7 Οκτ 2009

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Το απόλυτο η Καλλιθέα


Μόνη πρώτη στη βαθμολογία του Νοτίου Ομίλου της Γ’ Εθνικής παρέμεινε η Καλλιθέα, μετά την εκτός έδρας νίκη της 1-0 επί του Παναργειακού, πετυχαίνοντας, μάλιστα, την τέταρτη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια. Σημαντική νίκη και για την Παναχαϊκή, ενώ, εν μέσω της διοικητικής αστάθειας, νέα, εντός έδρας, ήττα για την Καστοριά (3-1 από τον Εορδαϊκό), που παραμένει χωρίς νίκη, στον Βόρειο Όμιλο.

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής του Νότιου Ομίλου

Χερσόνησος - Παναχαϊκή 1 - 3
Αγία Παρασκευή - Ατσαλένιος 2 - 0
ΠΑΟ Ρουφ - Κόρινθος 0 - 1
Ασπρόπυργος -Βύζας Μεγάρων 0 - 1
Πλατανιάς - Αίας Σαλαμίνας 1 - 0
Παναργειακός - Καλλιθέα 0 - 1
Κεραυνός Κερατέας - Χαϊδάρι 1 - 0
Ζάκυνθος - Σαρωνικός Αίγινας 3 - 0

ΡΕΠΟ: Παναιγιάλειος

Η βαθμολογία του Νότιου Ομίλου

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής του Βορείου Ομίλου

Θερμαϊκός Θέρμης - Αναγ. Επανομής 1 - 2
Βέροια - Βισαλτιακός 0 - 0
Κοζάνη - Εθνικός Φιλιππιάδας 0 - 1
Πυρσός Γρεβ. - Μακεδονικός 1 - 0
Τρίκαλα - Δόξα Κρανούλας 0 - 0
ΠΑΟΝΕ - Νίκη Βόλου 0 - 0
Αναγέννηση Σερρών - Φωκικός 1 - 1
Καστοριά - Εορδαϊκός 1 - 3

ΡΕΠΟ: Αναγ. Γιαννιτσών

Γιαννάκης: «Μεγάλη τιμή»

Ο Ολυμπιακός αναχώρησε για τις ΗΠΑ, όπου θα δώσει δύο σπουδαία φιλικά παιχνίδια με Σαν Αντόνιο Σπερς και Κλίβελαντ Καβαλίερς και ο Παναγιώτης Γιαννάκης χαρακτήρισε μεγάλη τιμή τη συμμετοχή των «ερυθρολεύκων» σε αυτά τα ματς. «Πάμε να παίξουμε απέναντι σε δύο σπουδαίες ομάδες και είναι μεγάλη τιμή για τον Ολυμπιακό να συμμετέχει σ’ αυτά τα παιχνίδια. Στο μυαλό μας φυσικά είναι να δουλέψουμε και να κερδίσουμε απ’ αυτά τα δύο παιχνίδια κοιτώντας το καθένα ξεχωριστά.

Οι Σπερς με τους οποίους παίζουμε αρχικά είναι μια σπουδαία ομάδα που καθοδηγείται από ένα σπουδαίο προπονητή. Ό,τι κι αν πούμε θα είναι λίγο», τόνισε ο «δράκος» και πρόσθεσε: «Εμείς έχουμε ως στόχο να παίξουμε καλό μπάσκετ και να πάρουμε πράγματα από το συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά κι απ’ αυτό στο Κλίβελαντ. Θέλουμε να δούμε πώς μπορούμε να προσαρμοστούμε στις διαφορετικές συνθήκες και να σκεφτόμαστε αυτές τις διαφορές. Μόνο να μάθουμε έχουμε απ’ αυτά τα παιχνίδια».

Η αποστολή του Ολυμπιακού αναχώρησε στις 6 τα ξημερώματα από το «Ελ. Βενιζέλος» με προορισμό τη Φρανκφούρτη κι από εκεί το Χιούστον. Στη συνέχεια με νέα πτήση τσάρτερ οι «ερυθρόλευκοι» μετέβησαν στο Σαν Αντόνιο που. Τα ξημερώματα της Παρασκευής (03.00 ώρα Ελλάδας) θα αντιμετωπίσουν τους Σπερς και στη συνέχεια θα αναχωρήσουν για το Κλίβελαντ.

Να ξεπεράσει τον Μπόμπι Τσάρλτον θέλει ο Ρούνεϊ!

Να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής Αγγλίας και να ξεπεράσει τον μεγάλο Μπόμπι Τσάρλτον, θέλει ο… φιλόδοξος επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γουέιν Ρούνεϊ! Με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Daily Star», ο Ρούνεϊ τόνισε: «Μίλησα με τον Σερ Μπόμπι Τσάρλτον την περασμένη εβδομάδα. Θα είναι ένα όνειρο που αν βγει αληθινό θα σημαίνει πολλά για εμένα»… Ο πρώτος σκόρερ των «λιονταριών», Σερ Μπόμπι Τσάρλτον, έχει πετύχει 49 γκολ, ενώ ο Ρούνεϊ, σε 55 εμφανίσεις, έχει πετύχει 25 γκολ…


«Θα ήταν φανταστικό δυο ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να βρίσκονται στις δυο πρώτες θέσεις. Αλλά να μην ξεχνάμε και τον Μάικλ Όουεν, ο οποίος έχει και εκείνος την ευκαιρία για ρεκόρ», είπε χαρακτηριστικά ο Άγγλος επιθετικός και συμπλήρωσε: «Μερικές φορές σκέφτομαι πόσο μακριά μπορώ να φτάσω στην καριέρα μου και τι μπορώ να κερδίσω. Όλα είναι θέμα τροπαίων έτσι δεν είναι; Για την Γιουνάιτεντ και για την εθνική. Για αυτό τον λόγο αγωνίζομαι και για αυτό τον λόγο θέλω να γίνομαι όλο και καλύτερος. Τα δυο τελευταία τουρνουά το 2004 και το 2007 ήταν απογοητευτικά για εμένα και την ομάδα ωστόσο τώρα επικρατεί θετικό πνεύμα υπό τον Φάμπιο Καπέλο. Παίζουμε καλύτερα από κάθε άλλη φορά από την στιγμή που βρέθηκα στην ομάδα και με τον κύριο Καπέλο το μόνο σίγουρο είναι πως αν δεν παίζεις καλά δεν θα είσαι στην ομάδα. Αυτό μας κρατάει όλους σε εγρήγορση. Έχω παίξει καλύτερα. Πιστεύω πως αυτό συμβαίνει επειδή πετυχαίνω περισσότερα γκολ και οι επιθετικοί πάντα κρίνονται με βάση τα γκολ και για αυτό τον λόγο ο κόσμος θεωρεί πως βρίσκομαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Ειλικρινά πιστεύω πως μπορώ να τα καταφέρω ακόμα καλύτερα. Θα ήθελα σίγουρα να πετύχω και άλλα γκολ».

Η διαφορετικότητα είχε βαρύ τίμημα

Σε ένα Πρωτάθλημα που για να σε σεβαστούν θα πρέπει να έχεις πρόεδρο τον Ψωμιάδη (έφτασαν τον κόσμο της «Ένωσης» να τον αναπολεί για να σέβονται την ομάδα οι διαιτητές) όπως έχει αποδειχτεί στην πορεία της ΑΕΚ τα τελευταία 13 χρόνια, ο ποδοσφαιρικός πολιτισμός που ευαγγελιζόταν η διοίκηση Νικολαϊδη και η διαφορετικότητα δεν είναι απλά πολυτέλειες. Είναι οι βασικοί λόγοι για τους οποίους σε τελευταία ανάλυση μπορεί να γίνεις και το κορόιδο της παρέας. Βέβαια η διαιτησία δεν αποτελεί τον μοναδικό λόγο για την κατάντια και το χάλι της ΑΕΚ. Υπάρχουν πολλοί ακόμα που όσο περνάνε τα χρόνια επιδεινώνονται. Πέρα από όλα τα βάσανα της η «Ένωση» δεν έχει Έλληνες παίκτες που να μετράνε πλέον στο ποδοσφαιρικό στερέωμα και το ακόμα χειρότερο: Όσοι έρχονται εδώ αντιλαμβάνονται πως η κιτρινόμαυρη ομάδα αποτελεί απλά ένα μέσο για να πάρουν μια καλύτερη μεταγραφή στη συνέχεια. Επιλέγοντας μάλιστα πλέον - προφανέστατα και απροκάλυπτα - παιχνίδια που ξέρουν ότι μπορούν να τους εξασφαλίσουν προβολή και άρα μια καλύτερη μεταγραφή. Το συγκεκριμένο φαινόμενο κρατάει εδώ και αρκετά χρόνια στην «Ένωση», αλλά πλέον αρχίζει να γίνει πολύ «χτυπητό». Αυτό συμβαίνει για απλούς λόγους. Σύντομα οι ξένοι εδώ μπαίνουν στο νόημα, αν ξέρουν και λίγο μπάλα, θα πάρουν στην αρχή τον κόσμο με το μέρος τους, όπως έγινε με την περίπτωση του Σκόκο για παράδειγμα και μετά θα παίζουν όποτε γουστάρουν. Δυστυχώς στα ίδια χνάρια με τον συμπατριώτη του αρχίζει να βαδίζει και ο Σάχα.

Επιστρέφω στην περίπτωση της διαφορετικότητας. Όλα αυτά τα χρόνια, φρόντισαν να νοιάζονται αυτοί που διοίκησαν για τα δευτερεύοντα και όχι για αυτά που έχουν τον πρώτο ρόλο. Παράλληλα με τη διαφορετικότητα του στιλ «όποιος θέλει τίτλους να πάει να γίνει άλλη ομάδα» μπόλιασαν την ομάδα, αλλά και τον κόσμο της με μια πρωτοφανή απάθεια και με περιορισμένες απαιτήσεις. Μαζί με τη λαίλαπα της διαιτησίας που έπαιζε πάντοτε, αλλά θα πρέπει κι εσύ να αποφασίσεις κάποια στιγμή να πάρεις δραστικά μέτρα για να προστατευτείς, αυτό αποτέλεσε τη μεγαλύτερη πληγή της ΑΕΚ. Άνθρωποι διαχειριστές κουμαντάρισαν την ομάδα, το πλάνο ανανέωσης πήγε περίπατο, όλα άρχισαν να γίνονται για την κονόμα και τα διαρκείας, αλλά επί της ουσίας δεν φρόντισε κανείς αυτούς που έρχονται και δη τους ξένους να τους εξηγεί πέντε πράγματα για το που ήρθαν. Μετά τη λογική Νικολαϊδη και με την αποχώρηση του, η ΑΕΚ απέμεινε στα χέρια ανθρώπων που δεν έχουν ιδέα με το τι εστί ΑΕΚ με αποκορύφωμα την αποστροφή που υπήρχε στο match programme του αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Όταν γίνεται τέτοιο πράγμα μέσα στην ίδια την ομάδα, αλλά και όταν υπάρχει προφανής αδιαφορία από κάποιους μέσα στο παιχνίδι, ποιός αλήθεια περιμένουμε να σεβαστεί την «Ένωση»; Αυτοί που εδώ και χρόνια την καθαρίζουν στο γόνατο; Προφανής και η έλλειψη του απαραίτητου μηχανισμού στον Τύπο. Όταν οι αντίπαλοι διαθέτουν πένες που σου κάνουν το μαύρο άσπρο και ένα γκολ που δεν μετράει ορθά, επί μέρες στο κοπανάνε πως ήταν κανονικό και στο τέλος πείθουν και κόσμο, εσύ πας με το σταυρό στο χέρι. Η ΑΕΚ μπορεί να έχει εφημερίδες που πρόσκεινται σ’ αυτήν αλλά δεν έχει τις «πένες» που να κάνουν το μαύρο άσπρο. Προφανώς και συμπεριλαμβανομένου και εμού, μας έφαγε και εμάς η διαφορετικότητα και η αμεροληψία. Με τέτοιες διαιτησίες πάντως και Άγιος να είσαι...κολάζεσαι.

ΥΓ: Θυμίζω πως ο Βασσάρας πέρα από τις ...ένδοξες διαιτησίες του (ανέκαθεν για μένα ήταν ένας μετριότατος και διπλωμάτης διαιτητής) ήταν εκείνος που σε ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (είχε δώσει πάλι ένα από τα γνωστά ρεσιτάλ) έλεγε χαρακτηριστικά στους παίκτες της ΑΕΚ. «Ας βάζατε γκολ να κερδίζατε...».

ΥΓ1: Με δύο τρία σφαξίματα ακόμα θα στείλετε την ΑΕΚ εκτός πλέι-οφ. Παλέψτε το κι άλλο...

ΥΓ2: Επειδή ξέρω ότι θ’ αρχίσουν τώρα που σχόλασε ο γάμος οι γνωστές κουτοπονηριές του στιλ να δώσουμε και καμία μαϊμού στην ΑΕΚ να τους εκθέσουμε πως είναι κι αυτοί στο σύστημα, ας έχουν γνώση οι φύλακες. Σε πέναλτι μαϊμουδίτσα υπέρ της «Ένωσης» ας πετάξει τη μπάλα στα περιστέρια για να ξεφτιλιστεί το «κοράκι» που θα πάει να κάνει την «αγαθοεργία».

ΥΓ3: Στην Ελλάδα λένε πως καλύτερα πως καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα. Η ΑΕΚ σε διάφορες περιπτώσεις ήταν πολύ πιο ελαστική σε θέματα κόντρας με τον Παναθηναϊκό ακόμα και στα αμφισβητούμενα σφυρίγματα. Κορυφαίο παράδειγμα το ότι ο Νικολαϊδης που πάντα ήταν λάβρος εναντίον του Ολυμπιακού, μετά το πέναλτι που δεν είχε δοθεί στον Μπούρμπο δεν είχε βγάλει τσιμουδιά, εκεί που την πρώτη χρονιά θα είχε την ευκαιρία να διεκδικήσει πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ και κοντά στο δεκαρικάκι εκ. Ευρώ. Ας φροντίσουν οι ιθύνοντες ν’ απαλλαγεί η ΑΕΚ απ’ αυτή τη «ρετσινιά».

Ικανοποιημένος ο πρόεδρος των Special Olympics

Στην Αθήνα βρίσκεται ο πρόεδρος των Special Olympics, Τίμοθι Σράιβερ, για να επιβλέψει την πορεία των έργων για τους Παγκόσμιους Αγώνες «Αθήνα 2011». Ο κ. Σράιβερ εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για τις εργασίες στο Γουδί, το οποίο και επισκέφθηκε. «Συγχαρητήρια σε όλους εσάς που εργάζεστε σκληρά για την άψογη διοργάνωση των αγώνων», ήταν οι πρώτες του κουβέντες…

«Ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να γνωρίσουμε όλους τους φίλους μας εδώ στην Αθήνα», δήλωσε ο πρόεδρος της διεθνούς επιτροπής Special Olympics και συνέχισε: «Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι δεν μιλάμε μόνο για 10 μέρες αγώνων, αλλά για κάτι που θα το μάθει όλος ο κόσμος. Η Αθήνα, ως κοιτίδα του αρχαίου πολιτισμού, μπορεί να στείλει σε όλο τον κόσμο το μήνυμα για αγάπη, αποδοχή, κατανόηση και βοήθεια όλων των μελών της μεγάλης οικογένειας των Special Olympics. Από εδώ που ξεκίνησαν όλα, από εδώ θέλουμε να ανάψουμε και πάλι τη σπίθα και είμαι σίγουρος ότι η Αθήνα θα μας κάνει όλους υπερήφανους».

Ο Τιμ Σράιβερ αναφέρθηκε και στον νέο πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος είναι ιδρυτικό μέλος των Special Olympics στην Ελλάδα: «Είχα συναντήσει παλαιότερα τον κ. Παπανδρέου.
Είναι υποστηρικτής του κινήματος και είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσει πολύ την προσπάθεια που κάνουμε όλοι για τη διοργάνωση των Παγκόσμιων Αγώνων του 2011. Ελπίζω πως σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να συναντηθούμε ξανά
».

Ντρογκμπά: «Έτοιμος να σπάσω τα πόδια μου για τον Μουρίνιο»!

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Ντιντιέρ Ντρογκμπά για τον πρώην προπονητή του Ζόσε Μουρίνιο και σε δηλώσεις του ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Πραγματικά λάτρευα να παίζω γι’ αυτόν, γιατί είναι ο κύριος υπεύθυνος για την πορεία της καριέρας μου, ήμουν έτοιμος να σπάσω τα πόδια μου γα τον Μουρίνιο».

Ο 31χρονος επιθετικός των «μπλε», στην συνέχεια των δηλώσεων του τόνισε ότι: «Ο Μουρίνιο είναι ένας άνθρωπος που ξέρει να δουλεύει με κάθε παίκτη και να το ανεβάζει την ψυχολογία. Το μόνο που απαιτούσε από εμάς ήταν να αποδίδουμε στο γήπεδο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ντρογκμπά αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2004 από την Τσέλσι, όμως εκείνο τον καιρό δεν ήταν λίγοι αυτή που θεωρούσαν ότι η μεταγραφή του Ιβοριανού, ήταν μια κίνηση εντυπωσιασμού από τον πρόεδρο της ομάδας, Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Με 100 τέρματα σε 224 συμμετοχές όμως, απέδειξε το αντίθετό.

Σισέ: «Εχω δεθεί μ’ αυτούς»

Ο Τζιμπρίλ Σισέ έχει αποκτήσει μια ιδιαίτερη σχέση με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού και δηλώνει στη «SportDay»: «Φυσικά και μπορώ να πετύχω κι άλλα γκολ. Γι' αυτό είμαι εδώ και θα το δουν και οι αντίπαλοί μας και ο κόσμος της ομάδας με τον οποίο έχω δεθεί. Σε αυτόν αφιέρωσα τα δύο γκολ φιλώντας τη φανέλα και χτυπώντας το μέρος της καρδιάς». Ξεσηκωμός στις τάξεις των φιλάθλων, ενόψει της Καβάλας. Πρώτη άμυνα στην Ευρώπη αυτή του «τριφυλλιού».

Σισέ: «Κι’ άλλα γκολ»

Ο Τζιμπρίλ Σισέ έφτασε τα τρία γκολ στο πρωτάθλημα, μετά τα δυο που έβαλε στο παιχνίδι με τη Λάρισα και η ψυχολογία του έχει ανέβει στα ύψη. Ο Γάλλος, μιλώντας στη «SportDay», υποστήριξε ότι έρχονται κι’ άλλα γκολ και εξήγησε το δέσιμό του με τους οπαδούς της ομάδας. «Γνωρίζω τι περιμένει η ομάδα από εμένα γι' αυτό έψαχνα και τα γκολ. Είμαι σκληρός χαρακτήρας. Αυτό το στοιχείο το απέκτησα παίζοντας σε μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ και μου αρέσει να μιλάω ρεαλιστικά. Φυσικά και μπορώ να πετύχω κι άλλα γκολ. Γι' αυτό είμαι εδώ και θα το δουν και οι αντίπαλοί μας και ο κόσμος της ομάδας με τον οποίο έχω δεθεί. Σε αυτόν αφιέρωσα τα δύο γκολ φιλώντας τη φανέλα και χτυπώντας το μέρος της καρδιάς», τόνισε ο Σισέ και πρόσθεσε: «Ο Παναθηναϊκός μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να πετύχει έξι σερί νίκες. Η επίδοσή μας δεν είναι μόνο δείγμα των αγωνιστικών μας επιδιώξεων, αλλά και απόδειξη ότι έχουμε μία ομάδα που μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα». Ξεσηκωμός για την Καβάλα

Ξεσηκωμός επικρατεί στους φίλους του Παναθηναϊκού, ενόψει του παιχνιδιού με την Καβάλα. Οι φίλοι της ομάδας τόσο από Αθήνα, όσο και από τη Βόρειο Ελλάδα βλέπουν την ομάδα τους να πηγαίνει… τραίνο και έχουν ενθουσιαστεί. Αύριο θα γίνει σύσκεψη για να αποφασιστεί αν οι «πράσινοι» πάρουν εισιτήρια ή οι οπαδοί του «τριφυλλιού» πάνε μεμονωμένα. Πάντως, υπολογίζεται μεγάλος αριθμών φίλων του Παναθηναϊκού στην Καβάλα.

Καλύτερη άμυνα στην Ευρώπη

Κι’ όμως, ο Παναθηναϊκός διαθέτει αυτή τη στιγμή την καλύτερη άμυνα στην Ευρώπη. Εχει δεχθεί ένα γκολ σε έξι παιχνίδια στο πρωτάθλημα και μαζί με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας (1 στα 8) μοιράζεται την πρωτιά.

Δάνειο 100 εκατομμυρίων ευρώ

Σε έκδοση δανείου 100 εκατομμυρίων ευρώ θα προχωρήσει ο Παναθηναϊκός για το γήπεδο στον Βοτανικό. Σε λίγο καιρό θα αρχίσουν οι συζητήσεις με τις τράπεζες για την καλύτερη δυνατή προσφορά. Σε αυτά τα 100 εκατομμύρια ευρώ θα προστεθούν και τα 23 που θα πάρει ο δήμος από τη Marfin και θα τα δώσει στον Παναθηναϊκό για την ονομασία του γηπέδου.

ΟΣΦΠ: Αρχίζει η δουλειά…

Στις προπονήσεις επιστρέφουν σήμερα οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και τους περιμένει πολλή δουλειά. Το συγκεκριμένο έργο έχει αναλάβει ο νέος γυμναστής των «ερυθρόλευκων», ο Μοράσι Σαντ' Ανα. Ο Βραζιλιάνος παραδέχθηκε ότι «η ομάδα έχει πρόβλημα φυσικής κατάστασης», όμως τόνισε ότι «θα δούμε βελτίωση σε περίπου ένα μήνα».

Ο Ζίκο και ο Σαντ' Ανα ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων, στις οποίες υποβλήθηκαν οι ποδοσφαιριστές. «Ναι, η ομάδα έχει πρόβλημα φυσικής κατάστασης. Είναι φανερό και το διαπίστωσα βλέποντας τους παίκτες και φυσικά τα αποτελέσματα των απαραίτητων εξετάσεων που έχουν κάνει. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία επ' αυτού», ήταν τα πρώτα λόγια του Βραζιλιάνου γυμναστή και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Είμαστε στη μέση της σεζόν και δεν είναι εύκολο να δουλέψουμε όπως θα δουλεύαμε το καλοκαίρι. Δεν ξέρω τι έγινε ή δεν έγινε τότε. Εγώ βλέπω ότι υπάρχει ένα πρόβλημα που πρέπει να το λύσουμε. Θέλω τους παίκτες να έχουν καλύτερες αποδόσεις σε αυτόν τον τομέα».

Ερωτηθείς για το πότε θα είναι έτοιμη η ομάδα, ο Σαντ' Ανα απάντησε: «Δεν είναι εύκολο. Πιστεύω, πάντως, πως αν δουλέψουμε σκληρά και όπως πρέπει τώρα, θα δούμε βελτίωση της ομάδας στη φυσική κατάσταση σε περίπου ένα μήνα. Τότε νομίζω πως θα είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε καλύτερα πράγματα στο γήπεδο».

Το πλάνο του Ζίκο το επόμενο διάστημα, εκμεταλλευόμενος τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των αγώνων της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ, προβλέπει αρχικά τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης. Στη συνέχεια, ο Βραζιλιάνος τεχνικός θα προσπαθήσει να περάσει την επιθετική του φιλοσοφία.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού επιστρέφουν σήμερα από το τριήμερο ρεπό που τους έδωσε ο 56χρονος προπονητής, ωστόσο από τις εγκαταστάσεις στου Ρέντη θα λείπουν εννιά ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για τους διεθνείς Μέλμπεργκ, Ζαϊρί, Τοροσίδη, Μήτρογλου, Α. Παπαδόπουλο, Γ. Παπαδόπουλο, Κ. Παπαδόπουλο, Σοϊλέδη και Νικλητσιώτη, οι οποίοι θα ενισχύσουν τις προσπάθειες των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων τους.

Αν στους προαναφερθέντες προστεθούν τα ονόματα των Γκαλέτι και Νταρμπισάιρ (σ.σ.: θα δουλέψουν μόλις επιστρέψουν στη δράση με τον Σαντ’ Aνα), τότε μιλάμε για ένδεκα απουσίες. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός αναμένεται να είναι έτοιμος στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ενώ εκτιμάται ότι θα πάρει χρόνο συμμετοχής στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης (17/10) εν όψει του ματς με τη Σταντάρ Λιέγης (στις 20/10). Το σημερινό πρόγραμμα προπόνησης περιλαμβάνει πρωινή και απογευματινή εκγύμναση για τους παίκτες.

Δέκατος στην Ευρώπη, 17ος στον κόσμο!

Στη δέκατη θέση της βαθμολογίας του Eurosport βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Το ευρωπαϊκό δίκτυο έφτιαξε μια βαθμολογία, στην οποία μετρούνται οι πόντοι από τα εθνικά πρωταθλήματα, αλλά και αυτοί που μαζεύουν οι ομάδες στο Champions League. Μάλιστα, υπάρχει συντελεστής δυσκολίας κάθε πρωταθλήματος (σ.σ: από 5 βαθμούς το αγγλικό, το ιταλικό, το ισπανικό πρωτάθλημα και το Champions League, ενώ το ελληνικό έχει 4 βαθμούς).

Ο μέσος όρος των πόντων πολλαπλασιάζεται με τον συντελεστή δυσκολίας κι έτσι προκύπτει η τελική βαθμολογία. Στην 1η θέση της σχετικής κατάταξης βρίσκεται η Τσέλσι (με 28,13 πόντους), η οποία έχει πίσω τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Σεβίλλη, την Πόρτο, τη Λίβερπουλ, την Μπάγερν, την Ιντερ και τη Γιουβέντους.

Εν τω μεταξύ, οι «ερυθρόλευκοι» σημείωσαν άνοδο στη λίστα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιστορίας και Στατιστικής του ποδοσφαίρου, αφού από από την 20ή θέση ανέβηκαν στη 17η με 198,5 βαθμούς.

Πρόεδρος του ΠΣΑΠ ο Νικοπολίδης!

Τη θέση του προέδρου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) ανέλαβε προσωρινά ο Αντώνης Νικοπολίδης, ύστερα από την παραίτηση του Λάκη Σημαιοφορίδη. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού θα βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση, μέχρι τις αρχαιρεσίες που θα γίνουν τον Μάιο, και θα ηγηθεί του Συνδέσμου σε αυτό το μεταβατικό στάδιο.

«Πρώτος στόχος μας είναι να αποκτήσει και πάλι οντότητα ο Σύνδεσμος, να βγει από την αφάνεια. Να πειστούν όλοι οι ποδοσφαιριστές ότι πρέπει να έχουμε έναν ενεργό και ισχυρό σύνδεσμο, διότι εν τέλει αυτός θα ασχολείται και θα επιλύει τα προβλήματά τους. Ειδικά στις μικρότερες κατηγορίες, που τα προβλήματα είναι και πιο έντονα», δήλωσε ο 38χρονος γκολκίπερ, ο οποίος αναμένεται το επόμενο διάστημα (ίσως την επόμενη εβδομάδα) να συναντηθεί με τον Σοφοκλή Πιλάβιο για να τον για τα προβλήματα που υπάρχουν.

ΑΡΗΣ: Από Νοέμβριο ο Βανγκέλι

Το Νοέμβριο αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση ο Κρίστι Βανγκέλι. Ο 24χρονος Αλβανός τραυματίστηκε σε αγώνα της εθνικής του ομάδας το Σεπτέμβριο και η κατάστασή του εξελίχθηκε πιο σοβαρή από ότι είχε εκτιμηθεί στην αρχή. Ο Μαζίνιο περιμένει ο παίκτης των «κίτρινων» να επιστρέψει όσο το συντομότερο δυνατό έτσι ώστε να έχει μία εναλλακτική λύση για τα άκρα. Ο διεθνής αμυντικός ακολουθεί καθημερινά διπλό πρόγραμμα φυσικοθεραπείας, αλλά θα ξεκινήσει τρέξιμο σε δύο περίπου εβδομάδες και συνολικά σε ένα μήνα υπολογίζεται ότι θα είναι εντελώς έτοιμος .

«Μας έβγαλαν από το πρωτάθλημα»!


Την άποψη ότι οι διαιτητικές αποφάσεις «έβγαλαν εκτός πρωταθλήματος» την ΑΕΚ εξέφρασε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, μιλώντας στη «SportDay». Ο τεχνικός της «Ένωσης» εξήγησε το ξέσπασμά του μετά το τέλος του αγώνα στην έδρα της Skoda Ξάνθης, αναφέροντας πως ό,τι έγινε στα Πηγάδια «έπληξε την ψυχολογία της ομάδας» και τόνισε ότι «φτάσαμε σε ένα σημείο που δεν πάει άλλο».

«Είχαμε τρεις σερί ήττες και συνολικά τέσσερις διαδοχικές αποτυχίες στο πρωτάθλημα με την ισοπαλία στα Γιάννενα. Είναι πολύ βαρύ για την ΑΕΚ και έπληξε την ψυχολογία της ομάδας. Και των παικτών και τη δική μου. Προσπαθείς να φτιάξεις μια ομάδα για να πετύχει, αλλά δεν σου δίνεται η δυνατότητα να το καταφέρεις. Δεν μπορείς με αυτές τις συνθήκες. Φτάσαμε σε ένα σημείο που δεν πάει άλλο.

Οι παίκτες μου έκαναν προσπάθεια μέχρι τέλους για να γυρίσουν το παιχνίδι. Είδα το ματς σε dvd, το ανέλυσα και ομολογώ ότι οι παίκτες προσπάθησαν περισσότερο από όσο νόμιζα στο τέλος του αγώνα με την ένταση και τη στενοχώρια για το αποτέλεσμα που είχαμε. Πρέπει να αποφύγουμε καταστάσεις που βλάπτουν την ηρεμία της ομάδας και να προχωρήσουμε για ό,τι καλύτερο μπορούμε
», υπογράμμισε ο Σερβοέλληνας τεχνικός.

Στη συνέχεια, ο 61 ετών προπονητής μίλησε για την διαιτησία: «Υπάρχει πρόβλημα με τη διαιτησία, αλλά δεν θέλησα χθες (σ.σ.: προχθές) να μιλήσω γι' αυτό. Οπως ξέρετε, έχω αποφασίσει εδώ και καιρό να μη μιλώ για τη διαιτησία και το έχω αποφύγει σε πολλές περιπτώσεις. Υπάρχουν στιγμές, όμως, που με όσα γίνονται στο γήπεδο νιώθεις ως προπονητής ότι δεν μπορείς να βοηθήσεις την ομάδα σου. Αυτά που έγιναν στο παιχνίδι της Ξάνθης από πλευράς διαιτησίας είναι πολύ βαριά. Και είναι φοβερό να συμβαίνουν αυτά μόνο σε εμάς! Θέλαμε πολύ, και οι παίκτες και εγώ, να πάρουμε τη νίκη για να μη μείνουμε τόσο νωρίς εκτός πρωταθλήματος. Βλέπουμε, όμως, ότι μας έβγαλαν εκτός πρωταθλήματος, το οποίο έμειναν να διεκδικούν δύο ομάδες. Προσπαθούσαμε πολύ σκληρά να φτιάξουμε γρήγορα μια ομάδα και πέρα από όλα τα άλλα προβλήματα, ήρθε να προστεθεί κι αυτό της διαιτησίας. Τόσο νωρίς να μείνουμε εκτός στόχου;».

Ερωτηθείς αν είναι δυνατόν να δοθούν κίνητρα σε παίκτες μεγάλης ομάδας που έχουν μείνει εκτός πρωταθλήματος πολύ νωρίς, ο Μπάγεβιτς τόνισε: «Κίνητρο έχουν πάντα όσοι αγωνίζονται στην ΑΕΚ».

Φεύγει ο Θανόπουλος από τη Λίγκα

Δεδομένο θεωρείται ότι ο Νίκος Θανόπουλος θα υποβάλει την παραίτησή του από την προεδρία της Superleague, ύστερα από την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ ΑΕΚ χθες το μεσημέρι. Στην «Ένωση» θεωρούν ότι η ομάδα αδικείται σε αντίθεση με ό,τι συνέβη, όταν στη διοίκηση της διοργανώτριας αρχής ήταν οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Το επόμενο διάστημα ο πρόεδρος της ΑΕΚ θα συναντηθεί με τον ομόλογό του στην ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, και θα του ανακοινώσει την απόφασή του.

Ρήξη χιαστών ο Κουτρομάνος!

Περισσότερο σοβαρός από ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί είναι ο τραυματισμός του Δημήτρη Κουτρομάνου στο γόνατο, που αποκόμισε την Τρίτη (6/10), στη διάρκεια της πρωινής προπόνησης της ΑΕΚ.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων (σ.σ. μαγνητική τομογραφία) έδειξαν ότι ο 23χρονος αμυντικός έχει υποστεί ρήξη πρόσθιου χιαστού. Την εγχείρηση του Κουτρομάνου θα αναλάβει ο γιατρός της ομάδας, Παντελής Νικολάου, την Πέμπτη (8/10), ενώ το στάδιο της αποθεραπείας του θα διαρκέσει περίπου έξι μήνες.

Από κει και πέρα, ο Ζεράλδο Άλβες υποβλήθηκε σε θεραπεία στο Ιατρικό Κέντρο, ενώ οι Καφές και Χουανφράν ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα αποθεραπείας. Η Τετάρτη είναι ημέρα ρεπό για τους παίκτες της ΑΕΚ, που θα επιστρέψουν στις προπονήσεις το πρωί της Πέμπτης στις 11.00.

Αύριο η εκδίκαση για Αραούχο

Την Πέμπτη θα εκδικαστεί απ’ την πειθαρχική επιτροπή της UEFA, στη Νιόν, η έφεση της ΠΑΕ ΑΕΚ για την ποινή των τριών αγωνιστικών που επιβλήθηκαν στον Κάρλος Αραούχο, λόγω της αποβολής του στο ματς της 1ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League κόντρα στην Έβερτον. Εκτός του νομικού εκπρόσωπου της ΠΑΕ, Χάρη Γρηγορίου θα παραβρεθεί και ο Αργεντινός δεξιός μπακ.

Νέα άδεια σε Τζεμπούρ

Είκοσι ημέρες επιπλέον άδεια θα δοθεί από την ΠΑΕ ΑΕΚ στον Ράφικ Τζεμπούρ με την επιστροφή του από τις υποχρεώσεις με την Αλγερία. Αυτό συμφωνήθηκε σε συνάντηση του Βασίλη Δημητριάδη με τον μάνατζερ του ποδοσφαιριστή. Ο 25χρονος φορ θα έχει τη δυνατότητα να προπονείται σε όποια ομάδα επιθυμεί με σκοπό να βρεθεί αγοραστής εν όψει της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.

* Με έγγραφο που απέστειλε στη Μπάτε Μπορίσοφ, η ΑΕΚ ζήτησε 300 εισιτήρια για τους φιλάθλους της, στο μεταξύ τους παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής του Europa League στη Λευκορωσία.

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES