25 Ιαν 2010

(Χ)ωρίς νικητή στην Κέρκυρα

Ισόπαλο 0-0 έληξε το ντέρμπι της Β' Εθνικής ανάμεσα της Κέρκυρας και του Ολυμπιακού Βόλου, με τους νησιώτες να βρίσκονται με το ένα πόδι στη Super League. Η ομάδα του ΣάκηΤσιώλης έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει την πρώτη θέση, με την Κέρκυρα να διατηρεί το +8
Κέρκυρα - Ολυμπιακός Βόλου 0-0
Οι δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά τις αναμετρήσεις περιορίστηκαν στο κέντρο του γηπέδου και προσπαθούσαν με βαθειές μπαλιές να βγουν μπροστά. Η Κέρκυρα μετά το πρώτο εικοσάλεπτο άρχισε να πιέζει αλλά δυσκολευόταν να αναπτυχθεί επιθετικά, δίνοντας την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να απομακρύνουν την μπάλα εύκολα. Η ομάδα του Βόλου έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, με τον Μόνχε να δοκιμάζει το σουτ μέσα από την μικρή περιοχή αλλά ο Αποστολίδης κράτησε ανέπαφη την εστία του.
Δυνατά μπήκαν στο δεύτερο σαρανταπεντάλετπο οι φιλοξενούμενοι, έχοντας την υπεροχή μέχρι το τέλος του αγώνα δίχως όμως να πετύχουν κάποιο τέρμα. Οι εντάσεις και τα νεύρα ήταν έντονα και από τις δύο πλευρές, με αποτέλεσμα να χάνουν την ουσία του αγώνα και συμβιβάστηκαν με το να μοιραστούν το βαθμό της ισοπαλίας, με την Κέρκυρα να γνωρίζει την πρώτη της βαθμολογική απώλεια μέσα στην έδρα της.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Κέρκυρα (Μπάμπης Τεννές): Αποστολίδης, Κοντοδήμος, Βενέτης, Ιωάννου, Γκουστάβο, Ρεπερνέ, Μπερνς, Φλαβίνιο, Λουρένσο (57' Γιαννιτσανάκης), Παρασκευαϊδης, Τσίγκας
Ολυμπιακός Βόλου (Σάκης Τσιώλης): Κηπουρός, Πλιάγκας (76' Λιαπάκης), Ζαραδούκας, Σολάκης, Ψυχογιός, Αλβάρεζ, Ροτζέριο, Κόρμπος, Μπουλούτ, Ουμπίντες, Μόνχε
Αναγέννηση Καρδίτσας - Πανσερραϊκός 0-1
Ο Πανσερραϊκός γεύτηκε τη νίκη μετά από οχτώ αγωνιστικές, κερδίζοντας με 1-0 την Αναγέννηση Καρδίτσας. Η ομάδα του Γκιγκέρμο Ογιο κατάφερε να ανέβει στην 10η θέση με 22 βαθμούς όπου ισοβαθμεί με την Ηλιούπολη. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο Σκάγκλια στο 14ο λεπτό.
Η ομάδα της Καρδίτσας δεν κατάφερε να ισοφαρίσει με αποτέλεσμα να γνωρίσει την πρώτη της εντός έδρας ήττα και για έκτη συνεχόμενη αγωνιστική να αγνοεί τη νίκη. Να σημειώσουμε ότι οι θεσσαλοί ολοκλήρωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Μάριαν με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 82ο λεπτό.
Σάββατο (23/1)
ΟΦΗ - Διαγόρας 0-1 (55` Τριανταφύλλου)  
Κυριακή (24/1)
Παναιτωλικός - Πιερικός  1-1 (45' Θεοδωρίδης - 41' Ολγκιν)
Εθνικός Αστέρας - Αγροτικός Αστέρας  0-0
Αιγάλεω - Καλαμάτα 2-1 (22' Πουλάκος, 70' Τσαμπούρης - 35' Καμινιότης)
Εθνικός - Ιωνικός 0-1 (90' Φουρτάντο)
Ηλιούπολη - Δόξα Δράμας  1-1 (90' Κρητικός - 81'  Μαρκόφσκι)
Ρόδος - Θρασύβουλος  1-1 (37' Λάζετιτς - 69' Τζονας)
Δευτέρα (25/1)
Αναγέννηση Καρδίτσας - Πανσερραϊκός 0-1 (14' Σκάγκλια)
Κέρκυρα - Ολυμπιακός Βόλου 0-0

"Αφήστε με να φύγω"

Την πρόθεσή του να αποχωρήσει και μάλιστα άμεσα από την ΑΕΚ, εξέφρασε ο Νάτσο Σκόκο σε Νίκο Θανόπουλο και Σταύρο Αδαμίδη, στη συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Δευτέρας (25/01)! Οι διοικούντες επανέλαβαν για μία ακόμα φορά ότι δεν πωλείται, τουλάχιστον στην τωρινή μεταγραφική περίοδο και στην Ελλάδα. Αμέσως μετά τη συνάντηση του παίκτη, στα γραφεία πήγαν εκ νέου οι εκπρόσωποί του, που... έφαγαν πόρτα. Στην Ραπίντ ο Ιορντάκε, σύμφωνα με τον ρουμάνο πρόεδρο.
Ο Σκόκο κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας πήγε στα γραφεία της ομάδας όπου ζήτησε συνάντηση με τη διοίκηση, ενημερώνοντάς την ότι δεν είναι ικανοποιημένος στην Ενωση με τις υπάρχουσες συνθήκες και ζήτησε να αποχωρήσει. Οι διοικούντες του τόνισαν ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί και το θέμα τελείωσε εκεί, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον παίκτη.
Αμέσως μετά την αποχώρηση του ποδοσφαιριστή, στα γραφεία βρέθηκαν και οι εκπρόσωποι του παίκτη χωρίς να υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση, απαιτώντας για πολλοστή φορά την παραχώρηση του πελάτη τους.
Η απάντηση που πήραν ήταν ίδια με τις προηγούμενες, ότι δηλαδή δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση συζήτησης προς αυτήν την κατεύθυνση. Στη συνέχεια, ο Αδαμίδης λειτουργώντας ως πρόεδρος -έστω και εν δυνάμει- ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συνέχεια στο θέμα και η υπόθεση έκλεισε εδώ.
Κάπου εκεί οι τόνοι ανέβηκαν, με τους ίδιους να απειλούν για αποχή του παίκτη από την αγωνιστική δραστηριότητα και τους διοικούντες να απαντούν ότι δεν πρόκειται να τους ξαναδεχτούν σε συνάντηση! Συμπλήρωσαν μάλιστα ότι η ΑΕΚ δεν απειλείται από κανέναν.
Από την ΑΕΚ τονίζεται χαρακτηριστικά ότι η στάση της διοίκησης αλλά και του τεχνικού επιτελείου δεν πρόκειται να αλλάξει, καθώς υπάρχει σεβασμός προς το πρόσωπο και την αξία του. Ποντάρουν μάλιστα πολλά πάνω του για την προσπάθεια της Ενωσης για την κατάληψη της δεύτερης θέσης. Τώρα μένει βέβαια να φανεί και η στάση του ποδοσφαιριστή.
Στην Ραπίντ ο Ιορντάκε
Στο μεταξύ, τα τυπικά μένουν για το δανεισμό του Ιλιε Ιορντάκε στην Ραπίντ Βουκουρεστίου, όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της ρουμανικής ομάδας. "Ηρθαμε σε συμφωνία με την ΑΕΚ για τον Ιλιε Ιορντάκε. Ακόμη δεν υπάρχει γραπτή συμφωνία, αλλά έχουμε συμφωνήσει προφορικά και σύντομα το θέμα θα κλείσει και τυπικά. Ο παίκτης θα έρθει στην ομάδα μας", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Με το ίδιο το όπλο του σκοτώθηκε

Οι ενέσεις, λοιπόν, του Κόκκαλη στον Ολυμπιακό-και δη στον φετινό Ολυμπιακό-δεν θα πιάνουν πάντοτε. Δεν έπιασε η αλλαγή προπονητή αυτή τη φορά, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το άμεσο αποτέλεσμα, που συνήθως είναι το ζητούμενο σε τέτοιο επίπεδο.

  Ο Ολυμπιακός χάνει το φετινό πρωτάθλημα και πέραν των όσων σοβαρών λαθών έχει κάνει ο πρόεδρός του, οι προπονητές του και οι παίκτες του, αν το δούμε ρεαλιστικά, το χάνει εκεί που το κέρδιζε τα προηγούμενα πέντε χρόνια-από τότε, δηλαδή, που είχε πάρει ο ΠΑΟ τον τίτλο το 2004.

  Το χάνει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός μέσα στο Καραϊσκάκη. Εκεί, μέσα στο ίδιο του το σπίτι, έχει χάσει φέτος ήδη δέκα πόντους μέχρι στιγμής. Δύο από την Καβάλα, δύο από τον Ηρακλή, τρεις από την ΑΕΚ και τρεις από τον ΠΑΟΚ.

  Απλά σκεφθείτε ότι ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ έχει χάσει μόλις δύο πόντους. Δύο έχασε ο ένας, δέκα ο άλλος. Ποια είναι η διαφορά; Οκτώ βαθμοί. Ποια είναι αυτή την στιγμή η απόσταση του Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκό; Οκτώ βαθμοί…

  Να υπενθυμίσω ότι και τα πέντε προηγούμενα χρόνια, ο Ολυμπιακός τέλειωσε τη σεζόν με 13 νίκες στα 15 παιχνίδια του στο Καραϊσκάκη. Είχε, δηλαδή, στάνταρ 39 πόντους, συν ένα δύο ακόμη από τις δύο ισοπαλίες η, τη μία ισοπαλία και τη μία ήττα, που είχε στα άλλα δύο ματς.

  Αυτό το μεγάλο όπλο το έχασε φέτος ο Ολυμπιακός. Και ξέχωρα από όλα τα άλλα, από αυτό το όπλο που έχασε, χάνει τον τίτλο. Του γύρισε μπούμερανγκ το όπλο και τον σκότωσε…

ΑΕΚ: Αυτοί μπαίνουν!

Τους τέσσερις «εκλεκτούς» του επερχόμενου προέδρου της ΑΕΚ, Σταύρου Αδαμίδη, σκιαγράφησε η «SportDay». Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Καπετανάκη, τον Χάρη Κοσμάτο, τον Δημήτρη Καψή και τον Γιάννη Στραγάλη, οι οποίοι θα βοηθήσουν στην «επόμενη μέρα» της ΠΑΕ.

Οι τέσσερις άνδρες βρέθηκαν (μαζί με τον κ. Αδαμίδη) στα επίσημα του Ολυμπιακού Σταδίου και παρακολούθησαν τον νικηφόρο (3-1) αγώνα της «Ένωσης» με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Δίπλα στον 36χρονο δικηγόρο καθόταν ο εφοπλιστής Κωνσταντίνος Καπετανάκης, ενώ σε μπροστινό κάθισμα ήταν ο Χάρης Κοσμάτος, υψηλόβαθμο στέλεχος ναυτιλιακής εταιρείας εισηγμένης στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Λίγο πιο μακριά βρίσκονταν ο δικηγόρος Δημήτρης Καψής και ο αρχιτέκτονας Γιάννης Στραγάλης, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου και του spa «Montana».

Μάλιστα, ο κ. Στραγάλης ενδέχεται να ασχοληθεί με το προπονητικό κέντρο των «κιτρινόμαυρων» στα Σπάτα και το θέμα του γηπέδου. Όπως είχε αποκαλύψει η «SportDay», οι μέτοχοι επιθυμούν να κάνουν δικό τους το ΟΑΚΑ και να το μετατρέψουν σε αμιγώς ποδοσφαιρικό γήπεδο. Μπορεί η συγκεκριμένη επιθυμία να μοιάζει απίθανη, αλλά εκείνοι θα κάνουν την προσπάθειά τους.

Εν τω μεταξύ, στο «τιμ» του κ. Αδαμίδη είναι πιθανό να συμπεριληφθούν και άλλα νέα πρόσωπα, ενώ ενδέχεται να έχει τη στήριξη ενός νέου χρηματοδότη που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Ελλάδα. Ο 36χρονος δικηγόρος, κατά την άφιξή του στο Ολυμπιακό Στάδιο, είπε: «Θα τα πούμε όλα όταν έρθει η ώρα».

Ο νέος πρόεδρος της ΑΕΚ θα βρίσκεται σήμερα και αύριο στα γραφεία της ΠΑΕ, προτού αναχωρήσει για το Λονδίνο. Εκεί θα έχει νέες διαπραγματεύσεις με τη Morgan Stanley για τον διακανονισμό του ομολογιακού δανείου της ΠΑΕ, που με τους τόκους ανέρχεται στα 6,2 εκατ. ευρώ.

Λογομαχία για ένα…ρεπό!

Ένταση υπήρξε στα αποδυτήρια της ΑΕΚ μετά τη νίκη (3-1) επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Συγκεκριμένα, κάποιοι από τους παίκτες της «Ένωσης» ζήτησαν ένα επιπλέον ρεπό από τον αρχηγό της ομάδας, Παντελή Καφέ, και Ραφίκ Τζεμπούρ έθεσε πιο δυναμικά το συγκεκριμένο αίτημα. Ο Έλληνας μέσος ενημέρωσε τους συμπαίκτες του ότι θα έχουν ρεπό την Τρίτη και ο Αλγερινός του πρότεινε να πει στον Ντούσαν Μπάγεβιτς να έχουν δύο ρεπό, επειδή είναι κουρασμένοι.

Ο Καφές του απάντησε ότι δεν γίνεται να ζητήσει δύο ρεπό, αφού ακολουθεί και το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο «τρομοκράτης» θεωρούσε ότι έπρεπε ο αρχηγός να μεταφέρει το συγκεκριμένο αίτημα και μετά από λίγο ανέβηκε η ένταση, με το επεισόδιο να λήγει μετά από περίπου πέντε λεπτά και τους δύο παίκτες να μην έχουν κανένα πρόβλημα.

Ο Τζεμπούρ, πάντως, δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στα όσα είχαν προηγηθεί: «Αυτό είναι θέμα αποδυτηρίων και μένει μέσα σε αυτά. Δεν είμαι ρουφιάνος, το όνομά μου είναι Ραφίκ. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα διαδώσει τι θα συμβεί στα αποδυτήρια», δήλωσε ο Γαλλοαλγερινός και ερωτηθείς αν τέτοια περιστατικά προκαλούν προβλήματα στην ομάδα, απάντησε: «Νομίζω πως πρέπει να ρωτήσετε καλύτερα τον κ. Μπάγεβιτς. Αυτός θα έχει μία απάντηση».

Από την πλευρά του, ο Καφές τόνισε πως «ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Μετά το 2-1 ο ΠΑΣ είχε δύο ευκαιρίες. Εχω ξαναπεί πως έχουμε κενά διαστήματα στο παιχνίδι μας και αυτό το εκμεταλλεύεται ο αντίπαλος. Πρέπει να δείξουμε περισσότερη σταθερότητα και συγκέντρωση στα επόμενα παιχνίδια για να μη γίνεται ντέρμπι κάθε ματς».

Παναθηναϊκός ενόψει…

Σήμερα οι παίκτες της ΑΕΚ έχουν προγραμματισμένη προπόνηση, όμως εκείνοι που αγωνίστηκαν στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννια θα ακολουθήσουν χαλαρό πρόγραμμα και υπόλοιποι θα προπονηθούν κανονικά. Οι «κιτρινόμαυροι» θα ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την Τετάρτη και θέλουν να εμφανιστούν έτοιμοι για να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα από την ομάδα του Νίκου Νιόπλια.

Στη διάθεση του Ντούσαν Μπάγεβιτς θα επιστρέψουν οι τιμωρημένοι (για χθες) Αραούχο και Γιάχιτς, ενώ ο προπονητής της «Ένωσης» θα ξεκαθαρίσει αν θα υπολογίζει στις υπηρεσίες του Νάτσο Σκόκο (που αισθανόταν ενοχλήσεις και αποκλείστηκε από την αποστολή του χθεσινού ματς). Μέσα στην ομάδα θα φανεί αν ο Ζεράλντο και ο Ταχτσίδης θα υπολογίζονται από τον 62χρονο τεχνικό.

Εν τω μεταξύ, αρνητική εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Σκόκο δεν βρέθηκε χθες στο Ολυμπιακό Στάδιο. Οι ποδοσφαιριστές δεν είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται στο γήπεδο, αλλά είθισται να παρακολουθούν από κοντά τις προσπάθειες των συμπαικτών τους. Η απουσία του συζητήθηκε λόγω των πιέσεων που ασκούν οι μάνατζερ για να αποδεχθεί η διοίκηση το αίτημα για μεταγραφή του παίκτη στον Ολυμπιακό.

ΠΑΟΚ: Ντελίριο ενθουσιασμού!

Ενθουσιασμένοι είναι στον ΠΑΟΚ για το «διπλό» της ομάδας στην έδρα του Ολυμπιακού. Περισσότεροι από 1.500 οπαδοί του «Δικεφάλου» βρέθηκαν λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και αποθέωσαν τους παίκτες, τον Φερνάντο Σάντος και τη διοίκηση για τη σπουδαία νίκη επί των Πειραιωτών.

Οι ποδοσφαιριστές πνίγηκαν στις αγκαλιές του κόσμου, που έκανε σύνθημα το όνομα του Πορτογάλου τεχνικού και του Πάμπλο Γκαρσία, αλλά και οι υπόλοιποι είχαν την τιμητικοί τους.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι οι «ασπρόμαυροι» έκαναν αρκετή ώρα να βγουν από την αίθουσα αφίξεων, αν υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη που προσπαθούσε να βοηθήσει τους παίκτες να φτάσουν στο πούλμαν και να φύγουν από το αεροδρόμιο. Οι παίκτες έδειχναν να απολαμβάνουν την αγάπη του κόσμου, παρά την κούραση που είχαν από τον αγώνα και το ταξίδι.

Ζαγοράκης: «Αυτό που ονειρεύεται κάθε ΠΑΟΚτσής»!

Μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό, ο Θόδωρος Ζαγοράκης πήγε στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ και μοίρασε συγχαρητήρια σε όλους για το σπουδαίο αποτέλεσμα. Ο παλαίμαχος μέσος συνδύασε με τον καλύτερο τρόπο την επιστροφή του στην προεδρία του «Δικεφάλου» και εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών.

«Εδώ και 2,5-3 χρόνια προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα. Σήμερα (σ.σ.: χθες) είδαμε αυτό που ονειρεύεται ο κάθε άνθρωπος που αγαπάει την ομάδα, κάθε ΠΑΟΚτσής. Συγχαρητήρια στα παιδιά και συνεχίζουμε. Είμαστε όλοι καλά και προχωράμε. Είμαστε μία οικογένεια και θα κάνουμε το καλύτερο. Θα υπηρετούμε με τον καλύτερο τρόπο τον ΠΑΟΚ», είπε ο Ζαγοράκης.

Εν τω μεταξύ, η διοίκηση του ΠΑΟΚ αποφάσισε να επιβραβεύσει την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών και θα τους δώσει έξτρα πριμ ύψους 100.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι τα χρήματα θα μοιραστούν οι παίκτες που βρίσκονταν στην 18άδα του αγώνα.

Πως καταντήσατε έτσι τον Ολυμπιακό;

Κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν για τις επιλογές τους. Πρέπει να λογοδοτήσουν για την δουλειά που έκαναν στα γραφεία, αλλά και στο Ρέντη. Να μας πουν πως κατάντησαν έτσι τον Ολυμπιακό. Τα λέγαμε πριν από μία εβδομάδα πως οι Πειραιώτες έχουν χάσει το πρωτάθλημα. Οχι γιατί είχαν βρεθεί 7 βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό, αλλά γιατί ήταν μαθηματικά βέβαιο πως θα ακολουθούσαν κι άλλες γκέλες.

Η ομάδα «φωνάζει» πως δεν μπορεί και είναι πολύ αργά για να διορθωθούν τα πράγματα. Οι παίκτες δεν έχουν δυνάμεις, δεν έχουν φρεσκάδα... Απλά δεν μπορούν. Από τα πρώτα λεπτά του χθεσινού αγώνα φαινόταν πως υπάρχει πρόβλημα. Οταν είσαι πιο αργός από τον ΠΑΟΚ, όταν τρως γκολ από κόντρα που έβγαλε ο Ιβιτς (!), τότε τι ψάχνουμε να βρούμε; Δυστυχώς τα πάντα πήγαν στραβά χθες. Οσοι βρέθηκαν στο Καραϊσκάκη είδαν απογοητευμένοι έναν Ολυμπιακό που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Ούτε μία σωστή επίθεση.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν χθες μια «χρυσή» ευκαιρία να ανακάμψουν. Τουλάχιστον ψυχολογικά. Με νέο προπονητή στον πάγκο και γνωρίζοντας πως ο «αιώνιος αντίπαλος» είχε αφήσει δύο βαθμούς στο Χαριλάου, όλοι περίμεναν πως αν μη τι άλλο θα μπουν δυνατά και θα διεκδικήσουν την επιστροφή τους στην διεκδίκηση του τίτλου. Μάταια όμως. Ο Μπάντοβιτς θα... καεί γρήγορα. Δεν υπάρχει άλλοθι όμως για κάποιους παίκτες, που δείχνουν σαν βετεράνοι.

Ο νέος τεχνικός των Πειραιωτών υποστηρίζει πως θα στηρίξει τον Ντιόγο. Καλά θα ήταν να μας εξηγήσει γιατί πιστεύει πως ο Βραζιλιάνος θα γίνει ξαφνικά παίκτης για τον Ολυμπιακό. Δηλαδή τι άλλο μένει να δούμε για να καταλάβουμε και να δεχτούμε πως δεν γίνεται να διεκδικεί θέση στην ενδεκάδα ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής; Ηταν «λίγος» ούτως ή άλλως; Δεν τον χειρίστηκαν σωστά στον Ολυμπιακό οι προηγούμενοι προπονητές; Λίγη σημασία έχει.

Η ουσία είναι πως δεν γίνεται να είναι ο βασικός φορ του Ολυμπιακού. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως ο Ντιόγο είναι το μοναδικό πρόβλημα των πρωταθλητών. Υπάρχουν κι άλλοι που θα έπρεπε να ζητήσουν συγνώμη, τουλάχιστον, για την χθεσινή τους εμφάνιση. Οπως ο Ακης Στολτίδης, του οποίου το πρόβλημα ήταν ο Ζίκο. Οπως ο Οσκαρ που μετά από 1,5 χρόνο στον Ολυμπιακό έχει κάνει... 1,5 καλό ματς.

Τέλος πάντων, η φετινή χρονιά χάθηκε. Ας ελπίσουμε μόνο πως αυτή η κακή χρονιά δεν θα είναι το ξεκίνημα της κατηφόρας. Ας ελπίσουμε πως θα γίνουν αυτά που πρέπει για να διεκδικήσει και πάλι η ομάδα (του χρόνου πλέον) την κυριαρχία της.

ΠΑΟ: Στον… αέρα για το +8!

Ευφορία επικρατεί στις τάξεις του Παναθηναϊκού, ύστερα από την ισοπαλία (0-0) της ομάδας στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και την ήττα του Ολυμπιακού από τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη.

Μετά τα δύο συγκεκριμένα αποτελέσματα, οι «πράσινοι» εξέφραζαν τη σιγουριά ότι φέτος θα κατακτήσουν τον τίτλο, μετά από έξι χρόνια, και ανέφεραν ότι χρειάζεται να επιδείξουν προσοχή στη συνέχεια των υποχρεώσεών τους, προκειμένου να μην βρεθούν προ εκπλήξεως.

Η αποστολή του «τριφυλλιού» πριν αναχωρήσει από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό την Αθήνα γνώριζε ότι ο ΠΑΟΚ (στο 80ο λεπτό της αναμέτρησης) προηγούταν με 1-0, αλλά χρειάστηκε να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο και δεν ήξεραν την εξέλιξη του αγώνα.

Τα κινητά έκλεισαν και κατά τη διάρκεια της πτήσης ο Κατσουράνης θέλησε να ενημερωθεί για το τι έγινε στο Φάληρο, πηγαίνοντας στο πιλοτήριο για να μάθει το τελικό σκορ. Πρώτα ενημερώθηκαν ο διεθνής μέσος και ο διευθυντής του γραφείου του Νικόλα Πατέρα, ο Στέφανος Ησαΐας, οι οποίοι ενημέρωσαν τους υπόλοιπους και άκουσαν με ικανοποίηση το εν λόγω αποτέλεσμα.

Πάντως, στον Παναθηναϊκό έχουν πολλά παράπονα από τον επόπτη Φαντόπουλο, τον οποίο συνάντησαν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Μάλιστα, ο Κώστας Αντωνίου του διαμαρτυρήθηκε σε ήπιο τόνο, λέγοντας: «Εχουμε πολλά παράπονα. Δεν έχει δοθεί ένα πέναλτι και άφησες ένα καθαρό οφσάιντ. Δεν γίνεται να μην τα είδες. Αν σκόραρε ο Αρης, μπορεί αυτό το γκολ να μας κόστιζε ένα πρωτάθλημα».

Ο διευθυντής ποδοσφαίρου της ΠΑΕ πήγε μετά το τέλος του ματς στα αποδυτήρια και είπε στους παίκτες: «Συγχαρητήρια για την προσπάθεια. Μπορεί να μην πήραμε το ματς, αλλά δείξατε σε όλους ότι είστε οι καλύτεροι. Μόνο εσείς υπήρχατε στο γήπεδο».

Τώρα στον Παναθηναϊκό θα στρέψουν την προσοχή τους στο κυριακάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ενδέχεται να κριθεί η κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, με τους «πράσινους» να θέλουν τη νίκη και θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να ξεπεράσουν το εμπόδιο της «Ένωσης».

Στη διάθεση του κ. Νιόπλια αναμένεται να επιστρέψει ο Νίνης (που έμεινε εκτός αποστολής, επειδή δεν ξεπέρασε τη γαστρεντερίτιδα που τον ταλαιπωρούσε), ο Σιμάο (που σήμερα θα επιστρέψει από το Κόπα Άφρικα) και εντός της εβδομάδας θα ξεκαθαρίσουν οι περιπτώσεις του Ρουκάβινα και του Γκάμπριελ.

Εν τω μεταξύ, οι «πράσινοι» δεν θα εγκαταλείψουν την προσπάθεια για μεταγραφική ενίσχυση, αλλά οι πιθανότητες να αποκτηθεί κάποιος παίκτης τώρα είναι ελάχιστες. Στο «τριφύλλι» ελπίζουν ότι η Χετάφε θα αλλάξει στάση και θα αποφασίσει να παραχωρήσει τον «Κάτα» Ντίας με τη μορφή δανεισμού μέχρι το τέλος της σεζόν (ορίζοντας οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι). Όσον αφορά τον Μέιρα, δεν επιθυμεί να αγωνιστεί ως δανεικός στο ελληνικό πρωτάθλημα.

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES