16 Ιαν 2010

Δύσκολος καιρός για Πρίγκηπες

Η Γ.Σ. της Δευτέρας (18/01) θα κρίνει πολλά αναφορικά με το νέο τεχνικό και διοικητικό τιμ της ΑΕΚ, καθώς στο τέλος της αναμένεται να ανακοινωθεί το νέο Δ.Σ. και ο άνθρωπος που θα πάρει τη θέση του Νίκου Θανόπουλου, αλλά και ο προπονητής της ομάδας. Οσον αφορά στο τελευταίο, οι φήμες ολοένα και φουντώνουν για την απομάκρυνση του Ντούσαν Μπάγεβιτς και του τεχνικού τιμ και αντικατάσταση του από τον Νίκο Κωστένογλου. Παράλληλα, ο Σταύρος Αδαμίδης που θα είναι -όπως όλα δείχνουν- ο νέος πρόεδρος, θα εκπροσωπήσει στη συνέλευση και τους απόντες Γκούμα, Παππά. Απών και ο Νοτιάς, θα εκπροσωπηθεί από τον Νίκο Θανόπουλο. "Αυτή τη στιγμή χρειάζεται ηρεμία και καθαρό μυαλό", σύμφωνα με τον Πέτρο Παππά
Ο Νίκος Νοτιάς, αντίθετα με τα όσα είχαν διαρρεύσει, δεν θα είναι παρών στη διαδικασία, ενώ δύσκολα θα είναι ο Πέτρος Παππάς. Εκεί όπου οι ιθύνοντες της ΠΑΕ θα επιδιώξουν να βρουν λύση στο θέμα με τη Morgan Stanley, έτσι ώστε να μπορέσει να προκηρυχτεί η αύξηση του Μ.Κ. και εν συνεχεία να καλυφτεί είτε από τους παλιούς, είτε τους νέους μέτοχους.
Θυμίζεται ότι η διοίκηση της Ενωσης έχει ζητήσει από την τράπεζα την εξόφληση του κεφαλαίου του δανείου, με εφάπαξ πληρωμή και την εξάλειψη περίπου των 2/3 των τόκων που απομένουν, κάτι που βέβαια δεν έγινε δεκτό. Για τον λόγο αυτό συνεχίζονται οι συζητήσεις και εκφράζεται αισιοδοξία για τη θετική έκβαση της υπόθεσης.
Παππάς: Υπάρχει λύση
Την ίδια ώρα, ο Πέτρος Παππάς με δήλωσή του υπογράμμισε ότι υπάρχει τρόπος να σωθεί η ομάδα. Ο έλληνας εφοπλιστής τόνισε στον NovaΣπορ FM 94,6, ότι δεν θα πρέπει να γίνουν σπασμωδικές κινήσεις που θα βλάψουν τελικά την ΑΕΚ. "Αυτή τη στιγμή χρειάζεται ηρεμία και καθαρό μυαλό. Τα προβλήματα μπορούν να λυθούν με σωστές ενέργειες, αλλά όχι εν μέσω πολεμικής κατάστασης. Δεν πρέπει να γίνονται βεβιασμένες και επιθετικές κινήσεις, υπάρχουν δυνατότητες να σωθεί η ομάδα, αλλά όχι με βεβιασμένες κινήσεις, οι οποίες μαζί με πολεμικές ενέργειες μπορούν να αποβούν εις βάρος της ΑΕΚ".
Επιμένει ο Σκόκο
Την ίδια ώρα, ο Σταύρος Αδαμίδης φέρεται να επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο του Νάτσο Σκόκο, λέγοντάς του ότι σκοπεύει να του κάνει αναπροσαρμογή συμβολαίου με αυξημένες αποδοχές, με σκοπό να χτίσει γύρω του την ομάδα. Ο έλληνας μάνατζερ πάντως επανέλαβε ότι κάτι τέτοιο δύσκολα θα γίνει δεκτό μιας και ο παίκτης προτιμά -προς το παρόν- να αλλάξει φανέλα και πολλά θα κριθούν από την έλευση του αργεντινού ατζέντη του Σκόκο στην Ελλάδα, την επόμενη εβδομάδα.

Διάψευση σε Goal
Στο μεταξύ, ο σύλλογος φίλων ΑΕΚ της Νέας Υόρκης, προχώρησε στην διάψευση του δημοσιεύματος της εφημερίδας Goal που εμφάνιζε δηλώσεις του Νίκου Νοτιά για τον Δημήτρη Μελισσανίδη. "Εκ μέρους του συλλόγου της ΑΕΚ Νέας Υόρκης θα θέλαμε να ενημερώσουμε το Ελληνικό κοινό ότι το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Goalnews" με ημερομηνία 13-1-2010 ήταν ψευδές και ανυπόστατο.

Κατά τη διάρκεια της κοπής της ετήσιας βασιλόπιτας του συλλόγου μας είχαμε την τιμή να παραβρεθεί και ο κ.Νοτιάς. Η όλη εκδήλωση ήτανε σε πολύ ζεστό κλίμα και ο κ.Νοτιάς μίλησε με όλα τα μέλη, τα παιδιά, τις οικογένειες αλλά ποτέ δεν ανέφερε αυτά τα πράγματα που γράφηκαν στην συγκεκριμένη εφημερίδα. Είναι απορίας άξιο πως δημιουργούνται θέματα από το πουθενά. Εμάς μας ενδιαφέρει μόνο η αγαπημένη μας ΑΕΚ και δεν μπαίνουμε σε μικροπολιτικές που ταλαιπωρούν την ομάδα μας. Εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου".

Στην Αγγλία ο Νέμεθ
Στα αγωνιστικά, ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της ομάδας για το παιχνίδι με τον Ηρακλή, με τους παίκτες να παρακολουθούν σε βίντεο τον προσεχή αντίπαλό τους, ενώ στη συνέχεια έκαναν τρέξιμο και ασκήσεις με μπάλα. Ο Σάββας Γκέντσογλου υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, η οποία επιβεβαίωσεγια κάκωση στο γόνατο, ενώ ο Κρίστιαν Νέμεθ δεν συμμετείχε στην προπόνηση, καθώς ταξίδεψε στην Αγγλία για να εξεταστεί από τους γιατρούς της Λίβερπουλ. Ο ποδοσφαιριστής θα επιστρέψει τη Δευτέρα (18/01).

Στην αποστολή, αλλά αμφίβολος

Στην αποστολή για την αναμέτρηση με την Καβάλα (17/1) συμπεριλήφθηκε ο Ντιόγκο. Ωστόσο, ο βραζιλιάνος, η μαγνητική του οποίου έδειξε ερεθισμό στους κοιλιακούς, δεν προπονήθηκε ούτε την Παρασκευή (15/1), με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά αμφίβολος για το δύσκολο παιχνίδι στο Ανθή Καραγιάννη. Στο μεταξύ, η ανταλλαγή συγκεκριμένων εγγράφων απομένει για την τυπική ολοκλήρωση της μεταγραφής του Χεσούς Ντάτολο. Βροντερό παρών ετοιμάζονται να δώσουν στο Ανθή Καραγιάννη οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού.
Ο Ντιόγκο θα δοκιμάσει στην προπόνηση του  Σαββάτου (16/1 14:30GR) να μπει στο ομαδικό πρόγραμμα. Αν τα καταφέρει θα ταξιδέψει κανονικά στην Καβάλα, ενώ θα είναι και το φαβορί για την θέση του βασικού επιθετικού. Διαφορετικά, θα κοπεί από την 19άδα και θα παρακολουθήσει το παιχνίδι από την τηλεόραση.
Σε αυτή την περίπτωση, τις περισσότερες πιθανότητες να βρεθεί στο αρχικό σχήμα συγκεντρώνει ο Λούα Λούα, που σκόραρε στο φιλικό με τον Ιωνικό και βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ενώ κι ο Ντάρμπισαϊρ διατηρεί ελπίδες για να είναι στους πρώτους έντεκα.
Οι υπόλοιπες δέκα θέσεις έχουν μάλλον ξεκαθαρίσει. Νικοπολίδης, ο Γκαλίτσιος (δεξιά) και ο Ραούλ Μπράβο (αριστερά) στα άκρα, Μέλμπεργκ, Αβραάμ το αμυντικό δίδυμο, Τοροσίδης και Μαρέσκα τα αμυντικά χαφ, Ζαϊρί και Λεονάρντο στις πτέρυγες, ενώ ο Οσκαρ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο.
Σε ότι αφορά τον Ντουντού, που είναι εκτός αποστολής, όπως κι οι Κυριάκος Παπαδόπουλος, Μήτρογλου και Κατσικογιάννης, ο βραζιλιάνος ακολούθησε πρόγραμμα ατομικής προπόνησης. Ο Σοϊλέδης έκανε θεραπεία και ατομικό, ενώ ο Μήτρογλου πρόγραμμα που περιλάμβανε ατομική προπόνηση στο γυμναστήριο και στο γήπεδο.
Οι 19 παίκτες που θα ταξιδέψουν στην Καβάλα (με ερωτηματικό τον Ντιόγκο) είναι οι εξής: Νικοπολίδης, Πάρντο, Γκαλίτσιος, Λεονάρντο, Μέλμπεργκ, Πάντος, Α. Παπαδόπουλος, Ρ. Μπράβο, Τοροσίδης, Ζεβλάκοφ, Όσκαρ, Λεντέσμα, Μαρέσκα, Γ. Παπαδόπουλος, Στολτίδης, Ζαϊρί, Ντάρμπισιρ, Ντιόγκο και Λούα Λούα.
Τα τυπικά για Ντάτολο
Σε ότι αφορά την υπόθεση του Χεσούς Ντάτοτο, όπως ήδη έχουμε ενημερώσει, ο αργεντινός έχει συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό και απομένει η ανταλλαγή συγκεκριμένων εγγράφων, ώστε να πέσουν οι υπογραφές και να ολοκληρωθεί το τυπικό μέρος της μεταγραφής. Μόλις γίνει αυτό, θα ανακοινωθεί και επίσημα η απόκτησή του (ως δανεικός μέχρι το καλοκαίρι) από την ερυθρόλευκη ΠΑΕ και ο 26χρονος θα έρθει τις επόμενες μέρες για να υποβληθεί στις ιατρικές εξετάσεις και να ξεκινήσει προπονήσεις.
Εκστρατεία στο Ανθή Καραγιάννη
Την στήριξη περίπου 7.000 φιλάθλων (ίσως και παραπάνω) του θα έχει ο Ολυμπιακός στο Ανθή Καραγιάννη. Για ακόμα μία αγωνιστική, ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί με προβλήματα, αλλά οι φίλαθλοι της ομάδας ετοιμάζουν... απόβαση στην Καβάλα, ούτως ώστε να δώσουν βροντερό παρών και να την βοηθήσουν στην επικίνδυνη αυτή αποστολή.
Οργανωμένοι και μη φίλαθλοι των ερυθρολεύκων έχουν διοργανώσει εκδρομές τόσο από τον Πειραιά, όσο και από άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Η συσπείρωση του κόσμου είναι μεγάλη για την συγκεκριμένη αναμέτρηση και το συγκρότημα του Ζίκο θα έχει και δωδέκατο παίκτη στην Καβάλα.
Οι περισσότερες εκδρομές θα φτάσουν στην πόλη της Μακεδονίας με λεωφορεία και αεροπλάνα, ενώ κάποιες άλλες μέσω θάλασσας και το Ανθή Καραγιάννη την Κυριακή (17/1) θα θυμίσει... Καραϊσκάκη.

Με Ιωάννου και Αποστολίδη κόντρα στον Πιερικό

Χωρίς προβλήματα για τον Μπάμπη Τεννέ, και μέσα σε πολύ καλό κλίμα, συνεχίζεται η προετοιμασία του ΑΟ Κέρκυρα για το δευτεριάτικο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πιερικό.

Σε σχέση με το προηγούμενο ματς, με την Ηλιούπολη, τουλάχιστον δύο αναμένεται να είναι τα καινούργια πρόσωπα στην αρχική εντεκάδα των «Φαιάκων».

Ο ένας θα είναι ο τερματοφύλακας Λουκάς Αποστολίδης, ο οποίος εξέτισε την ποινή της μίας αγωνιστικής (είχε τέσσερις κάρτες) και στην Κατερίνη θα επιστρέψει κάτω από τα κερκυραϊκά γκολπόστ.

Ο άλλος είναι ο αρχηγός της ομάδας, Δημήτρης Ιωάννου, ο οποίος στον αγώνα με την Ηλιούπολη δεν έπαιξε λόγω πυρετού, αλλά τη Δευτέρα αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά. Σημειώνεται ότι στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής, στη θέση του Ιωάννου, στο κέντρο της άμυνας, είχε παίξει ο Φαμπρίς Ρεπερνέ, ο οποίος είχε φορέσει και το περιβραχιόνιο.

Χθες Παρασκευή οι «κυανέρυθροι» προπονήθηκαν το πρωί στο βοηθητικό τους γήπεδο, στα Γαζάτικα. Ο Τεννές αποφάσισε το πρόγραμμα να είναι πρωινό, προκειμένου η ομάδα να παρακολουθήσει από την τηλεόραση το ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού Βόλου – Εθνικού Πειραιά (έληξε 2-0 υπέρ της βολιώτικης ομάδας).

Η σημερινή προπόνηση θα είναι απογευματινή (15:00) και πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Στάδιο Κέρκυρας.

Στα μεταγραφικά, ο ΑΟΚ φέρεται να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του 29χρονου Αργεντινού χαφ του ΠΑΟΚ, Ρικάρντο Ματίας Βερόν.

Χρήστος Γραμμένος

Τη Δευτέρα 25/1 το ντέρμπι Κέρκυρας – Ολυμπιακού Βόλου

Σάββατο, 16/01/2010
Από το Conn-X ή την ΕΤ-3 το ντέρμπι


Για την άλλη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, ορίστηκε η διεξαγωγή του μεγάλου ντέρμπι της Β’ Εθνικής ανάμεσα στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας ΑΟ Κέρκυρα και τον 2ο Ολυμπιακό Βόλου, για τη 18η αγωνιστική.
Εκείνο που δεν έχει ακόμη γνωστοποιηθεί είναι αν το παιχνίδι θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το κρατικό κανάλι ΕΤ-3 ή από το συνδρομητικό Conn-X TV. (Πιθανότατα θα είναι από το δεύτερο, όπως και στον πρώτο Γύρο).
Οι αγώνες αυτής της αγωνιστικής θα διεξαχθούν στις εξής ημέρες:

Σάββατο 23 Ιανουαρίου:
ΟΦΗ - Διαγόρας Ρόδου

Κυριακή 24 Ιανουαρίου:
Ηλιούπολη - Δόξα Δράμας
Παναιτωλικός – Πιερικός
Εθνικός Αστέρας - Αγροτικός Αστέρας
Αιγάλεω – Καλαμάτα
Εθνικός Πειραιά – Ιωνικός
Θρασύβουλος – Ρόδος

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου:
ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ - ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου
Αναγέννηση Καρδίτσας - Πανσερραϊκός

Χρήστος Γραμμένος

ΠΑΟ: Δυσκολεύει του στόπερ

Λιγοστεύουν οι πιθανότητες ο Παναθηναϊκός να αποκτήσει έναν κεντρικό αμυντικό τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Οι «πράσινοι» βρίσκονται σε επαφή με τη Χετάφε για την περίπτωση του «Κάτα» Ντίας, όμως η ισπανική ομάδα δεν εμφανίζεται διατεθειμένη να τον παραχωρήσει με τη μορφή δανεισμού. Στο «τριφύλλι» καταβάλλουν προσπάθεια να έρθει ένας ποδοσφαιριστής με τη μορφή δανεισμού και να οριστεί οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι.

Ο Νίκος Νιόπλιας έχει ζητήσει, αν έρθει αμυντικός, να είναι ενεργός για να προσφέρει άμεσα. Το ενδεχόμενο να αποκτηθεί τώρα ως δανεικός ένας στόπερ, ο οποίος παίζει βασικός στην ομάδα του, είναι πολύ δύσκολο. Παρόλα αυτά, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά στην υπόθεση του «Killer», ο οποίος αναζητείται να ενισχύσει την αμυντική γραμμής της ομάδας. Πολλά θα κριθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Όσον αφορά τον Φερνάντο Μέιρα, ο γενικός διευθυντής της Ζενίτ, Μαξίμ Μιτροφάνοφ, δήλωσε στη «SportDay»: «Δεν έχουμε καμία ενόχληση από τον Παναθηναϊκό. Δεν είναι στις προθέσεις μας να παραχωρήσουμε τον Φερνάντο, ωστόσο κάποια πολύ καλή πρόταση τη συζητάμε. Κι όταν λέμε πολύ καλή πρόταση, εννοούμε πρόταση αγοράς».

Φανέλα βασικού σε Πετρόπουλο, Κλέιτον

Θέση βασικού στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού διεκδικούν ο Αντώνης Πετρόπουλος και ο Σίλβα Κλέιτον. Ο Νίκος Νιόπλιας αναμένεται να χρησιμοποιήσει τους Τζόρβα, Βύντρα, Σπυρόπουλο, Καντέ, Σαριέγκι, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνη, Σαλπιγγίδη, Νίνη, Χριστοδουλόπουλο και Πετρόπουλο.

Η προπόνηση των «πράσινων» έχει προγραμματιστεί στις 18:00 και μετά θα ανακοινωθεί η αποστολή της ομάδας (δεν θα είναι οι τιμωρημένοι Κατσουράνης, Λέτο, Σισέ, ο Σιμάο -που είναι στο Κόπα Αφρικα-, οι τραυματίες Μαχλελής, Ρουκάβινα και ο ανέτοιμος Σεϊταρίδης) για τον αυριανό (16:45, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Novasports1) αγώνα με τον Πανθρακικό στο Ολυμπιακό Στάδιο.

«Το παιχνίδι δεν θα είναι εύκολο. Εμείς μπορούμε να το κάνουμε εύκολο. Πρέπει να πιέσουμε από το πρώτο λεπτό», είπε στους παίκτες ο κ. Νιόπλιας και θέλησε να αναφερθεί στον τρόπο με τον οποίο ήρθε η πρόκριση επί του Πιερικού.

ΟΣΦΠ: Ανησυχία για Καστίγιο!

Εμπλοκή φαίνεται ότι έχει παρουσιαστεί στη μεταγραφή του Νέρι Καστίγιο στον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν συμφωνήσει με τον Μεξικανό μεσοεπιθετικό και τον εκπρόσωπο της Σαχτάρ Ντόνετσκ, και τώρα περιμένουν ένα έγγραφο που θα επιβεβαιώνει τα όσα ειπώθηκαν ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές τις προηγούμενες ημέρες.

Εν τω μεταξύ, κάποιες φήμες στην Ουκρανία αναφέρουν ότι λόγο στη μεταγραφή έχει και η Ντιέπρ, στην οποία ο 25χρονος άσος έχει παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού για ένα έτος. Δεν αποκλείεται η επιστροφή του Καστίγιο στους Πειραιώτες να κολλάει στο συγκεκριμένο ζήτημα, παρότι ο παίκτης δεν δείχνει να ανησυχεί και εκτιμά ότι θα υπάρξει θετική έκβαση στην υπόθεση.

Πάντως, ξεκινά ένα νέο… σίριαλ και αυτή τη φορά φαίνεται να δημιουργείται από την πλευρά της Σαχτάρ, η οποία εμφανίζεται ότι θέλει να «ταλαιπωρήσει» τον Ολυμπιακό και τον Καστίγιο. Αν τελικά οι Ουκρανοί δεν τηρήσουν την προφορική συμφωνία, τότε οι νταμπλούχοι Ελλάδας θα αποσύρουν την πρότασή τους (που αφορά τον δανεισμό του παίκτη για ενάμιση χρόνο έναντι 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως).

Έρχεται ο Ντάτολο!

Τα τυπικά φαίνεται ότι έχουν απομείνει για την απόκτηση του Χεσούς Ντάτολο από τον Ολυμπιακό. Παρότι οι Πειραιώτες δεν έχουν ανακοινώσει τον δανεισμό του Αργεντινού από τη Νάπολι, εκείνο που έγινε γνωστό είναι ότι βρίσκονται σε διαδικασία ανταλλαγής κάποιων εγγράφων με τη Νάπολι για την ολοκλήρωση της μεταγραφής. Οι υπογραφές με τους Ιταλούς αναμένεται να πέσουν μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Οι «παρτενοπέι» παραχώρησαν τον ποδοσφαιριστή, έχοντας ορίσει οψιόν αγοράς 5,5 εκατ. ευρώ, ενώ ο 24χρονος μεσοεπιθετικός θα πάρει περίπου μισό εκατ. ευρώ μέχρι το καλοκαίρι. Μάλιστα, δεν αποκλείεται ο Ντάτολο να έρθει σήμερα στην Ελλάδα και να υπογράψει στον Ολυμπιακό.

Η υπόθεση του Αργεντινού αναμένεται να έχει κλείσει το πολύ μέχρι τη Δευτέρα, αφού αύριο (σ.σ.: Κυριακή) υπάρχει το ματς στην Καβάλα και οι Πειραιώτες δεν εμφανίζονται διατεθειμένοι να ασχοληθούν με άλλα θέματα.

Βάζει τον Ζαϊρί στην ενδεκάδα

Τη σκέψη να επαναφέρει στο αρχικό σχήμα τον Ζαϊρί ενόψει του κυριακάτικου (19:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Novasports 1) αγώνα του Ολυμπιακού στην Καβάλα έδειξε ότι έχει ο Ζίκο στη χθεσινή προπόνηση των Πειραιωτών. Στην πρόβα ενδεκάδας που έκανε ο Βραζιλιάνος τεχνικός ο Ντάρμπισαϊρ παρέμεινε στην κορυφή της επίθεσης (κάτι που αναμένεται να συμβεί, αν δεν τα καταφέρει ο Ντιόγο).

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι «ερυθρόλευκοι» θα αγωνιστούν με τον Νικοπολίδη κάτω από τα δοκάρια και μπροστά του (από δεξιά προς αριστερά) θα βρίσκονται οι Γκαλίτσιος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ και Μπράβο. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Τοροσίδης με τον Μαρέσκα, έχοντας στα πλάγια τον Ζαϊρί (δεξιά) και τον Λεονάρντο (αριστερά). Πιο μπροστά θα παίξει ο Όσκαρ και μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Ντάρμπισαϊρ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Πάρντο, Πάντος, Ζεβλάκοφ, Λεντέσμα, Γ. Παπαδόπουλος, Στολτίδης, Ντιόγο και Λούα Λούα. Εκτός έμειναν ο Γκαλέτι, ο Ντουντού, ο Μήτρογλου και ο Σοϊλέδης.

ΑΕΚ: Τα «μηνύματα» του Παππά

Δύο είναι τα μηνύματα που θέλησε να περάσει ο Πέτρος Παππάς, μέσω της δήλωσης που έκανε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Αρχικά ο μέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ ζητεί από τον κόσμο ηρεμία και συμπαράσταση από την πρώτη μέρα εφαρμογής του σχεδίου, θέλοντας να κυλήσουν όλα ομαλά στη διαδικασία της γενικής συνέλευσης το πρωί (09:00) της ερχόμενης Δευτέρας.

Ωστόσο, το «σωστές ενέργειες» και το «μη βεβιασμένες κινήσεις» αφορά την υπόλοιπη διοικητική ομάδα της «Ένωσης». Το θέμα του Ντούσαν Μπάγεβιτς διχάζει τους μετόχους και δήλωση-στήριξη του κ. Παππά στον 62χρονο προπονητή φαίνεται ότι αιφνιδίασε και ενόχλησε τους Σταύρο Αδαμίδη και Γιώργο Κιντή.

Η νέα μετοχική ομάδα είχε συμφωνήσει στην αντικατάσταση του Σερβοέλληνα τεχνικό και η τοποθέτηση του 56χρονου παράγοντας της ΠΑΕ εξέπληξε και εξέθεσε τους υπόλοιπους. Ο κ. Παππάς θέλησε να εξηγήσει ότι δεν είναι καλό να ξεκινήσει η «νέα ημέρα» με «βεβιασμένες και επιθετικές κινήσεις» και ζήτησε «ηρεμία» και «καθαρό μυαλό» από τους ανθρώπους που θα «τρέχουν» από εδώ και στο εξής την ΠΑΕ.

Πέρα από το θέμα του Μπάγεβιτς, οι κ.κ. Αδαμίδης και Κιντής έχουν ζητήσει εγγυήσεις για το ζήτημα της Morgan Stanley, η οποία δεν απάντησε ούτε χθες στην πρόταση που της κατατέθηκε για νέο διακανονισμό του ομολογιακού δανείου της ΑΕΚ. Ο κ. Κιντής θα ήθελε η συγκεκριμένη υπόθεση να έχει κριθεί μέχρι τη Δευτέρα, όμως αυτό μοιάζει απίθανο. Η «SportDay» αναφέρει ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τη νέα πρόταση που θα γίνει.

Εν τω μεταξύ, κανείς από τους μετόχους δεν εμφανιστεί στη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ. Συγκεκριμένα, οι Νίκος Νοτιάς και Νάσος Θανόπουλος θα εκπροσωπηθούν από τον Νίκο Θανόπουλο, οι Πέτρος Παππάς και Γκίκας Γκούμας από τον Σταύρο Αδαμίδη.

«Δεν θα δεχθεί πρόταση ανανέωσης ο Σκόκο»

Το ενδεχόμενο ο Νάτσο Σκόκο να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ, αν η «Ένωση» του καταθέσει σχετική πρόταση, απέκλεισε ο εκπρόσωπος του Αργεντινού, Παύλος Διαννής, μιλώντας στη «SportDay».

«Από την ΑΕΚ δεν μας έχουν πει κάτι για ανανέωση συμβολαίου του παίκτη. Στην τελευταία επικοινωνία που είχα με τον κ. Αδαμίδη πριν από περίπου δέκα ημέρες (σ.σ.: σε μια φορτισμένη συζήτηση) και όταν εγώ τον κάλεσα για να τον ενημερώσω ότι ο Σκόκο θέλει να φύγει από την ΑΕΚ, μου είπε ότι η κατάσταση στην ομάδα θα βελτιωθεί. Μου είπε εκ μέρους της ΑΕΚ ότι τα πράγματα θα φτιάξουν και ότι ο Σκόκο θα μείνει στην ομάδα», ανέφερε αρχικά και ερωτηθείς για το ποια θα ήταν η θέση του παίκτη σε ενδεχόμενη πρόταση της ΑΕΚ για νέο συμβόλαιο, επανέλαβε αυτό που είχε πει πριν από μερικές ημέρες στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6: «Δεν θα δεχθούμε».

Εν τω μεταξύ, την Τρίτη ενδέχεται να έρθουν στην Ελλάδα οι μάνατζερ του Σκόκο, Φαμπιάν Σολντίνι και Μαρτίν Μοντέρο, και θα προσπαθήσουν να ασκήσουν πίεση στην ΑΕΚ, η οποία έχει δεσμευτεί ότι δεν θα παραχωρήσει τον καλύτερό της παίκτη σε άλλη ελληνική ομάδα.

Το καθήκον τους…

Κάτω από τα «μαύρα σύννεφα» της ενδεχόμενης απομάκρυνσης του Ντούσαν Μπάγεβιτς από την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, η ομάδα φιλοξενείται απόψε (19:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Novasports1) από τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο.

Ο 62χρονος προπονητής θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Αραμπατζή και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Αραούχο, Μαϊστόροβιτς, Ζεράλδο και Καράμπελα. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστεί ο Γιάχιτς, έχοντας στα πλάγια τον Καφέ και τον Μαντούκα, ενώ πιο μπροστά θα παίξει ο Σκόκο. Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν ο Μπλάνκο και ο Τζεμπούρ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Σάχα, Χέρσι, Λεονάρντο, Μάκος, Γκερέιρο, Γεωργέας, Λαγός, Μανωλάς και Ταχτσίδης. Εκτός έμειναν ο Γκέντσογλου και ο Χουανφράν, ενώ οι Γιαχάγια, Ρίκκα και Παυλής θα παίξουν με τη δεύτερη ομάδα.

Βασικοί Πετρόπουλος, Χριστοδουλόπουλος


Χωρίς αρκετά βασικά στελέχη του ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον Πανθρακικό την Κυριακή. Αυτό το γεγονός αναγκάζει τον Νίκο Νιόπλια να φρεσκάρει την ενδεκάδα της ομάδας και να δώσει την ευκαιρία σε παίκτες με λίγο χρόνο συμμετοχής να παίξουν από την αρχή του αγώνα.

Ο Πετρόπουλος και ο Χριστοδουλόπουλος είναι οι δύο ποδοσφαιριστές που αναμένεται να βρεθούν στην ενδεκάδα του τριφυλλιού. Ο νεαρός επιθετικός αντί του Σισέ και ο μέσος αντί του Λέτο στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής.

Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί και ο Κλέιτον, αλλά με λίγες πιθανότητες. Στην περίπτωση ο Νίκος Νιόπλιας επιλέξει τον βραζιλιάνο για την 11άδα, τότε, ο Πετρόπουλος θα μείνει εκτός και ο Σαλπιγγίδης θα μετατεθεί στην κορυφή της επίθεσης.

Η τελευταία αλλαγή που ίσως κάνει ο Νίκος Νιόπλιας είναι στην άμυνα, με τον Σαριέγκι να παίρνει τη θέση του Μπιάρσμιρ.

Από την αναμέτρηση της Κυριακής θα απουσιάζουν οι τιμωρημένοι Σισέ και Κατσουράνης, ο Σιμάο ο οποίος λείπει στο Κόπα Άφρικα με την Εθνική ομάδα της Μοζαμβίκης. Απόντες είναι και οι τραυματίες: Ρουκάβινα, Μαχλελής και Λέτο.

Κανονικά ο Σεϊταρίδης

Σε κανονικούς ρυθμούς προπονήθηκε την Παρασκευή ο Σεϊταρίδης για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του. Έτσι ο διεθνής αμυντικός ίσως να είναι στην αποστολή για την αναμέτρησης της επόμενης αγωνιστικής με τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Ήρθε η μπλε κάρτα του Αράς

Στα γραφεία της ΕΠΟ έφτασε την Παρασκευή η μπλε κάρτα του Σαλίμ Αράς, με αποτέλεσμα ο παίκτης να τεθεί στη διάθεση του Νίκου Αναστόπουλου για το παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στον Άρη. Ο ποδοσφαιριστής βρίσκεται ήδη στην πόλη των Ιωαννίνων, από το βράδυ της Πέμπτης, όταν και επέστρεψε από τη Μασσαλία.

Την απόκτηση ενός αμυντικού μέσου έχουν θέσει ως πρώτο στόχο τους για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, στον «Άγιαξ» της Ηπείρου, αφού μετά την αποχώρηση του Μπαλάφα έχει μείνει μόνο ο Ανδράλας για να καλύπτει τη συγκεκριμένη θέση.

Μάκος: «Μας αδικούν και δεν μας σέβονται»

Κανένας δεν σέβεται το όνομα και την ιστορία της ΑΕΚ, όπως υποστηρίζει ο Γρηγόρης Μάκος. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Τα ΝΕΑ», ο μέσος της Ένωσης μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος από την αρχή της χρονιάς, για την ευθύνη που αναλογεί στον ίδιο και τους συμπαίκτες του αλλά και για τον Μπάγεβιτς που είναι… «μεγάλο κεφάλαιο για την ΑΕΚ».

Αποσπάσματα της συνέντευξης του Μάκου:

-Σε τι οφείλεται η μέχρι τώρα πολύ άσχημη πορεία της ΑΕΚ;
«Όταν μιλάμε για την ΑΕΚ κανείς απ΄ όλους εμάς, ιδιαίτερα τους ποδοσφαιριστές, δεν μπορεί να καμαρώνει που η ομάδα βρίσκεται σε αυτήν τη θέση. Δυστυχώς για μας τους ίδιους έχουμε υποτιμήσει τους εαυτούς μας κυρίως. Δεν έχουμε δώσει αυτά που μπορούμε, ενώ υπάρχει και το πρόβλημα στα διοικητικά, που οπωσδήποτε δημιουργεί αναταραχή. Αυτό βέβαια δεν μπορούμε να το επικαλεστούμε ως απόλυτη δικαιολογία. Όπως και το ότι έχουμε αδικηθεί από τη διαιτησία. Το ξέρουν όλοι ότι σε πολλούς αγώνες μάς έχουν αδικήσει. Το κυριότερο όμως είναι ότι εμείς οι ίδιοι έχουμε αδικήσει τους εαυτούς μας».

-Μπορεί δηλαδή η ΑΕΚ να πάει καλύτερα, ακόμα και τώρα;
«Φυσικά και μπορεί να πάει καλύτερα. Θα σας πω, και το πιστεύω, ότι δεν στερούμαστε σε έμψυχο υλικό από τις άλλες ομάδες που είναι πιο ψηλά στη βαθμολογία και το έχουμε αποδείξει στα μεταξύ μας παιχνίδια. Το πιο σημαντικό απ΄ όλα όμως, είναι να βρει η ομάδα την ηρεμία της. Αν συμβεί αυτό, τότε όλα θα πάρουν τον δρόμο τους».

-Τι εννοείς όταν λες να βρει η ομάδα την ηρεμία της;
«Να ηρεμήσει, να μην ασχολούμαστε με τα διοικητικά. Να ξεκινήσει από εκεί η ηρεμία. Να ξέρουμε ότι έχουμε να ασχοληθούμε μόνο με την αντίπαλη ομάδα και όχι με τον κόσμο που θα ξεσπάσει στις εξέδρες εναντίον της διοίκησης. Να παίζουμε στον αγωνιστικό χώρο μόνο τους αγώνες και η ατμόσφαιρα να είναι καλή. Τίποτα παραπάνω. Έτσι θα ηρεμήσουμε και θα νιώθουμε ασφάλεια. Δυστυχώς, αυτήν τη στιγμή κανένας δεν σέβεται την ΑΕΚ».

-Νιώθετε απροστάτευτοι;
«Ναι, το αισθανόμαστε και πάρα πολύ. Είμαι πρώτη χρονιά στην ΑΕΚ και δεν ξέρω αν ίσχυε αυτό και πριν. Αλλά μου φαίνεται περίεργο».

-Ο Μάκος πόσο τοις εκατό έχει αποδώσει μέχρι τώρα στην ΑΕΚ;
«Δεν έχω δώσει τίποτα από αυτό που μπορώ να δώσω. Βλέπω τον εαυτό μου και πώς με αντιμετωπίζουν και δεν τους αδικώ. Κάθε παίκτης χρειάζεται τον χρόνο του για να αποδώσει αυτό που μπορεί. Δεν είναι δικαιολογία, αλλά για να εγκλιματιστεί ο κάθε ποδοσφαιριστής δεν είναι καθόλου εύκολο. Κάποιοι λένε ότι ήρθε ο Μάκος και πήρε φανέλα βασικού. Εγώ ήρθα με βλέψεις, ήρθα να δουλέψω, να αποκτήσω εμπειρίες, γιατί η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και μέσα απ΄ αυτήν και τα αποτελέσματα να γίνω καλύτερος και να αποκτήσω καλύτερο χαρακτήρα».

Για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς υποστήριξε:
«Δεν χρειάζεται να πω εγώ ποιος είναι ο Μπάγιεβιτς. Όλοι γνωρίζουν ποιος είναι. Όμως, ο Μπάγιεβιτς είναι όνομα και κεφάλαιο για την ΑΕΚ και κάποιοι δεν το έχουν καταλάβει. Ζω την ΑΕΚ τώρα και θέλω τον χρόνο μου για να τη μάθω. Όμως ο Μπάγιεβιτς για την ΑΕΚ είναι μεγάλο κεφάλαιο».

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES