5 Οκτ 2009

ΗΡΑΚΛΗΣ: Θέλει το ντέρμπι ο Προτάσοφ

Ένα επιπλέον κίνητρο για την αποψινή νίκη του Ηρακλή απέναντι στον ΠΑΟΚ αποτελεί το γεγονός ότι οι «κυανόλευκοι» έχουν να κερδίσουν στην Τούμπα από τον Μάρτιο του 2003. Ο Ολεγκ Προτάσοφ ζήτησε από τους παίκτες του να μην σκεφτούν ούτε λεπτό την αρνητική παράδοση και τους προέτρεψε να δείξουν την αξία τους μέσα στο γήπεδο.

Ο Ουκρανός τεχνικός θέλει να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο και ζήτησε από τους παίκτες του να παίξουν ανοικτά και να αναζητήσουν από την αρχή ένα γκολ. Τους τόνισε όμως πως παράλληλα πρέπει να προσέξουν στην άμυνα και να περιορίσουν τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Ο 45χρονος προπονητής έχει επιλέξει να παρατάξει την ομάδα του Ηρακλή με 4-5-1. Δηλαδή με δύο ανασταλτικούς μέσους και τρία επιθετικά χαφ πίσω από τον σέντερ φορ.

ΠΑΟΚ: Στηρίζει τον Σάντος!

Απίθανό μοιάζει το σενάριο να απολυθεί ο Φερνάντο Σάντος, ύστερα από αρνητικό αποτέλεσμα στον αποψινό (19:00, Novasports 1) αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ηρακλή στην Τούμπα. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης προτίθεται να στηρίξει τον Πορτογάλο τεχνικό, ακόμα και αν σήμερα δεν έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από τη νίκη.

Ο πρόεδρος του «δικεφάλου», εκτός του ότι πιστεύει πολύ τον Σάντος, θέλει να περάσει το μήνυμα ότι ανήκουν στο παρελθόν οι συχνές αλλαγές προσώπων στην τεχνική ηγεσία της ομάδας και θέλει να τον στηρίζει σε κάθε δύσκολη στιγμή. Αυτή τη στιγμή ο Σάντος βρίσκεται στο επίκεντρο, λόγω των άσχημων αποτελεσμάτων της ομάδας.

Άλλωστε, όταν περίπου 100 οπαδοί της ομάδας πήγαν στην προπόνηση, του είχαν πει: «εσύ δεν φταις, κάτσε στην άκρη». Εξάλλου, ο Ζαγοράκης είχε δηλώσει ότι «σε όποιον δεν αρέσει η φάτσα του Σάντος, να μην έρχεται στο γήπεδο», κάτι που αποδεικνύει τη στήριξη του προέδρου στον προπονητή της ομάδας.

Οι διοικούντες χαρακτηρίζουν κακοήθεια τα όσα λέγονται περί υψηλής αποζημίωσης σε περίπτωση που απολυθεί το τεχνικό επιτελείο της ομάδας. Η αποζημίωση του Σάντος ενδέχεται να ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ, όμως αυτό δεν απασχολεί αυτή τη στιγμή τον Ζαγοράκη και τους συνεργάτες του.

Μάλιστα, πριν από τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από το Europa League, ο πρόεδρος της ομάδας είχε την πρόθεση να επεκτείνει μέχρι το 2012 το συμβόλαιό του (σ.σ.: το τωρινό λήγει το 2010).

Όπως αναφέρει η «SportDay», στα μέσα Αυγούστου οι δύο πλευρές είχαν συναντηθεί, μίλησαν για το παραπάνω θέμα και είχαν δώσει τα χέρια. Το θέμα θεωρείται τυπικό, ακόμα και αν η ομάδα δεν συνέχισε στην Ευρώπη και δεν έχει ξεκινήσει ιδανικά τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα.

Με Τσιρίλο κόντρα στον «Γηραιό»

Στο αγωνιστικό κομμάτι, θέση βασικού θα πάρει ο Μπρούνο Τσιρίλο στο αποψινό (19:00, Novasports 1) παιχνίδι με τον Ηρακλή στην Τούμπα. Ο Ιταλός αμυντικός συμπεριλήφθηκε στην αποστολή του σημερινού ματς, παρότι έχει υποστεί κάκωση στη μύτη.

Οι «ασπρόμαυροι» εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι ο 32χρονος θα παίξει, αφού υπολογίζουν στην ιδιοσυγκρασία του και τη θέλησή του να αγωνιστεί. Από την πλευρά του, ο Φερνάντο Σάντος αναμένεται να παρατάξει την ενδεκάδα που δοκίμαζε στις τελευταίες προπονήσεις.

Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Χαλκιάς, ο οποίος θα έχει τους Αραμπατζή, Τσιρίλο, Μαλεζά και Σαβίνι μπροστά του. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστεί ο Γκαρσία, έχοντας δεξιά τον Φωτάκη και στα αριστερά τον Σορλέν. Στηρίγματα του Παπάζογλου θα είναι ο Κονσεϊσάο (δεξιά) και ο Βιεϊρίνια (αριστερά).

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κρέσιτς, Κοντρέρας, Μπιζέρα, Ιβιτς, Κουτσιανικούλης, Μουν, Λίνο και Βερόν. Εκτός έμειναν οι Μουσλίμοβιτς, Βιτόλο, Αμπουμπακαρί, Σνάουτσνερ και Φιλομενο.

* Η προϊστορία των αγώνων ΠΑΟΚ – Ηρακλής.

ΑΡΗΣ: Προβληματισμένος ο Μαζίνιο

Το γεγονός ότι ο Άρης έδειξε ότι ήταν καλύτερος του Πανθρακικού και δεν κατάφερε να πάρει την νίκη στην Κομοτηνή είναι κάτι που προβλημάτισε τον Ιομάρ Μαζίνιο. Ο 43χρονος προπονητής μιλώντας στους παίκτες του μετά το τέλος της αναμέτρησης τόνισε πως δεν υπήρχε ομαδικό πνεύμα και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που «κίτρινοι» δε στάθηκαν ικανοί να πάρουν τους τρεις πόντους απέναντι στην ομάδα της Θράκης. Ωστόσο ο Βραζιλιάνος τεχνικός δεν έκανε εκτενή αναφορά στα λάθη του κάθε παίκτη ξεχωριστά κάτι που πιθανόν να κάνει τις επόμενες ημέρες αφού θέλει να αποφύγει λάθη που θα στοιχήσουν στον Άρη κι άλλους βαθμούς.


Ατομικό πρόγραμμα ακολουθούν τις τελευταίες μέρες οι Γκαρσία και Ναφτί. Οι δύο παίκτες αναμένεται να επιστρέψουν σε δύο εβδομάδες μετά την διακοπή του πρωταθλήματος. Σοβαρότερος φαίνεται να είναι ο τραυματισμός του Κρίστι Βανγκέλι και η επιστροφή του θα καθυστερήσει περισσότερο από των συμπαικτών του.

Η Ξάνθη δεν είναι Μπενφίκα!

Στην Ξάνθη σήμερα η ΑΕΚ θα… εξαργυρώσει την επιταγή της νίκης επί της Μπενφίκα την Πέμπτη. Κι αυτό θα γίνει μόνο αν κερδίσει. Αν δεν τα καταφέρει η επιταγή θα μοιάζει… ακάλυπτη και η ομάδα θα επιστρέψει στην προ τετραημέρου ψυχολογία που μόνο καλή δεν ήταν.

Το ματς με την ακριτική ομάδα κρύβει πολλές περισσότερες παγίδες από τον αγώνα με τους Πορτογάλους. Η Μπενφίκα παρατάχτηκε στο γήπεδο για να παίξει μπάλα κι αυτό έκανε. Έτσι βοήθησε και τους «κιτρινόμαυρους» να παίξουν ποδόσφαιρο και να καταθέσουν στο χορτάρι τις αρετές τους στο δημιουργικό κομμάτι.

Στην Ξάνθη το πιο πιθανό είναι να δούμε την γηπεδούχο ομάδα σε αρκετά αμυντική αντιμετώπιση του αγώνα κι εκεί η ΑΕΚ πρέπει να δείξει ότι διαθέτει κι άλλες αρετές. Θα πρέπει να βρει τρόπους να φτάσει κοντά στην εστία του αντιπάλου και να τον φέρει αντιμέτωπο με την ορμή της.

Να κάνει ευκαιρίες και τότε θα προκύψει και το γκολ. Κι αν γίνει αυτό νομίζω ότι όλα θα είναι πιο εύκολα. Ότι και να πιστεύουν στην Ξάνθη, όποια κι αν είναι τα όνειρά τους, το αποτέλεσμα του αγώνα εξαρτάται αποκλειστικά από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και τους παίκτες του.

Κερδίζουν, συντηρούν την καλή ψυχολογία και την ηρεμία εντός του ποδοσφαιρικού τμήματος και πάνε στην διακοπή για να τελειοποιήσουν πράγματα και να επανέλθουν ακόμα καλύτεροι στην συνέχεια του πρωταθλήματος.

Με Ντρογκμπά στη κορυφή

chelsea_v_liv.jpgΜε τέτοιο Ντρογκμπά η Τσέλσι δεν έχει να φοβάται τίποτα. Μπορεί ο Ιβοριανός επιθετικός να μη σκόραρε στη νίκη της ομάδος του με 2-0 στο ντέρμπι επί της Λίβερπουλ, αλλά αυτός ήταν όλα τα λεφτά για την ομάδα του Αντσελότι με τις δύο ασίστ σε Ανελκά και Μαλουντά. Στη κορυφή οι «μπλε» μετά και τη γκέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχασε έδαφος η Λίβερπουλ που γνώρισε την τρίτη της ήττα φέτος. Στο 90' απέφυγε τα χειρότερα η Γουέστ Χαμ.


Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε πολλές ευκαιρίες με τις δύο ομάδες να εξουδετερώνουν η μία την άλλη. Στην επανάληψη η πίεση της Τσέλσι έφερε αποτέλεσμα στο 60ο λεπτό όταν ο Ντρογκμπά από αριστερά έκανε τη σέντρα προς τον αμαρκάριστο Ανελκά, ο οποίος δε δυσκολεύτηκε με πλασέ να ανοίξει το σκορ.

Η Λίβερπουλ προσπάθησε να αντιδράσει, όμως στο 81’ ο Τόρες δεν μπόρεσε να σημαδέψει σωστά από κοντά, κι έτσι η Τσέλσι στο 90' κατάφερε να κλειδώσει τη νίκη. Ο Ντρογκμπά από τα δεξιά έβγαλε έτοιμο γκολ στον Μαλουντά ο οποίος με προβολή διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Στο άλλο παιχνίδι, η Γουέστ Χαν απέφυγε τα χειρότερα στο 90' με τον Στάνισλας ισοφαρίζοντας τη Φούλαμ η οποία παρότι με 10' παίκτες κέρδιζε μέσα στο «Άπτον Παρκ».

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


Σάββατο (03/10)
Μπόλτον-Τότεναμ 2-2 (3΄ Γκάρντνερ, 69΄ Ντέιβις - 33΄ Κράνιτσαρ, 73΄ Κορλούκα)
Μπέρνλι-Μπέρμιγχαμ 2-1 (53΄ Φλέτσερ, 62΄ Μπίκεϊ - 90΄ Λάρσον)
Χαλ-Γουϊγκαν  2-1 (60΄ Φένεγκουρ οφ Χέσελινκ, 68΄ Τζεοβάνι - 87΄ Σινκλέρ)
Γουλβς-Πόρτσμουθ 0-1 (19΄ Γεμπντά)
Μάντσεστερ Γ.-Σάντερλαντ 2-2 (51' Μπερμπάτοφ, 90' αυτ. Φέρντιναντ-7' Μπεντ, 58' Τζόουνς)

Κυριακή (04/10)
Αρσεναλ-Μπλάκμπερν 6-2 (17' Βερμάελεν, 33' Φαν Πέρσι, 37' Αρσάβιν, 57' Φάμπρεγας, 75' Γουόλκοτ, 89' Μπέντνερ)
Εβερτον-Στόουκ Σίτι  1-1 (55' Όσμαν-50' Χουτ)
Γουέστ Χαμ-Φούλαμ 2-2 (16' Κόουλ, 90' Στάνισλας-47' πεν. Μέρφι, 57' Γκέρα)
Τσέλσι-Λίβερπουλ 2-0 (60' Ανελκά, 90' Μαλουντά)

Δευτέρα (05/10)

Αστον Βίλα-Μάντστεστερ Σίτι

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 8 αγώνες)

Τσέλσι 21
Μάντσεστερ Γ.   19
Τότεναμ 16
Λίβερπουλ 15 .
Μάντσεστερ Σίτι 15 -6αγ.
Άρσεναλ 15
Σάντερλαντ 13
Αστον Βίλα 12 -6αγ.
Μπέρνλι 12
Εβερτον 10 -7αγ.
Γουίγκαν 9
Στόουκ Σίτι 9
Μπόλτον 8- 7αγ.
Μπέρμιγχαμ 7
Μπλάκμπερν 7
Γουλβς 7
Χαλ  7
Φούλαμ  7 -7αγ.
Γουέστ Χαμ 5 -7αγ.
Πόρτσμουθ  3

ΠΑΟ: Στον πάγκο ο Σισέ;

Ορατό είναι το ενδεχόμενο ο Τζιμπρίλ Σισέ να καθίσει στον πάγκο για δεύτερη φορά, στο αποψινό (21: 15 – Novasports 1) παιχνίδι με τη Λάρισα. σύμφωνα με αυτά που έδειξε και είπε χθες ο Χενκ Τεν Κάτε στους παίκτες του. Εκτός ενδεκάδας και ο Σωτήρης Νίνης. Αλλαξε γνώμη για τον Γιούρκα Σεϊταρίδη ο Ολλανδός και τον «έκοψε» από την αποστολή. Στην Εθνική Σουηδίας ο Ματίας Μπιάρσμιρ.

Χωρίς Σισέ και Νίνη;

Με ενδεκάδα… Ντιναμό σκέφτεται να παρατάξει τον Παναθηναϊκό, στο αποψινό παιχνίδι με τη Λάρισα, ο Χενκ Τεν Κάτε. Αυτό σημαίνει ότι θα μείνει εκτός για δεύτερη συνεχόμενη φορά ο Τζιμπρίλ Σισέ, αλλά και ο Σωτήρης Νίνης, που πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στο Βουκουρέστι.

Ο Ολλανδός προπονητής, λοιπόν, θα παρατάξει την ομάδα του με ένα 4-2-3-1. Χθες δοκίμασε την εξής διάταξη: ο Τζόρβας στο τέρμα, ο Βύντρα και ο Καντέ στα άκρα και οι Μπιάρσμιρ, Σαριέγκι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Οι Σιμάο, Ζιλμπέρτο Σίλβα ήταν αμυντικά χαφ, ο Καραγκούνης δεξιά, ο Λέτο αριστερά και ο Κατσουράνης σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Σαλπιγγίδη.
Ο Τεν Κάτε άφησε εκτός αποστολής τον Σεϊταρίδη, παρά τα όσα έβγαιναν προς τα έξω. Ο λόγος είναι ότι δεν θέλει να ρισκάρει ακόμη και θα περιμένει δυο εβδομάδες για να τον έχει απολύτως έτοιμο και να τον χρησιμοποιήσει. Δεν αποκλείεται ο Ελληνας μπακ θα παίξει στο παιχνίδι με την Καβάλα.

Στην Εθνική ο Μπιάρσμιρ

Οι πολύ καλές εμφανίσεις του Ματίας Μπιάρσμιρ ανάγκασαν τον Λαρς Λάγκερμπακ να καλέσει τον αμυντικό του Παναθηναϊκού στην Εθνική Ανδρών Σουηδίας, κάτι που χαροποίησε τον παίκτη. Ο 23χρονος θα παίξει στα παιχνίδια με Δανία (10 Οκτωβρίου) και Αλβανία (14 Οκτωβρίου). Ματς για τα προκριματικά του Μουντιάλ, στα οποία οι Σουηδοί παίζουν την πρόκρισή τους.

ΟΣΦΠ: Φυσική κατάσταση και… scouting!

Την επιθετική του φιλοσοφία θέλει να περάσει ο Ζίκο στον Ολυμπιακό, κατά τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το πρώτο δείγμα της δουλειάς του Βραζιλιάνου τεχνικού φάνηκε στο παιχνίδι της Λειβαδιάς, όταν οι «ερυθρόλευκοι» για ένα ημίχρονο έπαιξαν γρήγορα και με επιθετικές βλέψεις.

Στο διάστημα που ακολουθεί ο 56χρονος προπονητής θα κοιτάξει για υποψήφιους στόχους εν όψει των μεταγραφών του Ιανουαρίου. Όπως είναι γνωστό, ο Ζίκο θέλει να αποκτηθεί ένας επιθετικός-σφαίρα και ένας αριστερός μεσοεπιθετικός. Ο Βραζιλιάνος εκτιμά ότι αν πραγματοποιηθούν οι συγκεκριμένες κινήσεις, τότε οι Πειραιώτες θα παίξουν εντυπωσιακό ποδόσφαιρο.

Ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού βρίσκεται στην πατρίδα του και φημολογείται ότι άρχισε να ρωτάει για παίκτες που μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα και θα ενισχύσουν σημαντικά την ομάδα. Εν τω μεταξύ, άνθρωπος του Ζίκο είναι στην Αίγυπτο και παρακολουθεί αγώνες του Μουντιάλ Νέων. Οι διοικούντες τον πειραϊκό σύλλογο περιμένουν τις εισηγήσεις του Ζίκο και σημαντικό ρόλο θα παίξει το ενδεχόμενο η ομάδα να προκριθεί στους «16» του Champions League.

Εξάλλου, την Τετάρτη οι παίκτες επιστρέφουν στις προπονήσεις, ύστερα από το τριήμερο ρεπό που τους έδωσε ο προπονητής τους. Ο 56χρονος τεχνικός θέλει να βελτιώσει, με την βοήθεια του Μοράσι Σαντάνα, τη φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών, κάτι που θα φανεί και στην απόδοση της ομάδας και το θέαμα που θέλει να παρουσιάσει. Ο Γκαλέτι και ο Ντάρμπισαϊρ θα τεθούν σταδιακά στη διάθεση του Ζίκο.

Αυτοί ξεχωρίζουν…

Οι μελλοντικοί αστέρες του ποδοσφαίρου προελαύνουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων. Όπως είναι φυσικό, οι ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές της Βραζιλίας, λόγω του Ζίκο, έχουν κλέψει την προσοχή των ανθρώπων του Ολυμπιακού.

Οι παίκτες που ξεχωρίζουν είναι οι:

Αλεξ Τεϊξέιρα: Πρόκειται για κλασικό Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό, ο οποίος είναι 19 ετών και αγωνίζεται ως βασικός στην Βάσκο ντα Γκάμα. Έχει την ευχέρεια να παίζει οπουδήποτε από το κέντρο και μπροστά. Το συμβόλαιο του παίκτη λήγει το 2013 και η ρήτρα αποδέσμευσης φτάνει τα 39 εκατ. ευρώ!

Αλαν Κάρντετς: Συμπαίκτης του Τεϊξέιρα στη Βάσκο ντα Γκάμα και είναι 20 ετών. Πρόκειται για κλασικό φορ (1,85 το ύψος του), ο οποίος είναι δεξιοπόδαρος και έχει πετύχει δύο γκολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων. Το συμβόλαιό του λήγει το 2012, χωρίς να έχει τοποθετηθεί ρήτρα αποδέσμευσης. Παρόλα αυτά, εκτιμάται ότι για τη μεταγραφή του απαιτούνται περίπου 4 εκατ. ευρώ.

Σίρο: Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός της Ρεσίφε είναι γνωστός από παλαιότερο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού. Φέτος η αξία του νεαρού Βραζιλιάνου έχει εκτιναχθεί και στα ύψη η ρήτρα αποδέσμευσής του είναι της τάξεως των 13 εκατ. ευρώ (σ.σ.: το συμβόλαιό του λήγει το 2013).

Τέλος, ενδιαφέρουσες θεωρούνται οι περιπτώσεις δύο 19χρονων μεσοεπιθετικών. Πρόκειται για τον Μαϊκόν της Φλουμινένσε και τον Μποκίτα της Κορίνθιανς, οι οποίοι δεσμεύονται με συμβόλαιο στις ομάδες τους για τα επόμενα τρία χρόνια.

Δημοσιεύματα και φήμες…

Παράλληλα, στην Τουρκία υπάρχουν δημοσιεύματα, στα οποία αναφέρεται ότι ο Ολυμπιακός εξετάζει σοβαρά την περίπτωση του Ντέιβιντ. Πρόκειται για τον επιθετικό Φενερμπαχτσέ, που φέρεται να βρίσκεται στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας του Ζίκο.

Το τελευταίο διάστημα έχουν κυκλοφορήσει φήμες που αφορούν τον Μπρούνο Μεζένγκα. Ο 21χρονος επιθετικός αγωνίζεται στη Φλαμένγκο, στην οποία μεγαλούργησε ο προπονητής των «ερυθρόλευκων». Την περσινή σεζόν ο νεαρός φορ αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού στην Ορντουσπόρ (ομάδα της Β' Τουρκίας), στην οποία έπαιξε σε 32 παιχνίδια και πέτυχε 21 γκολ.

Στην εθνική, Μέλμπεργκ, Μπίαρσμιρ, Μαϊστόροβιτς

matiasss.jpgΣτις επιλογές της εθνική Σουηδίας και συγκεκριμένα του Λαρς Λάγκερμπακ βρίσκονται οι Μέλμπεργκ, Μαϊστόροβιτς, και Μπίερσιμιρ. Ο ομοσπονδιακός προπονητής της χώρας, Λαρς Λάγκερμπακ, συμπεριέλαβε και τους τρεις για τα παιχνίδια με Δανία και Αλβανία.


Αναλυτικά, οι κλήσεις της εθνικής Σουηδίας:

Τερματοφύλακες:
Έντι Γκούσταφσον, Αντρέας Ίσακσον

Αμυντικοί: Αντρέας Γκράνκβιστ, Πέτερ Χάνσον, Μίκαελ Λούστιγκ, Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς, Όλαφ Μέλμπεργκ, Ματίας Μπίερσμιρ, Μίκαελ Νίλσον, Μπεχράνγκ Σαφάρι, Όσκαρ Βεντ

Μέσοι: Ντάνιελ Άντερσον, Ντούσαν Τζούριτς, Ράσμους Ελμ, Βόκτορ Ελμ, Σάμουελ Χόλμεν, Κιμ Κάλστρομ, Σεμπάστιαν Λάρσον, Άντερς Σβένσον

Επιθετικοί: Μάρκους Ρόζενμπεργκ, Μάρκους Μπεργκ, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, Χένρικ Λάρσον
blanco-serres.jpgΜπορεί οι πρώτες προσπάθειες της ΑΕΚ για την ανανέωση της συνεργασίας με τον Ισμαέλ Μπλάνκο να έχουν πέσει στο κενό, αλλά η Ένωση ετοιμάζει ρελάνς. Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το θέμα με τον Αργεντινό επιθετικό όταν θα βρεθεί στην Ελλάδα ο εκπρόσωπος του ποδοσφαιριστή για να συζητήσουν τη νέα πρόταση . Όχι Τζιμπούρ σε πρόταση από το Κατάρ. 


Νέα πρόταση σε «Ζορό»

Η εβδομάδα αυτή είναι πολύ κρίσιμη όσον αφορά το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Ισμαέλ Μπλάνκο. Στην Ελλάδα αναμένεται να έρθει ο μάνατζερ του Αργεντινού, Χουάν Μπέρος ώστε να συζητήσουν με τον Νίκο Θανόπουλο τη νέα πρόταση που θα καταθέσει η ΑΕΚ.

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ προτίθεται στις τελικές συζητήσεις να προτείνει νέο βελτιωμένο συμβόλαιο στον 26χρονο επιθετικό. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο αν οι «κιτρινόμαυροι» θα αγγίξουν τις 800.000 ευρώ. Τις επόμενες ημέρες θα γίνει γνωστό πότε θα συναντηθούν οι κ.κ. Θανόπουλος και Μπέρος.

Δε πάει Κατάρ ο Τζεμπούρ

Ο Ρέφικ Τζιμπούρ δε βρίσκεται στα πλάνα του Ντούσαν Μπάγεβιτς και όπως είναι λογικό στην Αλγερία, αποτελεί πρώτο θέμα, αφού ο Τζιμπούρ αποτελεί από τις βασικές μονάδες της εθνικής ομάδος της χώρας. Για το λόγο αυτό πρότειναν στον επιθετικό της ΑΕΚ το ενδεχόμενο να αγωνιστεί για λίγους μήνες στο πρωτάθλημα του Κατάρ, ώστε να έχει παιχνίδια στα πόδια του. 

Ο ίδιος όμως, ο Τζιμπούρ δεν ήθελε καν να συζητήσει το ενδεχόμενο αυτό και πλέον οι συμπατριώτες του τον πιέζουν να βρει μια λύση με την «Ένωση». Ο 25χρονος επιθετικός έχει πάρει το μήνυμα ότι εφόσον δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του, τότε θα μείνει εκτός αποστολής για το Κόπα Άφρικα.

ΑΕΚ: Να παραμείνει «ζωντανή»

Το «διπλό», με το οποίο θα παραμείνει «ζωντανή» και θα ελπίζει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, θέλει απόψε (19:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και ΝΕΤ) η ΑΕΚ στην έδρα της Skoda Ξάνθης. Στην «Ένωση» επιθυμούν να κλείσουν με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο τις υποχρεώσεις τους, πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των αγώνων για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το διάστημα που μεσολάβησε από τη μεγάλη νίκη του «δικέφαλου» απέναντι στην Μπενφίκα δεν ήταν μεγάλο και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν είχε τη δυνατότητα να δοκιμάσει κάποια πράγματα εν όψει του αγώνα με τους Ακρίτες.

Εξάλλου, σε ακόμη ένα ματς ο Σερβοέλληνας τεχνικός θα αναγκαστεί να παρατάξει με ελλείψεις την ομάδα του. Ωστόσο, μετά το παιχνίδι με τη Skoda θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει πάνω σε αυτά που θέλει και οι ποδοσφαιριστές να αφομοιώσουν τη φιλοσοφία του.

Ο «Ντούσκο» αναμένεται να παρατάξει την ΑΕΚ με σύστημα 4-2-3-1, τοποθετώντας κάτω από τα δοκάρια τον Σάχα και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Αραούχο, Μαϊστόροβιτς, Άρσε και Καράμπελας. Ως αμυντικοί μέσοι θα αγωνιστούν ο Γιάχιτς και ο Μάκος, έχοντας στα πλάγια τον Σκόκο (δεξιά), τον Λεονάρντο (αριστερά) και πιο μπροστά τον Γκερέιρο. Μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Μπλάνκο.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Λούκατς, Γκέντσογλου, Ιορντάκε, Ταχτσίδης, Μαντούκα, Γεωργέας, Κουτρομάνος και Χέρσι. Ο Μπάγεβιτς δεν υπολογίζει τους Νέμεθ, Ζεράλντο και Ενσαλίβα, ενώ νοκ άουτ έμειναν οι Καφές και Χουανφράν.

Βελτιωμένη πρόταση σε «Ζορό»

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ξεκαθαρίσει η υπόθεση της ανανέωσης του συμβολαίου του Ισμαέλ Μπλάνκο, αφού θα έρθει στην Ελλάδα ο μάνατζερ του Αργεντινού, Χουάν Μπέρος. Την Παρασκευή ο Νίκος Θανόπουλος επικοινώνησε με τον ατζέντη του «Ζορό» και του ζήτησε να έρθει για να δοθεί τέλος στο «σίριαλ».

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ προτίθεται στις τελικές συζητήσεις να προτείνει νέο βελτιωμένο συμβόλαιο στον 26χρονο επιθετικό. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο αν οι «κιτρινόμαυροι» θα αγγίξουν τις 800.000 ευρώ (όσα λαμβάνει ο Μαϊστόροβιτς). Τις επόμενες ημέρες θα γίνει γνωστό πότε θα συναντηθούν οι κ.κ. Θανόπουλος και Μπέρος.

Το «όχι» του Τζεμπούρ

Το ενδεχόμενο να αγωνιστεί για λίγους μήνες στο πρωτάθλημα του Κατάρ πρότειναν η Αλγερινή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και ο προπονητής της χώρας, Ραμπάχ Σαντάν, στον Ράφικ Τζεμπούρ. Ο λόγος είναι ότι ο επιθετικός της ΑΕΚ είναι από τους ποιοτικότερους της Αλγερίας και δεν θέλουν να χάσει τη φόρμα του.

Παρόλα αυτά, ο 25χρονος στράικερ απέρριψε τη συγκεκριμένη πρόταση και οι συμπατριώτες του τον πιέζουν να βρει μια λύση με την «Ένωση».

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της Αλγερίας έχει πει στον «τρομοκράτη» πως αν παραμείνει ανενεργός, τότε δεν θα συμπεριληφθεί στην αποστολή για το Κόπα Άφρικα. Η εικοσαήμερη άδεια του Τζεμπούρ τέλειωσε, αλλά ο παίκτης έχει υποχρεώσεις με την εθνική του.

Τι θα κάνουν οι «ανενεργοί»;

Το τελευταίο διάστημα δεν κουνιέται φύλλο στα διοικητικά της ΑΕΚ. Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στους ανενεργούς μετόχους της ΠΑΕ και τη θέση που θα λάβουν πριν φτάσει στην Αθήνα ο Νίκος Νοτιάς.

Όπως έχει γίνει γνωστό, κάποιοι εξ’ αυτών εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να επιστρέψουν στη χρηματοδότηση της ΠΑΕ, με συγκεκριμένους όρους που έχουν να κάνουν με τη διοίκησή της και τον πρόεδρο, Νίκο Θανόπουλο. Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να παρθούν σημαντικές αποφάσεις, χωρίς να κρυφτούν από τον κόσμο της «Ένωσης».

«Ήμουν ξεγραμμένος»

oscar1.jpgΕκτός από τους τους τρεις βαθμούς και την εμφάνιση στην Λιβαδειά, ο Ολυμπιακός είχε κι άλλα οφέλη από την αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό. Ένα από αυτά ήταν ότι κατάφερε να κερδίσει ποδοσφαιριστές που μέχρι πριν λίγο διάστημα δεν υπολόγιζε. Ένας από αυτούς είναι ο Όσκαρ, ο οποίος δήλωσε ότι ο Τιμούρ Κετσπάγια τον είχε ξεγραμμένο.


«Ήταν ότι χρειαζόμουν αυτή τη στιγμή. Νιώθω πολύ καλά που έπαιξα επιτέλους. Χάιρομαι που είχα την ευκαιρία να δείξω ότι είμαι εδώ και θέλω και μπορώ να βοηθήσω. Ο προηγούμενος προπονητής δεν με υπολόγιζε, με είχε ξεγράψει. Δεν ήταν ότι καλύτερο για μένα. Ήμουν πικραμένος. Τι αλλάζει τώρα με τον Ζίκο; Προφανώς ότι παίζω επιτέλους Φαίνεται να με υπολογίζει. Ελπίζω να συνεχίσουν έτσι τα πράγματα για μένα. Εγώ εδώ θα είμαι και θα κάνω ότι μπορώ καλύτερο για την ομάδα».

Στη συνέχεια ο Όσκαρ τόνισε πως είναι έτοιμος να προσφέρει όπου του ζητήσει ο προπονητής του. «Αισθάνομαι και εγώ ότι πήγαν καλά. Έπαιξα αριστερά αλλά δεν ήταν πρόβλημα. Δεν με ένοιαξε. Έκανα ότι καλύτερο μπορούσα και από εκεί. Να παίζω θέλω και να δείχνω ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα. Είτε αριστερά, είτε δεξιά, είτε στον άξονα, εγώ θα προσπαθώ για το καλύτερο που μπορώ. Η ομάδα δείχνει ένα πολύ καλύτερο και επιθετικό πρόσωπο με το νέο προπονητή και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί δείχνει χαρά και στους οπαδούς μας, αλλά και εμείς ικανοποιούμαστε».


Ντουντού: «Ξεκούραση και δουλειά»

Να εκμεταλλευτούν την διακοπή του πρωταθλήματος θέλουν στον Ολυμπιακό προκειμένου να γεμίσουν τις μπαταρίες τους εν όψει της συνέχειας. Αυτό τόνισε και ο Ντουντού, ο οποίος αρχικά μίλησε για τη νίκη επί του Λεβαδειακού. «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι κυρίως επειδή προερχόμασταν από μια πολύ μεγάλη προσπάθεια στο ματς με την Άρσεναλ. Προσπαθήσαμε όλοι και κάναμε μια καλή εμφάνιση. Στο β΄ ημίχρονο ρίξαμε το ρυθμό μας, αλλά αυτό είναι λογικό όταν το σκορ είναι 3-0 και έχει προηγηθεί ένα τόσο δύσκολο πρόγραμμα. Το σημαντικό είναι ότι πήραμε τη νίκη».

Όσο για τη συνέχεια ο Βραζιλιάνος μέσος του Ολυμπιακού είπε: «Τώρα αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να ξεκουραστούμε στη διακοπή του πρωταθλήματος και να δουλέψουμε για να βελτιωθούμε. Τώρα είμαστε στην κορυφή της βαθμολογίας και αν ο Παναθηναϊκός δεν κέρδισει τη Λάρισα θα παραμείνουμε πρώτοι. Κάτι που θέλουμε να κάνουμε σε όλη τη χρονιά».

Πρωτοσέλιδα

Η δεύτερη ημέρας της 6ης αγωνιστικής της Superleague, μια ημέρα μετά τις βουλευτικές εκλογές, κυριαρχεί σήμερα (05/10) στα πρωτοσέλιδα του αθλητικού Τύπου. Παράλληλα, οι εφημερίδες ασχολούνται με την αλλαγή που έχει σημειωθεί στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού, ύστερα από την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Ζίκο. Επίσης, ψηλά στη θεματολογία βρίσκονται τα νέα του ΠΑΟΚ.

Ειδικότερα:

«Έτσι θα… κυβερνήσει!», είναι ο κεντρικός τίτλος της SportDay και εξηγεί πως ο Ζίκο θα μεταμορφώσει τον Ολυμπιακό. Από την πλευρά της, η Εξέδρα γράφει «Ντιόγκο, το όπλο του Ζίκο».

Το Goal News αναφέρει «Τα 2 διπλά οδηγός… κορυφής, οι 10 αλλαγές Ζίκο της… νέας πνοής», ενώ ο «Φιλάθλος» λέει «Έχασε την μπάλα ο Καραμανλής και γκρέμισε τη Ν.Δ. με ιστορική ήττα».

Το «Φως» γράφει «Έρχονται τα καλύτερα!», ενώ ο «Πρωταθλητής» φιλοξενεί δηλώσεις του Ντουντού.

Η «Ώρα των Σπορ» υποστηρίζει ότι η ΑΕΚ θα πάει στα Πηγάδια «με συνταγή Μπενφίκα», ενώ το «Score Live» αναφέρει «Αυτοδυναμία επιστροφής στο πρωτάθλημα».

Τέλος, η «Πράσινη» γράφει «ΠΑΟ 100%», ενώ η Derby News αναφέρει «Λίρα εκατό ο Μπιάρσμιρ».

Ενδεκάδα που κερδίζει...

pao_aek_finale.jpg... δεν αλλάζει λένε και αυτό αναμένεται να κάνει και ο Χενκ τεν Κάτε. Ο Ολλανδός τεχνικός θα παρατάξει τους ίδιους ένδεκα που πήραν τη νίκη κόντρα σε ΑΕΚ και Ντιναμό Βουκουρεστίου. Όπως όλα δείχνουν πάλι μένει εκτός ο Τζιμπρίλ Σισέ που μέσα στην εβδομάδα θα ταξιδέψει στο Αμπιτζάν για τη κηδεία του πατέρα του.


Ο Παναθηναϊκός αναμένεται να ξεκινήσει το ματς με τη Λάρισα με τον Αλέξανδρο Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα είναι ο Γιόσου Σαριέγκι με τον Ματίας Μπιάρσμιρ έχοντας δεξιά τον Λουκά Βύντρα και στα αριστερά τον Σεντρίκ Καντέ.  Στην μεσαία γραμμή θα είναι ο Κώστας Κατσουράνης, ο Σιμάο Μάτε Τζούνιορ και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Στο αριστερό άκρο θα βρίσκεται ο Σεμπαστιάν Λέτο και στο δεξί ο Γιώργος Καραγκούνης ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης
Πάντως με τον Ολλανδό τεχνικό κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την 11άδα με τους Σωτήρη Νίνη και Τζιμπρίλ Σισέ να έχουν πολλές πιθανότητες να αγωνιστούν. Ο νεαρός μέσος πάντως αποχώρησε από την προπόνηση καθώς ένα σουτ του Σιμάο τον βρήκε στο μάτι, χωρίς όμως να πρόκειται για κάτι το ανησυχητικό. Ο Χενκ τεν Κάτε φοβήθηκε μήπως ο Σεϊταρίδης επιβαρυνθεί απότομα λόγω και της εθνικής και για αυτό τον άφησε εκτός αποστολής για το σημερινό ματς.

Παρών στη κηδεία ο Τζιμπρίλ
Ο Τζιμπρίλ Σισέ θρηνεί τον χαμό του πατέρα του και μέσα στην εβδομάδα θα ταξιδέψει στο Αμπιτζάν για την κηδεία. Ο Γάλλος φορ του Παναθηναϊκού μίλησε στην «La Provence»:  «Είμαι πολύ λυπημένος και βαθιά επηρεασμένος, όπως φυσικά και όλη η οικογένεια μου. Την ερχόμενη εβδομάδα θα πάω στο Αμπιτζάν για να παραστώ στην κηδεία του».

Μικρά – μικρά από τον Τύπο
Στο ΟΑΚΑ θα βρεθεί απόψε ο Ότο Ρεχάγκελ για να παρακολουθήσει τους πράσινους διεθνείς.
Αύριο αναχωρεί για τη Βραζιλία ο Ζιλμπέρτο Σίλβα.
Περίπου 25.000 φίλαθλοι αναμένονται για να παρακολουθήσουν το ματς με τη Λάρισα.

Πάλι εκτός εθνικής ο Κασάνο

Ο Μαρτσέλο Λίπι αγνόησε για μία ακόμη φορά τον Αντόνιο Κασάνο στις κλήσεις του για τις αναμετρήσεις της Εθνικής Ιταλίας απέναντι σε Ιρλανδία και Κύπρο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο επιθετικός της Σαμπντόρια παρά την πολύ καλή του παρουσία στη Serie A δεν επελέγη από τον ομοσπονδιακό τεχνικό, ο οποίος άφησε εκτός τον περιθωριοποιημένο στην Μπάγερν Λούκα Τόνι. Οι «ατζούρι» χρειάζονται έναν βαθμό για να εξασφαλίσουν και μαθηματικά την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.

Τερματοφύλακες: Μπουφόν (Γιουβέντους), Ντε Σάνκτις (Νάπολι), Μαρκάτι (Κάλιαρι).

Αμυντικοί: Καναβάρο, Κιελίνι, Γκρόσο, Λεγκροτάλιε (Γιουβέντους), Μποκέτι (Τζένοα), Γκαμπερίνι (Φιορεντίνα), Σαντόν (Ίντερ), Τζαμπρότα (Μίλαν).

Μέσοι: Καμορανέζι, Μαρκίζιο (Γιουβέντους), Ντ’ Αγκοστίνο, Πέπε (Ουντινέζε), Ντε Ρόσι (Ρόμα), Πίρλο, Γκατούζο (Μίλαν), Παλόμπο (Σαμπντόρια).

Επιθετικοί: Ντι Νατάλε (Ουντινέζε), Τζιλαρντίνο (Φιορεντίνα), Ιακουίντα (Γιουβέντους), Κουαλιαρέλα (Νάπολι), Ρόσι (Βιγιαρεάλ).

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES