10 Φεβ 2010

Διακοπή λόγω… λάσπης

Σε δύο …δόσεις θα ολοκληρωθεί ο αγώνας μεταξύ Καβάλας και Πανιωνίου, αφού η αναμέτρηση στο «Ανθή Καραγιάννη» διεκόπη στο 69’ λόγω ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου και ενώ δεν είχε «ανοίξει» ακόμα το σκορ (0-0). Τα εναπομείναντα 21 λεπτά, συν τις όποιες καθυστερήσεις, του ματς αναμένεται να παιχθούν την Πέμπτη, εάν φυσικά το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Στο αγωνιστικό μέρος, όσο υπήρξε, οι θεατές που βρέθηκαν στο γήπεδο των «Αργοναυτών» παρακολούθησαν ένα κακό παιχνίδι, με ελάχιστους συνδυασμούς και πολλές γιόμες. Η μπάλα κόλλαγε στις πολλές λακκούβες με νερό που είχαν σχηματιστεί σε διάφορα σημεία του αγωνιστικού χώρου , κάτι που κάθε άλλο παρά την ομαλή διεξαγωγή του ματς βοηθούσε. Οι δύο αντίπαλοι είχαν από μία μεγάλη ευκαιρία να σκοράρουν, αλλά τόσο το πλασέ του Μεντί στο 43’, όσο και ο «κεραυνός» του Σκούφαλη στο 51’ σταμάτησαν στο δοκάρι.

«Θρίλερ» στο βούρκο!

Από την «κόλαση» επέστρεψε ο Άρης και ισοφαρίζοντας 1-1 σε νεκρό χρόνο την Ξάνθη, μετέφερε στο «Κλ. Βικελίδης» τη μάχη για τους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας. Απίστευτη μονομαχία στον βούρκο των Πηγαδιών, με τους γηπεδούχους να παίρνουν στο 70’ το προβάδισμα με τον Στίνγκα και τους παίκτες του Κούπερ να τους «παίρνουν την μπουκιά από το στόμα» στο 94’ με τον Νέτο! Στον επαναληπτικό της επόμενης Τετάρτης θα λύσουν πλέον τις διαφορές τους οι δύο ομάδες.



Καταρχάς να μην… πέσουμε!

Την αμέριστη συμπόνια των θεατών απέκτησαν οι παίκτες και των δύο ομάδων, από το πρώτο κιόλας λεπτό του παιχνιδιού. Ο αγωνιστικός χώρος των Πηγαδιών έδινε την εντύπωση ότι εξαιτίας του… δόθηκε αυτό το όνομα στο γήπεδο, με το νερό από τη δυνατή βροχή να έχει μετατρέψει αρκετά τετραγωνικά του σε «παγίδες».

Πέρα, όμως, από τις συγκινητικές προσπάθειες τους να σταθούν όρθιοι, οι 22 παίκτες προσέφεραν -δεδομένων των συνθηκών- ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι στα πρώτα 45 λεπτά. Η Ξάνθη, ως γηπεδούχος, διατηρούσε την πρωτοβουλία και, ειδικά μέχρι το 30’, θα μπορούσε να έχει επιβραβευτεί γι’ αυτήν με ένα γκολ. Ωστόσο, είχε την «ατυχία» πρωταγωνιστής στις δύο καλύτερες στιγμές της να είναι ένας κεντρικός αμυντικός, ο Σπύρος Βάλλας, που -ειδικά στην εξ επαφής προβολή του από τη μικρή περιοχή- ενήργησε ως τέτοιος. Ο Άρης, από την πλευρά του, «αφυπνίστηκε» μετά το ημίωρο και πλησίασε το γκολ με δύο τετ α τετ του Χαβίτο. Ένα που ανακόπηκε -μάλλον χωρίς λόγο- από τον βοηθό και ένα που αποκρούστηκε τελευταία στιγμή από τον Λυμπερόπουλο.

«Ανάσταση» σε… νεκρό χρόνο

Στημένο λες από «εχθρό» του αθλήματος, το σκηνικό του αγώνα έγινε ακόμα χειρότερο στο β’ μέρος. Η βροχή δυνάμωσε -το ίδιο και ο αέρας- ενώ το γήπεδο εμφανιζόταν έτοιμο ανά πάσα στιγμή να «καταπιεί» κάποιον από τους παίκτες. Πάνω, όμως, που η επιφυλακτικότητα άρχισε σταδιακά να κάνει την εμφάνιση της στις προσπάθειες και των δύο ομάδων, το παιχνίδι «πήρε φωτιά». Ο Στίνγκα επέμεινε μετά την απόκρουση του Σηφάκη στην κεφαλιά του Στρμπα, έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα και μαζί έμοιαζε να σπρώχνει και την ομάδα του στους «4».

Τα 25 λεπτά που απέμεναν δεν έμοιαζε διάστημα απαγορευτικό για τον Άρη να αντιδράσει, ωστόσο η μαζική υποχώρηση της Ξάνθης -σε συνδυασμό και με τον τραγικό αγωνιστικό χώρο δεν άφηναν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Ε και; Οι παίκτες του Κούπερ, με τη σέντρα κιόλας, έδωσαν το σύνθημα της αντεπίθεσης. Μπορεί, λοιπόν, οι προσπάθειες τους να μην εκδηλωνόταν με ορθόδοξο τρόπο, μπορεί να είδαν τον Λυμπερόπουλο να τους αρνείται μεγαλοπρεπώς την ισοφάριση στην κοντινή κεφαλιά του Ρονάλντο, ωστόσο ήταν γραφτό να πουν εκείνοι την τελευταία λέξη. Το τελευταίο γέμισμα «της απελπισίας» στην περιοχή της Ξάνθης συνάντησε το κεφάλι του Κάμπορα, η μπάλα στη συνέχεια το οριζόντιο δοκάρι και ο Νέτο από κοντά δεν φάνηκε ασυνεπής στο ραντεβού των «κίτρινων» με τη λύτρωση.

Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

SKODA ΞΑΝΘΗ (Γιάννης Μαντζουράκης): Λυμπερόπουλος, Παπαδημητρίου, Φλίσκας, Κωστούλας, Τζάγκι, Στίνγκα, Μαρσελίνιο (59’ Στρμπα), Έλινγκτον, Βάλλας, Πόι (89’ Σουάνης), Κιντάνα (61’ Μπούγκα)

ΑΡΗΣ (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Αράνο, Ρονάλντο, Γκαρσία, Κόκε, Αντού (67’ Μεριέμ), Νασούτι, Κάμπορα, Χαβίτο (74’ Τζόνσον), Πρίττας

Επαγγελματίας ετών 15!




Ο Βασίλης Μεταξούλης γεννήθηκε στις 16 Ιουνίου 1995 στην Κατοχή του Δήμου Οινιαδών και η σχέση του με τον Παναιτωλικό είναι… οικογενειακή. Ο πατέρας του Τέλης φόρεσε την κυανοκίτρινη φανέλα τη δεκαετία του ’80. Επιθυμία του ήταν να κάνει και ο γιός του το ίδιο.
Οι Ακαδημίες του Παναιτωλικού αποτελούν ιδανικό περιβάλλον για κάθε παιδί που έχει ταλέντο και θέληση να δουλέψει σε επαγγελματικές συνθήκες. Έτσι ο Βασίλης, με την προτροπή του πατέρα του, εντάχθηκε πριν τρία χρόνια στην Ακαδημία. Με καθημερινές μετακινήσεις από την Κατοχή συμμετέχει ανελλιπώς σε προπονήσεις και αγώνες, ταυτόχρονα δε διαθέτει αρκετό χρόνο στις σχολικές του υποχρεώσεις. Είναι μαθητής της Γ’ Γυμνασίου με μέσο όρο βαθμολογίας πάνω από 19! Έτσι, και στο ποδόσφαιρο και στα μαθήματα παίρνει άριστα.
Πέρσι ήταν βασικό στέλεχος και πρώτος σκόρερ της Παιδικής ομάδας του Παναιτωλικού. Στο παιδικό πρωτάθλημα που διοργανώνει η ΕΠΣΝΑ αγωνίστηκε σε 19 παιχνίδια και πέτυχε 29 γκολ. Ακόμα καλύτερη είναι η παρουσία του στο αντίστοιχο φετινό πρωτάθλημα. Πρόλαβε ν’ αγωνιστεί ως τώρα σε 14 παιχνίδια και σημείωσε 31 γκολ! Παράλληλα την τελευταία διετία αποτελεί βασικό στέλεχος της Μικτής ομάδας της Ένωσής μας, που συμμετέχει στο Πρωτάθλημα Ενώσεων έχοντας 8 συμμετοχές και 6 γκολ.
Η εξέλιξη που παρουσίασε άνοιξε το δρόμο για να συμμετάσχει τον τελευταίο μήνα στις προπονήσεις και τα φιλικά παιχνίδια της επαγγελματικής ομάδας. Τελικά αποφασίστηκε με εισήγηση των προπονητών του να ενταχθεί από τώρα και επίσημα στην επαγγελματική ομάδα του Παναιτωλικού, προκειμένου να μπει στο κλίμα της ομάδας από αυτή την ηλικία.
Ο Βασίλης Μεταξούλης έγινε ο μικρότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Παναιτωλικού που εντάσσεται στην επαγγελματική ομάδα. Πριν συμπληρώσει τα δεκαπέντε του χρόνια, έγινε μέλος της και θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει για να αναδείξει το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του. Είναι ταυτόχρονα ο πρώτος ποδοσφαιριστής που από την Παιδική, περνάει αυτομάτως στην Ανδρική ομάδα και ο έκτος στη σειρά που από τα τμήματα υποδομής του Παναιτωλικού κάνει το άλμα.
Την προηγούμενη τριετία πέντε νεαροί ποδοσφαιριστές ακολούθησαν αντίστοιχη πορεία, καθώς πάγια πολιτική είναι η προώθηση των παιδιών που έχουν τις προϋποθέσεις να ενταχθούν στην ομάδα και να αποτελέσουν σταδιακά ένα ισχυρό ντόπιο κορμό. Πρώτα ο Δημήτρης Ρούσσης και ο Μπάμπης Νάκος. Στη συνέχεια ο Μιχάλης Μπακάκης και ο Γιάννης Πασάς. Το περασμένο καλοκαίρι ο Δημήτρης Μπερερής. Τώρα ο Βασίλης Μεταξούλης, ο "Βενιαμίν" της παρέας, που από την περασμένη Δευτέρα ζει το δικό του όνειρο.
Παραδέχεται ότι αιφνιδιάστηκε όταν έμαθε τα ευχάριστα νέα. «
Όχι δεν το περίμενα, γιατί γνωρίζω ότι δεν είναι εύκολο να βρεθείς από την παιδική στην ανδρική ομάδα. Ο Παναιτωλικός λειτουργεί υποδειγματικά στα τμήματα των υποδομών και είναι σίγουρο πως στηρίζει τις προσπάθειες όλων των παιδιών, δίνοντας την ευκαιρία να δείξουν και τις δυνατότητές τους. Ξαφνιάστηκα όταν το άκουσα, αλλά ο ενθουσιασμός μου ήταν πολύ μεγάλος» μας είπε.
Δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του και για την υποδοχή που είχε στη μεγάλη ομάδα και το γενικότερο κλίμα που συνάντησε στ’ αποδυτήρια του Παναιτωλικού. «
Είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεσαι ξαφνικά μαζί με παίκτες που έχουν μεγάλη διαδρομή στο ποδόσφαιρο. Συνάντησα πολύ καλό κλίμα και με αγκάλιασαν όλοι με τη συμπεριφορά τους. Είναι πολύ ευχάριστο για εμένα να προπονούμαι μαζί τους».
Εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία του ότι θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες πλέον υποχρεώσεις του και να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που του δόθηκε. Παράλληλα όμως να διατηρήσει σε ψηλό επίπεδο τις επιδόσεις του στο σχολείο. «
Πιστεύω ότι με τη βοήθεια της οικογένειάς μου και της ομάδας θα τα καταφέρω. Χρειάζεται πολύ προσπάθεια και σκληρή δουλειά». Γνωρίζει ότι η δική του εξέλιξη μπορεί ν’ αποτελέσει κίνητρο και για τα υπόλοιπα παιδιά των τμημάτων υποδομής και καλεί όλους τους φίλους που απέκτησε εκεί, «να συνεχίσουν την σκληρή δουλειά», ευχόμενος ν’ ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο.
* Από το επίσημο περιοδικό της ΠΑΕ Παναιτωλικός YELLOW POWER
ΠΗΓΗ: panetolikos.gr

ΚΕΡΚΥΡΑ: Υπό στενή παρακολούθηση

Υπό στενή παρακολούθηση
Ο Μπάμπης Τεννές ‘ανέβασε’ στην πρώτη ομάδα δύο ποδοσφαιριστές των Νέων.
Δύο νέα πρόσωπα έδωσαν το παρόν στη σημερινή προπόνηση του ΑΟ Κέρκυρα στα Γαζάτικα. Πρόκειται για τους ελπιδοφόρους ποδοσφαιριστές της ομάδας Νέων, Άγγελο Χότζα (1990 – αμυντικός) και Θανάση Πατηνιώτη (1993 – μεσοεπιθετικός) που ακολούθησαν ολόκληρο το πρόγραμμα και συμμετείχαν στο οικογενειακό δίτερμα, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις. Ο τεχνικός του ΑΟΚ θέλει να διαπιστώσει από πρώτο χέρι τις δυνατότητες των νεαρών για τους οποίους ακούγονται μόνο καλά λόγια κι εφόσον μείνει ικανοποιημένος, πιθανόν να προτείνει την προώθηση τους στην επαγγελματική ομάδα.
Απουσίαζε ο Γιανιτσανάκης που υπέστη θλάση στο δικέφαλο, ακολουθεί θεραπεία και είναι αμφίβολος για το ματς της Παρασκευής στην Καρδίτσα. Στο παιχνίδι κόντρα στην Αναγέννηση θα επιστρέψει ο Ρεπερνέ που εξέτισε την ποινή της μίας αγωνιστικής.
Στο λασπωμένο και βαρύ τερέν μετά το αρχικό ζέσταμα ακολούθησε το διπλό στο μισό γήπεδο στο οποίο δεν έλαβαν μέρος όσοι αγωνίστηκαν σε όλη τη διάρκεια του νικηφόρου αγώνα με τον Θρασύβουλο. Να σημειωθεί ότι το υπόλοιπο μισό του αγωνιστικού χώρου προσωρινά δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθώς έχουν ξηλωθεί μεγάλα κομμάτια χλοοτάπητα που πρόκειται να αντικατασταθούν.
Αύριο η προπόνηση θα γίνει και πάλι στα Γαζάτικα(15.00).
ΠΗΓΗ: kerkyrasports.gr

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ - Με… φόντο την τετράδα

Ολοκληρώνεται το απόγευμα της Τετάρτης η προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Παναθηναϊκός και ΠΑΣ Γιάννινα περιμένουν τις άλλες δύο ομάδες που θα συμπληρώσουν το παζλ των ημιτελικών. Η Skoda Ξάνθη υποδέχεται τον Αρηκαι η Καβάλα φιλοξενεί τον Πανιώνιο.Την αναμέτρηση στα Πηγάδια θα διευθύνει ο Γιώργος Δαλούκας, του συνδέσμου Θεσσαλίας. Βοηθοί του θα είναι οι κύριοι Μπαλτάς (Αχαΐας) και Ευθυμιάδης (Δράμας). Στο παιχνίδι του «Ανθή Καραγιάννη», «άρχων» θα είναι ο Μιχάλης Ντάκος, του συνδέσμου Ξάνθης. Βοηθοί του θα είναι οι κύριοι Γενναίος (Αθηνών) και Σαραϊδάρης (Μακεδονίας).

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε το εισιτήριο «συντρίβοντας» τον ΠΑΟΚ με 4-0 στους «Ζωσιμάδες» και ο Παναθηναϊκός επικρατώντας με 2-0 της Καλλιθέας στο «ΟΑΚΑ».

Το πρόγραμμα


Τετάρτη 10/2

17:00 SKODA Ξάνθη-Αρης (Γήπεδο Πηγαδίων Ξάνθης)
17:00 Καβάλα-Πανιώνιος (Στάδιο «Ανθή Καραγιάννη»)

*** Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος, θα υπάρξει (στις 17 Φεβρουαρίου) δεύτερος αγώνας στην έδρα του φιλοξενούμενου.

ΟΣΦΠ: «Μπλόκο» στην Τρίπολη

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός γνωστοποίησε ότι δεν θα παραλάβει εισιτήρια για τον αγώνα της Τρίπολης, με αντίπαλο τον Αστέρα την Κυριακή, ως εκ τούτου παρακαλεί τους φίλους της ομάδας να μην ταξιδέψουν στην αρκαδική πρωτεύουσα, στο πλαίσιο της τήρησης του νόμου περί απαγόρευσης μετακινήσεων των φιλάθλων.

Η ανακοίνωση:

«Η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός ενημερώνει τους φιλάθλους της ομάδας ότι δεν θα παραλάβει εισιτήρια, σύμφωνα και με την Υπουργική απόφαση για την απαγόρευση των μετακινήσεων φιλάθλων, για τον εκτός έδρας αγώνα που θα γίνει την Κυριακή στην Τρίπολη με τον Αστέρα, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Super League.

Προκειμένου λοιπόν να αποφευχθεί η ταλαιπωρία τους, και παράλληλα η όποια δημιουργία πιθανών προβλημάτων, παρακαλούνται όσοι από τους φιλάθλους της ομάδας μας ήθελαν να παρακολουθήσουν το παιχνίδι, να μην ταξιδέψουν στην Τρίπολη».

Έτοιμοι οι "πράσινοι"...

Έτοιμοι οι "πράσινοι"...Όπως όλα δείχνουν, χωρίς αγωνιστικά προβλήματα θα αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Καβάλα. Οι «πράσινοι» προπονήθηκαν κάνοντας αρχικά ζέσταμα και ασκήσεις φυσικής κατάστασης.

Στη συνέχεια, έκαναν ασκήσεις κυκλοφορίας της μπάλας λίγο πριν ολοκληρώσουν το σημερινό πρόγραμμα με ασκήσεις «4 εναντίον 4».

Να αναφέρουμε πως στη σημερινή προπόνηση παρών ήταν και ο ποδοσφαιριστής της «Golden Team» ο Λάντο Φούσου.

"Χρωστάει" την παραμονή του στους μετόχους

"Χρωστάει" την παραμονή του στους μετόχουςΗ μοναδική περίπτωση του Παναθηναϊκού να χάσει το πρωτάθλημα είναι να «διαλυθεί». Η κατάκτηση του φετινού τίτλου είναι ο βασικός παράγοντας που θα χαρίσει στο Νιόπλια την παραμονή του στους «πράσινους».

Οι μεγαλομέτοχοι της ΠΑΕ θέλουν να μείνει ο προπονητής. Τα αδέρφια Γιαννακόπουλοι αναγνωρίζουν το έργο του Νιόπλια και είναι απόλυτα σύμφωνοι για την παραμονή του στο «τριφύλλι».

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, είναι και εκείνος θετικός στο συγκεκριμένο θέμα. Είναι πιθανό η υπόθεση τίτλος να ξεκαθαρίσει και μαθηματικά τον Μάρτιο, όταν και θα πραγματοποιηθεί το Δ.Σ. του Παναθηναϊκού.

Έκτακτο συνέδριο λόγω αθλητικής βίας

Έκτακτο συνέδριο λόγω αθλητικής βίαςΗ διοργανώτρια αρχή του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, συγκάλεσε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο την Πέμπτη (18/2) με αποκλειστικό θέμα την βία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: Η Super League ανακοινώνει ότι σε συνέχεια απόφασης του Δ.Σ. της 04.02.2010, θα πραγματοποιηθεί Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο στα γραφεία του Συνεταιρισμού, την Πέμπτη 18/02/2010 και ώρα 14:00, με αποκλειστικό θέμα:
• Αντιμετώπιση των φαινομένων αθλητικής βίας στα γήπεδα όπου διεξάγονται ποδοσφαιρικοί αγώνες.
Στο Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο έχουν προσκληθεί και θα παρευρεθούν, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Μπιτσαξής, ο Πρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Πιλάβιος και Εκπρόσωπος του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ».

Κλειστές πόρτες για τους οργανωμένους οπαδούς

Κλειστές πόρτες για τους οργανωμένους οπαδούςΜε σημερινή ανακοίνωση, η αστυνομική διεύθυνση Ροδόπης γνωστοποιεί ότι θα απαγορευτεί η είσοδος στους οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΚ που θα μεταβούν στο γήπεδο του Πανθρακικού για τον αγώνα του Σαββάτου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Α) Να μην οριστεί συγκεκριμένη ζώνη ή τμήμα των κερκίδων του ΟΠΑΠ Δημοτικού Σταδίου Κομοτηνής για φιλάθλους της ΑΕΚ. Σε περίπτωση οργανωμένης μετακίνησης φιλάθλων δεν θα επιτραπεί η είσοδός τους στο γήπεδο.

Β) Η ΑΠΣ Πανθρακικός ΠΑΕ να θεωρήσει και να διαθέσει 5.450 εισιτήρια, συμπεριλαμβανομένων και των εισιτηρίων διαρκείας που εκδόθηκαν μέχρι την ημέρα της απόφασης (05-02-2010) και να τα διαθέσει αποκλειστικά στους φιλάθλους της ομάδας της.

Γ) Δεν θα επιτραπεί η εισαγωγή στο γήπεδο πανό - πλακάτ ή άλλων αντικειμένων, το περιεχόμενο των οποίων προσβάλλει τον εθνικό ύμνο, έχουν αντεθνικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, καθώς και η εισαγωγή πανό, πλακάτ ή άλλων αντικειμένων (κασκόλ κλπ) άλλων ομάδων, πλην της ΑΠΣ Πανθρακικού, και σε περίπτωση παράβασης αυτών θα εφαρμόζεται η αυτόφωρη διαδικασία.

Δ) Οι φίλαθλοι που θα προσέλθουν για παρακολούθηση του εν λόγω αγώνα να φέρουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο πέραν του εισιτηρίου που οπωσδήποτε θα πρέπει να κατέχουν». -

ΟΣΦΠ: Νοκ άουτ ο Μέλμπεργκ

Χωρίς τον Όλοφ Μέλμπεργκ θα ταξιδέψει ο Ολυμπιακός στην Τρίπολη για να αντιμετωπίσει τον Αστέρα, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Η μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε ο Σουηδός στόπερ έδειξε ότι έχει υποστεί κάκωση έσω πλαγίου συνδέσμου, γι’ αυτό το λόγο θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τις επόμενες δέκα μέρες. Θα γίνει αγώνας δρόμου για να είναι έτοιμος στο ματς με τον Εργοτέλη.

Η ευκαιρία του Μπόσκο και οι άλλοι

Το στοίχημα της παραμονής στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού θέλει να κερδίσει ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς. Ο Σέρβος παρέλαβε (για δεύτερη φορά) του Πειραιώτες, ύστερα από την απομάκρυνση του Ζίκο, σε κακή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση. Ο 41 ετών τεχνικός θέλει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που του δόθηκε από τον Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος θέλει ο σύλλογος να «βγάλει» έναν δικό του προπονητή. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ το είχε κάνει (δύο φορές) με τον Τάκη Λεμονή και κάτι ανάλογο επιχείρησε η Μπαρτσελόνα με τον Πεπ Γκουαρντιόλα.

Η παραμονή του Μπάντοβιτς θα εξαρτηθεί από το αν οι «ερυθρόλευκοι» θα κατακτήσουν τον φετινό τίτλο. Αν ο Ολυμπιακός πάρει το πρωτάθλημα, τότε ο πρώην αρχισκάουτερ της ομάδας θα παραμείνει. Διαφορετικά, οι Πειραιώτες θα αναζητήσουν κάποιον ξένο προπονητή για να «χτίσει» τη νέα ομάδα που οραματίζεται ο κ. Κόκκαλης.

Ο Ερνέστο και οι άλλοι…

Στο μυαλό όλων έρχεται το όνομα του Ερνέστο Βαλβέρδε (που απολύθηκε από τη Βιγιαρεάλ και δεν πρόκειται να εργαστεί σε κάποια ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν), όμως στα υπ’ όψιν βρίσκονται ο Χοακίν Καπαρός (από το 2007 μέχρι σήμερα εργάζεται στην Αθλέτικ Μπιλμπάο) και ο Έρικ Γκέρετς (αυτή την περίοδο είναι προπονητής της Αλ Χιλάλ).

Στη λίστα των υποψήφιων προπονητών να αναλάβουν τον Ολυμπιακό υπάρχουν, επίσης, τα ονόματα του Φατίχ Τερίμ (μέχρι το 2009 ήταν ομοσπονδιακός προπονητής της Τουρκίας και τώρα είναι άνεργος), του Αλέν Περέν (με τη Σεντ Ετιέν είχε αποκλείσει τους Πειραιώτες στο Κύπελλο UEFA, αλλά τώρα είναι άνεργος και διαθέσιμος) και του Μάριο Μπερέτα (είναι άνεργος, ύστερα από ένα πολύ μικρό πέρασμα από την Τορίνο).

Ποντάρει στον Ντάτολο

Στην παρουσία του Χεσούς Ντάτολο ποντάρει ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς στα δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν για τον Ολυμπιακό σε Ελλάδα (στην Τρίπολη με τον Αστέρα και στην Κρήτη με τον Εργοτέλη) και Ευρώπη (στα δύο ματς κόντρα στην Μπορντό). Ο προπονητής έχει διαπιστώσει ότι ο Αργεντινός μπορεί να παίξει πάνω στη γραμμή, αλλά και να συγκλίνει προς το κέντρο για να βοηθήσει στο δημιουργικό κομμάτι.
Επίσης, βγάζει κάθετες πάσες, ένα στοιχείο που απουσιάζει φέτος από την ομάδα και έκανε σε μεγάλο βαθμό ο Φερνάντο Μπελούτσι. Από την πλευρά του, ο 24χρονος άσος θέλει να παρουσιάσει τον καλύτερό του εαυτό, ώστε να κερδίσει μία θέση στην αποστολή της εθνικής ομάδας της πατρίδας του για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ν. Αφρικής.

* Σύντομα ο Μπάντοβιτς θα μιλήσει με τον Ντιόγο, ο οποίος στη φετινή σεζόν είναι σκιά του εαυτού του και έχει να σκοράρει από τις 3 Οκτωβρίου. Ο προπονητής του Ολυμπιακού θα προσπαθήσει να ανεβάσει ψυχολογικά τον Βραζιλιάνου.

Αποχωρούν… πληρώνοντας!

Με δήλωση τους στον Γιάννη Κυφωνίδη και τον NovaΣΠΟΡ Fm 94,6 o Γκίκας Γκούμας κάνει γνωστό ότι συμφώνησε με τον Πέτρο Παππά να μεταβιβάσει τις μετοχές της ΠΑΕ ΑΕΚ και να αποχωρήσει οριστικά -μαζί με τον Πόλυ Χατζηιωάννου- από τη μετοχική ομάδα.

Φεύγοντας καταβάλλουν σε μετρητά 2.170.000 ευρώ στην ΠΑΕ και 150.000 στην Ερασιτεχνική, ενώ παραχωρούν τραπεζικές εγγυήσεις συνολικού ύψους 1.200.000 ευρώ, ώστε να εξοφληθούν στις τράπεζες ΑΣΠΙΣ και CITY BANK δάνεια που έχει πάρει η ΑΕΚ.

Η δήλωση του Γκίκα Γκούμα

"Η πρόταση που έγινε στις 17 Δεκεμβρίου 2009 για την μεταβίβαση στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ του συνόλου των μετοχών που είναι στον έλεγχο μου στην ΠΑΕ ΑΕΚ (περίπου 18%) δεν έτυχε θετικής ανταπόκρισης.

Κατόπιν τούτου και με δεδομένη την αποχώρηση μου από τον περασμένο Σεπτέμβριο από τα διοικητικά δρώμενα της ΠΑΕ ΑΕΚ, προχωρήσαμε σε συμφωνία και μεταβιβάσαμε το ποσοστό αυτό στον κ. Πέτρο Παππά, ενεργοποιώντας παράλληλα την δέσμευση για άμεση καταβολή μετρητών (2,170,000 Ευρώ) στην ΠΑΕ καθώς και 150,000 για την Ερασιτεχνική ΑΕΚ.

Επιπλέον, αποφασίσαμε με τον κ. Πόλυ Χατζηωάννου να παραχωρήσουμε υπέρ της ΠΑΕ ΑΕΚ τραπεζικές εγγυήσεις συνολικού ύψους 1,200,000 Ευρώ που είχαμε δώσει στις τράπεζες Αspis και Citibank, ώστε να εξοφληθούν προς τις τράπεζες αυτές ισόποσα δάνεια που έχει λάβει η ΠΑΕ ΑΕΚ.

Κλείνοντας, θέλω να τονίσω ότι όλα αυτά τα χρόνια της συμμετοχής μας στην ΑΕΚ πορευτήκαμε αποκλειστικά και μόνο με γνώμονα το καλό της αγαπημένης μας ομάδας, χωρίς ιδιοτέλεια ή διάθεση προσωπικής προβολής. Αυτός ο κύκλος έφτασε η ώρα να κλείσει. Ευχόμαστε ολόψυχα στην επόμενη διοίκηση του κ. Αδαμίδη κάθε επιτυχία και να φέρει την ΑΕΚ εκεί που πραγματικά της αξίζει και που ονειρεύεται ο κάθε ΑΕΚτζής.


Με εκτίμηση,


Γκίκας Γκούμας"

Η ευκαιρία του Μπόσκο και οι άλλοι

Το στοίχημα της παραμονής στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού θέλει να κερδίσει ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς. Ο Σέρβος παρέβαλε (για δεύτερη φορά) του Πειραιώτες, ύστερα από την απομάκρυνση του Ζίκο, σε κακή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση. Ο 41 ετών τεχνικός θέλει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που του δόθηκε από τον Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος θέλει ο σύλλογος να «βγάλει» έναν δικό του προπονητή. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ το είχε κάνει (δύο φορές) με τον Τάκη Λεμονή και κάτι ανάλογο επιχείρησε η Μπαρτσελόνα με τον Πεπ Γκουαρντιόλα.

Η παραμονή του Μπάντοβιτς θα εξαρτηθεί από το αν οι «ερυθρόλευκοι» θα κατακτήσουν τον φετινό τίτλο. Αν ο Ολυμπιακός πάρει το πρωτάθλημα, τότε ο πρώην αρχισκάουτερ της ομάδας θα παραμείνει. Διαφορετικά, οι Πειραιώτες θα αναζητήσουν κάποιον ξένο προπονητή να «χτίσει» τη νέα ομάδα που οραματίζεται ο κ. Κόκκαλης.

Ο Ερνέστο και οι άλλοι…

Στο μυαλό όλων έρχεται το όνομα του Ερνέστο Βαλβέρδε (που απολύθηκε από τη Βιγιαρεάλ και δεν πρόκειται να εργαστεί σε κάποια ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν), όμως στα υπ’ όψιν βρίσκονται ο Χοακίν Καπαρός (από το 2007 μέχρι σήμερα εργάζεται στη Αθλέτικ Μπιλμπάο) και ο Έρικ Γκέρετς (αυτή την περίοδο είναι προπονητής της Αλ Χιλάλ).

Στη λίστα των υποψήφιων προπονητών να αναλάβουν τον Ολυμπιακό υπάρχουν, επίσης, τα ονόματα του Φατίχ Τερίμ (μέχρι το 2009 ήταν ομοσπονδιακός προπονητής της Τουρκίας και τώρα είναι άνεργος), του Αλέν Περέν (με τη Σεντ Ετιέν είχε αποκλείσει τους Πειραιώτες στο Κύπελλο UEFA, αλλά τώρα είναι άνεργος και διαθέσιμος) και του Μάριο Μπερέτα (είναι άνεργος ύστερα από ένα πολύ μικρό πέρασμα από την Τορίνο).

Ποντάρει στον Ντάτολο

Στην παρουσία του Χεσούς Ντάτολο ποντάρει ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς στα δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν για τον Ολυμπιακό σε Ελλάδα (στην Τρίπολη με τον Αστέρα και στην Κρήτη με τον Εργοτέλη) και Ευρώπη (στα δύο ματς κόντρα στην Μπορντό). Ο προπονητής έχει διαπιστώσει ότι ο Αργεντινός μπορεί να παίξει πάνω στη γραμμή, αλλά και να συγκλίνει προς το κέντρο για να βοηθήσει στο δημιουργικό κομμάτι.

Επίσης, να βγάλει κάθετες πάσες, ένα στοιχεί που απουσιάζει φέτος από την ομάδα και έκανε σε μεγάλο βαθμό ο Φερνάντο Μπελούτσι. Από την πλευρά του, ο 24χρονος άσος θέλει να παρουσιάσει τον καλύτερό του εαυτό, ώστε να κερδίσει μία θέση στην αποστολή της εθνικής ομάδας της πατρίδας του για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής.

* Σύντομα ο Μπάντοβιτς θα μιλήσει με τον Ντιόγο, ο οποίος τη φετινή σεζόν είναι σκιά του εαυτού του και έχει να σκοράρει από τις 3 Οκτωβρίου. Ο προπονητής του Ολυμπιακού θα προσπαθήσει να ανεβάσει ψυχολογικά τον Βραζιλιάνου.

ΠΑΟΚ: Θεραπεία ο Λίνο

Σε πρόγραμμα θεραπείας περιορίστηκε ο Λίνο την Τετάρτη, στην προπόνηση του ΠΑΟΚ, λόγω ενοχλήσεων στον οπίσθιο μηριαίο, αυτό όμως δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση τη συμμετοχή του στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα, το Σάββατο. Σε αντίθεση με τους Φιλομένο και Τσιρίλο, που είναι τραυματίες και τους Βιτόλο και Κοντρέρας που είναι τιμωρημένοι.

Θα μείνουν

Το τελευταίο διάστημα οι διοικούντες τον ΠΑΟΚ έχουν επικεντρωθεί στην αναζήτηση νέων οικονομικών πόρων, χωρίς πάντως να ξεχνούν τις ανανεώσεις των συμβολαίων των Βλάνταν Ίβιτς και Λίνο. Εντός των επόμενων εβδομάδων θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και στις δύο περιπτώσεις, το πιθανότερο με θετική κατάληξη.

Ο Φερνάντο Σάντος έχει ζητήσει την παραμονή τους, καθώς τους θεωρεί απαραίτητους, εκτός απροόπτου λοιπόν, οι δύο παίκτες θα ανανεώσουν τη συνεργασία τους με τον «Δικέφαλο του Βορρά». Στον Σέρβο άσο έχει προταθεί διετές συμβόλαιο με 350.000 ευρώ ετησίως και δύσκολα θα αρνηθεί. Για τον Βραζιλιάνο μπακ-χαφ είναι λίγο πιο περίπλοκα τα πράγματα, με τη διαφορά των δύο πλευρών να εστιάζεται στο οικονομικό κομμάτι.

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES