζαν στην ομάδα και θα μπορούσαν να ξεχωρίσουν. Μιλάμε για παικταράδες…

ΑΕΚ: Από όνειρο, εφιάλτης!

Με τόση πίεση, όποια ομάδα βρισκόταν στη θέση της πιθανότατα να είχε την ίδια τύχη. Η ΑΕΚ δέχτηκε πολλά και απανωτά «χτυπήματα» στην αναμέτρηση με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, για την 3η αγωνιστική του Europa League και τελικά υπέκυψε στην ανωτερότητα των Λευκορώσων (2-1).

Ένα δίλεπτο ήταν ικανό να «γκρεμίσει» όλα όσα οι ποδοσφαιριστές του Ντούσαν Μπάγεβιτς είχαν «χτίσει» στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης του Μινσκ (σ.σ. υπέρ της 1-0 με το πέναλτι του Μπλάνκο). Ένα γκολ στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και (53’) αποβολή του Μαϊστόροβιτς στο 55’. Κάπου εκεί η «Ένωση» έχασε τη «γη κάτω από τα πόδια της».

Οι γηπεδούχοι δεν άφησαν την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη και με ασφυκτικό πρέσινγκ έβαλαν την ελληνική ομάδα μέσα στην εστία της. Τα χειρότερα, όμως, δεν είχαν έρθει. Η βροχή ολοένα και δυνάμωνε και μαζί της οι μαζικές είσοδοι των Λευκορώσων στην περιοχή του Σάχα. Η ελπίδα της ΑΕΚ να φύγει από εκεί τουλάχιστον με τον υπερπολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας «έσβησε» πέντε λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Ακολούθησε η αποβολή (και) του Άρτσε, αλλά και η απομάκρυνση του Μπάγεβιτς από τον πάγκο! Με λίγα λόγια όλα πήγαν στραβά.

Μάλιστα, σε συνδυασμό με τη νίκη της Μπενφίκα επί της Έβερτον, η ΑΕΚ έπεσε τελευταία στη βαθμολογία, σε ισοβαθμία με την ΜΠΑΤΕ. Η επόμενη αγωνιστική θα κρίνει πολλά. Η «Ένωση» θέλει νίκη επί των Λευκορώσων και ταυτόχρονα δεύτερη σερί ήττα των «ζαχαρωτών» με τους Πορτογάλους για να ελπίζει στη 2η θέση. Ειδάλλως τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα… Για την ακρίβεια, αδύνατον να αντιστραφούν!

Μπάγεβιτς: «Εριστικός ο διαιτητής»!

Με τις υποδείξεις του Ούγγρου διαιτητή Σάμπο τα έβαλε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μετά το τέλος του αγώνα της ΑΕΚ με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Σερβοέλληνας τεχνικός δεν έκρυψε την οργή του με την αποβολή του από τον πάγκο, αλλά και την κακή… κρίση του ρέφερι στην κόκκινη του Μαϊστόροβιτς και τα μόλις δύο λεπτά καθυστερήσεων. Για την εικόνα της ομάδας του, έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες για την προσπάθεια, ασχέτως αν αυτή δεν συνδυάστηκε με θετικό αποτέλεσμα.

«Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τους παίκτες μου για την προσπάθεια που έκαναν. 20 χρόνια είμαι προπονητής και όχι μόνο δεν έχω αποβληθεί ποτέ, αλλά ούτε έχω διαμαρτυρηθεί. Έδωσε δύο λεπτά καθυστερήσεων στο παιχνίδι όταν ο Χουανφράν ήταν μόνο 3 λεπτά κάτω και έγιναν 6 αλλαγές. Χαιρέτησα αυτή την απόφασή του και με απέβαλε. Αν και δεν μου αρέσει να μιλάω για τη διαιτησία με πείραξε ο προκλητικός τρόπος που αντιμετώπισε τους παίκτες μου. Ήταν εριστικός. Το παιχνίδι γύρισε μετά την αποβολή του Μαϊστόροβιτς», είπε σχετικά ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και συνέχισε αναφερόμενος στην εικόνα του αγώνα:

«Έγιναν λάθη από τους παίκτες μου, αλλά πάλεψαν. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε πολύ καλά. Είχαμε τρεις καλές φάσεις στις οποίες θα μπορούσαμε να βάλουμε δεύτερο γκολ μετά τα 0-1. Η ΜΠΑΤΕ είχε μόνο ένα σουτ. Το παιχνίδι γύρισε μετά την αποβολή του Μαϊστόροβιτς. Ήταν λάθος το μαρκάρισμά του, αλλά ήταν και αυστηρή η αποβολή. Ήμουν μπροστά και το είδα».

Από τη μεριά του, ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς τόνισε για την αποβολή του πως: «δεν πιστεύω πως έπρεπε να μου δείξει την πρώτη κίτρινη κάρτα, ενώ στη φάση της δεύτερης είναι 50-50. Η πρώτη ήταν πολύ αυστηρή. Δε θέλω να ψάχνω για δικαιολογίες αλλά όταν μια ομάδα μένει με 10 παίκτες, το παιχνίδι αλλάζει». Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Άκη Μάκου: «Η 2η αποβολή δε νομίζω ότι επηρέασε το ματς. Πιστεύω, πάντως, ότι παίξαμε καλά και αξίζαμε κάτι παραπάνω. Ξεκινήσαμε μια δύσκολη σεζόν και μέχρι τώρα όλα μας πάνε ανάποδα, ενώ δε μας βοηθάει και η κούραση που υπάρχει από τα συνεχή παιχνίδια και ταξίδια. Προσπαθούμε για το καλύτερο, πάντως, αλλά δεν έχουμε τύχη».

Παρά την κακή βαθμολογική θέση της ομάδας, υπάρχουν ακόμη ελπίδες πρόκρισης σύμφωνα με τον Γκουστάβο Μαντούκα: «Πιστεύω ότι όλα είναι ανοιχτά ακόμη. Τώρα πρέπει να ξεχάσουμε αμέσως ό,τι συνέβη γιατί μας περιμένει ο Αρης. Μια δυνατή ομάδα σε μια δυνατή έδρα και θα πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ για να πάρουμε τη νίκη».

Μπάγεβιτς: «Εριστικός ο διαιτητής»!

Με τις υποδείξεις του Ούγγρου διαιτητή Σάμπο τα έβαλε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μετά το τέλος του αγώνα της ΑΕΚ με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Σερβοέλληνας τεχνικός δεν έκρυψε την οργή του με την αποβολή του από τον πάγκο, αλλά και την κακή… κρίση του ρέφερι στην κόκκινη του Μαϊστόροβιτς και τα μόλις δύο λεπτά καθυστερήσεων. Για την εικόνα της ομάδας του, έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες για την προσπάθεια, ασχέτως αν αυτή δεν συνδυάστηκε με θετικό αποτέλεσμα.

«Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τους παίκτες μου για την προσπάθεια που έκαναν. 20 χρόνια είμαι προπονητής και όχι μόνο δεν έχω αποβληθεί ποτέ, αλλά ούτε έχω διαμαρτυρηθεί. Έδωσε δύο λεπτά καθυστερήσεων στο παιχνίδι όταν ο Χουανφράν ήταν μόνο 3 λεπτά κάτω και έγιναν 6 αλλαγές. Χαιρέτησα αυτή την απόφασή του και με απέβαλε. Αν και δεν μου αρέσει να μιλάω για τη διαιτησία με πείραξε ο προκλητικός τρόπος που αντιμετώπισε τους παίκτες μου. Ήταν εριστικός. Το παιχνίδι γύρισε μετά την αποβολή του Μαϊστόροβιτς», είπε σχετικά ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και συνέχισε αναφερόμενος στην εικόνα του αγώνα:

«Έγιναν λάθη από τους παίκτες μου, αλλά πάλεψαν. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε πολύ καλά. Είχαμε τρεις καλές φάσεις στις οποίες θα μπορούσαμε να βάλουμε δεύτερο γκολ μετά τα 0-1. Η ΜΠΑΤΕ είχε μόνο ένα σουτ. Το παιχνίδι γύρισε μετά την αποβολή του Μαϊστόροβιτς. Ήταν λάθος το μαρκάρισμά του, αλλά ήταν και αυστηρή η αποβολή. Ήμουν μπροστά και το είδα».

Ερωτηθείς για το αν περιμένει... πόλεμο στην Αθήνα, όταν μεταβεί για τον επαναληπτικό η ΜΠΑΤΕ σε 15 μέρες, ήταν ξεκάθαρος: «Εμείς δεν έχουμε όρεξη να κάνουμε πόλεμο. Για μας είναι παιχνίδι. Αν φέρετε και τον... Ούγγρο διαιτητή βέβαια δεν ξέρω τι θα γίνει στην Αθήνα».

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Για την έκπληξη…

Ο Εργοτέλης έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του στην περίοδο που διανύουμε, όμως το έργο που θα έχει το Σάββατο απέναντι στον Ολυμπιακό για την 9η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας θα είναι δύσκολο.

Ο Νίκος Καραγεωργίου, ο οποίος θέλει να διατηρήσει και στο Καραϊσκάκη την καλή εικόνα που έχουν δείξει οι Κρητικοί, θα προσπαθήσει να παρατάξει την ομάδα με το καλύτερο δυνατό σύστημα, ώστε να φύγει με ένα θετικό αποτέλεσμα από το φαληρικό γήπεδο.

Από εκεί και πέρα, η προπόνηση της Παρασκευής, η οποία αφιερώθηκε σε ασκήσεις τακτικής και στις στημένες φάσεις ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα. Μετά το τέλος του σημερινού προγράμματος, ο Έλληνας τεχνικός ανακοίνωσε την αποστολή της ομάδας η οποία αποτελείται από 19 ποδοσφαιριστές.

Η αποστολή: Δασκαλάκης, Αθανασίου, Χίμπλινγκερ, Κορδονούρης, Σασιασβίλι, Γιαλούσης, Κοιλιάρας Δ., Καρέλης, Ογκουνσότο, Τζούνιορ, Ορφανός, Μπέτο, Βερπακόφσκις, Ρουμπάκης, Γελαδάρης, Ρομάνο, Τσεσνάουσκις, Λεάλ και Σιάκκας.

ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Με Ουντότζι κόντρα σε Ατρόμητο

Στην αποστολή του Αστέρα Τρίπολης για τον σαββατιάτικο (16:45, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και ΣΚΑΪ) αγώνα με τον Ατρόμητο συμπεριελήφθη ο Σαλόζε Ουντότζι, αν και θεωρούνταν απίθανο να προλάβει το συγκεκριμένο ματς.

Ο Νιγηριανός μεσοεπιθετικός υπέστη ελαφρύ διάστρεμμα στη χθεσινή προπόνηση και το ιατρικό επιτελείο των Αρκάδων είχε εκφράσει την ανησυχία του για την κατάσταση του παίκτη. Παρόλα αυτά, ο 23χρονος ποδοσφαιριστής είναι έτοιμος και αναμένεται να προσφέρει στον Μάριο Γκόμες τις υπηρεσίες του στο παιχνίδι με τους «κυανόλευκους».

Η αποστολή του Αστέρα για το αυριανό ματς: Ντεγκρά, Αναστασόπουλος, Λαζαρίδης, Μαρσελάο, Μπαρτολίνι, Φυτανίδης, Εστέβες, Ουριμπάρι, Μπαστία, Έντερ, Ουντότζι, Βίλτσες, Καούνος, Τσέζαρεκ, Ζεάν Κάρλος, Λαμπρόπουλος, Αργυρόπουλος και Λαδάκης. Εκτός αποστολής είναι ο Νταμόντε και ο Καρέρα.

Δομάζος: «Πόσο μικρός έχει γίνει ο ΠΑΟ…»!

«Καυστικός» ήταν για ακόμη μία φορά ο Μίμης Δομάζος, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη μέχρι τώρα εικόνα του Παναθηναϊκού σε Ελλάδα και Ευρώπη. Με δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, ο «στρατηγός» υποστήριξε ότι η αγωνιστική απόδοση του «τριφυλλιού» δεν ανταποκρίνεται στα μεγάλα ποσά που ξόδεψε η διοίκηση, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Όταν δίνεις 50 εκατ. ευρώ και πετάς τις φανέλες επειδή ισοφάρισες την Καβάλα, τι να πω; Πόσο μικρός έχει γίνει ο ΠΑΟ. Δεν λέω περισσότερα για να μην με πουν γραφικό πάλι τα παπαγαλάκια»!

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Δομάζος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

«Το θετικό είναι ότι είναι πρώτος στο πρωτάθλημα και προχωράει καλά στην Ευρώπη. Για εμένα δεν παρουσιάζει τίποτα, εκτός των παραπάνω. Στην Ευρώπη πήγαινε πάντα καλά. Αυτά που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός στο γήπεδο, κρύβονται από τα αποτελέσματα. Όταν δίνεις πολλά εκατομμύρια και πανηγυρίζεις που παίρνεις ισοπαλία στην Καβάλα, δείχνεις μικρός. Με ενοχλεί ότι δώσαμε τόσα λεφτά και δεν μπορούμε να ενθουσιάσουμε τον κόσμο που έρχεται στο γήπεδο. Κάθε χρόνο ο Παναθηναϊκός πάει για το πρωτάθλημα. Με τα λεφτά που δόθηκαν θα μπορούσαν να έχουν έρθει καλύτεροι παίκτες και ονόματα. Τα χρήματα που διέθεσε ο Παναθηναϊκός δεν τα υπολογίζαμε στο παρελθόν. Αν είχε γήπεδο θα μπορούσε να δώσει περισσότερα χρήματα και να φέρει καλύτερους παίκτες», δήλωσε αρχικά ο παλαίμαχος παίκτης του «τριφυλλιού».

Στη συνέχεια, ο «στρατηγός» τόνισε: «Δεν θέλω να λέω τα ίδια για τον κ. Τεν Κάτε. Επειδή θα λένε ότι γίνομαι γραφικός και ότι γκρινιάζω. Εσείς έχετε δει κάτι διαφορετικό από τον φετινό Παναθηναϊκό, σε σχέση με πέρυσι; Και φέτος από στημένες φάσεις βάζει γκολ. Δεν υπάρχει κάποιος παίκτες για να πάρει πάνω του την ομάδα. Ο Νίνης είναι μικρός και δεν μπορούμε να στηριχθούμε πάνω του. Έχει ταλέντο, αλλά δεν μπορεί να παρασύρει τους υπόλοιπους. Πρέπει να παίξει… Όταν παίζει 20 λεπτά, δεν μπορεί να παρουσιάσει κάτι καλύτερο. Αν παίξει περισσότερο, θα δείξει περισσότερα πράγματα. Αυτή τη στιγμή παίζει φοβισμένα. Δεν μπορεί να αλλάξει κάτι, αν δεν έχεις μεγάλους παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Αν είχε ένα “δεκάρι” που κάνει τη διαφορά, με αυτούς τους παίκτες θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο. Βαρέθηκα να παίζει ο Παναθηναϊκός ένα ημίχρονο και να μην παρουσιάζει τίποτα. Έπαιξε κόντρα σε μία ομάδα (σ.σ.: Στουρμ Γκρατς) που θα μπορούσε να παίξει και καλύτερα. Μπράβο στον κόσμο που στηρίζει την ομάδα. Όμως πρέπει να δει και κάτι καλύτερο. Αυτή τη στιγμή βλέπει γκολ με το… σταγονόμετρο».

Ερωτηθείς για το κυριακάτικο (19:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Novasports 1) ματς με τον ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο, απάντησε: «Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να παρουσιάσει κάτι καλύτερο. Ο ΠΑΟΚ έκανε μεταγραφές, αλλά οι ομάδες της Θεσσαλονίκης όταν κατεβαίνουν στην Αθήνα χάνουν κάτι από τη δύναμή τους. Πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός, αν παρουσιαστεί όπως πρέπει, θα κερδίσει το παιχνίδι».

Καταλήγοντας, ο Μ. Δομάζος ανέφερε: «Ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί για το φετινό πρωτάθλημα, αφού οι υπόλοιπες ομάδες δεν είναι καλύτερες από εκείνον. Πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να το πάρει. Ωστόσο, ο προπονητής (σ.σ.: Τεν Κάτε) δεν αφήνει έναν κορμό να παίξει σε μερικά παιχνίδια για να μάθει ο ένας τον άλλον. Συνέχεια παρατάσσει διαφορετική ενδεκάδα. Δεν ξέρουμε τι όνειρα βλέπει…».

Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων τις 23/10/2009

Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων τις 23/10/2009


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES