18 Νοε 2009

Αλλαγή ώρας στο ντέρμπι των «αιωνίων»


Αλλάζει η ώρα διεξαγωγής του μεγάλου ποδοσφαιρικού ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, το οποίο θα γίνει την Κυριακή, 29/11 στις 18:30 αντί για τις 19:00 που είχε οριστεί αρχικά. Όπως ανακοινώθηκε από τη Σούπερ Λίγκα, η μετάθεση κατά 30 λεπτά γίνεται μετά από αίτημα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά, για λόγους ασφαλείας αφού την αργότερα την ίδια μέρα, οι δύο σύλλογοι θα συναντηθούν και για το πρωτάθλημα της Α1 μπάσκετ.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας αναφέρει τα παρακάτω: «Ανακοινώνεται ότι σε συνέχεια αποδοχής αιτήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά, η ώρα έναρξης του αγώνα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, στο πλαίσιο της 12ης Αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ, ορίζεται για τις 18:30, την Κυριακή 29 Νοεμβρίου (αντί για τις 19:00). Ο αγώνας θα μεταδοθεί από τη ΝΕΤ».

Τεν Κάτε: «Δεν χρειάζονται προσθήκες»

Τέλος στη μεταγραφολογία των τελευταίων ημερών έβαλε ο Χενκ Τεν Κάτε. Με γραπτή του δήλωση στην ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού, ο Ολλανδός τεχνικός τονίζει πως είναι απόλυτα ικανοποιημένος από το υλικό της ομάδας και προσθέτει πως η παρακολούθηση παικτών γίνεται στο πλαίσιο του σκάουτινγκ.

«Με αφορμή το γεγονός ότι συνδυάστηκε η παρουσία μου σε διεθνές φιλικό παιχνίδι Εθνικών ομάδων με την ερχόμενη μεταγραφική περίοδο θα ήθελα να διευκρινίσω ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με το ρόστερ που έχω στη διάθεσή μου, στο οποίο θεωρώ ότι δεν χρειάζονται προσθήκες• αντιθέτως έχω και στο παρελθόν δηλώσει ότι προτιμώ να δουλεύω με πιο περιορισμένο αριθμητικά ρόστερ. Επιπλέον, το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός παρακολουθεί ποδοσφαιριστές είναι μέρος της στρατηγικής μας για το scouting, συμβαίνει καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και δεν συνδέεται με την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου», αναφέρει ο προπονητής του «τριφυλλιού».

«Καμιά πρόταση για Ντούριτσα»

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει καταθέσει επίσημη πρόταση για τον Γιαν Ντούριτσα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Λοκομοτίβ Μόσχας, Νικολάι Ναόμοφ. Έτσι επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που ήθελαν τους «πράσινους» να έχουν απλώς στα υπόψη τους τον Σλοβάκο αμυντικό, αλλά να μην «καίγονται» για την απόκτησή του. «Το πιθανότερο με τον Ντούριτσα είναι ότι θα τον παραχωρήσουμε σε άλλη ομάδα γιατί εμείς δεν του δίνουμε αρκετό χρόνο συμμετοχής. Επειδή έχουν γραφτεί κάποια πράγματα για τον Παναθηναϊκό, δεν έχουμε καμία επίσημη πρόταση ούτε από τους Έλληνες ούτε από άλλη ομάδα», τόνισε στη ρωσική εφημερίδα «Sport-Express».

Βέτο για Βύντρα

Ο Παναθηναϊκός είναι πιθανό να κινηθεί για έναν αριστεροπόδαρο στόπερ στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, ενώ άλλη κίνηση θα γίνει μόνο αν πωληθεί κάποιος από τους παίκτες που υπολογίζονται. Για τον Λουκά Βύντρα υπάρχει ενδιαφέρον από τη Χέρτα Βερολίνου, αλλά ο Χενκ Τεν Κάτε φέρεται να έχει θέσει βέτο για μη πώληση του διεθνούς άσου. Προτεραιότητα είναι η παραχώρηση όσων παικτών δεν υπολογίζονται (Μάντζιος, Τζιόλης, Κλέιτον, Δημούτσος).

ΟΣΦΠ: Ορέγεται Ζίκο η Φλαμένγκο

Την επιθυμία του να προσλάβει τον Ζίκο στη θέση του προπονητή της Φλαμένγκο εξέφρασε ο πρόεδρος της ομάδας, Ντελέιρ Ντουμπρόσκ. «Ακόμη ελπίζω να φέρω τον Ζίκο στη Φλαμένγκο. Με την σπουδαία του διεθνή εμπειρία θα ήταν εξαιρετικός μάνατζερ για την ομάδα», τόνισε στην εφημερίδα «El Dia» ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου, που θα προσπαθήσει να επανεκλεγεί στις προσεχείς αρχαιρεσίες. Πάντως το έδαφος δεν είναι πρόσφορο για κάτι τέτοιο. Αφενός γιατί ο ιστορικός σύλλογος έχει πολλά χρέη και αφετέρου γιατί ο προπονητής του Ολυμπιακού είχε δηλώσει πρόσφατα πως δεν θα ήθελε-τουλάχιστον στην παρούσα φάση-να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Αμφίβολος ο Ντουντού, νυστέρι για Λεντέσμα

Αιμάτωμα στον μηρό έδειξαν οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο Ντουντού, πράγμα που σημαίνει πως οι πιθανότητες συμμετοχήες του απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα το προσεχές Σάββατο είναι μοιρασμένες. Παράλληλα, ο Κριστιάν Λεντέσμα αποφάσισε να υποβληθεί σε αρθροσκόπηση για να απαλλαγεί από τις ενοχλήσεις στο γόνατο. Ο Αργεντινός μεσοαμυντικός ήταν ούτως ή άλλως τραυματίας (θλάση) και θα έμενε εκτός μάχης για άλλες 2-3 εβδομάδες, ενώ πλέον η απουσία του διαρκέσει για 3-4 εβδομάδες επιπλέον. Το παρήγορο για τον Ολυμπιακό είναι πως ο Λεονάρντο προπονήθηκε σε φουλ ρυθμούς.

Ο Ζίκο θα περιμένει να δει σε τι κατάσταση θα επιστρέψουν οι διεθνείς, με τις μεγαλύτερες ανησυχίες να υπάρχουν για τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, ο οποίος έχει ενοχλήσεις στους προσαγωγούς. Εκτός μάχης είναι σίγουρα οι Γκαλέτι, Τοροσίδης, Λεντέσμα, Ντάρμπισαϊρ και Ντιόγο. Οι Όσκαρ και Ζαϊρί έχουν ξεπεράσει τους τραυματισμούς τους και μαζί με τους Πάντο και Φετφατζίδη που ανέρρωσαν από τις ιώσεις που τους ταλαιπώρησαν θα είναι διαθέσιμοι.

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα!

Τα ψέματα τελείωσαν! Η Εθνική Ελλάδας καλείται απόψε (20:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Mega) να πάρει αποτέλεσμα πρόκρισης στην Ουκρανία και να είναι μία από τις 32 ομάδες που θα αγωνιστούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής. Η μοίρα τα έφερε έτσι, ώστε το 100ο παιχνίδι του Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο της «γαλανόλευκης» να είναι ένα από τα κρισιμότερα που έχει δώσει μέχρι σήμερα.

Όσον αφορά το πλάνο του ομοσπονδιακού τεχνικού για το σημερινό ματς, η σκέψη του να αναθέσει στον Αβραάμ Παπαδόπουλο αντί του Σωκράτη Παπασταθόπουλου το μαρκάρισμα του Αντρέι Σεφτσένκο δεν του βγήκε, αφού ο αμυντικός του Ολυμπιακού παραπονέθηκε για ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και ο «Ρεχακλής» ενδέχεται να παρατάξει με μία μόλις αλλαγή το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Συγκεκριμένα, ο «Herr Otto» θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Τζόρβα και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Βύντρα, Παπασταθόπουλο, Μόρα, Κυργιάκο και Σπυρόπουλο. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Κατσουράνης και ο Καραγκούνης, έχοντας στα πλάγια τον Σαλπιγγίδη (δεξιά) και τον Σαμαρά (αριστερά). Μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Χαριστέας (ή ο Γκέκας).

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Σηφάκης, Τζιόλης, Μάκος, Πλιάτσικας, Νίνης, Μήτρογλου, Γκαλίτσιος και Τζαβέλλας. Εκτός αποστολής, λόγω τραυματισμών, έμειναν οι Χαλκιάς, Τοροσίδης, Σεϊταρίδης, Πατσατζόγλου και Αμανατίδης.

«Δεν είναι καμία σούπερ ομάδα η Ουκρανία. Το βλέπετε και μόνοι σας ότι δεν είναι φόβητρο. Εχουν τρεις πολύ καλούς παίκτες, τον Σεφτσένκο, τον Μιλέφσκι και τον Τίμοστσουκ. Αν τους περιορίσουμε, θα είμαστε κοντά στον στόχο. Το πιστεύω ότι μπορούμε να τους αποκλείσουμε μέσα στην Ουκρανία. Αυτή τη φορά δεν έχουμε περιθώριο να μπούμε λιγότερο δυνατά και μυαλωμένα απ' ό,τι πρέπει στο ξεκίνημα. Πρέπει από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό να είμαστε συγκεντρωμένοι. Και να μην τους αφήσουμε να κάνουν το παιχνίδι τους», είπε ο Ρεχάγκελ στους διεθνείς, κατά τη διάρκεια της προβολής του βίντεο του αγώνα στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Πώς θα αγωνιστούν οι Ουκρανοί

Με το κλασικό σύστημα 4-4-2 θα παρατάξει ο Αλεξέι Μιχαϊλιτσένκο την Ουκρανία απέναντι στην Ελλάδα. Οι ένδεκα που θα ξεκινήσουν είναι οι: Πιατόφ (τερματοφύλακας), Κόμπιν (δεξί μπακ), Τσιγκρίνσκι, Κατσέριντι (κεντρικοί αμυντικοί), Ρακίτσκι (αριστερό μπακ), Τίμοστσουκ, Μίχαλικ (ή Γκάι στο κέντρο της μεσαίας γραμμής), Χούσιεφ (δεξί χαφ), Γιαρμολένκο (αριστερό χαφ). Σεφτσένκο και Μιλέφσκι (επιθετικό δίδυμο).

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μπόγκους, Κούτσερ, Ρουσόλ, Ροτάν, Γκομένιουκ, Αλίεφ και Χουντόμπιακ. Στο σημερινό ματς δεν θα αγωνιστούν ο Κοσόφσκι και ο Ναζαρένκο, οι οποίοι απουσίασαν και από τον πρώτο αγώνα.

Το στοίχημα του Ότο

Όπως αναφέραμε παραπάνω, το σημερινό παιχνίδι είναι το 100ό για τον Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας. Το τρέχον συμβόλαιο του ομοσπονδιακού τεχνικού λήγει στις 31 Δεκεμβρίου και αν η «γαλανόλευκη» δεν δώσει το «παρών» στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής δεν θα ανανεωθεί, ύστερα από κοινή απόφαση της ΕΠΟ με τον προπονητή.

Αντίθετα, αν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο 19ο Παγκόσμιο Κύπελλο, τότε θα πάει με τον Γερμανό στη γιορτή του ποδοσφαίρου (σ.σ.: αφού υπάρχει σχετικός όρος στο συμβόλαιό του). Αν η Ελλάδα πάρει το «εισιτήριο» της πρόκρισης για τα τελικά του Μουντιάλ, αυτό θα είναι το πρώτο της καριέρας του.

Όπως γίνεται αντιληπτό, το αποψινό ματς αποτελεί και ένα προσωπικό στοίχημα για τον «Herr Otto», ο οποίος έχει αρκετό άγχος και χθες βγήκε για μία σύντομη βόλτα στους δρόμους του Ντόνετσκ. Ηταν βυθισμένος στις σκέψεις του εν όψει του μεγάλου αποψινού ματς.

Υπόκλιση στους «πράσινους»!

Κολακευτικά είναι τα σχόλια των ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων για την ποιότητα και την αξία των Ελλήνων διεθνών του Παναθηναϊκού. Σε χθεσινά τους δημοσιεύματα η «L’ Equipe» και η ιστοσελίδα «goal.com» στάθηκαν στους Σωτήρη Νίνη και Γιώργο Καραγκούνη, θεωρώντας τους «βαρόμετρα» για την Εθνική ομάδα εν όψει του επαναληπτικού με την Ουκρανία για τα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Ο τεχνικός της Ουκρανίας, Αλεξέι Μιχαϊλιτσένκο, ένα από τα προβλήματα που θα πρέπει να λύσει είναι αυτό του μεσοεπιθετικού του Παναθηναϊκού Σωτήρη Νίνη, ο οποίος είναι σε εξαιρετική φόρμα από την αρχή της φετινής αγωνιστικής περιόδου», το σχόλιο της γαλλικής εφημερίδας για τον νεαρό μέσο. Σε ρεπορτάζ αγγλικού ΜΜΕ επίσης αναφέρεται: «Ο Οτο Ρεχάγκελ μπορεί να αλλάξει το σύστημα της Εθνικής Ελλάδας ώστε να παίξει και ο συναρπαστικός μέσος Σωτήρης Νίνης, ο οποίος εντυπωσιάζει με τον Παναθηναϊκό».

Το «goal.com» στέκεται στην αξία του «Κάρα»: «Μπορεί ο Γκέκας να είναι ο πρώτος σκόρερ της Ελλάδας, αλλά πολλά θα εξαρτηθούν από την απόδοση του μέσου του Παναθηναϊκού Γιώργου Καραγκούνη. Με το περιβραχιόνιο του αρχηγού είναι αυτός που θα επιχειρήσει να εμπνεύσει την Ελλάδα, προκειμένου να περάσει στο Μουντιάλ».

Τα εγκωμιαστικά σχόλια μάλιστα δεν περιορίζονται στους ποδοσφαιριστές, αλλά και τον τεχνικό του Παναθηναϊκού, Χενκ Τεν Κάτε. Το περιοδικό «Voetbal International» εστιάζει στην ικανότητα του Ολλανδού να αναδεικνύει ταλέντα. Δύο από αυτά είναι γνωστά σε όλους… «Ο Τεν Κάτε δεν κέρδισε κάποιον τίτλο με τον Αγιαξ, αλλά προσέφερε 45 εκατ. ευρώ με την εξέλιξη των Σνέιντερ, Μπάμπελ, οι οποίοι πωλήθηκαν, και γι' αυτόν τον λόγο και μόνο τού αξίζει ένα άγαλμα»!

Όσον αφορά τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, μπορεί να μ ην υπήρξε κάποιο δημοσίευμα με διθυραμβικά σχόλια, αλλά οι πράξεις του Ντούνγκα μίλησαν από μόνες τους… Στο φιλικό με το Ομάν, ο Βραζιλιάνος μέσος ήταν ο μόνος από τους βασικούς που αγωνίστηκαν και στα 90 λεπτά της αναμέτρησης (2-0 η σελεσάο).

Λέτο: «Σημαντικό, αλλά όχι τελικός το παιχνίδι με Ολυμπιακό»

Για το μεγάλο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» μίλησε ο Σεμπαστιάν Λέτο στο Νοvasports. Ο 23χρονος Αργεντινός αναφέρθηκε στην επιστροφή του στο φαληρικό γήπεδο, ενώ τόνισε πως δεν πιστεύει πως απ’ το αποτέλεσμα του αγώνα θα κριθεί ο φετινός τίτλος.

Αναλυτικά όσα είπε ο αριστερός μεσοεπιθετικός για:

Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Είναι σημαντικό παιχνίδι, όμως πρώτα αντιμετωπίζουμε τον Αστέρα Τρίπολης σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Θα πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο τον Αστέρα και μετά θα δούμε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Δεν είναι το κλειδί για τον τίτλο. Θα έχουμε μια μεγάλη σεζόν, όμως είναι σημαντικό παιχνίδι γιατί οι βαθμοί είναι πολύτιμοι και αυτό κάνει την αναμέτρηση σημαντική για μας».

Την επιστροφή του στο «Καραϊσκάκη»: «Αγωνίστηκα την περασμένη σεζόν με τον Ολυμπιακό και φυσικά θα είναι ιδιαίτερο παιχνίδι. Όμως είμαι επαγγελματίας και πρέπει να αγωνιστώ για την ομάδα μου. Πέρασα εκεί καλές στιγμές, γιατί κατέκτησα το πρώτο μου πρωτάθλημα και είμαι χαρούμενος γι' αυτόν τον τίτλο. Ωστόσο τώρα αγωνίζομαι στον Παναθηναϊκό και θα δίνω τον καλύτερο εαυτό μου για την ομάδα μου».

Το αν θεωρεί φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος τον Παναθηναϊκό: «Είναι πολύ νωρίς να πω κάτι τέτοιο. Πρέπει να πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι, προσπαθώντας να πάρουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε».

Το αν είναι το «τριφύλλι» η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα: «Καλύτερη ομάδα... Μάλλον ναι, όμως στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις. Όλα αλλάζουν. Πρέπει να περιμένουμε και να είμαστε συγκεντρωμένοι στα παιχνίδια μας».

*Φάκελο στον πρωθυπουργό και στην υπουργό περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, απέστειλε η εταιρεία του Μπάμπη Βωβού, προτείνοντας λύσεις για την κατασκευή του γηπέδου και του εμπορικού κέντρου στο Βοτανικό. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Βωβός παραχωρεί ορισμένα στρέμματα που του ανήκουν για να γίνει το πράσινο και να αυξηθεί το ισοζύγιο. Ο φάκελος αυτός κοινοποιήθηκε και στον Παναθηναϊκό και στον δήμο. Οι "πράσινοι" σχολίαζαν επ' αυτού πως: «το γήπεδο είναι κρυστάλλινο και με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα γίνει και μένει στην κυβέρνηση να υποδείξει τη λύση που επιθυμεί και δύναται να πραγματοποιήσει».

ΠΑΣ: Πριμ με Ολυμπιακό σκέφτεται ο Χριστοβασίλης

Τέλος στις κακές εμφανίσεις θέλει να βάλει η διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα και να κάνει μια νέα αρχή το Σάββατο στον αγώνα με τον Ολυμπιακό στους «Ζωσιμάδες». Ο Γιώργος Χριστοβασίλης θέλει να δει την εικόνα της ομάδας του να καλυτερεύει και σκέφτεται να δώσει ένα επιπλέον κίνητρο στους παίκτες. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος των Ηπειρωτών θα παραθέσει δείπνο στο οποίο θα παραβρεθούν η διοίκηση, η τεχνική ηγεσία και οι ποδοσφαιριστές με σκοπό να υπάρξει συσπείρωση στην ομάδα. Εκεί είναι πολύ πιθανό ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ να ανακοινώσει στους παίκτες κάποιο πριμ.

Αξίζει να σημειωθεί πως κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τον εσωτερικό κανονισμό που υπογράφηκε στην αρχή της σεζόν ωστόσο ο Χριστοβασίλης είναι διατεθειμένος να κάνει μια εξαίρεση και να δελεάσει τους παίκτες με κάποιο ποσό.

Ο Παράσχος δεν έχει καταλήξει ακόμα για το σχήμα που θα παρατάξει στον αγώνα με τους «ερυθρόλευκους», ωστόσο μπορεί να υπολογίζει στους Γιώργο Ντάσιο και Ιμπραίμα Μπακαγιόκο που είναι έτοιμοι να αγωνιστούν, αφού έχει επιστρέψει κανονικά στις προπονήσεις ενώ αμφίβολος παραμένει ο Πάρις Ανδράλας που ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα.

Η ομάδα της Ηπείρου το Σάββατο θα βρεθεί σε ένα κατάμεστο γήπεδο αφού τα εισιτήρια πωλούνται με πολύ γρήγορους ρυθμούς και αναμένεται να εξαντληθούν.

ΟΣΦΠ: Μόνο με μεταγραφή!

Ουσιαστικές εξελίξεις για τον μεταγραφικό πόθο Ολυμπιακού και Ζίκο θα προκύψουν το επόμενο διάστημα. Για την ακρίβεια όταν οι «ερυθρόλευκοι»- καλώς εχόντων των πραγμάτων- εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και βάλουν στα ταμεία τους το (σημαντικό) ποσό που αναλογεί για αυτή την επιτυχία. Ο Ντιέγκο Σόουζα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας για τον Ιανουάριο, όμως από τη στιγμή που η «Traffic», εταιρία που έχει το 80% των δικαιωμάτων του δεν τον δίνει δανεικό με οψιόν, οι Πειραιώτες πρέπει να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με μεγάλο… πορτοφόλι.

Βέβαια, δεν πρόκειται να μπουν στη διαδικασία με τα χρήματα που ακούγονται τώρα. Ο μεσοεπιθετικός της Παλμέιρας κοστολογείται 7-8εκατ. ευρώ, ποσό που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι βάση για τις συζητήσεις. Ο Ολυμπιακός έχει αναζητήσει όλους τους πιθανούς τρόπους για να μη δώσει πολλά «μπροστά» και ένας από αυτούς ήταν ο δανεισμός με οψιόν αγοράς. Η «Traffic», ωστόσο, δεν το δέχεται, αφού βλέπει ότι υπάρχουν και άλλες ομάδες που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τον παίκτη (Βέρντερ Βρέμης, ΤΣΣΚΑ και ακόμη μία ρωσική ομάδα).

Επομένως, οι πρωταθλητές θα «ψαχτούν» περισσότερο για λύση με τα δικαιώματα του ποδοσφαιριστή. Δηλαδή μέσα από τις διαπραγματεύσεις να αποκτήσουν το μεγαλύτερο μέρος και ουσιαστικά να ελέγχουν την κατάσταση. Για να συμβεί αυτό χρειάζεται ρευστό και απ’ ότι φαίνεται, στον Ολυμπιακό θα περιμένουν την πρόκριση στην επόμενη φάση για να κινηθούν με περισσότερες υπέρ τους πιθανότητες για το deal.

Οι υπόλοιποι…

Πέραν του μεσοεπιθετικού, ο Ζίκο έχει ζητήσει ενίσχυση και στην επίθεση. Σε αυτό συμφωνούν και οι διοικούντες, έχοντας σε πρώτο πλάνο τον Αντριάνο. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση τα πράγματα είναι λίγο περίπλοκα. Ο Ολυμπιακός υποστηρίζει ότι ο μάνατζερ του «αυτοκράτορα» τους έχει διαβεβαιώσει ότι ο πελάτης του βλέπει με καλό μάτι να παίξει στη χώρα μας, ενώ στη Βραζιλία θεωρούν πως θα το σκεφτόταν για το καλοκαίρι. Παράλληλα, διέρρευσε ότι ο κ. Κόκκαλης έχει μικροενδοιασμούς, λόγω του βεβαρημένου παρελθόντος του Αντριάνο στην Ίντερ, όμως άλλες πηγές αποκαλύπτουν ότι οι συζητήσεις με τον ατζέντη συνεχίζονται.

Όσον αφορά τον Μίλαν Γιοβάνοβιτς, το ενδιαφέρον ατονεί. Κυρίως εξαιτίας του οικονομικού, αφού η Σταντάρ Λιέγης φαίνεται να αξιώνει περί τα 2εκατ. ευρώ για παίκτη που σε τέσσερις μήνες μένει ελεύθερος. Συνυπολογίστε και το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει (δεν θα είναι έτοιμος τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου)…

Σχετικά με τους Έλληνες του εξωτερικού, τα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για τους Σαμαρά- Γκέκα. Ο πρώτος διέψευσε ότι έχει δεχτεί πρόταση από ελληνική ομάδα, το ίδιο η Σέλτικ και σε ανακοίνωσή του διαβεβαίωσε ότι ποτέ δεν σκέφτηκε να παίξει μπάλα στη χώρα μας. Ο «Fanis» από την άλλη, βρίσκεται στους υπό παραχώρηση επιθετικούς της Λεβερκούζεν, αλλά οι Γερμανοί αναφέρουν ότι τιμή εκκίνησης είναι 3εκατ. ευρώ. Ενδεχομένως βέβαια οι «ασπιρίνες» να πέσουν γύρω στο 1.8, όμως και σε αυτή την περίπτωση ο Ολυμπιακός δύσκολα θα διαθέσει τέτοιο ποσό.

Τραυματίστηκε ο Ντουντού!

Σε δεύτερη μοίρα πέρασε η φιλική νίκη του Ολυμπιακού σε βάρος του Ιωνικού (2-1) χθες στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη. Στη διάρκεια του παιχνιδιού έπεσε «θύμα» τραυματισμού ο Ντουντού. Ο Βραζιλιάνος μέσος των Πειραιωτών δέχθηκε ένα χτύπημα στο αριστερό ισχίο και την Τετάρτη θα εξεταστεί, προκειμένου να εκτιμηθεί με ασφάλεια το μέγεθος του προβλήματος. Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση, η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Σεμερτζίδης

Το deal του Κοζώνη

Εξαιρετική για τον Χαράλαμπο Κοζώνη θεωρείται η χθεσινή προφορική συμφωνία με την ΠΑΕ ΑΕΚ για την υπογραφή του προσυμφώνου. Ο 65χρονος επιχειρηματίας δεν δέχθηκε την ποινική ρήτρα του 1 εκατ. ευρώ, που του πρότεινε η «Ένωση» να πληρώσει αν αποσυρθεί από την Εταιρεία χωρίς σοβαρό λόγο. Αντίθετα, ο κ. Κοζώνης αντιπρότεινε να καταθέσει μέχρι τις 10 Ιανουαρίου σε τραπεζικό λογαριασμό τα 19 εκατ. ευρώ, τα οποία θα χρειαστούν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για να κάνει δικό του το 70% των μετοχών.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Νοτιάς καλείται να μαζέψει τα πληρεξούσια των α-μέτοχων που θεωρητικά του εκχώρησαν τις μετοχές τους και τον έκαναν κυρίαρχο για να διαχειριστεί το πλειοψηφικό πακέτο, προκειμένου να υπογράψει το προσύμφωνο και να δεσμευτεί τη μεταβίβαση της ΠΑΕ.

Ο Νίκος Θανόπουλος θα διευκολύνει το έργο του κ. Νοτιά, εξασφαλίζοντας τα πληρεξούσια από τους Γκίκα Γκούμα-Πόλυ Χατζηιωάννου, Πέτρο Παππά, Νάσο Θανόπουλο και Παντελή Αθηνή για να μπορεί να προχωρήσει η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Όσον αφορά το προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ, ο κ. Κοζώνης δεν αναλαμβάνει καμία υποχρέωση απέναντι στη Μεσογαία (εταιρεία συμφερόντων Νοτιά για την κατασκευή του έργου) και δεν είναι διατεθειμένος να προχωρήσει σε σύμβαση με τον μεγαλομέτοχο, παραλαμβάνοντας απλώς δύο γήπεδα στα Σπάτα.

Όσον για την Empire, που εμφανίζει χρέη 4 εκατ. ευρώ, ο κ. Κοζώνης ζήτησε και πέτυχε το εξής: μέχρι την 1η Ιανουαρίου, ΠΑΕ και «Empire» έχουν την υποχρέωση να λύσουν τη συμβατική τους σχέση.

Μεγαλύτερο το χρέος στην Εφορία!

Όπως αποκαλύπτει το «Goal», τα συνολικά χρέη της ΠΑΕ ΑΕΚ προς την Εφορία προσδιορίζονται στα 10.020.000 ευρώ και αφορούν το διάστημα 1993-2003, τα οποία είναι προσδιορισμένα στα 53,4 εκατ. ευρώ και μέσω του άρθρου 44 θα γίνουν 2,76 εκατ. ευρώ, στην περίπτωση που η «Ένωση» χάσει όλες τις προσφυγές μέσω των οποίων τα είχε «παγώσει».

Οι πηγές προέλευσης των χρεών είναι οι ακόλουθες:

1) 820.000 ευρώ, το υπόλοιπο του 44
2) Στο νόμο Ορφανού 3.790.000 ευρώ
3) Υπηρεσίακή διευκόλυνση 2.740.000 ευρώ
4) Υπόλοιπο από το 44, 2.670.000 ευρώ

Στη χειρότερη περίπτωση τα χρέη της ΠΑΕ ΑΕΚ προς την Εφορία φτάνουν 10.020.000 ευρώ (ποσό που δεν είναι άμεσα απαιτητό, αφού οι υποχρεώσεις αυτές είναι διακανονισμένες με διάφορους τρόπους).

Οι όροι για το συμβόλαιο του Μπλάνκο

Κατανόηση έδειξε ο εκπρόσωπος του Ισμαέλ Μπλάνκο, Γκουστάβο Οναϊντία, στις διαπραγματεύσεις που είχε με τον Νίκο Θανόπουλο για το συμβόλαιο του Αργεντινού επιθετικού. Σύμφωνα με πληροφορίες της «SportDay», ο ατζέντης του «Ζορό» δεν επέμεινε στις αρχικές απαιτήσεις (σ.σ.: 800.000 ευρώ) και δέχθηκε τα χρήματα που πρότεινε ο πρόεδρος της ΑΕΚ (σ.σ.: 700.000 ευρώ), ενώ οι δύο πλευρές συμφώνησαν να αυξηθούν οι απολαβές του 26χρονου ποδοσφαιριστή την τελευταία διετία (2011-2013) στις 800.000 ευρώ. Οι δύο πλευρές θα συναντηθούν στα μέσα με τέλη Δεκεμβρίου, όταν αναμένεται έχει ολοκληρωθεί η μετάβαση του πλειοψηφικού πακέτου στον Χαράλαμπο Κοζώνη.

ΠΑΟ: Δίνει τη λύση ο Βωβός

Ανακοίνωση στην οποία γνωστοποιεί ότι προτίθεται να αναλάβει όλες τις υποχρεώσεις, που θα φέρουν και τις απαραίτητες ρυθμίσεις για την κατασκευή του εμπορικού κέντρου στο Βοτανικό (εκτός του γηπέδου του Παναθηναϊκού), εξέδωσε η εταιρεία του Μπάμπη Βωβού. Η κίνηση αυτή στηρίζεται στο περιεχόμενο της απόφασης του ΣτΕ, η οποία υπό προϋποθέσεις άφηνε ανοιχτό "παράθυρο" για την υλοποίηση του εμπορικού κέντρου. Σε αυτή γίνεται λόγος για κάλυψη των υποχρεώσεων για το ισοζύγιο πρασίνου και κοινόχρηστων χώρων, αλλά και την παραχώρηση 500 θέσεων στάθμευσης στους χώρους του γηπέδου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Διοίκηση της «Μπάμπης Βωβός - Διεθνής Τεχνική Α.Ε.» ανακοινώνει ότι η εταιρία :

Α. Με έγγραφό της προς την κα. Τίνα Μπιρμπίλη, Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, που κοινοποιήθηκε προς τον κ. Νικήτα Κακλαμάνη, Δήμαρχο Αθηναίων και την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ανέλαβε την υποχρέωση, μερίμνη και δαπάναις της, να δημιουργήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις, ώστε να εξασφαλίζεται απολύτως, αυτοτελώς για το Βοτανικό, το ισοζύγιο κοινοχρήστων χώρων και κοινοχρήστου πρασίνου, κατά τα οριζόμενα στην εκδοθείσα απόφαση του ΣτΕ (3059/2009).

Β. Αναλαμβάνει την υποχρέωση να κατασκευάσει σταθμό αυτοκινήτων 1.500 θέσεων στάθμευσης και να παραχωρήσει 500 θέσεις από τις κατασκευαζόμενες στο εμπορικό κέντρο, ώστε να εξασφαλισθούν, μαζί με τις εντός του γηπέδου θέσεις, οι α
παιτούμενες για τη λειτουργία του. Με τον τρόπο αυτό, καλύπτεται και η έλλειψη των 500 θέσεων που θα κατασκευάζοντο στο πολυλειτουργικό κέντρο του Δήμου.

Οι κατά τα άνω δεσμεύσεις και παραχωρήσεις δίνουν τη δυνατότητα για την εκ νέου ρύθμιση του συνόλου της Διπλής Ανάπλασης μέσα στα πλαίσια της απόφασης του ΣτΕ και τη συνέχιση των εργασιών κατασκευής του εμπορικού κέντρου, που εκτελέσθηκαν κατά πιστή εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 3481/2006 που ψήφισαν οι 257 της Βουλής των Ελλήνων.

Στην περίοδο της οικονομικής κρίσης και έξαρσης της ανεργίας που διανύουμε, μία τέτοια εξέλιξη όχι μόνο θα οδηγήσει στην υλοποίηση της σπουδαιότερης περιβαλλοντικής αναβάθμισης της πόλης των Αθηνών, Λ. Αλεξάνδρας και Βοτανικού, αλλά θα έχει και σαν αποτέλεσμα να επανέλθουν στις θέσεις τους 1.000 και πλέον εργαζόμενοι και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στους νόμους του κράτους, δημιουργώντας έτσι ένα θετικό κλίμα για την ασφάλεια των επενδύσεων.

Εκτός Φόρμουλα 1 ο Ραϊκόνεν

Απών από το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν θα είναι ο Κίμι Ραϊκόνεν, όπως ανακοίνωσε ο μάνατζερ του Φιλανδού πιλότου, καθώς οι απαιτήσεις του δεν έγιναν αποδεκτές απο τη McLaren. Ο Ραϊκόνεν, σχεδίαζε να συνεχίσει την καριέρα του, σε μια ομάδα που θα του έδινε ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο, αλλά και ένα συμβόλαιο, υψηλότερο απο τα χρήματα που του πρόσφερε η Ferrari, αν έμενε εκτός πρωταθλήματος.

Ένα διάλλειμα ενός χρόνου, δεν είναι τίποτα για τον Κίμι. Ενδιαφέρεται για νίκες και τίτλους. Θα λείψει στη Φόρμουλα 1, ο Ραϊκόνεν ”, ανέφερε ο μάνατζερ του, Στιβ Ρόμπερτσον.

Τα σχέδια του Πρωταθλητή του 2007, για την επόμενη σεζόν είναι να πάρει μέρος σε αγώνες ράλι. Ωστόσο, όσον αφορά την επιστροφή του στις πίστες, αυτό αναμένεται από το 2011, με τη Red Bull να έχει πολλές πιθανότητες.

Ο Κίμι έκανε το ντεμπούτο του στη Φόρμουλα 1 το 2001, όπου αγωνίστηκε με τη Sauber. Από το 2002 μέχρι το 2006, βρέθηκε στη McLaren, τερματίζοντας 2 φορές στη δεύτερη θέση. Το 2007, με τη Ferrari, κατέλαβε το μοναδικό του Παγκόσμιο τίτλο. Φέτος, ύστερα απο την προτροπή της Ferrari, έσπασε το συμβόλαιο του, για να πάρει τη θέση του ο Φερνάντο Αλόνσο.
Καθημερινές έχουν γίνει πλέον οι αναφορές του ρουμανικού Τύπου στον Παντελή Καπετάνο και τους ενδιαφερόμενους που «καραδοκούν» για την απόκτησή του. Μόνο που όσο φτάνει ο Ιανουάριος, οι… μνηστήρες αυξάνονται και μάλιστα οι περισσότεροι είναι από την Ελλάδα. Μετά τους Πανιώνιο, ΑΕΚ, Ηρακλή και Ατρόμητο, η ιστοσελίδα «asport.ro» αναφέρει ότι και ο ΠΑΟΚ προστέθηκε στη λίστα των ομάδων που ερίζουν για την αγορά του επιθετικού της Στεάουα Βουκουρεστίου!

Σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ, ο «δικέφαλος του Βορρά» προτίθεται να δώσει στη ρουμανική ομάδα 700.000 ευρώ και στον ίδιο 300.000 ετησίως. «Θέλουμε να παραμείνει ο Παντελής, αλλά εξαρτάται από τον ίδιο», είπε ο αθλητικός διευθυντής της Στεάουα, Μπασαράμπ Παντούρου, ενώ πηγή του συλλόγου είπε στην εφημερίδα πως «... δύσκολα θα δεχτεί μείωση των αποδοχών του και είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει στην Ελλάδα».

Ο 26χρονος άσος έχει πετύχει φέτος 7 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα της Στεάουα, αλλά είναι αμφίβολο αν ο ΠΑΟΚ θα κινηθεί για την απόκτησή του, δεδομένης της παρουσίας των Μουσλίμοβιτς, Φιλομένο και Παπάζογλου στην επιθετική γραμμή του.

Γ΄ Εθνική: Nτέρμπι κορυφής

Στα Τρίκαλα θα διεξαχθεί το σημαντικότερο παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής του Βόρειου Ομίλου ανάμεσα στη πρωτοπόρο Αναγέννηση Επανομής και τα Τρίκαλα που βρίσκονται στη δεύτερη θέση(αήττητο ως τώρα). Ο Γιώργος Βαζάκας δε υπολογίζει στον πρώτο σκόρερ της ομάδας, Μανουσάκη που ταλαιπωρείται από τράβηγμα στο δικέφαλο. Αντίθετα τους τραυματισμούς τους έχουν ξεπεράσει οι Γκαρόζης, Μίνγκα και Τεντολούρης και θα είναι στη διάθεση του προπονητή τους. Από τους φιλοξενούμενους θα απουσιάζουν οι Νάκας, Τέλλος και Αποστόλου που τέθηκαν εκτός αποστολής αφού ταλαιπωρούνται από ίωση.

Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής του Βορείου Ομίλου

Βισαλτιακός – Φωκικός

Καστοριά – Νίκη Βόλου

Οδυσσέας Αναγέννησης – Δόξα Κρανούλας

Αναγέννηση Γιαννιτσών – Μακεδονικός

ΠΑΟΝΕ – Εθνικός Φιλιππιάδας

Τρίκαλα – Αναγέννηση Επανομής

Πυρσός Γρεβενών – Βέροια

Κοζάνη – Θερμαϊκός Θέρμης


*Ρεπό: Εορδαϊκός

*Η σέντρα όλων των αγώνων θα γίνει στις 15:00

Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων τις 18/11/2009

11273125 11272430 11273406 11273187 11273070 11273263 11272688 11273294 11273028 11272496

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES