4 Νοε 2009

ΟΣΦΠ: Όνειρα και εφιάλτες

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Σταντάρ Λιέγης στο Βέλγιο (21:45, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και ΝΕΤ) και με νίκη «αγκαλιάζει» την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League. Το sport-fm.gr σας παρουσιάζει όλες τις προσπάθειες των «ερυθρόλευκων» στην 4η αγωνιστική των ομίλων από το 1997 μέχρι σήμερα. Καλές στιγμές (Μονακό, Λιλ) αλλά και κάποιες εφιαλτικές (Μόλντε, Χέρενφεϊν).

(photo: Action Images)

1997-1998: Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 0-0

Ο Ολυμπιακός, με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο του, μπήκε με το «δεξί» στην παρθενική του εμφάνιση στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, νικώντας την Πόρτο στο ΟΑΚΑ(1-0) με το αξέχαστο γκολ του Στέλιου Γιαννακόπουλου. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη…



Ύστερα από δυο συντριπτικές ήττες από Ρόζεμποργκ και Ρεάλ Μαδρίτης με το ίδιο σκορ(5-1), οι «ερυθρόλευκοι» φιλοξένησαν τη «βασίλισσα» και ο πολύτιμος βαθμός της ισοπαλίας(0-0) διασκέδασε -κατά κάποιον τρόπο- τις εντυπώσεις.

Η εμφάνιση του Ολυμπιακού ήταν αρκετά καλή. Ωστόσο, αν ο Γερμανός διαιτητής, Χέλμουντ Γκρουγκ, δεν «έκλεινε» τα μάτια σε –τουλάχιστον- μία περίπτωση πέναλτι, η ελληνική ομάδα -ίσως- να είχε καταφέρει να πάρει ακόμη και το «τρίποντο».

Σύνθεση: Τοχούρογλου, Μπάντοβιτς, Ανατολάκης, Καραταΐδης, Πουρσανίδης, Γεωργάτος, Γιαννακόπουλος, Πασσαλής, Αμανατίδης, Οφορίκουε, Ίβιτς

1998- 1999: Άγιαξ-Ολυμπιακός 2-0

Ο Ολυμπιακός συμμετέχει για δεύτερη σερί χρονιά στο Champions League και, με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς να παραμένει στον πάγκο του, πραγματοποιεί την καλύτερη του πορεία μέχρι στιγμής στην διοργάνωση.

Η ομάδα του Σερβοέλληνα τεχνικού κατέληξε στην πρώτη θέση του ομίλου της, αφήνοντας πίσω τον Άγιαξ, την Πόρτο και την Ντιναμό Ζάγκρεπ, «περνώντας» στις οκτώ κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.



Στην τέταρτη αγωνιστική των ομίλων, όμως, τα πράγματα είχαν κυλήσει εντελώς αντίστροφα… Οι «ερυθρόλευκοι» ταξίδεψαν στο Άμστερνταμ για να αντιμετωπίσουν τον «Αίαντα», γνωρίζοντας την μοναδική τους ήττα στην φάση των ομίλων εκείνης της χρονιάς με σκορ 2-0. Βίτσκε και Γκόρε ήταν αυτοί που σκόραραν για την ολλανδική ομάδα.

Σύνθεση: Ελευθερόπουλος, Μαυρογενίδης, Καραταΐδης, Ανατολάκης, Γεωργάτος, Γιαννακόπουλος, Πασσαλής, Καραπιάλης, Τζόρτζεβιτς, Γκόγκιτς, Αλεξανδρής

1999-2000: Μόλντε – Ολυμπιακός 3-2

Αν και η κλήρωση δεν ήταν η ευνοϊκότερη που θα μπορούσαν να έχουν οι «ερυθρόλευκοι», οι προσδοκίες του κόσμου, του τεχνικού επιτελείου και των παικτών, ύστερα από την καταπληκτική πορεία της προηγούμενης σεζόν, ήταν -κάτι περισσότερο από- μεγάλες… Στον ίδιο όμιλο με την Ρεάλ Μαδρίτης, την Πόρτο και την Μόλντε δεν κατάφεραν να πάρουν το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής, οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν την νορβηγική ομάδα στην έδρα της. Παρά το γεγονός ότι είχαν καταφέρει να την νικήσουν με σκορ 3-1 στο ΟΑΚΑ, στο εκτός έδρας ματς η παρουσία τους ήταν κάθε άλλο παρά ικανοποιητική.



Ο επιθετικός της Μόλντε, Αντρέας Λουντ, μετατράπηκε σε «δήμιο» της ελληνικής ομάδας. Αφού πρώτα «έκρουσε τον κώδωνα» του κινδύνου στην τρίτη αγωνιστική στο ΟΑΚΑ, πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ της ομάδας του σε εκείνη την αναμέτρηση που έληξε 3-1 υπέρ του Ολυμπιακού, στην τέταρτη αγωνιστική στην έδρα της ομάδας του σκόραρε δις΄στη νίκη της ομάδας του απέναντι στο «σύνολο» του Ντούσαν Μπάγεβιτς(3-2). Με αυτόν τον τρόπο στέρησε κάθε δικαίωμα στους Πειραιώτες να ελπίζουν στην επίτευξη του πρώτου τους «διπλού» στην ιστορία τους στο Champions League.

Σύνθεση: Ελευθερόπουλος, Αμανατίδης, Καραταΐδης, Ανατολάκης, Τζόρτζεβιτς, Πουρσανίδης, Μαυρογενίδης, Πασσαλής, Καραπιάλης, Ζιοβάνι, Ζάχοβιτς

2000-2001: Χέρενφεν – Ολυμπιακός 1-0

Με τον Γιάννη Ματζουράκη, πλέον, στον πάγκο του, ο Ολυμπιακός είχε να αντιμετωπίσει στον όμιλό του τις Βαλένθια, Λιόν και Χέρενφεν. Μετά την -εντός του προγράμματος- ήττα στην πρώτη αγωνιστική στο «Μεστάγια» από τις «νυχτερίδες», οι δύο διαδοχικές εντός έδρας νίκες επί της Λιόν και της Χέρενφεν με σκορ 2-1 και 2-0 αντίστοιχα, είχαν κάνει τους «ερυθρόλευκους» να ελπίζουν σε μια σχεδόν βέβαιη πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.



Η «κατάρα» των εκτός έδρας αναμετρήσεων, όμως, δεν είχε «σπάσει» ακόμα και το «σκαμπίλι» -χρονικά- ήταν πολύ κοντά… Οι «ερυθρόλευκοι» στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής ταξίδεψαν στην Ολλανδία με την αυτοπεποίθηση στα ύψη και το πλήρωσαν. Απέναντι σε μια ομάδα όπως η Χέρενφεν, που γνώριζαν καλά και ήταν στα «μέτρα» τους, ηττήθηκαν με σκορ 1-0. Εκτιμάται ότι το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου αγώνα ήταν καταστροφικό για την μετέπειτα πορεία των Πειραιωτών στην διοργάνωση εκείνης της σεζόν. Μοναδικός σκόρερ για τους Νορβηγούς ο Γιένσεν.

Σύνθεση: Ελευθερόπουλος, Πατσατζόγλου, Αμανατίδης, Κόντης, Γεωργάτος, Χούτος, Οφορίκουε, Ζε Ελίας, Ζέτερμπεργκ, Λουτσιάνο, Τζόρτζεβιτς, Ζιοβάνι.

2001-2002: Ολυμπιακός- Λιλ 2-1

Η κληρωτίδα αυτή την φορά δεν έδειξε το καλό της πρόσωπο στην ομάδα του Πειραιά. Το άκουσμα και μόνο των αντίπαλων ομάδων στους ομίλους εκείνης της χρονιάς δεν άφησε κανένα δικαίωμα στους «ερυθρόλευκους» να ελπίζουν στην υπέρβαση...

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λιλ και Ντεπορτίβο Λα Κορούνια ήταν οι ομάδες που αντιμετώπισαν οι «ερυθρόλευκοι» στον 7ο όμιλο και με τον Τάκη Λεμονή να έχει αναλάβει τα ηνία του συλλόγου, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε παρά να καταταγεί τελευταίος στον όμιλό του, με τη συγκομιδή μόλις πέντε βαθμών.



Στην τέταρτη αγωνιστική, ωστόσο, στην εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στη γαλλική Λιλ, το «σύνολο» του Έλληνα τεχνικού κατάφερε με τα τέρματα του Αλεξανδρή και του Νινιάδη να πάρει τη νίκη με 2-1. Μοναδικός σκόρερ για τους Γάλλους ήταν ο Μπασίρ.

Σύνθεση: Ελευθερόπουλος, Πατσατζόγλου, Μπερμούδεζ, Καρεμπέ, Τζόρτζεβιτς, Μαυρογενίδης, Οφορίκουε, Ζέτερμπεργκ, Ανατολάκης, Αλεξανδρής, Βενετίδης

2002-2003: Ολυμπιακός – Μάντσεστερ Γ. 2-3

Ο Ολυμπιακός βρίσκει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον «δρόμο» του τους «κόκκινους διάβολους», μαζί με την Μπάγερ Λεβερκούζεν και τη Μακάμπι Χάιφα. Η παρέα του Ζιοβάνι και του Τζόρτζεβιτς φιλοξένησε στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής τον γερμανικό σύλλογο στη Ριζούπολη και τον «φιλοδώρησε» με έξι γκολ.

Στη συνέχεια, όμως, ο Ολυμπιακός -πιστός στην ταυτότητα και στις παραδόσεις του- απέδειξε για ακόμη μια φορά πως αν μη τι άλλο είναι… «ροκ». Και πώς να μην χαρακτηριστεί έτσι, όταν με το «καλημέρα» των υποχρεώσεών του στους ομίλους, κερδίζει με τον πιο εμφατικό τρόπο(6-2) τη φιναλίστ της προηγούμενης χρονιάς στη διοργάνωση και αμέσως μετά, στην επόμενη αγωνιστική, χάνει με το «βαρύ» 3-0 από την Μακάμπι Χάιφα. Μια ομάδα που -θεωρητικά- ήταν υποδεέστερη απ’ αυτόν…

Μετά απ’ όλα αυτά και με την ψυχολογία να είναι στο ναδίρ ταξίδεψε στο Μάντσεστερ για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων, γνωρίζοντας την ήττα από την Γιουνάιτεντ με 4-0.



Στην τέταρτη αγωνιστική, οι παίκτες του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον θα φιλοξενηθούν ακολούθως από τους «ερυθρόλευκους» στη Ριζούπολη. Ο Ολυμπιακός είχε πολύ καλή αγωνιστική παρουσία στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0, με δύο γκολ από τους Χούτο και Τζόρτζεβιτς, κατάφερε να φέρει το ματς σε ισορροπία.

Η φανέλα και η ποιότητα της Γιουνάιτεντ, όμως, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού. Στο 84΄ και ενώ όλα έδειχναν ότι δύσκολα θα άλλαζε κάτι, ο Σκόουλς είχε διαφορετική άποψη. Έξι λεπτά πριν την εκπνοή, ο έμπειρος μέσος έβαλε το τρίτο γκολ για την ομάδα του, στερώντας στους «ερυθρόλευκους» έναν πολύτιμο βαθμό.

Σύνθεση: Ελευθερόπουλος, Πατσατζόγλου, Βενετίδης, Γιαννακόπουλος, Καρεμπέ, Ζιοβάνι, Τζόρτζεβιτς, Εντού, Άτζας, Ζέτερμπεργκ, Ανατολάκης



2003-2004: Ολυμπιακός – Γαλατάσαραϊ 3-0

Αυτή τη χρονιά, κάθε οπαδός των «ερυθρόλευκων» θα ήθελε να τη διαγράψει από τη μνήμη του. Η ταπεινωτική ήττα με σκορ 7-0 από την Γιουβέντους στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων έπεσε σαν σκιά πάνω από την εξαιρετική βραδιά της Τετάρτης 5 Νοεμβρίου του 2003.



Η ομάδα του Όλεγκ Προτάσοφ, αφού είχε γνωρίσει τρεις διαδοχικές ήττες από Ρεάλ Σοσιεδάδ(1-0), Γιουβέντους(2-1) και Γαλατάσαραϊ(1-0), υποδέχεται για την τέταρτη αγωνιστική των ομίλων την τουρκική ομάδα του Φατίχ Τερίμ. Το ματς εξελίσσεται ονειρικά για τους παίκτες του Ολυμπιακού. Με τα γκολ των Μαυρογενίδη, Καστίγιο και Ζιοβάνι οι "ερυθρόλευκοι" πραγματοποιούν εξαιρετική εμφάνιση, υποτάσσοντας τη «Γαλατά» σε μια ταπεινωτική ήττα.

Σύνθεση: Κατεργιαννάκης, Βενετίδης, Καρεμπέ, Στολτίδης, Καστίγιο, Γεωργιάδης, Ζιοβάνι, Τζόρτζεβιτς, Μαυρογενίδης, Άτζας , Ανατολάκης



2004-2005: Ολυμπιακός – Μονακό 1-0

Ο Ολυμπιακός εκείνης της σεζόν, με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς να επιστρέφει στο τιμόνι του συλλόγου και με τον διακαή πόθο τόσο των φιλάθλων όσο και των διοικούντων του, Ριβάλντο, να έχει ενταχθεί πλέον στο ρόστερ της ομάδας, δείχνει έτοιμος να κάνει την υπέρβαση…

Η τύχη, όμως, για ακόμη μια φορά στις ευρωπαϊκές «περιπέτειές» του, ήταν αποφασισμένη να του γυρίσει την πλάτη. Στο ξεκίνημα έρχεται ισόπαλος εκτός έδρας με τη Λα Κορούνια (0-0), ενώ στις επόμενες αγωνιστικές κερδίζει τη Λίβερπουλ με 1-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» και χάνει με 2-1 από τη Μονακό στη Γαλλία.



Στην τέταρτη αγωνιστική, η Μονακό του Κλοντ Ντεσάμπ ταξίδεψε στην χώρα μας, γνωρίζοντας την ήττα στο Φάληρο με 1-0. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης το πέτυχε ο Σούρερ στο 84’.

Σύνθεση: Νικοπολίδης, Καφές, Ριβάλντο, Στολτίδης, Οκκάς, Ζιοβάνι, Τζόρτζεβιτς, Σούρερ, Μαυρογενίδης, Πάντος, Ανατολάκης

2005-2006: Ολυμπιακός – Λιόν 1-4

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αποχωρεί εκ νέου από τον πάγκο της ομάδας και στη θέση του προσλαμβάνεται ο Νορβηγός τεχνικός Τροντ Σόλιντ. Ο «αέρας» του νέου προπονητή δεν έφερε την απαιτούμενη τύχη στην κλήρωση. Λιόν, Ρεάλ Μαδρίτης και Ρόζενμποργκ ήταν οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στον έκτο όμιλο της διοργάνωσης.

Η αναπάντεχη ήττα στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων από την Ρόζενμποργκ στο «Γ. Καραϊσκάκης»(3-1) «έκοψε» τα πόδια των «ερυθρόλευκων» και η συνέχεια λίγο-πολύ ήταν αναμενόμενη. Με τη συγκομιδή μόλις τεσσάρων βαθμών, η ομάδα του Πειραιά γνωρίζει τον αποκλεισμό από την επόμενη φάση της διοργάνωσης.



Στην τέταρτη αγωνιστική, ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχτηκαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» την πρωταθλήτρια Γαλλίας, Λιόν, η οποία τους υποχρεώνει σε ήττα με το «βαρύ» 4-1. Μοναδικός σκορερ για την ελληνική ομάδα ο Μπαμπαγκίντα μόλις στο 3’, ενώ για τους Γάλλους σκόραραν οι Ζουνίνιο(41’), Κάριου(44’, 57’) και Ντιαρά(55’).

Σύνθεση: Γιάννου, Καφές, Οκκάς, Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς, Τουρέ, Κωστούλας, Γεωργάτος, Πάντος, Ανατολάκης, Μπαμπαγκίντα,

2006 – 2007: Ρόμα–Ολυμπιακός 1-1

Η χειρότερη χρονιά του Ολυμπιακού στο Champions League. Με τη συγκομιδή μόλις τριών βαθμών, ο Ολυμπιακός απέναντι στις Βαλένθια, Ρόμα και Σαχτάρ Ντόνεσκ, κατετάγη τελευταίος στον τέταρτο όμιλο.

Στην πρώτη αγωνιστική οι «νυχτερίδες» έκαναν το χρέος τους στο «Γ. Καραϊσκάκης»(4-2), φεύγοντας με το «τρίποντο» στις αποσκευές του. Ακολούθως, ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στο Ντόνεσκ και παίρνει τον βαθμό της ισοπαλίας από την έδρα της Σαχτάρ με σκορ 2-2. Στη συνέχεια, φιλοξενώντας την παρέα του Φραντζέσκο Τότι, υπέστη την ήττα με σκορ 1-0.



Στο «Ολίμπικο», στο παιχνίδι που διεξήχθη στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής, ο Ολυμπιακός του Τροντ Σόλιντ παρουσιάστηκε πολύ καλά διαβασμένος. Μάλιστα, προηγήθηκε με σκόρερ τον κεντρικό αμυντικό του, Ζούλιο Σέζαρ, μόλις στο 19’. Ο «καπιτάνο», όμως, έφερε το παιχνίδι σε ισορροπία στο 66’, διαμορφώνοντας συνάμα και το τελικό αποτέλεσμα.

Σύνθεση: Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου, Ντομί, Στολτίδης, Μάριτς, Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς, Ζεβλάκοφ, Κωστούλας, Σέζαρ, Κωνσταντίνου,



2007-2008: Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης (0-0)

Με το δυναμικό come back του Τάκη Λεμονή στον πάγκο του, ο Ολυμπιακός, πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία τη συγκεκριμένη σεζόν. Μάλιστα, ύστερα από την ισοπαλία με 1-1 που παραχώρησε απέναντι στη Λάτσιο στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής κατάφερε να «σπάσει» την… περίφημη «κατάρα» των εκτός έδρας αναμετρήσεων. Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε το πρώτο του «διπλό» στο θεσμό, απέναντι στη Βέρντερ Βρέμης με σκορ 3-1. Την τρίτη αγωνιστική, ωστόσο, η εμφάνισή του στο «Μπερναμπέου» προκάλεσε θετικά σχόλια σε όλο το φίλαθλο ποδοσφαιρικό κοινό της Ευρώπης. Παρ’ όλα αυτά, γνώρισε την ήττα με σκορ 4-2 από την «βασίλισσα».



Το επόμενο παιχνίδι των δύο ομάδων στο «Γ. Καραϊσκάκης» έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα. Ο σύλλογος του Πειραιά είχε καλή αγωνιστική παρουσία αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει και να πάρει το «τρίποντο» απέναντι στην ισπανική ομάδα.

Σύνθεση: Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου, Σέζαρ, Στολτίδης, Γκαλέτι, Κοβάσεβιτς, Τζόρτζεβιτς, Ζεβλάκοφ, Μπράβο, Πάντος, Λούα Λουα.

Τεν Κάτε: «Αποκλειστικός στόχος η νίκη»

Την πίστη ότι ο Παναθηναϊκός θα επιστρέψει με το «διπλό» από το Γκρατς, όπου αύριο (20:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και ΑΝΤ-1) θα αντιμετωπίσει τη Στουρμ για την τέταρτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League, εξέφρασε ο Χενκ Τεν Κάτε, κατά την αναχώρηση της αποστολή του Παναθηναϊκού για την Αυστρία.

«Είμαστε πάντα έτοιμοι. Δεν ξέρουμε τι καιρό θα συναντήσουμε, αλλά έχουμε καλό προαίσθημα για νίκη. Θεωρώ ότι είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Στόχος του Παναθηναϊκού είναι η νίκη και μόνο αυτή. Ωστόσο ποτέ δεν ξέρεις, όταν αντιμετωπίζεις μία αυστριακή ομάδα», ήταν τα λόγια του Ολλανδού προπονητή.

Από την πλευρά του, ο Γκάμπριελ τόνισε: «Είναι ένα δύσκολο ματς, αλλά το μοναδικό αποτέλεσμα που θέλουμε είναι η νίκη».

Τέλος, ο Άντε Ρουκάβινα ανέφερε: «Θέλουμε την πρόκριση. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να πάρουμε τη νίκη. Κάθε φορά που παίζω είμαι αισιόδοξος ότι θα σκοράρω. Η Στουρμ είναι επικίνδυνη ομάδα και θα πρέπει να προσέξουμε».

Ο Τεν Κάτε πήρε δεκαεννέα παίκτες για το ματς με τη Στουρμ, αφήνοντας στην Αθήνα τους Μαρίνο (τραυματίας), Χριστοδουλόπουλο, Δάρλα, Μαχλελή (για λόγους τακτικής) και τους Σεϊταρίδη, Μάντζιο, Κλέιτον, Τζιόλη που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής για τους αγώνες της φάσης των ομίλων του θεσμού.

Προβάρει το ευρωπαϊκό του κοστούμι

Να επιστρέψει από την Αυστρία με τους τρεις βαθμούς της νίκης επιθυμεί ο Παναθηναϊκός και για να συμβεί αυτό, ο Χεν Τεν Κάτε επαναφέρει το 4-2-3-1,σύστημα με το οποίο αρέσκεται να παρατάσσει την ομάδα του, όταν αυτή έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Αυτό άλλωστε εφάρμοσε και στην τελευταία προπόνηση του «τριφυλλιού», η οποία είχε διάρκεια μόλις 50 λεπτά (20 λεπτά ζέσταμα και 30’ δίτερμα) καθώς ο Ολλανδός δεν ήθελε να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τους παίκτες του, μετά τα πολλά συνεχόμενα παιχνίδια που έχουν δώσει.

Γρίφος για μια θέση

Όσον αφορά τα πλάνα της ενδεκάδας στον αυριανό αγώνα με τη Στουρμ Γκρατς για το θεσμό του Europa League, όλα δείχνουν ότι φανέλα βασικού θα πάρει ο Σιμάο ενώ βέβαιη θεωρείται και η συμμετοχή του Καραγκούνη. Ο μοναδικός ενδοιασμός του Τεν Κάτε αφορά έτσι μια θέση, την οποία διεκδικούν οι Σαλπιγγίδης, Νίνης και Λέτο. Ο «Σάλπι» φαίνεται να έχει ένα μικρό προβάδισμα, αλλά στο μυαλό του Ολλανδού τεχνικού υπάρχει και η κόπωση, βάση της οποίας θα επιλέξει σε ποιον από τους τρεις θα δώσει την εντολή να ξεκινήσει.

Την προσπάθεια του «τριφυλλιού» να πάρει τη νίκη απέναντι στην αυστριακή ομάδα θα υποστηρίξουν και περίπου 800 με 900 φίλοι της ομάδας που θα βρεθούν στο Γκρατς.Από την άλλη πλευρά, γίνεται λόγος για τελευταία ευκαιρία της Στουρμ, αφού όπως ειπώθηκε δια στόματος Αντρέας Χελτσλ: «Το πρώτο παιχνίδι ήταν καλό μάθημα για μας. Έχουμε μόλις ένα βαθμό, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει στα υπόλοιπα τρία παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός είναι μια τοπ ομάδα, με πολύ καλύτερο μπάτζετ από μας. Αλλά μπροστά στο κοινό μας, ασφαλώς και μπορούμε να κερδίσουμε. Θα είναι η τελευταία ευκαιρία μας».

ΑΕΚ: Αβοήθητος ο Νοτιάς

«Εγκλωβισμένος» παραμένει ο Νίκος Νοτιάς, ο οποίος αναζητεί βοήθεια από τους άλλους μετόχους της ΠΑΕ ΑΕΚ για την εγγυητική επιστολή των 5 εκατ. ευρώ, χωρίς να βρίσκει συμπαράσταση. Το συγκεκριμένο ζήτημα αφορά την ταμειακή διευκόλυνση της ΠΑΕ για τις τρέχουσες υποχρεώσεις και δεν επηρεάζει τη διαδικασία αλλαγής ιδιοκτησίας, η οποία εξελίσσεται ομαλά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «SportDay», οι εναπομείναντες μέτοχοι δεν έχουν καταφέρει ακόμα να συμφωνήσουν και να εξασφαλίσουν την εγγυητική επιστολή που ζητεί ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας, προκειμένου να «ανακουφίσει» τα ταμεία της ΠΑΕ, πριν καν επισημοποιηθεί η έλευσή του στην «Ένωση».

Αν και ο Πέτρος Παππάς εμφανίζεται πρόθυμος να συμμετάσχει στη διαδικασία, η συνεισφορά του δεν αρκεί. Μάλιστα, αύριο αναμένεται να γίνει νέα συνάντηση για το προσύμφωνο, τους όρους του οποίου αποκάλυψε η «SportDay», και αφού καθαρογραφεί και μεταφραστεί, θα σταλεί στο Σικάγο.

«Βάζει και 100 εκατ., αν χρειαστεί»!

Σίγουρος για την οικονομική επιφάνεια του Μπομπ Κοζώνη, ο οποίος αναμένεται να πάρει την ΠΑΕ ΑΕΚ, εμφανίστηκε ο στενότερος συνεργάτης του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία, Γιώργος Πρασσάς. «Αν θέλει ο Κοζώνης, δεν έχει πρόβλημα να ανεβάσει την ΑΕΚ στην πρώτη θέση. Απλά εγώ θα σας πω πως, αν χρειαστεί, ο Μπομπ μπορεί να βάλει άνετα 50, αλλά κι 100 εκατ. για να κάνει την ΑΕΚ πρώτη. Αυτό είναι το μέγεθός του», ανέφερε μεταξύ άλλων στο «Goal».

Μετ’ εμποδίων η προετοιμασία…

Τον παίκτη που θα πλαισιώσει τον Παντελή Καφέ στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ύστερα από τον τραυματισμό του Γρηγόρη Μάκου, αναζητά ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ενόψει του αυριανού (22:05, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και ANT-1) αγώνα με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ για την τέταρτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Πιθανότατα αυτός θα είναι ο Ενσαλίβα και όχι ο Γιαχάγια, αλλά τότε θα χρειαστεί να βρεθεί κάποιος για να παίξει ως στόπερ (αφού ο «Ταμ» μπορεί να παίξει υπηρεσιακά στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Γιάχιτς).

Πάντως, στη χθεσινή προπόνηση ο Σερβοέλληνας τεχνικός δοκίμασε τον Γκέντσογλου στα μετόπισθεν, αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι κάτι σίγουρο. Ο προπονητής της «Ένωσης» δεν υπολογίζει τους Μάκο (σήμερα θα υποβληθεί σε υπερηχογράφημα για να διαπιστωθεί πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα στον αριστερό οπίσθιο μηριαίο), Μαϊστόροβιτς, Αρσε, Ζεράλδο (κρίθηκε ανέτοιμος) και Αραούχο, ενώ ο Γκερέιρο δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής για το ματς.

Οι 19 παίκτες που επέλεξε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος λόγω τιμωρίας θα βρίσκεται στην εξέδρα και όχι στον πάγκο, είναι: Σάχα, Αραμπατζής, Χουανφράν, Γεωργέας, Λεονάρντο, Καράμπελας, Παυλής, Γιάχιτς, Καφές, Ενσαλίβα, Μαντούκα, Χέρσι, Ταχτσίδης, Γιαχάγια, Ιορντάκε, Γκέντσογλου, Μπλάνκο, Νέμεθ, Σκόκο.

«Υποφέρει η ομάδα»

Την άποψη ότι η ΑΕΚ «υποφέρει» εξέφρασε ο Κρίστιαν Νέμεθ στην προσωπική του ιστοσελίδα. «Τα αποτελέσματα δεν είναι καλά τελευταία, η ομάδα υποφέρει, δεν έχει νικήσει ούτε στο Γιουρόπα Λιγκ ούτε στο πρωτάθλημα ούτε στο Κύπελλο. Οπως είναι κατανοητό, οι ενθουσιώδεις και φανατικοί οπαδοί μας δεν μας στηρίζουν πια με την ίδια ένταση», ανέφερε αρχικά ο Ούγγρος επιθετικός και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε καθόλου τύχη και έχουμε χάσει πολλούς βαθμούς. Δεν παίζουμε τόσο άσχημα, αλλά νομίζω ότι μας λείπει κάτι. Ελπίζω να το βρούμε σύντομα. Για το τελευταίο παιχνίδι στο Γιουρόπα Λιγκ θα μπορούσα να μιλάω για εβδομάδες, αλλά καλύτερα να μη μιλήσω για τον διαιτητή, γιατί ήταν Ούγγρος».

Στη συνέχεια ο διεθνής παίκτης υπογράμμισε: «Θεωρώ ότι έχω πλέον ενσωματωθεί ικανοποιητικά στην ομάδα, αλλά θα αισθανόμουν καλύτερα αν πήγαινε καλά και η ΑΕΚ. Μετά το Μουντιάλ Νέων αισθάνομαι κάπως κουρασμένος. Θα ήθελα λίγη ξεκούραση, για να είμαι πιο φρέσκος, αλλά κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατόν. Μοναδική παρηγοριά μου είναι το γεγονός ότι ούτε η Λίβερπουλ πάει καλά... Ελπίζω η κατάσταση να αλλάξει, τουλάχιστον στην ΑΕΚ».

ΟΣΦΠ: Να η ευκαιρία!

Την ευκαιρία να προκριθεί από σήμερα στους «16» του Champions League θέλει να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός στον αποψινό (21:45, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και ΝΕΤ) αγώνα στην έδρα της Σταντάρ Λιέγης, στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής των ομίλων της διοργάνωσης. Ο Ζίκο θέλει οι ποδοσφαιριστές του να αντιμετωπίσουν το σημερινό ματς ως το σημαντικότερο παιχνίδι της χρονιάς στην Ευρώπη, αφού αν νικήσουν θα περάσουν στην επόμενο γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Στην περίπτωση που υπάρξει απόψε αρνητική έκβαση, τότε τα πράγματα περιπλέκουν αλλά πάλι οι Πειραιώτες (μαζί με την Άρσεναλ) είναι το φαβορί να προκριθούν στην επόμενη φάση του Champions League. Ωστόσο, οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν πρέπει να σκεφτούν τίποτα άλλο, εκτός από το γεγονός ότι βρίσκονται ένα βήμα μακριά από την επίτευξη του στόχου τους.

Όσον αφορά το σχήμα που θα επιλέξει ο Ζίκο, πιθανότατα θα εμπιστευτεί το 4-2-3-1. Συγκεκριμένα, ο Βραζιλιάνος τεχνικός θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Νικοπολίδης και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Ζεβλάκοφ, Α. Παπαδόπουλο, Μέλμπεργκ και Ραούλ Μπράβο. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν οι Ντουντού, Μαρέσκα και Λεντέσμα, έχοντας στα πλάγια τους Γκαλέτι (δεξιά) και Όσκαρ (αριστερά). Μοναδικός προωθημένος θα είναι Μήτρογλου.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Παναγόπουλος, Πάρντο, Ντομί, Γκαλίτσιος, Πάντο, Φετφατζίδη, Γ. Παπαδόπουλο, Σοϊλέδη και Στολτίδη. Στην Αθήνα έμειναν οι Τοροσίδης (ενδέχεται να αγωνιστεί στο παιχνίδι με τον Ηρακλή), Νταρμπισάιρ, Λεονάρντο, Ντιόγο, Ζαϊρί (περίπου δέκα μέρες εκτός με τράβηγμα στον αριστερό προσαγωγό) και Κ. Παπαδόπουλο (αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο αριστερό γόνατο και έμεινε εκτός αποστολής).

Πώς θα αγωνιστούν οι Βέλγοι

Κλειστά έχει κρατήσει τα χαρτιά του ο Λάζλο Μπόλονι όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα παρατάξει τη Σταντάρ Λιέγης κόντρα στον Ολυμπιακό. Τη θέση κάτω από τα δοκάρια θα πάρει ο Μπολάτ, ο οποίος θα έχει τους Καμοτσάτο (δεξί μπακ), Σαρ, Φελίπε (κεντρικοί αμυντικοί) και Ρότσα (αριστερό μπακ). Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα είναι ο Βίτσελ και ο Μανγκαλά, έχοντας στα πλάγια τους Καρσελά και Γιοβάνοβιτς. Πίσω από τον προωθημένο Μποκανί θα είναι ο Ντε Γκαμάργκο.

Την αποστολή των Βέλγων συμπληρώνουν οι Βαν Χάουτ, Μουλεμό, Γκορέ, Ντιφέρ, Νικέζ, Ανζελί και Γιαγκάν. Από το αποψινό ματς θα απουσιάσουν οι Κολέ, Τραορέ και Σιριάκ.

* Ο Ιταλός Νίκολα Ριτσόλι θα διευθύνει την αναμέτρηση Σταντάρ Λιέγης-Ολυμπιακός.

Πάντος: «Δεν ξέρω κάτι για Ομόνοια»

Άγνοια για τις φήμες που τον θέλουν να βρίσκεται στο «στόχαστρο» της Ομόνοιας δήλωσε ο Τάσος Πάντος, όπως έλεγε στους συμπαίκτες του στο ξενοδοχείο στη Λιέγη. «Δεν ξέρει τίποτα, δεν με έχει πλησιάσει κανείς από την Ομόνοια. Με πήρε και ο Πατσατζόγλου τηλέφωνο, αλλά του είπε ότι δεν γνωρίζω κάτι, αφού δεν είμαι ελεύθερος και θα πρέπει όποιος με θέλει να απευθυνθεί στον Ολυμπιακό», ήταν τα λόγια του 33χρονου μπακ.

Μετά το ντέρμπι τα μεταγραφικά

Μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (στις 29 Νοεμβρίου) θα συζητήσουν στον Ολυμπιακό τις κινήσεις τους ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου. Στην κορυφή της σχετικής λίστας φαίνεται πως βρίσκεται ο Αντριάνο, ενώ εξετάζεται και η περίπτωση απόκτησης του Μίλαν Γιοβάνοβιτς. Δεν αποκλείεται ο Ζίκο να έχει και άλλους ποδοσφαιριστές στα υπ’ όψιν του, γνωρίζοντας ότι η ομάδα έχει κενά στη θέση του αριστερού μέσου και του επιθετικού.

Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων τις 04/11/2009

2671511 2671185 2671217 2671457 2671785 2671673 2671008 2671353 2671633 2671304 2670970

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES